Minnesanteckningar från Jämställdhetsberedningen

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Minnesanteckningar från Jämställdhetsberedningen 2015-03-05"

Transkript

1 Kommunstyrelsen (6) Kommunledningskontoret Demokrati och välfärd Karin Gagner, Minnesanteckningar från Jämställdhetsberedningen Närvarande: Lisa Friberg Monica Wikberg Pia Bernthling Maria Chergui Eva Johansson Helen Wretling Ulla Hallin Cecilia Boström Karin Gagner Marianne Karlberg (S) ordförande (M) vice ordförande (C) (V) (MP) (FP) (KD) kommunstrateg sekreterare kommunstrateg Besök: Tommy Malm, ekonomidirektör kommunledningskontoret 6 Göran Gredfors (M), ordförande i socialnämnden Lars-Göran Karlsson (S), ordförande i Torshälla stads nämnd Jari Puustinen (M), ordförande i barn- och utbildningsnämnden Marie Svensson (S), ordförande i arbetsmarknads- och vuxenutbildningsnämnden Samtliga deltog under mötets 10 1 Mötet öppnas Ordföranden öppnade mötet. 2 Dagordningens godkännande Dagordning godkänns 3 Minnesanteckningar Minnesanteckningarna från mötet 11 februari 2015 lades till handlingarna. 4 Rapporter Minnesanteckningar Jämställdhetsberedningen KG

2 Eskilstuna kommun (6) Cecilia rapporterar att hon fortfarande inte fått reda på budgeten för året. En trolig anledning till fördröjningen är att Demokrati och Välfärd har omorganiserats vid årsskiftet och att allt ännu inte är helt klart. Från och med mars månad har Munktell Science Park anställt en jämställdhetsutvecklare på halvtid, Johanna Lundin. Det är en bra rekrytering, hon driver företaget Kapten Mjausan som bland annat har vunnit Eskilstuna kommuns jämställdhetspris Marianne rapporterar att HÅJ-rapporten för 2014 är på gång. SKLs utställning är på gång och nu är frågan om det skall vara en invigning den 10 april? Ett förslag är att Jämställdhetsberedningens nästa möte den 14:e april kan hållas på Stadsbiblioteket för att kunna titta på utställningen och passa på att samtala med besökare. Kanske en frågestund för medborgarna? Marianne rapporterar vidare att kommunen, genom det nordiska jämställdhetssamarbetet får besök den 19:e maj från Island. När det gäller jämställdhetspiloter, som bland annat finns i Hedemora kommun, rekommenderas att kommunstyrelsen ska ge förslag på två politiker per nämnd, en från majoriteten och en från oppositionen. En annan intressant aktivitet som Hedemora kommun har gjort är att jämställdhetscertifiera förskolor. Marianne vill också påminna om att det finns flera bra SKL rapporter som är matnyttiga inför årets fokusområden. En heter Pojkars betyg och priset för utanförskap och Utbildning som ger jobb. Det är bra och lättlästa rapporter. Under följande länk hittar ni dessa rapporter: erksamhet/lonsamjamstalldhet.2181.html Karin rapporterar att frågan om Ipads till Jämställdhetsberedningen är under utredning, ännu är inga beslut tagna. För att få de applikationer som krävs för att underlätta inläsning av rapporter och annat krävs en viss byråkratisk ordning som Karin återkommer om. Enligt handläggare på kommunen kommer utskott och beredningar att få vänta, kanske ända fram till hösten, för att få detta hjälpmedel. Efter att nya internportalen lanserats 30 mars kan en person komma en stund (15 min) och berätta om hur det ska fungera. Karin beskriver kortfattat innehåll av den utbildning som sker av nya förtroendevalda. Som det ser ut denna omgång kommer jämställdhet och miljö finnas som teman på workshops efter den ordinarie utbildningen. Detta uppfattas av jämställdhetsberedningen som att jämställdhet åter har blivit en punkt att pricka av och inte integrerat i alla sammanhang. Det fanns inte med alls i Modigt medarbetarskap heller. Vad krävs för att det ska integreras?

3 Eskilstuna kommun (6) 5 8 mars 2015 På första bussturen, Jämställdhet på väg, kl.12 finns det fortfarande ett tiotal platser kvar och den sena turen kl är fullbokad och anmälningslänken kommer att stängas ned innan den 5 mars. Karin skickar ut den skrivna guiden till alla i beredningen efter mötet idag. 6 Skrivelse till Mälardalens högskola (se utkast i bilaga) Återkommer vid nästa möte. 7 Remisser Inga remisser har inkommit. 8 Strategisk inriktning , Tommy Malm, ekonomidirektör Tommy Malm berättar att kommunen startade planeringen av 2016 och diskuterade den nya strategiska inriktningen vid omvärldsdagen den 28 januari. Utgångspunkt var den omvärldsanalys som Eskilstuna kommun beställt av Kairos Future. De trender som nämns i analysen kopplades till kommunens verksamhet och de fem målområdena i den nya strategiska inriktningen. Härnäst, den 11 mars, kommer budgetberedningen där kommunens resultat för 2014 redovisas. Nämnderna redovisar en sammanfattning av årets resultat, viktiga händelser och hur invånarnas skattepengar använts. Redovisning sker också av hur Eskilstuna kommun använder sina pengar i jämförelse med hur liknande kommuner använder sina. Budgetupptakten är den 19 mars då budgetarbetet för 2016 startar. Den nya strategiska inriktningen kommer att utarbetas av majoritetsberedningen och ska inte gå på remiss. Än så länge har majoriteten tagit fram fem målområden, En attraktiv stad och landsbygd, Höjd utbildningsnivå, Ekologisk uthållighet, Fler jobb och Social uthållighet. De fyra första områdena är kvar från tidigare med kompletteringen attraktiv stad och landsbygd. Målet social uthållighet är helt nytt. Än är det inte specificerat vad innehållet ska vara i de fem områdena. Det kommer att ges innehåll under Båsenbergadagarna mars, då majoriteten tillsammans med chefer och högre tjänstemän från kommunen ska arbeta fram detta. Eventuellt kommer oppositionen ta fram egna förslag till strategisk inriktning. Frågan jämställdhetsberedningen ställde till Tommy Malm är hur jämställdhet ska införlivas i den strategiska inriktningen för kommande period, ? Som det är idag finns målen för jämställdhet med under attraktiv stad. Några av de indikatorer som nu finns kommer att behöva ändras och de nya som ersätter dessa ska spegla det som jämställdhetsberedningen anser är viktigt att mäta. Tommy Malm föreslog att politikerna i jämställdhetsberedningen tillsammans med tjänstemännen arbetar fram förslag till indikatorer till strategisk inriktning vid beredningens nästa möte. Tommy Malm vill ha förslagen på indikatorer senast den 20 april. I maj tas förslaget till strategisk inriktning upp i majoritetsberedningen.

4 Eskilstuna kommun (6) Beslut om strategiska inriktningen för samt indikatorer är tänkt att tas av kommunfullmäktige i juni Lisa Friberg påpekar också att när någon större rapport eller skrift (till exempel årsplan och årsredovisning, samt strategisk inriktning) ska produceras och presenteras för invånarna är det bra att tänka på att använda bra bildmaterial som till exempel inte förstärker könsstereotyper. Det är viktigt att Eskilstuna kommun föregår som gott exempel i detta. Beredningen menar att jämställdhetsstrategerna i kommunen bör vara med och kvalitetssäkra bild och textmaterial innan tryck. De tjänstemän som producerar rapporter och skrivelser ska veta att detta stöd finns inom kommunen. 9 Arbetet med årets tre fokusområden. Jämställdhetsberedningens förberedelse inför mötet med de tre nämndordförandena började med en repetition av de tre fokusområdena och hur beredningen ska jobba med dialogmöten under året, se minnesanteckningar från föregående möte. Fokusområdena ska tas upp på dialogmötena och det kommer att göras en nedbrytning och anpassning av fokusområdena utifrån respektive nämnds/styrelses uppdrag på varje dialogmöte. En viktig del i dessa möten är att uppmuntra och stötta nämnderna/styrelserna i sitt arbete med kvalitetsutvecklingen genom jämställdhetsintegrering. Beredningen ska erbjuda sina kunskaper och erfarenheter till nämnderna och påminna om det centrala stöd som finns i form av jämställdhetsstrateger. Det är viktigt att få alla nämnder uppmärksammade på att de själva har ansvar för att driva frågorna och avsätta resurser enligt årsplanen. Det är bra om de efterfrågar resultat från chefer och ledare och uppmuntrar till att öka kunskapsnivån för alla medarbetare. Påminna nämnderna om utbildningsmaterialet som är framtaget, Jämställdhet i utåtriktad verksamhet. Jämställdhetsberedningen bör ha med konkreta och verksamhetsnära exempel till nämnderna. Det är viktigt att nämnderna förstår vad de kan förbättra för att beredningens arbete ska få genomslag. En del nämnder har ännu inte någon heltäckande systematik kring arbetet med jämställdhetsintegrering. Det kan bero på att de saknar processledare eller att denna inte har tillräckligt med resurser i form av tid för arbetet som stödfunktion. Inför varje dialogmöte ska det finnas ett frågeformulär som passar den nämnd/styrelse som jämställdhetsberedningen ska träffa. Tjänstemännen förbereder frågorna tillsammans med beredningen per e-post innan mötet. Mötet den 14 april ska hållas på Stadsbiblioteket, om mötesrum går att boka. Före eller efter mötet ska alla i jämställdhetsberedningen besöka utställningen Hon, Hen och Han.

5 Eskilstuna kommun (6) 10 Besök av ordförandena för Arbetsmarknads- och vuxenutbildningsnämnden, Barn- och utbildningsnämnden, Socialnämnden och Torshälla Stads nämnd. Jämställdhetberedningen ordföranden presenterar varför ordförandena är inbjudna och vilka fokusområden som ska gälla för beredningen under Beredningen kommer att lyfta iakttagelser, förslag och idéer inom årets temaområden i en skriftlig rapport till kommunstyrelsen i början av Det klargörs hur dialogmöten hittills genomförts och hur de framöver ska genomföras. Beredningen berättar att de har en stödjande funktion och även följer upp det arbete som pågår i nämnderna. Alla nämndordförandena upplever att det är mycket bra att ha stöd och hjälp av jämställdhetsberedningen. Att få stöttning i det systematiska och målinriktade arbetet och att det finns kunskap om att ge rätt insatser för de problem som uppdagas. Det är viktigt att arbetet professionaliseras och inte enbart hänger på eldsjälar. Vad har gjorts och vad kan göras? Att få ett utbyte av erfarenheter. Nämndordförandena pekar på vikten av att jobba mycket med attityder och bemötande. Kan det finnas fördelar med att göra gemensamma insatser på området? Ett bra och konkret exempel som presenteras av tjänstemännen är hur Ung fritid såg till att dela sommarjobben 50/50 mellan flickor och pojkar. En enkel åtgärd som inte krävde särskilt stor insats. Jämställdhetsberedningen kommer att boka dialogmöten med de fyra nämnderna så snart som möjligt, helst under våren Övriga frågor Ordföranden vill i fortsättningen ha med en paragraf med Tips på dagordningen. Under den punkten kan alla i beredningen ta upp intressanta jämställdhetsspaningar och tips om bra böcker, filmer och tv-program med mera. Detta mötes tips är följande: Ett boktips är Jenny Nordbergs Afghanistans hemliga pojkflickor. Tv-programmet: Alla är fotografer, avsnitt 1 Den manliga blicken (från 4 mars 2015, på SVT Play). Kortfilmer på YouTube: Poesi för fiskar, har en hel serie med normbrytande kortfilmer. Ted Talks, YouTube: Your body language shapes who you are med Amy Cuddy, om hur kroppsspråket inverkar på det vi vill säga och uttrycka, bland annat makt. Maria Chergui rapporterar från högnivåmötet som hon deltagit i på SKL tillsammans med utvecklingsdirektör Tryggve Lundh den 4 mars. På mötet deltog jämställdhetsminister Åsa Regnér. Ministern berättade att det är en feministisk regering som styr och att jämställdhet är väldigt viktig fråga de närmaste åren. Det kommer att vara ett stort tryck uppifrån högsta nivå nationellt. Frågan ska finnas i

6 Eskilstuna kommun (6) kommunpolitikens hjärta (kommunfullmäktige och kommunstyrelsen) och finnas i beslut som sedan ska verkställas. Åsa Regnér ska i dagarna till New York och för ett uppföljande möte efter Pekingkonferensen från Hon kommer vara ansvarig för mötet och de ska diskutera vilka jämställdhetsfrågor som är angelägna i världen och vad som ska vara i fokus framöver. Ministern har inget departement under sig men vill gärna ha det eftersom det skulle förenkla arbetet. Det finns önskemål från kommunerna att kunna söka pengar för att fortsätta arbetet med hållbar jämställdhet och skynda på utvecklingen. Ännu finns ingen budget att föredela för jämställdhetsarbetet i kommuner och landsting men det är möjligt att det kan komma i vårpropositionen. Åsa Regnér rosade allt jobb som hittills har gjorts i kommunerna. I övrigt på mötet redogjordes för en uppföljning av det totala arbetet i program Hållbar jämställdhet (HÅJ) som SKL har ansvarat för Det är en omfattande rapport på många hundra sidor där det redogörs hur pengarna har används och vilket avtryck det givit. Nu ska fortsatta högnivåmöten ta upp hur kommunerna och landstingen går vidare och gör. Mötena på denna nivå är uppskattade och behöver finnas kvar. SKL planerar att erbjuda en grupp med sex kommuner att delta i ett modellkommunprojekt för det fortsatta arbetet med jämställdhetsintegrering för att kunna sprida goda exempel. Eskilstuna kommun kommer att bli tillfrågad att vara en av modellkommunerna! Till sist föreslår jämställdhetsberedningen att det bör startas ett arbete med att ta fram en skrift om alla starka och framgångsrika kvinnor i Eskilstuna, som varit med och utvecklat staden och kommunen. Det borde finnas material för det utifrån museets utställning baserad på kvinnor och även bussturen. Ett tips är också att titta på tidningen Folkets 8-marsnummer. Tjänstemännen återkommer med ett förslag på upplägg. 12 Mötet avslutas Mötet avslutades av en nöjd ordförande. Vid anteckningarna Karin Gagner

Minnesanteckningar Jämställdhetsberedningen 2015-04-14

Minnesanteckningar Jämställdhetsberedningen 2015-04-14 Kommunstyrelsen 2015-04-14 1 (5) Kommunledningskontoret Demokrati och välfärd Karin Gagner, 016-7102045 Minnesanteckningar Jämställdhetsberedningen 2015-04-14 Närvarande: Lisa Friberg Monica Wikberg Pia

Läs mer

Minnesanteckningar från Jämställdhetsberedningen 2015-05-07

Minnesanteckningar från Jämställdhetsberedningen 2015-05-07 Kommunstyrelsen 2015-05-07 1 (5) Kommunledningskontoret Demokrati och välfärd Karin Gagner, 016-7102045 Minnesanteckningar från Jämställdhetsberedningen 2015-05-07 Närvarande: Lisa Friberg (S) ordförande

Läs mer

Svar på motion om webbaserad utbildning för all personal som arbetar inom skolan i Eskilstuna kommun

Svar på motion om webbaserad utbildning för all personal som arbetar inom skolan i Eskilstuna kommun Kommunstyrelsen 2017-11-02 Kommunledningskontoret Välfärd KSKF/2017:364 Cecilia Boström 016-710 29 96 1 (4) Kommunstyrelsen Svar på motion om webbaserad utbildning för all personal som arbetar inom skolan

Läs mer

Minnesanteckningar från Jämställdhetsberedningens möte 2015-08-18

Minnesanteckningar från Jämställdhetsberedningens möte 2015-08-18 Kommunstyrelsen 2015-08-18 1 (5) Kommunledningskontoret Demokrati och välfärd Karin Gagner, 016-7102045 Minnesanteckningar från Jämställdhetsberedningens möte 2015-08-18 Närvarande: Lisa Friberg (S) ordförande

Läs mer

346 Svar på motion - Webbaserad utbildning i jämställdhet för all personal som arbetar inom skolan i Eskilstuna kommun (KSKF/2017:364)

346 Svar på motion - Webbaserad utbildning i jämställdhet för all personal som arbetar inom skolan i Eskilstuna kommun (KSKF/2017:364) Kommunstyrelsen Protokollsutdrag Sammanträdesdatum 2017-11-28 Sida 1(3) 346 Svar på motion - Webbaserad utbildning i jämställdhet för all personal som arbetar inom skolan i Eskilstuna kommun (KSKF/2017:364)

Läs mer

Minnesanteckningar jämställdhetsberedningen

Minnesanteckningar jämställdhetsberedningen 2016-02-03 1 (6) Minnesanteckningar jämställdhetsberedningen 2016-02-03 Närvarande: Lisa Friberg (S) ordförande Monica Wikberg (M) vice ordförande Maria Hopstadius (C) Eva Johansson (MP) Helén Wretling

Läs mer

Minnesanteckningar från Jämställdhetsutskottet 2013-04-24

Minnesanteckningar från Jämställdhetsutskottet 2013-04-24 Kommunstyrelsen Datum 1 (5) Kommunledningskontoret Anna Lindén, 1510 Jämställdhetsutskottet Minnesanteckningar från Jämställdhetsutskottet 2013-04-24 Närvaro: Maria Chergui (V) ordf. Lisa Friberg (S),

Läs mer

Minnesanteckningar 2015-09-29

Minnesanteckningar 2015-09-29 Kommunstyrelsen 2015-09-29 1 (5) Kommunledningskontoret Demokrati och välfärd Karin Gagner, 016-7102045 Minnesanteckningar 2015-09-29 Närvarande: Lisa Friberg (S) ordförande Monica Wikberg (M) vice ordförande

Läs mer

346 Svar på motion - Webbaserad utbildning i jämställdhet för all personal som arbetar inom skolan i Eskilstuna kommun (KSKF/2017:364)

346 Svar på motion - Webbaserad utbildning i jämställdhet för all personal som arbetar inom skolan i Eskilstuna kommun (KSKF/2017:364) Kommunstyrelsen Protokollsutdrag Sammanträdesdatum 2017-11-28 Sida 1(3) 346 Svar på motion - Webbaserad utbildning i jämställdhet för all personal som arbetar inom skolan i Eskilstuna kommun (KSKF/2017:364)

Läs mer

Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ och sammanträdesdatum Kommunstyrelsen 2012-12-19

Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ och sammanträdesdatum Kommunstyrelsen 2012-12-19 1(6) Plats och tid Rinmansalen, stadshuset, klockan 15:05-15.10 Beslutande Jimmy Jansson (S), ordförande Sarita Hotti (S) Marie Svensson (S) Mikael Edlund (S) Ann-Sofie Wågström (S), ersätter Mona Kanaan

Läs mer

KF Ärende 10. Jämställdhetsintegrering genom projektet Kunskapsspridning genom modellkommuner - uppdrag inom CEMR-deklarationen

KF Ärende 10. Jämställdhetsintegrering genom projektet Kunskapsspridning genom modellkommuner - uppdrag inom CEMR-deklarationen KF Ärende 10 Jämställdhetsintegrering genom projektet Kunskapsspridning genom modellkommuner - uppdrag inom CEMR-deklarationen Tjänsteskrivelse 1 (4) Kommunstyrelsens ledningskontor Handläggare Åsa Holmberg

Läs mer

99 Svar på revisionsrapport Granskning av årsredovisning 2017 (KSKF/2018:159)

99 Svar på revisionsrapport Granskning av årsredovisning 2017 (KSKF/2018:159) Kommunstyrelsen Protokollsutdrag Sammanträdesdatum 2018-05-08 Sida 1(1) 99 Svar på revisionsrapport Granskning av årsredovisning 2017 (KSKF/2018:159) Beslut Förslag till kommunfullmäktige Yttrande över

Läs mer

Verksamhetsberättelse för Jämställdhetsberedningen 2015

Verksamhetsberättelse för Jämställdhetsberedningen 2015 Kommunstyrelsen 2016-01-12 1 (9) Kommunledningskontoret Demokrati och välfärd KSKF/2016:34 Cecilia Boström 016-710 29 96 Kommunstyrelsen Verksamhetsberättelse för Jämställdhetsberedningen 2015 Ledamöter

Läs mer

Skriftliga rapporter till nämnden i juni 2017

Skriftliga rapporter till nämnden i juni 2017 Överförmyndarnämnden Eskilstuna Strängnäs Socialförvaltningen Ledning Edit Asvelius 016-710 80 30 2017-06-07 1 (1) ÖFNES/2017:15 Överförmyndarnämnden Eskilstuna Strängnäs Skriftliga rapporter till nämnden

Läs mer

Minnesanteckningar från Jämställdhetsutskottet, 2013-05-24

Minnesanteckningar från Jämställdhetsutskottet, 2013-05-24 Kommunstyrelsen Datum 1 (6) Kommunledningskontoret Er beteckning Anna Lindén, 016-710 15 10 Sekreterare Jämställdhetsutskottet Minnesanteckningar från Jämställdhetsutskottet, 2013-05-24 Närvarande: Lisa

Läs mer

Eskilstuna kommuns arbete med CEMR-deklarationen

Eskilstuna kommuns arbete med CEMR-deklarationen Eskilstuna kommuns arbete med CEMR-deklarationen - från internationell deklaration till lokal praktisk verksamhet. Cecilia Boström, kommunstrateg jämställdhet Eskilstuna kommun Målsättning: Att bli Sveriges

Läs mer

Riktlinjer för god ekonomisk hushållning

Riktlinjer för god ekonomisk hushållning Kommunstyrelsen 2016-11-02 Kommunledningskontoret Ekonomi och kvalitet KSKF/2016:583 Lars-Göran Hellquist 016-710 27 79 1 (2) Kommunstyrelsen Riktlinjer för god ekonomisk hushållning Förslag till beslut

Läs mer

Kommunhuset Ankaret i Norrtälje, tisdagen den 25 april. Underskrifter Sekreterare Paragrafer 7-11 Estefania Luna Delgado

Kommunhuset Ankaret i Norrtälje, tisdagen den 25 april. Underskrifter Sekreterare Paragrafer 7-11 Estefania Luna Delgado 1(11) Plats och tid Konferensrummet Rimbo, torsdagen den 13 april 2017 kl 09.00 10.50 Beslutande Ledamöter Ingrid Landin (MP), ordförande Hanna Stymne Bratt (S) Conny Andersson (S) Anders Olander (C) Lotta

Läs mer

Minnesanteckningar från Jämställdhetsutskottet 2013-01-18

Minnesanteckningar från Jämställdhetsutskottet 2013-01-18 Kommunstyrelsen Datum 1 (5) Kommunledningskontoret Anna Lindén, 1510 Jämställdhetsutskottet Minnesanteckningar från Jämställdhetsutskottet 2013-01-18 Närvarande Maria Chergui (V), ordf. Eva Johansson (MP)

Läs mer

Eskilstuna kommuns mål för ökad jämställdhet perioden Lättläst version av På spaning efter jämställdheten

Eskilstuna kommuns mål för ökad jämställdhet perioden Lättläst version av På spaning efter jämställdheten Eskilstuna kommuns mål för ökad jämställdhet perioden 2011-2015 Lättläst version av På spaning efter jämställdheten Inledning Här kan du läsa hur Eskilstuna kommun ska göra sina verksamheter mer jämställda

Läs mer

Program för ett jämställt Stockholm

Program för ett jämställt Stockholm Stadsledningskontoret Kansliet för mänskliga rättigheter Tjänsteutlåtande Dnr 434-21/2017 Sida 1 (6) 2017-06-16 Handläggare Jennifer Bolin Telefon: 08-508 29 451 Till Kommunstyrelsen Stadsledningskontorets

Läs mer

166 Svar på motion om att sälja Parken Zoo (KSKF/2015:69)

166 Svar på motion om att sälja Parken Zoo (KSKF/2015:69) Kommunstyrelsen Protokollsutdrag Sammanträdesdatum 2015-08-11 Sida 1(2) 166 Svar på motion om att sälja Parken Zoo (KSKF/2015:69) Beslut Förslag till kommunfullmäktige Motionen anses besvarad Reservation

Läs mer

176 Rapportering av ej verkställda gynnande biståndsbeslut enligt Lagen om stöd och service, LSS, kvartal 1 2015 (KSKF/2015:5)

176 Rapportering av ej verkställda gynnande biståndsbeslut enligt Lagen om stöd och service, LSS, kvartal 1 2015 (KSKF/2015:5) Kommunstyrelsen Protokollsutdrag Sammanträdesdatum 2015-08-11 Sida 1(2) 176 Rapportering av ej verkställda gynnande biståndsbeslut enligt Lagen om stöd och service, LSS, kvartal 1 2015 (KSKF/2015:5) Beslut

Läs mer

Jämställdhetsberedningens rapport till kommunstyrelsen för 2018

Jämställdhetsberedningens rapport till kommunstyrelsen för 2018 Kommunstyrelsen 2019-02-08 Kommunledningskontoret Välfärd KSKF/2019:44 Anna Fridell 016-710 23 09 1 (2) Kommunstyrelsen Jämställdhetsberedningens rapport till kommunstyrelsen för 2018 Förslag till beslut

Läs mer

Rapportering av ej verkställda gynnande biståndsbeslut enligt Lagen om stöd och service, LSS (Kvartal 1 2015)

Rapportering av ej verkställda gynnande biståndsbeslut enligt Lagen om stöd och service, LSS (Kvartal 1 2015) Kommunstyrelsen 2015-07-09 Kommunledningskontoret Demokrati och välfärd KSKF/2015:5 Vedad Begovic 016-710 87 58 1 (2) Kommunstyrelsen Rapportering av ej verkställda gynnande biståndsbeslut enligt Lagen

Läs mer

Rapportering av ej verkställda gynnande biståndsbeslut enligt Lagen om stöd och service, LSS (Kvartal 2 2015)

Rapportering av ej verkställda gynnande biståndsbeslut enligt Lagen om stöd och service, LSS (Kvartal 2 2015) Kommunstyrelsen 2015-09-15 Kommunledningskontoret Demokrati och välfärd KSKF/2015:5 Vedad Begovic 016-710 87 58 1 (2) Kommunstyrelsen Rapportering av ej verkställda gynnande biståndsbeslut enligt Lagen

Läs mer

Strategi» Program Plan Policy Riktlinjer Regler

Strategi» Program Plan Policy Riktlinjer Regler Strategi» Program Plan Policy Riktlinjer Regler Borås Stads Program för jämställdhet Program för jämställdhet 1 Borås Stads styrdokument» Aktiverande strategi avgörande vägval för att nå målen för Borås

Läs mer

Jämställdhetsintegrering i kärnverksamheten. Anna Giotas Sandquist, kvalitetschef, Botkyrka kommun

Jämställdhetsintegrering i kärnverksamheten. Anna Giotas Sandquist, kvalitetschef, Botkyrka kommun Jämställdhetsintegrering i kärnverksamheten Anna Giotas Sandquist, kvalitetschef, Botkyrka kommun Jämställdhetsintegrering (om)organisering, förbättring, utveckling och utvärdering av beslutsprocesser,

Läs mer

Minnesanteckningar för demokratiberedningen

Minnesanteckningar för demokratiberedningen Minnesanteckningar 1 (6) Datum: 2015-04-22 Grupp: Tid och plats: Deltagare: Frånvarande: Demokratiberedningen Sammanträdesrum Mäseln kommunhuset, kl. 13.00-14.45 Ordförande: Berit Martinsson 1:e vice ordförande

Läs mer

Svar på medborgarförslag - Ge ipads till elever i årskurs 6

Svar på medborgarförslag - Ge ipads till elever i årskurs 6 Kommunstyrelsen 2015-06-30 Kommunledningskontoret Demokrati och välfärd KSKF/2014:494 Sara Molander 016-710 25 16 1 (3) Kommunstyrelsen Svar på medborgarförslag - Ge ipads till elever i årskurs 6 Förslag

Läs mer

78 Svar på motion om dialogmöten innan beslut fattas om asylboenden eller HVB-hem för ensamkommande (KSKF/2016:433)

78 Svar på motion om dialogmöten innan beslut fattas om asylboenden eller HVB-hem för ensamkommande (KSKF/2016:433) Kommunstyrelsen 2017-04-11 1(2) 78 Svar på motion om dialogmöten innan beslut fattas om asylboenden eller HVB-hem för ensamkommande (KSKF/2016:433) Beslut Förslag till kommunfullmäktige Motionen avslås.

Läs mer

2015-02-11. Vi ökar genomslaget för forskning och kunskap om genus och. Jämställdhet NIKK ESF. JiM. Kommunikation

2015-02-11. Vi ökar genomslaget för forskning och kunskap om genus och. Jämställdhet NIKK ESF. JiM. Kommunikation Vi ökar genomslaget för forskning och kunskap om genus och jämställdhet. ESF NIKK Genusforskning Jämställdhet JiM Kommunikation 1 2 Datum Lokal Målgrupp Tema 11 februari Kungsträdgården på Karlavägen 100

Läs mer

58 Svar på motion Motverka machokulturer - ge pojkar och unga killar en chans att få vara sig själva (KSKF/2017:418)

58 Svar på motion Motverka machokulturer - ge pojkar och unga killar en chans att få vara sig själva (KSKF/2017:418) Kommunstyrelsen Protokollsutdrag Sammanträdesdatum 2018-03-13 Sida 1(3) 58 Svar på motion Motverka machokulturer - ge pojkar och unga killar en chans att få vara sig själva (KSKF/2017:418) Beslut Förslag

Läs mer

Carl-Åke Elmersjö (MP), ordförande Annika Krispinsson (C) Monica Brode (LP) Anders Pettersson (S) Margaretha Gadde-Jennische (M)

Carl-Åke Elmersjö (MP), ordförande Annika Krispinsson (C) Monica Brode (LP) Anders Pettersson (S) Margaretha Gadde-Jennische (M) - DEMOKRATIBEREDNINGEN - SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (7) Plats och tid Kommunkontoret, Heby, kl 09.00 12.00 Beslutande Carl-Åke Elmersjö (MP), ordförande Annika Krispinsson (C) Monica Brode (LP) Anders Pettersson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2014-06-18 Kommunstyrelsen

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2014-06-18 Kommunstyrelsen 1/3 Sessionssalen, 2014-06-18 08:00-10.40 149-155 Beslutande Anna-Karin Skatt (S) Michael Brisman (M) Bengt Karlsson (S),tom. 154 Christer Johansson (S) Berndt Gustafsson (S) Erik Ezelius (S) Peter Friberg

Läs mer

28 Svar på motion Enkla jobb (KSKF/2018:86)

28 Svar på motion Enkla jobb (KSKF/2018:86) Kommunstyrelsen 2019-01-29 1(3) 28 Svar på motion Enkla jobb (KSKF/2018:86) Beslut Förslag till kommunfullmäktige Motionen förklaras besvarad. Reservation Stefan Krstic (L) reserverar sig emot beslutet

Läs mer

Biblioteket, Vänersborg

Biblioteket, Vänersborg 2009-02-05 1 (11) Plats Biblioteket, Vänersborg Tid Torsdagen den 5 februari 2009, kl. 15.00 17.00 Beslutande Enligt närvarolista, sid 2 Ersättare Enligt närvarolista, sid 2 Övriga deltagande Enligt närvarolista,

Läs mer

Handlingsplan för jämställdhetsintegrering. Älvsbyns Kommun

Handlingsplan för jämställdhetsintegrering. Älvsbyns Kommun STYRDOKUMENT DATUM 2016-07-07 1 (5) Handlingsplan för jämställdhetsintegrering Älvsbyns Kommun 2016-2020 Dokumenttyp Dokumentnamn Fastställd/upprättad Beslutsinstans Giltighetstid Plan Handlingsplan för

Läs mer

PROTOKOLL 1 (10) Demokratiberedningen

PROTOKOLL 1 (10) Demokratiberedningen PROTOKOLL 1 (10) Fört vid sammanträde med Plats och tid: Kommunhuset, Stora sammanträdesrummet, kl 13.00 16.20 Närvarande: Liselott Nilsson ( C ), ordförande Agneta Stjärnlöf (M) Margareta Ingemansson

Läs mer

Program för ett jämställt Stockholm

Program för ett jämställt Stockholm Norrmalms stadsdelsförvaltning Administrativa avdelningen Sida 1 (5) 2017-08-18 Handläggare Maria Stigle Telefon: 08 508 09 062 Till Norrmalms stadsdelsnämnd 2017-09-21 Program för ett jämställt Stockholm

Läs mer

136 Svar på medborgarförslag - Anlägg en Hälsans stig i centrala Eskilstuna (KSKF/2015:552)

136 Svar på medborgarförslag - Anlägg en Hälsans stig i centrala Eskilstuna (KSKF/2015:552) Kommunstyrelsen Protokollsutdrag Sammanträdesdatum 2016-05-31 Sida 1(2) 136 Svar på medborgarförslag - Anlägg en Hälsans stig i centrala Eskilstuna (KSKF/2015:552) Beslut Förslag till kommunfullmäktige

Läs mer

Kommunstyrelsen. Samlat nationellt system för kunskapsstyrning i socialtjänsten

Kommunstyrelsen. Samlat nationellt system för kunskapsstyrning i socialtjänsten Kommunstyrelsen 2019-05-07 1 (3) Kommunledningskontoret Välfärd Mattias Berglund 016-710 32 54 KSKF/2019:95 Kommunstyrelsen Yttrande över SKLs rekommendation till kommunerna om gemensam finansiering av

Läs mer

Yttrande över remiss av Program för barnets rättigheter och inflytande i Stockholm stad

Yttrande över remiss av Program för barnets rättigheter och inflytande i Stockholm stad Arbetsmarknadsförvaltningen Utvecklings- och utredningsstaben Tjänsteutlåtande Sida 1 (5) 2017-09-07 Handläggare Lisa Svensson Telefon: 08-50847980 Till Arbetsmarknadsnämnden den 19 september 2017 Ärende

Läs mer

70 Svar på motion - Förändra budgetprocessen (KSKF/2018:460)

70 Svar på motion - Förändra budgetprocessen (KSKF/2018:460) Protokollsutdrag Sammanträdesdatum 2019-03-26 Sida 1(3) 70 Svar på motion - Förändra budgetprocessen (KSKF/2018:460) Beslut Förslag till kommunfullmäktige Motionen avslås. Reservationer Stefan Krstic (L)

Läs mer

Sammanställning av diskussioner kring filmen Spelar kön någon roll?

Sammanställning av diskussioner kring filmen Spelar kön någon roll? Slutrapport 2015-03-04 Sammanställning av diskussioner kring filmen Spelar kön någon roll? Inledning Kommunstyrelsen i Skellefteå kommun har beslutat att jämställdhetsfrågorna ska integreras i all verksamhet

Läs mer

Plan för jämställdhet. för Eskilstuna kommun

Plan för jämställdhet. för Eskilstuna kommun Plan för jämställdhet för Eskilstuna kommun 2018-2024 Beslutad av kommunfullmäktige 27 september 2018 Plan för jämställdhet, kortversion Det här är en kortversion av Eskilstuna kommuns plan för jämställdhet.

Läs mer

Program för ett jämställt Stockholm

Program för ett jämställt Stockholm Socialförvaltningen Avdelningen för stadsövergripande sociala frågor Tjänsteutlåtande Sida 1 (6) 2017-08-16 Handläggare Anna Rinder von Beckerath Telefon: 08-508 43 114 Till Socialnämnden 2017-09-19 Program

Läs mer

Rådmannen, kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 12 juni 2019 klockan

Rådmannen, kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 12 juni 2019 klockan 2019-06-12 1 (7) Plats och tid Beslutande Övriga närvarande Rådmannen, kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 12 juni 2019 klockan 16.00 17.30 Anna Bodjo (MP), ordförande Hans Ellervik (W) Mariann Gustafsson

Läs mer

Svar på motion om dialogmöten innan beslut fattas om asylboenden eller HVB-hem för ensamkommande

Svar på motion om dialogmöten innan beslut fattas om asylboenden eller HVB-hem för ensamkommande Kommunstyrelsen 2017-03-13 Kommunledningskontoret Demokrati och välfärd KSKF/2016:433 Vedad Begovic 016-710 87 58 1 (2) Kommunstyrelsen Svar på motion om dialogmöten innan beslut fattas om asylboenden

Läs mer

Yttrande över remiss- Eskilstunas kommuns plan för jämlik folkhälsa och social uthållighet

Yttrande över remiss- Eskilstunas kommuns plan för jämlik folkhälsa och social uthållighet Kultur och fritidsnämnden 2016-05-25 1 (5) Kultur- och fritidsförvaltningen Förvaltningskontoret KFN/2016:109 Sara Nordlund 016 710 7032 Kultur och fritidsnämnden Yttrande över remiss- Eskilstunas kommuns

Läs mer

Delårsrapport 1 år 2012 för Eskilstuna kommun

Delårsrapport 1 år 2012 för Eskilstuna kommun Kommunstyrelsen 2012-05-18 1 (5) Kommunledningskontoret Ekonomi och kvalitet KSKF/2012:182 Anders Rehnman 016-710 14 67 Kommunstyrelsen Delårsrapport 1 år 2012 för Eskilstuna kommun Förslag till beslut

Läs mer

105 Svar på motion - Inför ordningsbetyg i skolan (KSKF/2018:441)

105 Svar på motion - Inför ordningsbetyg i skolan (KSKF/2018:441) Kommunstyrelsen Protokollsutdrag Sammanträdesdatum 2019-04-30 Sida 1(2) 105 Svar på motion - Inför ordningsbetyg i skolan (KSKF/2018:441) Beslut Förslag till kommunfullmäktige Motionen avslås. Deltar ej

Läs mer

Välkomna till workshop om socialt bokslut!

Välkomna till workshop om socialt bokslut! Välkomna till workshop om socialt bokslut! 2013-11-15 1 Upplägg Inledning Vad är ett socialt bokslut? Hur jobbar vi med jämställdhet, barnperspektiv och tillgänglighet? Hur kan vårt sociala bokslut se

Läs mer

Minnesanteckningar från Folkhälsoberedningens möte den 12 maj 2004

Minnesanteckningar från Folkhälsoberedningens möte den 12 maj 2004 Birgitta Larsson 2004-06-28 Minnesanteckningar från Folkhälsoberedningens möte den 12 maj 2004 Närvarande Agneta Niklasson (mp) ordförande Ingrid Eriksson (kd) Britt-Marie Gustavsson (c) Karim Alnejmi

Läs mer

Jämställdhetspolicy för Västerås stad

Jämställdhetspolicy för Västerås stad för Västerås stad Antagen av kommunfullmäktige den 5 december 2013 program policy handlingsplan riktlinje program policy uttrycker värdegrunder och förhållningssätt för arbetet med utvecklingen av Västerås

Läs mer

2019 Strategisk plan

2019 Strategisk plan 2019 Strategisk plan Styrmodell Styrmodellen beskriver övergripande hur den kommunala verksamheten i kommunen ska styras, följas upp och utvärderas. Syftet är att vi skall nå de mål som kommunfullmäktige

Läs mer

Svar på motion- Kampanj för att motverka kriminella ungdomsgäng

Svar på motion- Kampanj för att motverka kriminella ungdomsgäng Kommunstyrelsen 2018-02-08 Kommunledningskontoret Välfärd KSKF/2018:305 Eva Carlsson 016-710 20 87 1 (3) Kommunstyrelsen Svar på motion- Kampanj för att motverka kriminella ungdomsgäng Förslag till beslut

Läs mer

Minnesanteckningar från Hälsosamverkansberedningens möte den 28 februari 2007

Minnesanteckningar från Hälsosamverkansberedningens möte den 28 februari 2007 Folkhälsovetenskapligt centrum 2007-03-05 Kjerstin Strandh Minnesanteckningar från Hälsosamverkansberedningens möte den 28 februari 2007 Närvarande Agneta Niklasson (mp) vice ordförande Alma Basic (s)

Läs mer

Plan för utveckling av Eskilstuna kommuns arbete utifrån artikel 12 i FN:s konvention om barns rättigheter

Plan för utveckling av Eskilstuna kommuns arbete utifrån artikel 12 i FN:s konvention om barns rättigheter Kommunstyrelsen 2013-05-08 1 (10) Kommunledningskontoret Demokrati och välfärd KSKF/2013:228 Cecilia Boström 016-710 29 96 Kommunstyrelsen Plan för utveckling av Eskilstuna kommuns arbete utifrån artikel

Läs mer

Checklista för jämställdhetsanalys

Checklista för jämställdhetsanalys PROGRAM FÖR HÅLLBAR JÄMSTÄLLDHET Checklista för jämställdhetsanalys Utveckla verksamheten med jämställdhet Det här är Sveriges Kommuner och Landstings (SKL) checklista för att integrera jämställdhet i

Läs mer

Tjänstgörande ersättare Linda Viklund (C ), Marianne Kronberg (M), Peter Jonsson (M), Britt-Marie Essell (S).

Tjänstgörande ersättare Linda Viklund (C ), Marianne Kronberg (M), Peter Jonsson (M), Britt-Marie Essell (S). 1(1) Plats och tid Alléskolan, 13:30-15:15 Beslutande Ledamöter Sakarias Winberg (KD), Lars Halvarsson (S), Henrieta Vedberg (M), Barbro Aastrup (S). Tjänstgörande ersättare Linda Viklund (C ), Marianne

Läs mer

40 Svar på motion - Enkla jobb (KSKF/2018:86)

40 Svar på motion - Enkla jobb (KSKF/2018:86) Kommunstyrelsens personalutskott Protokollsutdrag Sammanträdesdatum 2018-10-26 Sida 1(2) 40 Svar på motion - Enkla jobb (KSKF/2018:86) Beslut Förslag till kommunfullmäktige Motionen förklaras besvarad.

Läs mer

Program för ett jämställt Stockholm

Program för ett jämställt Stockholm Rinkeby-Kista stadsdelsförvaltning Kansliavdelningen Tjänsteutlåtande Sida 1 (5) 2017-09-04 Handläggare Ewa Jungstedt Pilestål Telefon: 08-508 01 522 Till Rinkeby-Kista stadsdelsnämnd 2017-09-21 Svar på

Läs mer

Program för ett jämställt Stockholm

Program för ett jämställt Stockholm Administrativa avdelningen Skarpnäcks stadsdelsförvaltning Tjänsteutlåtande Sida 1 (6) 2017-09-04 Handläggare Susanna Nytell Telefon: 08-508 150 29 Till Skarpnäcks stadsdelsnämnd 2017-09-21 Svar på remiss

Läs mer

Svar på motion - Motverka machokulturer - ge pojkar och unga killar en chans att få vara sig själva

Svar på motion - Motverka machokulturer - ge pojkar och unga killar en chans att få vara sig själva Kommunstyrelsen 2018-02-26 Kommunledningskontoret Välfärd KSKF/2017:418 Mattias Berglund 016-710 32 54 1 (3) Kommunstyrelsen Svar på motion - Motverka machokulturer - ge pojkar och unga killar en chans

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(7) Plats och tid Yxningen, kommunhuset Kl. 13.30 14.50 Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Lennart Haraldsson, (S), ordförande Bo Hasselblad, (M), Ann Hemmingsson

Läs mer

Kommunstyrelsen (5)

Kommunstyrelsen (5) Kommunstyrelsen 2014-11-18 1 (5) Plats och tid Kommunhuset i Älmhult tisdagen den 18 november 2014 kl 08.30-12:15 Beslutande Elizabeth Peltola (C), ordförande Sonja Emilsson (M), 1:e vice ordförande Ingemar

Läs mer

Yttrande över motion - Motverka machokulturer - ge pojkar och unga killar en chans att få vara sig själva - inlämnad av V

Yttrande över motion - Motverka machokulturer - ge pojkar och unga killar en chans att få vara sig själva - inlämnad av V Kultur- och fritidsnämnden 2018-01-11 Kultur- och fritidsförvaltningen Förvaltningskontoret KFN/2017:288 Lena Klintberg, Utvecklare 1 (3) Kultur- och fritidsnämnden Yttrande över motion - Motverka machokulturer

Läs mer

10 ordinarie ledamöter jämte 5 tjänstgörande ersättare samt 3 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista.

10 ordinarie ledamöter jämte 5 tjänstgörande ersättare samt 3 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista. Kommunstyrelsen 2011-05-10 95 Plats och tid Hjernet, 2011-05-10 kl 13.00-14.55 Beslutande 10 ordinarie ledamöter jämte 5 tjänstgörande ersättare samt 3 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista.

Läs mer

Svar på motion om att ett "Hemlaås" för kvinnor behövs i Eskilstuna

Svar på motion om att ett Hemlaås för kvinnor behövs i Eskilstuna Kommunstyrelsen 2016-09-08 Kommunledningskontoret Demokrati och välfärd KSKF/2016:217 Sara Molander 016-710 25 16 1 (3) Kommunstyrelsen Svar på motion om att ett "Hemlaås" för kvinnor behövs i Eskilstuna

Läs mer

Minnesanteckningar Jämställdhetsutskottet 2012-02-22

Minnesanteckningar Jämställdhetsutskottet 2012-02-22 Kommunstyrelsen Datum 1 (6) Kommunledningskontoret Anna Lindén, 016-710 11 17 Jämställdhetsutskottet Minnesanteckningar Jämställdhetsutskottet 2012-02-22 Närvarande Maria Chergui (V), ordförande Lisa Friberg

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL FOLKHÄLSORÅDET

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL FOLKHÄLSORÅDET Plats och tid Bildhuggaren, kl. 13.30-16.00 ande Rolf Eriksson (S) ordf. Kommunstyrelsen Lars Glad (M), vice ordf. Östra hälso- och sjukvårdsnämnden Alda Danial FP) Kommunstyrelsen, ersättare Laila Neck

Läs mer

Kommunikationsplan Strategi för jämställdhetsintegrering

Kommunikationsplan Strategi för jämställdhetsintegrering Bilaga 5, KF 6/ Sidan 1 av 6 Kommunikationsplan Strategi för jämställdhetsintegrering Modell 1. Bakgrund och syfte KS förväntas anta förslag till strategi under hösten 2015. För tillämpning krävs informations-

Läs mer

Remiss av förslag - Riktlinjer för medborgardialog och delaktighet

Remiss av förslag - Riktlinjer för medborgardialog och delaktighet Kommunstyrelsen 2018-02-15 Kommunledningskontoret Kommunikation och delaktighet KSKF/2017:725 Isabel Jansson 016-710 18 44 1 (3) Kommunstyrelsen Remiss av förslag - Riktlinjer för medborgardialog och delaktighet

Läs mer

KONTORET FÖR BARN, U N G D O M OCH ARBETSMARKNAD

KONTORET FÖR BARN, U N G D O M OCH ARBETSMARKNAD kv^éc Uppsala KOMMUN t. to KONTORET FÖR BARN, U N G D O M OCH ARBETSMARKNAD Handläggare Datum Diarienummer Astrid Nyström 2012-05-03 BUN-2012-0132.00 Barn- och u n g d o m s n ä m n d e n Motion, väckt

Läs mer

2017 Strategisk plan

2017 Strategisk plan 2017 Strategisk plan Styrmodell Styrmodellen beskriver övergripande hur den kommunala verksamheten i kommunen ska styras, följas upp och utvärderas. Syftet är att vi skall nå de mål som kommunfullmäktige

Läs mer

Beslut Förslag till kommunfullmäktige. Särskilt yttrande. Ärendebeskrivning 1(2)

Beslut Förslag till kommunfullmäktige. Särskilt yttrande. Ärendebeskrivning 1(2) Kommunstyrelsen 2015-09-08 1(2) 192 Svar på medborgarförslag - Se till att Eskilstuna kommuns upphandlingskrav lever upp till den svenska djurskyddsslagstiftningen bl a genom att säkerställa att mejeriprodukter

Läs mer

Riktlinjer för premiering och priser i Uppsala kommun samt inrättande av nytt kvalitetspris, jämställdhetspris och omsorgspris

Riktlinjer för premiering och priser i Uppsala kommun samt inrättande av nytt kvalitetspris, jämställdhetspris och omsorgspris KOMMUNLEDNINGSKONTORET Handläggare Ahrgren Maria Hagström Ingela Strömbäck Caroline Datum 2016-11-09 Diarienummer KSN-2016-2192 Kommunstyrelsen Riktlinjer för premiering och priser i Uppsala kommun samt

Läs mer

Program för barnets rättigheter och inflytande i Stockholms stad

Program för barnets rättigheter och inflytande i Stockholms stad Östermalms stadsdelsförvaltning Kvalitetsavdelningen Tjänsteutlåtande Sida 1 (5) 2017-08-24 Handläggare Carolina Bjurling Telefon: 08-50810052 Till Östermalms stadsdelsnämnd 2017-09-21 Program för barnets

Läs mer

Återrapport av uppdrag om utredning av möjligheter till främjande av jämställdhet inom föreningslivet

Återrapport av uppdrag om utredning av möjligheter till främjande av jämställdhet inom föreningslivet Tjänsteutlåtande Fritidssamordnare 2015-04-27 Erik Hjelmfors 08-590 971 56 Dnr: Erik.hjelmfors@upplandsvasby.se KFN/2014:79 34701 Kultur- och fritidsnämnden Återrapport av uppdrag om utredning av möjligheter

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesprotokoll KOMMUNFULLMÄKTIGE Plats och tid Fors Folketshus, klockan 17:20-17:30 Beslutande Lars Isacsson (S), ordförande Laila Borger (S) Jan-Åke Andersson (S) Pia Aronsson (V) Henrik Öhrn (MP)

Läs mer

Kommunkontoret kl

Kommunkontoret kl 1 (10) Plats och tid Kommunkontoret kl 14.00 16.30 Beslutande Lars Ottosson, (pf) ordförande Lina Löfberg, (m) 1:e vice ordförande Kent Holmer, (s) 2:e vice ordförande Marie Gärdby, (c) ledamot Marianne

Läs mer

Utvecklingsstrategi Vision 2025

Utvecklingsstrategi Vision 2025 Utvecklingsstrategi Vision 2025 År 2014-2016 Din kommun Lindesberg - där Bergslagen och världen möts! Strategi Plan/program Riktlinje Regler och instruktioner Fastställt av: Kommunfullmäktige Datum: 2013-05-21,

Läs mer

Kommunkontoret kl 14.00 17.25

Kommunkontoret kl 14.00 17.25 1 Plats och tid Kommunkontoret kl 14.00 17.25 Beslutande Lars Ottosson, (PF) ordförande Lina Löfberg, (M) 1:e vice ordförande Kent Holmer, (S) 2:e vice ordförande Marie Gärdby, (C) ledamot Marianne Zackrisson,

Läs mer

Minnesanteckningar från AU för Rådet för funktionshinderfrågor

Minnesanteckningar från AU för Rådet för funktionshinderfrågor Eskilstuna kommun Minnesanteckningar Rådet för funktionshinder frågor 2013-01-16 Anna-Maarit Tirkkonen Tfn 016-710 24 28, 073-950 65 89 e-post: anna-maarit.tirkkonen@eskilstuna.se Närvarande Joel Hamberg

Läs mer

Uppsala, JÄMSTÄLLDHETSRÅDET

Uppsala, JÄMSTÄLLDHETSRÅDET Uppsala, 1 (6) Plats och tid: Ledamöter: Stationsgatan 12, klockan 13.00-15.00 hona Szatmari Waldau (V), ordförande Peter Gustavsson (S) Ylva Stadell (S) Övriga deltagare: Milena Kraft, utvecklingsledare

Läs mer

46 Svar på motion om kampanj för att motverka kriminella ungdomsgäng (KSKF/2018:305)

46 Svar på motion om kampanj för att motverka kriminella ungdomsgäng (KSKF/2018:305) Kommunstyrelsen Protokollsutdrag Sammanträdesdatum 2019-03-05 Sida 1(2) 46 Svar på motion om kampanj för att motverka kriminella ungdomsgäng (KSKF/2018:305) Beslut Förslag till kommunfullmäktige Motionen

Läs mer

Riktlinje för jämställdhetspris

Riktlinje för jämställdhetspris KOMMUNLEDNINGSKONTORET Handläggare Norberg Maria Datum 2017-08-24 Diarienummer KSN-2017-1864 Kommunstyrelsen Riktlinje för jämställdhetspris Förslag till beslut Kommunstyrelsen föreslås besluta att godkänna

Läs mer

24 Svar på medborgarförslag - Låt inte personal på skola och fritidshem snusa under arbetstid (KSKF/2016:514)

24 Svar på medborgarförslag - Låt inte personal på skola och fritidshem snusa under arbetstid (KSKF/2016:514) Kommunstyrelsens personalutskott Protokollsutdrag Sammanträdesdatum 2017-04-21 Sida 1(1) 24 Svar på medborgarförslag - Låt inte personal på skola och fritidshem snusa under arbetstid (KSKF/2016:514) Förslag

Läs mer

Demokratiberedning. Stadshuset, Kajutan, kl.08:30-11:30

Demokratiberedning. Stadshuset, Kajutan, kl.08:30-11:30 Sammanträde Plats och tid Ledamöter Övriga Stadshuset, Kajutan, kl.08:30-11:30 Alf Gillberg (S), Ordförande Ralph Steen (L), l :e vice ordförande David Sahlsten (KD) Anna Tora Huss (MP) Cornelia Kirpensteijn,

Läs mer

Jämlika Landskrona - Fyra områden

Jämlika Landskrona - Fyra områden Stadsledningskontoret Personalavdelningen 1(5) Datum Handläggare 2011-10-10 Hannes Frizén Jämlika Landskrona Under 2010 ansökte och beviljades Landskrona stad medel från svenska ESFrådet för att driva

Läs mer

20 Svar på medborgarförslag - Arbeta för att öppna Eskilstunaån för båttrafik (KSKF/2015:396)

20 Svar på medborgarförslag - Arbeta för att öppna Eskilstunaån för båttrafik (KSKF/2015:396) 2016-01-26 1(4) 20 Svar på medborgarförslag - Arbeta för att öppna Eskilstunaån för båttrafik (KSKF/2015:396) Beslut Förslag till kommunfullmäktige Medborgarförslaget avslås. Reservation Niklas Frykman

Läs mer

Styrmodell för Nybro kommuns mål- och resultatstyrning

Styrmodell för Nybro kommuns mål- och resultatstyrning Styrmodell för Nybro kommuns mål- och resultatstyrning Antaget av: Kommunfullmäktige den 2018-09 xx Antaget av: Kommunstyrelsen den 2018-08 - xx Datum för revidering: 2022-11-29 Ansvarig för revidering:

Läs mer

10 februari Jämställdhetsarbetet Kalmar kommun

10 februari Jämställdhetsarbetet Kalmar kommun 10 februari 2016 Jämställdhetsarbetet Kalmar kommun Beslut Tillbakablick Jämställdhetsintegrering angavs som huvudsaklig strategi för kommunens jämställdhetsarbetet i programmet som antogs av KF 2003 Programmet

Läs mer

Verksamhetsberättelse juni juni 2017

Verksamhetsberättelse juni juni 2017 [Ange dnr] LSS-rådet [Ange namn och funktion] 1(5) Verksamhetsberättelse 2016- LSS-rådet LSS-rådet drivs i projektform sedan beslut i nämnd i april 2016 och ska utvärderas under. Vid LSS-rådets möte 19

Läs mer

Yttrande - Riktlinjer för medborgardialog och delaktighet

Yttrande - Riktlinjer för medborgardialog och delaktighet Kultur- och fritidsnämnden 2018-03-29 Kultur- och fritidsförvaltningen Förvaltningskontoret KFN/2018:95 Lena Klintberg 016-710 13 71 1 (2) Kultur- och fritidsnämnden Yttrande - Riktlinjer för medborgardialog

Läs mer

Svar på motion om att stärka stödet till landsbygdsskolorna

Svar på motion om att stärka stödet till landsbygdsskolorna Kommunstyrelsen 2017-04-10 Kommunledningskontoret Demokrati och välfärd KSKF/2016:567 Vedad Begovic 016-710 87 58 1 (2) Kommunstyrelsen Svar på motion om att stärka stödet till landsbygdsskolorna Förslag

Läs mer

styrdokument i botkyrka kommun

styrdokument i botkyrka kommun styrdokument i botkyrka kommun Riktlinjer för dialogforum Strategi Program Plan Policy Riktlinjer Regler Diarienummer: KS/2015:201 Dokumentet är beslutat av: Kommunfullmäktige Dokumentet beslutades den:

Läs mer

Handlingsplan för hbt-frågor 2012-2015

Handlingsplan för hbt-frågor 2012-2015 Handlingsplan för hbt-frågor 2012-2015 Innehållsförteckning Inledning...3 Målområde 1 - Örebro kommun ska skapa förutsättningar för att hbtperspektivet finns med i det fortsatta arbetet för alla människors

Läs mer

Avsiktsförklaring Affärsplan Eskilstuna

Avsiktsförklaring Affärsplan Eskilstuna Kommunstyrelsen 2015-07-03 Kommunledningskontoret Näringsliv KSKF/2015:367 Valentina Andic, 016-710 74 08 1 (1) Kommunstyrelsen Avsiktsförklaring Affärsplan Eskilstuna Förslag till beslut Förslag till

Läs mer