Minnesanteckningar från Jämställdhetsutskottet

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Minnesanteckningar från Jämställdhetsutskottet 2013-01-18"

Transkript

1 Kommunstyrelsen Datum 1 (5) Kommunledningskontoret Anna Lindén, 1510 Jämställdhetsutskottet Minnesanteckningar från Jämställdhetsutskottet Närvarande Maria Chergui (V), ordf. Eva Johansson (MP) Monica Wikberg (M) Pia Bernthling (C) Per Johnsson (SD) Cecilia Boström, kommunstrateg Anna Lindén, sekreterare Marianne Karlberg, kommunstrateg och central processledare för Hållbar jämställdhet Sara Nordlund, masterstudent och praktikant på kommunledningskontoret, avdelningen Demokrati och välfärd Förhinder Lisa Friberg (S), vice ordf. Helen Wretling (FP) Ulla Hallin (KD) Besök Nätverket Män i förskolan. Janne Drigoris, Niclas Wikström och Gustaf Svensson om hur de jobbar för att få fler män att söka sig till yrket samt att trivas och bli kvar. Män i förskolan fick kommunens hedersomnämnande för ett gott jämställdhetsarbete Eskilstuna den stolta Fristaden

2 Eskilstuna kommun Datum 2 (5) Dagordning 1. Mötet öppnas Maria öppnade mötet. 2. Godkännande av dagordning Dagordningen godkändes med ett par övriga frågor. 3. Föregående minnesanteckningar Maria har fått svar från Plaza Hotell som har tagit till sig av de synpunkter som jämställdhetsutskottet förde fram i ett brev. Plaza skulle påbörja arbetet att byta ut tavlorna på krigsherrar till Eskilstunamotiv och liknande. Bastun (som bara finnas på herrarnas omklädningsrum) är en budgetfråga. Reklamen ( trött på svärmor ) kommer de att förbättra i framtiden eftersom det är en fråga om att alla gäster ska känna sig välkomna. En artikel i Folket ger en översiktlig beskrivning av hur urvalsprocessen för Receiver, konstverket på Fristadstorget gått till: av de 64 bidragen valdes tre av kvinnors och tre av mäns konstverk ut och sen fick juryn välja ett av de sex bidragen, utan att veta namnet på den som har gjort konstverket. Anna och Cecilia tar med sig frågan om konsten i stadshuset till nästa möte. Monica Kruseke, jurist, kunde tyvärr inte komma till dagens möte men bjuds in till kommande möten. Cirka 200 ungdomar och flera av jämställdhetsutskottets ledamöter såg föreställningen Seven på internationella kvinnodagen den 8 mars i Rinmangymnasiets aula. Många ungdomar blev gripna av pjäsen. Nästa tillfälle blir troligen mitten av maj på St. Eskils gymnasium och ytterligare en föreställning äger rum under höstterminen 2013 på Rekarnegymnasiet. Även de fristående gymnasieskolorna ska erbjudas en föreställning. Den 8 mars visades även dansföreställningen Starka kvinnor 2.0 på stadsmuseet. Elever från St. Eskils gymnasium gestaltade ett antal starka kvinnor genom dans i ångmaskinhallen. Cirka 130 besökare såg de totalt tre dansföreställningarna och det gick åt 110 portioner soppa med bröd. Soppan och brödet fick stående ovationer infaller 8 mars på en lördag. En idé är att ha afternoon tea. Maria har haft dialog med Etown Grrrl Gang. Gruppen ordnade bland annat ett 8 mars-firande på Balsta musikslott med musik och hantverk, fika mm. Eventet var välbesökt av unga tjejer och killar.

3 Eskilstuna kommun Datum 3 (5) Marianne Karlberg har varit på möte med projektledarna för Modigt medarbetarskap. Flera av jämställdhetsutskottets synpunkter lyftes då fram och kommer att bidra till förbättringen av utbildningen. Material för utbildning i jämställdhetsintegrering att användas på arbetsplatsträffar finns som ett första utkast. Materialet bygger på den kunskap som finns i kommunen om hur olika verksamheter kan erbjuda jämställda tjänster. Marianne gav exempel på hur man kan utforma montrarna på mässan Eskilstuna inspirerar ur ett jämställdhetsperspektiv. Katrineholms kommun har tagit fram en lathund för jämställd kommunikation som de som arbetar med mässan har fått ta del av. Personal som jobbar med mässan i olika PUG: ar (processutvecklingsgrupper) har uppmanats att lyfta frågan vid olika tillfällen, utifrån brevet som utskottet skickade till samtliga PUG: ar. Marianne har framfört utskottets budskap till PUG-samordnarna att alla 70 montrar ska kvalitetssäkras ur ett jämställdhetsperspektiv. Beslut om tider för utskottsmöten och dialogmöten. Utskottet vill prioritera utskottsmötena och inte kasta om tiderna för möten och dialogträffar. Utskottet beslutade att spika de tider som bokades enligt minnesanteckningar från 18 januari Beslut om ny tid för stadsbyggnadsnämnden: 21 augusti kl Vuxennämnden vill helst ses på eftermiddagen den 27 augusti men Anna dubbelkollar med dem. Om det kommer förslag på tider från nämnder som ligger utanför utskottsmötena, så får Maria först godkänna tiden. Sen skickas kallelse till resten av utskottet. En idé kom upp om att ha två nämnder/styrelser per gång, i syfte att lära av varandra. Anna och Cecilia får i uppdrag att i de fall det är möjligt/lämpligt försöka samordna träffar där flera nämnder/styrelser träffas tillsammans. 4. Rapporter Marianne rapporterar från ett radioinslag. Idag ska EU-parlamentet anta en rapport om att motverka stereotyper i kommunikation, tal och skrift och media. Marianne tar med detta till mötet med PUG-samordnarna för mässan Eskilstuna inspirerar. 5. Besök: Män i förskolan Janne Drigoris, enhetschef för Personalpoolen, barn- och utbildningsförvaltningen samt Gustav Svensson, Berga förskola och Niclas Wikström, Stenby förskola. Janne Drigoris ambition är att permanenta projektet med praktik för män inom förskolan och locka dem som har provat yrket att söka till förskollärarutbildningen.

4 Eskilstuna kommun Datum 4 (5) Syftet med nätverket Män i förskolan är att rekrytera och behålla män i förskolan och på förskollärarutbildningen. Det kan t ex ske genom information till killar på högstadiet och gymnasieskolor under våren, inför val till högskolan. Nätverket ordnar en fortbildningsdag per år för samtliga män som jobbar inom förskolan. Syftet med dessa dagar är att vara tillfällen då samtal och diskussioner kring jämställdhet och mångfald kan få uppstå. Syftet är inte att träffas och umgås. Fokus är normer och normkritik. Även kvinnor som är pedagoger bjuds in. Statistik på män i förskolan i Sverige (2011) Kommunala förskolor: 2,8 procent män Fristående förskolor: 5,3 procent män Eskilstuna: 2,68 procent män i förskolan Norge har en 10 procents andel män anställda inom förskolan, vilket delvis är ett resultat att man mäter fler yrkeskategorier. Umeå kommun har 20 procent män i sina förskolor. På en förskola har de 50/50 könsfördelning. Hello People på Mälardalens högskola och Västerås stad, syftar till att locka gymnasieungdomar (män) till förskollärar/omsorgsutbildningar. Eskilstuna var tyvärr inte med Eskilstuna driver ett arbete som heter Hello world, för att locka tjejer till teknikprogram på gymnasiet (Teknikcollage). Målet på 25 procent tjejer uppnåddes för teknikprogrammet, dock var det svårare för industriprogrammet. Idéer om samverkan mellan utskottet och Män i förskolan lyftes. Utskottet diskuterade också att bjuda in Gävle eller Umeå kommun som jobbat mycket för att öka andelen män som jobbar i förskolan. 5. Samarbetsyta för jämställdhetsutskottet Samarbetsytan tas upp nästa möte. 6. Dialogträffarna. Nya frågor till nämnder och bolag, diskussion. Utskottet vad positiva till de nya diskussionsfrågorna och att träffas en halvtimme innan varje träff för avstämning. Sammanfattning efter varje träff vore också bra. Fokus för de nya frågorna är mer HUR man jobbar än VAD som ska göras. 7. Beslut om yttrande över remisser Utskottet ska yttra sig om tre olika remisser och gav input till svaren. Handlingsplan mot alkohol, narkotika, doping och tobak svar senast 31 mars. Remissvar finns i LEX. Svaret hade diskuterats av utskottsledamöter under ett förmöte.

5 Eskilstuna kommun Datum 5 (5) Cykelplan svar senast 16 april. Synpunkter från utskottet: - Könsuppdelad statistik behöver synliggöras i hela dokumentet. Det krävs för att förstå vilka insatser som krävs för att nå målen om ökad andel cykling i cykelplan och trafikplan. Koppla insatser till kön för att göra dem mer effektiva. - Även barn, flickor och pojkar, ska ha en trygg cykelväg till skolan - Cykelplanen ska öka möjligheten för kvinnor och män att ta sig till och från arbetsplatser i Eskilstuna kommun och till och från centrum. Det kräver insatser inom t ex snöröjning och nedskräpning. - Uppmuntra möjligheter till lånecyklar för medborgare. Allt detta behövs för att påverka beteendemönster och kunna nå kommunens mål om ökad cykling. Resursfördelningsmodell för äldreomsorgen svar senast 23 april. Utskottets synpunkter: - Saknar könsuppdelad statistik. Vad (vem) är normen för resursfördelningen? - Kvinnor har längre förväntad livslängd än män, hur tar man hänsyn till detta i fördelningsmodellen? T ex först är en man ensamboende och vårdas av en anhörig kvinna. Först kostar han mindre, sen kostar han mer än en motsvarande kvinna. 8. Övriga frågor a. Eva Johanssons övriga fråga flyttas till nästa möte. b. MOA, 22 mars föreläsning om papperslösa Kvinnojouren MOA arrangerar ett seminarium om papperslösa kvinnor och deras situation i Sverige och hur olika sektorer kan samverka för att ta ansvar för deras utsatta situation. I Eskilstuna får de inte hjälp via socialtjänsten om de befinner sig i en utsatt (våldsam) situation utan får vända sig till kvinnojouren för hjälp. I nuläget vet vi inte hur situationen ser ut för papperslösa kvinnor i Eskilstuna men det finns exempel på fungerade system i Göteborg och Malmö (från tidigare seminarium om papperslösa kvinnor arrangerat av MOA). Eva Johansson och Per Johnsson ska se över möjlighet att delta på seminariet den 22 mars. c. Svar från Plaza Hotell på brev från jämställdhetsutskottet Se punkt 3, föregående minnesanteckningar. 9. Mötet avslutas Maria avslutade mötet. Nästa möte är 24 april kl Obs! dialogträff samma dag kl hos Kommunfastighet.

Minnesanteckningar från Jämställdhetsutskottet 2013-04-24

Minnesanteckningar från Jämställdhetsutskottet 2013-04-24 Kommunstyrelsen Datum 1 (5) Kommunledningskontoret Anna Lindén, 1510 Jämställdhetsutskottet Minnesanteckningar från Jämställdhetsutskottet 2013-04-24 Närvaro: Maria Chergui (V) ordf. Lisa Friberg (S),

Läs mer

Minnesanteckningar Jämställdhetsberedningen 2015-04-14

Minnesanteckningar Jämställdhetsberedningen 2015-04-14 Kommunstyrelsen 2015-04-14 1 (5) Kommunledningskontoret Demokrati och välfärd Karin Gagner, 016-7102045 Minnesanteckningar Jämställdhetsberedningen 2015-04-14 Närvarande: Lisa Friberg Monica Wikberg Pia

Läs mer

Minnesanteckningar från Jämställdhetsutskottet, 2013-05-24

Minnesanteckningar från Jämställdhetsutskottet, 2013-05-24 Kommunstyrelsen Datum 1 (6) Kommunledningskontoret Er beteckning Anna Lindén, 016-710 15 10 Sekreterare Jämställdhetsutskottet Minnesanteckningar från Jämställdhetsutskottet, 2013-05-24 Närvarande: Lisa

Läs mer

Minnesanteckningar från Jämställdhetsberedningen 2015-05-07

Minnesanteckningar från Jämställdhetsberedningen 2015-05-07 Kommunstyrelsen 2015-05-07 1 (5) Kommunledningskontoret Demokrati och välfärd Karin Gagner, 016-7102045 Minnesanteckningar från Jämställdhetsberedningen 2015-05-07 Närvarande: Lisa Friberg (S) ordförande

Läs mer

Minnesanteckningar Jämställdhetsutskottet 2012-02-22

Minnesanteckningar Jämställdhetsutskottet 2012-02-22 Kommunstyrelsen Datum 1 (6) Kommunledningskontoret Anna Lindén, 016-710 11 17 Jämställdhetsutskottet Minnesanteckningar Jämställdhetsutskottet 2012-02-22 Närvarande Maria Chergui (V), ordförande Lisa Friberg

Läs mer

Minnesanteckningar Jämställdhetsutskottet 2012-03-20

Minnesanteckningar Jämställdhetsutskottet 2012-03-20 Kommunstyrelsen Datum 1 (6) Kommunledningskontoret Anna Lindén, 1117 Jämställdhetsutskottet Minnesanteckningar Jämställdhetsutskottet 2012-03-20 Närvarande Maria Chergui (V), ordf. Lisa Friberg (S), v

Läs mer

Minnesanteckningar från Jämställdhetsberedningens möte 2015-08-18

Minnesanteckningar från Jämställdhetsberedningens möte 2015-08-18 Kommunstyrelsen 2015-08-18 1 (5) Kommunledningskontoret Demokrati och välfärd Karin Gagner, 016-7102045 Minnesanteckningar från Jämställdhetsberedningens möte 2015-08-18 Närvarande: Lisa Friberg (S) ordförande

Läs mer

Minnesanteckningar jämställdhetsberedningen

Minnesanteckningar jämställdhetsberedningen 2016-02-03 1 (6) Minnesanteckningar jämställdhetsberedningen 2016-02-03 Närvarande: Lisa Friberg (S) ordförande Monica Wikberg (M) vice ordförande Maria Hopstadius (C) Eva Johansson (MP) Helén Wretling

Läs mer

Minnesanteckningar 2015-09-29

Minnesanteckningar 2015-09-29 Kommunstyrelsen 2015-09-29 1 (5) Kommunledningskontoret Demokrati och välfärd Karin Gagner, 016-7102045 Minnesanteckningar 2015-09-29 Närvarande: Lisa Friberg (S) ordförande Monica Wikberg (M) vice ordförande

Läs mer

Minnesanteckningar från Jämställdhetsberedningen 2015-03-05

Minnesanteckningar från Jämställdhetsberedningen 2015-03-05 Kommunstyrelsen 2015-03-05 1 (6) Kommunledningskontoret Demokrati och välfärd Karin Gagner, 016-7102045 Minnesanteckningar från Jämställdhetsberedningen 2015-03-05 Närvarande: Lisa Friberg Monica Wikberg

Läs mer

Svar på motion om webbaserad utbildning för all personal som arbetar inom skolan i Eskilstuna kommun

Svar på motion om webbaserad utbildning för all personal som arbetar inom skolan i Eskilstuna kommun Kommunstyrelsen 2017-11-02 Kommunledningskontoret Välfärd KSKF/2017:364 Cecilia Boström 016-710 29 96 1 (4) Kommunstyrelsen Svar på motion om webbaserad utbildning för all personal som arbetar inom skolan

Läs mer

Minnesanteckningar från Rådet för funktionshinderfrågor

Minnesanteckningar från Rådet för funktionshinderfrågor Kommunstyrelsen Datum 1 (8) Kommunledningskontoret 2013-02-07 Rådet för funktionshinderfrågor Anna-Maarit Tirkkonen Tfn. 016-710 24 28 Mobil: 073-950 65 89 Minnesanteckningar från Rådet för funktionshinderfrågor

Läs mer

Jämställdhetspolicy för Västerås stad

Jämställdhetspolicy för Västerås stad för Västerås stad Antagen av kommunfullmäktige den 5 december 2013 program policy handlingsplan riktlinje program policy uttrycker värdegrunder och förhållningssätt för arbetet med utvecklingen av Västerås

Läs mer

På spaning efter jämställdheten

På spaning efter jämställdheten På spaning efter jämställdheten Handlingsplan 2011 2015 Kortversion Förord Eskilstuna ska bli en av landets mest jämställda kommuner som ort, verksamhet och arbetsgivare. Eskilstuna kommun ska vara ett

Läs mer

Yttrande över motion - Motverka machokulturer - ge pojkar och unga killar en chans att få vara sig själva - inlämnad av V

Yttrande över motion - Motverka machokulturer - ge pojkar och unga killar en chans att få vara sig själva - inlämnad av V Kultur- och fritidsnämnden 2018-01-11 Kultur- och fritidsförvaltningen Förvaltningskontoret KFN/2017:288 Lena Klintberg, Utvecklare 1 (3) Kultur- och fritidsnämnden Yttrande över motion - Motverka machokulturer

Läs mer

Linda Carlsson Processledare Vård- och omsorgscollege Örebro län ,

Linda Carlsson Processledare Vård- och omsorgscollege Örebro län , Linda Carlsson Processledare Vård- och omsorgscollege Örebro län 019-602 63 68, 070-612 63 68 linda.carlsson@regionorebrolan.se VO-College Örebro län hemsida VO-College Örebro läns Facebooksida Sök: Vård-

Läs mer

Genus, jämställdhet och den könssegregerade arbetsmarknaden"

Genus, jämställdhet och den könssegregerade arbetsmarknaden En förstudie om Genus, jämställdhet och den könssegregerade arbetsmarknaden" Omfattning: 40 % 151201-160630 Nu kör vi! Johanna Viberg Regional ordförande VO-College Örebro län Stefan Kailing Projektmedarbetare

Läs mer

346 Svar på motion - Webbaserad utbildning i jämställdhet för all personal som arbetar inom skolan i Eskilstuna kommun (KSKF/2017:364)

346 Svar på motion - Webbaserad utbildning i jämställdhet för all personal som arbetar inom skolan i Eskilstuna kommun (KSKF/2017:364) Kommunstyrelsen Protokollsutdrag Sammanträdesdatum 2017-11-28 Sida 1(3) 346 Svar på motion - Webbaserad utbildning i jämställdhet för all personal som arbetar inom skolan i Eskilstuna kommun (KSKF/2017:364)

Läs mer

346 Svar på motion - Webbaserad utbildning i jämställdhet för all personal som arbetar inom skolan i Eskilstuna kommun (KSKF/2017:364)

346 Svar på motion - Webbaserad utbildning i jämställdhet för all personal som arbetar inom skolan i Eskilstuna kommun (KSKF/2017:364) Kommunstyrelsen Protokollsutdrag Sammanträdesdatum 2017-11-28 Sida 1(3) 346 Svar på motion - Webbaserad utbildning i jämställdhet för all personal som arbetar inom skolan i Eskilstuna kommun (KSKF/2017:364)

Läs mer

Utbildningsförvaltningens plan för Jämställdhetsintegrering samt processer och åtgärder inom verksamheterna

Utbildningsförvaltningens plan för Jämställdhetsintegrering samt processer och åtgärder inom verksamheterna Utbildningsförvaltningens plan för Jämställdhetsintegrering samt processer och åtgärder inom verksamheterna Dokumentnamn Dokumenttyp Fastställd/upprättad Beslutsinstans Plan för jämställdhetsintegrering

Läs mer

Män och normer inom vård och omsorg

Män och normer inom vård och omsorg Män och normer inom vård och omsorg Två delrapporter: Befintlig kunskap om obalans mellan könen Genus, jämställdhet och den könssegregerade arbetsmarknaden Befintlig kunskap om obalans mellan könen (SCB-statistik

Läs mer

KS 18 6 NOVEMBER 2013

KS 18 6 NOVEMBER 2013 KS 18 6 NOVEMBER 2013 KOMMUNLEDNINGSKONTORET Handläggare Lagerkvist Monika Datum 2013-10-08 Diarienummer KSN-2013-0227 Kommunstyrelsen Motion av Johan Lundqvist (MP) om jämställdhetsanalys av vinterväghållningen

Läs mer

Handlingsplan för jämställdhetsintegrering. i Hägersten- Liljeholmens stadsdelsförvaltning stockholm.se

Handlingsplan för jämställdhetsintegrering. i Hägersten- Liljeholmens stadsdelsförvaltning stockholm.se Handlingsplan för jämställdhetsintegrering i Hägersten- Liljeholmens 2016-2018 stockholm.se Handlingsplan för jämställdhetsarbete 2016-2018 3 (9) Innehåll Kommunfullmäktiges mål... 4 Nämndmål... 4 Syftet

Läs mer

Strategi» Program Plan Policy Riktlinjer Regler

Strategi» Program Plan Policy Riktlinjer Regler Strategi» Program Plan Policy Riktlinjer Regler Borås Stads Program för jämställdhet Program för jämställdhet 1 Borås Stads styrdokument» Aktiverande strategi avgörande vägval för att nå målen för Borås

Läs mer

Minnesanteckningar från AU för Rådet för funktionshinderfrågor

Minnesanteckningar från AU för Rådet för funktionshinderfrågor Eskilstuna kommun Minnesanteckningar Rådet för funktionshinder frågor 2013-01-16 Anna-Maarit Tirkkonen Tfn 016-710 24 28, 073-950 65 89 e-post: anna-maarit.tirkkonen@eskilstuna.se Närvarande Joel Hamberg

Läs mer

KALLELSE Sammanträdesdatum Bildningsnämndens Kultur- och fritidsutskott. Beslutande ledamöter. Ej tjänstgörande ersättare.

KALLELSE Sammanträdesdatum Bildningsnämndens Kultur- och fritidsutskott. Beslutande ledamöter. Ej tjänstgörande ersättare. KALLELSE Sammanträdesdatum 2018-05-15 Bildningsnämndens Kultur- och fritidsutskott Tid Plats 09:00 Ungdomshuset KUBEN, Södra Allén 26, Hallsberg Beslutande ledamöter Siw Lunander (S) Andreas Tranderyd

Läs mer

Beslut: Frågan skickas till alla föreningar som är med i rådet. Frågan tas upp på nästa råd, 12 juni. Eskilstuna kommun 2014-03-06 2 (6)

Beslut: Frågan skickas till alla föreningar som är med i rådet. Frågan tas upp på nästa råd, 12 juni. Eskilstuna kommun 2014-03-06 2 (6) Kommunstyrelsen 2014-05-08 1 (6) Kommunledningskontoret Demokrati och välfärd Anna-Maarit Tirkkonen, 2428 Närvarande: Mikael Englund (S), ordförande Benny Broberg, Hörselskadegruppen Helena Brobäck, Rörelsehindergruppen

Läs mer

Arbetsgruppsmöte Överenskommelsen

Arbetsgruppsmöte Överenskommelsen Arbetsgrupp Överenskommelsen Minnesanteckningar 1 (6) Arbetsgruppsmöte Överenskommelsen Plats och tid Stensalen, Rådhuset, Lund, klockan 10:00 11:15 Närvarande Ej närvarande Ulrika Dagård, processledare,

Läs mer

Eskilstuna 080225 SLUTRAPPORT OM PROJEKTET BAVAN 2006-2007

Eskilstuna 080225 SLUTRAPPORT OM PROJEKTET BAVAN 2006-2007 Eskilstuna 080225 SLUTRAPPORT OM PROJEKTET BAVAN 2006-2007 Firat Nemrud Projekt ledaren Kurdiska föreningen i Eskilstuna Ali Karimi Projektledaren Kurdiska föreningen i Eskilstun SLUTRAPPORT OM PROJEKTET

Läs mer

Eskilstuna kommuns mål för ökad jämställdhet perioden Lättläst version av På spaning efter jämställdheten

Eskilstuna kommuns mål för ökad jämställdhet perioden Lättläst version av På spaning efter jämställdheten Eskilstuna kommuns mål för ökad jämställdhet perioden 2011-2015 Lättläst version av På spaning efter jämställdheten Inledning Här kan du läsa hur Eskilstuna kommun ska göra sina verksamheter mer jämställda

Läs mer

Utbildningsförvaltningen

Utbildningsförvaltningen LÄROPLAN I FÖRSKOLAN 2.3 BARNS INFLYTANDE Arbetslaget ska: verka för att flickor och pojkar får lika stort inflytande över och utrymme i verksamheten, och förbereda barnen för delaktighet och ansvar och

Läs mer

Välkomna till workshop om socialt bokslut!

Välkomna till workshop om socialt bokslut! Välkomna till workshop om socialt bokslut! 2013-11-15 1 Upplägg Inledning Vad är ett socialt bokslut? Hur jobbar vi med jämställdhet, barnperspektiv och tillgänglighet? Hur kan vårt sociala bokslut se

Läs mer

Minnesanteckningar Rådet för funktionshindersfrågor

Minnesanteckningar Rådet för funktionshindersfrågor Kommunstyrelsen Datum 1 (6) Kommunledningskontoret 20171203 Rådet för funktionshindersfrågor Minnesanteckningar Rådet för funktionshindersfrågor 1. Mötets öppnande och godkännande av dagordning En extra

Läs mer

Minnesanteckningar från Folkhälsoberedningens möte den 12 maj 2004

Minnesanteckningar från Folkhälsoberedningens möte den 12 maj 2004 Birgitta Larsson 2004-06-28 Minnesanteckningar från Folkhälsoberedningens möte den 12 maj 2004 Närvarande Agneta Niklasson (mp) ordförande Ingrid Eriksson (kd) Britt-Marie Gustavsson (c) Karim Alnejmi

Läs mer

En jämställdhetsintegrerad skola i världsklass

En jämställdhetsintegrerad skola i världsklass En jämställdhetsintegrerad skola i världsklass Projektet En jämställdhetsintegrerad skola i världsklass har ökat kunskaperna kring jämställdhetsintegrering på alla nivåer inom Stockholms kommunala skolor.

Läs mer

Kommunhuset Ankaret i Norrtälje, tisdagen den 25 april. Underskrifter Sekreterare Paragrafer 7-11 Estefania Luna Delgado

Kommunhuset Ankaret i Norrtälje, tisdagen den 25 april. Underskrifter Sekreterare Paragrafer 7-11 Estefania Luna Delgado 1(11) Plats och tid Konferensrummet Rimbo, torsdagen den 13 april 2017 kl 09.00 10.50 Beslutande Ledamöter Ingrid Landin (MP), ordförande Hanna Stymne Bratt (S) Conny Andersson (S) Anders Olander (C) Lotta

Läs mer

Minnesanteckningar från Folkhälsoberedningens extra möte den 14 juni 2006

Minnesanteckningar från Folkhälsoberedningens extra möte den 14 juni 2006 Folkhälsovetenskapligt centrum 2006-06-21 Minnesanteckningar från Folkhälsoberedningens extra möte den 14 juni 2006 Närvarande Agneta Niklasson (mp) ordförande Birgitta Wessman-Thyrsson (s) Criss Hagfeldt

Läs mer

Karlshögs Fritidshem

Karlshögs Fritidshem rlshögkarlshögkarlshögkarlshögkarlshögkarlshögkarlshögkarlshögkarlshögkarlshögkarlshögkarls högkarlshögkarlshögkarlshögkarlshögkarlshögkarlshögkarlshögkarlshögkarlshögkarlshögkarlshö gkarlshögkarlshögkarlshögkarlshögkarlshögkarlshögkarlshögkarlsögkarlshögkarlshögkarlshögka

Läs mer

samverkan motivera agerar

samverkan motivera agerar NLL-2015-09 SAM syftar till att främja hälsa och förebygga psykisk ohälsa hos barn och unga i Norrbotten. SAM är en arbetsmodell som syftar till ökad förståelse, kompetens och samverkan rörande barn och

Läs mer

Riktlinje för jämställdhetspris

Riktlinje för jämställdhetspris KOMMUNLEDNINGSKONTORET Handläggare Norberg Maria Datum 2017-08-24 Diarienummer KSN-2017-1864 Kommunstyrelsen Riktlinje för jämställdhetspris Förslag till beslut Kommunstyrelsen föreslås besluta att godkänna

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Folkhälsorådet Sammanträdesdatum Sida 1(9)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Folkhälsorådet Sammanträdesdatum Sida 1(9) Sida 1(9) Plats och tid Stadshuset, torsdag 21 maj 2015, kl 8.30 11.30 Ledamöter Övriga närvarande Ledamöter Marianne Ahlborg (FP), HSN Väster, 1 vice ordförande Merjem Maslo (M), Mölndals stad, 2 vice

Läs mer

Minnesanteckningar från Hälsosamverkansberedningens möte den 21 november 2007

Minnesanteckningar från Hälsosamverkansberedningens möte den 21 november 2007 Folkhälsovetenskapligt centrum 2007-11-26 Kjerstin Strandh Minnesanteckningar från Hälsosamverkansberedningens möte den 21 november 2007 Närvarande Alma Basic (s) Anita Jernberger (fp) Anna-Lena Sörenson

Läs mer

Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum Blad Utskottet Lärande och stöd 2009-06-10 104

Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum Blad Utskottet Lärande och stöd 2009-06-10 104 Utskottet Lärande och stöd 2009-06-10 104 Plats och tid Verkstaden, Fabriksgatan 5, kl 08.00-11.40 Beslutande Aina Wåhlund, ordförande (S) Lars-Ove Jansson (S) Lisbeth Öjstrand (FP) Margaretha von Wachenfeldt

Läs mer

Svar på motion - Motverka machokulturer - ge pojkar och unga killar en chans att få vara sig själva

Svar på motion - Motverka machokulturer - ge pojkar och unga killar en chans att få vara sig själva Kommunstyrelsen 2018-02-26 Kommunledningskontoret Välfärd KSKF/2017:418 Mattias Berglund 016-710 32 54 1 (3) Kommunstyrelsen Svar på motion - Motverka machokulturer - ge pojkar och unga killar en chans

Läs mer

JÄMSTÄLLDHETSPLAN

JÄMSTÄLLDHETSPLAN Barn- och utbildningsförvaltningen JÄMSTÄLLDHETSPLAN 2010-2012 för personal, barn och elever inom Barn- och utbildningsförvaltningen i Simrishamns kommun ADRESS: 272 80 Simrishamn BESÖK: Lilla Rådmansgatan

Läs mer

ANALYSSEMINARIUM 9/5. Styra och leda för hållbar jämställdhet. Hur går vi vidare?

ANALYSSEMINARIUM 9/5. Styra och leda för hållbar jämställdhet. Hur går vi vidare? ANALYSSEMINARIUM 9/5 Styra och leda för hållbar jämställdhet Hur går vi vidare? Detta har vi sett! Detta har vi gjort! Högre förväntningar på kvinnor Myndighetens arbete med jämställdhet, vid biståndsbedömning

Läs mer

Tumba dialogforum Ung i Tumba

Tumba dialogforum Ung i Tumba MINNESANTECKNINGAR 1 [2] Referens: Alexander Szögi Tumba dialogforum Ung i Tumba Dag och tid Torsdag 13 september kl. 13.00 15.00 Plats Tumbascenen Närvarande Ledamöter i dialogforum Medborgare Maria Brodin

Läs mer

Minnesanteckningar från Rådet för funktionshinderfrågor

Minnesanteckningar från Rådet för funktionshinderfrågor Kommunstyrelsen Datum 1 (7) Kommunledningskontoret Rådet för funktionshinderfrågor Anna-Maarit Tirkkonen Tfn. 016-710 24 28 Mobil: 073-950 65 89 Minnesanteckningar från Rådet för funktionshinderfrågor

Läs mer

58 Svar på motion Motverka machokulturer - ge pojkar och unga killar en chans att få vara sig själva (KSKF/2017:418)

58 Svar på motion Motverka machokulturer - ge pojkar och unga killar en chans att få vara sig själva (KSKF/2017:418) Kommunstyrelsen Protokollsutdrag Sammanträdesdatum 2018-03-13 Sida 1(3) 58 Svar på motion Motverka machokulturer - ge pojkar och unga killar en chans att få vara sig själva (KSKF/2017:418) Beslut Förslag

Läs mer

Program för ett jämställt Stockholm

Program för ett jämställt Stockholm Administrativa avdelningen Skarpnäcks stadsdelsförvaltning Tjänsteutlåtande Sida 1 (6) 2017-09-04 Handläggare Susanna Nytell Telefon: 08-508 150 29 Till Skarpnäcks stadsdelsnämnd 2017-09-21 Svar på remiss

Läs mer

Jenny Gavelin (FP) Den 2 september kl på konferenscentrum, Uppsala. Jeannette Escanilla (V)

Jenny Gavelin (FP) Den 2 september kl på konferenscentrum, Uppsala. Jeannette Escanilla (V) Beredningen för barn och unga 2015-08-24 1 (14) Plats och tid Konferenscentrum i Uppsala, 2015-08-24, kl. 14.00 16.00 Beslutande Jeannette Escanilla (V) ordförande Christina Lundh (S) 1:e vice ordförande

Läs mer

Tid Tisdagen den 31 augusti 2010 kl. 09.00 12.00. Kronobergsrummet, Landstinget Kronoberg Ingelstadsvägen 9, Växjö. Margareta Samuelsson

Tid Tisdagen den 31 augusti 2010 kl. 09.00 12.00. Kronobergsrummet, Landstinget Kronoberg Ingelstadsvägen 9, Växjö. Margareta Samuelsson 1 (5) Landstingets kansli Planeringsavdelningen, Justerat 2010-09-14 Folkhälsoutskottet Tid Tisdagen den 31 augusti 2010 kl. 09.00 12.00 Plats Närvarande ledamöter Övriga närvarande Sekreterare Kronobergsrummet,

Läs mer

Yttrande över medborgarförslag - Inför rökförbud på kommunal lek- och badplatser

Yttrande över medborgarförslag - Inför rökförbud på kommunal lek- och badplatser Kultur- och fritidsnämnden 2018-03-16 Kultur- och fritidsförvaltningen Förvaltningskontoret KFN/2018:88 Lena Klintberg 016-710 32 44 1 (3) Kultur- och fritidsnämnden Yttrande över medborgarförslag - Inför

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Folkhälsorådet Sammanträdesdatum 13 oktober 2017

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Folkhälsorådet Sammanträdesdatum 13 oktober 2017 Plats och tid Stadshuset, rum 314 fredag 13 oktober kl 8.30-11.45 Beslutande ledamöter Pernilla Övermark (S), Mölndals stad, ordförande Marianne Ahlborg (L), Hälso- och sjukvårdsnämnden Merjem Maslo (M),

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (5) Sammanträdesdatum Hållbar hälsa och miljö

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (5) Sammanträdesdatum Hållbar hälsa och miljö SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (5) Plats och tid Pentagon,, kl. 9.00 12.00 Beslutande Övriga deltagande Ann-Marie Fagerström(S), ordförande Maria Ixcot Nilsson(S) Gull-Britt Hellborg(KD) Göran Eriksson(C) Marie-Louise

Läs mer

Verksamhetsberättelse för Jämställdhetsberedningen 2015

Verksamhetsberättelse för Jämställdhetsberedningen 2015 Kommunstyrelsen 2016-01-12 1 (9) Kommunledningskontoret Demokrati och välfärd KSKF/2016:34 Cecilia Boström 016-710 29 96 Kommunstyrelsen Verksamhetsberättelse för Jämställdhetsberedningen 2015 Ledamöter

Läs mer

Eskilstuna kommuns arbete med CEMR-deklarationen

Eskilstuna kommuns arbete med CEMR-deklarationen Eskilstuna kommuns arbete med CEMR-deklarationen - från internationell deklaration till lokal praktisk verksamhet. Cecilia Boström, kommunstrateg jämställdhet Eskilstuna kommun Målsättning: Att bli Sveriges

Läs mer

Jämställd budget i Göteborg

Jämställd budget i Göteborg Ett gott exempel Jämställd budget i Göteborg Projektet i sitt sammanhang Göteborgs stad har gjort stora satsningar på ökad mångfald och jämställdhetsintegrering utifrån kundens perspektiv, där projektmedel

Läs mer

Hans Forsberg (M), ordförande , 324 Fredrik Hansson (C), vice ordförande , 324, ordförande Lisa Andersson (M) Eva Borg (S)

Hans Forsberg (M), ordförande , 324 Fredrik Hansson (C), vice ordförande , 324, ordförande Lisa Andersson (M) Eva Borg (S) KUNGSBACKA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Plats och tid sammanträde Kungsbackarummet, Stadshuset Klockan 08.30 14.55 Beslutande Ledamöter Hans Forsberg (M), ordförande 305 321, 324 Fredrik Hansson (C), vice

Läs mer

Amanda Skoog, Veingeskolan Emanuela Haslaris, Veingeskolan Maja Isaksson Blomquist, Veingeskolan

Amanda Skoog, Veingeskolan Emanuela Haslaris, Veingeskolan Maja Isaksson Blomquist, Veingeskolan 1 MINNESANTECNINGAR Vibesgården i Veinge Ungdomsforum 15-04-21 Dnr: KS 2015- Plats och tid, kl. 16.30 18.00 Ungdomar Amanda Skoog, Veingeskolan Emanuela Haslaris, Veingeskolan Maja Isaksson Blomquist,

Läs mer

Här presenteras resultatet av väggtidningarna som

Här presenteras resultatet av väggtidningarna som TÄNK OM OCH GÖR DET JÄMT en dag om jämställdhet 11 oktober 2006 Här presenteras resultatet av väggtidningarna som arbetades fram vid grupparbetet under konferensen om jämställdhet 11 oktober på Borgen.

Läs mer

Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ och sammanträdesdatu m Kommunstyrelsen 2012-04-26

Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ och sammanträdesdatu m Kommunstyrelsen 2012-04-26 1(8) Plats och tid Rinmansalen, stadshuset klockan 16.00-16.05 Beslutande Ersättare Jimmy Jansson (S), ordförande Ann-Sofie Wågström (S), tjänstgörande ersättare Mikael Edlund (S) Johan Nilsson (S) Magnus

Läs mer

Byrån mot diskriminering i Östergötland

Byrån mot diskriminering i Östergötland - För det är ju så vi heter nu;! Det beslutades på årsmötet som hölls den 26 mars. Namnbytet understryker byråns strävan att utveckla arbetet i hela länet. Vi vill att fler östgötar ska veta att vi finns

Läs mer

Förskolans arbete med jämställdhet

Förskolans arbete med jämställdhet Förskolans arbete med jämställdhet Övergripande syfte och avsikt Syftet är att belysa om barnen erbjuds en förskoleverksamhet där flickor och pojkar får möjligheter att pröva och utveckla förmågor och

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens näringslivsutskott

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens näringslivsutskott Plats och tid Floda kl. 13:00-15:45 ande ledamöter Övriga närvarande Utses att justera Ulrika Frick (MP) (ordförande) Gabriela Nilsson (M) (vice ordförande) Gun Kristiansson (S) Kajsa Hamnén (M) Peter

Läs mer

Beslut. Förslag till kommunstyrelsen. Reservation. Ärendebeskrivning 1(3) Eskilstuna kommun tillstyrker ansökan.

Beslut. Förslag till kommunstyrelsen. Reservation. Ärendebeskrivning 1(3) Eskilstuna kommun tillstyrker ansökan. Kommunstyrelsens utbildningsutskott Protokollsutdrag Sammanträdesdatum 2017-04-11 Sida 1(3) 13 Yttrande över ansökan från Nordens teknikerinstitut (NTI) om godkännande som huvudman för utökning av en befintlig

Läs mer

Så jämställdhetsintegreras genomförandet av Norrbottens folkhälsostrategi - för att förbättra jämställdheten i Norrbotten!

Så jämställdhetsintegreras genomförandet av Norrbottens folkhälsostrategi - för att förbättra jämställdheten i Norrbotten! Linda Moestam Folkhälsocentrum, Region Norrbotten 13 juni 2018 Så jämställdhetsintegreras genomförandet av Norrbottens folkhälsostrategi - för att förbättra jämställdheten i Norrbotten! Vad handlar det

Läs mer

Anteckningar från Nätverksmöte på Kungsskolan

Anteckningar från Nätverksmöte på Kungsskolan Anteckningar från Nätverksmöte på Kungsskolan 2018-05-07 Närvarande: Theresa Lindahl, Utb.nämndens ordf., Martin Johansson, Kungsskolans rektor samt Nätverksrepr. från alla skolor i kommunen. Theresa hälsar

Läs mer

Det handlar om kärlekk. rlek. -Ett Ett projekt om barn och ungdomars rättigheter

Det handlar om kärlekk. rlek. -Ett Ett projekt om barn och ungdomars rättigheter Är r kärleken k fri eller? Det handlar om kärlekk rlek -Ett Ett projekt om barn och ungdomars rättigheter Samverkansprojekt Rädda Barnen (Distriktet Östergötland/Sörmland) Socialtjänsten (Socialkontoret

Läs mer

0), TIERPS KOMMUN. Hembygdsgården Söderfors kl Emma Lokander. fredag 23 mars, 10.00, Tierps kommunhus

0), TIERPS KOMMUN. Hembygdsgården Söderfors kl Emma Lokander. fredag 23 mars, 10.00, Tierps kommunhus 2018-03-20 1 (7) Plats och tid Hembygdsgården Söderfors kl. 17.00-19.35 Beslutande och övriga närvarande enligt sida 2 Paragrafer 1-4 Utses att justera Justeringens plats och tid Emma Lokander fredag 23

Läs mer

Helena Götesdotter Marie Pålsson. Eva Malm-Körkkö Jenny Jönsson. Monica Augustsson

Helena Götesdotter Marie Pålsson. Eva Malm-Körkkö Jenny Jönsson. Monica Augustsson 1(5) Plats och tid Hässleholmsgården, kl. 08:30-09:30 Beslutande Pär Palmgren Ordf. PU, Moderaterna Ledamöter Tjänstgörande Lars-Göran Wiberg Ledamot PU, Centern Lena Wallentheim Ledamot PU, Socialdemokraterna

Läs mer

Att arbeta praktiskt Varför ökad jämställdhet? Ökad internationell konkurrens Ökad lönsamhet Förbättrad möjlighet att möta kundens behov Politiska krav Värdegrund Mångsidig kompetens Ökad konkurrens om

Läs mer

Lokala Brottsförebyggande Rådet

Lokala Brottsförebyggande Rådet 1 av 12 Plats och tid Skurup, 18.00 21.00 Beslutande Ordförande Maritha Johansson ( S ) Kristina Andersson ( M ) Göran Larsson ( MP ) 18.00-20.00 Roland Hansson ( S ) 20.00-21.00 Inger Steinbichler (KV)

Läs mer

Plan för jämställdhet. för Eskilstuna kommun

Plan för jämställdhet. för Eskilstuna kommun Plan för jämställdhet för Eskilstuna kommun 2018-2024 Beslutad av kommunfullmäktige 27 september 2018 Plan för jämställdhet, kortversion Det här är en kortversion av Eskilstuna kommuns plan för jämställdhet.

Läs mer

Till lärarna! Uppföljning i klasserna 6 och 9

Till lärarna! Uppföljning i klasserna 6 och 9 en läsåret 2007-08 Ledningskontoret Folkhälsoenheten Uppföljning i klasserna 6 och 9 Till lärarna! Här kommer nu en rapportering av resultatet av barn- och ungdomshälsoenkäten, som gjordes månadsskiftet

Läs mer

Kultur- och fritidsförvaltning Folkhälsa. Folkhälsoplan 2015-2018. Vimmerby kommun. Antagen av kommunfullmäktige 2014-12-15 249

Kultur- och fritidsförvaltning Folkhälsa. Folkhälsoplan 2015-2018. Vimmerby kommun. Antagen av kommunfullmäktige 2014-12-15 249 Kultur- och fritidsförvaltning Folkhälsa Folkhälsoplan 2015-2018 Vimmerby kommun Antagen av kommunfullmäktige 2014-12-15 249 Folkhälsoplanen 2015-2018 Folkhälsoplanens mål och därmed handlingsplan bygger

Läs mer

ST inom Polisväsendet Länssektionen

ST inom Polisväsendet Länssektionen Protokoll nr 7-2011 Fört vid möte i 2011-02-25 Närvarande: Åsa Jacobsson Mika Eskelinen Lena Svangren Susanne Pettersson May Hilland Lennart Roth Susanne Larsson Forman Liza Valdez, deltog ej under 7b

Läs mer

Beslut om samråd av förslagen till revidering av reglementen för råden

Beslut om samråd av förslagen till revidering av reglementen för råden LJUNGBY Sammanträdesprotokoll 2017-10-24 14(23) Kommunstyrelsens arbetsutskott Au 130 Ks2017/0309 103 Beslut om samråd av förslagen till revidering av reglementen för råden Beslut Kommunstyrelsens arbetsutskott

Läs mer

Vänsterpartiet Malmö malmo.vansterpartiet.se Feminism från ord till handling

Vänsterpartiet Malmö malmo.vansterpartiet.se Feminism från ord till handling Vänsterpartiet Malmö malmo.vansterpartiet.se Feminism från ord till handling ILLUSTRATION SARA GRANÉR Kvinnor och män har inte samma makt att forma samhället och sina liv. Vi ser i Sverige idag hur ojämställdheten

Läs mer

Genusrapporten. Fakta, statistik och analys om genusstrukturen i Gävleborg. Likabehandlingskonsult.se

Genusrapporten. Fakta, statistik och analys om genusstrukturen i Gävleborg. Likabehandlingskonsult.se Genusrapporten Fakta, statistik och analys om genusstrukturen i Gävleborg. Jämställdhetens sfärer Privatliv Regional utveckling Omvärld Arbetsliv Jag är så trött på jämställdhet! Vad är det du är trött

Läs mer

Datum 2014-01-20 MINNESANTECKNINGAR. Kommunala pensionärsrådets arbetsutskott

Datum 2014-01-20 MINNESANTECKNINGAR. Kommunala pensionärsrådets arbetsutskott 1 (4) MINNESANTECKNINGAR Kommunala pensionärsrådets arbetsutskott Tid: Tisdagen den 17 december 2013; klockan 08:30 10:30 Plats: Marielunds restaurang Närvarande: Ann-Sofie Wågström, ordförande Ulla Jilsmo,

Läs mer

Sannerudshemmets samlingssal, Kil, 2011-09-26, kl 15.00-16.50

Sannerudshemmets samlingssal, Kil, 2011-09-26, kl 15.00-16.50 Plats och tid Sannerudshemmets samlingssal, Kil, 2011-09-26, kl 15.00-16.50 Beslutande Mikke H Wivungi, ordförande, kommunstyrelsen Anita Karmteg, socialnämnden Jessica Hildén, barn- och utbildningsnämnden

Läs mer

Motion väckt av Britt Björneke (V) om att anordna sommarkurser i teknik för flickor på högstadiet

Motion väckt av Britt Björneke (V) om att anordna sommarkurser i teknik för flickor på högstadiet BARN- OCH UTBILDNINGSFÖRVALTNINGEN 2013-01-09 GSN-2012/513.602 1 (4) HANDLÄGGARE Särkijärvi Zettervall, Karin Grundskolenämnden Karin.Sarkijarvi-Zettervall@huddinge.se Motion väckt av Britt Björneke (V)

Läs mer

Dnr :6591 Beslut

Dnr :6591 Beslut kommun@ovanaker.se efter granskning av förskolans arbete med jämställdhet vid förskolorna Trollstugan och Fölet, Ovanåkers kommun. Box 23069, 104 35 Stockholm. Telefon: 08-586 080 00. www.skolinspektionen.se

Läs mer

Sammanträdesdatum 2011-11-24. Omsorgskontorets sammanträdesrum 2011-11-24 kl. 12.00 15.30

Sammanträdesdatum 2011-11-24. Omsorgskontorets sammanträdesrum 2011-11-24 kl. 12.00 15.30 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(12) Plats och sammanträdestid Beslutare Övriga deltagare Justeringens plats och tid Omsorgskontorets sammanträdesrum kl. 12.00 15.30 Leif Andersson (s) Roger Persson (s) tjg

Läs mer

Skolenkät Förskola Personal

Skolenkät Förskola Personal Skolenkät Förskola Personal Information om enkäten Din förskola ingår i Region Hallands utvecklingsprojekt Välmående ger resultat. Syftet med denna enkät är att undersöka hur personalen på din förskola

Läs mer

NYHETSBREV LUND MARS 2016

NYHETSBREV LUND MARS 2016 NYHETSBREV LUND MARS 2016 I detta nyhetsbrev: - Gudrun Schyman föreläste om jämställdhet - Fotboll och kärlek - Stort intresse för Ellen&Allan på årsmötet - Läxhjälpen söker frivilliga - Gör din praktik

Läs mer

För ett jämställt Dalarna Avsiktsförklaring

För ett jämställt Dalarna Avsiktsförklaring r e t e h g i l j ö M Makt & För ett jämställt Dalarna Avsiktsförklaring 2018 2020 1 2 Bakgrund Vågor av jämställdhet sköljer över oss. Det ger oss goda möjligheter att bana nya vägar i arbetet med att

Läs mer

För ett mer feministiskt parti. Handledning

För ett mer feministiskt parti. Handledning För ett mer feministiskt parti Handledning Vänsterpartiet 2013 Vänsterpartiet är ett feministiskt parti. Att vara feminist är att erkänna att det finns en könsmaktsordning och vilja avskaffa den. Att vara

Läs mer

Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ och sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden 2012-03-14

Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ och sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden 2012-03-14 1(12) Plats och tid MunktellArenan, rum Rossvik klockan 15:00-16:30 ande Ersättare Utses att justera Justeringens plats och tid Mona Kanaan (S), ordförande Alexandra Karjel (MP) Anette Stavehaug (V) Göran

Läs mer

Nämnden för Gymnasie & Vuxenutbildning

Nämnden för Gymnasie & Vuxenutbildning Nämnden för Gymnasie & Vuxenutbildning SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Plats och tid Beda Hallbergs gymnasium Klockan 16.30-20.10 ande Ledamöter Jan Österdahl (M), ordförande Marie Wadström (KD), 1:e vice ordförande

Läs mer

Uddens förskola Porsön. En av Luleås kommunala förskolor

Uddens förskola Porsön. En av Luleås kommunala förskolor Uddens förskola Porsön En av Luleås kommunala förskolor Från genusfokus till HBTQ-certifiering Mål: Att synliggöra och granska samhällsnormer och deras konsekvenser för att skapa en miljö där alla kan

Läs mer

PROTOKOLL 1 (10) Demokratiberedningen

PROTOKOLL 1 (10) Demokratiberedningen PROTOKOLL 1 (10) Fört vid sammanträde med Plats och tid: Kommunhuset, Stora sammanträdesrummet, kl 13.00 16.20 Närvarande: Liselott Nilsson ( C ), ordförande Agneta Stjärnlöf (M) Margareta Ingemansson

Läs mer

Program för ett jämställt Stockholm

Program för ett jämställt Stockholm Socialförvaltningen Avdelningen för stadsövergripande sociala frågor Tjänsteutlåtande Sida 1 (6) 2017-08-16 Handläggare Anna Rinder von Beckerath Telefon: 08-508 43 114 Till Socialnämnden 2017-09-19 Program

Läs mer

SÄNDNINGSMATERIAL FÖR V11

SÄNDNINGSMATERIAL FÖR V11 1 SÄNDNINGSMATERIAL FÖR V11 Vecka 11 201303 16-17 RIU 98,90 FM Samarbetsorganisationen för Invandrarföreningar i Uppsala SIU Skolgatan 18 753 16 UPPSALA Telefon: 018-69 45 80 http://www.siuppsala.se/radio

Läs mer

SAM Samverka Agera Motivera

SAM Samverka Agera Motivera SAMSAMVERKA AGERA MOTIVERA 2 SAM Samverka Agera Motivera SAM syftar till att främja hälsa och förebygga psykisk ohälsa hos barn och unga i Norrbotten. SAM är en arbetsmodell som syftar till ökad förståelse,

Läs mer

Protokoll 151025: Röda Korsets Ungdomsförbund Uppsala

Protokoll 151025: Röda Korsets Ungdomsförbund Uppsala Protokoll 151025: Röda Korsets Ungdomsförbund Uppsala Kallade: Louise Lundmark, Frida Torstensson, Rosanna Norman, Fredrica Werner, Sara Stuguland, Johanna Mäkinen, Kornelia Johansson, Joakim Skoog Närvarande:

Läs mer

Högskolor, studenter mm

Högskolor, studenter mm Högskolor, studenter mm Bakgrund Inom ramen för projektet Tillsynsutveckling i Väst (TuV) var tyngpunkten utbildning i kommunikation och bemötande. I samband med att projektet avslutades togs en aktivitetsplan

Läs mer

Jämställdhets- och mångfaldsplan för överförmyndarnämnden i Eskilstuna och Strängnäs kommuner

Jämställdhets- och mångfaldsplan för överförmyndarnämnden i Eskilstuna och Strängnäs kommuner Överförmyndarnämnden Socialförvaltningen Överförmyndarkontoret Anders Hagander 016-710 20 74 2017-09-11 1 (1) ÖFNES/2017:106 Överförmyndarnämnden Eskilstuna Strängnäs Jämställdhets- och mångfaldsplan 2017-2019

Läs mer

MINNESANTECKNING 1(6) Regionrådet. Dag ca. Umeå folkets hus

MINNESANTECKNING 1(6) Regionrådet. Dag ca. Umeå folkets hus Bjurholm Nordmaling Robertsfors Umeå Vindeln Vännäs Örnsköldsvik MINNESANTECKNING 1(6) Regionrådet Dag 2017-08-30 Tid Plats Beslutande Övriga deltagande 08.00 09.20 ca Umeå folkets hus Christina Lidström,

Läs mer