Antagande av förslag till detaljplan för Södersjukhuset 10 i stadsdelen Södermalm

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Antagande av förslag till detaljplan för Södersjukhuset 10 i stadsdelen Södermalm"

Transkript

1 Stadsbyggnadskontoret Tjänsteutlåtande Planavdelningen Sida 1 (13) Handläggare Per Anders Olsson Telefon Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till detaljplan för Södersjukhuset 10 i stadsdelen Södermalm Förslag till beslut Stadsbyggnadsnämnden antar förslaget till detaljplan. Anette Scheibe Lorentzi Bo Bergman Nina Åman Stadsbyggnadskontoret Fleminggatan 4 Box Stockholm Telefon stadsbyggnadskontoret@stockholm.se stockholm.se Sammanfattning Planen syftar till att möjliggöra en utbyggnad av Södersjukhuset. Södersjukhuset behöver i framtiden ta ett större vårduppdrag och behöver därför byggas ut med moderna lokaler. I detaljplanen ingår bland annat möjligheter för en ny behandlingsbyggnad, en ny vårdbyggnad, ambulansangöring samt byggnader för teknisk försörjning. Planförslaget skickades ut för granskning Under granskningen har 16 yttranden inkommit. Länsstyrelsen, Trafikverket och Fortum har ingen erinran mot planförslaget. Exploateringskontoret anser att del av Jägargatan bör övergå till kvartersmark. De flesta sakägare och övriga boende som framfört synpunkter är starkt kritiska till att angöring för ambulanser och varutransporter har utretts ske via Tantogatan och Jägargatan. De är oroliga för störningar och trafiksäkerhetsaspekter kopplade till denna tillkommande trafik. De flesta föreslår att angöring istället anordnas söder om sjukhuset eller genom det befintliga garaget vid Sjukhusbacken. Sakägare och boende framför också kritik mot bebyggelsens gestaltning och utformning, främst gäller det försörjningskvarteret men också övriga byggnader.

2 Sida 2 (13) Detaljplanen reglerar inte vilken väg ambulanserna tar, däremot har stadsbyggnadskontoret i samband med planarbetet utrett konsekvenserna av en trolig och mest lämplig ambulansangöring via Tantogatan och Jägargatan. Konsekvenserna bedöms små, en god trafiksäkerhet kan uppnås och bullerutredningen visar att den sammantagna bullerstörningen inte kommer att öka. Ambitionen för utformningen av bebyggelsen illustreras i planhandlingarna. Under bygglovskedet studeras gestaltningen ytterligare. Stadsbyggnadskontoret anser att den under planprocessen presenterade gestaltningen är en bra inriktning som kan resultera i väl gestaltade byggnader. Angående exploateringskontorets synpunkt att överlåta del av Jägargatan till kvartersmark anser kontoret att det är för kortsiktigt och riskerar att försvåra en eventuellt framtida utveckling av stadsmiljön utmed Jägargatan. Inkomna synpunkter föranleder inga ändringar av förslaget. En rättning av plangränsen har gjorts. Kontoret föreslår att förslaget till detaljplan antas. Utlåtande Bakgrund och syfte Planområdets läge och ungefärliga avgränsning. Södersjukhuset behöver i framtiden ta ett större vårduppdrag och behöver därför byggas ut med moderna vårdlokaler. Planen syftar till att möjliggöra denna utbyggnad. I detaljplanen ingår bland annat

3 Sida 3 (13) möjligheter för en ny behandlingsbyggnad, en ny vårdbyggnad, ambulansangöring samt byggnader för teknisk försörjning. Planområdet är drygt 2 ha stort och består i huvudsak av del av fastigheten Södersjukhuset 10 som ägs av Stockholms läns landsting. Även mindre delar gatumark, Södermalm 1:12 och Södermalm 1:19 (Stockholms stad) ingår. Tidigare ställningstaganden Översiktsplan Översiktsplanen redovisar områdets pågående markanvändning som innerstadsbebyggelse. Översiktsplanens strategier innebär att centrala Stockholm ska fortsätta att utvecklas. Utvecklingen av Södersjukhuset stämmer väl överrens med översiktsplanen bland annat genom Strategi 1. Strategi 1 - Fortsätt att stärka centrala Stockholm, innebär att en tät stad i de centrala delarna av regionen i flera avseenden främjar en hållbar utveckling. Detaljplan För området gäller Dp 88114, laga kraft Planen medger användning för vård i den aktuella delen av fastigheten. I den aktuella delen finns restriktioner för byggnadshöjd samt nivåer för lägsta schaktningsdjup. En liten del av området berörs också av tilläggsplanen TDp som möjliggjorde en ny helikopterplatta För aktuellt planområde innebär tillägget att sjukhusbyggnaders fasader mot helikopterplattan ska dämpa buller från heliktoptertrafik till en inomhusnivå i vårdrum om högst 45 db(a). Planförslaget Övergripande Detaljplanen möjliggör en utbyggnad av Södersjukhusets västra del. Behoven är att skapa en ny behandlingsbyggnad med ny vuxenakut, en ny vårdbyggnad samt ett nytt och omarbetat försörjningskvarter. Andra tillkommande funktioner kan bli aktuella över tid och området planläggs för vårdändamål. Den nya behandlingsbyggnaden med ny akutmottagning nås via en ny entrébyggnad mot Sjukhustorget/Sjukhusbacken. Två nya gator föreslås, en allmän lokalgata mellan sjukhusets försörjningskvarter och kv Tvätteriet samt en intern gata på kvartersmark som på liknande sätt binder samman Jägargatan med Marmorgatan längre söderut.

4 Sida 4 (13) Illustrationsplan. Detaljplanen möjliggör en utbyggnad av Södersjukhuset i dess västra del. Nya byggnader illustreras i vitt. Två nya gator föreslås, en allmän lokalgata mellan sjukhusets försörjningskvarter och kv Tvätteriet samt en intern gata på kvartersmark som på liknande sätt binder samman Jägargatan med Marmorgatan längre söderut.

5 Sida 5 (13) Ovan: Flygfoto över möjlig utveckling enligt planförslaget. Höger: Befintliga förhållanden. Överst: Illustration av möjlig utformning enligt planförslaget. Till höger i bilden redovisas nya vårdbyggnaden, till vänster antyds det nya försörjningskvarteret och i mitten den nya behandlingsbyggnaden. Den lilla bilden redovisar befintliga förhållanden.

6 Tjänsteutlåtande Sida 6 (13) Vy mot söder. Två alternativ har studerats och medges i planen. Skillnaden mellan förslagen rör gavlarnas bredd (röd ring på bilderna). Bilden längst ner redovisar befintliga förhållanden.

7 Sida 7 (13) Ovan: Illustration av möjlig utformning av försörjningskvarteret intill kv Tvätteriet och Jägaregatan. Till höger befintliga förhållanden. Planprocessen Samråd Planförslaget var föremål för samråd under perioden Under samrådet inkom 35 yttranden. Flertalet remissinstanser tillstyrkte planförslaget men framförde synpunkter i sak, till exempel riskaspekter med anledning av nytt reservkraftverk samt hantering av gaser, markföroreningar, geotekniska förhållanden, x-områdets utbredning, trafikbuller från järnvägen, lokaliseringsbedömning med anledning av flyghinderhöjder, dagvatten samt u-område för ledningar. Skönhetsrådet avstyrkte planförslaget i de delar som berörde byggnadsfronten mot söder med hänvisning till att vårdbyggnadens höjd och de utrymmen för installationer som föreslås över taklisthöjd innebär ett ovarsamt tillägg till det funktionalistiskt gestaltade sjukhuset och dess väl avvägda volymer, smala gavlar och platta tak. De flesta sakägare och övriga boende som framförde synpunkter var starkt kritiska till att ambulanstransporterna medges gå via Tantogatan/Jägargatan och framförde oro för störningar och trafiksäkerhetsaspekter kopplade till denna tillkommande trafik.

8 Sida 8 (13) Sakägare och boende lyfte också synpunkter på föreslagna volymer, bullerstörningar, gestaltning samt önskan att inrymma utåtriktad verksamhet/handel i försörjningskvarteret. Med anledning av de synpunkter som framförts under samrådet samt de aspekter som framkommit under landstingets vidare projektering studerades dessa frågor vidare inför granskningen: utformning och gestaltning av vårdbyggnaderna, trafikbuller från järnvägen, lokaliseringsbedömning för ny skorsten med anledning av flyghinderhöjd, riskfrågor med anledning av reservkraftverket, x- områdets samt u-områdets utbredning. Trafikfrågorna belystes ytterligare; det trafik-pm som togs fram till samråd förtydligades och kompletterades med en mer utförlig redovisning av de olika alternativen, åtgärder, trafiksäkerhet och trafiksiffror till ett nytt trafik-pm. Granskning Planförslaget skickades ut för granskning Under granskningen har 16 yttranden inkommit. Länsstyrelsen, Trafikverket och Fortum har ingen erinran mot planförslaget. Exploateringskontoret anser att del av Jägargatan bör övergå till kvartersmark. De flesta sakägare och övriga boende som framfört synpunkter är starkt kritiska till att angöring för ambulanser och varutransporter har utretts ske via Tantogatan och Jägargatan. De är oroliga för störningar och trafiksäkerhetsaspekter kopplade till denna tillkommande trafik. De flesta föreslår att angöring istället anordnas söder om sjukhuset eller genom det befintliga garaget vid Sjukhusbacken. Sakägare och boende framför också kritik mot bebyggelsens gestaltning och utformning, främst gäller det försörjningskvarteret men också övriga byggnader. Synpunkter inkomna under samråd och granskning som ej tillgodosetts - Ambulansinfart bör inte ske på Tantogatan/Jägargatan - Lös primär angöring till akuten och försörjningskvarteret på annat sätt än via Tantogatan och Jägargatan. - Tillåt inte fordonstrafik på den nya lokalgatan. - Del av Jägargatan bör övergå från allmän plats till kvartersmark. - Omarbeta gestaltningen av försörjningskvarteret. - De föreslagna byggnaderna är för stora. - Minska vårdbyggnadens höjd till befintliga nivå och tillåt inga tekniska anläggningar på taket.

9 Sida 9 (13) Stadsbyggnadskontorets ställningstagande Här ges ämnesvisa svar på det som inkommit under granskningen samt de synpunkter i listan ovan som inte kunnat tillgodoses. Trafik Avseende placering av ambulansintag och akutvårdsavdelning är det ett stort allmänt intresse att vården i Stockholm och på Södersjukhuset fungerar över tid. Det gäller både under byggtiden och på längre sikt. Locum och Stockholms läns landsting har bedömt att aktuellt projekt är det lämpligaste i volym och placering för att bemöta det uppdraget. Detaljplanen reglerar inte var ambulansinfarten ska ligga. Detaljplanen ger möjligheter att lösa ambulansinfart från olika håll. För Stockholms läns landsting är det viktigt att det finns minst två alternativa vägar, varför även den södra vägen kommer att vara körbar för ambulanser. Det är inte med detaljplanen som verktyg möjligt att reglera vilken väg ambulanserna ska ta. I arbetet med detaljplan för ett utbyggt sjukhus har dock den mest troliga och lämpliga primära ambulansinfarten utretts. Bullerutredning och trafik-pm visar att en ambulansinfart via Tantogatan och Jägargatan inte ger betydande konsekvenser för omkringboende. Sirener används inte mer än nödvändigt och oftast inte nattetid eller vid lågtrafik. Idag slår ambulanstransporterna av ljudsignalerna så fort de svänger av Ringvägen in på Sjukhusbacken. Tanken är att samma förutsättningar ska gälla för de ambulanstransporter som går via Tantogatan och Jägargatan. Alla ambulanstransporter har ansvar att färdas trafiksäkert samt att ta hänsyn till omgivningen. Hastigheten ska anpassas till rådande trafiksituation och gällande hastighetsbegränsningar. Tidsvinsten med att korta sträckor köra snabbt är liten och står i motsats till säkerheten. Tvära inbromsningar och svängar kan äventyra säkerheten för såväl patient, ambulanspersonal som personer i omgivningen, en lägre hastighet är därför säkrare även för patient och ambulanssjukvårdare. Eftersom behandling av patienten påbörjas redan i ambulansen är det idag inte samma fokus på att snabbt komma till akutmottagningen. De tillkommande ambulanstransporterna på Jägargatan bedöms bli ca 115 stycken, dvs högst 230 fordonsrörelser per dygn. Flest ambulanstransporter sker på vardagar vid lunchtid, minst antal på nätter. Ambulanserna kommer inte att rycka ut från akutintaget, utan dagens ambulanshall vid Sjukhusbacken kommer istället iordningsställas för utryckning. Sannolikt kommer flertalet ambulansförare att välja vägen söder om sjukhuset för transport från den nya akutavdelningen till ambulanshallen vid Sjukhusbacken,

10 Sida 10 (13) vilket minskar trafiken på Jägargatan jämfört med siffran 230 som redovisats ovan. Trafiksäkerhet I Trafik-PM (WSP ) görs bedömningen att trafikalstringen till följd av de nya lägena för godsmottagning och ambulansangöring är förhållandevis liten och att de valda lösningarna bedöms ge tillfredställande trafiksäkerhet för samtliga trafikantslag. Planförslaget innebär att inlastningen till försörjningskvarteret får en säkrare lösning och vid genomförandet av detaljplanen genomförs också ett antal åtgärder för oskyddade trafikanter. Den nya lokalgatan mellan kv Tvätteriet och försörjningskvarteret förses med gångbanor och i anslutning till gatan en gångpassage över Jägargatan. Längs den västra sidan av Jägargatan, från Flintbacken och söderut, föreslås en ny gångbana längs gatan. Denna medför ökad tillgänglighet till gångstråken längs Årstaviken söder om sjukhuset. Söder om sjukhusområdet byggs också en ny gångväg som binder ihop de södra delarna av Jägargatan. Stockholms läns landsting har också förbundit sig genom exploateringsavtal att rusta upp del av Tantogatan mellan Jägargatan och Marmorgatan i anslutning till gång- och cykelbron över järnvägen. Det innebär bland annat flyttade övergångsställen med refuger och belysning samt bredare trottoar. Utformningen ska främja trygghet och säkerhet för fotgängare och cyklister. Fordonstrafik på den nya lokalgatan Att fordonstrafik medges på den nya lokalgatan är viktigt för att tillgodose tillgängligheten till kvarteren och intilliggande bebyggelse. Försörjningskvarteret föreslås få entréer, både för fotgängare och bilar, mot den nya gatan. Att gatan blir körbar innebär att de befintliga vändplaner som finns inte behövs. Det är markeffektivt och ger mer flexibla möjligheter för utformningen av sjukhusområdet. Att gatan planläggs för att medge fordonstrafik innebär också att en långsiktighet i hur kvarteren kan användas uppnås. Gatan ger god orienterbarhet och ger en logisk koppling och avgränsning mellan kv Tvätteriet och sjukhuset. Trafiken på den nya lokalgatan bedöms bli liten. Allmän gata vid Jägargatan För att långsiktigt ha möjlighet att skapa en bra stadsmiljö utmed Jägargatan är det viktigt att marken förblir allmän plats, d.v.s. kommunal gata. Vid en eventuell framtida stadsutveckling utmed Jägargatan behöver staden ha rådighet över denna del av Jägargatan och inte innan utredning släppa mark till vårdändamål. Det är viktigt att det finns flexibilitet vid en eventuell utveckling av

11 Sida 11 (13) området. Vid en utveckling av Jägargatan är det värdefullt att tillkommande bebyggelse vänder sig mot gatan och skapar en utåtvänd, livaktig och attraktiv stadsmiljö. Utan att kontoret studerat möjligheterna i detalj framstår det önskvärt att följa upp den bebyggda sidan på östra sidan Jägargatan med ny bebyggelse som vänder sig mot Jägargatan även på den västra. Om marken är privat kvartersmark blir detta svårt att åstadkomma. Gestaltning, utformning Detaljplanen styr inte i detalj utformningen av bebyggelsen, men ambitionen illustreras i planhandlingarna. Under bygglovskedet studeras gestaltningen ytterligare. Stadsbyggnadskontoret anser att den under planprocessen presenterade gestaltningen, både för vårdoch behandlingsbyggnaderna liksom för försörjningskvarteret är en bra inriktning som kan resultera i väl gestaltade byggnader som blir positiva för den här delen av Södersjukhuset. Vid utformning av försörjningskvarteret har utgångspunkten varit att skapa ett så öppet och utåtriktat kvarter som möjligt. Men det är samtidigt viktigt att skapa en för sjukhuset funktionell och över tid fungerande försörjning. Stora delar av kvarterets varuhantering sker inbyggd i kvarteret, vilket är mycket positivt. I östra delen mot Marmorgatan behöver kvarteret ha kvar viss varuhantering i fasad. Kvarterets utformning är inte helt fri utan måste förhålla sig till de befintliga kulvertar och nivåer som finns mot övriga sjukhuset. Intill Marmorgatan kommer Landstinget att iordningsställa utemiljön vilket är positivt för upplevelsen av platsen. Volymernas storlek På Södersjukhuset finns infrastrukturen, läget och möjligheterna att långsiktigt kunna bedriva god vård. Sjukhuset behöver i framtiden ta ett större vårduppdrag och det behöver därför byggas ut. För den förestående vårdsatsningen behöver antalet moderna vårdplatser överensstämma med sjukhusets akutvårdsuppdrag. För att klara detta uppdrag i effektiva lokaler krävs en större byggrätt än den befintliga flygeln mot söder. Sjukhuset kräver relativt stora volymer för att lokalerna ska bli ändamålsenliga och bidra till ett effektivt sjukhus. Det är därför inte ur vårdens synpunkt möjligt att minska de föreslagna vårdytorna i enlighet med bland annat skönhetsrådets synpunkter under samrådet. Locum och stadsbyggnadskontoret har under planprocessen arbetat för att volymerna ej ska uppfattas för kompakta och stora och för att de ska fungera i sin omgivning. Stadsbyggnadskontoret bedömer trots att den föreslagna vårdbyggnaden är högre än den befintliga att en god gestaltning kan uppnås.

12 Sida 12 (13) Olägenheter för grannar, ljus och ljud Angående konsekvenser för kv Tvätteriet innebär planförslaget att försörjningskvarteret placeras längre från bostäderna och att en ny trädplanterad gata kommer skilja sjukhuset från bostadskvarteret. I nuläget ligger byggnader med inlastning alldeles intill bostäder, endast en smal gångväg skiljer sjukhuset från bostäderna. Stadsbyggnadskontoret bedömer att planförslaget som helhet är positivt för kv Tvätteriet. Ljus- och skuggstudier har tagits fram för förslaget som visar att planförslaget inte påverkar befintliga bostäder mer än gällande plan och befintliga förhållanden mer än mycket marginellt mitt på dagen under höst- och vårdagjämning % av ambulanstransporterna, ca 20 st, kommer att använda blåljus på Tantogatan och Jägargatan. Sirener används inte mer än nödvändigt och oftast inte nattetid eller vid lågtrafik. Idag slår ambulanstransporterna av ljudsignalerna så fort de svänger av Ringvägen in på Sjukhusbacken. Tanken är att samma förutsättningar ska gälla för de ambulanstransporter som går via Tantogatan och Jägargatan. Bullerutredningen som tagits fram beskriver sammanfattningsvis att förslaget inte innebär några hörbara förändringar för intilliggande bostäder. De tillkommande ambulanstransporterna på Tantogatan och Jägargatan påverkar den ekvivalenta ljudnivån vid bostäder endast försumbart, <0,1 db. Bullerutredningen räknar med att sirener liksom idag stängs av när ambulansen svänger av Ringvägen varför de då inte påverkar boende längre in i området. I Trafik-PM bedöms att gällande riktvärden även för andra transporter kommer att kunna innehållas. Försörjningskvarteret ska klara gällande riktvärden för industribuller. Locum/Landstinget är uppmärksammade på frågan. Vid nyproduktion av försörjningslokaler finns goda möjligheter att skapa tystare lösningar. Revidering, rättning efter granskning Efter granskningen har en rättning, en justering, av plangränsen gjorts. En liten del av Södersjukhuset 9 (ca 10 kvadratmeter i gränsen mot Södersjukhuset 10) låg tidigare inom planområdet vilket inte varit intentionen under någon del av processen. Plankartan justeras såsom avsetts under planprocessen och som framgår av planbeskrivningen. Rättningen är liten och innebär inte någon praktisk förändring för någon part.

13 Sida 13 (13) Stadsbyggnadskontorets sammanvägda ställningstagande Kontoret anser att förslaget är väl avvägt och tillgodoser ett stort allmänt intresse i den här delen av staden. Förslaget innebär att en mer ordnad stadsbild med en sammanhängande gatustruktur skapas i området. Förslaget innebär genom ny bebyggelse och omarbetade utemiljöer en upprustning i denna del av Södersjukhuset. Sjukhuset kräver relativt stora volymer för att lokalerna ska bli ändamålsenliga och bidra till ett effektivt sjukhus. Det är därför inte ur vårdens synpunkt möjligt att minska de föreslagna vårdytorna i enlighet med bland annat skönhetsrådets synpunkter under samrådet. Locum och stadsbyggnadskontoret har under planprocessen arbetat för att volymerna ej ska uppfattas för kompakta och stora och för att de ska fungera i sin omgivning. Stadsbyggnadskontoret bedömer trots att den föreslagna bebyggelsen i delar är högre än den befintliga att en god gestaltning kan uppnås. Detaljplanen reglerar inte vilken väg ambulanserna föreslås ta, för Landstinget är det viktigt att minst två vägar finns tillgängliga. Stadsbyggnadskontoret har i samband med planarbetet utrett konsekvenserna av en trolig och mest lämplig ambulansangöring via Tantogatan och Jägargatan. Konsekvenserna bedöms bli små, en god trafiksäkerhet kan uppnås och bullerutredningen visar att den sammantagna bullerstörningen inte kommer att öka. Landstinget har också åtagit sig att göra åtgärder för att främja miljön för gång- och cykeltrafikanter i närområdet. Efter granskningen har en rättning, en justering, av plangränsen gjorts. En liten del av Södersjukhuset 9 (ca 10 kvadratmeter i gränsen mot Södersjukhuset 10) låg tidigare inom planområdet vilket inte var intentionen. Plankartan justeras såsom avsetts under planprocessen och som framgår av planbeskrivningen. Rättningen är liten och innebär inte någon praktisk förändring för någon part. Kontoret föreslår att förslag till detaljplan antas. SLUT

Redovisning av plansamråd och ställningstagande inför granskning av förslag till detaljplan för Södersjukhuset 10 i stadsdelen Södermalm

Redovisning av plansamråd och ställningstagande inför granskning av förslag till detaljplan för Södersjukhuset 10 i stadsdelen Södermalm STADSBYGGNADSKONTORET TJÄNSTEUTLÅTANDE PLANAVDELNINGEN SID 1 (17) 2014-04-25 Handläggare: Per Anders Olsson Tfn 08-508 27 293 Till Stadsbyggnadsnämnden Redovisning av plansamråd och ställningstagande inför

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av Södersjukhuset 10 i stadsdelen Södermalm

Startpromemoria för planläggning av Södersjukhuset 10 i stadsdelen Södermalm STADSBYGGNADSKONTORET TJÄNSTEUTLÅTANDE PLANAVDELNINGEN SID 1 (8) 2013-05-22 Handläggare: Per Anders Olsson Tfn 08-508 27 293 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av Södersjukhuset

Läs mer

PM Trafik Detaljplan för Södersjukhuset 10 i stadsdelen Södermalm, S-Dp

PM Trafik Detaljplan för Södersjukhuset 10 i stadsdelen Södermalm, S-Dp PM Trafik 2014-03-18 Detaljplan för Södersjukhuset 10 i stadsdelen Södermalm, S-Dp 21013-05653 WSP Sverige AB Arenavägen 7 121 88 Stockholm-Globen Tel: 010-722 50 00 E-post: info@wspgroup.se Org nr: 556057-4880

Läs mer

Antagande av förslag till detaljplan för Hönsfodret 1 i stadsdelen Södermalm

Antagande av förslag till detaljplan för Hönsfodret 1 i stadsdelen Södermalm Stadsbyggnadskontoret Tjänsteutlåtande Planavdelningen Sida 1 (5) 2017-05-30 Handläggare Sophia Norrman Winter Telefon 08-50827264 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till detaljplan för Hönsfodret

Läs mer

Godkännande av förslag till detaljplan för Vasastaden 1:16 i stadsdelen Vasastaden (0 lägenheter)

Godkännande av förslag till detaljplan för Vasastaden 1:16 i stadsdelen Vasastaden (0 lägenheter) Stadsbyggnadskontoret Tjänsteutlåtande Planavdelningen Sida 1 (6) 2015-11-05 Handläggare Carl-Henrik Barnekow Telefon 08-508 27 579 Till Stadsbyggnadsnämnden Godkännande av förslag till detaljplan för

Läs mer

Samrådsredogörelse Detaljplan för Södersjukhuset 10, stadsdelen Södermalm, Dp

Samrådsredogörelse Detaljplan för Södersjukhuset 10, stadsdelen Södermalm, Dp STADSBYGGNADSKONTORET SAMRÅDSREDOGÖRELSE, REV PLANAVDELNINGEN Per Anders Olsson SID 1 (34) Tfn 08-508 27 293 2014-04-25 REV 2014-06-23 Samrådsredogörelse Detaljplan för Södersjukhuset 10, stadsdelen Södermalm,

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av Mullvaden andra 30 i stadsdelen Södermalm (7 lägenheter)

Startpromemoria för planläggning av Mullvaden andra 30 i stadsdelen Södermalm (7 lägenheter) Stadsbyggnadskontoret Tjänsteutlåtande Planavdelningen Sida 1 (7) 2017-08-15 Handläggare Fredrik Meurling Telefon 08-508 27 225 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av Mullvaden andra

Läs mer

Antagande av förslag till detaljplan för fastigheterna Kämpinge 1 och Neglinge 1 i stadsdelen Tensta

Antagande av förslag till detaljplan för fastigheterna Kämpinge 1 och Neglinge 1 i stadsdelen Tensta Stadsbyggnadskontoret Tjänsteutlåtande Planavdelningen Sida 1 (6) 2014-05-19 Handläggare Torbjörn Johansson Telefon 08-508 27 352 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till detaljplan för fastigheterna

Läs mer

Bilagor: Plankarta utställning Planbeskrivning utställning, Samrådsredogörelse ( ) Granskningsutlåtande ( )

Bilagor: Plankarta utställning Planbeskrivning utställning, Samrådsredogörelse ( ) Granskningsutlåtande ( ) Stadsbyggnadskontoret Planavdelningen Sida 1 (5) 2015-10-30 Handläggare Till Arne Fredlund Stadsbyggnadsnämnden Telefon 08-508 28 230 Antagande av förslag till detaljplan för del av Lillsjönäs 4 mm i stadsdelen

Läs mer

Antagande av förslag till detaljplan för område vid Kista Gårdsväg (del av Akalla 4:1 m fl) i stadsdelen Kista (170 lägenheter)

Antagande av förslag till detaljplan för område vid Kista Gårdsväg (del av Akalla 4:1 m fl) i stadsdelen Kista (170 lägenheter) Stadsbyggnadskontoret Tjänsteutlåtande Stadsbyggnadskontoret Sida 1 (8) 2015-01-09 Handläggare Renoir Danyar Telefon 08-508 26 659 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till detaljplan för område

Läs mer

Förslag till detaljplan för Södersjukhuset 10 i stadsdelen Södermalm, SDp

Förslag till detaljplan för Södersjukhuset 10 i stadsdelen Södermalm, SDp Södermalms stadsdelsförvaltning Tjänsteutlåtande Dnr 1525-2013-1.5.3. Sida 1 (10) 2014-01-10 Handläggare Agneta Pernu Olofsson Telefon: 08-508 13 034 Till Södermalms stadsdelsnämnd 2014-02-06 Förslag till

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av kv. Ankaret 28 i stadsdelen Kungsholmen (verksamhet)

Startpromemoria för planläggning av kv. Ankaret 28 i stadsdelen Kungsholmen (verksamhet) Stadsbyggnadskontoret Tjänsteutlåtande Planavdelningen Sida 1 (5) 2016-05-25 Handläggare Stella Svanberg Telefon 08-508 27 300 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av kv. Ankaret

Läs mer

Antagande av förslag till detaljplan för Pahl 7 i stadsdelen Södermalm (ca 10 lägenheter)

Antagande av förslag till detaljplan för Pahl 7 i stadsdelen Södermalm (ca 10 lägenheter) Stadsbyggnadskontoret Tjänsteutlåtande Planavdelningen Sida 1 (6) 2017-11-20 Handläggare Anna Lina Axelsson Telefon 08-508 27 430 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till detaljplan för Pahl

Läs mer

Antagande av förslag till detaljplan för fastigheten Apeln 13 i stadsdelen Norrmalm, Dp (23 studentbostäder)

Antagande av förslag till detaljplan för fastigheten Apeln 13 i stadsdelen Norrmalm, Dp (23 studentbostäder) Stadsbyggnadskontoret Planavdelningen Sida 1 (5) 2015-09-14 Handläggare Tony Andersson Telefon 08-508 27 318 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till detaljplan för fastigheten Apeln 13 i stadsdelen

Läs mer

Antagande av förslag till detaljplan för Barnhuset 25 i stadsdelen Norrmalm (0 lägenheter)

Antagande av förslag till detaljplan för Barnhuset 25 i stadsdelen Norrmalm (0 lägenheter) Stadsbyggnadskontoret Tjänsteutlåtande Planavdelningen Sida 1 (6) 2015-02-25 Handläggare Helena Wessberg Telefon 08-508 27 331 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till detaljplan för Barnhuset

Läs mer

TJÄNSTEUTLÅTANDE PLANAVDELNINGEN DNR SID 1 (7)

TJÄNSTEUTLÅTANDE PLANAVDELNINGEN DNR SID 1 (7) STADSBYGGNADSKONTORET PLANAVDELNINGEN SID 1 (7) 2014-04-03 Handläggare: Monika Rudenska Tfn 08-508 27 266 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till tillägg till detaljplan Pl 6762 för kv. Linjalen

Läs mer

Antagande av förslag till detaljplan för Dalen 9 i stadsdelen Gamla Enskede (48 lägenheter)

Antagande av förslag till detaljplan för Dalen 9 i stadsdelen Gamla Enskede (48 lägenheter) STADSBYGGNADSKONTORET PLANAVDELNINGEN SID 1 (7) 2013-09-23 Handläggare: Emma Byström Tfn 08-508 26 657 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till detaljplan för Dalen 9 i stadsdelen Gamla Enskede

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av Flanören 2 i stadsdelen Stadshagen (upphävande av förbud mot inglasning av balkonger)

Startpromemoria för planläggning av Flanören 2 i stadsdelen Stadshagen (upphävande av förbud mot inglasning av balkonger) Stadsbyggnadskontoret Planavdelningen Sida 1 (7) 2015-08-01 Handläggare Suzanna Tsygankova Telefon 08-508 27 568 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av Flanören 2 i stadsdelen Stadshagen

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av del av Gångaren 10 i stadsdelen Stadshagen (ca 90 lägenheter)

Startpromemoria för planläggning av del av Gångaren 10 i stadsdelen Stadshagen (ca 90 lägenheter) Stadsbyggnadskontoret Tjänsteutlåtande Planavdelningen Sida 1 (8) 2016-09-20 Handläggare Suzanna Tsygankova Telefon 08-508 27 568 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av del av Gångaren

Läs mer

Antagande av förslag till detaljplan för Silvret 3, Grimstagatan i stadsdelen Grimsta (115 lägenheter)

Antagande av förslag till detaljplan för Silvret 3, Grimstagatan i stadsdelen Grimsta (115 lägenheter) Stadsbyggnadskontoret Tjänsteutlåtande Planavdelningen Sida 1 (9) 2016-09-21 Handläggare Peter Bergqvist Telefon 08-508 27 289 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till detaljplan för Silvret

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av Akalla 4:1 i stadsdelen Tensta (förskola)

Startpromemoria för planläggning av Akalla 4:1 i stadsdelen Tensta (förskola) Stadsbyggnadskontoret Tjänsteutlåtande Planavdelningen Sida 1 (6) 2014-10-29 Handläggare Torbjörn Johansson Telefon 08-508 273 52 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av Akalla 4:1

Läs mer

Antagande av förslag till detaljplan för Pahl 7 i stadsdelen Södermalm (ca 10 lägenheter)

Antagande av förslag till detaljplan för Pahl 7 i stadsdelen Södermalm (ca 10 lägenheter) Stadsbyggnadskontoret Tjänsteutlåtande Planavdelningen Sida 1 (6) 2016-11-05 Handläggare Karin Norlander Telefon 08-508 27 410 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till detaljplan för Pahl 7

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av Ängsbotten 6 i stadsdelen Hjorthagen (500 lägenheter)

Startpromemoria för planläggning av Ängsbotten 6 i stadsdelen Hjorthagen (500 lägenheter) Stadsbyggnadskontoret Planavdelningen Sida 1 (5) 2016-02-15 Handläggare Anna-Stina Bokander Telefon 08-508 26 265 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av Ängsbotten 6 i stadsdelen

Läs mer

Förslag till beslut Stadsbyggnadsnämnden antar förslaget till ändring av detaljplan. Anette Scheibe Lorentzi

Förslag till beslut Stadsbyggnadsnämnden antar förslaget till ändring av detaljplan. Anette Scheibe Lorentzi Stadsbyggnadskontoret Planavdelningen Sida 1 (6) 2016-06-22 Handläggare Suzanna Tsygankova Telefon 08-508 27 568 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till ändring av detaljplan för fastigheten

Läs mer

Antagande av upphävande av del av Älvsjö 1:1 i Rågsveds friområde, för möjliggörande av naturreservat

Antagande av upphävande av del av Älvsjö 1:1 i Rågsveds friområde, för möjliggörande av naturreservat Stadsbyggnadskontoret Planavdelningen Sida 1 (6) 2018-05-21 Handläggare Helena Wessberg Telefon 08-508 27 331 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av upphävande av del av Älvsjö 1:1 i Rågsveds friområde,

Läs mer

Antagande av förslag till detaljplan för Rotundan 3 i stadsdelen Östermalm

Antagande av förslag till detaljplan för Rotundan 3 i stadsdelen Östermalm Stadsbyggnadskontoret Planavdelningen Sida 1 (6) 2016-03-14 Handläggare Hans Andrasko Telefon 08-508 27 313 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till detaljplan för Rotundan 3 i stadsdelen Östermalm

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av Kadetten 29 (12 lägenheter)

Startpromemoria för planläggning av Kadetten 29 (12 lägenheter) STADSBYGGNADSKONTORET PLANAVDELNINGEN -54 SID 1 (7) 2014-05-19 Handläggare: Torbjörn Johansson Tfn 08-508 273 52 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av Kadetten 29 (12 lägenheter)

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av Gubbängen 1:1 och Skottåret 2:1 i stadsdelen Hökarängen (100 lägenheter)

Startpromemoria för planläggning av Gubbängen 1:1 och Skottåret 2:1 i stadsdelen Hökarängen (100 lägenheter) Stadsbyggnadskontoret Tjänsteutlåtande Planavdelningen Sida 1 (7) 2015-12-18 Handläggare Johanna Rosvall Telefon 08-508 271 72 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av Gubbängen 1:1

Läs mer

Antagande av förslag till detaljplan för Ånimmen 2 mm i stadsdelen Årsta (förskola)

Antagande av förslag till detaljplan för Ånimmen 2 mm i stadsdelen Årsta (förskola) Stadsbyggnadskontoret Planavdelningen Sida 1 (8) 2016-05-23 Handläggare Torbjörn Johansson Telefon 08-508 27 352 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till detaljplan för Ånimmen 2 mm i stadsdelen

Läs mer

Antagande av förslag till detaljplan för Åldermannen i stadsdelen Mälarhöjden (14 lägenheter)

Antagande av förslag till detaljplan för Åldermannen i stadsdelen Mälarhöjden (14 lägenheter) STADSBYGGNADSKONTORET TJÄNSTEUTLÅTANDE PLANAVDELNINGEN SID 1 (8) 2013-02-13 Handläggare: Elin Lundbäck Tfn +46 08-508 27 131 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till detaljplan för Åldermannen

Läs mer

Antagande av förslag till detaljplan för område vid Diktsamlingen 1 i stadsdelen Abrahamsberg (ca 25 lägenheter)

Antagande av förslag till detaljplan för område vid Diktsamlingen 1 i stadsdelen Abrahamsberg (ca 25 lägenheter) STADSBYGGNADSKONTORET TJÄNSTEUTLÅTANDE PLANAVDELNINGEN SID 1 (5) 2013-11-21 Handläggare: Niklas Zetterberg Tfn 08-508 273 38 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till detaljplan för område vid

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av del av Godståget 1 i stadsdelen Östberga (lager- /industriverksamhet)

Startpromemoria för planläggning av del av Godståget 1 i stadsdelen Östberga (lager- /industriverksamhet) Stadsbyggnadskontoret Planavdelningen Sida 1 (6) 2015-02-09 Handläggare Torbjörn Johansson Telefon 08-508 273 52 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av del av Godståget 1 i stadsdelen

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av Södermalm 8:57 (Färgarplan), i stadsdelen Södermalm (50 lägenheter)

Startpromemoria för planläggning av Södermalm 8:57 (Färgarplan), i stadsdelen Södermalm (50 lägenheter) Stadsbyggnadskontoret Tjänsteutlåtande Planavdelningen Sida 1 (6) 2015-07-10 Handläggare Andreas Björklund Telefon 08-50827581 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av Södermalm 8:57

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av Backtimjan 1 och del av Hässelby Villastad 14:35 i stadsdelen Hässelby Villastad (50 bostäder)

Startpromemoria för planläggning av Backtimjan 1 och del av Hässelby Villastad 14:35 i stadsdelen Hässelby Villastad (50 bostäder) Stadsbyggnadskontoret Planavdelningen Sida 1 (7) 2017-11-20 Handläggare Thomas Jansson Telefon 08-508 27 414 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av Backtimjan 1 och del av Hässelby

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av fastigheten Skarpnäcks gård 1:1 i stadsdelen Bagarmossen vid Stångåvägen (förskola)

Startpromemoria för planläggning av fastigheten Skarpnäcks gård 1:1 i stadsdelen Bagarmossen vid Stångåvägen (förskola) Stadsbyggnadskontoret Tjänsteutlåtande Planavdelningen Sida 1 (8) 2016-04-18 Handläggare Torbjörn Johansson Telefon 08-50827352 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av fastigheten

Läs mer

Antagande av förslag till detaljplan för Adlern Mindre 34 m.fl. i stadsdelen Vasastaden

Antagande av förslag till detaljplan för Adlern Mindre 34 m.fl. i stadsdelen Vasastaden Stadsbyggnadskontoret Planavdelningen Sida 1 (8) 2016-09-30 Handläggare David Essinger Telefon 08-508 274 47 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till detaljplan för Adlern Mindre 34 m.fl. i

Läs mer

Antagande av förslag till detaljplan för Grågåsen 26 m.fl. i stadsdelen Aspudden (förskola)

Antagande av förslag till detaljplan för Grågåsen 26 m.fl. i stadsdelen Aspudden (förskola) STADSBYGGNADSKONTORET TJÄNSTEUTLÅTANDE PLANAVDELNINGEN SID 1 (6) 2013-01-11 Handläggare: Emma Castberg Tfn 08 50827137 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till detaljplan för Grågåsen 26 m.fl.

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av Sabbatsberg 18 i stadsdelen Norrmalm, (ca 42 lägenheter + lokal).

Startpromemoria för planläggning av Sabbatsberg 18 i stadsdelen Norrmalm, (ca 42 lägenheter + lokal). STADSBYGGNADSKONTORET TJÄNSTEUTLÅTANDE PLANAVDELNINGEN SID 1 (10) 2013-11-20 Handläggare: Maria Sahlstrand Tfn 08-508 27 482 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av Sabbatsberg 18

Läs mer

Antagande av förslag till detaljplan för Galtåsen 3 i stadsdelen Traneberg

Antagande av förslag till detaljplan för Galtåsen 3 i stadsdelen Traneberg Stadsbyggnadskontoret Tjänsteutlåtande Planavdelningen Sida 1 (7) 2016-08-22 Handläggare Thomas Jansson Tfn 08-508 274 14 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till detaljplan för Galtåsen 3 i

Läs mer

Förslag till beslut Stadsbyggnadsnämnden godkänner redovisningen och beslutar att planområdet kan utökas inför samråd av detaljplan.

Förslag till beslut Stadsbyggnadsnämnden godkänner redovisningen och beslutar att planområdet kan utökas inför samråd av detaljplan. Stadsbyggnadskontoret Planavdelningen Sida 1 (5) 2016-11-09 Handläggare Anna Olmårs Telefon 08-508 27 265 Till Stadsbyggnadsnämnden Ställningstagande inför samråd av förslag till detaljplan för del av

Läs mer

Antagande av förslag till detaljplan för Sjövik 5 i stadsdelen Liljeholmen (440 lägenheter)

Antagande av förslag till detaljplan för Sjövik 5 i stadsdelen Liljeholmen (440 lägenheter) STADSBYGGNADSKONTORET TJÄNSTEUTLÅTANDE PLANAVDELNINGEN SID 1 (8) 2013-11-18 Handläggare: Josefin Westerlund Tfn 08-508 27 452 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till detaljplan för Sjövik 5

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av Jordbruksministern 3 i stadsdelen Bagarmossen (60 bostäder)

Startpromemoria för planläggning av Jordbruksministern 3 i stadsdelen Bagarmossen (60 bostäder) Stadsbyggnadskontoret Planavdelningen Sida 1 (8) 2018-02-09 Handläggare Amr Balah Telefon 08-508 27 579 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av Jordbruksministern 3 i stadsdelen Bagarmossen

Läs mer

Redovisning av plansamråd och ställningstagande inför granskning av Grågåsen 26 m.fl. i stadsdelen Aspudden (förskola)

Redovisning av plansamråd och ställningstagande inför granskning av Grågåsen 26 m.fl. i stadsdelen Aspudden (förskola) STADSBYGGNADSKONTORET TJÄNSTEUTLÅTANDE PLANAVDELNINGEN SID 1 (5) 2012-10-02 Handläggare: Emma Castberg Tfn +46 50827137 Till Stadsbyggnadsnämnden Redovisning av plansamråd och ställningstagande inför granskning

Läs mer

Antagande av förslag till tillägg till stadsplan Pl 5293 samt detaljplan TDp för fastigheten Geten 25 i stadsdelen Vasastaden

Antagande av förslag till tillägg till stadsplan Pl 5293 samt detaljplan TDp för fastigheten Geten 25 i stadsdelen Vasastaden Stadsbyggnadskontoret Tjänsteutlåtande Planavdelningen Sida 1 (7) 2014-03-21 Handläggare Tara Nezhadi Telefon 08-508 27 251 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till tillägg till stadsplan Pl

Läs mer

Detaljplan för del av Vasastaden 1:45 (kv Princeton) i stadsdelen Vasastaden Dp

Detaljplan för del av Vasastaden 1:45 (kv Princeton) i stadsdelen Vasastaden Dp Utlåtande 2016:5 RII (Dnr 120-2029/2015) Detaljplan för del av Vasastaden 1:45 (kv Princeton) i stadsdelen Vasastaden Dp 2012-01544-54 Kommunstyrelsen föreslår att kommunfullmäktige beslutar följande.

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av Gunnebo 15 i stadsdelen Solhem (0 lägenheter)

Startpromemoria för planläggning av Gunnebo 15 i stadsdelen Solhem (0 lägenheter) STADSBYGGNADSKONTORET TJÄNSTEUTLÅTANDE PLANAVDELNINGEN SID 1 (5) 2013-10-22 Handläggare: Tony Andersson Tfn 08-508 273 18 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av Gunnebo 15 i stadsdelen

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av Kristineberg 1:10 (kontor) i stadsdelen Kristineberg

Startpromemoria för planläggning av Kristineberg 1:10 (kontor) i stadsdelen Kristineberg STADSBYGGNADSKONTORET PLANAVDELNINGEN SID 1 (5) Handläggare: Helena Hultgren Tfn 08-508 27545 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av Kristineberg 1:10 (kontor) i stadsdelen Kristineberg

Läs mer

Antagande av förslag till detaljplan för del av fastigheten Lidarände 1 i stadsdelen Kista (bekräfta befintlig tillbyggnad)

Antagande av förslag till detaljplan för del av fastigheten Lidarände 1 i stadsdelen Kista (bekräfta befintlig tillbyggnad) STADSBYGGNADSKONTORET TJÄNSTEUTLÅTANDE PLANAVDELNINGEN SID 1 (6) 2014-01-08 Handläggare: Suzanna Tsygankova Tfn 08-508 27 568 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till detaljplan för del av fastigheten

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av del av fastigheten Ladugårdsgärdet 1:8 på De Geersgatan 13 i stadsdelen Ladugårdsgärdet

Startpromemoria för planläggning av del av fastigheten Ladugårdsgärdet 1:8 på De Geersgatan 13 i stadsdelen Ladugårdsgärdet Stadsbyggnadskontoret Tjänsteutlåtande Planavdelningen Sida 1 (7) 2014-10-22 Handläggare Ellinor Wik Telefon 08-508 27 400 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av del av fastigheten

Läs mer

Antagande av förslag till detaljplan för fastigheten Ölet 2 i stadsdelen Tallkrogen (utökad handel)

Antagande av förslag till detaljplan för fastigheten Ölet 2 i stadsdelen Tallkrogen (utökad handel) Stadsbyggnadskontoret Planavdelningen Sida 1 (8) 2015-02-04 Handläggare Johan Filipsson Telefon 08-508 27 252 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till detaljplan för fastigheten Ölet 2 i stadsdelen

Läs mer

Antagande av förslag till detaljplan för del av Sjöbotten 1 i stadsdelen Älvsjö (380 studentlägenheter)

Antagande av förslag till detaljplan för del av Sjöbotten 1 i stadsdelen Älvsjö (380 studentlägenheter) STADSBYGGNADSKONTORET TJÄNSTEUTLÅTANDE PLANAVDELNINGEN SID 1 (7) 2014-03-06 Handläggare: Tony Andersson Tfn 08-508 27 318 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till detaljplan för del av Sjöbotten

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av del av fastigheten Örby 4:1 mm i stadsdelen Bandhagen (35 lägenheter och bollplan)

Startpromemoria för planläggning av del av fastigheten Örby 4:1 mm i stadsdelen Bandhagen (35 lägenheter och bollplan) STADSBYGGNADSKONTORET PLANAVDELNINGEN SID 1 (6) 2009-10-14 Handläggare: Erik Isacsson Tfn 08-508 273 41 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av del av fastigheten Örby 4:1 mm i stadsdelen

Läs mer

Redovisning av plansamråd och ställningstagande inför utställning av förslag till detaljplan för Kv Pahl 7 i stadsdelen Södermalm (ca 10 lägenheter)

Redovisning av plansamråd och ställningstagande inför utställning av förslag till detaljplan för Kv Pahl 7 i stadsdelen Södermalm (ca 10 lägenheter) Stadsbyggnadskontoret Tjänsteutlåtande Planavdelning Sida 1 (7) 2016-05-04 Handläggare Maria Sahlstrand Telefon 08-508 27 482 Till Stadsbyggnadsnämnden Redovisning av plansamråd och ställningstagande inför

Läs mer

Redovisning av plansamråd och ställningstagande inför granskning av detaljplan Nattugglan 14 m fl i stadsdelen Södermalm, Dp

Redovisning av plansamråd och ställningstagande inför granskning av detaljplan Nattugglan 14 m fl i stadsdelen Södermalm, Dp Stadsbyggnadskontoret Tjänsteutlåtande Planavdelningen Sida 1 (12) 2017-05-15 Handläggare Tony Andersson Telefon 08-508 27 318 Till Stadsbyggnadsnämnden Redovisning av plansamråd och ställningstagande

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av fastigheten Blåvidet 3 i stadsdelen Vinsta ( köp av anslutande

Startpromemoria för planläggning av fastigheten Blåvidet 3 i stadsdelen Vinsta ( köp av anslutande Stadsbyggnadskontoret Tjänsteutlåtande Planavdelningen Sida 1 (7) 2014-03-21 Handläggare Suzanna Tsygankova Telefon 08-508 27 568 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av fastigheten

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av Kavringen 1 samt område invid Saltvägen, del av Farsta 2:1 i stadsdelen Hökarängen (190 lägenheter)

Startpromemoria för planläggning av Kavringen 1 samt område invid Saltvägen, del av Farsta 2:1 i stadsdelen Hökarängen (190 lägenheter) Stadsbyggnadskontoret Tjänsteutlåtande Planavdelningen Sida 1 (10) 2015-02-23 Handläggare Anna-Stina Bokander Telefon 08-508 26 265 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av Kavringen

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av del av fastigheten Sköndal 2:1 i stadsdelen Sköndal

Startpromemoria för planläggning av del av fastigheten Sköndal 2:1 i stadsdelen Sköndal Stadsbyggnadskontoret Tjänsteutlåtande Planavdelningen Sida 1 (8) 2014-05-19 Handläggare Carla Hedberg Telefon 08-508 27 239 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av del av fastigheten

Läs mer

Förslag till beslut 1. Stadsbyggnadsnämnden antar förslaget till detaljplan. Anette Scheibe Lorentzi

Förslag till beslut 1. Stadsbyggnadsnämnden antar förslaget till detaljplan. Anette Scheibe Lorentzi Stadsbyggnadskontoret Tjänsteutlåtande Planavdelningen Sida 1 (10) 2016-10-31 Handläggare Maria Pettersson Telefon 08-508 26 662 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till detaljplan för Snödroppen

Läs mer

Antagande av förslag till detaljplan för Kometen 3 i stadsdelen Vasastaden (bekräfta befintlig användning)

Antagande av förslag till detaljplan för Kometen 3 i stadsdelen Vasastaden (bekräfta befintlig användning) STADSBYGGNADSKONTORET TJÄNSTEUTLÅTANDE PLANAVDELNINGEN SID 1 (5) 2014-02-06 Handläggare: Torbjörn Johansson Tfn 08-508 27 352 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till detaljplan för Kometen

Läs mer

Stadsbyggnadskontoret. Handläggare. Telefon Förslag till beslut

Stadsbyggnadskontoret. Handläggare. Telefon Förslag till beslut Stadsbyggnadskontoret Tjänsteutlåtande Planavdelningen Sida 1 (10) 2015-08-21 Handläggare Maria Pettersson Telefon 08-508 26 662 Till Stadsbyggnadsnämnden Redovisning av programsamråd och ställningstagande

Läs mer

Antagande av förslag till detaljplan för del av fastigheten Mosebacke 10 i stadsdelen Södermalm (café- och kulturverksamhet)

Antagande av förslag till detaljplan för del av fastigheten Mosebacke 10 i stadsdelen Södermalm (café- och kulturverksamhet) Stadsbyggnadskontoret Planavdelningen Sida 1 (11) 2017-09-22 Handläggare Suzanna Tsygankova Telefon 08-508 27 568 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till detaljplan för del av fastigheten Mosebacke

Läs mer

Stadsbyggnadskontoret. Handläggare. Telefon Anette Scheibe Lorentzi Martin Schröder

Stadsbyggnadskontoret. Handläggare. Telefon Anette Scheibe Lorentzi Martin Schröder Stadsbyggnadskontoret Planavdelningen Sida 1 (9) 2015-08-14 Handläggare Tara Nezhadi Telefon 08-508 27 251 Till Stadsbyggnadsnämnden Redovisning av plansamråd och ställningstagande inför granskning av

Läs mer

Antagande av förslag till ändring av detaljplan för del av Norra Djurgården 1:40 invid kv. Roslagsbanan i stadsdelen Norra Djurgården, ÄDp

Antagande av förslag till ändring av detaljplan för del av Norra Djurgården 1:40 invid kv. Roslagsbanan i stadsdelen Norra Djurgården, ÄDp Stadsbyggnadskontoret Planavdelningen Sida 1 (6) 2018-10-08 Handläggare Tony Andersson Telefon 08-508 27 318 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till ändring av detaljplan för del av Norra Djurgården

Läs mer

Antagande av förslag till detaljplan för del av Killingen 20 m fl i stadsdelen Vasastaden (11 lägenheter)

Antagande av förslag till detaljplan för del av Killingen 20 m fl i stadsdelen Vasastaden (11 lägenheter) Stadsbyggnadskontoret Tjänsteutlåtande Planavdelningen -54 Sida 1 (8) 2015-10-05 Handläggare Martin Schröder Telefon 08-508 27 300 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till detaljplan för del

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av Kurland 14 (1-2 lägenheter)

Startpromemoria för planläggning av Kurland 14 (1-2 lägenheter) STADSBYGGNADSKONTORET PLANAVDELNINGEN SID 1 (5) 2013-08-28 Handläggare: Torbjörn Johansson Tfn 08 508 27 352 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av Kurland 14 (1-2 lägenheter) Förslag

Läs mer

Antagande av förslag till detaljplan för Väderkvarnen 20 i stadsdelen Norrmalm

Antagande av förslag till detaljplan för Väderkvarnen 20 i stadsdelen Norrmalm Stadsbyggnadskontoret Tjänsteutlåtande Planavdelningen Sida 1 (7) 2015-04-20 Handläggare Torbjörn Johansson Telefon 08-508 27 352 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till detaljplan för Väderkvarnen

Läs mer

Antagande av förslag till detaljplan för fastigheten Muraren 12 i stadsdelen Vasastaden

Antagande av förslag till detaljplan för fastigheten Muraren 12 i stadsdelen Vasastaden STADSBYGGNADSKONTORET PLANAVDELNINGEN SID 1 (6) 2010-10-28 Handläggare: Tara Nezhadi Tfn 08-508 272 51 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till detaljplan för fastigheten Muraren 12 i stadsdelen

Läs mer

Genomförandebeskrivning Detaljplan för fastigheten Tobaksmonopolet 3 i stadsdelen Södermalm i Stockholm, S-Dp

Genomförandebeskrivning Detaljplan för fastigheten Tobaksmonopolet 3 i stadsdelen Södermalm i Stockholm, S-Dp STADSBYGGNADSKONTORET SAMRÅDSHANDLING PLANAVDELNINGEN Nils Sylwan 2014-06-30 Tfn 08-508 27 253 1(5) Genomförandebeskrivning Detaljplan för fastigheten Tobaksmonopolet 3 i stadsdelen Södermalm i Stockholm,

Läs mer

Antagande av förslag till detaljplan för del av Hässelby Villastad 28:1 i stadsdelen Hässelby Villastad (9 radhus)

Antagande av förslag till detaljplan för del av Hässelby Villastad 28:1 i stadsdelen Hässelby Villastad (9 radhus) STADSBYGGNADSKONTORET TJÄNSTEUTLÅTANDE PLANAVDELNINGEN -54 SID 1 (6) 2013-03-21 Handläggare: Helena Persson Tfn 08-508 27 237 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till detaljplan för del av Hässelby

Läs mer

Redovisning av plansamråd och ställningstagande inför utställning av förslag till detaljplan för Moské vid kv Harholmen i stadsdelen Skärholmen

Redovisning av plansamråd och ställningstagande inför utställning av förslag till detaljplan för Moské vid kv Harholmen i stadsdelen Skärholmen STADSBYGGNADSKONTORET TJÄNSTEUTLÅTANDE PLANAVDELNINGEN SID 1 (6) 2011-09-26 Handläggare: Inge Almqvist Tfn 08-50827382 Till Stadsbyggnadsnämnden Redovisning av plansamråd och ställningstagande inför utställning

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av del av Skarpnäcks gård 1:1 i stadsdelen Skarpnäcks gård (kontor och lager)

Startpromemoria för planläggning av del av Skarpnäcks gård 1:1 i stadsdelen Skarpnäcks gård (kontor och lager) STADSBYGGNADSKONTORET TJÄNSTEUTLÅTANDE PLANAVDELNINGEN SID 1 (7) 2012-03-05 Handläggare: Anna Forsberg Tfn 08-580 275 28 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av del av Skarpnäcks

Läs mer

TJÄNSTEUTLÅTANDE 1(5) Planavdelningen Normalt planförfarande Dnr Per Wilhelmsson Tfn

TJÄNSTEUTLÅTANDE 1(5) Planavdelningen Normalt planförfarande Dnr Per Wilhelmsson Tfn TJÄNSTEUTLÅTANDE 1(5) Planavdelningen Normalt planförfarande Per Wilhelmsson 2008-10-02 Tfn 08-508 27 333 Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av fastigheten Hedvig 19 m m i stadsdelen

Läs mer

Antagande av förslag till detaljplan för fastigheten Kaplanen 1 m m i stadsdelen Nockeby (60 seniorboende)

Antagande av förslag till detaljplan för fastigheten Kaplanen 1 m m i stadsdelen Nockeby (60 seniorboende) STADSBYGGNADSKONTORET TJÄNSTEUTLÅTANDE PLANAVDELNINGEN SID 1 (5) 2010-07-28 Handläggare: Renoir Danyar Tfn 08-508 266 59 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till detaljplan för fastigheten Kaplanen

Läs mer

Startpromemoria för Violen 6, Midsommarkransen, planläggning av vindsinredning (2 lgh)

Startpromemoria för Violen 6, Midsommarkransen, planläggning av vindsinredning (2 lgh) Stadsbyggnadskontoret Planavdelningen Dnr 2014-05168 Sida 1 (8) 2014-05-22 Handläggare Tony Andersson Telefon 08-508 27 318 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för Violen 6, Midsommarkransen, planläggning

Läs mer

Planbeskrivning Detaljplan för Södersjukhuset 10 i stadsdelen Södermalm, Dp

Planbeskrivning Detaljplan för Södersjukhuset 10 i stadsdelen Södermalm, Dp STADSBYGGNADSKONTORET GRANSKNINGSHANDLING PLANAVDELNINGEN Per Anders Olsson 2014-06-17 Tfn 08-508 27 293 1(23) Planbeskrivning Detaljplan för Södersjukhuset 10 i stadsdelen Södermalm, Dp 2013-05653 Box

Läs mer

Planbeskrivning Detaljplan för Södersjukhuset 10 i stadsdelen Södermalm, S-Dp

Planbeskrivning Detaljplan för Södersjukhuset 10 i stadsdelen Södermalm, S-Dp STADSBYGGNADSKONTORET SAMRÅDSHANDLING PLANAVDELNINGEN Per Anders Olsson 2013-11-14 Tfn 08-508 27 293 1(20) Planbeskrivning Detaljplan för Södersjukhuset 10 i stadsdelen Södermalm, S-Dp 2013-05653 Box 8314,

Läs mer

Samrådsredogörelse Detaljplan för Ugglemossen 40 m.m. i stadsdelen Mälarhöjden, Dp Innehåll

Samrådsredogörelse Detaljplan för Ugglemossen 40 m.m. i stadsdelen Mälarhöjden, Dp Innehåll Stadsbyggnadskontoret Samrådsredogörelse Plan, ledningen Tony Andersson Sida 1 (6) Tfn 08-508 27 318 2016-04-25 Samrådsredogörelse Detaljplan för Ugglemossen 40 m.m. i stadsdelen Mälarhöjden, Dp 2013-19235

Läs mer

Antagande av förslag till detaljplan för Förrådsbacken 1 i stadsdelen Östermalm (påbyggnad kontor)

Antagande av förslag till detaljplan för Förrådsbacken 1 i stadsdelen Östermalm (påbyggnad kontor) STADSBYGGNADSKONTORET PLANAVDELNINGEN SID 1 (6) 2010-06-03 Handläggare: Emma Byström Tfn 08-508 266 57 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till detaljplan för Förrådsbacken 1 i stadsdelen Östermalm

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av del av fastigheten Triglyfen 1 mm i stadsdelen Hässelby Strand (50 lägenheter)

Startpromemoria för planläggning av del av fastigheten Triglyfen 1 mm i stadsdelen Hässelby Strand (50 lägenheter) STADSBYGGNADSKONTORET PLANAVDELNINGEN SID 1 (6) 2010-09-24 Handläggare: Erik Isacsson Tfn 08-508 273 41 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av del av fastigheten Triglyfen 1 mm i

Läs mer

Antagande av förslag till detaljplan för Ivalo 1 m.m. i stadsdelen Akalla (överföring av mark)

Antagande av förslag till detaljplan för Ivalo 1 m.m. i stadsdelen Akalla (överföring av mark) STADSBYGGNADSKONTORET TJÄNSTEUTLÅTANDE PLANAVDELNINGEN SID 1 (6) 2011-09-26 Handläggare: Johan Filipsson Tfn 08-50827252 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till detaljplan för Ivalo 1 m.m.

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av Provisorn 4 i stadsdelen Vasastaden (kontor, hotell mm)

Startpromemoria för planläggning av Provisorn 4 i stadsdelen Vasastaden (kontor, hotell mm) STADSBYGGNADSKONTORET PLANAVDELNINGEN SID 1 (6) 2010-07-05 Enkelt planförfarande Handläggare: Max Goldstein Tfn 08-508 275 78 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av Provisorn 4 i

Läs mer

Antagande av förslag till detaljplan för Flygeleven 2 i stadsdelen Skarpnäcks Gård (0 lägenheter)

Antagande av förslag till detaljplan för Flygeleven 2 i stadsdelen Skarpnäcks Gård (0 lägenheter) Stadsbyggnadskontoret Planavdelningen Sida 1 (9) 2015-08-17 Handläggare Hedda Nilsson Orviste Telefon 08-508 27 133 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till detaljplan för Flygeleven 2 i stadsdelen

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av Gubbängen 1:1 & Farsta 2:1 Sirapsvägen i stadsdelen Hökarängen (80 lägenheter)

Startpromemoria för planläggning av Gubbängen 1:1 & Farsta 2:1 Sirapsvägen i stadsdelen Hökarängen (80 lägenheter) Stadsbyggnadskontoret Planavdelningen Sida 1 (8) 2015-12-08 Handläggare Johanna Rosvall Telefon 08-508 271 72 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av Gubbängen 1:1 & Farsta 2:1 Sirapsvägen

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av Marieberg 1:29 samt 1:16 i stadsdelen Marieberg (ca 100 lägenheter)

Startpromemoria för planläggning av Marieberg 1:29 samt 1:16 i stadsdelen Marieberg (ca 100 lägenheter) STADSBYGGNADSKONTORET TJÄNSTEUTLÅTANDE PLANAVDELNINGEN SID 1 (8) 2013-01-21 Handläggare: Julia Nedersjö Tfn 08-508 27 585 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av Marieberg 1:29 samt

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av fastigheten Bockarna Bruse 1 i stadsdelen Smedslätten vid Nyängsvägen 49A och B.

Startpromemoria för planläggning av fastigheten Bockarna Bruse 1 i stadsdelen Smedslätten vid Nyängsvägen 49A och B. STADSBYGGNADSKONTORET TJÄNSTEUTLÅTANDE PLANAVDELNINGEN SID 1 (6) 2013-09-23 Handläggare: Carla Hedberg Tfn 08-508 27 239 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av fastigheten Bockarna

Läs mer

Granskningsutlåtande Detaljplan för område vid Cirkelvägen, del av Gubbängen 1:1, i stadsdelen Gubbängen Dp,

Granskningsutlåtande Detaljplan för område vid Cirkelvägen, del av Gubbängen 1:1, i stadsdelen Gubbängen Dp, STADSBYGGNADSKONTORET GRANSKNINGSUTLÅTANDE PLANAVDELNINGEN Martin Larsheim SID 1 (5) Tfn 08-508 27 284 2013-11-05 Granskningsutlåtande Detaljplan för område vid Cirkelvägen, del av Gubbängen 1:1, i stadsdelen

Läs mer

Självrättelse av plankarta för laga kraftvunnen detaljplan för Örby 4:1 i stadsdelen Örby (14 radhus)

Självrättelse av plankarta för laga kraftvunnen detaljplan för Örby 4:1 i stadsdelen Örby (14 radhus) Stadsbyggnadskontoret Planavdelningen Sida 1 (5) 2018-05-21 Handläggare Tony Andersson Telefon 08-508 27 318 Till Stadsbyggnadsnämnden Självrättelse av plankarta för laga kraftvunnen detaljplan för Örby

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av fastigheten Kometen 3 i Vasastaden

Startpromemoria för planläggning av fastigheten Kometen 3 i Vasastaden STADSBYGGNADSKONTORET PLANAVDELNINGEN TJÄNSTEUTLÅTANDE SID 1 (5) 2013-03-26 Handläggare: Torbjörn Johansson Telefon: 08 508 27 352 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av fastigheten

Läs mer

Redovisning av plansamråd och ställningstagande inför fortsatt planarbete för Basaren 1 i stadsdelen Kungsholmen (50 lägenheter)

Redovisning av plansamråd och ställningstagande inför fortsatt planarbete för Basaren 1 i stadsdelen Kungsholmen (50 lägenheter) STADSBYGGNADSKONTORET TJÄNSTEUTLÅTANDE PLANAVDELNINGEN SID 1 (7) 2010-06-29 Handläggare: Linda Palo Tfn 08-508 275 26 Till Stadsbyggnadsnämnden Redovisning av plansamråd och ställningstagande inför fortsatt

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av del av Åkeshov 1:1 i stadsdelen Åkeshov, Bromma (ca 20 lägenheter)

Startpromemoria för planläggning av del av Åkeshov 1:1 i stadsdelen Åkeshov, Bromma (ca 20 lägenheter) Stadsbyggnadskontoret Tjänsteutlåtande Planavdelningen Sida 1 (8) 2016-05-25 Handläggare Stella Svanberg Telefon 08-508 27 300 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av del av Åkeshov

Läs mer

Samrådsredogörelse Detaljplan för Blåklinten 14 i stadsdelen Vasastaden, Dp

Samrådsredogörelse Detaljplan för Blåklinten 14 i stadsdelen Vasastaden, Dp STADSBYGGNADSKONTORET SAMRÅDSREDOGÖRELSE PLANAVDELNINGEN Oskar Bergström SID 1 (5) Tfn 08-50827130 2012-01-16 Samrådsredogörelse Detaljplan för Blåklinten 14 i stadsdelen Vasastaden, Dp 2011-07464 Innehåll

Läs mer

Planhandlingarna består av plankarta med bestämmelser, genomförandebeskrivning och denna planbeskrivning.

Planhandlingarna består av plankarta med bestämmelser, genomförandebeskrivning och denna planbeskrivning. 1(6) PLANBESKRIVNING Planavdelningen Inge Almqvist Tfn 08-508 273 82 2009-12-17 Förslag Detaljplan för område vid kv Granholmen i stadsdelen Skärholmen i Stockholm HANDLINGAR Planhandlingarna består av

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av Domherren 1 i stadsdelen Östermalm (verksamheter)

Startpromemoria för planläggning av Domherren 1 i stadsdelen Östermalm (verksamheter) Stadsbyggnadskontoret Tjänsteutlåtande Planavdelningen Sida 1 (6) 2017-03-30 Handläggare Martin Schröder Telefon 08-508 266 28 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av Domherren 1

Läs mer

Antagande av förslag till detaljplan för Sjökalven 17 och 28 i stadsdelen Östermalm, Dp

Antagande av förslag till detaljplan för Sjökalven 17 och 28 i stadsdelen Östermalm, Dp Stadsbyggnadskontoret Tjänsteutlåtande Planavdelningen Sida 1 (8) 2017-02-02 Handläggare Maria Borup Telefon 08-508 27 353 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till detaljplan för Sjökalven 17

Läs mer

Granskningsutlåtande Detaljplan för del av fastigheten Sjöbotten 1 i stadsdelen Älvsjö i Stockholm Dp

Granskningsutlåtande Detaljplan för del av fastigheten Sjöbotten 1 i stadsdelen Älvsjö i Stockholm Dp STADSBYGGNADSKONTORET PLANAVDELNINGEN Tony Andersson SID 1 (5) Tfn 08-508 27 318 2014-02-24 Granskningsutlåtande Detaljplan för del av fastigheten Sjöbotten 1 i stadsdelen Älvsjö i Stockholm Dp 2012-10003

Läs mer

Antagande av detaljplan för fastigheten Fenix 1 och del av Norrmalm 6:1 i stadsdelen Norrmalm (bekräfta befintlig byggnad & tillbyggnad för hiss)

Antagande av detaljplan för fastigheten Fenix 1 och del av Norrmalm 6:1 i stadsdelen Norrmalm (bekräfta befintlig byggnad & tillbyggnad för hiss) STADSBYGGNADSKONTORET TJÄNSTEUTLÅTANDE PLANAVDELNINGEN SID 1 (7) 2014-01-30 Handläggare: Suzanna Tsygankova Tfn 08-508 27 568 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av detaljplan för fastigheten Fenix 1 och

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av Murmästaren 3 i stadsdelen Kungsholmen (skola)

Startpromemoria för planläggning av Murmästaren 3 i stadsdelen Kungsholmen (skola) Stadsbyggnadskontoret Planavdelningen Sida 1 (5) 2017-12-01 Handläggare Louice Persson Telefon 08-508 27 249 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av Murmästaren 3 i stadsdelen Kungsholmen

Läs mer

Mörbylånga kommun. Ändring av detaljplan för Björnhovda 3:15 m.fl. - Tillägg till planbeskrivning. Bildkälla: Infovisare Mörbylånga kommun

Mörbylånga kommun. Ändring av detaljplan för Björnhovda 3:15 m.fl. - Tillägg till planbeskrivning. Bildkälla: Infovisare Mörbylånga kommun Ändring av detaljplan för Björnhovda 3:15 m.fl. - Tillägg till planbeskrivning Bildkälla: Infovisare Mörbylånga 1 (2) Innehåll Förutsättningar 3 Bakgrund 3 Tillägg till detaljplanen 3 Planprocessen 3 Planens

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av del av Norra Djurgården 1:40 (personalbyggnad vid bussterminalen på Valhallavägen) i stadsdelen Östermalm

Startpromemoria för planläggning av del av Norra Djurgården 1:40 (personalbyggnad vid bussterminalen på Valhallavägen) i stadsdelen Östermalm Stadsbyggnadskontoret Tjänsteutlåtande Planavdelningen Sida 1 (6) 2014-10-24 Handläggare Hilda Petersson Telefon 08-508 272 68 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av del av Norra

Läs mer

Antagande av förslag till detaljplan för Strandviolen 6 m.fl. i stadsdelen Hässelby Villastad (gruppboende)

Antagande av förslag till detaljplan för Strandviolen 6 m.fl. i stadsdelen Hässelby Villastad (gruppboende) STADSBYGGNADSKONTORET TJÄNSTEUTLÅTANDE PLANAVDELNINGEN SID 1 (6) 2013-01-14 Handläggare: Oskar Bergström Tfn 08-508 27 130 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till detaljplan för Strandviolen

Läs mer