REVISIONSRAPPORT GRANSKNING AV DELÅRSBOK- SLUT OCH PROGNOS Länssjukhuset i Halmstad och Sjukhuset i Varberg

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "REVISIONSRAPPORT GRANSKNING AV DELÅRSBOK- SLUT OCH PROGNOS Länssjukhuset i Halmstad och Sjukhuset i Varberg"

Transkript

1 REVISIONSRAPPORT GRANSKNING AV DELÅRSBOK- SLUT OCH PROGNOS 2003 Länssjukhuset i Halmstad och Sjukhuset i Varberg Inger Andersson Leif Johansson

2 1. INLEDNING SYFTE OCH METOD LÄNSSJUKHUSET DELÅRSBOKSLUT RESULTAT PER BALANSRÄKNING PROGNOS PER OSÄKERHETSFAKTORER ÅTGÄRDER FÖR ATT UPPNÅ EKONOMISK BALANS EFTERLEVNAD AV GÄLLANDE ANVISNINGAR FÖR DELÅRSBOKSLUT SJUKHUSET I VARBERG DELÅRSBOKSLUT RESULTAT PER PROGNOS PER OSÄKERHETSFAKTORER PRESTATIONER ÅTGÄRDER FÖR ATT UPPNÅ EKONOMISK BALANS EFTERLEVNAD AV GÄLLANDE ANVISNINGAR FÖR DELÅRSBOKSLUT...11 (2)

3 1. Inledning Komrev inom Öhrlings PricewaterhouseCoopers har på uppdrag av revisorerna i Landstinget Halland granskat delårsbokslutet för länssjukvårdsnämndens enheter länssjukhuset i Halmstad och sjukhuset i Varberg. 2. Syfte och metod Syftet har varit att göra en genomgång av sjukhusens delårsbokslut per samt prognos för år 2003 med fokus på de åtgärdsplaner som vidtagits för att uppnå ekonomisk balans. Intervjuer har i första hand genomförts med sjukhusdirektören (SiV), båda sjukhusens ekonomichefer, vårdcontroller (LiH) och ekonomisekreterare (SiV). 3. Länssjukhuset delårsbokslut Resultat per Vid länssjukvårdsnämndens sammanträde i mars 2003 erhöll länssjukhuset ett besparingskrav på 1% av erhållet landstingsbidrag under vardera 2003 och Kravet på besparingar, ca 10 mkr varje år, skulle genomföras antingen via sänkta kostnader eller höjda intäkter. Beträffande föreslagna åtgärder se nedan. I delårsbokslutet är avvikelsen gentemot budget 13,5 mkr. Avvikelsen består dels av lägre intäkter (-4,6 mkr), högre kostnader (-9,9 mkr) och bättre finansnetto med ca 1 mkr. I delårsbokslutet redovisas även avvikelsen gentemot en periodiserad budget och i denna är resultatet 25,6 mkr. Nämndens beslut om besparingskrav på 1% innebär en otydlighet i kommunikationen med länssjukhuset, vilket vi anser olyckligt eftersom nämndens budskap till förvaltningarna är att åstadkomma ekonomisk balans i princip redan (3)

4 Ett besparingskrav på föreslagen nivå är således inte i överensstämmelse med nämndens mål på ekonomisk balans. 3.2 Balansräkning Vi har gjort en översiktlig genomgång av balansräkningen. Vi kan konstatera att det i allt väsentligt finns underlag till respektive post. 3.3 Prognos per Resultatet för helåret 2003 förväntas bli 44 mkr jämfört med budget. I prognosen per juni i år var motsvarande prognos 46 mkr. Differensen mellan juni- och augustiprognosen förklaras av att kompensation erhållits för prisökningar avseende regionsjukvården från Västra Götaland och region Skåne, vilket i realiteten inte är någon effekt av genomförda besparingar. Verksamhetens intäkter förväntas bli 3,7 mkr lägre än budget. Personalkostnaderna beräknas bli 11 mkr högre än budgeterat. Enligt sjukhuset kan en lägre ökningstakt för personalkostnaderna skönjas under 2003 och då främst under andra halvåret. Övriga poster som förväntas avvika från budget är främst regionvårdskostnaderna. Avvikelsen beräknas här till 31 mkr. Regionvårdskostnaderna uppgick 2002 till ca 137 mkr. Budgeten för 2003 är 120 mkr och utfallet för 2003 prognosticeras till ca 151 mkr. Vi är medvetna om svårigheterna att förutse regionvårdens kostnadsutveckling, men vill samtidigt understryka att regionvården är en del av tilldelad budgetram. 3.4 Osäkerhetsfaktorer Prognosen innehåller några faktorer som kan betraktas som osäkra och som medför svårigheter vid bedömningen av 2003 års resultat. Den absolut största osäkerhetsposten är regionvårdskostnaderna. De rullande 12-månadersvärdena indikerar (4)

5 ytterligare 2 mkr i kostnader, men bedömningen stannar i dagsläget ändå på 31 mkr i budgetavvikelse. De ökade kostnaderna beror på både pris- och volymökningar. De samlade DRG-prestationerna i öppen- och slutenvården bedöms bli i nivå med beställningen även om främst medicinkliniken låg något under budget per augusti vad gäller DRG-poäng i den slutna vården. Sjukhuset har för närvarande stor fokusering på kostnadssidan med omfattande åtgärdsprogram innebärande att produktionen riskerar att bli lägre än planerat. I augusti slutade 25 vikarier som inte kommer att ersättas. Detta kan påverka prestationerna för resterande del av Personalkostnaderna är också en osäker faktor och utfallet är beroende i vilken omfattning som nedan angivna åtgärder ger effekt. 3.5 Åtgärder för att uppnå ekonomisk balans Enligt det uppdrag som förvaltningarna erhållit från länssjukvårdsnämndens arbetsutskott skall redovisning ske av pågående åtgärder för att uppnå ekonomisk balans. Beslut har tagits av sjukhuschefen. Nämnden är informerad om vidtagna åtgärder. Länssjukhusets åtgärder för 2003 och 2004 är i sammandrag följande: Pågående åtgärder under 2003 Effekt (mkr) - Verksamhets/produktionsplanering. Neddragning av elektiv verksamhet. 3,0 - Sänkta kostnader för driftservice 4,0 - Anställningsrestriktivitet 3,0 - Ökad effektivitet i läkemedelsanvändningen 1,5 Förväntad effekt ,5 Pågående åtgärder för Omorganisation inom medicinska basenheten 6,0 - Förändrad vårdplatsstruktur inom opererande enh. 6,0 - Vardagsrationaliseringar 2,0 Förväntad effekt ,0 Samtidigt pågår ett arbete med att ta fram beslutsunderlag för budgetanpassning av personalkostnaderna. Vidare pågår aktiviteter inom olika områden för att reducera kostnaderna, bl a sjukfrånvaron, kvalitetsbristkostnader, regionvårdskostnader m m. (5)

6 Förväntade effekter för 2004 avser helåret. Ett realistiskt antagande kan vara att halva effekten slår igenom under I så fall skulle besparingarna för 2003 och 2004 i bästa fall uppgå till totalt mkr. Detta avser i dagsläget beslutade åtgärder, konkret planering för ytterligare åtgärder pågår. Även om länssjukhuset har startat en process som innebär besparingar för både 2003 och 2004, måste vi samtidigt konstatera att dessa åtgärder inte är tillräckliga. Nämndens uppdrag till samtliga förvaltningar är att ekonomin skall vara i balans. Aktuell prognos för 2003 är 44 mkr, vilket innebär en stor obalans inför Efterlevnad av gällande anvisningar för delårsbokslut I samband med upprättande av delårsbokslutet har länssjukhusets ekonomiavdelning lämnat anvisningar till samtliga kliniker. Bl a skall följande uppgifter lämnas: Kommentarer avseende utfallet i relation till periodiserad budget, en s k avvikelsebudgetering. Kommentarer kring personalläget. Kommentarer kring utveckling av kostnaderna för regionvården. Basenhetens prognos avseende det ekonomiska resultatet Avvikelser gentemot budget skall kommenteras. Förutspås ett negativt resultat skall orsaken anges samt vilka åtgärder/aktiviteter som kommer att genomföras för att få en ekonomi i balans. Uppföljning av besparingskravet på 1%. En översiktlig genomgång av inlämnade klinikredovisningar har gjorts. Vid granskningstillfället den 13 oktober 2003 saknades det redovisningar från bl a kirurg- och öronklinikerna. Kirurgkliniken redovisar ett prognostiserat underskott om 3,7 mkr. Överlag uppfattar vi att det förekommer varierande återrapportering avseende de klinikvisa delårsboksluten. En del områden är ej kommenterade. Nedan följer korta kommentarer från några olika kliniker: (6)

7 Ögonkliniken: En del områden är ej kommenterade. Ska planen om 3 månaders väntetid till kataraktoperation för hallänningar hållas så förutspås ett underskott om 1,6 mkr gentemot budget. Ortopedkliniken: Följer i stort sett anvisningarna. Prognosen pekar mot ett underskott på drygt 6 mkr. Det föreligger tveksamheter avseende de intäkter som bokförts på ortopedkliniken jämfört med budget. En genomlysning görs av detta. Tilläggas skall att kliniken varit utan klinikchef under en längre tid. Sedan 1 augusti finns nu en klinikchef. Kliniken och sjukhuset erhåller ej längre Dagmarmedel. Besparingsåtgärder som vidtagits första halvåret 2003 är: antalet operationer har minskat med en i veckan. mottagningsbesöken har minskat med ca 5% polikliniska operationer har minskat med 50 stycken en sekreterartjänst har lämnats obesatt. Kvinnokliniken: En del områden är ej kommenterade. Beräknar ett underskott om 2,1 mkr. Den intäktsbudget som för året påförts kvinnoklinken kommer inte att kunna genomföras. Medicinkliniken: Följer anvisningarna. Beräknar ett underskott om 9,9 mkr. Under året har kliniken arbetat aktivt med att sänka personalkostnaderna. Detta förväntas ge resultat i slutet på året. Stora avvikelser finns inom regionvården. Prognosen ligger på 76 mkr, vilket är ett budgetöverskridande med 26 mkr. Överskridandet har till största delen skett inom den invasiva kardiologin/thoraxkirurgin p g a en anpassning gentemot de nationella riktlinjerna. Prognosen innefattar ungefär oförändrad ökningstakt under resten av året. Anestesi- och akutkliniken: Följer anvisningarna. Kliniken redovisar ett underskott om knappt 0,6 mkr (här ingår sparbetinget på 1,5 mkr). Redovisade åtgärder för att få budgeten i balans: Alla anställningar diskuteras med verksamhetschefen och förankras hos personalchefen. Ett ytterst fåtal vikariat. (7)

8 Försökt få personalen att ta ut så mycket ledigt som möjligt under sommarstängningen. Under 8 v reduceras läkarbemanningen med 1 tjänst (undantagsvis anställs någon vikarie detta för att klinikens läkare skall få ut sin intjänade jourkomp). Alla investeringar som varit möjliga har skjutits upp till hösten. Pågår en ständig stimulering för vardagsbesparingar. Efter en översyn har 11 teleabonnemang har avslutats. Under september beslutas om en ev neddragning till 5 operationssalar. Avser vecka 44 och 51. Vi ser positivt på att ekonomiavdelningen har utarbetat anvisningar för delårsbokslutet. Samtidigt är det av vikt att samtliga enheter lämnar redovisningar och även följer upprättad struktur för rapportering. 4. Sjukhuset i Varberg delårsbokslut Resultat per Inför 2003 har sjukhuset lämnat över verksamhet både till Närsjukvården i Kungsbacka och Psykiatriförvaltningen, vilket påverkar årets resultat både via lägre intäkter och att neddragning av kostnaderna ej kunnat ske i motsvarande mån. Budgeten för personalkostnader och regionvårdskostnader är periodiserade efter säsongsmönster och i övrigt har periodisering skett i 1/12 delar. Resultatet uppgår till 1,4 mkr jämfört med budget. Avvikelsen är sammansatt av lägre intäkter (-4,3 mkr), lägre kostnader (2,4 mkr) och lägre finansiella kostnader (0,5 mkr). (8)

9 Avvikelsen på intäktssidan orsakas främst av bortfall i samband med kommunalstrejken i maj månad. Främst var det ortopedkliniken som drabbades. 4.2 Prognos per Resultatet för helåret 2003 förväntas bli 12,1 mkr jämfört med budget. I prognosen per juni i år var motsvarande prognos 9,5 mkr. Differensen mellan juni- och augustiprognosen beror på effekterna av Kommunals strejk. Verksamhetens intäkter förväntas bli 8,5 mkr lägre än budget. Avvikelsen består bl a av lägre HVP-intäkter (-2,3 mkr) samt lägre intäkter för utom-länspatienter och medicinskt färdigbehandlade (totalt -4 mkr). Dessutom påverkas intäkterna negativt av avknoppningen till Psykiatriförvaltningen. På kostnadssidan är det främst personalkostnaderna (-2,6 mkr) och ersättningar/- avgifter för tjänster (-9,6 mkr) som förväntas uppvisa underskott gentemot budget. Positiv avvikelse redovisas främst för läkemedelskostnaderna (4,1 mkr) samt avskrivningar och finansiella kostnader (4,4 mkr). Regionvårdskostnaderna för 2003 prognosticeras till 98,4 mkr, vilket innebär en avvikelse gentemot budget på 2,8 mkr. Ingen förändrad bedömning har skett med ledning av september månads utfall. Budget för 2003 (95,6 mkr) är lägre än utfallet 2002 (108,1 mkr) och därmed mer optimistisk. 4.3 Osäkerhetsfaktorer Prognosen innehåller osäkerhetsmoment och då främst vad gäller regionvårdskostnaderna. Enligt sjukhuset har det hittills under 2003 varit både färre patienter och mindre antal kostnadskrävande behandlingar jämfört med Vidare är Västra Götalandsregionen mer restriktiva med vårdgarantipatienter och kommunerna tar hem sina medicinskt färdigbehandlade patienter snabbare än tidigare, vilket kan medföra intäktsbortfall. (9)

10 4.4 Prestationer I delårsrapporten anges att produktionen 2003 i jämförelse med motsvarande period 2002 är cirka 7% lägre för sluten vård. För dagkirurgin är motsvarande siffra 3%. Den minskade produktionen förklaras med brist på urologer och konsekvenser av kommunals strejk.vidare uppmärksammas att strokevården under de fyra första månaderna 2002 låg inom medicinklinken. Vid månadsskiftet mars/april flyttades den över till rehabkliniken som inte prestationsersätts. 4.5 Åtgärder för att uppnå ekonomisk balans Prognosticerat resultat för 2003 är per augusti 12,1 mkr men efter en teknisk budgetjustering på 2,3 mkr förutses ett resultat på 9,8 mkr. Nämndens budskap till sjukhuset är att åstadkomma ekonomisk balans, i princip redan Sjukhusets uppgift blir således att identifiera åtgärder för att uppnå detta mål. Sjukhuschefen har till nämnden aviserat åtgärder inom de områden som återges nedan: - Fortsatt fokus på intäktssidan - Omfördelningar mellan sluten och öppenvård - Omprövning av omfattningen av rehabiliteringsinsatser och organisation i ljuset av den utveckling som skett i primärvård och kommunal hälso- och sjukvård - Fokus på förvaltningsintern overhead. Belopp har ej åsatts respektive område/åtgärd och vidare anges att en ekonomi i balans ej torde vara realistisk förrän tidigast Samtidigt finns flera faktorer som skulle kunna medföra att målet senareläggs bl a lägre indexuppräkning och kostnadsansvar för garantivård. Interna diskussioner och förankring i organisationen av nämnda åtgärder pågår. (10)

11 4.6 Efterlevnad av gällande anvisningar för delårsbokslut Den centrala ekonomiavdelningen tar fram anvisningar för upprättande av delårsbokslut och årsprognos. Vid framtagande av resultat- respektive balansräkning skall särskilda blanketter användas. När det gäller blanketten Resultatprognos anges att prognos, budget samt avvikelse 2003 skall fyllas i. Som jämförelse med föregående år redovisas endast avvikelse Vi ifrågasätter värdet av denna uppgift, avvikelse 2002, då det krävs kunskap om såväl budget som bokslut för att kunna värdera den. Vi föreslår att istället bokslut 2002 redovisas. Detta för att kunna jämföra med det verkliga utfallet föregående år. Sjukhuset kräver inte några skriftliga verksamhetsberättelser av respektive klinik. Anledningen uppges vara att det saknas tidsutrymme för detta. Förvaltningschef och ekonomichef träffar alla kliniker för genomgång av resultat och prognos. Vi anser att det vore en fördel med en utförligare avvikelseanalys på kliniknivå. (11)

Granskning av delårsbokslut och prognos 2003

Granskning av delårsbokslut och prognos 2003 Granskning av delårsbokslut 2003-03-31 och prognos 2003 Sjukhuset i Varberg 2003-05-13 Leif Johansson Komrev Box 324, 301 08 Halmstad Tel 035 15 17 00 Fax 035-15 17 36 Leif Johansson, Direkt: 035 15 17

Läs mer

Granskning av delårsbokslut och prognos 2002

Granskning av delårsbokslut och prognos 2002 Granskning av delårsbokslut 2002-08-31 och prognos 2002 Sjukhuset i Varberg Leif Johansson Inger Andersson Komrev Box 324, 301 08 Halmstad Tel 035 15 17 00 Fax 035-15 17 36 Leif Johansson, Direkt: 035

Läs mer

REVISIONSRAPPORT GRANSKNING AV DELÅRSBOK- SLUT OCH PROGNOS Landstinget Halland Leif Johansson

REVISIONSRAPPORT GRANSKNING AV DELÅRSBOK- SLUT OCH PROGNOS Landstinget Halland Leif Johansson REVISIONSRAPPORT GRANSKNING AV DELÅRSBOK- SLUT 2003-08-31 OCH PROGNOS 2003 Landstinget Halland 2003-11-06 Leif Johansson www.pwcglobal.com/se www.komrev.se 1. INLEDNING...3 2. SYFTE OCH METOD...3 3. RESULTAT

Läs mer

REVISIONSRAPPORT GRANSKNING AV DEL- ÅRSBOKSLUT OCH PROGNOS Landstinget Halland Leif Johansson

REVISIONSRAPPORT GRANSKNING AV DEL- ÅRSBOKSLUT OCH PROGNOS Landstinget Halland Leif Johansson REVISIONSRAPPORT GRANSKNING AV DEL- ÅRSBOKSLUT 2003-03-31 OCH PROGNOS 2003 Landstinget Halland 2003-05-26 Leif Johansson www.pwcglobal.com/se www.komrev.se 1. INLEDNING 3 2. SYFTE OCH METOD 3 3. DELÅRSBOKSLUT

Läs mer

REVISIONSRAPPORT. Granskning av delårsbokslut och prognos 2003

REVISIONSRAPPORT. Granskning av delårsbokslut och prognos 2003 REVISIONSRAPPORT Granskning av delårsbokslut 2003-03-31 och prognos 2003 Primärvårdsnämnden i Halmstad Leif Johansson Komrev Box 324, 301 08 Halmstad Tel 035 15 17 00 Fax 035-15 17 36 Leif Johansson, Direkt:

Läs mer

Granskning av delårsbokslut 2002-08-31 och prognos 2002

Granskning av delårsbokslut 2002-08-31 och prognos 2002 Granskning av delårsbokslut 2002-08-31 och prognos 2002 Länssjukhuset i Halmstad Leif Johansson Inger Andersson Komrev Box 324, 301 08 Halmstad Tel 035 15 17 00 Fax 035-15 17 36 Leif Johansson, Direkt:

Läs mer

Revisionsrapport. Granskning av delårsrapport Landstinget Halland Anita Andersson. Leif Jacobsson.

Revisionsrapport. Granskning av delårsrapport Landstinget Halland Anita Andersson. Leif Jacobsson. Revisionsrapport Granskning av delårsrapport 2004-08-31 Landstinget Halland 2004-11-09 Anita Andersson Leif Jacobsson Leif Johansson Innehållsförteckning 1. Uppdrag...3 2. Inledning...3 2.1 Allmänt...3

Läs mer

REVISIONSRAPPORT. Granskning av delårsbokslut 2002 och prognos Landstinget Halland. 24 oktober Inger Andersson Leif Johansson (1)

REVISIONSRAPPORT. Granskning av delårsbokslut 2002 och prognos Landstinget Halland. 24 oktober Inger Andersson Leif Johansson (1) REVISIONSRAPPORT Granskning av delårsbokslut 2002 och prognos 2002 Landstinget Halland 24 oktober 2002 Inger Andersson Leif Johansson Box 324 301 08 Halmstad Tel:035-15 17 00 (1) Innehållsförteckning 1.

Läs mer

Landstinget Dalarna. Översiktlig granskning av delårsrapport per KPMG AB 30 maj 2011 Antal sidor: 6

Landstinget Dalarna. Översiktlig granskning av delårsrapport per KPMG AB 30 maj 2011 Antal sidor: 6 Översiktlig granskning av delårsrapport per 2011-04-30 KPMG AB 30 maj 2011 Antal sidor: 6 1. Inledning och sammanfattning Vi har utfört en översiktlig granskning av delårsrapporten per 2011-04-30 för.

Läs mer

REVISIONSRAPPORT. Landstinget Halland. Granskning av Länssjukvårdsnämndens Leif Jacobsson Leif Johansson

REVISIONSRAPPORT. Landstinget Halland. Granskning av Länssjukvårdsnämndens Leif Jacobsson Leif Johansson REVISIONSRAPPORT Granskning av Länssjukvårdsnämndens årsredovisning 2004 Landstinget Halland 2005-04-04 Leif Jacobsson Leif Johansson 1. Uppdrag...2 2. Länssjukvårdsnämnden...2 3. Granskningsresultat Sjukhuset

Läs mer

Granskning av delårsrapport 2008

Granskning av delårsrapport 2008 Revisionsrapport Granskning av delårsrapport 2008 Smedjebackens kommun September 2008 Robert Heed Innehållsförteckning 1. Inledning... 2 1.1 Uppdrag och ansvarsfördelning... 2 1.2 Kommunfullmäktiges mål

Läs mer

Revisionsrapport* Granskning av. Delårsrapport Vännäs kommun. September Allan Andersson Therese Runarsdotter. *connectedthinking

Revisionsrapport* Granskning av. Delårsrapport Vännäs kommun. September Allan Andersson Therese Runarsdotter. *connectedthinking Revisionsrapport* Granskning av Delårsrapport 2007 Vännäs kommun September 2007 Allan Andersson Therese Runarsdotter *connectedthinking Innehållsförteckning 1. Sammanfattning och förslag till åtgärder...2

Läs mer

Revisionsrapport. Delårsrapport Smedjebackens kommun. Oktober Robert Heed

Revisionsrapport. Delårsrapport Smedjebackens kommun. Oktober Robert Heed Revisionsrapport Delårsrapport 2009 Smedjebackens kommun Oktober 2009 Robert Heed Innehållsförteckning 1 Sammanfattning...2 2 Inledning...3 2.1 Bakgrund...3 2.2 Syfte, revisionsfråga och avgränsning...3

Läs mer

Granskning av delårsrapport april 2011

Granskning av delårsrapport april 2011 Granskning av delårsrapport april Norrbottens läns landsting Revisionsrapport Juni Anders Färnstrand, Auktoriserad revisor Per-Åke Brunström, Certifierad kommunal revisor Innehållsförteckning 1 Sammanfattning...

Läs mer

Revisionsrapport. Granskning av Delårsrapport januari augusti 2008. Avesta kommun. Oktober 2008. Robert Heed

Revisionsrapport. Granskning av Delårsrapport januari augusti 2008. Avesta kommun. Oktober 2008. Robert Heed Revisionsrapport Granskning av Delårsrapport januari augusti 2008 Avesta kommun Oktober 2008 Robert Heed INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1. Inledning...3 1.1 Uppdrag och ansvarsfördelning...3 1.2 Mål av betydelse

Läs mer

Granskning av delårsbokslut augusti 2015

Granskning av delårsbokslut augusti 2015 Emil Forsling Auktoriserad revisor Fredrik Winter Revisor Granskning av delårsbokslut augusti 2015 Landstinget Dalarna Hjälpmedelsnämnden Dalarna Innehållsförteckning 1 Sammanfattande bedömning 1 2. Granskningsresultat

Läs mer

Granskning av delårsrapport per

Granskning av delårsrapport per Revisionsrapport Granskning av delårsrapport per 2009-08-31 Motala kommun 2009-10-01 Karin Jäderbrink Matti Leskelä Innehållsförteckning 1 Sammanfattning...1 2 Inledning...2 2.1 Bakgrund...2 2.2 Syfte,

Läs mer

Månadsrapport Hallands Sjukhus september 2013

Månadsrapport Hallands Sjukhus september 2013 MÅNADSRAPPORT 1(8) Kontaktperson Ingrid Kvist ingrid.kvist@regionhalland.se Datum 2013-10-10 Månadsrapport Hallands Sjukhus september 2013 Sammanfattning Den viktigaste avvikelsen under månaden var ökade

Läs mer

Delårsrapport

Delårsrapport Revisionsrapport Delårsrapport 2010-06-30 Torsås kommun 15 september 2010 Åsa Bejvall Innehållsförteckning 1 Sammanfattning... 1 2 Inledning... 2 2.1 Bakgrund... 2 2.2 Syfte, revisionsfråga och avgränsning...

Läs mer

REVISIONSRAPPORT. Granskning av den ekonomiska uppföljning och avtalen med privata vårdgivare. Primärvårdsnämnden i Halmstad.

REVISIONSRAPPORT. Granskning av den ekonomiska uppföljning och avtalen med privata vårdgivare. Primärvårdsnämnden i Halmstad. REVISIONSRAPPORT Granskning av den ekonomiska uppföljning och avtalen med privata vårdgivare Primärvårdsnämnden i Halmstad Augusti 2003 Leif Johansson www.pwcglobal.com/se www.komrev.se 1. INLEDNING...3

Läs mer

Granskning av delårsbokslut per 30 juni 2009 Ljusdals kommun

Granskning av delårsbokslut per 30 juni 2009 Ljusdals kommun Revisionsrapport Granskning av delårsbokslut per 30 juni 2009 Ljusdals kommun September 2009 Micaela Hedin Certifierad kommunal revisor Lena Sörell Godkänd revisor 2009-09-15 Namnförtydligande Namnförtydligande

Läs mer

Översiktlig granskning av delårsrapport 2014

Översiktlig granskning av delårsrapport 2014 Revisionsrapport Caroline Liljebjörn 29 augusti 2014 Översiktlig granskning av delårsrapport 2014 Torsås kommun Innehållsförteckning 1 Sammanfattande bedömning 1 2 Inledning 2 2.1 Bakgrund 2 2.2 Syfte,

Läs mer

Revisionsrapport* Regionvård. Landstinget Halland. November 2006 Christel Eriksson

Revisionsrapport* Regionvård. Landstinget Halland. November 2006 Christel Eriksson Revisionsrapport* Regionvård Landstinget Halland November 2006 Christel Eriksson Innehållsförteckning SAMMANFATTNING...3 BAKGRUND...5 GENOMFÖRANDE...5 GRANSKNINGSRESULTAT...5 REVISIONELL BEDÖMNING...9

Läs mer

Granskning av delårsrapport per 31 aug Kommunalförbundet Västmanlandsmusiken

Granskning av delårsrapport per 31 aug Kommunalförbundet Västmanlandsmusiken Revisionsrapport 2016 Genomförd på uppdrag av revisorerna september 2016 Granskning av delårsrapport per 31 aug 2016 Kommunalförbundet Västmanlandsmusiken INNEHÅLLSFÖRTECKNING Granskning av delårsrapport

Läs mer

Månadsrapport Driftnämnden Hallands sjukhus

Månadsrapport Driftnämnden Hallands sjukhus MÅNADSRAPPORT 1(10) Datum 150617 Kontaktperson Ingrid Kvist ingrid.kvist@regionhalland.se Månadsrapport Driftnämnden Hallands sjukhus Period: januari - maj Kort sammanfattning Ekonomi Prognos Planerade

Läs mer

Resultat per september inklusive uppföljning av åtgärdsplan för ekonomi i balans 2016

Resultat per september inklusive uppföljning av åtgärdsplan för ekonomi i balans 2016 Ärende 4 1 (5) Tjänsteutlåtande Datum 2016-10-19 Diarienummer Al 6-2016, AL 18-2016 Alingsås lasarett Handläggare: Maria Gabrielsson Fredrikson Telefon: 0709-36 92 50 E-post: maria.gabrielsson-fredrikson@vgregion.se

Läs mer

Granskning av delårsrapport

Granskning av delårsrapport Revisionsrapport Granskning av delårsrapport Tyresö kommun September 2009 Eva Lagbo Bergqvist Ing-Marie Englund Erika Svensson Innehållsförteckning 1 Sammanfattande bedömning...3 2 Inledning...4 2.1 Bakgrund...4

Läs mer

Granskning av delårsrapport januari - juli 2006

Granskning av delårsrapport januari - juli 2006 Revisionsrapport* Granskning av delårsrapport januari - juli 2006 Eslövs kommun Oktober 2006 Alf Wahlgren Roland Svensson *connectedthinking Innehållsförteckning 1 Inledning...3 2 Innehåll och information

Läs mer

Granskning av delårsrapport

Granskning av delårsrapport Revisionsrapport Granskning av delårsrapport 2012-04-30 Landstinget Dalarna Emil Forsling Auktoriserad revisor Fredrik Winter Revisor 25 maj 2012 Innehållsförteckning Sammanfattande bedömning 1 1 Inledning

Läs mer

Revisionsrapport. Nerikes Brandkår. Granskning av Delårsrapport januari-juli Ref Anders Pålhed (1)

Revisionsrapport. Nerikes Brandkår. Granskning av Delårsrapport januari-juli Ref Anders Pålhed (1) Revisionsrapport Granskning av Delårsrapport januari-juli 2016 Nerikes Brandkår 2016-09-07 Ref Anders Pålhed (1) Innehållsförteckning Innehållsförteckning... 2 1. Sammanfattning... 3 2. Inledning... 4

Läs mer

Sammanträdesdatum

Sammanträdesdatum Föredragningslista Sammanträdesdatum 2004-05-12 Länssjukvårdsnämnden Tid: Onsdagen den 12 maj kl 09.00-16.00 Plats: Sjukhusledningens sammanträdesrum Sjukhuset i Varberg Information Ansökningar om vårdavtal

Läs mer

Granskning av redovisad måluppfyllelse i delårsrapport per augusti 2015

Granskning av redovisad måluppfyllelse i delårsrapport per augusti 2015 Granskning av redovisad måluppfyllelse i delårsrapport per augusti 2015 Rapport nr 05/2015 Oktober 2015 Richard Norberg, revisionskontoret Innehåll 1. SAMMANFATTANDE ANALYS... 3 1.1. REKOMMENDATIONER...

Läs mer

Revisionsrapport Granskning av delårsrapport. Krokoms Kommun

Revisionsrapport Granskning av delårsrapport. Krokoms Kommun Revisionsrapport Granskning av delårsrapport Krokoms Kommun 25 september 2014 Innehåll Sammanfattning... 1 Inledning... 2 Rutinbeskrivning... 4 Granskningsresultat... 5 Sammanfattning Vår bedömning är

Läs mer

Landstinget Dalarna. Översiktlig granskning av delårsrapport per KPMG AB 1 juni 2010 Antal sidor: 5

Landstinget Dalarna. Översiktlig granskning av delårsrapport per KPMG AB 1 juni 2010 Antal sidor: 5 Översiktlig granskning av delårsrapport per -04-30 KPMG AB 1 juni Antal sidor: 5 2009 KPMG AB, the Swedish member firm of KPMG International, a 1. Inledning och sammanfattning Vi har utfört en översiktlig

Läs mer

Driftnämnden Halmstad

Driftnämnden Halmstad Protokoll Sammanträdesdatum 2011-08-31 Driftnämnden Halmstad Tid: Onsdagen den 31 augusti 2011 klockan 09.00-12.00 Plats: Konferensrum Berget, Norrebo, våning 3, Hallands sjukhus Halmstad Ledamöter: Mikaela

Läs mer

Granskning av delårsrapport

Granskning av delårsrapport Revisionsrapport Granskning av delårsrapport 2013 Alvesta kommun Kristina Lindhe Caroline Liljebjörn 10 september 2013 Innehållsförteckning 1 Sammanfattande bedömning 1 2 Inledning 2 2.1 Bakgrund 2 2.2

Läs mer

Granskning av delårsrapport 2016

Granskning av delårsrapport 2016 Granskningsrapport Per Ståhlberg Certifierad kommunal revisor Granskning av delårsrapport 2016 Jokkmokks kommun Innehållsförteckning 1 Sammanfattande bedömning 1 2 Inledning 2 2.1 Bakgrund 2 2.2 Syfte,

Läs mer

Regionstyrelsen. Sara Svensson (V) gör bifogad anteckning till protokollet.

Regionstyrelsen. Sara Svensson (V) gör bifogad anteckning till protokollet. Regionstyrelsen PROTOKOLLSUTDRAG Datum 2016-10-13 1 (2) 224 Delårsrapport januari - augusti 2016 Diarienummer 1600806 Regionstyrelsens beslut Regionstyrelsen föreslår regionfullmäktige följande 1. Regionfullmäktige

Läs mer

Revisionsrapport 3 / 2009 Genomförd på uppdrag av revisorerna oktober 2009. Haninge kommun. Granskning av delårsbokslut 2009

Revisionsrapport 3 / 2009 Genomförd på uppdrag av revisorerna oktober 2009. Haninge kommun. Granskning av delårsbokslut 2009 Revisionsrapport 3 / 2009 Genomförd på uppdrag av revisorerna oktober 2009 Haninge kommun Granskning av delårsbokslut 2009 Innehåll 1. Sammanfattning...2 2. Inledning...2 3. Kommunens resultat och balansräkning...2

Läs mer

Föredragningslista. Information Idrottsklinik Movement, Per Gustavsson, Patrick Överli och Mats Örjes IPS Hultafors, Tatjana Sivik

Föredragningslista. Information Idrottsklinik Movement, Per Gustavsson, Patrick Överli och Mats Örjes IPS Hultafors, Tatjana Sivik Föredragningslista Länssjukvårdsnämnden Tid: Måndagen den 1 mars, kl 09.00-16.00 Tisdagen den 2 mars, kl 09.00-16.00 Plats: Direktionsrummet, Sjukhuset i Varberg Information Idrottsklinik Movement, Per

Läs mer

Revisionsrapport / 2016 Genomförd på uppdrag av revisorerna oktober och november Nykvarns kommun. Granskning av delårsrapport 2016

Revisionsrapport / 2016 Genomförd på uppdrag av revisorerna oktober och november Nykvarns kommun. Granskning av delårsrapport 2016 Revisionsrapport / 2016 Genomförd på uppdrag av revisorerna oktober och november 2016 Nykvarns kommun Granskning av delårsrapport 2016 Innehåll 1. Sammanfattning...3 2. Granskning av delårsrapport och

Läs mer

Granskning av delårsrapport

Granskning av delårsrapport Revisionsrapport Granskning av delårsrapport 2008-06-30 Krokoms kommun 3 september 2008 Anneth Nyqvist 2008-09-08 Anneth Nyqvist Maj-Britt Åkerström Innehållsförteckning 1 Sammanfattande bedömning och

Läs mer

Granskning av delårsrapport

Granskning av delårsrapport Revisionsrapport* Granskning av delårsrapport Tyresö kommun September 2007 Anders Hägg Frida Enocksson Jonas Eriksson *connectedthinking Innehållsförteckning 1 Sammanfattande bedömning...3 2 Inledning...5

Läs mer

Granskning av delårsrapport 2014

Granskning av delårsrapport 2014 Granskningsrapport Caroline Liljebjörn Granskning av delårsrapport 2014 Vimmerby kommun Innehållsförteckning 1 Sammanfattande bedömning 1 2 Inledning 2 2.1 Bakgrund 2 2.2 Syfte, revisionsfrågor och avgränsning

Läs mer

Åtgärder för en ekonomi i balans

Åtgärder för en ekonomi i balans Revisionsrapport Åtgärder för en ekonomi i balans Landstinget Gävleborg Bengt Andersson Hanna Franck Mars 2012 Innehållsförteckning 1 Sammanfattning 1 2 Inledning 3 2.1 Bakgrund 3 2.2 Revisionsfråga och

Läs mer

Avdelningen för verksamhets- och ledningsstöd TJÄNSTEUTLÅTANDE Diarienummer: KN 2018/380

Avdelningen för verksamhets- och ledningsstöd TJÄNSTEUTLÅTANDE Diarienummer: KN 2018/380 Avdelningen för verksamhets- och ledningsstöd TJÄNSTEUTLÅTANDE Diarienummer: 2018-10-24 Handläggare: Jenny Vanhainen Monica Lagergren Tjänsteutlåtande september 2018 I föreliggande ärende tar kulturnämnden

Läs mer

Revisionsrapport. Arvika kommun. Granskning av Delårsrapport. Oktober Max Tolf

Revisionsrapport. Arvika kommun. Granskning av Delårsrapport. Oktober Max Tolf Revisionsrapport Oktober 2005 Granskning av Delårsrapport Max Tolf Arvika kommun Innehållsförteckning Sammanfattning...1 1. Inledning...2 1.1 Bakgrund...2 1.2 Revisionsfråga...2 1.3 Revisionsmetod...2

Läs mer

Revisionsrapport Granskning av delårsrapport. Krokoms Kommun

Revisionsrapport Granskning av delårsrapport. Krokoms Kommun Revisionsrapport Granskning av delårsrapport Krokoms Kommun 9 september 2013 Innehåll Sammanfattning... 1 Inledning... 2 Rutinbeskrivning... 4 Granskningsresultat... 5 Sammanfattning Vår bedömning är att

Läs mer

REVISIONSRAPPORT. Landstinget Halland. Granskning av projektredovisning. styrning och uppföljning 2004-05-18. Leif Johansson

REVISIONSRAPPORT. Landstinget Halland. Granskning av projektredovisning. styrning och uppföljning 2004-05-18. Leif Johansson REVISIONSRAPPORT Granskning av projektredovisning styrning och uppföljning Landstinget Halland 2004-05-18 Leif Johansson INNEHÅLLSFÖRTECKNING INNEHÅLLSFÖRTECKNING...1 1. Uppdrag...2 2. Syfte och metod...2

Läs mer

Resultat per maj 2017

Resultat per maj 2017 1 (6) Tjänsteutlåtande Datum 2017-06-15 Handläggare: Maria Gabrielsson-Fredrikson Telefon: 070-936 92 50 E-post: maria.gabrielssonfredrikson@vgregion.se Till styrelsen för Resultat per maj 2017 Förslag

Läs mer

MÅNADSRAPPORT 2009. STOCKHOLMS LÄNS LANDSTING Månadsrapport 2009 Nya Karolinska Solna INNEHÅLLSFÖRTECKNING

MÅNADSRAPPORT 2009. STOCKHOLMS LÄNS LANDSTING Månadsrapport 2009 Nya Karolinska Solna INNEHÅLLSFÖRTECKNING STOCKHOLMS LÄNS LANDSTING Månadsrapport MÅNADSRAPPORT INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1 SAMMANFATTNING AV MÅNADSBOKSLUT... 1 2 UPPFÖLJNING AV HUVUDMÅL... 1 3 VERKSAMHETENS OMFATTNING OCH INNEHÅLL... 2 4 VERKSAMHETENS

Läs mer

RÄTTVISANDE RÄKENSKAPER...2

RÄTTVISANDE RÄKENSKAPER...2 Rapport Åtvidabergs kommun Granskning delårsrapport 2006-08-31 2006-10-17 Genomförd på uppdrag av de förtroendevalda revisorerna i Åtvidabergs kommun Susanne Svensson Lars Rydvall Innehåll 1 SAMMANFATTNING...1

Läs mer

Revisionsrapport. Granskning av. Budgetuppföljning och prognos. Bollnäs kommun Barn- och utbildningsnämnden. December 2005

Revisionsrapport. Granskning av. Budgetuppföljning och prognos. Bollnäs kommun Barn- och utbildningsnämnden. December 2005 Revisionsrapport Granskning av Budgetuppföljning och prognos Bollnäs kommun Barn- och utbildningsnämnden December 2005 Johanna Sammeli Lena Forssell INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1. Revisionell bedömning...3 2.

Läs mer

Arvika kommun. Översiktlig granskning delårsrapport Revisionsrapport KPMG AB. Antal sidor: 7. Arvika Rapport delårsgranskning11.

Arvika kommun. Översiktlig granskning delårsrapport Revisionsrapport KPMG AB. Antal sidor: 7. Arvika Rapport delårsgranskning11. Revisionsrapport KPMG AB Antal sidor: 7 Innehåll 1. Sammanfattning 1 1.1 Finansiella mål och god redovisningssed 1 1.2 Mål för verksamheten 1 2. Bakgrund 1 3. Syfte 2 4. Avgränsning 2 5. Revisionskriterier

Läs mer

Granskning av redovisad måluppfyllelse i delårsrapport

Granskning av redovisad måluppfyllelse i delårsrapport Granskning av redovisad måluppfyllelse i delårsrapport per augusti 2014 Rapport nr 13/2014 November 2014 Richard Norberg, certifierad kommunal revisor, revisionskontoret Innehåll 1. SAMMANFATTANDE ANALYS...

Läs mer

Revisionsrapport Granskning av delårsrapport

Revisionsrapport Granskning av delårsrapport Deloitte Revisionsrapport Granskning av delårsrapport Härjedalens Kommun 19 september 2014 Audit.Tax. Consulting. Financial Advisory Innehåll Sammanfattning 1 1. Inledning 2 2. Resultat 4 3. Revisionell

Läs mer

Rapport avseende granskning av delårsrapport 2012-08-31.

Rapport avseende granskning av delårsrapport 2012-08-31. Rapport avseende granskning av delårsrapport 2012-08-31. Östersunds kommun Oktober 2012 Marianne Harr, certifierad kommunal revisor Jenny Eklund, godkänd revisor 1 Innehåll Sammanfattning och kommentarer

Läs mer

Revisionsrapport 2014 Genomförd på uppdrag av revisorerna september/oktober 2014. Haninge kommun. Granskning av delårsbokslut 2014

Revisionsrapport 2014 Genomförd på uppdrag av revisorerna september/oktober 2014. Haninge kommun. Granskning av delårsbokslut 2014 Revisionsrapport 2014 Genomförd på uppdrag av revisorerna september/oktober 2014 Haninge kommun Granskning av delårsbokslut 2014 Innehåll 1. Sammanfattning...2 2. Inledning...2 3. Kommunens resultat och

Läs mer

Revisionsrapport Granskning av delårsrapport. Ragunda Kommun

Revisionsrapport Granskning av delårsrapport. Ragunda Kommun Revisionsrapport Granskning av delårsrapport Ragunda Kommun 27 september 2013 Innehåll Sammanfattning... 1 Inledning... 2 Rutinbeskrivning... 4 Granskningsresultat... 5 Sammanfattning Vår bedömning är

Läs mer

Granskning av delårsrapport

Granskning av delårsrapport Revisionsrapport Granskning av delårsrapport 2011 Emmaboda kommun Caroline Liljebjörn 11 oktober 2011 Granskning av delårsrapport 2011 Innehållsförteckning 1 Sammanfattande bedömning 1 2 Inledning 2 2.1

Läs mer

LANDSTINGSSTYRELSENS FÖRVALTNING

LANDSTINGSSTYRELSENS FÖRVALTNING Landstingsstyrelsens förvaltning Textkommentar Mars månad LANDSTINGSSTYRELSENS FÖRVALTNING (EXKL VÅRDKÖP) MÅNADSBOKSLUT 2006 INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1. SAMMANFATTNING AV MÅNADSBOKSLUT...3 2. UTFALL FÖR PERIODEN

Läs mer

REVISIONSRAPPORT. Granskning av. Norrbottens läns landsting. Delårsrapport januari augusti 2003. Oktober 2003. PerÅke Brunström Anders Färnstrand

REVISIONSRAPPORT. Granskning av. Norrbottens läns landsting. Delårsrapport januari augusti 2003. Oktober 2003. PerÅke Brunström Anders Färnstrand REVISIONSRAPPORT Granskning av Delårsrapport januari augusti 2003 Norrbottens läns landsting Oktober 2003 PerÅke Brunström Anders Färnstrand www.pwcglobal.com/se www.komrev.se INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1. Sammanfattning...

Läs mer

Granskning av delårsrapport 2016

Granskning av delårsrapport 2016 Revisionsrapport Rebecca Lindström Certifierad kommunal revisor Granskning av delårsrapport 2016 Mönsterås kommun Innehållsförteckning 1. Sammanfattande bedömning 1 2. Inledning 2 2.1 Bakgrund 2 2.2 Syfte,

Läs mer

Delårsrapport 2007-08-31

Delårsrapport 2007-08-31 Revisionsrapport* Delårsrapport 2007-08-31 Vänersborgs kommun 2007-10-18 Marianne Wolmebrandt Certifierad kommunal revisor Henrik Bergh *connectedthinking Innehållsförteckning 1 Sammanfattning...3 2 Inledning...3

Läs mer

Granskning av delårsrapport Vilhelmina kommun

Granskning av delårsrapport Vilhelmina kommun www.pwc.se Revisionsrapport Granskning av delårsrapport 2018 Anneth Nyqvist Certifierad kommunal revisor Oktober 2018 Innehåll 1. Sammanfattning... 3 2. Inledning... 4 2.1. Bakgrund... 4 2.2. Syfte och

Läs mer

Granskning av redovisad måluppfyllelse i delårsrapport per april 2014

Granskning av redovisad måluppfyllelse i delårsrapport per april 2014 Granskning av redovisad måluppfyllelse i delårsrapport per april 2014 Rapport nr 03/2014 Juni 2014 Richard Norberg, revisionskontoret Innehåll 1 Sammanfattande analys... 3 2 Bakgrund... 4 2.1 Granskning

Läs mer

Kulturnämndens månadsrapport för oktober 2017

Kulturnämndens månadsrapport för oktober 2017 Enheten för administration och kommunikation TJÄNSTEUTLÅTANDE Diarienummer: -11-21 KN /354 Handläggare: Monica Lagergren Bodil Lundqvist Kulturnämndens månadsrapport för oktober Ärendebeskrivning I föreliggande

Läs mer

Granskning av hur landstingsstyrelsen redovisar måluppfyllelse i delårsrapporten per april 2013

Granskning av hur landstingsstyrelsen redovisar måluppfyllelse i delårsrapporten per april 2013 Granskning av hur landstingsstyrelsen redovisar måluppfyllelse i delårsrapporten per april 2013 Rapport nr 05/2013 Juni 2013 Eva Moe, revisor, revisionskontoret Innehåll 1. Sammanfattande analys... 3 1.1.

Läs mer

KUN p 5 Enheten för administration och kommunikation TJÄNSTEUTLÅTANDE Diarienummer: KUN 2014/311

KUN p 5 Enheten för administration och kommunikation TJÄNSTEUTLÅTANDE Diarienummer: KUN 2014/311 KUN -04-24 p 5 Enheten för administration och kommunikation TJÄNSTEUTLÅTANDE Diarienummer: -04-15 KUN /311 Handläggare: Monica Lagergren Jenny Vanhainen Kulturnämndens månadsrapport mars 1 Förslag till

Läs mer

Granskning av delårsrapport

Granskning av delårsrapport Revisionsrapport Granskning av delårsrapport 2012 Bollnäs kommun Pär Månsson Hanna Franck Larsson Innehållsförteckning 1 Sammanfattande bedömning 1 2 Inledning 2 2.1 Bakgrund 2 2.2 Syfte, revisionsfrågor

Läs mer

Granskning av delårsrapport 2013

Granskning av delårsrapport 2013 Revisionsrapport PerÅke Brunström Granskning av delårsrapport 2013 Sundsvalls kommun Innehållsförteckning 1 Sammanfattande bedömning 1 2 Inledning 2 2.1 Bakgrund 2 2.2 Syfte, revisionsfrågor och avgränsning

Läs mer

Granskning av delårsrapport 2014

Granskning av delårsrapport 2014 Granskningsrapport Caroline Liljebjörn 8 september 2014 Granskning av delårsrapport 2014 Borgholms kommun Innehållsförteckning 1 Sammanfattande bedömning 1 2 Inledning 2 2.1 Bakgrund 2 2.2 Syfte, revisionsfrågor

Läs mer

Revisionsrapport Uppföljning av ekonomi, tertial 1. Ragunda Kommun

Revisionsrapport Uppföljning av ekonomi, tertial 1. Ragunda Kommun Revisionsrapport Uppföljning av ekonomi, tertial 1 Ragunda Kommun 12 juni 2015 Innehåll Sammanfattning... 1 1. Inledning... 2 2. Resultat... 3 3. Revisionell bedömning... 4 Sammanfattning Resultatet för

Läs mer

Palliativ vård, uppföljning. Landstinget i Halland. Revisionsrapport. Mars 2011. Christel Eriksson, certifierad kommunal revisor

Palliativ vård, uppföljning. Landstinget i Halland. Revisionsrapport. Mars 2011. Christel Eriksson, certifierad kommunal revisor Palliativ vård, uppföljning Landstinget i Halland Revisionsrapport Mars 2011 Christel Eriksson, certifierad kommunal revisor Innehåll Sammanfattning... 3 Bakgrund... 4 Metod och genomförande... 4 Granskningsresultat...

Läs mer

Delårsrapport

Delårsrapport Revisionsrapport Delårsrapport 2010-08-31 Vänersborgs kommun Oktober 2010 Håkan Olsson Henrik Bergh Innehållsförteckning 1 Sammanfattning... 1 Inledning... 2 1.1 Bakgrund... 2 1.2 Syfte, revisionsfråga

Läs mer

Delårsrapport 31 augusti 2011

Delårsrapport 31 augusti 2011 Datum 29 september 2011 Till Revisionen Från Susanne Svensson Angående Granskning av delårsrapport 31 augusti 2011 1 Inledning 1.1 Syfte På uppdrag av de förtroendevalda revisorerna har vi översiktligt

Läs mer

Granskning av budgetförutsättningarna för Service- och tekniknämnden

Granskning av budgetförutsättningarna för Service- och tekniknämnden Revisionsrapport Granskning av budgetförutsättningarna för Service- och tekniknämnden Katrineholms kommun 31 mars 2009 Matti Leskelä Innehållsförteckning 1 Bakgrund och syfte...3 2 Metod...3 3 Sammanfattande

Läs mer

2 up Rffilue ÄLDREFÖRVALTNINGEN

2 up Rffilue ÄLDREFÖRVALTNINGEN 7 2 up Rffilue ÄLDREFÖRVALTNINGEN Handläggare Datum Diarienummer Magnus Bergman-Kyllönen 2018-04-26 ALN 2018-0252 Äldrenämnden Delårsbokslut per mars inklusive årsprognos 2018 Förslag till beslut Äldrenämnden

Läs mer

Delårsrapport

Delårsrapport Revisionsrapport Delårsrapport 2011-08-31 Vänersborgs kommun Oktober 2011 Håkan Olsson Henrik Bergh Innehållsförteckning 1 Sammanfattning... 1 2 Uppdraget... 2 2.1 Bakgrund... 2 2.2 Syfte, revisionsfråga

Läs mer

Månadsrapport per juli 2018 för landstingsstyrelsens förvaltning

Månadsrapport per juli 2018 för landstingsstyrelsens förvaltning Landstingsstyrelsen TJÄNSTEUTLÅTANDE 2018-08-29 SLL Ekonomi Jonas Parkeman 1 (3) Landstingsstyrelsens arbetsutskott per juli 2018 för landstingsstyrelsens förvaltning Ärendebeskrivning Godkännande av månadsrapport

Läs mer

Månadsrapport Augusti månad KULTURNÄMNDENS MÅNADSRAPPORT

Månadsrapport Augusti månad KULTURNÄMNDENS MÅNADSRAPPORT Augusti månad KULTURNÄMNDENS MÅNADSRAPPORT 2007 INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1. SAMMANFATTNING AV MÅNADSBOKSLUT... 3 2. UTFALL FÖR PERIODEN JANUARI - AUGUSTI 2007... 4 2.1. INTÄKTER PERIODENS UTFALL... 4 2.2.

Läs mer

Delårsrapport 2012-08-31

Delårsrapport 2012-08-31 Revisionsrapport Delårsrapport 2012-08-31 Vänersborgs kommun Oktober 2012 Håkan Olsson Henrik Bergh Hanna Robinson Innehållsförteckning 1 Sammanfattning...1 2 Uppdraget...2 2.1 Bakgrund...2 2.2 Syfte,

Läs mer

Granskning av delårsrapport

Granskning av delårsrapport Revisionsrapport Granskning av delårsrapport 2012 Emmaboda kommun Caroline Liljebjörn Kristina Lindhe 3 oktober 2012 Innehållsförteckning 1 Sammanfattande bedömning 1 2 Inledning 2 2.1 Bakgrund 2 2.2 Syfte,

Läs mer

bokslutskommuniké 2012

bokslutskommuniké 2012 bokslutskommuniké 2012 Bokslutskommunikéns syfte är att ge en snabb, kortfattad och övergripande bild av 2012 års utfall. Förändringar kan komma att ske gentemot slutligt fastställd årsredovisning. Kommunikén

Läs mer

Granskning av delårsrapport

Granskning av delårsrapport Revisionsrapport Granskning av delårsrapport 2012-08-31 Smedjebackens kommun Malin Liljeblad Godkänd revisor Fredrik Winter Revisor Oktober 2012 Innehållsförteckning 1 Sammanfattande bedömning 1 2 Inledning

Läs mer

Granskning av delårsrapport

Granskning av delårsrapport Revisionsrapport Granskning av delårsrapport 2012 Oxelösunds kommun September 2012 Matti Leskelä Innehållsförteckning 1 Sammanfattande bedömning 1 2 Inledning 2 2.1 Bakgrund 2 2.2 Syfte, revisionsfrågor

Läs mer

FÖRDJUPAD PROGNOS 2017

FÖRDJUPAD PROGNOS 2017 FÖRDJUPAD PROGNOS med ekonomiskt utfall till och med april för Nämnden för arbete och välfärd -04 1 (5) Sammanfattning Efter årets första fyra månader pekar prognosen mot ett underskott på -7,4 mkr för.

Läs mer

Granskning av delårsrapport 2013

Granskning av delårsrapport 2013 Revisionsrapport Yvonne Lundin Granskning av delårsrapport 2013 Sölvesborgs kommun Innehållsförteckning 1 Sammanfattande bedömning 1 2 Inledning 3 2.1 Bakgrund 3 2.2 Syfte, revisionsfrågor och avgränsning

Läs mer

Månadsrapport Hallands sjukhus oktober 2013

Månadsrapport Hallands sjukhus oktober 2013 MÅNADSRAPPORT 1(11) Kontaktperson: Ingrid Kvist ingrid.kvist@regionhalland.se 2013-11-13 Månadsrapport Hallands sjukhus oktober 2013 Sammanfattning Verksamhet Tillgänglighet Personal Produktion Ekonomi

Läs mer

Delårsrapport 03/2008 Hälso- och sjukvårdsnämnden

Delårsrapport 03/2008 Hälso- och sjukvårdsnämnden BESLUTSUNDERLAG 1(5) Hälso- och sjukvårdsnämnden Delårsrapport 03/2008 Hälso- och sjukvårdsnämnden De månatliga delårsrapporterna utgår från det balanserade styrkortet. I denna rapport redovisas data i

Läs mer

Granskning av Delårsrapport 2 2015

Granskning av Delårsrapport 2 2015 Landstingets revisorer 2015-10-14 Rev/15036 Revisionskontoret Karin Selander Anders Marmon Johan Magnusson Granskning av Delårsrapport 2 2015 Rapport 4-15 1 Granskning av måluppfyllelsen i Delårsrapport

Läs mer

Granskning av delårsrapport 2013

Granskning av delårsrapport 2013 Revisionsrapport PerÅke Brunström Lisbet Östberg Granskning av delårsrapport 2013 Sollefteå kommun Innehållsförteckning 1 Sammanfattande bedömning 1 2 Inledning 2 2.1 Bakgrund 2 2.2 Syfte, revisionsfrågor

Läs mer

Prognosen för 2014 är beräknad till ett underskott på 700 tkr.

Prognosen för 2014 är beräknad till ett underskott på 700 tkr. MÅNADSRAPPORT Driftnämnden Öppen specialiserad vård Hälsa och funktionsstöd November 2014 UPPDRAG FRÅN HÄLSO- OCH SJUKVÅRDSSTYRELSEN Produktion Sammanfattning och analys Produktionen ligger, totalt sett,

Läs mer

Granskning av delårsrapport

Granskning av delårsrapport Revisionsrapport Granskning av delårsrapport 2013 Övertorneå kommun Anna Carlénius Revisionskonsult Per Ståhlberg Certifierad kommunal revisor Innehållsförteckning 1 Sammanfattande bedömning 1 2 Inledning

Läs mer

Söderhamns kommun. Granskning av delårsrapport per den 31 augusti Revisionsrapport. KPMG 14 oktober 2005 Antal sidor 6

Söderhamns kommun. Granskning av delårsrapport per den 31 augusti Revisionsrapport. KPMG 14 oktober 2005 Antal sidor 6 Granskning av delårsrapport per den 31 augusti 2005 KPMG 14 oktober 2005 Antal sidor 6 Innehåll 1. Sammanfattning 1 2. Bakgrund 1 3. Ansvarsavgränsning 2 4. Revisionsmål 2 5. Granskningens omfattning 2

Läs mer

Revisionsrapport. Delårsrapport Hallsbergs kommun. Oktober Lars Wigström. Certifierad kommunal revisor

Revisionsrapport. Delårsrapport Hallsbergs kommun. Oktober Lars Wigström. Certifierad kommunal revisor Revisionsrapport Delårsrapport 2009 Hallsbergs kommun Oktober 2009 Lars Wigström Certifierad kommunal revisor 200X-XX-XX Namnförtydligande Namnförtydligande Innehållsförteckning 1 Sammanfattning...1 2

Läs mer

Söderhamns kommun. Granskning av delårsrapport per den 31 augusti Revisionsrapport. KPMG 11 oktober 2006 Antal sidor 9

Söderhamns kommun. Granskning av delårsrapport per den 31 augusti Revisionsrapport. KPMG 11 oktober 2006 Antal sidor 9 Granskning av delårsrapport per den 31 augusti 2006 KPMG 11 oktober 2006 Antal sidor 9 Innehåll 1. Sammanfattning 1 2. Bakgrund 1 3. Ansvarsavgränsning 2 4. Granskning 2 5. Revisionsmål 3 6. Granskningens

Läs mer

Rapport avseende granskning av delårsrapport Timrå kommun

Rapport avseende granskning av delårsrapport Timrå kommun Rapport avseende granskning av delårsrapport 2014-08-31. Timrå kommun Oktober 2014 Innehåll 1. INLEDNING... 3 1.1 BAKGRUND... 3 1.2 SYFTE... 3 1.3 REVISIONSMETOD... 4 2. IAKTTAGELSER... 4 2.1 FÖRVALTNINGSBERÄTTELSE...

Läs mer

Granskning av delårsrapport Landstinget i Kalmar län

Granskning av delårsrapport Landstinget i Kalmar län www.pwc.se Revisionsrapport Granskning av delårsrapport 2017 Rebecka Hansson Kerstin Sikander Caroline Liljebjörn Alexander Arbman Oktober 2017 Innehåll 1. Sammanfattning... 2 2. Inledning... 3 2.1. Bakgrund...

Läs mer

Hallands Sjukhus: januari - februari 2013

Hallands Sjukhus: januari - februari 2013 MÅNADSRAPPORT 1(8) Datum 2013-03-12 Kontaktperson Micael Nilsson Telefonnummer 073-6254480 micael.nilsson@regionhalland.se Hallands Sjukhus: januari - februari 2013 Resultatet för Hallands sjukhus (HS)

Läs mer