Orgnr: Telefon: (fax) Besöksadress: Permatsvägen 1

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Orgnr: 212000-2197 kommun@alvdalen.se www.alvdalen.se. Telefon: 0251-313 00 0251-312 09 (fax) Besöksadress: Permatsvägen 1"

Transkript

1 PROTOKOLL FÖRT VID MÖTE MED KOMMUNALA SAMVERKANS RÅDET FÖR UNGDOMSFRÅGOR I ÄLVDALENS KOMMUN Tid: , kl Plats: Sammanträdesrum Baured, Älvdalen Närvarande: Enligt närvarolista 1. Mötets öppnande Kommunalråd Peter Egardt (s) hälsar välkommen och förklarar mötet öppnat. 2. Godkännande av kallelse Kallelseförfarandet godkänns. 3. Godkännande av dagordning Punkt 6 på dagordningen; Cecilia Malm Rädda Barnen utgår och ersätts av information från Micke Persson. Två ytterligare punkter har tillkommit, punkt 18, Val av två personer till grupp för genomgång av mathållningen i kommunen och punkt 19, Val av två personer som får vara med och lyssna och ställa frågor om den kommunala budgeten Dagordningen godkänns med ovanstående ändring och tillägg. 4. Val av justerare Nils-Åke Norman (m) och Ida Nygårds väljs att justera protokollet. 5. Föregående protokoll Föregående protokoll, från , gicks igenom och lades till handlingarna. 6. Micke Persson informerar Micke Persson informerar om situationen för bilintresserade ungdomar och vad kommunen kan göra för stävja buslivet på Dalgatan. Under förra vintern plogade ungdomarna en bana på Nässjön där de kunde köra. Micke har tillsammans med ett par andra personer bildat en ideell förening som har ordnat olika aktiviteter samt hyrt Montzabanan för ett evenemang. Evenemanget vid Monzabanan drog mycket folk och ett nytt evenemang är planerat till maj Det finns behov av en lokal där unga kan vara och meka med sina bilar. Samverkansrådet tackar Micke Persson för informationen. Postadress: Box Älvdalen Besöksadress: Permatsvägen 1 Telefon: (fax) Plusgiro: Bankgiro: Orgnr: kommun@alvdalen.se

2 ÄLVDALENS KOMMUN 2(5) 7. Genomgång av sommarens aktiviteter Tomas Nord informerar om 9:ornas skolavslutningsresa till Gröna Lund. De fick mycket beröm för bra uppförande och det var en lyckad resa. Vid Idrefestivalen deltog 30 ungdomar i Blås grönt och under Musik och motor var det 130 ungdomar som slutförde Blås grönt. 8. Fritidsledarna har ordet Tomas Nord informerar om rekryteringen av fritidsledare. Totalt var det 40 personer som sökte tjänsterna. Få av de sökande var utbildade fritidsledare. Tomas är ändå nöjd med de som rekryterats. Ungdomarna i rådet var delaktiga i rekryteringen och att kommunen anställt fritidsledare utesluter inte samverkan med föreningsliv och föräldrar. Pär Nord och Ulrika Nylund är fritidsledare i Älvdalen. De började arbetet i augusti och är i Älvdalsskolan på dagtid och på Baured under kvällstid. Nu arbetar de bl.a. med att ta reda på vad ungdomarna är intresserade av. Madeleine Beckius är fritidsledare i Särna. Verksamheten har inte riktigt kommit igång ännu men det är cirka 10 ungdomar som går där. Per Lejonclou är fritidsledare i Idre, där är det bra stämning mellan ungdomarna och många 7:or deltar i verksamheten. I vinter ska de samarbeta med Idre SK och starta ett rockband. 9. LUPP-undersökning Peter Egardt redogör för bakgrunden till LUPP-undersökningen. Det är Region Dalarna som fattat beslut om att Dalarna ska bli Sveriges bästa ungdomsregion och för att nå det behövs vetenskapligt stöd i form av enkäter. Alla kommuner i Dalarna kommer att delta. Högstadiet kommer att genomföra enkäten under vecka Älvdalens utbildningscentrum har sagt nej till att låta elever svara under skoltid vilket innebär att de som vill svara måste göra det på sin fritid. Det innebär en risk att svarsfrekvensen blir låg. 10. Inflytandeforums uppstart Inflytandeforum ska skapas som en mötesplatser där frågor från ungdomar tas till politiken. I Idre finns ungdomscafét vars ordförande är med i samverkansrådet. Från Hålan finns också en representant och från Baured finns två. Älvdalsskolan har en representant och Utbildningscentrum har två. Det är fritidsledarnas ansvar att hålla i möten med ungdomarna innan samverkansrådet. Skolchefen har informerat om att skolan ska skapa fungerande klassråd och elevråd på skolorna. 11. Elevråden: ärenden Elevråden har inte kommit igång för terminen ännu. Tomas Nord informerar om att luften i Baured inte är bra om man är för många. Huset har enbart självdrag. 12. Kommunstyrelsen: ärenden Peter Egardt (s) informerar om att Skolinspektionen varit i kommunen på inspektion. En rapport kommer vid månadsskiftet oktober-november. Redan nu vet kommunen om att det finns vissa brister i förskole- och fritidsverksamheten.

3 ÄLVDALENS KOMMUN 13. Oppositionen: ärenden Nils-Åke Norman (m) påtalar vikten av att få till rutiner för hur informationen på samverkansrådet ska ske. Kommunens hemsida behöver ändras och förbättras. Det är viktigt att kommunen kan förmedla information via hemsidan. Andra kommuners hemsidor ser bättre ut. Peter Egardt (s) informerar om att kommunens grafiska profil ska arbetas om och att hemsidan efter det ska ses över. 14. Barn- och utbildningsutskottet: ärenden Anders Björklund (s) informerar om att det kommer bli en del arbete när Skolinspektionens rapport kommer. Inom skolan pågår ett kvalitetsarbete för att få transparens. Det är för dålig bemanning av skolsköterska och kurator i Idre/Särna vilket skolchefen arbetar med att lösa. 15. Vård- och omsorgsutskottet: ärenden Arne Jönsson (s) är inte närvarande. Fritidsledare Pär Nord har funderat på starta upp ett utbyte mellan ungdomar och de äldre boende på Tallbacken. De äldre har mycket att berätta och många ungdomar kan lära sig mycket genom att lyssna och tala med äldre. 16. Allmänna utskottet: ärenden Se kommunstyrelsen, punkt Samhällsutvecklingsutskottet: ärenden Ordförande i samhällsutvecklingsutskottet Mattias Högberg (s) informerar. Melker Brodin är ny kulturchef. Alla ungdomar som sökte sommarjobb inom kommunen fick arbeta i två veckor. Landstinget har antagit en ny Kultur- och bildningsplan. Referensgruppen för översiktsplanearbetet behöver välja en ny representant från samverkansrådet, förutom Mattias Graaf som är kvar sedan förra terminen. Samverkansrådet beslutar att välja Hampus Röngård till referensgruppen för översiktsplanerarbetet. 18. Val av två personer till grupp för genomgång av mathållningen i kommunen Peter Egardt (s) informerar om att det under hösten kommer genomföras tre möten om mathållning i kommunen. Samverkansrådet väljer Markus Wallin och Andreas Skoglund att ingå i matgruppen. 19. Val av två personer som får vara med och lyssna och ställa frågor om den kommunala budgeten 2016 Samverkansrådet väljer Mattias Graaf att delta. 20. Övriga frågor Ulrika Nylund informerar om att det finns önskemål om en lokal för boxning. Material som ring och säckar finns, men ingenstans att vara. Tomas Nord frågar om det varit någon Landsbygdsriksdag under året. Peter Egardt tror att Maria Eriksson och Ulla-Britt Emanuelsson ska åka dit. Tomas Nord informerar om årets Luciadisco som eventuellt blir på Idre Fjäll lika som förra året.

4 ÄLVDALENS KOMMUN 4(5) Två utbildningsdagar kommer att genomföras för samverkansrådet under november. Cecilia Malm kommer då och informerar om Rädda Barnen. Patientrådet, Brå och Bråsam vill gärna ha ungdomar med i råden. Det blir mycket för de ungdomar som väljs att delta och förslag från Tomas Nord är att en fritidsledare går på möten tillsammans med en ungdom, och att det kan vara olika ungdomar vid olika tillfällen. Samverkansrådet beslutar att en fritidsledare tillsammans med en ungdom kan delta i råden. Mattias Högberg (s) frågar om några ungdomar är med i arbetet med Vision-Älvdalens kommun Tomas Nord berättar att visionsgruppen kommer att besöka kommunens skolor och informera. Pär Nord har frågor om övergångsställe och hastighetsbestämmelse vid Älvdalsskolan. Peter Egardt (s) informerar om att Trafikverket inte vill ha övergångsställen då dessa anses för farliga. Vad gäller hastigheten pågår arbete med att få den sänkt. 21. Mötesplan 2016 Samverkansrådet ska ha fyra möten under Samverkansrådet uppdrar åt Peter Egardt (s) att återkomma vid nästa möte med förslag på dagar för möten. 22. Mötet avslutas Peter Egardt (s) avslutar mötet. Ordf Anna Karlsson Sekr Justeras:

5 ÄLVDALENS KOMMUN 5(5) Närvarolista Ulrika Nylund, fritidsledare Älvdalen Peter Egardt (s), kommunstyrelsens ordförande Madeleine Beckius, fritidsledare Särna Frida Halvardsson, praktikant hos Tomas Nord Anders Björklund (s), ordförande barn- och utbildningsutskottet Kevin Nordberg, utbildningscentrum Älvdalen Pär Nord, fritidsledare Älvdalen Tomas Nord, demokratisamordnare Mattias Graaf, Baured Nils-Åke Norman (m), oppositionen Markus Wallin, Baured Hampus Röngård, elevråd Älvdalsskolan Ida Nygårds, elevråd Älvdalsskolan Mattias Högberg (s), ordförande samhällsutvecklingsutskottet Per Lejonclou, fritidsledare Idre Gustaf Strömberg Anna Karlsson, kommunsekreterare

6

KFF Kansli konferens 13.30-16.00. Tommy Cedervall (fp) ordförande

KFF Kansli konferens 13.30-16.00. Tommy Cedervall (fp) ordförande Folkhälsorådet 2012-11-20 1(15) Plats och tid KFF Kansli konferens 13.30-16.00 Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Tommy Cedervall (fp) ordförande Tommy Cedervall(FP),

Läs mer

Tid: 2015-11-05, kl. 12.30-16.00 och 2015-11-06 kl. 09.00-12.30. Plats: Chatarinasalen, Tallbacken, Älvdalen Närvarande: Enligt bif.

Tid: 2015-11-05, kl. 12.30-16.00 och 2015-11-06 kl. 09.00-12.30. Plats: Chatarinasalen, Tallbacken, Älvdalen Närvarande: Enligt bif. 1 (9) Minnesanteckningar förda vid utbildningsdagarna om ungas delaktighet och inflytande i Älvdalens kommun för ordinarie ledamöter i Älvdalens samverkansråd för ungdomsfrågor/h-u-r-grupp (ledningsgruppen)

Läs mer

Antagen av barn- och ungdomsnämnden Brukarråd - informationsfolder

Antagen av barn- och ungdomsnämnden Brukarråd - informationsfolder Antagen av barn- och ungdomsnämnden 2017-05-17 Brukarråd - informationsfolder 2(7) Föräldrasamverkan Föräldrarnas engagemang och ansvar har en avgörande betydelse för barns och ungdomars utveckling och

Läs mer

Nya Älvdalsskolan, kl. 09:00-12:15

Nya Älvdalsskolan, kl. 09:00-12:15 BARN-OCH UTBILDNINGSUTSKOTTET 1(6) Barn- och utbildningsutskottet Plats och tid: Beslutande: Övriga deltagare: Utses att justera: Justeringens plats och tid: Underskrifter: Nya Älvdalsskolan, 2018-06-28

Läs mer

HÖGSBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (9 ) Utbildningsutskottet

HÖGSBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (9 ) Utbildningsutskottet HÖGSBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (9 ) Plats och tid Notariet,tisdagen den 5 november 2018 kl 10.00-15.00 Beslutande Tuva Bojstedt (KD), ordförande Jonas Erlandsson (S), v ordförande Leif Gustavsson

Läs mer

Ersättare Magdalena Fagerhov (KD) Eva Andersson (SD)

Ersättare Magdalena Fagerhov (KD) Eva Andersson (SD) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(16) lats och tid Kommunkontoret i Bergsjö, tisdagen den 18 juni 2019 kl 08:15 Beslutande Anette Nybom (S), Ordförande Lisa Bergman Östman (C), 1:e vice ordförande Stefan Bergh (NOP)

Läs mer

Kultur- och utbildningsutskottet

Kultur- och utbildningsutskottet PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(13) Plats och tid Kommunförvaltningen, 2018-12-18, kl 09.00 17.00 Beslutande Evgeny Krakov (S) Linda Jonsson (V) Veronica Andersson (FS), 74 Övriga närvarande Övriga

Läs mer

PROTOKOLL 1(21) Ungdomsrådet Sammanträdesdatum:

PROTOKOLL 1(21) Ungdomsrådet Sammanträdesdatum: PROTOKOLL 1(21) Plats och tid ande Sal 105, Kulturrum Oliver Andersson Elin Eriksson Almida Andréasson Josefine Johansson Mohammad Raad Jara Raad Johannes Sandberg Ella Skantz Vanessa Hval Agnes Persson

Läs mer

Beslut för fritidshem

Beslut för fritidshem Älvdalens kommun Beslut för fritidshem efter tillsyn i Älvdalens kommun 2 (7) Tillsyn i Älvdalens kommun har genomfört tillsyn av Älvdalens kommun 2015. Tillsynen har avsett det samlade ansvarstagandet

Läs mer

Beslut om samråd av förslagen till revidering av reglementen för råden

Beslut om samråd av förslagen till revidering av reglementen för råden LJUNGBY Sammanträdesprotokoll 2017-10-24 14(23) Kommunstyrelsens arbetsutskott Au 130 Ks2017/0309 103 Beslut om samråd av förslagen till revidering av reglementen för råden Beslut Kommunstyrelsens arbetsutskott

Läs mer

Datum 2013-11-18. Anki Eriksson (BAS) Andreas Gylling (Tillväxt) David Wiklund (arbetsterapeut)

Datum 2013-11-18. Anki Eriksson (BAS) Andreas Gylling (Tillväxt) David Wiklund (arbetsterapeut) 1(5) Rådet för folkhälsa, trygghet och säkerhet Plats och tid Kommunstyrelsens sammanträdesrum, 8.30-10.30 Beslutande Ledamöter Gudrun Sjödin (S) Maria Thunberg (BAS) Mikael Gidlöf (KLF) Bertil Böhlin

Läs mer

Margaretha Persson (HEL) ordf Lars-Erik Andersson (C) Anders Gustafsson (KD) Sandra Krogh (S) Christina Säihke (S) Per Dahl (V)

Margaretha Persson (HEL) ordf Lars-Erik Andersson (C) Anders Gustafsson (KD) Sandra Krogh (S) Christina Säihke (S) Per Dahl (V) Folkhälsorådet SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(10) Plats och tid Sagorummet Charlottenberg 13-15 Beslutande Margaretha Persson (HEL) ordf Lars-Erik Andersson (C) Anders Gustafsson (KD) Sandra Krogh (S) Christina

Läs mer

LUPP 2012 Vimmerby kommun

LUPP 2012 Vimmerby kommun LUPP 2012 Vimmerby kommun Under hösten 2012 genomfördes ännu en LUPP-undersökning i Vimmerby. Det var den fjärde i ordningen (De tidigare gjordes 2005, 2007 och 2009). I Vimmerby deltog 155 elever i årskurs

Läs mer

Föreningen Upplands Väsby Musikklasser

Föreningen Upplands Väsby Musikklasser Föreningen Upplands Väsby Musikklasser Protokoll fört vid styrelsemöte 2010-09-03 Alla föräldrar till barn i musikklasserna är med i föreningen Upplands Väsby Musikklasser. Föreningen arbetar ideellt.

Läs mer

Aina Wåhlund, ordförande (S) Peter Joensuu, 2:e vice ordförande (M) Anna Karlsson (S) Stefan Jonsson (S) Ingela Jonsson (C), ersättare

Aina Wåhlund, ordförande (S) Peter Joensuu, 2:e vice ordförande (M) Anna Karlsson (S) Stefan Jonsson (S) Ingela Jonsson (C), ersättare Sammanträdesprotokoll 1 (6) Plats och tid Stadshuset, Kongsvinger, Ö:a Esplanaden 5, 671 81 Arvika, kl. 13.00 17.30 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Aina Wåhlund, ordförande (S) Peter Joensuu, 2:e

Läs mer

Ersättare Sven-Erik Sjölund (S) Magdalena Fagerhov (KD) Eva Andersson (SD)

Ersättare Sven-Erik Sjölund (S) Magdalena Fagerhov (KD) Eva Andersson (SD) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(21) Plats och tid Kommunkontoret i Bergsjö, tisdagen den 16 april 2019 kl 08:15 Beslutande Anette Nybom (S), Ordförande Lisa Bergman Östman (C), 1:e vice ordförande Stefan Bergh

Läs mer

Välkommen till en weekend i Dalarna

Välkommen till en weekend i Dalarna Välkommen till en weekend i Dalarna Helgen den 10 11 september 2011 går evenemanget Träffa Dalarna av stapeln. Det riktar sig till dig som är intresserad av att leva, arbeta och bo i Dalarna, men även

Läs mer

3. Genomgång av föregående protokoll

3. Genomgång av föregående protokoll NORDANSTIGS KOMMUN Kommunstyrelsens utbildningsutskott OBS! Dagen KALLELSE till sammanträde Till ledamöter Ersättare och övriga får kallelsen för kännedom Plats: Kommunkontoret i Bergsjö Tid: Fredag 26

Läs mer

RFSL Huset, Sveavägen 59, Stockholm

RFSL Huset, Sveavägen 59, Stockholm Förbundsstyrelsemöte Sammanträdesdatum: 2011-12-03, 04 Plats: RFSL Huset, Sveavägen 59, Stockholm Protokollet omfattar: 1 16 Beslutande: Även närvarande: Emelie Mire Åsell Vio Szabo Mats Mattias Bro'din

Läs mer

KALLELSE/UNDERRÄTTELSE

KALLELSE/UNDERRÄTTELSE 1 KALLELSE/UNDERRÄTTELSE Plats: Bullarsalen Tid: måndag 17 mars 13.00-16.00 Justerare utses. Dagordningen godkännes. Ärenden 1. Föregående möte och protokoll 2. Ansökan om bidrag till friskvårdsaktivitet

Läs mer

Inflytande för barn och ungdomar

Inflytande för barn och ungdomar UPPDRAG: Revidera handlingsprogram om inflytande för barn och ungdomar Skapa förutsättningar för att införliva barnkonventionen i Borås Stad Start 2004 Ungdomsråd Fritid skola & förskola Rådslag med politiker

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och ungdomsutskottet 2012-10-15 1 (7)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och ungdomsutskottet 2012-10-15 1 (7) Barn- och ungdomsutskottet 2012-10-15 1 (7) Plats och tid Kommunkontoret i Mörbylånga klockan 09.00-11.20 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Sven Stenson (M), ordförande Anna-Kajsa Arnesson

Läs mer

Sammanträde i Hjälpmedelsnämnden Dalarna

Sammanträde i Hjälpmedelsnämnden Dalarna Hjälpmedel Dalarna Sammanträde 2014-09-12 Sida 1 (6) Sammanträde i Ordförande kallar till sammanträde. Tid: 2014-09-12 kl 09.30 Plats: LD Hjälpmedel, Skomakargatan 20, Borlänge Dessa handlingar finns att

Läs mer

Tjänsteskrivelse 1 (7)

Tjänsteskrivelse 1 (7) Tjänsteskrivelse 1 (7) 2010-08-10 FRN 2009/82 Fritidsnämnden Redovisning av fritidsvanor bland personer med viss funktionsnedsättning, genomförd i samarbete med FUB, föreningen för utvecklingsstörda barn

Läs mer

Föräldraföreningens roll och inställning

Föräldraföreningens roll och inställning Föräldraföreningens roll och inställning INFÖR MÖTET DEN 10:e FEBRUARI! 1. Från styrelsens sida hoppas vi att detta blir ett forum för att träffa andra föräldrar och tillsammans få diskutera vad detta

Läs mer

Vi repeterar de regler som vi kom fram till skulle gälla under elevrådsmöten.

Vi repeterar de regler som vi kom fram till skulle gälla under elevrådsmöten. Elevråd 2016-12-13 Närvarande: Saga 1a, Agnes 1b, Isak 2a, Emelie 2b,Thea 3a, Therese 3b, Tyra 4a, Lowe 4b, Isabella 5a, Max 5b, Hampus 6, Alva 6, Cecilia Jones, Sofia Sundström. Vi börjar med att gå en

Läs mer

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 1 (13) Paragrafer 45-55 Plats och tid Sammanträdesrum 1, kl. 08.30 Beslutande Övriga närvarande Utses att justera Rune Persson (S), ordförande Cecilia Örnemark (MP) Charlotte Eliasson Anderberg (KD), tjänstgörande

Läs mer

Protokoll Specifika samverkansrådet för Infrastruktur och Trafik

Protokoll Specifika samverkansrådet för Infrastruktur och Trafik 1 (5) och länets kommuner Protokoll Specifika samverkansrådet för Infrastruktur och Trafik Tid: 16 oktober kl. 09:30-11:30 Plats: Eklundavägen, lokal Asken Vid protokollet Sekreterare: Justerat den: 2015-11-19

Läs mer

Skolrådsprotokoll vid Äventyrsskolan i Gummark

Skolrådsprotokoll vid Äventyrsskolan i Gummark Skolrådsprotokoll vid Äventyrsskolan i Gummark 2015-09-21 Närvarande: Hampus Darmak, elev åk 5 Evelina Marklund, förälder åk 4 Åsa Hägglund Larsson, förälder åk 2 Elin Larsson, förälder åk 5 Jeanette Davidsson,

Läs mer

Protokoll Distriktstyrelsemöte 2 februari

Protokoll Distriktstyrelsemöte 2 februari NORDVÄSTRA SKÅNES SCOUTDISTRIKT Protokoll Distriktstyrelsemöte 2 februari Datum: Plats: Löpnummer: 8 februari 2018 Ekebygg, Spannmålsgatan 14, Ekeby Möte 2, år 2018 Deltagare Närvarande Distriktsordförande

Läs mer

Beslut för gymnasieskola

Beslut för gymnasieskola Beslut Skolinspektionen Ideella Föreningen Estetiska skolan, Arvika Org.nr. 874002-0212 Beslut för gymnasieskola efter tillsyn av Ideella Föreningen Estetiska skolan, Arvika Skolinspektionen, Postadress:

Läs mer

Fört vid sammanträde med NTFs centrala yrkesförarråd (CYFR) den 11 mars 2005 på NTF Jämtlands kansli

Fört vid sammanträde med NTFs centrala yrkesförarråd (CYFR) den 11 mars 2005 på NTF Jämtlands kansli PROTOKOLL nr 1/05 Fört vid sammanträde med NTFs centrala yrkesförarråd (CYFR) den 11 mars 2005 på NTF Jämtlands kansli Närvarande: Livs Livs SEKO SEKO NTF, sekreterare Meddelat förhinder: Kommunal Per-David

Läs mer

Tisdagen den 27 februari 2018, kl Kommunstyrelsens sammanträdesrum, Rådhuset

Tisdagen den 27 februari 2018, kl Kommunstyrelsens sammanträdesrum, Rådhuset Sammanträdesprotokoll Tid: Plats: Tisdagen den 27 februari 2018, kl. 08.15-10.00 Kommunstyrelsens sammanträdesrum, Rådhuset Ärenden Delgivning av föregående protokoll Information om uppdraget ung i Säter

Läs mer

STORFORS KOMMUN. Kroppaskolan Årskurs 1 3

STORFORS KOMMUN. Kroppaskolan Årskurs 1 3 STORFORS KOMMUN Kroppaskolan Årskurs 1 3 Lokal arbetsplan Läsåret 2016-2017 Inledning: Kroppaskolan ligger i Storfors tätort och innefattar förskoleklass årskurs 3 samt fritidshem. Skolan har totalt 136

Läs mer

Anteckningar från Nätverksmöte på Kungsskolan

Anteckningar från Nätverksmöte på Kungsskolan Anteckningar från Nätverksmöte på Kungsskolan 2018-05-07 Närvarande: Theresa Lindahl, Utb.nämndens ordf., Martin Johansson, Kungsskolans rektor samt Nätverksrepr. från alla skolor i kommunen. Theresa hälsar

Läs mer

Protokoll från styrelsemöte i Botkyrka Ridsällskap

Protokoll från styrelsemöte i Botkyrka Ridsällskap Protokoll från styrelsemöte i Botkyrka Ridsällskap Tid Tisdagen den 13 augusti 2013 kl. 19.00 21.00 Plats Närvarande Frånvarande Stora lektionssalen, Stora ridhuset, Skrävsta Gård Sonny Hellberg Christer

Läs mer

Serviceområde Måltider Kungsbacka kommun 434 81 Kungsbacka 0300-83 40 00 info@kungsbacka.se www.kungsbacka.se

Serviceområde Måltider Kungsbacka kommun 434 81 Kungsbacka 0300-83 40 00 info@kungsbacka.se www.kungsbacka.se Serviceområde Måltider Kungsbacka kommun 434 81 Kungsbacka 0300-83 40 00 info@kungsbacka.se www.kungsbacka.se Det utmärkta matrådet! Så påverkar du maten på din skola Det här är ett matråd Varje skola

Läs mer

Styrelsemöte, Medicinska Föreningen

Styrelsemöte, Medicinska Föreningen Styrelsemöte, Onsdag den 9 februari, kl 12-13 Beslutet, Örat Närvarande: Gusten Nyberg, Jakob Pälvärinne, Linn Hjertén, Hannes Gerhardsson, Josefin Vikström, Andreas Löfberg, Elin Pennegård, Anna Egardt,

Läs mer

Stenbockskolans konferensrum, kl

Stenbockskolans konferensrum, kl 1(1) Plats och tid Beslutande Stenbockskolans konferensrum, kl 13.30-15.10 Ulf Eriksson (s), Ordförande Annsofi Ramevik (s) Magnus Lundquist (s) Andreas Eriksson (m) Therese Leufvén (c), tjänstgörande

Läs mer

Idekulla skola. Ungdomsstyrelsens LUPP-undersökning av högstadieskolor i Tingsryds kommun

Idekulla skola. Ungdomsstyrelsens LUPP-undersökning av högstadieskolor i Tingsryds kommun Idekulla skola Ungdomsstyrelsens LUPP-undersökning av högstadieskolor i Tingsryds kommun Vad är LUPP? En elektronisk enkät. Genomförd med ungdomar på högstadiet och gymnasiet ht 2010. Beställd av Tingsryds

Läs mer

Svar Motion från Mattias Gustavsson (SD) om Kanal Ung

Svar Motion från Mattias Gustavsson (SD) om Kanal Ung Kallelse/föredragningslista Sida 4 (15) Kommunfullmäktige 2014-04-24 Kf 33 Ks 39 Au 73 Ks/2013-0180 Svar Motion från Mattias Gustavsson (SD) om Kanal Ung Förslag till beslut Kommunfullmäktige beslutar

Läs mer

Dimitri Grönstrand. Ordförande... Morgan Nordin. Justerare... Leo Finli. Justerare... Edvard Boström

Dimitri Grönstrand. Ordförande... Morgan Nordin. Justerare... Leo Finli. Justerare... Edvard Boström ! 1 (! 9) Datum 2017-01-31 Tid Kl 10.00 14.30 Plats Faxen, Ramsele Närvarande Enligt lista sidan två. Underskrifter Sekreterare... Anna Sjöbergh Ungdomsordförande... Dimitri Grönstrand Ordförande... Morgan

Läs mer

Plats och tid: Sammanträdesrummet, kommunhuset, kl :30

Plats och tid: Sammanträdesrummet, kommunhuset, kl :30 Pensionärsrådet Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2018-05-18 Plats och tid: Sammanträdesrummet, kommunhuset, kl. 10.00-11:30 Beslutande ledamöter: Inte tjänstgörande ersättare: Martina Johansson

Läs mer

Kommunala Pensionärs- och handikapprådet

Kommunala Pensionärs- och handikapprådet Protokoll Plats och tid Vansbrorummet, Medborgarhuset, måndagen den 3 december 2018, kl. 09:30 12:00 Beslutande Stina Munters (C), ordf. Karin Sjöberg (S) Gunnel Engemoen, HLF Lars Forsberg, PRO Dala-

Läs mer

Protokoll Skolstyrelsen 7/11 2012

Protokoll Skolstyrelsen 7/11 2012 Protokoll Skolstyrelsen 7/11 2012 Närvarande: Charlotte Warnander supp åk 4, Ulrika Junell ord åk 4/ordförande, Eric Gustafsson ord åk 1, Erica Danielsson ord personal fritids, Helene Hägg supp åk 3, Jennie

Läs mer

Föräldraråd den 10/2 2009

Föräldraråd den 10/2 2009 Föräldraråd den 10/2 2009 Närvarande: Föräldrar: Helene Gustafsson, Jessica Johansson, Ingrid Aronsson, Cecilia Engström, Pernilla Bergqvist, Ronnie Aronsson, Helen Bounivier, Mia Petersson Elever: Magnus

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(14) Plats och tid Konferensrummet Yxningen, kl.13.30-16.45 Beslutande Ledamöter Mira Wedenberg, M, ordförande Emmelie Rexhell, S, vice ordförande Maria Eklund, S Erik Karlsson,

Läs mer

Reglemente för Pensionärsrådet i Härnösands kommun 2015

Reglemente för Pensionärsrådet i Härnösands kommun 2015 Kommunstyrelseförvaltningen Elisabet Jonsson, 0611-34 80 17 elisabet.jonsson@harnosand.se REGLEMENTE PENSIONÄRSRÅDET Reglemente för Pensionärsrådet i 2015 Dokumentnamn Reglemente Pensionärsrådet Dokumenttyp

Läs mer

Protokoll från Kommunala pensionärsrådet,

Protokoll från Kommunala pensionärsrådet, Protokoll från Vänersborgs kommun Protokoll från, Tid:, kl. 13.30 Plats: Cafeterian, Kommunhuset, Södergatan 16 A Justerare Marita Sunnerdahl Datum och ort för justering 2019-06-18, Vänersborg Paragrafer

Läs mer

139 Ansökan från socialnämnden om projektmedel för start av Fritidsbanken Kristinehamn

139 Ansökan från socialnämnden om projektmedel för start av Fritidsbanken Kristinehamn Protokoll Sammanträdesdatum 2015-06-02 Sida 30(39) Kommunstyrelsen Ks/2015:107 139 Ansökan från socialnämnden om projektmedel för start av Fritidsbanken Kristinehamn Beslut Kommunstyrelsen beslutar att

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL FOLKHÄLSORÅDET

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL FOLKHÄLSORÅDET Plats och tid Bildhuggaren, kl. 13.30-16.00 ande Rolf Eriksson (S) ordf. Kommunstyrelsen Lars Glad (M), vice ordf. Östra hälso- och sjukvårdsnämnden Alda Danial FP) Kommunstyrelsen, ersättare Laila Neck

Läs mer

Kerstin Fors-Mattsson, skolchef Carola Hansson, sekreterare Helen Isaksson, rektor, 27. Wivi-Anne Mulk (Sv) ANSLAG / BEVIS

Kerstin Fors-Mattsson, skolchef Carola Hansson, sekreterare Helen Isaksson, rektor, 27. Wivi-Anne Mulk (Sv) ANSLAG / BEVIS Plats och tid: Sammanträdesrum 3, kommunhuset, Jokkmokk, klockan 09.30 11.40 Beslutande ledamöter: Sven Holmqvist (S), ordförande Tord Larsson (S), v ordf Johan Agetoft (S) Anna-Karin Jonsson Kvist (S)

Läs mer

Ordförande Cecilia Neyman hälsade alla välkomna, tackade Kronobergarna för deras arbete med årsmöteshelgen och öppnade mötet.

Ordförande Cecilia Neyman hälsade alla välkomna, tackade Kronobergarna för deras arbete med årsmöteshelgen och öppnade mötet. Årsmöte med Svenska IFYE-klubben den 4 oktober 2015 Närvarande: Ett 35-tal medlemmar Plats: Everdal, Växjö 1 Årsmötets öppnande Ordförande Cecilia Neyman hälsade alla välkomna, tackade Kronobergarna för

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden

Barn- och utbildningsnämnden Kallelse/underrättelse 2018-12-10 1(13) Barn- och utbildningsnämnden Tid Plats 13:30-16:00 Vargavidderna Beslutande ledamöter Arne Augustsson (C), ordförande Thorbjörn Bäckrud (KD), vice ordförande Nea

Läs mer

Sammanträdesprotokoll. Ärendelista. Kommunstyrelsens infrastruktur- och serviceutskott Sid nr

Sammanträdesprotokoll. Ärendelista. Kommunstyrelsens infrastruktur- och serviceutskott Sid nr Kommunstyrelsens infrastruktur- och serviceutskott 2011-01-10 Ärendelista Sid nr Justering...2 1 Information om Skönsmohuset - förändringar i lokalerna...3 2 Projektet Lika Värda...4 3 Referensgrupp för

Läs mer

M U L L S J Ö K O M M U N Folkhälsorådet Brottsförebyggande rådet

M U L L S J Ö K O M M U N Folkhälsorådet Brottsförebyggande rådet 2008-05-23 10 Plats och tid Sandhemsrummet kl. 13.00 14.30 Beslutande David Hagel, ordf. (mf) Ida Brinning-Klasson (fp) Håkan Jansson, Landstinget Övriga närvarande Paula Eriksson, folkhälsoplanerare/sekreterare

Läs mer

WasaNytt v13 Information från Wasaskolan & Tingsryds Lärcenter

WasaNytt v13 Information från Wasaskolan & Tingsryds Lärcenter 4 WasaNytt v13 Information från Wasaskolan & Tingsryds Lärcenter Nyhetsbrev 2014 Barn och utbildning Elevskyddsombud Den 18 mars hade ettornas och tvåornas elevskyddsombud möte. Protokoll se bilaga. π-tävlingen

Läs mer

Inrättande av ungdomsråd

Inrättande av ungdomsråd BROMMA STADSDELSFÖRVALTNING SO C IA LTJÄN ST O C H F RI TID TJÄNSTEUTLÅTANDE SID 1 (6) 2012-01- 20 SDN 2012-02-09 Handläggare: Solveig Blid Telefon: 08-508 06 158 Till Bromma stadsdelsnämnd Förvaltningens

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(13) Plats och tid Långbrottsförskola samt konferensrummet Yxningen, kl. 13.30-16.15 Beslutande Ledamöter Mira Wedenberg, M, ordförande Emmelie Rexhell, S, vice ordförande Erik

Läs mer

Protokoll fört vid sammanträde med styrelsen för Södra Skånes scoutdistrikt den 1-2 februari 2014 på Göransborg.

Protokoll fört vid sammanträde med styrelsen för Södra Skånes scoutdistrikt den 1-2 februari 2014 på Göransborg. Protokoll nr 442 Protokoll fört vid sammanträde med styrelsen för den 1-2 februari 2014 på Göransborg. Närvarande: Lars-Ingmar Olsson (Ordf) Henrik Sandén (v ordf) Anna Åkesson Catarina Catta Svensson

Läs mer

Ordförande... Malvina Falk-Hamberg. Justerare... Anna Odelberg. Justerare... Noomi Moretti

Ordförande... Malvina Falk-Hamberg. Justerare... Anna Odelberg. Justerare... Noomi Moretti ! 1 (! 9) Datum 2016-11-17 Tid Kl 08.30 15.20 Plats Utsikten, Hullsta Gård Närvarande Enligt lista sidan två. Underskrifter Sekreterare... Anna Sjöbergh Ungdomsordförande... Edvard Boström Ordförande...

Läs mer

Arbetsplan för Bergkvara skola Läsåret 10/11

Arbetsplan för Bergkvara skola Läsåret 10/11 Datum 2010-06-02 Arbetsplan för Bergkvara skola Läsåret 10/11 Postadress Besöksadress Telefon Telefax E-post Plusgiro Torsås kommun Box 503 385 25 TORSÅS Torsskolan Allfargatan 38 www.torsas.se 0486-33100

Läs mer

Plats och tid: Pensionärernas Hus, kl Jan-Olov Hangren, PRO Vagnhärad Jerker Löfgren, SPF

Plats och tid: Pensionärernas Hus, kl Jan-Olov Hangren, PRO Vagnhärad Jerker Löfgren, SPF Pensionärsrådet Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2016-02-11 Plats och tid: Pensionärernas Hus, kl. 10.00 11.20 Beslutande ledamöter: Inte tjänstgörande ersättare: Övriga närvarande: Martina Johansson

Läs mer

SNO EN METOD! METODER FÖR UNGAS DELAKTIGHET OCH INFLYTANDE I KOMMUNER

SNO EN METOD! METODER FÖR UNGAS DELAKTIGHET OCH INFLYTANDE I KOMMUNER SNO EN METOD! METODER FÖR UNGAS DELAKTIGHET OCH INFLYTANDE I KOMMUNER DET SOM GÖRS I DALARNA IDAG! Sammansatt från seminariet Sno en metod! den 15 april 2014 på Region Dalarna. Inledning Onsdag den 15

Läs mer

Cassandra Söderlind. Ordförande... Emma Engqvist. Justerare... Kristoffer Björklund. Justerare... Moa Gunnarsson

Cassandra Söderlind. Ordförande... Emma Engqvist. Justerare... Kristoffer Björklund. Justerare... Moa Gunnarsson ! 1 (! 9) Datum 2016-12-14 Tid Kl 8.30 12.20 Plats Hotell Hallstaberget Närvarande Enligt lista sidan två. Underskrifter Sekreterare... Anna Sjöbergh Ungdomsordförande... Cassandra Söderlind Ordförande...

Läs mer

Planerade beslutsärenden

Planerade beslutsärenden Kallelse / Inbjudan 1(5) Beslutsinstans: Kommunstyrelsen Datum och tid: Onsdagen den 26 mars 2014 klockan 8.15 Plats: Kommunkontoret, Handlingskraftig Kommunstyrelsens sammanträden är offentliga/öppna

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2013-03-27 1 Plats och tid Beslutande Skolkansliet, Malung Kl. 08.00-10.00 Sofia Söderström (S), ordförande Ann-Christine Tangen (M) Thomas Fehrm (V) Övriga

Läs mer

Minnesanteckningar från möte i kommunala pensionärsrådet

Minnesanteckningar från möte i kommunala pensionärsrådet MINNESANTECKNINGAR 2012-12-11 Kommunala pensionärsrådet Minnesanteckningar från möte i kommunala pensionärsrådet TID: Tisdagen den 11 december 2012, kl. 14.00-16.00 PLATS: Kommunkontoret, lokal Mellanfryken

Läs mer

W 47/: Svar på remiss, ändringar i reglerna om. Iandsbygdsutveckling i strandnära läge PROTOKOLL 18(49) Sammanfattning av ärendet.

W 47/: Svar på remiss, ändringar i reglerna om. Iandsbygdsutveckling i strandnära läge PROTOKOLL 18(49) Sammanfattning av ärendet. l. ' KOMMUNSTYRELSEN ' Sammanträdesdatum: 2018-10-23 269 AK KS 2018/01772 2 Svar på remiss, ändringar i reglerna om Iandsbygdsutveckling i strandnära läge PROTOKOLL 18(49) Beslut Kommunstyrelsen besvarar

Läs mer

Stenbockskolans konferensrum, kl Annsofi Ramevik (s), ordförande Sandra Sjöberg (s) Åke Carlsson (m), tjänstgörande ersättare

Stenbockskolans konferensrum, kl Annsofi Ramevik (s), ordförande Sandra Sjöberg (s) Åke Carlsson (m), tjänstgörande ersättare 1(9) Plats och tid Beslutande Stenbockskolans konferensrum, kl 13.30-14.40 Annsofi Ramevik (s), ordförande Sandra Sjöberg (s) Åke Carlsson (m), tjänstgörande ersättare Övriga deltagande Gösta Högberg,

Läs mer

Kommunkontoret kl

Kommunkontoret kl 1 (10) Plats och tid Kommunkontoret kl 14.00 16.30 Beslutande Lars Ottosson, (pf) ordförande Lina Löfberg, (m) 1:e vice ordförande Kent Holmer, (s) 2:e vice ordförande Marie Gärdby, (c) ledamot Marianne

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Skolstyrelsen 2006-09-18 91 Plats och tid Bäckaskolans sammanträdesrum 17.00 19.45 Beslutande Lise-Märith Svensson (kd) ordförande Markus Kauppinen (s) vice ordförande Johanna Dahlin (kd) Kenneth Lidman

Läs mer

Kommunstyrelsens utskott för omsorg

Kommunstyrelsens utskott för omsorg 1(14) Kommunstyrelsens utskott för omsorg Plats och tid: Koppången, Lillågatan 2 A, 2019-08-21 kl. 13:00 15:50 Beslutande: Håkan Yngström (C), ordförande Hans-Göran Olsson (S), vice ordförande Madeleine

Läs mer

KALLELSE/UNDERRÄTTELSE

KALLELSE/UNDERRÄTTELSE 1 KALLELSE/UNDERRÄTTELSE Plats: Bullarsalen Tid: torsdag 3 februari kl. 13.00-16.00 Justerare utses. Dagordningen godkännes. Ärenden 1. Föregående möte och protokoll 2. Arbetsgrupper 2005 3. Folkhälsopris

Läs mer

Plan för dialog, inflytande och samverkan med barn och unga. Antagen av kommunfullmäktige 2011-06-28 Diarienummer 416/2011

Plan för dialog, inflytande och samverkan med barn och unga. Antagen av kommunfullmäktige 2011-06-28 Diarienummer 416/2011 Plan för dialog, inflytande och samverkan med barn och unga Antagen av kommunfullmäktige 2011-06-28 Diarienummer 416/2011 Plan för dialog, inflytande och samverkan med barn och unga Laholm ska bli en av

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Plats och tid Bryggaren, Västervik 3 november 2016, klockan 14.00 16.30 Sammanträde nr 7 Beslutande Ingegerd Karlsson, ordf. Bo Andersson AnnKatrin Kreutz Håkan Olovsson Dan Nilsson Erik Torbrand Andreas

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 1. Kommunala ungdomsrådet (13)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 1. Kommunala ungdomsrådet (13) Nr 1 Kommunala ungdomsrådet 2014-01-15 1(13) Tid och plats Onsdagen den 15 januari 2014, klockan 18.00 20.00 i Ungdomshuset Stinsen Beslutande Elvira Olsson, ordförande Karolina Hultman, sekreterare Julia

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1(14)

Sammanträdesprotokoll 1(14) Sammanträdesprotokoll 1(14) Plats och tid Kommunhusets sessionssal klockan 09:00-10:48 ande Ordförande Kent Persson (V) Johanna Odö (S) Christer Wallin (S) Lisa Bäckman (V) Olle Rahm (S) Johanna Odö (S)

Läs mer

Kommunala pensionärsrådet 2013-12-02 1 (12) Anna-Lena Skatt, omvårdnad Anna Persson, omvårdnad

Kommunala pensionärsrådet 2013-12-02 1 (12) Anna-Lena Skatt, omvårdnad Anna Persson, omvårdnad Kommunala pensionärsrådet 2013-12-02 1 (12) Plats och tid Villan, samlingssalen kl. 14-16 Paragrafer 23-32 BESLUTANDE Ledamöter Tjänstgörande ersättare Namn Christer Johansson (ordf. SN) Göran Blom (PRO)

Läs mer

Stefan Linde, kommundirektör Göran Johansson, ekonomichef Mats Forsberg, personalutvecklare Anna Karlsson, kommunsekreterare

Stefan Linde, kommundirektör Göran Johansson, ekonomichef Mats Forsberg, personalutvecklare Anna Karlsson, kommunsekreterare 1(17) Allmänna utskottet Plats och tid: ande: Övriga deltagare: Kommunhuset Älvdalen, 2015-10-07 kl. 09:00-12.30 Peter Egardt (s) Ken Järn (s) Anders Björklund (s), tjänstgörande ersättare för Karin Ardefelt

Läs mer

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Härjedalens ungdomsråd 2013-09-23 1

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Härjedalens ungdomsråd 2013-09-23 1 1 Ä R E N D E F Ö R T E C K N I N G Paragraf nr Ärenderubrik 30 Val av ordförande 31 Val av justerare samt sekreterare 32 Godkännande av dagordning 33 Föregående protokoll 34 Uppdaterad kontaktlista 35

Läs mer

Protokoll Specifikt samverkansråd för kultur Tid: 15 september 2016, kl Plats: Lärken, Eklundavägen 1, Region Örebro län

Protokoll Specifikt samverkansråd för kultur Tid: 15 september 2016, kl Plats: Lärken, Eklundavägen 1, Region Örebro län 1 (5) Protokoll Specifikt samverkansråd för kultur Tid: 15 september 2016, kl 14.00-16.00 Plats: Lärken, Eklundavägen 1, Vid protokollet Mia Eriksson Justerat den: 20 september 2016 Bengt Storbacka Ordförande

Läs mer

Annie Karlsson (S) Eva Olofsson (C) 7 delar av 14 Anders Nilsson (SD) 8-14 Anneli Persson (S)

Annie Karlsson (S) Eva Olofsson (C) 7 delar av 14 Anders Nilsson (SD) 8-14 Anneli Persson (S) Sida 1/13 Plats och tid Lokal Strået, kommunhuset i Svalöv, kl 13.30 16.25 Ajournering: 15.23 15.35 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Krister Olsson (S) Fredrik Jönsson (C) vice ordförande Linda Lindberg

Läs mer

Mötesplats Alsike, projektplan och budget FKN-2014/111

Mötesplats Alsike, projektplan och budget FKN-2014/111 Sida 1 av 3 Handläggare Tjänsteskrivelse Diarienummer Runa Krehla Datum FKN-2014/111 Samordnare/strateg Fritid och kultur 2014-10-02 Fritids- och kulturnämnden Mötesplats Alsike, projektplan och budget

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (16)

Sammanträdesprotokoll 1 (16) Sammanträdesprotokoll 1 (16) Plats och tid Kongsvinger, kl. 13.30 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Sten Fransson, Ordförande (S) Hans Forssell (S) Kjell Nilsson (HSO) Bertil Nilsson (HSO) Agneta

Läs mer

Kommunstyrelsen. Ärende 31

Kommunstyrelsen. Ärende 31 Kommunstyrelsen Ärende 31 FÖRTECKNING Datum 2018-11-27 Sida 1(1) Kommunledningsstaben, Turism, information och administration Anna Bryntesson, 0571-281 06 anna.bryntesson@eda.se Meddelanden till kommunstyrelsen

Läs mer

KALLELSE/UNDERRÄTTELSE

KALLELSE/UNDERRÄTTELSE 1 KALLELSE/UNDERRÄTTELSE Plats: Tingssalen Tid: måndag 10 februari kl. 13.00-16.00 Justerare utses. Dagordningen godkännes. Ärenden 1. Föregående möte och protokoll 2. Val av förste vice och andre vice

Läs mer

Utbildningsförvaltningen A-huset Benny Wennborg (C), ordf. Jeanette Sandström (S)

Utbildningsförvaltningen A-huset Benny Wennborg (C), ordf. Jeanette Sandström (S) 1 Sid 1 (11) 2019-06-12 Plats och tid Utbildningsförvaltningen A-huset 13.00 15.15 ande ledamöter Benny Wennborg (C), ordf. Jeanette Sandström (S) Övriga närvarande Anne-Charlott Petersson, sekreterare

Läs mer

KALLELSE/UNDERRÄTTELSE

KALLELSE/UNDERRÄTTELSE 1 KALLELSE/UNDERRÄTTELSE Plats: Bullarsalen Tid: tisdag 7 december kl. 13.00-16.00 (OBS!!! tiden ändrad efter förfrågan i mail till rådet) Ordförande och justerare utses Dagordningen godkännes. Ärenden

Läs mer

Protokoll Specifika samverkansrådet för kultur Tid: 15 november 2018, kl Plats: Eklundavägen 1, Örebro. Lokal: Syrenen

Protokoll Specifika samverkansrådet för kultur Tid: 15 november 2018, kl Plats: Eklundavägen 1, Örebro. Lokal: Syrenen 1 (5) Protokoll Specifika samverkansrådet för kultur Tid: 15 november 2018, kl 15.00-17.00 Plats: Eklundavägen 1, Örebro. Lokal: Syrenen Vid protokollet Mia Eriksson Justerat den: 26 november 2018 Bengt

Läs mer

UNGDOMSFULLMÄKTIGE LÖDERUPS STRANDBAD DEN 7-8 OKTOBER 2010 OSKAR EVELINA MOLLY ROBINA

UNGDOMSFULLMÄKTIGE LÖDERUPS STRANDBAD DEN 7-8 OKTOBER 2010 OSKAR EVELINA MOLLY ROBINA UNGDOMSFULLMÄKTIGE LÖDERUPS STRANDBAD DEN 7-8 OKTOBER 2010 OSKAR EVELINA MOLLY ROBINA Första Ungdomsfullmäktige läsåret 2010/2011 Uppstarten skedde ute på Löderups Strandbad, som hittills de senaste åren,

Läs mer

Svenska Brukshundklubbens Utskott för avel och hälsa

Svenska Brukshundklubbens Utskott för avel och hälsa Svenska Brukshundklubbens Utskott för avel och hälsa Protokoll 3/2015 Datum: 2015-03-16 Tid: 19:00-22:00 Plats: Telefonmöte Närvarande: Ulrika Paulin sammankallande Kirsten Wretstrand Gunnel Crona Anmält

Läs mer

Plats och tid: Pensionärernas Hus, kl

Plats och tid: Pensionärernas Hus, kl Rådet för personer med funktionsnedsättning Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2016-11-28 Plats och tid: Pensionärernas Hus, kl. 18.00 19.45 Beslutande ledamöter: Övriga närvarande: Arne Karlsson

Läs mer

Minnesanteckningar fra n patientra dets mö te

Minnesanteckningar fra n patientra dets mö te Minnesanteckningar fra n patientra dets mö te 141210 Närvarande Alexandra Andersson Alfons Forsman Anna-Lena Sunesson Christine Backlund Ewa Jonsson Gunvor Swenning Katja Vuollet Carlsson Leif Näckholm

Läs mer

KS SU PROTOKOLL

KS SU PROTOKOLL KS SU PROTOKOLL 1(12) Plats och tid Tjädernhuset, sammanträdesrum Rådhuset, kl. 13.00 15.50 Beslutande Ledamöter Se närvarolista sidan 2 Tjänstgörande ersättare Se närvarolista sidan 2 Övriga närvarande

Läs mer

Protokoll vid styrelsesammanträde / konstituerande möte i Torslanda Tennisklubb

Protokoll vid styrelsesammanträde / konstituerande möte i Torslanda Tennisklubb Protokoll vid styrelsesammanträde / konstituerande möte i Torslanda Tennisklubb Klubbhuset, Torslanda IK Tisdagen den 27 mars 2012 Närvarande: Katarina Foxenius (ordf.), Nicolas Lopez, Elise Orderud, Thomas

Läs mer

Tommy Olofsson, Joel Svedberg, Johan Eriksson, Andreas Lindberg, Tobias Östlund, Marcus Lindberg, Karina Persson, Pekka Jussi.

Tommy Olofsson, Joel Svedberg, Johan Eriksson, Andreas Lindberg, Tobias Östlund, Marcus Lindberg, Karina Persson, Pekka Jussi. Ärende: Styrelsemöte Datum: 2018-06-11 Plats: Arena Jernvallen Tid: 18:15 Närvarande: Tommy Olofsson, Joel Svedberg, Johan Eriksson, Andreas Lindberg, Tobias Östlund, Marcus Lindberg, Karina Persson, Pekka

Läs mer

Kommunkontoret onsdagen den 25 april 2018 kl. 08:30-11:30, ajournering för studiebesök 09:50-10:30.

Kommunkontoret onsdagen den 25 april 2018 kl. 08:30-11:30, ajournering för studiebesök 09:50-10:30. 1(17) Plats och tid Kommunkontoret onsdagen den 25 april 2018 kl. 08:30-11:30, ajournering för studiebesök 09:50-10:30. Beslutande Se särskild förteckning sid 2 Övriga Se särskild förteckning sid 2 Utses

Läs mer

A-salen, Kommunhuset i Sollefteå. Cassandra Söderlind. Ordförande... Malvina Falk-Hamberg. Justerare... Jenny Petri. Justerare...

A-salen, Kommunhuset i Sollefteå. Cassandra Söderlind. Ordförande... Malvina Falk-Hamberg. Justerare... Jenny Petri. Justerare... 1 (7) Datum 2015-02-24 Tid Kl. 13.00-15.15 Plats A-salen, Kommunhuset i Sollefteå Närvarande Enligt lista sidan två. Underskrifter Sekreterare... Guniris Jonasson Ungdomsordförande... Cassandra Söderlind

Läs mer

ProSale Signing Referensnummer:

ProSale Signing Referensnummer: 1 (5) Tid och plats ande 09:00-14:00, Smedjan, Landstingshuset, Kalmar Suzanne Gustafson (M) Göran Gustafsson (SD) Jonas Hellberg (S) Britt Karlsson (S) Angelica Katsanidou (S) Madeleine Rosenqvist (KD)

Läs mer