Plats och tid Sydney, Rådhusgatan 8, torsdagen den 20 september 2018, klockan

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Plats och tid Sydney, Rådhusgatan 8, torsdagen den 20 september 2018, klockan"

Transkript

1 Protokoll 1 (20) ande organ Plats och tid Sydney, Rådhusgatan 8, torsdagen den 20 september 2018, klockan ande Ej tjänstgörande ersättare Solweig Sundblad, Ordförande (S) Bitte Myrsell, Vice ordförande (M) Tomas Hellsberg (S) Anette Lindgren (S) Björn Berg (NE) Ulrika Ornbrant (C) Ritva Sunnanå-Ericson (M) Kristina Einarsdotter (-) Anne-Marie Lindström (NE), tjänstgörande ersättare Mona Janestam (S) Poly Polychronopoulos (S) Gunilla Hedén (C) Britta Dalved (V) Pernilla Åström (M) Justeringens plats och tid Avser paragrafer Sekreterare Ordförande Justerande Jenny Norling Solweig Sundblad Bitte Myrsell Bevis om anslag Protokollet är justerat och justeringen har meddelats genom anslag på kommunens anslagstavla som finns på enkoping.se/anslagstavla. ande organ Anslaget sätts upp Anslaget tas ned Sista dag att överklaga Protokollet finns tillgängligt på enkoping.se/kommun-och-politik och hos det beslutande organet.

2 Protokoll 2 (20) Övriga deltagare Iréne Hansson, utvecklingsstrateg Jenny Norling, nämndsekreterare AnnaKarin Bye, MAS Mattias Porsaeus, utvecklare, 133 Barbara Lundgren, administrativ chef Lotta Tronêt, förvaltningschef Ulrika Lundblad, personligt ombud, 133

3 Protokoll 3 (20) Innehållsförteckning Ärende Sidnr Personliga ombuden informerar...4 Upprop och val av protokolljusterare...5 Godkännande av föredragningslista...6 Anmälan av protokoll...7 Ekonomi - månadsuppföljning Medborgarförslag, hjärtstartare till Kryddgården...9 Muntlig information - PwC s granskning av vård- och omsorgsnämndens verksamhet...11 Avvikelserapportering inom hälso- och sjukvården, tertial öppen del av sammanträdet slut...12 Anmälan av beslut från IVO...13 Anmälan av inkomna domar och beslut...14 Statistik bendekö augusti Förvaltningen informerar...16 Kontaktpolitiker informerar...17 Ordföranden informerar...18 Anmälan av delegeringsbeslut...19 Övriga frågor...20

4 Protokoll 4 (20) Paragraf 133 Personliga ombuden informerar Personligt ombud Ulrika Lundblad och chef för personligt ombud Mattias Porsaeus deltar och informerar om verksamheten under året.

5 Protokoll Paragraf 134 Upprop och val av protokolljusterare utser Bitte Myrsell (M) att justera protokollet.

6 Protokoll Paragraf 135 Godkännande av föredragningslista godkänner och fastställer föredragningslistan.

7 Protokoll Paragraf 136 Anmälan av protokoll godkänner protokollen och lägger dem till handlingarna. Anmäls protokoll från sammanträde med vård- och omsorgsnämnden den 23 augusti 2018 och arbetsutskottet den 6 september Anmäles protokollsutdrag från kommunstyrelsen den 28 augusti 2018, paragraferna 103 och 104.

8 Protokoll Paragraf 137 Ärendenummer VON2018/28 Ekonomi - månadsuppföljning 2018 har tagit del av tertialsuppföljning 2 för 2018 och lägger den till handlingarna. får information om det ekonomiska läget efter tertial samt en uppföljning av den åtgärdsplan som vård- och omsorgsnämnden tidigare fastställt. Förvaltningens prognos efter tertial 2 hamnar på ett överskott på +5 miljoner kronor. I tjänsteskrivelse daterad den 13 september 2018 finns en utförlig redovisning avseende driftskostnader och investeringar. Arbetsutskottets beredning Arbetsutskottet har berett ärendet den 6 september 2018.

9 Protokoll Paragraf 138 Ärendenummer VON2018/71 Medborgarförslag, hjärtstartare till Kryddgården avslår medborgarförslaget. Kommunfullmäktige beslutade vid sammanträdet den 16 april 2018, paragraf 65 att överlämna ett medborgarförslag till vård- och omsorgsnämnden för beredning och beslut. Förslagsställaren föreslår att hjärtstartare anskaffas till Kryddgårdens träffpunkt. När en hjärtstartare placeras inom verksamheter som bedriver hälso- och sjukvård är den att betrakta som en medicinteknisk produkt. En medicinteknisk produkt medför en särskild hantering utifrån gällande regelverk (Socialstyrelsens föreskrifter om användning av medicintekniska produkter i hälso- och sjukvården, SOSFS 2008:1). Fördelningen av ansvar inom länet gällande medicintekniska produkter sker enligt överenskommelse med Region Uppsala. Därav är även Region Uppsala en part i beslut om dessa produkter. Fastigheter där det inte är lämpligt att placera en hjärtstartare är till exempel på äldreboenden (särskilda boenden). Orsaken är att där bedrivs hälso- och sjukvård och hjärtstartaren hanteras som medicinteknisk produkt. Personer som bor på äldreboenden, får insats av hemsjukvård i ordinärt boende eller vistas på träffpunkten kan dessutom ha ett medicinskt ställningstagande från läkare om att hjärt- lungräddning inte ska utföras (O HLR). Vård- och omsorgsförvaltningen bör inte ansvara för hjärtstartare, dock ses inte något hinder till att placering sker på allmänna platser och att ansvaret ligger på annan verksamhet än vård- och omsorgsförvaltningen. Arbetsutskottets beredning Arbetsutskottet har berett ärendet den 6 september 2018 och lämnat förslag till beslut. Arbetsutskottets förslag till vård- och omsorgsnämnden avslår medborgarförslaget.

10 Protokoll 1 Kopia till: Förslagsställaren Kommunstyrelsen, för kännedom

11 Protokoll 1 Paragraf 139 Ärendenummer VON2018/28 Muntlig information - PwC s granskning av vård- och omsorgsnämndens verksamhet har tagit del av redovisningen och lägger den till handlingarna. fick vid sammanträdet den 23 augusti 2018, paragraf 119 en rapport om hur förvaltningen arbetar vidare med det resultat som PwC presenterade på sammanträdet i april PwC har även granskat Trygg hemgång och administrativ chef Barbara Lundgren redovisar hur genomförandet har gått till samt slutsats och rekommendationer.

12 Protokoll 1 Paragraf 140 Ärendenummer VON2018/78 Avvikelserapportering inom hälso- och sjukvården, tertial öppen del av sammanträdet slut har tagit del av rapporten för avvikelser inom hälso- och sjukvården för tertial 2 och lägger den till handlingarna. Vård-och omsorgsnämnden har vid sammanträdet den 24 september 2015, paragraf 154 antagit riktlinjer avseende avvikelsehantering som rör kund inom vård och omsorgsförvaltningens ansvarsområde. Dessa riktlinjer har antagits mot bakgrund av den skyldighet som finns föreskriven i lagar och förordningar, Patientsäkerhetslagen främst kap I riktlinjerna framgår också att förvaltningen skall presentera statistik till nämnden. Anmälningsskyldigheten medför att den som arbetar i vård eller omsorg har ett ansvar för att förhindra att fel eller brister leder till allvarliga konsekvenser för dem som får vård, behandling eller insatser från hälso- och sjukvården. Rapporten redovisar händelser i hälso- och sjukvården för perioden till Statistiken är hämtad från förvaltningens avvikelsehanterings-system. 423 avvikelser har rapporterats in inom hälso- och sjukvårdsområdet, vilket är en liten minskning i jämförelse med föregående period. Flest avvikelser beror på fallolyckor, dock är inte alla fallrapporter bedömda som avvikelser. 17 av avvikelserapporterna har inkommit till kommunen från Regionen. 21 avvikelserapporter har skickats vidare till Regionen för utredning. Statistiken visar typ av händelser inom olika kategorier och vilken allvarlighetsgrad avvikelsen har klassificerats till. Klassificeringen görs med hjälp av Socialstyrelsens handbok om patientsäkerhet. Rapporter av betydande eller katastrofal art redovisas till nämnden i separat bilaga där själva händelsen även beskrivs. För tertial 2 är det 19 ärenden.

13 Protokoll 1 Paragraf 141 Ärendenummer VON2018/93 Anmälan av beslut från IVO har tagit del av beslutet och lägger det till handlingarna. Följande beslut från Inspektionen för vård och omsorg (IVO) anmäls: Tillsyn av ett beslut om korttidsvistelse enligt 9 6 lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade, LSS, som inte har verkställt under våren Inspektionen för vård och omsorg (IVO) avslutar ärendet.

14 Protokoll 1 Paragraf 142 Anmälan av inkomna domar och beslut har tagit del av inkommen dom från Förvaltningsrätten i Uppsala och lägger den till handlingarna. Förteckning daterad den 13 september 2018 med inkomna domar under perioden 21 augusti 13 september 2018 anmäls.

15 Protokoll 1 Paragraf 143 Ärendenummer VON2018/38 Statistik bendekö augusti 2018 har tagit del av boendestatistik för augusti 2018 och lägger den till handlingarna.

16 Protokoll 1 Paragraf 144 Förvaltningen informerar Förvaltningen informerar om följande: Strategi för närvårdssamverkan i Uppsala län Planerad start av samsjuklighetsboendet är nu tidigast augusti Förvaltningen informerar att Enköpings kommun för andra gången är med i Kommunkompassen som är SKL:s kvalitetsmätning om kommunernas arbete utifrån ett invånarperspektiv. Resultatet visar att Enköping har klättrat uppåt och vård och omsorg har nämnts positivt ett flertal gånger.

17 Protokoll 1 Paragraf 145 Kontaktpolitiker informerar Ingen information finns att ge.

18 Protokoll 1 Paragraf 146 Ordföranden informerar Ordföranden informerar från sammanträden med KPR, KHR och politisk samrådsgrupp för närvård.

19 Protokoll 1 Paragraf 147 Anmälan av delegeringsbeslut Delegeringsbesluten anmäls och läggs till handlingarna. Följande delegeringsbeslut för augusti 2018 anmäls: 28 beslut om bostadsanpassningsbidrag enligt lista, 248 beslut enligt socialtjänstlagen enligt lista, 31 beslut enligt lagen om stöd och service enligt lista, 21 anställningsavtal enligt lista, samt 3 beslutsattester för budgetansvarig.

20 Protokoll 2 Paragraf 148 Övriga frågor Ordföranden ställer en fråga kring när arbetet för nämndplan 2019 ska vara klart. Förvaltningen informerar att tidsplanen för att fastställa nämndplanerna för 2019 är framflyttad. Nytt datum är 28 februari Kommunstyrelsen kommer att fatta beslut om ändringen.

Jobbcentrum, Drottninggatan 44, torsdagen den 22 november 2018, klockan

Jobbcentrum, Drottninggatan 44, torsdagen den 22 november 2018, klockan Protokoll 1 (22) ande organ Plats och tid ande Ej tjänstgörande ersättare Jobbcentrum, Drottninggatan 44, torsdagen den 22 november 2018, klockan 17.00 19.40 Solweig Sundblad, Ordförande (S) Bitte Myrsell,

Läs mer

Plats och tid Omvårdnadsboendet Kungsgården, Tennisgatan 11, torsdagen den 23 augusti 2018, klockan

Plats och tid Omvårdnadsboendet Kungsgården, Tennisgatan 11, torsdagen den 23 augusti 2018, klockan Protokoll 1 (24) ande organ Plats och tid Omvårdnadsboendet Kungsgården, Tennisgatan 11, torsdagen den 23 augusti 2018, klockan 17.00 19.45 ande Ej tjänstgörande ersättare Solweig Sundblad, Ordförande

Läs mer

Plats och tid Syndey, Rådhusgatan 8, torsdagen den 25 april 2019, klockan Marja-Leena Tiitinen (KD) Britta Dalved (V) Barbara Ciolek (SD)

Plats och tid Syndey, Rådhusgatan 8, torsdagen den 25 april 2019, klockan Marja-Leena Tiitinen (KD) Britta Dalved (V) Barbara Ciolek (SD) Protokoll 1 (14) Beslutande organ Plats och tid Syndey, Rådhusgatan 8, torsdagen den 25 april 2019, klockan 17.00 19.50 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Bitte Myrsell, Ordförande (M) Solweig Sundblad,

Läs mer

Plats och tid Liljegården, Örsundsbro, tisdagen den 18 december 2018, klockan

Plats och tid Liljegården, Örsundsbro, tisdagen den 18 december 2018, klockan Protokoll 1 (25) ande organ Plats och tid Liljegården, Örsundsbro, tisdagen den 18 december 2018, klockan 17.00 20.20 ande Solweig Sundblad, Ordförande (S) Bitte Myrsell, Vice ordförande (M) Anette Lindgren

Läs mer

Protokoll 1 (10) Plats och tid Torsvi, måndagen den 10 december 2018, klockan

Protokoll 1 (10) Plats och tid Torsvi, måndagen den 10 december 2018, klockan Protokoll 1 (10) ande organ Plats och tid Torsvi, måndagen den 10 december 2018, klockan 13.30 15.00 ande Ingvar Smedlund, Ordförande (M) Ulrika Ornbrant, Vice ordförande (C) Jesper Englundh (S) Ej tjänstgörande

Läs mer

Protokoll 1 (7) Plats och tid Enköpingsrummet, torsdagen den 22 november 2018, klockan

Protokoll 1 (7) Plats och tid Enköpingsrummet, torsdagen den 22 november 2018, klockan Protokoll 1 (7) Beslutande organ Plats och tid Enköpingsrummet, torsdagen den 22 november 2018, klockan 12.30 12.45 Beslutande Ingvar Smedlund, Ordförande (M) Ulrika Ornbrant, 1:e vice ordförande (C) Jesper

Läs mer

Protokoll 1 (11) Plats och tid Trögdsrummet, OBS! Lokalen, måndagen den 9 april 2018, klockan

Protokoll 1 (11) Plats och tid Trögdsrummet, OBS! Lokalen, måndagen den 9 april 2018, klockan Protokoll 1 (11) ande organ Plats och tid Trögdsrummet, OBS! Lokalen, måndagen den 9 april 2018, klockan 13.30 15.45 ande Helena Proos, Ordförande (S) Anders Wikman (NE) Ingvar Smedlund (M) Ej tjänstgörande

Läs mer

Protokoll 1 (10) Sammanträdesrummet Torsvi, kommunledningsförvaltningen, Linbanegatan 12, måndagen den 11 mars 2019, klockan

Protokoll 1 (10) Sammanträdesrummet Torsvi, kommunledningsförvaltningen, Linbanegatan 12, måndagen den 11 mars 2019, klockan Protokoll 1 (10) ande organ Plats och tid ande Sammanträdesrummet Torsvi, kommunledningsförvaltningen, Linbanegatan 12, måndagen den 11 mars 2019, klockan 13.30 14.40 Ingvar Smedlund, Ordförande (M) Ulrika

Läs mer

Plats och tid Trögdsrummet, måndagen den 29 januari 2018, klockan Elin Billås, HR-konsult Maria Westberg, kommunsekreterare

Plats och tid Trögdsrummet, måndagen den 29 januari 2018, klockan Elin Billås, HR-konsult Maria Westberg, kommunsekreterare Protokoll 1 (12) ande organ Plats och tid Trögdsrummet, måndagen den 29 januari 2018, klockan 13.30 15.40 ande Helena Proos, Ordförande (S) Anders Wikman (NE) Ingvar Smedlund (M) Ej tjänstgörande ersättare

Läs mer

Protokoll 1 (22) Plats och tid Vallbyrummet, måndagen den 26 november 2018, klockan

Protokoll 1 (22) Plats och tid Vallbyrummet, måndagen den 26 november 2018, klockan Protokoll 1 (22) ande organ Plats och tid Vallbyrummet, måndagen den 26 november 2018, klockan 17.15-19.45 ande Ej tjänstgörande ersättare Solweig Eklund, Ordförande (S) Tuija Rönnback, 1:e vice ordförande

Läs mer

Protokoll 1 (22) Plats och tid Vallbyrummet, måndagen den 26 augusti 2019, klockan

Protokoll 1 (22) Plats och tid Vallbyrummet, måndagen den 26 augusti 2019, klockan Protokoll 1 (22) ande organ Plats och tid Vallbyrummet, måndagen den 26 augusti 2019, klockan 17.00 19.00 ande Ej tjänstgörande ersättare Peter Book, Ordförande (M) Tuija Rönnback, 2:e vice ordförande

Läs mer

Protokoll 1 (19) Plats och tid Jobbcentrum, Drottninggatan 44, måndagen den 24 september 2018, klockan

Protokoll 1 (19) Plats och tid Jobbcentrum, Drottninggatan 44, måndagen den 24 september 2018, klockan Protokoll 1 (19) ande organ Plats och tid Jobbcentrum, Drottninggatan 44, måndagen den 24 september 2018, klockan 17.15 19.45 ande Ej tjänstgörande ersättare Solweig Eklund, Ordförande (S) Tuija Rönnback,

Läs mer

Protokoll 1 (9) Plats och tid Sammanträdesrummet Allium, Linbanegatan 12 plan 1, måndagen den 8 april 2019, klockan

Protokoll 1 (9) Plats och tid Sammanträdesrummet Allium, Linbanegatan 12 plan 1, måndagen den 8 april 2019, klockan Protokoll 1 (9) ande organ Plats och tid Sammanträdesrummet Allium, Linbanegatan 12 plan 1, måndagen den 8 april 2019, klockan 13.30 14.50 ande Övriga deltagare Ingvar Smedlund, Ordförande (M) Jesper Englundh

Läs mer

Protokoll 1 (22) Plats och tid Vallbyrummet, måndagen den 22 oktober 2018, klockan

Protokoll 1 (22) Plats och tid Vallbyrummet, måndagen den 22 oktober 2018, klockan Protokoll 1 (22) ande organ Plats och tid Vallbyrummet, måndagen den 22 oktober 2018, klockan 15.00 16.20 ande Solweig Eklund, Ordförande (S) Tuija Rönnback, 1:e vice ordförande (NE) Peter Book, 2:e vice

Läs mer

Protokoll 1 (16) Plats och tid Linbanegatan 12, onsdagen den 16 maj 2018, klockan

Protokoll 1 (16) Plats och tid Linbanegatan 12, onsdagen den 16 maj 2018, klockan Protokoll 1 (16) ande organ Plats och tid Linbanegatan 12, onsdagen den 16 maj 2018, klockan 15.00 17.25 ande Ej tjänstgörande ersättare Sven Jansson, Ordförande (S) Monica Avås, Vice ordförande (M) Susanne

Läs mer

Protokoll 1 (36) Plats och tid Vallbyrummet, måndagen den 27 augusti 2018, klockan

Protokoll 1 (36) Plats och tid Vallbyrummet, måndagen den 27 augusti 2018, klockan Protokoll 1 (36) ande organ Plats och tid Vallbyrummet, måndagen den 27 augusti 2018, klockan 17.15-19.35 ande Ej tjänstgörande ersättare Solweig Eklund, Ordförande (S) Tuija Rönnback, 1:e vice ordförande

Läs mer

ANSLAGSBEVIS. Plats och tid Älgen, Barnhemsgatan 13, Köping, kl Beslutande

ANSLAGSBEVIS. Plats och tid Älgen, Barnhemsgatan 13, Köping, kl Beslutande SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (9) Plats och tid Älgen, Barnhemsgatan 13, Köping, kl 14.00-17.00 ande Roger Eklund (S), ordförande Irene Smedberg (S) Barbro Andersson (S) för Hans Andersson (S) Marie Oskarsson

Läs mer

TOMELILLA KOMMUN KOMMUNAL FÖRFATTNINGSSAMLING Nr C 14:3

TOMELILLA KOMMUN KOMMUNAL FÖRFATTNINGSSAMLING Nr C 14:3 0 TOMELILLA KOMMUN KOMMUNAL FÖRFATTNINGSSAMLING Nr C 14:3 Kf 189/2014, Kf 8/2017 Dnr Ks 2014/322 REGLEMENTE FÖR VÅRD- OCH OMSORGSNÄMNDEN Antaget av kommunfullmäktige den 15 december 2014, Kf 189. Gäller

Läs mer

Protokoll 1 (22) Tisdagen den 12 mars klockan 8.30, sammanträdesrummet Torsvi, Linbanegatan 12

Protokoll 1 (22) Tisdagen den 12 mars klockan 8.30, sammanträdesrummet Torsvi, Linbanegatan 12 Protokoll 1 (22) ande organ Plats och tid Fullmäktigesalen, måndagen den 4 mars 2019, klockan 18.00 19.30, med ajournering klockan 18.08-18.21 för utdelning av tillgänglighetspriset samt allmänhetens frågestund.

Läs mer

Ulrika Thulin (S), 1:e vice ordförande Bert Roos (S) Irena Alm (S)

Ulrika Thulin (S), 1:e vice ordförande Bert Roos (S) Irena Alm (S) 1 (9) Plats och tid Blosset, måndagen den 8 oktober 2018 kl 13:30-14:55 Beslutande Tjänstgörande ersättare Ersättare Ulrika Thulin (S), 1:e vice ordförande Bert Roos (S) Irena Alm (S) Stig-Arne Svalö (S)

Läs mer

Protokoll 1 (18) Plats och tid Vallbyrummet, måndagen den 20 maj 2019, klockan

Protokoll 1 (18) Plats och tid Vallbyrummet, måndagen den 20 maj 2019, klockan Protokoll 1 (18) ande organ Plats och tid Vallbyrummet, måndagen den 20 maj 2019, klockan 15.00 17.30 ande Ej tjänstgörande ersättare Peter Book, Ordförande (M) Amanda Forsberg, 1:e vice ordförande (L)

Läs mer

Reglemente för omsorgsnämnden

Reglemente för omsorgsnämnden KOMMUNAL FÖRFATTNINGSSAMLING A 11 1(6) Gäller från Diarienummer 2011-08-29 2011/577 Antagen: kommunfullmäktige 2005-10-30 154 och ändrad senast 2011-08-29 72 (ersätter: KF 2011-03-28 20) Reglemente för

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 av 17 Socialnämnden Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 av 17 Socialnämnden Sammanträdesdatum Plats och sammanträdestid Närvarande ledamöter Kommunfullmäktigesalen 09:00 11:45 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 av 17 Anna Lena Carlsson (C), ordförande Britt-Marie Winberg (MP), 1:e vice ordförande Leif

Läs mer

Plats och tid: 429, , kl. 14:00-15:30

Plats och tid: 429, , kl. 14:00-15:30 Plats och tid: 429, 2019-03-19, kl. 14:00-15:30 Beslutande: Ingela Sylwander (M) Sonny Rosén (L) Pia Radil (S) Katrina Dakouri (M) Wiveca Britzén (M) Mikael von Krassow (S) Maths Kjellin (M) Rose-Marie

Läs mer

Plats och tid: Häradsgårdens samlingssal,

Plats och tid: Häradsgårdens samlingssal, Vård- och omsorgsnämnden Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2017-09-26 Plats och tid: Häradsgårdens samlingssal, 13.30 15.10 Beslutande ledamöter: Övriga närvarande: Martina Johansson (C), ordf. Kenneth

Läs mer

VÅRD- OCH OMSORGSNÄMNDEN PROTOKOLL

VÅRD- OCH OMSORGSNÄMNDEN PROTOKOLL PROTOKOLL Plats och tid 2019-03-12, Visten, klockan 14:00-17:00 Avser paragrafer 15-28 ande Ulrika Rodin (S) Ordförande Anna Maria Nilsson (M) 2:e vice ordförande Annika Jarl Ljungsten (M) Ledamot Esbjörn

Läs mer

Protokoll 1 (26) Plats och tid Friiberghs Herrgård, tisdagen den 26 februari 2019, klockan

Protokoll 1 (26) Plats och tid Friiberghs Herrgård, tisdagen den 26 februari 2019, klockan Protokoll 1 (26) ande organ Plats och tid Friiberghs Herrgård, tisdagen den 26 februari 2019, klockan 15.00-16.30 ande Ej tjänstgörande ersättare Peter Book, Ordförande (M) Amanda Forsberg, 1:e vice ordförande

Läs mer

Omsorgsnämndens protokoll

Omsorgsnämndens protokoll Datum: Måndagen den 24 april Tid: 15.30 18.10 Plats: Östra Roten, kommunhuset i Lilla Edet Justeringsdag: Onsdagen den 26, klockan 08.00 Paragrafer: 25-31 Utses att justera: Tommy Nilzén (MP) Underskrifter:

Läs mer

Inga Bakken (S) Magdalena Rydståle (M) Emma Lord (V) Jan Herder-Blixt (L) Per Rosvall (L) Thomas Fasth (SD)

Inga Bakken (S) Magdalena Rydståle (M) Emma Lord (V) Jan Herder-Blixt (L) Per Rosvall (L) Thomas Fasth (SD) 1 (14) Plats och tid Blosset, torsdagen den 20 oktober 2016 kl 13:00-15:00 Beslutande Arvo Hellman (S), Ordförande Ulrika Thulin (S), 1:e vice ordförande Margit Johansson (M), 2:e vice ordförande Bert

Läs mer

Östra kommunhuset, plan 5, D503 klockan 13:

Östra kommunhuset, plan 5, D503 klockan 13: 1 Plats och tid Östra kommunhuset, plan 5, D503 klockan 13:00-15.00 Marianne Eriksson (S), ordförande Linnéa Sjögren (S) Caroline Hedenström (M), vice ordförande Emelie Nyberg (M) Thord Bagan (S) Lisbeth

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag 1 (9) Plats och tid Sammanträdesrum Skutan Strömsvik tisdag kl. 08.15 12.15 Beslutande Ulla Wallering Fall (S) Bertil Eklund (NB) 58-61) Hans Jonsson (M) Rune Hallgren (C) Inga Ericsson (S) Helena Johansson

Läs mer

Protokoll 1 (20) Plats och tid Vallbyrummet, måndagen den 19 februari 2018, klockan

Protokoll 1 (20) Plats och tid Vallbyrummet, måndagen den 19 februari 2018, klockan Protokoll 1 (20) ande organ Plats och tid Vallbyrummet, måndagen den 19 februari 2018, klockan 17.15 20.05 ande Ej tjänstgörande ersättare Solweig Eklund, Ordförande (S) Tuija Rönnback, 1:e vice ordförande

Läs mer

Protokoll 1 (5) Plats och tid Trögdsrummet, tisdagen den 9 oktober 2018, klockan

Protokoll 1 (5) Plats och tid Trögdsrummet, tisdagen den 9 oktober 2018, klockan Protokoll 1 (5) ande organ Plats och tid Trögdsrummet, tisdagen den 9 oktober 2018, klockan 10.10 10.16 ande Helena Proos, Ordförande (S) Anders Wikman, 1:e vice ordförande (NE) Ingvar Smedlund, 2:e vice

Läs mer

Reglemente för vård- och omsorgsnämnden

Reglemente för vård- och omsorgsnämnden 1(5) Gäller från och med den 1 januari 2011 Reglemente för vård- och omsorgsnämnden VÅRD- OCH OMSORGSNÄMNDENS VERKSAMHET Övergripande verksamhet 1 Vård- och omsorgsnämnden fullgör kommunens uppgifter vad

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (22)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (22) Plats Lomma kommunhus, sammanträdesrum Önnerup Tid 2017-09-21, kl. 08:30-09:44 Sammanträdesdatum s. 1 (22) Beslutande Övriga deltagare Sofia Forsgren-Böhmer (M) Britt Hjertqvist (L) Lena Forsberg (M) Pia

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (9)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (9) Plats Lomma kommunhus, Stora sessionssalen Tid 2017-12-05, kl. 18:31-19:05 Sammanträdesdatum s. 1 (9) Beslutande Övriga deltagare Sofia Forsgren-Böhmer (M) Britt Hjertqvist (L) Pia Johnson (S) Krister

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 av 22 Socialnämnden Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 av 22 Socialnämnden Sammanträdesdatum Plats och sammanträdestid Närvarande ledamöter Frånvarande ledamöter Närvarande ersättare Tjänstgörande ersättare Frånvarande ersättare Övriga deltagare Justeringens plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 av 16 Socialnämnden Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 av 16 Socialnämnden Sammanträdesdatum Plats och sammanträdestid Närvarande ledamöter Frånvarande ledamöter Närvarande ersättare Tjänstgörande ersättare Frånvarande ersättare Övriga deltagare Justeringens plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(10)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(10) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(10) Plats och tid Bysjön, kommunhuset kl. 08:30 11:15 Beslutande Ledamöter Kenneth Axelsson, (M), Ordförande Astrid-Marie Jonsson (C) Peder Griph, (S) Marianne Sandberg, (M)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (10)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (10) Plats Lomma kommunhus, sammanträdesrum Alnarp Tid 2017-10-03, kl. 18:30-20:07 Ajournering: 19:00-19:15 Sammanträdesdatum s. 1 (10) Beslutande Övriga deltagare Sofia Forsgren-Böhmer (M) Britt Hjertqvist

Läs mer

g ENKÖPINGS .KOMMUN --:J.o 1 >1. - o v-2 f ojo J 't - 61/ - 1 lo ;Jo 18 - o Y -65 Protokoll Sammanträdesdatum Upplevelsenämnden

g ENKÖPINGS .KOMMUN --:J.o 1 >1. - o v-2 f ojo J 't - 61/ - 1 lo ;Jo 18 - o Y -65 Protokoll Sammanträdesdatum Upplevelsenämnden ~ g ENKÖPINGS 1 (13) Beslutande organ Plats och tid Stadshuset i Kumla, torsdagen den 22 mars 2018, klockan 13.10-14.30 Beslutande Jesper Englundh, Ordförande (S) Mats O Karlsson (S) Philip Wikman (NE)

Läs mer

Individnämnden protokoll

Individnämnden protokoll Datum: onsdag 12 december 2018 Tid: 17:00-18:00 Plats: Östra Roten Justeringsdag: fredag 14 december 2018 Paragrafer: 93-99 Utses att justera: Fredrik Enström (C) Underskrifter: Sekreterare Ingela Flodin

Läs mer

Plats och tid Kompassen, måndagen den 21 maj 2018, klockan

Plats och tid Kompassen, måndagen den 21 maj 2018, klockan Protokoll 1 (20) ande organ Plats och tid Kompassen, måndagen den 21 maj 2018, klockan 15.00 17.00 ande Solweig Eklund, Ordförande (S) Tuija Rönnback, 1:e vice ordförande (NE) Peter Book, 2:e vice ordförande

Läs mer

Roger Eklund (S), ordförande Inger Lindström (S) Rougel Frössle (S) Irene Smedberg (S) Lena Jonsson (S) Hans Andersson (S) ...

Roger Eklund (S), ordförande Inger Lindström (S) Rougel Frössle (S) Irene Smedberg (S) Lena Jonsson (S) Hans Andersson (S) ... SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (5) Plats och tid Tunadal, Virgatan 7, Köping, kl 14.00 15.30 ande Roger Eklund (S), ordförande Inger Lindström (S) Rougel Frössle (S) Irene Smedberg (S) Lena Jonsson (S) Hans Andersson

Läs mer

Protokoll 1 (12) Sammanträdesrummet Allium, måndagen den 7 oktober 2019, klockan

Protokoll 1 (12) Sammanträdesrummet Allium, måndagen den 7 oktober 2019, klockan Protokoll 1 (12) Beslutande organ Plats och tid Beslutande Övriga deltagare Sammanträdesrummet Allium, måndagen den 7 oktober 2019, klockan 13.30 15.30 Ingvar Smedlund, Ordförande (M) Ulrika Ornbrant,

Läs mer

Omsorgskontorets sammanträdesrum Klockan 13:15-15:40 Gunnel Johansson (S) Ordförande Leif Smith (S) Tommy Edenholm (KV) Tommy Edenholm (KV)

Omsorgskontorets sammanträdesrum Klockan 13:15-15:40 Gunnel Johansson (S) Ordförande Leif Smith (S) Tommy Edenholm (KV) Tommy Edenholm (KV) Omsorgsnämndens arbetsutskott 2015-03-12 1 (13) Plats och tid Beslutande Övriga deltagare Omsorgskontorets sammanträdesrum Klockan 13:15-15:40 Gunnel Johansson (S) Ordförande Leif Smith (S) Tommy Edenholm

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (8)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (8) Plats Lomma kommunhus, Alnarp Tid 2018-08-28, kl. 18:36-20:23 Sammanträdesdatum s. 1 (8) Beslutande Övriga deltagare Sofia Forsgren-Böhmer (M) Britt Hjertqvist (L) Pia Johnson (S) Anders Widesjö (M) Krister

Läs mer

Justering av protokoll har tillkännagivits genom anslag på kommunens anslagstavla

Justering av protokoll har tillkännagivits genom anslag på kommunens anslagstavla Plats och tid Kommunhuset, A-salen, kl. 13.00 16.00 Beslutande och övriga närvarande enligt sida 2 Paragrafer 47-52 Utses att justera Justeringens plats och tid Kommunhuset Underskrifter Sekreterare Susanne

Läs mer

kl 13.00-16.15 Arvo Hellman (S) ordförande Bert Roos (S) Gull-Britt Hansson (S) Irena Alm (S) Margit Johansson (M) Stig-Arne Svalö

kl 13.00-16.15 Arvo Hellman (S) ordförande Bert Roos (S) Gull-Britt Hansson (S) Irena Alm (S) Margit Johansson (M) Stig-Arne Svalö 1(15) Plats och tid Almliden, Blosset, Bjuv kl 13.00-16.15 Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Tjänstemän Arvo Hellman (S) ordförande Bert Roos (S) Gull-Britt Hansson (S) Irena

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (13)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (13) Sammanträdesdatum s. 1 (13) Plats Kommunhuset i Lomma, sammanträdesrum Önnerup Tid kl. 08:30 10:20 Beslutande Övriga deltagare Sofia Forsgren-Böhmer (M) Britt Hjertqvist (L) Lena Forsberg (M) Anders Widesjö

Läs mer

Protokoll 1 (18) Utbildningsförvaltningen, Linbanegatan 12, tisdagen den 11 september 2018, klockan

Protokoll 1 (18) Utbildningsförvaltningen, Linbanegatan 12, tisdagen den 11 september 2018, klockan Protokoll 1 (18) ande organ Plats och tid ande Utbildningsförvaltningen, Linbanegatan 12, tisdagen den 11 september 2018, klockan 15.00-17.00 Sven Jansson, Ordförande (S) Monica Avås, Vice ordförande (M)

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista Omsorgsnämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Anna-Lena Carlsson Sammanträdesdatum ONSDAG 20 april 2016 Plats och tid Församlingshemmet, 09:00 17:00 09:00 12:00 Mål & budget

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (8) Kommunhuset i Lomma, sammanträdesrum Fjelie Tid kl

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (8) Kommunhuset i Lomma, sammanträdesrum Fjelie Tid kl Sammanträdesdatum s. 1 (8) Plats Kommunhuset i Lomma, sammanträdesrum Fjelie Tid kl. 08.30 12.05 Beslutande Övriga deltagare Sofia Forsgren-Böhmer (M), ordförande Britt Hjertqvist (L), vice ordförande

Läs mer

ON PROTOKOLL

ON PROTOKOLL ON PROTOKOLL 1(16) Plats och tid Tjädernhuset, sammanträdesrum Vargen, kl. 09.00-12.00 Beslutande Ledamöter Se närvarolista sidan 2 Tjänstgörande ersättare Se närvarolista sidan 2 Övriga närvarande Ersättare

Läs mer

Reglemente för omsorgsnämnden Utöver vad som föreskrivs om kommunal nämnd i kommunallagen gäller bestämmelserna i detta reglemente.

Reglemente för omsorgsnämnden Utöver vad som föreskrivs om kommunal nämnd i kommunallagen gäller bestämmelserna i detta reglemente. Reglemente Omsorgsnämnden Kommunfullmäktige 2018-11-22 140 Dnr KA 2018/000958 Sid 1/7 Reglemente för omsorgsnämnden Utöver vad som föreskrivs om kommunal nämnd i kommunallagen gäller bestämmelserna i detta

Läs mer

Reglemente. Socialnämnden. Gäller fr.o.m Antaget av kommunfullmäktige /2010:2

Reglemente. Socialnämnden. Gäller fr.o.m Antaget av kommunfullmäktige /2010:2 Reglemente Socialnämnden Gäller fr.o.m. 2011-01-01 Antaget av kommunfullmäktige 2010-12-20 25/2010:2 Reviderad av kommunfullmäktige datum 2013-12-16 81 Innehållsförteckning Verksamhet... 1 Verksamhetsområde...

Läs mer

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Sida 1 av 11 Plats och tid Kommunhuset, Lessebo onsdagen den 28 augusti 2013 kl 14.00 16.00 ande Övriga deltagare Utses att justera Mats Högberg ordf (s) Angelica Karlsson (c) Per-Magnus Pettersson (m)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Vård- och omsorgsnämnden Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Vård- och omsorgsnämnden Sammanträdesdatum Plats och tid Vård- och omsorgsförvaltningen kl. 16:30-20:45 ande ledamöter Ove Dröscher (S) (ordförande) Margareta Krakowski (L) (vice ordförande) Pernilla Övermark (S) 92-96 Marie Lindqvist (V) Johanna

Läs mer

Omsorgsnämnden protokoll

Omsorgsnämnden protokoll Datum: måndag den 20 augusti 2018 Tid: 15:30-17.00 Plats: Östra Roten, kommunhuset Lilla Edet Justeringsdag: fredag den 24 augusti 2018 Paragrafer: 49-54 Utses att justera: Anita Almén Björk (S) Underskrifter:

Läs mer

Roger Eklund (S), ordförande Barbro Andersson (S) för Irene Smedberg (S) Hans Andersson (S) Marie Oskarsson (S) Johan Jansson (S) Seija Eriksson (S)

Roger Eklund (S), ordförande Barbro Andersson (S) för Irene Smedberg (S) Hans Andersson (S) Marie Oskarsson (S) Johan Jansson (S) Seija Eriksson (S) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (6) Plats och tid Tunadal, Virgatan 7, Köping, kl 14.00 15.50 ande Roger Eklund (S), ordförande Barbro Andersson (S) för Irene Smedberg (S) Hans Andersson (S) Marie Oskarsson (S)

Läs mer

Reglemente. För vård- och omsorgsnämnden i Enköpings kommun. Skriv text här

Reglemente. För vård- och omsorgsnämnden i Enköpings kommun. Skriv text här Reglemente För vård- och omsorgsnämnden i Enköpings kommun Skriv text här Vård- och omsorgsförvaltningen Jenny Norling 0171-625291 jenny.norling@enkoping.se Ärendenummer VON2018/66 Dokumenttyp Beslutad

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Tid och plats Torsdag 15 juni 2017, kl. 13:00-16:00 Beslutande Solweig Gard (S), ordförande Margareta Ivarsson (C), vice ordförande Anncharlott Eskel (S) Lillemor Larsson (V) ersätter:daniel Hjelm (S)

Läs mer

Utskottet för omsorg Henrik Svedberg (s) tjänstg. ers. för Hans Pernervik

Utskottet för omsorg Henrik Svedberg (s) tjänstg. ers. för Hans Pernervik 1 Plats och tid Centrumhuset, Henån 2012-01-24 8:30-11.30 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Justeringens plats och tid Gunilla Josefsson (s) Henrik Svedberg (s) tjänstg. ers. för Hans Pernervik

Läs mer

Reglemente för Vård- och omsorgsnämnden

Reglemente för Vård- och omsorgsnämnden Reglemente för Vård- och omsorgsnämnden Antaget av kommunfullmäktige 2016-09-29 Sidan 2 av 6 REGLEMENTE FÖR VÅRD- OCH OMSORGSNÄMND Antaget av kommunfullmäktige 19 januari 2004, senast reviderad KF 26 september

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (12)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (12) Plats Lomma kommunhus, sammanträdesrum Alnarp Tid 2018-04-03, kl. 18:30-20:25 Sammanträdesdatum s. 1 (12) Beslutande Övriga deltagare Sofia Forsgren-Böhmer (M) Britt Hjertqvist (L) Pia Johnson (S) Krister

Läs mer

Socialnämnden

Socialnämnden 50 Redovisning av plan för social hållbarhet... 2 51 Redovisning av delegationsbeslut enl. 35 Kommunallagen... 3 52 Budgetuppföljning... 4 53 Delgivningar... 5 54 Verksamhetsinformation... 6 55 Tillsyn

Läs mer

Socialnämnden Protokoll

Socialnämnden Protokoll Socialnämnden 203-04-7 Tid och plats Onsdagen den 7 april 203, Åsasalen, 3.00-4.30 Tjänstgörande Ledamöter Kurt Persson (KD), ordförande Karina Eliasson (S), vice ordförande Yvonne Takvam (KD) Jerry Borg

Läs mer

Sammanträdesdatum 2014-10-30. Charlotta Sandahl. nämndsekreterare. Omsorgsförvaltningen 2014-10-31, kl. 10.00 ...

Sammanträdesdatum 2014-10-30. Charlotta Sandahl. nämndsekreterare. Omsorgsförvaltningen 2014-10-31, kl. 10.00 ... SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (1) 2014-10-30 Omsorgsnämnden Plats och tid Spannmålsgatan 9, Kristianstad, Restaurang Kvarnen, konferenslokal Vete 13:00 15.07. ande Bo Silverbern (M), ordförande Birgitta Rosengren

Läs mer

Reglemente för vård- och omsorgsnämnden

Reglemente för vård- och omsorgsnämnden KARLSTADS KOMMUNS FÖRFATTNINGSSAMLING 1 (4) Beslutad av: Kommunfullmäktige Beslutsdatum: 2018-06-19 Ersätter: 2017-03-01 Gäller fr o m: 2018-07-01 Reglemente för vård- och omsorgsnämnden Utöver det som

Läs mer

BOTKYRKA KOMMUN Författningssamling

BOTKYRKA KOMMUN Författningssamling 1 (6) REGLEMENTE FÖR VÅRD- OCH OMSORGSNÄMNDEN I anslutning till det som sägs i socialtjänstlagen, hälso- och sjukvårdslagen, lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade, andra författningar

Läs mer

TOMELILLA KOMMUN Vård och omsorgsnämnden

TOMELILLA KOMMUN Vård och omsorgsnämnden : Plats och tid Svea Hund, den, kl. 09.30-.30 Beslutande Övriga närvarande Ida Bornlykke (S), ordförande Sejdi Karaliti (S) Marianne Åkerblad (M) Gunnel Andersson (M) Lars Erik Ottosson (SPI) Mona Nihlén

Läs mer

Janne Jansson. Stadshuset enligt överenskommelse. Helena Andersson. Socialnämnden. Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum

Janne Jansson. Stadshuset enligt överenskommelse. Helena Andersson. Socialnämnden. Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Sida 1 ande organ Plats och tid Hovden, tisdag den 16 maj 2017 kl 08:30-10:50 ande Jan Hallström (L), ordförande Janne Jansson (S), vice ordförande Leif Johansson (S), ledamot Eivor Hallén (S), ledamot

Läs mer

Vård- och omsorgsnämnden. Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare.

Vård- och omsorgsnämnden. Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare. 1(7) Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl 13.30 14.30 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Anders Svärd (S), ordförande Eva Olofsson (C), vice ordförande Anna Berg von Linde (M), tjg

Läs mer

Plats och tid Rådhusgatan 8, konferenslokal Sydney, torsdagen den 28 mars 2019, klockan

Plats och tid Rådhusgatan 8, konferenslokal Sydney, torsdagen den 28 mars 2019, klockan Protokoll 1 (28) Beslutande organ Plats och tid Rådhusgatan 8, konferenslokal Sydney, torsdagen den 28 mars 2019, klockan 17.00 19.40 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Bitte Myrsell, Ordförande (M)

Läs mer

Gunilla Apler (M) för Heidi Sjöstedt (M) Peder Kirsten (L) för Jessica Larsson (SD)

Gunilla Apler (M) för Heidi Sjöstedt (M) Peder Kirsten (L) för Jessica Larsson (SD) KUNGSBACKA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Plats och tid sammanträde Teknikgatan 12 Klockan 15-17 ande Övriga närvarande Ledamöter Kristina Karlsson (C), ordförande Kent Stenhammar (S), vice ordförande Bo

Läs mer

Plats och tid Blosset, torsdagen den 19 oktober 2017 kl 13:30-15:30 Beslutande

Plats och tid Blosset, torsdagen den 19 oktober 2017 kl 13:30-15:30 Beslutande 1 (15) Plats och tid Blosset, torsdagen den 19 oktober 2017 kl 13:30-15:30 Beslutande Arvo Hellman (S), Ordförande Ulrika Thulin (S), 1:e vice ordförande Margit Johansson (M), 2:e vice ordförande Bert

Läs mer

PROTOKOLL 2014-04-07

PROTOKOLL 2014-04-07 Tid och plats Beslutande Ledamöter Ersättare Övriga närvarande Ersättare Måndag 7 april 2014 kl. 17.00-18.25 i konferensrum Yngern Nykvarns kommunhus. Björn Håkansson (m), ordförande Jan Linderhielm (np)

Läs mer

Gunnel Orselius-Dahl (FP), ordförande Marie-Louise Löwenbeck (M) vice ordförande Ing-Marie Elfström (S)

Gunnel Orselius-Dahl (FP), ordförande Marie-Louise Löwenbeck (M) vice ordförande Ing-Marie Elfström (S) Socialnämndens arbetsutskott 2010-08-10 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna, tisdagen den 10 augusti kl. 15.00-16.15

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden 1 (13) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträde Sammanträdesdatum: Sammanträdestid: Plats: Paragrafe r: Beslutande: Övriga deltagare: Justerande: Justering: 2015-01-26 14.00-15.30 Rådhuset, sammanträdesrum

Läs mer

REGLEMENTE FÖR OMSORGSNÄMNDEN

REGLEMENTE FÖR OMSORGSNÄMNDEN U T G I V E N A V K O M M U N K A N S L I E T Nr 2.6 Sid 1 (7) Dnr Gäller fr. o. m. Antagen 2011/64 2011-05-17 Kf 2011-05-09 45 2014/331 2015-01-01 Kf 2014-12-15 142 REGLEMENTE FÖR OMSORGSNÄMNDEN Sid 2

Läs mer

Eva-Mona Welther Stjernfeldt, sekreterare. Elisabeth Holmer Viveca Dahlqvist. Socialkontoret kl Eva-Mona Welther Stjernfeldt

Eva-Mona Welther Stjernfeldt, sekreterare. Elisabeth Holmer Viveca Dahlqvist. Socialkontoret kl Eva-Mona Welther Stjernfeldt 1 (13) Plats och tid Kommunförvaltningens sessionssal Karpen, kl 14.00 16.30 Beslutande Pehr Magnusson (M), ordförande Viveca Dahlqvist (PF), 1:e vice ordf Elisabeth Holmer (S), 2:e vice ordf Catharina

Läs mer

Sammanträdesdatum

Sammanträdesdatum 1(15) Plats och tid Nämndrummet, Värjan plan 5, Alva Myrdals gata 5 Klockan 08:30 11:15 Ajournering för paus mellan 9:30 10:00 Beslut i sekretessärenden, se separat B-protokoll Beslutande Ej tjänstgörande

Läs mer

Avvikelser, klagomål. och synpunkter inom. Vård- och omsorgsnämnden. verksamheter. Antaget

Avvikelser, klagomål. och synpunkter inom. Vård- och omsorgsnämnden. verksamheter. Antaget RIKTLINJE Avvikelser, klagomål och synpunkter inom vård- och omsorgsnämndens verksamheter Antaget av Vård- och omsorgsnämnden Antaget 2019-02-26 Giltighetstid Dokumentansvarig Tillsvidare, dock längst

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (9)

Sammanträdesprotokoll 1 (9) Sammanträdesprotokoll 1 (9) Plats och tid Träffpunkt Strand, Skeppargatan 15, kl. 12.00 16.20 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Sten Fransson, ordförande (S) Lena Kandergård, 1:e vice ordförande (S)

Läs mer

Socialnämnden utövar också ledningen av den kommunala hälso- och sjukvården samt svarar för sådan hälso- och sjukvård som erbjuds i särskilt boende

Socialnämnden utövar också ledningen av den kommunala hälso- och sjukvården samt svarar för sådan hälso- och sjukvård som erbjuds i särskilt boende F 1 REGLEMENTE FÖR SOCIALNÄMNDEN Antaget av kommunfullmäktige 1991-12-09, 276 Reviderat 1993-05-10, 128 Reviderat 1995-02-27, 44 Reviderat 1997-06-16, 158 Reviderat 1998-12-07, 265 Reviderat 1999-02-15,

Läs mer

Roger Eklund (S), ordförande Irene Smedberg (S) Hans Andersson (S) Marie Oskarsson (S) Johan Jansson (S) Seija Eriksson (S) ...

Roger Eklund (S), ordförande Irene Smedberg (S) Hans Andersson (S) Marie Oskarsson (S) Johan Jansson (S) Seija Eriksson (S) ... SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (11) Plats och tid Tunadal, Virgatan 7, Köping, kl 14.00 16.40 ande Roger Eklund (S), ordförande Irene Smedberg (S) Hans Andersson (S) Marie Oskarsson (S) Johan Jansson (S) Seija

Läs mer

Plats och tid Kommunkontoret, Stora Lee tisdagen 14 juni 2011 kl 08:30 11:30

Plats och tid Kommunkontoret, Stora Lee tisdagen 14 juni 2011 kl 08:30 11:30 DALS-EDS KOMMUN Socialnämnden 2011-06-14 Plats och tid Kommunkontoret, Stora Lee tisdagen 14 juni 2011 kl 08:30 11:30 Beslutande Kenneth Gustavsson (c) ordf Yvonne Simonsson (s) vice ordf Britt-Marie Johansson

Läs mer

Plats och tid Årholmen :30-11:30

Plats och tid Årholmen :30-11:30 1 Plats och tid Årholmen 2018-03-13 08:30-11:30 Beslutande Bertil Olsson (S) Maria Sörkvist (C) Anders Tenghede (V) Ulf Sjölinder (L) Eva Skoglund (S), tjänstgörande Ulla Kedbäck (MP), tjänstgörande ersättare

Läs mer

Socialnämnden (10) Melleruds kommunkontor senast den 16 januari 2015, klockan samt 8 justeras omedelbart vid sammanträdet.

Socialnämnden (10) Melleruds kommunkontor senast den 16 januari 2015, klockan samt 8 justeras omedelbart vid sammanträdet. Socialnämnden 2015-01-12 1(10) Tid och plats Måndadagen den 12 januari 2015, klockan 08.30 11.00, i Skållerudsrummet Beslutande Ledamöter Michael Melby, ordf. (S) Christina Andersson (C) Karin Nodin (C)

Läs mer

PROTOKOLL 2015-01-26

PROTOKOLL 2015-01-26 Tid och plats Beslutande Ledamöter Ersättare Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Övriga Justering Justerare Måndag 26 januari 2015 kl. 17.00 18.30 i konferensrum Yngern Nykvarns kommunhus. Peter Ohlsson

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista Omsorgsnämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Anna Lena Carlsson Sammanträdesdatum 25 februari 2016 Plats och tid KS salen, Stadshuset, 09:00 12:00 (ingång genom dörrarna till

Läs mer

Omsorgsnämndens protokoll

Omsorgsnämndens protokoll Datum: Måndagen den 23 oktober Tid: 15.30 16.30 Plats: Östra Roten, kommunhuset i Lilla Edet Justeringsdag: Torsdagen den 26 oktober, klockan 13.00 Paragrafer: 53-61 Utses att justera: Tommy Nilzén (MP)

Läs mer

Sammanträdesdatum: Stationsgatan 12, klockan

Sammanträdesdatum: Stationsgatan 12, klockan Uppsala au 1 (7) Plats och tid: Stationsgatan 12, klockan 15.00-16.40 Tjänstgörande: Eva Christiernin (S), ordf Åsa Puide (MP), 1:e vice ordf, ej 201 Jonny Husén (S) Britt-Marie Löfgren (S) Anton Berg

Läs mer

Margareta Karlsson, förvaltningschef Thomas Holm, ekonom 21 Åsa Engberg, nämndsekreterare. Underskrifter Sekreterare Paragrafer Åsa Engberg

Margareta Karlsson, förvaltningschef Thomas Holm, ekonom 21 Åsa Engberg, nämndsekreterare. Underskrifter Sekreterare Paragrafer Åsa Engberg SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Sida 1(2) Plats och tid Sammanträdesrummet, Marnäsliden kl. 13:00-14:50 Beslutande ledamöter Åsa Bergkvist (S) Lars Handegard (V) Torbjörn Tomtlund (M) Ann-Katrin

Läs mer

Sala kommun Kommunal författningssamling

Sala kommun Kommunal författningssamling Sala kommun Kommunal författningssamling REGLEMENTE FÖR VÅRD- OCH OMSORGSNÄMNDEN KFS 074 revision 03 REGLEMENTE ANTAGEN: 2014-12-15 Gäller från och med: 2015-01-01 Ersätter: 431/2008,- 495/2007,- 369/2004,-

Läs mer

Datum. ... Marie-Louise Andersson. ... Tobias Söderhäll. ... Annika Duán. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Datum. ... Marie-Louise Andersson. ... Tobias Söderhäll. ... Annika Duán. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (6) Plats och tid Kolsva bibliotek, samlingssalen kl 18.00-18.50 ande Tobias Hellberg Söderhäll (S), ordf Eivor Valcic (S), vice ordf Annika Duàn (S) Åsa Göransson (S) Jenny Björklöv

Läs mer

PROTOKOLL 2015-08-31. Tid och plats Beslutande Ledamöter. Övriga närvarande Ersättare. Justering. Underskrifter. Vård- och omsorgsnämnden

PROTOKOLL 2015-08-31. Tid och plats Beslutande Ledamöter. Övriga närvarande Ersättare. Justering. Underskrifter. Vård- och omsorgsnämnden Tid och plats Beslutande Ledamöter Ersättare Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Måndag 31 augusti 2015 kl. 17.00 19.00, konferensrum Yngern, kommunhuset Peter Ohlsson (m), ordförande Jan Lindehielm

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (16)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (16) Plats Lomma kommunhus, sammanträdesrum Önnerup Tid 2017-11-23, kl. 08:30-11:38 Sammanträdesdatum s. 1 (16) Beslutande Övriga deltagare Sofia Forsgren-Böhmer (M) Britt Hjertqvist (L) Anders Widesjö (M)

Läs mer

Kommunal författningssamling för Smedjebackens kommun

Kommunal författningssamling för Smedjebackens kommun Kommunal författningssamling för Smedjebackens kommun Fastställd av Kf 27 Den 2010-12-20 Kommunfullmäktige 2010-12-20 7 Kommunstyrelsen 2010-12-20 3 Kf 27 Ks 193 Dnr 2010.279 003 Reglementen familj- och

Läs mer

Roger Eklund (S), ordförande Irene Smedberg (S) Hans Andersson (S) Marie Oskarsson (S) Johan Jansson (S) Seija Eriksson (S) ...

Roger Eklund (S), ordförande Irene Smedberg (S) Hans Andersson (S) Marie Oskarsson (S) Johan Jansson (S) Seija Eriksson (S) ... SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (6) Plats och tid Utbildningssalen, Förvaltningshuset, Köping, kl 14.00 16.30 ande Roger Eklund (S), ordförande Irene Smedberg (S) Hans Andersson (S) Marie Oskarsson (S) Johan Jansson

Läs mer