Protokoll 1 (18) Utbildningsförvaltningen, Linbanegatan 12, tisdagen den 11 september 2018, klockan

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Protokoll 1 (18) Utbildningsförvaltningen, Linbanegatan 12, tisdagen den 11 september 2018, klockan"

Transkript

1 Protokoll 1 (18) ande organ Plats och tid ande Utbildningsförvaltningen, Linbanegatan 12, tisdagen den 11 september 2018, klockan Sven Jansson, Ordförande (S) Monica Avås, Vice ordförande (M) Susanne Brofall (S) Mats Lundqvist (C) Anders Lindén (SD) Prudence Irakoze (S), tjänstgörande ersättare Tor-Björn Mattsson (V), tjänstgörande ersättare Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Frank Stoor, förvaltningschef Pia-Lena Fromell, nämndsekreterare Jessica Ekengren, ekonom, till och med paragraf 82 Monica Tägtström Bergman, verksamhetschef förskola Charlotte Bergdahl, lokalstrateg, till och med paragraf 80 Eva Wadell, tf verksamhetschef grundskola Maja Geffen, kommunikationsstrateg Justeringens plats och tid Utbildningsförvaltningen, Linbanegatan 12 den 24 september klockan Avser paragrafer Sekreterare Ordförande Justerande Pia-Lena Fromell Sven Jansson Monica Avås Bevis om anslag Protokollet är justerat och justeringen har meddelats genom anslag på kommunens anslagstavla som finns på enkoping.se/anslagstavla. ande organ Anslaget sätts upp Anslaget tas ned Sista dag att överklaga Protokollet finns tillgängligt på enkoping.se/kommun-och-politik och hos det beslutande organet.

2 Protokoll 2 (18) Innehållsförteckning Ärende Sidnr Upprop och val av protokolljusterare... 3 Godkännande av föredragningslista... 4 Information: Investeringsprocess för lokaler... 5 särende: Delårsrapport Rapport: Redovisning av åtgärder för effektivisering särende: Inhyrning av förskolebussar... 9 särende: Riktlinjer för godkännande och bidrag till fristående förskoleverksamhet särende: Placeringsområden särende: Riktlinjer för skolplacering Information: Lägesrapport lokaler Information och övriga frågor Anmälan av beslut fattade på delegation... 17

3 Protokoll 3 (18) Paragraf 78 Upprop och val av protokolljusterare Monica Avås (M) utses att justera protokollet.

4 Protokoll 4 (18) Paragraf 79 Godkännande av föredragningslista Föredragningslistan godkänns med ändringen att ärende 7 och 8 på föredragningslistan slås ihop till ett ärende.

5 Protokoll 5 (18) Paragraf 80 Information: Investeringsprocess för lokaler tackar för informationen. Beskrivning av ärendet Charlotte Bergdahl, lokalstrateg på kommunledningskontoret, informerar om investerings- och lokalförsörjningsprocessen för lokaler.

6 Protokoll 6 (18) Paragraf 81 Ärendenummer SKN2017/249 särende: Delårsrapport 2 s fastställer delårsrapport 2. Beskrivning av ärendet Helårsbudget för 2018 är 833,4 mnkr. s utfall till och med augusti uppgår till en nettokostnad på 565,6 mnkr, vilket motsvarar 67,9 procent av årets budget och 103,5 procent av periodens budget. Budget för perioden är 546,7 mnkr, vilket ger ett underskott för perioden med 18,9 mnkr. Samma period 2017 hade 65,7 procent av årets budget använts och 99,6 procent av periodens budget. Helårsprognosen för 2018 är 850 mnkr, vilket ger ett underskott med 16,6 mnkr. I maj 2018 prognostiserades ett underskott i årsbokslutet för skolnämnden med - 41,1 mnkr. De främsta orsakerna till det befarade underskottet var ökade kostnader för lokaler och löner i kombination med en minskad budgetram. Kommunstyrelsen fattade ett beslut om sparbeting för de kommunala nämnderna vid sitt sammanträde (KS2018/417). Vid skolnämndens sammanträde beslutades om ett besparingsuppdrag till utbildningsförvaltningen (SKN2017/249). Förutom individuella sparbeting för varje enhet beslutades om restriktivitet vad gäller anställningar och vikarier, vissa organisatoriska och administrativa effektiviseringar och en översyn av skolskjutsar och skolskjutskostnader. Några av dessa åtgärder är redan genomförda och andra pågår. Åtgärderna i kombination med vissa statsbidrag som blivit högre än budgeterat gör att skolnämnden nu i september kan redovisa en bokslutsprognos på - 16,6 mnkr. Jessica Ekengren, ekonom, redogör för ärendet. Utbildningsförvaltningens förslag till skolnämnden s fastställer delårsrapport 2. Arbetsutskottets beredning Arbetsutskottet har berett ärendet den 22 augusti 208. Arbetsutskottets förslag till skolnämnden s lämnar ärendet utan eget ställningstagande då handlingarna saknas.

7 Protokoll 7 (18) Kopia till: Kommunledningskontoret

8 Protokoll 8 (18) Paragraf 82 Ärendenummer SKN2017/249 Rapport: Redovisning av åtgärder för effektivisering 2018 tackar för rapporten. Beskrivning av ärendet Frank Stoor informerar utifrån de åtgärder förvaltningen har vidtagit utifrån krav på effektivisering för Arbetsutskottets beredning Arbetsutskottet har berett ärendet den 22 augusti 2018.

9 Protokoll 9 (18) Paragraf 83 Ärendenummer SKN2018/94 särende: Inhyrning av förskolebussar 1. uppdrar till utbildningsförvaltningen att upphandla hyresavtal istället för leasingavtal för sex förskolebussar som möjliggör hyra av bussarna vid tidpunkter då behovet av förskoleplatser gör det motiverat. 2. uppdrar åt förvaltningen att rapportera till nämnden när ett nytt hyresavtal ska tecknas. Beskrivning av ärendet Vid skolnämndens sammanträde den 25 april gavs utbildningsförvaltningen i uppdrag att under hösten 2018 sälja den förskolebuss som ägs av Enköpings kommun, upphandla en ny förskolebuss med leasingavtal och under våren 2019 upphandla ytterligare fem förskolebussar med leasingavtal. I samband med att upphandlingsarbetet påbörjats tillsammans med kommunens upphandlingsenhet har nya uppgifter kommit fram som visar att det mest förmånliga för kommunen blir att hyra bussar istället för att leasa dem. Utbildningsförvaltningens bedömning Hyresupphandlingen är beräknad utifrån förutsättningen att ett hyresavtal på fem år tecknas med möjlighet till två års förlängning. I ett hyresavtal kan service och underhåll inkluderas i hyran liksom uppställningsplats vilket kan bli både en organisatorisk och ekonomisk fördel för kommunen. Datum för när hyresperioden påbörjas kan anpassas efter förskolans behov. Därför föreslår utbildningsförvaltningen att beslutet om leasing av förskolebussar ändras till ett uppdrag att upphandla hyresavtal som möjliggör hyra av förskolebussar vid tidpunkter då behovet av förskoleplatser gör det motiverat. Utbildningsförvaltningens förslag till skolnämnden uppdrar till utbildningsförvaltningen att upphandla hyresavtal istället för leasingavtal för sex förskolebussar som möjliggör hyra av bussarna vid tidpunkter då behovet av förskoleplatser gör det motiverat. Arbetsutskottets beredning Arbetsutskottet har berett ärendet den 22 augusti 2018 och lämnat förslag till beslut.

10 Protokoll 10 (18) Arbetsutskottets förslag till skolnämnden 1. uppdrar till utbildningsförvaltningen att upphandla hyresavtal istället för leasingavtal för sex förskolebussar som möjliggör hyra av bussarna vid tidpunkter då behovet av förskoleplatser gör det motiverat. 2. uppdrar åt förvaltningen att rapportera till nämnden när ett nytt hyresavtal ska tecknas.

11 Protokoll 11 (18) Paragraf 84 Ärendenummer SKN2018/174 särende: Riktlinjer för godkännande och bidrag till fristående förskoleverksamhet antar riktlinjer för godkännande och bidrag för fristående förskoleverksamhet. Beskrivning av ärendet För att få bedriva förskoleverksamhet av fristående huvudman krävs tillstånd av den kommun där verksamheten ska bedrivas. Riktlinjerna beskriver de rutiner som gäller för godkännande och rätt till bidrag för fristående förskoleverksamhet i Enköpings kommun. I riktlinjerna förtydligas och redovisas skollagens och läroplanens krav för etablering av förskolor. Utbildningsförvaltningens bedömning Utbildningsförvaltningen uppdaterar fortlöpande dessa riktlinjer med anledning av förändringar i lagstiftning, praxis eller politiska beslut i kommunen. Utbildningsförvaltningens förslag till skolnämnden antar riktlinjer för godkännande och bidrag för fristående förskoleverksamhet. Arbetsutskottets beredning Arbetsutskottet har berett ärendet den 22 augusti 2018 och lämnat förslag till beslut. Arbetsutskottets förslag till skolnämnden antar riktlinjer för godkännande och bidrag för fristående förskoleverksamhet.

12 Protokoll 12 (18) Paragraf 85 Ärendenummer SKN2017/247 särende: Placeringsområden Ärendet utgår på grund av att skolnämnden beslutar att slå ihop ärende 7 och 8 i föredragningslistan till ett ärende (se paragraf 86).

13 Protokoll 13 (18) Paragraf 86 Ärendenummer SKN2018/247 särende: Riktlinjer för skolplacering 1. antar utbildningsförvaltningens förslag till riktlinje för skolplacering i grundskola i Enköpings kommun. 2.Den nya riktlinjen för skolplacering tillämpas inför läsåret Förvaltningen får i uppdrag att organisera en central administration för skolplacering inom befintlig budgetram. Beskrivning av ärendet Vid skolnämndens sammanträde 13 juni 2018 presenterade utbildningsförvaltningen en utredning om placeringsområden för grundskolor i Enköpings kommun. beslutade då att ge förvaltningen i uppdrag att utreda ärendet ytterligare och återkomma med underlag för beslut till skolnämndens sammanträde i september Frank Stoor redogör för ärendet. Utbildningsförvaltningens bedömning Utbildningsförvaltningens utredning av placeringsområden visar att kommande elevökningar i kombination med behovet av utökat antal elevplatser gör det nödvändigt med en tydlig och centralt administrerad antagningsprocess och tydliga riktlinjer för hur kommunens fattar beslut om placering. Därför behöver skolnämnden fatta beslut om riktlinjer för skolplacering som gäller inför val till förskoleklass läsåret 2019/2020. Val till förskoleklass föreslås ske senast i december Utbildningsförvaltningens förslag till skolnämnden antar utbildningsförvaltningens förslag till riktlinjer för skolplacering i grundskola i Enköpings kommun. Arbetsutskottets beredning Arbetsutskottet har berett ärendet den 22 augusti 2018 och lämnat förslag till beslut.

14 Protokoll 14 (18) Arbetsutskottets förslag till skolnämnden antar utbildningsförvaltningens förslag till riktlinjer för skolplacering i grundskola i Enköpings kommun.

15 Protokoll 15 (18) Paragraf 87 Information: Lägesrapport lokaler tackar för informationen. Beskrivning av ärendet Frank Stoor informerar om att aktuellt läge avseende lokaler för förskola och grundskola kommer att diskuteras tillsammans med skolnämnden i anslutning till skolnämndens sammanträde den 17 oktober 2018.

16 Protokoll 16 (18) Paragraf 88 Information och övriga frågor tackar för informationen som noteras till protokollet. Beskrivning av ärendet Verksamhetsbesök I anslutning till skolnämndens sammanträde besökte representanter från skolnämnden Åkersbergs förskola och S:t Iliansskolan. Ändring av sammanträdesdag s sammanträde flyttas från den 12 december till den 10 december 2018.

17 Protokoll 17 (18) Paragraf 89 Anmälan av beslut fattade på delegation en anmäls och läggs till protokollet. Beskrivning av ärendet Följande beslut har fattats med stöd av skolnämndens delegationsordning. Nr Delegat Datum enligt delegationsordning Diarienr SKN B.1 Förvaltningschef B.1 Förvaltningschef Avtal inklusive personuppgiftsbiträdesavtal Eventapp Avtal om utbildning i G Suite för Educatio SKN2018/215 SKN2018/185 B.1 Förvaltningschef Avtal med Nova Software Skola24 SKN2018/212 D.1 Kommundirektör Tillförordnad förvaltningschef under semester SKN2018/42 K.13 Skolskjutshandläggare Skolskjuts med hänsyn till färdvägens längd eller trafikförhållanden SKN2018/42 C.10 Förvaltningschef C.10 Förvaltningschef C.10 Förvaltningschef K.16 Rektor K.16 F.3 K.2-5 Rektor Yttrande över remiss Regional samverkansplan för ensamkommande barn som försvinner Yttrande till Skolinspektionen utifrån anmälan Yttrande till Skolinspektionen utifrån anmälan om skolskjuts med hänsyn till annan särskild omständighet när eleven har valt en annan skola än den kommunen annars skulle ha placerat eleven i om skolskjuts särskilda skäl, skoldagens längd, språkval, elevens val, fördelning av undervisningstid. Plan mot kränkande behandling, SKN2018/254 SKN2018/217 SKN2018/237 SKN2018/266 SKN2018/40

18 Protokoll 18 (18) G.4 Verksamhetschef förskola Ersättning till annan kommun vid placering av barn i förskola SKN2018/42 Förteckning över anställningsavtal, utbildningsförvaltningen (skolnämndens verksamheter), tillsvidareanställning Rektors och förskolechefs anmälningar av ärenden gällande kränkande behandling på grundskola och förskola avseende maj - juni 2018.

Protokoll 1 (16) Plats och tid Linbanegatan 12, onsdagen den 16 maj 2018, klockan

Protokoll 1 (16) Plats och tid Linbanegatan 12, onsdagen den 16 maj 2018, klockan Protokoll 1 (16) ande organ Plats och tid Linbanegatan 12, onsdagen den 16 maj 2018, klockan 15.00 17.25 ande Ej tjänstgörande ersättare Sven Jansson, Ordförande (S) Monica Avås, Vice ordförande (M) Susanne

Läs mer

Protokoll 1 (19) Plats och tid Linbanegatan 12, onsdagen den 25 april 2018, klockan 15.00

Protokoll 1 (19) Plats och tid Linbanegatan 12, onsdagen den 25 april 2018, klockan 15.00 Protokoll 1 (19) ande organ Plats och tid Linbanegatan 12, onsdagen den 25 april 2018, klockan 15.00 ande Ej tjänstgörande ersättare Sven Jansson, Ordförande (S) Monica Avås, Vice ordförande (M) Erik Boman

Läs mer

Protokoll 1 (21) Utbildningsförvaltningen, Linbanegatan 12, onsdagen den 21 november 2018, klockan

Protokoll 1 (21) Utbildningsförvaltningen, Linbanegatan 12, onsdagen den 21 november 2018, klockan Protokoll 1 (21) ande organ Plats och tid ande Ej tjänstgörande ersättare Utbildningsförvaltningen, Linbanegatan 12, onsdagen den 21 november 2018, klockan 15.00 17.40 Sven Jansson, Ordförande (S) Monica

Läs mer

Protokoll 1 (21) Vuxenutbildningscentrum konferensrum, Korsängsgatan 12, torsdagen den 13 september 2018, klockan

Protokoll 1 (21) Vuxenutbildningscentrum konferensrum, Korsängsgatan 12, torsdagen den 13 september 2018, klockan Protokoll 1 (21) ande organ Plats och tid ande Ej tjänstgörande ersättare Vuxenutbildningscentrum konferensrum, Korsängsgatan 12, torsdagen den 13 september 2018, klockan 15.00 16.50 Marié Karlström, Ordförande

Läs mer

Protokoll 1 (20) Vuxenutbildningscentrum, Korsängsgatan 12, torsdagen den 22 november 2018, klockan

Protokoll 1 (20) Vuxenutbildningscentrum, Korsängsgatan 12, torsdagen den 22 november 2018, klockan Protokoll 1 (20) ande organ Plats och tid ande Vuxenutbildningscentrum, Korsängsgatan 12, torsdagen den 22 november 2018, klockan 15.00 17.00 Marié Karlström, Ordförande (S) Rolf Carlsson (S) Tord Enström

Läs mer

Protokoll 1 (29) Plats och tid Utbildningsförvaltningen, Linbanegatan 12, onsdagen den 13 juni 2018, klockan

Protokoll 1 (29) Plats och tid Utbildningsförvaltningen, Linbanegatan 12, onsdagen den 13 juni 2018, klockan Protokoll 1 (29) ande organ Plats och tid Utbildningsförvaltningen, Linbanegatan 12, onsdagen den 13 juni 2018, klockan 15.00 17.50 ande Ej tjänstgörande ersättare Sven Jansson, Ordförande (S) Monica Avås,

Läs mer

Protokoll 1 (10) Plats och tid Torsvi, måndagen den 10 december 2018, klockan

Protokoll 1 (10) Plats och tid Torsvi, måndagen den 10 december 2018, klockan Protokoll 1 (10) ande organ Plats och tid Torsvi, måndagen den 10 december 2018, klockan 13.30 15.00 ande Ingvar Smedlund, Ordförande (M) Ulrika Ornbrant, Vice ordförande (C) Jesper Englundh (S) Ej tjänstgörande

Läs mer

Protokoll 1 (25) Vuxenutbildningscentrum konferensrum, Korsängsgatan 12, torsdagen den 17 maj 2018, klockan

Protokoll 1 (25) Vuxenutbildningscentrum konferensrum, Korsängsgatan 12, torsdagen den 17 maj 2018, klockan Protokoll 1 (25) ande organ Plats och tid ande Ej tjänstgörande ersättare Vuxenutbildningscentrum konferensrum, Korsängsgatan 12, torsdagen den 17 maj 2018, klockan 15.00 18.20 Marié Karlström, Ordförande

Läs mer

Protokoll 1 (11) Plats och tid Trögdsrummet, OBS! Lokalen, måndagen den 9 april 2018, klockan

Protokoll 1 (11) Plats och tid Trögdsrummet, OBS! Lokalen, måndagen den 9 april 2018, klockan Protokoll 1 (11) ande organ Plats och tid Trögdsrummet, OBS! Lokalen, måndagen den 9 april 2018, klockan 13.30 15.45 ande Helena Proos, Ordförande (S) Anders Wikman (NE) Ingvar Smedlund (M) Ej tjänstgörande

Läs mer

Protokoll 1 (31) Plats och tid Utbildningsförvaltningen, Linbanegatan 12, onsdagen den 17 oktober 2018, klockan 15.00

Protokoll 1 (31) Plats och tid Utbildningsförvaltningen, Linbanegatan 12, onsdagen den 17 oktober 2018, klockan 15.00 Protokoll 1 (31) ande organ Plats och tid Utbildningsförvaltningen, Linbanegatan 12, onsdagen den 17 oktober 2018, klockan 15.00 ande Ej tjänstgörande ersättare Sven Jansson, Ordförande (S) Monica Avås,

Läs mer

Protokoll 1 (10) Sammanträdesrummet Torsvi, kommunledningsförvaltningen, Linbanegatan 12, måndagen den 11 mars 2019, klockan

Protokoll 1 (10) Sammanträdesrummet Torsvi, kommunledningsförvaltningen, Linbanegatan 12, måndagen den 11 mars 2019, klockan Protokoll 1 (10) ande organ Plats och tid ande Sammanträdesrummet Torsvi, kommunledningsförvaltningen, Linbanegatan 12, måndagen den 11 mars 2019, klockan 13.30 14.40 Ingvar Smedlund, Ordförande (M) Ulrika

Läs mer

Plats och tid Trögdsrummet, måndagen den 29 januari 2018, klockan Elin Billås, HR-konsult Maria Westberg, kommunsekreterare

Plats och tid Trögdsrummet, måndagen den 29 januari 2018, klockan Elin Billås, HR-konsult Maria Westberg, kommunsekreterare Protokoll 1 (12) ande organ Plats och tid Trögdsrummet, måndagen den 29 januari 2018, klockan 13.30 15.40 ande Helena Proos, Ordförande (S) Anders Wikman (NE) Ingvar Smedlund (M) Ej tjänstgörande ersättare

Läs mer

Olle Jansson (S), ordförande Karin Broström (C) Mats Wilzén (MP) Bino Drummond (M) Robert Beronius (L)

Olle Jansson (S), ordförande Karin Broström (C) Mats Wilzén (MP) Bino Drummond (M) Robert Beronius (L) 1(10) Plats och tid ande Sammanträdesrum Ununge, kommunhuset Ankaret, Estunavägen 14, Norrtälje kl. 14.00-15.00 Ledamöter Olle Jansson (S), ordförande Karin Broström (C) Mats Wilzén (MP) Bino Drummond

Läs mer

Protokoll 1 (24) Vuxenutbildningscentrum konferensrum, Korsängsgatan 12, torsdagen den 18 oktober 2018, klockan 15.00

Protokoll 1 (24) Vuxenutbildningscentrum konferensrum, Korsängsgatan 12, torsdagen den 18 oktober 2018, klockan 15.00 Protokoll 1 (24) ande organ Plats och tid ande Ej tjänstgörande ersättare Vuxenutbildningscentrum konferensrum, Korsängsgatan 12, torsdagen den 18 oktober 2018, klockan 15.00 Marié Karlström, Ordförande

Läs mer

Protokoll 1 (9) Plats och tid Sammanträdesrummet Allium, Linbanegatan 12 plan 1, måndagen den 8 april 2019, klockan

Protokoll 1 (9) Plats och tid Sammanträdesrummet Allium, Linbanegatan 12 plan 1, måndagen den 8 april 2019, klockan Protokoll 1 (9) ande organ Plats och tid Sammanträdesrummet Allium, Linbanegatan 12 plan 1, måndagen den 8 april 2019, klockan 13.30 14.50 ande Övriga deltagare Ingvar Smedlund, Ordförande (M) Jesper Englundh

Läs mer

Protokoll 1 (5) Plats och tid Trögdsrummet, tisdagen den 9 oktober 2018, klockan

Protokoll 1 (5) Plats och tid Trögdsrummet, tisdagen den 9 oktober 2018, klockan Protokoll 1 (5) ande organ Plats och tid Trögdsrummet, tisdagen den 9 oktober 2018, klockan 10.10 10.16 ande Helena Proos, Ordförande (S) Anders Wikman, 1:e vice ordförande (NE) Ingvar Smedlund, 2:e vice

Läs mer

Protokoll 1 (7) Plats och tid Enköpingsrummet, torsdagen den 22 november 2018, klockan

Protokoll 1 (7) Plats och tid Enköpingsrummet, torsdagen den 22 november 2018, klockan Protokoll 1 (7) Beslutande organ Plats och tid Enköpingsrummet, torsdagen den 22 november 2018, klockan 12.30 12.45 Beslutande Ingvar Smedlund, Ordförande (M) Ulrika Ornbrant, 1:e vice ordförande (C) Jesper

Läs mer

Protokoll 1 (12) Sammanträdesrummet Allium, måndagen den 7 oktober 2019, klockan

Protokoll 1 (12) Sammanträdesrummet Allium, måndagen den 7 oktober 2019, klockan Protokoll 1 (12) Beslutande organ Plats och tid Beslutande Övriga deltagare Sammanträdesrummet Allium, måndagen den 7 oktober 2019, klockan 13.30 15.30 Ingvar Smedlund, Ordförande (M) Ulrika Ornbrant,

Läs mer

Bino Drummond (M), ordförande Patrik Dahl (C) Åsa Wennerfors (FP) 24-26 Olle Jansson (S)

Bino Drummond (M), ordförande Patrik Dahl (C) Åsa Wennerfors (FP) 24-26 Olle Jansson (S) 1(8) 2014-05-19 Plats och tid Sammanträdesrum Ununge, kommunhuset Ankaret, Estunavägen 14, Norrtälje kl. 14.00-14.40 ande Ledamöter Bino Drummond (M), ordförande Patrik Dahl (C) Åsa Wennerfors (FP) 24-26

Läs mer

Mikael Hahn (S), ordförande. Monica Samuelsson (KD) Christina Moths (C) tjänstgörande ersättare 45 47, Veronica Larsdotter Ek (S)

Mikael Hahn (S), ordförande. Monica Samuelsson (KD) Christina Moths (C) tjänstgörande ersättare 45 47, Veronica Larsdotter Ek (S) 2018-05-08 1 (10) Plats och tid Stadshuset, Vetlanda, tisdagen den 8 maj 2018 klockan 13.30-16.42 Beslutande Mikael Hahn (S), ordförande Agneta Lindberg (S) Mikael Engström (S) Patrik Karlsson (VF) Malin

Läs mer

Olle Jansson (S), ordförande Karin Broström (C) Mats Wilzén (MP) Bino Drummond (M) Robert Beronius (L)

Olle Jansson (S), ordförande Karin Broström (C) Mats Wilzén (MP) Bino Drummond (M) Robert Beronius (L) 1(8) Plats och tid ande Sammanträdesrum Ununge, kommunhuset Ankaret, Estunavägen 14, Norrtälje. kl. 14.00-15.20 Ledamöter Olle Jansson (S), ordförande Karin Broström (C) Mats Wilzén (MP) Bino Drummond

Läs mer

NORRTÄLJE SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida.., Sammanträdesdatum KOMMUN

NORRTÄLJE SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida.., Sammanträdesdatum KOMMUN NORRTÄLJE SAMMANTRÄDESPROTOKOLL.., KOMMUN Barn- och skolnämndens arbetsutskott Plats och tid ande Sammanträdesrum Ununge, Kommunhuset Ankaret Estunavägen 12, Norrtälje kl 17:15-18:30 Göran Pettersson (M),

Läs mer

Barn- och ungdomsnämnden. Ärendelista. Sammanträdesdatum

Barn- och ungdomsnämnden. Ärendelista. Sammanträdesdatum Barn- och ungdomsnämnden Sammanträdesdatum 2016-09-22 Ärendelista 80 Dnr 2016-000076 Budgetuppföljning och ekonomisk redovisning år 2016 81 Dnr 2016-000163 Remiss av förslag från barn- och ungdomskonferensen

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden

Barn- och utbildningsnämnden 2015-12-01 1 (12) Plats och tid Stadshuset, Vetlanda, tisdagen den 1 december 2015 klockan 14.00 18.00 Beslutande Mikael Hahn (S), ordförande Agneta Lindberg (S) Mikael Engström (S) Patrik Karlsson (VF)

Läs mer

Barn- och ungdomsnämnden. Ärendelista. Sammanträdesdatum

Barn- och ungdomsnämnden. Ärendelista. Sammanträdesdatum Barn- och ungdomsnämnden Sammanträdesdatum 2018-08-29 Ärendelista 66 Dnr 2018-000005 Budgetuppföljning och ekonomisk redovisning 67 Dnr 2018-000280 Nämndsplan och budget för år 2019 samt ekonomisk plan

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1(9)

Sammanträdesprotokoll 1(9) Sammanträdesprotokoll 1(9) Plats och tid ande Kommunhuset, konferensrummet hos barn- och utbildningsförvaltningen, klockan 16.30 18.00 Kent Christensen (S), ordförande Majja Neverland (V) Övriga närvarande

Läs mer

g ENKÖPINGS .KOMMUN --:J.o 1 >1. - o v-2 f ojo J 't - 61/ - 1 lo ;Jo 18 - o Y -65 Protokoll Sammanträdesdatum Upplevelsenämnden

g ENKÖPINGS .KOMMUN --:J.o 1 >1. - o v-2 f ojo J 't - 61/ - 1 lo ;Jo 18 - o Y -65 Protokoll Sammanträdesdatum Upplevelsenämnden ~ g ENKÖPINGS 1 (13) Beslutande organ Plats och tid Stadshuset i Kumla, torsdagen den 22 mars 2018, klockan 13.10-14.30 Beslutande Jesper Englundh, Ordförande (S) Mats O Karlsson (S) Philip Wikman (NE)

Läs mer

Gunnar Crona, skolchef Thomas Svenningsson, sekreterare Sanna Rickardsson, skolekonom. Kultur- och utbildningskontoret

Gunnar Crona, skolchef Thomas Svenningsson, sekreterare Sanna Rickardsson, skolekonom. Kultur- och utbildningskontoret 1(11) Plats och tid Naturum kl. 15.00 Beslutande Kristine Hästmark (M), ordförande Annie Fredriksen (S), 1:vice ordförande Daniel Karlsson (KD), 2:e vice ordförande Gunnar Friborg (C) Jessica Källberg

Läs mer

Elisabeth Tängdén. Kommunkontoret. Hans Lindgren. Elisabeth Tängdén ANSLAG/BEVIS. Barn- och utbildningsutskottet. Pernilla Brändström

Elisabeth Tängdén. Kommunkontoret. Hans Lindgren. Elisabeth Tängdén ANSLAG/BEVIS. Barn- och utbildningsutskottet. Pernilla Brändström Barn- och utbildningsutskottet 2015-12-07 1 (15) Plats och tid Kommunkontoret Robertsfors 2015-12-07 kl. 13:00-16:00 Beslutande Hans Lindgren (s), ordförande Elisabeth Tängdén (c) Per Olofsson (c) Robert

Läs mer

Olle Jansson (S), ordförande Karin Broström (C) Inger Lundh Jansson (MP), ersättare Bino Drummond (M) Inger Nordqvist (M), ersättare

Olle Jansson (S), ordförande Karin Broström (C) Inger Lundh Jansson (MP), ersättare Bino Drummond (M) Inger Nordqvist (M), ersättare 1(13) Plats och tid Sammanträdesrum Ununge, kommunhuset Ankaret, Estunavägen 14, Norrtälje kl. 13.00-14.10 ande Ledamöter Olle Jansson (S), ordförande Karin Broström (C) Inger Lundh Jansson (MP), ersättare

Läs mer

Protokoll 1 (25) Vuxenutbildningscentrum, Korsängsgatan 12, torsdagen den 13 december 2018, klockan

Protokoll 1 (25) Vuxenutbildningscentrum, Korsängsgatan 12, torsdagen den 13 december 2018, klockan Protokoll 1 (25) ande organ Plats och tid ande Ej tjänstgörande ersättare Vuxenutbildningscentrum, Korsängsgatan 12, torsdagen den 13 december 2018, klockan 15.00 17.30 Marié Karlström, Ordförande (S)

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1(11)

Sammanträdesprotokoll 1(11) Sammanträdesprotokoll 1(11) Plats och tid ande Övriga närvarande Kommunhuset, konferensrummet hos barn- och utbildningsförvaltningen, klockan 16.00 17.10 Ulf Olofsson (S), ordförande Eva Andersson (S)

Läs mer

Plats och tid Sydney, Rådhusgatan 8, torsdagen den 20 september 2018, klockan

Plats och tid Sydney, Rådhusgatan 8, torsdagen den 20 september 2018, klockan Protokoll 1 (20) ande organ Plats och tid Sydney, Rådhusgatan 8, torsdagen den 20 september 2018, klockan 17.00 20.00 ande Ej tjänstgörande ersättare Solweig Sundblad, Ordförande (S) Bitte Myrsell, Vice

Läs mer

Olle Jansson (S), ordförande Emelie Löthgren (C) Mats Wilzén (MP) Bino Drummond (M) Robert Beronius (L)

Olle Jansson (S), ordförande Emelie Löthgren (C) Mats Wilzén (MP) Bino Drummond (M) Robert Beronius (L) 1(12) Plats och tid ande Sammanträdesrum Ununge, kommunhuset Ankaret, Estunavägen 14, Norrtälje kl. 14.00-14.50 Ledamöter Olle Jansson (S), ordförande Emelie Löthgren (C) 28-33 Mats Wilzén (MP) Bino Drummond

Läs mer

Mikael Engström (S) 102 pga jäv, Anna Sognefur (VF), Veronica Lardotter Ek (S) 102. Henrik Wågesson, skolchef. Jonas Gunnarsson, verksamhetsutvecklare

Mikael Engström (S) 102 pga jäv, Anna Sognefur (VF), Veronica Lardotter Ek (S) 102. Henrik Wågesson, skolchef. Jonas Gunnarsson, verksamhetsutvecklare Plats och tid Kommunstyrelsens sammanträdessal, Stadshuset, kl. 13.30 till 17.00 ande Douglas Thor (M), Andreas Elamsson (C), Ingemar Sturesson (KD), Mikael Hahn (S), Pia Fälth (SD), Agneta Lindberg (S),

Läs mer

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN 2011-02-16 1 Plats och Tid Stadshuset, kl. 08:00 12:00 Beslutande Olof Eriksson (S), ordförande Torbjörn Norén (S), ers f Linda Strand (S) Hans Andersen (S), ers f Laila Andrén

Läs mer

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 1 (17) Paragrafer 51-63

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 1 (17) Paragrafer 51-63 1 (17) Paragrafer 51-63 Plats och tid Sammanträdesrum 1 kl. 14:00-15:35 Beslutande ledamöter Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Rune Persson (S) (ordförande)

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden

Barn- och utbildningsnämnden Plats och tid ande Ledamöter Tisdagen 6 mars 2018 kl. 15.00 17.00, Kommunhuset, Svenljungasalen Norr Monica Björsell (LBPO), ordförande Torsten Lindh (S) Anne-Louise Karlsson (C) Petra Ojala (C) Susanne

Läs mer

Kommunkontoret i Bergsjö. Måndag 14 december 2015 kl. 08:15-13:30. Eva Engström Sekreterare. Yvonne Nilsson Ekonom,

Kommunkontoret i Bergsjö. Måndag 14 december 2015 kl. 08:15-13:30. Eva Engström Sekreterare. Yvonne Nilsson Ekonom, NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (12) Sida Plats och tid Kommunkontoret i Bergsjö. Måndag 14 december 2015 kl. 08:15-13:30. Beslutande Erik Eriksson Neu (S) Ordförande Kent

Läs mer

KALLELSE BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN

KALLELSE BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN 1 (14) BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN KALLELSE 2018-10-03 BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN Tid tisdagen den 9 oktober 2018 kl. 08:30 Plats Sessionssalen Är Du förhindrad att närvara meddelar Du nämndsekreterare

Läs mer

Olle Jansson (S), ordförande Karin Broström (C) Mats Wilzén (MP) Bino Drummond (M) Robert Beronius (L)

Olle Jansson (S), ordförande Karin Broström (C) Mats Wilzén (MP) Bino Drummond (M) Robert Beronius (L) 1(16) Plats och tid ande Sammanträdesrum Ununge, kommunhuset Ankaret, Estunavägen 14, Norrtälje Kl. 14.00-15.00 Ledamöter Olle Jansson (S), ordförande Karin Broström (C) Mats Wilzén (MP) Bino Drummond

Läs mer

Madelene Fredriksson, ekonomichef Anne Josefsson, sekreterare. Justerande. [Jansson (S)

Madelene Fredriksson, ekonomichef Anne Josefsson, sekreterare. Justerande. [Jansson (S) NORRTÄLJE KOMMUN Barn- och skolnämndens arbetsutskott SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Plats och tid ande Sammanträdesrum Ununge, Kommunhuset Ankaret Estunavägen 12, Norrtälje ki 14:00-16:00 Göran Pettersson (M),

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden

Barn- och utbildningsnämnden Plats och tid Tisdagen 3 september 2019 klockan 14.27 15.10 Kommunhuset, Svenljungasalen Norr Beslutande Ledamöter Patrik Harrysson (S), ordförande Torsten Lindh (S) Peo Rosander (S) Ann Wallnedal (LPo)

Läs mer

Kari Staatsen (Hela Edas Lista) ordförande Birgitta Olsson (Hela Edas Lista) Hanna Andersson (M) Sylvia Jonasson (C) Lena Olsson (S)

Kari Staatsen (Hela Edas Lista) ordförande Birgitta Olsson (Hela Edas Lista) Hanna Andersson (M) Sylvia Jonasson (C) Lena Olsson (S) 1(10) Plats och tid Kommunstyrelsesalen Kommunkontoret Charlottenberg kl 11.00-12.00, 13.00-15.20 Beslutande Kari Staatsen (Hela Edas Lista) ordförande Birgitta Olsson (Hela Edas Lista) Hanna Andersson

Läs mer

Barn- och utbildningsförvaltningen, kl

Barn- och utbildningsförvaltningen, kl 1 Plats och tid Barn- och utbildningsförvaltningen, kl. 13.00 14.40 Beslutande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Övriga närvarande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Utses att justera Justeringens

Läs mer

SALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (14) Sammanträdesdatum. Skolnämnden 2008-11-12. Se bifogad deltagarlista. Se bifogad deltagarlista

SALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (14) Sammanträdesdatum. Skolnämnden 2008-11-12. Se bifogad deltagarlista. Se bifogad deltagarlista SALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (14) Plats och tid Skolkansliet 2008-11-12 kl 14.00 17.10 Beslutande Se bifogad deltagarlista Närvarande ersättare Se bifogad deltagarlista Övriga deltagande Se bifogad

Läs mer

Barn- och ungdomsnämnden Sammanträdesdatum 2014-08-28

Barn- och ungdomsnämnden Sammanträdesdatum 2014-08-28 Barn- och ungdomsnämnden Paragraf Ärendelista Sammanträdesdatum 2014-08-28 69 Budgetuppföljning och ekonomisk redovisning år 2014 70 Budget skolskjuts 2015 71 Återremiss motion om förskola i Vallberga

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott Innehåll Upprop Val av justerare Justeringens tid och plats 21 Godkännande av ärendelista 2018/4007 4 22 Delgivningar 2018/4005 5 23 Systematiskt kvalitetsarbete 2018/4018 6-7 24 Budget 2019 2017/4098

Läs mer

HÖGSBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (9 ) Utbildningsutskottet

HÖGSBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (9 ) Utbildningsutskottet HÖGSBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (9 ) Plats och tid Notariet,tisdagen den 5 november 2018 kl 10.00-15.00 Beslutande Tuva Bojstedt (KD), ordförande Jonas Erlandsson (S), v ordförande Leif Gustavsson

Läs mer

Plats och tid Syndey, Rådhusgatan 8, torsdagen den 25 april 2019, klockan Marja-Leena Tiitinen (KD) Britta Dalved (V) Barbara Ciolek (SD)

Plats och tid Syndey, Rådhusgatan 8, torsdagen den 25 april 2019, klockan Marja-Leena Tiitinen (KD) Britta Dalved (V) Barbara Ciolek (SD) Protokoll 1 (14) Beslutande organ Plats och tid Syndey, Rådhusgatan 8, torsdagen den 25 april 2019, klockan 17.00 19.50 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Bitte Myrsell, Ordförande (M) Solweig Sundblad,

Läs mer

Barn- och utbildningsutskottet (15)

Barn- och utbildningsutskottet (15) Barn- och utbildningsutskottet 2018-10-15 1 (15) Plats och tid Kommunkontoret Robertsfors 2018-10-15 kl. 13:00-15:45 Beslutande Robert Lindgren (s), ordförande Elisabeth Tängdén (c) Ingrid Sundbom (c)

Läs mer

Kommunkontoret onsdagen den 21 november 2018 kl. 08:30-14:00, ajournering för lunch 12:15-13:00

Kommunkontoret onsdagen den 21 november 2018 kl. 08:30-14:00, ajournering för lunch 12:15-13:00 1(19) Plats och tid Kommunkontoret onsdagen den 21 november 2018 kl. 08:30-14:00, ajournering för lunch 12:15-13:00 Beslutande Se särskild förteckning sid 2 Övriga Se särskild förteckning sid 2 Justeringens

Läs mer

Hans Forsberg (M), ordförande Fredrik Hansson (C), vice ordförande Lisa Andersson (M) Ulrika Landergren (FP) Eva Borg (S)

Hans Forsberg (M), ordförande Fredrik Hansson (C), vice ordförande Lisa Andersson (M) Ulrika Landergren (FP) Eva Borg (S) KUNGSBACKA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Plats och tid sammanträde Kungsbackarummet, stadshuset Klockan 08:30-12:05 ajournering 10-10:15 Beslutande Ledamöter Hans Forsberg (M), ordförande Fredrik Hansson

Läs mer

Utbildningsnämndens arbetsutskott 2013-04-02

Utbildningsnämndens arbetsutskott 2013-04-02 NORRTÄLJE SAMMANTRÄDESPROTOKOLL, K. KOMMUN Utbildningsnämndens arbetsutskott Piats och tid ande Sammanträdesrum Ununge, Kommunhuset Ankaret Estunavägen 12, Norrtälje kl. 14.00-14.45 Louise Branting (C),

Läs mer

Ann-Christine Myrgren (S), Ordförande Åke Hamrin (V), 1:e vice ordförande Anna Davis (M), 2:e vice ordförande

Ann-Christine Myrgren (S), Ordförande Åke Hamrin (V), 1:e vice ordförande Anna Davis (M), 2:e vice ordförande 1(18) Plats och tid Rådhuset, torsdag den 28 september 2017 kl 08:15-11:40 med ajournering 09:30-09:45 Beslutande Närvarande ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Justerare Ledamöter Ann-Christine

Läs mer

Register SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. 71 Genomgång av föredragningslista. 72 Allmänhetens frågestund. 73 Information november 2018

Register SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. 71 Genomgång av föredragningslista. 72 Allmänhetens frågestund. 73 Information november 2018 Register 71 Genomgång av föredragningslista 72 Allmänhetens frågestund 73 Information november 2018 74 Budgetuppföljning oktober 2018 75 Handlingsplan för hedersrelaterat våld 76 Kvalitetsredovisning 2017-2018

Läs mer

Underskrifter Sekreterare

Underskrifter Sekreterare TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2015-09-17 Barn- och utbildningsnämnden Plats och tid Kommunhuset kl 17:00 19:30 Utses att justera Maria Jacobsson Justeringens plats och tid Kommunhuset 2015-09-24

Läs mer

Protokoll Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden

Protokoll Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden 1 Ärendeförteckning sid. 36 Val av justerare... 3 37 Fastställande av ärendelista... 4 38 Anmälan av informationsärenden mars... 5 39 Redovisning av delegeringsbeslut mars... 6 40 Ekonomisk periodrapport

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden Innehåll Upprop Val av justerare Justeringens tid och plats 24 Godkännande av ärendelista 2018/4007 4 25 Delgivningar 2018/4005 5 26 Statusrapport 2018/4006 6 27 Systematiskt kvalitetsarbete 2018/4018

Läs mer

Norrtäljesalen, Kommunhuset Ankaret Estunavägen 14, Norrtälje kl Marita Jeansson (S) Ulla Maiutchenko (M)

Norrtäljesalen, Kommunhuset Ankaret Estunavägen 14, Norrtälje kl Marita Jeansson (S) Ulla Maiutchenko (M) NORRTÄLJE KOMMUN Barn- och skolnämnden SAMMANTRADESPROTOKOLL Plats och tid ande ledamöter Tjänstgörande ersättare Närvarande ersättare övriga deltagande Utses justera Justeringens plats och tid Underskrift

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1(15)

Sammanträdesprotokoll 1(15) Sammanträdesprotokoll 1(15) Plats och tid Centralskolans konferensrum, klockan 16.00 18.35 ande Övriga närvarande Ulf Olofsson (C), ordförande Thommy Ukkonen (S) Kent Christensen (S) Olle Rahm (S) Majja

Läs mer

Delegationsordning för grund- och förskolenämnden

Delegationsordning för grund- och förskolenämnden Delegationsordning för grund- och förskolenämnden Antagen av grund- och förskolenämnden 2011-06-22, senast reviderad 2015-10-21 Utgångspunkter Ansvaret för verksamhet, budget och personal bör vara delegerat

Läs mer

BN AU PROTOKOLL

BN AU PROTOKOLL BN AU PROTOKOLL HEDEMORA KOMMUN ilu HEDEMORA 1(11) Plats och tid Tjädernhuset, sammanträdesrum Vargen, kl. 09.00-10.20 Beslutande Ledamöter Se närvarolista sidan 2 Tjänstgörande ersättare Se närvarolista

Läs mer

Nämnden för Förskola & Grundskolas arbetsutskott

Nämnden för Förskola & Grundskolas arbetsutskott Plats och tid Stadshuset, klockan 8.30-12.00 Beslutande Ledamöter Anders Ekström (M), ordförande Christian Haneson (FP), 1:e vice ordförande Maj-Britt Rane Andersson (S), 2:de vice ordförande Lisa Andersson

Läs mer

Plats och tid Mikaelstugan Norra Storgatan 3, onsdagen den 26 juni 2019 kl 17:55-19:35 Beslutande

Plats och tid Mikaelstugan Norra Storgatan 3, onsdagen den 26 juni 2019 kl 17:55-19:35 Beslutande 1 (15) Plats och tid Mikaelstugan Norra Storgatan 3, onsdagen den 26 juni 2019 kl 17:55-19:35 Beslutande Kenneth Bolinder (S), Ordförande Bo Blixt (S) Håkan Olsson (S) Madeleine Landin (S) Krister Nilsson

Läs mer

Monica Lindgren (S) 16-19, Mikael Peterson (S) ordförande, Joel Petersson (V), Hans Carlsson (M), Margareta Barkselius (C) och Ari Jaanus (SD).

Monica Lindgren (S) 16-19, Mikael Peterson (S) ordförande, Joel Petersson (V), Hans Carlsson (M), Margareta Barkselius (C) och Ari Jaanus (SD). Barn- och utbildningsnämnden 1 (7) Plats och tid Hellqvistsalen, kommunhuset, onsdagen den 19 april 2017, klockan 16.00 17.50. ande Monica Lindgren (S) 16-19, Mikael Peterson (S) ordförande, Joel Petersson

Läs mer

Bringsta skola i Harmånger Måndag 24 augusti 2015 kl. 08:15 14:15 med ajournering mellan kl. 10:20 13:00 för lunch samt möte med revisionen

Bringsta skola i Harmånger Måndag 24 augusti 2015 kl. 08:15 14:15 med ajournering mellan kl. 10:20 13:00 för lunch samt möte med revisionen NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (9) Sida Plats och tid Bringsta skola i Harmånger Måndag 24 augusti 2015 kl. 08:15 14:15 med ajournering mellan kl. 10:20 13:00 för lunch samt

Läs mer

Bildningsnämnden (16)

Bildningsnämnden (16) Bildningsnämnden 2016-10-24 1(16) Plats och tid Kommunhuset, nämndrummet kl. 13.00 Beslutande Lillemor Larsson (V) ordförande Per Aspengren (S) Anders Englund (S) Jan-Olof Hesselstedt (V) Anne-Marie Johansson

Läs mer

1 Redovisning av barnomsorgskön BUN 16/39. 2 Aktuell information BUN 16/33. 3 Verksamhetsplan BUN 16/34. 4 Ekonomisk uppföljning BUN 15/69

1 Redovisning av barnomsorgskön BUN 16/39. 2 Aktuell information BUN 16/33. 3 Verksamhetsplan BUN 16/34. 4 Ekonomisk uppföljning BUN 15/69 BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN KALLELSE Sammanträdesdatum 2016-04-20 PLATS OCH TID Kommunkontoret, lokal Nedre Fryken, onsdag 20 april 2016, 15.00 18.00 FÖREDRAGNINGSLISTA ÄRENDE Val av protokolljusterare

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 av 16 Socialnämnden Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 av 16 Socialnämnden Sammanträdesdatum Plats och sammanträdestid Närvarande ledamöter Frånvarande ledamöter Närvarande ersättare Tjänstgörande ersättare Frånvarande ersättare Övriga deltagare Justeringens plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal

Läs mer

Plats och tid Asarumssalen, klockan 13:00 15:30, ajournering kl 14:30 14:55.

Plats och tid Asarumssalen, klockan 13:00 15:30, ajournering kl 14:30 14:55. sid 1 av 15 Plats och tid Asarumssalen, klockan 13:00 15:30, ajournering kl 14:30 14:55. Beslutande: Tobias Folkesson Ordförande (S) Susanne Olsson Vice Ordförande (S) Qristina Ribohn Ledamot (S) Mona

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Barn- och skolnämndens arbetsutskott 2011-08-29 Plats och tid Beslutande Sammanträdesrum Fregatten, Norrtälje kommunala vuxenutbildning (NKV) Astrid Lindgrens gata 2, Nordrona, Norrtälje kl 13:00-13:30

Läs mer

Sammanträdesprotokoll (14) Barn- och utbildningsnämnden

Sammanträdesprotokoll (14) Barn- och utbildningsnämnden Barn- och utbildningsnämnden 2015-11-25 1 (14) Plats och tid Kommunkontoret Djurås, kl. 14.00-16.30 Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Svante Hanses (KOSA) ordförande Pelle Källs (KOSA) Anne-Christine

Läs mer

Strömstad Gymnasium, Fullriggaren 2010-11-04 klockan 08:00 12.00

Strömstad Gymnasium, Fullriggaren 2010-11-04 klockan 08:00 12.00 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (11) Plats och sammanträdestid Beslutare Övriga deltagare Justeringens plats och tid Strömstad Gymnasium, Fullriggaren klockan 08:00 12.00 Pia Tysklind (s) Björn-Ole Adamsson

Läs mer

Underskrifter Sekreterare Paragrafer Agneta Brus. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Underskrifter Sekreterare Paragrafer Agneta Brus. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. 1(23) Plats och tid Norrtäljesalen, kommunhuset Ankaret, Estunavägen 14, Norrtälje kl. 14.00-16.20 ande Ersättare Ledamöter Olle Jansson (S), ordförande Conny Andersson (S) Ulla Bratt (S) Anders Leander

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Barn och utbildningsnämnden Administrativa avdelningen

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Barn och utbildningsnämnden Administrativa avdelningen 1 (9) Plats och tid Kommunkontoret, Silen, 16.00 16.45 Beslutande Övriga närvarande Therése Gustafsson, Ordförande (FP) Daniel Markstedt, V Ordförande (S) Benny Moberg (KD) Bo Eriksson (FP) Jörgen Berglund

Läs mer

Sammanträdesdatum. Barn- och utbildningsnämnden 18 augusti (10)

Sammanträdesdatum. Barn- och utbildningsnämnden 18 augusti (10) Barn- och utbildningsnämnden 18 augusti 2015 1(10) Plats och tid: Ferlinrummet kl 9.00 11.30 Beslutande: Torbjörn Parling (S), ordförande Patrik Fornander (M) Olle Engström (S) Ann-Marie Rosö (S) Robert

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1(10)

Sammanträdesprotokoll 1(10) Sammanträdesprotokoll 1(10) Plats och tid Kommunhuset, konferensrum Ferdinand B, klockan 15.00-15.50 ande Övriga närvarande Tove Winqvist (S), ordförande Jimmy Fredriksson (S) Karin Hurtig (V) Ylva Lundkvist

Läs mer

Barn- och ungdomsnämnden. Ärendelista. Sammanträdesdatum

Barn- och ungdomsnämnden. Ärendelista. Sammanträdesdatum Barn- och ungdomsnämnden Sammanträdesdatum 2018-04-25 Ärendelista 39 Dnr 2018-000005 Budgetuppföljning och ekonomisk redovisning 40 Dnr 2017-000018 Yttrande över förstudie av utbyggnad av Glänningesjö

Läs mer

Protokoll 1 (18) Plats och tid Vallbyrummet, måndagen den 20 maj 2019, klockan

Protokoll 1 (18) Plats och tid Vallbyrummet, måndagen den 20 maj 2019, klockan Protokoll 1 (18) ande organ Plats och tid Vallbyrummet, måndagen den 20 maj 2019, klockan 15.00 17.30 ande Ej tjänstgörande ersättare Peter Book, Ordförande (M) Amanda Forsberg, 1:e vice ordförande (L)

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden

Barn- och utbildningsnämnden Plats och tid Kommunhuset, Mästaren kl 16.30-18.05 ande Kenth Wengholm (M) Ordförande Hans Dahm (S) Vice ordförande Ann Ohlsson (Fp) Annika Singleton (KD) Maria Sundqvist (S) Justerande Annica Erikssen

Läs mer

Sekreterare:... Madelene Johansson. Anslagsbevis: Sammanträdesdatum: Justeringsdatum:

Sekreterare:... Madelene Johansson. Anslagsbevis: Sammanträdesdatum: Justeringsdatum: 1/10 Utbildningsnämnden Sammanträdestid: 2019-02-06, kl. 14.00 15.45 Lokal: Ledamöter: Monica Andersson (C) ordförande Jeanette Janson (LP) vice ordförande Stefan Jansson (S) Margareta Carlsson (S) Leif

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Barn- och skolnämndens arbetsutskott 2011-03-21 Plats och tid ande Sammanträdesrum Rimbo, Kommunhuset Ankaret Estunavägen 14, Norrtälje kl 13.00-14.00 Göran Pettersson, ordförande Åsa Wennerfors (FP) 1:e

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1(15)

Sammanträdesprotokoll 1(15) Sammanträdesprotokoll 1(15) Plats och tid Källskolans matsal, klockan 16.00-18.50 ande Övriga närvarande Majja Neverland (V), ordförande Thommy Ukkonen (S) Frida Jansson (S) Robin Bergman (S) Ulf Olofsson

Läs mer

Remco Andersson Kommunhuset i Lomma, Paragrafer Maria Franzén Waljenäs. Robert Wenglén. Remco Andersson

Remco Andersson Kommunhuset i Lomma, Paragrafer Maria Franzén Waljenäs. Robert Wenglén. Remco Andersson Sammanträdesdatum s. 1 (12) Plats Sammanträdesrum Önnerup, kommunhuset i Lomma Tid Tisdagen den 10 maj 2016, kl. 15.00 17.40 Beslutande Robert Wenglén (M) Cia Barwén (M) Remco Andersson (L) ordförande

Läs mer

Kristina Svensson (Mp) Alexander Hutter (S) Maria Sörkvist (C) Elsie-Marie Östling (S) Veronica Almroth (L)

Kristina Svensson (Mp) Alexander Hutter (S) Maria Sörkvist (C) Elsie-Marie Östling (S) Veronica Almroth (L) 1 KALLELSE/underrättelse till sammanträde Ledamot som är förhindrad deltaga i sammanträde inkallar vederbörande ersättare att tjänstgöra. Plats och tid Fm: Verksamhetsbesök vid Svanesunds förskolor 2018-03-12

Läs mer

Protokoll 1 (19) Plats och tid Jobbcentrum, Drottninggatan 44, måndagen den 24 september 2018, klockan

Protokoll 1 (19) Plats och tid Jobbcentrum, Drottninggatan 44, måndagen den 24 september 2018, klockan Protokoll 1 (19) ande organ Plats och tid Jobbcentrum, Drottninggatan 44, måndagen den 24 september 2018, klockan 17.15 19.45 ande Ej tjänstgörande ersättare Solweig Eklund, Ordförande (S) Tuija Rönnback,

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1(16)

Sammanträdesprotokoll 1(16) Sammanträdesprotokoll 1(16) Plats och tid Kommunhuset, sessionssalen, klockan 15.00 17.00 ande Övriga närvarande Tove Winqvist (S), ordförande Rickard Gillman (S) Karin Hurtig (V) Nancy Ibarra (V) Ylva

Läs mer

Barn- och utbildningskontoret

Barn- och utbildningskontoret 1(22) Plats och tid Norrtäljesalen, kommunhuset Ankaret, Estunavägen 14, Norrtälje kl. 14.00-15.45 ande Ledamöter Hanna Stymne Bratt (S), ordförande Måns Nilsson (S) Sven-Olov Jansson (S) Sara Hansson

Läs mer

Områdesstyrelsen i Kallbygden

Områdesstyrelsen i Kallbygden 1(10) Plats och tid Badhuset i Kall, kl 16.00-17.40. Beslutande Christer Edsholm, ordförande, personvald Lottie Paulus, personvald ersätter Anders Borgström, personvald Lena Edsfeldt, personvald Björn

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott. Innehåll

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott. Innehåll Innehåll 30 Godkännande av ärendelista... 41 31 Budget 2017... 42 32 Statusrapport över pågående ärenden i barn- och utbildningsnämnden... 43 33 Ansökan om bidrag för Miljö & Naturboken... 44 34 Hur blir

Läs mer

Svante Hanses (KOSA) ordförande Pelle Källs (KOSA) Anne-Christine Carlsson (S) Anders Bengtsson (KD) Anders Bengtsson (KD) Helene Jarefors

Svante Hanses (KOSA) ordförande Pelle Källs (KOSA) Anne-Christine Carlsson (S) Anders Bengtsson (KD) Anders Bengtsson (KD) Helene Jarefors Sammanträdesprotokoll Barn- och utbildningsnämnden 2016-12-21 1 (5) Plats och tid Kommunkontoret Djurås, kl. 15.00-16.00 Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Svante Hanses (KOSA) ordförande Pelle

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1(17)

Sammanträdesprotokoll 1(17) Sammanträdesprotokoll 1(17) Plats och tid Björkängen, klockan 15.00 16.15 ande Övriga närvarande Johanna Odö (S), ordförande Jimmy Fredriksson (S) Elizabeth Pettersson (S) tjänstgörande ersättare Karin

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1(12)

Sammanträdesprotokoll 1(12) Sammanträdesprotokoll 1(12) Plats och tid ande Övriga närvarande Kommunhuset, konferensrummet hos barn- och utbildningsförvaltningen, klockan 16.30 18.30 (S), ordförande Rickard Gillman (S) Majja Neverland

Läs mer

Protokoll från Barn- och ungdomsutskottets sammanträde

Protokoll från Barn- och ungdomsutskottets sammanträde 2013-09-11 Sida 1 (15) Protokoll från Barn- och ungdomsutskottets sammanträde 2013-09-11 P g a personuppgiftslagen (PUL) kan vissa uppgifter i protokollet vara borttagna (kryssade) Innehållsförteckning

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Skolnämnden. Linden, Nybrogatan 15, torsdagen den 26 januari 2017 kl 08:15-11:00 med ajournering 09:30-09:50.

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Skolnämnden. Linden, Nybrogatan 15, torsdagen den 26 januari 2017 kl 08:15-11:00 med ajournering 09:30-09:50. 1(15) Plats och tid Beslutande Närvarande ej tjänstgörande ersättare Linden, Nybrogatan 15, torsdagen den 26 januari 2017 kl 08:15-11:00 med ajournering 09:30-09:50. Ledamöter Ann-Christine Myrgren (S),

Läs mer

Justering av protokoll har tillkännagivits genom anslag på kommunens anslagstavla

Justering av protokoll har tillkännagivits genom anslag på kommunens anslagstavla Plats och tid Kommunhuset, A-salen, kl. 13.00 16.00 Beslutande och övriga närvarande enligt sida 2 Paragrafer 87-93 Utses att justera Justeringens plats och tid Kommunhuset Underskrifter Sekreterare Susanne

Läs mer

Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott Tisdagen den 31 maj 2011, Vargmötet, barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna, kl

Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott Tisdagen den 31 maj 2011, Vargmötet, barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna, kl 1 (18) Plats och tid Beslutande Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Tisdagen den 31 maj 2011, Vargmötet, barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna, kl. 08.30 10.30 Raimo Vuojärvi

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (2) Utbildningsnämnden BEVIS. Kommunstyrelseförvaltningen 1(12) Paragrafer Sekreterare.

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (2) Utbildningsnämnden BEVIS. Kommunstyrelseförvaltningen 1(12) Paragrafer Sekreterare. 1(12) Sammanträdesprotokoll Blad 1 (2) Plats och tid kommunhuset rum 293 kl 08.15 Beslutande Britta Bergström (S) Bror Sterner (S) Solweig Ericsson-Kurg (FP) Linda Hägglund (S) Clas-Göran Borrman (S) Lars

Läs mer

Eva Wetterstrand, förvaltningsdirektör Agneta Brus, nämndsekreterare Malin Jonsson, controller Danny Stacey, skolstrateg 14-15

Eva Wetterstrand, förvaltningsdirektör Agneta Brus, nämndsekreterare Malin Jonsson, controller Danny Stacey, skolstrateg 14-15 1(11) Plats och tid Norrtäljesalen, kommunhuset Ankaret, Estunavägen 14, Norrtälje kl. 14.00-15.55 Beslutande Ledamöter Hanna Stymne Bratt (S), ordförande Måns Nilsson (S) Sven-Olov Jansson (S) Sara Hansson

Läs mer