Detaljplan för Hotell och Kontor vid August Barks gata inom stadsdelen Högsbo i Göteborg

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Detaljplan för Hotell och Kontor vid August Barks gata inom stadsdelen Högsbo i Göteborg"

Transkript

1 Samrådsredogörelse Koncept Datum: Diarienummer: 0552/12 och 0553/12 Silvia Orrego Briceño Telefon: E-post: Detaljplan för Hotell och Kontor vid August Barks gata inom stadsdelen Högsbo i Göteborg Detaljplan för Hotell och Kontor vid Axel Adlers gata inom stadsdelen Högsbo i Göteborg Samrådsredogörelse Följande yttranden och synpunkter rörande de aktuella planerna är utdrag från samrådsredogörelsen som upprättades i samband med samrådet som genomfördes i december 2009 till januari 2010 för detaljplanen Fyra detaljplaner för handel, kontor och icke störande verksamheter vid Frölunda Smedja inom stadsdelen Högsbo i Göteborg. Samrådsredogörelsen ingick i utställningsbeslutet och finns att tillgå på Stadsbyggnadskontoret. Bakgrund Rubricerade detaljplaner ingick i detlajplanarbetet för Fyra detaljplaner för handel, kontor och icke störande verksamheter vid Frölunda Smedja inom stadsdelen Högsbo i Göteborg /04, 0439/09, 0362/09, 0361/09. Detaljplanen skulle bland annat göra det möjligt att fastställa användningen för de två altbo (socialt korttidsboende) som ingick i Kvarteret Borret, diarienummer 0361/09. Byggnadsnämnden beslöt den 2 oktober 2012 att avbryta detaljplan för kvm handel i Kvarteret Borret. Kontoret informerade i samband med avbrytandet att man skulle återkomma med begäran om utställning för de två Altbo som idag har tillfälligt bygglov. På byggnadsnämndens temadag den 17 september 2013 informerade kontoret att man avsåg att ställa ut de aktuella detaljplanerna. Byggnadsnämnden beslöt tidigare om utställning gällande Kv. Borret och de båda altbona den 22 juni Samråd för den avbrutna detaljplanen hölls den 2 december 2009 till den 26 januari (6)

2 Genomförande Byggnadsnämnden beslöt 10 november 2009 att genomföra gemensamt samråd för detaljplaneförslagen Fyra detaljplaner för handel, kontor och icke störande verksamheter vid Frölunda Smedja inom stadsdelen Högsbo i Göteborg. Planförslagen sändes för yttrande enligt bifogad lista över samrådskrets, bilaga 1, under tiden 2 december januari Förslagen har under samrådstiden varit utställda på stadsbyggnadskontoret och på stadsdelsbiblioteket i Frölunda. Samrådsmöte hölls i Frölunda kulturhus 13 januari Efter samrådstiden slut lades Altbo vid Frölunda kyrkogård (Axel Adlers gata) till Kv. Borret som i samrådsskedet ingått i planen för Handel vid Axel Adlers gata samt Altbo vid August Barks gata som i samrådsskedet ingått i planen för Kv. Skruvtvingen. Sammanfattning Allvarligaste invändningen kommer från Miljönämnden som anser att befintliga Altbo, socialt korttidsboende, ligger på platser som hade varit olämpliga för nyetablering av bostäder. Förutsättningarna för en god boendemiljö på dessa platser bör utredas vidare. Framförda synpunkter har i övrigt till stor del kunnat beaktas genom mindre ändringar i planhandlingarna. Kopior av samtliga yttranden har överlämnats till fastighetskontoret, fastighetsägare och berörda konsulter för kännedom och ev. beaktande vid planens genomförande. Inkomna synpunkter och stadsbyggnadskontorets kommentarer Inkomna synpunkter har sammanfattats nedan. Synpunkterna finns i sin helhet på stadsbyggnadskontoret. Kommunala nämnder och bolag m.fl. 1. Fastighetsnämnden Fastighetsnämnden är positiv till att Altbo-boendet säkras i detaljplan men anser att det är lämpligare att planlägga dessa som vård eller hotell för att inte utgöra hinder för utveckling av befintliga och nya verksamheter på sikt. Kommentar: Kontoret bedömer att både Altbo vid Axel Adlersgata (före detta detaljplan för Kv. Borret) och vid August Barks gata (inom före detta detaljplan för Kv. Skruvtvingen) bör planläggas som hotell och kontor. Framtida verksamheter inom Högsbo-Sisjön kommer att planläggas för icke störande verksamheter. 2. Göteborg Energi AB (Fjärrvärme) meddelar att berörda fastigheter antingen är anslutna till fjärrvärmenätet eller kan erbjudas anslutning. Vid föreslagna utbyggnader kan det krävas ombyggnad av både servisledning och fjärrvärmecentral. Göteborgs Stad Stadsbyggnadskontoret, Samrådsredogörelse 2(6)

3 3. Göteborg Energi Gasnät AB har svarar att inom planområdet vid Axel Adlers gata finns gasledningar vilka måste beaktas och säkerställas. Det finns även driftsatta naturgasledningar i August Barks gata och Otto Elander gata, i direkt anslutning till planområdena för Kv. Borret och Kv. Skruvtvingen. 4. Göteborg Vatten yttrar allmänt (för de f.d. fyra detaljplanerna vid Frölunda Smedja): För planerad utbyggnad av gatustruktur är det viktigt att träd och belysning anpassas efter befintliga ledningar. Om ledningar behöver flyttas sker det på exploatörens bekostnad. En dagvattenutredning bör beställas som redogör för fördröjning och rening av det dagvatten som alstras från gatunätet. Det finns behov av större dagvattendammar och utjämningsmagasin. Dagvatten skall i första hand tas om hand lokalt, i andra hand fördröjas inom kvartersmark och vid behov avledas till allmän dagvattenledning. Den effektiva magasinsvolymen skall motsvara minst 10 mm nederbörd på anslutande hårdgjorda ytor. Dagvattnet från planområdet avleds slutligen till Stora Ån som är skyddsvärd recipient klass 1. Material för utvändiga ytor bör väljas med omsorg om miljön och oskyddade ytor av koppar eller zink undvikas. Vid trädplantering skall ett skyddsavstånd på 4 m mellan trädets rothals och ytterkant ledning hållas. Kommentar: Dagvattenutredning för området är utförd i samband med Fördjupad översiktsplan för Fässbergsdalen. Denna klargör behov av såväl fördröjning, rening och behovet av större dagvattendammar. Dagvattenutredningen är kompletterad med en översvämningskartering för Stora Ån. 5. Kulturnämnden anför att det finns ett antal fornlämningar inom planområdena. Av dessa har många tidigare undersökts och borttagits. Om exploateringen enligt planförslaget inte utökas eller förändras så påverkas ingen av de återstående fornlämningarna. Kommentar: Kulturnämndens yttrande har lämnats vidare till fastighetsägaren för kännedom. 6. Lokalförsörjningsnämnden har inget att erinra. Kontoret har även tillskrivit Medichus, som förvaltar Altbo vid Frölunda kyrkogård och Egnahemsbolaget, som förvaltar Altbo vid August Barks gata. Varken Medichus eller Egnahemsbolaget har inkommit med svar. 7. Miljönämnden tillstyrker fortsatt planarbete förutsatt att följande synpunkter beaktas: Befintliga Altbo-boenden ligger på platser som knappast hade varit aktuella för nyetablering av bostäder, med avseende på buller, störningar och luftkvalitet. Man bör närmare utreda förutsättningarna för en god boendemiljö på dessa platser. Det är mycket viktigt att man förbättrar GC-vägnätet och kollektivtrafiken. Dagvattnet måste tas om hand på ett sådant sätt att föroreningsbelastningen på Stora Ån minskar eller åtminstone förblir oförändrad. Kommentar: Altbo vid Agust Barks gata ligger i naturparti och utan större Göteborgs Stad Stadsbyggnadskontoret, Samrådsredogörelse 3(6)

4 trafikstörningar. Omgivningen är inte den vanliga för bostäder, men den kan inte anses störande. Närheten till affärscentrum kan anses vara en tillgång. Gradvis i takt med planläggning i enlighet med Strukturplanen kommer Högsbo att omvandlas till ett mer promenadvänligt område och på litet längre sikt kommer fler bostäder att planläggas i Högsbo. Altbo vid Frölunda kyrkogård har ett sämre läge vad avser trafik, men är i övrigt inte oattraktivt med ett soligt läge nära Stora Ån. Området kommer dock att planläggas för hotell, dvs. korttidsboende, som inte ställs inför samma krav på fullvärdig bostad. En planbestämmelse kommer att införas som förelägger fastighetsägaren att ta omhand de första 10 mm regn genom fördröjning på kvartersmark. Detta kommer att innebära en förbättring för Stora Ån eftersom någon sådan bestämmelse inte finns i dag och eftersom planområdena redan i dag är till största delen hårdgjorda. Översvämningsrisker och rening av ån diskuteras tillsammans med Mölndals kommun och Vägverket inom det kommunövergripande projektet om Fässbergsdalens utveckling. 8. Park- och naturnämnden har inga förslag på förändringar i planförslaget. 9. Räddningstjänsten i Storgöteborg har följande synpunkter: Brandvatten skall anordnas enligt VAV P83 och VAV P76. Inga nya brandposter behöver anläggas. Räddningsfordon skall kunna placeras maximalt 50 meter från entréer och uppställningsplatser. Räddningstjänsten önskar en egen rubrik i planen, märkt Räddningstjänst. Följande underrubriker föreslås: Säkerhetsavstånd till farligtgodsleder, brandvattenförsörjning, tillgänglighet för räddningstjänsten och insatstid. Kommentar: Räddningstjänstens krav och önskemål kommer att framgå tydligt i planbeskrivningen. Statliga och regionala myndigheter m.fl. 10. Länsstyrelsen bedömer med hänsyn till ingripandegrunderna i 12 kap 1 PBL och nu kända förhållanden att ett antagande av detaljplan enligt förslaget inte kommer att prövas. Länsstyrelsen delar kommunens bedömning att förslaget inte innebär betydande påverkan på miljön. Då exploateringen bedöms kunna medföra stor påverkan på Stora Ån, som bl a hyser värdefulla reproduktionsområden för öring, bör en dagvattenplan upprättas för att klargöra vilka skyddsåtgärder som lämpligen bör vidtas för att undvika negativa konsekvenser på ån. Eventuella stabilitetshöjande åtgärder i anslutning till vattendraget samt konsekvenserna av dessa bör utredas. Erforderliga ytor skall avsättas i planen, och säkerställas genom planbestämmelser på plankarta, för anläggande av infiltrationsområden samt fördröjningsmagasin för dagvatten. Risken Göteborgs Stad Stadsbyggnadskontoret, Samrådsredogörelse 4(6)

5 för översvämning skall också vägas in. Redogörelse saknas för hur exploateringen bedöms inverka på miljökvalitetsnormer (MKN) för Stora Ån och den nedströms liggande Askimsfjorden. Stora Ån bedöms i dag uppnå måttlig ekologiska status men ej god kemisk status. Enligt Vattendirektivet måste åtgärder vidtas senast 2015 för att uppnå både god kemisk och ekologiska status. Samtliga exploateringar som kan påverka vattenområdet måste därför utföras för att dels inte riskera försämra befintlig status, dels förbättra statusen. Länsstyrelsens samrådsyttrande har bilagts, se bilaga 2 Kommentar: Planförslaget medför inga negativa förändringar på Stora Ån vad avser mängden dagvatten eftersom ytorna redan i dag är hårdgjorda och de flesta byggnader befintliga. Föreslagna nybyggnader ligger på redan hårdgjord mark. I stället kommer de bestämmelser om fördröjning av dagvatten på kvartersmark som införs på plankartorna att förbättra förhållandena för Stora Ån. Hur fördröjningen skall ske kommer inte att bestämmas i planen eftersom det kan ske på många olika sätt t ex. gröna tak, infiltration, fördröjningsmagasin inom eller utanför byggnad. Val av fördröjningsmetod avgörs därför bäst i bygglovsskedet. En redogörelse för hur exploateringen bedöms inverka på miljökvalitetsnormer kommer att infogas i planbeskrivningen. I ett parallellt pågående arbete tillsammans med Mölndal om utvecklingen i Fässbergsdalen har dagvattenplan även omfattande aktuellt planområde tagits fram. Dagvattenplanen behandlar vattenmängder till följd av ökat dagvatten, samt översvämningsrisker och föroreningsrisker. Dagvattnet från Söderleden är i dag helt orenat. Inom ramen för Fässbergsarbetet har detta påtalats för Trafikverket. 11. Skanova Nätplanering D3N Skanova bifogar kartor över sina anläggningar, särskild hänsyn bör tas till kabelstråken i det fortsatta planarbetet. I planens genomförandebeskrivning bör följande framgå: Minst 4 månader innan arbeten påbörjas i närheten av Skanovas anläggningar skall beställning på ev. undanflyttning ha inkommit till TelaSonera. Undanflyttningar kommer att debiteras enligt gällande avtal. Beställning på utsättning skall inkomma till TeliaSonera minst 4 dagar före önskat datum. 12. Vägverket (nuv. Trafikverket) Söderleden är klassad som primär transportled för farligt gods. Riskanalys skall göras för verksamheter inom 150 m från leden, dvs för Altbo. Även lämpligheten att inrätta handel i Kv. Borret bör analyseras. I planbeskrivningen bör redovisas hur gällande riktlinjer för trafikbuller klaras för Altbo-bostäderna. Kommentar: Riskutredningar för farligt gods har genomförts. Bullerutredningar har genomförts vilket resulterat i ändrad användning från bostäder till hotell och kontor. Göteborgs Stad Stadsbyggnadskontoret, Samrådsredogörelse 5(6)

6 Ändringar Stadsbyggnadskontoret bedömer att det med följande ändringar är lämpligt att gå vidare med planförslagen. Ändring av i samrådet föreslaget bostadsändamål till hotell och kontor. Åsa Swan Planchef Silvia Orrego Briceño Planarkitekt Göteborgs Stad Stadsbyggnadskontoret, Samrådsredogörelse 6(6)

Samrådsredogörelse. Genomförande. Sammanfattning. Samrådsredogörelse. Distrikt Söder, Plangruppen

Samrådsredogörelse. Genomförande. Sammanfattning. Samrådsredogörelse. Distrikt Söder, Plangruppen Samrådsredogörelse Utställning Datum: 2009-04-22 Diarienummer: 0329/07 Distrikt Söder, Plangruppen Agneta Runevad Telefon: 031-368 15 80 E-post: fornamn.efternamn@sbk.goteborg.se Detaljplan för Föreningslokal

Läs mer

Detaljplan för samlingslokal med mera på fastigheten Tolered 152:3 inom stadsdelen Tolered i Göteborg, enkelt planförfarande

Detaljplan för samlingslokal med mera på fastigheten Tolered 152:3 inom stadsdelen Tolered i Göteborg, enkelt planförfarande Datum: 2010-10-07 Diarienummer: 0936/09 (FIIa 5098) Joanna Hagstedt Telefon: 031-368 17 06 E-post: fornamn.efternamn@sbk.goteborg.se Detaljplan för samlingslokal med mera på fastigheten Tolered 152:3 inom

Läs mer

Detaljplan för bostäder vid Theres Svenssons gata inom stadsdelen Lundbyvassen i Göteborg

Detaljplan för bostäder vid Theres Svenssons gata inom stadsdelen Lundbyvassen i Göteborg Granskningsutlåtande Datum: 2016-12-20 Diarienummer: 434/13 Aktbeteckning: 2-5364 Christer Persson Telefon: 031-368 18 56 E-post: fornamn.efternamn@sbk.goteborg.se Detaljplan för bostäder vid Theres Svenssons

Läs mer

Detaljplan för bostäder med särskild service vid Blackevägen inom stadsdelen Tolered i Göteborg

Detaljplan för bostäder med särskild service vid Blackevägen inom stadsdelen Tolered i Göteborg Aktbeteckning: 2-5233 Granskningsutlåtande Datum: 2014-03-20 Diarienummer: 0371/12 Petter Frid Telefon: 031-368 15 70 E-post: petter.frid@sbk.goteborg.se Detaljplan för bostäder med särskild service vid

Läs mer

Detaljplan för Verksamheter vid Alelyckans vattenverk inom stadsdelen Gamlestaden i Göteborg

Detaljplan för Verksamheter vid Alelyckans vattenverk inom stadsdelen Gamlestaden i Göteborg Granskningsutlåtande Datum: 2015-12-01 Diarienummer: 0506/12 Aktbeteckning: 2-5300 Sirpa Antti-Hilli Telefon: 031-368 16 09 E-post: fornamn.efternamn@sbk.goteborg.se Detaljplan för Verksamheter vid Alelyckans

Läs mer

Samrådsredogörelse. Genomförande. Sammanfattning. Samrådsredogörelse. Distrikt Norr, Plangruppen

Samrådsredogörelse. Genomförande. Sammanfattning. Samrådsredogörelse. Distrikt Norr, Plangruppen Samrådsredogörelse Datum: 2009-06-12 Diarienummer: 0319/07 Arkivnummer: EIIa 5019 Distrikt Norr, Plangruppen Johan Helgesson Telefon: 031-368 19 41 E-post: fornamn.efternamn@sbk.goteborg.se Detaljplan

Läs mer

Granskningsutlåtande. Handläggning. Sammanfattning

Granskningsutlåtande. Handläggning. Sammanfattning Granskningsutlåtande Datum: 2017-03-21 Diarienummer: 0687/09 Aktbeteckning: 2-5393 Telefon: 031-368 18 04 E-post: stefan.rosen@sbk.goteborg.se Detaljplan för Bostäder i Kv Fulufjället inom stadsdelen Bagaregården

Läs mer

Ändring av EII 3596 och EII 2426, stadsplaner för delar av kvarteret Göta Kanal inom stadsdelen Nordstaden i Göteborg, enkelt planförfarande

Ändring av EII 3596 och EII 2426, stadsplaner för delar av kvarteret Göta Kanal inom stadsdelen Nordstaden i Göteborg, enkelt planförfarande Samrådsutlåtande Datum: 2012-06-20 Diarienummer: 0466/10 (FIIa 5181) Sirpa Ruuskanen Johansson Telefon: 031-368 17 87 E-post: fornamn.efternamn@sbk.goteborg.se Ändring av EII 3596 och EII 2426, stadsplaner

Läs mer

Utställningsutlåtande 1

Utställningsutlåtande 1 Utställningsutlåtande Datum: 2010-06-16 Diarienummer: 0797/07 (FIIa 5056) Filip Siewertz Telefon: 031-368 15 01 E-post: fornamn.efternamn@sbk.goteborg.se Detaljplan för Bostäder vid Elins gård inom stadsdelen

Läs mer

Stadsbyggnadskontoret hade ingett ett utlåtande: Härefter beslöt byggnadsnämnden med ändring av kontorets förslag:

Stadsbyggnadskontoret hade ingett ett utlåtande: Härefter beslöt byggnadsnämnden med ändring av kontorets förslag: Utdrag ur protokoll Sammanträdesdatum 2016-06-21 Granskning av detaljplan för bostäder vid Theres Svenssons gata inom stadsdelen Lundbyvassen 284, dnr 0434/13 Ovan nämnda detaljplan inom stadsdelen Lundbyvassen

Läs mer

Samhällsbyggnadsförvaltningen Plankontoret

Samhällsbyggnadsförvaltningen Plankontoret Samhällsbyggnadsförvaltningen Plankontoret dnr: 2015/260 2016-08-23 1(6) GRANSKNINGSHANDLING Detaljplan för Hyllinge 5:109 i Hyllinge samhälle och Åstorps kommun, Skåne län. SAMRÅDSREDOGÖRELSE Hur samrådet

Läs mer

Ändring av del av detaljplan 1363 och 2642 för kontor med mera vid Karlfeldtsgatan inom stadsdelen Bö i Göteborg

Ändring av del av detaljplan 1363 och 2642 för kontor med mera vid Karlfeldtsgatan inom stadsdelen Bö i Göteborg Samrådsredogörelse Datum: 2016-07-06 Diarienummer: 0453/09 Ingemar Jansson Telefon: 031-368 19 13 E-post: ingemar.jansson@sbk.goteborg.se Ändring av del av detaljplan 1363 och 2642 för kontor med mera

Läs mer

Detaljplan för handel och kontor vid Södra Hamngatan inom stadsdelen Inom Vallgraven i Göteborg

Detaljplan för handel och kontor vid Södra Hamngatan inom stadsdelen Inom Vallgraven i Göteborg Samrådsredogörelse Datum: 2009-03-31 Diarienummer: 0312/09 (FIIa 5005) Distrikt Söder, Plangruppen Louise Österlin Telefon: 031-368 16 46 E-post: fornamn.efternamn@sbk.goteborg.se Detaljplan för handel

Läs mer

Detaljplan för del av kvarteret Kofoten

Detaljplan för del av kvarteret Kofoten Detaljplan för del av kvarteret Kofoten SAMRÅDSREDOGÖRELSE 2018-061 Dnr. 2018-061 2(7) 3(7) Innehållsförteckning Sammanfattning av samrådsredogörelsen... 4 Yttranden med synpunkter... 4 Räddningstjänsten

Läs mer

Granskningsutlåtande. Handläggning. Sammanfattning

Granskningsutlåtande. Handläggning. Sammanfattning Granskningsutlåtande Datum: 2014-11-03 Diarienummer: 0370/14 Aktbeteckning: 2-5266 Eva Carlfjord-Mattsson Telefon: 031-368 18 53 E-post: fornamn.efternamn@sbk.goteborg.se Ändring av del av detaljplan för

Läs mer

Granskningsutlåtande. Handläggning. Sammanfattning. Detaljplan för Bostäder norr om Hjälmavägen inom stadsdelen Björlanda i Göteborg

Granskningsutlåtande. Handläggning. Sammanfattning. Detaljplan för Bostäder norr om Hjälmavägen inom stadsdelen Björlanda i Göteborg Granskningsutlåtande Datum: 2016-03-22 Diarienummer: 0886/03 Aktbeteckning: 2-5341 Sirpa Antti-Hilli Telefon: 031-368 16 09 E-post: fornamn.efternamn@sbk.goteborg.se Detaljplan för Bostäder norr om Hjälmavägen

Läs mer

STATLIGA ORGAN 1. Länsstyrelsen Lantmäteriet

STATLIGA ORGAN 1. Länsstyrelsen Lantmäteriet Antagandehandling Detaljplan för Svetsaren 1 och 2, Saab Barracuda AB Gamleby, Västerviks kommun, Kalmar län KOMMUNSTYRELSENS FÖRVALTNING Enheten för samhällsbyggnad 2017-01-30 GRANSKNINGSUTLÅTANDE HANDLINGAR

Läs mer

UTLÅTANDE EFTER UTSTÄLLNING 2

UTLÅTANDE EFTER UTSTÄLLNING 2 Dnr MN/2002-0967 Detaljplan för Del av NYCKLEBY 1:33 Strömstads kommun UTLÅTANDE EFTER UTSTÄLLNING 2 HUR UTSTÄLLNINGEN HAR BEDRIVITS Miljö- och byggnämnden beslutade 2011-02-03 26 att genomföra en andra

Läs mer

Utställningsutlåtande

Utställningsutlåtande Utställningsutlåtande Datum: 2011-04-05 Diarienummer: 0750/07 (FIIa 5076) Sirpa Antti-Hilli Telefon: 031-368 16 09 E-post: fornamn.efternamn@sbk.goteborg.se Detaljplan för Handel vid Marconigatan inom

Läs mer

Detaljplan för BOSTÄDER VID ULVÅSVÄGEN, MELLBY 2:165 GRANSKNINGSUTLÅTANDE - detaljplan

Detaljplan för BOSTÄDER VID ULVÅSVÄGEN, MELLBY 2:165 GRANSKNINGSUTLÅTANDE - detaljplan Sida 1 av 6 ANTAGANDEHANDLING Diarienummer B/2011:446 Detaljplan för BOSTÄDER VID ULVÅSVÄGEN, MELLBY 2:165 GRANSKNINGSUTLÅTANDE - detaljplan SAMRÅDETS GENOMFÖRANDE Detaljplanesamråd har genomförts enligt

Läs mer

Ändring av Detaljplan för Bro över Göta Älv inom stadsdelarna Gullbergsvass och Tingstadsvassen i Göteborg

Ändring av Detaljplan för Bro över Göta Älv inom stadsdelarna Gullbergsvass och Tingstadsvassen i Göteborg Stadsbyggnadskontoret Samrådsredogörelse Utfärdat: 2019-10-01 Johan Stenson Diarienummer: 0441/19 Telefon: 031-368 18 38 Aktbeteckning: 2-5527 E-post: fornamn.efternamn@sbk.goteborg.se Ändring av Detaljplan

Läs mer

Detaljplan för Hotell och Kontor vid August Barks gata inom stadsdelen Högsbo i Göteborg

Detaljplan för Hotell och Kontor vid August Barks gata inom stadsdelen Högsbo i Göteborg Detaljplan för Hotell och Kontor vid August Barks gata inom stadsdelen Högsbo i Göteborg Utställningshandling Oktober 2013 Innehållsförteckning Planbeskrivning Genomförandebeskrivning Samrådsredogörelse

Läs mer

Hajom 5:2, Hajomskolan SAMRÅDSREDOGÖRELSE. SAMRÅDSREDOGÖRELSE Diarienummer PBN Detaljplan för. Hajom, Marks kommun, Västra Götalands län

Hajom 5:2, Hajomskolan SAMRÅDSREDOGÖRELSE. SAMRÅDSREDOGÖRELSE Diarienummer PBN Detaljplan för. Hajom, Marks kommun, Västra Götalands län Diarienummer PBN 2014-21 214 Detaljplan för Hajom 5:2, Hajomskolan Hajom, Marks kommun, Västra Götalands län Upprättad datum 2016-08-03 Planarkitekt, Anna Häggson Bygg och miljökontoret, Marks kommun INNEHÅLL

Läs mer

Dnr PL/2016:21 Samrådsredogörelse för detaljplan för bostäder inom Vallda 4:46 m.fl.

Dnr PL/2016:21 Samrådsredogörelse för detaljplan för bostäder inom Vallda 4:46 m.fl. Byggnadsnämnden SAMRÅDSREDOGÖRELSE 1 (5) Datum 2018-11-07 Dnr PL/2016:21 Samrådsredogörelse för detaljplan för bostäder inom Vallda 4:46 m.fl. Genomförande Byggnadsnämnden beslöt den 2016-06-15 181 att

Läs mer

Fyra detaljplaner för Handel, kontor och icke störande verksamheter vid Frölunda Smedja inom stadsdelen Högsbo i Göteborg

Fyra detaljplaner för Handel, kontor och icke störande verksamheter vid Frölunda Smedja inom stadsdelen Högsbo i Göteborg Fyra detaljplaner för Handel, kontor och icke störande verksamheter vid Frölunda Smedja inom stadsdelen Högsbo i Göteborg Samrådshandling December 2009 Innehållsförteckning Samrådshandling: Gemensam del

Läs mer

SAMRÅDSREDOGÖRELSE tillhörande

SAMRÅDSREDOGÖRELSE tillhörande UDDEVALLA KOMMUN DNR 2011:0023 Miljö och Stadsbyggnad ARB 546 Arkivnr: 1132 1 LAGAKRAFTHANDLING Antagen: 21 februari 2013 Lagakraft: 22 mars 2013 SAMRÅDSREDOGÖRELSE tillhörande DETALJPLAN för JÄRNVÄGSANKNUTEN

Läs mer

Byggnadsnämnden beslöt att upprätta detaljplan med enkelt planförfarande för ny bostadsbyggnad inom fastigheten Tolered 158:6.

Byggnadsnämnden beslöt att upprätta detaljplan med enkelt planförfarande för ny bostadsbyggnad inom fastigheten Tolered 158:6. Datum Diarienummer Sida 2007-10-30 0911/04 (FIIa 4942) 1/4 Detaljplan för BOSTÄDER PÅ ARVID LINDMANSGATAN inom stadsdelen Tolered i Göteborg SAMRÅDSUTLÅTANDE GENOMFÖRANDE Byggnadsnämnden beslöt 2004-09-28

Läs mer

Ändring av detaljplan II-1363 för inredning av vind vid Topeliusgatan inom stadsdelen Bö i Göteborg, standard planförfarande

Ändring av detaljplan II-1363 för inredning av vind vid Topeliusgatan inom stadsdelen Bö i Göteborg, standard planförfarande Granskningsutlåtande Datum: 2017-08-29 Diarienummer: 0561/11 Aktbeteckning: 2-5413 Johan Wahlström Telefon: 031-368 16 11 E-post: johan.wahlstrom@sbk.goteborg.se Ändring av detaljplan II-1363 för inredning

Läs mer

Detaljplan för del av fastighet Hidinge-Lanna 4:62 m.fl. (Del av Vreta bytomt) Lekebergs kommun, Örebro län.

Detaljplan för del av fastighet Hidinge-Lanna 4:62 m.fl. (Del av Vreta bytomt) Lekebergs kommun, Örebro län. Detaljplan för del av fastighet Hidinge-Lanna 4:62 m.fl. (Del av Vreta bytomt) Lekebergs kommun, Örebro län. Sammanfattning av planförslaget Syftet med detaljplanen är att möjliggöra bostadsbebyggelse

Läs mer

Byggnadsnämnden SAMRÅDSREDOGÖRELSE PL 2016/22. Samrådsredogörelse

Byggnadsnämnden SAMRÅDSREDOGÖRELSE PL 2016/22. Samrådsredogörelse Byggnadsnämnden SAMRÅDSREDOGÖRELSE 1 (6) Datum 2019-08-05 Dnr Samrådsredogörelse PL 2016/22 Genomförande Byggnadsnämnden beslöt den 2016-06-15 184 att genomföra samråd för detaljplaneförslaget. Detaljplaneförslaget

Läs mer

Del av Brunnsäng 1:1 (Bovieran)

Del av Brunnsäng 1:1 (Bovieran) Samhällsbyggnadskontoret Granskningsutlåtande Dnr 2015-00397-214 Detaljplan för Del av Brunnsäng 1:1 (Bovieran) inom Brunnsäng i Södertälje Upprättad 2017-05-15 Beslut Stadsbyggnadsnämnden beslöt 2015-03-24

Läs mer

Detaljplan för Bostäder på södra Plejadgatan inom stadsdelen Lindholmen i Göteborg, enkelt planförfarande

Detaljplan för Bostäder på södra Plejadgatan inom stadsdelen Lindholmen i Göteborg, enkelt planförfarande Samrådsutlåtande Koncept Datum: 2010-10-04 Diarienummer: 0492/10 (FIIa 5107) Maria Malone Telefon: 031-368 16 10 E-post: fornamn.efternamn@sbk.goteborg.se Detaljplan för Bostäder på södra Plejadgatan inom

Läs mer

Detaljplan för Kv. Verkstaden 4 m.fl., Åseda samhälle, Uppvidinge kommun, Kronobergs

Detaljplan för Kv. Verkstaden 4 m.fl., Åseda samhälle, Uppvidinge kommun, Kronobergs Emma Nordstrand 0474 0474-470 68 emma.nordstrand@uppvidinge.se 2015-01-21 Dnr: 2014-0150 1(5) GRANSKNINGSUTLÅTANDE Detaljplan för Kv. Verkstaden 4 m.fl., Åseda samhälle, Uppvidinge kommun, Kronobergs län.

Läs mer

Samrådsredogörelse för detaljplan för bostäder inom fastigheten Malevik 1:6

Samrådsredogörelse för detaljplan för bostäder inom fastigheten Malevik 1:6 Byggnadsnämnden SAMRÅDSREDOGÖRELSE Samrådsredogörelse för detaljplan för bostäder inom fastigheten Malevik 1:6 Genomförande Byggnadsnämnden beslöt den 2016-07-07 215 att genomföra samråd för detaljplaneförslaget.

Läs mer

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Detaljplan för del av Flässjum 4:97 ODINSLUND

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Detaljplan för del av Flässjum 4:97 ODINSLUND SAMRÅDSREDOGÖRELSE Detaljplan för del av Flässjum 4:97 ODINSLUND Upprättad 2018-05-03 SBN 2017/195 Plan- och bygglagen (SFS 2010:900) Standardförfarande INKOMNA YTTRANDEN Statliga verk, myndigheter och

Läs mer

Samhällsbyggnadskontoret. SAMRÅDSREDOGÖRELSE Dnr 2009-00045 (P07008) Detaljplan för Hovsjö 1:2 (kyrka) Inom Hovsjö i Södertälje. Upprättad 2010-11-22

Samhällsbyggnadskontoret. SAMRÅDSREDOGÖRELSE Dnr 2009-00045 (P07008) Detaljplan för Hovsjö 1:2 (kyrka) Inom Hovsjö i Södertälje. Upprättad 2010-11-22 Samhällsbyggnadskontoret SAMRÅDSREDOGÖRELSE Dnr 2009-00045 (P07008) Detaljplan för Hovsjö 1:2 (kyrka) Inom Hovsjö i Södertälje Upprättad 2010-11-22 Beslut Programhandlingar sändes ut på samråd under vinter

Läs mer

Detaljplan för Laxåskogen 18:1, Hemgården. Laxå kommun, Örebro län. SAMRÅDSREDOGÖRELSE

Detaljplan för Laxåskogen 18:1, Hemgården. Laxå kommun, Örebro län. SAMRÅDSREDOGÖRELSE Detaljplan för Laxåskogen 18:1, Hemgården Laxå kommun, Örebro län. Sammanfattning av planförslaget Global Care i Laxå AB äger fastigheten Laxåskogen 18:1. Företaget önskar möjlighet för fler typer av användningar

Läs mer

Detaljplan för Gårö 1:14, Gnosjö kommun, Jönköpings län

Detaljplan för Gårö 1:14, Gnosjö kommun, Jönköpings län 2017-12-12 Detaljplan för Gårö 1:14, Gnosjö kommun, Jönköpings län SAMRÅDSREDOGÖRELSE ÄRENDEHANTERING 2016-10-04 244 gav kommunstyrelsen i uppdrag åt samhällsbyggnadsförvaltningen att ta upprätta en detaljplan

Läs mer

GENOMFÖRANDEBESKRIVNING Antagandehandling

GENOMFÖRANDEBESKRIVNING Antagandehandling Datum 2014-02-03 Diarienummer 0901/07 Sida 1/5 GENOMFÖRANDEBESKRIVNING Antagandehandling DETALJPLAN FÖR RÖRÖ 1:108 M FL RÖRÖ, ÖCKERÖ KOMMUN Datum 2014-02-03 Diarienummer 0901-11 Sida 2/5 BAKGRUND En genomförandebeskrivning

Läs mer

Detaljplan för Grönsiskan 35 i Köpings tätort, Köpings kommun

Detaljplan för Grönsiskan 35 i Köpings tätort, Köpings kommun GRANSKNINGSUTLÅTANDE 1 (5) Susanne Nilzon, Planarkitekt 0221-253 45 susanne.nilzon@koping.se GRANSKNINGSUTLÅTANDE Detaljplan för Grönsiskan 35 i Köpings tätort, Köpings kommun Hur samråd och granskning

Läs mer

GRANSKNINGSHANDLING DETALJPLAN FÖR DEL AV STRÖVELSTORP 6:27, STRÖVELSTORP, ÄNGELHOLMS KOMMUN SAMRÅDSREDOGÖRELSE

GRANSKNINGSHANDLING DETALJPLAN FÖR DEL AV STRÖVELSTORP 6:27, STRÖVELSTORP, ÄNGELHOLMS KOMMUN SAMRÅDSREDOGÖRELSE GRANSKNINGSHANDLING DETALJPLAN FÖR DEL AV STRÖVELSTORP 6:27, STRÖVELSTORP, ÄNGELHOLMS KOMMUN SAMRÅDSREDOGÖRELSE HUR SAMRÅDET HAR BEDRIVITS Sakägare enligt fastighetsförteckningen samt berörda förvaltningar

Läs mer

Byggnadsnämnden SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Detaljplan för drivmedelsstation på del av Varla 3:22 m fl

Byggnadsnämnden SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Detaljplan för drivmedelsstation på del av Varla 3:22 m fl Byggnadsnämnden SAMRÅDSREDOGÖRELSE 1 (6) Datum 2018-06-28 Dnr PL/2015:37 (189029) D168 P1/15.04 Detaljplan för drivmedelsstation på del av Varla 3:22 m fl Genomförande Byggnadsnämnden/byggnadsnämndens

Läs mer

Detaljplan för fastigheterna Fjugesta 1:2 & Fjugesta 5:24 (Äventyrets förskola) Lekebergs kommun, Örebro län.

Detaljplan för fastigheterna Fjugesta 1:2 & Fjugesta 5:24 (Äventyrets förskola) Lekebergs kommun, Örebro län. Detaljplan för fastigheterna Fjugesta 1:2 & Fjugesta 5:24 (Äventyrets förskola) Lekebergs kommun, Örebro län. Sammanfattning av planförslaget Detaljplanens syfte är att justera byggrätten för Äventyrets

Läs mer

SÄTER 5:4, del av. Utlåtande. Detaljplan för. Stöpens tätort, Skövde kommun, Västra Götalands län. Upprättad Planenheten

SÄTER 5:4, del av. Utlåtande. Detaljplan för. Stöpens tätort, Skövde kommun, Västra Götalands län. Upprättad Planenheten Detaljplan för SÄTER 5:4, del av Stöpens tätort, Skövde kommun, Västra Götalands län Utlåtande Upprättad 2009-09-08 Planenheten Antagen BN 2009-09-17 Laga kraft 2009-10-12 Detaljplan för Säter 5:4, del

Läs mer

Detaljplan för Fjugesta 4:61 m.fl, Lekebergs kommun, Örebro län.

Detaljplan för Fjugesta 4:61 m.fl, Lekebergs kommun, Örebro län. Detaljplan för Fjugesta 4:61 m.fl, Lekebergs kommun, Örebro län. Sammanfattning av planförslaget Syftet med detaljplanen är att säkerställa befintliga användningsområden och möjliggöra ett samlat industri/verksamhetsområde

Läs mer

Datum Dnr 2014/320

Datum Dnr 2014/320 1(6) Detaljplan för TALLEN 1 Sölvesborg, Sölvesborgs kommun SAMRÅDSREDOGÖRELSE HUR SAMRÅDET BEDRIVITS Ärendet handläggs med enkelt planförfarande enligt plan- och bygglagens 5 kap 6. Tillfälle att ta del

Läs mer

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Detaljplan: Saturnus. Älvdalens kommun, Dalarnas län Upprättad i september 2017

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Detaljplan: Saturnus. Älvdalens kommun, Dalarnas län Upprättad i september 2017 SAMRÅDSREDOGÖRELSE Detaljplan: Saturnus Älvdalens kommun, Dalarnas län Upprättad i september 2017 HUR UTSTÄLLNINGEN BEDRIVITS INKOMNA YTTRANDEN Detaljplanen har varit på samråd i form av utställning under

Läs mer

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Detaljplan för Fjugesta 2:74 m.fl. Lekebergs kommun, Örebro län

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Detaljplan för Fjugesta 2:74 m.fl. Lekebergs kommun, Örebro län Sydnärkes byggförvaltning Ulrika Åberg Planarkitekt SAMRÅDSREDOGÖRELSE Detaljplan för Fjugesta 2:74 m.fl. Lekebergs kommun, Örebro län Enligt PBL 2011 (Plan- och bygglagen 2011) 5 kap. 17 har Detaljplan

Läs mer

Byggnadsnämnden beslutade den 9 februari 2016, BN 2, att genomföra ett samråd i enlighet med 5 kap. 11 i Plan- och bygglagen.

Byggnadsnämnden beslutade den 9 februari 2016, BN 2, att genomföra ett samråd i enlighet med 5 kap. 11 i Plan- och bygglagen. Samrådsredogörelse 2016-04-08 P 2015-2 Byggnadsnämnden SAMRÅDSREDOGÖRELSE DETALJPLAN FÖR BOSTÄDER PÅ GETEN 2 M.FL., FALKÖPING HUR SAMRÅDET HAR BEDRIVITS Byggnadsnämnden beslutade den 9 februari 2016, BN

Läs mer

Detaljplan för fastighet Hammar 7:1 m.fl. (Gustavelund) Askersunds kommun, Örebro län.

Detaljplan för fastighet Hammar 7:1 m.fl. (Gustavelund) Askersunds kommun, Örebro län. Detaljplan för fastighet Hammar 7:1 m.fl. (Gustavelund) Askersunds kommun, Örebro län. Sammanfattning av planförslaget Syftet med planläggningen är att ändra gällande planbestämmelser för området, från

Läs mer

Detaljplan för Hotell och Kontor vid Axel Adlers gata inom stadsdelen Högsbo i Göteborg

Detaljplan för Hotell och Kontor vid Axel Adlers gata inom stadsdelen Högsbo i Göteborg Detaljplan för Hotell och Kontor vid Axel Adlers gata inom stadsdelen Högsbo i Göteborg Utställningshandling Oktober 2013 Innehållsförteckning Planbeskrivning Genomförandebeskrivning Samrådsredogörelse

Läs mer

Samrådsredogörelse. Genomförande. Sammanfattning. Samrådsredogörelse. Detaljplan för Verksamheter vid Sörredsvägen inom stadsdelen Sörred i Göteborg

Samrådsredogörelse. Genomförande. Sammanfattning. Samrådsredogörelse. Detaljplan för Verksamheter vid Sörredsvägen inom stadsdelen Sörred i Göteborg Samrådsredogörelse Datum: 2011-01-18 Diarienummer: 0892/08 Sirpa Antti-Hilli Telefon: 031-368 16 09 E-post: fornamn.efternamn@sbk.goteborg.se Detaljplan för Verksamheter vid Sörredsvägen inom stadsdelen

Läs mer

Granskningsutlåtande. Sammanfattning

Granskningsutlåtande. Sammanfattning Granskningsutlåtande Datum: 2014-08-12 Diarienummer: 0662/12 Aktbeteckning: 2-5248 Eva Carlfjord-Mattsson Telefon: 031-368 18 53 E-post: fornamn.efternamn@sbk.goteborg.se Ändring av del av detaljplan för

Läs mer

ANTAGANDEHANDLING Detaljplan för Inre Sållaren Samrådsredogörelse 1

ANTAGANDEHANDLING Detaljplan för Inre Sållaren Samrådsredogörelse 1 ANTAGANDEHANDLING Detaljplan för Inre Sållaren Samrådsredogörelse 1 SAMRÅDSREDOGÖRELSE Inledning Detaljplanen för Inre Sållaren upprättas med enkelt planförfarande, vilket innebär att planen kommer att

Läs mer

GENOMFÖRANDEBESKRIVNING

GENOMFÖRANDEBESKRIVNING Datum Diarienummer Sida 2006-05-03 (F701/99) 1/5 Charlotte Olsson, fastighetskontoret Tfn 031-61 15 18 UTSTÄLLNINGSSHANDLING Detaljplan för BOSTÄDER VID ELINSBERGSSTIGEN inom stadsdelen Torslanda i Göteborg

Läs mer

Tofta 2:1 Enevägens samfällighetsförening

Tofta 2:1 Enevägens samfällighetsförening Förslag till detaljplan för del av fastigheten Tofta 2:1 Enevägens samfällighetsförening Orust kommun Västra Götalands län Upprättad 14 november 2016 av Förvaltningsområde samhällsutveckling, Orust kommun

Läs mer

Förslag till ändring av detaljplan för Bålsta 50:2, i Bålsta tätort, Håbo kommun - upprättat i augusti 2015, reviderad i oktober 2015.

Förslag till ändring av detaljplan för Bålsta 50:2, i Bålsta tätort, Håbo kommun - upprättat i augusti 2015, reviderad i oktober 2015. SAMRÅDSREDOGÖRELSE 1(3) Datum Vår beteckning 2015-11-05 KS 2013/34 nr. 48 Kommunstyrelsens förvaltning Plan- och utvecklingsavdelning Domagoj Lovas, Planarkitekt 0171-525 90 domagoj.lovas@habo.se Förslag

Läs mer

Ändring av detaljplan (stadsplan) för Högalid, Töcksfors

Ändring av detaljplan (stadsplan) för Högalid, Töcksfors Ändring av detaljplan (stadsplan) för 2017-06-10 Högalid, Töcksfors Årjängs kommun Värmlands län SAMRÅDSREDOGÖRELSE Efter samrådsskedet PLANENS SYFTE Syftet med ändringen av detaljplanen är att pröva möjligheten

Läs mer

Samrådsredogörelse för detaljplan för kvarteret Moroten samt del av Älvsbyn 25:1 inom Grekland Älvsbyns kommun, Norrbottens län

Samrådsredogörelse för detaljplan för kvarteret Moroten samt del av Älvsbyn 25:1 inom Grekland Älvsbyns kommun, Norrbottens län för detaljplan för kvarteret Moroten samt del av Älvsbyn 25:1 inom Grekland Älvsbyns kommun, Norrbottens län Ett förslag till detaljplan för kvarteret Moroten samt del av Älvsbyn 25:1, daterat 2017-09-25,

Läs mer

Samrådsredogörelse. Genomförande. Sammanfattning. Samrådsredogörelse. Detaljplan för Bostäder vid Kyrkbytorget inom stadsdelen Kyrkbyn i Göteborg

Samrådsredogörelse. Genomförande. Sammanfattning. Samrådsredogörelse. Detaljplan för Bostäder vid Kyrkbytorget inom stadsdelen Kyrkbyn i Göteborg Samrådsredogörelse Koncept 2012-08-20 Datum: 2012-09-04 Diarienummer: 0785/07 Sirpa Antti-Hilli Telefon: 031-368 16 09 E-post: fornamn.efternamn@sbk.goteborg.se Detaljplan för Bostäder vid Kyrkbytorget

Läs mer

LAGA KRAFT

LAGA KRAFT ÄNDRING AV DETALJPLAN FURUBY 2:49 mfl Furuby, Växjö kommun 2017-08-24 Dnr: 2016BN0342 Stadsbyggnadskontoret LAGA KRAFT 2018-01-09 Handläggare Patrik Karlsson Planarkitekt 0470-436 21 Laga kraftbevis Datum

Läs mer

Samrådsredogörelse. Handläggning. Sammanfattning. Detaljplan för Verksamheter vid Rödgårdsvägen, Röd 111:1 inom stadsdelen Torslanda i Göteborg

Samrådsredogörelse. Handläggning. Sammanfattning. Detaljplan för Verksamheter vid Rödgårdsvägen, Röd 111:1 inom stadsdelen Torslanda i Göteborg Samrådsredogörelse Koncept 2014-11-28 Datum: 2015-01-07 Diarienummer: 0391/10 Sirpa Ruuskanen Johansson Telefon: 031-368 17 87 E-post: fornamn.efternamn@sbk.goteborg.se Detaljplan för Verksamheter vid

Läs mer

UTLÅTANDE ÖVER UTSTÄLLNING

UTLÅTANDE ÖVER UTSTÄLLNING 2010-06-24 DETALJPLAN FÖR NISSAFORS 1:155 M.FL (STRANDUDDEN) I GNOSJÖ KOMMUN UTLÅTANDE ÖVER UTSTÄLLNING ÄRENDEHANTERING Ägarna till stamfastigheten Nissafors 1:155 ansökte i juni månad 2009 om planläggning

Läs mer

datum 2013-03-22 Detaljplan för del av kvarteret VÄTET i Rosengård i Malmö.

datum 2013-03-22 Detaljplan för del av kvarteret VÄTET i Rosengård i Malmö. datum 2013-03-22 diarienummer 2011-01214 Dp 5241 UNDERRÄTTELSEHANDLING SAMRÅDSREDOGÖRELSE Detaljplan för del av kvarteret VÄTET i Rosengård i Malmö. Planförslaget har varit utsänt på remiss och för samråd

Läs mer

Samrådsredogörelse Detaljplan för Södra Arneby 1:67, Rottneros skola Sunne kommun, Värmlands län KS2016/924

Samrådsredogörelse Detaljplan för Södra Arneby 1:67, Rottneros skola Sunne kommun, Värmlands län KS2016/924 ) Datum 2017-04-19 1 (5) Samrådsredogörelse Detaljplan för Södra Arneby 1:67, Rottneros skola Sunne kommun, Värmlands län KS2016/924 Postadress Besöksadress Telefon Internet och fax Giro och org nr Sunne

Läs mer

Utställningsutlåtande

Utställningsutlåtande Utställningsutlåtande Datum: 2011-09-06 Diarienummer: 1099/04 (FIIa 4937) Inger Bergström Telefon: 031-368 19 48 E-post: fornamn.efternamn@sbk.goteborg.se Detaljplan för Askims Vattenområde inom stadsdelen

Läs mer

Ändring av detaljplan för del av Sälven 1:35, Lanna Golf Resort, Lekebergs kommun, Örebro län.

Ändring av detaljplan för del av Sälven 1:35, Lanna Golf Resort, Lekebergs kommun, Örebro län. Ändring av detaljplan för del av Sälven 1:35, Lanna Golf Resort, Lekebergs kommun, Örebro län. Sammanfattning av planförslaget Syftet med detaljplaneändringen är att ändra planbestämmelser för att möjliggöra

Läs mer

Utställningsutlåtande

Utställningsutlåtande Utställningsutlåtande Datum: 2009-09-15 Diarienummer: 0535/05 (FIIa 5007 Handläggare Distrikt Norr, Plangruppen Silvia Orrego Briceño Telefon: 031-368 15 16 E-post: fornamn.efternamn@sbk.goteborg.se Detaljplan

Läs mer

Detaljplan för del av Vänersvik 1:1, Lidköpings kommun Samrådsredogörelse

Detaljplan för del av Vänersvik 1:1, Lidköpings kommun Samrådsredogörelse 2015-02-13 SBN2014/0691 Detaljplan för del av Vänersvik 1:1, Lidköpings kommun Samrådsredogörelse Hur samrådet bedrivits Detaljplanen är upprättad i november 2014 och samhällsbyggnadsnämnden beslutade

Läs mer

DETALJPLAN för del av Grytingen 1:2 och Smedseröd 1:8, Uddevalla kommun

DETALJPLAN för del av Grytingen 1:2 och Smedseröd 1:8, Uddevalla kommun Utställningshandling 1 (6) 2015-10-08 Dnr: SBN-EDP 2015/0081 SBN 2015/449 Handläggare Planarkitekt Maria Åkerkvist Telefon 0522-69 73 29 maria.akerkvist@uddevalla.se SAMRÅDSREDOGÖRELSE tillhörande DETALJPLAN

Läs mer

GRANSKNINGSUTLÅTANDE Upprättat av samhällsbyggnadskontoret april 2015

GRANSKNINGSUTLÅTANDE Upprättat av samhällsbyggnadskontoret april 2015 A 5011 GRANSKNINGSUTLÅTANDE Upprättat av samhällsbyggnadskontoret april 2015 Detaljplan för Ängsknarren 2 och del av Oskarshamn 3:2 Centralorten, Oskarshamns kommun Upprättad av samhällsbyggnadskontoret

Läs mer

HÄSSLEHOLM 87:16 (Vildparksvägen)

HÄSSLEHOLM 87:16 (Vildparksvägen) 2016-08-16 Detaljplan för del av HÄSSLEHOLM 87:16 (Vildparksvägen) Hässleholm stad och kommun Skåne län Dnr: 2016-883 Detaljplanen har varit på samråd under tiden 2016-04-01 2016-04-29 enligt Byggnadsnämndens

Läs mer

Björkskatan1:764 och del av 1:3

Björkskatan1:764 och del av 1:3 Dnr: SBF 2015/125 Stadsbyggnadsförvaltningen SAMRÅDSREDOGÖRELSE Detaljplan för del av Björkskatan, Björkskatan1:764 och del av 1:3 Luleå kommun Norrbottens län Bakgrund Stadsbyggnadsnämnden beslutade 2015-04-29

Läs mer

Genomförandebeskrivning

Genomförandebeskrivning Planhandling Datum: 2011-05-31 FN Diarienummer: 1791/10 Plannummer: (FIIa 5122) Exploateringsavdelningen Anders Alm Telefon: 031-368 10 63 E-post: anders.alm@fastighet.goteborg.se Detaljplan för bostäder

Läs mer

Detaljplan för fastighet Hidinge-Lanna 4:62 m.fl. (Del av Vreta Bytomt) Lekebergs kommun, Örebro län.

Detaljplan för fastighet Hidinge-Lanna 4:62 m.fl. (Del av Vreta Bytomt) Lekebergs kommun, Örebro län. Detaljplan för fastighet Hidinge-Lanna 4:62 m.fl. (Del av Vreta Bytomt) Lekebergs kommun, Örebro län. Sammanfattning av planförslaget Syftet med detaljplanen är att möjliggöra bostadsbebyggelse på del

Läs mer

Samrådsredogörelse. Ändring av detaljplan för fasigheten Fasanen 6. Emmaboda tätort, Emmaboda kommun, Kalmar län

Samrådsredogörelse. Ändring av detaljplan för fasigheten Fasanen 6. Emmaboda tätort, Emmaboda kommun, Kalmar län Dnr: 2018: BMN259 Tekniska kontoret, bygg- och miljöenheten Granskningshandling Dnr: 2018:BMN259 Datum 2019-08-26 Samrådsredogörelse Ändring av detaljplan för fasigheten Fasanen 6 Emmaboda tätort, Emmaboda

Läs mer

Fritidshusområde i förändring

Fritidshusområde i förändring Del 1 Planering Fritidshusområde i förändring Från fritidshus till åretruntbostad I Värmdö kommun finns möjligheter till ett attraktivt boende med närhet till storstad, natur och hav. Kommunen har många

Läs mer

Bagaren 10 m.fl. PLANBESKRIVNING TILLHÖRANDE DETALJPLAN FÖR. Inom Tyresö kommun, Stockholms län. PLANOMRÅDE

Bagaren 10 m.fl. PLANBESKRIVNING TILLHÖRANDE DETALJPLAN FÖR. Inom Tyresö kommun, Stockholms län. PLANOMRÅDE Miljö- och stadsbyggnadsförvaltningen Sara Kopparberg, Ansvarig planarkitekt PLANBESKRIVNING TILLHÖRANDE DETALJPLAN FÖR Bagaren 10 m.fl. Inom Tyresö kommun, Stockholms län. PLANOMRÅDE PLANBESKRIVNING 2

Läs mer

Yttrande över förslag till detaljplan för Handel mm vid Backavägen inom stadsdelen Backa, samrådsremiss utökat förfarande

Yttrande över förslag till detaljplan för Handel mm vid Backavägen inom stadsdelen Backa, samrådsremiss utökat förfarande Tjänsteutlåtande Till Fastighetsnämnden 2017-02-06 Diarienummer 0740/15 Exploateringsavdelningen Albin Svahn, Stefan Unger Telefon 031-368 10 65 E-post: stefan.unger@fastighet.goteborg.se Yttrande över

Läs mer

Detaljplan för Flässjum 2:52 ÄNGHEM. Samrådshandling. Upprättad SBN 2017/195 Plan- och bygglagen (SFS 2010:900) Standardförfarande

Detaljplan för Flässjum 2:52 ÄNGHEM. Samrådshandling. Upprättad SBN 2017/195 Plan- och bygglagen (SFS 2010:900) Standardförfarande Detaljplan för Flässjum 2:52 ÄNGHEM Samrådshandling Upprättad 2018-08-09 SBN 2017/195 Plan- och bygglagen (SFS 2010:900) Standardförfarande Innehållsförteckning PLANBESKRIVNING 3 1. Inledning 4 2. Bebyggelse

Läs mer

Byggnadsnämnden SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Detaljplan för verksamheter inom Frillesås-Rya 1:254 i Frillesås

Byggnadsnämnden SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Detaljplan för verksamheter inom Frillesås-Rya 1:254 i Frillesås Byggnadsnämnden SAMRÅDSREDOGÖRELSE 1 (5) Datum 2018-09-12 Dnr PL/2016:70 (189086) Detaljplan för verksamheter inom Frillesås-Rya 1:254 i Frillesås Genomförande Byggnadsnämnden beslöt den 2017-02-09 70

Läs mer

Detaljplan för Komministern 5 och del av Tumba 7:206, Botkyrka

Detaljplan för Komministern 5 och del av Tumba 7:206, Botkyrka 1 [7] Stadsbyggnadsenheten 2014-09-23 Referens Lotta Kvist Samrådsredogörelse Detaljplan för Komministern 5 och del av Tumba 7:206, Botkyrka kommun Beskrivning av samrådsförfarandet Samhällsbyggnadsnämnden

Läs mer

DETALJPLAN för Drottningen S:1 i Eslöv, Skåne län flerbostadshus på Sallerupsområdet

DETALJPLAN för Drottningen S:1 i Eslöv, Skåne län flerbostadshus på Sallerupsområdet Hanna Bäckgren 0413-620 18 Dnr 1120/2009 2010-01-04 DETALJPLAN för Drottningen S:1 i Eslöv, Skåne län flerbostadshus på Sallerupsområdet SAMRÅDSREDOGÖRELSE Detaljplanen har sänts ut för samråd under tiden

Läs mer

Detaljplan för Flässjum 2:52 ÄNGHEM. Samrådshandling. Upprättad SBN 2017/195 Plan- och bygglagen (SFS 2010:900) Standardförfarande

Detaljplan för Flässjum 2:52 ÄNGHEM. Samrådshandling. Upprättad SBN 2017/195 Plan- och bygglagen (SFS 2010:900) Standardförfarande Detaljplan för Flässjum 2:52 ÄNGHEM Samrådshandling Upprättad 2018-08-09 SBN 2017/195 Plan- och bygglagen (SFS 2010:900) Standardförfarande Innehållsförteckning PLANBESKRIVNING 3 1. Inledning 4 2. Bebyggelse

Läs mer

Detaljplan för Holm 1:3, 1:6, 1:10, Korsberga

Detaljplan för Holm 1:3, 1:6, 1:10, Korsberga Tjänsteskrivelse 2014-02-13 Kommunstyrelsens arbetsutskott Detaljplan för Holm 1:3, 1:6, 1:10, Korsberga Förslag till beslut Kommunstyrelsens arbetsutskott den 24 februari 2014: Detaljplanen antas Bakgrund

Läs mer

del av Viksberg 3:1, Område B

del av Viksberg 3:1, Område B Samhällsbyggnadskontoret SAMRÅDSREDOGÖRELSE Detaljplan 2013-00033-214 Detaljplan för del av Viksberg 3:1, Område B i Södertälje kommun Upprättad 2015-12-08 Beslut Samhällsbyggnadskontoret fick 2013-02-19

Läs mer

Upphävande av del av detaljplan för Lindholmshamnen, Götaverken m m och del av detaljplan för område nordost om Pumpgatan inom stadsdelen Lundbyvassen

Upphävande av del av detaljplan för Lindholmshamnen, Götaverken m m och del av detaljplan för område nordost om Pumpgatan inom stadsdelen Lundbyvassen Upphävande av del av detaljplan för Lindholmshamnen, Götaverken m m och del av detaljplan för område nordost om Pumpgatan inom stadsdelen Lundbyvassen Förenklat standardförfarande Samrådshandling mars

Läs mer

Ändring av detaljplan för fastigheten Björkholmen 24,

Ändring av detaljplan för fastigheten Björkholmen 24, Dnr: PLAN.2017.1866 Granskningshandling 2018-09-19 Samrådsredogörelse Ändring av detaljplan för fastigheten Björkholmen 24, Björkholmen, Karlskrona kommun Vad är en samrådsredogörelse? Samrådsskedet Samrådsskedet

Läs mer

Detaljplan för bostäder m.m. vid Lantvärnsgatan inom stadsdelen Sandarna i Göteborg

Detaljplan för bostäder m.m. vid Lantvärnsgatan inom stadsdelen Sandarna i Göteborg Samrådsredogörelse Koncept: 2009-06-15 2009-08-25 Diarienummer: 0545/02 Distrikt Söder, Plangruppen Sirpa Ruuskanen Johansson Telefon: 031-368 17 87 E-post: fornamn.efternamn@sbk.goteborg.se Detaljplan

Läs mer

Detaljplan för kv Zinken (Stallsiken)

Detaljplan för kv Zinken (Stallsiken) Detaljplan för kv Zinken (Stallsiken) Granskningsutlåtande Upprättad Dnr PLAN.2018.14 Sektor samhällsbyggnad FÖRSLAG TILL BESLUT Kommunstyrelsen föreslås med stöd av detta granskningsutlåtande anta detaljplaneförslaget

Läs mer

DETALJPLAN FÖR UTÖKNING AV DEL AV KVARTEREN SÅGEN OCH STENBOCKEN I VÄNNÄSBY

DETALJPLAN FÖR UTÖKNING AV DEL AV KVARTEREN SÅGEN OCH STENBOCKEN I VÄNNÄSBY Dnr: POM 2011-383 DETALJPLAN FÖR UTÖKNING AV DEL AV KVARTEREN SÅGEN OCH STENBOCKEN I VÄNNÄSBY Hur samrådet har bedrivits Detaljplaneprövningen handläggs med normalt planförfarande. Förslag till detaljplan

Läs mer

Detaljplan för Torglägenheterna

Detaljplan för Torglägenheterna 1(13) Detaljplan för Torglägenheterna UTLÅTANDE Juni 2017 I detta utlåtande redovisar de yttranden som framkommit i samband med samråd (2 februari 23 februari 2017) samt granskning (31 maj - 21 juni 2017)

Läs mer

GENOMFÖRANDEBESKRIVNING

GENOMFÖRANDEBESKRIVNING 1 [7] Plannummer: 10-38x Referens Åsa Hansson LAGA KRAFT den 2015-07-16 Botkyrka kommun Stadsbyggnadsenheten DETALJPLAN FÖR Yrkesskolan 2 och del av 3 m.fl. Tumba, Botkyrka kommun... GENOMFÖRANDEBESKRIVNING

Läs mer

Granskningsutlåtande för

Granskningsutlåtande för 2019-02-14 2016/558 Granskningsutlåtande för del av Stockrosen 1 m.fl. i Ulricehamn Ulricehamns kommun, Västra Götalands län Miljö och samhällsbyggnad TELEFON 0321-59 50 00 E-POST miljosamhallsbyggnad@ulricehamn.se

Läs mer

Detaljplan för del av fastighet Hidinge-Lanna 4:62 m.fl. (Del av Vreta Bytomt) Lekebergs kommun, Örebro län.

Detaljplan för del av fastighet Hidinge-Lanna 4:62 m.fl. (Del av Vreta Bytomt) Lekebergs kommun, Örebro län. Detaljplan för del av fastighet Hidinge-Lanna 4:62 m.fl. (Del av Vreta Bytomt) Lekebergs kommun, Örebro län. Sammanfattning av planförslaget Syftet med detaljplanen är att möjliggöra bostadsbebyggelse

Läs mer

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. tillhörande detaljplan för Säfsen 1:5 m fl Östanvik i Säfsbyn Ludvika kommun Redogörelsen upprättad i augusti 2010

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. tillhörande detaljplan för Säfsen 1:5 m fl Östanvik i Säfsbyn Ludvika kommun Redogörelsen upprättad i augusti 2010 UTSTÄLLNINGSHANDLING tillhörande detaljplan för Säfsen 1:5 m fl Östanvik i Säfsbyn Ludvika kommun Redogörelsen upprättad i augusti 2010 Östanvik sett från Säfsbyn Postadress Besöksadress Telefon Telefax

Läs mer

GRANSKNINGSHANDLING Detaljplan för del av Jägartorpet 1 och 2, Färjestad Samrådsredogörelse 1

GRANSKNINGSHANDLING Detaljplan för del av Jägartorpet 1 och 2, Färjestad Samrådsredogörelse 1 Detaljplan för del av Jägartorpet 1 och 2, Färjestad Samrådsredogörelse 1 SAMRÅDSREDOGÖRELSE Inledning Detaljplanen för del Jägartorpet 1 och 2 har upprättas med standardförfarande (enligt PBL 2010:900,

Läs mer

Ändring, genom tillägg, av detaljplan nr 405, avseende Höstsådden 1, 11, 12 och 13, Helenelund

Ändring, genom tillägg, av detaljplan nr 405, avseende Höstsådden 1, 11, 12 och 13, Helenelund Kommunledningskontoret Samrådsredogörelse Michaela Lundqvist Sidan 1 av 5 Planarkitekt 08-579 221 31 UNDERRÄTTELSEHANDLING Ändring, genom tillägg, av detaljplan nr 405, avseende Höstsådden 1, 11, 12 och

Läs mer

Utställningsutlåtande

Utställningsutlåtande Utställningsutlåtande Datum: 2011-12-13 Diarienummer: 0326/07 (FIIa 5123) Sirpa Antti-Hilli Telefon: 031-368 16 09 E-post: fornamn.efternamn@sbk.goteborg.se Detaljplan för Bostäder i norra Kyrkbyn inom

Läs mer

Detaljplan för Tallskogen 1 m fl, Lidköpings kommun Granskningsutlåtande

Detaljplan för Tallskogen 1 m fl, Lidköpings kommun Granskningsutlåtande 2018-04-25 Dnr SBN 2018/66 Detaljplan för Tallskogen 1 m fl, Lidköpings kommun Granskningsutlåtande Hur samråd och granskningen bedrivits Samhällsbyggnadsnämnden beslutade att godkänna detaljplanen för

Läs mer