Protokoll Chefsgrupp för samverkan social välfärd och vård Tid: 20 oktober 2017 kl Plats: Gästmatsalen, Eklundavägen 1, Region Örebro län

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Protokoll Chefsgrupp för samverkan social välfärd och vård Tid: 20 oktober 2017 kl Plats: Gästmatsalen, Eklundavägen 1, Region Örebro län"

Transkript

1 1 (7) Protokoll Tid: 20 oktober 2017 kl Plats: Gästmatsalen, Eklundavägen 1, Närvarande: Eva Slätmo Ewa-Lena Sjöberg Lena Adolfsson Per Olof Larsson Karin Haster Erik Sjöberg Mats Eriksson Eva Frantz Maria Ståhl Ingmar Ångman Jaana Jansson Ingrid Holmgren Patrik Jonsson Gabriella Mueller Prabin Majlill Persson Anneli Carlsson Madde Marie-Louise Forsberg Fransson Fredrik Bergström Daniel Jansson Hammargren Mats Björeman Marie USÖ - Medicin och Rehab Närsjukvårdsområde söder och Örebro Närsjukvårdsområde väster Närsjukvårdsområde norr Område Psykiatri Område Psykiatri Område Habilitering Hälso- och sjukvårdsstaben Askersund Degerfors Hallsberg Hällefors Karlskoga Kumla Laxå Lekeberg Lindesberg Ljusnarsberg Nora Örebro 1. Dagens agenda Agendan godkänns. 2. Förra mötet - uppföljning HSL-ansvar korttidsboende LSS Eva och Madde informerar om att ett möte med arbetsgruppen är på gång. ÖK om medföljande personal då brukare/patient har behov av inneliggande vård på sjukhus Arbetet är på gång. Protokollet från förra mötet läggs till handlingarna. POSTADRESS BESÖKSADRESS TELEFON TELEFAX ORG.NR PLUSGIRO Box Örebro Eklundavägen 2 Örebro E-POST regionen@regionorebrolan.se INTERNET

2 2 (7) 3. Rapport från sgrupperna Aktivitetsplan i regional samverkan utifrån ÖK om psykisk hälsa 2016 En aktivitetsplan är framtagen utifrån 2016 års handlingsplaner. Chefsgruppens deltagare tar själva ansvar för att ta del av protokollen från sgruppernas möten, protokollen finns på hemsidan: 4. Statusrapport regional-kommunal ehälsa med förslag om fortsatt process Ulrika Landström informerar om aktuell status för regional-kommunal ehälsa samt om förslag för fortsatt process. Det finns en vision för ehälsa Fokusområden i visionen: Regelverk Enhetligare begreppsanvändning Standardiseringsfrågor Dagens program för ehälsa kommer ersättas med handlingsplaner utifrån vision April 2017 gjordes en uppföljning av regionalt program för ehälsa där man bl a tittade på hur styrningen fungerat samt status för målen i programmet: NPÖ, Meddix/Lifecare, etjänster, 1177 vårdguiden, mobila tjänster (ingen upphandling just nu, ettårsavtal), vårdplanering på distans. I rapporten framgår att man 2014 bildade en programstyrgrupp bestående av företrädare från kommuner, universitetet och Region Örebro län och att det regionala samverkansrådet i bildade en politisk styrgrupp. Styrgruppen hade två funktioner, både strategi och förvaltning. Det var i praktiken svårt att förena dessa synsätt i samma styrgrupp. Förslaget framåt är därför att bryta isär ansvaret i två olika styrgrupper. Man väntar nu på att få ett nytt uppdrag att ta fram en handlingsplan för ehälsa anpassad för vision 2025 och man föreslår att chefsgruppen blir strategisk styrgrupp med ansvar för plan, budget och prioriteringar. En annan styrgrupp bör ansvara för förvaltningen.

3 3 (7) Styrgruppen för digital agenda ställer sig bakom förslaget. Förslaget ska till KCRD i november, KCRD kan då ge det formella uppdraget till chefsgruppen. Chefsgruppen accepterar att vara strategisk styrgrupp på försök under ett år. Förslag till nästa steg: Ta fram förslag till en ny handlingsplan för regionen som baserar sig på vision 2025 (Marie och Ulrika har påbörjat processen med att ta fram nytt förslag på handlingsplan). Formalisera att chefsgruppen utgör den strategiska styrgruppen som beslutar om plan och budget inom handlingsplanen. Behov av en beredningsgrupp till styrgruppen. Bjuda in Inera/SKL för inspiration/presentation av utbud och tjänster. Identifiera nya prioriterade gemensamma förstudier och projekt. Workshop eller en arbetsgrupp som tar fram förslag? Bemanna en förvaltningsstyrgrupp för Lifecare, NPÖ och Pascal. Diskussion/synpunkter: Viktigt att tänka implementering också inte bara förändring. Bjuda in till en workshop redan under vår-vintern. Bra att komma igång så fort som möjligt. Ulrika tar kontakt med Inera och skickar ut en Doodle-länk med förslag på dagar. 5. Samverkan vid utskrivning från sluten hälso- och sjukvård - godkännande av projektplan Jan Sundelius presenterar förslaget till projektplan. Innehåll i projektet: Utveckla länsgemensamma riktlinjer och samverkan. Säkerställa kvalitet och ekonomi. Se över andra ÖK och rutiner som påverkas av lagen. Utbildnings- och kommunikationsinsatser. Projektet ansvar för att ge förutsättningar samordna följa upp.

4 4 (7) Respektive huvudmans ansvar: Effektiva planeringprocesser Säkra kontaktvägar och informationsvägar Omfördelning av resurser Riskanalys: Lifecare är inte förberett för ny lag processen stöds inte och uppföljning är inte möjlig. Ekonomisk modell kommer inte vara på plats 1 januari. Otydlig gränsdragning mot huvudmännens uppdrag. Samverkan runt gemensamma riktlinjer och lokala rutiner (12 kommuner, 3 sjukhus och ett stort antal VC och öppenvårdsmottagningar). Det finns en hemsida för projektet med material från utbildningar, dokument etc: folkhalsa/samverkan-mellan-regionens-kommuner-/lag-omsamverkan-vid-utskrivning1/ Diskussion/synpunkter: Processen är sen. Kan bli svårt att hinna tillsätta resurser och skapa förutsättningar. En del kommer vara klara andra inte. Hur hanterar vi avvikelserna? Utse någon eller en mindre grupp som tar ansvar för mottagande av rutinavvikelser? Viktigt att återkoppla avvikelser till den som är ansvarig. En styrgrupp finns för projektet. Uppföljning kommer ingå i rapporteringen till styrgruppen. Viktigt att alla huvudmän tar sitt ansvar. Viktigt att ha ett helhetsperspektiv att förhålla oss till den ÖK som är framtagen. Hur hanterar vi Media? Viktigt med kommunikationen i projektet. Framföra det positiva budskapet med den nya lagen. Ev ta fram en mall med gemensamma svar för frågor som kan dyka upp. En djupare diskussion om den här frågan kommer genomföras vid internatet i december. 6. Gränssnitt arbetsterapeuter sjukgymnaster Margit Gehrke Flyckt presenterar arbetsgruppens omvärldsspaning.

5 5 (7) Uppdraget för omvärldsspaningen var att ta reda på: Hur organiserat man resurser för rehabilitering? Vilka arbetsuppgifter har yrkesgrupperna? Vilka resurser finns för olika patientgrupper? Finns det mål och indikatorer? Fyra län ingick i omvärldsspaningen: Jönköping, Värmland, Sörmland och Östergötland. Län med samma uppbyggnad som vårt län och/eller som vi har mycket samarbete med. Man har tittat på en stor kommun, en mellanstor och en liten kommun i respektive län vilket motsvarar ca 50 % av det totala länet. Resurserna (arbetsterapeuter och fysioterapeuter)är hopslagna vid jämförandet i statistiken. I Örebro län har man 1170 invånare per årsarbetare, dvs flest invånare per årsarbetare jämfört med de andra länen. Inget län har bra mål eller indikatorer. Båda yrkesgrupperna finns på båda ställena i övriga län. Arbetsgruppens slutsats är att kartläggningen stödjer och stärker tidigare redovisning och beskrivning av patienternas behov och nuvarande processer för rehabilitering inom öppenvården i Örebro län. Att gränssnitt bidrar till att vissa patientgrupper inte får tillgång till bedömning/behandling av arbetsterapeut eller fysioterapeut på vårdcentral, i hemmet eller på vård- och omsorgsboendet. Att resurserna för rehabilitering är otillräckliga för att tillgodose olika patientgruppers behov av rehabilitering inom öppenvården i Örebro län. Arbetsgruppen är överens om att en förändring måste ske. Diskussion/synpunkter: Låta huvudmännen anställa båda resurspersonerna. Måste p.g.a. äldrereformen upp till politiken. Viktigt att utnyttja befintliga resurser effektivt. Marie och Mats tar fram ett uppdrag till arbetsgruppen för hur vi tar frågan vidare. Förslaget redovisas på internatet i december.

6 6 (7) 7. Förlängning av avtal angående tillnyktring Befintligt avtal löper ut En positiv pågår för att TNE ska utnyttjas mer. Förslag att befintligt avtal förlängs i sex månader tills detta är klart. Chefsgruppen godkänner förslaget att förlänga avtalet. 8. Förslag om gemensam tjänst inkontinenssamordnare Kostnaden för detta avser lön och utbildningskostnader. Chefsgruppen är positivt inställd. Förslag till avtal tas fram av Mats Eriksson. 9. ÖK om samverkan vid utskrivning från sluten hälso- och sjukvård fortsatt process Alla uppmärksammas på att denna process pågår. 10. ÖK mellan, kommunerna i Örebro län och NSPH avseende samarbete kring personer med psykiska funktionsnedsättningar fortsatt process Alla uppmärksammas på att denna process pågår. 11. Projektdirektiv Samverkan mellan och kommunerna inom hälso- och sjukvårdsområdet En översyn av samverkansöverenskommelser och hur dessa kommuniceras pågår. Projektgruppen har uppmärksammat följande behov: Generell samverkansöverenskommelse bör tas fram. Standard för ÖK och riktlinjer bör tas fram. Processen för att ta beslut bör ses över. Systematisk genomgång av de dokument som idag finns på samverkansportalen. Genomgång av hur dokumenten kommuniceras ut. 12. Överenskommelse avseende ansvaret för hemsjukvård för personer med psykisk störning beslut om förlängning En uppföljning av befintlig ÖK ska genomföras under våren Resultatet kommer att redovisas för chefsgruppen vid sista mötet under våren. Förslag att förlänga nuvarande ÖK sex månader tills utvärderingen är klar. Chefsgruppen godkänner förslaget att förlänga ÖK sex månader.

7 7 (7) 13. ÖK om stöd till riktade insatser inom område psykisk hälsa hur ska samverkan ske 2018? En projektledare på 50 % tillsätts inom för att säkra lika vård i länet. Samtidigt med länsdelarnas arbete med analyser och de fyra länsdelshandlingsplanerna arbetar projektledaren med Region Örebro läns handlingsplan. Se bild i bifogad presentation. 14. Utvärdering av Regionala samverkansrådet och dess specifika samverkansråd slutrapport från Apel AB Enligt utvärderingen finns det behov av att förändra det specifika samverkansrådet för folkhälsa, social välfärd och vård. Rådets ledamöter känner inte att de har mandat att behandla frågor om folkhälsa och anser därför att folkhälsofrågorna bör lyftas ut ur rådet. En process pågår för att förändra samverkansstrukturen. Planeras att vara klart till nästa mandatperiod. 15. Övriga frågor Aktuella frågor till internatet i december Samverkansstrukturen samspelet mellan sgrupper och länsdelsgrupper Gemensamma värdegrunder inför det framtida samarbetet Inför ny lagstiftning om utskrivning 1 januari 2018 Hälsa i Sverige informationskampanj i höst Daniels sista möte i chefsgruppen Vi tackar Daniel för hans deltagande i chefsgruppen. 16. Kommande möten 2017 Internat 7-8 december, från kl 12:00 dag 1 kl 15:00 dag 2 på Lannalodge.

Protokoll Chefsgrupp för samverkan social välfärd och vård Tid: 13 januari 2017 Plats: Gästmatsalen, Eklundavägen 1, Region Örebro län

Protokoll Chefsgrupp för samverkan social välfärd och vård Tid: 13 januari 2017 Plats: Gästmatsalen, Eklundavägen 1, Region Örebro län 1 (5) Protokoll Chefsgrupp för samverkan social välfärd Tid: 13 januari 2017 Plats: Gästmatsalen, Eklundavägen 1, Närvarande: Eva Slätmo Ewa-Lena Sjöberg Lena Adolfsson Per Olof Larsson Erik Sjöberg Mats

Läs mer

Protokoll Chefsgrupp för samverkan social välfärd och vård Tid: 2 mars 2018 kl Plats: Gästmatsalen, Eklundavägen 1, Region Örebro län

Protokoll Chefsgrupp för samverkan social välfärd och vård Tid: 2 mars 2018 kl Plats: Gästmatsalen, Eklundavägen 1, Region Örebro län 1 (7) Protokoll Tid: 2 mars 2018 kl 13-16 Plats: Gästmatsalen, Eklundavägen 1, Närvarande: Eva Slätmo Ewa-Lena Sjöberg Lena Adolfsson Per Olof Larsson Karin Haster Erik Sjöberg Mats Eriksson Eva Frantz

Läs mer

Chefsgrupp för samverkan social välfärd och vård

Chefsgrupp för samverkan social välfärd och vård 1 (5) Chefsgrupp för samverkan folkhälsa, social välfärd och vård Tjänsteställe Förvaltningen regional utveckling Sekreterare Gunnel Arvidsson Chefsgrupp för samverkan social välfärd och vård Minnesanteckningar

Läs mer

Protokoll Chefsgrupp för samverkan social välfärd och vård Tid: 19 januari 2018 kl Plats: Gästmatsalen, Eklundavägen 1, Region Örebro län

Protokoll Chefsgrupp för samverkan social välfärd och vård Tid: 19 januari 2018 kl Plats: Gästmatsalen, Eklundavägen 1, Region Örebro län 1 (6) Protokoll Tid: 19 januari 2018 kl 13-16 Plats: Gästmatsalen, Eklundavägen 1, Närvarande: Eva Slätmo Ewa-Lena Sjöberg Lena Adolfsson Per Olof Larsson Karin Haster Erik Sjöberg Mats Eriksson Eva Frantz

Läs mer

Protokoll Chefsgrupp för samverkan social välfärd och vård Tid: 27 april 2018 kl Plats: Gästmatsalen, Eklundavägen 1, Region Örebro län

Protokoll Chefsgrupp för samverkan social välfärd och vård Tid: 27 april 2018 kl Plats: Gästmatsalen, Eklundavägen 1, Region Örebro län 1 (8) Protokoll Tid: 27 april 2018 kl 13-16 Plats: Gästmatsalen, Eklundavägen 1, Region Örebro län Närvarande: Eva Slätmo Ewa-Lena Sjöberg Lena Adolfsson Per Olof Larsson Karin Haster Erik Sjöberg Mats

Läs mer

Protokoll Chefsgrupp för samverkan social välfärd och vård Tid: 1 juni 2018 kl Plats: Gästmatsalen, Eklundavägen 1, Region Örebro län

Protokoll Chefsgrupp för samverkan social välfärd och vård Tid: 1 juni 2018 kl Plats: Gästmatsalen, Eklundavägen 1, Region Örebro län 1 (8) Protokoll Tid: 1 juni 2018 kl 13-16 Plats: Gästmatsalen, Eklundavägen 1, Region Örebro län Närvarande: Eva Slätmo Ewa-Lena Sjöberg Lena Adolfsson Per Olof Larsson Karin Haster Erik Sjöberg Mats Eriksson

Läs mer

utveckling Närsjukvårdsområde söder och Örebro

utveckling Närsjukvårdsområde söder och Örebro 1 (7) Protokoll Chefsgrupp för samverkan social välfärd samt vård och omsorg Tid: 26 april 2019 kl 13-16 Plats: Gästmatsalen, Eklundavägen 1, Region län Närvarande: Eva Slätmo Ewa-Lena Sjöberg Lena Adolfsson

Läs mer

Protokoll Specifikt samverkansråd för folkhälsa, social välfärd och vård Tid: 23 september 2016 Plats: Linden, Eklundavägen 1, Region Örebro län

Protokoll Specifikt samverkansråd för folkhälsa, social välfärd och vård Tid: 23 september 2016 Plats: Linden, Eklundavägen 1, Region Örebro län 1 (5) Protokoll Tid: 23 september 2016 Plats: Linden, Eklundavägen 1, Vid protokollet Justerat den: 2016-09-28 Siv Ahlstrand Vice Ordförande Magnus Andersson Justerare Närvarande ledamöter: Siv Ahlstrand

Läs mer

Protokoll Specifikt samverkansråd för folkhälsa, social välfärd och vård Tid: 12 maj 2017 Plats: Linden, Eklundavägen 1, Region Örebro län

Protokoll Specifikt samverkansråd för folkhälsa, social välfärd och vård Tid: 12 maj 2017 Plats: Linden, Eklundavägen 1, Region Örebro län 1 (6) Protokoll Tid: 12 maj 2017 Plats: Linden, Eklundavägen 1, Vid protokollet Justerat den: 2017-05-19 Jihad Menhem Ordförande Margaretha Eriksson Justerare Närvarande ledamöter: Siv Ahlstrand Anita

Läs mer

Protokoll Specifikt samverkansråd för folkhälsa, social välfärd och vård Tid: 16 december 2016 Plats: Linden, Eklundavägen 1, Region Örebro län

Protokoll Specifikt samverkansråd för folkhälsa, social välfärd och vård Tid: 16 december 2016 Plats: Linden, Eklundavägen 1, Region Örebro län 1 (5) Protokoll Tid: 16 december 2016 Plats: Linden, Eklundavägen 1, Vid protokollet Justerat den: 2016-12-20 Jihad Menhem Ordförande Henrik Hult Justerare Närvarande ledamöter: Siv Ahlstrand Anita Bohlin

Läs mer

Kopia utskriftsdatum: Sid 1 (10)

Kopia utskriftsdatum: Sid 1 (10) Förvaltning Ägare Reviderat datum Ann-Louise Gustafsson 2019-05-24 Verksamhet Välfärd och folkhälsa Slutgranskare Ingmar Ångman Diarienr Dokumentkategori Fastställare Giltigt datum fr o m Överenskommelser

Läs mer

Protokoll Specifikt samverkansråd för folkhälsa, social välfärd och vård Tid: 5 februari 2016 Plats: Linden, Eklundavägen 1, Region Örebro län

Protokoll Specifikt samverkansråd för folkhälsa, social välfärd och vård Tid: 5 februari 2016 Plats: Linden, Eklundavägen 1, Region Örebro län 1 (6) Protokoll Tid: 5 februari 2016 Plats: Linden, Eklundavägen 1, Vid protokollet Justerat den: 11 februari 2016 Jihad Menhem Ordförande Magnus Andersson Justerare Närvarande ledamöter: Siv Ahlstrand

Läs mer

Protokoll Chefsgrupp för samverkan social välfärd och vård Tid: 15 februari 2019 kl Plats: Gästmatsalen, Eklundavägen 1, Region Örebro län

Protokoll Chefsgrupp för samverkan social välfärd och vård Tid: 15 februari 2019 kl Plats: Gästmatsalen, Eklundavägen 1, Region Örebro län 1 (9) Protokoll Tid: 15 februari 2019 kl 13-16 Plats: Gästmatsalen, Eklundavägen 1, Region län Närvarande: Eva Slätmo Ewa-Lena Sjöberg Lena Adolfsson Märtha Lundkvist Elisabeth Liljekvist Karin Haster

Läs mer

Protokoll Chefsgrupp för samverkan social välfärd och vård Tid: 18 januari 2019 kl Plats: Gästmatsalen, Eklundavägen 1, Region Örebro län

Protokoll Chefsgrupp för samverkan social välfärd och vård Tid: 18 januari 2019 kl Plats: Gästmatsalen, Eklundavägen 1, Region Örebro län 1 (7) Protokoll Tid: 18 januari 2019 kl 13-16 Plats: Gästmatsalen, Eklundavägen 1, Region län Närvarande: Eva Slätmo Ewa-Lena Sjöberg Lena Adolfsson Elisabeth Liljekvist Karin Haster Örjan Andersson Mats

Läs mer

Protokoll Regionalt samverkansråd Tid: Fredag den 27 mars, kl Plats: Lokal Eken, Eklundavägen 1

Protokoll Regionalt samverkansråd Tid: Fredag den 27 mars, kl Plats: Lokal Eken, Eklundavägen 1 1 (6) och länets kommuner Regionkansliet Marjetta Protokoll Regionalt samverkansråd Tid: Fredag den 27 mars, kl 10.00-12.00 Plats: Lokal Eken, Eklundavägen 1 Vid protokollet Marjetta Sekreterare Justerat

Läs mer

POSTADRESS BESÖKSADRESS TELEFON TELEFAX ORG.NR PLUSGIRO

POSTADRESS BESÖKSADRESS TELEFON TELEFAX ORG.NR PLUSGIRO 1 (5) Protokoll kompetensförsörjning Tid: Fredag 28 september 2018 kl 09:00 12:00 Plats: Konferenslokal Lärken, Eklundavägen 1, Örebro Vid protokollet: Anna Elverskog Sekreterare Justerat den: 2018-10-12

Läs mer

Protokoll Chefsgrupp för samverkan social välfärd och vård Tid: 12 oktober 2018 kl Plats: Gästmatsalen, Eklundavägen 1, Region Örebro län

Protokoll Chefsgrupp för samverkan social välfärd och vård Tid: 12 oktober 2018 kl Plats: Gästmatsalen, Eklundavägen 1, Region Örebro län 1 (9) Protokoll Tid: 12 oktober 2018 kl 13-16 Plats: Gästmatsalen, Eklundavägen 1, Region län Närvarande: Eva Slätmo Ewa-Lena Sjöberg Lena Adolfsson Elisabeth Liljekvist Karin Haster Erik Sjöberg Mats

Läs mer

Förslag till aktivitetsplan samverkan e-hälsa

Förslag till aktivitetsplan samverkan e-hälsa 1 (5) 2018-05-20 Förslag till aktivitetsplan 2018-2019 samverkan e-hälsa Bakgrund Chefsgrupp samverkan social välfärd och vård, har godkänt den första versionen av aktivitetsplanen för samverkan inom e-hälsa.

Läs mer

Protokoll Tillfälligt Specifikt samverkansråd för länsövergripande bostadsförsörjningsplanering

Protokoll Tillfälligt Specifikt samverkansråd för länsövergripande bostadsförsörjningsplanering 1 (6) Protokoll Tillfälligt Specifikt samverkansråd för länsövergripande bostadsförsörjningsplanering mellan och länets kommuner Tid: 29 januari kl. 09.00-12.00 Plats: Asken, Eklundavägen 2, Örebro Vid

Läs mer

Tjänstemannagruppen för samverkan inom hälso- och sjukvård, socialtjänst, äldreomsorg, barnomsorg och skola

Tjänstemannagruppen för samverkan inom hälso- och sjukvård, socialtjänst, äldreomsorg, barnomsorg och skola TJÄNSTESTÄLLE, HANDLÄGGARE DATUM BETECKNING Ledningskansliet, Inger Nicolas 2014-03-04 PROTOKOLL Vilgotgruppen Tjänstemannagruppen för samverkan inom hälso- och sjukvård, socialtjänst, äldreomsorg, barnomsorg

Läs mer

Protokoll Specifikt samverkansråd för folkhälsa, social välfärd och vård Tid: 22 september 2017 Plats: Linden, Eklundavägen 1, Region Örebro län

Protokoll Specifikt samverkansråd för folkhälsa, social välfärd och vård Tid: 22 september 2017 Plats: Linden, Eklundavägen 1, Region Örebro län 1 (7) Protokoll Tid: 22 september 2017 Plats: Linden, Eklundavägen 1, Vid protokollet Justerat den: 2017-09-26 Jihad Menhem Ordförande Veronica Wallgren Justerare Närvarande ledamöter: Siv Ahlstrand Anita

Läs mer

Projektdirektiv för Samordnad vårdplanering på distans fortsatt införande i Örebro län

Projektdirektiv för Samordnad vårdplanering på distans fortsatt införande i Örebro län Projektdirektiv 1(8) Projektdirektiv för Samordnad vårdplanering på distans fortsatt införande i Örebro län Versionshistorik Version Datum Författare Godkänd av Ändringshistorik 0.1 2015-05-12 Boel Arbetsmtrl

Läs mer

Protokoll Specifikt samverkansråd för folkhälsa, social välfärd och vård Tid: 13 maj 2016 Plats: Linden, Eklundavägen 1, Region Örebro län

Protokoll Specifikt samverkansråd för folkhälsa, social välfärd och vård Tid: 13 maj 2016 Plats: Linden, Eklundavägen 1, Region Örebro län 1 (6) Protokoll Tid: 13 maj 2016 Plats: Linden, Eklundavägen 1, Vid protokollet Justerat den: 2016-05-23 Jihad Menhem Ordförande Ingemar Javinder Justerare Närvarande ledamöter: Siv Ahlstrand Anita Bohlin

Läs mer

Projektplan för Samverkan vid utskrivning från sluten hälso- och sjukvård

Projektplan för Samverkan vid utskrivning från sluten hälso- och sjukvård C:\Users\agu105\AppData\Local\Microsoft\Windows\Temporary Internet Files\Content.Outlook\Q3Y92B7Q\Projektplan samverkan vid.docx 1 (9) Tjänsteställe, handläggare Datum Beteckning Projektplan för från sluten

Läs mer

Protokoll Specifika samverkansrådet för Infrastruktur och Trafik

Protokoll Specifika samverkansrådet för Infrastruktur och Trafik 1 (5) och länets kommuner Protokoll Specifika samverkansrådet för Infrastruktur och Trafik Tid: 16 oktober kl. 09:30-11:30 Plats: Eklundavägen, lokal Asken Vid protokollet Sekreterare: Justerat den: 2015-11-19

Läs mer

Reviderad projektplan för Samverkan vid utskrivning från sluten hälso- och sjukvård

Reviderad projektplan för Samverkan vid utskrivning från sluten hälso- och sjukvård 1 (10) Regional utveckling, Margit Gehrke-Flyckt Reviderad projektplan för från sluten hälso- och sjukvård C:\Users\agu105\AppData\Local\Microsoft\Windows\INetCache\Content.Outlook\78623ZRZ\Projektplan

Läs mer

Protokoll specifika samverkansrådet för folkhälsa, social välfärd och vård

Protokoll specifika samverkansrådet för folkhälsa, social välfärd och vård 1 (7) Specifika samverkansrådet folkhälsa, social välfärd och vård Tjänsteställe Förvaltningen regional utveckling Sekreterare Ann-Louise Gustafsson Protokoll specifika samverkansrådet för folkhälsa, social

Läs mer

Tjänstemannagruppen för samverkan inom hälso- och sjukvård, socialtjänst, äldreomsorg, barnomsorg och skola

Tjänstemannagruppen för samverkan inom hälso- och sjukvård, socialtjänst, äldreomsorg, barnomsorg och skola 1 (1) TJÄNSTESTÄLLE, HANDLÄGGARE DATUM BETECKNING Regionkansliet, Inger Nicolas 2015-02-26 PROTOKOLL Vilgotgruppen Tjänstemannagruppen för samverkan inom hälso- och sjukvård, socialtjänst, äldreomsorg,

Läs mer

Chefsgrupp för samverkan social välfärd och vård

Chefsgrupp för samverkan social välfärd och vård 1 (5) Chefsgrupp för samverkan scial välfärd ch vård Tjänsteställe Förvaltningen reginal utveckling Sekreterare Marie Gustafssn Chefsgrupp för samverkan scial välfärd ch vård 2016-12-09 Närvarande: Birgitta

Läs mer

Protokoll Chefsgrupp för samverkan social välfärd och vård Tid: december 2018 Plats: Lanna lodge

Protokoll Chefsgrupp för samverkan social välfärd och vård Tid: december 2018 Plats: Lanna lodge 1 (13) Protokoll Tid: 13-14 december 2018 Plats: Lanna lodge Närvarande: Eva Slätmo USÖ - Medicin och Rehab (dag 1) Ewa-Lena Sjöberg Närsjukvårdsområde söder och Örebro Lena Adolfsson Närsjukvårdsområde

Läs mer

Minnesanteckningar från socialchefsmöte den 15 februari 2013

Minnesanteckningar från socialchefsmöte den 15 februari 2013 Tjänsteställe, handläggare Datum Beteckning Marie G 2013-02-18 Minnesanteckningar Sida 1 (4) Minnesanteckningar från socialchefsmöte den 15 februari 2013 Närvarande: Inger Adolfsson Askersund Ingmar Ångman

Läs mer

Möte med Utvecklingsgrupp psykisk hälsa och missbruk Fredagen den 7 april 2017.

Möte med Utvecklingsgrupp psykisk hälsa och missbruk Fredagen den 7 april 2017. 1 (5) Marie Gustafsson ordförande, Välfärd och Folkhälsa Johanna Karlsson, Folkhälsoförvaltningen i Karlskoga och Degerfors Sandra Larsson, Sydnärkes folkhälsoteam Maria Ståhl, ÖLIF Sofia Persson, Örebro

Läs mer

Möte med Utvecklingsgrupp psykisk hälsa och missbruk Onsdag den 20 september 2017.

Möte med Utvecklingsgrupp psykisk hälsa och missbruk Onsdag den 20 september 2017. 1 (5) Marie Gustafsson ordförande, Välfärd och Folkhälsa Johanna Karlsson, Folkhälsoförvaltningen i Karlskoga och Degerfors Sandra Lundqvist, Sydnärkes folkhälsoteam Maria Ståhl, ÖLIF Sofia Persson, Örebro

Läs mer

Protokoll Specifikt samverkansråd för Infrastruktur och trafik Tid: 8 april kl Plats: Eklundavägen, lokal Asken

Protokoll Specifikt samverkansråd för Infrastruktur och trafik Tid: 8 april kl Plats: Eklundavägen, lokal Asken 1 (5) Protokoll Specifikt samverkansråd för Infrastruktur och trafik Tid: 8 april kl. 09.30-11.30 Plats: Eklundavägen, lokal Asken Vid protokollet Sekreterare: Justerat den: Ordförande: Mats Gunnarsson

Läs mer

Protokoll Specifikt samverkansråd för kultur Tid: 17 maj 2016, kl Plats: Lärken, Eklundavägen 1, Region Örebro län

Protokoll Specifikt samverkansråd för kultur Tid: 17 maj 2016, kl Plats: Lärken, Eklundavägen 1, Region Örebro län 1 (5) Protokoll Specifikt samverkansråd för kultur Tid: 17 maj 2016, kl 14.00-16.00 Plats: Lärken, Eklundavägen 1, Vid protokollet Mia Eriksson Justerat den: 20 maj 2016 Bengt Storbacka - - Ordförande

Läs mer

Sammanhållen vård och omsorg om de mest sjuka äldre i Örebro län

Sammanhållen vård och omsorg om de mest sjuka äldre i Örebro län Sammanhållen vård och omsorg om de mest sjuka äldre i Örebro län Åbytorp 4 februari 2016 Sammanhållen vård och omsorg om de mest sjuka äldre HANDLINGSPLAN FÖR ÖREBRO LÄN 2014-2015 Framtagen av kommunerna

Läs mer

Minnesanteckningar Utvecklingsgrupp psykisk hälsa och missbruk torsdagen den 26 november 2015

Minnesanteckningar Utvecklingsgrupp psykisk hälsa och missbruk torsdagen den 26 november 2015 1 (5) Marie Gustafsson ordförande, Välfärd och Folkhälsa Johanna Karlsson, Folkhälsoförvaltningen i Karlskoga och Degerfors Hanna Hansson, Sydnärkes folkhälsoteam Barbro Karlsson, ÖLIF Majlill Persson,

Läs mer

Kopia utskriftsdatum: Sid 1 (11)

Kopia utskriftsdatum: Sid 1 (11) Förvaltning Ägare Reviderat datum Ann-Louise Gustafsson 2019-02-26 Verksamhet Välfärd och folkhälsa Slutgranskare Ingmar Ångman Diarienr Dokumentkategori Fastställare Giltigt datum fr o m Överenskommelser

Läs mer

Projekt Region 2015. Vår Region. Fredagsakademin 130531

Projekt Region 2015. Vår Region. Fredagsakademin 130531 Projekt Region 2015 Vår Region Fredagsakademin 130531 1 Vilket beslutsunderlag skall tas fram? Roll och uppdrag Styrmodell Politiska organisation Lednings- och kansliorganisation Samarbete och gränsdragning

Läs mer

Rapport Datum: Förändrat gränssnitt arbetsterapeuter och fysioterapeuter Omvärldsspaning

Rapport Datum: Förändrat gränssnitt arbetsterapeuter och fysioterapeuter Omvärldsspaning Rapport Datum: 2017-10-12 Förändrat gränssnitt arbetsterapeuter och fysioterapeuter Omvärldsspaning Förändrat gränssnitt arbetsterapeuter och fysioterapeuter Omvärldsspaning 2017-10-12 Revidering av felaktiga

Läs mer

Lag (2017:612) om samverkan vid utskrivning från sluten hälso- och sjukvård

Lag (2017:612) om samverkan vid utskrivning från sluten hälso- och sjukvård Lag (2017:612) om samverkan vid utskrivning från sluten hälso- och sjukvård Utredning Göran Stiernstedt SOU 2015:20 Nuvarande betalningsansvarslag upphävs och ersätts av den nya lagen 1 januari 2018 Gemensam

Läs mer

Evidensbaserad praktik. Kjerstin Larsson Fil. Dr. Forskningsledare Region Örebro Län Regional utveckling, Välfärd och folkhälsa

Evidensbaserad praktik. Kjerstin Larsson Fil. Dr. Forskningsledare Region Örebro Län Regional utveckling, Välfärd och folkhälsa Evidensbaserad praktik 2016 04 23 Kjerstin Larsson Fil. Dr. Forskningsledare Region Örebro Län Regional utveckling, Välfärd och folkhälsa Evidensbaserad medicin EBM David Sackett läkare vid McMaster University

Läs mer

Samarbete kring personer med psykiska funktionsnedsättningar. Överenskommelser Marie Gustafsson

Samarbete kring personer med psykiska funktionsnedsättningar. Överenskommelser Marie Gustafsson Förvaltning Ägare Reviderat datum Ann-Louise Gustafsson 2018-06-08 Verksamhet Välfärd och folkhälsa Slutgranskare Marie Gustafsson Diarienr Dokumentkategori Fastställare Giltigt datum fr o m Överenskommelser

Läs mer

Lägesrapport

Lägesrapport Lägesrapport 2016-05-26 KORT OM Hälso- och sjukvårdsavtalet Hälso-och sjukvårdsavtalet är det huvudavtalsom reglerar ansvar och gränssnitt mellan regionen och de 49 kommunerna i Västra Götaland. Avtalet

Läs mer

Välkomna till. Individen i centrum, ny lag om samverkan och SIP. 27 sep -17

Välkomna till. Individen i centrum, ny lag om samverkan och SIP. 27 sep -17 Välkomna till Individen i centrum, ny lag om samverkan och SIP 27 sep -17 Program 8:15 Inledning 8:30 LifeCare - kort introduktion Jeanette Rosberg SIP när, var och hur? Margit Gehrke-Flyckt Barn och ungd

Läs mer

Protokoll Specifikt samverkansråd för kultur Tid: 15 september 2016, kl Plats: Lärken, Eklundavägen 1, Region Örebro län

Protokoll Specifikt samverkansråd för kultur Tid: 15 september 2016, kl Plats: Lärken, Eklundavägen 1, Region Örebro län 1 (5) Protokoll Specifikt samverkansråd för kultur Tid: 15 september 2016, kl 14.00-16.00 Plats: Lärken, Eklundavägen 1, Vid protokollet Mia Eriksson Justerat den: 20 september 2016 Bengt Storbacka Ordförande

Läs mer

Kopia utskriftsdatum: Sid 1 (8)

Kopia utskriftsdatum: Sid 1 (8) Förvaltning Ägare Reviderat datum Ann-Louise Gustafsson 2018-05-30 Verksamhet Välfärd och folkhälsa Slutgranskare Marie Gustafsson Diarienr Dokumentkategori Fastställare Giltigt datum fr o m Överenskommelser

Läs mer

Aktivitetsplan södra länsdelsgruppen

Aktivitetsplan södra länsdelsgruppen Aktivitetsplan södra länsdelsgruppen 2015-2016 Aktivitetsplanens syfte: Aktivitetsplanen beskriver de områden som gruppen gemensamt beslutat bedriva förbättringsarbeten inom. Aktivitetsplanen är ett komplement

Läs mer

Samverkan vid utskrivning från psykiatrisk slutenvård indikatorer som stödjer i arbetet med anpassning till ny lagstiftning

Samverkan vid utskrivning från psykiatrisk slutenvård indikatorer som stödjer i arbetet med anpassning till ny lagstiftning Samverkan vid utskrivning från psykiatrisk slutenvård indikatorer som stödjer i arbetet med anpassning till ny lagstiftning Tisdag 13 juni 2017 Jan Olov Strandell Indikator för samverkan vid utskrivning

Läs mer

Kopia utskriftsdatum: Sid 1 (7)

Kopia utskriftsdatum: Sid 1 (7) Förvaltning Ägare Reviderat datum Ann-Louise Gustafsson 2019-06-03 Verksamhet Välfärd och folkhälsa Slutgranskare Ingmar Ångman Diarienr Dokumentkategori Fastställare Giltigt datum fr o m Överenskommelser

Läs mer

Protokoll Tillfälligt Specifikt samverkansråd för länsövergripande bostadsförsörjningsplanering

Protokoll Tillfälligt Specifikt samverkansråd för länsövergripande bostadsförsörjningsplanering 1 (6) Protokoll Tillfälligt Specifikt samverkansråd för länsövergripande bostadsförsörjningsplanering mellan och länets kommuner Tid: 29 april kl. 09.00-12.00 Plats: Asken, Eklundavägen 2, Örebro Vid protokollet

Läs mer

Samverkansöverenskommelse mellan Landstinget i Kalmar län och Kalmar kommun kring personer med psykisk funktionsnedsättning 2012-2014

Samverkansöverenskommelse mellan Landstinget i Kalmar län och Kalmar kommun kring personer med psykisk funktionsnedsättning 2012-2014 Handläggare Datum Ärendebeteckning Ingela Möller 2012-09-05 Avtal 0480 450885 Samverkansöverenskommelse mellan Landstinget i Kalmar län och Kalmar kommun kring personer med psykisk funktionsnedsättning

Läs mer

Tjänstemannagruppen för samverkan inom hälso- och sjukvård, socialtjänst, äldreomsorg, barnomsorg och skola

Tjänstemannagruppen för samverkan inom hälso- och sjukvård, socialtjänst, äldreomsorg, barnomsorg och skola TJÄNSTESTÄLLE, HANDLÄGGARE DATUM BETECKNING Ledningskansliet, Inger Nicolas 2014-10-07 PROTOKOLL Vilgotgruppen Tjänstemannagruppen för samverkan inom hälso- och sjukvård, socialtjänst, äldreomsorg, barnomsorg

Läs mer

Minnesanteckning Utvecklingsgrupp barn och unga

Minnesanteckning Utvecklingsgrupp barn och unga 1 (5) Ingmar Ångman ordf Ewa Lindberg Peter Björklund Kenneth Karlsson Unni Johansson Ylva Rosén Johan Prabin Ingrid Gustafsson Ida Varg Susanne Bergström Leif Ekholm Peter Bergvall-Virtanen Margareta

Läs mer

Överenskommelse Kommunal ehälsa Genomförandeplan för regional utveckling i samverkan inom ehälsa 2013 Dnr: RFUL 2013/59

Överenskommelse Kommunal ehälsa Genomförandeplan för regional utveckling i samverkan inom ehälsa 2013 Dnr: RFUL 2013/59 Övergripande aktivitet Organisation för styrning och ledning Insats (vad)? Hur? När? Ansvar (vem)? Kostnad ehälsofrågorna ska förankras i strukturerna för styrning, ledning och samverkan som finns i länet;

Läs mer

Regionalt program för ehälsa

Regionalt program för ehälsa Regionalt program för ehälsa April 2010 Margareta Hansson Ulrika Landström 1. Bakgrund IT i vården är en viktig fråga. Med en genomtänkt strategi kan vården och omsorgen bli bättre på att hantera stora

Läs mer

Tjänstemannastöd Specifika samverkansrådet för folkhälsa, social välfärd och vård

Tjänstemannastöd Specifika samverkansrådet för folkhälsa, social välfärd och vård Tjänstemannastöd Specifika samverkansrådet för folkhälsa, social välfärd och vård Projekt Region 2015 Beslut i Regionala chefsamverkansgruppen (KC/RD) 150305 Rev 160128 Tjänstemannastöd för Specifika samverkansrådet

Läs mer

Tjänstemannagruppen för samverkan inom hälso- och sjukvård, socialtjänst, äldreomsorg, barnomsorg och skola

Tjänstemannagruppen för samverkan inom hälso- och sjukvård, socialtjänst, äldreomsorg, barnomsorg och skola TJÄNSTESTÄLLE, HANDLÄGGARE DATUM BETECKNING Ledningskansliet, Inger Nicolas 2011-02-28 Vilgotgruppen Tjänstemannagruppen för samverkan inom hälso- och sjukvård, socialtjänst, äldreomsorg, barnomsorg och

Läs mer

Tjänstemannagruppen för samverkan inom hälso- och sjukvård, socialtjänst, äldreomsorg, barnomsorg och skola

Tjänstemannagruppen för samverkan inom hälso- och sjukvård, socialtjänst, äldreomsorg, barnomsorg och skola 1 (1) TJÄNSTESTÄLLE, HANDLÄGGARE DATUM BETECKNING Regionkansliet, Inger Nicolas 2015-05-11 PROTOKOLL Vilgotgruppen Tjänstemannagruppen för samverkan inom hälso- och sjukvård, socialtjänst, äldreomsorg,

Läs mer

Överenskommelse mellan kommunerna i Jönköpings län och Region Jönköpings län om samarbete kring personer med psykisk funktionsnedsättning

Överenskommelse mellan kommunerna i Jönköpings län och Region Jönköpings län om samarbete kring personer med psykisk funktionsnedsättning Överenskommelse mellan kommunerna i Jönköpings län och Region Jönköpings län om samarbete kring personer med psykisk funktionsnedsättning Hälso- och sjukvårdslagen (HSL) och Socialtjänstlagen (SoL) föreskriver

Läs mer

Överenskommelse om gemensam tjänst som kontinenssamordnare. Överenskommelser Marie Gustafsson

Överenskommelse om gemensam tjänst som kontinenssamordnare. Överenskommelser Marie Gustafsson Förvaltning Ägare Reviderat datum Ann-Louise Gustafsson 2018-05-31 Verksamhet Välfärd och folkhälsa Slutgranskare Marie Gustafsson Diarienr Dokumentkategori Fastställare Giltigt datum fr o m Överenskommelser

Läs mer

Minnesanteckningar Utvecklingsgrupp barn och unga

Minnesanteckningar Utvecklingsgrupp barn och unga 1 (5) Marie Gustafsson ordf Ewa Lindberg Peter Björklund Kenneth Karlsson Unni Johansson Margaretha Zetterlund Johan Prabin Ingrid Gustafsson Anita Thorsberg Ladinek Ida Varg Susanne Bergström Leif Ekholm

Läs mer

Protokoll chefgruppen specifikt samverkansråd för Infrastruktur och trafik Tid: 20 maj 2016 kl Plats: Almen, Eklundavägen 2.

Protokoll chefgruppen specifikt samverkansråd för Infrastruktur och trafik Tid: 20 maj 2016 kl Plats: Almen, Eklundavägen 2. 1 (6) Protokoll chefgruppen specifikt samverkansråd för Infrastruktur och trafik Tid: 20 maj 2016 kl. 09.30-11.30 Plats: Almen, Eklundavägen 2. Vid protokollet Sekreterare: Justerat den: Ordförande: Fredrik

Läs mer

Protokoll Specifikt samverkansråd för kultur Tid: 24 november 2016, kl Plats: Sjöängen, Askersund. Lokal Aspön

Protokoll Specifikt samverkansråd för kultur Tid: 24 november 2016, kl Plats: Sjöängen, Askersund. Lokal Aspön 1 (5) Protokoll Specifikt samverkansråd för kultur Tid: 24 november 2016, kl 14.00-16.00 Plats: Sjöängen, Askersund. Lokal Aspön Vid protokollet Mia Eriksson Justerat den: 2 december 2016 Behcet Barsom

Läs mer

Sammanträde med Hälso- och sjukvårdsnämndens Södra samverkansberedning

Sammanträde med Hälso- och sjukvårdsnämndens Södra samverkansberedning Sammanträde med Hälso- och sjukvårdsnämndens Södra samverkansberedning Datum: 1 december 2008 Plats: Ledamöter: Anmält förhinder: Sekreterare: Medverkande: Hälsoverket, Oxelösund Britta Bergström, (S)

Läs mer

Nu bildar vi nya Region Örebro län

Nu bildar vi nya Region Örebro län Nu bildar vi nya Region Örebro län LJUSNARSBERG HÄLLEFORS Bra ska bli bättre med ny regionorganisation KARLSTAD 50 LINDESBERG NORA KARLSKOGA E18 ÖREBRO DEGERFORS LEKEBERG KUMLA LAXÅ HALLSBERG ASKERSUND

Läs mer

Överenskommelse. om samverkan vid utskrivning från sluten hälso- och sjukvård

Överenskommelse. om samverkan vid utskrivning från sluten hälso- och sjukvård Överenskommelse Datum: 2017-09-01 Överenskommelse om samverkan vid utskrivning från sluten hälso- och sjukvård Region Örebro län Kommunerna i Örebro län Rubrik specificerande dokument Omfattar område/verksamhet/enhet

Läs mer

Förslag Regionalt program ehälsa 2014-2018. Margareta Hansson, Regionförbundet Örebro Ulrika Landström, Örebro läns landsting

Förslag Regionalt program ehälsa 2014-2018. Margareta Hansson, Regionförbundet Örebro Ulrika Landström, Örebro läns landsting Förslag Regionalt program ehälsa 2014-2018 Margareta Hansson, Regionförbundet Örebro Ulrika Landström, Örebro läns landsting 1 Bakgrund Regionalt program för ehälsa 2010 Baserade sig på: Den nationella

Läs mer

Sammanhållen vård och omsorg om de mest sjuka äldre i Örebro län

Sammanhållen vård och omsorg om de mest sjuka äldre i Örebro län Sammanhållen vård och omsorg om de mest sjuka äldre i Örebro län Uppföljning av det systematiska förbättringsarbetet - sammanställning av enkät till förstalinjens chefer Hela länets svar = ca 100 enheter

Läs mer

Förslag Regionalt program för ehälsa 2014-2018 Maj 2014 Margareta Hansson Ulrika Landström 2 Innehållsförteckning Inledning... 4 Bakgrund... 4 Nationell strategi... 4 Individen... 4 Vård- och omsorgspersonal...

Läs mer

Resultat sammanhållen vård och omsorg om de mest sjuka äldre i Örebro län Västra länsdelen mätperiod 2014

Resultat sammanhållen vård och omsorg om de mest sjuka äldre i Örebro län Västra länsdelen mätperiod 2014 Resultat sammanhållen vård och omsorg om de mest sjuka äldre i Örebro län Västra länsdelen mätperiod 2014 Riskbedömningar i särskiltboende 90% 2015-01-26 11 av 12 kommuner klarar målet! PPM mätningarna

Läs mer

Vårdsamordning tillsammans för bästa möjliga hälsa och jämlik vård

Vårdsamordning tillsammans för bästa möjliga hälsa och jämlik vård Region Jönköpings län Jönköpings läns kommuner i samverkan Ärendenr: RJL 2016/784 tillsammans för bästa möjliga hälsa och jämlik vård Bakgrund I slutet av 2015 presenterades betänkandet Trygg och effektiv

Läs mer

Protokoll: Regionalt styrgruppsmöte VO-College Örebro län

Protokoll: Regionalt styrgruppsmöte VO-College Örebro län Tjänsteställe, handläggare Datum Beteckning Regional utveckling, Utbildning och arbetsmarknad, Lena Uvhagen 2017-10-23 Protokoll Protokoll: Regionalt styrgruppsmöte VO-College Örebro län Tid: Fredag den

Läs mer

Organisation för samverkan kommuner och landsting ht 2009

Organisation för samverkan kommuner och landsting ht 2009 Organisation för samverkan kommuner och landsting ht 2009 Parlamentarisk grupp - länssamordning/uppdrag - rekommendationer/beslut MARIT Förtroendevalda 5 + 5 Tjänstemannagrupp - uppdrag - beredning/beslut

Läs mer

Handlingsplan för omsorgsförvaltningen

Handlingsplan för omsorgsförvaltningen TJÄNSTESKRIVELSE beslutsärende Datum 2012-10-22 Sida 1(1) Omsorgsförvaltningen Eija Kilpala, 0591-64238 eija.kilpala@hellefors.se Omsorgsnämnden Handlingsplan för omsorgsförvaltningen Sammanfattning Omsorgsförvaltningen

Läs mer

Samverkan regionorganisationen och kommunerna i länet

Samverkan regionorganisationen och kommunerna i länet Projekt Region 2015 21 samverkan 130603 Bilaga Samverkan regionorganisationen och kommunerna i länet Bakgrund En region, en plats där människor vill leva, arbeta och bo, måste ha något att erbjuda: attraktiva

Läs mer

Tjänstemannagruppen för samverkan inom hälso- och sjukvård, socialtjänst, äldreomsorg, barnomsorg och skola

Tjänstemannagruppen för samverkan inom hälso- och sjukvård, socialtjänst, äldreomsorg, barnomsorg och skola TJÄNSTESTÄLLE, HANDLÄGGARE DATUM BETECKNING Ledningskansliet, Inger Nicolas 2012-11-26 Vilgotgruppen Tjänstemannagruppen för samverkan inom hälso- och sjukvård, socialtjänst, äldreomsorg, barnomsorg och

Läs mer

Förslag: Regional handlingsplan för samverkan mellan Region Örebro län och länets kommuner inom e-hälsa

Förslag: Regional handlingsplan för samverkan mellan Region Örebro län och länets kommuner inom e-hälsa Datum: 2018-05-20 Författare: Ulrika Landström Marie Gustafsson Förslag: Regional handlingsplan för samverkan mellan Region Örebro län och länets kommuner inom e-hälsa Förslag: Regional handlingsplan för

Läs mer

Överenskommelse om samverkan mellan kommunerna i Örebro län och Region Örebro län (regionen)

Överenskommelse om samverkan mellan kommunerna i Örebro län och Region Örebro län (regionen) 4 april, 2014 Överenskommelse om samverkan mellan kommunerna i Örebro län och Region Örebro län (regionen) Samverkansstruktur mellan kommunerna i Örebro län och Region Örebro län Ett väl fungerande samarbete

Läs mer

Stödstrukturer. Delprojekt i Trygg och säker vård och omsorg. Projektplan

Stödstrukturer. Delprojekt i Trygg och säker vård och omsorg. Projektplan 2017-04-16 1 1 (10) Stödstrukturer Delprojekt i Trygg och säker vård och omsorg Dokumentmall från ProjektStegen 2017-04-16 1 2 (10) Innehållsförteckning 1 Bakgrund och beställare... 3 1.1 Bakgrund till

Läs mer

Resultat sammanhållen vård och omsorg om de mest sjuka äldre i Örebro län Mätperiod Annika Jansson Projektmedarbetare

Resultat sammanhållen vård och omsorg om de mest sjuka äldre i Örebro län Mätperiod Annika Jansson Projektmedarbetare Resultat sammanhållen vård och omsorg om de mest sjuka äldre i Örebro län Mätperiod 2014 Annika Jansson Projektmedarbetare Täckningsgrad på SÄBO 2013-10-01 tom 2014-02-28 + 3% - 2% - 2% -12% Vårdprevention

Läs mer

Tjänstemannagruppen för samverkan inom hälso- och sjukvård, socialtjänst, äldreomsorg, barnomsorg och skola

Tjänstemannagruppen för samverkan inom hälso- och sjukvård, socialtjänst, äldreomsorg, barnomsorg och skola TJÄNSTESTÄLLE, HANDLÄGGARE DATUM BETECKNING Ledningskansliet, Inger Nicolas 2012-10-02 Protokoll Tjänstemannagruppen för samverkan inom hälso- och sjukvård, socialtjänst, äldreomsorg, barnomsorg och skola

Läs mer

Minnesanteckningar från styrgrupp Vårdsamverkan Skaraborg

Minnesanteckningar från styrgrupp Vårdsamverkan Skaraborg 1 Minnesanteckningar från styrgrupp Vårdsamverkan Skaraborg 2017-11-08 Tid: 13.30-16.30 Plats: Gothia Science Park, Vänern och Vättern, Skövde Närvarande Agneta Nilsson Hörnlund Koncernkontoret, ordförande

Läs mer

Tjänstemannastöd Specifika samverkansrådet för folkhälsa Beslut i Regionala chefsamverkansgruppen (KC/RD)

Tjänstemannastöd Specifika samverkansrådet för folkhälsa Beslut i Regionala chefsamverkansgruppen (KC/RD) Tjänstemannastöd Specifika samverkansrådet för folkhälsa Beslut i Regionala chefsamverkansgruppen (KC/RD) 181004 Tjänstemannastöd för Specifika samverkansrådet för folkhälsa. Bakgrund Ett väl fungerande

Läs mer

Regionalt styrgruppsmöte VO-College Örebro län

Regionalt styrgruppsmöte VO-College Örebro län Tjänsteställe, handläggare Datum Beteckning Regional utveckling, Utbildning och arbetsmarknad, Sara Norén 2018-12-06 Protokoll Regionalt styrgruppsmöte VO-College Örebro län Tid: Torsdag den 6 december

Läs mer

Ledningssystem för samverkan inom regionens och kommunernas hälsa, vård och omsorg. Där invånarna behöver oss tillsammans!

Ledningssystem för samverkan inom regionens och kommunernas hälsa, vård och omsorg. Där invånarna behöver oss tillsammans! Ledningssystem för samverkan inom regionens och kommunernas hälsa, vård och omsorg Där invånarna behöver oss tillsammans! Bakgrund Behov av samordning och likvärdighet i länet Först ut äldreområdet Nationella

Läs mer

Närvård, folkhälsa och trygghet i Håbo Inriktning av närvård

Närvård, folkhälsa och trygghet i Håbo Inriktning av närvård Socialförvaltningen Hanna Elmeskog, närvårdskoordinator 0171-46 84 17 / 070-28 98 137 hanna.elmeskog@habo.se 2015-06-01 Närvård, folkhälsa och trygghet i Håbo Inriktning av närvård 2015-2016 Håbo kommun

Läs mer

Politisk samverkansberedning för vård, skola och omsorg

Politisk samverkansberedning för vård, skola och omsorg Protokoll från Politisk samverkansberedning för vård, skola och omsorg Tid och plats 3 september 2015 kl 10.00-14.00, Sunderby folkhögskola Landstinget Anders Öberg (S), ordförande Agneta Granström (MP)

Läs mer

Ledningssystem för samverkan

Ledningssystem för samverkan 1(5) Ledningssystem för samverkan Utgångspunkt/bakgrund Ledningsgruppen för samverkan mellan kommun och landsting (KOLA-gruppen) har på uppdrag av Läns-LAKO att utveckla ett ledningssystem för samverkan

Läs mer

Uppdrag nytt processråd

Uppdrag nytt processråd Uppdrag nytt processråd Processråd för Samverkan vid utskrivning från sluten Hälso-och sjukvård samt Samordnad Individuell Plan (SIP) Länsledning 180608 Anna Eriksson, Ingrid Åsberg Bakgrund Regionen och

Läs mer

Uppdragsbeskrivning för lokal samverkan i närsjukvårdsgrupper

Uppdragsbeskrivning för lokal samverkan i närsjukvårdsgrupper Författare: Amira Donlagic Godkänd av: Ledningsgrupp Vårdsamverkan Datum: 19 02 22 Dokumentet gäller för: Lokala Närsjukvårdsgrupper Bakgrund Vårdsamverkan Fyrbodal är en samverkansorganisering som funnits

Läs mer

Protokoll Specifika samverkansrådet för kultur Tid: 15 november 2018, kl Plats: Eklundavägen 1, Örebro. Lokal: Syrenen

Protokoll Specifika samverkansrådet för kultur Tid: 15 november 2018, kl Plats: Eklundavägen 1, Örebro. Lokal: Syrenen 1 (5) Protokoll Specifika samverkansrådet för kultur Tid: 15 november 2018, kl 15.00-17.00 Plats: Eklundavägen 1, Örebro. Lokal: Syrenen Vid protokollet Mia Eriksson Justerat den: 26 november 2018 Bengt

Läs mer

Etableringen av en sammanhållen struktur för kunskapsstyrning hälso- och sjukvård

Etableringen av en sammanhållen struktur för kunskapsstyrning hälso- och sjukvård Samverkan för en mer kunskapsbaserad, jämlik och resurseffektiv vård Etableringen av en sammanhållen struktur för kunskapsstyrning hälso- och sjukvård Med sikte mot ett gemensamt nationellt system Mats

Läs mer

Minnesanteckningar Utvecklingsgrupp barn och unga

Minnesanteckningar Utvecklingsgrupp barn och unga 1 (6) Tjänsteställe, handläggare Datum Beteckning Välfärd och folkhälsa, Ida Broman 2016-09-27 Tjänsteanteckning Marie Gustafsson Peter Björklund Kenneth Karlsson Unni Johansson Margaretha Zetterlund Gabriella

Läs mer

Seminarium kring hälsosamt åldrande att främja psykisk hälsa hos äldre

Seminarium kring hälsosamt åldrande att främja psykisk hälsa hos äldre Seminarium kring hälsosamt åldrande att främja psykisk hälsa hos äldre 215-1-2 I denna bilaga finns ett antal bakgrundsfakta om antal och andel äldre i länets kommuner. Diagram och tabeller redovisar även

Läs mer

Ledningssystem för samverkan inom regionens och kommunernas hälsa, vård och omsorg

Ledningssystem för samverkan inom regionens och kommunernas hälsa, vård och omsorg 2016-02-04 1(6) Ledningssystem för samverkan inom regionens och kommunernas hälsa, vård och omsorg Där invånarna behöver oss tillsammans! Utgångspunkt/bakgrund Ledningssystemet för samverkan tar sin utgångspunkt

Läs mer

Tjänstemannagruppen för samverkan inom hälso- och sjukvård, socialtjänst, äldreomsorg, barnomsorg och skola

Tjänstemannagruppen för samverkan inom hälso- och sjukvård, socialtjänst, äldreomsorg, barnomsorg och skola TJÄNSTESTÄLLE, HANDLÄGGARE DATUM BETECKNING Ledningskansliet, Inger Nicolas 2011-09-20 Vilgotgruppen 1 ( Tjänstemannagruppen för samverkan inom hälso- och sjukvård, socialtjänst, äldreomsorg, barnomsorg

Läs mer

Planering: Samverkan vid in- och utskrivning från sluten Hälso- och sjukvård i Skaraborg

Planering: Samverkan vid in- och utskrivning från sluten Hälso- och sjukvård i Skaraborg Jeanette Andersson Skaraborgs kommunalförbund/vårdsamverkan 2017-11-10 Planering: Samverkan vid in- och utskrivning från sluten Hälso- och sjukvård i Skaraborg Organisationskarta Implementering - Vårdsamverkan

Läs mer

Planering: Samverkan vid in- och utskrivning från sluten Hälso- och sjukvård i Skaraborg

Planering: Samverkan vid in- och utskrivning från sluten Hälso- och sjukvård i Skaraborg Jeanette Andersson Skaraborgs kommunalförbund/vårdsamverkan 2018-01-14 Planering: Samverkan vid in- och utskrivning från sluten Hälso- och sjukvård i Skaraborg Organisationskarta Implementering - Vårdsamverkan

Läs mer

Modernisering av föreningsstödet i Norrköpings kommun

Modernisering av föreningsstödet i Norrköpings kommun PROJEKTPLAN 1(8) 2016-06-02 KS 2015/0490 Handläggare, titel, telefon Per Grundtman, projektledare 011-15 19 69 Projektplan Modernisering av föreningsstödet i Norrköpings kommun Ändringshantering Version

Läs mer