Styrelseprotokoll nr 23

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Styrelseprotokoll nr 23"

Transkript

1 Styrelseprotokoll nr 23 Närvarande: Hans Persson Ordförande HansGöran Högquist Sveriges Kommuner och Landsting Lars Allert Riksidrottsförbundet Åsa Wiberg Lärarrepresentant Lilly Eriksson Statens folkhälsoinstitut Suzanne Lundvall Gymnastik och idrottshögskolan i Stockolm Gunilla Prüzelius Myndigheten för skolutveckling Åsa Brugård Konde Livsmedelsverket Jan Mustell Örebro universitet Charli Eriksson Föreståndare NCFF Johan Tranquist Kanslichef NCFF Förhinder: Peter Holmberg Myndigheten för skolutveckling Datum: Tid: Plats: Livsmedelsverket Uppsala Styrelsemöte 1 Mötets öppnande Ordförande Hans Persson hälsade alla välkomna och förklarade mötet öppnat. Styrelsemötet gästades av Livsmedelsverkets Kommunikationschef Eva Corp som presenterade Livsmedelsverkets mål och verksamhet. Verkets vision är att alla konsumenter ska må bra av maten. Långsiktiga mål för verksamheten är att: o Maten är säker o Matvanorna är bra o Livsmedelshanteringen redlig Livsmedelsverket arbetar för att förbättra förutsättningarna för bra matvanor. Verktyg för arbetet är en databas för näringsinnehållet i livsmedel och nationella matvaneundersökningar. Verket tar även fram råd om bra matvanor för olika konsumentgrupper däribland förskole- och skolbarn. Livsmedelsverket har inrättat en Samrådsgrupp för konsumentfrågor där NCFF deltar. Under 2008 kommer verket att presentera nya miljöanpassade kostråd. SLV har ett stort förtroende bland konsumenterna som man främst kommunicerar med via hemsidan och massmedia. 2 Fastställande av dagordning Styrelsen fastställde dagordningen.

2 3 Föregående mötesprotokoll Föregående mötesprotokoll godkändes. 4 Rapport från departementet Charli Eriksson har som ledamot i det nyinrättade nationella rådet för alkohol-, narkotika-, dopnings- och tobaksfrågor medverkat vid ett nationellt seminarium den 12 juni under rubriken Förebygga för framtiden om samverkan för en långsiktigt hållbar alkohol-, narkotika-, dopnings- och tobaksförebyggande politik. Den 3 september gästades Utbildningsdepartementet av en engelsk delegation ledd av Parliamentary Under Secretary och State for Young People and Families, Kvein Brennan. Charli Eriksson och Peter Göttinger från NCFF var inbjudna för att berätta om hur man i den svenska skolan arbetar med skolmat och fysisk aktivitet. Det var ett lyckat möte med en mycket intresserad minister och delegation. Under vecka 39 kommer NCFF Charli Eriksson och Johan Tranquist att besöka Utbildningsdepartementet och träffa Statssekreterare Bertil Östberg och några statstjänstemän för en dialog om vår verksamhet och vårt framtida uppdrag. NCFF kommer att påtala behovet av ett samlat ansvar kring hälsofrämjande skolutveckling och att NCFF tidigt under hösten får ett besked om verksamhetens omfattning och inriktning under nästa år. Samma dag kommer NCFF att medverka i en idédiskussion på socialdepartementet kring insatser i livsmedelshandeln som kan främja goda matvanor och hälsa. Regeringen har gett ett uppdrag till Högskoleverket att utvärdera regionala utvecklingscentrum och nationella resurscentrum, där ibland NCFF. Utvärderingen ska vara klar senast 1 februari I uppdraget ingår bland annat att bedöma centrumets rapporter, arbetssätt, metoder, tillgänglighet, samverkan och kvalitet. NCFF har ännu inte mottagit några direktiv kring själva utvärderingen, vi förväntar oss dock ett självutvärderingsuppdrag under hösten. Med anledning av detta uppdrag bör styrelsen boka in en preliminär mötesdag under hösten. Styrelsen beslutar att preliminär mötesdag för styrelsen fastställs till den 10 november 5 Planerade och genomförda aktiviteter Johan Tranquist presenterade en översikt över genomförda och planerade aktiviteter under våren Några genomförda aktiviteter: o NCFF under ledning av Thomas Malmsten har genomfört en mycket lyckad mötesplats på temat Utomhuspedagogik i Lomma/Bjärred med drygt 40 deltagare. o NCFF har bland annat besökt kommunerna Karlskoga, Munkedal, Bollnäs, Edsbyn, Frövi och Lomma med föredrag och dialog med skolledare, lärare eller lokala planeringsgrupper. o NCFF har varit i Scotland och medverkat i den 1 årliga HEPA konferensen på temat främja promenad och cykling NCFF medverkade med en poster och deltog som ledamot i arbetsgruppen för främjande av fysisk aktivitet och sport hos barn och 2 (6)

3 o o ungdom Gruppen planerar för en analys av nationella interventioner på det temat. I Sverige är Regeringens Handslag med Idrotten intressant i sammanhanget. Ett möte i arbetsgruppen kommer att anordnas hos NCFF under våren NCFF har varit på besök i Norge och Schweiz under september månad och föreläst om vårt arbete här i Sverige. NCFF har tillsammans med nationella aktörer dragit gång utmaningen Gå och cykla till skolan, kampanjen kommer att pågå till slutet av oktober och målsättningen är 500 deltagande skolor. Några planerade aktiviteter o Möte med ämnesråden i Stockholm den 19 september o Deltar i konferensen International Walk to School i Barcelona o Lanserar vår utmaning till Fritidshemmen o Medverkar som samverkanspart i Nordic Conference Health, Participation and Effects of Sport and Exercise i Halmstad den 2-4 oktober. o Medverkar med föredrag och monter på GIH-konventet i Stockholm, Skolforum i Älvsjö och vid Skoldagarna i Malmö under vecka 44. o Föreläser bland annat på konferensen o Barndialogen i Jönköping o RF:s utvecklingsdagar i Uppsala o The day of Knowledge and Cullinary Arts Gala i Grythyttan o Fysisk aktivitet, barn och unga för skolhälsovården i Örebro 6 Forskning och utvecklingsprojekt Charli Eriksson rapporterade om NCFF pågående forsknings och utvärderingsuppdrag. o NCFF slutför utvärderingen av en Handslagssatsningen på två yrkesförberedande gymnasieskolor i Örebro rapport senare under hösten. o Dans i skolan kommer också att avslutas under hösten med ytterligare några rapporter som bygger på dansprojekt inom handslaget, intervju med danspedagoger, nationell enkät till idrottslärare och till skolledare samt en planerad enkät till danskonsulenter. o NCFF deltar i ett projekt kring skolbarns psykiska hälsa, som bedrivs av Kungliga Vetenskapsakademin. Detta kommer att leda fram till två kunskapsöversikter och konferenser under 2009/10. o NCFF arbetar med en kunskapsöversikt kring sambandet mellan hälsa och lärande på uppdrag av Vetenskapsrådets utbildningsvetenskapliga kommitté. Under hösten slutförs arbetet med en översikt av sambandet mellan fysisk aktivitet, hälsa och lärande. Örebro universitet kommer med medel från Socialstyrelsen anordna kursen Förebyggandets konst om hur man förebygger psykisk ohälsa i förskolan och skolan. Charli Eriksson är tillsammans med Håkan Stattin kursansvarig. Övrig angränsande forskning, där Charli Eriksson är forskningsledare, utvecklas mycket positivt. o Den 10 december kommer Agneta Tinnfält, som är skolsköterska, att disputera med en avhandling om ungdomars perspektiv på psykisk hälsa och hälsofrämjande insatser. o Ett forskningsprogram bedrivs på 13 skolor där effekter av föräldrastödsprogrammet Föräldrar tillsammans undersöks. Förstudien har genomförts och interventionen påbörjats. En doktorand arbetar med slutförande av studier kring programmet Stark och klar, som genomförts i sex skolor i Värmland. 3 (6)

4 o o Inom programmet Hälsosam stad ingår bl.a. särskilda insatser i Västerås där en skola utvecklas till centrum för områdets utveckling. Under detta läsår kommer en medarbetare att lägga fram en licentiatuppsats inom preventionsområdet kring studier av ungdomars köp av folköl. NCFF har lämnat in en ansökan om forskningsanslag kring fortsatt studier av främjande av fysisk aktivitet på två gymnasieskolor. Medel söks från Centrum för idrottsforskning. Örebro kommun har sökt utvecklingsmedel från Folkhälsoinstitutet. NCFF/Örebro universitet planerar att studera insatser i skolan och Fysisk aktivitet på recept på gymnasiet inom ramen för detta program. NCFF har mottagit ett mail från Klas Sandell som är ledamot i vårt vetenskapliga råd. Klas framför synpunkter på uppdraget och på avsaknaden av adekvata arbetsuppgifter och meddelar kansliet att han nu väljer att avsäga sig sina uppdrag i NCFF:s vetenskapliga råd. Detta föranledde en diskussion i styrelsen och styrelsen medger att det varit svårt att hitta en roll och uppgift för vetenskapsrådet. Styrelsen anser att uppdraget bör tydliggöras i en eventuell ny förordning och att man tills vidare i väntan på utvärderingen - bör låta NCFF:s vetenskapliga råd vara vilande. Styrelsen beslutar att NCFF:s vetenskapliga råd tillsvidare skall vara vilande Styrelsen uppdrar åt Charli Eriksson att framföra detta till ledamöterna i NCFF:s vetenskapliga råd 7 Ekonomisk rapport Johan Tranquist föredrog resultatet från andra kvartalet 2008, inga avvikelser från budgeten är att rapportera. Styrelsen beslutar godkänna den ekonomiska rapporten 8 Personalärenden För närvarande har NCFF 9 personer på lönelistan, två personer har en tjänstgöringsgrad på 50 % övriga mellan %. Thomas Malmsten som nyligen gick i pension anlitas på timmar för särskilda uppdrag. 9 Ledamöterna rapporterar om pågående och planerade aktiviteter Gunilla Prüzelius. Myndigheten för skolutveckling stänger igen sin verksamhet den sista september. Delar av verksamheten blir kvar men flyttar över till Skolverket. Peter Holmberg och Gunilla Prüzelius följer med till Skolverket men får andra arbetsuppgifter. Lilly Eriksson. På Folkhälsoinstitutet arbetar man också med att miljöanpassa sina kostråd. FHI anordnar en stor konferens på GIH i Stockholm där man slutredovisar sitt regeringsuppdrag kring den byggda miljöns betydelse för fysisk aktivitet. FHI arbetar med att ta fram kriterier för det kommande kommunstödet som annonserats i Folkhälsopropositionen tidigare under året. 4 (6)

5 Arbetet med föräldrastöd fortsätter och FHI kommer att utbilda personer som ska leda föräldrastödsutbildningar framöver. Parallellt pågår en kartläggning av behovet av föräldrastöd, ett svårt arbete med stort bortfall men som ska rapporteras i oktober. Lilly ansvarar numera för den årliga uppföljningen av skolbarns hälsovanor. Janne Mustell berättade att Jens Schollin tillträder som ny rektor på Örebro universitet i september. För närvarande är det dock svårt med rekryteringen av studenter och universitetet förlorar värdefulla intäkter. Örebro universitet/institutionen för Idrott arrangerar SVEBI konferens den november på temat idrott skola och samhälle. NCFF är samverkanspart. Janne informerade också att lärarutbildningarna nu är under utredning, förslag till en ny lärarutbildning ska vara klart om ett drygt år, utredningen leds av Sigbrit Franke. Åsa Brugård Konde berättade att Livsmedelverket i samarbete med Naturvårdsverket har inlett ett arbete med att miljöanpassa verkets kostråd. De färdiga kostråden ska presenteras under Livsmedelverket kommer under nästa år att revidera råden kring mat till spädbarn och småbarn. Livsmedelverket har haft besök av Bert Karlsson som under hösten kommer att starta en TV serie om skolmaten på TV4. Lars Allert informerade om att Riksidrottsstyrelsen tagit beslut om att ta fram en kostpolicy inom Riksidrottsförbundet som kommer att omfatta all verksamhet inom RF och alla åldrar men med särskilt fokus på barn och ungdom. Samråd kommer bland annat ske med Åsa Brugård Konde på Livsmedelverket och Peter Göttinger NCFF. RF har lämnat ett Remissvar på betänkandet Framtidsvägen en reformerad gymnasieskola (SOU 2008:27) Bland annat föreslår man att ämnet Idrott och hälsa förstärks till minst tre tillfällen (klocktimmar) per vecka och avser alla elever under alla tre årskurserna, samt en tydligare skrivning i SKOLFS kring daglig fysisk aktivitet i gymnasiet. Svensk idrottsmedicins förening arbetar vidare med arbetet kring en sektion med fokus på Barn, idrott och hälsa även NCFF har fått en förfrågan att medverka i detta arbete. Idrottslyfte fortsätter och är nu inne på sitt andra verksamhetsår. Riksidrottsstyrelsen har gjort en markering att man i samverkan med skolan vill se en större andel aktiviteter för år 6-9 och på gymnasiet, målet är att minst 40 % av aktiviteterna ska riktas till dessa år. Riksidrottsstyrelsen har beslutat att 15 miljoner ska gå till forskning av idrottslyftet. Centrum för idrottsforskning kommer att ansvara för utlysningen av forskningsmedel. Hans Göran Högquist förtydligade att SKL är en serviceorganisation som arbetar på uppdrag av sina medlemmar. SKL är nöjda med råd framför riktlinjer och är inte för en mer omfattande detaljstyrning av den kommunala och landstingskommunala verksamheten. Hans Göran arbetar för närvarande med ett uppdrag åt Regionförbundet i Örebro om samverkan kring människor utan försörjningsstöd. Åsa Wiberg berättade om att NCFF inbjudit ämnesråden till ett nytt samrådsmöte den 19 september och att uppslutningen är god. En av huvudpunkterna på dagordningen blir den kommande Idrottslärarkonferensen som går av stapeln den 2-3 april Konferensen kommer att förläggas till Örebro universitet och till konferensen kommer även Hem och konsumentkunskapslärare, fritidspedagoger och skolhälsovården att särskilt inbjudas. Det blir en gemensam dag kring hälsa i skolan och en ämnesspecifik dag. I Växjö pågår ett stort arbete med en fusion med Högskolan i Kalmar. Det nya gemensamma namnet blir Linnéuniversitetet. Åsa är också inblandad i ett stort forskningsprojekt kring hur utomhuspedagogik kan påverka barns hälsa. Projektet genomförs på två F-9 skolor i Växjö. 5 (6)

6 10 Övriga frågor 11 Nästa styrelsemöte Nästa styrelsemöte äger rum i samband med planeringskonferensen den 3-4 december. Vi har dock preliminärt bokat in en extra mötesdag den 10 november om den nationella utvärderingen av NCFF skulle kräva ett mer omfattande internt arbete av styrelsen. 12 Sammanträdet avslutas Ordförande tackar för stort engagemang och alla kloka synpunkter som framförts under styrelsemöte. Vid protokollet Johan Tranquist Justerat Ordförande Hans Persson 6 (6)

Styrelseprotokoll nr 7

Styrelseprotokoll nr 7 2005-02-07 Styrelseprotokoll nr 7 Närvarande: Hans Persson Ordförande Birgitta Lahti-Nordström Myndigheten för skolutveckling Annika Engström Riksidrottsförbundet Åsa Wiberg Lärarrepresentant Charli Eriksson

Läs mer

Styrelseprotokoll nr 16

Styrelseprotokoll nr 16 2006-12-22 Styrelseprotokoll nr 16 Närvarande: Hans Persson Ordförande HansGöran Högquist Sveriges Kommuner och Landsting Annika Engström Riksidrottsförbundet Peter Holmberg Myndigheten för skolutveckling

Läs mer

Styrelseprotokoll nr 19

Styrelseprotokoll nr 19 2007 10 05 Styrelseprotokoll nr 19 Närvarande: Hans Persson Ordförande HansGöran Högquist Sveriges Kommuner och Landsting Annika Engström Riksidrottsförbundet Jan Mustell Örebro universitet Charli Eriksson

Läs mer

Styrelseprotokoll nr 5

Styrelseprotokoll nr 5 2004-10-28 Styrelseprotokoll nr 5 Närvarande: Hans Persson Ordförande Birgitta Fagrell Idrottshögskolan i Stockolm Åsa Wiberg Lärarrepresentant Birgitta Lahti-Nordström Myndigheten för skolutveckling Annika

Läs mer

Styrelseprotokoll nr 31

Styrelseprotokoll nr 31 2010-09-28 Styrelseprotokoll nr 31 Närvarande: Pia Enochsson Ordförande Peter Holmberg Skolverket Per Arne Andersson Sveriges Kommuner och Landsting Karin Redelius Gymnastik och idrottshögskolan i Stockolm

Läs mer

Styrelseprotokoll nr 9

Styrelseprotokoll nr 9 2005-06-27 Styrelseprotokoll nr 9 Närvarande: Hans Persson Ordförande Annika Engström Riksidrottsförbundet HansGöran Högquist Svenska Kommunförbundet Birgitta Fagrell Idrottshögskolan i Stockolm Sven Bremberg

Läs mer

Styrelseprotokoll nr 10

Styrelseprotokoll nr 10 2005-09-27 Styrelseprotokoll nr 10 Närvarande: Hans Persson Ordförande Annika Engström Riksidrottsförbundet HansGöran Högquist Svenska Kommunförbundet Birgitta Fagrell Idrottshögskolan i Stockolm (fr.o.m.

Läs mer

Styrelseprotokoll nr 38

Styrelseprotokoll nr 38 2011-12-27 Styrelseprotokoll nr 38 Närvarande: Peter Holmberg Skolverket Lars Allert Riksidrottsförbundet Jan Mustell Örebro universitet Lina Eriksson Statens folkhälsoinstitutet Karin Redelius Gymnastik

Läs mer

God hälsa ett av skolans viktigaste mål

God hälsa ett av skolans viktigaste mål God hälsa ett av skolans viktigaste mål En presentation av NCFF, Nationellt centrum för främjande av god hälsa hos barn och ungdom. 1 Skolmaten ska vara god och näringsrik, så att eleverna äter den. En

Läs mer

Nationellt utvecklingsprogram Dans i skolan

Nationellt utvecklingsprogram Dans i skolan 2005-04-21 Bilaga 1 1 Nationellt utvecklingsprogram Dans i skolan Verksamhetsplan för det nationella utvecklingsprogrammet för dans i skolan mellan NCFF, Myndigheten för skolutveckling, Statens kulturråd

Läs mer

Styrelseprotokoll för Centrum för idrottsforskning

Styrelseprotokoll för Centrum för idrottsforskning 1 (5) Styrelseprotokoll för Datum: Plats: Närvarande: Gymnastik- och idrottshögskolan, styrelserummet Per Nilsson, ordförande Marie Alricsson, Mittuniversitetet Per Göran Fahlström, Linnéuniversitetet

Läs mer

HÖGSKOLAN I HALMSTAD Enheten för Lärarutbildning

HÖGSKOLAN I HALMSTAD Enheten för Lärarutbildning HÖGSKOLAN I HALMSTAD Enheten för Lärarutbildning Protokoll fört vid sammanträde med enheten för Lärarutbildningens styrelse 01-02-06 kl. 13.00 17.00 RBU_Torpet Heberg Närvarande: Lars-Peder Alingfeldt,

Läs mer

Stefan Hulth, NFS Fredrika Lagergren Wahlin, ITFS Silvana Naredi, SA Klas Eriksson, SACO Håkan Blennqvist, OFR-S

Stefan Hulth, NFS Fredrika Lagergren Wahlin, ITFS Silvana Naredi, SA Klas Eriksson, SACO Håkan Blennqvist, OFR-S Samordningsnämnden för lärarutbildning PROTOKOLL SAMMANTRÄDE 6:2017 Tid och plats 2017-06-07, kl. 09:00-11 :00 Vasaparken, Viktor Rydbergsrummet Närvarande ledamöter Maria Jarl ordförande Sylva Frisk,

Läs mer

NYHETSBREV. Det finns 3 olika arbetsgrupper ÖPP, Active Parenting och Riktade insatser.

NYHETSBREV. Det finns 3 olika arbetsgrupper ÖPP, Active Parenting och Riktade insatser. 1 (6) Det här är första Nyhetsbrevet från Föräldrautvecklingsprojektet Värme & Ramar i Oskarshamn. Ambitionen är att det fr o m hösten ska komma ut ett (1) Nyhetsbrev per månad om vad som är på gång i

Läs mer

Landstingsstyrelsens arbetsutskott

Landstingsstyrelsens arbetsutskott PROTOKOLL 2009-05-26 1 (6) Landstingets kansli Kansliavdelningen, Bertil Axelsson Landstingsstyrelsens arbetsutskott Tid Tisdagen den 26 maj 2009, kl. 08.30 12.00 Plats Närvarande ledamöter Sessionssalen,

Läs mer

Styrelseprotokoll nr 15

Styrelseprotokoll nr 15 2006-09-21 Styrelseprtkll nr 15 Närvarande: Hans Perssn Ordförande HansGöran Högquist Sveriges Kmmuner ch Landsting Annika Engström Riksidrttsförbundet Sven Bremberg Statens flkhälsinstitut Ulla-Kaisa

Läs mer

Svenska Brukshundklubbens utskott för Utskottet för hundägarutbildning

Svenska Brukshundklubbens utskott för Utskottet för hundägarutbildning Svenska Brukshundklubbens utskott för Utskottet för hundägarutbildning Protokoll 5/2016 Datum: 25 september 2016 Tid: Söndag kl 19-21.30 Plats: Närvarande: Ordförande Telefonmöte Arne Jonsson Carina Andersson

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2010, Regionalt utvecklingscentrum

Verksamhetsberättelse 2010, Regionalt utvecklingscentrum Sida 1 (9) Antagen av RUC-styrelsen 2011-02-10 Verksamhetsberättelse 2010, Regionalt utvecklingscentrum Verksamhetsberättelsen beskriver händelser och aktiviteter inom Regionalt utvecklingscentrum, RUC,

Läs mer

Folkhälsoplan 2013. Folkhälsorådet Vara. Antagen av Folkhälsorådet 2012-10-04

Folkhälsoplan 2013. Folkhälsorådet Vara. Antagen av Folkhälsorådet 2012-10-04 Folkhälsoplan 2013 Folkhälsorådet Vara Antagen av Folkhälsorådet 2012-10-04 Inledning En god folkhälsa är en angelägenhet för såväl den enskilda individen som för samhället. Invånarnas hälsa är en förutsättning

Läs mer

SMÅLANDSIDROTTEN 6/2018. Närvarande: Anmält förhinder: Ann-Louis Edén. Vid protokollet:

SMÅLANDSIDROTTEN 6/2018. Närvarande: Anmält förhinder: Ann-Louis Edén. Vid protokollet: SMÅLANDSIDROTTEN 6/2018 Protokoll fört vid sammanträde med styrelsen för Smålands Idrottsförbund och SISU Idrottsutbildarna Småland torsdagen den 18 oktober 2018 klockan 18:30-20:00, via video (Jönköping,

Läs mer

Verksamhetsplan 2019 för Mälardalens kompetenscentrum för lärande (MKL) inom Samhällskontraktet

Verksamhetsplan 2019 för Mälardalens kompetenscentrum för lärande (MKL) inom Samhällskontraktet Beslutad av Samhällskontraktets styrelse 2018-11-29. Verksamhetsplan 2019 för Mälardalens kompetenscentrum för lärande (MKL) inom Samhällskontraktet 1. Inledning MKL är regionens plattform för samverkan

Läs mer

Karl-Henrik Nanning. Tisdagen 20 april, kl. 13.00, Malmö

Karl-Henrik Nanning. Tisdagen 20 april, kl. 13.00, Malmö 12 mars 2010 1 Plats och tid Riksdagshus 7-9, Stockholm, fredag den 12 mars, kl. 10.00-14.30 ande Kurt Kvarnström, Södra Dalarnas samordningsförbund Alvi Berglund, Finsam Östersund Marie Litholm, Samordningsförbundet

Läs mer

Vår verksamhetsidé är att utveckla och förmedla kunskap för bättre hälsa. 2011-05-05 Sid 1

Vår verksamhetsidé är att utveckla och förmedla kunskap för bättre hälsa. 2011-05-05 Sid 1 Vår verksamhetsidé är att utveckla och förmedla kunskap för bättre hälsa 2011-05-05 Sid 1 Folkhälsopolitiken Att skapa samhälleliga förutsättningar för en god hälsa på lika villkor för hela befolkningen

Läs mer

LANDSTINGSFULLMÄKTIGES HANDLINGAR 13OLL4221 Yttrande över Eva Sundkvists (KD) motion om informations- och antidrogkampanj mot cannabis Ewa Sundkvist, (KD), Örebro har lämnat in en motion angående att inom

Läs mer

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott BUN Protokoll Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott onsdagen den 6 augusti 2008 Ärenden: Au 48. Ordnings- och uppförandeomdömen Au 49. Remiss, Betänkandet Framtidsvägen en reformerad gymnasieskola

Läs mer

M U L L S J Ö K O M M U N Folkhälsorådet Brottsförebyggande rådet

M U L L S J Ö K O M M U N Folkhälsorådet Brottsförebyggande rådet 2008-05-23 10 Plats och tid Sandhemsrummet kl. 13.00 14.30 Beslutande David Hagel, ordf. (mf) Ida Brinning-Klasson (fp) Håkan Jansson, Landstinget Övriga närvarande Paula Eriksson, folkhälsoplanerare/sekreterare

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2010, Regionalt utvecklingscentrum

Verksamhetsberättelse 2010, Regionalt utvecklingscentrum Sida 1 (8) Version 2011-01-25 Verksamhetsberättelse 2010, Regionalt utvecklingscentrum Verksamhetsberättelsen beskriver händelser och aktiviteter inom Regionalt utvecklingscentrum, RUC, under 2010. Utgångspunkt

Läs mer

I uppdraget ingår även följande åtgärder.

I uppdraget ingår även följande åtgärder. Regeringsbeslut 1:2 2009-02-19 U2009/914/G U2008/6186/G Utbildningsdepartementet Statens skolverk 106 20 STOCKHOLM Uppdrag till Statens skolverk att genomföra utvecklingsinsatser inom matematik, naturvetenskap

Läs mer

Folkhälsorådet Sammanträdesdatum Sida 2014-06-03 1(14) Sessionssalen, Kommunhuset. Tommy Cedervall (FP) ordförande

Folkhälsorådet Sammanträdesdatum Sida 2014-06-03 1(14) Sessionssalen, Kommunhuset. Tommy Cedervall (FP) ordförande Folkhälsorådet 2014-06-03 1(14) Plats och tid Sessionssalen, Kommunhuset Beslutande Övriga deltagare Tommy Cedervall (FP) ordförande Börje Norén, folkhälsosamordnare Ann-Margret Ringnér, hälsostrateg Bert-Inge

Läs mer

SVENSKA DANSSPORTFÖRBUNDET Styrelseprotokoll nr 11-2012 150-171

SVENSKA DANSSPORTFÖRBUNDET Styrelseprotokoll nr 11-2012 150-171 SVENSKA DANSSPORTFÖRBUNDET Styrelseprotokoll nr 11-2012 150-171 Plats: Telefon Datum: 2012-06-26 Tid: 19.30-23.00 Närvarande: Förhinder: Adjungerade: Lena Arvidsson, Thomas Nilsson, Jonny Svensson, Mattias

Läs mer

Sammanträde med styrelsen för Högskolan Dalarna

Sammanträde med styrelsen för Högskolan Dalarna Sammanträde med styrelsen för Högskolan Dalarna Plats, datum och tid: Campus Lugnet, Falun. Högskolehuset, Ljungbergsrummet Torsdagen den 29 april 2004, kl. 10.00 15.15 Närvarande ledamöter: Anders Fransson,

Läs mer

HÖGSKOLESTYRELSEN PROTOKOLL Fört vid sammanträde 2006-09-08

HÖGSKOLESTYRELSEN PROTOKOLL Fört vid sammanträde 2006-09-08 Tid 09.30 12.00 Plats Närvarande ledamöter Övriga närvarande Faculty Club, Högskolan Andersson Thorsten, ordf Anne-Marie Brodén Cumtell Anna Lena Enmark Romulo Gaspes Veronica Nilsson Katarina Norén Johan

Läs mer

Nationellt centrum för främjande av god hälsa hos barn och ungdom

Nationellt centrum för främjande av god hälsa hos barn och ungdom Nationellt centrum för främjande av god hälsa hos barn och ungdom Verksamhetsberättelse 2008 Innehåll FEMTE VERKSAMHETSÅRET 2 Bakgrund 2 Sammanfattning 2 EN SAMLAD BEDÖMNING 3 PERSONAL 5 GENOMFÖRDA INSATSER

Läs mer

Mötet öppnas inledning

Mötet öppnas inledning Mötet öppnas inledning Protokoll nr 338, fört vid sammanträde med Svenska Gymnastikförbundets STYRELSE torsdagen den 3 februari 2011 på Hotell Sergel Plaza, Stockholm. Närvarande: Malin Eggertz Forsmark

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2010, Regionalt utvecklingscentrum

Verksamhetsberättelse 2010, Regionalt utvecklingscentrum Sida 1 (9) Antagen av RUC-styrelsen 2011-02-10 Verksamhetsberättelse 2010, Regionalt utvecklingscentrum Verksamhetsberättelsen beskriver händelser och aktiviteter inom Regionalt utvecklingscentrum, RUC,

Läs mer

Minnesanteckningar från Hälsosamverkansberedningens möte den 19 december 2007

Minnesanteckningar från Hälsosamverkansberedningens möte den 19 december 2007 Folkhälsovetenskapligt centrum 2008-01-02 Kjerstin Strandh Minnesanteckningar från Hälsosamverkansberedningens möte den 19 december 2007 Närvarande Agneta Niklasson (mp) vice ordförande Alma Basic (s)

Läs mer

Västergötlands Idrottsförbund SISU Idrottsutbildarna Västergötland

Västergötlands Idrottsförbund SISU Idrottsutbildarna Västergötland Västergötlands Idrottsförbund SISU Idrottsutbildarna Västergötland Protokoll fört vid sammanträde med den gemensamma styrelsen för Västergötlands Idrottsförbund och SISU Idrottsutbildarna Västergötland

Läs mer

KFF Kansli konferens 13.30-16.00. Tommy Cedervall (fp) ordförande

KFF Kansli konferens 13.30-16.00. Tommy Cedervall (fp) ordförande Folkhälsorådet 2012-11-20 1(15) Plats och tid KFF Kansli konferens 13.30-16.00 Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Tommy Cedervall (fp) ordförande Tommy Cedervall(FP),

Läs mer

Nämnden för utbildningsvetenskap

Nämnden för utbildningsvetenskap Protokoll Sammanträdesdatum 2010-01-20 2010-01-21 Nämnden för utbildningsvetenskap Närvarande Ledamöter: Per Gerrevall, ordförande Inger Edfors, vice ordförande Brita Johansson-Cederblad, ledamot Maria

Läs mer

PROTOKOLL STYRELSEMÖTE

PROTOKOLL STYRELSEMÖTE PROTOKOLL STYRELSEMÖTE 4 2015 2015-05-17 (09:00-15:00) Kalmar Deltagare - SVEMO Håkan Leeman Åke Knutsson Agneta Andersson Carl-Erik Sörman Olle Bergman Peter Svensson Thomas Avelin Tony Jacobsson Per

Läs mer

1. Mötets öppnande Ordföranden, Rolf Hedquist, hälsar de närvarande välkomna till mötet.

1. Mötets öppnande Ordföranden, Rolf Hedquist, hälsar de närvarande välkomna till mötet. LÄRARUTBILDNINGS- KONVENTET PROTOKOLL Sammanträdesdatum 2003-09-23 Tid: Tisdagen den 23 september 2003 kl 10.00 16.00 Lokal: Arlandia, Stockholm Närvarande ledamöter: Laila Mattsson Högskolan Dalarna,

Läs mer

Protokoll FoU Välfärds styrelsemöte 2012-12-18

Protokoll FoU Välfärds styrelsemöte 2012-12-18 Protokoll FoU Välfärds styrelsemöte 2012-12-18 Närvarande: Elisabeth Beijer, Madeleine Blusi, Mats Ericsson, Lolo Lebidinski och Jenny Malmsten Förhinder: Lisbeth Eriksson, Carina Forsman Björkman och

Läs mer

PROTOKOLL. Tid Torsdagen den 15 december 2011 kl. 13. Kronobergsgrummet, Landstinget Kronoberg Ingelstadvägen 9, Växjö

PROTOKOLL. Tid Torsdagen den 15 december 2011 kl. 13. Kronobergsgrummet, Landstinget Kronoberg Ingelstadvägen 9, Växjö 1 (5) Landstingets kansli Planeringsavdelningen, Justerat 2011-12-21 FoU-beredningen Tid Torsdagen den 15 december 2011 kl. 13 Plats Närvarande ledamöter Övriga närvarande Sekreterare Kronobergsgrummet,

Läs mer

Ordförande Malin Eggertz Forsmark hälsar samtliga välkomna till dagens sammanträde, som genomförs i anslutning till Lillsveds årsmöte.

Ordförande Malin Eggertz Forsmark hälsar samtliga välkomna till dagens sammanträde, som genomförs i anslutning till Lillsveds årsmöte. Mötet öppnas inledning Protokoll nr 348, fört vid sammanträde med Svenska Gymnastikförbundets STYRELSE tisdagen den 17 april 2012 i Lingsalen, på Lillsved. Närvarande: Malin Eggertz Forsmark (ordf.), Gärmund

Läs mer

Lunds samordningsförbund

Lunds samordningsförbund Lunds samordningsförbund 1 Plats och tid Ledamöter Ersättare Försäkringskassan, Maskinvägen 1, Lund Patrik Holmberg (c) ledamot Region Skåne Göran Wallén (m) ledamot Lunds Kommun Staffan Hållö, ledamot

Läs mer

Protokoll för sammanträde 3 Oktober 2018

Protokoll för sammanträde 3 Oktober 2018 Protokoll för sammanträde 3 Oktober 2018 Svenska nationalkommittén för globala miljöförändringar Närvarande ledamöter: Annelie Ekblom, Uppsala universitet Eva Friman, SWEDESD, Uppsala Universitet Bertil

Läs mer

STHFs styrelseprotokoll nr 1 2014

STHFs styrelseprotokoll nr 1 2014 STHFs styrelseprotokoll nr 1 2014 Plats: SRATs kansli Datum: 15-16 januari 2014 Närvarande: Yvonne Nyblom ordförande Ingela Jägestrand vice ordförande Mari Carlsson ledamot Anna Magnusson ledamot Lillemor

Läs mer

Minnesanteckningar från Funktionshindersdelegationens möte den 12 februari 2016

Minnesanteckningar från Funktionshindersdelegationens möte den 12 februari 2016 Socialdepartementet Minnesanteckningar från Funktionshindersdelegationens möte den 12 februari 2016 Deltagare: Från organisationerna: Gunnar Alván, Stig Nyman, Pelle Kölhed, Ines Uusmann, Meta Wiborgh,

Läs mer

Kulturberedningen. Tid Fredagen den 11 april 2014 kl Sessionssalen, landstingets kansli Ingelstadsvägen 9, Växjö

Kulturberedningen. Tid Fredagen den 11 april 2014 kl Sessionssalen, landstingets kansli Ingelstadsvägen 9, Växjö 1 (7) Landstingets kansli Kansliavdelningen, Hillevi Andersson Justerat 2014-04-25 Kulturberedningen Tid Fredagen den 11 april 2014 kl. 9-11.15 Plats Närvarande ledamöter Övriga närvarande Sessionssalen,

Läs mer

Jenny Gavelin (FP) Den 2 september kl på konferenscentrum, Uppsala. Jeannette Escanilla (V)

Jenny Gavelin (FP) Den 2 september kl på konferenscentrum, Uppsala. Jeannette Escanilla (V) Beredningen för barn och unga 2015-08-24 1 (14) Plats och tid Konferenscentrum i Uppsala, 2015-08-24, kl. 14.00 16.00 Beslutande Jeannette Escanilla (V) ordförande Christina Lundh (S) 1:e vice ordförande

Läs mer

Samrådet hälsade Thomas Svenningsson välkommen och Thomas presenterade sig kortfattat. Förra samrådsmötets protokoll gicks igenom.

Samrådet hälsade Thomas Svenningsson välkommen och Thomas presenterade sig kortfattat. Förra samrådsmötets protokoll gicks igenom. PROTOKOLL SAMRÅD 2012-03-23 RUC:S SAMRÅDSMÖTE Datum Fredagen den 23 mars Tid Kl. 09.00-15.00 Plats Regionens hus, Södra vägen 9, Halmstad Lokal: Sälen Närvarande 1. Ann-Mari Mäkikangas Halmstad kommun

Läs mer

Utdrag. Godkännande av en överenskommelse om intensifierat samverkansarbete för barn och ungas psykiska hälsa

Utdrag. Godkännande av en överenskommelse om intensifierat samverkansarbete för barn och ungas psykiska hälsa Socialdepartementet Utdrag Protokoll I:10 vid regeringssammanträde 2011-06-22 S2006/9394/FS (delvis) S2008/2827/FS (delvis) S2008/7907/FS (delvis) S2011/6057/FS Godkännande av en överenskommelse om intensifierat

Läs mer

Regionbildning - sammanfattning av lärandefasen

Regionbildning - sammanfattning av lärandefasen PM 1 (7) 2016-01-27 Regionbildning - sammanfattning av lärandefasen Gemensamma utgångspunkter Arbetet med bildande av regionkommuner i Sverige pågår. Vid ingången av 2015 bildades sex nya. Ytterligare

Läs mer

Ordförande Malin Eggertz Forsmark hälsar samtliga välkomna till dagens sammanträde och vänder sig speciellt till valberedningens ledamöter.

Ordförande Malin Eggertz Forsmark hälsar samtliga välkomna till dagens sammanträde och vänder sig speciellt till valberedningens ledamöter. Mötet öppnas inledning Protokoll nr 343, fört vid sammanträde med Svenska Gymnastikförbundets STYRELSE fredagen den 21 oktober 2011 på Airport Hotel Arlanda, Arlandastad. Närvarande: Malin Eggertz Forsmark

Läs mer

Protokoll från det 9:e sammanträdet med Svenska FSC:s styrelse

Protokoll från det 9:e sammanträdet med Svenska FSC:s styrelse Protokoll från det 9:e sammanträdet med :s styrelse Tid: 4 maj2010 kl 10-11.30 Plats: Telefonmöte. Närvarande: Leif Johansson (LJ) Göran Allard (GA) Tomas Ekström (TE, ordf) Uno Brinnen (UB) Per Larsson

Läs mer

Minnesanteckningar Vård- och omsorgsberedningen

Minnesanteckningar Vård- och omsorgsberedningen 2015-09-18 1(5) Minnesanteckningar Vård- och omsorgsberedningen Datum: Fredag 4 september Tid: kl. 09.00 12.00 Plats: VKL Närvarande: Andreas Trygg ordf Dan Avdic Karlsson Mariette Sjölund Patrik Boström

Läs mer

Rörelsesatsning i skolan. För att alla barn ska vilja, våga och kunna vara aktiva genom hela livet

Rörelsesatsning i skolan. För att alla barn ska vilja, våga och kunna vara aktiva genom hela livet Rörelsesatsning i skolan För att alla barn ska vilja, våga och kunna vara aktiva genom hela livet Mer rörelse i skolan! Alltför många barn och unga sitter stilla. Riksidrottsförbundet (RF) har därför fått

Läs mer

Lyfta matematiken från förskola till gymnasium

Lyfta matematiken från förskola till gymnasium LULEÅ KOMM U N PROJEKTBESKRIVNING Version 1 (5) Lyfta matematiken från förskola till gymnasium Bakgrund Att satsa på matematik är särskilt aktuellt och angeläget nu när såväl nationella som internationella

Läs mer

S2011/6353/FST (delvis) Socialstyrelsen Stockholm. Regeringens beslut

S2011/6353/FST (delvis) Socialstyrelsen Stockholm. Regeringens beslut Regeringsbeslut II:1 2011-06-30 S2011/6353/FST (delvis) Socialdepartementet Socialstyrelsen 106 30 Stockholm Uppdrag att leda, samordna och stimulera till ett nationellt utvecklingsarbete av stöd till

Läs mer

Centrum för energieffektiv belysning. Thorbjörn Laike, föreståndare LTH, LU Roy Holmberg, bitr. föreståndare, JTH

Centrum för energieffektiv belysning. Thorbjörn Laike, föreståndare LTH, LU Roy Holmberg, bitr. föreståndare, JTH Centrum för energieffektiv belysning Thorbjörn Laike, föreståndare LTH, LU Roy Holmberg, bitr. föreståndare, JTH Finansiärer Energimyndigheten Trafikverket Bertil och Britt Svenssons stiftelse Syfte att

Läs mer

Tid Tisdagen den 18 maj 2010 kl Kronobergsrummet, Landstinget Kronoberg Ingelstadsvägen 9, Växjö. Margareta Samuelsson

Tid Tisdagen den 18 maj 2010 kl Kronobergsrummet, Landstinget Kronoberg Ingelstadsvägen 9, Växjö. Margareta Samuelsson 1 (6) Landstingets kansli Uppdragsavdelningen, Justerat 2010-05-28 Folkhälsoutskottet Tid Tisdagen den 18 maj 2010 kl. 09.00 12.00 Plats Närvarande ledamöter Övriga närvarande Sekreterare Kronobergsrummet,

Läs mer

Jonas Wells. Ordförande: Kurt Kvarnström. Justerare: Paragrafer 1-16 Marie Litholm

Jonas Wells. Ordförande: Kurt Kvarnström. Justerare: Paragrafer 1-16 Marie Litholm Sammanträdesprotokoll Protokoll SAMMANTRÄDESDATUM 2014-09-26 fört vid sammanträde med Nationella Nätverket för Samordningsförbund (NNS) Tid: 2014-09-26, kl 9.30 15.00 Plats Riksdagshus 7-9 Beslutande:

Läs mer

Lokala regler för studentrepresentation

Lokala regler för studentrepresentation Beslutsdatum: 2017-02-20 Dnr: 2017/1156-1.1 Regeldokument Lokala regler för studentrepresentation Beslutat av Rektor Gäller från 2017-02-20 1 (4) Bakgrund Dokumentet har tagits fram gemensamt av studentkåren

Läs mer

Minnesanteckningar från Hälsosamverkansberedningens möte den 28 februari 2007

Minnesanteckningar från Hälsosamverkansberedningens möte den 28 februari 2007 Folkhälsovetenskapligt centrum 2007-03-05 Kjerstin Strandh Minnesanteckningar från Hälsosamverkansberedningens möte den 28 februari 2007 Närvarande Agneta Niklasson (mp) vice ordförande Alma Basic (s)

Läs mer

1 Mötets öppnande Ordförande Gunilla Karlbom hälsade alla välkomna och öppnade mötet.

1 Mötets öppnande Ordförande Gunilla Karlbom hälsade alla välkomna och öppnade mötet. Protokoll fört vid Postens idrottsförbunds styrelsemöte i Västerås 2012-11-09 Närvarande: Gunilla Karlbom, Ola Svensson, Christer Antman, Monica Hjerp, Stig Davidsson, Ewa Wiklund, Christer Gunnarsson,

Läs mer

Minnesanteckningar från Hälsosamverkansberedningens möte den 17 oktober 2007

Minnesanteckningar från Hälsosamverkansberedningens möte den 17 oktober 2007 Folkhälsovetenskapligt centrum 2007-10-24 Kjerstin Strandh Minnesanteckningar från Hälsosamverkansberedningens möte den 17 oktober 2007 Närvarande Agneta Niklasson (mp) vice ordförande Alma Basic (s) Angelo

Läs mer

FORSKA TILLSAMMANS samverkan för lärande och förbättring

FORSKA TILLSAMMANS samverkan för lärande och förbättring FORSKA TILLSAMMANS samverkan för lärande och förbättring (SOU 2018:19) Betänkande av Utredningen om praktiknära skolforskning i samverkan Särskild utredare Cecilia Christersson UPPDRAGET Ökad samverkan

Läs mer

1 (4) or Tova Jertfelt UFA. Övriga. Sign. Sign

1 (4) or Tova Jertfelt UFA. Övriga. Sign. Sign 1 (4) NÄRVARANDE Lärarrepresentanter (med rösträtt) Ann Cathrine Andersson, prorektor, lektor, ordf Kenneth Karlsson, lektor Sara Kristoffersson, gästprofessog or Johanna Lewengard, professor. p 1-11.

Läs mer

ANSÖKNINGAR OCH BESLUT OM ANDRA KRAV ÅRET 2004 Regeringsuppdrag

ANSÖKNINGAR OCH BESLUT OM ANDRA KRAV ÅRET 2004 Regeringsuppdrag ANSÖKNINGAR OCH BESLUT OM ANDRA KRAV ÅRET 2004 Regeringsuppdrag Högskoleverkets rapportserie 2005:10 R ANSÖKNINGAR OCH BESLUT OM ANDRA KRAV ÅRET 2004 Regeringsuppdrag Högskoleverket 2005 Högskoleverket

Läs mer

Vetenskaplig ledare Utbildningsförvaltningen Magisterstuderande Piteå kommun Lärare vid vuxenutbildningen Piteå kommun Förskollärare Piteå kommun

Vetenskaplig ledare Utbildningsförvaltningen Magisterstuderande Piteå kommun Lärare vid vuxenutbildningen Piteå kommun Förskollärare Piteå kommun Piteå Utbildningsvetenskapliga Råd (PUR) Tid:, kl 13:00-16:00 Lokal: Stadshuset, Ovalen Närvarande: Kristina Hansson Sara Wiklund Lars Uhlin Linda Jansson Jennie Bodin Ulrika Bergmark Mats Danell Malin

Läs mer

HFS Konferens Utvecklingskraft 30 maj Regeringsuppdrag om hälsofrämjande insatser rörande mat och fysisk aktivitet vad blev resultatet?

HFS Konferens Utvecklingskraft 30 maj Regeringsuppdrag om hälsofrämjande insatser rörande mat och fysisk aktivitet vad blev resultatet? HFS Konferens Utvecklingskraft 30 maj Regeringsuppdrag om hälsofrämjande insatser rörande mat och fysisk aktivitet vad blev resultatet? Pia Lindeskog Global burden of disease, Sweden 2015 Sid 2. 2017-06-19

Läs mer

HÖGSKOLAN I HALMSTAD PROTOKOLL nr 3/2015 sid 1(6) Akademin för informationsteknologi

HÖGSKOLAN I HALMSTAD PROTOKOLL nr 3/2015 sid 1(6) Akademin för informationsteknologi HÖGSKOLAN I HALMSTAD PROTOKOLL nr 3/2015 sid 1(6) Närvarande ledamöter Stefan Byttner Magnus Hållander Adam Grimberg Eric Järpe Memet Mehmeti Björn Åstrand lärare ordförande student lärare student lärare

Läs mer

UNDERLAG TILL SIRAS ÅRSMÖTE 2010

UNDERLAG TILL SIRAS ÅRSMÖTE 2010 UNDERLAG TILL SIRAS ÅRSMÖTE 2010 ÅRSMÖTET HÅLLS I ANSLUTNING TILL KONFERENSEN ARBETSLIV I FÖRÄNDRING I MALMÖ DATUM: TORSDAG 20 MAJ TID: 17.30-18.30 LOKAL: MALMÖ HÖGSKOLA, SAL 541 DAGORDNING 1..Mötets öppnande

Läs mer

Barn i familjer med missbruk. Insatser till stöd för barn i en otrygg familjemiljö

Barn i familjer med missbruk. Insatser till stöd för barn i en otrygg familjemiljö Barn i familjer med missbruk Insatser till stöd för barn i en otrygg familjemiljö Stöd till utsatta barn och ungdomar Förord av äldre- och folkhälsominister Maria Larsson De flesta barnen i vårt land

Läs mer

PROTOKOLL 2009:5 Lärarutbildningsnämnden (LuN) Sammanträdesdatum

PROTOKOLL 2009:5 Lärarutbildningsnämnden (LuN) Sammanträdesdatum Tid: Onsdag den 25 november kl 09:00-15:00 Plats: 55:311, hus Tor Närvarande ledamöter Elisabeth Björklund, företrädare för lärarna Peter Gill, företrädare för lärarna (till kl 12.00) Göran Fransson, företrädare

Läs mer

Föredragningslista. Kallelse/Underrättelse Sammanträdesdatum. Barn- och utbildningsnämnden 2012-03-07. kl 16.00

Föredragningslista. Kallelse/Underrättelse Sammanträdesdatum. Barn- och utbildningsnämnden 2012-03-07. kl 16.00 Barn- och utbildningsnämnden 2012-03-07 Kallelse/Underrättelse Sammanträdesdatum 1(15) Plats och tid Kommunkontoret, lokal Nedre Fryken, onsdag 7 mars 2012, kl 16.00 S och C har gruppmöte måndag 5 mars,

Läs mer

ULFförsöksverksamhet. - uppdrag

ULFförsöksverksamhet. - uppdrag ULF-AVTAL ULFförsöksverksamhet - uppdrag Försöksverksamheten syftar till att skapa långsiktigt hållbara strukturer som vilar på tre ben: Forskning - skolverksamhet - lärarutbildning Att planera och genomföra

Läs mer

Protokoll Nr 5/15 Fört vid styrelsens möte 2015-08-30, Hotel Tapto, Stockholm

Protokoll Nr 5/15 Fört vid styrelsens möte 2015-08-30, Hotel Tapto, Stockholm Protokoll Nr 5/15 Fört vid styrelsens möte 2015-08-30, Hotel Tapto, Stockholm Närvarande: Yvonne Mattsson, ordförande (YM) Catarina Andersson, ledamot (CA) Elisabeth Lindgren, vice ordförande (EL) Lotta

Läs mer

Deltagare. Ordförande Jörgen Tholin. Eva Wiberg. Bo-Anders. Jönsson. Lotta Bergman. Malmö Högskola HKR - - Hanna Sepp. Ewa Axelsson Åsa Hult

Deltagare. Ordförande Jörgen Tholin. Eva Wiberg. Bo-Anders. Jönsson. Lotta Bergman. Malmö Högskola HKR - - Hanna Sepp. Ewa Axelsson Åsa Hult Protokoll för NÄLU 11 november 2011 Deltagare Ordförande Jörgen Tholin Lärarrepresentanter LU Eva Wiberg Gunnar Andersson Bo-Anders Jönsson HT S-fak N-fak Studentrepresentanter LU Hanna Gunnarsson Karolina

Läs mer

Målarbete och kompetensutveckling för folkhälsa och folkhälsoarbete

Målarbete och kompetensutveckling för folkhälsa och folkhälsoarbete Preventionscentrum Stockholm S OCIALTJÄNSTFÖRVALTNINGEN Handläggare: Carina Cannertoft Tfn: 08-508 430 28 Anders Eriksson Tfn: 08-508 430 22 T JÄNSTEUTLÅTANDE 2004-12-09 S OCIALTJÄNSTNÄMNDEN 2005-01-28

Läs mer

Sammanträde med styrelsen för Högskolan Dalarna

Sammanträde med styrelsen för Högskolan Dalarna Sammanträde med styrelsen för Högskolan Dalarna Plats, datum och tid: Campus Framtidsdalen, Borlänge. Högskolehuset, sal S302. Torsdagen den 10 juni 2004, kl. 10.00 12.30. Närvarande ledamöter: Carin Nises,

Läs mer

Mål och strategier för Uppsala universitet - Campus Gotland 2013-2016

Mål och strategier för Uppsala universitet - Campus Gotland 2013-2016 UFV 2011/1998 och strategier för Uppsala universitet - Campus Gotland Fastställd av konsistoriet 2013-06-03 1 Innehållsförteckning Innehållsförteckning 2 Förord 3 Uppsala universitet Campus Gotland 3 Ett

Läs mer

Protokoll från möte i beredningsgrupp Vision e-hälsa 2025

Protokoll från möte i beredningsgrupp Vision e-hälsa 2025 Protokoll från möte i beredningsgrupp Vision e-hälsa 2025 Tid och plats:8 december 2017 kl. 09:00 12:00, SKL Närvarande beredningsgruppen Hans Karlsson, Avdelningschef, SKL (ordförande) Catarina Andersson

Läs mer

Protokoll nr vid Förbundsstyrelsens sammanträde den 14 november 2012, Idrottens Hus, Stockholm

Protokoll nr vid Förbundsstyrelsens sammanträde den 14 november 2012, Idrottens Hus, Stockholm Protokoll nr 13 2011-13 vid Förbundsstyrelsens sammanträde den 14 november 2012, Idrottens Hus, Stockholm Deltagande: Förhinder: Från valberedningen: Vid protokollet: FS ledamöter: Pia Zätterström (Ordf.),

Läs mer

2. Dagordning Dagordningen godkänns med tillägget rapport från Agnetha Hammerin under 6.

2. Dagordning Dagordningen godkänns med tillägget rapport från Agnetha Hammerin under 6. Protokoll FoU Välfärds styrelsemöte den 17 oktober 2012 Närvarande: Elisabeth Beijer, Madeleine Blusi, Carina Forsman Björkman, Lisbeth Eriksson, Jenny Malmsten och Ulrika Hernant Förhinder: Mats Ericsson

Läs mer

MAH / Styrelsen. Lärarrepresentanter. Studeranderepresentant. Personalföreträdare med närvaro- och yttranderätt. Kjell Gunnarsson Förvaltningschef

MAH / Styrelsen. Lärarrepresentanter. Studeranderepresentant. Personalföreträdare med närvaro- och yttranderätt. Kjell Gunnarsson Förvaltningschef 1(5) PROTOKOLL Närvarande Eva Östling Ollén Kent Andersson Henric Kahlmeter Jan Nilsson Lennart Olausson Jan Wifstrand Regionchef Skåne, ordförande Kommunalråd, vice ordförande Barn- och ungdomschef Rektor,

Läs mer

Uppdrag att säkerställa en samordnad och behovsanpassad statlig kunskapsstyrning inom området psykisk ohälsa

Uppdrag att säkerställa en samordnad och behovsanpassad statlig kunskapsstyrning inom området psykisk ohälsa Regeringsbeslut I:6 2013-02-28 S2013/1667/FS (delvis) Socialdepartementet Socialstyrelsen 106 30 Stockholm Uppdrag att säkerställa en samordnad och behovsanpassad statlig kunskapsstyrning inom området

Läs mer

Sektionsstyrelsesammanträde

Sektionsstyrelsesammanträde HÖGSKOLAN I HALMSTAD PROTOKOLL 1 (5) Sektionen för Hälsa och Samhälle 2006-02-08 Sektionsstyrelsesammanträde 2006-02-08 Närvarande ledamöter: Anmält förhinder: Övriga närvarande: AnneCharlotte Berggren

Läs mer

Tonny Fernerud (S), Ann-Catrin Cederlund (S), Madelene Eriksson (C), Peder Kostet (V), Carina Sjölund (M), Ingrid Gummeson (KD)

Tonny Fernerud (S), Ann-Catrin Cederlund (S), Madelene Eriksson (C), Peder Kostet (V), Carina Sjölund (M), Ingrid Gummeson (KD) Barn- och utbildningsnämnden 1 (11) Plats och tid Hellqvistsalen, Kommunhuset, onsdagen den 17 april 2013, klockan 16.00-17.30 Beslutande Taito Arkkukangas (S), Maija-Liisa Åsenbrygg (S), Tauno Arbelius

Läs mer

Minnesanteckningar från Folkhälsoberedningens möte den 9 mars 2005

Minnesanteckningar från Folkhälsoberedningens möte den 9 mars 2005 Folkhälsovetenskapligt centrum 2005-03-15 Kjerstin Strandh Minnesanteckningar från Folkhälsoberedningens möte den 9 mars 2005 Närvarande Agneta Niklasson (mp) ordförande Birgitta Wessman-Thyrsson (s) Britt-Marie

Läs mer

Lagstiftningsöverläggningar (Offentlig överläggning i enlighet med artikel 16.8 i fördraget om Europeiska unionen)

Lagstiftningsöverläggningar (Offentlig överläggning i enlighet med artikel 16.8 i fördraget om Europeiska unionen) U2014/6874/IS Kommenterad dagordning Rådet (utbildning, ungdom, kultur och idrott) 2014-12-01 Utbildningsdepartementet Rådets möte (utbildning, ungdom, kultur och idrott) den 12 december 2014 Kommenterad

Läs mer

Övriga Josefina Syssner, Hans Nilsson, Brita Hermelin, Sabrina Thelander, Johan Wänström (sekreterare).

Övriga Josefina Syssner, Hans Nilsson, Brita Hermelin, Sabrina Thelander, Johan Wänström (sekreterare). 2015-04-01 1 (5) Centrum för kommunstrategiska studier Styrelsesammanträde nr 1, 2015 Datum: 2015-04-01 Närvarande: Ordinarie ledamöter Anders Härnbro, ordförande Eva Andersson Camilla Egberth Paul Lindvall

Läs mer

Jörgen Hafström, sammankallande Inge Blank Thomas Avelin Rolf Sundberg Micke Karlsson Lena Bleckman (förhinder p g a sjukdom)

Jörgen Hafström, sammankallande Inge Blank Thomas Avelin Rolf Sundberg Micke Karlsson Lena Bleckman (förhinder p g a sjukdom) Norrköping 99 09 20 1(6) PROTOKOLL UK 2/99 Sammanträdesdata Tid Fredagen den 10 och lördagen den 11 september 1999 Plats Deltagare Fågelviksgymnasiet i Tibro och Hotell Billingehus, Skövde Jörgen Hafström,

Läs mer

Sektionsstyrelsesammanträde

Sektionsstyrelsesammanträde HÖGSKOLAN I HALMSTAD PROTOKOLL 7/2011 1 (6) Sektionen för Hälsa och Samhälle 2011-11-09 Sektionsstyrelsesammanträde 2011-11-08 Närvarande ledamöter: Anmält förhinder: Övriga närvarande: Anders Nelson,

Läs mer

Minnesanteckningar Sakråd om islamofobi, 30 augusti 2017

Minnesanteckningar Sakråd om islamofobi, 30 augusti 2017 2017-09-29 Ku2017/01663/DISK Kulturdepartementet Enheten för diskrimineringsfrågor Minnesanteckningar Sakråd om islamofobi, 30 augusti 2017 Mötet inleddes med att statssekreterare Karin Strandås välkomnade

Läs mer

Söndag 13 september klockan 15:00 till måndag 14 september klockan 16:00 på Ouality Hotel Winn i Haninge.

Söndag 13 september klockan 15:00 till måndag 14 september klockan 16:00 på Ouality Hotel Winn i Haninge. Stockholm 2015-09-13-14 Protokoll Styrelsens sammanträde nr 5/15 Tid och plats Söndag 13 september klockan 15:00 till måndag 14 september klockan 16:00 på Ouality Hotel Winn i Haninge. Närvarande ledamöter

Läs mer

Sammanträde med styrelsen för Högskolan Dalarna

Sammanträde med styrelsen för Högskolan Dalarna Sammanträde med styrelsen för Högskolan Dalarna Plats Datum och tid Närvarande ledamöter Anmält förhinder Övriga närvarande Högbo Brukshotell torsdag den 30 september Peter Samuelsson, styrelseordförande

Läs mer