Styrelseprotokoll nr 5

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Styrelseprotokoll nr 5"

Transkript

1 Styrelseprotokoll nr 5 Närvarande: Hans Persson Ordförande Birgitta Fagrell Idrottshögskolan i Stockolm Åsa Wiberg Lärarrepresentant Birgitta Lahti-Nordström Myndigheten för skolutveckling Annika Engström Riksidrottsförbundet Sven Bremberg Statens folkhälsoinstitut Charli Eriksson Föreståndare NCFF Johan Tranquist Kanslichef NCFF Camilla Bergholm Administratör NCFF Frånvarande: Said Belhaj Elevrepresentant Jens Scholin, Örebro universitet HansGöran Högquist Svenska Kommunförbundet (deltog kl ) Datum: Tid: Presentation av Idrottshögskolan Styrelsemöte Plats: Idrottshögskolan i Stockholm Styrelsemöte 1 Mötets öppnande Ordförande hälsade alla välkomna, och förklarade mötet öppnat. 2 Fastställande av dagordning Styrelsen fastställde dagordningen 3 Protokolljusterare Styrelsen utsåg Sven Bremberg jämte ordförande justera dagens protokoll. 4 Föregående mötesprotokoll Styrelsen fastställde föregående mötesprotokoll.

2 5 Uppföljning/utvärdering av upptaktskonferensen Med tanke på alla positiva reaktioner, blommor och gratulationer som kommit till styrelsen till del efter konferensen, är det spontana helhetsintrycket mycket positivt. Charli Eriksson föredrog den utvärderingsenkät som delades ut i samband med konferensen. 142 enkäter har besvarats. Konferensens helhetsintryck upplevdes som ganska bra eller mycket bra av 87 % av respondenterna, 80 % tyckte plenarpresentationerna var ganska bra eller mycket bra. 80 % av respondenterna ansåg informationen före konferensen var ganska bra eller mycket bra och hela 87 % upplevde informationen och administrationen under konferensen var ganska bra eller mycket bra. Tillika tyckte hela 89 % konferensen som helhet gav ganska mycket eller mycket inspiration och lika många respondenter vill ha forts information om kommande konferenser samt delta i nätverk. 6 Regionala konferenser, mötesplatser, utåtriktade aktiviteter Nu stundar 4 regionala konferenser och ett antal lokala mötesplatser runt om i landet. De regionala konferenserna har som syfte väcka intresset för frågan och de lokala mötesplatserna ska stimulera till ett mer interaktivt utbyte av erfarenheter mellan skolorna. Den första konferensen äger rum i Luleå den 6 december och kommer genomföras i samarbete med framförallt Luleå tekniska universitet, Kommunförbundet i Norrbotten, Myndigheten för skolutveckling, Kulturrådet samt regionala och lokala aktörer. Övriga regionala konferenser planeras enligt följande: Göteborg den 8 mars 2005 Falun den 10 mars 2005 Stockholm den 15 mars 2005 De inplanerade mötesplatserna genomförs enligt följande: Kvistbergsskolan Sysslebäck Värmland Husumskolan Husum Västernorrland Jens Billeskolan Växjö Kronoberg Brittarvsskolan Falun Dalarna Tångaskolan Falkenberg Västra Götaland Johan Tranquist presenterade ett ramprogram för de kommande regionala konferenserna. godkänna ramprogrammet för de regionala konferenserna och uppdrog åt kansliet arbeta vidare med planeringen och genomförandet enligt förslaget. 7 Pågående och planerade samverkansprojekt Charli Eriksson redogjorde för det nationella utvecklingsarbete som vi tillsammans med Myndigheten för skolutveckling inlett med Kulturrådet kring dansen i skolan. En gemensam verksamhetsplan för håller på utvecklas och målet är främja fysisk aktivitet genom barn får tillgång till dans i skolan. 2 (5)

3 Birgitta Fagrell redogjorde för det utvecklingsarbete som Idrottshögskolan och Myndigheten för skolutveckling har inlett med Tyresö kommun. Tre skolor i Tyresö kommun deltar i detta utvecklingsarbete. En kartläggning och nulägesbeskrivning kommer genomföras, därefter kommer en intervention kring daglig fysisk aktivitet inom ramen för skoldagen inledas och utvärderas. Birgitta Fagrell föreslog NCFF ska söka medel från Rådet för högre utbildning som fördelar medel till utvecklingsinsatser som rör den grundläggande högskoleutbildningens eller forskarutbildningens kvalitet och pedagogiska förnyelse. Medel kan sökas för insatser kopplade till implementeringen av förändringen i läroplanen om ökad fysisk aktivitet inom ramen för hela skoldagen. uppdra åt Birgitta Fagrell undersöka möjligheterna söka och erhålla medel från Rådet för högre utbildning Det är av stor vikt förändringen i läroplanen även återspeglas i den grund- och fortbildning som sker inom landets lärarutbildningar. Det finns ett lärarutbildningskonvent - Lärarutbildningskonventet (f.d. Pedagogkonventet) är en sammanslutning av samtliga lärosäten som bedriver lärarutbildning i landet, för närvarande 25 stycken - och som bland annat har till uppgift samordna utbildningen inom lärarutbildningen i landet. uppdra åt Charli Eriksson kontakta Lärarutbildningskonventet och diskutera eventuellt samarbete och utröna möjligheten medverka vid konventets årliga konferenser. 8 Informationsinsatser, hemsidan, nyhetsbrev m.m. Sven Bremberg lyfte en diskussion om hur vi bäst marknadsför vår produkt till skolorna. Det är viktigt hitta olika ingångar till ämnet, och det handlar om på ett för skolorna intressant sätt marknadsföra vår produkt. Vi måste analysera vad skolorna har för behov som gör de nappar på produkten. Vi måste bygga på skolornas behov av kombinera olika insatser för nå ett gemensamt mål - en mer hälsofrämjande lärmiljö - där fysisk aktivitet inom ramen för hela skoldagen kan vara ett medel nå målet. Annika Engstöm underströk vikten av föra en ideologisk diskussion i detta forum och inte fastna i för mycket detaljer. Åsa Wiberg betonade vikten av hitta vår modell och hitta former som passar målgruppen. Charli Eriksson föreslog styrelsen anordnar ett internseminarium kring olika kunskapsformer där vetenskaplig kunskap, praktisk kunskap och praktisk klokhet diskuteras. Johan Tranquist redogjorde för vår medverkan vid den Nationella folkhälsostämman den oktober där NCFF bidrog med ett uppskat seminarium med cirka 130 deltagare. I seminariet medverkade Hans Persson, Birgitta Fagrell, Birgitta Lahti-Nordström, Charli Eriksson och Johan Tranquist. NCFF bidrog även med en monter och ca 400 infofoldrar delades ut i samband med stämman. 3 (5)

4 Camilla Bergholm redogjorde för utvecklingen av hemsidan, som sakta men säkert fylls med nya inslag. Närmast i tur är en sökmotor som gör det möjligt söka på lärande exempel länsvis, samt ett läsfönster med olika undergrupper som forskningsrapporter, facklitteratur, läromedel, populärvetenskap, och skönlitteratur inom området. Camilla berättade också om det nyhetsbrev som är under produktion och som skall utkomma med sitt första nummer under november månad. Nyhetsbrevet kommer distribueras ut som en pdf-fil till nätverket och andra prenumeranter och även finnas tillgängligt för nedladdning via hemsida. Camilla uppmanade alla ledamöter bidra med material till hemsidan och nyhetsbrevet. 9 Ledamöterna rapporterar om angränsande/stödjande projekt Åsa Wiberg redogjorde för Sveriges televisions stora satsning på barn och fysisk aktivitet nästa år. Satsningen går under namnet Rörelseåret Tre stora projekt ingår i satsningen: Sommarlovsmorgon Nordens barn går till solen Mobilen Åsa tyckte satsningen ser positiv ur och tror det kan vara av stor betydelse för öka uppmärksamheten kring behovet av barns rörelse och fysisk aktivitet. uppdra åt Åsa Wiberg bevaka satsningen och vara NCFF:s kontakt gentemot SVT i detta projekt. Birgitta Fagrell föredrog ett annat projekt som också har som fokus öka barns fysiska aktivitet Rent Spel. Ett projekt som vänder till skolorna och som får sitt huvudsakliga stöd av Vasastiftelsen. Projektet är ännu i sin linda och genomförs för närvarande som ett pilotprojekt i några skolor i Dalarna och som efter en förväntad positiv utvärdering ska försöka lanseras i övriga landet. Även Charli Eriksson och Johan Tranquist har blivit informerad om projektet. För närvarande finns det ingen anledning för NCFF gå in i projektet utan vi avvaktar utvärderingen av pilotstudien. 10 Vetenskapliga rådet Charli Eriksson presenterade arbetet med NCFF:s vetenskapliga råd. Följande 7 kandidater har sedan tidigare tackat ja till ingå i rådet: Claes Annerstedt, Lars-Magnus Engström, Eva Jansson, Gunilla Jarlbro, Margret Kerr, Claude Marcus och Klas Sandell. Nu har även Ulf P Lundgren professor i pedagogik vid Uppsala universitet och Per Nilsson generaldirektör vid Ungdomsstyrelsen tackat ja till medverkan i det vetenskapliga rådet. Charli kommer nu avvakta beslut från Vetenskapsrådet (VR) och därefter genomföra ett första telefonmöte med ledamöterna. Första ordinarie möte är planerat till den 8 december i Örebro. 4 (5)

5 11 Överläggningar med Utbildningsdepartementet Hans Persson har träffat departementssekreterare Mikael Sandström på Utbildningsdepartementet och presenterat NCFF:s verksamhetsplan och förslag till ekonomiska ramar för 2005 och Mötet var positivt och Hans uppfade det finns ett stort intresse för vår verksamhet och departementet har varit mycket nöjda med våra insatser så här långt. Nu återstår avvakta vidare besked från departementet och slutligen regleringsbrevet till Myndigheten för skolutveckling som reglerar våra anslag för nästa år. 12 Ekonomi Johan Tranquist presenterade en budgetuppföljningsrapport för det tredje kvartalet. NCFF har i dagarna fått årets medelstilldelning på 2 miljoner kr från Myndigheten för skolutveckling. Kostnaderna till och med tredje kvartalet är i enlighet med budgeten. På helåret kommer kostnaderna för löner minska med ca kr då vi har en vakant tjänst på 70 % från och med september månad. Johan presenterade ett första utkast till reviderad budget för 2005 baserad på 2,5 tjänster på kansliet, minskade lokalkostnader och med en projektbudget på kr. godkänna budgetuppföljningsrapporten för tredje kvartalet 2004 och avvakta med beslut rörande budgeten för 2005 till nästa styrelsemöte. 13 Övriga frågor Styrelsen fastställde följande sammanträdes datum för våren 2005: Tisdagen den 1 februari på Statens folkhälsoinstitut kl Torsdagen den 14 april på Riksidrottsförbundet kl Måndagen den 13 juni på Örebro universitet kl Det vetenskapliga rådets sammanträden kommer förslagsvis förläggas i anslutning till styrelsemötena 1 februari och 14 april mellan Sammanträdet avslutas Nästa sammanträde äger rum i Örebro den 8 december kl Dagordning, kallelse och handlingar till mötet sänds via e-post under vecka 48. Vid protokollet Johan Tranquist Justerat Hans Persson Sven Bremberg 5 (5)

Styrelseprotokoll nr 7

Styrelseprotokoll nr 7 2005-02-07 Styrelseprotokoll nr 7 Närvarande: Hans Persson Ordförande Birgitta Lahti-Nordström Myndigheten för skolutveckling Annika Engström Riksidrottsförbundet Åsa Wiberg Lärarrepresentant Charli Eriksson

Läs mer

Styrelseprotokoll nr 9

Styrelseprotokoll nr 9 2005-06-27 Styrelseprotokoll nr 9 Närvarande: Hans Persson Ordförande Annika Engström Riksidrottsförbundet HansGöran Högquist Svenska Kommunförbundet Birgitta Fagrell Idrottshögskolan i Stockolm Sven Bremberg

Läs mer

Styrelseprotokoll nr 10

Styrelseprotokoll nr 10 2005-09-27 Styrelseprotokoll nr 10 Närvarande: Hans Persson Ordförande Annika Engström Riksidrottsförbundet HansGöran Högquist Svenska Kommunförbundet Birgitta Fagrell Idrottshögskolan i Stockolm (fr.o.m.

Läs mer

Styrelseprotokoll nr 19

Styrelseprotokoll nr 19 2007 10 05 Styrelseprotokoll nr 19 Närvarande: Hans Persson Ordförande HansGöran Högquist Sveriges Kommuner och Landsting Annika Engström Riksidrottsförbundet Jan Mustell Örebro universitet Charli Eriksson

Läs mer

Styrelseprotokoll nr 16

Styrelseprotokoll nr 16 2006-12-22 Styrelseprotokoll nr 16 Närvarande: Hans Persson Ordförande HansGöran Högquist Sveriges Kommuner och Landsting Annika Engström Riksidrottsförbundet Peter Holmberg Myndigheten för skolutveckling

Läs mer

Nationellt utvecklingsprogram Dans i skolan

Nationellt utvecklingsprogram Dans i skolan 2005-04-21 Bilaga 1 1 Nationellt utvecklingsprogram Dans i skolan Verksamhetsplan för det nationella utvecklingsprogrammet för dans i skolan mellan NCFF, Myndigheten för skolutveckling, Statens kulturråd

Läs mer

1. Mötets öppnande Ordföranden, Rolf Hedquist, hälsar de närvarande välkomna till mötet.

1. Mötets öppnande Ordföranden, Rolf Hedquist, hälsar de närvarande välkomna till mötet. LÄRARUTBILDNINGS- KONVENTET PROTOKOLL Sammanträdesdatum 2003-09-23 Tid: Tisdagen den 23 september 2003 kl 10.00 16.00 Lokal: Arlandia, Stockholm Närvarande ledamöter: Laila Mattsson Högskolan Dalarna,

Läs mer

Styrelseprotokoll nr 23

Styrelseprotokoll nr 23 2008-10-01 Styrelseprotokoll nr 23 Närvarande: Hans Persson Ordförande HansGöran Högquist Sveriges Kommuner och Landsting Lars Allert Riksidrottsförbundet Åsa Wiberg Lärarrepresentant Lilly Eriksson Statens

Läs mer

Styrelseprotokoll nr 15

Styrelseprotokoll nr 15 2006-09-21 Styrelseprtkll nr 15 Närvarande: Hans Perssn Ordförande HansGöran Högquist Sveriges Kmmuner ch Landsting Annika Engström Riksidrttsförbundet Sven Bremberg Statens flkhälsinstitut Ulla-Kaisa

Läs mer

God hälsa ett av skolans viktigaste mål

God hälsa ett av skolans viktigaste mål God hälsa ett av skolans viktigaste mål En presentation av NCFF, Nationellt centrum för främjande av god hälsa hos barn och ungdom. 1 Skolmaten ska vara god och näringsrik, så att eleverna äter den. En

Läs mer

Ordförande Cecilia Neyman hälsade alla välkomna, tackade Kronobergarna för deras arbete med årsmöteshelgen och öppnade mötet.

Ordförande Cecilia Neyman hälsade alla välkomna, tackade Kronobergarna för deras arbete med årsmöteshelgen och öppnade mötet. Årsmöte med Svenska IFYE-klubben den 4 oktober 2015 Närvarande: Ett 35-tal medlemmar Plats: Everdal, Växjö 1 Årsmötets öppnande Ordförande Cecilia Neyman hälsade alla välkomna, tackade Kronobergarna för

Läs mer

SKK/UK nr

SKK/UK nr Sida 1/5 SKK/UK nr 2-2015 20-38 Protokoll fört vid sammanträde med Svenska Kennelklubbens utbildningskommitté (UK) tisdagen den 12 maj 2015 på SKKs kansli. Närvarande: Ordinarie ledamöter: Eva Lejdbrandt

Läs mer

Styrelsemöte 090124. Revision Datum Utfärdare Sida A 2009-01-25 Sten-Anders Hofvendahl 1 (8)

Styrelsemöte 090124. Revision Datum Utfärdare Sida A 2009-01-25 Sten-Anders Hofvendahl 1 (8) A 2009-01-25 Sten-Anders Hofvendahl 1 (8) Mötesdatum: 2009-01-24 Tid: 09.00-11.30 Plats: Konferenshus Sundet Boxholm Närvarande: Mikael Seidl, Camilla Persson, Peter Tuvberger, Sten- Anders Hofvendahl,

Läs mer

Protokoll för sammanträde 3 Oktober 2018

Protokoll för sammanträde 3 Oktober 2018 Protokoll för sammanträde 3 Oktober 2018 Svenska nationalkommittén för globala miljöförändringar Närvarande ledamöter: Annelie Ekblom, Uppsala universitet Eva Friman, SWEDESD, Uppsala Universitet Bertil

Läs mer

Protokoll fört vid styrelsemöte i SRRS/C. 2004-11-18 kl. 19.00 Telefonmöte.

Protokoll fört vid styrelsemöte i SRRS/C. 2004-11-18 kl. 19.00 Telefonmöte. Protokoll fört vid styrelsemöte i SRRS/C 2004-11-18 kl. 19.00 Telefonmöte. Deltagare: Ordf. Magnus Forsberg, Karin Nilsson, Maria Hjelm, Reidar Otterbjörk, Päranders Wärja och fr o m 115 Patrik Steen.

Läs mer

GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 10 1(6) Utbildnings- och forskningsnämnden Sammanträdesdatum för lärarutbildning

GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 10 1(6) Utbildnings- och forskningsnämnden Sammanträdesdatum för lärarutbildning GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 10 1(6) Tid: kl. 10.20 16.45 Plats: Ågrenska villan, Högåsplatsen 2. NÄRVARANDE Ledamöter: Företrädare för extern erfarenhet Sven Engström professor, ordförande Lars

Läs mer

Karl-Henrik Nanning. Tisdagen 20 april, kl. 13.00, Malmö

Karl-Henrik Nanning. Tisdagen 20 april, kl. 13.00, Malmö 12 mars 2010 1 Plats och tid Riksdagshus 7-9, Stockholm, fredag den 12 mars, kl. 10.00-14.30 ande Kurt Kvarnström, Södra Dalarnas samordningsförbund Alvi Berglund, Finsam Östersund Marie Litholm, Samordningsförbundet

Läs mer

SKK/UK nr 4-2014 2014-09-18 55-76

SKK/UK nr 4-2014 2014-09-18 55-76 Sida 1/6 SKK/UK nr 4-2014 55-76 Protokoll fört vid sammanträde med Svenska Kennelklubbens utbildningskommitté (UK) torsdagen den 18 september 2014 på SKKs kansli. Närvarande: Ordinarie ledamöter: Eva Lejdbrandt

Läs mer

Anders Petersson (kanslichef), Bo Basun, Ulf Nersing, Kaisa Adlercreutz, Arne Lindqvist och Maria Lindgren-Persson.

Anders Petersson (kanslichef), Bo Basun, Ulf Nersing, Kaisa Adlercreutz, Arne Lindqvist och Maria Lindgren-Persson. Sid 1 (3) Protokoll från Styrelsemöte i Skyrev Närvarande: Adjungerade: Plats: Göran Johansson, Lennart Ledin (ordförande), Lena Joelsson och Lars Blomberg (v ordförande). Bo Andersson, Anita Lundgren

Läs mer

Beslutande Övriga deltagande Frånvarande Lotta Sandström Tommy Andersson Anders Allard Johan Palmqvist Eva Sandin Tomas Jansson

Beslutande Övriga deltagande Frånvarande Lotta Sandström Tommy Andersson Anders Allard Johan Palmqvist Eva Sandin Tomas Jansson Protokoll nr: 2/2011 för sammanträde med SISU-styrelsen Datum: 21 februari 2011 Tid: Lokal: kl.17.00-19.00 Badvillan, Solbergabadet Paragrafer: 1-12 Beslutande Övriga deltagande Frånvarande Lotta Sandström

Läs mer

Söndag 13 september klockan 15:00 till måndag 14 september klockan 16:00 på Ouality Hotel Winn i Haninge.

Söndag 13 september klockan 15:00 till måndag 14 september klockan 16:00 på Ouality Hotel Winn i Haninge. Stockholm 2015-09-13-14 Protokoll Styrelsens sammanträde nr 5/15 Tid och plats Söndag 13 september klockan 15:00 till måndag 14 september klockan 16:00 på Ouality Hotel Winn i Haninge. Närvarande ledamöter

Läs mer

GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 2008:7 1 av 5 Pedagogisk utveckling och interaktivt lärande Sammanträdesdatum Kansliadm Susanne Pedersen

GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 2008:7 1 av 5 Pedagogisk utveckling och interaktivt lärande Sammanträdesdatum Kansliadm Susanne Pedersen GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 2008:7 1 av 5 Tid: Måndagen den 24 november kl. 13.00 16.00 Plats: Göteborgs universitet, Pedagogen Hus A, A2 136 Närvarande: Ledamöter: Företrädare för verksamheten

Läs mer

Sammanträde med styrelsen för Västergötlands Orienteringsförbund Nr 7-2014

Sammanträde med styrelsen för Västergötlands Orienteringsförbund Nr 7-2014 Protokoll Sammanträde med styrelsen för Nr 7-2014 Torsdag 16 oktober 2014, kl.18:30 Hagatorpet, Tranemo Närvarande Ledamöter Suppleant Konsulenter Kansli Agneta Berlin Karin Johansson Fredrik Plumppu Johan

Läs mer

Mika Romanus Ursula Fomer

Mika Romanus Ursula Fomer Styrelsen Datum Onsdagen den 29 januari Tid Styrelsemötet kl. 10.00-16.00 Lunch kl. 12.00-13.00 (Litteraturrummet) Plats Kulturrådet, Styrelserummet Deltagare Övriga närvarande Kerstin Brunnberg, ordförande

Läs mer

Styrelseprotokoll för Centrum för idrottsforskning

Styrelseprotokoll för Centrum för idrottsforskning 1 (5) Styrelseprotokoll för Datum: Plats: Närvarande: Gymnastik- och idrottshögskolan, styrelserummet Per Nilsson, ordförande Marie Alricsson, Mittuniversitetet Per Göran Fahlström, Linnéuniversitetet

Läs mer

Sammanträde med styrelsen för Högskolan Dalarna

Sammanträde med styrelsen för Högskolan Dalarna Sammanträde med styrelsen för Högskolan Dalarna Plats, datum och tid: Campus Lugnet, Falun. Högskolehuset, Ljungbergsrummet Torsdagen den 29 april 2004, kl. 10.00 15.15 Närvarande ledamöter: Anders Fransson,

Läs mer

Ordförande Kaj Bergenhill hälsade alla välkomna till årets sjätte regionstyrelsemöte och förklarade samtidigt sammanträdet öppnat.

Ordförande Kaj Bergenhill hälsade alla välkomna till årets sjätte regionstyrelsemöte och förklarade samtidigt sammanträdet öppnat. Villaägarnas Riksförbund Regionstyrelsen ABC RS 6/18 Protokoll fört vid regionstyrelsens sammanträde torsdagen den 8 november kl.18.34 20:15 Villaägarnas kontor, Rotebergsvägen 3, Sollentuna. Närvarande

Läs mer

Samordningsförbundet för rehabilitering i Södertälje Styrelsen

Samordningsförbundet för rehabilitering i Södertälje Styrelsen Styrelsen Tid och plats: fredagen den 19 oktober 2018, kl. 13:00-15:00 Hagaberg Ledamöter: Anne-Marie Larsson (M) Stockholms läns landsting Rose-Marie Jacobsson (S), Södertälje kommun Veronica Eriksson,

Läs mer

Lunds samordningsförbund

Lunds samordningsförbund Lunds samordningsförbund 1 Plats och tid Socialförvaltningen, Bytaregatan 7, kl. 9.30-11.30 Ledamöter Ersättare Övriga närvarande Justerare Plats och tid för justering Underskrifter Anslag/Bevis Sekreterare

Läs mer

PROTOKOLL Nr 9. Protokoll fört vid styrelsemöte, Rasklubben för dansk-svensk gårdshund

PROTOKOLL Nr 9. Protokoll fört vid styrelsemöte, Rasklubben för dansk-svensk gårdshund org.nr 802437-2073 PROTOKOLL Nr 9. Protokoll fört vid styrelsemöte, Rasklubben för dansk-svensk gårdshund Datum: 2018-05-27, kl. 20.00 Plats: Telefonmöte Närvarande: Susanne Fagrell, Maja Lind, Eva Wieslander,

Läs mer

Stefan Hulth, NFS Fredrika Lagergren Wahlin, ITFS Silvana Naredi, SA Klas Eriksson, SACO Håkan Blennqvist, OFR-S

Stefan Hulth, NFS Fredrika Lagergren Wahlin, ITFS Silvana Naredi, SA Klas Eriksson, SACO Håkan Blennqvist, OFR-S Samordningsnämnden för lärarutbildning PROTOKOLL SAMMANTRÄDE 6:2017 Tid och plats 2017-06-07, kl. 09:00-11 :00 Vasaparken, Viktor Rydbergsrummet Närvarande ledamöter Maria Jarl ordförande Sylva Frisk,

Läs mer

Protokoll Nitus styrelsemöte 19 mars via Adobe Connect

Protokoll Nitus styrelsemöte 19 mars via Adobe Connect Nätverket för kommunala lärcentra Protokoll Nitus styrelsemöte 19 mars via Adobe Connect Närvarande: Kent Wallén, Katrineholm /Vingåker Agneta Lindqvist, Gotland Jerry Engström, Västervik Mats Larsson,

Läs mer

Årsmöte 2010 4 februari i Alnarp kl. 11.00-12.00. Årsmöteshandlingar Dagordning Styrelsekandidater Verksamhetsberättelse Verksamhetsplan Mål 2010

Årsmöte 2010 4 februari i Alnarp kl. 11.00-12.00. Årsmöteshandlingar Dagordning Styrelsekandidater Verksamhetsberättelse Verksamhetsplan Mål 2010 Årsmöte 2010 4 februari i Alnarp kl. 11.00-12.00 Årsmöteshandlingar Dagordning Styrelsekandidater Verksamhetsberättelse Verksamhetsplan Mål 2010 Dagordning årsmöte 2010-02-04 Alnarp 1. Val av mötesordförande

Läs mer

Protokoll Styrelsemöte

Protokoll Styrelsemöte Protokoll Styrelsemöte Tid: Måndagen den 27 januari 2014 kl. 09.00-12.00 Plats: Riverside, Uddevalla Beslutande Hans Henriksson, Eva Lind Johansson, Boel Lanne, Elin Ruist, Gunilla Magnusson, Karl-Erik

Läs mer

PROTOKOLL FÖRT VID FÖRENINGEN NORDENS STYRELSEMÖTE

PROTOKOLL FÖRT VID FÖRENINGEN NORDENS STYRELSEMÖTE PROTOKOLL FÖRT VID FÖRENINGEN NORDENS STYRELSEMÖTE ONSDAGEN DEN 13 JUNI 2008 1 Styrelsen Protokoll 3/2008 06 13 Protokoll från möte med Föreningen Nordens styrelse Datum: Fredagen den 13 juni 2008 Tid:

Läs mer

Svensk Förening för Matematikdidaktisk Forskning, SMDF

Svensk Förening för Matematikdidaktisk Forskning, SMDF Svensk Förening för Matematikdidaktisk Forskning, SMDF Protokoll från konstituerande möte den 22 januari 1999 i Stockholm. 1 Mötet förklarades öppnat av Christer Bergsten. 2 Till mötesordförande valdes

Läs mer

Styrelseprotokoll nr 31

Styrelseprotokoll nr 31 2010-09-28 Styrelseprotokoll nr 31 Närvarande: Pia Enochsson Ordförande Peter Holmberg Skolverket Per Arne Andersson Sveriges Kommuner och Landsting Karin Redelius Gymnastik och idrottshögskolan i Stockolm

Läs mer

Protokoll styrelsemöte i AB Stokab (556475-6467)

Protokoll styrelsemöte i AB Stokab (556475-6467) Sida 1(5) Protokoll styrelsemöte i AB Stokab (556475-6467) Dag 2006-11-21 kl 09.00 12.00 Plats Närvarande Övriga närvarande Seglarhotellet i Sandhamn Från styrelsen Ordinarie ledamöter: Sebastian Cederschiöld,

Läs mer

Kultur och fritidskontoret, Carlmarks väg 4, Älvängen

Kultur och fritidskontoret, Carlmarks väg 4, Älvängen PROTOKOLL 1(5) Datum och tid Torsdag 21 januari 2019, kl 18.00-19.45 Plats Närvarande Övriga närvarande Förhinder Kultur och fritidskontoret, Carlmarks väg 4, Älvängen Dean Kerr Gunilla Wallengren Hans

Läs mer

Lärarutbildningskonventet

Lärarutbildningskonventet Lärarutbildningskonventet Protokoll Protokoll för: Plats: Lärarutbildningskonventet Park Inn Stockolm Arlanda, Kastrup Datum: 2006-11-29 Närvarande: Karlstads universitet: Anders Arnqvist, ordf Mariana

Läs mer

Vi satsar på dig som är chef! Framtidsfacket för dig!

Vi satsar på dig som är chef! Framtidsfacket för dig! Vi satsar på dig som är chef! Framtidsfacket för dig! ST, 2004. Produktion: STs informationsenhet/hellgren Grafisk form. Illustration: Lukas Möllersten. Tryck: EO Grafiska, december 2006. Upplaga: 3 000

Läs mer

Protokoll Nr 7, 83-101, 2014

Protokoll Nr 7, 83-101, 2014 Protokoll från styrelsemöte i Svenska Jujutsufederationen Tid: 2014-05-25, kl. 10.00-15.00. Plats: Färs och Frosta Sparbank Arena, Lund. Närvarande: Jesper Kedjevåg ordförande Nico Christoforidis kassör

Läs mer

Protokoll Sammanträde med Svenska Diabetesförbundets förbundsstyrelse den 16 oktober 2015

Protokoll Sammanträde med Svenska Diabetesförbundets förbundsstyrelse den 16 oktober 2015 Sammanträde med Svenska Diabetesförbundets förbundsstyrelse den 16 oktober 2015 Beslutande: Fredrik Löndahl, ordförande Hannah Helgegren, 1:e vice ordförande Sven Georén, 2:e vice ordförande Jonas Bergstedt,

Läs mer

Strategi för Agenda 2030 i Väst,

Strategi för Agenda 2030 i Väst, Partnerskap för genomförande av de Globala målen i Västsverige Detta dokument tar sin utgångspunkt i visionen om ett Västsverige som är i framkant i partnerskap för genomförande av de Globala målen, och

Läs mer

1(7) PROTOKOLL NÄRVARANDE

1(7) PROTOKOLL NÄRVARANDE 1(7) PROTOKOLL Sammanträde med kommittén för folkhälsofrågor fredagen den 16 mars 2012 på Lilla Bommens konferenscenter, Göteborg, kl.10.00 14.10 med ajournering kl. 12.00 13.00 NÄRVARANDE Ordinarie ledamöter

Läs mer

Kommunala handikapprådet 2010-03-03 Sidan 1

Kommunala handikapprådet 2010-03-03 Sidan 1 PROTOKOLL Kommunala handikapprådet 2010-03-03 Sidan 1 Plats och tid: Kommunstyrelsesalen Stadshuset 100303 kl. 13.00 15.00 Närvarande: Ledamöter: Gun Engström Fibromyalgifören. Marianne Johansson DHR Eva

Läs mer

Norrbottens kommuner, Kungsgatan 23 B, Box 947, Luleå. Telefon: E-post:

Norrbottens kommuner, Kungsgatan 23 B, Box 947, Luleå. Telefon: E-post: Sida 14 av 26 PLATS Norrbottens Kommuner, Kungsgatan 23 B, Luleå BESLUTANDE Sven Nordlund, (mp), Kalix Carina Sammeli, (s), Luleå ÖVRIGA DELTAGARE Annica Henriksson, kansliet Catarina Lundqvist, kansliet

Läs mer

SKK/UK nr

SKK/UK nr Sida 1/6 SKK/UK nr 1-2017 1-21 Protokoll fört vid sammanträde med Svenska Kennelklubbens utbildningskommitté (UK) torsdagen den 2 februari 2017. Närvarande: Ordinarie ledamöter: Eva Lejdbrandt (ordf),

Läs mer

Mötesdatum 2014-02-06

Mötesdatum 2014-02-06 (ordförande), (ledamot), Lisa Zingel (ledamot) fr.o.m 177.1 t.o.m 186, Marie Wijkander (ledamot), (ledamot), Marie-Louise Folkesson (ledamot), Kjell Rörström (suppleant) fr.o.m 171 t.o.m 181.3 och Mötet

Läs mer

SVENSKA RIESENSCHNAUZERKLUBBEN SBK:s rasklubb för Riesenschnauzer

SVENSKA RIESENSCHNAUZERKLUBBEN SBK:s rasklubb för Riesenschnauzer Protokoll fört vid Svenska Riesenschnauzerklubbens Årsmöte 2014-03-01 på Tånga Hed, Vårgårda Mötets öppnande Ordförande Alf Karlström hälsade alla välkomna till årsmötet. Efter ett kort anförande om klubbens

Läs mer

1. Sammanträdet öppnas Ordföranden Percy Westerlund förklarade sammanträdet öppnat och läste tänkvärda ord om barns tankar.

1. Sammanträdet öppnas Ordföranden Percy Westerlund förklarade sammanträdet öppnat och läste tänkvärda ord om barns tankar. UPS styrelseprotokoll nr 1 2011 Protokoll fört vid sammanträde med UPS styrelse onsdagen den 2 februari 2011 kl. 9.00-12.00 på Storgatan 11 Närvarande: Percy Westerlund, ordförande Roland Edwardsson Sven-Olov

Läs mer

1 Fastställande av föredragningslista. 2 Val av justeringsperson att jämte ordföranden justera dagens protokoll

1 Fastställande av föredragningslista. 2 Val av justeringsperson att jämte ordföranden justera dagens protokoll Styrelsen FÖREDRAGNINGSLISTA 1 Fastställande av föredragningslista Styrelsen föreslås besluta att fastställa förslaget till föredragningslista. 2 Val av justeringsperson att jämte ordföranden justera dagens

Läs mer

Graderingskommitténs sammanträde nummer

Graderingskommitténs sammanträde nummer PROTOKOLL Graderingskommitténs sammanträde nummer 2019-1 Tid och plats: Söndag 24 mars kl. 13.00-16.00 Hotel C, Vasaplan 7 Närvarande: Förhinder: Maria Ahlström, ledamot Urban Aldenklint, sammankallande

Läs mer

GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 1 1(5) Tid: kl Plats: Sammanträdesrum Storan, Storgatan 43.

GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 1 1(5) Tid: kl Plats: Sammanträdesrum Storan, Storgatan 43. GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 1 1(5) Tid: kl. 09.10 12.20 Plats: Sammanträdesrum Storan, Storgatan 43. NÄRVARANDE Ledamöter: Företrädare för lärarna Eva-Lena Dahl Bengt Franzén Christina Kärrqvist

Läs mer

Fört vid sammanträde med NTFs centrala yrkesförarråd (CYFR) den 11 mars 2005 på NTF Jämtlands kansli

Fört vid sammanträde med NTFs centrala yrkesförarråd (CYFR) den 11 mars 2005 på NTF Jämtlands kansli PROTOKOLL nr 1/05 Fört vid sammanträde med NTFs centrala yrkesförarråd (CYFR) den 11 mars 2005 på NTF Jämtlands kansli Närvarande: Livs Livs SEKO SEKO NTF, sekreterare Meddelat förhinder: Kommunal Per-David

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Sammanträdesgrupp SRRS/C Styrelsemöte

MÖTESPROTOKOLL Sammanträdesgrupp SRRS/C Styrelsemöte (ordförande), Reidar Otterbjörk (ledamot), (ledamot) och (ledamot). 203. Mötets öppnande Ordföranden hälsade alla välkomna och förklarade mötet öppnat. 203.1. Val av protokollförare utsågs till protokollförare

Läs mer

1 Fastställande av föredragningslista. Styrelsens protokoll Sty 2014:7 för kännedom.

1 Fastställande av föredragningslista. Styrelsens protokoll Sty 2014:7 för kännedom. Styrelsen FÖREDRAGNINGSLISTA 1 Fastställande av föredragningslista Föredragande: Ulrika Stuart Hamilton Styrelsen föreslås besluta att fastställa förslaget till föredragningslista. 2 Anmälan av styrelseprotokoll

Läs mer

SVENSKA RIESENSCHNAUZERKLUBBEN SBK:s rasklubb/avelsavd. för Riesenschnauzer

SVENSKA RIESENSCHNAUZERKLUBBEN SBK:s rasklubb/avelsavd. för Riesenschnauzer Protokoll fo rt vid Svenska Riesenschnauzerklubbens Konstituerande styrelsemo te 2014-03-01 pa Ta nga Hed, Va rga rda Närvarande: Pia Vevle, ordförande Hans Gunnarsson, vice ordförande Petra Magnusson,

Läs mer

Protokoll fört med SGVF:s Motionskommitté kl , Bosön, Stockholm.

Protokoll fört med SGVF:s Motionskommitté kl , Bosön, Stockholm. Protokoll fört med SGVF:s Motionskommitté 2008-03-07 kl 18.00-21.30, Bosön, Stockholm. 1 (4) Närvarande: Jan-Erik Wettermark, Gunnar Wall, Lennart Gustafsson, Karin Dahl och Gunnel Svensson. Ej närvarande:

Läs mer

Godkänt protokoll. Godkänt protokoll på Styrelsemöte Styrelsemöte nr Thomas Marmefelt. Rengman

Godkänt protokoll. Godkänt protokoll på Styrelsemöte Styrelsemöte nr Thomas Marmefelt. Rengman Protokoll Styrelsemöte nr 5 2016-04-23 Plats: Uddevalla, Studiefrämjandet Tid: Lördag 2016-04-23 Kl.10:00 16:00 Kallade: Styrelsen och Verksamhetsledare Närvarande på hela mötet Erik Eva Lennerstedt Lundell

Läs mer

Styrelseprotokoll nr 38

Styrelseprotokoll nr 38 2011-12-27 Styrelseprotokoll nr 38 Närvarande: Peter Holmberg Skolverket Lars Allert Riksidrottsförbundet Jan Mustell Örebro universitet Lina Eriksson Statens folkhälsoinstitutet Karin Redelius Gymnastik

Läs mer

Samordningsförbundet för rehabilitering i Södertälje Styrelsen

Samordningsförbundet för rehabilitering i Södertälje Styrelsen för rehabilitering i Södertälje Styrelsen 2016-05-27 Tid och plats: fredagen den 27 maj 2016, kl. 08:30 09:30 Hagaberg folkhögskola Ledamöter: Ersättare: Anne-Marie Larsson (M), Stockholms läns landsting

Läs mer

Protokoll från sammanträde med folkhälsoutskottet

Protokoll från sammanträde med folkhälsoutskottet Kansliavdelningen, Annika Lundgren 2005-06-14 FU 5/05 Protokoll från sammanträde med folkhälsoutskottet Tid Tisdagen den 14 juni kl. 9.00-15.00 Plats Närvarande ledamöter Kronobergsrummet, Ledningsenheten,

Läs mer

SKK/UK nr

SKK/UK nr Sida 1/6 27-50 Protokoll fört vid sammanträde med Svenska Kennelklubbens utbildningskommitté (UK) tisdagen den 9 april 2019. Närvarande: Ordinarie ledamöter: Eva Lejdbrandt (ordf), Hans Balstedt,, Cissi

Läs mer

Kulturkvarteret Astrid Lindgrens Näs AB SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sidnr Sammanträdesdatum

Kulturkvarteret Astrid Lindgrens Näs AB SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sidnr Sammanträdesdatum 2013-12-06 1(5) Plats och tid Beslutare Övriga deltagare Vinnova huvudkontor, Stockholm 2013-12-06 kl. 08.30-14.00 Kristina Alsér, ordförande Bengt Benson Agneta Bladh Peter Högberg Eric Sjöström Kjell

Läs mer

Lärarutbildningskonventet. Protokoll

Lärarutbildningskonventet. Protokoll Lärarutbildningskonventet Protokoll Protokoll för: Plats: Lärarutbildningskonventet Hotell Arlandia, Cassiopeja Datum: 2006-09-27 Närvarande: Karlstads universitet: Anders Arnqvist. ordförande, Mariana

Läs mer

Protokoll fo rt vid Svenska Riesenschnauzerklubbens Å rsmo te pa SKKs kansli, Spa nga

Protokoll fo rt vid Svenska Riesenschnauzerklubbens Å rsmo te pa SKKs kansli, Spa nga Protokoll fo rt vid Svenska Riesenschnauzerklubbens Å rsmo te 2015-03-01 pa SKKs kansli, Spa nga Mötets öppnande Brith Andersson välkomnade alla till SKKs lokaler och berättade lite om deras verksamhet

Läs mer

Ämne: Rådet för filmpedagogiska frågor - Rådsmöte 1/2016 Datum och tid: , Styrelserummet, Filmhuset

Ämne: Rådet för filmpedagogiska frågor - Rådsmöte 1/2016 Datum och tid: , Styrelserummet, Filmhuset Protokoll Ämne: Rådet för filmpedagogiska frågor - Rådsmöte 1/2016 Datum och tid: 2016-12-01, 13.00 15.00 Plats: Styrelserummet, Filmhuset Närvarande: Ordinarie ledamöter: Pia-Marie Wehrling (Regionala

Läs mer

Styrelsen för Sveriges Ingenjörer distrikt Norrbotten, får härmed avge följande redogörelse för verksamhetsåret 2010.

Styrelsen för Sveriges Ingenjörer distrikt Norrbotten, får härmed avge följande redogörelse för verksamhetsåret 2010. VERKSAMHETSBERÄTTELSE DISTRIKT NORRBOTTENS Styrelsen för Sveriges Ingenjörer distrikt Norrbotten, får härmed avge följande redogörelse för verksamhetsåret. Årets som gick 2 Distriktsverksamheten 3 Distriktstyrelsens

Läs mer

Sammanträde med styrelsen för Högskolan Dalarna

Sammanträde med styrelsen för Högskolan Dalarna Sammanträde med styrelsen för Högskolan Dalarna Plats, datum och tid: Campus Framtidsdalen, Borlänge. Högskolehuset, sal S302. Torsdagen den 10 juni 2004, kl. 10.00 12.30. Närvarande ledamöter: Carin Nises,

Läs mer

SVENSKA RIESENSCHNAUZERKLUBBEN

SVENSKA RIESENSCHNAUZERKLUBBEN Protokoll fört vid Svenska Riesenschnauzerklubbens styrelsemöte Kopparbo 2014-07-12 Närvarande: Pia Vevle, ordförande Hans Gunnarsson, vice ordförande Kerstin Petersson, ledamot Annika Holmgren, ledamot

Läs mer

1. Styrelsemötets öppnande Ordföranden öppnar styrelsemötet och hälsar de närvarande välkomna.

1. Styrelsemötets öppnande Ordföranden öppnar styrelsemötet och hälsar de närvarande välkomna. 2014-01-29 1(6) Styrelsemöte 2014/1 med funktionärer. PROTOKOLL Tid: onsdagen den 29 januari kl. 10.00 15:00. Plats: Stockholm, KT:s kansli Styrelse, ledamöter och suppleanter: Närvarande: Bo Bäckström,

Läs mer

PROTOKOLL Styrelsen Dnr 2012/01 ( 18-35) 1(9) Sammanträde 2012-04-23

PROTOKOLL Styrelsen Dnr 2012/01 ( 18-35) 1(9) Sammanträde 2012-04-23 Dnr 2012/01 ( 18-35) 1(9) Tid: 2012-04-23 kl. 09.00 11.00 Plats: Gamlestadsvägen 4 B15 Ledamöter Närvarande: Håkan Linnarsson, (S) Västra Götalandsregionen (tjänstgör 21-35) Beatrice Berglund, Arbetsförmedlingen

Läs mer

Samordningsförbundet för rehabilitering i Södertälje Styrelsen

Samordningsförbundet för rehabilitering i Södertälje Styrelsen Styrelsen Tid och plats: fredagen den 20 oktober 2017, kl. 13:00-15:00 Hagaberg Ledamöter: Anne-Marie Larsson (M), Stockholms läns landsting Rose-Marie Jacobsson (S), Södertälje kommun Nagam Alkass, Försäkringskassan.

Läs mer

GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 8 1(5) Utbildnings- och forskningsnämnden Sammanträdesdatum för lärarutbildning

GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 8 1(5) Utbildnings- och forskningsnämnden Sammanträdesdatum för lärarutbildning GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 8 1(5) Tid: kl. 13.20 16.10 Plats: Konsistorierummet, universitetsbyggnaden, Vasaparken. NÄRVARANDE Ledamöter: Företrädare för extern erfarenhet Sven Engström professor,

Läs mer

Styrelsen för Göteborgs Folkhögskola Tid: Torsdag den 31 maj 2012, kl. 9.00 12.30 Göteborgs Folkhögskola Nya Varvet, Göteborg

Styrelsen för Göteborgs Folkhögskola Tid: Torsdag den 31 maj 2012, kl. 9.00 12.30 Göteborgs Folkhögskola Nya Varvet, Göteborg Dokumenttyp: Protokoll Sammanträde: Styrelsen för Göteborgs Tid: Torsdag den 31 maj 2012, kl. 9.00 12.30 Plats: Göteborgs Nya Varvet, Göteborg Ordinarie ledamöter Gladys Yannelli (S), ordförande Harriet

Läs mer

SKK/UK nr

SKK/UK nr Sida 1/6 SKK/UK nr 3-2018 48-73 Protokoll fört vid sammanträde med Svenska Kennelklubbens utbildningskommitté (UK) torsdagen den 14 juni 2018. Närvarande: Ordinarie ledamöter: Eva Lejdbrandt (ordf), Hans

Läs mer

Frånvarande: Jonnie Svensson, Andreas Sandberg, Bård Framnes, Andreas Fahlstedt

Frånvarande: Jonnie Svensson, Andreas Sandberg, Bård Framnes, Andreas Fahlstedt Protokoll fört vid Samfälligheten Arnö-Långsätter 1 styrelsemöte den 2014-05-13 Närvarande: Ebbe Carlzon, Fredrik Stenman, Kenneth Nilsson, Mikael Palm, Anna Källberg, Lennart Lindqvist, Anders Eriksson

Läs mer

GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL 1(5) Utbildnings- och forskningsnämnden Sammanträde 2006:14 för lärarutbildning

GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL 1(5) Utbildnings- och forskningsnämnden Sammanträde 2006:14 för lärarutbildning GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL 1(5) Tid och plats kl. 15.00 16.40, Radiovågen, konferenscentrum Wallenberg, Medicinaregatan 20 A. Behandlade beslutsärenden vid detta sammanträde 6 Obligatoriska kurser

Läs mer

1 Fastställande av föredragningslista Föredragande: Kerstin Brunnberg. Styrelsen ska informeras om aktuella frågor på Kulturrådet.

1 Fastställande av föredragningslista Föredragande: Kerstin Brunnberg. Styrelsen ska informeras om aktuella frågor på Kulturrådet. Styrelsen FÖREDRAGNINGSLISTA 1 Fastställande av föredragningslista Föredragande: Kerstin Brunnberg Styrelsen föreslås besluta att fastställa förslaget till föredragningslista. 2 Rapport från generaldirektören

Läs mer

1.3 Justerare Protokollet justeras av samtliga som varit närvarande på AUsammanträdet. Därefter sänds det ut till hela styrelsen.

1.3 Justerare Protokollet justeras av samtliga som varit närvarande på AUsammanträdet. Därefter sänds det ut till hela styrelsen. Lisa Hagström E-post: lisa.hagstrom@ikff.se Protokoll AU 13 juli Närvarande: Ansa Eneroth Åsa Frostfeldt Kirsti Kolthoff Alexandra Sundberg Lisa Hagström Petra Tötterman Andorff Birgitta Lorentzi 0 Runda

Läs mer

PROTOKOLL Nr: 2013-004

PROTOKOLL Nr: 2013-004 Protokoll fört vid sammanträde med Förbundsstyrelsen för Sveriges Filatelist-Förbund (SFF) enligt följande: Tid: 2013-05-25--26 Plats: Quality Hotell Prisma, Skövde Närvarande: Rangfors Vivi-Ann, ordf.

Läs mer

Kommunkontoret i Bergsjö. Tisdag 8 november 2011 kl. 08:15-12:05.

Kommunkontoret i Bergsjö. Tisdag 8 november 2011 kl. 08:15-12:05. NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (5) Sida Plats och tid Kommunkontoret i Bergsjö. Tisdag 8 november 2011 kl. 08:15-12:05. Beslutande Monica Olsson (S) Ordförande Dick Lindkvist

Läs mer

Sammanträde med styrelsen för Västergötlands Orienteringsförbund Nr att lägga föregående protokoll till handlingarna.

Sammanträde med styrelsen för Västergötlands Orienteringsförbund Nr att lägga föregående protokoll till handlingarna. Protokoll Sammanträde med styrelsen för Nr 7-2015 Måndag 7 december 2015, kl.18.30 Idrottens Hus, Skövde Närvarande Ledamöter Verksamhetsledare Konsulent Kanslist Agneta Berlin Fredrika Eriksson Fredrik

Läs mer

Protokoll styrelsemöte för Ladokkonsortiet 5 september 2018

Protokoll styrelsemöte för Ladokkonsortiet 5 september 2018 1 styrelsemöte för Ladokkonsortiet 5 september 2018 Närvarande: Per Brolin, Karin Cardell, Anders Lundgren, Roger Pettersson, Susanne Kristensson, Susanne Wallmark, Frånvarande: Caroline Sjöberg, Matts

Läs mer

Protokoll från sammanträde i Utbildningsgruppen

Protokoll från sammanträde i Utbildningsgruppen Protokoll från sammanträde i Utbildningsgruppen Tid: Torsdagen 5 november 2009, kl 09.00-12.00 Plats: Rum 255 och 253, GR Ledamöter Helene Odenjung (FP), Göteborg, ordförande Kristina Tharing (M), Göteborg

Läs mer

Ordförande Malin Eggertz Forsmark hälsar samtliga välkomna till dagens sammanträde och vänder sig speciellt till valberedningens ledamöter.

Ordförande Malin Eggertz Forsmark hälsar samtliga välkomna till dagens sammanträde och vänder sig speciellt till valberedningens ledamöter. Mötet öppnas inledning Protokoll nr 343, fört vid sammanträde med Svenska Gymnastikförbundets STYRELSE fredagen den 21 oktober 2011 på Airport Hotel Arlanda, Arlandastad. Närvarande: Malin Eggertz Forsmark

Läs mer

SVERIGES PENSIONÄRSFÖRBUND

SVERIGES PENSIONÄRSFÖRBUND SVERIGES PENSIONÄRSFÖRBUND Södra Älvsborgs distrikt PROTOKOLL Sammanträdesdatum 2014-11-17 Plats: Borås Omfattning 1-25 Närvarande: Lars Lyborg, Borås, distriktsordförande Ulla Wahlin, Borås Dick Ylander,

Läs mer

Vi satsar på dig som är chef! Framtidsfacket för dig!

Vi satsar på dig som är chef! Framtidsfacket för dig! Vi satsar på dig som är chef! Framtidsfacket för dig! Det här är en broschyr som beskriver vad ST erbjuder chefsmedlemmar. Den riktar sig både till dig som redan är chefsmedlem i ST och till dig som vill

Läs mer

Nämnden för utbildningsvetenskap

Nämnden för utbildningsvetenskap Protokoll Sammanträdesdatum 2010-01-20 2010-01-21 Nämnden för utbildningsvetenskap Närvarande Ledamöter: Per Gerrevall, ordförande Inger Edfors, vice ordförande Brita Johansson-Cederblad, ledamot Maria

Läs mer

Protokoll Nitus styrelsemöte 12 december via Adobe Connect

Protokoll Nitus styrelsemöte 12 december via Adobe Connect Nätverket för kommunala lärcentra Protokoll Nitus styrelsemöte 12 december via Adobe Connect Närvarande: Berit Öström, Pajala, Kent Wallén, Katrineholm och Vingåker, Joachim Kahlert, Norrtälje, Agneta

Läs mer

Protokoll från styrelsemöte i Länsteatrarna i Sverige 19 januari 2007: 1

Protokoll från styrelsemöte i Länsteatrarna i Sverige 19 januari 2007: 1 Protokoll från styrelsemöte i Länsteatrarna i Sverige 19 januari 2007: 1 Tid: 10.30-16 Plats: Svensk Scenkonst, Birger Jarlsgatan 39, Stockholm Närvarande: Hans Björke (ordf.), Gunilla C Carlsson, Kjell

Läs mer

PROTOKOLL Årsmötet. Sammanträdesdatum 2011-05- 14. 2 Val av ordförande och sekreterare för mötet. 3 Val av protokolljusterare och rösträknare

PROTOKOLL Årsmötet. Sammanträdesdatum 2011-05- 14. 2 Val av ordförande och sekreterare för mötet. 3 Val av protokolljusterare och rösträknare PROTOKOLL Årsmötet Sammanträdesdatum 2011-05- 14 Tid: Plats: 10.00-11.45 Cefalushuset i Riksdagen Närvarande: 15 medlemmar enligt förteckning 1 Öppnande IFFKs ordförande, Ulla Y Gustafsson, hälsade välkommen

Läs mer

Graderingskommitténs sammanträde nummer Tid och plats: Söndag 26 mars kl Hotel C Stockholm, Vasaplan 4

Graderingskommitténs sammanträde nummer Tid och plats: Söndag 26 mars kl Hotel C Stockholm, Vasaplan 4 PROTOKOLL Graderingskommitténs sammanträde nummer 2017-1 Tid och plats: Söndag 26 mars kl. 13.00-17.00 Hotel C Stockholm, Vasaplan 4 Närvarande: Förhinder: Ulf Evenås, ledamot Urban Aldenklint, sammankallande

Läs mer

2 Val av mötessekreterare och justeringsperson Sandra Bergsten utsågs till mötessekreterare och Tina Iveslätt till justeringsperson.

2 Val av mötessekreterare och justeringsperson Sandra Bergsten utsågs till mötessekreterare och Tina Iveslätt till justeringsperson. Protokoll 214/06 STYRELSEMÖTE Tid: Torsdagen den 31 oktober 09.00-11.00 Plats: Kalmar Holken och Växjö UB3018 Närvarande: Annika Aronsson Anna Asplund Persson Sandra Bergsten Birgitta Johansson, från 5

Läs mer

Måndag 9 december klockan 09:10 till 17:15 på Svenska Orienteringsförbundets kansli, Stockholm.

Måndag 9 december klockan 09:10 till 17:15 på Svenska Orienteringsförbundets kansli, Stockholm. Stockholm 2013-12-09 Protokoll Styrelsens sammanträde nr 9/13 Tid och plats Måndag 9 december klockan 09:10 till 17:15 på s kansli, Stockholm. Närvarande ledamöter Lena Larsson, förbundsordförande Anna

Läs mer

Sammanträde med vetenskapliga rådet

Sammanträde med vetenskapliga rådet 1 av 5 Sammanträde med vetenskapliga rådet Tid: 2015 03 12 kl. 13.00 15.00 Plats: Högskolan Kristianstad, 5 208 Närvarande: Anna Karin Edberg, ordförande Ann Margreth Olsson, ordinarie ledamot, socialt

Läs mer

Konferensrum Apollon, CLV

Konferensrum Apollon, CLV FoU-beredningen Tid 2015-06-10 13:00-16:00 Plats Konferensrum Apollon, CLV e Lennart Värmby (V) (ordförande) Anna Fransson (S) (vice ordförande) Elizabeth Peltola (C) (2:e vice ordförande) Chreyl Jones

Läs mer

PROTOKOLL. RosMarie Jönsson Neckö, vice ordförande (S) Michael Sjöö (S) Gerd Lansler (KD) Margareta Artéus Thor (FP)

PROTOKOLL. RosMarie Jönsson Neckö, vice ordförande (S) Michael Sjöö (S) Gerd Lansler (KD) Margareta Artéus Thor (FP) 1 (6) Landstingets kansli Planeringsavdelningen, Hillevi Andersson Justerat 2012-12-05 Kulturberedningen Tid Onsdagen den 21 november 2012 kl. 9-12 Plats Orgelsalen, Smålands museum, Växjö Närvarande ledamöter

Läs mer