Styrelseprotokoll nr 7

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Styrelseprotokoll nr 7"

Transkript

1 Styrelseprotokoll nr 7 Närvarande: Hans Persson Ordförande Birgitta Lahti-Nordström Myndigheten för skolutveckling Annika Engström Riksidrottsförbundet Åsa Wiberg Lärarrepresentant Charli Eriksson Föreståndare NCFF Johan Tranquist Kanslichef NCFF Camilla Bergholm Administratör NCFF Frånvarande: Said Belhaj Elevrepresentant HansGöran Högquist Svenska Kommunförbundet Birgitta Fagrell Idrottshögskolan i Stockolm Jens Schollin, Örebro universitet Sven Bremberg Statens folkhälsoinstitut Datum: Tid: Tid: Plats: Presentation/föredragning Statens folkhälsoinstitut Styrelsemöte Statens folkhälsoinstitut Styrelsemöte 1 Mötets öppnande Ordförande hälsade alla välkomna, och förklarade mötet öppnat. Tyvärr är inte styrelsen beslutsmässig vid detta möte. Birgitta Fagrell, HansGöran Högquist och Sven Bremberg har alla lämnat giltiga skäl till sin frånvaro. Said Belhaj har inte gått att nå och har inte meddelat sig med kansliet styrelsen överväger att ansöka om ersättare hos regeringen då det känns viktigt med en elevrepresentant som kan representera vid styrelsemötena. Rektorskansliet vid Örebro universitet har begärt att Jens Schollin under en period skall entledigas från sitt uppdrag i NCFF:s styrelse, då viktiga uppdrag på universitetet kräver en omfattande arbetsinsats av Jens framöver. 2 Fastställande av dagordning Styrelsen fastställde dagordningen med den ändringen att punkten Budget och ekonomi tas som punkt 5 på dagordningen. 3 Protokolljusterare Utsåg Åsa Wiberg att jämte ordförande justera dagens protokoll.

2 4 Föregående mötesprotokoll Genomgång av uppdrag och beslutsärenden Charli Eriksson har varit i kontakt med lärarutbildningen i länet genom det s.k. Pentaplus projektet - där fem län ingår - och fortsätter denna dialog. Verksamhetsplan för det nationella utvecklingsarbetet med dans i skolan och samarbetsavtalet mellan Kulturrådet, NCFF och Myndigheten för skolutveckling. Annika Engström har förankrat förslaget i Riksidrottsförbundet och Åsa Wiberg har fått in synpunkter från de två lärarfacken som i grunden är positiva till Kulturrådets satsning. Synpunkterna kommer förmedlas vidare till Kulturrådet. Charli Eriksson, Birgitta Lahti Nordström och Johan Tranquist träffar Cecilia Björklund Dahlgren från Kulturrådet den 16 februari för att underteckna samarbetsavtalet och planera för den gemensamma insatser framöver. Charli Eriksson, Åsa Wiberg och Birgitta Fagrell, arbetar vidare med ansökan till Rådet för högre utbildning som skall lämnas in senast den 16 mars Föregående mötesprotokoll godkändes. 5 Budget och ekonomi, rapport från dialogen med Myndigheten för skolutveckling Hans Persson har haft ett bra och positivt möte med generaldirektör Pia Enochsson på Myndigheten för skolutveckling. Utgångspunkten för diskussionerna var det senaste regleringsbrevet till myndigheten där villkoren för stödet till NCFF hade följande lydelse minst skall betalas ut till Nationellt centrum för främjande av fysisk aktivitet hos barn och ungdom. Myndigheten för skolutveckling kommer i enlighet med regleringsbrevet att utbetala till NCFF via Örebro universitet, därutöver kommer NCFF kunna förvänta sig ekonomiskt stöd från myndigheten motsvarande kr under verksamhetsåret. Hur detta stöd skall administreras kommer att regleras mellan myndigheten och kansliet framöver, styrelsen vill gärna prioritera en personalförstärkning inför den fortsatta offensiva satsningen. Uppdrog åt kansliet i samråd med Hans Persson arbeta vidare för en personalförstärkning på NCFF under våren. Johan Tranquist föredrog den ekonomiska rapporten för De faktiska kostnaderna blev kr mindre än budgeterat, vilket i huvudsak beror på minskade lönekostnader, uteblivna kostnader för det vetenskapliga rådet samt lägre kostnader än budgeterat i samband med regionala konferenser och mötesplatser. Dessa kr förs nu över på 2005 års budget, som revideras något utifrån de nya förutsättningarna, bland annat kommer NCFF nu att kunna göra en riktad satsning mot gymnasieskolan, i likhet med utmaningen mot grundskolan. 2 (5)

3 6 Genomförda och planerade aktiviteter Inför våren planeras ett antal mötesplatser på skolor runt om i landet. NCFF får även i år stöd och hjälp med planering och administration av Myndigheten för skolutveckling. Först och främst riktar vi oss till grundskolor. Därutöver kommer de två idrottslärarorganisationerna att bistå med identifieringen av gymnasieskolor som kan vara lämpliga som lärande exempel och därmed stå värd för mötesplatser. Redan inplanerade mötesplatser är: Frejaskolan/Sandenskolan i Skellefteå Sofiedalsskolan/Källöskolan i Gävle Skogstorpsskolan i Eskilstuna Stråningstorpsskolan i Karlskoga Tångaskolan i Falkenberg Vid mötet i Falkenberg kommer Myndigheten för skolutveckling representera med bland annat generaldirektören Pia Enochsson. Genomförandet av fyra regionala konferenser under mars månad fortsätter enligt planerna - se tidigare protokoll - Programmen finns utlagda på hemsidan. NCFF kommer också tillsammans med Barnläkareföreningen att anordna en konferens i Stockholm den 13 april samt delta med en presentation vid året folkhälsostämma, Best practice for better health i juni. 7 Rapport från mötet med Folkhälsoministern Den 19 januari besökte en delegation från NCFF Socialdepartementet och träffade folkhälsominister Morgan Johansson. Delegationen presenterade NCFF och dess verksamhet, och resonerade med ministern om verksamhetsinriktning och framtida arbetsuppgifter. Ministern visade ett stort intresse för frågan, och lyfte särskilt fram kopplingen med den handlingsplan för goda matvanor och ökad fysisk aktivitet som Folkhälsoinstitutet och Livsmedelsverket kommer att offentliggöra i början på februari. Ministern erbjöd sig att medverka vid några mötesplatser och regionala konferenser som NCFF arrangerar under året. 8 Ledamöterna rapporterar om pågående och planerade aktiviteter. Hans Persson meddelade att arbetet tillsammans med Riksidrottsförbundet och idrottslärarorganisationerna om en gemensam skrivning kring handslaget mellan skolan och idrotten i det stora hela är färdig. Hans bifogade det senaste utkastet och styrelsens ledamöter har möjlighet att ge synpunkter till Hans. Förhoppningsvis kommer materialet kunna publiceras i broschyrform och spridas till skolor och föreningar. Birgitta Lahti Nordström redogjorde för de regeringsuppdrag som Myndigheten för skolutveckling fått i årets regleringsbrev. Tidigare beslut om att stödja och följa skolornas arbete med att genomföra de ändringar som gjort i Lpo 94 samt Lpf 94 i syfte att stärka skolans ansvar att erbjuda alla elever daglig och regelbunden fysisk aktivitet, har ändrats på så sätt att 3 (5)

4 myndigheten nu skall samverka med NCFF. Uppdraget skall slutredovisas den 1 september Myndigheten har också fått ett uppdrag att samverka med Livsmedelsverket kring framtagandet av ett kvalitetsmärkningsverktyg av skolmaten, samt implementeringen av densamma. Birgitta Lahti Nordström kommer att träffa representanter på enheten för Preventiv Nutrition vid Karolinska institutet och diskutera innehållet och eventuella justeringar i det material som PrevNut tagit fram, HälsoGuiden, Guide för skolans Hälsoplan fysisk aktivitet och goda matvanor. HälsoGuiden är en svensk översättning av School Health Index från CDC i USA. Åsa Wiberg har träffat Jane Meckbach från Idrottshögskolan i Stockholm och tillika ordförande i lärarutbildningskommittén för idrottslärarutbildningen i landet. Det finns för närvarande 26 lärarutbildningar i landet och totalt 17 idrottslärarutbildningar. Jane föreslog att man den 15 februari på Lärarutbildningskonventet presenterar tankar och idéer kring olika utbildningsinsatser och skissar på ett gemensamt utbildningspaket kring dessa frågor. En utbildningsinsats för lärarutbildare i ämnet Idrott och hälsa planeras på Idrottshögskolan fredagen den 27/ Annika Engström redovisade hur Handslagsmedlen fördelats under det första året: Delat i kampen mot droger 4 % Hålla tillbaka avgifterna 9 % Satsa mer på flickors idrottande 25 % Öppna dörrarna för fler 35 % Ökad samverkan med skolan 27 % 9 Kommunikativa insatser Camilla Bergholm berättade att hemsidan är under ständig utveckling och att den hade 6400 besök i december månad. Vi kommer nu att lägga upp en flik med fakta, fysisk aktivitet, skolan och barn och ungdom. Kansliet har timanställt Pia Horvarth som har sammanställt en mer omfattande presentation av alla de lärande exemplen, och som nu kommer att läggas upp i en databas på hemsidan. Pia kommer också att kartlägga samverkanspartners och andra aktörer som alla på ett eller annat sätt är ett stöd i skolornas arbete med ökad fysisk aktivitet. NCFF har inlett ett samarbete med Skolrörelsen en organisation som arbetar för att sprida lektionsidéer med fokus på fysisk aktivitet till lärare i skolan. Vi hoppas kunna utveckla en bra sökfunktion på NCFF:s hemsida och kontinuerligt fylla på med goda och lärande lektionsidéer. Nyhetsbrevet har fått mycket positiva reaktioner, nu är vår ambition att vi skall kunna komma ut med tre nyhetsbrev under våren 2005, och kansliet behöver all hjälp med underlag till dessa nyhetsbrev. Manusstopp är den 15/2, 18/3, 8/5. Kansliet har tagit fram ett förslag till litet infoblad i fickformat med information om hemsidan. Infobladet kan spridas ymnigt vid konferenser, mässor och mötesplatser. 4 (5)

5 Styrelsen diskuterade innehållet på detta infoblad och kom fram till att vi behövde förtydliga varför-frågan. Uppdrog åt Birgitta Lahti Nordström, Charli Eriksson och Åsa Wiberg att författa ett förslag till text till infobladet. Kansliet arbetar därefter vidare med förslaget. 10 Sammanträdet avslutas Nästa sammanträde äger rum i Stockholm hos Riksidrottsförbundet torsdagen den 14 april kl. med start kl Efter styrelsemötet kl sammanträder det vetenskapliga rådet Dagordning, kallelse och handlingar till mötet sänds via e-post under vecka 14. Vid protokollet Johan Tranquist Justerat Hans Persson Åsa Wiberg 5 (5)

Styrelseprotokoll nr 5

Styrelseprotokoll nr 5 2004-10-28 Styrelseprotokoll nr 5 Närvarande: Hans Persson Ordförande Birgitta Fagrell Idrottshögskolan i Stockolm Åsa Wiberg Lärarrepresentant Birgitta Lahti-Nordström Myndigheten för skolutveckling Annika

Läs mer

Styrelseprotokoll nr 9

Styrelseprotokoll nr 9 2005-06-27 Styrelseprotokoll nr 9 Närvarande: Hans Persson Ordförande Annika Engström Riksidrottsförbundet HansGöran Högquist Svenska Kommunförbundet Birgitta Fagrell Idrottshögskolan i Stockolm Sven Bremberg

Läs mer

Styrelseprotokoll nr 10

Styrelseprotokoll nr 10 2005-09-27 Styrelseprotokoll nr 10 Närvarande: Hans Persson Ordförande Annika Engström Riksidrottsförbundet HansGöran Högquist Svenska Kommunförbundet Birgitta Fagrell Idrottshögskolan i Stockolm (fr.o.m.

Läs mer

Styrelseprotokoll nr 16

Styrelseprotokoll nr 16 2006-12-22 Styrelseprotokoll nr 16 Närvarande: Hans Persson Ordförande HansGöran Högquist Sveriges Kommuner och Landsting Annika Engström Riksidrottsförbundet Peter Holmberg Myndigheten för skolutveckling

Läs mer

Styrelseprotokoll nr 19

Styrelseprotokoll nr 19 2007 10 05 Styrelseprotokoll nr 19 Närvarande: Hans Persson Ordförande HansGöran Högquist Sveriges Kommuner och Landsting Annika Engström Riksidrottsförbundet Jan Mustell Örebro universitet Charli Eriksson

Läs mer

Nationellt utvecklingsprogram Dans i skolan

Nationellt utvecklingsprogram Dans i skolan 2005-04-21 Bilaga 1 1 Nationellt utvecklingsprogram Dans i skolan Verksamhetsplan för det nationella utvecklingsprogrammet för dans i skolan mellan NCFF, Myndigheten för skolutveckling, Statens kulturråd

Läs mer

Styrelseprotokoll nr 23

Styrelseprotokoll nr 23 2008-10-01 Styrelseprotokoll nr 23 Närvarande: Hans Persson Ordförande HansGöran Högquist Sveriges Kommuner och Landsting Lars Allert Riksidrottsförbundet Åsa Wiberg Lärarrepresentant Lilly Eriksson Statens

Läs mer

God hälsa ett av skolans viktigaste mål

God hälsa ett av skolans viktigaste mål God hälsa ett av skolans viktigaste mål En presentation av NCFF, Nationellt centrum för främjande av god hälsa hos barn och ungdom. 1 Skolmaten ska vara god och näringsrik, så att eleverna äter den. En

Läs mer

Styrelseprotokoll nr 31

Styrelseprotokoll nr 31 2010-09-28 Styrelseprotokoll nr 31 Närvarande: Pia Enochsson Ordförande Peter Holmberg Skolverket Per Arne Andersson Sveriges Kommuner och Landsting Karin Redelius Gymnastik och idrottshögskolan i Stockolm

Läs mer

Styrelseprotokoll för Centrum för idrottsforskning

Styrelseprotokoll för Centrum för idrottsforskning 1 (5) Styrelseprotokoll för Datum: Plats: Närvarande: Gymnastik- och idrottshögskolan, styrelserummet Per Nilsson, ordförande Marie Alricsson, Mittuniversitetet Per Göran Fahlström, Linnéuniversitetet

Läs mer

SKK/UK nr 4-2014 2014-09-18 55-76

SKK/UK nr 4-2014 2014-09-18 55-76 Sida 1/6 SKK/UK nr 4-2014 55-76 Protokoll fört vid sammanträde med Svenska Kennelklubbens utbildningskommitté (UK) torsdagen den 18 september 2014 på SKKs kansli. Närvarande: Ordinarie ledamöter: Eva Lejdbrandt

Läs mer

Styrelseprotokoll nr 15

Styrelseprotokoll nr 15 2006-09-21 Styrelseprtkll nr 15 Närvarande: Hans Perssn Ordförande HansGöran Högquist Sveriges Kmmuner ch Landsting Annika Engström Riksidrttsförbundet Sven Bremberg Statens flkhälsinstitut Ulla-Kaisa

Läs mer

Sammanträde med styrelsen för Västergötlands Orienteringsförbund Nr 7-2014

Sammanträde med styrelsen för Västergötlands Orienteringsförbund Nr 7-2014 Protokoll Sammanträde med styrelsen för Nr 7-2014 Torsdag 16 oktober 2014, kl.18:30 Hagatorpet, Tranemo Närvarande Ledamöter Suppleant Konsulenter Kansli Agneta Berlin Karin Johansson Fredrik Plumppu Johan

Läs mer

Datum: Plats: Löpnummer: 10. 16 17 november 2013 Scouternas kansli, Örnsberg Dnr. Josefine Larsson hälsar alla välkomna och förklarar mötet öppnat.

Datum: Plats: Löpnummer: 10. 16 17 november 2013 Scouternas kansli, Örnsberg Dnr. Josefine Larsson hälsar alla välkomna och förklarar mötet öppnat. Styrelseprotokoll Datum: Plats: Löpnummer: 10 16 17 november 2013 Scouternas kansli, Örnsberg Dnr Närvarande Ordförande Josefine Larsson Ledamöter Anders Ahlström Malin Amnefelt Thomas Frostberg (IC) Ida

Läs mer

Sveriges Cytodiagnostikers årsmöte , Uppsala

Sveriges Cytodiagnostikers årsmöte , Uppsala Protokoll fört vid Sveriges Cytodiagnostikers årsmöte 2016-04-14, Uppsala 1 Mötets öppnande Lars Övergaard, vice ordförande, hälsade alla välkomna och förklarade årsmötet öppnat. 2 Kallelsens godkännande

Läs mer

Ledningsenheten 2008-02-26 FU 2/08 Uppdragsavdelningen, Margareta Samuelsson Justerat 2008-03-06. Tid Tisdagen den 26 februari 2008 kl. 09.00 12.

Ledningsenheten 2008-02-26 FU 2/08 Uppdragsavdelningen, Margareta Samuelsson Justerat 2008-03-06. Tid Tisdagen den 26 februari 2008 kl. 09.00 12. 1 (6) Ledningsenheten Uppdragsavdelningen, Justerat 2008-03-06 Folkhälsoutskottet Tid Tisdagen den 26 februari 2008 kl. 09.00 12.00 Plats Närvarande ledamöter Övriga närvarande Sekreterare Kronobergsrummet,

Läs mer

Styrelsens arbetsordning. Reviderad 2014-04-27

Styrelsens arbetsordning. Reviderad 2014-04-27 Styrelsens arbetsordning Reviderad 2014-04-27 Sida 1 av 5 Arbetsordning för FSO:s styrelsearbete Mål FSO ska verka för att få delaktighet i verksamheter och projekt som avser Social Omsorg runt om i landet

Läs mer

PROTOKOLL Styrelsen Dnr 2012/01 ( 18-35) 1(9) Sammanträde 2012-04-23

PROTOKOLL Styrelsen Dnr 2012/01 ( 18-35) 1(9) Sammanträde 2012-04-23 Dnr 2012/01 ( 18-35) 1(9) Tid: 2012-04-23 kl. 09.00 11.00 Plats: Gamlestadsvägen 4 B15 Ledamöter Närvarande: Håkan Linnarsson, (S) Västra Götalandsregionen (tjänstgör 21-35) Beatrice Berglund, Arbetsförmedlingen

Läs mer

Karl-Henrik Nanning. Tisdagen 20 april, kl. 13.00, Malmö

Karl-Henrik Nanning. Tisdagen 20 april, kl. 13.00, Malmö 12 mars 2010 1 Plats och tid Riksdagshus 7-9, Stockholm, fredag den 12 mars, kl. 10.00-14.30 ande Kurt Kvarnström, Södra Dalarnas samordningsförbund Alvi Berglund, Finsam Östersund Marie Litholm, Samordningsförbundet

Läs mer

Stefan Hulth, NFS Fredrika Lagergren Wahlin, ITFS Silvana Naredi, SA Klas Eriksson, SACO Håkan Blennqvist, OFR-S

Stefan Hulth, NFS Fredrika Lagergren Wahlin, ITFS Silvana Naredi, SA Klas Eriksson, SACO Håkan Blennqvist, OFR-S Samordningsnämnden för lärarutbildning PROTOKOLL SAMMANTRÄDE 6:2017 Tid och plats 2017-06-07, kl. 09:00-11 :00 Vasaparken, Viktor Rydbergsrummet Närvarande ledamöter Maria Jarl ordförande Sylva Frisk,

Läs mer

SKK/UK nr

SKK/UK nr Sida 1/5 SKK/UK nr 2-2015 20-38 Protokoll fört vid sammanträde med Svenska Kennelklubbens utbildningskommitté (UK) tisdagen den 12 maj 2015 på SKKs kansli. Närvarande: Ordinarie ledamöter: Eva Lejdbrandt

Läs mer

Sveriges Cytodiagnostikers årsmöte 2015-05-20, Örebro

Sveriges Cytodiagnostikers årsmöte 2015-05-20, Örebro Protokoll fört vid Sveriges Cytodiagnostikers årsmöte 2015-05-20, Örebro 1 Mötets öppnande Anna Kellin, vice ordförande hälsade alla välkomna och förklarade årsmötet öppnat. 2 Kallelsens godkännande Anna

Läs mer

Söndag 13 september klockan 15:00 till måndag 14 september klockan 16:00 på Ouality Hotel Winn i Haninge.

Söndag 13 september klockan 15:00 till måndag 14 september klockan 16:00 på Ouality Hotel Winn i Haninge. Stockholm 2015-09-13-14 Protokoll Styrelsens sammanträde nr 5/15 Tid och plats Söndag 13 september klockan 15:00 till måndag 14 september klockan 16:00 på Ouality Hotel Winn i Haninge. Närvarande ledamöter

Läs mer

Medlemsföreningens styrelse

Medlemsföreningens styrelse Medlemsföreningens styrelse På ett medlemsföreningsårsmöte (läs dokumentet Medlemsföreningsårsmöte ) beslutar medlemmarna vilka som ska sitta i medlemsföreningens styrelse under ett år framåt. Det måste

Läs mer

Plats och tid: Torsdagen den 29 augusti City Konferenscenter, Örebro

Plats och tid: Torsdagen den 29 augusti City Konferenscenter, Örebro SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(5) Plats och tid: Torsdagen den 29 augusti 2013. City Konferenscenter, Örebro Beslutande: Torgny Larsson Anneli Moilanen Anders Hagström Annika Lyttbacka Charlotta Englund Ersättare:

Läs mer

Protokoll Nr 5/15 Fört vid styrelsens möte 2015-08-30, Hotel Tapto, Stockholm

Protokoll Nr 5/15 Fört vid styrelsens möte 2015-08-30, Hotel Tapto, Stockholm Protokoll Nr 5/15 Fört vid styrelsens möte 2015-08-30, Hotel Tapto, Stockholm Närvarande: Yvonne Mattsson, ordförande (YM) Catarina Andersson, ledamot (CA) Elisabeth Lindgren, vice ordförande (EL) Lotta

Läs mer

SVENSKA RIESENSCHNAUZERKLUBBEN SBK:s rasklubb för Riesenschnauzer

SVENSKA RIESENSCHNAUZERKLUBBEN SBK:s rasklubb för Riesenschnauzer Protokoll fört vid Svenska Riesenschnauzerklubbens Årsmöte 2014-03-01 på Tånga Hed, Vårgårda Mötets öppnande Ordförande Alf Karlström hälsade alla välkomna till årsmötet. Efter ett kort anförande om klubbens

Läs mer

Sida Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum

Sida Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Sida Sammanträdesdatum 2011-01-11 1 Plats och tid Skinnskattebergs kommunhus, kl 13.15-16.20 ande Agneta Fleismark, ordförande, Landstinget Västmanland Henry Komulainen, vice ordförande, Försäkringskassan

Läs mer

SKK/UK nr

SKK/UK nr Sida 1/6 27-50 Protokoll fört vid sammanträde med Svenska Kennelklubbens utbildningskommitté (UK) tisdagen den 9 april 2019. Närvarande: Ordinarie ledamöter: Eva Lejdbrandt (ordf), Hans Balstedt,, Cissi

Läs mer

Västergötlands Idrottsförbund SISU Idrottsutbildarna Västergötland

Västergötlands Idrottsförbund SISU Idrottsutbildarna Västergötland Västergötlands Idrottsförbund SISU Idrottsutbildarna Västergötland Protokoll fört vid sammanträde med den gemensamma styrelsen för Västergötlands Idrottsförbund och SISU Idrottsutbildarna Västergötland

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Plats och tid Husby säteri, Söderköping 28 mars 2019 klockan 13.00 14.00 Sammanträde nr 3 Beslutande Övriga närvarande Ruth Piatek Wallin, ordf. Helena Sjöholm, v. ordf. Krister Örnfjäder Michael Andersson

Läs mer

Plats och tid 1 (4) Sommarhagen Arbetsförmedlingen Östersund kl Försäkringskassan Kommunerna Landstinget Arbetsförmedlingen

Plats och tid 1 (4) Sommarhagen Arbetsförmedlingen Östersund kl Försäkringskassan Kommunerna Landstinget Arbetsförmedlingen PROTOKOLL från styrelsemöte 2011-09-19 Plats och tid 1 (4) Sommarhagen Arbetsförmedlingen Östersund kl 09-12 Försäkringskassan Kommunerna Landstinget Arbetsförmedlingen Per Sundin Torsten Medalen, ord

Läs mer

Protokoll styrelsemöte i AB Stokab (556475-6467)

Protokoll styrelsemöte i AB Stokab (556475-6467) Sida 1(5) Protokoll styrelsemöte i AB Stokab (556475-6467) Dag 2006-11-21 kl 09.00 12.00 Plats Närvarande Övriga närvarande Seglarhotellet i Sandhamn Från styrelsen Ordinarie ledamöter: Sebastian Cederschiöld,

Läs mer

PROTOKOLL. Svensk förening för Röntgensekreterare Årsmöte. Tid Torsdagen den 21 september 2006. Plats Conventum Örebro, Röntgenveckan 2006

PROTOKOLL. Svensk förening för Röntgensekreterare Årsmöte. Tid Torsdagen den 21 september 2006. Plats Conventum Örebro, Röntgenveckan 2006 PROTOKOLL Svensk förening för Röntgensekreterare Årsmöte Tid Torsdagen den 21 september 2006 Plats Conventum Örebro, Röntgenveckan 2006 Närvarande Styrelsen: Birgitta Gruvfält, Karolinska Universitetssjukhuset,

Läs mer

Kl. 13.00-16.30. Karin Helander. Mats Wallenius. Ursula Forner

Kl. 13.00-16.30. Karin Helander. Mats Wallenius. Ursula Forner Styrelsen Datum Onsdagen den 6 november 2013 Tid Kl. 13.00-16.30 Plats Kulturrådet, Styrelserummet Deltagare Kerstin Brunnberg, ordförande Martin Borgs Benny Fredriksson Karin Helander Kennet Johansson,

Läs mer

Redovisning av uppdraget fördela stimulansmedel till utvärdering och utveckling av föräldrastöd

Redovisning av uppdraget fördela stimulansmedel till utvärdering och utveckling av föräldrastöd GENERALDIREKTÖREN 2011-06-30 NKC 2010/44 Socialdepartementet 103 33 Stockholm Regeringsuppdrag Redovisning av uppdraget fördela stimulansmedel till utvärdering och utveckling av föräldrastöd (Ert ärende

Läs mer

KULTURRÅDET. Styrelsemötet kl

KULTURRÅDET. Styrelsemötet kl Styrelsen Datum Tid Plats Deltagare Övriga närvarande Onsdagen den 10 december 2014 Styrelsemötet kl. 13.00-16.45 Kulturrådet, Styrelserummet Kerstin Brunnberg, ordförande Martin Borgs (förhinder) Staffan

Läs mer

Protokoll för sammanträde 3 Oktober 2018

Protokoll för sammanträde 3 Oktober 2018 Protokoll för sammanträde 3 Oktober 2018 Svenska nationalkommittén för globala miljöförändringar Närvarande ledamöter: Annelie Ekblom, Uppsala universitet Eva Friman, SWEDESD, Uppsala Universitet Bertil

Läs mer

HÖGSKOLAN I HALMSTAD Enheten för Lärarutbildning

HÖGSKOLAN I HALMSTAD Enheten för Lärarutbildning HÖGSKOLAN I HALMSTAD Enheten för Lärarutbildning Protokoll fört vid sammanträde med enheten för Lärarutbildningens styrelse 01-02-06 kl. 13.00 17.00 RBU_Torpet Heberg Närvarande: Lars-Peder Alingfeldt,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Styrelsen 14 april 2016

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Styrelsen 14 april 2016 Plats och tid Processen Smart vägs lokaler, N Strandgatan 32, den kl 09:00 11:45 Beslutande Anna Jähnke ordförande Camilla Rejdvik Pålsson vice ordförande Cecilia Javelid Wester ledamot Marie Keismar ersättare

Läs mer

SKK/UK nr

SKK/UK nr Sida 1/7 SKK/UK nr 1-2015 1-19 Protokoll fört vid sammanträde med Svenska Kennelklubbens utbildningskommitté (UK) torsdagen den 5 februari 2015 på SKKs kansli. Närvarande: Ordinarie ledamöter: Eva Lejdbrandt

Läs mer

Samordningsförbundet för rehabilitering i Södertälje Styrelsen

Samordningsförbundet för rehabilitering i Södertälje Styrelsen Styrelsen Tid och plats: fredagen den 19 oktober 2018, kl. 13:00-15:00 Hagaberg Ledamöter: Anne-Marie Larsson (M) Stockholms läns landsting Rose-Marie Jacobsson (S), Södertälje kommun Veronica Eriksson,

Läs mer

SVERIGES PENSIONÄRSFÖRBUND

SVERIGES PENSIONÄRSFÖRBUND SVERIGES PENSIONÄRSFÖRBUND Södra Älvsborgs distrikt PROTOKOLL Sammanträdesdatum 2014-11-17 Plats: Borås Omfattning 1-25 Närvarande: Lars Lyborg, Borås, distriktsordförande Ulla Wahlin, Borås Dick Ylander,

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Plats och tid Bojen, Lysingsbadet, Västervik 29 mars 2017, klockan 10.00 11.00 Sammanträde nr 3 Beslutande Ingegerd Karlsson, ordf. Bo Andersson AnnKatrin Kreutz Håkan Olovsson Dan Nilsson Erik Torbrand

Läs mer

Ordförande Kaj Bergenhill hälsade alla välkomna till årets sjätte regionstyrelsemöte och förklarade samtidigt sammanträdet öppnat.

Ordförande Kaj Bergenhill hälsade alla välkomna till årets sjätte regionstyrelsemöte och förklarade samtidigt sammanträdet öppnat. Villaägarnas Riksförbund Regionstyrelsen ABC RS 6/18 Protokoll fört vid regionstyrelsens sammanträde torsdagen den 8 november kl.18.34 20:15 Villaägarnas kontor, Rotebergsvägen 3, Sollentuna. Närvarande

Läs mer

senast den 4 september 2006

senast den 4 september 2006 Till Sunda Takters medlemmar Härmed kallas du till årsmöte med STs idrottsförening SUNDA TAKTER Torsdagen den 7 septemberl 2006 kl 14.00 i Lönnkrogen. Vi bjuder även på lite att äta därför är det viktigt

Läs mer

Protokoll från årsmöte Göteborgs Klätterklubb 2010 Plats: Chalmersvillan, Gibraltargatan 1a Tid: kl 18.30, 24 februari 2010

Protokoll från årsmöte Göteborgs Klätterklubb 2010 Plats: Chalmersvillan, Gibraltargatan 1a Tid: kl 18.30, 24 februari 2010 1 Göteborgs Klätterklubb Göteborgs Klätterklubb Plusgiro: 72 61 69-6 info@gbgkk.nu Box 11076 Org-nr: 855100-5864 www.gbgkk.nu 404 22 Göteborg Protokoll från årsmöte Göteborgs Klätterklubb 2010 Plats: Chalmersvillan,

Läs mer

KULTURRÅDET. Styrelsemötet kl (telefonmöte)

KULTURRÅDET. Styrelsemötet kl (telefonmöte) Styrelsen Datum Torsdagen den 13 augusti 2015 Tid Styrelsemötet kl. 10.00-10.50 (telefonmöte) Plats Kulturrådet, Styrelserummet Deltagare Ulrika Stuart Hamilton, ordförande Staffan Forssell, generaldirektör

Läs mer

Svenska Brukshundklubbens Förbundsstyrelse

Svenska Brukshundklubbens Förbundsstyrelse Svenska Brukshundklubbens Förbundsstyrelse Protokoll 9/2012 Datum: 2012-11-09 Tid: 09.00 16.30 Plats: Närvarande: Ordförande Best Western Arlanda Hotellby, Arlandastad Rolf Weiffert Anders Dahlstedt Tomas

Läs mer

Närvarande: Martin Engström, Johnny Petersson, Jan Bengtsson, Peter Ljungkvist, Claes Carlstedt, Gunilla Björkman, Sofie Widal, Magnus Feldt

Närvarande: Martin Engström, Johnny Petersson, Jan Bengtsson, Peter Ljungkvist, Claes Carlstedt, Gunilla Björkman, Sofie Widal, Magnus Feldt Protokoll från styrelsemöte i Ringenäs Golfklubb Datum: Måndag den 5 mars 2018. Plats: Ringenäs Golfklubb Närvarande: Martin Engström, Johnny Petersson, Jan Bengtsson, Peter Ljungkvist, Claes Carlstedt,

Läs mer

Namn Närv Namn Närv Lena Carlberg, ordf. x Stefan Petersson, suppl. Maria Berndtsson, sekr. x Anna Gunnarsson, suppl. x

Namn Närv Namn Närv Lena Carlberg, ordf. x Stefan Petersson, suppl. Maria Berndtsson, sekr. x Anna Gunnarsson, suppl. x Protokoll fört vid NHRKs styrelsemöte tisdagen den 18 november 2014. Namn Närv Namn Närv Lena Carlberg, ordf. x Stefan Petersson, suppl. Petra Nevrén-Lundgren, v. ordf. Denice Rask, suppl. Maria Berndtsson,

Läs mer

Kulturkvarteret Astrid Lindgrens Näs AB SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sidnr Sammanträdesdatum

Kulturkvarteret Astrid Lindgrens Näs AB SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sidnr Sammanträdesdatum 2013-12-06 1(5) Plats och tid Beslutare Övriga deltagare Vinnova huvudkontor, Stockholm 2013-12-06 kl. 08.30-14.00 Kristina Alsér, ordförande Bengt Benson Agneta Bladh Peter Högberg Eric Sjöström Kjell

Läs mer

SKK/UK nr

SKK/UK nr Sida 1/6 SKK/UK nr 1-2017 1-21 Protokoll fört vid sammanträde med Svenska Kennelklubbens utbildningskommitté (UK) torsdagen den 2 februari 2017. Närvarande: Ordinarie ledamöter: Eva Lejdbrandt (ordf),

Läs mer

2 Justerare att jämte ordförande justera protokollet Beslut: Att Raymond jämte ordförande justerar protokollet.

2 Justerare att jämte ordförande justera protokollet Beslut: Att Raymond jämte ordförande justerar protokollet. 1 Protokoll fört vid styrelsemöte 24 maj 2018 Plats: Vinkelboda Närvarande: Olle Andersson, ordförande Arne Westerberg Bertil Alm Nils-Olov Andersson Siv Westerberg Raymond Bohlok Innan mötet formellt

Läs mer

SVENSKA BOUVIER DES FLANDRESKLUBBEN SBK:s avelsavdelning för Bouvier des Flandres, AfBF

SVENSKA BOUVIER DES FLANDRESKLUBBEN SBK:s avelsavdelning för Bouvier des Flandres, AfBF SVENSKA BOUVIER DES FLANDRESKLUBBEN SBK:s avelsavdelning för Bouvier des Flandres, AfBF www.bouvierklubben.com Protokoll fört på Svenska Bouvierklubbens årsmöte lördagen den 7 mars på Lerums Brukshundklubb.

Läs mer

Kommunala handikapprådet 2010-03-03 Sidan 1

Kommunala handikapprådet 2010-03-03 Sidan 1 PROTOKOLL Kommunala handikapprådet 2010-03-03 Sidan 1 Plats och tid: Kommunstyrelsesalen Stadshuset 100303 kl. 13.00 15.00 Närvarande: Ledamöter: Gun Engström Fibromyalgifören. Marianne Johansson DHR Eva

Läs mer

PROTOKOLL 6/2015 Styrelsemöte. Plats: Konferensrummet, Lejongapet, Kungälvs sjukhus Datum och tid: Torsdagen den 13 augusti 2015, klockan 08:30-12:30.

PROTOKOLL 6/2015 Styrelsemöte. Plats: Konferensrummet, Lejongapet, Kungälvs sjukhus Datum och tid: Torsdagen den 13 augusti 2015, klockan 08:30-12:30. Plats: Konferensrummet, Lejongapet, Kungälvs sjukhus Datum och tid: Torsdagen den 13 augusti 2015, klockan 08:30-12:30. Beslutande Benny Strandberg, (KD), ordförande Morgan Hedman, (S) Carin Oleryd(S)

Läs mer

Västergötlands Idrottsförbund SISU Idrottsutbildarna Västergötland

Västergötlands Idrottsförbund SISU Idrottsutbildarna Västergötland Västergötlands Idrottsförbund SISU Idrottsutbildarna Västergötland Protokoll fört vid sammanträde med den gemensamma styrelsen för Västergötlands Idrottsförbund och SISU Idrottsutbildarna Västergötland

Läs mer

Kommunkontoret i Bergsjö. Måndag 14 december 2015 kl. 08:15-13:30. Eva Engström Sekreterare. Yvonne Nilsson Ekonom,

Kommunkontoret i Bergsjö. Måndag 14 december 2015 kl. 08:15-13:30. Eva Engström Sekreterare. Yvonne Nilsson Ekonom, NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (12) Sida Plats och tid Kommunkontoret i Bergsjö. Måndag 14 december 2015 kl. 08:15-13:30. Beslutande Erik Eriksson Neu (S) Ordförande Kent

Läs mer

Datum 2014-03-27. Föreningens ordförande, Carl-Åke Utterström, hälsade deltagarna varmt välkomna och öppnade mötet.

Datum 2014-03-27. Föreningens ordförande, Carl-Åke Utterström, hälsade deltagarna varmt välkomna och öppnade mötet. ÅRSMÖTESPROTOKOLL 1 (3) Datum 2014-03-27 Årsmöte mars 2014 Protokoll fört vid Villaägarföreningen Jakobsbergs 126:e årsmöte torsdagen den 27 mars 2014 kl. 18:30 på Pilbogården, Kristinagatan 14, Västerås.

Läs mer

1 Sammanträdets öppnande Ordföranden önskar alla välkomna och en god fortsättning på det nya året och förklarar mötet öppnat.

1 Sammanträdets öppnande Ordföranden önskar alla välkomna och en god fortsättning på det nya året och förklarar mötet öppnat. PROTOKOLL Sörmländska Folkdansringen Distriktstyrelsen Sörmländska Folkdansringen Sammanträde 2007-1 Tid 20 januari 2007 Plats Nyköping Närvarande Pierre Marklund, via telefon Ann-Sofie Svensson Agneta

Läs mer

Anders Petersson (kanslichef), Bo Basun, Ulf Nersing, Kaisa Adlercreutz, Arne Lindqvist och Maria Lindgren-Persson.

Anders Petersson (kanslichef), Bo Basun, Ulf Nersing, Kaisa Adlercreutz, Arne Lindqvist och Maria Lindgren-Persson. Sid 1 (3) Protokoll från Styrelsemöte i Skyrev Närvarande: Adjungerade: Plats: Göran Johansson, Lennart Ledin (ordförande), Lena Joelsson och Lars Blomberg (v ordförande). Bo Andersson, Anita Lundgren

Läs mer

Beslutande Övriga deltagande Frånvarande Lotta Sandström Tommy Andersson Anders Allard Johan Palmqvist Eva Sandin Tomas Jansson

Beslutande Övriga deltagande Frånvarande Lotta Sandström Tommy Andersson Anders Allard Johan Palmqvist Eva Sandin Tomas Jansson Protokoll nr: 2/2011 för sammanträde med SISU-styrelsen Datum: 21 februari 2011 Tid: Lokal: kl.17.00-19.00 Badvillan, Solbergabadet Paragrafer: 1-12 Beslutande Övriga deltagande Frånvarande Lotta Sandström

Läs mer

Arbetsordning och styrelseinstruktion

Arbetsordning och styrelseinstruktion För BRF Råsundavägen 69 Sida 1 Arbetsordning och styrelseinstruktion Allmänt 1 Arbetsordning för styrelsen 1 Former för styrelsemöte 2 Arbetsfördelning inom styrelsen 4 Medlemskap, andrahandsupplåtelse

Läs mer

SKK/Assistanshundsrådet nr 2/2014 2014-03-24 21-41

SKK/Assistanshundsrådet nr 2/2014 2014-03-24 21-41 Sida 1/5 SKK/Assistanshundsrådet nr 21-41 Protokoll fört vid sammanträde med Svenska Kennelklubbens Assistanshundsråd måndagen den 24 mars 2014. Närvarande: Ordinarie ledamöter: Ulf Uddman (ordf), Marie

Läs mer

Svensk Förening för Röntgensekreterare Årsmöte

Svensk Förening för Röntgensekreterare Årsmöte Svensk Förening för Röntgensekreterare (ו) 1 HANDLÄGGARE Röntgenkliniken, LL 2005-09-23 Svensk Förening för Röntgensekreterare Årsmöte Tid Torsdagen den 22 september 2005 kl 8.00-9.00. Plats Malmömässan

Läs mer

Arbetsordning för förbundsstyrelsen i Svenska Amerikansk Fotbollsförbundet ( Förbundet ) 2016

Arbetsordning för förbundsstyrelsen i Svenska Amerikansk Fotbollsförbundet ( Förbundet ) 2016 Arbetsordning för förbundsstyrelsen i Svenska Amerikansk Fotbollsförbundet ( Förbundet ) 2016 Förbundsstyrelsen har vid styrelsemötet den 2 april 2016 fastställt att detta dokument ska gälla som arbetsordning

Läs mer

Protokoll Nr 11, , 2014

Protokoll Nr 11, , 2014 Protokoll från styrelsemöte i Svenska Jujutsufederationen Tid: 2014-11-22, kl. 14.00 2014-11-23, kl. 12.00. Plats: Scandic, Värnamo. Närvarande: Jesper Kedjevåg (ordförande), Nico Christoforidis (kassör),

Läs mer

Protokoll fört vid styrelsemöte i SRRS/C. 2004-11-18 kl. 19.00 Telefonmöte.

Protokoll fört vid styrelsemöte i SRRS/C. 2004-11-18 kl. 19.00 Telefonmöte. Protokoll fört vid styrelsemöte i SRRS/C 2004-11-18 kl. 19.00 Telefonmöte. Deltagare: Ordf. Magnus Forsberg, Karin Nilsson, Maria Hjelm, Reidar Otterbjörk, Päranders Wärja och fr o m 115 Patrik Steen.

Läs mer

KULTURRÅDET. Sty 2015:8 DnrAdm 2015/3. Onsdagen den 9 december Tid. Styrelsemötet kl Plats. Kulturrådet, Styrelserummet.

KULTURRÅDET. Sty 2015:8 DnrAdm 2015/3. Onsdagen den 9 december Tid. Styrelsemötet kl Plats. Kulturrådet, Styrelserummet. Styrelsen DnrAdm 2015/3 Datum Onsdagen den 9 december 2015 Tid Plats Deltagare Styrelsemötet kl. 13.00-17.30 Kulturrådet, Styrelserummet Ulrika Stuart Hamilton, ordförande Martin Borgs (ej punkter 1-2)

Läs mer

PROTOKOLL STY 11/2003 1(5) 2003-12-29. Tid Lördagen den 6 december kl 10.00-16.30 Plats Stockholms Golfklubb lokaler, Danderyd

PROTOKOLL STY 11/2003 1(5) 2003-12-29. Tid Lördagen den 6 december kl 10.00-16.30 Plats Stockholms Golfklubb lokaler, Danderyd PROTOKOLL STY 11/2003 1(5) PROTOKOLL STY 11/2003 Sammanträdesdata Tid Lördagen den 6 december kl 10.00-16.30 Plats Stockholms Golfklubb lokaler, Danderyd Närvarande Jacob Douglas ordf Stig Klemetz vice

Läs mer

Protokoll från SKYREVs informationskommitté

Protokoll från SKYREVs informationskommitté Protokoll från SKYREVs informationskommitté Plats: Stockholms läns landstings revisionskontor, Eastmangatan 1, Stockholm. Tid: 2005-12-01 kl. 10.00 14.30 Deltagare:, ordförande,, -Johan Olsson, och. 50.

Läs mer

Sammanträde med styrelsen för Högskolan Dalarna

Sammanträde med styrelsen för Högskolan Dalarna Sammanträde med styrelsen för Högskolan Dalarna Plats, datum och tid: Campus Framtidsdalen, Borlänge. Högskolehuset, sal S302. Torsdagen den 10 juni 2004, kl. 10.00 12.30. Närvarande ledamöter: Carin Nises,

Läs mer

Lunds samordningsförbund

Lunds samordningsförbund Lunds samordningsförbund 1 Plats och tid Socialförvaltningen, Bytaregatan 7, kl. 9.30-11.30 Ledamöter Ersättare Övriga närvarande Justerare Plats och tid för justering Underskrifter Anslag/Bevis Sekreterare

Läs mer

Protokoll Sammanträde med Svenska Diabetesförbundets förbundsstyrelse den 16 oktober 2015

Protokoll Sammanträde med Svenska Diabetesförbundets förbundsstyrelse den 16 oktober 2015 Sammanträde med Svenska Diabetesförbundets förbundsstyrelse den 16 oktober 2015 Beslutande: Fredrik Löndahl, ordförande Hannah Helgegren, 1:e vice ordförande Sven Georén, 2:e vice ordförande Jonas Bergstedt,

Läs mer

Beslutande Christer Lindvall Umeå kommun, ordförande. Ove Grape Ungdomstorget, 24 Jens Ineland Ungdomstorget, 24 BEVIS

Beslutande Christer Lindvall Umeå kommun, ordförande. Ove Grape Ungdomstorget, 24 Jens Ineland Ungdomstorget, 24 BEVIS PROTOKOLL Sammanträdesdatum Samordningsförbundet Umeå 2012-06-27 Plats och tid Arbetsförmedlingen klockan 13.00-17.00 Beslutande Christer Lindvall Umeå kommun, ordförande Linda Lund Försäkringskassan Ulf

Läs mer

Innehållsförteckning. Styrelsens arbete. Valberedningens arbete. Årsmötet. Arbetsordning för Svenska Nätverket Dubbeldiagnoser SNDD.

Innehållsförteckning. Styrelsens arbete. Valberedningens arbete. Årsmötet. Arbetsordning för Svenska Nätverket Dubbeldiagnoser SNDD. Innehållsförteckning Allmänt Styrelsens arbete 1. Styrelsens sammansättning 2. Styrelsens uppgifter 3. Ordförandens och vice ordförandens uppgifter 4. Kassörens uppgifter 5. Sekreterarens uppgifter 6.

Läs mer

Underskrifter Paragrafer Sven-Arne Persson (S)

Underskrifter Paragrafer Sven-Arne Persson (S) Sida 1 av 5 Tid och plats 22 maj 2018 kl. 15.30 17.30, Kommunhuset Broby Närvarande Ledamöter Ersättare Sven-Arne Persson (S), vice ordförande, tjg ordförande på mötet Jörgen Svensson Mats Erik Nilsson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Styrelsen 10 april 2019

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Styrelsen 10 april 2019 Plats och tid Kontorshotellet Mindpark den kl 09:00 11:10 Beslutande Marie Weibull Kornias ordförande Eleonora Johansson vice ordförande 11-17 Camilla Rejdvik Pålsson ledamot Maria Brantmark Lennartsson

Läs mer

Övriga Josefina Syssner, Hans Nilsson, Brita Hermelin, Sabrina Thelander, Johan Wänström (sekreterare).

Övriga Josefina Syssner, Hans Nilsson, Brita Hermelin, Sabrina Thelander, Johan Wänström (sekreterare). 2015-04-01 1 (5) Centrum för kommunstrategiska studier Styrelsesammanträde nr 1, 2015 Datum: 2015-04-01 Närvarande: Ordinarie ledamöter Anders Härnbro, ordförande Eva Andersson Camilla Egberth Paul Lindvall

Läs mer

Stadgar för Svensk Rättsodontologisk Förening Reviderad upplaga antagen vid SROF:s årsmöte 2007-11-09

Stadgar för Svensk Rättsodontologisk Förening Reviderad upplaga antagen vid SROF:s årsmöte 2007-11-09 Stadgar för Svensk Rättsodontologisk Förening Reviderad upplaga antagen vid SROF:s årsmöte 2007-11-09 1 Svensk Rättsodontologisk Förening, SROF, är en sammanslutning av tandläkare som är medlemmar i Sveriges

Läs mer

Mötesanteckningar från Tysslinge Företagares ordinarie styrelsemöte (nr 2) den 10 augusti 2009

Mötesanteckningar från Tysslinge Företagares ordinarie styrelsemöte (nr 2) den 10 augusti 2009 Mötesanteckningar från Tysslinge Företagares ordinarie styrelsemöte (nr 2) den 10 augusti 2009 Tid: Kl. 19:00 Plats: Ingelstavägen 11 i Latorp (värd: Anders Holm, Lions) Närvarande: Anders Holm, ordförande

Läs mer

Kommunkontoret, Bergsjö rum 6 Måndag 26 augusti, 2012 kl. 14.00-16.30. Stefan Trönnhagen

Kommunkontoret, Bergsjö rum 6 Måndag 26 augusti, 2012 kl. 14.00-16.30. Stefan Trönnhagen NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (13) Sida Plats och tid Kommunkontoret, Bergsjö rum 6 Måndag 26 augusti, 2012 kl. 14.00-16.30 ande Monica Olsson (s) Kajsa Gladh (m) Sig-Britt

Läs mer

Mötesdatum

Mötesdatum (ordförande), (ledamot), (ledamot), Susan Falk (ledamot) och 219. Mötets öppnande Ordföranden hälsade alla välkomna och förklarade mötet öppnat. Mötet noterade att ordinarie ledamot Jazmine Ohgami vid

Läs mer

Johan Tegnhed, ord. Karin Strömberg, Samordningsförbundet i Jämtlands län

Johan Tegnhed, ord. Karin Strömberg, Samordningsförbundet i Jämtlands län Protokoll, datum: 2011-01-21 Plats: Sommarhagen, Arbetsförmedlingen, Östersund Tid: 13.00-17.00 Sidantal: 1(7) Försäkringskassan Kommuner Landsting Arbetsförmedling Charlott Ax, ord Per Sundin, ers Torsten

Läs mer

Residenset, Kalmar. Tjänstemän: Dea Carlsson vattenvårdsdirektör. Sylvia Kindberg Robert Dobak Anders Rimne Jan Pettersson.

Residenset, Kalmar. Tjänstemän: Dea Carlsson vattenvårdsdirektör. Sylvia Kindberg Robert Dobak Anders Rimne Jan Pettersson. PROTOKOLL 1 (5) Sammanträde: Vattendelegationen för Södra Östersjöns vattendistrikt Tid: Onsdag 9 mars 2011 Plats: Residenset, Kalmar Ledamöter: Sven Lindgren Ordförande Monica Bengtsson Ola Broberg Reinhold

Läs mer

Svenska Lagotto Romagnoloklubben org. nummer: 802435 6076 Styrelseprotokoll

Svenska Lagotto Romagnoloklubben org. nummer: 802435 6076 Styrelseprotokoll Datum: 2015 03 23 Möte nr 2/2015 Paragraf 14 36 Plats och tid: Telefonmöte, 19:00 Beslutande: Dan Wikström, Maria Pettersson, Jonas Bygdén, Monica Hedquist, Lovisa Björkman, Carina Larsson, Louise Larsson

Läs mer

Föregående protokoll är justerat och godkänt.

Föregående protokoll är justerat och godkänt. Protokoll fört vid styrelsemöte i Svenska Bridgeförbundet den 12 februari 2015, telefonmöte. Närvarande (de i fetstil på plats i Öresunds kontor/stockholm): Styrelsemedlemmar Mats Qviberg Lars Persson

Läs mer

Typ av sammanträde Styrelsemöte Sammanträdesdatum 2013-06-12 Tid 13.00 16.00 Handikappalliansen, Hantverksgatan 43 Nyköping. Viola Pettersson + ass

Typ av sammanträde Styrelsemöte Sammanträdesdatum 2013-06-12 Tid 13.00 16.00 Handikappalliansen, Hantverksgatan 43 Nyköping. Viola Pettersson + ass Sida 1 av 8 SÖRMLAND PROTOKOLL 06/2013 Typ av sammanträde Styrelsemöte Sammanträdesdatum 2013-06-12 Tid 13.00 16.00 Plats Handikappalliansen, Hantverksgatan 43 Nyköping Närvarande: Bo Erixon Helge Andersson

Läs mer

Rasklubben för dansk/svensk gårdshund, org nr: 802437-2073 styrelsemöte 2012-04-30 05-01 i Huskvarna

Rasklubben för dansk/svensk gårdshund, org nr: 802437-2073 styrelsemöte 2012-04-30 05-01 i Huskvarna Rasklubben för dansk/svensk gårdshund, org nr: 802437-2073 styrelsemöte 2012-04-30 05-01 i Huskvarna Plats: Huskvarna Närvarande: Eva Liljekvist Borg, Anders Sjöberg, Siw Synnerman Nordström, Karin Claesson,

Läs mer

Hur skriver man ett protokoll?

Hur skriver man ett protokoll? Hur skriver man ett protokoll? Av protokollet skall kunna utläsas vad som avhandlades vid sammanträdet och vilka beslut som togs. Protokollets huvud skall/bör innehålla: Föreningens namn, datum för sammanträdet

Läs mer

Samordningsförbund Gävleborg - styrelsemöte. Samordningsförbundet, Slottstorget 1, Gävle Kl

Samordningsförbund Gävleborg - styrelsemöte. Samordningsförbundet, Slottstorget 1, Gävle Kl Protokoll 1 (5) Samordningsförbund Gävleborg - styrelsemöte Plats och tid Samordningsförbundet, Slottstorget 1, Gävle Kl. 09.15 11.30 Ledamöter Hannah-Karin Linck (C), ordf Region Gävleborg Erika Engberg

Läs mer

Nämnden för utbildningsvetenskap

Nämnden för utbildningsvetenskap Protokoll Sammanträdesdatum 2010-01-20 2010-01-21 Nämnden för utbildningsvetenskap Närvarande Ledamöter: Per Gerrevall, ordförande Inger Edfors, vice ordförande Brita Johansson-Cederblad, ledamot Maria

Läs mer

Protokoll fo rt vid Svenska Riesenschnauzerklubbens Å rsmo te pa SKKs kansli, Spa nga

Protokoll fo rt vid Svenska Riesenschnauzerklubbens Å rsmo te pa SKKs kansli, Spa nga Protokoll fo rt vid Svenska Riesenschnauzerklubbens Å rsmo te 2015-03-01 pa SKKs kansli, Spa nga Mötets öppnande Brith Andersson välkomnade alla till SKKs lokaler och berättade lite om deras verksamhet

Läs mer

Mika Romanus Ursula Fomer

Mika Romanus Ursula Fomer Styrelsen Datum Onsdagen den 29 januari Tid Styrelsemötet kl. 10.00-16.00 Lunch kl. 12.00-13.00 (Litteraturrummet) Plats Kulturrådet, Styrelserummet Deltagare Övriga närvarande Kerstin Brunnberg, ordförande

Läs mer

PROTOKOLL. Tid Onsdagen den 12 december, 2012 kl

PROTOKOLL. Tid Onsdagen den 12 december, 2012 kl 1 (5) Landstingets kansli Planeringsavdelningen, Justerat 2012-12-14 Patientnämnden Tid Onsdagen den 12 december, 2012 kl. 13.00 16.00 Plats Närvarande ledamöter Övriga närvarande Sekreterare Sessionssalen,

Läs mer

Svenska Judoförbundet

Svenska Judoförbundet Protokoll vid Svenska Judoförbundets FS-möte nr 12, 2014 Datum och tid: Lördag 2014-11- 22, kl 11.00 16.32 På Idrottens Hus, Uppsala Deltagare: Ordförande: Alf Tornberg AT V. ordförande Kristiina Pekkola

Läs mer

Plats och tid: Wiks slott, Monogramsalen i Stenhuset, den 16 maj 2017, kl. 10:00 15:30

Plats och tid: Wiks slott, Monogramsalen i Stenhuset, den 16 maj 2017, kl. 10:00 15:30 Protokoll 1 (16) Plats och tid: Wiks slott, Monogramsalen i Stenhuset, den 16 maj 2017, kl. 10:00 15:30 PARTIGRUPPER FRÅN 08.30 Beslutande: Ersättare: Johnny Svahn (S), ordf Maria Fregidou-Malama (V),

Läs mer