Kommunfullmäktige i Filipstad kallas till sammanträde i Folkets Hus, Sessionssalen torsdagen den 17 maj 2018 kl

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Kommunfullmäktige i Filipstad kallas till sammanträde i Folkets Hus, Sessionssalen torsdagen den 17 maj 2018 kl"

Transkript

1 Kommunfullmäktige i Filipstad kallas till sammanträde i Folkets Hus, Sessionssalen torsdagen den 17 maj 2018 kl Sammanträdet inleds med Allmänhetens frågestund. Frågestunden håller på ca 30 minuter. Frågor kan lämnas skriftligt, i förväg, till kommunkansliet eller skriftligt/muntligt vid sammanträdet. Anonyma frågor kommer inte att tas upp. Justeringens plats och tid: Kommunkansliet den 22 maj 2018 kl Justerare: Henric Forsberg och Christina Söhrman med Helen Larsson-Saikoff och Patrik Fornander som ersättare. 1. Val av justerare 2. Motion om möjlighet att införa arbetsresor för de som är beviljad färdtjänst och har daglig verksamhet enligt LSS 3. Motion angående det kommunala jämställdhetsarbetet och dess utvärdering 4. Redovisning obesvarade motioner 5. Årsredovisning 2017 samt beviljande av ansvarsfrihet för Bergslagens Räddningstjänst 6. Byte av kylmaskin på Skogsryd, Wasahallen Filipstad 7. Fyllnadsval i socialnämnden 8. Revisorerna informerar 9. Interpellation om bredbandsutbyggnaden i kommunen 10. Anmälningsärenden Välkomna! Ordförande

2 Kf Dnr 2018/101 Motion om möjlighet att införa arbetsresor för de som är beviljad färdtjänst och har daglig verksamhet enligt LSS I motion 25 april 2018 skriver Peter Johansson (C): Funktionshindrade som inte har möjligheten att få ett arbete på den öppna arbetsmarknaden ska genom socialförvaltningen erbjudas daglig verksamhet enligt LSS. Denna verksamhet kan se väldigt olika ut beroende av vilket funktionshinder som medarbetaren har. Ett problem som flera har inom denna grupp är möjligheten att på egen hand komma till jobbet. Socialstyrelsen säger kommunen ska anordna daglig verksamhet men man har inget ansvar att ordna transporter till verksamheten. Detta innebär att det i landet ser väldigt olika ut. Vissa kommuner står med transport i egna fordon, vissa kommuner har i färdtjänsten lagt in ett högkostnadsskydd för som man säger arbetsresor till daglig verksamhet. I Filipstad gäller att personen får ta färdtjänst alternativt ta hjälp av anhöriga eller personlig assistent. Färdtjänsten kostar inom tätorten 50 kr enkel resa vilket innebär 100 kr per dag eller ca kronor per månad. Skulle man bo utanför Filipstads tätort blir kostnaden ännu högre. Tänker man dessutom på att en person med aktivitetsersättning från Försäkringskassan har ca 6000 kr i ers per månad efter skatt så blir det en väldigt hög del som enbart går till transporten till jobbet. Centerpartiet i Filipstad kräver Att förvaltningen utreder möjligheten att införa arbetsresor till daglig verksamhet för de som är beviljad färdtjänst och har daglig verksamhet enligt (LSS).

3 Kf Dnr 2018/102 Motion angående det kommunala jämställdhetsarbetet och dess utvärdering I motion 23 april 2018 skriver Marcos Ciscar (M): På kommunfullmäktigesammanträdet den 19 april erbjöd årsredovisningen för 2017 en tämligen levande debatt där flera paralleller drogs till politiken på nationell nivå. Bl a uttalade sig Anders Nilsson (V) på följande sätt: "Vi lever i ett macho-samhälle, ett patriarkat". I kölvattnet av det uttalandet följde ett antal mer eller mindre raljanta kommentarer riktade mot oss moderater i syfte att bl a ifrågasätta vårt jämställdhetsarbete. Eftersom vi Filipstads-moderater har en gedigen historia gällande insatser för ett mer jämställt samhälle hanterar vi gärna sådan kritik och bemöter den sakligt. Ulf Söhrman (M) har gjort en sammanfattning av detta arbete i en debattartikel och där hittar jag följande citat: "Paul U Bergström valdes in i riksdagen redan år 1912 som företrädare för moderaterna (tidigare Högern) i Filipstad. Redan år 1915 så yrkade kvinnoförbundet inom moderaterna i Filipstad på att Paul U Bergström skulle motionera i riksdagen om att allmän rösträtt skulle införas i Sverige. Denna motion var starkt påverkad av det moderata kvinnoförbundet i Filipstad. År 1918 så beslutade Sveriges riksdag att allmän rösträtt skulle införas i hela landet och alla myndiga kvinnor kunde rösta redan i valet år 1921." I den politiska retoriken används ofta epitetet "patriarkatet" som ett slags gift som kräver ett motgift och då tydligen alltid från vänster. Märkligt ändå om man betänker att de länder där man kan påstå att Vänsterpartiets politik implementeras i praktiken inte direkt kan anses ligga i täten gällande jämställdhet: Ryssland, Nordkorea, Kina, Kuba, Laos och Vietnam. Och eftersom alla nivåer av politik ändock är politik så bör vi just här fokusera på det lokala perspektivet. Hur ser det ut här hos oss i Filipstad? Lever vi i ett macho-samhälle, ett "patriarkat"? Lider kommunfullmäktige av sådana tendenser? Vi har ett presidium bestående av två kvinnor och en man och jämte dessa sitter en kvinnlig tjänsteman.

4 Ledamöterna består av 14 kvinnor och 23 män. Inte lysande men inte heller något skräckscenario. I talarstolen yttrar sig både kvinnor och män, dessutom i valfri klädsel vilket kan vara värt att notera. Reglerna är lika för bägge könen. Jag utgår ifrån att liknande strukturer går att finna i kommunens övriga arbetsområden. Men är vi helt säkra på det? Det finns alltid mer att göra och ingen anledning att luta sig tillbaka. Låt oss därför gå på upptäcktsfärd genom kommunens nämnder och förvaltningar i jakten på detta "patriarkat" som vi sägs leva i. Undertecknad ser sig nämligen inte själv som en del av något dylikt och vill heller inte tillskrivas sådana värderingar då undertecknad lever och agerar jämställt. Undertecknad vill heller inte acceptera om något "patriarkat" de facto funnes i kommunen och är därför beredd att ögonblickligen likvidera eventuella macho-strukturer inom ramen för det kommunala åtagandet. Allt annat vore ett brott mot den kvinnliga delen av befolkningen i kommunen. Mot bakgrund av ovanstående föreslår undertecknad därför; att uppdra åt kommunstyrelsen att införa nolltolerans mot könsdiskriminering (av alla de slag)i Filipstads kommun genom att dels se över ev handlingsplan för jämställdhetsarbetet liksom utvärdera och uppdatera denna, dels nämnd för nämnd dito förvaltning via enkäter, statistik mm sätta fokus på jämställdhetsperspektivet och syna kommunen som arbetsgivare liksom utförare av samhällsservice, dels accentuera jämställdhetsperspektivet inom utbildningssektorn så att eventuella macho-tendenser i kommunen förebyggs via ökade kunskaper i ämnet. Därefter bör resultatet av översynen redovisas för fullmäktige inklusive förslag till åtgärder skulle det visa sig att vi lever i det "patriarkat" Anders Nilsson (V) gör gällande.

5 Kommunstyrelsen 25 april Kommunstyrelsens arbetsutskott 9 april Au 24 Ks 33 Kf Dnr 2018/ 85 Redovisning obesvarade motioner Enligt av fullmäktige antagen arbetsordning ska kommunstyrelsen jämlikt 29 årligen till kommunfullmäktiges sammanträden i april/maj och oktober/november redovisa de motioner vilkas behandling ännu ej slutförts. Den redovisning som ska presenteras för fullmäktige i maj avges enligt följande: Ulf Söhrmans (M) Motion om kommunal borgen, har behandlats av kommunfullmäktige 14 september Motionen är remitterad till kommunchefen. Kommunfullmäktige har vid sammanträde 28 november 1999, 89, beslutat att respektive beredningsorgan skriftligt eller muntligt vid fullmäktigesammanträdet ska redovisa sin beredning av motionerna och ange beräknad tid för sitt yttrande. Förslag till beslut Att föreslå Kommunstyrelsen föreslå kommunfullmäktige besluta Att lägga motionsredovisningen till handlingarna Att delge densamma till de instanser och befattningshavare som ännu inte besvarat motionerna samt Att notera att Kommunallagen stadgar att en motion ska beredas så att kommunfullmäktige kan fatta beslut inom ett år från det att motionen väcktes. Arbetsutskottet beslutar föreslå kommunstyrelsen föreslå kommunfullmäktige besluta att lägga motionsredovisningen till handlingarna att delge densamma till de instanser och befattningshavare som ännu inte besvarat motionerna samt att notera att Kommunallagen stadgar att en motion ska beredas så att kommunfullmäktige kan fatta beslut inom ett år från det att motionen väcktes.

6 Kommunstyrelsen 25 april Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige besluta Enligt arbetsutskottet.

7 Kommunstyrelsen 25 april Kommunstyrelsens arbetsutskott 9 april Kf Ks 34 Au 25 Dnr 2018/ 82 Årsredovisning för Bergslagens Räddningstjänst 2017 samt beviljande av ansvarsfrihet Direktionen för Bergslagens Räddningstjänst har vid sammanträdet 21 mars 2018 bland annat beslutat att anta årsredovisningen för Förbundets revisorer anför i sin revisionsberättelse för 2017, daterad 28 mars 2018, att direktionen fastställt fyra finansiella mål för god ekonomisk hushållning och bedömer den finansiella måluppfyllelsen som mycket god. Revisorerna tillstyrker att direktionens ledamöter beviljas ansvarsfrihet för verksamhetsåret 2017 samt att förbundets årsredovisning godkänns. Arbetsutskottet föreslår Kommunstyrelsen föreslå kommunfullmäktige besluta att bevilja direktionens ledamöter ansvarsfrihet samt att godkänna förbundets årsredovisning för år Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige besluta att godkänna förbundets årsredovisning för år 2017 samt att bevilja direktionens ledamöter ansvarsfrihet

8 Kommunstyrelsen 25 april Kf Ks 35 Dnr 2017/185 Byte av kylmaskin på Skogsryd, Wasahallen Filipstad Västra 1:87 Teknikutskottet har vid sammanträdet 9 april 2018, 28, beslutat föreslå kommunstyrelsen föreslå kommunfullmäktige besluta att genomföra investering av ny kylanläggning för Skogsryds ishall enligt redovisat förslag. Skogsryds idrottsplats med 2 st kylmaskiner står inför ett behov av utbyte då gällande regler inte tillåts till längre drift än år Ett flertal haverier påvisar vikten av att byta ut en eller båda kylmaskinerna. Fastighetsförvaltningen fick av teknikutskottet uppdrag att ta fram förfrågningsunderlag för ny kylanläggning för Wasahallen samt ta fram kostnader för investering av kylmaskin och drift av bandybana Kostnader/ekonomi Kylmaskinsbyte till ishallen beräknas till en investeringskostnad om % ( kr) = kr. 15% ( kr) avser slutprojektering, eventuella ÄTA-kostnader, tillstånd och besiktningar mm. I beräknad ovan kostnad ingår följande: 3,8 mkr härrör till ismaskinsbytet och resterande härleds till värmeåtervinning (1,845 mkr). För att uppnå maximal ekonomisk effekt av planerat byte är det nödvändigt att även byta utrustning för värmeåtervinning m.m. Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige besluta att genomföra investering av ny kylanläggning för Skogsryds ishall.

9 Kf Dnr 2014/174 Fyllnadsval i socialnämnden efter Inger Ahvanainen (S) I skrivelse 19 april 2018 avsäger sig Inger Ahvanainen (S) sin plats som ersättare i socialnämnden.

10 Kf Dnr 2018/110 Interpellation om bredbandsutbyggnaden i kommunen I interpellation 7 maj 2018 ställd till kommunstyrelsens ordförande skriver Ulla Olsson (L): Filipstads kommun har liksom Region Värmland en målsättning att 100 % av fastigheter och företag ska ha tillgång till snabbt bredband år Arbetet, för att uppnå detta mål, har sen något år påbörjats i Filipstads kommun. I kommunens egna strategidokument förbredbandsutbyggnaden, daterat 22 mars 2016, kan man läsa följande: 6. Mål Region Värmland har tagit fram en bredbandsstrategi för Värmland. Denna har målet att år2020 ska 100 % av Värmlands permanenthushåll och företag ha tillgång till snabbt bredbandom minst 100 Mb/s. Strategin har förankrats i Värmlands kommuner. Filipstads kommuns mål är att uppfylla de nationella och regionala bredbandsmålen. 8. Finansiering I enlighet med den nationella bredbandsstrategin ska fiberutbyggnad i första hand göras av marknadens aktörer. För utbyggnad på landsbygden kan marknadens aktörer söka bredbandsstöd ur Landsbygdsprogrammet. Projektmedel från Regionala Strukturfonden kan användas för att bygga ortssammanbindande nät som främjar företagande och utveckling. Dessa projektmedel kan sökas direkt av marknadsaktör via Tillväxtverket. Ingen kommunalmedfinansiering blir aktuell. /Slut citat. Vi vill fästa extra uppmärksamhet på den sista meningen i citatet. I april höll IP-Only ett informationsmöte i Brattfors, dit delar av socknens invånare bjöds in. Vad som då framkom var, att anslutningsgraden fortfarande var för låg för att IP-Only skulle finna ekonomi i att börja gräva för fiber. Snart har första halvåret av 2018 passerat och ännu är inte spaden i jorden för bredbandsutbyggnaden på landsbygden här. Det riskerar att bli stressigt att hinna nå målet om 100 % utbyggnad till utgången av Liberalerna i Filipstad har därför en fråga: Vad gör kommunen för att målet ska nås i tid?

11 Kf Anmälningsärenden 1. Revisionsberättelse för år 2017 Region Värmland (bifogas)

Sammanträdesdatum Blad Kommunfullmäktige 17 maj (13) Plats och tid: Folkets Hus, Sessionssalen kl

Sammanträdesdatum Blad Kommunfullmäktige 17 maj (13) Plats och tid: Folkets Hus, Sessionssalen kl Kommunfullmäktige 17 maj 2018 1 (13) Plats och tid: Folkets Hus, Sessionssalen kl 18.15-18.37 Beslutande: Se bilagd förteckning Övriga deltagande: Catrin Marsell, sekreterare Ej tjänstgörande ersättare:

Läs mer

KALLELSE/UNDERRÄTTELSE Till Kommunstyrelsens arbetsutskott. Sammanträde den 11 juni 2018 kl Kommunfullmäktigeärende

KALLELSE/UNDERRÄTTELSE Till Kommunstyrelsens arbetsutskott. Sammanträde den 11 juni 2018 kl Kommunfullmäktigeärende KALLELSE/UNDERRÄTTELSE 2018-06-07 Till Kommunstyrelsens arbetsutskott Tid och plats för Bröderna Ericssonrummet Sammanträde den 11 juni 2018 kl. 09.00 Justerare: Christer Olsson Kommunfullmäktigeärende

Läs mer

Kommunfullmäktige i Filipstad kallas till sammanträde i Folkets Hus, Sessionssalen, onsdagen den 17 april 2019 kl

Kommunfullmäktige i Filipstad kallas till sammanträde i Folkets Hus, Sessionssalen, onsdagen den 17 april 2019 kl Kommunfullmäktige i Filipstad kallas till sammanträde i Folkets Hus, Sessionssalen, onsdagen den 17 april 2019 kl. 18.15 Sammanträdet börjar med Allmänhetens frågestund som pågår under ca 30 minuter. Frågor

Läs mer

Kommunfullmäktige i Filipstad kallas till sammanträde i Folkets Hus, Sessionssalen torsdagen den 14 juni 2018 kl

Kommunfullmäktige i Filipstad kallas till sammanträde i Folkets Hus, Sessionssalen torsdagen den 14 juni 2018 kl Kommunfullmäktige i Filipstad kallas till sammanträde i Folkets Hus, Sessionssalen torsdagen den 14 juni 2018 kl. 18.15 Sammanträdet inleds med utnämning av vårens Nytänkare Sedan börjar Allmänhetens frågestund.

Läs mer

Tid och plats för sammanträde Bröderna Ericssonrummet den 25 april 2018 kl

Tid och plats för sammanträde Bröderna Ericssonrummet den 25 april 2018 kl Till Kommunstyrelsen KALLELSE/UNDERRÄTTELSE 2018-04-18 Tid och plats för sammanträde Bröderna Ericssonrummet den 25 april 2018 kl. 13.30 Kommunfullmäktigeärenden 1. Redovisning obesvarade motioner 2. Årsredovisning

Läs mer

KALLELSE/UNDERRÄTTELSE Till Kommunstyrelsens arbetsutskott. Sammanträde den 8 oktober 2018 kl Kommunfullmäktigeärende

KALLELSE/UNDERRÄTTELSE Till Kommunstyrelsens arbetsutskott. Sammanträde den 8 oktober 2018 kl Kommunfullmäktigeärende KALLELSE/UNDERRÄTTELSE 2018-10-04 Till Kommunstyrelsens arbetsutskott Tid och plats för Bröderna Ericssonrummet Sammanträde den 8 oktober 2018 kl. 09.00 Justerare: Christer Olsson Kommunfullmäktigeärende

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Anslagsdatum: 7 maj 2018 Datum för anslagets nedtagande: 29 maj 2018

ANSLAG/BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Anslagsdatum: 7 maj 2018 Datum för anslagets nedtagande: 29 maj 2018 Kommunstyrelsen 25 april 2018 1 (13 ) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl. 13.30-14.58 Ajournering kl. 14.23-14.50 Beslutande: Ersättare: Per Gruvberger (S), ordförande Christer Olsson (M)

Läs mer

Kommunfullmäktige i Filipstad kallas till sammanträde i Folkets Hus, Sessionssalen, torsdagen den 18 oktober 2018 kl

Kommunfullmäktige i Filipstad kallas till sammanträde i Folkets Hus, Sessionssalen, torsdagen den 18 oktober 2018 kl Kommunfullmäktige i Filipstad kallas till sammanträde i Folkets Hus, Sessionssalen, torsdagen den 18 oktober 2018 kl. 18.15 Sammanträdet inleds med Allmänhetens frågestund som pågår under ca 30 minuter.

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott 9 april (11)

Kommunstyrelsens arbetsutskott 9 april (11) Kommunstyrelsens arbetsutskott 9 april 2018 1 (11) Plats och tid: Bröderna Ericssonrummet kl. 09.00-10.37 Ajournering kl. 10.05-10.17 Beslutande: Per Gruvberger (S), ordförande Torbjörn Parling (S) Anders

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott 24 oktober 2011 1 (9) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl 13.30-16.40 Ajournering kl. 15.40-16.

Kommunstyrelsens arbetsutskott 24 oktober 2011 1 (9) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl 13.30-16.40 Ajournering kl. 15.40-16. Kommunstyrelsens arbetsutskott 24 oktober 1 (9) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl 13.30-16.40 Ajournering kl. 15.40-16.00 Beslutande: Per Gruvberger, ordf Torbjörn Parling Britt-Marie

Läs mer

Bredbandsstrategi för Filipstads kommun

Bredbandsstrategi för Filipstads kommun 2016-03-22 Bredbandsstrategi för Filipstads kommun 1. Inledning Filipstads kommuns bredbandsstrategi syftar till att uppnå de övergripande nationella målen i Regeringens bredbandsstrategi samt målen i

Läs mer

Sammanträdesdatum Blad Kommunfullmäktige 14 december (6) Plats och tid: Folkets Hus, Biosalongen kl Ajournering

Sammanträdesdatum Blad Kommunfullmäktige 14 december (6) Plats och tid: Folkets Hus, Biosalongen kl Ajournering Kommunfullmäktige 14 december 2017 1 (6) Plats och tid: Folkets Hus, Biosalongen kl 18.15-19.04 Ajournering 18.52-19.02 Beslutande: Se bilagd förteckning Övriga deltagande: Catrin Marsell, sekreterare

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott 14 april 2014 1 (16 ) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl. 09.00-09.43 Ajournering kl.

Kommunstyrelsens arbetsutskott 14 april 2014 1 (16 ) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl. 09.00-09.43 Ajournering kl. Kommunstyrelsens arbetsutskott 14 april 2014 1 (16 ) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl. 09.00-09.43 Ajournering kl. Beslutande: Per Gruvberger, ordf Torbjörn Parling Britt-Marie Wall Ulf

Läs mer

Kommunfullmäktige i Filipstad kallas till sammanträde i Folkets Hus, Sessionssalen torsdagen den 16 februari kl

Kommunfullmäktige i Filipstad kallas till sammanträde i Folkets Hus, Sessionssalen torsdagen den 16 februari kl Kommunfullmäktige i Filipstad kallas till sammanträde i Folkets Hus, Sessionssalen torsdagen den 16 februari kl. 18.15 Sammanträdet inleds med en information av Anna Lindström från Sveriges kommuner och

Läs mer

Kommunfullmäktige i Filipstad kallas till sammanträde i Folkets Hus, Sessionssalen, torsdag 12 mars 2015 kl. 18.15

Kommunfullmäktige i Filipstad kallas till sammanträde i Folkets Hus, Sessionssalen, torsdag 12 mars 2015 kl. 18.15 Kommunfullmäktige i Filipstad kallas till sammanträde i Folkets Hus, Sessionssalen, torsdag 12 mars 2015 kl. 18.15 Sammanträdet inleds med en information från Jan-Erik Andrén, nyanställd förvaltningschef

Läs mer

Sammanträdesdatum Blad Kommunfullmäktige 12 maj (22) Plats och tid: Folkets Hus, Sessionssalen kl

Sammanträdesdatum Blad Kommunfullmäktige 12 maj (22) Plats och tid: Folkets Hus, Sessionssalen kl Kommunfullmäktige 12 maj 2016 1 (22) Plats och tid: Folkets Hus, Sessionssalen kl 18.15-18.40 Beslutande: Se bilagd förteckning Övriga deltagande: Bo Forsberg, sekreterare Ej tjänstgörande ersättare: Jerry

Läs mer

Kommunfullmäktige i Filipstad kallas till sammanträde i Folkets Hus, Sessionssalen, torsdag 21 maj 2015 kl. 18.15

Kommunfullmäktige i Filipstad kallas till sammanträde i Folkets Hus, Sessionssalen, torsdag 21 maj 2015 kl. 18.15 Kommunfullmäktige i Filipstad kallas till sammanträde i Folkets Hus, Sessionssalen, torsdag 21 maj 2015 kl. 18.15 Sammanträdet inleds med en information från kommunens nya IT-chef, Mikael Kihlhage. Sedan

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott 14 november 2011 1 (7) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl 14.30-16.05

Kommunstyrelsens arbetsutskott 14 november 2011 1 (7) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl 14.30-16.05 Kommunstyrelsens arbetsutskott 14 november 1 (7) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl 14.30-16.05 Beslutande: Per Gruvberger, ordf Torbjörn Parling Olle Engström Ulf Söhrman Peter Johansson

Läs mer

Kommunfullmäktige i Filipstad kallas till sammanträde i Folkets Hus, Sessionssalen torsdagen den 19 april 2018 kl

Kommunfullmäktige i Filipstad kallas till sammanträde i Folkets Hus, Sessionssalen torsdagen den 19 april 2018 kl Kommunfullmäktige i Filipstad kallas till sammanträde i Folkets Hus, Sessionssalen torsdagen den 19 april 2018 kl. 18.15 Sammanträdet inleds med Allmänhetens frågestund. Frågestunden håller på ca 30 minuter.

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott 15 april 2013 1 (12) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl. 09.00-10.40 Ajournering kl.

Kommunstyrelsens arbetsutskott 15 april 2013 1 (12) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl. 09.00-10.40 Ajournering kl. Sammanträdesdatum Blad Kommunstyrelsens arbetsutskott 15 april 2013 1 (12) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl. 09.00-10.40 Ajournering kl. Beslutande: Per Gruvberger, ordf Torbjörn Parling

Läs mer

1. Motion ang. utökning av öppettider på Ungdomens Hus 2. Övertagande av lån Filipstads Tennisklubb

1. Motion ang. utökning av öppettider på Ungdomens Hus 2. Övertagande av lån Filipstads Tennisklubb KALLELSE/UNDERRÄTTELSE 2015-11-02 Till Kommunstyrelsens arbetsutskott Tid och plats för sammanträde Kommunstyrelsens sammanträdesrum 7 december 2015 kl.09.00 Joakim Nyman från Polisen informerar om medborgarlöfte

Läs mer

1. Svar på motion angående det kommunala jämställdhetsarbetet och dess utvärdering 2. Redovisning obesvarade motioner

1. Svar på motion angående det kommunala jämställdhetsarbetet och dess utvärdering 2. Redovisning obesvarade motioner KALLELSE/UNDERRÄTTELSE 2019-02-28 Till Kommunstyrelsens arbetsutskott Tid och plats för Sammanträde Bröderna Ericssonrummet den 4 mars 2019 kl.09.00 Justerare: Christer Olsson Kommunfullmäktigeärende 1.

Läs mer

Sammanträdesdatum Blad Kommunfullmäktige 18 oktober (23) Plats och tid: Folkets Hus, Sessionssalen kl

Sammanträdesdatum Blad Kommunfullmäktige 18 oktober (23) Plats och tid: Folkets Hus, Sessionssalen kl Kommunfullmäktige 18 oktober 2018 1 (23) Plats och tid: Folkets Hus, Sessionssalen kl 18.15-18.59 Beslutande: Se bilagd förteckning Övriga deltagande: Catrin Marsell, sekreterare Ej tjänstgörande ersättare:

Läs mer

Var det politiska samtalet om Stockholm ska föras Skrivelse av Ann-Margarethe Livh (V)

Var det politiska samtalet om Stockholm ska föras Skrivelse av Ann-Margarethe Livh (V) PM 2013:190 RI (Dnr 016-274/2012) Var det politiska samtalet om Stockholm ska föras Skrivelse av Ann-Margarethe Livh (V) Borgarrådsberedningen föreslår att kommunstyrelsen beslutar följande. Skrivelse

Läs mer

Kommunkansliet kl 15.00

Kommunkansliet kl 15.00 1(10) Plats och tid Aulan Varagårdsskolan i Bjuv, kl 19.00-20.05 Beslutande Ledamöter 30 ledamöter eller tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Tjänstemän Christer Pålsson, kommunchef Susan Elmlund,

Läs mer

Frågestund på kommunfullmäktige - allmänheten och ledamöter

Frågestund på kommunfullmäktige - allmänheten och ledamöter 1(15) Kf 22 Dnr 2019/000036 Frågestund på kommunfullmäktige - allmänheten och ledamöter Allmänhetens frågestund är en stående punkt på fullmäktiges dagordning i enlighet med i kommunfullmäktiges arbetsordning

Läs mer

Sammanträdesdatum Blad Kommunfullmäktige 16 mars (10) Plats och tid: Folkets Hus, Sessionssalen kl

Sammanträdesdatum Blad Kommunfullmäktige 16 mars (10) Plats och tid: Folkets Hus, Sessionssalen kl Kommunfullmäktige 16 mars 2017 1 (10) Plats och tid: Folkets Hus, Sessionssalen kl 18.15-18.31 Beslutande: Se bilagd förteckning Övriga deltagande: Catrin Marsell, sekreterare Ej tjänstgörande ersättare:

Läs mer

29 april 2015 kl. 13.30. Sammanträdet inleds med en information om Arbetsmarknads- och integrationsenheten

29 april 2015 kl. 13.30. Sammanträdet inleds med en information om Arbetsmarknads- och integrationsenheten Till Kommunstyrelsen Tid och plats för sammanträde KALLELSE/UNDERRÄTTELSE 2015-04-22 Kommunstyrelsens sammanträdesrum den 29 april 2015 kl. 13.30 Sammanträdet inleds med en information om Arbetsmarknads-

Läs mer

Sammanträdesdatum Blad Kommunfullmäktige 16 november (20) Plats och tid: Folkets Hus, Sessionssalen kl Ajournering

Sammanträdesdatum Blad Kommunfullmäktige 16 november (20) Plats och tid: Folkets Hus, Sessionssalen kl Ajournering Kommunfullmäktige 16 november 2017 1 (20) Plats och tid: Folkets Hus, Sessionssalen kl 18.15-21.00 Ajournering 19.46-20.15 Beslutande: Se bilagd förteckning Övriga deltagande: Catrin Marsell, sekreterare

Läs mer

Sammanträdesdatum Blad Kommunfullmäktige 13 oktober (17) Plats och tid: Folkets Hus, Sessionssalen kl Ajournering kl

Sammanträdesdatum Blad Kommunfullmäktige 13 oktober (17) Plats och tid: Folkets Hus, Sessionssalen kl Ajournering kl Kommunfullmäktige 13 oktober 2016 1 (17) Plats och tid: Folkets Hus, Sessionssalen kl 18.15-19.07 Ajournering kl. 18.50-19.00 Beslutande: Se bilagd förteckning Övriga deltagande: Catrin Marsell, sekreterare

Läs mer

Jomark Polintan, Stephanie Treviranus, Benny Ahremark-Persson

Jomark Polintan, Stephanie Treviranus, Benny Ahremark-Persson Kommunstyrelsen 22 januari 2014 1(10 ) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl. 13.30-15.05 Ajournering kl. 14.30-15.00 Beslutande: Ersättare: Per Gruvberger, ordf Torbjörn Parling Marina Isaksson

Läs mer

Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum (13)

Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum (13) 2014-05-12 1 (13) Plats och tid Beslutande Sessionssalen, Kommunkontoret, Surahammar Måndag 12 maj, 2014 klockan 18.00 19.40 Leif Carlberg (S),Ordf, Olle Thorell (S) Britt-Inger Fröberg (S) Kennet Hedlund

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott 12 juni (7) Plats och tid: Bröderna Ericssonrummet kl Ajournering

Kommunstyrelsens arbetsutskott 12 juni (7) Plats och tid: Bröderna Ericssonrummet kl Ajournering Kommunstyrelsens arbetsutskott 12 juni 2017 1 (7) Plats och tid: Bröderna Ericssonrummet kl 10.40-11.45 Ajournering Beslutande: Per Gruvberger (S), ordförande Torbjörn Parling (S) Anders Nilsson (V) Christer

Läs mer

Kommunkontoret, Surahammar Måndagen den 15 april 2013, klockan

Kommunkontoret, Surahammar Måndagen den 15 april 2013, klockan Kallelse/underrättelse 2013-04-11 Plats och tid Beslutande Kommunkontoret, Surahammar Måndagen den 15 april 2013, klockan 08.00-08.30 Britt-Inger Fröberg (S) ordförande Tobias Nordlander (S) Patrik Boström

Läs mer

Gillesalen, Kumla Folkets hus måndagen den 28 maj 1990, kl

Gillesalen, Kumla Folkets hus måndagen den 28 maj 1990, kl 1 KUMLA KOMMUN Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Kommunfullmäktige 1990-05-28 Plats och tid Beslutande Tjg suppl Övriga Justerare Plats och tid Gillesalen, Kumla Folkets hus måndagen den 28 maj 1990,

Läs mer

Beslutande Ledamöter 30 ledamöter eller tjänstgörande ersättare enligt sammanträdeslista. Sara Svensson, Rädda Barnen, 40

Beslutande Ledamöter 30 ledamöter eller tjänstgörande ersättare enligt sammanträdeslista. Sara Svensson, Rädda Barnen, 40 1(14) Plats och tid Aulan Varagårdsskolan i Bjuv, kl 19.00-22.05 Beslutande Ledamöter 30 ledamöter eller tjänstgörande ersättare enligt sammanträdeslista Övriga närvarande Tjänstemän Christer Pålsson,

Läs mer

Bredbandspolicy och Handlingsplan för bredbandsutbyggnad 2016

Bredbandspolicy och Handlingsplan för bredbandsutbyggnad 2016 IT-avdelningen Björn Kjerrulf,0550-88 036 bjorn.kjerrulf@kristinehamn.se Tjänsteskrivelse Ks/2014:119 1(2) Bredbandspolicy och Handlingsplan för bredbandsutbyggnad 2016 Förslag till beslut Kommunstyrelsen

Läs mer

Datum: 2015-10-08. Bredbandsstrategi för Storfors kommun

Datum: 2015-10-08. Bredbandsstrategi för Storfors kommun Datum: 2015-10-08 Bredbandsstrategi för Storfors kommun 1. Inledning Denna bredbandsstrategi är en revidering av förgående bredbandsstrategi antagen av kommunstyrelsen 2014-09-18. Allmän bakgrund till

Läs mer

Sammanträdesdatum Blad Kommunfullmäktige 9 maj (14) Plats och tid: Folkets Hus, Sessionssalen kl

Sammanträdesdatum Blad Kommunfullmäktige 9 maj (14) Plats och tid: Folkets Hus, Sessionssalen kl Sammanträdesdatum Blad Kommunfullmäktige 9 maj 2012 1 (14) Plats och tid: Folkets Hus, Sessionssalen kl 18.15-18.52. Beslutande: Se bilagd förteckning Övriga deltagande: Catrin Marsell, sekreterare Ej

Läs mer

KALLELSE/UNDERRÄTTELSE Till Kommunstyrelsen kl Kommunfullmäktigeärenden

KALLELSE/UNDERRÄTTELSE Till Kommunstyrelsen kl Kommunfullmäktigeärenden Till Kommunstyrelsen Tid och plats för sammanträde KALLELSE/UNDERRÄTTELSE 2018-09-13 Bröderna Ericssonrummet den 19 september 2018 kl. 13.30 Kommunfullmäktigeärenden 1. Årsredovisning 2017 för Samordningsförbundet

Läs mer

Sammanträdesdatum Blad Kommunfullmäktige 15 december (22) Plats och tid: Folkets Hus, Biosalongen kl Ajournering kl

Sammanträdesdatum Blad Kommunfullmäktige 15 december (22) Plats och tid: Folkets Hus, Biosalongen kl Ajournering kl Kommunfullmäktige 15 december 2016 1 (22) Plats och tid: Folkets Hus, Biosalongen kl 18.15-19.12 Ajournering kl. 18.40-18.50 Beslutande: Se bilagd förteckning Övriga deltagande: Catrin Marsell, sekreterare

Läs mer

LESSEBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida

LESSEBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Kommunfullmäktige 2011-04-26 2 KF 25 Allmänhetens frågestund Under allmänhetens frågestund har närvarande åhörare möjlighet att ställa frågor till kommunfullmäktiges ledamöter och tjänstgörande ersättare.

Läs mer

Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum

Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum 1 (18) Plats och tid Beslutande Sessionssalen, Kommunkontoret, Surahammar Måndag 11 maj, 2015 klockan 18.00 18.50 Christina Waster Jansson (S),Ordf, Tobias Nordlander (S) Chatarina Ståhl (S) ej 42 Johanna

Läs mer

Ersättare: Cecilia Svanlind Törn (M), Marcos Ciscar (M), Bengt Sjöberg (KD) Henric Forsberg (S), Britt-Marie Wall (S)

Ersättare: Cecilia Svanlind Törn (M), Marcos Ciscar (M), Bengt Sjöberg (KD) Henric Forsberg (S), Britt-Marie Wall (S) Kommunstyrelsen 16 december 2015 1(10) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl. 13.30-16.50 Ajournering kl. 13.32-13.34, 14.45-15.10, 16.25-16.43 Beslutande: Per Gruvberger (S) ordf Christer

Läs mer

Beslutande Ledamöter 29 ledamöter eller tjänstgörande ersättare enligt sammanträdeslista. Kommunkansliet kl 15.00

Beslutande Ledamöter 29 ledamöter eller tjänstgörande ersättare enligt sammanträdeslista. Kommunkansliet kl 15.00 1(17) Plats och tid Aulan Varagårdsskolan i Bjuv, kl 19.00-20.50 Beslutande Ledamöter 29 ledamöter eller tjänstgörande ersättare enligt sammanträdeslista Övriga närvarande Tjänstemän Christer Pålsson,

Läs mer

KALLELSE/UNDERRÄTTELSE. Kommunfullmäktige. Sammanträder 12 maj 2015 klockan 18 i Fullmäktigesalen, stadshuset, Kungsbacka. Ärende Beteckning Förslag

KALLELSE/UNDERRÄTTELSE. Kommunfullmäktige. Sammanträder 12 maj 2015 klockan 18 i Fullmäktigesalen, stadshuset, Kungsbacka. Ärende Beteckning Förslag KALLELSE/UNDERRÄTTELSE Upprättad 2015-05-04 Kommunfullmäktige Sammanträder 12 maj 2015 klockan 18 i Fullmäktigesalen, stadshuset, Kungsbacka 1. Val av justerare och tid för justering Heinrich Kaufmann

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott 12 maj 2014 1 ( 17) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl. 09.20-12.12 Ajournering kl. 09.50-10.

Kommunstyrelsens arbetsutskott 12 maj 2014 1 ( 17) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl. 09.20-12.12 Ajournering kl. 09.50-10. Kommunstyrelsens arbetsutskott 12 maj 2014 1 ( 17) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl. 09.20-12.12 Ajournering kl. 09.50-10.07 Beslutande: Per Gruvberger, ordf Torbjörn Parling Olle Engström

Läs mer

Kommunfullmäktige Enligt sammanträdeslista, bilaga A

Kommunfullmäktige Enligt sammanträdeslista, bilaga A Sammanträdesdatum 18 Plats och tid Björnekullaskolan, Åstorp kl 19.00-20.30 Beslutande Enligt sammanträdeslista, bilaga A Övriga deltagare Yngve Olsson, ersättare Kjell Malmgren, ersättare Bertil Göransson,

Läs mer

Gillesalen, Kumla Folkets hus måndagen den 20 januari 1992, kl

Gillesalen, Kumla Folkets hus måndagen den 20 januari 1992, kl 1 KUMLA KOMMUN Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Kommunfullmäktige 1992-01-20 Plats och tid Beslutande Gillesalen, Kumla Folkets hus måndagen den 20 januari 1992, kl 18.30-18.52 Samtliga ledamöter

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott 7 november (11) Plats och tid: Bröderna Ericssonrummet kl Ajournering

Kommunstyrelsens arbetsutskott 7 november (11) Plats och tid: Bröderna Ericssonrummet kl Ajournering Kommunstyrelsens arbetsutskott 7 november 2016 1 (11) Plats och tid: Bröderna Ericssonrummet kl 09.00-10.40 Ajournering 9.50-10.07 Beslutande: Per Gruvberger (S), ordförande Torbjörn Parling (S) Anders

Läs mer

Sammanträdesdatum Blad Kommunfullmäktige 21 maj 2015 (33) Plats och tid: Folkets Hus, Sessionssalen kl. 18.15 19.39 Ajournering kl.

Sammanträdesdatum Blad Kommunfullmäktige 21 maj 2015 (33) Plats och tid: Folkets Hus, Sessionssalen kl. 18.15 19.39 Ajournering kl. Kommunfullmäktige 21 maj 2015 (33) Plats och tid: Folkets Hus, Sessionssalen kl. 18.15 19.39 Ajournering kl. Beslutande: Se bilagd förteckning Övriga deltagande: Catrin Marsell, sekreterare Ej tjänstgörande

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista KALLELSE 1 (7) 2018-09-27 Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Ulla Persson Sammanträdesdatum 4 oktober 2018 Plats och tid s sessionssal, kl. 16:00 2018-09-27 2 (7) 1 Dnr KS 1810721-

Läs mer

Kommunens författningssamling

Kommunens författningssamling Kommunens författningssamling Arbetsordning för Kommunfullmäktige ÖFS 2013:19 Fastställd av Kommunfullmäktige 2013-09-09 KF 6:10 (dnr KS 2013/192-101) Historik: 1998-06-15 74, 1999-02-22 9 2007-06-20 84

Läs mer

Utses att justera: Lillvor Eriksson och Ulf Söhrman med Per Gruvberger och Christina Söhrman som ersättare.

Utses att justera: Lillvor Eriksson och Ulf Söhrman med Per Gruvberger och Christina Söhrman som ersättare. Kommunfullmäktige 7 april 2016 1 (17) Plats och tid: Folkets Hus, Biosalongen och Sessionssalen kl 18.15-20.02 Ajournering kl. 18.45-18.55 Beslutande: Se bilagd förteckning Övriga deltagande: Bo Forsberg,

Läs mer

Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum Kommunkontoret, Surahammar Måndag 27 april, klockan

Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum Kommunkontoret, Surahammar Måndag 27 april, klockan 2015-04-27 Plats och tid Kommunkontoret, Surahammar Måndag 27 april, klockan 13.00-14.10 Beslutande Johanna Skottman (S) ordförande ej 52 Kennet Hedlund (S) Patrik Boström (S) ej 52 Christina Waster Jansson

Läs mer

Sammanträdesrum Valsaren, Folkets Hus, Storfors, torsdagen den 18 augusti 2016, kl Beslutande

Sammanträdesrum Valsaren, Folkets Hus, Storfors, torsdagen den 18 augusti 2016, kl Beslutande 1(9) Plats och tid Sammanträdesrum Valsaren, Folkets Hus, Storfors, torsdagen den 18 augusti 2016, kl. 18.00 18.30. Beslutande Maran Väpnargård (M) Peter Farrington (M) 47-50, 52 Brita Jansson (C) Ingrid

Läs mer

Bredbandsstrategi för Filipstads kommun

Bredbandsstrategi för Filipstads kommun Datum 2014-09-18 Mottagare: KS Bredbandsstrategi för Filipstads kommun FILIPSTADS KOMMUN Tel vx: 0590 611 00 Org.nr: 212000-1876 Box 303 Fax: 0590 615 99 Internet: www.filipstad.se 682 27 FILIPSTAD E-post:

Läs mer

Vid utskicket av kungörelsen är inte KS protokollet justerat. Kanslichef. Val av justerande: Petra Ekström och Philip Maughan. Ärende Beteckning Sida

Vid utskicket av kungörelsen är inte KS protokollet justerat. Kanslichef. Val av justerande: Petra Ekström och Philip Maughan. Ärende Beteckning Sida Kungörelse Kommunfullmäktige 2012-08-09 Plats: Stora sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv Tid: 2012-08-20 kl. 18:00 Denna kallelse utgår även till ersättarna för kännedom. Vid eventuellt förhinder för

Läs mer

Ulf Jansson, Tf kommunchef Frida Blomqvist, administrativ chef Josefin Karlsson, kommunsekreterare. Josefin Karlsson. Laila Neck (S) ANSLAG/BEVIS

Ulf Jansson, Tf kommunchef Frida Blomqvist, administrativ chef Josefin Karlsson, kommunsekreterare. Josefin Karlsson. Laila Neck (S) ANSLAG/BEVIS Plats och tid Inredia, kl 18.00-20.50 Beslutande Se närvarolista på sida 2 Övriga deltagande Johanna Eriksson, förslagsställare, 40 Ulf Jansson, Tf kommunchef Frida Blomqvist, administrativ chef Josefin

Läs mer

VIMMERBY KOMMUN SAMMANTRÄDEsPROTOKOLL Sic!nr Sammanträdesdatum Revisions- och demokratiberedningen 2014-04-11

VIMMERBY KOMMUN SAMMANTRÄDEsPROTOKOLL Sic!nr Sammanträdesdatum Revisions- och demokratiberedningen 2014-04-11 VIMMERBY KOMMUN SAMMANTRÄDEsPROTOKOLL Sic!nr 1(1) Plats och sammanträdestid Tunasalen, stadshuset, Vimmerby Fredagen den 11 april 2014 Klockan 13.00-14.15 Beslutare Tjänstgörande ersättare Ingela Nilsson

Läs mer

Arbetsordning för kommunfullmäktige i Gullspångs kommun

Arbetsordning för kommunfullmäktige i Gullspångs kommun Arbetsordning för kommunfullmäktige i Gullspångs kommun Antagen av kommunfullmäktige 2014-12-15, 255 Dnr: KS 2014/740 Första gången antagen av kf 1992-01-01 Kommunledningskontoret Torggatan 19, Box 80

Läs mer

Justeringens plats och tid: Kommunstyrelsens kansli 28 september 2005. Underskrifter Sekreterare Bo Forsberg Paragrafer 84-93. Justerande Bo Olsson

Justeringens plats och tid: Kommunstyrelsens kansli 28 september 2005. Underskrifter Sekreterare Bo Forsberg Paragrafer 84-93. Justerande Bo Olsson Kommunstyrelsen 26 september 2005 1 (12) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl. 13.30-16.15 Ajournering 15.15-15.45 Beslutande: Per Gruvberger, ordf Harry Johansson Peter Johansson Bo Olsson

Läs mer

Kallelse. Kommunfullmäktige

Kallelse. Kommunfullmäktige Kallelse Kommunfullmäktige Torsdagen den 19 april 2018 Kommunfullmäktige 2018-04-19 2 Kommunfullmäktige i Ragunda kommun sammanträder torsdagen den 19 april 2018, kl. 17.00, Anders Olofskolan, Hammarstrand.

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott 15 juni 2015 1 (9)

Kommunstyrelsens arbetsutskott 15 juni 2015 1 (9) Kommunstyrelsens arbetsutskott 15 juni 2015 1 (9) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl.09.00-11.25 Ajournering kl. 9.45-10.10 Beslutande: Per Gruvberger, ordf Marina Isaksson Britt-Marie

Läs mer

ARBETSORDNING FÖR KOMMUNFULLMÄKTIGE I GRÄSTORPS KOMMUN. Fastställd av kommunfullmäktige , 3 att gälla från och med

ARBETSORDNING FÖR KOMMUNFULLMÄKTIGE I GRÄSTORPS KOMMUN. Fastställd av kommunfullmäktige , 3 att gälla från och med Dnr 48/2013 ARBETSORDNING FÖR KOMMUNFULLMÄKTIGE I GRÄSTORPS KOMMUN Fastställd av kommunfullmäktige, 3 att gälla från och med 2014-10-15. Utöver det som föreskrivs om kommunfullmäktige i lag eller annan

Läs mer

Gillesalen, Kumla Folkets hus, måndagen den 21 oktober 1991, kl

Gillesalen, Kumla Folkets hus, måndagen den 21 oktober 1991, kl 1 KUMLA KOMMUN Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Kommunfullmäktige 1991-10-21 Plats och tid Beslutande Tjg suppl Övriga Justerare Plats och tid Gillesalen, Kumla Folkets hus, måndagen den 21 oktober

Läs mer

Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum Kraftvärmeverket, Västerås Måndag 28 april 2014, kl

Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum Kraftvärmeverket, Västerås Måndag 28 april 2014, kl Plats och tid Beslutande Kraftvärmeverket, Västerås Måndag 28 april 2014, kl. 12.15-15.15 Britt-Inger Fröberg (S), ordförande Tobias Nordlander (S) Patrik Boström (S) Kennet Hedlund (S) Christina Waster

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Kommunfullmäktige 2007-05-28 1 (26) Plats och tid Folkets Hus, Askersund, 2007-05-28 kl. 19.00-20.40. Beslutande Ordinarie ledamöter Bo Trygg (s) Siv Ahlstrand (s) Per Eriksson

Läs mer

ARBETSORDNING FÖR KOMMUNFULLMÄKTIGE Februari 1996

ARBETSORDNING FÖR KOMMUNFULLMÄKTIGE Februari 1996 ARBETSORDNING FÖR KOMMUNFULLMÄKTIGE Februari 1996 Utöver det som föreskrivs om kommunfullmäktige i lag eller annan författning gäller bestämmelserna i denna arbetsordning. Antalet ledamöter 1 Fullmäktige

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Kommunfullmäktige 2010-12-13 23 Sida Kf Dnr 163/2010 622 Besvarande av motion - information om innehållet i den kommunallagade maten Kommunstyrelsens beslut Förslag

Läs mer

Sammanträdesdatum Blad. Kommunstyrelsens arbetsutskott 11 februari 2008 1 (8)

Sammanträdesdatum Blad. Kommunstyrelsens arbetsutskott 11 februari 2008 1 (8) Kommunstyrelsens arbetsutskott 11 februari 2008 1 (8) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl 13.30-17.50 Ajournering kl. 15.45-16.00 Beslutande: Per Gruvberger, ordf Sune Frisk t o m 17.25

Läs mer

Kommunal Författningssamling. Arbetsordning för kommunfullmäktige

Kommunal Författningssamling. Arbetsordning för kommunfullmäktige Kommunal Författningssamling Arbetsordning för kommunfullmäktige Dokumenttyp Beslutande organ Förvaltningsdel Reglemente Kommunstyrelsen Kommunkansliet Antagen 2012-09-10, Kf 62/2012 Ansvar Kanslichef

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott 8 maj (15) Plats och tid: Bröderna Ericssonrummet kl Ajournering

Kommunstyrelsens arbetsutskott 8 maj (15) Plats och tid: Bröderna Ericssonrummet kl Ajournering Kommunstyrelsens arbetsutskott 8 maj 2017 1 (15) Plats och tid: Bröderna Ericssonrummet kl 09.00-12.15 Ajournering 10.32-10.42 Beslutande: Per Gruvberger (S), ordförande Torbjörn Parling (S) Anders Nilsson

Läs mer

Kommunfullmäktige kallas till sammanträde. Föredragningslista

Kommunfullmäktige kallas till sammanträde. Föredragningslista Kommunfullmäktige KUNGÖRELSE Kommunfullmäktige kallas till sammanträde Tid Onsdagen den 26 mars 2014, kl 18.00 Plats Sessionssalen, kommunhuset, Sundsgatan 29, Vänersborg Anders Forsström ordförande Maud

Läs mer

Övriga deltagande: Britt-Inger Gustafsson, ekonomstrateg 104, 106 Thorbjörn Bäck 97, Claes Hultgren, kommunchef Catrin Marsell, sekreterare

Övriga deltagande: Britt-Inger Gustafsson, ekonomstrateg 104, 106 Thorbjörn Bäck 97, Claes Hultgren, kommunchef Catrin Marsell, sekreterare Kommunstyrelsen 17 oktober 2012 1(24) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl. 13.30-17.10 Ajournering kl. 15.05-15.20, 16.30-16.50 Beslutande: Per Gruvberger, ordf Torbjörn Parling Marina Isaksson

Läs mer

Sammanträdesdatum Blad Kommunfullmäktige 16 oktober (15) Plats och tid: Folkets Hus, Sessionssalen kl Ajournering kl

Sammanträdesdatum Blad Kommunfullmäktige 16 oktober (15) Plats och tid: Folkets Hus, Sessionssalen kl Ajournering kl Kommunfullmäktige 16 oktober 2014 1 (15) Plats och tid: Folkets Hus, Sessionssalen kl. 18.15 19.51 Ajournering kl.19.04-19.25 Beslutande: Se bilagd förteckning Övriga deltagande: Catrin Marsell, sekreterare

Läs mer

Utbyggnad av öppet stadsnät i Ale kommun innefattande försäljning av kommunalt fibernät och samverkansavtal

Utbyggnad av öppet stadsnät i Ale kommun innefattande försäljning av kommunalt fibernät och samverkansavtal TJÄNSTEUTLÅTANDE 1(5) Sektor kommunstyrelsen Diarienummer: KS.2015.266 Datum: 2015-09-24 Administratör Per Persson E-post: per.persson@ale.se Kommunstyrelsen Utbyggnad av öppet stadsnät i Ale kommun innefattande

Läs mer

Vallentuna Teater, Vallentuna måndagen den 17 maj 1999 kl 19 00 19 55 Se bifogad närvarolista

Vallentuna Teater, Vallentuna måndagen den 17 maj 1999 kl 19 00 19 55 Se bifogad närvarolista AB VALLENTUNA KOMMUN Kommunfullmäktige 1999-05-17 1(12) Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Vallentuna Teater, Vallentuna måndagen den

Läs mer

27 ordinarie ledamöter jämte 7 tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista. Jan Norlund, kommunchef Eva R Stensson, kommunsekreterare

27 ordinarie ledamöter jämte 7 tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista. Jan Norlund, kommunchef Eva R Stensson, kommunsekreterare Kommunfullmäktige 2009-05-27 65 Plats och tid Församlingshemmet, 2009-05-27 kl 19.00-19.30 Beslutande 27 ordinarie ledamöter jämte 7 tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista. Övriga deltagande

Läs mer

U T G I V E N A V K O M M U N K A N S L I E T Nr 1.1 Sid 1(12) ARBETSORDNING FÖR KOMMUNFULLMÄKTIGE

U T G I V E N A V K O M M U N K A N S L I E T Nr 1.1 Sid 1(12) ARBETSORDNING FÖR KOMMUNFULLMÄKTIGE U T G I V E N A V K O M M U N K A N S L I E T Nr 1.1 Sid 1(12) Dnr Gäller fr. o. m. Antagen 2014/288 2018/11 2014-11-03 2018-01-29 Kf 2014-11-03 96 Kf 2018-01-29 14 ARBETSORDNING FÖR KOMMUNFULLMÄKTIGE

Läs mer

Förteckning över kommunfullmäktiges ärenden den 29 oktober 2012

Förteckning över kommunfullmäktiges ärenden den 29 oktober 2012 Kommunfullmäktige 2012-10-29 Förteckning över kommunfullmäktiges ärenden den 29 oktober 2012 80 Allmänhetens frågestund 81 Resultatinformation 2012:2 82 Fastställelse av skattesats för 2013 83 Länsgemensam

Läs mer

Enligt bilagda förteckning. Torbjörn Brännlund, kommunchef Anders Andersson, sekreterare Bo Wallströmer, ekonomichef 24-25

Enligt bilagda förteckning. Torbjörn Brännlund, kommunchef Anders Andersson, sekreterare Bo Wallströmer, ekonomichef 24-25 LJUSNARSBERGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (10) Plats och tid Tingshuset, Kopparberg Tid: 19.00 20.25 Beslutande Enligt bilagda förteckning Övriga deltagande Torbjörn Brännlund, kommunchef Anders Andersson,

Läs mer

Underskrifter: Sekreterare Catrin Marsell Paragrafer ANSLAG/BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Underskrifter: Sekreterare Catrin Marsell Paragrafer ANSLAG/BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunstyrelsen 27 april 2016 1 (20) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl. 13.30-15.12 Ajournering kl. 14.35-15.03 Beslutande: Ersättare: Torbjörn Parling (S), ordförande Christer Olsson

Läs mer

Det kommunala sammanträdet och ärendeberedningsprocessen

Det kommunala sammanträdet och ärendeberedningsprocessen Det kommunala sammanträdet och ärendeberedningsprocessen Frida Törnqvist Magdalena Fallde Julia Larsson Marie Nikonoff Agenda för utbildningen Ramar för kommunfullmäktige Hur väcks ett ärende? Hur avgörs

Läs mer

Kommunstyrelsen. Datum och tid: Onsdagen den 25 mars 2015 klockan Kommunkontoret, Handlingskraftig

Kommunstyrelsen. Datum och tid: Onsdagen den 25 mars 2015 klockan Kommunkontoret, Handlingskraftig Kallelse / Inbjudan 1(6) Beslutsinstans: Kommunstyrelsen Datum och tid: Onsdagen den 25 mars 2015 klockan 8.15 Plats: Kommunkontoret, Handlingskraftig Kommunstyrelsens sammanträden är offentliga/öppna

Läs mer

Kommunkansliet kl omedelbar justering

Kommunkansliet kl omedelbar justering 1(17) Plats och tid Aulan Varagårdsskolan i Bjuv, kl 19.00-21.10 Beslutande Ledamöter 28 ledamöter eller tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Tjänstemän Övriga Christer Pålsson, kommunchef Göran Skoog,

Läs mer

Reglemente för Socialnämnden

Reglemente för Socialnämnden Avskrift Reglemente för Socialnämnden Utöver vad som föreskrivs om övriga nämnder i Kommunallagen samt vad som föreskrivs i speciallagstiftning gäller bestämmelser i detta reglemente. Sakområde 1 Socialnämnden

Läs mer

Henrik Forsberg (S), Bengt Sjöberg (KD), Christel Iversen (V), Stephanie Treviranus (MP) Underskrifter: Sekreterare Catrin Marsell Paragrafer 79-88

Henrik Forsberg (S), Bengt Sjöberg (KD), Christel Iversen (V), Stephanie Treviranus (MP) Underskrifter: Sekreterare Catrin Marsell Paragrafer 79-88 Kommunstyrelsen 21 september 2016 1 (15) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl. 13.30-15.55 Ajournering kl. 15.07-15.30 Beslutande: Ersättare: Per Gruvberger (S) ordförande Torbjörn Parling

Läs mer

Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum Kommunkontoret, Surahammar Måndagen den 29 april, 2013 kl

Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum Kommunkontoret, Surahammar Måndagen den 29 april, 2013 kl 2013-04-29 Plats och tid Kommunkontoret, Surahammar Måndagen den 29 april, 2013 kl. 13.00 13.45 Beslutande Britt-Inger Fröberg (S) ordförande Tobias Nordlander (S) Patrik Boström (S) Christina Waster Jansson

Läs mer

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kommunfullmäktige 2007-03-19

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kommunfullmäktige 2007-03-19 1 Plats och tid Vrigstad Värdshus, måndagen den 19 mars 2007 klockan 19.00-21.15 ande Samtliga ordinarie ledamöter med undantag av: Stefan Gustafsson (kd), Annika Andersson (kd), Kennet Larsson (sd), Kerstin

Läs mer

Kallelse/Underrättelse till Sammanträde

Kallelse/Underrättelse till Sammanträde Antal: 52 Utsändningsdag: Måndagen den 11 april 2016 V 16 Kallelse/Underrättelse till Sammanträde Kommunfullmäktige Onsdag 20 April Kommunfullmäktige kallas till sammanträde onsdagen den 20 april 2016,

Läs mer

Arbetsordning för Solna kommunfullmäktige

Arbetsordning för Solna kommunfullmäktige Arbetsordning för Solna kommunfullmäktige 2 (11) Antagen av kommunfullmäktige den 27 januari 1992, 1 Reviderad av kommunfullmäktige den 31 maj 1999, 100 den 18 februari 2002, 41 den 19 februari 2007, 5

Läs mer

KALLELSE/UNDERRÄTTELSE 2015-02-04. Till Kommunstyrelsens arbetsutskott. Kommunfullmäktigeärende

KALLELSE/UNDERRÄTTELSE 2015-02-04. Till Kommunstyrelsens arbetsutskott. Kommunfullmäktigeärende KALLELSE/UNDERRÄTTELSE 2015-02-04 Till Kommunstyrelsens arbetsutskott Tid och plats för sammanträde Kommunstyrelsens sammanträdesrum 9 februari 2015 kl.09.00 Justerare :Torbjörn Parling Kommunfullmäktigeärende

Läs mer

Kommunfullmäktige i Klippans Kommun kallas härmed till sammanträde

Kommunfullmäktige i Klippans Kommun kallas härmed till sammanträde 1 (6) VÄLKOMMEN i Klippans Kommun kallas härmed till sammanträde Datum och tid: 2018-02-27, kl 19:00 Plats: Musikskolans aula, Storgatan 9, Klippan Ledamot som är förhindrad att närvara vid sammanträdet

Läs mer

Arbetsordning för kommunfullmäktige

Arbetsordning för kommunfullmäktige Arbetsordning för kommunfullmäktige Utöver det som föreskrivs om kommunfullmäktige i lag eller annan författning gäller bestämmelser i denna arbetsordning Antalet ledamöter 1 Fullmäktige har 45 ledamöter.

Läs mer

Ulf Jansson, ekonomichef och tf kommunchef Frida Blomqvist, administrativ chef Josefin Karlsson, kommunsekreterare. Sekreterare Paragrafer 52-67

Ulf Jansson, ekonomichef och tf kommunchef Frida Blomqvist, administrativ chef Josefin Karlsson, kommunsekreterare. Sekreterare Paragrafer 52-67 Plats och tid Inredia, måndagen den 30 maj 2016 kl 18:00-18:45 ande Se närvarolista på sida 2 Övriga deltagande Ulf Jansson, ekonomichef och tf kommunchef Frida Blomqvist, administrativ chef Josefin Karlsson,

Läs mer

Sammanträdesdatum Blad Kommunfullmäktige 16 maj (29) Plats och tid: Folkets Park, Nykroppa kl Ajournering kl

Sammanträdesdatum Blad Kommunfullmäktige 16 maj (29) Plats och tid: Folkets Park, Nykroppa kl Ajournering kl Sammanträdesdatum Blad Kommunfullmäktige 16 maj 2013 1 (29) Plats och tid: Folkets Park, Nykroppa kl 18.15-20.26 Ajournering kl. 19.45-19.52. Beslutande: Se bilagd förteckning Övriga deltagande: Catrin

Läs mer

Handlingsplan för bredbandsutbyggnad /

Handlingsplan för bredbandsutbyggnad / IT-avdelningen Björn Kjerrulf,0550-88 036 bjorn.kjerrulf@kristinehamn.se Tjänsteskrivelse Datum 2017-01-03 Ks/2014:119 Sida 1(1) Handlingsplan för 2017 - bredbandsutbyggnad / Förslag till beslut I enlighet

Läs mer

Arbetsordning. Arbetsordning för kommunfullmäktige i Norrköping 2010-11-29 KS-332/2010. Antagen av kommunfullmäktige den 23 oktober 1997 ( 141)

Arbetsordning. Arbetsordning för kommunfullmäktige i Norrköping 2010-11-29 KS-332/2010. Antagen av kommunfullmäktige den 23 oktober 1997 ( 141) Arbetsordning 2010-11-29 Arbetsordning för kommunfullmäktige i Norrköping KS-332/2010 Antagen av kommunfullmäktige den 23 oktober 1997 ( 141) Arbetsordningen har ändrats av kommunfullmäktige den 2 mars

Läs mer

Underskrifter Sekreterare Catrin Marsell Paragrafer 94-103. ANSLAG/BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ Kommunstyrelsen

Underskrifter Sekreterare Catrin Marsell Paragrafer 94-103. ANSLAG/BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ Kommunstyrelsen Kommunstyrelsen 24 september 2014 1(12) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl. 13.30-15.50 Ajournering kl. 14.47-15.00, 15.23-15.45 Beslutande: Ersättare: Per Gruvberger, ordf Sune Frisk Marina

Läs mer