Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad"

Transkript

1 Plats och tid Sammanträdesrum Kongsvinger, stadshuset, kl Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Claes Pettersson (S), ordförande Aina Wåhlund (S) Sten Fransson (S) Gert Raiml (V) Jan Wettmark (M) Gösta Frödin (FP) Mona Smedman (C) JanÅke Hermansson, kommundirektör Marika Olsson, sekreterare Catarina Bernau, bitr miljöchef, 152 Justerare Aina Wåhlund Justeringens plats och tid Kommunledningsstabens kansli, Arvika den 9 augusti 2011 Paragrafer , Underskrifter Sekreterare Marika Olsson Ordförande Claes Pettersson Justerare Aina Wåhlund ANSLAG/BEVIS Protokoll är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Organ Arvika kommun, Kommunledningsutskottet , Datum för anslags uppsättande Datum för anslags nedtagande Förvaringsplats för protokollet Kommunledningsstabens kansli, Ö:a Esplanaden 5, Arvika Underskrift Marika Olsson

2 Plats och tid Sammanträdesrum Kongsvinger, stadshuset, kl Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Claes Pettersson (S), ordförande Aina Wåhlund (S) Sten Fransson (S) Gert Raiml (V) Jan Wettmark (M) Gösta Frödin (FP) Mona Smedman (C) JanÅke Hermansson, kommundirektör Marika Olsson, sekreterare Daniel Nordholm, planeringschef, 166 Justerare Aina Wåhlund Justeringens plats och tid Kommunledningsstabens kansli, Arvika den 8 augusti 2011 Paragrafer 154, 166 Underskrifter Sekreterare Marika Olsson Ordförande Claes Pettersson Justerare Aina Wåhlund ANSLAG/BEVIS Protokoll är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Organ Arvika kommun, Kommunledningsutskottet 154, Datum för anslags uppsättande Datum för anslags nedtagande Förvaringsplats för protokollet Kommunledningsstabens kansli, Ö:a Esplanaden 5, Arvika Underskrift Marika Olsson

3 KLU 144 Dnr KS 2011/ Årsredovisning för år 2010, Värmlands läns Kalkningsförbund Kalkningsförbundets Direktion har avgivit en årsredovisning för räkenskapsåret Årsredovisning och revisionsberättelse överlämnas till fullmäktige i Kalkningsförbundets medlemskommuner för beslut om ansvarsfrihet och fastställelse. Värmlands läns Kalkningsförbunds årsredovisning den 5 juli Utskottets förslag till föreslår Kommunfullmäktige besluta att förbundsdirektionen beviljas ansvarsfrihet, resultat- och balansräkningen fastställs och årsredovisningen godkänns.

4 KLU 145 Dnr KS 2011/ Patientnämndens roll och organisation Den 1 januari 2011 trädde ändringar i lagen om patientnämndsverksamhet mm i kraft. Ändringarna innebär en ökad informationsoch redovisningsskyldighet för patientnämnden. Den ökade redovisningsskyldigheten innebär att nämnden ska göra Socialstyrelsen uppmärksam på förhållanden som omfattas av nämndens tillsyn vilket innebär att risker för patientsäkerheten ska vidareförmedlas till Socialstyrelsen. Tidigare har detta endast rapporterats i samband med den årliga verksamhetsberättelsen. Den ökade informationsskyldigheten innebär att nämnden är skyldig att informera allmänheten, hälso- och sjukvårdspersonalen och andra berörda om sin verksamhet. Detta har inte tidigare varit lagstyrt. Förvaltningen har haft ett uppdrag från Kommunledningsutskottet att utreda patientnämndens roll och organisation utifrån ovan nämnda lagändring och kommit fram till att det finns två alternativ när det gäller patientnämnden: 1. Att Arvika kommun ansluter sig till landstingets patientnämnd och därmed inte har någon egen nämnd. 2. Att Arvika kommun även framledes har en egen patientnämnd. Förvaltningen föreslår att patientnämnden organiseras enligt alternativ 2. Kommunledningsstabens och Vård och omsorgs tjänsteskrivelse den 22 juni forts

5 KLU 145 forts Utskottets förslag till föreslår Kommunfullmäktige besluta att 1. Organisera patientnämnden enligt förslaget i alternativ Ansvarig tjänsteman för patientnämnden ska vara fristående från verksamheterna Lärande och stöd samt Vård och omsorg. 3. Utse tre ledamöter och tre ersättare till patientnämnden samt att dessa ska vara fristående från.

6 KLU 146 Dnr KS 2011/ Motion om sammanträdeslokaler i fd Tingshuset, Leif Åhlin (SD) Leif Åhlin (SD) föreslår i en motion att kommunen utreder möjligheten att inreda sammanträdeslokaler i före detta Tingshuset. Hörsalen i Arvika Näringslivscentrum upplevs som för liten för Kommunfullmäktiges sammanträden varför sammanträdeslokaler i före detta Tingshuset skulle vara ett bättre alternativ. Kommunledningsstaben föreslår i yttrande att motionen avslås då Hörsalen i Arvika Näringslivscentrum bedöms som ett bra och kostnadseffektivt alternativ för fullmäktiges sammanträden. Leif Åhlins motion den 5 april Kommunfullmäktiges protokoll den 26 april 2011, 63. Kommunledningsstabens tjänsteskrivelse den 22 juni Utskottets förslag till föreslår Kommunfullmäktige besluta att i nuläget bedöms Hörsalen i Arvika Näringslivscentrum som ett bra och kostnadseffektivt alternativ för fullmäktiges sammanträden. Motionen avslås.

7 KLU 147 Dnr KS 2011/ Medborgarförslag om Storkasbergets servering mm I ett medborgarförslag föreslås att kommunen medverkar till att serveringen på Storkasberget och restaurangen vid Ingestrand öppnas. Kommunledningsstaben skriver i yttrande att kommunen välkomnar entreprenörer som vill hyra lokaler och bedriva verksamhet på Storkasberget respektive Ingestrands restaurang men att det för närvarande inte finns någon efterfrågan. Medborgarförslag den 5 maj Kommunfullmäktiges protokoll den 30 maj 2011, 77. Kommunledningsstabens tjänsteskrivelse den 12 juli Utskottets förslag till föreslår Kommunfullmäktige besluta att meddelar förslagsställaren att kommunen välkomnar entreprenörer som vill hyra lokaler och bedriva verksamhet på Storkasberget respektive Ingestrands restaurang, men att det för närvarande inte finns någon efterfrågan. Kommunen kan av konkurrensskäl inte själv bedriva café- eller restaurangverksamhet som riktar sig till allmänheten.

8 KLU 148 Dnr KS 2011/ Medborgarförslag om att flytta simhallen till hamnen I ett medborgarförslag föreslås att, i stället för att bygga om den befintliga simhallen till äventyrsbad, simhallen flyttas och ett nytt äventyrsbad byggs i hamnområdet. Förslagsvis kan den nuvarande simhallen byggas om för annat ändamål som till exempel sport, kontor, lägenheter, skollokaler eller någon annan aktivitet. Kommunledningsstaben skriver i yttrande att kommunen står fast vid sitt beslut om att bygga till och utveckla simhallen i befintligt läge samt att förslagen om möjlighet till utomhusbad, butiker och lägenheter överlämnas till Planering och utveckling för handläggning inom uppdraget att ta fram en fördjupad översiktsplan för hamnområdet. Medborgarförslag den 29 april Kommunfullmäktiges protokoll den 30 maj 2011, 76. Kommunledningsstabens tjänsteskrivelse den 12 juli Utskottets förslag till föreslår Kommunfullmäktige besluta att kommunen står fast vid sitt beslut om att bygga till och utveckla simhallen i befintligt läge och att projektet redan påbörjats. Förslagen om möjlighet till utomhusbad, butiker och lägenheter överlämnas till Planering och Utveckling för handläggning inom uppdraget att ta fram en fördjupad översiktsplan för hamnområdet.

9 KLU 149 Dnr KS 2011/ Medborgarförslag om utbyggnad av fiberkabel till Tvällens telestation I ett medborgarförslag föreslås att Arvika kommun bygger ut Tvällens telestation i samband med att Sunne kommun planerar ett fibernät till Timbonäs/Tvällen. Kommunledningsstaben föreslår i yttrande att byalag eller liknande intressegrupp i bygden kontaktar TeliaSonera för en diskussion med syftet att tillsammans komma fram till en för bygden bra lösning. Kommunen är gärna stöd och bollplank samt kan även vara kontaktförmedlare mellan berörda parter. Medborgarförslag den 18 januari Kommunfullmäktiges protokoll den 31 januari 2011, 13. Kommunledningsstabens tjänsteskrivelse den 6 juli Utskottets förslag till föreslår Kommunfullmäktige besluta att byalag eller liknande intressegrupp i bygden kontaktar TeliaSonera för att diskutera ärendet och tillsammans komma fram till en för bygden bra lösning gällande fiberanslutning till telestationen. Liknande arbetssätt har framgångsrikt tillämpats för Bortansbyn där byalaget tillsammans med TeliaSonera har anslutit telestationen med fiber. Arvika kommun är gärna stöd och bollplank till byalag/intressegrupp och kan även vara kontaktförmedlare mellan berörda parter.

10 KLU 150 Dnr KS 2010/ Medborgarförslag om utbyggnad av fiberkabel till Stålsberga och Bosebyns telestationer I ett medborgarförslag föreslås att Arvika kommun medverkar till att fiberkabel byggs till Stålsberga och Bosebyns telestationer. Kommunledningsstaben föreslår i yttrande att byalag eller liknande intressegrupp i bygden kontaktar TeliaSonera för en diskussion med syftet att tillsammans komma fram till en för bygden bra lösning. Kommunen är gärna stöd och bollplank samt kan även vara kontaktförmedlare mellan berörda parter. Medborgarförslag den 24 juni Kommunfullmäktiges protokoll den 28 juni 2010, 119. Kommunledningsstabens tjänsteskrivelse den 6 juli Utskottets förslag till föreslår Kommunfullmäktige besluta att byalag eller liknande intressegrupp i bygden kontaktar TeliaSonera för att diskutera ärendet och tillsammans komma fram till en för bygden bra lösning gällande fiberanslutning till telestationen. Liknande arbetssätt har framgångsrikt tillämpats för Bortansbyn där byalaget tillsammans med TeliaSonera har anslutit telestationen med fiber. Arvika kommun är gärna stöd och bollplank till byalag/intressegrupp och kan även vara kontaktförmedlare mellan berörda parter.

11 KLU 151 Dnr KS 2010/ Medborgarförslag om anslagstavlor I ett medborgarförslag föreslås att kommunen sätter upp låsbara anslagstavlor av plexiglas samt tar ansvar över det material som sätts upp på anslagstavlorna. Kommunledningsstaben skriver i yttrande att den kommunala stadsmiljögruppen har i uppdrag att med jämna intervall se över innehållet på de kommunala anslagstavlorna. De befintliga anslagstavlorna är väl använda och för tillfället är det inte aktuellt med ytterligare eller med plexiglasförsedda anslagstavlor. Medborgarförslag den 15 oktober Kommunfullmäktiges protokoll den 25 oktober 2010, 199. Kommunledningsstabens tjänsteskrivelse den 5 juli Utskottets förslag till Arvika kommun har ett flertal anslagstavlor utplacerade i centrala Arvika. Dessa är öppna för alla att använda för affischering. Den kommunala stadsmiljögruppen finns ambulerande i centrala Arvika och har bland annat i uppdrag att med jämna intervall se över innehållet på de kommunala anslagstavlorna. De befintliga anslagstavlorna är väl använda och för tillfället är det inte aktuellt med ytterligare eller med plexiglasförsedda anslagstavlor.

12 KLU 152 Dnr KS 2011/ Remissvar på Naturvårdsverkets vägledning om inventering, undersökning och riskklassning av nedlagda deponier Arvika kommun har beretts tillfälle att yttra sig över Naturvårdsverkets förslag till vägledning om inventering, undersökning och riskklassning av nedlagda deponier. Myndighetsstaben har upprättat ett förslag till yttrande. Naturvårdsverkets remiss den 7 juni Kommunförvaltningens tjänsteskrivelse den 6 juli Utskottets förslag till antar Myndighetsstabens förslag till yttrande.

13 KLU 153 Dnr KS 2011/ Samrådsremiss Vindbruksplan, Kils kommun Kils kommun har låtit upprätta ett förslag till Vindbruksplan som är föremål för samråd. Arvika kommun ges möjlighet att lämna synpunkter på förslaget. Planens syfte är att möjliggöra uppförandet av vindkraftsanläggningar och kommer att utgöra ett tematiskt tillägg till översiktsplanen. Kils kommun pekar ut fyra områden utmed Fryken som bedöms kunna tåla en större vindkraftexploatering. Inget av dessa områden gränsar till Arvika kommun. Kommunledningsstaben har upprättat ett förslag till yttrande. Kils kommuns remiss den 15 juni Kommunledningsstabens tjänsteskrivelse den 7 juli Utskottets förslag till antar Kommunledningsstabens förslag till yttrande.

14 KLU 154 Dnr KS 2011/ Åtgärder för ökad tillgänglighet, naturreservatet Bergs Klätt Länsstyrelsen har ställt en förfrågan till Arvika kommun om delaktighet i ett projekt för att öka tillgängligheten till naturreservatet Bergs Klätt. Projektet syftar till att bland annat förbättra förutsättningarna för grupper som av olika anledningar har svårt att ta del av naturupplevelser att få tillgång till reservatet samt att över lag förbättra de strukturer i reservatet som är en tillgång för besökare. Länsstyrelsen avser att dels bidra med egna medel och dels söka medel via Landsbygdsprogrammet. En förutsättning för att kunna söka medel via Landsbygdsprogrammet är att kommunen är delfinansiär i projektet. Kommunledningsstaben föreslår att Arvika kommun deltar i projektansökan till Landsbygdsprogrammet under förutsättning att ansökan blir beviljad. Länsstyrelsens projektplan den 15 juli Kommunledningsstabens tjänsteskrivelse den 12 juli Utskottets beslut Arvika kommun deltar i projektansökan till Landsbygdsprogrammet och delfinansierar projektet med totalt kronor fördelat på kronor år 2012 och kronor år 2013 under förutsättning att ansökan blir beviljad. Paragrafen förklaras omedelbart justerad. Utdrag till Länsstyrelsen Utvecklingschefen Miljöutvecklaren

15 KLU 155 Dnr KS 2011/ Återgång av kommunen såld fastighet Västra Olebyn 1:10, Ottebols Bygdegård Arvika kommun sålde 1987 fastigheten Västra Olebyn 1:10 till Ottebols Bygdeförening. I köpekontraktet 4 skrevs in ett villkor att föreningen inte fick sälja fastigheten eller på annat sätt avhända sig fastigheten eller om föreningen skulle komma att upphöra ska fastigheten återgå till Arvika kommun utan ersättning. Ottebols Bygdeförening har inkommit med en förfrågan om att fastigheten ska återgå till kommunen då man inte har lyckats få till stånd en ny styrelse. Föreningen har beslutat att upphöra med sin verksamhet. Kommunledningsstaben föreslår att kommunen återtar fastigheten enligt villkoret i köpeavtalet som ingåtts samt att fastigheten säljs på öppna marknaden genom mäklare. Ottebols Bygdeförenings skrivelse den 13 maj Kommunledningsstabens tjänsteskrivelse den 8 juli Utskottets förslag till föreslår Kommunfullmäktige besluta att 1. Fastigheten Västra Olebyn 1:10 återgår till kommunen utan någon ersättning. 2. Bemyndiga sälja fastigheten Västra Olebyn 1:10 till pris och villkor i övrigt som fastställs av styrelsen. 3. Planering och utveckling ges i uppdrag att efter Kommunfullmäktiges bemyndigande sälja fastigheten Västra Olebyn 1:10 genom mäklare.

16 KLU 156 Dnr KS 2010/ STYREL projekt för prioriterad elanvändning Riksdagen har beslutat att ellagen ska ändras för att underlätta prioriteringen av samhällsviktig verksamhet om det uppstår elbrist. Ändringarna gäller från och med den 1 juli 2011 och innebär att från och med den 1 januari 2012 kommer Sverige att ha systemet Styrel vilket står för Styrning av el till prioriterade användare. Styrel är en del av krisberedskapen och med Styrel kommer samhällsviktiga elanvändare i större utsträckning än idag att kunna prioriteras. Myndighetsstaben har upprättat ett förslag till prioritering av samhällsviktig verksamhet. Myndighetsstabens tjänsteskrivelse den 12 juli Utskottets förslag till föreslår Kommunfullmäktige besluta att 1. Anta föreslagen prioritering av samhällsviktig verksamhet redovisad i bilaga 1 daterad den 12 juli Översyn av prioriteringsordningen ska ske var fjärde år. Arbetet med översynen genomförs av kommunens verksamheter under ledning av kommunens säkerhetssamordnare. Varje enhet ansvarar över att de verksamheter inom deras område som omfattas av Styrel blir inräknade och listade med korrekt data i prioriteringsmaterialet vid revideringstillfällena. Räddningstjänsten ansvarar över att uppdatera data om icke kommunal verksamhet som omfattas av Styrel inom Arvika kommun.

17 KLU 157 Dnr KS 2011/ Stöd till Rackstadmuseet Arvika kommun har för närvarande samtal med Ideella föreningen Rackstadmuseet om ett stöd på grund av föreningens svaga ekonomi. Ett förslag väntas vara färdigställt för politisk behandling under september månad. I avvaktan på ett genomarbetat förslag så behöver ekonomin stärkas. Kommunledningsstabens tjänsteskrivelse den 14 juli Utskottets beslut Kommunledningsutskottet beviljar kronor i bidrag till Ideella föreningen Rackstadmuseet. Åtgärden finansieras av verksamhet 221. Utdrag till Ideella föreningen Rackstadmuseet Bitr kommundirektören

18 KLU 158 Dnr KS 2011/ Ansökan om bidrag, Arvika Jazz och Blues Club Arvika Jazz och Blues Club har sedan 1984 arrangerat jazzfestival i Arvika. Årets festival kommer att arrangeras i Arvika hamn och kommer som tidigare att vara en bred festival där många olika stilar inom jazzen kommer till tals. För genomförandet av årets JözzeJassen ansöker Arvika Jazz och Blues Club om ett bidrag om kronor. Kommunledningsstaben föreslår att ansökan beviljas. Arvika Jazz och Blues Clubs ansökan den 21 april Kommunledningsstabens tjänsteskrivelse den 23 juni Utskottets beslut Kommunledningsutskottet ger förvaltningen i uppdrag att inkomma med ett förtydligande angående genomförandet av arrangemanget. Utdrag till Bitr kommundirektören Utvecklingschefen Bitr bibliotekschefen

19 KLU 159 Dnr KS 2011/ Ansökan om bidrag, Sällskapet Wermlänningarne i Arvika Amatörteatersällskapet Wermlänningarne i Arvika bildades 1927 av Lars Zetterqvist. Sedan dess har sällskapet uppfört föreställningen Värmlänningarna. Sällskapet har framfört ett 120-tal föreställningar på Skansen i Stockholm samt ett antal föreställningar i Arvika varje sommar. Man behöver nu investera i ny teknik till ljudanläggningen i form av sändare och myggor. Sällskapet Wermlänningarne i Arvika ansöker om ett bidrag om kronor till investering i ny teknik. Kommunledningsstaben föreslår att ansökan beviljas. Sällskapet Wermlänningarne i Arvikas ansökan den 8 april Kommunledningsstabens tjänsteskrivelse den 5 juli Utskottets beslut Kommunledningsutskottet återremitterar ärendet för ett tydliggörande av hur många föreställningar som sällskapet ger i Arvika kommun. Utdrag till Bitr kommundirektören Utvecklingschefen Kulturutvecklaren

20 KLU 160 Dnr KS 2011/ Ansökan om bidrag, Älgå Hembygdsförening Älgå Hembygdsförening har dryga 300 medlemmar och bedriver hembygdsarbete. Föreningen äger och underhåller tre byggnader, Älgå Spiksmedja, Älgå Hembygdsgård och Älgå Hamnmagasin. Byggnaderna hålls öppna för allmänheten framförallt under sommarhalvåret. Älgå Hembygdsförening ansöker om bidrag till takreparation och avloppsanläggning. Skiffertaket på hembygdsgården läcker och har orsakat fuktskador. Föreningen har anlagt ett fungerande avlopp. Kostnaderna för omläggning av skiffertak är beräknat till kronor och kostnaderna för vatten och avlopp är beräknat till kronor. Kommunledningsstaben föreslår att ett bidrag om kronor beviljas. Älgå Hembygdsförenings ansökan den 18 maj Kommunledningsstabens tjänsteskrivelse den 8 juli Utskottets beslut Kommunledningsutskottet återremitterar ärendet för ett tydliggörande av förvaltningens bedömning avseende ärendet. Utdrag till Bitr kommundirektören Utvecklingschefen Kulturutvecklaren

21 KLU 161 Dnr KS 2011/ Ansökan om bidrag, Dotteviks IF Dotteviks IF klubbstuga, den så kallade Skyttepaviljongen, är en väl använd samlingslokal. Här samlas föreningens medlemmar och lokalerna är öppna för allmänheten med kaffeservering under vinterhalvårets söndagar. Dotteviks IF har beställt ett byggnadsantikvariskt utlåtande angående byggnadens kulturhistoriska värde. Enligt utlåtandet besitter Skyttepaviljongen kulturhistoriska och miljöskapande värden. Dotteviks IF ansöker om bidrag till renovering av taket på Skyttepaviljongen då plåttaket är dåligt och behöver bytas ut för att undvika läckage. Kommunledningsstaben föreslår att ett bidrag om kronor beviljas. Dotteviks IF ansökan den 29 april Kommunledningsstabens tjänsteskrivelse den 8 juli Utskottets beslut Kommunledningsutskottet återremitterar ärendet för ett tydliggörande av förvaltningens bedömning avseende ärendet. Utdrag till Bitr kommundirektören Utvecklingschefen Kulturutvecklaren

22 KLU 162 Dnr KS 2011/ Avrapportering från Kommunledningsstaben Utifrån Kommunledningsutskottets önskemål om kontinuerlig avrapportering från Kommunledningsstaben föreslås denna ske enligt följande: 22 augusti Medborgarservice 19 september Utveckling 17 oktober Personal 28 november Ekonomi 12 december IT Kommunledningsstabens tjänsteskrivelse den 25 juli Utskottets beslut Kommunledningsutskottet fastställer föreslagen planering för avrapportering från Kommunledningsstaben. Utdrag till Kanslichefen Utvecklingschefen Personalchefen Ekonomi- och finanschefen IT-chefen

23 KLU 163 Dnr KS 2011/ Anmälningsärenden Utskottets beslut Listan den 8 augusti 2011 över anmälningsärenden läggs med godkännande till handlingarna.

24 KLU 164 Dnr KS 2011/ Bildande av kollektivtrafikmyndighet Den 1 januari 2012 träder en ny lag i kraft som innebär att det i varje län ska finnas en regional kollektivtrafikmyndighet med ansvar över all kollektivtrafik i länet. Sedan hösten 2010 har ett utredningsarbete pågått i ett samarbete mellan landstinget och länets kommuner i syfte att utforma myndigheten i Värmland. Det förslag som nu föreligger innebär att myndigheten förläggs till landstinget med utgångspunkt i antagandet att Värmland från och med 2015 ingår i en regionkommun. Om så blir fallet ska en skatteväxling dessförinnan ha genomförts från kommunerna till landstinget/regionkommunen. Det förslag som nu föreligger innebär att det under övergångstiden inte sker någon skatteväxling utan att verksamheten finansieras som hittills. Under övergångstiden kommer Arvika kommun att ha kvar ansvaret över tätortstrafiken vilken dock inordnas i trafikförsörjningsprogram och allmän trafikplikt. Kommunledningsstabens tjänsteskrivelse den 1 augusti Utskottets förslag till föreslår Kommunfullmäktige besluta att Ingå överenskommelse om bildande av en regional kollektivtrafikmyndighet i Värmland från och med den 1 januari 2012 i enligt med redovisat principförslag och därmed upphäva nuvarande konsortialavtal. Godkänna upprättat förslag till avtal om samverkan om tätortstrafik. forts

25 KLU 164 forts Godkänna upprättat förslag till avtal om delegation till Karlstads kommun. Tillämpa samverkan om samråd mellan myndigheten/landstinget och länets kommuner i enlighet med upprättad modellbeskrivning. Att landstinget blir ensam ägare av Värmlandstrafik AB senast från och med den 1 januari 2012 och förvärvar därmed kommunernas aktier till en köpeskilling som motsvarar kommunernas anskaffningsvärde. Finansiera myndighetens tjänstemannastöd på beskrivet sätt. Förbinda sig att svara för finansiering av myndigheten enligt hittillsvarande fördelningsmodell och på en nivå som anges i gällande trafikförsörjningsplan för åren Att eventuella avsteg från trafikförsörjningsplanen ska förankras i en samverkansprocess mellan myndigheten och kommunerna där konsensus ska eftersträvas. Uppdra åt arbetsgruppen att slutföra arbetet med återstående frågor för ställningstagande under hösten. Beslut om organisatorisk lösning tas under Beslutet gäller under förutsättning av att det påbörjas en diskussion om regionbildning.

26 KLU 165 Dnr KS 2011/2 042 Verksamhetsuppföljning Verksamhetsuppföljning avseende pensionsmedelsförvaltning till och med juni 2011 redovisas. Kommunledningsstabens rapport den 2 augusti Utskottets beslut Kommunledningsutskottet tar del av informationen och lägger den till handlingarna.

27 KLU 166 Dnr KS 2011/ Delegering undertecknande av köpekontrakt Kommunfullmäktige fattade följande beslut den 28 mars 2011, 41: kronor anslås för exploatering av Graningeområdet. Åtgärden finansieras av kommunens rörelsekapital. 2. Arvika Teknik AB ges i uppdrag att genomföra exploatering av Graningeområdet inom de anslagna medlen. 3. Föreslagen ändring av detaljplanen genomförs. Beslutet gäller under förutsättning av att det föreligger ett tecknat kontrakt med intressent. Ett förslag till kontrakt med företaget Cheapy föreligger färdigställt för ett undertecknande den 12 augusti Om kontraktet undertecknas den 12 augusti möjliggörs ett igångsättande av projektet den 15 augusti och med anledning därav föreslås att s ordförande delegeras att underteckna kontraktet. Utskottets beslut Kommunledningsutskottet delegerar till s ordförande att underteckna köpekontrakt med Cheapy och, i enlighet med Kommunfullmäktiges beslut den 28 mars 2011, 41, besluta om igångsättande av projektet. Paragrafen förklaras omedelbart justerad. Utdrag till Planeringschefen Projektledaren Tekniske chefen

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad Plats och tid Arvika Näringslivscentrum kl 14.00-17.00, ajournering kl 16.30-16.45 Beslutande Ledamöter Claes Pettersson (S), ordförande Aina Wåhlund (S) Jan Wettmark (M) Sten Fransson (S) Margareta Asserwall

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad Plats och tid Sammanträdesrum Kongsvinger, stadshuset, kl. 8.30-10.30 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Claes Pettersson (S), ordförande Aina Wåhlund (S) Sten Fransson (S) Gert Raiml (V) Jan Wettmark

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad Plats och tid Sammanträdesrum Kongsvinger, stadshuset, kl. 8.30-12.00, 13.15-15.00 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Claes Pettersson (S), ordförande Aina Wåhlund (S) Sten Fransson (S), ej 25 och

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad Plats och tid Sammanträdesrum Kongsvinger, stadshuset, kl. 8.30-11.45 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Claes Pettersson (S), ordförande Aina Wåhlund (S) Sten Fransson (S) Gerd Karlsson (S), ersättare

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad Plats och tid Sammanträdesrum Kongsvinger, stadshuset, kl. 8.30-12.00 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Claes Pettersson (S), ordförande Aina Wåhlund (S) Sten Fransson (S) Inger Hjerpe (S) Claes Axelson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad Plats och tid Sammanträdesrum Kongsvinger, stadshuset, kl. 13.15-16.05 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Claes Pettersson (S), ordförande Aina Wåhlund (S) Sten Fransson (S) Gert Raiml (V) Jan Wettmark

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokoll är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Arvika kommun, allmänna utskottet

ANSLAG/BEVIS Protokoll är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Arvika kommun, allmänna utskottet Plats och tid Stadshuset, Stora sessionssalen, klockan 08.30-12.00 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Claes Pettersson, ordförande (S) Aina Wåhlund (S) Sten Fransson (S) Inger Hjerpe (S) Claes

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad Plats och tid Sammanträdesrum Kongsvinger, stadshuset, kl. 8.30-11.50 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Claes Pettersson (S), ordförande Aina Wåhlund (S) Sten Fransson (S) Gert Raiml (V) Jan Wettmark

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad Plats och tid Sammanträdesrum Kongsvinger, stadshuset, kl. 8.30-12.00 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Claes Pettersson (S), ordförande (S) Aina Wåhlund (S) Sten Fransson (S) Gerd Karlsson (S), ersättare

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Kommunledningsutskottet 2013-08-19 213 Plats och tid Sammanträdesrum Kongsvinger, stadshuset, kl. 8.30-12.00 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Claes Pettersson (S), ordförande Aina Wåhlund (S) Sten

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad Plats och tid Sammanträdesrum Kongsvinger, stadshuset, kl. 8.30-11.30 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Claes Pettersson (S), ordförande Aina Wåhlund (S) Sten Fransson (S) Gert Raiml (V) Jan Wettmark

Läs mer

Gunnar Tidemand, kommundirektör Annika Eriksson, kommunsekreterare Sigbrith Martinsson, ekonomichef 132 Anna Wikstrand, utvecklingschef 143

Gunnar Tidemand, kommundirektör Annika Eriksson, kommunsekreterare Sigbrith Martinsson, ekonomichef 132 Anna Wikstrand, utvecklingschef 143 Plats och tid Sammanträdesrum Kongsvinger kl 08.30 11.30 Beslutande Övriga deltagande Claes Pettersson ordförande (s) Aina Wåhlund (s) Sten Fransson (s) Inger Hjerpe (s) Anders Söderström (s), ersätter

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad Plats och tid Sammanträdesrum Kongsvinger, stadshuset, kl. 8.30-12.00 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Claes Pettersson (S), ordförande Aina Wåhlund (S) Sten Fransson (S) Gert Raiml (V) Jan Wettmark

Läs mer

Arvika kommun, allmänna utskottet

Arvika kommun, allmänna utskottet Plats och tid Stadshuset, Stora sessionssalen, klockan 8.30-11.20 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Claes Pettersson, ordförande (S) Aina Wåhlund (S) Sten Fransson (S) Inger Hjerpe (S) Claes

Läs mer

Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum Blad Allmänna utskottet

Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum Blad Allmänna utskottet Plats och tid Sammanträdesrum Kongsvinger kl 08.30 11.00 Beslutande Claes Pettersson ordförande (s) Lars-Ove Jansson (s), ersätter Aina Wåhlund (s) Sten Fransson (s) Inger Hjerpe (s) Anders Söderström

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad Plats och tid Sammanträdesrum Kongsvinger, stadshuset, kl. 8.30-11.45, 13.30-16.45 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Claes Pettersson (S), ordförande Aina Wåhlund (S) Sten Fransson (S) Gert Raiml

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad Plats och tid Beslutande Ledamöter Arvika Näringslivscentrum, hörsalen kl. 19.00 21.30 Enligt bifogade närvarolista Övriga närvarande Göran Bryntesson, sekreterare JanÅke Hermansson, kommundirektör Anna

Läs mer

Gunnar Tidemand, kommundirektör Annika Eriksson, kommunsekreterare JanÅke Hermansson, bitr kommundirektör Anna Wikstrand, utvecklingschef

Gunnar Tidemand, kommundirektör Annika Eriksson, kommunsekreterare JanÅke Hermansson, bitr kommundirektör Anna Wikstrand, utvecklingschef Plats och tid Sammanträdesrum Kongsvinger kl 08.30 11.00 Beslutande Claes Pettersson ordförande (s) Aina Wåhlund (s) Sten Fransson (s) Inger Hjerpe (s) Anders Söderström (s), ersätter Claes Axelson (v)

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Kommunledningsutskottet 2013-09-02 223 Plats och tid Sammanträdesrum Kongsvinger, stadshuset, kl. 8.30-11.30 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Claes Pettersson (S), ordförande Aina Wåhlund (S) Sten

Läs mer

Gunnar Tidemand, kommundirektör Annika Eriksson, kommunsekreterare JanÅke Hermansson, bitr kommundirektör 117 Anna Wikstrand, utvecklingschef 121

Gunnar Tidemand, kommundirektör Annika Eriksson, kommunsekreterare JanÅke Hermansson, bitr kommundirektör 117 Anna Wikstrand, utvecklingschef 121 Plats och tid Sammanträdesrum Kongsvinger kl 08.30 11.00 Beslutande Claes Pettersson ordförande (s) Aina Wåhlund (s) Lars-Ove Jansson (s), ersätter Sten Fransson (s) Inger Hjerpe (s) Anders Söderström

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad Plats och tid Sammanträdesrum Kongsvinger, stadshuset, kl. 8.30-12.10 Beslutande Ledamöter Claes Pettersson (S), ordförande Aina Wåhlund (S) Sten Fransson (S) Gerd Karlsson (S), ersättare för Inger Hjerpe

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad Plats och tid Sammanträdesrum Kongsvinger, stadshuset, kl. 8.30-11.40 Beslutande Ledamöter Claes Pettersson (S), ordförande Aina Wåhlund (S) Sten Fransson (S) Gerd Karlsson (S), ersättare för Inger Hjerpe

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Kommunledningsutskottet 2013-05-27 181 Plats och tid Sammanträdesrum Kongsvinger, stadshuset, kl. 8.30-10.40 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Claes Pettersson (S), ordförande Aina Wåhlund (S) Sten

Läs mer

Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum Blad. Allmänna utskottet

Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum Blad. Allmänna utskottet Plats och tid Stadshuset, sammanträdesrum Kongsvinger kl 8.30-11.30 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Claes Pettersson ordförande (s) Aina Wåhlund (s) Sten Fransson (s) Inger Hjerpe (s) Claes

Läs mer

Claes Pettersson, ordförande (S) Aina Wåhlund (S) Jan Wettmark (M) Peter Söderström (S) Gert Raiml (V) Gösta Frödin (FP) Mona Smedman (C)

Claes Pettersson, ordförande (S) Aina Wåhlund (S) Jan Wettmark (M) Peter Söderström (S) Gert Raiml (V) Gösta Frödin (FP) Mona Smedman (C) Sammanträdesprotokoll 1 (7) Plats och tid Beslutande ledamöter Övriga närvarande Sammanträdesrum Kongsvinger, Ö:a Esplanaden 5, Arvika, kl. 8.30 10.20 Claes Pettersson, ordförande (S) Aina Wåhlund (S)

Läs mer

Gunnar Tidemand, kommundirektör Annika Eriksson, kommunsekreterare JanÅke Hermansson, bitr kommundirektör 178 Arkitekt från Skanark 179

Gunnar Tidemand, kommundirektör Annika Eriksson, kommunsekreterare JanÅke Hermansson, bitr kommundirektör 178 Arkitekt från Skanark 179 Plats och tid Stadshuset, sammanträdesrum Kongsvinger kl 8.30-11.00 Beslutande Claes Pettersson ordförande (s) Aina Wåhlund (s) Anders Söderström (s), ersättare för Sten Fransson (s) Claes Axelson (v)

Läs mer

Annika Eriksson, kommunsekreterare Gunnar Tidemand, kommundirektör JanÅke Hermansson, bitr kommundirektör

Annika Eriksson, kommunsekreterare Gunnar Tidemand, kommundirektör JanÅke Hermansson, bitr kommundirektör Plats och tid Stadshuset, sammanträdesrum Kongsvinger kl 8.30-11.30 Beslutande Övriga deltagande Claes Pettersson ordförande (s) Aina Wåhlund (s) Sten Fransson (s) Inger Hjerpe (s) Claes Axelson (v) Jan

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad Plats och tid Sammanträdesrum Kongsvinger, stadshuset, kl. 8.30-12.00 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Claes Pettersson (S), ordförande Aina Wåhlund (S) Sten Fransson (S) Kim Hedengård (V), ersättare

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad Plats och tid Sammanträdesrum Skive, stadshuset, kl. 8.30-12.00 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Claes Pettersson (S), ordförande Aina Wåhlund (S) Lars-Ove Jansson (S), ersättare för Sten Fransson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad Plats och tid Sammanträdesrum Kongsvinger, stadshuset, kl. 8.30-12.00, Räddningstjänstens lokaler, Arvika, kl. 13.15-15.10 Beslutande Ledamöter Claes Pettersson (S), ordförande, ej 115 Aina Wåhlund (S),

Läs mer

ARVIKA KOMMUN, Allmänna utskottet

ARVIKA KOMMUN, Allmänna utskottet Plats och tid Stadshuset, sammanträdesrum Kongsvinger kl 8.30-11.15 Beslutande Övriga deltagande Claes Pettersson (S), ordförande Aina Wåhlund (S) Sten Fransson (S) Inger Hjerpe (S) Claes Axelson (V) Jan

Läs mer

Claes Pettersson, ordförande (S) Aina Wåhlund (S) Jan Wettmark (M) Peter Söderström (S) Gert Raiml (V) Gösta Frödin (FP) Mona Smedman (C)

Claes Pettersson, ordförande (S) Aina Wåhlund (S) Jan Wettmark (M) Peter Söderström (S) Gert Raiml (V) Gösta Frödin (FP) Mona Smedman (C) Sammanträdesprotokoll 1 (8) Plats och tid Beslutande ledamöter Övriga närvarande Sammanträdesrum Kongsvinger, Ö:a Esplanaden 5, Arvika, kl. 8.30 11.40 Claes Pettersson, ordförande (S) Aina Wåhlund (S)

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (9)

Sammanträdesprotokoll 1 (9) Sammanträdesprotokoll 1 (9) Plats och tid Sammanträdesrum Kongsvinger, Ö:a Esplanaden 5, Arvika, kl. 8.30 11.30 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Claes Pettersson, ordförande (S) Aina Wåhlund, Vice

Läs mer

Gunnar Tidemand, kommundirektör Henrik Ludvigsson, utredningssekreterare Sigbrith Martinsson, ekonomichef, kl 10.00-11.00

Gunnar Tidemand, kommundirektör Henrik Ludvigsson, utredningssekreterare Sigbrith Martinsson, ekonomichef, kl 10.00-11.00 Plats och tid Stadshuset, Stora sessionssalen, kl. 08.30-11.30 Beslutande Claes Pettersson, ordförande (s) Aina Wåhlund (s) Sten Fransson (s) Inger Hjerpe (s) Jan Wettmark (m) Uno Eriksson (m) Mona Smedman

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad Plats och tid Sammanträdesrum Kongsvinger, stadshuset, kl. 8.30-12.40 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Claes Pettersson (S), ordförande Aina Wåhlund (S) Sten Fransson (S) Gert Raiml (V) Jan Wettmark

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad Plats och tid Sammanträdesrum Kongsvinger, stadshuset, kl. 8.30-11.50 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Claes Pettersson (S), ordförande Aina Wåhlund (S) Sten Fransson (S) Gert Raiml (V) Jan Wettmark

Läs mer

Arvika kommun, allmänna utskottet

Arvika kommun, allmänna utskottet Plats och tid Stadshuset, Stora sessionssalen, klockan 8.30-11.25 Beslutande Claes Pettersson, ordförande (S), 176-177, 179-182 Mari-Louis Johansson (S), ersättare för Aina Wåhlund (S) Sten Fransson (S)

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad Plats och tid Sammanträdesrum Kongsvinger, stadshuset, kl. 8.30-11.15 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Claes Pettersson (S), ordförande Aina Wåhlund (S) Sten Fransson (S) Gert Raiml (V) Jan Wettmark

Läs mer

Protokoll är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Arvika kommun, Allmänna utskottet

Protokoll är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Arvika kommun, Allmänna utskottet Plats och tid Stadshuset, Lilla sessionssalen, klockan 08.30-11.30 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Aina Wåhlund (S), ordförande (S) Lars-Ove Jansson (S) ersätter Claes Pettersson (S) Sten

Läs mer

ARVIKA KOMMUN, Allmänna utskottet

ARVIKA KOMMUN, Allmänna utskottet Plats och tid Stadshuset, sammanträdesrum Kongsvinger kl 8.30-12.00 Beslutande Claes Pettersson ordförande (s) Aina Wåhlund (s) kl 08.30-11.30 Sten Fransson (s) Inger Hjerpe (s) Claes Axelson (v) Jan Wettmark

Läs mer

ARVIKA KOMMUN, Allmänna utskottet

ARVIKA KOMMUN, Allmänna utskottet Plats och tid Stadshuset, Stora sessionssalen klockan 08 30-11 00 Beslutande Aina Wåhlund ordförande (s) Anders Söderström (s), ersätter Claes Pettersson (s) Sten Fransson (s) Inger Hjerpe (s) Claes Axelson

Läs mer

Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum Blad Allmänna utskottet 2009-09-07

Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum Blad Allmänna utskottet 2009-09-07 Plats och tid Stadshuset, Stora sessionssalen, klockan 08.30-11.50 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Claes Pettersson, ordförande (S) Aina Wåhlund (S) Sten Fransson (S) Inger Hjerpe (S) Claes

Läs mer

Gunnar Tidemand, kommundirektör Annika Eriksson, kommunsekreterare ANSLAG/BEVIS. Protokoll är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Gunnar Tidemand, kommundirektör Annika Eriksson, kommunsekreterare ANSLAG/BEVIS. Protokoll är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Plats och tid Stadshuset, sammanträdesrum Kongsvinger kl 8.30-11.30 Beslutande Claes Pettersson ordförande (s) Aina Wåhlund (s) Sten Fransson (s) Inger Hjerpe (s) Claes Axelson (v) Jan Wettmark (m) Mona

Läs mer

Arvika kommun, Allmänna utskottet

Arvika kommun, Allmänna utskottet Plats och tid Stadshuset, Stora sessionssalen, klockan 08.30-11.15 Beslutande Övriga deltagande Claes Pettersson, ordförande (S) Aina Wåhlund (S) Anders Söderström (S), ersättare för Sten Fransson (S)

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad Plats och tid Sammanträdesrum Kongsvinger, stadshuset, kl. 8.30-11.50 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Claes Pettersson (S), ordförande Aina Wåhlund (S) Sten Fransson (S) Gert Raiml (V) Jan Wettmark

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (9)

Sammanträdesprotokoll 1 (9) Sammanträdesprotokoll 1 (9) Plats och tid Sammanträdesrum Kongsvinger, Ö:a Esplanaden 5, Arvika, kl. 8.30 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Claes Pettersson, ordförande (S) Aina Wåhlund, vice ordförande

Läs mer

Anna Wikstrand, bitr kommundirektör Cecilia Lundqvist Hahne, sekreterare Mattias Thorängen, bisittande sekreterare. Cecilia Lundqvist Hahne

Anna Wikstrand, bitr kommundirektör Cecilia Lundqvist Hahne, sekreterare Mattias Thorängen, bisittande sekreterare. Cecilia Lundqvist Hahne Sammanträdesprotokoll 1 (9) Plats och tid Beslutande ledamöter Övriga närvarande Sammanträdesrum Kongsvinger, Ö:a Esplanaden 5, Arvika, kl. 8.30 10.30 Claes Pettersson, ordförande (S) Aina Wåhlund (S)

Läs mer

Mikael Jareke, kommundirektör Anna Wikstrand, bitr. kommundirektör Mattias Thorängen, sekreterare. Mattias Thorängen.

Mikael Jareke, kommundirektör Anna Wikstrand, bitr. kommundirektör Mattias Thorängen, sekreterare. Mattias Thorängen. Sammanträdesprotokoll 1 (5) Plats och tid Beslutande ledamöter Övriga närvarande Sammanträdesrum Kongsvinger, Ö:a Esplanaden 5, Arvika, kl. 08.30 10.00 Peter Söderström (S), ordförande Aina Wåhlund (S),

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad Plats och tid Sammanträdesrum Kongsvinger, stadshuset, kl. 8.30-12.00 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Claes Pettersson (S), ordförande Aina Wåhlund (S) Sten Fransson (S) Gert Raiml (V), ej 116 Jan

Läs mer

Claes Pettersson, ordförande (S)

Claes Pettersson, ordförande (S) Plats och tid Beslutande Övriga deltagande Stadshuset, sammanträdesrum Kongsvinger, måndagen den 9 november kl. 14.00 16.15 Claes Pettersson, ordförande (S) Aina Wåhlund (S) Jan Wettmark (M) Hans Forssell

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (6) Sammanträdesrum Kongsvinger, Ö:a Esplanaden 5, Arvika, kl

Sammanträdesprotokoll 1 (6) Sammanträdesrum Kongsvinger, Ö:a Esplanaden 5, Arvika, kl Sammanträdesprotokoll 1 (6) Plats och tid Beslutande ledamöter Övriga närvarande Sammanträdesrum Kongsvinger, Ö:a Esplanaden 5, Arvika, kl. 8.30 11.25 Claes Pettersson, ordförande (S) Aina Wåhlund, Vice

Läs mer

Kommunstyrelsen

Kommunstyrelsen Plats och tid Stadshuset, sammanträdesrum Kongsvinger, kl. 15.30 16.00. Beslutande Claes Pettersson, ordförande (s) Aina Wåhlund (s) Jan Wettmark (m) Sten Fransson (s) Inger Hjerpe (s) Lars-Ove Jansson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad Plats och tid Sammanträdesrum Kongsvinger, stadshuset, kl. 8.30-11.50 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Claes Pettersson (S), ordförande Aina Wåhlund (S) Sten Fransson (S) Gert Raiml (V) Jan Wettmark

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Plats och tid Stadshuset, sammanträdesrum Kongsvinger kl 13.00-17.00 Beslutande Ledamöter Aina Whålund Ordförande (S) Lisbeth Öjstrand (FP) Margaretha von Wachenfeldt (S) Peter Joensuu (M) Lars-Ove Jansson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad Plats och tid Sammanträdesrum Kongsvinger, stadshuset, kl. 8.30-9.30 Beslutande Ledamöter Claes Pettersson (S), ordförande (S) Aina Wåhlund (S) Sten Fransson (S) Inger Hjerpe (S) Claes Axelson (V) Jan

Läs mer

Gunnar Tidemand, kommundirektör Annika Eriksson, kommunsekreterare JanÅke Hermansson, bitr kommundirektör 79

Gunnar Tidemand, kommundirektör Annika Eriksson, kommunsekreterare JanÅke Hermansson, bitr kommundirektör 79 Plats och tid Hillringsberg, REC Scamnodule AB kl 0830-1200 Beslutande Claes Pettersson ordförande (s) Aina Wåhlund (s) Sten Fransson (s) Inger Hjerpe (s) Claes Axelson (v) Jan Wettmark (m) Uno Eriksson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (5)

Sammanträdesprotokoll 1 (5) Sammanträdesprotokoll 1 (5) Plats och tid stadshuset, Kongsvinger, Ö:a Esplanaden 5, 671 81 Arvika, kl. 11.00 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Claes Pettersson, Ordförande (S) Aina Wåhlund, Vice

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad Beslutande Plats och tid Stadshuset, sammanträdesrum Kongsvinger kl 13.00-17.30 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Aina Wåhlund (S), ordförande Lars-Ove Jansson (S) Lisbeth Öjstrand (FP) Margaretha

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Kommunledningsutskottet 2012-11-27 362 Plats och tid Sammanträdesrum Kongsvinger, stadshuset, kl. 8.30-12.15 Beslutande Ledamöter Claes Pettersson (S), ordförande Margareta Asserwall (S), ersättare för

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad Utskottet Samhällsbyggnad, miljö och service 2010-11-11 108 Plats och tid Stadshuset, Kongsvinger kl. 14.00-15.30 Beslutande Ledamöter Inger Hjerpe, ordförande (S) Elisabeth Hjalmarsson (S) ersättare för

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Utskottet Samhällsbyggnad, miljö och service 2010-10-21 101 Plats och tid Stadshuset, Kongsvinger kl. 14.00-16.15 Beslutande Ledamöter Inger Hjerpe, ordförande (S) Nils-Gunnar Andersson (S) Pia Embretsen

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad Plats och tid Sammanträdesrum Kongsvinger, stadshuset kl 8.30-12.00, 13.00-15.45 Beslutande Ledamöter Claes Pettersson (S), ordförande Aina Wåhlund (S) Jan Wettmark (M) Sten Fransson (S) Margareta Asserwall

Läs mer

Claes Pettersson, Ordförande (S) Aina Wåhlund (S) Jan Wettmark (M) Sten Fransson (S) Gert Raiml (V) Gösta Frödin (FP) Mona Smedman (C)

Claes Pettersson, Ordförande (S) Aina Wåhlund (S) Jan Wettmark (M) Sten Fransson (S) Gert Raiml (V) Gösta Frödin (FP) Mona Smedman (C) Sammanträdesprotokoll 1 (8) Plats och tid Beslutande ledamöter Övriga närvarande Sammanträdesrum Kongsvinger, Ö:a Esplanaden 5, Arvika, kl. 8.30 11.55 Claes Pettersson, Ordförande (S) Aina Wåhlund (S)

Läs mer

Gunnar Tidemand, kommundirektör Annika Eriksson, kommunsekreterare. Protokoll är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Gunnar Tidemand, kommundirektör Annika Eriksson, kommunsekreterare. Protokoll är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Plats och tid Stadshuset, sammanträdesrum Kongsvinger kl 8.30-12.00 Beslutande Claes Pettersson ordförande (s) Anders Söderström(s) ersätter Aina Wåhlund (s) Sten Fransson (s) Inger Hjerpe (s) Claes Axelson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL ARVIKA KOMMUN. Allmänna utskottet 2007-10-08

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL ARVIKA KOMMUN. Allmänna utskottet 2007-10-08 Plats och tid Stadshuset, Stora sessionssalen, kl. 08.30-12.00 Beslutande Claes Pettersson, ordförande (s) Aina Wåhlund (s) Sten Fransson (s) Inger Hjerpe (s) Jan Wettmark (m) Uno Eriksson (m) (c) Gösta

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad Plats och tid Sammanträdesrum Kongsvinger, stadshuset, kl. 8.30-12.05 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Claes Pettersson (S), ordförande Aina Wåhlund (S) Sten Fransson (S) Gerd Karlsson (S), ersättare

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL ARVIKA KOMMUN. Kommunstyrelsen Claes Pettersson, ordförande (s) Aina Wåhlund (s) Jan Wettmark (m) Sten Fransson

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL ARVIKA KOMMUN. Kommunstyrelsen Claes Pettersson, ordförande (s) Aina Wåhlund (s) Jan Wettmark (m) Sten Fransson Plats och tid Arvika Näringslivscentrum, klockan 15.00-16.45 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Claes Pettersson, ordförande (s) Aina Wåhlund (s) Jan Wettmark (m) Sten Fransson (s) Inger Hjerpe

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (7) Sammanträdesrum Kongsvinger, Ö:a Esplanaden 5, Arvika, kl

Sammanträdesprotokoll 1 (7) Sammanträdesrum Kongsvinger, Ö:a Esplanaden 5, Arvika, kl Sammanträdesprotokoll 1 (7) Plats och tid Beslutande ledamöter Övriga närvarande Sammanträdesrum Kongsvinger, Ö:a Esplanaden 5, Arvika, kl. 08.30 10.30 Peter Söderström, (S) ordförande Aina Wåhlund, (S)

Läs mer

Kommunledningsstabens kansli

Kommunledningsstabens kansli Plats och tid Stadshuset, sammanträdesrum Ylöjärvi, kl. 08.30-11.30 Beslutande Claes Pettersson, ordförande (s) Anders Söderström (s), ersättare för Aina Wåhlund (s) Sten Fransson (s) Inger Hjerpe (s)

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad Plats och tid Sammanträdesrum Kongsvinger, stadshuset, kl. 8.30-11.05 Beslutande Ledamöter Claes Pettersson (S), ordförande (S) Lars-Ove Jansson (S), ersättare för Aina Wåhlund (S) Sten Fransson (S) Inger

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad Kommunledningsutskottet 2013-04-29 153 Plats och tid Frykenstrand, Sunne, kl. 8.30-12.00 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Claes Pettersson (S), ordförande Sten Fransson (S) Gert Raiml (V) Jan Wettmark

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad Utskottet Samhällsbyggnad, miljö och service 2010-01-21 1(8) Plats och tid Stadshuset, Kongsvinger kl. 14.00-15.30 Beslutande Ledamöter Inger Hjerpe, ordförande (S) Nils-Gunnar Andersson (S) Torgny Danielsson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL ARVIKA KOMMUN. Allmänna utskottet 2007-11-05

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL ARVIKA KOMMUN. Allmänna utskottet 2007-11-05 Plats och tid Stadshuset, sammanträdesrum Kongsvinger, kl. 08.30-12.00 Beslutande Claes Pettersson, ordförande (s) Anders Söderström (s), ersätter Aina Wåhlund (s) Sten Fransson (s) Inger Hjerpe (s) Jan

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Kommunledningsutskottet 2013-02-04 54 Plats och tid Sammanträdesrum Kongsvinger, stadshuset, kl. 8.30-11.50 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Claes Pettersson (S), ordförande Aina Wåhlund (S) Sten

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad Plats och tid Sammanträdesrum Kongsvinger, stadshuset, kl. 8.30-12.15 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Aina Wåhlund (S), ordförande Peter Söderström (S), ersättare för Claes Pettersson (S) Sten Fransson

Läs mer

ARVIKA FJÄRRVÄRME AB. Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum

ARVIKA FJÄRRVÄRME AB. Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Plats och tid Stadshuset, Kongsvinger kl 10.35 11.50 2013-04-09 14 Beslutande Ledamöter Anders Söderström, ordförande Lisa Levin, vice ordförande Uno Eriksson, vice ordförande Aina Wåhlund, ledamot Göran

Läs mer

Per-Joel Sewelén, verksamhetschef Johan Åkerman, sekreterare Malin Linell, musikledare 38. Johan Åkerman

Per-Joel Sewelén, verksamhetschef Johan Åkerman, sekreterare Malin Linell, musikledare 38. Johan Åkerman Sammanträdesprotokoll 1 (6) Plats och tid Stadshuset, Kongsvinger, Ö:a Esplanaden 5, 671 81 Arvika, kl. 08.00 11.15 Beslutande ledamöter Aina Wåhlund, Ordförande (S) ej 36 Lars-Ove Jansson, Vice ordförande

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Kommunledningsutskottet 2013-01-21 37 Plats och tid Sammanträdesrum Kongsvinger, stadshuset, kl. 8.30-11.40 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Claes Pettersson (S), ordförande Aina Wåhlund (S) Sten

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Utskottet Vård och omsorg 2010-03-18 30 Plats och tid Garvaren röd, kl. 13.15-17.15 Beslutande Ledamöter Sten Fransson, ordförande (S) Kerstin Svensson (S) Peter Jouensuu (M) Hans Forssell (S) Maria Rönnehäll

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad Plats och tid Sammanträdesrum Kongsvinger, stadshuset, kl. 8.30-11.00 Beslutande Ledamöter Claes Pettersson (S), ordförande (S) Aina Wåhlund (S) Sten Fransson (S) Inger Hjerpe (S) Claes Axelson (V) Jan

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (7)

Sammanträdesprotokoll 1 (7) Sammanträdesprotokoll 1 (7) Plats och tid Stadshuset, Kongsvinger, Ö:a Esplanaden 5, 671 81 Arvika, kl. 13.00 15.45 Beslutande ledamöter Aina Wåhlund, Ordförande (S), ej 64 Henrik Axelsson, 1:e vice ordförande

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad Utskottet Samhällsbyggnad, miljö och service 2010-04-20 28 Plats och tid Stadshuset, Kongsvinger kl. 14.00-16.45 Beslutande Ledamöter Inger Hjerpe, ordförande (S) Nils-Gunnar Andersson (S) Torgny Danielsson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad Utskottet Vård och omsorg 2013-02-21 10 Plats och tid Garvaren röd, kl 13.15 17.10 Beslutande Ledamöter Sten Fransson (S), ordförande Maria Rönnehäll (S) Hans Forssell (S) Börje Wahlund (M) Harry Eklöf

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Kommunledningsutskottet 2013-02-18 68 Plats och tid Sammanträdesrum Kongsvinger, stadshuset, kl. 8.30-11.40, 13.00-14.10 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Claes Pettersson (S), ordförande Aina Wåhlund

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Plats och tid Beslutande Ledamöter Stadshuset, sammanträdesrum Kongsvinger, Ö:a Esplanaden 5, Arvika Onsdagen den 20 februari kl 08.00 12.00 Aina Whålund Ordförande (S) Margaretha von Wachenfeldt (S) Peter

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad Utskottet Vård och omsorg 2012-11-13 96 Plats och tid Garvaren röd, kl 13.15 17.15 Beslutande Ledamöter Sten Fransson (S), ordförande Maria Rönnehäll (S) Hans Forssell (S) Sara Andersson (MP) Börje Wahlund

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Plats och tid Sammanträdesrum Kongsvinger, stadshuset, kl. 8.30-12.40 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Claes Pettersson (S), ordförande Aina Wåhlund (S) Sten Fransson (S) Inger Hjerpe (S) Claes Axelson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad Plats och tid Sammanträdesrum Kongsvinger, stadshuset, kl. 14.00-15.30 Beslutande Ledamöter Gerd Karlsson, ordförande, (S), 88-89 Kenneth Wåhlund, ordförande, (S), 87, ej 88-89 Arne Andersson (S), ersättare

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad Plats och tid Sammanträdesrum Kongsvinger, stadshuset, kl. 8.30-12.00, 13.00-15.00 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Claes Pettersson (S), ordförande Aina Wåhlund (S) Sten Fransson (S) Gert Raiml

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (10) Sammanträdesrum Kongsvinger Ö:a Esplanaden 5, Arvika, kl

Sammanträdesprotokoll 1 (10) Sammanträdesrum Kongsvinger Ö:a Esplanaden 5, Arvika, kl Sammanträdesprotokoll 1 (10) Plats och tid Beslutande ledamöter Övriga närvarande Sammanträdesrum Kongsvinger Ö:a Esplanaden 5, Arvika, kl. 8.30 12.15 Peter Söderström (S), ordförande Aina Wåhlund (S),

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad Utskottet Vård och omsorg 2013-06-19 45 Plats och tid ANC, kl 8.30 16.00 Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Sten Fransson (S), ordförande Maria Rönnehäll (S)

Läs mer

ARVIKA FASTIGHETS AB. Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2013-11-18 76

ARVIKA FASTIGHETS AB. Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2013-11-18 76 Plats och tid Scandic Winn, Karlstad, kl 9.15-11.30 2013-11-18 76 Beslutande Ledamöter Claes Pettersson, ordförande Ann-Sofie Alexandersson, vice ordförande Peter Joensuu, vice ordförande Lars-Ove Jansson,

Läs mer

Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum Blad Allmänna utskottet 2009-11-02

Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum Blad Allmänna utskottet 2009-11-02 Plats och tid Stadshuset, Stora sessionssalen, klockan 8.30-12.00 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Claes Pettersson, ordförande (S) Aina Wåhlund (S) Sten Fransson (S) Anders Söderström (S),

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Kommunledningsutskottet 2013-03-18 96 Plats och tid Sammanträdesrum Kongsvinger, stadshuset, kl. 8.30-11.25 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Aina Wåhlund (S), ordförande Peter Söderström (S), ersättare

Läs mer

Gunnar Tidemand, kommundirektör Annika Eriksson, kommunsekreterare. Protokoll är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Gunnar Tidemand, kommundirektör Annika Eriksson, kommunsekreterare. Protokoll är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Plats och tid Stadshuset, sammanträdesrum Kongsvinger kl 8.30-12.00 Beslutande Övriga deltagande Claes Pettersson ordförande (s) Aina Wåhlund (s) Sten Fransson (s) Inger Hjerpe (s) Claes Axelson (v) Jan

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad Plats och tid Sammanträdesrum Kongsvinger, stadshuset, kl. 8.30-10.35 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Claes Pettersson (S), ordförande Aina Wåhlund (S) Sten Fransson (S) Inger Hjerpe (S) Claes Axelson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad Plats och tid Stadshuset, sammanträdesrum Kongsvinger, måndagen den 29 november 2010, kl 14.00-15.55. Beslutande Ledamöter Claes Pettersson, ordförande (S) Aina Wåhlund (S) Jan Wettmark (M) Sten Fransson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (8)

Sammanträdesprotokoll 1 (8) Sammanträdesprotokoll 1 (8) Plats och tid Garvaren Röd, kl. 13.15 17.00 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Sten Fransson, Ordförande (S) Lena Kandergård, 1:e vice ordförande (S) Börje Wahlund, 2:e

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (9)

Sammanträdesprotokoll 1 (9) Sammanträdesprotokoll 1 (9) Plats och tid Stadshuset, Kongsvinger, Ö:a Esplanaden 5, 671 81 Arvika, kl. 13.00 16.50 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Aina Wåhlund, ordförande (S) Henrik Axelsson (S),

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad Plats och tid Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Stadshuset, sammanträdesrum Kongsvinger, Ö:a Esplanaden 5, Arvika onsdagen den 4 september, kl 13.00-17.20 Aina Wåhlund Ordförande (S) Lisbeth Öjstrand

Läs mer