Härmed vill distriktsstyrelsen för Roslagens scoutdistrikt avge verksamhetsberättelse för 2016 års verksamhet.

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Härmed vill distriktsstyrelsen för Roslagens scoutdistrikt avge verksamhetsberättelse för 2016 års verksamhet."

Transkript

1 Härmed vill distriktsstyrelsen för Roslagens scoutdistrikt avge verksamhetsberättelse för 2016 års verksamhet. Tack för det här året! Här får ni läsa vilken verksamhet vi och ni tillsammans har skapat för Roslagens scouter. Roslagen, mars 2017 Roslagens distriktsstyrelse Sid 1 (9)

2 Vi lyssnar, genomför och representerar Distriktsstyrelsen eftersträvar att till ta sig medlemmarnas åsikter och på bästa sätt stötta kårerna. Styrelsen utgår framförallt från beslut fattade av distriktsstämman men dialog sker även under året genom att det arrangeras kårstyrelseträffar och sker direktkontakt med kårer. Vi vill att kårerna ser distriktet som en viktig informationskanal, både mellan kårer och från nationell nivå. Distriktet arbetar med att ha kontakt med alla kårer och informerar dem på olika sätt samtidigt som distriktet kan hjälpa kårerna att nå ut med sin information och sina frågor. Uppdrag till styrelsen under 2016 är att arbeta med att underlätta detta arbete och göra det bättre och tydligare. Skapa vision och mål för detta arbete. Utbildning Scouternas folkhögskola ansvarar för och administrerar alla ramverkskurser. Dessa är fortfarande under uppbyggnad. Rent organisatoriskt samordnar den Regionala Utbildningsgruppen all ramverksutbildning som sker i Roslagen, Birka, Södertörn och Stockholms distrikt. Vi ska också verka för att Roslagens scouter har möjlighet att gå utbildningar inom Scouterna. Vi ska genomföra intressekurserna Läder och SjöLU i Roslagens regi. Övrigt mål Vi vill ha ett tydligt samarbete med Scouternas folkhögskola vad det gäller ledarutbildningar. Leda scouting har vid fyra tillfällen genomförts i det längre utförandet, med deltagare från hela regionen. Den kortare varianten om sex timmar har dessutom genomförts vid två tillfällen ute hos ett par kårer. Diskussioner om en intressekurs har förts men inget kursteam et.c. har tillsatts. Läderkursen genomfördes på Skatboet 5-8 februari. SjöLU W gick av stapeln september på Vindalsö. Inom regionen har distriktsrepresentanter börjat en diskussion kring regionens intressekurser. Kårutveckling Vi ska göra kårbesök hos alla våra kårer för att bättre kunna lära känna dem och stötta dem där de behöver oss. Vi ska ha telefonkontakt med våra kontaktkårer så att de vet vilken personlig kontakt de har i styrelsen. Vi håller i en kårordförandemiddag varje termin för att öka samhörigheten mellan kårer och distriktet, och ordnar andra funktionärsmiddagar, till exempel för kassörer. Sid 2 (9)

3 Vi budgeterar för en Kårpeng på kr. Pengar kan ansökas av kårerna för 1. kårarrangemang där minst två kårer från distriktet deltar eller 2. som bidrag till att skicka någon av era ledare på Tre klöver Gilwell-utbildning eller annan liknande utbildning kr betalas ut per termin. Först till kvarn gäller. Vi ska tillhandahålla rekryteringsmaterial för de kårer som behöver och uppmana till att de använder möjligheten att trycka upp material på Kansliet och vi står för kostnaden. Övrigt mål Vi vill att kårerna ser oss som en naturlig kontaktväg vid olika frågor där de tror vi kan hjälpa till. Den 31 december 2016 fanns det 23 scoutkårer i Roslagens scoutdistrikt: Byängskåren Täby kommun Stockholms län Danderyds sjöscoutkår Danderyds kommun Stockholms län Djursholms scoutkår Danderyds kommun Stockholms län Ekebyholms scoutkår Norrtälje kommun Stockholms län Hallstaviks scoutkår Norrtälje kommun Stockholms län Husarö scoutkår Österåkers kommun Stockholms län Lidingö-Bodals sjöscoutkår Lidingö stad Stockholms län Lidingö-Breviks sjöscoutkår Lidingö stad Stockholms län Lohärads scoutkår Norrtälje kommun Stockholms län Norra Lidingö sjöscoutkår Lidingö stad Stockholms län Norrtälje-Malsta scoutkår Norrtälje kommun Stockholms län Norrtälje scoutkår Norrtälje kommun Stockholms län Norrtälje scoutkår FA Norrtälje kommun Stockholms län Näsby Parks scoutkår Täby kommun Stockholms län Roslags Näsby scoutkår Täby kommun Stockholms län Stocksunds scoutkår Danderyds kommun Stockholms län Täby kyrkby scoutkår Täby kommun Stockholms län Täby Västra scoutkår Täby kommun Stockholms län Vallentuna scoutkår Vallentuna kommun Stockholms län Waxholms scoutkår Vaxholms kommun Stockholms län Viggbyholms sjöscoutkår Täby kommun Stockholms län Österåkers scoutkår Österåkers kommun Stockholms län Östhammars sjöscoutkår Östhammars kommun Uppsala län Under året har Österåker KM lagts ner. Distriktet hade 2419 bekräftade medlemmar. Av dessa var 1379 män, 1016 kvinnor och 24 ej angivit. Av medlemmarna var 1774 yngre än 26 år. Rekryteringsmaterial har funnits till kårernas förfogande via Kansliet och en del av kårerna har utnyttjat denna tillgång. Vi har inte gjort kårbesök hos de flesta kårerna i år men vi har varit i kontakt med alla kårer på något sätt. Vi känner att vi har haft en god kontakt med kårerna under året och att de har haft förtroende för Roslagens scoutdistrikt. Vi har haft en KO-middag i mars. I december bjöd distriktet in till en julfest för alla Ko, vko och de distriktsfunktionärer som blivit begåvade med distriktets Funktionärsmärke. Sid 3 (9)

4 Ett närmare samarbete har inletts med Regionala Utvecklingskansliet i syfte att utbyta information om distriktets kårer. Kårpengen har inte delats ut i år pga. att inga ansökningar har inkommit. Kårpengen är kr totalt och kårerna kan ansöka om att få ta del av denna summa för att täcka kostnaderna för ex genomförandet av arrangemang där minst två kårer från distriktet deltar, eller om man har ledare som går TG-utbildningen eller andra utbildningar på högre nivå. Under 2016 har det beslutats om stipendium ur Stipendiefonden på kr till Lidingö-Bodals sjöscoutkår som har sökt bidrag för sitt läger i Kandersteg. Arrangemang Roslagens dag genomförs i maj Tävlingen genomförs enligt de nya reglerna som tagits fram. Vi fortsätter arbetet med att skapa ett distriktsläger 2016 med temat Sjö för alla! Vi deltar i planeringen av Scouternas natt och gör det till en bra tävling för hela regionens scouter. Övriga mål Till distriktsgemensamma arrangemang bjuds alla kårer i distriktet in, även de kårer som tillhör andra samverkansorganisationer distrikt eller regioner inom vårt geografiska område bjuds in. Vi vill uppmana våra kårer att delta i andra distrikts arrangemang. Regionsmästerskap i nattorientering arrangeras under hösten Den viktigaste verksamheten genomförs i scoutkårernas patruller, avdelningar och utmanarscoutlag. Roslagens Scoutdistrikt arrangerar distriktsgemensamma arrangemang som alla kårer i distriktet inbjuds till. Även kårer från andra scoutförbund inom vårt geografiska område bjuds in. Vi har en stor andel sjöscoutkårer i distriktet, därför är vi delaktiga både i landscoutaktiviteter och sjöscoutaktiviteter. Roslagens dag Arrangör var Danderyd, Lidingö Brevik, Norrtälje, Roslags Näsby, Waxholm och Österåker scoutkårer. Tävlingen hölls i Åkersbergas friluftsområde Domarudden den 15 maj. Dagen bjöd på ett trevligt arrangemang och glad stämning hos alla. I Renhornstävlingen för spårare, vanns patrulltävlingen av patrull Älgen, Österåkers scoutkår och avdelningstävlingen av avdelning Skogsdjuren Österåkers scoutkår. I Hjorthornstävlingen, för upptäckare, vanns patrulltävlingen av patrull Falkarna, Österåkers scoutkår och avdelningstävlingen av Barracudan, Norra Lidingö Sjö. I Älghornstävlingen, för äventyrare, vanns patrulltävlingen av patrullen Lo, Österåkers scoutkår och avdelningstävlingen av Sjöfåglarna, Waxholms scoutkår. I tävlingen om Vildsvinsbeten vanns av Puttifrånkuddarna från Norrtälje sjöscoutkår. Scouternas Natt / Kruthornet Var ett samarbete mellan de fyra distrikten. Tävlingen gick av stapeln den september och startade i Hökarängen.och fortsatte mot Flatenbadet. Tävlingen innehöll en dag- och en kvällsslinga som avslutades med nattorientering. Söndagen startade med en först-i-mål kontroll. I tävlingen om Silverugglan kom Havsörnen, Waxholms scoutkår på en hedrande 6:e plats Sid 4 (9)

5 I tävlingen om Hajkbenet. kom patrullen Råseglet från Waxholms scoutkår på 8:e plats. I tävlingen om Kruthornet fanns ingen patrull från Roslagen Sjöscoutdagen Regionens sjöscoutkårer möttes den 16 april på Skeppsholmen, en exemplarisk maritim miljö. DM i Nattorientering Tävlingen hölls den 29 september vid Ursviks motionsgård. Sjö För Alla - Distriktsläger Distriktet genomförde för första gången på länge ett distriktsläger. Denna gång på Puttes Camping på Åland. Lägret genomfördes 30 juli till 7 augusti. - att ordna ett distriktsläger där så många av Roslagens scoutkårer som möjligt deltar - att erbjuda ett temaläger Sjö för alla Rädda Östersjön till scouter oavsett om de är sjöeller landscouter - att erbjuda våra scouter en rolig och lärorik lägerupplevelse som skiljer sig från ett kårläger: o våra funktionärer och scouter lär känna nya scouter från distriktets olika kårer, från Åland och från Danmark o våra scouter och funktionärer bygger nya nätverk, lär sig att samarbeta med andra kårer och aktörer/organisationer som stödjer vår verksamhet o våra scouter lär sig mera om Östersjön och hur vi med våra egna val och scouting kan påverka bl. a miljön, matsvinn, återvinning av material och resurser, räddning av personliv, utrotningshotade sjöfågelarter eller resursoptimering o ett aktivt samarbete mellan distriktets kårer och kårer utanför distriktet skapar förutsättningar för långsiktigt samarbete, resursoptimering och utveckling av verksamheten på kår-, distrikt- och nordisk nivå. - att ordna och genomföra ett läger med scouter där hälsa, trygghet, säkerhet, kommunikation, marknadsföring av Scouting och resurser/ekonomi koordineras, säkerställs och levereras av högsta kvalitet och kompetenser tillgängliga samt i samarbete med lokala aktörer. - Totalt 12 av 24 kårer tillhörande Roslagens scoutdistrikt deltog. Utöver det deltog de åländska kårerna (Spejarna, Ålandsflickor), Nacka sjöscoutkår samt danska scouter från Skovvejens Blå Spejdere. Totalt (inklusive de åländska funktionärer/externa resurser samt funktionärer från Roslagens distrikt/nacka som deltog 1-3 dagar av lägret) deltog nästan 800 personer distriktets läger Sjö för alla Både land- och sjöscouter deltog och alla programpunkter var anpassade till scouternas kunskaper och intressen. - Lägrets icke-ekonomiska resultat: o våra funktionärer och scouter lärde känna nya scouter från distriktets olika kårer, från Åland och från Danmark samt lärde sig mycket om samarbete och nätverk med andra kårer och aktörer/organisationer som stödjer vår verksamhet. Detta märks bland annat på följande sätt: planering av distriktets kår till Jamboree 2017 resursdelning avseende deltagande på WSJ19 har diskuterats fortsatta kontakter och nya vänskap som scouter skapade under lägret (mellan olika kårer) samt Sid 5 (9)

6 planering och genomförande av en follow-up hajk DK Challenge 2017 som äger rum i slutet av mars 2017 i Danmark. Hajkens värdar är scouter och funktionärer från Skovvejens Blå Spejdere. Vår ledningsgrupp från Roslagens distrikt (+Nacka) består av scouter från tre kårer. utveckling av distriktets externa relationer och bland annat sponsringsverksamhet har bra förutsättningar. o våra scouter lärde sig mera om Östersjön och hur vi med våra egna val och scouting har betydelse: under Sjö för alla 2016 byggdes det totalt 143 fågelholkar som den lokala fågelskyddsföreningen tog hand om samt registrerade som Ålands bidrag i Finlands kampanj 1 miljon fågelholkar under 2016 scouter och funktionärer berättade för lägrets besökare, distriktets scouter och deras föräldrar, sponsorer och ålänningar om scouting och om nordiskt scoutsamarbete: SFA2016 var med på totalt 3 radiointervjuer (Åland) SFA2016 med i olika tidningar totalt 4 gånger SFA2016 kommunicerade aktivt genom social media före, under och efter lägret (samt har en fortsättning genom DK Challenge 2017 i samma sociala media) genomförde tillsammans med Ålands länshövding Lindbäck samt Mariehamns stadsdirektör Heinonen en scout våg som blev totalt 886 meter lång och ägde rum på torsdag, den 4 augusti o ett aktivare samarbete än före SFA2016: kårernas och scouternas samarbete växer positivt Nacka Sjöscoutkår är en nära partner till distriktet Ålands scouter fortsätter med aktiva kontakter bland annat genom deltagande i Sjöscoutsdagen (VT17), Jamboree17 samt med enstaka kårer sinsemellan WSJ19 planering med delade resurser är möjlig och efterfrågad distriktets verksamhet är aktiv och har starka förutsättningar att utvecklas - Roslagens distriktsläger Sjö för alla 2016 o genomfördes utan allvarliga skador eller olyckor o hade inga incidenter eller tillfällen då scouternas säkerhet inte var av hög nivå o genomfördes ur distriktets perspektiv (nivå) med tillräckliga person-, material- och ekonomiska resurser. o fick positiv respons från kårernas ordförande i samband med en utvärdering av intresse och efterfrågan av fortsatta distriktsläger (2020/2021). o resulterade inte i negativt ekonomiskt slutresultat o resulterade i fortsatta gemensamma hajk-, läger-, kår-, distrikts- och nordiska aktiviteter som kommer att genomföras under o har uppmärksammats positivt även utanför distriktet Sid 6 (9)

7 Utmanarscouting Se till att distriktets utmanarscouter får ta del av information om arrangemang och händelser i distriktet och regionen. Se till att AU har kontakt med distriktsstyrelsen för att få stöd. Distriktet har ett AU med en vuxenrepresentant(vux). Övriga mål Prioritera kontakter mellan kårernas utmanare och roverscouter. Verka för spridning av kunskap till kårerna om AU:s verksamhet samt arrangemang inom distriktet och regionen. Verka för aktiv uppsökande verksamhet av scouter i relevant ålder för dessa ungdomsaktiviteter, det vill säga inte lita på att kårerna gör det. Vara aktivitetsmotor för alla scouter från 15-årsåldern, avlasta kårerna i detta. Kansliet har hjälpt till med utskick och information angående arrangemang. Försmak genomfördes Maj. TING genomfördes på Vässarö 30 september 2 oktober. En spinn-off från SFA-lägret blev Danish Challenge, ett arrangemang gemensamt med de danska scouterna som genomförs i början av Distriktsledning Primära mål Alla kårer vet vilka som jobbar på kansliet och vilken hjälp man kan få där. Vi har en tillgänglig och aktuell hemsida. Övriga mål Distriktsstyrelsen har månatliga möten under terminen och två långsammanträden, ett i januari, som är obligatoriskt för ledamöterna, och ett i augusti/september. Alla distriktsstyrelseledamöter är med på majoriteten av mötena. Distriktsstyrelsen verkar för fortsatt och ökat samarbete inom Stockholmsregionen även gentemot andra scouter i regionen. Distriktsstyrelsen är också aktiv i diskussioner och möten på förbundsnivå, dvs. deltar i distriktsordförandeträffar och förbundsmöten. Extra distriktsstämma 2016 hålls i april hos Norrtälje sjöscoutkår. Ordinarie distriktsstämma 2016 hålls i oktober hos Danderyds sjöscoutkår. Ansvariga för stämmorna under 2017 bestäms under Alla kårer vet hur man tar kontakt med distriktsstyrelsen. Vi informerar scoutkårerna regelbundet om aktiviteter, kurser och andra nyheter. Det genom ett elektroniskt nyhetsbrev som distribueras regelbundet per e-post till alla över 15 år, som har sin adress i medlemsregistret. Sid 7 (9)

8 Distriktsstyrelsen har under året bestått av: Carl Axberg Österåkers scoutkår, ordförande Henrik Eriksson Österåkers scoutkår, vice ordförande Leif Engman Österåkers scoutkår, arrangemang Ann-Charlott Zingmark Viggbyholms sjöscoutkår, ekonomi Minna Storm Viggbyholms sjöscoutkår, ledamot Kerstin Ejderby-Larsson Danderyds sjöscoutkår, suppleant och utbildning Cc Holst Lidingö-Bodals sjöscoutkår, suppleant Marcus Jansson Lidingö-Bodals sjöscoutkår, suppleant Styrelsen har haft 11 protokollförda styrelsemöten. En längre planeringsdag hade styrelsen i januari. Alla ledamöterna har deltagit i majoriteten av styrelsemötena och varit aktiva på mötena. Styrelsen har börjat försök med att ha styrelsemöten på distans, försöken har varit lyckade och vi fortsätter under 2017 för att minska resandet. Carl Axberg deltog i Distriktsledningsträffen i mars. Extra distriktsstämma, ekonomiska stämman, hölls den 19 april i Norrtälje sjöscoutkårs lokal. 15 ombud deltog. Distriktsstämma hölls i Åkersberga den 13 november. 22 ombud deltog. Efter stämman hölls en träff för samordning mellan kårerna inför demokratijamboreen. Husarö Tillsammans med Birka och Södertörn förvaltar vi Husarös scoutgård. Roslagens scoutdistrikt vill vara delaktigt i en positiv utveckling av verksamheten på Husarö. Roslagen har två representanter i Husarö stiftelsen, stiftelsen sköter driften av Husarö och koordinerar konfirmationslägerverksamheten samt den ordinarie kurs- och lägerbokningen som bedrivs på Husarö scoutgård. Prioriterat mål Distriktsstyrelsen ska verka för att Husarö blir mer känt och används av kårerna i regionen, t.ex. ge stöd för att utveckla informationsmaterial. Övrigt mål Tillsammans med Birka och Södertörn arbetar vi för Husarös drift och utveckling ur distriktens perspektiv och har ett nära samarbete med Husaröstiftelsen. Sid 8 (9)

9 Ekonomi Balans- och resultaträkningar redovisas separat. Årets resultat är en vinst på kr mot budgeterat överskott på kr. Skillnaden mot budget beror bland annat på att medlemsavgifterna har stigit pga. ett ökat medlemsantal samt att sommarens distriktsläger på Åland redovisade ett positivt resultat. Kriterierna för att söka landstingsbidrag har ändrats vilket leder till att det är fler som har möjlighet att söka bidrag och Roslagens Scoutdistrikt får därför ett lägre bidrag i år jämfört med tidigare år. Landstingsbidraget från Stockholm och Uppsala län var 229 tkr (föregående år 236 tkr). Kansli och personal Roslagens scoutdistrikt delar kansli med Stockholm och Birka Scoutdistrikt. Roslagen betalar för 20 % av en tjänst. Under året har Magnus Wallström (kanslichef), Gunilla Jägdahl (ekonom) samt Anna Nordin (informatör, delvis föräldraledig) och Anna Björnson (vikarierande informatör) arbetat för oss. Kansliet sköter diverse administrativa uppgifter kring kurser och arrangemang, sprider information och annat vi behöver hjälp med. Magnus har varit ständigt adjungerad till distriktsstyrelsens möten och varit sekreterare vid mötena. Gunilla har skött den löpande ekonomin under året. Anna och Anna har haft hand om hemsidan och nyhetsbrevet. Annexet på August Wahlströms väg 4 har under året sagts upp och kommer att tömmas under första halvåret Roslagens Scoutdistrikt har ingen uttalad strategi i verksamhetsplanen för arbete med jämställdhetsfrågor. Fördelningen mellan kvinnor och män, flickor och pojkar i rörelsen är, och har sedan lång tid tillbaka, varit jämn och verksamheten riktar sig till båda könen. Vi eftersträvar att fördelningen mellan kvinnor och män i distriktsstyrelsen också skall vara jämn, men lika viktigt är att vi får in många unga, eftersom vi vill att scoutrörelsen skall vara en rörelse ledd av unga, stöttad av vuxna. Roslagens scoutdistrikt är medlem i Stockholms Ungdom, Scoutmuseets vänner, Föreningen för Frustunaby, Stockholms scoutskeppslag och studieförbundet Sensus. Roslagens scoutdistrikt representeras i Ida och Leonard Bergströms Stiftelse (Norrtäljes scoutstuga Narven ) av Leif Engman och i Stiftelsen Husarö Scoutgård av Monica Svenselius och Anders Granath. Sid 9 (9)

Handlingar för distriktsstämman 2016

Handlingar för distriktsstämman 2016 Handlingar för distriktsstämman 2016 Sid 1 (15) Innehållsförteckning Kallelse till Distriktsstämma 2016... 3 Delegatantal... 4 Utdrag ur Scouternas stadgar Avsnitt 3 kapitel 8: scouternas distrikt... 5

Läs mer

Kallelse till Distriktsstämma 20 oktober 2013

Kallelse till Distriktsstämma 20 oktober 2013 Kallelse till Distriktsstämma 20 oktober 2013 Distriktsstyrelsen kallar härmed Roslagens scoutdistrikts kårer till årets distriktsstämma. Stämman kommer i år att hållas i Hallstaviks scoutkårs regi, i

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2013

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2013 VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2013 Förslag till stämman 2014-04-09 Härmed vill distriktsstyrelsen för Roslagens scoutdistrikt avge verksamhetsberättelse för 2013 års verksamhet. Tack för det här året! Det är otroligt

Läs mer

Handlingar för distriktsstämman 2018

Handlingar för distriktsstämman 2018 Handlingar för distriktsstämman 2018 Sid 1! (! 14) Innehållsförteckning Hur många ombud har kåren?... 5 Föredragningslista... 7 Val av mötesfunktionärer... 9 Motioner... 9 Valberedningens förslag till

Läs mer

Stockholms scoutdistrikt kårens servicecenter. Information om varför vi har ett distrikt, och vad kansliet kan hjälpa dig med!

Stockholms scoutdistrikt kårens servicecenter. Information om varför vi har ett distrikt, och vad kansliet kan hjälpa dig med! Stockholms scoutdistrikt kårens servicecenter Information om varför vi har ett distrikt, och vad kansliet kan hjälpa dig med! Varför har vi ett distrikt? Distriktets syfte och uppgift är att stödja kårerna

Läs mer

Västmanlands Scoutdistrikt

Västmanlands Scoutdistrikt Västmanlands scoutdistrikts verksamhetsplan 2015 Verksamhetsplanen fastställdes av Distriktsstämman 2014-10-26 Västmanlands scoutdistrikts verksamhetsidé Att stödja Västmanlands scoutkårer så att de kan

Läs mer

Västmanlands Scoutdistrikt

Västmanlands Scoutdistrikt Västmanlands scoutdistrikts verksamhetsplan 2016 Verksamhetsplanen fastställdes av Distriktsstämman 2015-11-22 Västmanlands scoutdistrikts verksamhetsidé Att stödja Västmanlands scoutkårer så att de kan

Läs mer

Scouterna Västmanland

Scouterna Västmanland Västmanlands scoutdistrikts verksamhetsplan 2014 Verksamhetsplanen föreslås av distriktsstyrelsen och fastställdes av distriktsstämman 2013-10-19 Västmanlands scoutdistrikts verksamhetsidé Att stödja Västmanlands

Läs mer

Västmanlands Scoutdistrikt

Västmanlands Scoutdistrikt Verksamhetsplan 2019 Verksamhetsplanen fastställdes av Distriktsstämman 2018-11-24 Västmanlands scoutdistrikts verksamhetsidé Att stödja Västmanlands scoutkårer så att de kan bedriva bra scouting. Övergripande

Läs mer

Verksamhetsplan 2017

Verksamhetsplan 2017 Verksamhetsplan 2017 Södertörns scoutdistrikt Distriktsstyrelsen 2016-04-10 Uppdaterad 2016-09-27 Verksamhetsplan 2017 sida 1/10 Verksamhetsplan 2017 Södertörns scoutdistrikt Distriktsstyrelsen 2016-04-10

Läs mer

Västmanlands Scoutdistrikt

Västmanlands Scoutdistrikt Västmanlands scoutdistrikts verksamhetsplan 2017 FÖRSLAG Tillägg och ändringar från 2016 är kursiva, text som föreslås tas bort är struken Verksamhetsplanen fastställdes av Distriktsstämman 2016-11-12

Läs mer

Västmanlands Scoutdistrikt

Västmanlands Scoutdistrikt Västmanlands scoutdistrikts verksamhetsplan 2018 FÖRSLAG Tillägg och ändringar från 2017 är kursiva, text som föreslås tas bort är struken Verksamhetsplanen fastställs av Distriktsstämman 2017-11-25 Västmanlands

Läs mer

Verksamhetsplan 2018

Verksamhetsplan 2018 Verksamhetsplan 2018 Södertörns scoutdistrikt Distriktsstyrelsen 2017-09-03 Uppdaterad 2017-09-03 Verksamhetsplan 2018 sida 1/10 Verksamhetsplan 2018 Södertörns scoutdistrikt Distriktsstyrelsen 2017-09-03

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2018

Verksamhetsberättelse 2018 Till extra distriktsstämma 7 april 2019 Orgnr: 81 24 00-2653 Sida 1/7 Innehållsförteckning 1 Inledning 3 2 Ledning och styrning 3 2.1 Distriktsstyrelsens sammansättning och ansvarsområden 3 2.2 Distriktsfunktionärer

Läs mer

Distriktet. Distriktet förväntar sig att kårerna:

Distriktet. Distriktet förväntar sig att kårerna: Förslag Södra Skånes scoutdistrikt Distriktet Distriktet har idag ett omfattande ansvar för att stödja kårer och kretsar samt andra organisationer inom vår verksamhet. Detta ansvar tar vi genom att under

Läs mer

Huvudmålen är ofta formulerade visionärt, för att sedan brytas ned i delmål och i största utsträckning också i mätbara mål.

Huvudmålen är ofta formulerade visionärt, för att sedan brytas ned i delmål och i största utsträckning också i mätbara mål. Sidan 13 av 21 Verksamhetsplan 2016 Det är dags för ett nytt år! Årets verksamhetsplan bygger på samma grund som föregående år. För att tydliggöra vad det är som skall uppnås med distriktets verksamhet

Läs mer

Verksamhetsplan 2014

Verksamhetsplan 2014 Verksamhetsplan 2014 Till ordinarie distriktsstämma 17 november 2013 sida 1/11 Innehållsförteckning 1 Vision... 3 2 Ekonomi... 3 2.1 Principer för budgetering... 3 2.2 Rambudget 2014... 4 2.3 Landstingsbidrag

Läs mer

Verksamhetsplan 2015-2016

Verksamhetsplan 2015-2016 Verksamhetsplan 2015-2016 Västerbotten Ångermanlands Scoutdistrikt Vår vision Det här drömmer vi om: Unga som gör världen bättre If it isn t fun it isn t scouting, Robert Baden-Powell Vår uppgift: Vi ska

Läs mer

Verksamhetsplan 2015

Verksamhetsplan 2015 Verksamhetsplan 2015 Antagen 2014-11-16 Sida 1/14 Innehållsförteckning 1. Vision 2. Ekonomi 2.1. Principer för budgetering 2.2. Rambudget 2015 2.3. Landstingsbidrag och distriktsavgift 2.4. Finansiella

Läs mer

Norra Smålands scoutdistrikt ska öka medlemsantalet med 10 % fram till 31/12 2015.

Norra Smålands scoutdistrikt ska öka medlemsantalet med 10 % fram till 31/12 2015. av verksamhetsplanen inför distriktsstämman 2015. 1 Rekrytera Norra Smålands scoutdistrikt ska öka medlemsantalet med 10 % fram till 31/12 2015. Alla scoutkårer ska utifrån sina egna behov genomföra någon

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2017

Verksamhetsberättelse 2017 Verksamhetsberättelse 2017 Till extra distriktsstämma 8 april 2018 Orgnr: 81 24 00-2653 sida 1/9 Innehållsförteckning 1 Inledning... 3 2 Ledning och styrning... 3 2.1 Distriktsstyrelsens sammansättning

Läs mer

Verksamhetsberättelse för Västbodals scoutdistrikt 2016

Verksamhetsberättelse för Västbodals scoutdistrikt 2016 Verksamhetsberättelse för Västbodals scoutdistrikt 2016 Verksamhetsberättelsen är utformad efter den målsättning för 2015-2020 som antogs vid Distriktsstämman våren 2015. Kårstöd Skapa mötesplatser mellan

Läs mer

Verksamhetsplan 2018 Scouterna Örebro län

Verksamhetsplan 2018 Scouterna Örebro län Verksamhetsplan 2018 Scouterna Örebro län Inledning Scouterna Örebro län är Scouternas geografiska distrikt för de scoutkårer som enligt Scouternas stadgar kapitel åtta måste tillhöra ett distrikt samt

Läs mer

4) att: Distirbuera DEMED digitalt. (Detta bör ge kostnadsbesparing på ca 90 000 kr/år)

4) att: Distirbuera DEMED digitalt. (Detta bör ge kostnadsbesparing på ca 90 000 kr/år) Tilllägg till Verksamhetsplan 2015 Redaktionsutskottet har valt att ta sig redaktionella friheter för att kunna göra ett så bra beslutsunderlag som möjligt. (Därav har vissa lappar behövt skriva om.) 1)

Läs mer

Verksamhetsplan 2015. TRELLEBORGS SCOUTKÅR Gemenskap och friluftsliv sedan 1911

Verksamhetsplan 2015. TRELLEBORGS SCOUTKÅR Gemenskap och friluftsliv sedan 1911 Verksamhetsplan 2015 TRELLEBORGS SCOUTKÅR Gemenskap och friluftsliv sedan 1911 Verksamhetsplan Vi erbjuder barn och unga unika möjligheter till utveckling, äventyr och gemenskap. Vi vill att alla ska få

Läs mer

Verksamhetsplan 2017 Scouterna Örebro län

Verksamhetsplan 2017 Scouterna Örebro län Verksamhetsplan 2017 Scouterna Örebro län Inledning Scouterna Örebro län är Scouternas geografiska distrikt för de scoutkårer som enligt Scouternas stadgar kapitel åtta måste tillhöra ett distrikt samt

Läs mer

Delegationsordning för Stockholms Scoutdistrikt fastställd av distriktsstyrelsen 2015-01-10.

Delegationsordning för Stockholms Scoutdistrikt fastställd av distriktsstyrelsen 2015-01-10. Delegationsordning för Stockholms Scoutdistrikt fastställd av distriktsstyrelsen 2015-01-10. Sammanfattning och bakgrund Det operativa arbetet i Stockholms Scoutdistrikt (nedan kallat distriktet) utgår

Läs mer

Förslag till verksamhetsplan 2015

Förslag till verksamhetsplan 2015 Distriktet Förslag till verksamhetsplan 2015 Det nya distriktet har börjat hitta sina former och under 2015 fortsätter arbetet. Vi arrangerar minst två träffar i varje krets där vi förutsätter att kårerna

Läs mer

Verksamhetsplan 2014. Vi kommer fortsätta vår satsning på att utveckla och behålla både medlemmar och verksamhet i distriktet.

Verksamhetsplan 2014. Vi kommer fortsätta vår satsning på att utveckla och behålla både medlemmar och verksamhet i distriktet. Distriktet Ett gemensamt distrikt har startat 2013. Detta är nytt för alla och under 2014 fortsätter arbetet med att skapa formerna för detta distrikt. Förutom det som direkt berör distriktet, är det viktigt

Läs mer

Verksamhetsplan: 2017

Verksamhetsplan: 2017 Verksamhetsplan: 2017 Inför 2017 har distriktstyrelsen valt att koppla samman verksamhetsplanen och distriktets mål med Scouterna strategi 2015-2025. Distriktet har ett stöttande uppdrag till distriktets

Läs mer

Tävling är öppen fram till den 29 november

Tävling är öppen fram till den 29 november Kårträff 25/9 Nya hemsidan- en rundtur Webbutbildning för kårer Nytt distriktsmärke Ny distriktstruktur Extra lägerbidrag Årsmötet/Stämman- viktigaste frågorna Regionala utbildningar Västra kansliet Gruppdiskussion

Läs mer

NORDÖSTRA GÖTALANDS SCOUTDISTRIKT

NORDÖSTRA GÖTALANDS SCOUTDISTRIKT Verksamhetsplan Nordöstra Götalands Scoutdistrikt 2016 NORDÖSTRA GÖTALANDS SCOUTDISTRIKT den 27 februari 2016 Skriven av: Distriktsstyrelsen VERKSAMHETSPLAN Nordöstra Götalands Scoutdistrikt 2016 Innehåll

Läs mer

Delegationsordning för Stockholms Scoutdistrikt fastställd av distriktsstyrelsen

Delegationsordning för Stockholms Scoutdistrikt fastställd av distriktsstyrelsen Delegationsordning för Stockholms Scoutdistrikt fastställd av distriktsstyrelsen 2018-02-13 Sammanfattning och bakgrund Det operativa arbetet i Stockholms Scoutdistrikt (nedan kallat distriktet) utgår

Läs mer

Kl. 10.10 Introduktion av påverkanstorget. Kl. 10.30 Påverkanstorget öppnar. Kl. 12.00 Lunch med aktiviteter. Kl. 13.00 Förhandlingarna återupptas

Kl. 10.10 Introduktion av påverkanstorget. Kl. 10.30 Påverkanstorget öppnar. Kl. 12.00 Lunch med aktiviteter. Kl. 13.00 Förhandlingarna återupptas Inbjudan Styrelsen för Hallands Scoutdistrikt inbjuder till distriktsstämma 2013. Kallelsen har skickats ut tidigare via epost 2013-08-11 Plats: Parkskolans aula, Engelbrektsgatan 6-8, 312 31 Laholm Tid:

Läs mer

Protokoll Distriktstyrelsemöte 5 maj

Protokoll Distriktstyrelsemöte 5 maj Protokoll Distriktstyrelsemöte 5 maj Datum: Plats: Löpnummer: 1 maj 2018 Påarp Scoutkår Möte 5, år 2018 Deltagare Närvarande Distriktsordförande Peter Wilhelmsson Vice Distriktsordförande Arrangemangsansvarig

Läs mer

Uppföljning av verksamhetsplanen vid distriktsstämman 2015.

Uppföljning av verksamhetsplanen vid distriktsstämman 2015. Uppföljning av verksamhetsplanen vid distriktsstämman 2015. Uppföljningen är gjord under Norra Smålands scoutdistrikts distriktsstämma 2015-03-07. Enligt distriktets verksamhetsplan 2014-2015 skall det

Läs mer

Rapport om ungdomsinflytande

Rapport om ungdomsinflytande Rapport om ungdomsinflytande På förbundsstämman 2009 uppdrogs åt Svenska Scoutförbundet styrelse att ta fram en rapport som visar hur ungdomsinflytandet fungerar idag. I rapporten har även tankar om hur

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2018

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2018 VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2018 Stockholms scoutskeppslags styrelse vill härmed avge följande berättelse över verksamheten under år 2018: Under verksamhetsåret har styrelsen haft följande sammansättning: Ordförande

Läs mer

Protokoll 2016:10 Datum:

Protokoll 2016:10 Datum: Protokoll 2016:10 Datum: 2016-09-19 Närvarande Jenny Irwert Jan Månsson Panagiotis Nikolis Jakob Revellé Marcus Sannevik Tobias Stellert David Udén Frånvarande Magnus Bernhardson Anna Gottfridsson Pernilla

Läs mer

Verksamhetsberättelse för Västbodals scoutdistrikt 2015

Verksamhetsberättelse för Västbodals scoutdistrikt 2015 Verksamhetsberättelse för Västbodals scoutdistrikt 2015 Verksamhetsberättelsen är utformad efter den målsättning för 2015-2020 som antogs vid Distriktsstämman våren 2015. Kårstöd Skapa mötesplatser mellan

Läs mer

Stadgar för scoutkåren Torslanda Sjöscoutkår, organisationsnummer Antagna av kårstämman

Stadgar för scoutkåren Torslanda Sjöscoutkår, organisationsnummer Antagna av kårstämman Stadgar för scoutkåren Torslanda Sjöscoutkår, organisationsnummer 802468-2471 Antagna av kårstämman 2012-1 1-06 1 Allmänt Scoutkåren Torslanda Sjöscoutkår är en sammanslutning av enskilda personer och

Läs mer

Huddingescouternas Samarbetsorgan

Huddingescouternas Samarbetsorgan HSS Verksamhetsberättelse 2005 Sida 1 Huddingescouternas Samarbetsorgan Verksamhetsberättelse 2005 Flemingsberg Sjö, Huddinge, Segeltorps, Stuvsta, Trångsund-Skogås och Vårby Gårds Scoutkårer. Mål med

Läs mer

Verksamhetsberättelse Scouterna Örebro län 2017

Verksamhetsberättelse Scouterna Örebro län 2017 Verksamhetsberättelse Scouterna Örebro län 2017 Inledning Scouterna Örebro län är ett scoutdistrikt inom Scouterna och omfattar de kårer som är direktanslutna till Scouterna inom Örebro län samt scoutkårer,

Läs mer

Göteborgs. Scoutdistrikts

Göteborgs. Scoutdistrikts Göteborgs Scoutdistrikts Arrangemang Hösten 2013 2 KALENDARIET September Oktober 1 S 1 T 2 M Mandalay kv.segl. 2 O 3 T 3 T 4 O 4 F Vandringen 2013 5 T 5 L Vandringen 2013 6 F Mandalay ny.segl. 6 S Vandringen

Läs mer

Aktiviter i januari 2018

Aktiviter i januari 2018 Snappa UPP 2018 Här presenteras Snapphane Scoutdistrikts aktiviteter under 2018. Bilderna är från läger och arrangemang 2017. Information om arrangemang och kurser i Skåne finns på en av regionens hemsidor:

Läs mer

Kårstyrelsens förslag till årsmötet Onsdagen den 5 mars 2014

Kårstyrelsens förslag till årsmötet Onsdagen den 5 mars 2014 Kårstyrelsens förslag till årsmötet Onsdagen den 5 mars 2014 1. Medlemsavgift 2014 Medlemsavgift per år: 200 kr. Medlemsavgift per år och familj: 500 kr. Medlemsavgift för projekt: 100 kr. (Medlemskap

Läs mer

Här presenteras Snapphane Scoutdistrikts aktiviteter under Bilderna är från läger och arrangemang Information om arrangemang och kurser i

Här presenteras Snapphane Scoutdistrikts aktiviteter under Bilderna är från läger och arrangemang Information om arrangemang och kurser i Snappa UPP 2019 Här presenteras Snapphane Scoutdistrikts aktiviteter under 2019. Bilderna är från läger och arrangemang 2018. Information om arrangemang och kurser i Skåne finns på en av regionens hemsidor:

Läs mer

Årsredovisning verksamhetsåret 2014. Stockholms Scoutdistrikt 802002-9479

Årsredovisning verksamhetsåret 2014. Stockholms Scoutdistrikt 802002-9479 Årsredovisning verksamhetsåret 2014 Stockholms Scoutdistrikt 802002-9479 1 Innehållsförteckning Förvaltningsberättelse 3 Kårer och medlemmar 3 Styrelse 3 Kansli och personal 3 Stämman 3 Organisationskontakter

Läs mer

Protokoll fört vid distriktsstämma 2014 Söndagen den 9 november i Sundbybergs Folkets Hus

Protokoll fört vid distriktsstämma 2014 Söndagen den 9 november i Sundbybergs Folkets Hus Protokoll fört vid distriktsstämma 2014 Söndagen den 9 november i Sundbybergs Folkets Hus Närvaro: Se bilaga. 1. Stämman öppnas Distriktsordförande Hampus Boësen öppnar stämman. 2. Val av mötesordförande

Läs mer

Verksamhetsberaättelse Scouterna Ö rebro laä n 2018

Verksamhetsberaättelse Scouterna Ö rebro laä n 2018 Verksamhetsberaättelse Scouterna Ö rebro laä n 2018 Inledning Scouterna Örebro län är ett scoutdistrikt inom Scouterna och omfattar de kårer som är direktanslutna till Scouterna inom Örebro län samt scoutkårer,

Läs mer

Distriktsstyrelseprotokoll 566 Söndagen 10 januari 2016 Rikskansliet

Distriktsstyrelseprotokoll 566 Söndagen 10 januari 2016 Rikskansliet Distriktsstyrelseprotokoll 566 Söndagen 10 januari 2016 Rikskansliet Närvarande: Jonathan Ahlberg Kiki Hall Cicci Barkåker Emma Jatko Mührer David Syk Emelie Nordell Cecilia Gozzi Klas Harlin Fredrik Thunberg

Läs mer

1 STÄMMAN ÖPPNAS Distriktsordförande Oscar Sundås hälsar alla välkomna och öppnar mötet.

1 STÄMMAN ÖPPNAS Distriktsordförande Oscar Sundås hälsar alla välkomna och öppnar mötet. Sidan 1 av 4 PROTOKOLL DISTRIKTSSTÄMMA DACKE SCOUTDISTRIKT 2014-10-26 PROTOKOLL fört vid Distriktsstämma med Dacke Scoutdistrikt i Lindås Folkets hus, Lindås söndagen den 26 oktober 2014. NÄRVARANDE: Enligt

Läs mer

Södertörns scoutdistrikt Distriktsstyrelsen 2014-02-24. Till extra distriktsstämma 6 april 2014

Södertörns scoutdistrikt Distriktsstyrelsen 2014-02-24. Till extra distriktsstämma 6 april 2014 Verksamhetsberättelse 2013 Till extra distriktsstämma 6 april 2014 sida 1/10 Innehållsförteckning 1 Inledning... 3 2 Ledning och styrning... 3 2.1 Distriktsstyrelsens sammansättning och ansvarsområden...

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE SÖDERTÖRNS SCOUTDISTRIKT

VERKSAMHETSBERÄTTELSE SÖDERTÖRNS SCOUTDISTRIKT Verksamhetsberättelse Södertörns scoutdistrikt 2012 0 VERKSAMHETSBERÄTTELSE SÖDERTÖRNS SCOUTDISTRIKT 2012... 2 STYRELSEN... 2 STYRELSENS ANSVARSOMRÅDEN... 2 FÖRVALTNING... 3 DISTRIKTSSTÄMMOR... 3 EKONOMI...

Läs mer

Distriktsstyrelsen och kansliet har sitt säte i Skara. Distriktets kårer indelas i tre kretsar med följande fördelning:

Distriktsstyrelsen och kansliet har sitt säte i Skara. Distriktets kårer indelas i tre kretsar med följande fördelning: ARBETSORDNING 1. Verksamhetsområde Distriktsstyrelsen och kansliet har sitt säte i Skara. Distriktets kårer indelas i tre kretsar med följande fördelning: Krets 1 Krets 2 Krets 3 Dala KM Falköping Karlsborg

Läs mer

1 STÄMMAN ÖPPNAS Distriktsordförande Henrik Bodenhem hälsar alla välkomna och öppnar mötet.

1 STÄMMAN ÖPPNAS Distriktsordförande Henrik Bodenhem hälsar alla välkomna och öppnar mötet. Sidan 1 av 4 PROTOKOLL DISTRIKTSSTÄMMA DACKE SCOUTDISTRIKT 2015-10-18 PROTOKOLL fört vid Distriktsstämma med Dacke Scoutdistrikt i Tallhagens scoutgård söndagen den 18 oktober 2015. NÄRVARANDE: Enligt

Läs mer

Verksamhetsberättelse Kronoberg- Blekinge Scoutdistrikt 2010

Verksamhetsberättelse Kronoberg- Blekinge Scoutdistrikt 2010 Verksamhetsberättelse Kronoberg- Blekinge Scoutdistrikt 2010 Styrelsen har haft följande sammansättning: Ordf: Bodil Hansen, Eneryda V ordf: Elin Örheden, Värend Kassör: Ulf Wärnö, Värend Sekreterare:

Läs mer

Stämmohandlingar 2015 för Birka Scoutdistrikt

Stämmohandlingar 2015 för Birka Scoutdistrikt Stämmohandlingar 2015 för Birka Scoutdistrikt 1 Innehållsförteckning Välkommen på distriktsstämma 3 Program 3 Praktisk information 3 Föredragningslista 4 Hur många delegater har kåren? 5 Arbetsordning

Läs mer

Verksamhetsplan: Sedan 2017 har distriktstyrelsen valt att koppla samman verksamhetsplanen och distriktets mål med Scouterna strategi

Verksamhetsplan: Sedan 2017 har distriktstyrelsen valt att koppla samman verksamhetsplanen och distriktets mål med Scouterna strategi Verksamhetsplan: 2018 med tillägg för långsiktiga mål för perioden 2018-2021 Sedan 2017 har distriktstyrelsen valt att koppla samman verksamhetsplanen och distriktets mål med Scouterna strategi 2015-2025.

Läs mer

Äventyr och kompisar i en riktigt bra scoutverksamhet

Äventyr och kompisar i en riktigt bra scoutverksamhet Äventyr och kompisar i en riktigt bra scoutverksamhet 2017-04-22 Syf te & Agenda med dagens pass Introduktion till besluten avseende Äventyr & kompisar i en riktigt bra scoutverksamhet från Demokratijamboree

Läs mer

Distriktsstämmoprotokoll

Distriktsstämmoprotokoll Distriktsstämmoprotokoll Nordöstra Götalands Scoutdistrikt 2016 NORDÖSTRA GÖTALANDS SCOUTDISTRIKT den 10 april 2016 Skriven av: Axel Selhammar PROTOKOLL Nordöstra Götalands Scoutdistrikt 2016 Innehåll

Läs mer

Örnsbergs Scoutkår. Styrelsemöte 4 oktober 2011 kl 19.00. Störtloppsvägen 17, Hägersten

Örnsbergs Scoutkår. Styrelsemöte 4 oktober 2011 kl 19.00. Störtloppsvägen 17, Hägersten Örnsbergs Scoutkår Styrelsemöte 4 oktober 2011 kl 19.00 Störtloppsvägen 17, Hägersten Sammanfattning av beslut 1. Punkten Skrivelser tas bort som fast fråga från dagordningen i fortsättningen. 2. Styrelsen

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR TIDEN 2012. Styrelsen har haft 9 möten under året, varav 1 var konstituerande efter årsmötet och 1 var via mail.

VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR TIDEN 2012. Styrelsen har haft 9 möten under året, varav 1 var konstituerande efter årsmötet och 1 var via mail. Säters scoutkår ansluten till Scouterna VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR TIDEN 2012 Styrelse Ordförande: Jörgen Erlandsson Vice ordförande: Edvin Premberg Sekreterare: Karolina Pallin Kassör: Lars Jungermann

Läs mer

Reviderad Proposition 2: Äventyr och kompisar i en riktigt bra scoutverksamhet

Reviderad Proposition 2: Äventyr och kompisar i en riktigt bra scoutverksamhet Reviderad Proposition 2: Äventyr och kompisar i en riktigt bra scoutverksamhet BAKGRUND På Scouternas stämma 2014 antog vi Scouternas nya vision vi drömmer om Unga som gör världen bättre. För att ta oss

Läs mer

Stadgar för S:t Örjans Scoutkår, Borås

Stadgar för S:t Örjans Scoutkår, Borås Stadgar för S:t Örjans Scoutkår, Borås Örjanshus 12-09-24 1 Allmänt S:t Örjans Scoutkår är en sammanslutning av enskilda personer och har till uppgift att i bedriva scoutverksamhet. Scoutverksamheten bedrivs

Läs mer

Verksamhetsplan för 2018

Verksamhetsplan för 2018 Verksamhetsplan för 2018 den 27 januari 2018 Verksamhetsplan för 2018 Innehåll Inledning 3 Ur Scouternas strategi 2015-2025 3 Scouterna utvecklas till förebilder 3 Vi överträffar scouternas förväntningar

Läs mer

Scouterna Västmanland

Scouterna Västmanland Verksamhetsberättelse Styrelsen för Västmanlands Scoutdistrikt lämnar härmed en redogörelse för verksamheten under år 2015 Inledning Scoutdistriktets verksamhetsidé är att stödja Västmanlands scoutkårer

Läs mer

Protokoll fört vid Dacke scoutdistrikts distriktsstämma i Växjö scoutkårs lokaler på Bergendalska gården söndagen den 22 oktober 2017.

Protokoll fört vid Dacke scoutdistrikts distriktsstämma i Växjö scoutkårs lokaler på Bergendalska gården söndagen den 22 oktober 2017. Sidan 1 av 5 Protokoll Protokoll fört i Växjö scoutkårs lokaler på Bergendalska gården söndagen den 22 oktober 2017. 1 STÄMMAN ÖPPNAS Distriktsordförande Henrik Bodenhem hälsade alla välkomna och öppnade

Läs mer

Västgöta Södra Scoutdistrikt. 14oktober2017kl10.00,Sandared

Västgöta Södra Scoutdistrikt. 14oktober2017kl10.00,Sandared ÅRSMÖTE 14oktober2017kl10.00,Sandared Distriktets medlemmar hälsas välkomna till Västgöta Södra Scoutdistrikts årsmöte den 14 oktober 2017. Stämman hålls på Sandgärdskolan i Sandared och börjar kl. 10:00.

Läs mer

Sandareds Scoutkår. Datum: Protokoll för styrelsemötet den 23 augusti 2016.

Sandareds Scoutkår. Datum: Protokoll för styrelsemötet den 23 augusti 2016. Sandareds Scoutkår Protokoll för styrelsemötet den 23 augusti 2016. Närvarande: Björn Spånglund, Mia Hansson, Eva Järnfors, Ann Rahn, Per-Erik Palmqvist, Carl Johansson, Daniel Baagöe-Larsen, Johan Nilsson,

Läs mer

SPF Seniorerna Norrmalm Stockholm

SPF Seniorerna Norrmalm Stockholm SPF Seniorerna Norrmalm Stockholm Årsmöteshandlingar 21 februari 2019 Innehållsförteckning sid Dagordning årsstämma 2019 2 Årsredovisning 2018 - Förvaltningsberättelse 3 - Resultat- och balansräkning 4

Läs mer

Distrikstsstyrelseprotokoll 4

Distrikstsstyrelseprotokoll 4 Distrikstsstyrelseprotokoll 4 Datum: Falkenberg 2018-08-16 Plats: Falkenbergs Scoutgård Löpnummer: 4 Deltagare NÄRVARANDE Ordförande Ledamöter Terese Pålsson Vice ordförande Markus Svensson, Falkenbergs

Läs mer

Folkunga Scoutdistrikt Distriktsstämma 2011-04-14

Folkunga Scoutdistrikt Distriktsstämma 2011-04-14 Folkunga Scoutdistrikt Distriktsstämma 2011-04-14 Verksamhetsberättelse 2010 FOLKUNGA SCOUTDISTRIKT AV SVENSKA SCOUTFÖRBUNDET Organisationsnummer 822000-7473, Gamla Tanneforsvägen 21, 584 32 Linköping,

Läs mer

Verksamhetsberättelse

Verksamhetsberättelse Verksamhetsberättelse Under den gångna våren har vi haft matlådemöten hemma hos föreningens medlemmar. Framförallt cupcakemötet var väldigt väldigt uppskattat och välbesökt. Inför valborg träffades vi

Läs mer

Stämmohandlingar 18/3 Hallands Scoutdistrikt

Stämmohandlingar 18/3 Hallands Scoutdistrikt Stämmohandlingar 18/3 Hallands Scoutdistrikt Innehållsförteckning Välkomna på distriktsstämma... 3 Föredragningslista... 6 Röstlängd... 7 Verksamhetsplan 2017... 9 Verksamhetsplan 2018-2019...13 Övrigt

Läs mer

för styrelsemöte söndagen den 18 september 2011 med Dacke Scoutdistrikt

för styrelsemöte söndagen den 18 september 2011 med Dacke Scoutdistrikt Dagordning för styrelsemöte söndagen den 18 september 2011 med Dacke Scoutdistrikt Plats: Chapmangården Klockan: 13.30 1. Mötet öppnas 2. Val av justerare 3. Godkännande av dagordning 4. Föregående mötes

Läs mer

Distriktsstyrelsemöte Upplandsslättens scoutdistrikt

Distriktsstyrelsemöte Upplandsslättens scoutdistrikt Distriktsstyrelsemöte Upplandsslättens scoutdistrikt 11 september 18.30, Gustaf Kjellbergs väg 28 Närvarande: Mia Köhler, Tomas Ekeberg, August Wollter, Matilda Gustafsson, Anders Wahlund, Petter Zettergren.

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2011

Verksamhetsberättelse 2011 Verksamhetsberättelse 20 Härmed lämnas redogörelse för föreningens verksamhet under ovanstående period. Föreningens styrelse har under verksamhetsåret 20 haft följande sammansättning: Ordförande Marinette

Läs mer

Fyrisåns sjöscoutkår. Handlingar kårstämma

Fyrisåns sjöscoutkår. Handlingar kårstämma Fyrisåns sjöscoutkår Handlingar kårstämma 2015-01-25 Handlingarna innehåller inte revisorsberättelsen vilken redovisas i sin originalform på stämman. Förslag till dagordning 1. Val av mötesordförande 2.

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2015. verksamhetsplan 2014-2015. och redovisning av

Verksamhetsberättelse 2015. verksamhetsplan 2014-2015. och redovisning av Verksamhetsberättelse 2015 och redovisning av verksamhetsplan 2014-2015 STYRELSENS SAMMANSÄTTNING 1 REKRYTERA 1 RESULTAT 1 REFLEKTION 2 UTBILDA 3 RESULTAT 3 ARRANGERA 4 RESULTAT 4 LEDA & KOMMUNICERA 5

Läs mer

Årsredovisning verksamhetsåret Stockholms Scoutdistrikt

Årsredovisning verksamhetsåret Stockholms Scoutdistrikt Årsredovisning verksamhetsåret 2013 Stockholms Scoutdistrikt 802002-9479 1 Innehållsförteckning Förvaltningsberättelse 3 Kårer och medlemmar 3 Styrelse 3 Kansli och personal 3 Stämman 3 Förbunds och rådskontakter

Läs mer

Sveriges Ingenjörer Distrikt Väst Verksamhetsberättelse 2014

Sveriges Ingenjörer Distrikt Väst Verksamhetsberättelse 2014 2015-01-25 Sidan 1 av 5 Sveriges Ingenjörer Distrikt Väst Verksamhetsberättelse 2014 Sammanfattning av verksamhetsåret Under året har vi genomfört ett antal evenemang och aktiviteter där vi mött cirka

Läs mer

Protokoll fört vid sammanträde med styrelsen för Södra Skånes scoutdistrikt den 1-2 februari 2014 på Göransborg.

Protokoll fört vid sammanträde med styrelsen för Södra Skånes scoutdistrikt den 1-2 februari 2014 på Göransborg. Protokoll nr 442 Protokoll fört vid sammanträde med styrelsen för den 1-2 februari 2014 på Göransborg. Närvarande: Lars-Ingmar Olsson (Ordf) Henrik Sandén (v ordf) Anna Åkesson Catarina Catta Svensson

Läs mer

Sjöscoutkåren Stormfågeln r.f.

Sjöscoutkåren Stormfågeln r.f. Sjöscoutkåren Stormfågeln r.f. Verksamhetsplan 1.1 31.12.2014 Godkänd av höstmötet 24.11.2013 Kårens målsättning är att genom scoutverksamhet utveckla sina medlemmar till goda medborgare, samt tillgodose

Läs mer

Protokoll 2018:5. 1 Inledning. 1.1 Mötets öppnande 1.2 Val av protokolljusterare. Göteborgs scoutdistrikt. Distriktsstyrelsemöte 2018:5

Protokoll 2018:5. 1 Inledning. 1.1 Mötets öppnande 1.2 Val av protokolljusterare. Göteborgs scoutdistrikt. Distriktsstyrelsemöte 2018:5 Protokoll 2018:5 Datum: 2018-05-01 Plats: Purpursnäckan, Delsjövägen 5A, Göteborg Tid: 09.00 17.00 Matlagning: EB Närvarande Jakob Revellé Ellen Björnhage Fredrik Seebass Malena Hedberg Martin Weibull

Läs mer

Västgöta Södra Scoutdistrikt ÅRSMÖTE

Västgöta Södra Scoutdistrikt ÅRSMÖTE ÅRSMÖTE 13 oktober 2018 kl 10.00, Dalsjöfors Distriktets medlemmar hälsas välkomna till Västgöta Södra Scoutdistrikt årsmöte den 13 oktober 2018. Stämman hålls i Dalsjöfors scoutstuga och börjar kl. 10:00.

Läs mer

Verksamhetsberättelse för 2012

Verksamhetsberättelse för 2012 FÖRENINGEN NORDEN SKÅNEDISTRIKTET Verksamhetsberättelse för 2012 Styrelsen för Föreningen Norden, lämnar följande redogörelse för verksamheten år 2012. Styrelse Ulla Stenow ordförande Ängelholm Sonja Svensson

Läs mer

Nyhetsbrev april 2016. Nyhetsbrev april 2016 [1]

Nyhetsbrev april 2016. Nyhetsbrev april 2016 [1] Nyhetsbrev april 2016 Nyhetsbrev april 2016 [1] ORDFÖRANDE HAR ORDET HÖSTEN 2016 Även om vi har en härlig vår och sommar framför oss så blickar vi redan framåt för att utveckla verksamheten. Till hösten

Läs mer

1 Tillgångar 1510 Kundfordringar. 1516 Förskott. 1700 Förutbetalda kostnader/upplupna intäkter. 1910 Kassa. 1920 Plusgiro distrikt 392500 5

1 Tillgångar 1510 Kundfordringar. 1516 Förskott. 1700 Förutbetalda kostnader/upplupna intäkter. 1910 Kassa. 1920 Plusgiro distrikt 392500 5 Användningsdirektiv DS styr ekonomin via resultatenheter och projekt. Bokföring sker även på konto. En utgift eller intäkt ska alltid redovisas på ett konto och en resultatenhet, och i nästan samtliga

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2014

Verksamhetsberättelse 2014 Skånes scoutdistrikt av Nykterhetsrörelsens scoutförbund Verksamhetsberättelse 2014 NYKTERHETSRÖRELSENS SCOUTFÖRBUND Sida 1 1 Mötets öppnande 2 Fastställande av röstlängd 3 Godkännande av kallelse 4 Fastställande

Läs mer

Protokoll

Protokoll Protokoll 2018-05-23 Datum: 2018-05-23 Plats: Purpursnäckan, Delsjövägen 5A, Göteborg Tid: 18.00 22.00 Matlagning: FS Protokoll 2018:06 Styrelsemöte, 2018-05-23 Närvarande Förkortning Jakob Revellé JR

Läs mer

Styrelsemöte 14/1-2012

Styrelsemöte 14/1-2012 Styrelsemöte 14/1-2012 Närvarande: Andrén, Adam Axlson-Fisk, Olof Eriksson, Mattias von Essen, Agnes Hansson, Erik Küpier, Martin Lindgren, Samuel Orméus, Christoffer Zettergren, Petter 1. Styrelsen väljer

Läs mer

Skapandet av Göteborgs scoutdistrikt

Skapandet av Göteborgs scoutdistrikt Skapandet av Göteborgs scoutdistrikt Medlemskårer i Göteborgs scoutdistrikt, Scouterna 1 Hur arbetet med distriktsgränserna gått 2 Hur vi jobbar 2013 och framåt 4 Planen framåt 5 Medlemskårer i Göteborgs

Läs mer

Handlingar Distriktsstämma den 31 mars 2019

Handlingar Distriktsstämma den 31 mars 2019 Handlingar Distriktsstämma den 31 mars 2019 Innehållsförteckning Välkommen till distriktsstämman den 31 mars kl 14.00... 3 Scouternas nya stadgar 2018... 3 Föredragningslista... 4 Ombudsfördelning... 5

Läs mer

Föredragslista för Roverrådets höststämma 2013. 1. Mötets öppnande.

Föredragslista för Roverrådets höststämma 2013. 1. Mötets öppnande. Föredragslista för Roverrådets höststämma 2013. 1. Mötets öppnande. 2. Val av mötesordförande. 3. Val av sekreterare. 4. Val av justerare och eventuella rösträknare. 5. Fastställande av röstlängden. 6.

Läs mer

Protokoll 2016:11 Datum:

Protokoll 2016:11 Datum: 2016:11 Datum: 2016-10-11 Närvarande Förkortning Anna Arndt AGO Magnus Bernhardson MAG (ej efter punkt 6.1.2) Jenny Irwert JI Jan Månsson JAN Panagiotis Nikolis PJN Jakob Revellé JR David Udén DU Frånvarande

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2016

Verksamhetsberättelse 2016 Verksamhetsberättelse 2016 Flemingsberg,, Segeltorp och Vårby Gårds scoutkårer Mål enligt stadgarna Scout i har till uppgift att befrämja samarbetet mellan scouterna inom Kommun. Föreningen ska stödja

Läs mer

Protokoll 2017:6 Datum: Plats: Purpursnäckan, Delsjövägen 5A, Göteborg

Protokoll 2017:6 Datum: Plats: Purpursnäckan, Delsjövägen 5A, Göteborg Protokoll 2017:6 Datum: 2017-05-18 Plats: Purpursnäckan, Delsjövägen 5A, Göteborg Närvarande Förkortning Alexander Einerskog AE Ellen Björnhage EB Jenny Irwert JI Jan Månsson JAN Jakob Revellé JR, enbart

Läs mer

GK Engelholmsgymnasterna

GK Engelholmsgymnasterna GK Engelholmsgymnasterna Årsbokslut för räkenskapsåret 2014-07-01-2015-06-30 Styrelsen för GK Engelholmsgymnasterna avger härmed följande årsbokslut Innehåll Verksamhetsberättelse 2 Resultaträkning 9 Balansräkning

Läs mer