Kallelse till Distriktsstämma 20 oktober 2013

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Kallelse till Distriktsstämma 20 oktober 2013"

Transkript

1 Kallelse till Distriktsstämma 20 oktober 2013 Distriktsstyrelsen kallar härmed Roslagens scoutdistrikts kårer till årets distriktsstämma. Stämman kommer i år att hållas i Hallstaviks scoutkårs regi, i Folkets Hus i Hallstavik, Centrumtorget. Program 09:30 Kaffe och smörgås 10:00 Stadgeenliga förhandlingar ca 12:00 Avbrott för lunch 13:00 Förhandlingarna återupptas 15:00 Avslutning Anmälan Anmälan av kårens delegater och observatörer görs på Samtliga kårer skall dessutom skicka in rösträttsunderlag till kansliet, detta innebär en lista med namn på samtliga delegater och suppleanter. Det är denna lista som utgör underlag för röstlängden. Både anmälan och rösträttsunderlag ska vara hos kansliet senast 16 oktober. Alla medlemmar i distriktet har rätt att närvara vid stämman. Välkomna! Distriktsstyrelsen Sid 1 (18)

2 Innehållsförteckning Kallelse till Distriktsstämma 20 oktober Delegatantal... 3 Föredragningslista... 4 Val av mötesfunktionärer... 5 Motioner... 5 Valberedningens förslag till distriktsstämman Verksamhetsplan Kårutveckling... 9 Arrangemang Utmanar- och roverscouting Distriktsledning Husarö Information Sjö för alla! Budgetförlslag Noter till budget Sid 2 (18)

3 Delegatantal Danderyds sjöscoutkår 7 Djursholms scoutkår 4 Hallstaviks scoutkår 3 Husarö Sjöscoutkår 5 Lidingö-Bodals sjöscoutkår 4 Lidingö-Breviks sjöscoutkår 6 Norra Lidingö Sjöscoutkår 5 Norrtälje scoutkår 3 Näsby Parks Scoutkår 4 Roslags Näsby scoutkår 5 Stocksunds scoutkår 0 Vallentuna scoutkår 4 Waxholms scoutkår 5 Viggbyholms sjöscoutkår 5 Österåkers scoutkår 6 Östhammars sjöscoutkår 5 Utdrag ur Scouternas stadgar Avsnitt 3 kapitel 8: scouternas distrikt 8.5 Distriktsstämmans sammansättning Distriktsstämman består av ombud utsedda från distriktets scoutkårer. Varje scoutkår med minst fem medlemmar under 26 års ålder kan utse tre ombud samt ytterligare ett ombud för varje påbörjat femtiotal medlemmar utöver femtio. Samtliga ombud ska vara medlemmar i Scouterna. Bestämmande för antalet ombud är kårens medlemsantal den 31 december föregående kalenderår. 8.6 Mötesrättigheter och beslutsformer för distriktsstämman Följande personer har närvaro- och yttranderätt: samtliga närvarande medlemmar i distriktet avgången ledamot i distriktsstyrelsen i fråga om ansvarsfrihet för dennes förvaltning av distriktsstyrelsen inbjudna gäster Följande personer har förutom närvaro- och yttranderätt, även förslagsrätt ombud ledamöter i distriktsstyrelsen valda revisorer i fråga om deras granskning valberedningens ledamöter i fråga om val som de förberett Distriktsstämman kan besluta att ge ytterligare personer närvaro- och yttranderätt. Rösträtt tillkommer ombud. Ingen har rätt att rösta i fråga som rör egen förvaltning eller eget arvode. För utövande av rösträtt och fattande av beslut i distriktsstämman gäller att varje röstberättigat närvarande ombud har maximalt en röst, att beslut fattas med öppen omröstning. Stämman kan i särskilda frågor besluta om att sluten omröstning ska ske. I fråga om personval, om någon röstberättigad eller mötespresidiet begär det, fattas beslut med sluten omröstning. att som distriktsstämmans beslut gäller den mening som stöds av de flesta röstande (om inte annat regleras i dessa stadgar), att vid lika röstetal avgör lotten. Sid 3 (18)

4 Föredragningslista 1. Mötets öppnande 2. Val av ordförande vid mötet 3. Val av sekreterare 4. Fastställande av föredragningslistan och mötesregler för distriktsstämman 5. Val av två justerare tillika rösträknare 6. Justering av röstlängden 7. Fråga om distriktsstämman behörigen sammankallats 8. Föredragning av verksamhetsplan, budget och medlemsavgifter för Behandling av motioner och propositioner till distriktsstämman. 10. Fastställande av verksamhetsplan, budget och medlemsavgift för 2014 samt preliminär medlemsavgift för Val av distriktsordförande 13. Val av vice distriktsordförande 14. Val av övriga ledamöter i distriktsstyrelsen 15. Val av suppleanter till distriktsstyrelsen 16. Val av revisorer och revisorssuppleanter 17. Val av ordförande och övriga ledamöter i valberedningen 18. Val av representanter i Husaröstiftelsen 19. Övriga ärenden 20. Mötets avslutande Sid 4 (18)

5 Val av mötesfunktionärer Förslag på mötesordförande, sekreterare m.fl. presenteras på stämman. Motioner Inga motioner har inkommit. Sid 5 (18)

6 Valberedningens förslag till distriktss tämman 2013 Valberedningens förslag kommer att presenteras senaste på stämman. Förslaget kommer att läggas upp distriktets hemsida om de blir klara innan dess. Sid 6 (18)

7 Verksamhetsplan 2014 Förslag till distriktsstämman Snart dags för verksamhetsår 2014 att sätta igång, därför är det nu dags att träffas igen på distriktsstämman i Hallstavik. Här har ni distriktsstyrelsens förslag till verksamhetsplan för I år lämnar vi den lite mer öppen än vi brukar, vi vill att ni i kårerna är med och påverkar distriktets verksamhet mer direkt. Tänk igenom vilka punkter vill ni lägga till inom våra verksamhetsområden. Är det några punkter som ni tycker vi borde satsa extra på? På stämman får ni sedan möjlighet att delge alla vad ni tycker och önskar med distriktets verksamhet. Hur det hela ska fungera berättar vi mer exakt på stämman men vi kan beskriva det som sorts Påverkanstorg. Verksamhetsplanen vi förslår är ganska lik tidigare års, men om man ska nämna något särskilt så är ett fortsatt tätt samarbete i regionen fortfarande en viktig fråga som vi kommer att arbeta med under verksamhetsåret. Det finns diskussioner t.ex. om att skaffa gemensamma kanslilokaler. Något annat att lyfta upp är att vi skulle vilja bjuda ut er allihop till Husarö, så därför föreslår vi att nästa distriktsstämma, hösten 2014, hålls ute på Husarö scoutgård! Men i år ses vi i Hallstavik! Roslagen, september 2013 Roslagens distriktsstyrelse Sid 7 (18)

8 Utbildning Vår vision: Att det för scouter finns ett varierat utbildningsutbud i Stockholmsregionen. För närvarande pågår en strukturprocess för utbildningsarbetet i Stockholmsregionen. Scouternas folkhögskola är på väg att ta över ansvaret för ramverkskurserna. Exakt hur detta kommer se ut är inte klart än, inte heller exakt när det kommer att ske, varför vår verksamhetsplan på den här punkten blir något öppen. Våra mål är dock samma oavsett hur processen fortskrider, men genomförandet är ännu inte helt klart; det kan antingen vara genom en samverkansgrupp mellan distrikten, eller i en regional grupp tillsatt av Scouternas folkhögskola. Under 2014 ska distriktsstyrelsen verka för att följande kurser genomförs i någon form: 1. BAmSe 2. SLUG 3. SjöLU 4. Läder Vi ska också verka för att: 1. Varje kår har en aktiv kårutbildare (KUL) med aktuella kontaktuppgifter. 2. Det anordnas minst en utbildningsträff i regionen varje halvår. 3. Det i regionen erbjuds alla typer av ramverksutbildningar (Patrull, Bas, Scout). 4. Det även fortsättningsvis erbjuds olika typer av intressekurser i regionen. 5. Det finns ett aktivt samarbete i regionen vid rekrytering till kursteam. 6. Regionens utbildare utbildas i utbildning för utbildare. 7. Det blir fler kursledare. 8. Fler kursledare och utbildningsintresserade deltar på utbildningshelgen vecka Det är fler scouter som går kurs. 10. Minst en kurs förläggs på Husarö respektive Vässarö. Vilka mål vill ni lägga till? Sid 8 (18)

9 Kårutveckling Vår vision: Den viktigaste verksamheten genomförs i scoutkårernas patruller och avdelningar. Vi vill att kårerna skall öka i medlemsantal och utveckla sin verksamhet. Mål under 2014, föreslagna av distriktsstyrelsen: 1. Vi ska tillhandahålla rekryteringsmaterial för de kårer som behöver och uppmana till att de använder möjligheten att trycka upp material på Kansliet och vi står för kostnaden. 2. Vi ska göra kårbesök hos alla våra kårer för att bättre kunna lära känna dem och stötta dem där de behöver oss. 3. Vi håller i en kårordförandemiddag varje termin för att öka samhörigheten mellan kårer och distriktet. 4. Vi ska under året hålla tematräffar t.ex. för kassörer, KO, spårarledare eller kvällar med tema lekar och hajker för erfarenhetsutbyte och inspiration. 5. Vi ska arbeta aktivt med den regionalutvecklingschefen och utvecklingskonsulenterna. 6. Vi vill att kårerna ser oss som en naturlig kontaktväg vid olika frågor där de tror vi kan hjälpa till. 7. Vi stöttar gärna rekryteringsarrangemang där de behövs. 8. Vi budgeterar även i år för en Kårpeng på kr. Pengar kan ansökas av kårerna för 1. kårarrangemang där minst två kårer från distriktet deltar eller 2. som bidrag till att skicka någon av era ledare på Tre klöver Gilwell-utbildning eller annan liknande utbildning kr betalas ut per termin. Först till kvarn gäller. 9. Vi vill att våra kårer använder sig av det nya programmet och att alla ledare genomgår Trygga möten -utbildningar i sina kår. Vilka mål vill ni lägga till? Sid 9 (18)

10 Arrangemang Vår vision: Vi vill skapa lockande och roliga arrangemang som alla Roslagens scouter kan vara med på någon gång under året. Mål under 2014 som distriktstyrelsen föreslår 1. Utveckla och genomföra arrangemang tillsammans med kårer eller kretsar, i de fall där berörda kårer önskar det. Vi vill vara med och skapa arrangemang där kårerna vill ha dem. 2. Vi ska under 2014 genomföra ett äventyrararrangemang. 3. Vi ska arbeta aktivt för att samarbetsgruppen för arrangemang i Stockholmsregionen kommer igång. 4. Roslagensdag genomförs 11 maj i Östhammar, kårerna Östhammar, Hallstavik och Norrtälje är ansvariga för arrangemanget. Tävlingen genomförs enligt de nya reglerna som tagits fram. 5. Till distriktsgemensamma arrangemang bjuds alla kårer i distriktet in, även de kårer som tillhör andra samverkansorganisationer distrikt eller regioner inom vårt geografiska område bjuds in. Vi vill uppmana våra kårer att delta i andra distrikts arrangemang. 6. Regionsmästerskap i nattorientering arrangeras under hösten Efter att intresset dalat för Kruthornet under de senaste åren anser distriktsstyrelsen att det är bättre att vi deltar i planeringen av Scouternas natt och gör det till en bra tävling för hela regionens scouter. Vilka mål vill ni lägga till? Sid 10 (18)

11 Utmanar- och roverscouting Vår vision: Självgående AU med bra distriktskontakter. Naturligt samarbete mellan utmanar- och roverlag i distriktet. Mål under 2014: Distriktet har ett AU med en vux (vuxenrepresentant). Se till att AU har kontakt med distriktsstyrelsen för att få stöd. Se till att distriktets utmanarscouter får ta del av information om arrangemang och händelser i distriktet och regionen. AU:ts verksamhetsplan som beslutades på Tinget i september 2013: Vi tänker ha ett arr under hösten och eventuellt ett arrangemang under våren. Vi ska samarbeta med Reg AU:t och arrangera Ting och försmak. Vi ska även göra klart vår matrikel till nyår. Eftersom AU:ts verksamhetsplan redan är beslutad går det inte att lägga till fler punkter. Sid 11 (18)

12 Distriktsledning Vår vision: Distriktsstyrelsen ska vara aktiv lokalt, regionalt och nationellt. Mål under 2014 som distriktsstyrelsen föreslår: 1. Distriktsstyrelsen har månatliga möten under terminen och två långsammanträden, ett i januari, som är obligatoriskt för ledamöterna, och ett i augusti/september. 2. Alla distriktsstyrelseledamöter är med på majoriteten av mötena. 3. Vi har en fungerande krisgrupp inom distriktet. 4. Distriktsstyrelsen verkar för fortsatt och ökat samarbete inom Stockholmsregionen även gentemot andra scouter i regionen 5. Jobba för en effektiv kansliverksamhet i regionen. 6. Distriktsstyrelsen är också aktiv i diskussioner och möten på förbundsnivå, dvs. deltar i distriktsordförandeträffar och förbundsmöten. 7. Distriktsstyrelsen ska verka för att alla kårer har med ombud på Scouternas stämma Distriktsstyrelsen skapar möjligheter till träffar och diskussioner före och under stämman, så som gjordes Extra distriktsstämma 2014 hålls 9 april hos Viggbyholms sjöscoutkår. Ordinarie distriktsstämma 2014 hålls 11 oktober på Husarö i samarbete med Husarö scoutkår. Extra distriktsstämma 2015 hålls i april hos Lidingö Brevik sjöscoutkår. Ordinarie distriktsstämma 2015 hålls i oktober hos Norra Lidingö sjöscoutkår. Vilka mål vill ni lägga till? Sid 12 (18)

13 Husarö Tillsammans med Birka och Södertörn förvaltar vi Husarös scoutgård. Roslagens scoutdistrikt vill vara delaktigt i en positiv utveckling av verksamheten på Husarö. Roslagen har två representanter i Husarö stiftelsen, stiftelsen sköter driften av Husarö och koordinerar konfirmationslägerverksamheten samt den ordinarie kurs- och lägerbokningen som bedrivs på Husarö scoutgård. Vår vision: Husarö blir ett attraktivt ställe och utnyttjas på bästa sätt. Mål under Tillsammans med Birka och Södertörn arbetar vi för Husarös drift och utveckling ur distriktens perspektiv och har ett nära samarbete med Husaröstiftelsen. 2. Distriktsstyrelsen ska verka för att minst två kurser eller andra aktiviteter förläggs till Husarö scoutgård. 3. Distriktsstyrelsen ska verka för att Husarö blir mer känt och används av kårerna i regionen, t.ex. ge stöd för att utveckla informationsmaterial. Vilka mål vill ni lägga till? Sid 13 (18)

14 Information Vår vision: Alla medlemmar i distriktet kan lätt hitta den information de vill ha från distriktet. Kommunikationen mellan distriktet och kårerna skall fungera så att alla parter får en bra verksamhet. Mål för 2014: 1. Alla kårer vet vilka som jobbar på kansliet och vilken hjälp man kan få där. 2. Vi har en tillgänglig och aktuell hemsida. 3. Vi har ett uppdaterat medlemsutskick för inspiration och info som vi kallar Flaskposten. 4. Kommunicera projektet Sjö för alla! 5. Alla kårer vet hur man tar kontakt med distriktsstyrelsen. 6. Vi informerar scoutkårerna regelbundet om aktiviteter, kurser och andra nyheter. Det genom ett elektroniskt nyhetsbrev som distribueras regelbundet per e-post till alla över 15 år, som har sin adress i medlemsregistret. 7. En tryckt matrikel skapas över alla distriktets kårer, tas fram efter den 30 september Vilka mål vill ni lägga till? Sid 14 (18)

15 Sjö för alla! Som en satsning för att profilera distriktet mer och även ge programstöd och breddning för våra kårer så öppnas en ny verksamhetsgren inom distriktet Den kommer att fokusera på att tillgängliggöra sjöprogram för såväl landscouter som sjöscouter i distriktet. Vår vision: Alla kan inte vara sjöscouter men alla kan bedriva sjöscouting. Mål för 2014: 1. Upprätta en plan hur vi på bästa sätt arbeta med sjöprogrammet för alla våra kårer. 2. Upprätta ett båtregister över båtar och kanoter som går att låna eller hyra i distriktet. 3. Genomför en temakväll/workshop där land och sjö möts. 4. Vi fortsätter med arbetsgruppens arbetet med att skapa ett distriktsläger 2016 med temat Sjö för alla! Vilka mål vill ni lägga till? Sid 15 (18)

16 Budgetförlslag 2014 Sid 16 (18)

17 Intäkter 1% 0% 1% Grupp 1 - Utbildning 11% Grupp 2 - Kårutveckling och rekrytering Grupp 3 - Arrangemang 87% Kostnader -11% -6% -2% -2% Grupp 1 - Utbildning Grupp 2 - Kårutveckling och rekrytering Grupp 3 - Arrangemang -79% Sid 17 (18)

18 Noter till budget kr per medlem och ca 1667 medlemmar. 2. Stockholms läns landsting ger grundbidrag (ca ) och aktivitetsbidrag (1 240 medlemmar á 102 kr) på kr. Landstinget i Uppsala län ger bidrag på ca kr. 3. Inklusive bussbidrag till kårerna för resa till och från tävlingsplatsen års kostnad beräknas bli ungefär kr. Vi har räknat upp den kostnaden med 3000 kr för Ingår i kostnaden för kansliet. 6. Skutposten ersattes 2013 av Flaskposten som beräknas komma ut fyra gånger per år à 2500 per gång. 7. Revisorn blir dyrare, numera ca kr per år, till följd av nya regler från Stockholms läns landsting. Sid 18 (18)

Handlingar för distriktsstämman 2016

Handlingar för distriktsstämman 2016 Handlingar för distriktsstämman 2016 Sid 1 (15) Innehållsförteckning Kallelse till Distriktsstämma 2016... 3 Delegatantal... 4 Utdrag ur Scouternas stadgar Avsnitt 3 kapitel 8: scouternas distrikt... 5

Läs mer

Handlingar för distriktsstämman 2018

Handlingar för distriktsstämman 2018 Handlingar för distriktsstämman 2018 Sid 1! (! 14) Innehållsförteckning Hur många ombud har kåren?... 5 Föredragningslista... 7 Val av mötesfunktionärer... 9 Motioner... 9 Valberedningens förslag till

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2013

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2013 VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2013 Förslag till stämman 2014-04-09 Härmed vill distriktsstyrelsen för Roslagens scoutdistrikt avge verksamhetsberättelse för 2013 års verksamhet. Tack för det här året! Det är otroligt

Läs mer

Härmed vill distriktsstyrelsen för Roslagens scoutdistrikt avge verksamhetsberättelse för 2016 års verksamhet.

Härmed vill distriktsstyrelsen för Roslagens scoutdistrikt avge verksamhetsberättelse för 2016 års verksamhet. Härmed vill distriktsstyrelsen för Roslagens scoutdistrikt avge verksamhetsberättelse för 2016 års verksamhet. Tack för det här året! Här får ni läsa vilken verksamhet vi och ni tillsammans har skapat

Läs mer

Scouterna, Stadgar Sollentuna Norra scoutkår

Scouterna, Stadgar Sollentuna Norra scoutkår Scouterna, Stadgar Sollentuna Norra scoutkår Stadgar för Sollentuna Norra Scoutkår Organisationsnummer: 814800-3513 Antagna av Kårstämman den 2012-10-10 1 Allmänt Scoutkåren är en sammanslutning av enskilda

Läs mer

Landvetter scoutkår av Scouterna Stadgar för Landvetter scoutkår

Landvetter scoutkår av Scouterna Stadgar för Landvetter scoutkår Stadgar för Landvetter scoutkår Organisationsnummer: 852000-3446 Antagna av Kårstämman den 2012-11-08 1 Allmänt Scoutkåren är en sammanslutning av enskilda personer och har till uppgift att bedriva scoutverksamhet

Läs mer

Stadgar för S:t Örjans Scoutkår, Borås

Stadgar för S:t Örjans Scoutkår, Borås Stadgar för S:t Örjans Scoutkår, Borås Örjanshus 12-09-24 1 Allmänt S:t Örjans Scoutkår är en sammanslutning av enskilda personer och har till uppgift att i bedriva scoutverksamhet. Scoutverksamheten bedrivs

Läs mer

Scouternas stadgar. Avsnitt 1: Grunder

Scouternas stadgar. Avsnitt 1: Grunder 1 Scouternas stadgar Avsnitt 1: Grunder Kapitel 1: Grundprinciper 1.1 Scouterna Scouterna är en ideell förening som organiserar scoutrörelsen i Sverige enligt dessa stadgar och på uppdrag av World Association

Läs mer

Stadgar för S:t Olofs Scoutkår TKÅR VÄSTERÅS. Organisationsnummer: 878001-9124 Antagna av Kårstämman 2012-10-10

Stadgar för S:t Olofs Scoutkår TKÅR VÄSTERÅS. Organisationsnummer: 878001-9124 Antagna av Kårstämman 2012-10-10 Stadgar för S:t Olofs Scoutkår US:T OLOFS SCO TKÅR VÄSTERÅS Organisationsnummer: 878001-9124 Antagna av Kårstämman 2012-10-10 Not: När begreppet Scoutkåren används i dessa stadgar avser detta S:t Olofs

Läs mer

Stadgar för scoutkåren Torslanda Sjöscoutkår, organisationsnummer Antagna av kårstämman

Stadgar för scoutkåren Torslanda Sjöscoutkår, organisationsnummer Antagna av kårstämman Stadgar för scoutkåren Torslanda Sjöscoutkår, organisationsnummer 802468-2471 Antagna av kårstämman 2012-1 1-06 1 Allmänt Scoutkåren Torslanda Sjöscoutkår är en sammanslutning av enskilda personer och

Läs mer

Protokoll fört vid distriktsstämma 2014 Söndagen den 9 november i Sundbybergs Folkets Hus

Protokoll fört vid distriktsstämma 2014 Söndagen den 9 november i Sundbybergs Folkets Hus Protokoll fört vid distriktsstämma 2014 Söndagen den 9 november i Sundbybergs Folkets Hus Närvaro: Se bilaga. 1. Stämman öppnas Distriktsordförande Hampus Boësen öppnar stämman. 2. Val av mötesordförande

Läs mer

Stadgar för Kallhälls scoutkår

Stadgar för Kallhälls scoutkår Sid 1(7) Stadgar för Kallhälls scoutkår Organisationsnummer: 813200-5128 Antagna av kårstämman den 2014-10-05 1 Allmänt Scoutkåren är en sammanslutning av enskilda personer och har till uppgift att bedriva

Läs mer

Stadga för. Morlanda Scoutkår. Svenska Scoutförbundet

Stadga för. Morlanda Scoutkår. Svenska Scoutförbundet Stadga för Morlanda Scoutkår Av Svenska Scoutförbundet Utarbetad under våren 2005 Kapitel 1 Kårens uppgift och verksamhet Uppgift 1:1 Scoutkåren har till uppgift att bedriva scoutverksamhet i enlighet

Läs mer

Kl. 10.10 Introduktion av påverkanstorget. Kl. 10.30 Påverkanstorget öppnar. Kl. 12.00 Lunch med aktiviteter. Kl. 13.00 Förhandlingarna återupptas

Kl. 10.10 Introduktion av påverkanstorget. Kl. 10.30 Påverkanstorget öppnar. Kl. 12.00 Lunch med aktiviteter. Kl. 13.00 Förhandlingarna återupptas Inbjudan Styrelsen för Hallands Scoutdistrikt inbjuder till distriktsstämma 2013. Kallelsen har skickats ut tidigare via epost 2013-08-11 Plats: Parkskolans aula, Engelbrektsgatan 6-8, 312 31 Laholm Tid:

Läs mer

Västmanlands Scoutdistrikt

Västmanlands Scoutdistrikt Västmanlands scoutdistrikts verksamhetsplan 2015 Verksamhetsplanen fastställdes av Distriktsstämman 2014-10-26 Västmanlands scoutdistrikts verksamhetsidé Att stödja Västmanlands scoutkårer så att de kan

Läs mer

Stadgar för Engelbrekt Scoutkår

Stadgar för Engelbrekt Scoutkår Stadgar för Engelbrekt Scoutkår Scouterna Stadgar för Engelbrekt scoutkår, organisationsnummer 875001-8676 Antagna av kårstämman den 2012-03-01 med tillägg vid stämma 2013-03-07 1 Allmänt Engelbrekt scoutkår

Läs mer

STADGAR FÖR HÄSSELBY STRANDS SJÖSCOUTKÅR

STADGAR FÖR HÄSSELBY STRANDS SJÖSCOUTKÅR STADGAR FÖR HÄSSELBY STRANDS SJÖSCOUTKÅR 1 Scoutkårens uppgift och verksamhetsort Scoutkårens namn är. Verksamhetsort är Hässelby Strand, Stockholm. Scoutkåren ska vara ansluten till Svenska Scoutförbundet.

Läs mer

Kårer med Utmanarverksamhet har utöver ovan en extra delegat på distriktstämman. Minst en av de kårers delegater ska vara under 18 år.

Kårer med Utmanarverksamhet har utöver ovan en extra delegat på distriktstämman. Minst en av de kårers delegater ska vara under 18 år. Södra Skånes scoutdistrikts Stadgar antagna av distriktsstämman 2013-10-13 bygger på Scouternas stadgar antagna 2012-11-25 med tillägg för utmanarscouters extra mandat i 5 2:a stycket. 1 Distriktsindelning

Läs mer

Stämmohandlingar 18/3 Hallands Scoutdistrikt

Stämmohandlingar 18/3 Hallands Scoutdistrikt Stämmohandlingar 18/3 Hallands Scoutdistrikt Innehållsförteckning Välkomna på distriktsstämma... 3 Föredragningslista... 6 Röstlängd... 7 Verksamhetsplan 2017... 9 Verksamhetsplan 2018-2019...13 Övrigt

Läs mer

Exempelstadga för scoutkår

Exempelstadga för scoutkår Exempelstadga för scoutkår Stadgar för scoutkåren, organisationsnummer [xxxxxx-xxxx] Antagna av kårstämman den [ÅÅÅÅ-MM-DD] 1 Allmänt Scoutkåren [Namn] är en sammanslutning av enskilda personer och har

Läs mer

Scouterna Västmanland

Scouterna Västmanland Västmanlands scoutdistrikts verksamhetsplan 2014 Verksamhetsplanen föreslås av distriktsstyrelsen och fastställdes av distriktsstämman 2013-10-19 Västmanlands scoutdistrikts verksamhetsidé Att stödja Västmanlands

Läs mer

Stadgar för Mälarscouterna

Stadgar för Mälarscouterna Stadgar för Mälarscouterna 1 Allmänt Scoutkåren Mälarscouterna är en partipolitisk och religiöst obunden sammanslutning av enskilda personer och har till uppgift att i bedriva scoutverksamhet. Mälarscouterna

Läs mer

Stämmohandlingar 24/3 Hallands Scoutdistrikt

Stämmohandlingar 24/3 Hallands Scoutdistrikt Stämmohandlingar 24/3 Hallands Scoutdistrikt Innehållsförteckning Välkomna på distriktsstämma... 3 Föredragningslista... 6 Röstlängd... 7 Viktiga mötesdagar 2018 9 Verksamhetsberättelse...Bilaga 1 Bokslut

Läs mer

1 STÄMMAN ÖPPNAS Distriktsordförande Henrik Bodenhem hälsar alla välkomna och öppnar mötet.

1 STÄMMAN ÖPPNAS Distriktsordförande Henrik Bodenhem hälsar alla välkomna och öppnar mötet. Sidan 1 av 4 PROTOKOLL DISTRIKTSSTÄMMA DACKE SCOUTDISTRIKT 2015-10-18 PROTOKOLL fört vid Distriktsstämma med Dacke Scoutdistrikt i Tallhagens scoutgård söndagen den 18 oktober 2015. NÄRVARANDE: Enligt

Läs mer

Verksamhetsplan 2018

Verksamhetsplan 2018 Verksamhetsplan 2018 Södertörns scoutdistrikt Distriktsstyrelsen 2017-09-03 Uppdaterad 2017-09-03 Verksamhetsplan 2018 sida 1/10 Verksamhetsplan 2018 Södertörns scoutdistrikt Distriktsstyrelsen 2017-09-03

Läs mer

Västmanlands Scoutdistrikt

Västmanlands Scoutdistrikt Verksamhetsplan 2019 Verksamhetsplanen fastställdes av Distriktsstämman 2018-11-24 Västmanlands scoutdistrikts verksamhetsidé Att stödja Västmanlands scoutkårer så att de kan bedriva bra scouting. Övergripande

Läs mer

1 STÄMMAN ÖPPNAS Distriktsordförande Oscar Sundås hälsar alla välkomna och öppnar mötet.

1 STÄMMAN ÖPPNAS Distriktsordförande Oscar Sundås hälsar alla välkomna och öppnar mötet. Sidan 1 av 4 PROTOKOLL DISTRIKTSSTÄMMA DACKE SCOUTDISTRIKT 2014-10-26 PROTOKOLL fört vid Distriktsstämma med Dacke Scoutdistrikt i Lindås Folkets hus, Lindås söndagen den 26 oktober 2014. NÄRVARANDE: Enligt

Läs mer

19.1 Motion om stadgerevidering

19.1 Motion om stadgerevidering 19.1 Motion om stadgerevidering Under årsmötet 2018 framkom det att det fanns en del skrivningar i stadgarna som var öppna för tolkning. Därför har distriktsstyrelsen tillsammans med föreningskonsulenten

Läs mer

Svenska Folkdansringen

Svenska Folkdansringen Svenska Folkdansringen Stadgar för Östergötland Holavedens Folkdansring. 1 ÄNDAMÅL Östergötland-Holavedens Folkdansring i fortsättningen kallad ÖHF är en distriktsorganisation verksam för barn, ungdomar

Läs mer

Protokoll fört vid Dacke scoutdistrikts distriktsstämma i Växjö scoutkårs lokaler på Bergendalska gården söndagen den 22 oktober 2017.

Protokoll fört vid Dacke scoutdistrikts distriktsstämma i Växjö scoutkårs lokaler på Bergendalska gården söndagen den 22 oktober 2017. Sidan 1 av 5 Protokoll Protokoll fört i Växjö scoutkårs lokaler på Bergendalska gården söndagen den 22 oktober 2017. 1 STÄMMAN ÖPPNAS Distriktsordförande Henrik Bodenhem hälsade alla välkomna och öppnade

Läs mer

Verksamhetsplan 2017

Verksamhetsplan 2017 Verksamhetsplan 2017 Södertörns scoutdistrikt Distriktsstyrelsen 2016-04-10 Uppdaterad 2016-09-27 Verksamhetsplan 2017 sida 1/10 Verksamhetsplan 2017 Södertörns scoutdistrikt Distriktsstyrelsen 2016-04-10

Läs mer

Välkommen till Vässaröhelg & distriktsstämma oktober 2018

Välkommen till Vässaröhelg & distriktsstämma oktober 2018 Välkommen till Vässaröhelg & distriktsstämma 12-14 oktober 2018 När: 12-14 oktober Var: Vässarö, gemensam buss avgår kl. 18.30 från Cityterminalen i Stockholm Vad: Vässaröhelg & Distriktsstämma, se separat

Läs mer

Huvudmålen är ofta formulerade visionärt, för att sedan brytas ned i delmål och i största utsträckning också i mätbara mål.

Huvudmålen är ofta formulerade visionärt, för att sedan brytas ned i delmål och i största utsträckning också i mätbara mål. Sidan 13 av 21 Verksamhetsplan 2016 Det är dags för ett nytt år! Årets verksamhetsplan bygger på samma grund som föregående år. För att tydliggöra vad det är som skall uppnås med distriktets verksamhet

Läs mer

Stadgar för Distriktens distrikt

Stadgar för Distriktens distrikt Svenska Folkdansringen Distriktens distrikt Fastställda vid RS 2016-2 sid 1 (6) Stadgar för Distriktens distrikt 1 Ändamål Mom 4 Distriktens distrikt, i fortsättningen kallad Distriktet, är en distriktsorganisation

Läs mer

3 FÖRBUNDETS MEDLEMSKAP I SAMMANSLUTNINGAR OCH VÄNFÖRENINGSAVTAL

3 FÖRBUNDETS MEDLEMSKAP I SAMMANSLUTNINGAR OCH VÄNFÖRENINGSAVTAL STADGAR FÖR AUTISM- OCH ASPERGERFÖRBUNDET Reviderade vid riksmöte 2017-04-22 1 NAMN Förbundets namn är Autism- och Aspergerförbundet. Förbundet är en ideell förening. 2 ÄNDAMÅL Autism- och Aspergerförbundet

Läs mer

2 VAL AV MÖTESORDFÖRANDE Till mötesordförande väljs Fredrik Karlsson, Smedby Scoutkår.

2 VAL AV MÖTESORDFÖRANDE Till mötesordförande väljs Fredrik Karlsson, Smedby Scoutkår. Sidan 1 av 3 PROTOKOLL DISTRIKTSSTÄMMA DACKE SCOUTDISTRIKT 2013-10-20 PROTOKOLL fört vid Distriktsstämma med Dacke Scoutdistrikt i Lindås Folkets hus, Lindås söndagen den 20 oktober 2013. NÄRVARANDE: Enligt

Läs mer

1 Namn Mom. 1: Förbundets namn skall vara Öppna Moderater Moderaternas hbt-förbund

1 Namn Mom. 1: Förbundets namn skall vara Öppna Moderater Moderaternas hbt-förbund Stadga för Öppna Moderater - Moderaternas hbt-förbund Antagna vid förbundsstämman 2014-04-26 1 Namn Förbundets namn skall vara Öppna Moderater Moderaternas hbt-förbund 2 Ändamål Mom.1: Öppna Moderater

Läs mer

Protokoll fört vid vårdistriktsstämma i Göteborgs scoutdistrikt, Scouterna, 22 maj 2013 i Bjurslättsskolan

Protokoll fört vid vårdistriktsstämma i Göteborgs scoutdistrikt, Scouterna, 22 maj 2013 i Bjurslättsskolan Protokoll fört vid vårdistriktsstämma i Göteborgs scoutdistrikt, Scouterna, 22 maj 2013 i Bjurslättsskolan 1 Stämman öppnas Distriktsordförande Anna Gottfridsson inledde med att hälsa alla välkomna samt

Läs mer

Handlingar Distriktsstämma 18/5 2016

Handlingar Distriktsstämma 18/5 2016 Handlingar Distriktsstämma 18/5 2016 Innehållsförteckning Välkomna på distriktsstämma... 3 Föredragningslista... 5 Föregående verksamhetsår... 6 Motioner... 7 Propositioner... 8 Röstlängd... 9 Bilaga 1:

Läs mer

Västgöta Södra Scoutdistrikt. 14oktober2017kl10.00,Sandared

Västgöta Södra Scoutdistrikt. 14oktober2017kl10.00,Sandared ÅRSMÖTE 14oktober2017kl10.00,Sandared Distriktets medlemmar hälsas välkomna till Västgöta Södra Scoutdistrikts årsmöte den 14 oktober 2017. Stämman hålls på Sandgärdskolan i Sandared och börjar kl. 10:00.

Läs mer

GÅRDSJÖBYGDENS FÖRENING

GÅRDSJÖBYGDENS FÖRENING 1 FÖRENINGENS NAMN OCH VERKSAMHETSOMRÅDE Föreningens namn är: Gårdsjöbygdens Förening. Verksamhetsområdet är Gårdsjö m.o. 2. FÖRENINGENS ORGAN Föreningens organ är ÅRSMÖTET, STYRELSEN OCH REVISORERNA.

Läs mer

Stämmohandlingar 2015 för Birka Scoutdistrikt

Stämmohandlingar 2015 för Birka Scoutdistrikt Stämmohandlingar 2015 för Birka Scoutdistrikt 1 Innehållsförteckning Välkommen på distriktsstämma 3 Program 3 Praktisk information 3 Föredragningslista 4 Hur många delegater har kåren? 5 Arbetsordning

Läs mer

- STADGAR - SVENSKA KARATEFÖRBUNDET VÄSTRA

- STADGAR - SVENSKA KARATEFÖRBUNDET VÄSTRA - STADGAR - SVENSKA KARATEFÖRBUNDET VÄSTRA BAKGRUND Svenska Karateförbund Västra (SKV) bildades som Specialdistriktsförbund (SDF) 2010-XX-XX mot bakgrund av att Svenska Karateförbundet vid Riksidrottsmötet

Läs mer

Stockholms scoutdistrikt kårens servicecenter. Information om varför vi har ett distrikt, och vad kansliet kan hjälpa dig med!

Stockholms scoutdistrikt kårens servicecenter. Information om varför vi har ett distrikt, och vad kansliet kan hjälpa dig med! Stockholms scoutdistrikt kårens servicecenter Information om varför vi har ett distrikt, och vad kansliet kan hjälpa dig med! Varför har vi ett distrikt? Distriktets syfte och uppgift är att stödja kårerna

Läs mer

FÖRSLAG TILL REVIDERADE STADGAR FÖR KOLLEKTIVTRAFIKANT STOCKHOLM (KTS).

FÖRSLAG TILL REVIDERADE STADGAR FÖR KOLLEKTIVTRAFIKANT STOCKHOLM (KTS). 1(6) FÖRSLAG TILL REVIDERADE STADGAR FÖR KOLLEKTIVTRAFIKANT STOCKHOLM (KTS). INTRESSEFÖRENINGENS NAMN OCH SÄTE 1. Den ideella intresseföreningens namn är KOLLEKTIVTRAFIKANT STOCKHOLM (KTS) och har sitt

Läs mer

Distriktet. Distriktet förväntar sig att kårerna:

Distriktet. Distriktet förväntar sig att kårerna: Förslag Södra Skånes scoutdistrikt Distriktet Distriktet har idag ett omfattande ansvar för att stödja kårer och kretsar samt andra organisationer inom vår verksamhet. Detta ansvar tar vi genom att under

Läs mer

Vi välkomnar alla medlemmar till Årsmötet för föreningen Svenska Pride.

Vi välkomnar alla medlemmar till Årsmötet för föreningen Svenska Pride. Kallelse till årsmöte för föreningen Svenska Pride. Vi välkomnar alla medlemmar till Årsmötet för föreningen Svenska Pride. Datum: 29 mars kl 18.00 Var: Internet via appen "Go-to-meeting" Det kommer även

Läs mer

Propositioner. Motioner. Valberedning. Camilla Pettersson, Wasa

Propositioner. Motioner. Valberedning. Camilla Pettersson, Wasa Distriktsstämma för Upplandsslättens scoutdistrikt 19 oktober 2008 Hågadalsskolans matsal i Uppsala 1 Distriktsordförande Mattias Eriksson hälsade alla välkomna och presenterade några deltagare, dagordningen

Läs mer

Stadgar för LR Göteborgs stad

Stadgar för LR Göteborgs stad 2015-12-10 Stadgar för LR Göteborgs stad 1 LR Göteborgs stad Göteborgs distrikts/kommunförening, kallad LR Göteborgs stad, består av alla LRmedlemmar som har sin arbetsplats inom Göteborgs stad, de som

Läs mer

Stadgar för STIL, Stiftarna av Independent Living i Sverige

Stadgar för STIL, Stiftarna av Independent Living i Sverige Stadgar för STIL, Stiftarna av Independent Living i Sverige Reviderade av årsstämman 23 maj 2015 1 Föreningens namn och syfte Stiftarna av Independent Living i Sverige, STIL, är en ideell förening. Föreningen

Läs mer

Distriktsstämmoprotokoll

Distriktsstämmoprotokoll Distriktsstämmoprotokoll Nordöstra Götalands Scoutdistrikt 2016 NORDÖSTRA GÖTALANDS SCOUTDISTRIKT den 10 april 2016 Skriven av: Axel Selhammar PROTOKOLL Nordöstra Götalands Scoutdistrikt 2016 Innehåll

Läs mer

Verksamhetsplan 2015

Verksamhetsplan 2015 Verksamhetsplan 2015 Antagen 2014-11-16 Sida 1/14 Innehållsförteckning 1. Vision 2. Ekonomi 2.1. Principer för budgetering 2.2. Rambudget 2015 2.3. Landstingsbidrag och distriktsavgift 2.4. Finansiella

Läs mer

Verksamhetsplan 2015-2016

Verksamhetsplan 2015-2016 Verksamhetsplan 2015-2016 Västerbotten Ångermanlands Scoutdistrikt Vår vision Det här drömmer vi om: Unga som gör världen bättre If it isn t fun it isn t scouting, Robert Baden-Powell Vår uppgift: Vi ska

Läs mer

RFSL Ungdoms normalstadga för distrikt (Uppdaterad enligt kongressen 2015, antagen av RFSL Ungdom Öts extra årsmöte )

RFSL Ungdoms normalstadga för distrikt (Uppdaterad enligt kongressen 2015, antagen av RFSL Ungdom Öts extra årsmöte ) RFSL Ungdoms normalstadga för distrikt (Uppdaterad enligt kongressen 2015, antagen av RFSL Ungdom Öts extra årsmöte 2015-05-10) 1 Namn Distriktets namn är organisationens namn följt av det namn som förbundsstyrelsen

Läs mer

Västmanlands Scoutdistrikt

Västmanlands Scoutdistrikt Västmanlands scoutdistrikts verksamhetsplan 2017 FÖRSLAG Tillägg och ändringar från 2016 är kursiva, text som föreslås tas bort är struken Verksamhetsplanen fastställdes av Distriktsstämman 2016-11-12

Läs mer

Handlingar Distriktsstämma den 31 mars 2019

Handlingar Distriktsstämma den 31 mars 2019 Handlingar Distriktsstämma den 31 mars 2019 Innehållsförteckning Välkommen till distriktsstämman den 31 mars kl 14.00... 3 Scouternas nya stadgar 2018... 3 Föredragningslista... 4 Ombudsfördelning... 5

Läs mer

Stadgar för distrikt inom Autism- och Aspergerförbundet reviderade vid riksmöte 2014-09-27

Stadgar för distrikt inom Autism- och Aspergerförbundet reviderade vid riksmöte 2014-09-27 Stadgar för distrikt inom Autism- och Aspergerförbundet reviderade vid riksmöte 2014-09-27 1 Namn och Distriktets namn och geografiska verksamhetsområde geografiskt fastställs av Autism- och Aspergerförbundets

Läs mer

Stadgar för Folkdansringen i Örebro län

Stadgar för Folkdansringen i Örebro län Stadgar för Folkdansringen i Örebro län 1 ÄNDAMÅL Uppdaterad senast 25/11 2010 Folkdansringen i Örebro län, i fortsättningen kallad Distriktet, är en distriktsorganisation för alla åldrar, vars ändamål

Läs mer

Förbundet ska stödja ett aktivt deltagande i samhällslivet på demokratisk grund och främja jämlikhet mellan olika ungdomsgrupper.

Förbundet ska stödja ett aktivt deltagande i samhällslivet på demokratisk grund och främja jämlikhet mellan olika ungdomsgrupper. FÖRENINGEN NORDENS UNGDOMSFÖRBUNDS STADGAR Antagna vid förbundsstämman 1995-11-26, reviderade vid förbundsstämman i april 2003, förbundsstämman i maj 2004, förbundsstämman 14 april 2007 samt vid förbundsstämman

Läs mer

Västmanlands Scoutdistrikt

Västmanlands Scoutdistrikt Västmanlands scoutdistrikts verksamhetsplan 2018 FÖRSLAG Tillägg och ändringar från 2017 är kursiva, text som föreslås tas bort är struken Verksamhetsplanen fastställs av Distriktsstämman 2017-11-25 Västmanlands

Läs mer

Föreningens firma är Norra Ängby Trädgårdsstadsförening med organisationsnummer

Föreningens firma är Norra Ängby Trädgårdsstadsförening med organisationsnummer 1 P a g e Föreningens stadgar Revision giltigt till årsmötet 2016-03-15 1 Föreningens firma Föreningens firma är med organisationsnummer 802007-2339. 2 Föreningens ändamål Föreningen har till ändamål att

Läs mer

Västmanlands Scoutdistrikt

Västmanlands Scoutdistrikt Västmanlands scoutdistrikts verksamhetsplan 2016 Verksamhetsplanen fastställdes av Distriktsstämman 2015-11-22 Västmanlands scoutdistrikts verksamhetsidé Att stödja Västmanlands scoutkårer så att de kan

Läs mer

STADGAR JAGVILLHABOSTAD.NU UPPSALA

STADGAR JAGVILLHABOSTAD.NU UPPSALA STADGAR JAGVILLHABOSTAD.NU UPPSALA Antagna på årsmöte 2011-xx-xx 1. Firma Lokalavdelningens namn är jagvillhabostad.nu Uppsala. 2. Syfte Lokalavdelningens syfte är att bevaka samt agera utifrån unga bostadssökandes

Läs mer

Stadgar för SULF-föreningen vid Linköpings universitet

Stadgar för SULF-föreningen vid Linköpings universitet Stadgar för SULF-föreningen vid Linköpings universitet Förslag till stadgar antogs av SULF/LiU vid årsmöte 2014-01-14 och fastställdes av SULF:s förbundsstyrelse 2014-02-07. Innehåll Allmänna bestämmelser

Läs mer

Stadgar. För SULF-föreningen vid Högskolan Dalarna

Stadgar. För SULF-föreningen vid Högskolan Dalarna Stadgar För SULF-föreningen vid Högskolan Dalarna Innehåll Allmänna bestämmelser 1 Ändamål 3 2 Organisation 3 3 Regler för beslut och val 3 Årsmöte 4 Årsmöte 4 5 Årsmötets sammansättning 4 6 Närvarorätt

Läs mer

Mötets öppnande. Distriktets ordförande Peter Jakob hälsade de närvarande varmt välkomna och förklarade mötet öppnat.

Mötets öppnande. Distriktets ordförande Peter Jakob hälsade de närvarande varmt välkomna och förklarade mötet öppnat. Mötets öppnande. Distriktets ordförande Peter Jakob hälsade de närvarande varmt välkomna och förklarade mötet öppnat. 1. Fastställande av röstlängd. Efter genomförd närvarokontroll fastställde årsmötet

Läs mer

Stadgar för Sveriges Fotterapeuter

Stadgar för Sveriges Fotterapeuter Stadgar för Sveriges Fotterapeuter 1 Förbundets namn Förbundets namn är Sveriges Fotterapeuter. Organisationsnummer 802407-9090 Kansliet har sitt säte i Stockholm. Förbundets ändamål Förbundet är en riksomfattande

Läs mer

Personer och organisationer som inte kan eller vill bli medlemmar i partiets organisation kan bli stödmedlemmar. Stödmedlemmar saknar rösträtt.

Personer och organisationer som inte kan eller vill bli medlemmar i partiets organisation kan bli stödmedlemmar. Stödmedlemmar saknar rösträtt. Stadgar 1 Namn Partiets namn är Vägvalet. 2 Säte Partiets säte är Göteborg. 3 Syfte och värderingar Vägvalets mål och syfte är att driva politik där demokratin utgår från medborgarna och speglar deras

Läs mer

Tostan Sverige Stadgar

Tostan Sverige Stadgar Tostan Sverige Stadgar 1. Namn Föreningens namn är Tostan Sverige. 2. Ändamål Tostan Sverige är en ideell förening vars syfte är att stödja den verksamhet som moderorganisationen Tostan bedriver. 3. Verksamhet

Läs mer

Fyrisåns sjöscoutkår. Handlingar kårstämma

Fyrisåns sjöscoutkår. Handlingar kårstämma Fyrisåns sjöscoutkår Handlingar kårstämma 2015-01-25 Handlingarna innehåller inte revisorsberättelsen vilken redovisas i sin originalform på stämman. Förslag till dagordning 1. Val av mötesordförande 2.

Läs mer

Östsvenska Volleybollförbundet. Östsvenska Volleybollförbundet Stadgar. Version 2,0

Östsvenska Volleybollförbundet. Östsvenska Volleybollförbundet Stadgar. Version 2,0 Östsvenska Volleybollförbundet Östsvenska Volleybollförbundet Stadgar Version 2,0 Revisionshistorik Datum Version Beskrivning Uppdaterad av 2008-02-18 0,9 Dokument skapat baserat på Upplands Volleybollförbunds

Läs mer

Göteborgs. Scoutdistrikts

Göteborgs. Scoutdistrikts Göteborgs Scoutdistrikts Arrangemang Hösten 2013 2 KALENDARIET September Oktober 1 S 1 T 2 M Mandalay kv.segl. 2 O 3 T 3 T 4 O 4 F Vandringen 2013 5 T 5 L Vandringen 2013 6 F Mandalay ny.segl. 6 S Vandringen

Läs mer

Stadgar för Hela Sverige Ska Leva/Värmland from 2018

Stadgar för Hela Sverige Ska Leva/Värmland from 2018 Stadgar för Hela Sverige Ska Leva/Värmland from 2018 Stadgar antagna på årsmötet 20180508 och fastställda på höstmötet 20181211. 1 Föreningens namn och säte Föreningens namn är Hela Sverige Ska Leva Värmland

Läs mer

Västgöta Södra Scoutdistrikt ÅRSMÖTE

Västgöta Södra Scoutdistrikt ÅRSMÖTE ÅRSMÖTE 13 oktober 2018 kl 10.00, Dalsjöfors Distriktets medlemmar hälsas välkomna till Västgöta Södra Scoutdistrikt årsmöte den 13 oktober 2018. Stämman hålls i Dalsjöfors scoutstuga och börjar kl. 10:00.

Läs mer

Stadgar för Sveriges Civilförsvarsförbund. Förbund, distrikt och föreningar

Stadgar för Sveriges Civilförsvarsförbund. Förbund, distrikt och föreningar Stadgar för Sveriges Civilförsvarsförbund Förbund, distrikt och föreningar Antagna av förbundsstämman den 26 mars 2010 Reviderade av förbundsstämman den 12-13 oktober 2013 Sidan 1 av 14 Gemensamma stadgar

Läs mer

Stadgar för Ungdomsförbundet Sveriges Flotta. Roslagsdistriktet

Stadgar för Ungdomsförbundet Sveriges Flotta. Roslagsdistriktet Stadgar för Ungdomsförbundet Sveriges Flotta Roslagsdistriktet Antagna vid konstituerande årsstämma den 23 november 2017 1 Stadgar för Ungdomsförbundet Sveriges Flotta, Roslagsdistriktet 1.1 Ändamål och

Läs mer

Stadgar för SULF-föreningen vid Göteborgs universitet

Stadgar för SULF-föreningen vid Göteborgs universitet Stadgar för SULF-föreningen vid Göteborgs universitet Ändring av stadgarna antogs av SULF/GU:s årsmöte 2014-01-28 och fastställdes av SULF:s förbundsstyrelse XXXX-XX-XX.) Allmänna bestämmelser 1 Ändamål

Läs mer

1 kap. Allmänt. Scoutlöftet Jag lovar att efter bästa förmåga följa scoutlagen. Valspråk och lösen Var redo! Alltid redo!

1 kap. Allmänt. Scoutlöftet Jag lovar att efter bästa förmåga följa scoutlagen. Valspråk och lösen Var redo! Alltid redo! Stadgar för Svenska Scoutförbundet Reviderade enligt beslut på förbundsstämman 2007. Tillämpas fr o m 2007 års verksamhetsredogörelse och ansökan om bidrag till Ungdomsstyrelsen. 1 kap. Allmänt 1 Uppgift

Läs mer

stadgar för Göteborgsdistriktet

stadgar för Göteborgsdistriktet stadgar för Göteborgsdistriktet Stadgar för Göteborgsdistriktet av Amnesty International Detta dokument består av nationella standardstadgar för distrikt inom amnesty international, samt de lokala tillägg

Läs mer

Svenska Folkdansringen Föreningarnas förening

Svenska Folkdansringen Föreningarnas förening sid 1 (6) Svenska Folkdansringen Föreningarnas förening Stadgar för Föreningarnas förening 1 ÄNDAMÅL Föreningarnas förening, i fortsättningen kallad Föreningen, är en förening för alla åldrar, vars ändamål

Läs mer

Stadgar för SGSS Antagna av Landsgilletinget Innehållsförteckning

Stadgar för SGSS Antagna av Landsgilletinget Innehållsförteckning Stadgar för SGSS Antagna av Landsgilletinget 2011 Innehållsförteckning Rubrik Sidan Inledning 1 Namn... 3 2 Märke... 3 Mål och uppgift 3 Mål... 3 4 Uppgift... 3 Motto och löfte 5 Motto... 3 6 Löfte...

Läs mer

Stämmohandlingar 21/10 Hallands Scoutdistrikt

Stämmohandlingar 21/10 Hallands Scoutdistrikt Stämmohandlingar 21/10 Hallands Scoutdistrikt Innehållsförteckning Välkomna på distriktsstämma... 3 Föredragningslista... 6 Motioner, Propositioner...inga inkomna Röstlängd... 7 Verksamhetsplan 2018...

Läs mer

ZKA-UT. Medlemstidning för Hässelby Scoutkår. Nr 1, höstterminen 2012. Ordföranden har ordet. Alla önskas en trevlig start på terminen!

ZKA-UT. Medlemstidning för Hässelby Scoutkår. Nr 1, höstterminen 2012. Ordföranden har ordet. Alla önskas en trevlig start på terminen! ZKA-UT Medlemstidning för Hässelby Scoutkår Nr 1, höstterminen 2012 I detta nummer: - Ordföranden har ordet - Vi syns på museet! - Kallelse till stämman - Beslut om nya stadgar - Höstterminens städdagar

Läs mer

STADGAR. för ÖREBRO LÄNS HEMBYGDSFÖRBUND. Namn, verksamhetsområde och karaktär

STADGAR. för ÖREBRO LÄNS HEMBYGDSFÖRBUND. Namn, verksamhetsområde och karaktär ~Sida 1 ~ STADGAR för ÖREBRO LÄNS HEMBYGDSFÖRBUND 1 Namn, verksamhetsområde och karaktär Örebro Läns Hembygdsförbund (nedan även kallad förbundet) är en samlande organisation för hembygdsrörelsen i Örebro

Läs mer

Förbundets stadgar (Antagna av årskongressen )

Förbundets stadgar (Antagna av årskongressen ) Förbundets stadgar (Antagna av årskongressen 2012-04-21) 1 Ändamål Sveriges Aktiesparares Riksförbund Aktiespararna är en oberoende intresseorganisation för enskilda som sparar eller vill främja sparande

Läs mer

Normalstadgar för Svenska Celiakiungdomsförbundets medlemsföreningar

Normalstadgar för Svenska Celiakiungdomsförbundets medlemsföreningar Normalstadgar för Svenska Celiakiungdomsförbundets medlemsföreningar Dessa normalstadgar är den ram utifrån vilken SCUF:s medlemsföreningar ska utforma sina stadgar. Stadgarna går att ändra så länge medlemsföreningen

Läs mer

Stadgar för SULF-föreningen vid Kungliga tekniska högskolan (KTH)

Stadgar för SULF-föreningen vid Kungliga tekniska högskolan (KTH) Stadgar för SULF-föreningen vid Kungliga tekniska högskolan (KTH) Förslag till stadgar antogs av SULF/KTH:s årsmöte 2013-11-05 och fastställdes av SULF:s förbundsstyrelse XXXX-XX-XX. Allmänna bestämmelser

Läs mer

Stadgar - Funkibator ideell förening

Stadgar - Funkibator ideell förening Stadgar - Funkibator ideell förening Stadgar för Funkibator ideell förening. Antagna vid årsmöte 19 mars 2013. 1 - Föreningens namn Föreningens namn är Funkibator ideell förening. 2 - Föreningens säte

Läs mer

Stadgar för distrikt inom Autism- och Aspergerförbundet reviderade vid extra riksmöte

Stadgar för distrikt inom Autism- och Aspergerförbundet reviderade vid extra riksmöte Stadgar för distrikt inom Autism- och Aspergerförbundet reviderade vid extra riksmöte 2009-09-05 1 Namn och Distriktets namn och geografiska verksamhetsområde geografiskt fastställs av Autism- och Aspergerförbundets

Läs mer

Kapitel 1 Allmänna Bestämmelser

Kapitel 1 Allmänna Bestämmelser VÄSTERBOTTENS HANDBOLLFÖRBUNDS STADGAR, ANTAGNA VID FÖRBUNDETS ÅRSMÖTE, 9 juni 2016 Organisationsnummer; 894001-7125. Kapitel 1 Allmänna Bestämmelser 1 Förbundets uppgift Förbundets uppgift Västerbottens

Läs mer

tillvarata medlemsföreningarnas intressen representera medlemsföreningarna regionalt, nationellt och internationellt

tillvarata medlemsföreningarnas intressen representera medlemsföreningarna regionalt, nationellt och internationellt Stadgar för Musikcentrum Riks 1 NAMN OCH SÄTE Förbundet Musikcentrum Riks (MCR) är en ideell förening som består av musikcentrumbildningar. Det har sitt säte i Göteborg. 2 ÄNDAMÅL Musikcentrum Riks ska

Läs mer

FÖRENINGEN NORDENS UNGDOMSFÖRBUNDS STADGAR

FÖRENINGEN NORDENS UNGDOMSFÖRBUNDS STADGAR FÖRENINGEN NORDENS UNGDOMSFÖRBUNDS STADGAR Antagna vid förbundsstämman 1995-11-26, reviderade vid förbundsstämman i april 2003, förbundsstämman i maj 2004 samt vid förbundsstämman 14 april 2007 samt vid

Läs mer

S T A D G A R. för LINKÖPINGS VILLAÄGAREFÖRENING. org.nr: 822000-8422

S T A D G A R. för LINKÖPINGS VILLAÄGAREFÖRENING. org.nr: 822000-8422 S T A D G A R för LINKÖPINGS VILLAÄGAREFÖRENING org.nr: 822000-8422 Dessa stadgar har antagits vid årsmöte i Linköpings Villaägareförening 2010-03-16 1 Ändamål och verksamhetsområde 1 1. Linköpings Villaägareförening,

Läs mer

Stadgar EPILEPSIFÖRENINGEN I STOR-STOCKHOLM. Antagna av ordinarie årsmöte samt bekräftade av extra årsmöte

Stadgar EPILEPSIFÖRENINGEN I STOR-STOCKHOLM. Antagna av ordinarie årsmöte samt bekräftade av extra årsmöte Stadgar EPILEPSIFÖRENINGEN I STOR-STOCKHOLM Antagna av ordinarie årsmöte 2002-03-21 samt bekräftade av extra årsmöte 2002-10-10. 1 Namn och verksamhetsområde Mom 3 Föreningens namn är Epilepsiföreningen

Läs mer

Stadgar Villaägarna Göteborg. Antagna vid årsmöte 2013-03-20

Stadgar Villaägarna Göteborg. Antagna vid årsmöte 2013-03-20 Stadgar Villaägarna Göteborg Antagna vid årsmöte 2013-03-20 1 2 (6) ÄNDAMÅL OCH VERKSAMHETSOMRÅDE 1. Villaägarna Göteborg är en partipolitiskt obunden sammanslutning, ideell förening, av medlemmar i Villaägarnas

Läs mer

Stadgar. SULF:s Professorers Förening (SPF)

Stadgar. SULF:s Professorers Förening (SPF) Stadgar SULF:s Professorers Förening (SPF) Innehåll Allmänna bestämmelser 1 Ändamål 3 2 Organisation 3 3 Regler för beslut och val 3 Ombudsmöte 4 Ombudsmöte 4 5 Ombudsmötets sammansättning 4 6 Närvarorätt

Läs mer

4) att: Distirbuera DEMED digitalt. (Detta bör ge kostnadsbesparing på ca 90 000 kr/år)

4) att: Distirbuera DEMED digitalt. (Detta bör ge kostnadsbesparing på ca 90 000 kr/år) Tilllägg till Verksamhetsplan 2015 Redaktionsutskottet har valt att ta sig redaktionella friheter för att kunna göra ett så bra beslutsunderlag som möjligt. (Därav har vissa lappar behövt skriva om.) 1)

Läs mer

Verksamhetsplan 2014

Verksamhetsplan 2014 Verksamhetsplan 2014 Till ordinarie distriktsstämma 17 november 2013 sida 1/11 Innehållsförteckning 1 Vision... 3 2 Ekonomi... 3 2.1 Principer för budgetering... 3 2.2 Rambudget 2014... 4 2.3 Landstingsbidrag

Läs mer

1 Årsmötets öppnande Distriktsordförande Mattias Henriksson öppnade mötet.

1 Årsmötets öppnande Distriktsordförande Mattias Henriksson öppnade mötet. Kalmar NSF Distrikt Årsmötesprotokoll 2011-03-26 1 Årsmötets öppnande Distriktsordförande Mattias Henriksson öppnade mötet. 2 Fastställande av röstlängd Distriktsordförande Mattias Henriksson ropade upp

Läs mer