Styrelseprotokoll fört vid sammanträde med Västmanlands Kommuner och Landsting

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Styrelseprotokoll fört vid sammanträde med Västmanlands Kommuner och Landsting"

Transkript

1 Styrelseprotokoll fört vid sammanträde med Västmanlands Kommuner och Landsting Datum: 9 september 2011 Tid: 2 timmar Plats: I samband med studieresa till Champagne-Ardenne, Frankrike 1(5) Beslutande: Ulla Persson, ordf Elisabeth Salomonsson Olle Ytterberg Per-Olov Rapp Denise Norström Peter Ristikartano Juha Rundgren Marléne Andersson Elisabeth Unell Hans Strandlund Mikael Damsgaard Tomas Högström Birgitta Andersson Torsten Källberg Maria Lindelöf (ersätter Stig Henriksson) (ersätter Anders Röhfors) (ersätter Carola Gunnarsson) Ersättare: Åsa Eriksson Lars Andersson Pelle Strengbom Britt-Inger Fröberg Lars Eriksson Rigmor Åkesson Stellan Lund Maria Dellham Ragnhild Källberg Övriga: Monika Eriksson Bertilsson VKL Ing-Marie Enkvist VKL 1 Justering av protokoll Till att jämte ordföranden justera dagens protokoll utses Elizabeth Salomonsson. INFORMATIONSÄRENDEN 2 Uppföljning Kollektivtrafikmyndighet Denise Norström informerar om att en projektledare är tillsatt för det fortsatta arbetet med organisationen av kollektivtrafikmyndigheten samt att arbeta fram avtalsförslag mellan kommunerna och landstinget, klart senast 1 januari Landstinget ansvarar för förvaltningen. Monika E Bertilsson meddelar att VKL har gett PwC i uppdrag att värdera VL:s bolag. Besluten om skatteväxling i kommuner och landsting samlas ihop på VKL och tillställs finansdepartementet i en gemensam skrivelse.

2 2(5) 3 Uppföljning - Hemsjukvården Monika Eriksson Bertilsson informerar om att VKL har i uppdrag att under hösten ta fram förslag till avtal mellan landstinget och länets kommuner om den övergångsperiod som kommunerna ska ersätta landstinget för utförande av hemsjukvård dvs från den 1 januari t o m den 31 augusti Skatteväxling sker redan 1 januari 2012 och även i denna fråga upprättas en gemensam skrivelse från VKL till finansdepartementet om skatteväxling i ärendet. Denise Norström understryker att det är viktigt att vi snarast kommer överens om hur själva verksamhetsövergången ska utformas och det är en prioriterad fråga för projektet. Projektledare är tillsatt av VKL och kommer troligtvis att kunna börja under oktober månad. 4 Avrapportering från presidiekonferensen Mälardalen Ulla Persson informerar om att årets presidiekonferens ägde rum den 9-10 augusti 2011 i Vaxholm. Följande stod på agendan, Lena Eriksson tf generaldirektör Trafikverket om kapacitetsbrister i järnvägsnätet, EU - Strukturfondernas framtid, Håkan Sörman direktör, SKL, aktuella ärenden från förbundet och Mälardalsrådets inventering av kunskapsregionen inom ramen för Stjärnbildning. 5 Avrapportering från konferens om Mälaren Ulla Persson lämnar en kort redogörelse från Mälarkonferensen som arrangerades av Länsstyrelserna kring Mälaren och har sin upprinnelse i Ingemar Skogös uppdrag att komma med förslag kring finansiering av ombyggnad av slussen i Stockholm. Information om programmet finns på Länsstyrelsens hemsida. 6 Inventering av Ensamkommande barn och ungdomar En inventering och uppföljning av avsiktsförklaring angående mottagande av ensamkommande barn och ungdomar i Västmanland var utsänd med handlingarna. Sammanställningen är sammanställd inom vård och omsorgsberedningens arbete. BESLUTSÄRENDEN 7 Arkivutredning: Enskilda arkiv i Västmanland: Hur? Var? Vem? Varför? VKL:s styrelse beslöt 10, , att genomföra en arkivutredning enligt framlagt direktiv och att utredningen ska genomföras med en fördelning av konsultkostnaderna, 1/3 på landstinget och 2/3 på kommunerna. Utredningen Enskilda arkiv i Västmanland: Hur? Var? Vem? Varför? genomfördes under våren och överlämnades till VKL (dnr VKL ). Utredningens syfte var att tydliggöra dagens situation för de enskilda arkiven i länet och att utifrån detta peka på möjligheter och vägar till en väl fungerande arkivsituation. Utredningen föreslår flera förslag till planer hur man stegvis når fram till en väl fungerande arkivsituation.

3 3(5) En delrapport presenterades på kulturberedningens sammanträde den 23 mars och utredningens resultat presenterades av utredarna på remisskonferensen för den regionala kulturplanen i Ramnäs den 9 maj. Regionala arkivfrågor är en del av förslaget till Regional kulturplan Västmanlands län Utredarnas analys visar på vikten av att situationen för länets enskilda arkiv behöver förbättras såväl vad gäller lokaler som kompetens. Utredarna pekar på olika förslag vad gäller lokalfrågan som har den gemensamma nämnaren att föreningen Arkiv Västmanland bör förstärkas beträffande t ex personal och arkivdepåer. Arkiv Västmanlands verksamhet har en hög grad av egen finansiering, som består av medlemsavgifter, hyllhyror och konsultuppdrag. Arkiv Västmanland erhåller dessutom bidrag från kulturdepartementet, samt från Landstinget Västmanland. Under 2010 har Arkiv Västmanland dessutom erhållit ekonomiskt stöd av sju av länets kommuner. Dessa kommuner är Arboga, Fagersta, Hallstahammar, Kungsör, Köping, Skinnskatteberg och Västerås. Utredarna föreslår avslutningsvis en tidplan för ett stegvis genomförande under perioden Kostnaden för utredningen ligger väl inom given ram med ett mindre överskott. En lösning av frågan om enskilda arkiv bygger på att samtliga kommuner och landstinget behöver delta i finansieringen, t ex utifrån ovan använd fördelningsnyckel vad gäller utredningens genomförande. Kostnaden för utredningen ligger väl inom given ram med ett mindre överskott. I näst sista stycket i missivet stryks t ex utifrån ovan använd fördelningsnyckel vad gäller utredningens genomförande Meningen lyder därefter: En lösning av frågan om enskilda arkiv bygger på att samtliga kommuner och landstinget behöver delta i finansieringen. : att i näst sista stycket i missivet stryks t ex utifrån ovan använd fördelningsnyckel vad gäller utredningens genomförande Meningen lyder därefter: En lösning av frågan om enskilda arkiv bygger på att samtliga kommuner och landstinget behöver delta i finansieringen. att att kulturberedningen konkretiserar genomförandet av ett professionellt omhändertagande och tillgängliggörande av enskilda arkiv i länet, kulturberedningen ger förslag på en bred finansiering av föreslagna åtgärder där samtliga kommuner och landstiget deltar. 8 Kriscentrum för män En framställan om länsstöd till Kriscentrum för män i Västmanland (KMV) har inkommit till VKL, landstinget och Länsstyrelsen. Länsstyrelsen har tidigare grundfinansierat denna verksamhet och något beslut om fortsatt finansiering har inte getts från Länsstyrelsen. Kommunerna och landstinget avvaktar Länsstyrelsens beslut för att vidare bereda och besluta i ärendet.

4 4(5) att uppdrar till VKL:s vård- och omsorgsberedning att ytterligare bereda ärendet och presentera förslag till beslut. 9 Resultaträkning per 30 juni 2011 Ärendet utgår och återkommer på styrelsesammanträdet den 7 oktober Attest- och utanordningsuppdrag att godkänna framlagda attest- och utanordningsuppdrag för Västmanlands Kommuner och Landsting att gälla fr o m 1 september Sammanträdesdagar 2012 att godkänna framlagda (bilaga 1) förslag på sammanträdesdatum, tider och plats för förbundsmöte, styrelsemöten och temamöten för Arbetsmöte styrelsen 2012 Enligt 11 ovan beslutades att ett arbetsmöte ska äga rum den januari Plats och program kommer att presenteras på kommande styrelsesammanträde. ÖVRIGT 13 Övriga ärenden a) Yttrande över remiss Kapacitetsbrister i järnvägsnätet Trafikverket Kapacitetsbrister i järnvägsnätet, , efter planerade åtgärder. VKL är inte formell remissinstans men anser att regeringsuppdraget har sådan vikt för Västmanland och angränsande län att VKL avger ett yttrande genom ordförande och direktör. b) Avsiktsförklaring Champagne-Ardenne Presidiet tillsammans med Monika Eriksson Bertilsson och Camilla Blomqvist träffade ledande politiker från regionen för att diskutera ett förslag till avsiktsförklaring. Man kom fram till att under hösten ta fram ett förslag till Letter of Intent inom områdena skola/utbildning och turism ekoturism. Andra frågor som diskuterades var jämställdhet och äldrevård samt infrastruktur.

5 5(5) c) Rapport om effekterna av förseningar av utbygganden av Mälarbanan Ulla Persson informerar om att Västerås stad inom ramen för ABCU-samarbetet, tillsammans med Stockholms läns landsting, Regionförbundet i Uppsala län, Storstockholms Lokaltrafik samt Stockholms stad, Sundbybergs stad, Järfälla kommun, Upplands-Bro kommun, Håbo kommun och Enköpings kommun genom Sweco tagit fram en rapport om effekterna av en försening av en utbyggnad till fyra spår på sträckan Tomteboda-Kallhäll. Rapporten beskriver konsekvenser för resenärer och företag, konsekvenser för den regionala tillväxten dvs ekonomiska konsekvenser samt drar slutsatser av intervjuer med ett antal berörda företag. Om vi får en försening av utbyggnaden i 13 år kostar det 13,5 miljarder kronor. Rapporten läggs ut på VKL:s hemsida, d) Regionmöte Olle Ytterberg rapporterar från ett möte i Sörmland angående regionfrågan. Man kan konstatera att Sörmland drar åt olika håll men att Västmanland är en tänkbar partner kanske också Uppsala och Örebro. Ärendet återkommer vid kommande styrelsesammanträde. e) Läsplattor Det bör undersökas om en gemensam lösning för inköp av läsplattor och dess stödsystem är möjligt i länet. De flesta KS au och ledningsgrupper har köpt på prov och innan man går in i enskilda långa och dyra avtal bör vi gemensamt göra en analys om samordning kan ske. VKL kontaktar SKL i frågan. att uppdra till direktören att tillsammans med kommuncheferna analysera möjligheterna till gemensamma aktiviteter i frågan. f) Miljöpolicy Peter Ristikartano efterlyser en miljöpolicy på VKL. Direktören svarar att det är lämpligt att hantera frågan på styrelsens kommande arbetsmöte. 14 Nästa sammanträde att nästa sammanträde ska äga rum den 7 oktober 2011 i Arboga. Vid protokollet Monika Eriksson-Bertilsson Ing-Marie Enkvist Justerat: Ulla Persson Elizabeth Salomonsson

6 Ing-Marie Enkvist BILAGA 1, styrelseprotokoll 9 sept 2011 Sammanträdesdatum, tider och plats för förbundsmöte, styrelsemöten o temamöten 2012 Aktivitet Datum Tid Plats Anm Styrelse januari lunch-lunch? Arbetsmöte 3 febr Norberg 30 mars Hallstahammar Bokslut 4 maj Västerås Förbundsmöte fm 13 juni Fagersta OBS Onsdag f.m. 5-7 sept? Studieresa 12 okt Kungsör 23 nov Skinnskatteberg Förbundsmöte 4 maj Västerås inkl. lunch (styrelse e.m.) Temamöte 3 febr Norberg 30 mars Hallstahammar 12 okt Kungsör 23 nov Skinnskatteberg , L:\STYRELSE\STYRELSEPROTOKOLL\2011\7-9 september\bilaga 1 - Sammanträdesdagar 2012 styrelse, förbundsmöte, tema

LEDNINGSUTSKOTTET. Sammanträdesdatum 2012-08-14. Västmanlands kommuner och landsting (VKL) - Enskild regional arkivverksamhet; yttrande

LEDNINGSUTSKOTTET. Sammanträdesdatum 2012-08-14. Västmanlands kommuner och landsting (VKL) - Enskild regional arkivverksamhet; yttrande 1"Vd' SALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL LEDNINGSUTSKOTTET Sammanträdesdatum 2012-08-14 12 (14) 18 Dnr 2012/154 Västmanlands kommuner och landsting (VKL) - Enskild regional arkivverksamhet; yttrande INLEDNING

Läs mer

Styrelseprotokoll fört vid sammanträde med Västmanlands Kommuner och Landsting

Styrelseprotokoll fört vid sammanträde med Västmanlands Kommuner och Landsting Styrelseprotokoll fört vid sammanträde med Västmanlands Kommuner och Landsting Datum: 3 februari 2012 Tid: 13.00-15.30 Plats: Norberg, kommunhuset 1(5) Beslutande: Ersättare: Ulla Persson, ordf. Elizabeth

Läs mer

Styrelseprotokoll fört vid sammanträde med Västmanlands Kommuner och Landsting

Styrelseprotokoll fört vid sammanträde med Västmanlands Kommuner och Landsting Styrelseprotokoll fört vid sammanträde med Västmanlands Kommuner och Landsting Datum: 18 november 2011 Tid: 13.00-15.00 Plats: Aronsborgs Konferenshotell, Bålsta 1(5) Beslutande: Ulla Persson, ordf Åsa

Läs mer

Styrelseprotokoll fört vid sammanträde med Västmanlands Kommuner och Landsting

Styrelseprotokoll fört vid sammanträde med Västmanlands Kommuner och Landsting Styrelseprotokoll fört vid sammanträde med Västmanlands Kommuner och Landsting Datum: 9 december 2011 Tid: 13.00-16.00 Plats: Schenströmska, Ramnäs 1(6) Beslutande: Juha Rundgren ordf. Catarina Pettersson

Läs mer

Styrelseprotokoll fört vid sammanträde med Västmanlands Kommuner och Landsting

Styrelseprotokoll fört vid sammanträde med Västmanlands Kommuner och Landsting Styrelseprotokoll fört vid sammanträde med Västmanlands Kommuner och Landsting Datum: 15 oktober 2010 Tid: Kl. 13.00-14.15 Plats: Klara Konferens, Stockholm 1(5) Beslutande: Elisabeth Unell ordf. Mikael

Läs mer

Bilaga 1 Styrelseprot 12 okt 2012 Protokollsanteckning med anledning av beslutet i VKL:s styrelse ärende 5 Vafabutredningen den 12 oktober 2012. Jag delar inte styrelsens uppfattning att den bästa framtida

Läs mer

Styrelseprotokoll fört vid sammanträde med Västmanlands Kommuner och Landsting

Styrelseprotokoll fört vid sammanträde med Västmanlands Kommuner och Landsting 1(6) Styrelseprotokoll fört vid sammanträde med Västmanlands Kommuner och Landsting Datum: 5 juni 2013 Tid: 09.00-13.00 Plats: Mälaren Hotell o Konferens, Västerås Beslutande: Ulla Persson Elizabeth Salomonsson

Läs mer

Ink O. Utdrag ur styrelseprotokoll fört vid sammanträde med Västmanlands Kommuner och Landsting

Ink O. Utdrag ur styrelseprotokoll fört vid sammanträde med Västmanlands Kommuner och Landsting bilaga KS 2014/219/1 ~~~HKL VÄSTMANLANDS ~-':.':.V Kommuner & Landsting Protokollsutdrag Ink. 2014-10- 2 O AktbUaga,2. l Utdrag ur styrelseprotokoll fört vid sammanträde med Västmanlands Kommuner och Landsting

Läs mer

Protokoll - Förbundsmöte 2011

Protokoll - Förbundsmöte 2011 2011-05-17 1 (7) Protokoll - Förbundsmöte 2011 Datum: 13 maj 2011 Tid: Kl. 09.00-13.00 Plats: Sätra Brunn, Sala 1 Förbundsmötet öppnas Förbundsmötet öppnas av styrelsens ordförande kommunalrådet Elisabeth

Läs mer

11 Överenskommelse om samverkan kring utvecklingsplan för att förbättra den psykiska hälsan hos barn och unga åren jfr Bilaga KS

11 Överenskommelse om samverkan kring utvecklingsplan för att förbättra den psykiska hälsan hos barn och unga åren jfr Bilaga KS 11 Överenskommelse om samverkan kring utvecklingsplan för att förbättra den psykiska hälsan hos barn och unga åren 2015-2018 jfr Bilaga KS 2014/219/1-2 Ärendet behandlas på ledningsutskottets sammanträde

Läs mer

Protokoll - Förbundsmöte 2007

Protokoll - Förbundsmöte 2007 1 (5) Protokoll - Förbundsmöte 2007 Datum: Fredagen den 27 april 2007 Tid: Kl. 09.30-13.00 Plats: Sätra Brunn, Sala 1 Förbundsmötet öppnas Förbundsmötet öppnas av styrelsens ordförande kommunalrådet Åke

Läs mer

Styrelseprotokoll fört vid sammanträde med Västmanlands Kommuner och Landsting

Styrelseprotokoll fört vid sammanträde med Västmanlands Kommuner och Landsting Styrelseprotokoll fört vid sammanträde med Västmanlands Kommuner och Landsting Datum: 11 februari 2011 Tid: Kl. 13.00 16.00 Plats: Folkets Hus, Köping 1(5) Beslutande: Elisabeth Unell ordf. Hans Strandlund

Läs mer

... ~v KL VÄSTMANLANDS

... ~v KL VÄSTMANLANDS ... ~v KL VÄSTMANLANDS :. Kommuner & Landsting 1 (4) Styrelseprotokoll fört vid sammanträde med Västmanlands Kommuner och Landsting, Datum: 22 april 2016 Tid: 13:00-15:00 Plats: Kungsörstorp, Kungsör www.kungsorstorp.se

Läs mer

Styrelseprotokoll fört vid sammanträde med Västmanlands Kommuner och Landsting

Styrelseprotokoll fört vid sammanträde med Västmanlands Kommuner och Landsting Styrelseprotokoll fört vid sammanträde med Västmanlands Kommuner och Landsting Datum: 7 maj 2010 Tid: Kl. 13.00 14.00 Plats: Hakon Hotell & Konferens, Västerås 1(5) Beslutande: Elisabeth Unell, ordf. Hans

Läs mer

Styrelseprotokoll fört vid sammanträde med Västmanlands Kommuner och Landsting

Styrelseprotokoll fört vid sammanträde med Västmanlands Kommuner och Landsting 2010-02-12 1(6) Styrelseprotokoll fört vid sammanträde med Västmanlands Kommuner och Landsting Datum: 10 februari 2010 Tid: Kl. 16.00-17.30 Plats: Färna Herrgård Beslutande: Elisabeth Unell, ordf. Bengt-Åke

Läs mer

Styrelseprotokoll fört vid sammanträde med Västmanlands Kommuner och Landsting

Styrelseprotokoll fört vid sammanträde med Västmanlands Kommuner och Landsting Styrelseprotokoll fört vid sammanträde med Västmanlands Kommuner och Landsting Datum: 13 maj 2011 Tid: Kl. 13.00 14.30 Plats: Sätra Brunn, Sala Beslutande: Ulla Persson ordf. Elizabeth Salomonsson Olle

Läs mer

Mäns våld mot kvinnor - Länsstrategi 2012-2014; godkännande av dokument

Mäns våld mot kvinnor - Länsstrategi 2012-2014; godkännande av dokument SAMMANTRÄDESPROTOKOLL LEDNINGSUTSKOTTET 9 (12) Sammanträdesdatum 2012-08-07 6 Dnr 2012/174 Mäns våld mot kvinnor - Länsstrategi 2012-2014; godkännande av dokument INLEDNING Länsstyrelsen har tillsammans

Läs mer

Styrelseprotokoll fört vid sammanträde med Västmanlands Kommuner och Landsting

Styrelseprotokoll fört vid sammanträde med Västmanlands Kommuner och Landsting Styrelseprotokoll fört vid sammanträde med Västmanlands Kommuner och Landsting Datum: 25 mars 2011 Tid: Kl. 13.00 16.00 Plats: Folkets Hus, Köping 1(9) Beslutande: Elisabeth Unell ordf. Hans Strandlund

Läs mer

PROTOKOLL 1 SRB t o m sid 5. Strategisk regional beredning. Sammanträdesrum Mälaren, Regionhuset, Västerås

PROTOKOLL 1 SRB t o m sid 5. Strategisk regional beredning. Sammanträdesrum Mälaren, Regionhuset, Västerås PROTOKOLL 1 Organ Plats Strategisk regional beredning Sammanträdesrum Mälaren, Regionhuset, Västerås Tidpunkt Fredagen den 2 februari 2018 Ledamöter Denise Norström (S), Ordförande Lena Johansson (S) Tommy

Läs mer

Protokoll - Förbundsmöte 2008

Protokoll - Förbundsmöte 2008 2008-04-28 1 (5) Protokoll - Förbundsmöte 2008 Datum: 25 april 2008 Tid: Kl. 09.30-13.00 Plats: Ramnäs konferens, Ramnäs 1 Förbundsmötet öppnas Förbundsmötet öppnas av styrelsens ordförande kommunalrådet

Läs mer

Avtal om kommunernas övertagande av hemsjukvård från landstinget

Avtal om kommunernas övertagande av hemsjukvård från landstinget ARBOGA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum 2013-03-05 Blad 7 Ks 26 Au 24 Dnr 205/2011-777 Avtal om kommunernas övertagande av hemsjukvård från landstinget Kommunfullmäktige beslutade

Läs mer

Protokoll D.nr DU-KAN08-001

Protokoll D.nr DU-KAN08-001 2008-09-26 D.nr DU-KAN08-001 Protokoll från sammanträde med Gemensam nämnd för delar av länssjukvård och service inom Landstinget Sörmland och Landstinget Västmanland, DU-nämnden Datum: 2008-09-26 Tid:

Läs mer

2012-10-09. Ulrika Spårebo (s) Britt-Inger Fröberg (s)

2012-10-09. Ulrika Spårebo (s) Britt-Inger Fröberg (s) Ove Svenson, utvecklingsstrateg 021-39 79 45 2012-10-09 Mötesanteckningar VKL;s personalberedning 2012-05-11 Kl 9 12 Aros Congress Center Västerås Närvarande ledamöter Staffan Jansson (s) Ordförande Ingrid

Läs mer

Kommunstyrelsens Arbetsutskott Sammanträdesdatum. Kommunkontoret, Surahammar Onsdag 16 oktober kl.08.00

Kommunstyrelsens Arbetsutskott Sammanträdesdatum. Kommunkontoret, Surahammar Onsdag 16 oktober kl.08.00 Sammanträdesprotokoll 2013-10-14 Plats och tid Beslutande Kommunkontoret, Surahammar Onsdag 16 oktober kl.08.00 Britt-Inger Fröberg (S) ordförande Tobias Nordlander (S) Erkki Visti (C) Övriga deltagande

Läs mer

c) Motion från Mikael Andersson Elfgren (M) inkommen om chattfunktion för psykiatrin. Fullmäktige har överlämnat motionen till

c) Motion från Mikael Andersson Elfgren (M) inkommen om chattfunktion för psykiatrin. Fullmäktige har överlämnat motionen till KOMPLETTERINGSLISTA 1 (5) Organ Plats Landstingsfullmäktige Fullmäktigesalen, Stadshuset, Västerås Tidpunkt Onsdagen den 22 april 2015, klockan 09.00 4 Avsägelse av uppdrag d) Jesper Nilsson (SD), Sala

Läs mer

Sammanträdesdatum 2015-03-02. Ansökan från Kriscentrum för män i Västmanland om bidrag till verksamhetsåret 2015

Sammanträdesdatum 2015-03-02. Ansökan från Kriscentrum för män i Västmanland om bidrag till verksamhetsåret 2015 SALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL ledningsutskoltet Sammanträdesdatum 2015-03-02 7 (11) 37 Dnr 2015/7 Ansökan från Kriscentrum för män i Västmanland om bidrag till verksamhetsåret 2015 INLEDNING Kriscentrum

Läs mer

MINNESANTECKNINGAR VÅRD- OCH OMSORGSBEREDNINGEN Datum: fredag 21 februari 2014 Tid: kl Plats: VKL, Västerås.

MINNESANTECKNINGAR VÅRD- OCH OMSORGSBEREDNINGEN Datum: fredag 21 februari 2014 Tid: kl Plats: VKL, Västerås. 2014-03-05 Ann Tjernberg 021-39 79 61 E-post: ann.tjernberg@vkl.se MINNESANTECKNINGAR VÅRD- OCH OMSORGSBEREDNINGEN Datum: fredag 21 februari 2014 Tid: kl. 13.00 16.00 Plats: VKL, Västerås. Närvarande:

Läs mer

4/ Uppföljning av beslutet ang ansökan från KMV. 7/ Information ang det fortsatta arbetet med styrdokumentet för Ungdomsmottagningen/Susanne.

4/ Uppföljning av beslutet ang ansökan från KMV. 7/ Information ang det fortsatta arbetet med styrdokumentet för Ungdomsmottagningen/Susanne. 2012-01-27 1(2) KALLELSE VÅRD- OCH OMSORGSBEREDNINGEN Datum: fredag 27 januari 2012 Tid: kl 13.00 ca 16.30>>>>>OBS! nya starttiden! Plats:, Västerås, Lokal: Långsvan 1/ Mötets öppnande. 2/ Förslag till

Läs mer

"'lr -7. IT''VKL y#jy$f*y,?,; styrelseprotokoll fört vid sammanträde med västmanlands Kommuner och Landsting, VKL

'lr -7. IT''VKL y#jy$f*y,?,; styrelseprotokoll fört vid sammanträde med västmanlands Kommuner och Landsting, VKL IT'' y#jy$f*y,?,; 1(5) styrelseprotokoll fört vid sammanträde med västmanlands Kommuner och Landsting, : Tid: Plats: 17 juni 2016 l3:00-14:00 Aros Congress Center, Västerås Beslutande: Ersättare Anders

Läs mer

Minnesanteckningar Vård- och omsorgsberedningen

Minnesanteckningar Vård- och omsorgsberedningen 2015-09-18 1(5) Minnesanteckningar Vård- och omsorgsberedningen Datum: Fredag 4 september Tid: kl. 09.00 12.00 Plats: VKL Närvarande: Andreas Trygg ordf Dan Avdic Karlsson Mariette Sjölund Patrik Boström

Läs mer

PROTOKOLL 10 GN-HJ. Bengt Jansson. 2012-10-05 t o m sid 14

PROTOKOLL 10 GN-HJ. Bengt Jansson. 2012-10-05 t o m sid 14 Bengt Jansson PROTOKOLL 10 Organ Plats Gemensamma nämnden för hjälpmedelsverksamheten och andra samverkansfrågor Hjälpmedelscentrum, Signalistgatan 2, Västerås Tidpunkt Fredagen den 5 oktober 2012 Ledamöter

Läs mer

Brandstationen Köping, kl. 09.00-10.30

Brandstationen Köping, kl. 09.00-10.30 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (6) Brandstationen Köping, kl. 09.00-10.30 Beslutande Olle Ytterberg (S), Arboga ordförande Elizabeth Salomonsson (S), Köping vice ordförande Per Strengbom (S), Kungsör vice ordförande

Läs mer

Sammanträdesrum Mälaren, Regionhuset, Västerås

Sammanträdesrum Mälaren, Regionhuset, Västerås PROTOKOLL 11 Organ Plats Strategisk regional beredning Sammanträdesrum Mälaren, Regionhuset, Västerås Tidpunkt Fredagen den 2 juni 2017 Ledamöter Denise Norström (S), Ordförande Lena Johansson (S) Tommy

Läs mer

RS 2017-09-06 Bil 8 PROTOKOLL 24 RSAU 2017-06-07 t o m sid 26 Organ Plats Regionstyrelsens arbetsutskott Sammanträdesrum Mälaren, Regionhuset, Västerås Tidpunkt Onsdagen den 7 juni 2017 Ledamöter Övriga

Läs mer

Landstingsstyrelsens beslut

Landstingsstyrelsens beslut Landstingsstyrelsen PROTOKOLL DATUM DIARIENR 2008-05-19 LS-LED08-313 68 DU-nämndens förslag om bildande av kommunalförbund Landstingsstyrelsens beslut 1. Landstingsstyrelsen avslår den av DU-nämnden föreslagna

Läs mer

Ansvarsfördelning och finansiering av Slussen i Stockholm. Mälarkonferensen 23 augusti 2012 Ingemar Skogö

Ansvarsfördelning och finansiering av Slussen i Stockholm. Mälarkonferensen 23 augusti 2012 Ingemar Skogö Ansvarsfördelning och finansiering av Slussen i Stockholm Mälarkonferensen 23 augusti 2012 Ingemar Skogö Mälaren är en viktig gemensam tillgång för regionen Vattentäkt för 2 miljoner människor Viktig resurs

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1(8)

Sammanträdesprotokoll 1(8) Sammanträdesprotokoll 1(8) Plats och tid Måndagen den 5 september 2011, 17.30 19.25 Beslutande Övriga närvarande Sten Nordström (S), ordförande, Åsa Eriksson (S), Frida Jansson (S), Christer Filipsson

Läs mer

sammanträdesdatum 2011-12-06 Gustav Adolfsalen, Rådhuset, kl. 13.30-16.05

sammanträdesdatum 2011-12-06 Gustav Adolfsalen, Rådhuset, kl. 13.30-16.05 o SAM MANTRÄDESPROTOKOLL KOMMUNSTYRELSENS ARBETSUTSKOTT 1 (13) sammanträdesdatum Plats och tid Gustav Adolfsalen, Rådhuset, kl. 13.30-16.05 Beslutande Ledamöter Per-Olov Rapp (S) Daniel Ahlin (SBÄ) Lotta

Läs mer

12 Fastställande av föredragningslista Gemensamma nämnden beslutar fastställa utsänd preliminär föredragningslista.

12 Fastställande av föredragningslista Gemensamma nämnden beslutar fastställa utsänd preliminär föredragningslista. Bengt Jansson PROTOKOLL 5 Organ Plats Gemensamma nämnden för hjälpmedelsverksamheten och andra samverkansfrågor Hjälpmedelscentrum, Signalistgatan 2, Västerås Tidpunkt Fredagen den 8 juni 2012 Ledamöter

Läs mer

Regionala utvecklingsdelegationen Tid: kl Landstingets kansli, sal A

Regionala utvecklingsdelegationen Tid: kl Landstingets kansli, sal A PROTOKOLL 1(6) Diarienummer Plats: Landstingets kansli, sal A Närvarande: Ej närvarande: ande: Rune Backlund (C), Anders Pansell (KD), Malin Wengholm (M); Jarl Karlsson (S) Övriga: Niclas Flink, utvecklare

Läs mer

Sammanträdesrum Mälaren, Regionhuset, Västerås

Sammanträdesrum Mälaren, Regionhuset, Västerås PROTOKOLL 5 Organ Plats Strategisk regional beredning Sammanträdesrum Mälaren, Regionhuset, Västerås Tidpunkt Fredagen den 31 mars 2017 Ledamöter Denise Norström (S), Ordförande Lena Johansson (S) Tommy

Läs mer

av Slussens anpassning Ingemar Skogö Uppdraget om en ny reglering av

av Slussens anpassning Ingemar Skogö Uppdraget om en ny reglering av Ansvarsfördelning och finansiering av Slussens anpassning Ingemar Skogö Uppdraget om en ny reglering av Mälaren, Försvarsdepartementet Mälaren är en viktig gemensam tillgång för regionen Vattentäkt för

Läs mer

ANSLAG/BEVIS. Norra Västmanlands Samordningsförbund. Socialförvaltningen i Fagersta.... Ulla Långbacka

ANSLAG/BEVIS. Norra Västmanlands Samordningsförbund. Socialförvaltningen i Fagersta.... Ulla Långbacka Sida Sammanträdesdatum 2009-10-15 1 Plats och tid Schenströmska Herrgården, kl 08.30-12.00 ande Pratima Åslund, Norberg kommun, ordförande 68-78 Jarl-Olof Lundstedt, Landstinget Västmanland, ordförande

Läs mer

Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum (7) Sessionssalen, Kommunkontoret, Surahammar Måndag , klockan 18.

Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum (7) Sessionssalen, Kommunkontoret, Surahammar Måndag , klockan 18. Kommunfullmäktige 2008-08-18 1 (7) Plats och tid Sessionssalen, Kommunkontoret, Surahammar Måndag 2008-08-18, klockan 18.00 18-30 Beslutande Christina W Jansson (S) ordförande Anders Tollin (S) Kerstin

Läs mer

Sammanträdesdatum 2011-01-18

Sammanträdesdatum 2011-01-18 1 (15) Plats och tid Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Gustaf Adolfssalen kl. 13.30-15.30 Per-Olov Rapp (S) Marcus Andersson (S BÄ) Carola Gunnarsson (C) Peter Molin (M) Ulrika Spårebo (S) ersätter

Läs mer

Bil 2

Bil 2 Bil 1 Bil 2 Bil 3 Bil 4 Bil 5 Bil 6 PROTOKOLL 31 RSAU 2017-09-20 t o m sid 34 Organ Plats Regionstyrelsens arbetsutskott Sammanträdesrum Mälaren, Regionhuset, Västerås Tidpunkt Onsdagen den 20 september

Läs mer

Arbetsutskottet beslutar 1. Den preliminära föredragningslistan fastställs.

Arbetsutskottet beslutar 1. Den preliminära föredragningslistan fastställs. Bil 23 PROTOKOLL 55 LS AU 2015 12 02 t o m sid 57 Organ Plats Landstingsstyrelsens arbetsutskott Sammanträdesrum Kungshatt, Landstingshuset, Västerås Tidpunkt Onsdagen den 2 december 2015 Ledamöter Övriga

Läs mer

Sammanträdesrum Mälaren, Regionhuset, Västerås

Sammanträdesrum Mälaren, Regionhuset, Västerås Bil 1 Bil 2 Bil 4 PROTOKOLL 6 RSAU 2018-02-14 t o m sid 9 Organ Plats Regionstyrelsens arbetsutskott Sammanträdesrum Mälaren, Regionhuset, Västerås Tidpunkt Onsdagen den 14 februari 2018 Ledamöter Övriga

Läs mer

Vikten av gemensamma ståndpunkter. Maria Nimvik Stern, Mälardalsrådet

Vikten av gemensamma ståndpunkter. Maria Nimvik Stern, Mälardalsrådet Vikten av gemensamma ståndpunkter Maria Nimvik Stern, Mälardalsrådet Om Mälardalsrådet Samverkansorganisation och mötesplats för storregionala utvecklingsfrågor Medlemmar: 56 kommuner, 5 landsting, 5 associerade

Läs mer

Kommunstyrelsens Arbetsutskott Sammanträdesdatum 2014-02-17. Kommunkontoret, Surahammar Måndagen den 17 februari, klockan 08.00-09.

Kommunstyrelsens Arbetsutskott Sammanträdesdatum 2014-02-17. Kommunkontoret, Surahammar Måndagen den 17 februari, klockan 08.00-09. Plats och tid Beslutande Kommunkontoret, Surahammar Måndagen den 17 februari, klockan 08.00-09.35 Britt-Inger Fröberg (S) ordförande Tobias Nordlander (S) ej 10 Patrik Boström (S) Yvonne Gmeiner (Fp) Erkki

Läs mer

Ansökan om bidrag till Kriscentrum för män i Västmanland för verksamhetsår 2015

Ansökan om bidrag till Kriscentrum för män i Västmanland för verksamhetsår 2015 tiilaga ~s 2015/36/1 Kriscentrum för Män SALA KOMMUN Vård- och omsorgsförvaltningen Ink. 2015-01- O 2 Till Socialnämnden i Sala kommun Ansökan om bidrag till Kriscentrum för män för verksamhetsår 2015

Läs mer

Funkibator, Infanterigatan 10, Växjö

Funkibator, Infanterigatan 10, Växjö FoU-beredningen Tid 2017-06-15 13:00-16:00 Plats ande ledamöter Övriga närvarande Utses att justera Funkibator, Infanterigatan 10, Växjö Lennart Värmby (V) (ordförande) Charlotta Svanberg (S) (vice ordförande)

Läs mer

KALLELSE VÅRD- OCH OMSORGSBEREDNINGEN Datum: fredag 2 december 2011 Tid: kl 13.30 ca 17.00 Plats: VKL, Västerås Lokal: Långsvan

KALLELSE VÅRD- OCH OMSORGSBEREDNINGEN Datum: fredag 2 december 2011 Tid: kl 13.30 ca 17.00 Plats: VKL, Västerås Lokal: Långsvan 2011-11-24 1(1) KALLELSE VÅRD- OCH OMSORGSBEREDNINGEN Datum: fredag 2 december 2011 Tid: kl 13.30 ca 17.00 Plats:, Västerås Lokal: Långsvan 1/ Mötets öppnande. 2/ Förslag till ärendelista. 3/ Uppföljning

Läs mer

PROTOKOLL 1 RSAU 2018-01-17 t o m sid 3 Organ Plats Regionstyrelsens arbetsutskott Sammanträdesrum Mälaren, Regionhuset, Västerås Tidpunkt Onsdagen den 17 januari 2018 Ledamöter Övriga Denise Norström

Läs mer

Andreas Trygg (V) Jenny Adolphson (C) Lars-Olov Johansson samhällsplanerare, 242 Gundel Boholm informatör, 242 Runar Molinder fjärrvärmeingenjör, 243

Andreas Trygg (V) Jenny Adolphson (C) Lars-Olov Johansson samhällsplanerare, 242 Gundel Boholm informatör, 242 Runar Molinder fjärrvärmeingenjör, 243 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (7) Plats och tid Rådhuset, Köping, kl 08.30 09.30 ande Elizabeth Salomonsson (S) ordförande Roger Eklund (S) v ordförande Andreas Trygg (V) ledamot Ola Saaw (M) ledamot Jenny Adolphson

Läs mer

Sida Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum

Sida Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Sida Sammanträdesdatum 2011-01-11 1 Plats och tid Skinnskattebergs kommunhus, kl 13.15-16.20 ande Agneta Fleismark, ordförande, Landstinget Västmanland Henry Komulainen, vice ordförande, Försäkringskassan

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesprotokoll Sida 1(12) Plats och tid Förbundsdirektionen kl 10.00 12.00 på Lärcenter i Fagersta Beslutande Övriga deltagande Ulrica Persson Shiro Biranvand Helena Skagerberg Jan Johansson Gustav

Läs mer

Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum (8) Kommunkontoret, Surahammar Måndag den 4 augusti 2008, klockan

Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum (8) Kommunkontoret, Surahammar Måndag den 4 augusti 2008, klockan 2008-08-04 1 (8) Plats och tid Beslutande Kommunkontoret, Surahammar Måndag den 4 augusti 2008, klockan 13.00 14.00 Anders Tollin (S), Ordförande Leif Carlberg (S) Christina Waster Jansson (S) Kerstin

Läs mer

SAMORDNINGSFÖRBUNDET SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 5 VÄNERSBORG/MELLERUD Sammanträdesdatum sida (16)

SAMORDNINGSFÖRBUNDET SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 5 VÄNERSBORG/MELLERUD Sammanträdesdatum sida (16) Nr 5 2009-11-25 1(16) Plats och tid Arena, Vänersborg, onsdagen den 1 oktober 2009, klockan 09.00 12.00 ande Lennart Niklasson (Kommunerna) Johan Ekstedt (Arbetsförmedlingen) Kenneth Borgmalm (Västra Götalandsregionen)

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden

Kultur- och fritidsnämnden Kultur- och fritidsnämnden 2009-10-05 55 Plats och tid Bibliotekets sammanträdesrum, 2009-10-05, kl 13.15-16.30 Beslutande Enar Moberg (S), ordförande Irene Gustavsson (S) Weikko Niskanen (S) Lars Eriksson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1(13)

Sammanträdesprotokoll 1(13) Sammanträdesprotokoll 1(13) Plats och tid Besökscentrum, Nya Lapphyttan, 18.00-19.30 Beslutande Elizabeth Pettersson (S), ordförande Peter Lind (MP) Henrik Nyström (FP) Övriga närvarande Ingrid Falquist

Läs mer

Livsmiljöenheten 2009-12-18. Länsstrategi. Kvinnofrid i Västmanlands län 2009-2010. Diarienr: 801-3732-09

Livsmiljöenheten 2009-12-18. Länsstrategi. Kvinnofrid i Västmanlands län 2009-2010. Diarienr: 801-3732-09 Livsmiljöenheten 2009-12-18 Länsstrategi Kvinnofrid i Västmanlands län 2009-2010 Diarienr: 801-3732-09 2 1 Förord Mäns våld mot kvinnor i Västmanland är utbrett och vanligt före-kommande. De senaste åren

Läs mer

Gunilla Aurusell (S) och Niklas Magnusson (M)

Gunilla Aurusell (S) och Niklas Magnusson (M) Kommunstyrelsen 1 (6) Plats och tid Kommunhuset, Hellqvistsalen, måndagen den 21 juni 2010, klockan 17.00-17.30. Beslutande Per Strengbom (S), ordförande, Margareta Johansson (S), Rolf Lindgren (S), Sergio

Läs mer

Navi (Nämnden för arbetsmarknad, vuxenutbildning och integration) 4 september 2013

Navi (Nämnden för arbetsmarknad, vuxenutbildning och integration) 4 september 2013 Navi (Nämnden för arbetsmarknad, vuxenutbildning och 4 september 2013 Sid Justering... 3 56 Information... 4 57 Anmälnings- och delegeringsärenden NAVI 2013-09-04... 5 58 Månadsrapport juli 2013... 6 59

Läs mer

Regionala utvecklingsnämnden

Regionala utvecklingsnämnden Regionala utvecklingsnämnden Tid 2017-05-17 13:30-14:15 Plats ande ledamöter Övriga närvarande Utses att justera Hotel Tylösand, lokal Gessle, Halmstad Olof Björkmarker (S) (ordförande) Joakim Pohlman

Läs mer

Se bifogad deltagarlista. Se bifogad deltagarlista. Se bifogad deltagarlista

Se bifogad deltagarlista. Se bifogad deltagarlista. Se bifogad deltagarlista SALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (19) Plats och tid Vård- och omsorgsförvaltningen klockan 13.30-17.30 Beslutande Se bifogad deltagarlista. Närvarande ersättare Se bifogad deltagarlista Övriga deltagare

Läs mer

Konferensrummet, Vårdcentralen Västra Vall, Varberg

Konferensrummet, Vårdcentralen Västra Vall, Varberg PROTOKOLL PRIMÄRVÅRDSNÄMNDEN VARBERG 1-16 Tid: Måndag 20 januari 2003 kl 15:00-17:00 Plats: Konferensrummet, Vårdcentralen Västra Vall, Varberg Närvarande: ledamöterna ersättarna tjänstemännen Karl-Gunnar

Läs mer

ÅMÅLS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum SAMHÄLLSBYGGNADSNÄMNDEN

ÅMÅLS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum SAMHÄLLSBYGGNADSNÄMNDEN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum SAMHÄLLSBYGGNADSNÄMNDEN 2007-01-18 1-13 Plats och tid Sammanträdesrum, Norrtull kl 13.30-15.30 Beslutande Thomas Olson (fp), ordf Leif Larsson (c) Jan Hagelbrand

Läs mer

kl , Region Gävleborgs kansli, Gävle

kl , Region Gävleborgs kansli, Gävle 2012-08-15 kl.09.00-11.00, Region Gävleborgs kansli, Gävle Sven-Åke Thoresen, ordförande Lena Roos, 1:e vice ordförande Stig Eng, 2:e vice ordförande Eva Tjernström Magdalena Berglin Gunilla Norrman Mats

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesprotokoll Sida 1(14) Plats och tid Förbundsdirektionen kl 09.00 10.30 på Lärcenter i Fagersta Beslutande Ulrica Persson Helena Skagerberg Jan Johansson Jan Lejon Seija Ojala Stig Henriksson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1(19)

Sammanträdesprotokoll 1(19) Sammanträdesprotokoll 1(19) Plats och tid Kommunhuset, sessionssalen, onsdagen den 26 november 2014, 09.00-11.15. ande Övriga närvarande Kent Persson (V), ordförande, Åsa Eriksson (S), vice ordförande,

Läs mer

Konferensrum 1, Kliniskt forskningscentrum, M-Huset, USÖ.

Konferensrum 1, Kliniskt forskningscentrum, M-Huset, USÖ. Sidan 1 av 5 Sammanträdesdatum kl 09.30 11.00 Plats Närvarande ledamöter Övriga närvarande Konferensrum 1, Kliniskt forskningscentrum, M-Huset, USÖ. Mårten Blomquist (s), ordförande Kerstin Bergström Persson

Läs mer

Analytikernätverk 20 november

Analytikernätverk 20 november 1 Analytikernätverk 20 november Hur kan analysarbetet användas för att mobilisera aktörer? 2 Hur hänger det ihop? Interregionala planer och samarbeten Utvecklingskraft i alla delar av landet med stärkt

Läs mer

onsdagen den 17 mars kl torsdagen den 18 mars kl

onsdagen den 17 mars kl torsdagen den 18 mars kl KOMMUN 2010-03-17 2010-03-18 1 (9) Kommunstyrelsens arbetsutskott / bokslutsberedning Plats och tid Sessionssalen, Norbergsvägen 19 onsdagen den 17 mars kl. 08.30 16.45 torsdagen den 18 mars kl. 08.15

Läs mer

Avtal om samverkan om åtgärder för krishantering - U-Sam

Avtal om samverkan om åtgärder för krishantering - U-Sam ~ ~. ~(ilaga KS 2011/224/1 "OMR ""1- ", 'i'Jl,ffi'- ~~, RÄDDNINGSTJÄNSTEN SALA~HEBY Rickert Olzon 1 9 Diariem-----,=="...-I 2011! 1 (l) 201HO~18 YTTRANDE YTTRANDE Avtal om samverkan om åtgärder för

Läs mer

Andreas Trygg (V) Jenny Adolphson (C)

Andreas Trygg (V) Jenny Adolphson (C) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (5) Plats och tid Rådhuset, Köping, kl 08.30 10.45 ande Elizabeth Salomonsson (S) ordförande Roger Eklund (S) v ordförande Andreas Trygg (V) Ola Saaw (M) Jenny Adolphson (C) Övriga

Läs mer

Gillesalen, Kumla Folkets hus måndagen den 20 januari 1992, kl

Gillesalen, Kumla Folkets hus måndagen den 20 januari 1992, kl 1 KUMLA KOMMUN Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Kommunfullmäktige 1992-01-20 Plats och tid Beslutande Gillesalen, Kumla Folkets hus måndagen den 20 januari 1992, kl 18.30-18.52 Samtliga ledamöter

Läs mer

Datum Ronny Johannessen (M) utses att jämte ordföranden justera protokollet.

Datum Ronny Johannessen (M) utses att jämte ordföranden justera protokollet. DAGORDNING Datum 2016-01-28 1 (6) Sammanträde i kulturnämnden Ledamöter och ersättare i kulturnämnden kallas till sammanträde. Tid: 2016-02-05 kl. 09.00 Plats: Arkitektskolan, Sölvegatan 24, Lund 1. Val

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott Tid och plats 9 oktober 2018, kl. 08:30-10:30 i Kommunhuset, Rådrummet, Kommunhuset, Tierps Köping, Tierp Paragrafer 64-73 Utses att justera Jonas Nyberg ande Ledamöter Bengt-Olov Eriksson (S), ordförande

Läs mer

ARBOGA KOMMUN. Blad 27. Kommunstyrelsen. Ks50 Au 51 Dnr 147/2008-532 SAMMANTRADESPROTOKOLL

ARBOGA KOMMUN. Blad 27. Kommunstyrelsen. Ks50 Au 51 Dnr 147/2008-532 SAMMANTRADESPROTOKOLL SAMMANTRADESPROTOKOLL Kommunstyrelsen 2013-04-09 Blad 27 Ks50 Au 51 Dnr 147/2008-532 Arboga kommuns medfinansieringsandel av Citybanan Vid kommunstyrelsens arbetsutskotts sammanträde den 11 december 2012,

Läs mer

Kommunkontoret, Surahammar Måndagen den 7 februari 2011, klockan 13.00

Kommunkontoret, Surahammar Måndagen den 7 februari 2011, klockan 13.00 Plats och tid Beslutande Kommunkontoret, Surahammar Måndagen den 7 februari 2011, klockan 13.00 Britt-Inger Fröberg (S), ordförande Tobias Nordlander (S) from. 12 Anders Rydell (S) Kennet Hedlund (S) Christina

Läs mer

PROTOKOLL 18 LS AU t o m sid 20 Organ Plats Landstingsstyrelsens arbetsutskott Sammanträdesrum Mälaren, Landstingshuset, Västerås Tidpunkt

PROTOKOLL 18 LS AU t o m sid 20 Organ Plats Landstingsstyrelsens arbetsutskott Sammanträdesrum Mälaren, Landstingshuset, Västerås Tidpunkt PROTOKOLL 18 LS AU 2016 05 11 t o m sid 20 Organ Plats Landstingsstyrelsens arbetsutskott Sammanträdesrum Mälaren, Landstingshuset, Västerås Tidpunkt Onsdagen den 11 maj 2016 Ledamöter Övriga Tomas Högström

Läs mer

Landstingsstyrelsens förslag till beslut. Riktad nyemission av aktier i Mälardalstrafik MÄLAB AB till Landstinget i Östergötland

Landstingsstyrelsens förslag till beslut. Riktad nyemission av aktier i Mälardalstrafik MÄLAB AB till Landstinget i Östergötland 1 (2) FÖRSLAG 2013:30 LS 1301-0131 Landstingsstyrelsens förslag till beslut Riktad nyemission av aktier i Mälardalstrafik MÄLAB AB till Landstinget i Östergötland Föredragande landstingsråd: Torbjörn Rosdahl

Läs mer

Arbetsförmedlingen. SAMTLIGA, antal samt andel (%) av befolkningen år. Analysavdelningen, Utredningsenheten Bo Gustavsson

Arbetsförmedlingen. SAMTLIGA, antal samt andel (%) av befolkningen år. Analysavdelningen, Utredningsenheten Bo Gustavsson Sida 1 av 18 Tabell 1 SAMTLIGA, antal samt andel (%) av befolkningen 16-64 år A R B E T S L Ö S A PROGRAM: AKT.STÖD 1 ARBETSLÖSA KÖPING 884 5,7 195 794 5,1 392 1 678 10,8 587 689 4,4 402 2,6 1 091 7,0

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1(17)

Sammanträdesprotokoll 1(17) Sammanträdesprotokoll 1(17) Plats och tid Kommunhuset, sessionssalen, onsdagen den 27 maj 2015, klockan 09.00-10.00. ande Övriga närvarande Kent Persson (v), ordförande, Johan Stråhle (s), Lisa Bäckman

Läs mer

Omsorgsnämnden 2007-09-03 1 (11)

Omsorgsnämnden 2007-09-03 1 (11) Omsorgsnämnden 2007-09-03 1 (11) Plats och tid Hjortviken konferens måndagen den 3 september 2007, kl. 17.20-18.40 Beslutande Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Hannu Sutinen (fp) ordförande Stefan

Läs mer

MINNESANTECKNINGAR VÅRD- OCH OMSORGSBEREDNINGEN Datum: fredag 14 juni 2013 Tid: kl 13.00 16.00 Plats: VKL, Västerås.

MINNESANTECKNINGAR VÅRD- OCH OMSORGSBEREDNINGEN Datum: fredag 14 juni 2013 Tid: kl 13.00 16.00 Plats: VKL, Västerås. 2013-06-19 1 MINNESANTECKNINGAR VÅRD- OCH OMSORGSBEREDNINGEN Datum: fredag 14 juni 2013 Tid: kl 13.00 16.00 Plats: VKL, Västerås. Närvarande: Agneta Bode, ordförande Peter Molin, v ordf. Karin Karlsson

Läs mer

Kommunkontoret, Surahammar Måndagen den 4 mars 2013, klockan 13.00-13.40

Kommunkontoret, Surahammar Måndagen den 4 mars 2013, klockan 13.00-13.40 2013-03-04 Plats och tid Beslutande Kommunkontoret, Surahammar Måndagen den 4 mars 2013, klockan 13.00-13.40 Britt-Inger Fröberg (S) ordförande Tobias Nordlander (S) ej 26 Patrik Boström (S) Kennet Hedlund

Läs mer

Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum (14)

Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum (14) 2009-10-05 1 (14) Plats och tid Beslutande Vita rummet, Kommunkontoret, Surahammar Måndag 5 oktober 2009, klockan 13.00 14.35 Britt-Inger Fröberg (S) Ordförande Tobias Nordlander (S) Leif Carlberg (S)

Läs mer

Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum Kommunkontoret, Surahammar Måndagen den 18 augusti 2014, klockan

Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum Kommunkontoret, Surahammar Måndagen den 18 augusti 2014, klockan Plats och tid Beslutande Kommunkontoret, Surahammar Måndagen den 18 augusti 2014, klockan 13.00-15.15 Britt-Inger Fröberg (S) ordförande Tobias Nordlander (S) Patrik Boström (S) Kennet Hedlund (S) Christina

Läs mer

SKOL FASTIG HETER. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sanunanträdesdatum 2015-05-21. an Ejdersunk ordförande

SKOL FASTIG HETER. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sanunanträdesdatum 2015-05-21. an Ejdersunk ordförande Sanunanträdesdatum 2015-05-21 Plats och tid: The Square Hotel, Köpenhamn, kl. 15.00-17.00 Ledamöter: Jan Ejdersund, ordförande Monica Hedberg, vice ordförande Helena Ersson Andreas Larsson Lena Wallheim

Läs mer

ANSLAG/BEVIS. Norra Västmanlands Samordningsförbund. Socialförvaltningen i Fagersta kommun.... Ulla Långbacka

ANSLAG/BEVIS. Norra Västmanlands Samordningsförbund. Socialförvaltningen i Fagersta kommun.... Ulla Långbacka Sida Sammanträdesdatum 2012-06-15 1 Plats och tid Surahammars kommunhus, kl 09.00-12.00 ande Agneta Fleismark, ordförande, landstinget Västmanland Henry Komulainen, vice ordförande, Försäkringskassan Helena

Läs mer

VILHELMINA KOMMUN PROTOKOLL 1(10) Kommunstyrelsen

VILHELMINA KOMMUN PROTOKOLL 1(10) Kommunstyrelsen VILHELMINA KOMMUN PROTOKOLL 1(10) Plats och tid Folkets hus, onsdagen den 1 oktober 2014, kl 09.00 11.00 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Åke Nilsson, ordf. Anita Johansson Gunilla Prång

Läs mer

Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum 2013-09-02 1 (11)

Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum 2013-09-02 1 (11) 1 (11) Plats och tid Beslutande Sessionssalen, Kommunkontoret, Surahammar Måndag 2 september klockan 18.00-18.30 Christina Waster Jansson (S),Ordf, Olle Thorell (S) Britt-Inger Fröberg (S) Tobias Nordlander

Läs mer

Kollektivtrafikmyndigheten, Ängsgärdsgatan 12, Västerås

Kollektivtrafikmyndigheten, Ängsgärdsgatan 12, Västerås PROTOKOLL 17 Organ Plats Kollektivtrafiknämnden Kollektivtrafikmyndigheten, Ängsgärdsgatan 12, Västerås Tidpunkt Måndagen den 28 september 2015, klockan 09:00 12:30 Ledamöter Ersättare Övriga Tommy Levinsson

Läs mer

Protokoll Sammanträdesdatum

Protokoll Sammanträdesdatum Styrelsen 2006-11-29 1 (11) Plats och tid Pingstkyrkan, Edsbyn, klockan 09.30 11.00. Beslutande Sven-Åke Thoresen, ordf, s, Hudiksvall Evy Degerman, c, Bollnäs Olle Nilsson Sträng, s, Bollnäs Stefan Bäckström,

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1(13)

Sammanträdesprotokoll 1(13) Sammanträdesprotokoll 1(13) Plats och tid IFO-konferens, Öjersbogården, 16.30-18.00 ande Lennart Skansfors (C) ordförande Inga-Stina Hesselius (S) Torsten Jansson (S) Ingrid Falquist (S) tjg. ersättare

Läs mer

Kollektivtrafikmyndigheten, Ängsgärdsgatan 12, Västerås

Kollektivtrafikmyndigheten, Ängsgärdsgatan 12, Västerås FÖREDRAGNINGSLISTA 1 (6) Organ Plats Kollektivtrafiknämnden Kollektivtrafikmyndigheten, Ängsgärdsgatan 12, Västerås Tidpunkt Måndagen den 14 maj 2018, klockan 9.00 Ledamöter Ersättare Tommy Levinsson (S),

Läs mer

Falköping/Tidaholms Protokoll Paragrafer Samordningsförbund

Falköping/Tidaholms Protokoll Paragrafer Samordningsförbund Falköping/Tidaholms Protokoll Paragrafer Samordningsförbund 2009-06-18 29-39 Plats och tid Lärcenter, Falköping kl 09.00-12.00 Närvarande Tjänstgörande ledamöter Göran Eriksson Arbetsförmedlingen Louise

Läs mer

LESSEBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida

LESSEBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Kommunstyrelsen 2011-11-15 2 KS 141 Dnr 2011.214-10 Vision Lessebo kommun Efter budgetkonferens den 19-20 september har nytt förslag till Lessebo kommuns Visionsdokument arbetats fram. Partierna redovisar

Läs mer