Styrelseprotokoll fört vid sammanträde med Västmanlands Kommuner och Landsting

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Styrelseprotokoll fört vid sammanträde med Västmanlands Kommuner och Landsting"

Transkript

1 (6) Styrelseprotokoll fört vid sammanträde med Västmanlands Kommuner och Landsting Datum: 10 februari 2010 Tid: Kl Plats: Färna Herrgård Beslutande: Elisabeth Unell, ordf. Bengt-Åke Nilsson Birgitta Andersson Ingvar Nordén Torsten Källberg Andreas Porswald Vasiliki Tsouplaki Staffan Jansson Denise Norström Ulla Persson Elizabeth Salomonsson Olle Ytterberg Rigmor Åkesson Catarina Pettersson Stig Henriksson (ersätter Hans Strandlund) (ersätter Ralph Lédel) (ersätter Hans Eljansbo) (ersätter Carola Gunnarsson) (ersätter Elisabet Fridén) (ersätter Lars Bergström) (ersätter Anders Tollin) Ersättare: Kenneth Östberg Fr o m 5 Adjungerade: Lars Andersson Britt-Inger Fröberg Övriga: Monika Eriksson Bertilsson VKL Ing-Marie Enkvist VKL 1 Justering av protokoll Till att jämte ordföranden justera dagens protokoll utses Torsten Källberg. BESLUTSÄRENDEN 2 Hemsjukvårdsutredningen VKL:s genomförda utredning om sammanhållen hemsjukvård med ett huvudmannaskap har presenterats för styrelsen under våren 2009 i samband med att en politisk förhandlingsgrupp utsågs. I gruppen har ingått Kenneth Östberg, sammankallande, Carola Gunnarsson, Bengt- Åke Nilsson, Elizabeth Salomonsson, Denise Norström, Torsten Källberg och Tomas Högström. Förhandlingsgruppen har haft ett flertal möten under 2009 för att diskutera innehåll i dagens och morgondagens verksamhet och finansiering av densamma.

2 2(6) Förhandlingsgruppen har varit enig om att tekniska hjälpmedel ska undantas från en eventuell överenskommelse. Landstinget har presenterat en ekonomisk lösning som utgår från alternativ 1 i utredningen och som är justerad med tekniska hjälpmedel och en uppräkningsfaktor för Landstinget har också erbjudit ytterligare en miljon kronor för att kompensera de kommuner som ansett att utredningen gett ett tveksamt resultat och därmed för låg ersättningsnivå, främst KAKregionen. Kommunerna har förespråkat en ekonomisk lösning som utgår från alternativ 2 i utredningen och detta har också förespråkats i tjänstemannastyrgruppen att den kalkylen speglar verkligheten bäst utifrån de brister som finns i mätningsunderlaget. Ytterligare dialog i förhandlingsgruppen föreslås där konsekvenser av förnyade RISIV avtal samt LSS ansvaret och delegerad sjukvård inom omsorgsverksamheten också bör belysas. Regeringen har annonserat om stöd vid en eventuell skatteväxling och ytterligare beslut kan förväntas i frågan. Styrelsen beslutar att återremittera ärendet till förhandlingsgruppen för ytterligare fördjupad analys av utredningen och andra konsekvenser för huvudmännen och att redovisa resultatet för styrelsen under året 3 Abonnemangserbjudande Taltidningen VKL:s styrelse beslutade den 5 juni 2009 att minska budgeten för Taltidningen 2010 och införande av en abonnemangsavgift. I samband med att budgeten offentliggjordes för 2010 så har VKL:s direktör träffat intresseorganisationer för blinda och synskadade. De har framfört att en abonnemangsavgift drabbar funktionshindrade som har mycket små medel att röra sig med vilket med stor sannolikhet skulle innebära ett minskat antal brukare av Taltidningen. VKL:s ordförande har talat med intresseorganisationen och blivit intervjuad i media och beskrivit att alla måste bidra med besparingar i en tid av nedgång och lågkonjunktur. I samband med detta har presidiet föreslagit att VKL inte ska införa någon abonnemangsavgift under 2010 eftersom VKL redovisat att budgeten kan hållas utan dessa ganska begränsade intäkter, (exempel 500 prenumeranter x 400 sek/år = sek). VKL har gjort en kartläggning av Taltidningarna i vårt närområde där det framgår att Västmanlands Taltidning har en hög kvalitativ standard med ett betydligt mer omväxlande innehåll i förhållande till andra motsvarande produktioner. En dialog med Landstinget Västmanland har förts och Landstinget Västmanlandhar också avstått från att införa ett nytt tekniskt system, Daisy, som alternativ arbeta för att Taltidningen långsiktigt kan produceras digitalt och levereras digitalt. Det innebär att den kan produceras till en betydligt lägre kostnad där produktion och distribution av CD skivor kan upphöra helt. Det ger huvudmännen möjlighet att välja mellan fler alternativ att producera tidningen regionalt eller lokalt i egen regi. Styrelsen beslutar: att avstå från abonnemangsavgift under 2010 och se över verksamheten i samband med att budgeten för 2011 fastslås.

3 3(6) INFORMATIONSÄRENDEN 4 Utvärdering av Turismfunktionen vid VKL 2009 Under hösten 2009 utfördes en utvärdering av Turismverksamheten av ex extern utredare från KY affärsturism, Västerås Inför bildandet av dagens Turismverksamhet, i samband med att Västmannaturism avvecklades 2006, presenterades utredningen Länsturismen i Västmanland utförd av Anders Åkerström i landstinget Västmanland. Önskemålet från kommuner och landsting i utredningen kan sammanfattas i följande aktivteter utan inbördes rangordning: Samordna och driva nätverk med kommunernas ansvariga tjänstemän Samordna mässdeltagande Länsbroschyr på svenska och engelska Länsturistkarta Upprätthålla och vidareutveckla den hemsida som Westmannaturism driver Turist ekonomiska modellen (TEM) Bildarkivet Kunddatabas Samverkan över länsgränser vid behov Utvärderingen visar att Länsturismens verksamhet på VKL uppfyller följande kriterier. Stödjer och driver nätverk för kommuner och näring Länsbroschyr, Magasinet Visit Västmanland, på svenska och engelska Länsturistkarta, produceras delvis av det offentliga delvis av näringen Webbplatsen Bildbank också till läns och kommunpresentationer Inspiratör och utvecklingspartner, utvecklingsmedel från Länsstyrelsen Information och förankring, lokalt, regionalt och nationellt Arbetet med Turismverksamheten har följt utredningens intentioner samtidigt som verksamheten anpassats till delvis förändrade förutsättningar i efterfrågan. Paketering av attraktiva upplevelser och aktiviteter efterfrågas mer och mer. Det är vad som erbjuds i området som är betydelsefullt och attraktivt för besökaren och mycket av det som Turismverksamheten utför är inriktat mot hjälp till självhjälp dvs tanken att besöksnäringen ska bära sig själva blir mer framträdande. Exportmognad efterfrågas och hjälp att rikta sig mot en större marknad i och utom Sverige. Verksamhetsplanen för är framarbetad i samråd med turismansvariga i Västmanland. Flera företag inom näringen har deltagit i utvecklingsprocessen och andra regionala intressenter i Stockholm Mälardalen har gett sin syn på planen. Länsturismen i VKL är en självklar partner när en lokal, regional, nationell eller internationell aktör vill samarbeta för att utveckla turismen i Västmanland. Länsturismen ska vara en central nod för kontakt, inspiratör, mötesplats och en funktionell resurs för att utveckla besöksmål i samarbete med kommunerna och näringen.

4 4(6) Med små medel är Turismen inom VKL en känd företeelse hos turismansvariga och näringen i länet. Verksamheten har expanderat verksamheten genom att också erhålla utvecklingsmedel från Länsstyrelsen för ekoturismutbildning och ett internationellt affärsprojekt. I verksamhetsplanen för 2009 finns nedanstående stycke under utgångspunkt för verksamheten: Besökarens uppfattning om länet grundläggs i de upplevelser och den äkthet som länet och dess besöksmål kan erbjuda. Detta medför att marknadsföringen av länets aktörer ska baseras på respektive destinations och besöksmåls identitet. Därigenom läggs grunden till en stark profilering av vår region. Styrelsen beslutar att godkänna utvärderingen och lägga den till handlingarna. 5 Benchmarkingresa till Helsingfors med Mälardalsrådet januari Styrelsen beslutade den 18 december att Olle Ytterberg skulle delta på Mälardalsrådets benchmarkingresa till Helsingfors den januari. Olle informerade om en mycket intressant och givande resa. Referat från resan finns att tillgå på Styrelsen diskuterade möjligheterna att arrangera en motsvarande resa till Helsingfors under vintern - våren Infrastrukturmöte 29 januari 2010 Elisabeth Unell informerar om att lilla förhandlingsgruppen träffade Leif Zetterberg den 29 januari 2010 för att säkra Citybaneavtalets tidplaner och aktiviteter. Byggnation går enligt plan och diskussioner med Sundbyberg pågår och en uppmaning är att kontakta kollegor i Sundbyberg. Man har också framfört de krav som är en förutsättning för medfinansiering i Västmanland och att det finns en enighet i lilla förhandlingsgruppen kring att arbete med att skapa en gemensam trafikhuvudman. ÖVRIGT 7 Övriga ärenden a. Val till Mediecenter Mälardalen AB Till Mediecenter Mälardalen AB föreslås följande för omval under perioden 2010: Nomineringskommittén: Stämmoombud: Elisabeth Unell (m) och Elizabeth Salomonsson (s) Elisabeth Unell (m) och Elizabeth Salomonsson (s) Styrelsen beslutar: att till nomineringskommitté 2010 utse Elisabeth Unell (m) och Elizabeth Salomonsson (s) att till stämmoombud 2010 utse Elisabeth Unell (m) och Elizabeth Salomonsson (s) Paragrafen förklaras omedelbart justerad.

5 b. Ensamkommande barn och ungdomar Länsstyrelsen i Västmanland har tillsammans med aktuella politiker diskuterat möjligheterna att upprätta en avsiktsförklaring för Västmanlands Län avseende ensamkommande barn och ungdomar. 5(6) Målet har varit att enas om en för länet gemensam ambitionsnivå. Utöver det material som kommuner och landstinget erhållit från Länsstyrelsen har VKL genomfört en snabb nulägesinventering som resulterat i en aktuell lägesrapport över kommunernas nuvarande situation. VKL har erhållit ett förslag till avsiktsförklaring från Länsstyrelsen som VKL:s presidium behandlat på ett extra sammanträde den 9 februari Det framarbetade förslaget och övriga handlingar tillhandahålls på styrelsesammanträdet den 10 februari Styrelsen beslutar att rekommendera kommunerna och Landstinget Västmanland att ställa sig bakom den framlagda avsiktsförklaringen (se bilaga 1) avseende ensamkommande barn och ungdomar i Västmanlands län samt att ärendet följs upp av socialberedningen och att VKL:s styrelse får en återrapportering efter sommaren. c. Möte om regionfrågan Landstinget har bjudit in ordförande och VD från VKL till ett samtal den 30 mars kl där två handläggare från SKL kommer att delta. SKL:s styrelse har tagit ett beslut om att fortsätta verka för att regionala självstyrelseorgan formas som resulterar i en kunskapsinhämtning från SKL. Elisabeth Unell föreslår att intresserade styrelseledamöter kan delta, ordföranden är själv förhindrad vid detta tillfälle. d. Utvärdering av VKL:s beredningar Utvärdering av beredningarna sker i enlighet med beslut vid införandet av nya beredningar. Utvärderingen går till så att alla beredningsledamöter deltar i enkäten. Resultatet kommer att redovisas till styrelsen innan sommaren. e. Rapport om kollektivtrafik Bengt-Åke Nilsson ger en lägesrapport gällande tåg- och busstrafiken i länet och förhandlingar mellan VL och SJ att intensiteten på trafiken mellan Eskilstuna och Arboga minskas och att en konsekvens kan vara förändring av den ekonomiska fördelningen mellan länen blir aktuell. Alla trafikbolag är bekymrade över SJ:s problem med både tidtabeller och ersättningstrafik under denna snöiga vinter. f. Uppvaktning Lars Bergström som tyvärr inte kunde delta på mötet tackade genom Monika Eriksson Bertilsson för uppvaktningen på sin 70 årsdag.

6 6(6) g. Verksamhetsplan och budget 2011 Förslag till verksamhetsplan diskuterade på arbetsmötet innan styrelsemötet. Även årets budget och budgetprocess diskuterades som en plattform för kommande års budget. Inkomna förslag från arbetsmötet skrivs in i förslaget till verksamhetsplan och ett förslag till budget infogas. Omarbetat förslag till verksamhetsplan och budget 2011 tas fram till styrelsesammanträdet den 26 mars. Framlagd motion från landstingsrådet Torsten Källberg och som rör budgetprocessen behandlas vid samma tillfälle. Vid protokollet Monika Eriksson-Bertilsson /Ing-Marie Enkvist Justerat: Elisabeth Unell Torsten Källberg

Styrelseprotokoll fört vid sammanträde med Västmanlands Kommuner och Landsting

Styrelseprotokoll fört vid sammanträde med Västmanlands Kommuner och Landsting Styrelseprotokoll fört vid sammanträde med Västmanlands Kommuner och Landsting Datum: 9 december 2011 Tid: 13.00-16.00 Plats: Schenströmska, Ramnäs 1(6) Beslutande: Juha Rundgren ordf. Catarina Pettersson

Läs mer

LEDNINGSUTSKOTTET. Sammanträdesdatum 2012-08-14. Västmanlands kommuner och landsting (VKL) - Enskild regional arkivverksamhet; yttrande

LEDNINGSUTSKOTTET. Sammanträdesdatum 2012-08-14. Västmanlands kommuner och landsting (VKL) - Enskild regional arkivverksamhet; yttrande 1"Vd' SALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL LEDNINGSUTSKOTTET Sammanträdesdatum 2012-08-14 12 (14) 18 Dnr 2012/154 Västmanlands kommuner och landsting (VKL) - Enskild regional arkivverksamhet; yttrande INLEDNING

Läs mer

Styrelseprotokoll fört vid sammanträde med Västmanlands Kommuner och Landsting

Styrelseprotokoll fört vid sammanträde med Västmanlands Kommuner och Landsting Styrelseprotokoll fört vid sammanträde med Västmanlands Kommuner och Landsting Datum: 15 oktober 2010 Tid: Kl. 13.00-14.15 Plats: Klara Konferens, Stockholm 1(5) Beslutande: Elisabeth Unell ordf. Mikael

Läs mer

Protokoll - Förbundsmöte 2007

Protokoll - Förbundsmöte 2007 1 (5) Protokoll - Förbundsmöte 2007 Datum: Fredagen den 27 april 2007 Tid: Kl. 09.30-13.00 Plats: Sätra Brunn, Sala 1 Förbundsmötet öppnas Förbundsmötet öppnas av styrelsens ordförande kommunalrådet Åke

Läs mer

Styrelseprotokoll fört vid sammanträde med Västmanlands Kommuner och Landsting

Styrelseprotokoll fört vid sammanträde med Västmanlands Kommuner och Landsting Styrelseprotokoll fört vid sammanträde med Västmanlands Kommuner och Landsting Datum: 11 februari 2011 Tid: Kl. 13.00 16.00 Plats: Folkets Hus, Köping 1(5) Beslutande: Elisabeth Unell ordf. Hans Strandlund

Läs mer

Styrelseprotokoll fört vid sammanträde med Västmanlands Kommuner och Landsting

Styrelseprotokoll fört vid sammanträde med Västmanlands Kommuner och Landsting Styrelseprotokoll fört vid sammanträde med Västmanlands Kommuner och Landsting Datum: 9 september 2011 Tid: 2 timmar Plats: I samband med studieresa till Champagne-Ardenne, Frankrike 1(5) Beslutande: Ulla

Läs mer

Styrelseprotokoll fört vid sammanträde med Västmanlands Kommuner och Landsting

Styrelseprotokoll fört vid sammanträde med Västmanlands Kommuner och Landsting Styrelseprotokoll fört vid sammanträde med Västmanlands Kommuner och Landsting Datum: 7 maj 2010 Tid: Kl. 13.00 14.00 Plats: Hakon Hotell & Konferens, Västerås 1(5) Beslutande: Elisabeth Unell, ordf. Hans

Läs mer

Styrelseprotokoll fört vid sammanträde med Västmanlands Kommuner och Landsting

Styrelseprotokoll fört vid sammanträde med Västmanlands Kommuner och Landsting Styrelseprotokoll fört vid sammanträde med Västmanlands Kommuner och Landsting Datum: 3 februari 2012 Tid: 13.00-15.30 Plats: Norberg, kommunhuset 1(5) Beslutande: Ersättare: Ulla Persson, ordf. Elizabeth

Läs mer

2012-10-09. Ulrika Spårebo (s) Britt-Inger Fröberg (s)

2012-10-09. Ulrika Spårebo (s) Britt-Inger Fröberg (s) Ove Svenson, utvecklingsstrateg 021-39 79 45 2012-10-09 Mötesanteckningar VKL;s personalberedning 2012-05-11 Kl 9 12 Aros Congress Center Västerås Närvarande ledamöter Staffan Jansson (s) Ordförande Ingrid

Läs mer

Styrelseprotokoll fört vid sammanträde med Västmanlands Kommuner och Landsting

Styrelseprotokoll fört vid sammanträde med Västmanlands Kommuner och Landsting Styrelseprotokoll fört vid sammanträde med Västmanlands Kommuner och Landsting Datum: 18 november 2011 Tid: 13.00-15.00 Plats: Aronsborgs Konferenshotell, Bålsta 1(5) Beslutande: Ulla Persson, ordf Åsa

Läs mer

Välkommen till. Västmanlands Kommuner och Landsting

Välkommen till. Västmanlands Kommuner och Landsting Välkommen till Västmanlands Kommuner och Landsting Västmanlands Kommuner och Landsting är en ideell förening som består av länets kommuner samt Landstinget Västmanland. service- och intresseorganisation

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Styrelsen 2010-09-23 145(162)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Styrelsen 2010-09-23 145(162) Styrelsen 2010-09-23 145(162) Plats Beslutande Kulturens Hus, Luleå Karl Petersen, (s), Luleå Anna Hövenmark, (v), Jokkmokk Britta Flinkfeldt-Jansson, (s), Arjeplog Tommy Nyström, (s), Gällivare Robert

Läs mer

Kollektivtrafiknämnden Kollektivtrafikmyndigheten, Retortgatan 7, Västerås Måndagen den 21 maj 20 12

Kollektivtrafiknämnden Kollektivtrafikmyndigheten, Retortgatan 7, Västerås Måndagen den 21 maj 20 12 PROTOKOLL 13 2012-05-21 t omsid 18 Organ Plats Tidpunkt Kollektivtrafiknämnden Kollektivtrafikmyndigheten, Retortgatan 7, Västerås Måndagen den 21 maj 20 12 Ledamöter Ersättare Lars Eriksson (S), ordförande

Läs mer

PLATS OCH TID Nedre Fryken, tisdag 4 september 2012, kl. 15.00-15.40 BESLUTANDE

PLATS OCH TID Nedre Fryken, tisdag 4 september 2012, kl. 15.00-15.40 BESLUTANDE PLATS OCH TID Nedre Fryken, tisdag 4 september 2012, kl. 15.00-15.40 ANDE LEDAMÖTER TJG ERSÄTTARE Mikael Johansson (S), ordförande Hans Eriksson (M) Anders Johansson (S) Rita Gunnarsson (S) Maj-Britt Tibo

Läs mer

Lars Rönnlund, kommunchef 18, 20 Britt Idensjö, sekreterare Mikael Pettersson 13 Hans Andersson 19

Lars Rönnlund, kommunchef 18, 20 Britt Idensjö, sekreterare Mikael Pettersson 13 Hans Andersson 19 Plats och tid Sessionssalen kommunhuset i Hultsfred 26 januari 2016 kl. 08.30-11.45 Beslutande Åke Nilsson, KD Gunilla Aronsson, C Åke Bergh, M Lena Hasting, S Tommy Rälg, S Övriga deltagande Lars Rönnlund,

Läs mer

Protokoll - Förbundsmöte 2011

Protokoll - Förbundsmöte 2011 2011-05-17 1 (7) Protokoll - Förbundsmöte 2011 Datum: 13 maj 2011 Tid: Kl. 09.00-13.00 Plats: Sätra Brunn, Sala 1 Förbundsmötet öppnas Förbundsmötet öppnas av styrelsens ordförande kommunalrådet Elisabeth

Läs mer

Styrelseprotokoll fört vid sammanträde med Västmanlands Kommuner och Landsting

Styrelseprotokoll fört vid sammanträde med Västmanlands Kommuner och Landsting 1(6) Styrelseprotokoll fört vid sammanträde med Västmanlands Kommuner och Landsting Datum: 5 juni 2013 Tid: 09.00-13.00 Plats: Mälaren Hotell o Konferens, Västerås Beslutande: Ulla Persson Elizabeth Salomonsson

Läs mer

Protokoll från ordinarie årsstämma 2015-02 18

Protokoll från ordinarie årsstämma 2015-02 18 Protokoll från ordinarie årsstämma 2015-02 18 Tid: 2015-02-18, Kl. 19.00 Plats: Rydebäcksskolan, Rydebäck 1. Stämmans öppnande. Byalagets ordförande Kent E. Nilsson hälsade deltagarna välkomna och förklarade

Läs mer

Gunnar Larsson. Underskrifter Paragrafer 18-23. Marie Jesson - - - - - Ewa Johansson. Gunnar Larsson BEVIS OM ANSLAG

Gunnar Larsson. Underskrifter Paragrafer 18-23. Marie Jesson - - - - - Ewa Johansson. Gunnar Larsson BEVIS OM ANSLAG 2011-09-07 19 Plats och tid Hembygdsgården i Söderfors kl 18:00-20:20 Beslutande Ewa Johansson (S), ordförande Håkan Thomsson (MP) Lars-Göran Wadström (V) Per Bergsten (M) Gunnar Larsson (FP) Joakim Larsson

Läs mer

Presidium Nämnd för Trafik, infrastruktur och miljö 11-22

Presidium Nämnd för Trafik, infrastruktur och miljö 11-22 PROTOKOLL 1(7) Diarienummer Plats: Rune Backlunds tjänsterum, Regionens hus Närvarande: ande: Rune Backlund (C) ordf. Per Hansson (FP), Jeanette Söderström (S) Övriga: Ulrika Geeraedts, regional utvecklingsdirektör,

Läs mer

Handbok för fullmäktiges beredningar

Handbok för fullmäktiges beredningar Handbok för fullmäktiges beredningar Antaget av kommunfullmäktige 2014-08-27 162 Handbok för fullmäktiges beredningar Finspångs kommun 612 80 Finspång Telefon 0122-85 000 Fax 0122-850 33 E-post: kommun@finspang.se

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden 2012-11-07 1 Innehållsförteckning Ärende 112 Individärende... 3 113 Individärende... 4 114 Individärende... 5 115 Månadsuppföljning oktober... 6 116 Riskanalys sjuksköterskor natt... 7 117 Tillägg till

Läs mer

Verksamhetsberattelse ~ 2015

Verksamhetsberattelse ~ 2015 Verksamhetsberattelse ~ 2015 Länsturismen Effektivitet genom samverkan 2016-02-11 Verksamhetsberättelse för Turismfunktionen vid VKL 2015 Syftet med verksamheten är att stödja utvecklingen av en hållbar

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Styrelsen 2014-03-13 1 Plats och tid Beslutande Rådhus Skåne, Kristianstad Start kl 13.00 slut kl 15.50 varpå Skåne Nordost IT-nämnd tog vid Pierre Månsson, Kristianstad (ordförande) Fredrik Axelsson,

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (8)

Sammanträdesprotokoll 1 (8) Beredningen för folkhälsa, livsmiljö och kultur 2003-08-27 1 (8) Plats och tid Lilla Sessionssalen Landstingshuset Frösön, kl 09.00-14.00 Beslutande Harriet Svaleryd (s) Carl-Arne Åhlin (s) Ulla Britt

Läs mer

FÖRENINGSSTADGAR PO-Skåne

FÖRENINGSSTADGAR PO-Skåne FÖRENINGSSTADGAR PO-Skåne 1 Stadgarna är våra regler som vi måste följa. De talar om hur man skall göra i olika situationer. De skall vara en hjälp i arbetet för att få en bra och stark organisation. I

Läs mer

Länspensionärsrådet (LPR) 1-12

Länspensionärsrådet (LPR) 1-12 PROTOKOLL 1(5) Diarienummer Plats: Sal B, Regionens hus Närvarande: Britt Johansson, M, t.f. ordförande för sammanträdet Mari Lindahl, FP (ers Jimmy Henriksson, FP, ordf) Lena Persson, S Elisabeth Lindberg,

Läs mer

Datum. Ersättare Leif Ove Ehn (S) Annika Duan (S) Christina Wihman (MP) Anna-Lena Jansson (C) Tommy Svanborg (FP) Harriet Holst-Eklund

Datum. Ersättare Leif Ove Ehn (S) Annika Duan (S) Christina Wihman (MP) Anna-Lena Jansson (C) Tommy Svanborg (FP) Harriet Holst-Eklund SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (8) Plats och tid Kolsva bibliotek, samlingssalen kl 18.00-19.05 ande Övriga deltagare Börje Eriksson (S), ordf Tina Linder (S), vice ordf Else-Marie Jonsson (S), ersättare Ingeborg

Läs mer

17 Föregående protokoll Anmäls att kollektivtrafiknämndens protokoll från sammanträdet 2015 02 02 har justerats.

17 Föregående protokoll Anmäls att kollektivtrafiknämndens protokoll från sammanträdet 2015 02 02 har justerats. PROTOKOLL 5 Organ Plats Kollektivtrafiknämnden Kollektivtrafikmyndigheten, Ängsgärdsgatan 12, Västerås Tidpunkt Måndagen den 30 mars 2015 klockan 09.00 11.30 Ledamöter Ersättare Övriga Tommy Levinsson

Läs mer

Verksamhetsplan 2004

Verksamhetsplan 2004 Verksamhetsplan 2004 Vision Länsbibliotek Östergötland skall stimulera biblioteksutvecklingen så att östgötabiblioteken kan mäta sig med de bästa i landet. Länsbibliotek Östergötland skall arbeta för en

Läs mer

PROTOKOLL. Kommunkansliet, plan 5, Förvaltningshuset, Ljusdal

PROTOKOLL. Kommunkansliet, plan 5, Förvaltningshuset, Ljusdal Plats och tid Kramstarummet, plan 3, 13:15-15:00 Beslutande: Ordförande Tommy Olsson (C) Vice ordförande Ove Schönning (S) Stig Almström (LB) Jan Nilsson Anna-Maria Winblad Ingvar Pettersson Kurt Rådlund

Läs mer

Protokoll. Tid Tisdagen den 9 december 2008 kl 18.00 19.15 Plats Glanshammars bygdegård

Protokoll. Tid Tisdagen den 9 december 2008 kl 18.00 19.15 Plats Glanshammars bygdegård Protokoll Tid Tisdagen den 9 december 2008 kl 18.00 19.15 Plats Glanshammars bygdegård Närvarande ledamöter Stefan Nygren (m) ordförande Leif Gustafsson (s) Gunnar Josephson (m) Birgit Ryding (m) Gunnar

Läs mer

TOMELILLA KOMMUN Vård och omsorgsnämnden

TOMELILLA KOMMUN Vård och omsorgsnämnden : Plats och tid Svea Hund i kommunhuset, den, kl. 08.30-11.00 Beslutande Övriga närvarande Ida Bornlykke (S), ordförande Sejdi Karaliti (S) Marianne Åkerblad (M) Gunnel Andersson (M) Lars Erik Ottosson

Läs mer

VERKSAMHETS- INRIKTNING 2015

VERKSAMHETS- INRIKTNING 2015 VERKSAMHETS- INRIKTNING 2015 Effektivitet genom samverkan Verksamhetsinriktning för Västmanlands Kommuner och Landsting år 2015 Västmanlands Kommuner och Landsting ska verka för ett förtroendefullt samarbete

Läs mer

Handikapprådet PROTOKOLL 2012-11-20

Handikapprådet PROTOKOLL 2012-11-20 Handikapprådet PROTOKOLL 2012-11-20 Sid 72 Inledning... 1 73 Val av justeringsledamot... 1 74 Godkännande av dagordningen... 1 75 Föregående protokoll... 1 76 Val av ersättare till vice ordförande... 1

Läs mer

Ann-Charlotte Wiberg (S) Björn Jansson (FP) Louise Holm(M) Cvijeta Stojnic-Karlsson (MP)

Ann-Charlotte Wiberg (S) Björn Jansson (FP) Louise Holm(M) Cvijeta Stojnic-Karlsson (MP) 1 Sammanträdesplats Sammanträdets öppnande Sessionssalen, Linköping 48 Ordföranden hälsar alla välkomna samt förklarar sammanträdet öppnat. Närvarande 49 Ledamöter Göran Gunnarsson (C) ordförande Bengt

Läs mer

Genomförandeplan för implementering av de nationella riktlinjerna för missbruks- och beroendevård i Blekinge Län 2010

Genomförandeplan för implementering av de nationella riktlinjerna för missbruks- och beroendevård i Blekinge Län 2010 Genomförandeplan för implementering av de nationella riktlinjerna för missbruks- och beroendevård i Blekinge Län 2010 Olofström Sölvesborg INNEHÅLLSFÖRTECKNING Bakgrund...2 Syfte...2 Projektmål...2 Tidplan...2

Läs mer

Region Västmanland 2017 diskussionsunderlag/förslag om samverkansstruktur mellan regionen och kommunerna

Region Västmanland 2017 diskussionsunderlag/förslag om samverkansstruktur mellan regionen och kommunerna Region Västmanland 1 (10) Region Västmanland 2017 diskussionsunderlag/förslag om samverkansstruktur mellan regionen och kommunerna 1. Bakgrundsbeskrivning Landstinget Västmanlands ansvarsområden är idag

Läs mer

MINNESANTECKNINGAR VÅRD- OCH OMSORGSBEREDNINGEN Datum: fredag 14 juni 2013 Tid: kl 13.00 16.00 Plats: VKL, Västerås.

MINNESANTECKNINGAR VÅRD- OCH OMSORGSBEREDNINGEN Datum: fredag 14 juni 2013 Tid: kl 13.00 16.00 Plats: VKL, Västerås. 2013-06-19 1 MINNESANTECKNINGAR VÅRD- OCH OMSORGSBEREDNINGEN Datum: fredag 14 juni 2013 Tid: kl 13.00 16.00 Plats: VKL, Västerås. Närvarande: Agneta Bode, ordförande Peter Molin, v ordf. Karin Karlsson

Läs mer

Ink O. Utdrag ur styrelseprotokoll fört vid sammanträde med Västmanlands Kommuner och Landsting

Ink O. Utdrag ur styrelseprotokoll fört vid sammanträde med Västmanlands Kommuner och Landsting bilaga KS 2014/219/1 ~~~HKL VÄSTMANLANDS ~-':.':.V Kommuner & Landsting Protokollsutdrag Ink. 2014-10- 2 O AktbUaga,2. l Utdrag ur styrelseprotokoll fört vid sammanträde med Västmanlands Kommuner och Landsting

Läs mer

Jan Johansson, ersättare, Landstinget Västmanland Torsten Jansson, ersättare, Norbergs kommun Jonas Wells, samordnare Ulla Långbacka, sekreterare

Jan Johansson, ersättare, Landstinget Västmanland Torsten Jansson, ersättare, Norbergs kommun Jonas Wells, samordnare Ulla Långbacka, sekreterare Sida Sammanträdesdatum 2010-04-15 1 Plats och tid Lindgården i Fagersta, kl 13.00-15.50 ande Pratima Åslund, ordförande, Norbergs kommun Jarl-Olof Lundstedt, vice ordförande, Landstinget Västmanland Helena

Läs mer

Ingrid Adolfsson, ordförande Ingrid Lindahl, Rörelsegruppen Aina Nilsson, Psykgruppen Annelie Danielsson, Medicingruppen

Ingrid Adolfsson, ordförande Ingrid Lindahl, Rörelsegruppen Aina Nilsson, Psykgruppen Annelie Danielsson, Medicingruppen 2011-02-28 1 (10) Plats och tid Sal Lövsalen kommunhuset, 2011-02-28 kl 13,00-16,00 Beslutande Ingrid Adolfsson, ordförande Ingrid Lindahl, Rörelsegruppen Aina Nilsson, Psykgruppen Annelie Danielsson,

Läs mer

Hyltenämnden. Bokslut 2013

Hyltenämnden. Bokslut 2013 Hyltenämnden Bokslut 2013 Bokslut 2013 Hyltenämnden Hyltenämnden Ledamöter Ingegerd Torhall (FP) Kristina Johansson (S) Margareta Andersson (C) Jerzy Golowkin (M) tom juni månads sammanträde Desirée Hultberg

Läs mer

Kungsbackanämnden Bokslut 2013

Kungsbackanämnden Bokslut 2013 Ärende 4 - bilaga Kungsbackanämnden Bokslut 2013 Bokslut 2013 Kungsbackanämnden Kungsbackanämnden Ledamöter Ulrika Jörgensen (M), ordförande Maud Lanne (S), vice ordförande Charlotte Wallenstein (M) Bo

Läs mer

Åke T Carlestam KOM/SPF Sigrid Gumpert Össeby PRO Lilian Glav Attunda SPF. Adjungerad Göran Pettersson Landstingets sjukvårdsberedning

Åke T Carlestam KOM/SPF Sigrid Gumpert Össeby PRO Lilian Glav Attunda SPF. Adjungerad Göran Pettersson Landstingets sjukvårdsberedning Pensionärsrådet 2005-03-08 Plats och tid för sammanträdet ande Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 11, Vallentuna tisdagen den 8 mars kl 13.00 14.45. Gunnel Orselius-Dahl (fp), ordförande Ulf

Läs mer

Styrning och ledning av Leader Upplandsbygd Ansvarsbeskrivning och allmänna riktlinjer för verksamheten

Styrning och ledning av Leader Upplandsbygd Ansvarsbeskrivning och allmänna riktlinjer för verksamheten Version 2013-10-14 Styrning och ledning av Leader Upplandsbygd Ansvarsbeskrivning och allmänna riktlinjer för verksamheten LAG (Local Action Group) LAG är Upplandsbygds styrelse. LAG i Leader Upplandsbygd

Läs mer

Yttrande över motion av Vivianne Gunnarsson m.fl. (MP) om att öka användningen av hälsoekonomiska analyser som beslutsunderlag

Yttrande över motion av Vivianne Gunnarsson m.fl. (MP) om att öka användningen av hälsoekonomiska analyser som beslutsunderlag Hälso- och sjukvårdsnämndens förvaltning HÄLSO- OCH 1 (3) SJUKVÅRDSNÄMNDEN 2011-08-30 p 14 Handläggare: Birger Forsberg Yttrande över motion av Vivianne Gunnarsson m.fl. (MP) om öka användningen av hälsoekonomiska

Läs mer

Ärende 9. Mer kollektivtrafik i Degerfors och Karlskoga kommun - genomförande och medfinansiering

Ärende 9. Mer kollektivtrafik i Degerfors och Karlskoga kommun - genomförande och medfinansiering Ärende 9 Mer kollektivtrafik i Degerfors och Karlskoga kommun - genomförande och medfinansiering Tjänsteskrivelse 1 (4) 2015-12-14 KS 2015.0036 Handläggare Hans Bergh-Nilsson Kommunstyrelsen Mer kollektivtrafik

Läs mer

Kommunsekreterare Kerstin Petersson Joakim Gustavsson, Södra, kl 19.35-20.00. Marita Björkvall och Solweig Ekh

Kommunsekreterare Kerstin Petersson Joakim Gustavsson, Södra, kl 19.35-20.00. Marita Björkvall och Solweig Ekh Högsby kommun Protokoll Kommunfullmäktige 1(22) Sammanträdesdatum 2007-10-18 Plats och tid Beslutande Kommunhusets tingssal torsdagen den 18 oktober 2007 kl 18.30-20.00 Enligt bifogad lista KF 2007-10-18.doc

Läs mer

Ärendeförteckning 177-192

Ärendeförteckning 177-192 Minnesanteckningar Kommunrevisionen Ärendeförteckning 177-192 177 Mötet öppnas 178 Justeringsperson 179 Fastställa dagordningen 180 Inkomna/avsända handlingar 181 Minnesanteckningar 2014-11-24 182 Revisionens

Läs mer

Sammanträdesdatum. Övriga deltagare Marita Björkman, kansliet, sekreterare Monica Westman, förvaltningschef Barn- och utbildning, Arjeplog

Sammanträdesdatum. Övriga deltagare Marita Björkman, kansliet, sekreterare Monica Westman, förvaltningschef Barn- och utbildning, Arjeplog 13/ 24 Plats Arkitektkopias sammanträdeslokal, Västra Varvsgatan 11, Luleå Beslutande, Birgitta Persson,(s), Överkalix Kåre Strömbäck, (s), Haparanda Ingrid Norberg, (s), Luleå Roger Suup, (s), Kiruna

Läs mer

Sydsvensk regionbildning ideell förening

Sydsvensk regionbildning ideell förening Anteckningar från ledningsgruppsmöte onsdagen den 15 januari 2014 i Växjö Närvarande: Martin Myrskog, Landstinget Kronoberg Peter Hogla, Regionförbundet Södra Småland Johan Assarsson, projektledare Peter

Läs mer

Socialnämnden 2013-11-14 85

Socialnämnden 2013-11-14 85 Socialnämnden 2013-11-14 85 Plats och tid Hjernet, 2013-11-14 kl. 13.00-16.15 Beslutande Tom Rymoen (M), ordförande Anna Pettersson (S), tj ers för Elisabeth Hoikkala (S) Kent Nilsson (S) Raimo Niskanen

Läs mer

Hjälpmedelsnämnden Halland

Hjälpmedelsnämnden Halland Föredragningslista Sammanträdesdatum 2010-05-21 Hjälpmedelsnämnden Halland Tid: Fredagen den 24 september 2010 kl. 09:00 Plats: Komikapp - Rehabteks lokaler, Varberg Kardanvägen 15 Vägbeskrivning bifogas

Läs mer

Sten-Ove Danielsson (s), ordförande Anders Udd (c) Anders Udd

Sten-Ove Danielsson (s), ordförande Anders Udd (c) Anders Udd Plats och tid Beslutande 2007-05-30 Sidan 1 av 11 Ånge kommunkontor, rum Myckelmyrberget (363), onsdag 30 maj 2007 kl 08.00-11.55. Sten-Ove Danielsson (s), ordförande Anders Udd (c) Övriga deltagande Margareta

Läs mer

Samverkan regionorganisationen och kommunerna i länet

Samverkan regionorganisationen och kommunerna i länet Projekt Region 2015 21 samverkan 130603 Bilaga Samverkan regionorganisationen och kommunerna i länet Bakgrund En region, en plats där människor vill leva, arbeta och bo, måste ha något att erbjuda: attraktiva

Läs mer

ÅRE vision 2020 - Ansvar för miljön

ÅRE vision 2020 - Ansvar för miljön ÅRE vision 2020 - Ansvar för miljön ÅRE vision 2020 ÅRE vision 2020 är en modell för utvecklingen av destination ÅRE. Visionen har tagits fram i samverkan mellan många intressenter i näringslivet och kommunen.

Läs mer

Kommunala rådet för funktionshinderfrågor 2012-02-08 1 (21) Sessionssalen Stadshuset, 18.00-19.30

Kommunala rådet för funktionshinderfrågor 2012-02-08 1 (21) Sessionssalen Stadshuset, 18.00-19.30 Kommunala rådet för funktionshinderfrågor 2012-02-08 1 (21) Plats och tid Sessionssalen Stadshuset, 18.00-19.30 Paragrafer 1-17 BESLUTANDE Ledamöter Namn Siv Gunnarsson (DHR) Anita Nyman (Srf) Pär-Ola

Läs mer

Förslag till beslut om persontrafik på järnväg längs Bottenviken - 2012-02-08

Förslag till beslut om persontrafik på järnväg längs Bottenviken - 2012-02-08 1/6 Förslag till beslut om persontrafik på järnväg längs Bottenviken - 2012-02-08 Bakgrund Sverige har fungerande persontågstrafik till och från Norge och Danmark men ingen trafik till eller från Finland

Läs mer

Reglemente för omsorgs- och socialnämnden från och med 2015-01-01

Reglemente för omsorgs- och socialnämnden från och med 2015-01-01 Reglemente 1(8) Omsorgs- och socialförvaltningen Fastställt av kommunfullmäktige: 2008-05-20 62 Reviderat: 2009-12-15 142 2014-12-16 142 Reglemente för omsorgs- och socialnämnden från och med 2015-01-01

Läs mer

Protokoll fört vid möte för bildande av Föreningen Tankarnas trädgård i Växjö

Protokoll fört vid möte för bildande av Föreningen Tankarnas trädgård i Växjö Protokoll fört vid möte för bildande av Föreningen Tankarnas trädgård i Växjö Tid: Torsdag 23 april 2015, kl 18.30 20.00, och onsdag 13 maj 2015, kl 18.00 Plats: IOGT NTO, Växjö, Gavelrummet (23/4) och

Läs mer

Möte med Norrbottens foikhälsopolitiska råd

Möte med Norrbottens foikhälsopolitiska råd Protokoll från Möte med Norrbottens foikhälsopolitiska råd Måndagen den 28 september 2009, 08.30 11.25 ~ 1-10 ande Maj-Britt Lindström Leif Wikman Britt Westerlund Övriga närvarande Doris Thomlund, enhetschef,

Läs mer

Glanshammars lokala nämnd

Glanshammars lokala nämnd Protokoll Gl 35/2014 Glanshammars lokala nämnd Datum: 2014-09-17 Klockan: 18:00-20:00 Plats: Glanshammars skola-fritidsgården Närvarande ledamöter Ingeborg Elovsson (KD) 84-96 Gunilla Olofsson (M) 84-96

Läs mer

Projektrapport om kommunaliseringen av hemsjukvården i Gävleborgs län

Projektrapport om kommunaliseringen av hemsjukvården i Gävleborgs län Projekt Sammanhållen hemvård i Gävleborg 2012-02-22 Projektrapport om kommunaliseringen av hemsjukvården i Gävleborgs län - utredning av förutsättningar för och förslag till kommunalisering av hemsjukvården

Läs mer

Socialnämnden 2012-01-31 1. Maria Gustafsson (S) Kommunkontoret, Ödeshög ... Ordförande/Birgitta Widén Blomberg. Justerande/Maria Gustafsson

Socialnämnden 2012-01-31 1. Maria Gustafsson (S) Kommunkontoret, Ödeshög ... Ordförande/Birgitta Widén Blomberg. Justerande/Maria Gustafsson 2012-01-31 1 Plats och tid Kommunkontoret, Ödeshög, tisdagen den 31 januari 2012 kl 09:30-11:00 Beslutande Birgitta Widén Blomberg (KD), ordförande Ingela Melchersson (S), ersättare för Ove Bäck (C) Maria

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1-8. Kommunstyrelsen 2011-10-04

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1-8. Kommunstyrelsen 2011-10-04 Sida 1-8 Kommunstyrelsen 2011-10-04 Plats och tid Kommunhuset, Mora, tisdagen den 4 oktober 2011, kl. 08.15-11.40. Beslutande Bengt-Åke Rehn, S Peter Helander, C Malin Höglund, M Gunillahelen Olsson, S

Läs mer

KALLELSE VÅRD- OCH OMSORGSBEREDNINGEN Datum: fredag 2 december 2011 Tid: kl 13.30 ca 17.00 Plats: VKL, Västerås Lokal: Långsvan

KALLELSE VÅRD- OCH OMSORGSBEREDNINGEN Datum: fredag 2 december 2011 Tid: kl 13.30 ca 17.00 Plats: VKL, Västerås Lokal: Långsvan 2011-11-24 1(1) KALLELSE VÅRD- OCH OMSORGSBEREDNINGEN Datum: fredag 2 december 2011 Tid: kl 13.30 ca 17.00 Plats:, Västerås Lokal: Långsvan 1/ Mötets öppnande. 2/ Förslag till ärendelista. 3/ Uppföljning

Läs mer

Strategi för besöksnäringen i Ljusdals kommun 2006-2016

Strategi för besöksnäringen i Ljusdals kommun 2006-2016 FÖRSLAG nr 2 Sid 1 av 10 Upprättad av: Datum: Version: lars.forslof@ljusdal.se 2006-08-29 0.6 Strategi för besöksnäringen i Ljusdals kommun 2006-2016 INNEHÅLL Versionshistorik... 1 Godkännande... 1 1 Sammanfattning...

Läs mer

Kommunkontoret, 24 februari 2014, kl 09.00. Sekreterare Paragrafer 10-24 ANSLAG/BEVIS

Kommunkontoret, 24 februari 2014, kl 09.00. Sekreterare Paragrafer 10-24 ANSLAG/BEVIS SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (16) Sammanträdesdatum Plats och tid Vård och omsorgsförvaltningen, Heby, kl 10.00-15.15 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Margaretha Gadde-Jennische (M), ordförande Gudrun

Läs mer

REGLEMENTE FÖR BARN- OCH UNGDOMSNÄMNDEN

REGLEMENTE FÖR BARN- OCH UNGDOMSNÄMNDEN 1(5) Antaget av kommunfullmäktige 2014-09-25, 142 REGLEMENTE FÖR BARN- OCH UNGDOMSNÄMNDEN Utöver vad som föreskrivs i kommunallagen och skollagen m.m. gäller bestämmelserna i detta reglemente Verksamhetsområden

Läs mer

KPFR:s sammanträde 2016-05-23

KPFR:s sammanträde 2016-05-23 1 av 8 KOMMUNALA RÅDET FÖR PENSIONÄRER OCH PERSONER MED FUNKTIONSNEDSÄTTNING Tobias Wistrand Nämndsekreterare Tel dir: 08-54170854 Tobias.wistrand@vaxholm.se KPFR:s sammanträde Plats och tid: Storskär

Läs mer

PROTOKOLL 1 (15) 2010-11-17

PROTOKOLL 1 (15) 2010-11-17 PROTOKOLL 1 (15) 2010-11-17 Kommunala handikapprådet Plats och tid ande Camilla Stenmark Stig Stefansson Torvald Stefansson Ola Burström Åke Lindqvist Britt-Inger Lundstedt Christine Edström Eva Gustavsson

Läs mer

Kommunkontoret i Bergsjö Tisdag 11 februari 2014 kl. 10:00 11:35

Kommunkontoret i Bergsjö Tisdag 11 februari 2014 kl. 10:00 11:35 NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (9) Sida Plats och tid Kommunkontoret i Bergsjö Tisdag 11 februari 2014 kl. 10:00 11:35 Beslutande Stig Eng (C) Ordförande Greta Wedin Sveriges

Läs mer

Annie Karlsson (S) Eva Olofsson (C) 7 delar av 14 Anders Nilsson (SD) 8-14 Anneli Persson (S)

Annie Karlsson (S) Eva Olofsson (C) 7 delar av 14 Anders Nilsson (SD) 8-14 Anneli Persson (S) Sida 1/13 Plats och tid Lokal Strået, kommunhuset i Svalöv, kl 13.30 16.25 Ajournering: 15.23 15.35 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Krister Olsson (S) Fredrik Jönsson (C) vice ordförande Linda Lindberg

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Hälsingerådet 2016-03-16

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Hälsingerådet 2016-03-16 l Tid och plats Edsbyns hotell, 09.00-14.00 Paragrafer 219-230 Beslutande Sven-Erik Lindestam (S) Olov Nilsson Sträng Mikael Löthstam (S) Lars Molin (M) Markus Evensson (S) Monica Olsson (S) Tor Tolander

Läs mer

Kommunal Författningssamling Reglemente Nr 2013:2

Kommunal Författningssamling Reglemente Nr 2013:2 Kommunal Författningssamling Reglemente Nr 2013:2 Reglemente för krisledningsnämnden Antaget av kommunfullmäktige den 13 juni 2013 Gäller fr.o.m. den 14 juni 2013 Utöver vad som föreskrivs i kommunallagen

Läs mer

april 2012 kl 10:00-11:55 Ulla Baugner (SPF) Maj-Britt Ejderholm (Väntjänsten) Birgitta Blomqvist (Väntjänsten) Kommunkontoret, Ödeshög...

april 2012 kl 10:00-11:55 Ulla Baugner (SPF) Maj-Britt Ejderholm (Väntjänsten) Birgitta Blomqvist (Väntjänsten) Kommunkontoret, Ödeshög... 2012-04-17 1 Plats och tid Carl August-rummet, Kommunkontoret, Ödeshög, tisdagen den 17 april 2012 kl 10:00-11:55 Närvarande Anmält förhinder Birgitta Widén Blomberg (KD), ordförande Maria Gustafsson (S),

Läs mer

11 Överenskommelse om samverkan kring utvecklingsplan för att förbättra den psykiska hälsan hos barn och unga åren jfr Bilaga KS

11 Överenskommelse om samverkan kring utvecklingsplan för att förbättra den psykiska hälsan hos barn och unga åren jfr Bilaga KS 11 Överenskommelse om samverkan kring utvecklingsplan för att förbättra den psykiska hälsan hos barn och unga åren 2015-2018 jfr Bilaga KS 2014/219/1-2 Ärendet behandlas på ledningsutskottets sammanträde

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1(18)

Sammanträdesprotokoll 1(18) Sammanträdesprotokoll 1(18) Plats och tid Kommunhuset, sessionssalen, onsdagen den 23 november 2011, 09.00 11.45 ande Övriga närvarande Åsa Eriksson (S), Gunnar Tiger (S), Arne Pettersson (S), Kjell Karlsson

Läs mer

Asylsökande personer som fyllt 18 år och som inte beviljas 3 uppehållstillstånd

Asylsökande personer som fyllt 18 år och som inte beviljas 3 uppehållstillstånd Sammanträdesdatum Sida 1 INNEHÅLLSFÖRTECKNING SID Asylsökande personer som fyllt 18 år och som inte beviljas 3 uppehållstillstånd Förslag angående nya riktlinjer och vägledning vid 4 bedömning av ekonomiskt

Läs mer

Utbildningsnämndens protokoll 2012-08-30

Utbildningsnämndens protokoll 2012-08-30 Datum: Torsdag den 30 augusti 2012 Tid: 16.00-18.40 Plats: Östra roten, kommunhuset Älvkullen Paragrafer: 42-51 Utses att justera: Lars Ivarsbo (c) Underskrifter: Sekreterare Ordförande Justerare Julia

Läs mer

ÖVRE NORRA BILSPORTFÖRBUNDET DISTRIKTSÅRSMÖTESPROTOKOLL. 2007-02-17 Kl 13.00. Quality Hotel, Luleå

ÖVRE NORRA BILSPORTFÖRBUNDET DISTRIKTSÅRSMÖTESPROTOKOLL. 2007-02-17 Kl 13.00. Quality Hotel, Luleå ÖVRE NORRA BILSPORTFÖRBUNDET ÖVRE NORRA BILSPORTFÖRBUNDET DISTRIKTSÅRSMÖTESPROTOKOLL 2007-02-17 Kl 13.00. Quality Hotel, Luleå 1 Årsmötets öppnande Övre Norra Bilsportförbundets ordförande Kenneth Bergquist

Läs mer

Bollebygd, Mark och Svenljunga 2009-01-28 1 (18)

Bollebygd, Mark och Svenljunga 2009-01-28 1 (18) 2009-01-28 1 (18) Plats och tid Kommunhuset Kinna, kl 09.00-11.45, paus 10.00-10.15 Beslutande Rune Petersson, Svenljunga kommun, ordförande Helén Eliasson, Västra Götalandsregionen Per-Erik Eriksson,

Läs mer

ANSLAG/BEVIS. Norra Västmanlands Samordningsförbund.... Ulla Långbacka

ANSLAG/BEVIS. Norra Västmanlands Samordningsförbund.... Ulla Långbacka Sida Sammanträdesdatum 2010-02-04 1 Plats och tid Kommunhuset i Norberg, kl 13.15-16.30 ande Pratima Åslund, ordförande, Norbergs kommun Jarl-Olof Lundstedt, vice ordförande, Landstinget Västmanland Marianne

Läs mer

Sida Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2015-08-17 1

Sida Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2015-08-17 1 Sammanträdesprotokoll 2015-08-17 1 Socialnämnden Plats och tid Sessionssalen Norbergsvägen 19 klockan 13.15-16.00 Beslutande Niclas Bergström (S) Ann-Louise Ruutikainen (S) Lars Piirhonen (S) Gunilla Sundberg

Läs mer

Sammanträde med landstingsstyrelsens arbetsutskott

Sammanträde med landstingsstyrelsens arbetsutskott Stockholms läns landsting 1(6) Landstingsstyrelsen PROTOKOLL Arbetsutskottet Nr 8/2011 Kl 10.30-11.20 48-59 Sammanträde med landstingsstyrelsens arbetsutskott Datum för justering, 52: Datum för anslag

Läs mer

Sammanträdesdatum KOMMUNALA PENSIONÄRSRÅDET 2009-10-05 19

Sammanträdesdatum KOMMUNALA PENSIONÄRSRÅDET 2009-10-05 19 KOMMUNALA PENSIONÄRSRÅDET 2009-10-05 19 Plats och tid Villan samlingssalen 2009-10-05 kl. 14:00 16:00 Beslutande Christer Johansson, social- och omvårdnadsnämnden Curt Gustavsson, kommunstyrelsen Bengt

Läs mer

ÅRSMÖTE. Tidpunkt: Söndag 14/2 kl 13.00. Plats: Haparanda Stadshotell. Haparanda

ÅRSMÖTE. Tidpunkt: Söndag 14/2 kl 13.00. Plats: Haparanda Stadshotell. Haparanda ÅRSMÖTE Haparanda 2016 Tidpunkt: Söndag 14/2 kl 13.00 Plats: Haparanda Stadshotell Föredragningslista årsmöte 2016 Centerpartiet Haparanda Tidpunkt: 14/2 kl 13.00 Plats: Haparanda Stadshotell 1. Årsmötets

Läs mer

Kommunkontoret i Bergsjö. Torsdag 25 september 2014 kl. 08:15-11:50. Eva Engström Sekreterare. Kommunkontoret i Bergsjö 2014-10-03.

Kommunkontoret i Bergsjö. Torsdag 25 september 2014 kl. 08:15-11:50. Eva Engström Sekreterare. Kommunkontoret i Bergsjö 2014-10-03. NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (16) Sida Plats och tid Kommunkontoret i Bergsjö. Torsdag 25 september 2014 kl. 08:15-11:50. Beslutande Stig Eng (C) Ordförande Monica Olsson

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2015

Verksamhetsberättelse 2015 DIS-Bergslagen Regionförening i DIS - föreningen för datorhjälp i släktforskningen Verksamhetsberättelse 2015 Göran Thomasson och Gun Utterström redovisar sitt arbete med nya kursmaterialet vid funktionärskonferens

Läs mer

Strategisk trafikplanering. Lund Oktober 2010 Björn Sundvall Svensk Kollektivtrafik

Strategisk trafikplanering. Lund Oktober 2010 Björn Sundvall Svensk Kollektivtrafik yy Strategisk trafikplanering Lund Oktober 2010 Björn Sundvall Svensk Kollektivtrafik Läns- och lokaltrafikens branschorganisation Grundat 1905 Medlemmar 21 Länstrafikbolag 7 primärkommunala + 80 Associerade

Läs mer

Plats och tid HSO, lokal Linnéan, Storgatan 76 Umeå, kl. 13.15 16.00 Beslutande Eva Andersson (S) kommunstyrelsen

Plats och tid HSO, lokal Linnéan, Storgatan 76 Umeå, kl. 13.15 16.00 Beslutande Eva Andersson (S) kommunstyrelsen Kommunala handikapprådet 2014-09-26 PROTOKOLL 1(13) Plats och tid HSO, lokal Linnéan, Storgatan 76 Umeå, kl. 13.15 16.00 Beslutande Eva Andersson (S) kommunstyrelsen Ulrik Berg (M) byggnadsnämnden Ari

Läs mer

Projektplan för avfallsplanearbete SÖRAB

Projektplan för avfallsplanearbete SÖRAB Vårt datum 2007-05-30 Vår referens Leif Lundin Projektplan för avfallsplanearbete SÖRAB Innehållsförteckning 1 Mål och förutsättningar...2 1 Mål och förutsättningar...2 2 Organisation...2 2.1 Inledning...2

Läs mer

Annette Riesbeck (C) Fredrik Ollén (M) Joanna Stridh (C) Ann-Christin Dåderman (S) Inge Eriksson (S), ersättare för Jan Dahlquist (S)

Annette Riesbeck (C) Fredrik Ollén (M) Joanna Stridh (C) Ann-Christin Dåderman (S) Inge Eriksson (S), ersättare för Jan Dahlquist (S) 1(2) Plats och tid Kommunledningskontoret 08:30-10:15 Beslutande Annette Riesbeck (C) Fredrik Ollén (M) Joanna Stridh (C) Ann-Christin Dåderman (S) Inge Eriksson (S), ersättare för Jan Dahlquist (S) Ersättare

Läs mer

Yttrande - Inriktningsunderlag inför transportinfrastrukturplaneringen för perioden 2018-2029

Yttrande - Inriktningsunderlag inför transportinfrastrukturplaneringen för perioden 2018-2029 2016-02-2323 Er ref: N2015/4305/TIF Vår ref: 2014/606-544 Näringsdepartementet 103 33 Stockholm Yttrande - Inriktningsunderlag inför transportinfrastrukturplaneringen för perioden 2018-2029 Regionförbundet

Läs mer

2016-04-28 PRESSMEDDELANDE

2016-04-28 PRESSMEDDELANDE 2016-04-28 PRESSMEDDELANDE Klart med nytt trafikavtal, mer trafik och nya pendlarbiljetter för regionaltågtrafiken i Mälardalen De 6 länen Uppsala, Stockholm, Västmanland, Östergötland, Örebro och Sörmland

Läs mer

Glödlampan. hsod.se. December 2015. Innehåll detta nummer Handikappföreningarna. Besök oss på

Glödlampan. hsod.se. December 2015. Innehåll detta nummer Handikappföreningarna. Besök oss på Glödlampan December 2015 2010-02-15 SÖRMLAND Innehåll detta nummer Handikappföreningarna Sörmland 50-års Jubileum Att ta tag i inför 2016 Alla föreningar skall ha möjlighet att driva sina frågor i LRFF.

Läs mer

Handbok. för politiker i Ängelholms politiska organisation

Handbok. för politiker i Ängelholms politiska organisation Handbok för politiker i Ängelholms politiska organisation Innehåll Inledning Organisation Kommunfullmäktige Kommunstyrelsen Välfärdsnämnden Myndighetsnämnden Överförmyndarnämnden Valnämnden Krisledningsnämnden

Läs mer

Minnesanteckningar vid möte med samverkansgruppen för Leaderordföranden och Leaders verksamhetsledare den 30 mars 2011 i Östersund.

Minnesanteckningar vid möte med samverkansgruppen för Leaderordföranden och Leaders verksamhetsledare den 30 mars 2011 i Östersund. Minnesanteckningar vid möte med samverkansgruppen för Leaderordföranden och Leaders verksamhetsledare den 30 mars 2011 i Östersund. Närvarande: Annika Andersson, Leader Sjuhärad Karl Johan Adolfsson, Leader

Läs mer

... ~v KL VÄSTMANLANDS

... ~v KL VÄSTMANLANDS ... ~v KL VÄSTMANLANDS :. Kommuner & Landsting 1 (4) Styrelseprotokoll fört vid sammanträde med Västmanlands Kommuner och Landsting, Datum: 22 april 2016 Tid: 13:00-15:00 Plats: Kungsörstorp, Kungsör www.kungsorstorp.se

Läs mer