Styrelseprotokoll fört vid sammanträde med Västmanlands Kommuner och Landsting

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Styrelseprotokoll fört vid sammanträde med Västmanlands Kommuner och Landsting"

Transkript

1 Styrelseprotokoll fört vid sammanträde med Västmanlands Kommuner och Landsting Datum: 25 mars 2011 Tid: Kl Plats: Folkets Hus, Köping 1(9) Beslutande: Elisabeth Unell ordf. Hans Strandlund Ralph Lédel Anders Röhfors Torsten Källberg Carola Gunnarsson Elisabet Fridén Mats Olander Denise Norström Pelle Strengbom (ersätter Ulla Persson) Elizabeth Salomonsson Tommy Johansson (ersätter Olle Ytterberg) Anders Tollin ej närvarande, ingen ersättare Catarina Pettersson Stig Henriksson Ersättare: Adjungerade: Stellan Lund Bengt-Åke Nilsson Birgitta Andersson Ingvar Nordén Andreas Porswald Tomas Högström Åsa Eriksson Övriga: Eva Myrin Vafab Johan Lunner /Taltidningen Conny Wennermo Ove Svenson Åsa Erikols Åke Jansson Ing-Marie Enkvist 1 Justering av protokoll Till jämte ordföranden justera dagens protokoll utses Torsten Källberg. INFORMATIONSÄRENDEN 2 Det storregionala perspektivet och aktuellt i Mälardalsrådet Anna Lundgren, generalsekreterare i Mälardalsrådet informerade om Mälardalsrådets verksamhet och de utvecklingsplaner som ligger för En av huvudfrågorna för verksamheten under det kommande året är kunskapsutveckling (Stjärnbildning). Styrelsen tackade för den lämnade informationen.

2 2(9) 3 Förslag utarbeta en strategi för ehälsa i Västmanland Lars Törnblom informerar om pågående arbete med utarbeta en strategi för ehälsa i Västmanland. Den nationella strategin för ehälsa som kom 2010 förutsätter ett ökat informationsutbyte mellan samtliga huvudmän inom vården och omsorgen. Fokus i strategin är s på utveckla nytta för medborgare bl a genom införa e-tjänster, men målet är också underlätta för personalen och ledningen för verksamheten och därigenom nå möjligheter till en rationellare verksamhet. Ansvaret för utveckling av tjänster inom området ligger på huvudmännen, medan statens ansvar är se över lagstiftning, standardisera termer och begrepp etc, för lägga en gemensam bas för framtida samverkan. Sveriges Kommuner och Landsting har inom avdelningen för Vård och Omsorg startat ett program, Kommunal IT-samverkan i vård och omsorg, där man med statliga stimulansmedel, i nationell samverkan analyserar vilka konsekvenser detta får för enskilda kommuner. Slutsatserna man hittills dragit visar bl a det kommer krävas en utveckling av säkerhetsarbetet i varje kommun och man måste söka nya tekniska lösningar för klara följa strategin. SKL konstaterar också utvecklingen bör ske i samverkan mellan kommunerna, och menar detta lämpligtvis sker inom befintliga län och regioner. I Västmanland antar vi utmaningen genom i :s regi samordna nödvändiga utvecklingsinsatser i länet. För arbetet konsekvent ska kunna styras bör det ske inom ramen för en regional strategi där landstinget och kommunerna är överens om vilka insatser och prioriteringar som behöver göras. 4 Ny kollektivtrafikmyndigheten Den 1 januari 2012 träder en ny kollektivtrafiklag i kraft. I varje län ska det inrättas en ny kollektivtrafikmyndighet. Kommunerna och landstinget måste komma överens om hur den nya myndigheten ska organiseras. Det finns två huvudalternativ för kommunerna och landstinget i Västmanlands län: Kommunerna och landstinget ansvarar gemensamt. Ett kommunalförbund bildas som blir ansvarig kollektivtrafikmyndighet. Landstinget är ensamt ansvarigt och utgör kollektivtrafikmyndighet. Underlag som finns hämta på :s webbplats, Rapporten Ny kollektivtrafikmyndighet Ett kunskapsunderlag som stöd inför bildandet av de regionala kollektivtrafikmyndigheterna. Rapporten Ny kollektivtrafikmyndighet i Västmanlands län(utkast) Kommunalförbundsalternativet (utkast) Utkast till förbundsordning för kommunalförbundet Västmanlands Länstrafik (VL) Landstingsalternativet (utkast) Utkast till avtal mellan landstinget och kommunerna i Västmanlands län PM Skeväxling vid ett ändrat huvudmannaskap för kollektivtrafiken i Västmanland. Styrelsen anser frågan behöver utredas ytterligare och ett extra styrelsesammanträde ska äga rum.

3 3(9) ett extra styrelsesammanträde för behandla ärendet ska äga rum den 15 april 2011, kl på Aros Congress Center i Västerås. 5 Rapport från lilla förhandlingsgruppen Elisabeth Unell informerar om lilla förhandlingsgruppen har sammanträtt och man med tillfredsställelse konstaterade regeringen har ett utökat intresse för Mälarbanan löses i huvudsak till Citybanans invigning Rapport Mediecenter Mälardalen Åke Jansson informerar om ett möte äger rum i april om sy ihop Mediecenter Mälardalen och Mediapoolen Västra Götaland. Elisabeth Unell påpekar man inte bör slå ihop verksamheterna utan man köper tjänster av varandra och samverkar. Mediecenter Mälardalen har under 2010 gjort ett positivt resultat på över en miljon och kommer under 2011 återbetala den återstående skulden till på :-. 7 Skrivelse från Kungsör Bristfällig tåg. Och busstrafikering framkallar ekonomisk kris i Kungsör Skrivelsen delges styrelsen för kännedom. BESLUTSÄRENDEN 8 Utvärdering och förslag till förändring av VafabMiljö AB och det regionala samarbetet inom avfallsområdet m.m. I augusti 2004 bildades VafabMiljö AB efter en lång tids diskussioner och ett omfande utredningsarbete kring utvecklingen av det regionala samarbetet inom avfallsområdet. Ägare är länets kommuner samt Enköpings och Heby kommuner. Syftet med bolagsbildningen var inom ramen för ett enda gemensamt ägt avfallsbolag: - Få bättre möjligheter utveckla en långsiktigt hållbar avfallshantering i samtliga delägarkommunerna - Utöka samarbetet inom avfallsområdet - Förbättra användningen av gemensamma personella, administrativa och tekniska resurser. De senaste åren har olika rättsinstanser prövat hur LOUs och EUs regelverk påverkar kommunernas förutsättningar samverka, vilket påskyndat översynen av ägaravtalet m.m. har därför fått i uppgift utreda hur VafabMiljö kan förändra sin struktur och ägarbild så den anpassas till de regelverk som gäller i EU och Sverige. För kunna göra en översyn av ägaravtalet och säkerställa, med vad vi vet idag, VafabMiljö följer LOUs regelverk måste samtidigt göras en utvärdering var bolaget står idag och hur bolagets på lång sikt möjligheter är för utveckla det regionala samarbetet inom avfallsområdet. Utgångspunkterna för utredningen har varit dels ta fram förslag på hur den regionala samverkan skall utvecklas för uppfylla LOUs regelverk och dels eventuella förändringar ska skapa bra förutsättningar för kommunerna klara sitt uppdrag inom avfallsområdet, uppfylla de regler som finns i miljöbalken och uppfylla av riksdagen antagna miljömål.

4 4(9) En särskild fråga som ingått i uppdraget har varit utarbeta förslag på hur ägarstrukturen i Svensk Växtkraft bör se ut för säkerställa tillgången på matavfall som hushållen sorterar och kommer till nytta för biogas till regionens kollektivtrafik m.m. samt återförs till jordbruken som ekologiskt gödsel. s uppdrag har alltså varit finna en lösning för skapa ett lokalt kretslopp av energi och växtnäring. Om VafabMiljö blir ensam ägare till Svensk Växtkraft kan bolaget fusioneras med VafabMiljö och därvid bli en avdelning. Detta säkerställer det ovan beskrivna kretsloppet. Därutöver uppnås också en högre omsättning som möjliggör delen som mottas från privata företag inte verksamhetsmässigt överstiger 10% som är EUs nuvarande gräns. har och gjort en översiktlig genomlysning av VafabMiljö och andra europiska avfallsbolag för se hur bolaget och därmed ägarna kan utveckla bolaget. Avsikten är VafabMiljö skall fortsätta vara ett av Europas mest framträdande avfallsbolag och ägarna i sin myndighetsutövning skall nyttja bolagets höga kompetens. Det finns både ekonomiska, miljömässiga som personella vinster göra med en sådan samverkan. En sådan samverkan är på gång och skulle särskilt gynna de mindre kommunerna. En sådan ökad samverkan måste naturligtvis ske på enskilda ägares villkor men bör vara en målsättning sträva mot på sikt. Sammanfat bör ägarförhållandet ses över i Svensk Växtkraft för säkerställa ägarnas miljömål. Dessutom bör VafabMiljös kompetenser inom avfallsområdet kunna nyttjas i högre utsträckning för ägarna skall uppnå sina miljömål och samtidigt spara personal och pengar. på remiss utsända förslaget fusionera VafabMiljö AB med Svensk Växtkraft AB samt inhämta ägarnas syn på utökad regional samordning med helhetsperspektiv. 9 Programförslag till förbundsmötet den 13 maj 2011 godkänna framlagda förslag till förbundsmötet den 13 maj Verksamhetsberättelse 2010 Förslag till verksamhetsberättelse år 2010 för Västmanlands Kommuner och Landsting inklusive Utvecklings- och utredningsfunktionen (UoU), Länsturismen och Taltidningen har utsänts med handlingarna fastställa 2010 års verksamhetsberättelse samt överlämna verksamhetsberättelsen till förbundsmötet 2011.

5 5(9) 11 Bokslut 2010 Förslag till bokslut år 2010 för Västmanlands Kommuner och Landsting har utsänts med handlingarna. fastställa bokslutet för 2010, redovisa bokslutet för 2011 års förbundsmöte samt föreslå årets resultat kr samt sedan tidigare balanserat resultat kr totalt kr balanseras i ny räkning 12 Resultaträkning per Året visar ett positivt resultat på kr för hela verksamheten. Resultatet är för kr, för Utvecklings o Utredningsfunktionen (UoU) kr, Länsturismen kr och Taltidningen kr jämfört med budget. Resultaträkning samt projektredovisning har utsänts med handlingarna. godkänna de framlagda resultaträkningarna per Verksamhetsplan 2012 Verksamhetsplanen är disponerad utifrån de arbetsområden är verksam inom och utifrån det ansvar styrelsen har och de områden som beredningarna arbetar inom. Verksamhetsplanen pekar på två prioriterade områden dels bidra till höjning av den generella kunskapsnivån i länet och dels bevaka nu aktuella infrastruktursatsningar i länet. Dessa områden är en förutsättning för tillväxt och är en förutsättning för kraftfulla insatser även inom andra viktiga områden som äldreomsorg och äldrevård. Verksamhetsplanen betonar vikten av ett förtroendefullt samarbete mellan huvudmännen. fastställa 2012 års verksamhetsplan samt överlämna verksamhetsplanen till förbundsmötet 2011.

6 6(9) 14 Ram för förbundsavgift 2012 Förbundets stadgar innehåller följande bestämmelse om förbundsavgift. Avgifter 22 Medlem skall varje år betala förbundsavgift till Västmanlands Kommuner och Landsting. Styrelsen bestämmer förbundsavgiftens storlek inom den av förbundsmötet fastställda ramen. Styrelsen äger rätt besluta om reducerat avgiftsunderlag för medlem. Medlems förbundsavgift utgörs av avgiftsunderlaget multiplicerat med den avgiftssats som styrelsen årligen fastställer. Avgiftsunderlaget utgörs av medlems senast kända folkmängd per den 1 november multiplicerat med medelskekraften i riket året före avgiftsåret. Av avgiftsunderlaget står kommunerna för ¾ och landstinget för ¼ till allmän verksamhet. Medlemmarna skall senast vid halvårsskiftet underrättas om avgiftens storlek för nästkommande år. Av kalenderårets avgift skall hälften betalas före den 1 februari och återstoden före den 1 augusti. Förbundsmötet äger besluta om annan grund för årsavgiftens fastställande och erläggande om samtliga medlemmar är eniga härom. I bifogad sammanställning framgår beräkningen för ramen av förbundsavgiften Styrelsen föreslår förbundsmötet besluta avgiftssatsen för förbundsavgiften är 0,141 promille 2012 för förbundsavgiften fastställa en högsta ram av kr inom vilken ram styrelsen får fastställa avgiften för år 2012 samt förbundsavgiften till hälften infordras före 1 februari 2012 och återstoden före den 1 augusti för kommande år presenteras en preliminär budget tillsammans med förslag till ramen för förbundsavgiften 15 Val av representant till Stockholmsregionens Europaförening, SEU Enligt SEU:s stadgar och konsortialavtal har vardera medlem rätt utse varsin representant med närvaro- och yttranderätt vid föreningens styrelsesammanträden. utse Ulla Persson som representant och Elisabeth Unell som ersättare

7 7(9) 16 :s kulturberedning Enligt inkommen skrivning undertecknad av Torsten Källberg, ordf. och Juha Rundgren, v.ordf. i kulturberedningen yrkas på kulturberedningen permanentas. Kultberedningens uppdrag är upprätta en genomförandeplan och åtgärder för den regionala delen av den nationella kulturstrategin. Beredningen ska följa de regler som antagits av :s styrelse den 11 februari 2011, 12, med bilaga 2. nuvarande kulturberedning permanentas 17 Övriga ärenden 17 a Länsplan för Västmanlands län Vid :s styrelsemöte den 10 december 2010, 2, fades beslut om övergripande projektdirektiv för utarbetande av en Länsplan för Västmanlands län. En omarbetad Länsplan övergripande projektbeskrivning ( , rev ) har utsänts med handlingarna. komplettera området infrastruktur med studier av buss- och tågförbindelser mellan Eskilstuna och Arboga/Örebro, plan för utbyggnad av E22 mellan Kungsör och Arboga samt tågförbindelsen Gävle-Örebro över Fagersta/Avesta. med ovanstående ändringar godkänna det bilagda omarbetade projektdirektivet inklusive budget (bilaga) 17 b Valärenden 17 b.1. Val av revisorer i VafabMiljö AB På valberedningens förslag beslutar styrelsen utse följande revisorer och personliga ersättare i VafabMiljö AB för räkenskapsåren 2011, 2012, 2013 och Ledamöter Thomas Wihman (MP) Lars Luttropp (M) Ersättare Helmut Hoffmann (S) Ulla-Britt Holmér (C) Paragrafen förklaras omedelbart justerad.

8 17 b.2 Val av valberedning i Västmanlands Tolkservice 8(9) På valberedningens förslag beslutar styrelsen utse följande ledamöter i valberedningen för Västmanlands Tolkservice ekonomisk förening. Valet gäller för perioden t o m Tolkservice årsmöte Staffan Jansson (S) Västerås Olof Walldén (S) Landstinget Sigurd Synnergård (FP) Hallstahammar Paragrafen förklaras omedelbart justerad. 17 b.3 Val av revisorer i Västmanlands Tolkservice På valberedningens förslag beslutar styrelsen utse följande revisorer i Västmanlands Tolkservice ekonomisk förening. Valet avser räkenskapsåren 2011, 2012, 2013 och Ledamöter Sevim Cicek (S) Västerås Göran Sonesson (KD) Landstinget Dan Moberg (FP) Västerås Ersättare Jörgen Eklund (S) Västerås Andreas Porswald (MP) Landstinget Elenor Westlund (C) Kungsör Paragrafen förklaras omedelbart justerad. 17 b.4 Nominering gällande Gemensamma nämnden På valberedningens förslag beslutar styrelsen till vice ordförande i Gemensamma nämnden nominera Mariette Sjölund (S), Hallstahammar Paragrafen förklaras omedelbart justerad. 17 c Västmanlands Kommuners och Landstings (:s) position i regionfrågan Förslag på skrivning delades ut på styrelsesammanträdet. Styrelsen diskuterade frågan och beslutade det förstärkta presidiet bereder ärendet och tas upp på nytt på extra styrelsesammanträdet den 15 april d Elizabeth Salomonsson informerar om Köpings kommun har fått en skrivelse med förfrågan om använda kommunens logga i ett s.k. Kunskapsspel. Frågan är hur övriga kommuner ställer sig till använda loggan i sådana sammanhang. Elizabeth är tacksam för svar per mail före den 4 april.

9 9(9) 17 e Elizabeth Salomonsson påminner och det är Earth hour den 26 april Nästa sammanträde ett extra styrelsesammanträde äger rum den 15 april nästa ordinarie sammanträde äger rum den 13 maj Vid protokollet Åke Jansson Justerat: Elisabeth Unell Torsten Källberg

Protokoll - Förbundsmöte 2007

Protokoll - Förbundsmöte 2007 1 (5) Protokoll - Förbundsmöte 2007 Datum: Fredagen den 27 april 2007 Tid: Kl. 09.30-13.00 Plats: Sätra Brunn, Sala 1 Förbundsmötet öppnas Förbundsmötet öppnas av styrelsens ordförande kommunalrådet Åke

Läs mer

Protokoll - Förbundsmöte 2011

Protokoll - Förbundsmöte 2011 2011-05-17 1 (7) Protokoll - Förbundsmöte 2011 Datum: 13 maj 2011 Tid: Kl. 09.00-13.00 Plats: Sätra Brunn, Sala 1 Förbundsmötet öppnas Förbundsmötet öppnas av styrelsens ordförande kommunalrådet Elisabeth

Läs mer

Styrelseprotokoll fört vid sammanträde med Västmanlands Kommuner och Landsting

Styrelseprotokoll fört vid sammanträde med Västmanlands Kommuner och Landsting Styrelseprotokoll fört vid sammanträde med Västmanlands Kommuner och Landsting Datum: 7 maj 2010 Tid: Kl. 13.00 14.00 Plats: Hakon Hotell & Konferens, Västerås 1(5) Beslutande: Elisabeth Unell, ordf. Hans

Läs mer

Protokoll - Förbundsmöte 2008

Protokoll - Förbundsmöte 2008 2008-04-28 1 (5) Protokoll - Förbundsmöte 2008 Datum: 25 april 2008 Tid: Kl. 09.30-13.00 Plats: Ramnäs konferens, Ramnäs 1 Förbundsmötet öppnas Förbundsmötet öppnas av styrelsens ordförande kommunalrådet

Läs mer

Styrelseprotokoll fört vid sammanträde med Västmanlands Kommuner och Landsting

Styrelseprotokoll fört vid sammanträde med Västmanlands Kommuner och Landsting Styrelseprotokoll fört vid sammanträde med Västmanlands Kommuner och Landsting Datum: 15 oktober 2010 Tid: Kl. 13.00-14.15 Plats: Klara Konferens, Stockholm 1(5) Beslutande: Elisabeth Unell ordf. Mikael

Läs mer

Styrelseprotokoll fört vid sammanträde med Västmanlands Kommuner och Landsting

Styrelseprotokoll fört vid sammanträde med Västmanlands Kommuner och Landsting Styrelseprotokoll fört vid sammanträde med Västmanlands Kommuner och Landsting Datum: 11 februari 2011 Tid: Kl. 13.00 16.00 Plats: Folkets Hus, Köping 1(5) Beslutande: Elisabeth Unell ordf. Hans Strandlund

Läs mer

LEDNINGSUTSKOTTET. Sammanträdesdatum 2012-08-14. Västmanlands kommuner och landsting (VKL) - Enskild regional arkivverksamhet; yttrande

LEDNINGSUTSKOTTET. Sammanträdesdatum 2012-08-14. Västmanlands kommuner och landsting (VKL) - Enskild regional arkivverksamhet; yttrande 1"Vd' SALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL LEDNINGSUTSKOTTET Sammanträdesdatum 2012-08-14 12 (14) 18 Dnr 2012/154 Västmanlands kommuner och landsting (VKL) - Enskild regional arkivverksamhet; yttrande INLEDNING

Läs mer

Styrelseprotokoll fört vid sammanträde med Västmanlands Kommuner och Landsting

Styrelseprotokoll fört vid sammanträde med Västmanlands Kommuner och Landsting Styrelseprotokoll fört vid sammanträde med Västmanlands Kommuner och Landsting Datum: 18 november 2011 Tid: 13.00-15.00 Plats: Aronsborgs Konferenshotell, Bålsta 1(5) Beslutande: Ulla Persson, ordf Åsa

Läs mer

Styrelseprotokoll fört vid sammanträde med Västmanlands Kommuner och Landsting

Styrelseprotokoll fört vid sammanträde med Västmanlands Kommuner och Landsting Styrelseprotokoll fört vid sammanträde med Västmanlands Kommuner och Landsting Datum: 3 februari 2012 Tid: 13.00-15.30 Plats: Norberg, kommunhuset 1(5) Beslutande: Ersättare: Ulla Persson, ordf. Elizabeth

Läs mer

Styrelseprotokoll fört vid sammanträde med Västmanlands Kommuner och Landsting

Styrelseprotokoll fört vid sammanträde med Västmanlands Kommuner och Landsting Styrelseprotokoll fört vid sammanträde med Västmanlands Kommuner och Landsting Datum: 9 september 2011 Tid: 2 timmar Plats: I samband med studieresa till Champagne-Ardenne, Frankrike 1(5) Beslutande: Ulla

Läs mer

Styrelseprotokoll fört vid sammanträde med Västmanlands Kommuner och Landsting

Styrelseprotokoll fört vid sammanträde med Västmanlands Kommuner och Landsting 2010-02-12 1(6) Styrelseprotokoll fört vid sammanträde med Västmanlands Kommuner och Landsting Datum: 10 februari 2010 Tid: Kl. 16.00-17.30 Plats: Färna Herrgård Beslutande: Elisabeth Unell, ordf. Bengt-Åke

Läs mer

Rev. 25 april Stadgar för Västmanlands Läns Kommuner och Landsting

Rev. 25 april Stadgar för Västmanlands Läns Kommuner och Landsting Rev. 25 april 2008 Stadgar för Västmanlands Läns Kommuner och Landsting Stadgarna togs den 16 september 2005. Innehåll Ändamål 5 Medlemskap 5 Förbundsmöte 5 Val av ombud 6 Förbundsmötets sammanträden 6

Läs mer

... ~v KL VÄSTMANLANDS

... ~v KL VÄSTMANLANDS ... ~v KL VÄSTMANLANDS :. Kommuner & Landsting 1 (4) Styrelseprotokoll fört vid sammanträde med Västmanlands Kommuner och Landsting, Datum: 22 april 2016 Tid: 13:00-15:00 Plats: Kungsörstorp, Kungsör www.kungsorstorp.se

Läs mer

Styrelseprotokoll fört vid sammanträde med Västmanlands Kommuner och Landsting

Styrelseprotokoll fört vid sammanträde med Västmanlands Kommuner och Landsting Styrelseprotokoll fört vid sammanträde med Västmanlands Kommuner och Landsting Datum: 9 december 2011 Tid: 13.00-16.00 Plats: Schenströmska, Ramnäs 1(6) Beslutande: Juha Rundgren ordf. Catarina Pettersson

Läs mer

Styrelseprotokoll fört vid sammanträde med Västmanlands Kommuner och Landsting

Styrelseprotokoll fört vid sammanträde med Västmanlands Kommuner och Landsting 1(6) Styrelseprotokoll fört vid sammanträde med Västmanlands Kommuner och Landsting Datum: 5 juni 2013 Tid: 09.00-13.00 Plats: Mälaren Hotell o Konferens, Västerås Beslutande: Ulla Persson Elizabeth Salomonsson

Läs mer

Brandstationen Köping, kl. 09.00-10.30

Brandstationen Köping, kl. 09.00-10.30 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (6) Brandstationen Köping, kl. 09.00-10.30 Beslutande Olle Ytterberg (S), Arboga ordförande Elizabeth Salomonsson (S), Köping vice ordförande Per Strengbom (S), Kungsör vice ordförande

Läs mer

Protokoll D.nr DU-KAN08-001

Protokoll D.nr DU-KAN08-001 2008-09-26 D.nr DU-KAN08-001 Protokoll från sammanträde med Gemensam nämnd för delar av länssjukvård och service inom Landstinget Sörmland och Landstinget Västmanland, DU-nämnden Datum: 2008-09-26 Tid:

Läs mer

Stadgar för Kommunförbundet Kalmar län

Stadgar för Kommunförbundet Kalmar län 1 Stadgar för Kommunförbundet Kalmar län Ändamål och medlemskap 1 Kommunförbundet Kalmar län är en intresseorganisation för Kalmar läns primärkommuner med uppgift att tillvarata kommunernas intressen,

Läs mer

Ink O. Utdrag ur styrelseprotokoll fört vid sammanträde med Västmanlands Kommuner och Landsting

Ink O. Utdrag ur styrelseprotokoll fört vid sammanträde med Västmanlands Kommuner och Landsting bilaga KS 2014/219/1 ~~~HKL VÄSTMANLANDS ~-':.':.V Kommuner & Landsting Protokollsutdrag Ink. 2014-10- 2 O AktbUaga,2. l Utdrag ur styrelseprotokoll fört vid sammanträde med Västmanlands Kommuner och Landsting

Läs mer

Förslag till föredragningslista Direktion

Förslag till föredragningslista Direktion Handläggare Carin Lilliehöök 023-77 70 81 carin.lilliehook@regiondalarna.se Föredragningslista Sammanträdesdatum 2015-03-27 Sida 1(6) Till Direktionens ledamöter Ersättare för kännedom Förslag till föredragningslista

Läs mer

Stadgar för Kommunförbundet Skåne (nedan benämt förbundet)

Stadgar för Kommunförbundet Skåne (nedan benämt förbundet) Datum Beteckning 2011-05-13 Stadgar för Kommunförbundet Skåne (nedan benämt förbundet) Ändamål och medlemskap 1 Kommunförbundet Skåne är en sammanslutning av Skånes primärkommuner med uppgift att inom

Läs mer

2012-10-09. Ulrika Spårebo (s) Britt-Inger Fröberg (s)

2012-10-09. Ulrika Spårebo (s) Britt-Inger Fröberg (s) Ove Svenson, utvecklingsstrateg 021-39 79 45 2012-10-09 Mötesanteckningar VKL;s personalberedning 2012-05-11 Kl 9 12 Aros Congress Center Västerås Närvarande ledamöter Staffan Jansson (s) Ordförande Ingrid

Läs mer

Gunilla Aurusell (S) och Niklas Magnusson (M)

Gunilla Aurusell (S) och Niklas Magnusson (M) Kommunstyrelsen 1 (6) Plats och tid Kommunhuset, Hellqvistsalen, måndagen den 21 juni 2010, klockan 17.00-17.30. Beslutande Per Strengbom (S), ordförande, Margareta Johansson (S), Rolf Lindgren (S), Sergio

Läs mer

c) Motion från Mikael Andersson Elfgren (M) inkommen om chattfunktion för psykiatrin. Fullmäktige har överlämnat motionen till

c) Motion från Mikael Andersson Elfgren (M) inkommen om chattfunktion för psykiatrin. Fullmäktige har överlämnat motionen till KOMPLETTERINGSLISTA 1 (5) Organ Plats Landstingsfullmäktige Fullmäktigesalen, Stadshuset, Västerås Tidpunkt Onsdagen den 22 april 2015, klockan 09.00 4 Avsägelse av uppdrag d) Jesper Nilsson (SD), Sala

Läs mer

Styrelseprotokoll fört vid sammanträde med Västmanlands Kommuner och Landsting

Styrelseprotokoll fört vid sammanträde med Västmanlands Kommuner och Landsting Styrelseprotokoll fört vid sammanträde med Västmanlands Kommuner och Landsting Datum: 13 maj 2011 Tid: Kl. 13.00 14.30 Plats: Sätra Brunn, Sala Beslutande: Ulla Persson ordf. Elizabeth Salomonsson Olle

Läs mer

Stadgar för SYLF Blekinge

Stadgar för SYLF Blekinge Stadgar för SYLF Blekinge Erkänd som lokalavdelning av Sveriges Yngre Läkares Förening (SYLF). Senast ändrade vid SYLF Blekinges årsmöte 20:e januari 2016 och ändringen godkänd av SYLF:s styrelse XX månad

Läs mer

11 Överenskommelse om samverkan kring utvecklingsplan för att förbättra den psykiska hälsan hos barn och unga åren jfr Bilaga KS

11 Överenskommelse om samverkan kring utvecklingsplan för att förbättra den psykiska hälsan hos barn och unga åren jfr Bilaga KS 11 Överenskommelse om samverkan kring utvecklingsplan för att förbättra den psykiska hälsan hos barn och unga åren 2015-2018 jfr Bilaga KS 2014/219/1-2 Ärendet behandlas på ledningsutskottets sammanträde

Läs mer

Stadgar för Kommunförbundet Stockholms Län (KSL)

Stadgar för Kommunförbundet Stockholms Län (KSL) Stadgar för Kommunförbundet Stockholms Län (KSL) Antagna av förbundsmötet den 21 april 2015 Ändamål och medlemskap 1 Kommunförbundet Stockholms län (KSL) är en sammanslutning av länets kommuner. Förbundets

Läs mer

Bilaga 1 Stadsledningskontorets förslag till stadgar för Tyresåns vattenvårdsförbund

Bilaga 1 Stadsledningskontorets förslag till stadgar för Tyresåns vattenvårdsförbund Bilaga 1 Stadsledningskontorets förslag till stadgar för Tyresåns vattenvårdsförbund STADGAR FÖR TYRESÅNS VATTENVÅRDSFÖRBUND Förslag till stadgar att godkänna på förbundsmötetoret förordar Förslag med

Läs mer

Kollektivtrafikmyndigheten, Ängsgärdsgatan 12, Västerås

Kollektivtrafikmyndigheten, Ängsgärdsgatan 12, Västerås PROTOKOLL 17 Organ Plats Kollektivtrafiknämnden Kollektivtrafikmyndigheten, Ängsgärdsgatan 12, Västerås Tidpunkt Måndagen den 28 september 2015, klockan 09:00 12:30 Ledamöter Ersättare Övriga Tommy Levinsson

Läs mer

KOMMUNAL FÖRFATTNINGSSAMLING

KOMMUNAL FÖRFATTNINGSSAMLING KOMMUNAL FÖRFATTNINGSSAMLING FÖR STOCKHOLM Utgiven av KF/KS kansli 2003:14 Stadgar för Mälardalsrådet Beslutade på Mälardalsrådets möte den 15 maj 2003 (Ersätter Kfs 1993:4) Inledande bestämmelser 1 Föreningens

Läs mer

PROTOKOLL 10 GN-HJ. Bengt Jansson. 2012-10-05 t o m sid 14

PROTOKOLL 10 GN-HJ. Bengt Jansson. 2012-10-05 t o m sid 14 Bengt Jansson PROTOKOLL 10 Organ Plats Gemensamma nämnden för hjälpmedelsverksamheten och andra samverkansfrågor Hjälpmedelscentrum, Signalistgatan 2, Västerås Tidpunkt Fredagen den 5 oktober 2012 Ledamöter

Läs mer

Stadgar för Motormännens Riksförbund

Stadgar för Motormännens Riksförbund Stadgar för Motormännens Riksförbund Antagna vid ordinarie kongress 2010 Gäller från den 1 juli 2011 Senast ändrad den 27 april 2014 enligt beslut vid kongress 2012, fastställt vid kongress 2014 1. kap.

Läs mer

Stadgar för distrikt inom Autism- och Aspergerförbundet reviderade vid riksmöte 2014-09-27

Stadgar för distrikt inom Autism- och Aspergerförbundet reviderade vid riksmöte 2014-09-27 Stadgar för distrikt inom Autism- och Aspergerförbundet reviderade vid riksmöte 2014-09-27 1 Namn och Distriktets namn och geografiska verksamhetsområde geografiskt fastställs av Autism- och Aspergerförbundets

Läs mer

Kollektivtrafikmyndigheten, Ängsgärdsgatan 12, Västerås

Kollektivtrafikmyndigheten, Ängsgärdsgatan 12, Västerås FÖREDRAGNINGSLISTA 1 (6) Organ Plats Kollektivtrafiknämnden Kollektivtrafikmyndigheten, Ängsgärdsgatan 12, Västerås Tidpunkt Måndagen den 14 maj 2018, klockan 9.00 Ledamöter Ersättare Tommy Levinsson (S),

Läs mer

Stadgar för Kommunförbundet Norrbotten

Stadgar för Kommunförbundet Norrbotten Stadgar för Kommunförbundet Norrbotten Ändamål, medlemskap 1 Kommunförbundet Norrbotten är en intresseorganisation för kommunerna i Norrbottens län. Juridiskt är förbundet en ideell förening. Förbundet

Läs mer

Medlemmarnas godkännande av förslag till ändring i stadgarna för Tyresåns vattenvårdsförbund

Medlemmarnas godkännande av förslag till ändring i stadgarna för Tyresåns vattenvårdsförbund 2012-02-15 Dnr 35862-2011-1 Till medlemmarna i Tyresåns vattenvårdsförbund Medlemmarnas godkännande av förslag till ändring i stadgarna för Tyresåns vattenvårdsförbund Samtliga medlemmar i Tyresåns vattenvårdsförbund

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-08-18 1 (9) Plats och tid Sammanträdesrum Häverö, kl 09.00-09.55 ande Övriga deltagande Kjell Jansson (M), ordförande Berit Jansson (C) Hans Andersson (FP) Olle Jansson

Läs mer

PROTOKOLL 1 SRB t o m sid 5. Strategisk regional beredning. Sammanträdesrum Mälaren, Regionhuset, Västerås

PROTOKOLL 1 SRB t o m sid 5. Strategisk regional beredning. Sammanträdesrum Mälaren, Regionhuset, Västerås PROTOKOLL 1 Organ Plats Strategisk regional beredning Sammanträdesrum Mälaren, Regionhuset, Västerås Tidpunkt Fredagen den 2 februari 2018 Ledamöter Denise Norström (S), Ordförande Lena Johansson (S) Tommy

Läs mer

Stadgar för Leader Linné

Stadgar för Leader Linné Stadgar för Leader Linné 1 Föreningens namn Leader Linné ideell förening 2 Föreningens säte Styrelsen har sitt säte i Alvesta, med Alvesta, Ljungby, Markaryd, Värnamo, Växjö och Älmhults kommuner som verksamhetsområde,

Läs mer

STADGAR FÖR BYGDEGÅRDSFÖRENINGEN SOCIETETSHUSET KÄLLÖR

STADGAR FÖR BYGDEGÅRDSFÖRENINGEN SOCIETETSHUSET KÄLLÖR STADGAR FÖR BYGDEGÅRDSFÖRENINGEN SOCIETETSHUSET KÄLLÖR (Antagna på årsmöte den 25 februari 2018) 1. FIRMA Föreningens firma är Societetshuset Källör. 2. ÄNDAMÅL Föreningen, som är en ideell förening, politiskt

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Blad 1 Styrelsen

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Blad 1 Styrelsen VästKom Sammanträdesdatum Blad 1 Plats och tid Nääs slott, Lerum. Kl. 09.00 14.00 Beslutande Ej närvarande Göran Johansson, ordf Lena Facht Peter Hemlin Ulf Sjösten Rune Forsdahl Christer Aronsson Thomas

Läs mer

Sveriges Kommuner och Landsting utser ordförande och vice ordförande.

Sveriges Kommuner och Landsting utser ordförande och vice ordförande. Stadgar för Pacta 1 Ändamål Pacta är ett arbetsgivarförbund för kommunalförbund och företag. Pacta är en ideell förening som har till ändamål att tillvarata och främja sina medlemmars gemensamma intressen

Läs mer

Stadgar. SV Halland. Beslutade vid avdelningsstämma 2015-03-19

Stadgar. SV Halland. Beslutade vid avdelningsstämma 2015-03-19 Stadgar SV Halland Beslutade vid avdelningsstämma 2015-03-19 1 Avdelning 12 Avdelning SVs basorganisation utgörs av avdelningar. Nya avdelningar samt sammanläggningar eller delning av avdelning ska godkännas

Läs mer

STADGAR FÖR SVENSK KOLLEKTIVTRAFIK. antagna på ordinarie föreningsstämma i Stockholm

STADGAR FÖR SVENSK KOLLEKTIVTRAFIK. antagna på ordinarie föreningsstämma i Stockholm STADGAR 2015 1 STADGAR FÖR SVENSK KOLLEKTIVTRAFIK antagna på ordinarie föreningsstämma i Stockholm 2015-09-17 Ändringar vid ordinarie föreningsstämma 2003, 2005, 2007, 2008, 2011, 2012 och 2015 har införts.

Läs mer

David Berglund Judith Hult Alvi Berglund Cathrine Blomqvist Mikael Abramsson Margareta Gladh Börje Lundin. Kia Carlsson. Sekreterare Paragrafer 57-69

David Berglund Judith Hult Alvi Berglund Cathrine Blomqvist Mikael Abramsson Margareta Gladh Börje Lundin. Kia Carlsson. Sekreterare Paragrafer 57-69 Sammanträdets plats och tid Lokal Konferensrummet plan 12, Östersunds sjukhus, Kyrkgatan 16, Östersund. kl 09.00 15.50 Beslutande Anna Gundersson Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och

Läs mer

Stadgar för distrikt inom Autism- och Aspergerförbundet reviderade vid extra riksmöte

Stadgar för distrikt inom Autism- och Aspergerförbundet reviderade vid extra riksmöte Stadgar för distrikt inom Autism- och Aspergerförbundet reviderade vid extra riksmöte 2009-09-05 1 Namn och Distriktets namn och geografiska verksamhetsområde geografiskt fastställs av Autism- och Aspergerförbundets

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (5)

Sammanträdesprotokoll 1 (5) 1 (5) Plats och tid Hälsocentralen, Strömsund. Beslutande Övriga deltagande Nina Fållbäck Svensson (v) Anne Marie Johansson (s) Christer Åkerlind (s) Bo Danielsson (v) Kjell Nilsson (v) Birgitta Franzon

Läs mer

Stadgar. reviderade vid extra årsmöte Lasse-Maja, Järfälla

Stadgar. reviderade vid extra årsmöte Lasse-Maja, Järfälla Stadgar reviderade vid extra årsmöte 2018-11-13 Lasse-Maja, Järfälla 1 Föreningens namn Stadgar för Föreningen Nationella Nätverket för Samordningsförbund (NNS) Föreningens namn är Nationella Nätverket

Läs mer

Andreas Trygg (V) Jenny Adolphson (C) Lars-Olov Johansson samhällsplanerare, 242 Gundel Boholm informatör, 242 Runar Molinder fjärrvärmeingenjör, 243

Andreas Trygg (V) Jenny Adolphson (C) Lars-Olov Johansson samhällsplanerare, 242 Gundel Boholm informatör, 242 Runar Molinder fjärrvärmeingenjör, 243 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (7) Plats och tid Rådhuset, Köping, kl 08.30 09.30 ande Elizabeth Salomonsson (S) ordförande Roger Eklund (S) v ordförande Andreas Trygg (V) ledamot Ola Saaw (M) ledamot Jenny Adolphson

Läs mer

Kommunal Författningssamling. Stadgar för Kommunförbundet Skåne

Kommunal Författningssamling. Stadgar för Kommunförbundet Skåne Kommunal Författningssamling Stadgar för Kommunförbundet Skåne Dokumenttyp Beslutande organ Förvaltningsdel Reglemente Kommunstyrelsen Kommunkansliet Antagen 1997 Ansvar Kanslichef Godk. Av förbundsmötet

Läs mer

Swedish Warmblood Association, SWB

Swedish Warmblood Association, SWB Swedish Warmblood Association, SWB STYRELSENS ARBETSORDNING Styrelsen i Swedish Warmblood Association, SWB, har upprättat denna arbetsordning för styrelsen. ARBETSORDNING ALLMÄNT Denna arbetsordning har

Läs mer

Stadgar för Lund Citysamverkan, ideell förening.

Stadgar för Lund Citysamverkan, ideell förening. Stadgar för Lund Citysamverkan, ideell förening. Antagna av föreningsstämman den 26 april 2017. 1 Firma och säte Föreningen driver sin verksamhet under firma Lund Citysamverkan, ideell förening, och har

Läs mer

STADGAR FÖR NTF Sörmland-Örebro län-östergötland. Av årsmötet antagna stadgar den 22 mars 2016

STADGAR FÖR NTF Sörmland-Örebro län-östergötland. Av årsmötet antagna stadgar den 22 mars 2016 STADGAR FÖR NTF Sörmland-Örebro län-östergötland Av årsmötet antagna stadgar den 22 mars 2016 1 Ändamål NTF (Nationalföreningen för Trafiksäkerhetens Främjande) Sörmland-Örebro län-östergötland är en fri,

Läs mer

Stadgar för SPF Seniorerna Filbyter Linköping Antagna vid årsmötet 2015-02-16

Stadgar för SPF Seniorerna Filbyter Linköping Antagna vid årsmötet 2015-02-16 Stadgar för SPF Seniorerna Filbyter Linköping Antagna vid årsmötet 2015-02-16 Innehåll sid 1 Namn 2 2 Ändamål 2 3 Medlemskap 2 4 Möten 2 Tid för årsmötekallelse motioner 2 Extra årsmöte 3 Antal möten 3

Läs mer

Förslag till föredragningslista Arbetsutskottet

Förslag till föredragningslista Arbetsutskottet Handläggare Carin Lilliehöök 023-77 70 81 carin.lilliehook@regiondalarna.se Uppdaterad Föredragningslista Sammanträdesdatum 2015-03-11 Sida 1(5) Till Arbetsutskottets ledamöter Direktionens övriga ledamöter

Läs mer

STADGAR FÖR SPF SENIORERNA LUND ÖSTER

STADGAR FÖR SPF SENIORERNA LUND ÖSTER STADGAR FÖR SPF SENIORERNA LUND ÖSTER Antagna vid föreningens årsmöte den 24 februari 2015, med ändring ( 6) antagen vid årsmötet den 23 februari 2016 samt med ändringar ( 4 mom. 6 och 5 mom. 1) antagna

Läs mer

Landstingsfullmäktiges föredragningslista

Landstingsfullmäktiges föredragningslista Landstingsfullmäktiges föredragningslista Sammanträdet den 16-17 november 2011 Tid: 16 november kl 10.00 17 november kl 09.00 Lokal: Landstingshuset, sessionssalen Sammanträdet öppnas...3 Anmälan om ny

Läs mer

Landstingsstyrelsens beslut

Landstingsstyrelsens beslut Landstingsstyrelsen PROTOKOLL DATUM DIARIENR 2008-05-19 LS-LED08-313 68 DU-nämndens förslag om bildande av kommunalförbund Landstingsstyrelsens beslut 1. Landstingsstyrelsen avslår den av DU-nämnden föreslagna

Läs mer

Arbetsordning för Giva Sveriges styrelse

Arbetsordning för Giva Sveriges styrelse Arbetsordning för Giva Sveriges styrelse Styrelsens övergripande uppgift är att för medlemmarnas räkning förvalta föreningens angelägenheter. Denna arbetsordning fastställes av styrelsen för ett år i sänder,

Läs mer

STADGAR FÖR MÄLARDALSRÅDET

STADGAR FÖR MÄLARDALSRÅDET STADGAR FÖR MÄLARDALSRÅDET Beslutade på rådsmötet den 27 maj 2004 Mälardalsrådet är en frivillig samarbetsorganisation för kommuner och landsting i form av en ideell förening för gemensamma strategiska

Läs mer

Stadgar för Riksförbundet Huntingtons Sjukdom

Stadgar för Riksförbundet Huntingtons Sjukdom Stadgar för Riksförbundet Huntingtons Sjukdom 1 Förbundets ändamål Riksförbundet Huntingtons Sjukdom är en partipolitiskt och religiöst obunden ideell förening. Ändamålen är: arbeta intressepolitiskt för

Läs mer

Tostan Sverige Stadgar

Tostan Sverige Stadgar Tostan Sverige Stadgar 1. Namn Föreningens namn är Tostan Sverige. 2. Ändamål Tostan Sverige är en ideell förening vars syfte är att stödja den verksamhet som moderorganisationen Tostan bedriver. 3. Verksamhet

Läs mer

Förbundsordning för Samordningsförbundet Västra Östergötland

Förbundsordning för Samordningsförbundet Västra Östergötland Förbundsordning för Samordningsförbundet Västra Östergötland Samordningsförbundet Västra Östergötland har inrättats med stöd av lagen (2003: 1210) om finansiell samordning av rehabiliteringsinsatser. 1

Läs mer

Stadgar för Föreningarna Nordens Förbund

Stadgar för Föreningarna Nordens Förbund Stadgar för Föreningarna Nordens Förbund Ändringar antagna av Föreningarna Nordens Förbunds Presidium vid möte i Stockholm 9. April 2013 1 Förbundets medlemmar Föreningarna Nordens Förbund är ett samarbetsorgan

Läs mer

Förbundsordning 2011-01-01

Förbundsordning 2011-01-01 1 Förbundsordning 2011-01-01 2 FÖRBUNDSORDNING för Regionförbundet Uppsala län Fr.o.m. 2003-01-01 Reviderad 2004-07-01; 2005-07-01; 2007-01-01; 2011-01-01 Förbundet är ett Kommunalförbund enligt Kommunallagen

Läs mer

Protokoll fört vid kommunstyrelsens råd för funktionshinderfrågors sammanträde måndagen den 30 maj 2016

Protokoll fört vid kommunstyrelsens råd för funktionshinderfrågors sammanträde måndagen den 30 maj 2016 Protokoll fört vid kommunstyrelsens råd för funktionshinderfrågors sammanträde måndagen den 30 maj 2016 Tidpunkt: Kl. 15.00 Plats: Stora kollegiesalen, Stockholms stadshus Närvarande: Se bilaga 1-13 Justerat

Läs mer

Södermanlands Pistolskyttekrets KRETSHANDBOK Dokument Skriven: Senast uppdaterad: Sid:1

Södermanlands Pistolskyttekrets KRETSHANDBOK Dokument Skriven: Senast uppdaterad: Sid:1 Skriven: 2003-04-12 Senast uppdaterad: 2010-04-06 Sid:1 STADGAR för SÖDERMANLANDS pistolskyttekrets, antagna vid årsmötet den 12 april 2003 och godkända av Svenska Pistolskytteförbundets styrelse den 20

Läs mer

Distriktsstadgar Malmöhusdistriktet

Distriktsstadgar Malmöhusdistriktet Distriktsstadgar Malmöhusdistriktet Kapitel 1 Inledande bestämmelser 1 Distriktet är ett regionalt organ för Riksförbundet Unga Musikanter. Distriktets medlemmar är de medlemsföreningar i RUM, vilkas säte

Läs mer

Arbetsordning för styrelsen

Arbetsordning för styrelsen 1 Arbetsordning för styrelsen Arbetsordning för styrelsen BRF Måttbandet i Stockholm Brf Måttbandet är en bostadsrättsförening vars främsta uppdrag är att främja medlemmarnas ekonomiska intressen genom

Läs mer

STADGAR FÖR IDEELLA FÖRENINGEN Vi Konsumenter

STADGAR FÖR IDEELLA FÖRENINGEN Vi Konsumenter STADGAR FÖR IDEELLA FÖRENINGEN Vi Konsumenter Fastställda av årsmötet 21 april 2015 1. Namn 2. Ändamål 3. Uppgift 4. Säte Föreningens namn är Vi Konsumenter Föreningen är en fristående, partipolitiskt

Läs mer

Förbundsordning för Kommunalförbundet Sörmlands kollektivtrafikmyndighet

Förbundsordning för Kommunalförbundet Sörmlands kollektivtrafikmyndighet Förbundsordning för Kommunalförbundet Sörmlands kollektivtrafikmyndighet 1 Förbundets namn Förbundets namn är Kommunalförbundet Sörmlands kollektivtrafikmyndighet. 2 Förbundets säte Förbundet har sitt

Läs mer

Val som ska förrättas av valkongressen

Val som ska förrättas av valkongressen VALKONGRESSEN 24 MARS 2015 Val som ska förrättas av valkongressen FÖRSLAG FRÅN VALUTSKOTTET Förslag till protokoll från valutskottet Närvarande Lilly Bäcklund (S), Västerbotten (ordförande) Johan Sjölander

Läs mer

Norrbottens Körsångarförbund

Norrbottens Körsångarförbund Styrelsens förslag Norrbottens Körsångarförbund www.bdkör.se info@bdkor.se 1. Namn Norrbottens Körsångarförbund. 2. Ändamål Förbundet har till ändamål att verka för körsångens utveckling att sprida kännedom

Läs mer

17 Föregående protokoll Anmäls att kollektivtrafiknämndens protokoll från sammanträdet 2015 02 02 har justerats.

17 Föregående protokoll Anmäls att kollektivtrafiknämndens protokoll från sammanträdet 2015 02 02 har justerats. PROTOKOLL 5 Organ Plats Kollektivtrafiknämnden Kollektivtrafikmyndigheten, Ängsgärdsgatan 12, Västerås Tidpunkt Måndagen den 30 mars 2015 klockan 09.00 11.30 Ledamöter Ersättare Övriga Tommy Levinsson

Läs mer

Kommunkontoret, Heby, 8 december 2014. Sekreterare Paragrafer 107-113 ANSLAG/BEVIS

Kommunkontoret, Heby, 8 december 2014. Sekreterare Paragrafer 107-113 ANSLAG/BEVIS SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (8) Sammanträdesdatum Plats och tid Kommunkontoret, Heby, kl 10.00-12.00 Beslutande Margaretha Gadde-Jennische (M), ordförande Susanna Hansson (M), ersättare för Gudrun Wängelin-Lernskog

Läs mer

STADGA FÖR ÖREBRO LÄNS ORIENTERINGSFÖRBUND

STADGA FÖR ÖREBRO LÄNS ORIENTERINGSFÖRBUND STADGA FÖR ÖREBRO LÄNS ORIENTERINGSFÖRBUND I ALLMÄNNA BESTÄMMELSER 1 Ändamål Örebro Läns Orienteringsförbund (ÖLOF) skall främja, utveckla och samordna orienteringsidrotten i distriktet samt arbeta i enlighet

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (7) Kommunstyrelsen Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Ulla Persson Sammanträdesdatum 15 juni 2011 Plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal A 287, kl 13:30 Ledamöter Ordförande

Läs mer

Stadgar för Hela Sverige ska leva

Stadgar för Hela Sverige ska leva Stadgar för Hela Sverige ska leva Antagna vid årsmötet 2011-05-10 1 Föreningens namn Föreningens namn är Hela Sverige ska leva. Föreningen är ideell och partipolitiskt och religiöst obunden. 2 Föreningens

Läs mer

Region Värmland - kommunalförbund 2011-11-28

Region Värmland - kommunalförbund 2011-11-28 Region Värmland - kommunalförbund 2011-11-28 Ägardirektiv för Värmlandstrafik AB Ägardirektiv för verksamheten i Värmlandstrafik AB (nedan bolaget) antagna av Region Värmlands (nedan regionen) fullmäktige

Läs mer

STADGAR för Kamratföreningen Lapplands Jägare i Mälardalen

STADGAR för Kamratföreningen Lapplands Jägare i Mälardalen Stadgar Sida 1 (5). STADGAR Ändring / tillägg i dessa stadgar har antagits vid årsmöte 1996-05-22 och 2004-03-27 samt 2007-03-31.. Stadgar Sida 2 (5). 1. MÅLSÄTTNING Föreningens målsättning är i huvudsak

Läs mer

Bilaga 1 Styrelseprot 12 okt 2012 Protokollsanteckning med anledning av beslutet i VKL:s styrelse ärende 5 Vafabutredningen den 12 oktober 2012. Jag delar inte styrelsens uppfattning att den bästa framtida

Läs mer

Förslag till nya stadgar för SPF Seniorerna Karlaplan bakgrund

Förslag till nya stadgar för SPF Seniorerna Karlaplan bakgrund Stockholm i januari 2015 Förslag till nya stadgar för SPF Seniorerna Karlaplan bakgrund Vid SPFs kongress 11-14 juni 2014 togs beslut om ändrade stadgar för förbundet samt förändring av normalstadgar för

Läs mer

Svenska Pistolskytteförbundet Normalstadgar för Pistolskyttekrets Fastställda av förbundsmötet den 13 juni 2010 Stadgar

Svenska Pistolskytteförbundet Normalstadgar för Pistolskyttekrets Fastställda av förbundsmötet den 13 juni 2010 Stadgar Svenska Pistolskytteförbundet Normalstadgar för Pistolskyttekrets Fastställda av förbundsmötet den 13 juni 2010 Stadgar för Värmlands. pistolskyttekrets, nedan kallad kretsen, antagna vid årsmötet den

Läs mer

STADGAR FÖR. SOS-Animals Sverige

STADGAR FÖR. SOS-Animals Sverige STADGAR FÖR SOS-Animals Sverige Stadgarna fastställda/ändrade av årsmöte den 31a maj 2008 1 Ändamål SOS-Animals Sverige är en ideell förening som skall verka för djurs välbefinnande i och utanför Sverige.

Läs mer

Stadgar. Stadgar för NTF Normalstadgar för NTF förbunden. (Fastställda av NTF:s kongress 2015 04 16)

Stadgar. Stadgar för NTF Normalstadgar för NTF förbunden. (Fastställda av NTF:s kongress 2015 04 16) Stadgar Stadgar för NTF Normalstadgar för NTF förbunden (Fastställda av NTF:s kongress 2015 04 16) INNEHÅLL 1 NTF:s Ändamål 1 2 Föreningens säte 1 3 Organisatorisk uppbyggnad 1 4 Medlemskap 1 5 Medlemsavgifter

Läs mer

STADGAR FÖR 1(5) NORDISKA FOLKHÖGSKOLAN I KUNGÄLV

STADGAR FÖR 1(5) NORDISKA FOLKHÖGSKOLAN I KUNGÄLV STADGAR FÖR 1(5) NORDISKA FOLKHÖGSKOLAN I KUNGÄLV 1 ÄNDAMÅL Föreningen Nordiska Folkhögskolan i Kungälv är en ideell förening med uppgift att driva samnordisk folkhögskole- och annan bildningsverksamhet.

Läs mer

Stadgar för Sveriges kyrkogårds- och krematorieförbund

Stadgar för Sveriges kyrkogårds- och krematorieförbund Stadgar för Sveriges kyrkogårds- och krematorieförbund 1 Namn Detta förbund, vars firma är Sveriges kyrkogårds- och krematorieförbund kallas i det följande för SKKF. SKKF bildades 1957 och förbundets stadgar

Läs mer

Stadgar för Sveriges advokatsamfunds utlandsavdelning

Stadgar för Sveriges advokatsamfunds utlandsavdelning LEGAL#11620599v1 Stadgar för Sveriges advokatsamfunds utlandsavdelning Antagna vid avdelningsmöte den 22 mars 2014 och godkända av advokatsamfundets styrelse den 3 oktober 2014 att gälla fr. o. m. den

Läs mer

Justering. Anslagsbevis. Hagabergs folkhögskola, Erik Dahlbergs väg 60, Södertälje Södertälje stadshus

Justering. Anslagsbevis. Hagabergs folkhögskola, Erik Dahlbergs väg 60, Södertälje Södertälje stadshus 1 (13) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2015-01-21 KOMMUNALA PENSIONÄRSRÅDET Tid 12.30 15.00 Plats Hagabergs folkhögskola, Erik Dahlbergs väg 60, Södertälje Justering Justering, tid och plats 2015-01-26 Södertälje

Läs mer

S T A D G A R. för LINKÖPINGS VILLAÄGAREFÖRENING. org.nr: 822000-8422

S T A D G A R. för LINKÖPINGS VILLAÄGAREFÖRENING. org.nr: 822000-8422 S T A D G A R för LINKÖPINGS VILLAÄGAREFÖRENING org.nr: 822000-8422 Dessa stadgar har antagits vid årsmöte i Linköpings Villaägareförening 2010-03-16 1 Ändamål och verksamhetsområde 1 1. Linköpings Villaägareförening,

Läs mer

Minnesanteckningar Vård- och omsorgsberedningen

Minnesanteckningar Vård- och omsorgsberedningen 2015-09-18 1(5) Minnesanteckningar Vård- och omsorgsberedningen Datum: Fredag 4 september Tid: kl. 09.00 12.00 Plats: VKL Närvarande: Andreas Trygg ordf Dan Avdic Karlsson Mariette Sjölund Patrik Boström

Läs mer

Förbundsordning för Höglandets Kommunalförbund

Förbundsordning för Höglandets Kommunalförbund Författningssamling Antagen av kommunfullmäktige:2001-10-25 161 Reviderad: KF 2003-05-22 97 KF 2006-11-30 12 Förbundsordning för Höglandets Kommunalförbund Namn, säte och varaktighet 1 Kommunalförbundets

Läs mer

Kommunfullmäktige 2006-01-26. Se bifogad deltagarlista. Se bifogad deltagarlista. Se bifogad deltagarlista.... Virve Svedlund

Kommunfullmäktige 2006-01-26. Se bifogad deltagarlista. Se bifogad deltagarlista. Se bifogad deltagarlista.... Virve Svedlund SALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Plats och tid Vallaskolans aula, kl 19.00-20.55 Beslutande Se bifogad deltagarlista. Närvarande ersättare Se bifogad deltagarlista. Övriga deltagande Se bifogad deltagarlista.

Läs mer

Kommunstyrelsens Arbetsutskott Sammanträdesdatum 2014-02-17. Kommunkontoret, Surahammar Måndagen den 17 februari, klockan 08.00-09.

Kommunstyrelsens Arbetsutskott Sammanträdesdatum 2014-02-17. Kommunkontoret, Surahammar Måndagen den 17 februari, klockan 08.00-09. Plats och tid Beslutande Kommunkontoret, Surahammar Måndagen den 17 februari, klockan 08.00-09.35 Britt-Inger Fröberg (S) ordförande Tobias Nordlander (S) ej 10 Patrik Boström (S) Yvonne Gmeiner (Fp) Erkki

Läs mer

Sammanträdesprotokoll. Ärendelista. Kommunstyrelsens plan- och utvecklingsutskott Sid nr

Sammanträdesprotokoll. Ärendelista. Kommunstyrelsens plan- och utvecklingsutskott Sid nr Kommunstyrelsens plan- och utvecklingsutskott 2011-04-05 Ärendelista Sid nr Justering...2 29 Antagande av förslag till fördjupad översiktsplan för Birstaområdet...3 30 Överenskommelse om samarbete mellan

Läs mer

Stadgar Sveriges läkarförbund student Lund

Stadgar Sveriges läkarförbund student Lund Stadgar Sveriges läkarförbund student Lund Allmänna bestämmelser 1. 2. 3. Medlemskap 4. 5. 6. Sveriges läkarförbund student Lund är en lokalavdelning av Sveriges läkarförbund student inom Sveriges Läkarförbund

Läs mer

Förbundsordning för Regionförbundet i Kalmar län 2015-2018

Förbundsordning för Regionförbundet i Kalmar län 2015-2018 Förbundsordning för Regionförbundet i Kalmar län 2015-2018 (Godkänd av styrelsen den 2015-01-01, 8) Regionförbundet skall vara ett kommunalförbund enligt kommunallagen och bildas för obestämd tid. 1 Förbundets

Läs mer

Sessionssalen, Kommunhuset Fagersta kommun klockan 09.30 11.30

Sessionssalen, Kommunhuset Fagersta kommun klockan 09.30 11.30 Sammanträdesdatum Sida 2015-01-07 1 Plats och tid ande Övriga deltagande Sessionssalen, Kommunhuset Fagersta kommun klockan 09.30 11.30 Mariette Sjölund, ordförande, Hallstahammar kommun Hans Söderström,

Läs mer

Uppdragsbeskrivning för styrelseledamöter, valberedning och revisorer

Uppdragsbeskrivning för styrelseledamöter, valberedning och revisorer Uppdragsbeskrivning för styrelseledamöter, valberedning och revisorer STYRELSE Styrelsen väljs av medlemmarna på föreningsstämman. 1.8 Valbar till förtroendeuppdrag. Röstberättigad medlem, enligt 5.3,

Läs mer