Styrelseprotokoll fört vid sammanträde med Västmanlands Kommuner och Landsting

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Styrelseprotokoll fört vid sammanträde med Västmanlands Kommuner och Landsting"

Transkript

1 Styrelseprotokoll fört vid sammanträde med Västmanlands Kommuner och Landsting Datum: 7 maj 2010 Tid: Kl Plats: Hakon Hotell & Konferens, Västerås 1(5) Beslutande: Elisabeth Unell, ordf. Hans Strandlund Stellan Lund (ersätter Ralph Lédel) Anders Röhfors Torsten Källberg Carola Gunnarsson Elisabet Fridén Mats Olander Denise Norström Ulla Persson ej närvarande vid 4 Pelle Strengbom (ersätter Ulla Persson vid 4) Elizabeth Salomonsson ej närvarande vid 4 Gunilla Sundberg (ersätter Elizabeth Salomonsson vid 4) Olle Ytterberg Rigmor Åkesson (ersätter Anders Tollin) Tommy Johansson (ersätter Catarina Pettersson) Stig Henriksson Ersättare: Mikael Damsgaard närvarande fr o m 4 kl Carina Sandor Bengt-Åke Nilsson Birgitta Andersson ej närvarande vid 4 Ingvar Nordén Andreas Porswald Pelle Strengbom ej ersättare vid 4 Gunilla Sundberg ej ersättare vid 4 Adjungerade: Lars Andersson Britt-Inger Fröberg Övriga: Eva Myrin Vafab Conny Wennermo Ove Svenson Monika Eriksson Bertilsson Ing-Marie Enkvist Åke Jansson 1 Justering av protokoll Till att jämte ordföranden justera dagens protokoll utses Denise Norström. BESLUTSÄRENDEN 2 Resultaträkning per Resultatet t o m 31 mars 2010 visar ett positivt resultat för, Utvecklings- och Utredningsfunktionen, Länsturismen samt Taltidningen. att godkänna resultatredovisningen t o m 31 mars 2010.

2 2(5) 3 BUDGET år 2011 Ramen för grundfinansieringen, förbundsavgiften, uppgår till :-. Ramen för förbundsavgiften beslutas av förbundsmötet den 7 maj Förbundsavgiften minskar i förhållande till 2010 genom det minskade skatteunderlag och det medför ett underskott i budgeten trots en minskning av externa tjänster och i övrigt bibehållen kostnadsnivå. För att få en budget i balans föreslås en besparing på motsvarande belopp som det redovisade underskottet. att godkänna framlagda budget. 4 Översyn av VafabMiljö AB:s framtida organisation och struktur utifrån ett uppdrags- och konkurrensperspektiv Ärendet behandlas efter 11, kl då Eva Myrin, Vafab, deltar och redogör för ärendet. Bakgrund VafabMiljö AB ägs av Arbogas, Enköpings, Fagerstas, Hallstahammars, Hebys, Kungsörs, Köpings, Norbergs, Salas, Skinnskattebergs, Surahammars och Västerås kommuner. Företagets ändamål är att inom ramen för grundsatserna som gäller kommunal verksamhet bedriva regional avfallshantering. Målet är en avfallshantering med stor miljöhänsyn, god affärsmässighet och kostnadseffektivitet samt god service och kvalitet gentemot avfallslämnarna. Den lagstadgade verksamheten om hushållsavfall visade för första gången ett överskott VafabMiljö AB äger fr o m % av aktierna i Svensk Växtkraft AB och är därmed ett dotterbolag i koncernen. VafabMiljö har tidigare varit utsatt för granskning av Västerås stad, inte konkurrensverket som nämnts i utskickade handlingar. Västerås stad har uttalat att de anser att Vafab inte lever upp till alla delar i konkurrenslagstiftningen och det befaras nu att konkurrensverket återkommer till detta ärende i samband med att ekonomiska sanktioner kan utdömas för pågående verksamhet. Enligt mångas bedömning är VafabMiljö AB ett av de mest välskötta kommunala bolag inom området och trots detta finns det ett antal politiska propåer som gör att en översyn av det framtida VafabMiljö behöver göras. VafabMiljö behöver organiseras så att man uppfyller svensk lagstiftning både avseende den lagstadgade uppgiften att hantera hushållsavfall och utifrån konkurrenslagstiftningen som innebär att delar av verksamheten är konkurrensutsätt som hämtning av hushållsavfall, förtydligande mot utskickade handlingar. Naturligtvis finns uppfattningar och ambitioner hos ägarna som kan innebära olika typer av lösningar men företaget ska organiseras med hänsyn till de regelverk som finns i Sverige och i EU. :s uppdrag kommer att genomföras i nära samarbete med ägarna och deras representanter samt andra sakkunniga som krävs för att genomföra uppdraget på ett tillförlitligt sätt.

3 3(5) att uppdra till :s ledning att tillsammans med representanter för ägarna utreda hur VafabMiljö AB kan förändra sin struktur så att den är anpassas till de regelverk som gäller i Sverige och i EU. 5 Avsiktsförklaring angående stärkta regionala stödstrukturer för kunskapsutveckling i Västmanlands län inom äldreområdet Regeringen och SKL träffade i december 2009 en överenskommelse om ett treårigt utvecklingsarbete för stärkta regionala strukturer till stöd för kunskapsutveckling mot en evidensbaserad praktik inom socialtjänsten. Femton miljoner kronor har under 2010 avsatts nationellt till arbetet med stärkta strukturer på läns och regionnivå inom äldreområdet för att möjliggöra utveckling för landets kommuner och landsting. Huvudmännen har att ta ställning till på vilket sätt avsatta medel bäst kan användas för att skapa stabilitet i socialtjänstens kunskapsutveckling. För att få statsbidrag ska länet presentera en avsiktsförklaring, målet är att långsiktigt försörja länet med praktiskt verksamhetsstöd liksom utgöra en arena för lokala och regionala politiska prioriteringar och strategier inom välfärdsområdet. Stödstrukturerna ska skapa förutsättningar för en evidensbaserad praktik i hela socialtjänsten. Kunskapsutveckling ska kunna utmynna i en lärande organisation. Staten understryker vikten av samarbete mellan kommuner och landsting samt att bygga strukturer för samarbete med universitet och högskola. För att ta del av statsbidragen krävs ett avtal med staten i form av en avsiktsförklaring och syftet med avsiktsförklaringen är att reglera huvudmännens åtagande. För att staten ska bistå med långsiktiga offentliga medel till kunskapsutveckling har huvudmännen att beskriva på vilket sätt man åter sig att genomföra detta. En första avsiktsförklaring ska vara SKL tillhanda den 20 maj och kan undertecknas av direktören på. Tidsaspekten innebär att :s förslag kommuniceras den 5 maj med socialchefer och representanter från Landstinget. Socialberedningen får tjänstemannaförslaget den 11 juni, ändrat datum mot handlingarna, för vidare bearbetning av en politiskt förankrad avsiktsförklaring. Den politiskt förankrade (och undertecknade) avsiktsförklaringen utformas utifrån politiskt fattade beslut på länsnivå under hösten 2010 då ytterligare konkretisering av de regionala beskrivningarna ligger till grund för de ställningstagandena. Arbetet med nämnda avsiktsförklaring ska ses i sitt sammanhang med andra prestationsbaserade statsbidrag till stöd för ett långsiktigt systematiskt förbättringsarbete inom kommuner och landsting särskilt inriktat mot äldre. att uppdra till socialberedningen att bereda frågan om avsiktsförklaring och föreslå regionala stödstrukturer i enlighet med statens intentioner och att förslaget föreläggs styrelsen under hösten.

4 6 Ändring av tidpunkt för styrelsesammanträde 27 augusti 2010 Förslag har framkommit att tidigarelägga styrelsemötet den 27 augusti 2010 till kl Mötet äger rum i Köping att tidigarelägga styrelsemötet den 27 augusti 2010 till kl (5) INFORMATIONSÄRENDEN 7 Information angående :s presidiums uppdrag ( ) till :s kansli att tillsammans med Landstingets tjänstemän utreda hur en ny kollektivtrafiklag påverkar länets nuvarande Trafikbolagsorganisation, under förutsättning att beslutet blir i enlighet med föreliggande proposition. Förslag till ny kollektivtrafiklag föreligger från regeringen och har varit på snabbremiss och ska beslutas under hösten Det innebär bland annat att en ny myndighet ska ersätta trafikhuvudmannen på regional nivå och att beställare och utförare inte kan rymmas i samma organisation. Motsvarande problematik som för VafabMiljö AB föreligger angående konkurrensutsättning av själva trafikeringen och förändring av beställarorganisationen. I Stockholm Mälardalen finns en gemensam politisk uppfattning om att målsättningen i regionen är en gemensam trafikhuvudman som har ansvaret för trafikering i hela storregionen. Mälardalsrådet och En Bättre Sits har uttalat dessa målsättningar och i Västmanland råder i princip enighet i denna fråga. En sådan lösning ligger troligtvis längre fram än 1 december 2012 då en ny struktur för länsbolagen ska föreligga. :s ledning har tidigare ett uppdrag att se över VL:s styrmodell och ägardirektiv och det finns skäl att se dessa uppdrag tillsammans för att effektivisera och förenkla processen, 4, Samtidigt sker andra stora strukturella förändringar som gör att det finns skäl att se över helheten med ägarinflytande och ägarnas bästa som ledstjärna, såsom konkurrensutsättning av SJ som sker under 2010, förändrat skolresande på grund av den fria intagningen, Länstrafikens egen vision om dubbelt resande 2020, ökad arbetsmarknadspendling, Citybanans utbyggnad mm. :s presidium har beslutat att uppdra till :s ledning att tillsammans med Landstingets ansvariga för trafikfrågor bereda ärendet. :s presidium föreslås vara styrgrupp för kontinuerlig avstämning innan förslag föreläggs till styrelse. 8 Avsiktsförklaring om samarbete i länet om insatser för flyktingar Ove Svenson gör en kort nulägesbeskrivning av gällande avsiktsförklaring om samarbete i länet om insatser för flyktingar. Förslag till avsiktsförklaring och rekommenderande beslut ska läggas fram för styrelsen den 4 juni 2010.

5 5(5) 9 Avsiktsförklaring ensamkommande barn och ungdomar Efter att beslut tagits i samtliga kommuner och landsting kommer Avsiktsförklaring ensamkommande barn och ungdomar att finnas på för underskrift. Alla kommuner ska skicka sina beslut till som underlag till underskrifterna. 10 Lars Berströms familj framför sitt varma tack til styrelsen för hågkomst vid hans begravning och bidrag till Cancerfonden. ÖVRIGT 11 Övriga ärenden a) Hjälpmedelscentrum Andreas Porswald informerar om att Ernst & Young har lämnat en revisionsrapport efter att ha gjort en analys av verksamhetskedjan när det gäller Hjälpmedelscentrum. Det finns en informationsbrist avseende ändamål och kostnadsbild hos dem som föreskriver hjälpmedel, ärendet hanteras av gemensamma nämnden. b) Barnahus Andreas Porswald informerar om att i Rädda Barnens rapport Våld i nära relationer framgår att det tar 158 dagar innan ett ärende går till åtal, lagen säger 90 dagar. Kan man göra något för att korta tiden till åtal? :s kansli har frågan under bevakning och återrapportering kommer att ske under hösten c) Tolkservice Stig Henriksson undrar över Tolkservice uppdrag och varför vissa kommuner inte är med och vad det i så fall innebär. Kansliet lämnar information på nästa styrelsemöte den 4 juni Nästa sammanträde Nästa sammanträde äger rum den 4 juni 2010, förmiddagen är avsatt för s.k. Temamöte. Vid protokollet Monika Eriksson-Bertilsson /Ing-Marie Enkvist Justerat: Elisabeth Unell Denise Norström

Styrelseprotokoll fört vid sammanträde med Västmanlands Kommuner och Landsting

Styrelseprotokoll fört vid sammanträde med Västmanlands Kommuner och Landsting Styrelseprotokoll fört vid sammanträde med Västmanlands Kommuner och Landsting Datum: 15 oktober 2010 Tid: Kl. 13.00-14.15 Plats: Klara Konferens, Stockholm 1(5) Beslutande: Elisabeth Unell ordf. Mikael

Läs mer

Styrelseprotokoll fört vid sammanträde med Västmanlands Kommuner och Landsting

Styrelseprotokoll fört vid sammanträde med Västmanlands Kommuner och Landsting Styrelseprotokoll fört vid sammanträde med Västmanlands Kommuner och Landsting Datum: 11 februari 2011 Tid: Kl. 13.00 16.00 Plats: Folkets Hus, Köping 1(5) Beslutande: Elisabeth Unell ordf. Hans Strandlund

Läs mer

Protokoll - Förbundsmöte 2007

Protokoll - Förbundsmöte 2007 1 (5) Protokoll - Förbundsmöte 2007 Datum: Fredagen den 27 april 2007 Tid: Kl. 09.30-13.00 Plats: Sätra Brunn, Sala 1 Förbundsmötet öppnas Förbundsmötet öppnas av styrelsens ordförande kommunalrådet Åke

Läs mer

LEDNINGSUTSKOTTET. Sammanträdesdatum 2012-08-14. Västmanlands kommuner och landsting (VKL) - Enskild regional arkivverksamhet; yttrande

LEDNINGSUTSKOTTET. Sammanträdesdatum 2012-08-14. Västmanlands kommuner och landsting (VKL) - Enskild regional arkivverksamhet; yttrande 1"Vd' SALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL LEDNINGSUTSKOTTET Sammanträdesdatum 2012-08-14 12 (14) 18 Dnr 2012/154 Västmanlands kommuner och landsting (VKL) - Enskild regional arkivverksamhet; yttrande INLEDNING

Läs mer

Styrelseprotokoll fört vid sammanträde med Västmanlands Kommuner och Landsting

Styrelseprotokoll fört vid sammanträde med Västmanlands Kommuner och Landsting Styrelseprotokoll fört vid sammanträde med Västmanlands Kommuner och Landsting Datum: 3 februari 2012 Tid: 13.00-15.30 Plats: Norberg, kommunhuset 1(5) Beslutande: Ersättare: Ulla Persson, ordf. Elizabeth

Läs mer

Styrelseprotokoll fört vid sammanträde med Västmanlands Kommuner och Landsting

Styrelseprotokoll fört vid sammanträde med Västmanlands Kommuner och Landsting Styrelseprotokoll fört vid sammanträde med Västmanlands Kommuner och Landsting Datum: 9 september 2011 Tid: 2 timmar Plats: I samband med studieresa till Champagne-Ardenne, Frankrike 1(5) Beslutande: Ulla

Läs mer

Styrelseprotokoll fört vid sammanträde med Västmanlands Kommuner och Landsting

Styrelseprotokoll fört vid sammanträde med Västmanlands Kommuner och Landsting 2010-02-12 1(6) Styrelseprotokoll fört vid sammanträde med Västmanlands Kommuner och Landsting Datum: 10 februari 2010 Tid: Kl. 16.00-17.30 Plats: Färna Herrgård Beslutande: Elisabeth Unell, ordf. Bengt-Åke

Läs mer

Styrelseprotokoll fört vid sammanträde med Västmanlands Kommuner och Landsting

Styrelseprotokoll fört vid sammanträde med Västmanlands Kommuner och Landsting Styrelseprotokoll fört vid sammanträde med Västmanlands Kommuner och Landsting Datum: 18 november 2011 Tid: 13.00-15.00 Plats: Aronsborgs Konferenshotell, Bålsta 1(5) Beslutande: Ulla Persson, ordf Åsa

Läs mer

Styrelseprotokoll fört vid sammanträde med Västmanlands Kommuner och Landsting

Styrelseprotokoll fört vid sammanträde med Västmanlands Kommuner och Landsting Styrelseprotokoll fört vid sammanträde med Västmanlands Kommuner och Landsting Datum: 9 december 2011 Tid: 13.00-16.00 Plats: Schenströmska, Ramnäs 1(6) Beslutande: Juha Rundgren ordf. Catarina Pettersson

Läs mer

Styrelseprotokoll fört vid sammanträde med Västmanlands Kommuner och Landsting

Styrelseprotokoll fört vid sammanträde med Västmanlands Kommuner och Landsting Styrelseprotokoll fört vid sammanträde med Västmanlands Kommuner och Landsting Datum: 25 mars 2011 Tid: Kl. 13.00 16.00 Plats: Folkets Hus, Köping 1(9) Beslutande: Elisabeth Unell ordf. Hans Strandlund

Läs mer

Protokoll - Förbundsmöte 2011

Protokoll - Förbundsmöte 2011 2011-05-17 1 (7) Protokoll - Förbundsmöte 2011 Datum: 13 maj 2011 Tid: Kl. 09.00-13.00 Plats: Sätra Brunn, Sala 1 Förbundsmötet öppnas Förbundsmötet öppnas av styrelsens ordförande kommunalrådet Elisabeth

Läs mer

... ~v KL VÄSTMANLANDS

... ~v KL VÄSTMANLANDS ... ~v KL VÄSTMANLANDS :. Kommuner & Landsting 1 (4) Styrelseprotokoll fört vid sammanträde med Västmanlands Kommuner och Landsting, Datum: 22 april 2016 Tid: 13:00-15:00 Plats: Kungsörstorp, Kungsör www.kungsorstorp.se

Läs mer

2012-10-09. Ulrika Spårebo (s) Britt-Inger Fröberg (s)

2012-10-09. Ulrika Spårebo (s) Britt-Inger Fröberg (s) Ove Svenson, utvecklingsstrateg 021-39 79 45 2012-10-09 Mötesanteckningar VKL;s personalberedning 2012-05-11 Kl 9 12 Aros Congress Center Västerås Närvarande ledamöter Staffan Jansson (s) Ordförande Ingrid

Läs mer

4/ Uppföljning av beslutet ang ansökan från KMV. 7/ Information ang det fortsatta arbetet med styrdokumentet för Ungdomsmottagningen/Susanne.

4/ Uppföljning av beslutet ang ansökan från KMV. 7/ Information ang det fortsatta arbetet med styrdokumentet för Ungdomsmottagningen/Susanne. 2012-01-27 1(2) KALLELSE VÅRD- OCH OMSORGSBEREDNINGEN Datum: fredag 27 januari 2012 Tid: kl 13.00 ca 16.30>>>>>OBS! nya starttiden! Plats:, Västerås, Lokal: Långsvan 1/ Mötets öppnande. 2/ Förslag till

Läs mer

11 Överenskommelse om samverkan kring utvecklingsplan för att förbättra den psykiska hälsan hos barn och unga åren jfr Bilaga KS

11 Överenskommelse om samverkan kring utvecklingsplan för att förbättra den psykiska hälsan hos barn och unga åren jfr Bilaga KS 11 Överenskommelse om samverkan kring utvecklingsplan för att förbättra den psykiska hälsan hos barn och unga åren 2015-2018 jfr Bilaga KS 2014/219/1-2 Ärendet behandlas på ledningsutskottets sammanträde

Läs mer

Ink O. Utdrag ur styrelseprotokoll fört vid sammanträde med Västmanlands Kommuner och Landsting

Ink O. Utdrag ur styrelseprotokoll fört vid sammanträde med Västmanlands Kommuner och Landsting bilaga KS 2014/219/1 ~~~HKL VÄSTMANLANDS ~-':.':.V Kommuner & Landsting Protokollsutdrag Ink. 2014-10- 2 O AktbUaga,2. l Utdrag ur styrelseprotokoll fört vid sammanträde med Västmanlands Kommuner och Landsting

Läs mer

Styrelseprotokoll fört vid sammanträde med Västmanlands Kommuner och Landsting

Styrelseprotokoll fört vid sammanträde med Västmanlands Kommuner och Landsting 1(6) Styrelseprotokoll fört vid sammanträde med Västmanlands Kommuner och Landsting Datum: 5 juni 2013 Tid: 09.00-13.00 Plats: Mälaren Hotell o Konferens, Västerås Beslutande: Ulla Persson Elizabeth Salomonsson

Läs mer

Protokoll - Förbundsmöte 2008

Protokoll - Förbundsmöte 2008 2008-04-28 1 (5) Protokoll - Förbundsmöte 2008 Datum: 25 april 2008 Tid: Kl. 09.30-13.00 Plats: Ramnäs konferens, Ramnäs 1 Förbundsmötet öppnas Förbundsmötet öppnas av styrelsens ordförande kommunalrådet

Läs mer

PROTOKOLL 10 GN-HJ. Bengt Jansson. 2012-10-05 t o m sid 14

PROTOKOLL 10 GN-HJ. Bengt Jansson. 2012-10-05 t o m sid 14 Bengt Jansson PROTOKOLL 10 Organ Plats Gemensamma nämnden för hjälpmedelsverksamheten och andra samverkansfrågor Hjälpmedelscentrum, Signalistgatan 2, Västerås Tidpunkt Fredagen den 5 oktober 2012 Ledamöter

Läs mer

Sida Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum

Sida Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Sida Sammanträdesdatum 2011-01-11 1 Plats och tid Skinnskattebergs kommunhus, kl 13.15-16.20 ande Agneta Fleismark, ordförande, Landstinget Västmanland Henry Komulainen, vice ordförande, Försäkringskassan

Läs mer

Nordkalotten Hotell och konferens, Luleå

Nordkalotten Hotell och konferens, Luleå 20/38 Plats Nordkalotten Hotell och konferens, Luleå Beslutande Övriga deltagare Bill Nilsson, (s), Älvsbyn, Margareta Bladfors, (s), Luleå Henning Åhman, (s) Arvidsjaur Marlene Haara, (s), Haparanda Rita

Läs mer

Samverkansavtal gemensam Hjälpmedelsnämnd mellan Landstinget Västmanland och kommunerna i Västmanlands län från

Samverkansavtal gemensam Hjälpmedelsnämnd mellan Landstinget Västmanland och kommunerna i Västmanlands län från RIKTLINJE 1 (7) Landstinget Västmanland och länets kommuner Arboga, Fagersta, Hallstahammar, Kungsör, Köping, Norberg, Sala, Skinnskatteberg, Surahammar och Västerås har träffat följande överenskommelse

Läs mer

"'lr -7. IT''VKL y#jy$f*y,?,; styrelseprotokoll fört vid sammanträde med västmanlands Kommuner och Landsting, VKL

'lr -7. IT''VKL y#jy$f*y,?,; styrelseprotokoll fört vid sammanträde med västmanlands Kommuner och Landsting, VKL IT'' y#jy$f*y,?,; 1(5) styrelseprotokoll fört vid sammanträde med västmanlands Kommuner och Landsting, : Tid: Plats: 17 juni 2016 l3:00-14:00 Aros Congress Center, Västerås Beslutande: Ersättare Anders

Läs mer

Styrelseprotokoll fört vid sammanträde med Västmanlands Kommuner och Landsting

Styrelseprotokoll fört vid sammanträde med Västmanlands Kommuner och Landsting Styrelseprotokoll fört vid sammanträde med Västmanlands Kommuner och Landsting Datum: 13 maj 2011 Tid: Kl. 13.00 14.30 Plats: Sätra Brunn, Sala Beslutande: Ulla Persson ordf. Elizabeth Salomonsson Olle

Läs mer

Mäns våld mot kvinnor - Länsstrategi 2012-2014; godkännande av dokument

Mäns våld mot kvinnor - Länsstrategi 2012-2014; godkännande av dokument SAMMANTRÄDESPROTOKOLL LEDNINGSUTSKOTTET 9 (12) Sammanträdesdatum 2012-08-07 6 Dnr 2012/174 Mäns våld mot kvinnor - Länsstrategi 2012-2014; godkännande av dokument INLEDNING Länsstyrelsen har tillsammans

Läs mer

Brandstationen Köping, kl. 09.00-10.30

Brandstationen Köping, kl. 09.00-10.30 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (6) Brandstationen Köping, kl. 09.00-10.30 Beslutande Olle Ytterberg (S), Arboga ordförande Elizabeth Salomonsson (S), Köping vice ordförande Per Strengbom (S), Kungsör vice ordförande

Läs mer

PROTOKOLL 1 SRB t o m sid 5. Strategisk regional beredning. Sammanträdesrum Mälaren, Regionhuset, Västerås

PROTOKOLL 1 SRB t o m sid 5. Strategisk regional beredning. Sammanträdesrum Mälaren, Regionhuset, Västerås PROTOKOLL 1 Organ Plats Strategisk regional beredning Sammanträdesrum Mälaren, Regionhuset, Västerås Tidpunkt Fredagen den 2 februari 2018 Ledamöter Denise Norström (S), Ordförande Lena Johansson (S) Tommy

Läs mer

ANSLAG/BEVIS. Norra Västmanlands Samordningsförbund. Socialförvaltningen i Fagersta.... Ulla Långbacka

ANSLAG/BEVIS. Norra Västmanlands Samordningsförbund. Socialförvaltningen i Fagersta.... Ulla Långbacka Sida Sammanträdesdatum 2009-10-15 1 Plats och tid Schenströmska Herrgården, kl 08.30-12.00 ande Pratima Åslund, Norberg kommun, ordförande 68-78 Jarl-Olof Lundstedt, Landstinget Västmanland, ordförande

Läs mer

Landstingsstyrelsens beslut

Landstingsstyrelsens beslut Landstingsstyrelsen PROTOKOLL DATUM DIARIENR 2010-08-31 LS-LED10-446 144 Avsiktsförklaring och överenskommelse mellan länets kommuner och Landstinget Sörmland om stöd till ett långsiktigt förbättringsarbete

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Plats och tid Bojen, Lysingsbadet, Västervik 29 mars 2017, klockan 10.00 11.00 Sammanträde nr 3 Beslutande Ingegerd Karlsson, ordf. Bo Andersson AnnKatrin Kreutz Håkan Olovsson Dan Nilsson Erik Torbrand

Läs mer

Regionala samverkans- och stödstrukturer KUNSKAPSUTVECKLING INOM SOCIALTJÄNSTEN

Regionala samverkans- och stödstrukturer KUNSKAPSUTVECKLING INOM SOCIALTJÄNSTEN Regionala samverkans- och stödstrukturer KUNSKAPSUTVECKLING INOM SOCIALTJÄNSTEN FoUrum arbetar med att utveckla kvaliteten inom socialtjänsten i Jönköpings län. Verksamhetsidén är att långsiktigt och samordnat

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Styrelsen för Västerviks Kommuns 1 (6) Förvaltnings AB 2015-06-03

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Styrelsen för Västerviks Kommuns 1 (6) Förvaltnings AB 2015-06-03 Styrelsen för Västerviks Kommuns 1 (6) Plats och tid Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 3 juni 2015 kl. 8.15 8.40 Beslutande Tomas Kronståhl (S), ordf. Mats Hugosson (C) Gunnar Jansson (S) Harald

Läs mer

12 Fastställande av föredragningslista Gemensamma nämnden beslutar fastställa utsänd preliminär föredragningslista.

12 Fastställande av föredragningslista Gemensamma nämnden beslutar fastställa utsänd preliminär föredragningslista. Bengt Jansson PROTOKOLL 5 Organ Plats Gemensamma nämnden för hjälpmedelsverksamheten och andra samverkansfrågor Hjälpmedelscentrum, Signalistgatan 2, Västerås Tidpunkt Fredagen den 8 juni 2012 Ledamöter

Läs mer

Bilaga 1 Styrelseprot 12 okt 2012 Protokollsanteckning med anledning av beslutet i VKL:s styrelse ärende 5 Vafabutredningen den 12 oktober 2012. Jag delar inte styrelsens uppfattning att den bästa framtida

Läs mer

2011/57-IFN-063 (Västerås stad)

2011/57-IFN-063 (Västerås stad) Dokumentnamn: Samverkansavtal gällande Barnahus i Västmanland Dokumentnummer: Version: 2011/57-IFN-063 () Datum: VKL:s diarienummer: 2010-10-08 2013-045.24 Gäller fr o m: Gäller t o m: 2010-10-01 2013-09-31

Läs mer

Kollektivtrafikmyndigheten, Ängsgärdsgatan 12, Västerås

Kollektivtrafikmyndigheten, Ängsgärdsgatan 12, Västerås PROTOKOLL 17 Organ Plats Kollektivtrafiknämnden Kollektivtrafikmyndigheten, Ängsgärdsgatan 12, Västerås Tidpunkt Måndagen den 28 september 2015, klockan 09:00 12:30 Ledamöter Ersättare Övriga Tommy Levinsson

Läs mer

8/18 Socialberedningen gemensamt

8/18 Socialberedningen gemensamt 8/18 Plats Nordkalotten Hotell och konferens, Luleå Beslutande, Barn- och utbildningsberedningen Beslutande, Socialberedningen Övriga deltagare Birgitta Persson,(s), Överkalix Kåre Strömbäck, (s), Haparanda,

Läs mer

28 Fastställande av föredragningslista Punkt 10 Återkoppling från länsdelsamråd lyfts in under punkt 6 Muntlig information.

28 Fastställande av föredragningslista Punkt 10 Återkoppling från länsdelsamråd lyfts in under punkt 6 Muntlig information. PROTOKOLL 12 Organ Plats Kollektivtrafiknämnden Kollektivtrafikmyndigheten, Ängsgärdsgatan 12, Västerås Tidpunkt Tisdagen den 10 april 2018 klockan 09.00. Ledamöter Ersättare Övriga Tommy Levinsson (S),

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum. Underskrifter Sekreterare. Lena Töppner Nilsson. Martin Johansen (L) Benny Andersson (S)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum. Underskrifter Sekreterare. Lena Töppner Nilsson. Martin Johansen (L) Benny Andersson (S) Sida Plats och tid Lilla Tjörnsalen kl. 13:30 15.15 Utses att justera Benny Andersson (S) Justeringens plats och datum Kommunhuset den 22 december 2016 Paragrafer 50-62 Underskrifter Sekreterare Ordförande

Läs mer

RS 2017-09-06 Bil 8 PROTOKOLL 24 RSAU 2017-06-07 t o m sid 26 Organ Plats Regionstyrelsens arbetsutskott Sammanträdesrum Mälaren, Regionhuset, Västerås Tidpunkt Onsdagen den 7 juni 2017 Ledamöter Övriga

Läs mer

Sammanträdesdatum 2015-03-02. Ansökan från Kriscentrum för män i Västmanland om bidrag till verksamhetsåret 2015

Sammanträdesdatum 2015-03-02. Ansökan från Kriscentrum för män i Västmanland om bidrag till verksamhetsåret 2015 SALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL ledningsutskoltet Sammanträdesdatum 2015-03-02 7 (11) 37 Dnr 2015/7 Ansökan från Kriscentrum för män i Västmanland om bidrag till verksamhetsåret 2015 INLEDNING Kriscentrum

Läs mer

Möte med Samverkansnämndens arbetsutskott

Möte med Samverkansnämndens arbetsutskott Möte med Samverkansnämndens arbetsutskott : 2016-01-20 Plats: Närvarande: SKL, Stockholm Marie-Louise Forsberg-Fransson, Region Örebro län Börje Wennberg, Landstinget i Uppsala län, 1-5e Fredrik Larsson,

Läs mer

Protokoll D.nr DU-KAN08-001

Protokoll D.nr DU-KAN08-001 2008-09-26 D.nr DU-KAN08-001 Protokoll från sammanträde med Gemensam nämnd för delar av länssjukvård och service inom Landstinget Sörmland och Landstinget Västmanland, DU-nämnden Datum: 2008-09-26 Tid:

Läs mer

som ersätter Sören Jönsson

som ersätter Sören Jönsson SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Sida 1 (6) Plats och tid Kyrkans gård-lockörn, Kl 19.00 21.30 Beslutande Greger Ulleryd Kjell Hjalmarsson Conny Jonsson Lars-Olof Bårström Gunnar Hjort Sören Pettersson

Läs mer

Kommunstyrelsens Arbetsutskott Sammanträdesdatum. Kommunkontoret, Surahammar Onsdag 16 oktober kl.08.00

Kommunstyrelsens Arbetsutskott Sammanträdesdatum. Kommunkontoret, Surahammar Onsdag 16 oktober kl.08.00 Sammanträdesprotokoll 2013-10-14 Plats och tid Beslutande Kommunkontoret, Surahammar Onsdag 16 oktober kl.08.00 Britt-Inger Fröberg (S) ordförande Tobias Nordlander (S) Erkki Visti (C) Övriga deltagande

Läs mer

18 Föregående protokoll Anmäls att patientnämndens protokoll från sammanträdet justerats i föreskriven ordning.

18 Föregående protokoll Anmäls att patientnämndens protokoll från sammanträdet justerats i föreskriven ordning. PROTOKOLL 5 Organ Plats Patientnämnden Mälaren, Regionhuset, Västerås Tidpunkt Måndagen den 16 april 2018 Ledamöter Ersättare Övriga Anna Maria Romlid (V), Ordförande Rigmor Åkesson (S), 1:e vice ordförande

Läs mer

Socialkontoret, Västervik 12 december 2012 kl. 13.15 13.50

Socialkontoret, Västervik 12 december 2012 kl. 13.15 13.50 1 (11) Plats och tid Beslutande Socialkontoret, Västervik 12 december 2012 kl. 13.15 13.50 Peter Johansson (M) Birgitta Sjölander (M) tjg.ers. Britt-Louise Åberg (M) Marianne Båtman (M) Angelica Katsanidou

Läs mer

Gunilla Aurusell (S) och Niklas Magnusson (M)

Gunilla Aurusell (S) och Niklas Magnusson (M) Kommunstyrelsen 1 (6) Plats och tid Kommunhuset, Hellqvistsalen, måndagen den 21 juni 2010, klockan 17.00-17.30. Beslutande Per Strengbom (S), ordförande, Margareta Johansson (S), Rolf Lindgren (S), Sergio

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum. Underskrifter Sekreterare. Lena Töppner Nilsson. Benny Andersson (S)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum. Underskrifter Sekreterare. Lena Töppner Nilsson. Benny Andersson (S) Sida Plats och tid Stora Vetteberget kl. 13:30 15.15 Utses att justera Benny Andersson (S) Justeringens plats och datum Kommunhuset den 15 december 2017 Paragrafer 38-51 Underskrifter Sekreterare Ordförande

Läs mer

Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum (14)

Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum (14) 2009-10-05 1 (14) Plats och tid Beslutande Vita rummet, Kommunkontoret, Surahammar Måndag 5 oktober 2009, klockan 13.00 14.35 Britt-Inger Fröberg (S) Ordförande Tobias Nordlander (S) Leif Carlberg (S)

Läs mer

MINNESANTECKNINGAR VÅRD- OCH OMSORGSBEREDNINGEN Datum: fredag 21 februari 2014 Tid: kl Plats: VKL, Västerås.

MINNESANTECKNINGAR VÅRD- OCH OMSORGSBEREDNINGEN Datum: fredag 21 februari 2014 Tid: kl Plats: VKL, Västerås. 2014-03-05 Ann Tjernberg 021-39 79 61 E-post: ann.tjernberg@vkl.se MINNESANTECKNINGAR VÅRD- OCH OMSORGSBEREDNINGEN Datum: fredag 21 februari 2014 Tid: kl. 13.00 16.00 Plats: VKL, Västerås. Närvarande:

Läs mer

Asbjörn Nyhus Niklas Magnusson 2009-06-15, i direkt anslutning till sammanträdets avslutning. ... Per Strengbom. ... Asbjörn Nyhus

Asbjörn Nyhus Niklas Magnusson 2009-06-15, i direkt anslutning till sammanträdets avslutning. ... Per Strengbom. ... Asbjörn Nyhus Kommunstyrelsen 1 (8) Plats och tid Ulvesundsskolans aula, måndagen den 15 juni 2009, klockan 17.00-18.00. Beslutande Per Strengbom (S), ordförande, Margareta Johansson (S), Rolf Lindgren (S), Sergio Estrada

Läs mer

Sammanträdesdatum

Sammanträdesdatum Eskilstuna Strängnäs 1(13) Plats och tid Nämndrummet, Värjan plan 5, Alva Myrdals gata 5 Klockan 13:00 16:30 Sekretessärenden behandlades mellan 15:10 16:00. Av sekretesskäl protokollförs dessa ärenden

Läs mer

Olof Johansson (kd) ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Finspångs kommun: Kommunstyrelsen

Olof Johansson (kd) ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Finspångs kommun: Kommunstyrelsen Plats och tid Hotell de Geer, kl. 11.00 11.05 2008-08-27 1 (7) Beslutande Stig Andersson (s), ordförande Elisabet Rehn (v) Denny Lawrot (c) Rune Haagel (s) Jan-Erik Svenblad (s) Stefan Pettersson (s) Inge

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. LUNDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Plats och tid: Överförmyndarnämndens kansli, Kiliansgatan 12, kl. 14.00 16.05 Ledamöter: Elisabeth Iregren (V), ordförande Solveig Ekström Persson (S), ledamot Lars

Läs mer

Socialnämnden

Socialnämnden Socialnämnden 2011-12-13 96 Plats och tid Hjernet, 2011-12-13 kl. 13.00 13.20 Beslutande Helena Vilhelmsson (C), ordförande Johan Lundkvist (NP) Therese Hoikkala (V), tj ersättare för vakant (M) Nils Holmberg

Läs mer

Sammanträdesprotokoll. Ärendeförteckning

Sammanträdesprotokoll. Ärendeförteckning 2013-01-30 Ärendeförteckning 1 Sammanträdets öppnande...2 2 Val av protokollsjusterare...2 3 Godkännande av dagordning...2 4 Godkännande av föregående protokoll...2 5 Ombyggnad av K1, återkallande av ärende...3

Läs mer

onsdagen den 17 mars kl torsdagen den 18 mars kl

onsdagen den 17 mars kl torsdagen den 18 mars kl KOMMUN 2010-03-17 2010-03-18 1 (9) Kommunstyrelsens arbetsutskott / bokslutsberedning Plats och tid Sessionssalen, Norbergsvägen 19 onsdagen den 17 mars kl. 08.30 16.45 torsdagen den 18 mars kl. 08.15

Läs mer

Utveckling av närvård - samarbete mellan Uppsala kommun och Landstinget

Utveckling av närvård - samarbete mellan Uppsala kommun och Landstinget Uppsala KOMMUN KONTORET FÖR BARN, UNGDOM OCH ARBETSMARKNAD Handläggare Datum Susanne Platerud 2012-04-03 Diarienummer BUN-2012-0083 Barn- och ungdomsnämnden Utveckling av närvård - samarbete mellan Uppsala

Läs mer

ENHETEN FÖR REGIONAL UTVECKLING. Avsiktsförklaring. om samverkan kring nyanlända flyktingars etablering

ENHETEN FÖR REGIONAL UTVECKLING. Avsiktsförklaring. om samverkan kring nyanlända flyktingars etablering ENHETEN FÖR REGIONAL UTVECKLING Avsiktsförklaring om samverkan kring nyanlända flyktingars etablering 1 Avsiktsförklaring om samverkan kring flyktingmottagning i Västmanlands län Kommunerna i Västmanlands

Läs mer

Evidensbaserad praktik inom socialtjänsten till nytta för brukaren (SOU 2008:18)

Evidensbaserad praktik inom socialtjänsten till nytta för brukaren (SOU 2008:18) YTTRANDE Vårt dnr 08/2336 Styrelsen 2008-09-26 Ert dnr S2008/2789/ST Avd för vård och omsorg Gigi Isacsson Socialdepartementet 103 33 STOCKHOLM Evidensbaserad praktik inom socialtjänsten till nytta för

Läs mer

Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum Kommunkontoret, Surahammar Måndagen den 18 augusti 2014, klockan

Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum Kommunkontoret, Surahammar Måndagen den 18 augusti 2014, klockan Plats och tid Beslutande Kommunkontoret, Surahammar Måndagen den 18 augusti 2014, klockan 13.00-15.15 Britt-Inger Fröberg (S) ordförande Tobias Nordlander (S) Patrik Boström (S) Kennet Hedlund (S) Christina

Läs mer

Andreas Trygg (V) Jenny Adolphson (C)

Andreas Trygg (V) Jenny Adolphson (C) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (5) Plats och tid Rådhuset, Köping, kl 08.30 10.45 ande Elizabeth Salomonsson (S) ordförande Roger Eklund (S) v ordförande Andreas Trygg (V) Ola Saaw (M) Jenny Adolphson (C) Övriga

Läs mer

Vård- och omsorgsutskottet

Vård- och omsorgsutskottet Sida 1/8 Plats och tid Kommunhuset, lokal Strået, kl. 13.30 15.00 Ajournering 14.42-14.50 Beslutande Ersättare Övriga deltagare Karl-Erik Kruse (S), ordförande Eva Olofsson (C), vice ordförande Ingrid

Läs mer

Datum. Ersättare Carl-Inge Westberg (S), Köpings kommun Yvonne Ericsson (M), Kungsörs kommun Karin Olovson, Arbetsförmedlingen

Datum. Ersättare Carl-Inge Westberg (S), Köpings kommun Yvonne Ericsson (M), Kungsörs kommun Karin Olovson, Arbetsförmedlingen Plats och tid Forum, Västra Långgatan 2, Köping kl. 13.00 14.10 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (5) ande Övriga deltagande Shpetim Pirraku (S), Region Västmanland, ordförande Andreas Trygg (V), Köpings kommun

Läs mer

Kultur- och Fritidsnämnden 2004-08-23 1 (10) Kommunhuset rum 293, kl 13.15-17.00. Aimo Konttinen Peter Bökman

Kultur- och Fritidsnämnden 2004-08-23 1 (10) Kommunhuset rum 293, kl 13.15-17.00. Aimo Konttinen Peter Bökman Kultur- och Fritidsnämnden 2004-08-23 1 (10) Plats och tid Kommunhuset rum 293, kl 13.15-17.00 Beslutande Olle Berg Aimo Konttinen Peter Bökman Hans Molin Birgitta Ringshagen Solveig Mäkinen Charlotte

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Regionförbundets styrelses arbetsutskott Sammanträdesdatum (7)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Regionförbundets styrelses arbetsutskott Sammanträdesdatum (7) 2011-03-09 1 (7) Plats och tid Onsdag den 9 mars kl. 08.50 09.00 Plats ande Ledamöter Glasriket, Videum Science Park, P G Vejdes väg 15, Växjö Roland Gustbée (m) ordförande Carina Bengtsson (c) Suzanne

Läs mer

Möte med Samverkansnämndens arbetsutskott

Möte med Samverkansnämndens arbetsutskott Möte med Samverkansnämndens arbetsutskott : 2015-11-12 Plats: Närvarande: Landstingshuset, Karlstad Marie-Louise Forsberg-Fransson, Region Örebro län Vivianne Macdisi, Landstinget i Uppsala län Fredrik

Läs mer

Stödstrukturer för kvalitetsutveckling och främjande av evidensbaserad praktik i Västernorrlands län

Stödstrukturer för kvalitetsutveckling och främjande av evidensbaserad praktik i Västernorrlands län Stödstrukturer för kvalitetsutveckling och främjande av evidensbaserad praktik i Västernorrlands län (S.k. plattformsarbete) Presentation av nuläge 2011 09 02 Bakgrund till stärkta regionala stödstrukturer

Läs mer

Sammanträdesrum Mälaren, Regionhuset, Västerås

Sammanträdesrum Mälaren, Regionhuset, Västerås PROTOKOLL 11 Organ Plats Strategisk regional beredning Sammanträdesrum Mälaren, Regionhuset, Västerås Tidpunkt Fredagen den 2 juni 2017 Ledamöter Denise Norström (S), Ordförande Lena Johansson (S) Tommy

Läs mer

Tommy Bernevång-Forsberg (KD), ordförande. Dag Thulin (M) Rigmor Holmqvist Ödman (S)

Tommy Bernevång-Forsberg (KD), ordförande. Dag Thulin (M) Rigmor Holmqvist Ödman (S) JÖNKÖPINGS KOMMUN Valnämnden SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2014-12-09 1 Plats och tid Kajutan, Rådhuset, Jönköping, kl. 11.00 11.45 Beslutande Tommy Bernevång-Forsberg (KD), ordförande Åke Johansson (C) 1:e vice

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-08-18 1 (9) Plats och tid Sammanträdesrum Häverö, kl 09.00-09.55 ande Övriga deltagande Kjell Jansson (M), ordförande Berit Jansson (C) Hans Andersson (FP) Olle Jansson

Läs mer

Datum. Ersättare Margareta Karlsson (M), Kungsörs kommun Ann Avdic (V), Arboga kommun Ivan Arancibia Silva (S), Landstinget Västmanland

Datum. Ersättare Margareta Karlsson (M), Kungsörs kommun Ann Avdic (V), Arboga kommun Ivan Arancibia Silva (S), Landstinget Västmanland Samordningsförbundet Västra Mälardalen SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (8) Plats och tid ande KS-salen, Rådhuset, Smedjegatan 5, Arboga kl 13:25 15:45 Görel Nilsson (S), Kungsörs kommun, ordförande Andreas Trygg

Läs mer

Bevis om att justerat protokoll är anslaget. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden 1 (13) 2014-10-01. Kommunhuset, Västervik 1 oktober kl. 09.00 11.

Bevis om att justerat protokoll är anslaget. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden 1 (13) 2014-10-01. Kommunhuset, Västervik 1 oktober kl. 09.00 11. 1 (13) Plats och tid Beslutande Kommunhuset, Västervik 1 oktober kl. 09.00 11.20 Peter Johansson (M) ordf. Malin Sjölander (M) Tanja Pålsson (M) tjg.ers Marianne Båtman (M) Ronny Pettersson (S) tjg.ers

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kultur- och fritidsnämnden 2019-06-19 1 () Plats och tid KS-salen, Kommunhuset, klockan 15.00 15.40 Vissa personuppgifter kan vara raderade p g a gällande lag. Beslutande Hanna Lostelius (C) ordf Owe Nilsson

Läs mer

Protokoll från sammanträde med sociala styrgruppen

Protokoll från sammanträde med sociala styrgruppen från sammanträde med sociala styrgruppen Tid: Torsdag den 30 oktober 2014, kl. 11.30-13.15 Sammanträdet sker i anslutning till heldagskonferensen Gör Göteborg Jämlikt som styrgruppen deltar i. Plats: Svenska

Läs mer

Gunnar Karlsson (C) och Niklas Magnusson (M) Kommunchefen Tommy Jansson och kommunsekreterare Eva Kristina Andersson.

Gunnar Karlsson (C) och Niklas Magnusson (M) Kommunchefen Tommy Jansson och kommunsekreterare Eva Kristina Andersson. Kommunstyrelsen 1 (5) Plats och tid Centrumgården, Karlavägen 1, Kungsör, måndagen den 26 oktober 2009, klockan 17.00-17.45. Beslutande Per Strengbom (S), ordförande, Margareta Johansson (S), Rolf Lindgren

Läs mer

Landstinget och kommunerna i Västmanlands län. Upprättat i 11 ex av vilka parterna tagit varsitt

Landstinget och kommunerna i Västmanlands län. Upprättat i 11 ex av vilka parterna tagit varsitt Dokumentnamn: Samverkansavtal för gemensam nämnd för hjälpmedelsverksamheten och andra samverkansfrågor mellan Landstinget Västmanland och kommunerna i Västmanlands län f o m 2007-01-01 Dok.nr/Ref.nr/Diarienr:

Läs mer

Regiondirektörens instruktion

Regiondirektörens instruktion INSTRUKTION Gäller för Region Jönköpings län Enhet Regiondirektörens instruktion 1. Regiondirektörens uppdrag Regiondirektören är Region Jönköpings läns ledande tjänsteman och förvaltningschef och därmed

Läs mer

FÖRSTÄRKT BASFINANSIERING AV FOURUM S VERKSAMHET 2016

FÖRSTÄRKT BASFINANSIERING AV FOURUM S VERKSAMHET 2016 FÖRSTÄRKT BASFINANSIERING AV FOURUM S VERKSAMHET 2016 Bakgrund: Utvecklingspartnerskapet FoUrum ägs av länets 13 kommuner. FoUrums startade sin verksamhet 2010 och organiseras i Kommunal utveckling i Region

Läs mer

Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum (7) Sessionssalen, Kommunkontoret, Surahammar Måndag , klockan 18.

Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum (7) Sessionssalen, Kommunkontoret, Surahammar Måndag , klockan 18. Kommunfullmäktige 2008-08-18 1 (7) Plats och tid Sessionssalen, Kommunkontoret, Surahammar Måndag 2008-08-18, klockan 18.00 18-30 Beslutande Christina W Jansson (S) ordförande Anders Tollin (S) Kerstin

Läs mer

Tommy Bernevång-Forsberg (KD), ordförande

Tommy Bernevång-Forsberg (KD), ordförande JÖNKÖPINGS KOMMUN Valnämnden SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2015-11-16 1 Plats och tid Kajutan, Rådhuset, Jönköping, kl. 13.30 15.15 Beslutande Tommy Bernevång-Forsberg (KD), ordförande Åke Johansson (C) 1:e vice

Läs mer

Avtal om kommunernas övertagande av hemsjukvård från landstinget

Avtal om kommunernas övertagande av hemsjukvård från landstinget ARBOGA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum 2013-03-05 Blad 7 Ks 26 Au 24 Dnr 205/2011-777 Avtal om kommunernas övertagande av hemsjukvård från landstinget Kommunfullmäktige beslutade

Läs mer

Jan Johansson, ersättare, Landstinget Västmanland Torsten Jansson, ersättare, Norbergs kommun Jonas Wells, samordnare Ulla Långbacka, sekreterare

Jan Johansson, ersättare, Landstinget Västmanland Torsten Jansson, ersättare, Norbergs kommun Jonas Wells, samordnare Ulla Långbacka, sekreterare Sida Sammanträdesdatum 2010-04-15 1 Plats och tid Lindgården i Fagersta, kl 13.00-15.50 ande Pratima Åslund, ordförande, Norbergs kommun Jarl-Olof Lundstedt, vice ordförande, Landstinget Västmanland Helena

Läs mer

KALLELSE VÅRD- OCH OMSORGSBEREDNINGEN Datum: fredag 2 december 2011 Tid: kl 13.30 ca 17.00 Plats: VKL, Västerås Lokal: Långsvan

KALLELSE VÅRD- OCH OMSORGSBEREDNINGEN Datum: fredag 2 december 2011 Tid: kl 13.30 ca 17.00 Plats: VKL, Västerås Lokal: Långsvan 2011-11-24 1(1) KALLELSE VÅRD- OCH OMSORGSBEREDNINGEN Datum: fredag 2 december 2011 Tid: kl 13.30 ca 17.00 Plats:, Västerås Lokal: Långsvan 1/ Mötets öppnande. 2/ Förslag till ärendelista. 3/ Uppföljning

Läs mer

Arbetsutskottets förslag till beslut

Arbetsutskottets förslag till beslut Landstingsstyrelsens arbetsutskott PROTOKOLL DATUM DIARIENR 2011-03-22 LS-LED11-025 60 Avsiktsförklaring avseende fungerande kollektivtrafik vid Arbetsutskottets förslag till beslut 1. Landstingsstyrelsen

Läs mer

Styrelsen för Sjukhuset i Varberg 44-54

Styrelsen för Sjukhuset i Varberg 44-54 Protokoll Sammanträdesdatum 2007-04-17 Styrelsen för Sjukhuset i Varberg 44-54 Tid: Tisdagen den 17 april 2007, kl 09:00-12:40 Plats: Sjukhuset i Varberg, konferensrummet, arbetsterapin Ledamöter Christer

Läs mer

Trafiknämnden. Plats: Vidöstern, Region Kronoberg, Nygatan 20, Växjö. Ordförande... Justerare. Datum: Tid: 09:00-10:40

Trafiknämnden. Plats: Vidöstern, Region Kronoberg, Nygatan 20, Växjö. Ordförande... Justerare. Datum: Tid: 09:00-10:40 Trafiknämnden Datum: 2018-11-08 Tid: 09:00-10:40 Plats: Vidöstern, Region Kronoberg, Nygatan 20, Växjö Ledamöter Peter Freij (S) (ordförande) Fanny Battistutta (V) (vice ordförande) Sven Sunesson (C) (2:e

Läs mer

Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum (14) Kommunkontoret, Surahammar Måndagen den 4 juni 2007, klockan

Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum (14) Kommunkontoret, Surahammar Måndagen den 4 juni 2007, klockan 2007-06-04 1 (14) Plats och tid Beslutande Kommunkontoret, Surahammar Måndagen den 4 juni 2007, klockan 13.00 16.10 Anders Tollin (S), Ordförande Leif Carlberg (S) Anders Rydell (S) Kerstin Nyhlén (S)

Läs mer

Konferensrummet, Vårdcentralen Västra Vall, Varberg

Konferensrummet, Vårdcentralen Västra Vall, Varberg PROTOKOLL PRIMÄRVÅRDSNÄMNDEN VARBERG 1-16 Tid: Måndag 20 januari 2003 kl 15:00-17:00 Plats: Konferensrummet, Vårdcentralen Västra Vall, Varberg Närvarande: ledamöterna ersättarna tjänstemännen Karl-Gunnar

Läs mer

Sammanträdesprotokoll. Ärendeförteckning 2014-03-24

Sammanträdesprotokoll. Ärendeförteckning 2014-03-24 2014-03-24 Ärendeförteckning 13 Sammanträdets öppnande... 2 13a Val av protokollsjusterare... 2 13b Godkännande av dagordning... 2 13c Godkännande av föregående protokoll... 2 13d Kvarstående ärenden,

Läs mer

Modell för långsiktig samverkan mellan regional och nationell nivå för lokal nytta

Modell för långsiktig samverkan mellan regional och nationell nivå för lokal nytta Modell för långsiktig samverkan mellan regional och nationell nivå för lokal nytta Möte med Socialchefer i GR 30/11 2017 (Camilla Wiberg, Socialstyrelsen och ) Anneli Jäderland, Sveriges kommuner och Landsting

Läs mer

Plats och tid 1 (4) Sommarhagen Arbetsförmedlingen Östersund kl Försäkringskassan Kommunerna Landstinget Arbetsförmedlingen

Plats och tid 1 (4) Sommarhagen Arbetsförmedlingen Östersund kl Försäkringskassan Kommunerna Landstinget Arbetsförmedlingen PROTOKOLL från styrelsemöte 2011-09-19 Plats och tid 1 (4) Sommarhagen Arbetsförmedlingen Östersund kl 09-12 Försäkringskassan Kommunerna Landstinget Arbetsförmedlingen Per Sundin Torsten Medalen, ord

Läs mer

Stockholms läns landsting 1 (2)

Stockholms läns landsting 1 (2) r Stockholms läns landsting 1 (2) Landstingsrådsberedningen SKRIVELSE 2013-04-10 LS 1301-0131 LANOSTINGSSTYBaSEN Landstingsstyrelsje J 3 '04* 2 3 0 0 Ö 0 5 Riktad nyemission av aktier i Mälardalstrafik

Läs mer

... Agneta Fleismark ANSLAG/BEVIS. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Norra Västmanlands Samordningsförbund

... Agneta Fleismark ANSLAG/BEVIS. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Norra Västmanlands Samordningsförbund Sida Sammanträdesdatum 2012-09-13 1 Plats och tid Sala kommun, kl 09.00-16.00 ande Agneta Fleismark, ordförande, Landstinget Västmanland Roger Ingvarsson, ledamot Skinnskattebergs kommun Eva Pålsson, ledamot

Läs mer

Beslutsärenden till landstingsstyrelsen

Beslutsärenden till landstingsstyrelsen KALLELSE Datum 2015-10-14 Sida 1(6) Landstingsstyrelsen Marie Nilsson Till landstingsstyrelsens ledamöter Till ersättare för kännedom Landstingsstyrelsen Datum Onsdag 14 oktober 2015 Tid Kl 13.15 Plats

Läs mer

Politisk samverkansberedning

Politisk samverkansberedning Protokoll från Politisk samverkansberedning Tid och plats Torsdagen den 4 september 2014 10.00-16.00, Sunderbyns Kurs- och konferens Landstinget Kent Ögren (S) Britt Westerlund (S) Dan Ankarholm, (NS)

Läs mer

Anders Rydell, ersättare, Landstinget Västmanland Richard With, ersättare, Surahammars kommun Jonas Wells, samordnare Ulla Långbacka, sekreterare

Anders Rydell, ersättare, Landstinget Västmanland Richard With, ersättare, Surahammars kommun Jonas Wells, samordnare Ulla Långbacka, sekreterare Sida Sammanträdesdatum 2011-11-24 1 Plats och tid Fagersta kommunhus Norbergsvägen 19, kl 13.15-16.00 ande Agneta Fleismark, ordförande, Landstinget Västmanland Kauko Leppälä, ledamot, Arbetsförmedlingen

Läs mer

Regionstyrelsen 2014-03-28

Regionstyrelsen 2014-03-28 2014-03-28 kl 11.00-13.00, CFL, Söderhamn Sven-Åke Thoresen, S, ordf Lena Roos, M, 1:e v ordf Stig Eng, C, 2:e v ordf Eva Tjernström, S Carina Blank, S Magnus Jonsson, S Marie-Louise Dangardt, S Yoomi

Läs mer

Socialnämnden

Socialnämnden Socialnämnden 2011-04-12 28 Plats och tid Hjernet, 2011-04-12 kl 13:00-14:00 Beslutande Helena Vilhelmsson (C), ordförande Johan Lundkvist (NP) Mats Björck (M) Nils Holmberg (KD) Bengt Nilsson (FP), tj

Läs mer