Minnesanteckningar från möte i Lärande på arbetsplatsnätverket

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Minnesanteckningar från möte i Lärande på arbetsplatsnätverket"

Transkript

1 sregionens kommunalförbund LPA-nätverket 15 oktober Minnesanteckningar från möte i Lärande på arbetsplatsnätverket Tid: Onsdag 4 oktober kl Plats: Anders Personsgatan 8, Ledamöter Staffan Lindroos, Ordförande Awas Karim Bengt Bohm Börje Carlsson Marie Ekberg Laila Gordon von Hacht Gunhild Karlsson Jens Kultje Jessica Thompson Christina Sandström Martin Frejinger Tommy Johansson Bonny Wernersson Ragnar Hartelius Avichai Arbiv Lars Andersson Ronny Forsgren Susanne Krook Anna Engström Pär Holmertz Margaretha Allen, Sekreterare Tjörn Alingsås Härryda Härryda Kungsbacka Kungsbacka Kungälv GR Ärendelista 1. Presentationsrunda och föregående anteckningar 2. YRK-IN Ett nytt ESF-projekt på GR Lisa Sipari GR Det omfattande ESF-projektet Plug-In har gått i mål. I projektet YRK-IN vill man jobba vidare med de erfarenheter som har tagits fram via PLUG-IN. Yrkesutbildningarnas attraktivitet är i centrum. SKL sökte medel från ESF mot inriktningen IM. Rent praktiskt är GR igång i en analysfas. Det är dags att se vilka som vill vara med. I genomförandet kan vi börja jobba med delprojekt. Vi kan starta i max fyra kommuner. Projektet är inte lika omfattande som Plug-IN. Utöver GR ingår Region Gävleborg, Region Jämtland- Härjedalen och X.

2 sregionens kommunalförbund Vad skulle vara ett bra fokus? Samarbetet mellan IM och yrkesutbildningen har varit väldigt positivt inom PLUG-IN. Fokus ska vara på att det blir mera motiverande att vara i skolan. T ex att utbildningen innehåller mer än bara språk för utlandsfödda elever. Det har varit mycket arbete med IMSPRINT i PLUG-IN för att öppna upp fler vägar genom systemet. Vad fungerar? Individcentrerat arbetssätt med samverkan, flexibilitet, bemötande, koll och uppföljning. Och ett holistiskt förhållningssätt. Formerna är fyra delprojekt omfattande ett år var. Högsta möjliga ersättning är kr. Det ska finansiera 1,1 tjänst fördelat på två personer. Det förutsätter medfinansiering med medarbetares tid; ca 85 % medarbetare och 20 % administration på ett ungefär. Det bygger på en schablonersättning om kr från ESF. räknas som resten av landet medan Stockholm har en annan schablon. Se dessa medel som en extra skjuts. Det handlar mera om arbetade timmar. Fler detaljer kommer. Det kan vara en hävstång för kvalitetsutveckling även inom IM. Ansökan kommer att ligga öppen från oktober. Information skickas ut inom kort. Google Forms. Ganska snabbt går vi vidare med intresset. Fråga: Har man lyckats få fler igenom systemet genom Plug-In? Svar: I andra vändan jobbades det mycket med de nyanlända och där är det svårt att se resultat. I Plug-In har det varit över 100 kommuner så det är svårt att ge generella svar. Det har ingått både förebyggande arbete och efter avhopp. Diskussion: Katrinelund har 40 IM YRK elever på VO. De läser svenska, engelska, matte, Grundläggande vård och omsorg samt 8 veckor apl. De läser de flesta ämnen och även språk. Deras Individuella val är planerat. De blir ofta behöriga under det året. Nu finns det 25 platser på IMPRO med inkluderade elever. Där är det kö. har tre kategorier elever som skulle kunna samläsa i vissa ämnen; IMYRK, IMPRO och behöriga elever. Det är inte så stor skillnad mellan eleverna. Men det finns väldigt duktiga elever som inte är behöriga. IM-elever på VO går bredvid och ska inte göra någon syssla. Det finns en IMSPRINT variant där det finns en intresseinriktning som är vård. De går ut samtidigt. De söker sedan till IMYRK och då kan man inte ha kvar samma upplägg. Staten fördelar ut 500 miljoner till kommunerna för att öka behörigheten samt 150 miljoner till IM under hösten Se Skolverkets sida om vilket stöd som man kan använda sig av. Elever hoppar också av skolan för att de måste jobba. 3. Regional gymnasiesamverkan -Ansökningsläget för gymnasieprogrammen vid reservantagningen med särskilt fokus på yrkesprogrammen. Presentation av aktuell statistik och reflektioner på det.

3 sregionens kommunalförbund Skolan har en större andel yrkeselever än tidigare år. BA ökar med 10 elever. EE ökar med 10 elever. Katrinelund har fyllt alla platser med mera stabilt underlag. Fler förstahandsval. 80 elever går på skolförlagd utbildning och 25 elever som lärling. Lindholmen har ökat söktryck på alla program. IN har två fulla klasser samt IMYRK. VF har en hel klass som inte kommer in på grund av platsbrist. EE har inte ökat lika mycket (100 elever). Teknik går som tåget och öppnade en klass till. Fyra inriktningar. Härryda Skolan har på HA preparand 20 i förstahand i kö. Det fanns inte plats på skolan. FT startade inte i år. BF har gått från 16 till 22 elever. FT kommer att starta lärling. EE har inte lika många men det fanns reserver. Antagningspoängen har höjts. BA går som tåget och kanske startar lärling nästa år. Eventuellt startar en parallell nästa år. EE har en liten ökning. FT har ökat kanske för att man har satsat på lärling. IMY levererar också. Lärling har inneburit fler inriktningar. 13 är ute på lärlingsutbildning. Lärlingselever på VO har gått upp från 4 till 10. Nu är det 21 elever totalt. Fler elever går som lärling på alla program. Lägst söktryck är det på RL. Svårast för elever på HA. Fyra elever från går finsnickeri, kanske mot båt. Skolan får lärare från Uddevalla. Lärlingsklassen har en högre nivå. 4. Rapport om gymnasial yrkesutbildning 2017 inom GR -När ska vi samla in uppgifter om yrkesutgångar och hur? -Hur kan vi förbättra reflektionerna inför nästa år i samverkan med lokala programråd m fl? Margaretha skickar ut förfrågan i november om yrkesutgångar samt om vad de lokala programråden anser om sina program. Härryda EE företagen ringer och frågar efter eleverna. HAs programråd är inte så aktivt. Lars var med på regionalt möte för Installatörsföretagen på GR förra veckan. Lars kan föredra regionala programråd. Aktuellt tema till nästa gång: Ta upp fråga till lokala programråd. Det ska finnas en plan för digital kompetens fram till sommaren 2018 anpassat efter vad yrket kräver, alltså en digital kompetensutvecklingsplan. Denna ska utgå från den nationella IT-strategin. Vad är det eleverna förväntas lära sig? När lärarna besöker eleverna kunde den frågan ställas. Kan frågan också tas upp i de lokala programråden? De unga kan detta rätt så bra. Men de har en ganska låg it-kompetens i en vanlig hederlig programvara. Kan vi få lite inspiration vid näsa möte? T ex av Carl Heath som arbetar med digitalisering.

4 sregionens kommunalförbund -Analys av orsakerna till att elever inte väljer yrkesutbildning, initiativ från Tjörn Eventuell återkoppling om detta uppdrag. En trend var att fler högutbildade flyttar till Tjörn och det kan påverka elevers val till att öka mot högskoleförberedande program. -Kort rapport från College Väst Margaretha lämnade kort rapport från ESF-projektet College Väst. 5. Aktuella insatser för nyanlända med koppling till yrkesutbildning Skolan har elever som inte är behöriga ännu. Lindholmen har fem killar som har varit här max 2 år. De har klarat sin behörighet på kort tid. Det finns också IMSPRINT med koppling till NA. De tänker sig ofta en fortsättning med yrken inom vård. Ibland är det en smartare väg att gå via VO. Lindholmen har oftast eleverna på IN. Det kan vara jobbigt för dem under det första året. Det är så mycket utanför skolan som de har fullt upp med. T ex paniken över att kunna försörja dem som är kvar i hemlandet. De har extrajobb. VVS har inte så många nyanlända. Migrationsverket förstår inte hur studieplanerna ser ut. Tänk på att skriva tydligt hur lång studieplanen är, då myndigheten fattar beslut utifrån denna. Skolan har nyanlända på IMSPRINT, IMYBA och IMYFT. Ett arbetslag arbetar numera kring eleverna. IMY läste tidigare både grundskolekurser och gymnasiekurser. Nu är det bara grundskolekurser. Eleverna läser i en studiehall. BA är ute i arbetslivet under två veckor och inne en vecka. De andra nationella programmen har tagit emot dem som bedömdes klara programmen men som inte hade språket. Ett trettiotal elever går integrerat. En del får gå tillbaka till SPRINT. Cirka 90 SPRINT-elever går på skolan nu. 6. Hur går det för Svensk Gymnasielärling reflektioner från anordnare av denna form. Sköts upp till nästa möte 7. Future Skills Lena Sjöstrand, GR Lena lämnade en uppdatering om hur det ska se ut på mässan. Det är jättesvårt att genomföra en sådan här aktivitet för första gången. Redan börjar tankarna snurra inför 2018 och Nästan 100 gymnasieskolor är med på Gymnasiedagarna. Två vägledarmontrar blir det. En i börja och en i slutet. Språkguiderna finns med även i år. Nu kan man boka in grupper i förväg. Kartor över vad ett program kan leda till kommer att finnas. Dessa trycks nu upp. Det är sjuttonde året som vi erbjuder Gymnasiemässa på Svenska mässan. Regionens största föräldramöte ska genomföras. 44 utställare är med i Future skills på ett eller annat sätt. Vi började med planeringen i maj. De stora viktiga branscherna finns med. Vård, Bygg, Fordon, Måleri, m fl. Det finns också ett utbildningstorg med vuxenutbildning och YH-utbildningar samt

5 sregionens kommunalförbund Chalmers. Vad händer efter gymnasiet? Skola arbetslivstorget finns med mest för målgruppen skolpersonal. Generationsmötet genomförs för pensionärer. På onsdagen finns det fem hungriga företag som erbjuder sommarjobb och extrajobb samt för arbetssökande. Scandic, Max, s stad, Idrott utan gränser samt ett företag till elever är anmälda. Sfi-elever är också inbjudna. Var finns jobbmöjligheterna? Föräldrar får veta vad som kan hända sedan. Samhällsutmaningarna kring kompetensförsörjning är stora. Vi bidrar till att synliggöra yrkena. Hur ska de kunna välja när de inte vet vad det finns? Det finns en handledning för att förbereda eleverna framförallt i år 8. Övningar under mässan och efter mässan. Vem är jag och hur ser det ut? Nyheter: Föräldramötet Tisdag och onsdag kväll. Kunskap om arbetsmarknaden. Micke Gunnarsson. En syv som informerar om vilka möjligheter det finns. Skolverket medverkar. Arbetsförmedlingen kommer också att vara där. IMSPRINT för en introduktion till arbetslivet. Nästa år kommer det nog att vara två ingångar, så att alla inte kommer in via Gymnasiemässan. Det räcker inte att jobba med elever i år 8 eller 9. Svensk gymnasielärling kommer att finnas i Skola-Arbetslivets yta. Skolverkets broschyr Gymnasiemytologin delades ut. Den kommer också att delas ut under mässan. 8. Tematisk diskussion Tema inför mötet Stöd, attityder och handledning (lärarrollen framöver) Hur möter vi ungdomarna framöver via en ny yrkeslärarroll och digitalisering? Det kanske börjar med psykisk ohälsa. Många mår dåligt idag och då orkar man inte med skolan. Stressnivån bland flickor är hög även om pojkarna kan ha ångest. Livet utanför skolan påverkar. Det kanske inte är skolsituationen som påverkar. Det handlar inte bara om vad skolan gör. Om man går tillbaka till grundskolan, har de då fått den hjälp de behöver? Kan det handla om lärarutbildningen? Lärarlönerna kan ha påverkat vilka som utbildar. Föräldrainflytandet är också viktigt. Hur bör ledarrollen i skolan ut numera? Vi har motvilligt accepterat individuella löner. När det kommer till fackliga diskussioner då är lärarna eniga. Alla är bra och ska ha lika löner. Det sitter i väggarna. Lärarbristen är stor. Hur kan vi stötta dem som ska bli lärare? Budgetproblem finns eftersom lärarlönerna har ökat. Inbjudan, anteckningar och övrigt material från LPA-nätverkets möten återfinns på GR Utbildnings webbsida /Margaretha Allen Sekreterare

6 sregionens kommunalförbund

Minnesanteckningar från möte i Lärande på arbetsplatsnätverket

Minnesanteckningar från möte i Lärande på arbetsplatsnätverket sregionens kommunalförbund LPA-nätverket 8 december Minnesanteckningar från möte i Lärande på arbetsplatsnätverket Tid: Fredag 8 december 9.00-12.00. Plats för mötet: Hällsnäs konferens, Mölnlycke Ledamöter

Läs mer

Minnesanteckningar från möte i Lärande på arbetsplatsnätverket

Minnesanteckningar från möte i Lärande på arbetsplatsnätverket LPA-nätverket 24 maj Minnesanteckningar från möte i Lärande på arbetsplatsnätverket Tid: Onsdag den 3 maj kl. 13-16 Plats för mötet: Anders Personsgatan 8, Ledamöter Staffan Sjölund, Ordförande Jenny Tydén

Läs mer

Minnesanteckningar från möte i Lärande på arbetsplatsnätverket

Minnesanteckningar från möte i Lärande på arbetsplatsnätverket LPA-nätverket 10 april 2015 Minnesanteckningar från möte i Lärande på arbetsplatsnätverket Tid: Fredag 17 april 2015, kl 13.00-16.00. Lunch från 12.00 Plats: At Work, Johan på Gårdas gata 5, Ledamöter

Läs mer

Minnesanteckningar från möte i Lärande på arbetsplatsnätverket

Minnesanteckningar från möte i Lärande på arbetsplatsnätverket Lärande på arbetsplatsnätverket 22 september Minnesanteckningar från möte i Lärande på arbetsplatsnätverket Tid: Fredag 19 september, 13.00-16.00 Plats: GR, Lokal Hållö (260), Ledamöter Staffan Sjölund,

Läs mer

Minnesanteckningar från möte i Lärande på arbetsplatsnätverket

Minnesanteckningar från möte i Lärande på arbetsplatsnätverket sregionens kommunalförbund LPA-nätverket 27 mars Minnesanteckningar från möte i Lärande på arbetsplatsnätverket Tid: Torsdag 2 mars 9.00-12.00. Plats: Anders Personsgatan 8, Ledamöter Staffan Sjölund,

Läs mer

Minnesanteckningar från möte i Lärande på arbetsplatsnätverket

Minnesanteckningar från möte i Lärande på arbetsplatsnätverket sregionens kommunalförbund LPA-nätverket 25 oktober 2015 Minnesanteckningar från möte i Lärande på arbetsplatsnätverket Tid: Måndag 12 oktober 13-16 Plats: GR, Anders Personsgatan 8, Ledamöter Staffan

Läs mer

Minnesanteckningar från möte i Lärande på arbetsplatsnätverket

Minnesanteckningar från möte i Lärande på arbetsplatsnätverket sregionens kommunalförbund LPA-nätverket 16 maj Minnesanteckningar från möte i Lärande på arbetsplatsnätverket Tid: Måndag 16 april kl. 13.00-16.00 Plats för mötet: GR Lokal Sjuan Ledamöter Staffan Lindroos,

Läs mer

Anteckningar. Lärande på arbetsplatsnätverket. 1. Nytt kring introduktionsprogrammen NÄRVARANDE

Anteckningar. Lärande på arbetsplatsnätverket. 1. Nytt kring introduktionsprogrammen NÄRVARANDE Anteckningar NÄRVARANDE Börje Carlsson/Marie Ekberg, Göteborg Bengt Bohm, Göteborg Gunhild Karlsson, Göteborg Christina Sandström, Härryda Annika Fjelkner, Härryda (medverkande) Anders Thorstensson, Härryda

Läs mer

Minnesanteckningar från möte i Lärande på arbetsplatsnätverket

Minnesanteckningar från möte i Lärande på arbetsplatsnätverket sregionens kommunalförbund LPA-nätverket 10 december Minnesanteckningar från möte i Lärande på arbetsplatsnätverket Tid: Torsdag 1 december, kl. 13.00-16.00 Plats: Lokal View, Gothia Towers våning 28,

Läs mer

Minnesanteckningar från möte i Lärande på arbetsplatsnätverket

Minnesanteckningar från möte i Lärande på arbetsplatsnätverket sregionens kommunalförbund LPA-nätverket 26 februari 2015 Minnesanteckningar från möte i Lärande på arbetsplatsnätverket Tid: Torsdag 5 februari 2015, kl 13.00-16.00. Plats: Ledamöter Staffan Sjölund,

Läs mer

Minnesanteckningar. Lärande på arbetsplatsnätverket. 1. Föregående mötes anteckningar NÄRVARANDE:

Minnesanteckningar. Lärande på arbetsplatsnätverket. 1. Föregående mötes anteckningar NÄRVARANDE: NÄRVARANDE: Börje Carlsson, Göteborg Bengt Bohm, Göteborg Gunhild Karlsson, Göteborg Anita Attestål, Göteborg/Skolverket Kristina Sandström, Härryda Tommy Johansson, Sari Jehkonen, Kungälv Lars Andersson,

Läs mer

Gymnasiedagarna & Future Skills 2019

Gymnasiedagarna & Future Skills 2019 Information till dig som är vårdnadshavare Gymnasiedagarna & Future Skills 2019 Regionens viktigaste mötesplats för dig som ska göra ett studie- eller yrkesval Filmen kan även nås direkt på vår Youtube-kanal:

Läs mer

Anteckningar från möte i Lärande på arbetsplatsnätverket

Anteckningar från möte i Lärande på arbetsplatsnätverket sregionens kommunalförbund LPA-nätverket 28 oktober Anteckningar från möte i Lärande på arbetsplatsnätverket Tid: Måndag 26 september. Möte 13.00-16.00 Plats: Lokal Femman, Anders Personsgatan 8, Ledamöter

Läs mer

Gymnasial utbildning i Göteborgsregionen. Rapport om gymnasialt utbud i gymnasieskolan och vuxenutbildningen i Göteborgsregionen under 2018

Gymnasial utbildning i Göteborgsregionen. Rapport om gymnasialt utbud i gymnasieskolan och vuxenutbildningen i Göteborgsregionen under 2018 Gymnasial utbildning i Göteborgsregionen Rapport om gymnasialt utbud i gymnasieskolan och vuxenutbildningen i Göteborgsregionen under 2018 Syfte 8 2 Att presentera en samlad bild av gymnasieskolans utbud

Läs mer

Minnesanteckningar från möte i Gymnasienätverket

Minnesanteckningar från möte i Gymnasienätverket Gymnasienätverket Göteborg 23 november 2017 Minnesanteckningar från möte i Gymnasienätverket Tid: Fredag den 8 december 2017, kl. 12.00-16.00 Plats: Hällsnäs konferens, Mölnlycke Gymnasienätverket Sammansättning

Läs mer

Anteckningar från möte i LPA-nätverket

Anteckningar från möte i LPA-nätverket ANTECKNINGAR LPA-nätverket 2013-02-21 Anteckningar från möte i LPA-nätverket Tid: Torsdag 21 februari 2013, kl 13.00-16.00 Plats: GR, Pater Noster, (Rum 219) Deltagare Bengt Bohm Göteborg Börje Carlsson

Läs mer

Anteckningar från möte i Lärande på arbetsplatsnätverket

Anteckningar från möte i Lärande på arbetsplatsnätverket Lärande på arbetsplatsnätverket Göteborg 14 september 2012 25 september 2012 Anteckningar från möte i Lärande på arbetsplatsnätverket Tid: Fredag 14 september 2012, kl. 13.00-16.00 Deltagare: Börje Carlsson

Läs mer

Gymnasieinformation läsåret 14/15 Vad tycker du om att göra? Intressen Fritidssysselsättning Favoritämnen

Gymnasieinformation läsåret 14/15 Vad tycker du om att göra? Intressen Fritidssysselsättning Favoritämnen Gymnasieinformation läsåret 14/15 Vad tycker du om att göra? Intressen Fritidssysselsättning Favoritämnen Hur mycket vill du satsa? Studera efter gymnasiet Studera på annan ort Program med mycket teori

Läs mer

En resa till ökad kunskap och mer verkstad

En resa till ökad kunskap och mer verkstad Bakgrund En resa till ökad kunskap och mer verkstad Förskola F, Grundskola Gymnasie Vuxenutbildning Nationellt Samverkan med Skolverket Kunskapscentrum (SKL) Samarbete NC för SVA VGR Plug Innan (år 5-9)

Läs mer

Slutantagningen 2017 Statistik

Slutantagningen 2017 Statistik Statistik Viktiga datum 13 december: Ansökan öppnar 3 februari: Ansökan stänger 6 april: Preliminärantagningen är klar och förhandsbesked om antagningen presenteras på www.indra2.se 1 juni: Sista dag för

Läs mer

Rapport från Förskolenätverket att se över bristen på förskollärare i regionen

Rapport från Förskolenätverket att se över bristen på förskollärare i regionen Rapport från Förskolenätverket 2014-03-20 Johan Borvén Rapport från Förskolenätverket att se över bristen på förskollärare i regionen Den 18 oktober 2013 gav Utbildningschefsnätverket följande uppdrag

Läs mer

Slutantagningen 2017 Statistik

Slutantagningen 2017 Statistik Slutantagningen 2017 Statistik Viktiga datum 13 december: Ansökan öppnar 3 februari: Ansökan stänger 6 april: Preliminärantagningen är klar och förhandsbesked om antagningen presenteras på www.indra2.se

Läs mer

Business Region Göteborg

Business Region Göteborg Business Region Göteborg Läget i Göteborgsregionen RÅDANDE HÖGTRYCK I REGIONENS NÄRINGSLIV ARBETSLÖSHETEN ÄR LÄGST BLAND STORSTADSREGIONER UNIKT INTRESSE FÖR GÖTEBORG - FORDONSINDUSTRINS OMSTÄLLNING FÖRSÄTTER

Läs mer

Reservantagningen 2016

Reservantagningen 2016 Reservantagningen 2016 Antagna nationella program Totalt antal 9 813 (9 435) 6 029 kommunala 3 784 fristående 78% är antagna på sitt 1:a-handsval (82%) Skolor Platser nationella program 25 kommunala 42

Läs mer

Inbjudan till Vård- och omsorgscollegerådet

Inbjudan till Vård- och omsorgscollegerådet Vård- och omsorgscollegerådet Göteborg fredag 12 maj Inbjudan till Vård- och omsorgscollegerådet Datum: Torsdag 19 maj, kl. 13.00-16.00 Plats: GR, Anders Personsgatan 8, Göteborg Lokal Sexan Deltagare

Läs mer

Anteckningar från nätverket för lärande på arbetsplats

Anteckningar från nätverket för lärande på arbetsplats 120208 Anteckningar från nätverket för lärande på arbetsplats Dag: Fredag 3 februari Tid: 9.00-12.00 Deltagare: Gunhild Karlsson Göteborg, Jens Kultje Göteborg, Anna-My Zetterberg Härryda, Lars Andersson

Läs mer

Flest sökande till program oavsett behörighet

Flest sökande till program oavsett behörighet Antagningsstatistik Gymnasieantagningen Datum: 2019-06-26 Slutantagningen 2019 Slutantagningen Slutantagningen är den antagning som genomförs på sökande elevers slutbetyg. Merparten av alla sökande elever

Läs mer

Reservantagningen 2019

Reservantagningen 2019 Antagningsstatistik Gymnasieantagningen Datum: 2019-09-06 Reservantagningen Reservantagningen är den antagning som genomförs efter slutantagningen då lediga platser som uppkommit under sommaren tillsätts

Läs mer

GR Utbildnings arbete med fokus nyanlända. Utbildningsgruppen

GR Utbildnings arbete med fokus nyanlända. Utbildningsgruppen GR Utbildnings arbete med fokus nyanlända Utbildningsgruppen 2016-12-01 Ålder: Inskrivna i Migrationsverkets mottagningssystem, boende i GR-kommun, 2016-11-30 100,0% 90,0% 80,0% 70,0% 60,0% 50,0% 47,7%

Läs mer

Preliminärantagningen 2016: Statistik

Preliminärantagningen 2016: Statistik Preliminärantagningen 2016: Statistik Viktiga datum 15 december: Ansökan öppnar 5 februari: Ansökan stänger 7 april Preliminärantagningen är klar och besked om antagningen presenteras på www.indra2.se

Läs mer

Gymnasial lärlingsutbildning och arbetsplatsförlagt lärande. Gymnasieskola 2011

Gymnasial lärlingsutbildning och arbetsplatsförlagt lärande. Gymnasieskola 2011 Gymnasial lärlingsutbildning och arbetsplatsförlagt lärande Gymnasieskola 2011 Gymnasial lärlingsutbildning Två vägar mot samma yrkesexamen. Gymnasial lärlingsutbildning är en utbildning inom ett yrkesprogram

Läs mer

Preliminärantagningen 2015: Statistik. 2014 års siffror inom parentes. 19 december: Ansökan öppnar 6 februari: Ansökan stänger.

Preliminärantagningen 2015: Statistik. 2014 års siffror inom parentes. 19 december: Ansökan öppnar 6 februari: Ansökan stänger. Preliminärantagningen 2015: Statistik 2014 års siffror inom parentes 19 december: Ansökan öppnar 6 februari: Ansökan stänger 9 april Preliminärantagningen är klar och besked om antagning finns på www.indra2.se

Läs mer

Reservantagningen 2018

Reservantagningen 2018 Reservantagningen 2018 Statistik över reservantagningens utfall 2018-08-31 /GR:s gymnasieantagning Reservantagningen 2018 Antagningsstatistik/Gymnasieantagningen Datum: 2018-09-03 Reservantagningen 2018

Läs mer

Slutantagningen 2018 Statistik

Slutantagningen 2018 Statistik Slutantagningen 2018 Statistik Viktiga datum 12 april 2 februari: 11 december: Preliminärantagningen är klar och förhandsbesked om antagningen presenteras på www.indra2.se Ansökan stänger Ansökan öppnar

Läs mer

Anteckningar från nätverksmöte för gymnasierektorsgruppen inom Göteborgsregionen

Anteckningar från nätverksmöte för gymnasierektorsgruppen inom Göteborgsregionen 090918 Anteckningar från nätverksmöte för gymnasierektorsgruppen inom Göteborgsregionen Datum: Fredag 18 september Deltagare: Magnus Thilén, Alingsås, Törbjörn Claesson Göteborg, Carina Danielsson Härryda,

Läs mer

Preliminärantagningen 2018 Statistik

Preliminärantagningen 2018 Statistik Preliminärantagningen 2018 Statistik Viktiga datum 12 april 2 februari: 11 december: Ansökan stänger Ansökan öppnar Preliminärantagningen är klar och förhandsbesked om antagningen presenteras på www.indra2.se

Läs mer

Sammanställning av enkätsvar om Introduktionsprogram inom GR

Sammanställning av enkätsvar om Introduktionsprogram inom GR PM 2017-10-04 Margaretha Allen Sammanställning av enkätsvar om Introduktionsprogram inom GR För att ge en bild dels av utbudet dels om antalet inskrivna ungdomar på de fem introduktionsprogrammen i gymnasieskolan

Läs mer

Bygg- och anläggningsprogrammet UPPFÖLJNING AV GYMNASIESKOLAN 2019

Bygg- och anläggningsprogrammet UPPFÖLJNING AV GYMNASIESKOLAN 2019 Bygg- och anläggningsprogrammet UPPFÖLJNING AV GYMNASIESKOLAN 2019 Denna publikation är ett utdrag ur Skolverkets rapport "Uppföljning av gymnasieskolan 2019". Rapporten publiceras årligen och finns i

Läs mer

Preliminärantagningen 2017 Statistik

Preliminärantagningen 2017 Statistik Preliminärantagningen 2017 Statistik Viktiga datum 13 december: Ansökan öppnar 3 februari: Ansökan stänger 6 april Preliminärantagningen är klar och förhandsbesked om antagningen presenteras på www.indra2.se

Läs mer

Välkommen. till. information inför gymnasievalet 2018

Välkommen. till. information inför gymnasievalet 2018 Välkommen till information inför gymnasievalet 2018 Gymnasieprogrammen och deras behörigheter och utformning Betygsvärden- uträkning Ansökningsförfarande och tidsplan De finns 18 nationella gymnasieprogram

Läs mer

Anteckningar. Utbildningschefsnätverket

Anteckningar. Utbildningschefsnätverket Anteckningar NÄRVARANDE Elisabeth Westin, Lerum (för & grund, gymn & vux), ordförande Åsa Ericson, Ale (för & grund, gymn & vux) Åsa Holmstrand, Alingsås (gymn & vux) Elisabet Nord, Göteborg (förskola)

Läs mer

Uppdrag fullföljd utbildning

Uppdrag fullföljd utbildning Uppdrag fullföljd utbildning Bakgrund och mål Uppdrag fullföljd utbildning är resultatet av ett omfattande och långsiktigt arbete som bedrivits inom SKL inom området studieavbrott och fullföljda gymnasiestudier.

Läs mer

Andel barn och elever i fristående skolor och förskolor Lägesrapport mars 2014

Andel barn och elever i fristående skolor och förskolor Lägesrapport mars 2014 Andel barn och elever i fristående skolor och förskolor Lägesrapport mars 2014 Gymnasieskolan oförändrad andel elever väljer fristående skolor Det totala antalet elever i gymnasieskolan fortsätter att

Läs mer

Göteborgsregionen - Kompetensförsörjning

Göteborgsregionen - Kompetensförsörjning Göteborgsregionen - Kompetensförsörjning Regional samverkan kring samverkan skola och arbetsliv Gymnasiekonferens, SKL Johanna Redelius Teamledare, Göteborgsregionen Göteborgsregionen (GR) består av 13

Läs mer

Anteckningar från LPA-nätverket inom Göteborgsregionen

Anteckningar från LPA-nätverket inom Göteborgsregionen 120326 Anteckningar från LPA-nätverket inom Göteborgsregionen Datum: Måndag 26 mars 13-16 Deltagare: Börje Carlsson Göteborg, Christina Sandström Härryda, Bonny Wernersson Kungsbacka, Tommy Johansson Kungsbacka,

Läs mer

Slutantagningen Statistik från Göteborgsregionens gymnasieantagning

Slutantagningen Statistik från Göteborgsregionens gymnasieantagning Statistik från Göteborgsregionens gymnasieantagning 2018-06-27 Slutantagningen 2018 Slutantagningen Slutantagningen är den antagning som genomförs på elevernas slutbetyg. Merparten av alla sökande elever

Läs mer

Utkast till egeninitierat remissvar Gymnasieutredningen

Utkast till egeninitierat remissvar Gymnasieutredningen Utkast till egeninitierat remissvar Gymnasieutredningen Inspel från nätverk och intern kompetens Avstämning med Göteborg och Stenungsund (formella remisskommuner) Inspel från Teknikcollege och Vård- och

Läs mer

Välkommen. till. information inför gymnasievalet 2016

Välkommen. till. information inför gymnasievalet 2016 Välkommen till information inför gymnasievalet 2016 Kvällens punkter Gymnasieprogrammen och dess behörigheter Betygsvärden Ansökan och tidsplan De finns 18 nationella gymnasieprogram och dom har sammanlagt

Läs mer

Kommunikationsplan för föreningen Vård- och omsorgscollege

Kommunikationsplan för föreningen Vård- och omsorgscollege Kommunikationsplan för föreningen Vård- och omsorgscollege Bakgrund Vård- och omsorgscollege är ett samarbete mellan arbetsliv och utbildning inom vård och omsorg. Samarbetet ska leda till höjd kvalitet

Läs mer

Minnesanteckningar från VO-collegerådet inom GR

Minnesanteckningar från VO-collegerådet inom GR Margaretha Allen Sara Nordenhielm Minnesanteckningar från VO-collegerådet inom GR Datum: Fredag 12 december 2014 Tid: kl. 9-12 Plats: Hotell Riverton, Göteborg Deltagare: Arbetsliv: Utbildning: Gäster:

Läs mer

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsnätverket

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsnätverket Vuxenutbildningsnätverket Göteborg 20161019 Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsnätverket Tid: Onsdag 19 oktober, 2016, 08.30-11.30 Plats: GR, Anders Personsgatan 8, lokal 95:an Ledamöter Staffan

Läs mer

Minnesanteckningar från nätverksmöte för Lärande på arbetsplats

Minnesanteckningar från nätverksmöte för Lärande på arbetsplats 090310 Minnesanteckningar från nätverksmöte för Lärande på arbetsplats Datum: 18 februari 2009 Tid: tid: 13-16 Plats: GR, Göteborg Deltagare: Börje Molin Alingsås, Linda Wennerholm Hylte, Irma Polgary

Läs mer

Göteborgsregionens Vård- och omsorgscollege ett av landets största

Göteborgsregionens Vård- och omsorgscollege ett av landets största Göteborgsregionens Vård- och omsorgscollege ett av landets största 9 lokala college 13 kommuner Västra Götalandsregionen Fackliga representanter AF 20 utbildningsanordnare - kommunala och fristående Samarbete

Läs mer

Anteckningar från möte i Gymnasienätverket

Anteckningar från möte i Gymnasienätverket Gymnasienätverket 1 juli Anteckningar från möte i Gymnasienätverket Tid: Måndag 8 juni 8.30-11.30 Plats: Konferensanläggningen At work, Gymnasienätverket Sammansättning Namn Karl-Olof Petersson, Ordförande

Läs mer

Göteborgsregionen en av regionerna i Plug In.

Göteborgsregionen en av regionerna i Plug In. Göteborgsregionen en av regionerna i Plug In. Skolutveckling Utbildning för alla Samverkan Skola-Arbetsliv (SSA) Framtidens Ledare Gymnasieantagningen Läromedel GR Vux grkom.se/utbildning 1 av 8 saknar

Läs mer

Lärande på arbetsplats Nya förutsättningar för gymnasieskolan

Lärande på arbetsplats Nya förutsättningar för gymnasieskolan Lärande på arbetsplats Nya förutsättningar för gymnasieskolan Styrkedjan för GY2011 från läroplan skollag gymnasieförordning examensmål ämnesplaner, Ny skollag 1 juli 2011, Ny gymnasieförordning för GY2011,

Läs mer

SYV-nätverket GR

SYV-nätverket GR SYV-nätverket GR 170922 Innehåll. Vad är Plug In 2.0? Kända erfarenheter, lärdomar och resultat Kommande erfarenheter, lärdomar och resultat Kommande spridningsaktiviteter Följdprojekt Studieresultat efter

Läs mer

Välkomna till lektion med studie- och yrkesvägledare 2013/ 2014. Studie och yrkesvägledning för årskurs 8

Välkomna till lektion med studie- och yrkesvägledare 2013/ 2014. Studie och yrkesvägledning för årskurs 8 Välkomna till lektion med studie- och yrkesvägledare 2013/ 2014. Studie och yrkesvägledning för årskurs 8 Östra skolområdet Vilka bitar är viktiga inför årskurs 9? 1 Studie och yrkes vägledning, SYV Vägen

Läs mer

GY-info åk 9. Marcus Ahltun. Studie- och yrkesvägledare

GY-info åk 9. Marcus Ahltun. Studie- och yrkesvägledare GY-info åk 9 Marcus Ahltun Studie- och yrkesvägledare marcus.ahltun@ 019-21 11 13 076-551 46 09 Vad Örebro kommun erbjuder GY-info klasserna Gymnasiemässan Arbetsmarknadskunskap Vägledningssamtal Öppet

Läs mer

Kommunikationsplan för Vård- och omsorgscollege

Kommunikationsplan för Vård- och omsorgscollege Kommunikationsplan för Vård- och omsorgscollege Bakgrund Vård- och omsorgscollege är ett samarbete mellan arbetsliv och utbildning inom vård och omsorg. Samarbetet ska leda till höjd kvalitet och status

Läs mer

Helhet i utbildningen på gymnasiets yrkesprogram. Aktuell rapport från Skolinspektionen 2017

Helhet i utbildningen på gymnasiets yrkesprogram. Aktuell rapport från Skolinspektionen 2017 Helhet i utbildningen på gymnasiets yrkesprogram Aktuell rapport från Skolinspektionen 2017 Sammanfattning Skolinspektionen har granskat om helhet och sammanhang i utbildningen skapas utifrån den kunskap

Läs mer

INFORMATION INFÖR GYMNASIEVALET ÅK 9

INFORMATION INFÖR GYMNASIEVALET ÅK 9 ATT VÄLJA INFORMATION INFÖR GYMNASIEVALET ÅK 9 Nu står du som går i nian inför ett stort och viktigt val som du behöver tänka igenom ordentligt. Du ska välja gymnasieprogram! Varje dag gör du olika val

Läs mer

Anteckningar från möte i Gymnasierektorsgruppen för kommunala och fristående skolor inom GR

Anteckningar från möte i Gymnasierektorsgruppen för kommunala och fristående skolor inom GR Gymnasierektorsgruppen Göteborg 4 oktober 2012 24 september 2012 Anteckningar från möte i Gymnasierektorsgruppen för kommunala och fristående skolor inom GR Tid: Torsdag 4 oktober 2012, kl. 13.00-16.00

Läs mer

Skolverkets tankar om introduktionsprogrammen - Lund 16 juni 2015. Bengt Weidow

Skolverkets tankar om introduktionsprogrammen - Lund 16 juni 2015. Bengt Weidow Skolverkets tankar om introduktionsprogrammen - Lund 16 juni 2015 Bengt Weidow Agenda Elever på programmen Planen för utbildningen Den individuella studieplanen Preparandutbildning Programinriktad individuellt

Läs mer

Vad är Vård- och omsorgscollege idag?

Vad är Vård- och omsorgscollege idag? Vad är Vård- och omsorgscollege idag? 22 regionala college 82 lokala VO-College 176 kommuner 20 landsting/region 114 gymnasieskolor Nationellt likvärdigt innehåll i YH- utbildningar VO-College arbetar

Läs mer

Välkommen. till. information inför gymnasievalet 2015

Välkommen. till. information inför gymnasievalet 2015 Välkommen till information inför gymnasievalet 2015 Kvällens punkter Gymnasieprogrammen och dess behörigheter Betygsvärden Ansökan och tidsplan De finns 18 nationella gymnasieprogram och dom har sammanlagt

Läs mer

Rapport om Gymnasienätverkets verksamhet september maj 2017

Rapport om Gymnasienätverkets verksamhet september maj 2017 Rapport om Gymnasienätverkets verksamhet september 2015- maj 2017 Syfte/Uppdrag Nätverkens representanter har strategiska ledaruppdrag. Ledamotskapet är personligt och nätverkets syften är att: - initiera

Läs mer

Anteckningar från möte i Lärande på arbetsplats-nätverket

Anteckningar från möte i Lärande på arbetsplats-nätverket Lärande på arbetsplatsnätverket Göteborg 30 maj Anteckningar från möte i Lärande på arbetsplats-nätverket Tid: Måndag 15 april, 13.00-16.00 Plats: GR, Rum Pater Noster (rum 219) Ledamöter Bengt Bohm Göteborg

Läs mer

En evig kamp!? Skolans uppdrag. Generella kompetenser Specialförberedelser

En evig kamp!? Skolans uppdrag. Generella kompetenser Specialförberedelser En evig kamp!? Skolans uppdrag Generella kompetenser Specialförberedelser Gymnasieskolans uppdrag (prop.2008/2009:199) Grundskolan ansvarar för att ge det var och en behöver Gymnasieskolan ska i högre

Läs mer

Gymnasieinformation. Vilka förutsättningar? Hur klarar du grundskolan Hur klarar du dina fritidsaktiviteter Hur utnyttjar du dina resurser

Gymnasieinformation. Vilka förutsättningar? Hur klarar du grundskolan Hur klarar du dina fritidsaktiviteter Hur utnyttjar du dina resurser Gymnasieinformation Vad tycker du om att göra? Intressen Fritidssysselsättning Favoritämnen Starka sidor Hur mycket vill du satsa? Studera efter gymnasiet Studera på annan ort Program med mycket teori

Läs mer

Minnesanteckningar från möte i Gymnasienätverket

Minnesanteckningar från möte i Gymnasienätverket Gymnasienätverket Göteborg 11 juni 2017 Minnesanteckningar från möte i Gymnasienätverket Tid: Torsdag 11 maj, kl. 13.00-16.00. Plats: Anders Personsgatan 8, Göteborg Gymnasienätverket Sammansättning Namn

Läs mer

KOMMUNFÖRBUNDET STOCKHOLMS LÄN. Slutantagningen till gymnasieskolan och gymnasiesärskolan i Stockholms län 2016

KOMMUNFÖRBUNDET STOCKHOLMS LÄN. Slutantagningen till gymnasieskolan och gymnasiesärskolan i Stockholms län 2016 Slutantagningen till gymnasieskolan och gymnasiesärskolan i Stockholms län 2016 Innehåll... 0 Förord... 2 Sökande... 3 Sökande totalt vid slutantagningen... 3 Gymnasieutbudet i Stockholms län... 4 Antal

Läs mer

Välkommen till. gymnasieinformation!

Välkommen till. gymnasieinformation! Välkommen till gymnasieinformation! Gymnasieskolan Består av 18 olika program - 12 yrkesprogram - 6 högskoleförberedande program Olika behörighetskrav - beroende på vilket program du söker till Gymnasieexamen

Läs mer

Uppnådda mål

Uppnådda mål Uppnådda mål 2013-2017 Formen för det regionala GRVO-Collegerådet Projektet Rekas med koppling till Kompetensplattformen Samverkansavtal för gymnasieskolan fram till 2017 Tre nya lokala college bedriver

Läs mer

Ett väl underbyggt val. Att spela bollen där den ligger

Ett väl underbyggt val. Att spela bollen där den ligger Ett väl underbyggt val Att spela bollen där den ligger Ett väl underbyggt val Egenskaper, förmågor, färdigheter, intresse Alternativ/ möjligheter vidgat perspektiv Vem är jag? Vad vill jag? Ta sig till

Läs mer

Anteckningar från styrgruppsmötet med det regionala Teknikcollegerådet inom GR

Anteckningar från styrgruppsmötet med det regionala Teknikcollegerådet inom GR Anteckningar från styrgruppsmötet med det regionala Teknikcollegerådet inom GR Datum: 29/1 Plats: GTC Närvarande: Gunilla Forssell,Nösnäsgymnasiet Jens Kultje - Lindholmen Susanne Samuelsson, Ericsson

Läs mer

Anteckningar, möte för Nätverket för Skolutveckling med digitala verktyg

Anteckningar, möte för Nätverket för Skolutveckling med digitala verktyg Anteckningar, möte för Nätverket för Skolutveckling med digitala verktyg Datum: 180221 Tid: kl. 13.00-16.00 Plats: GR, Rum 7 (entréplan) Deltog Cecilia M, Öckerö Monica, Tjörn Daniel, Göteborg Åsa, Kungsbacka

Läs mer

SAM-projektet (Student Activity Monitoring) genomförde sin slutkonferens. Ett sammanhållet uppföljningssystem.

SAM-projektet (Student Activity Monitoring) genomförde sin slutkonferens. Ett sammanhållet uppföljningssystem. 2016-2017 Intresse för en gemensam upphandling av ITstöd har initierats i regionen. Språkstödsutbildningar genererar fortsatt ett stort intresse och totalt har man startat 34 utbildningar med språkstöd

Läs mer

Göteborgsregionens Vård- och omsorgscollege ett av landets största

Göteborgsregionens Vård- och omsorgscollege ett av landets största Göteborgsregionens Vård- och omsorgscollege ett av landets största 9 lokala college 13 Kommuner Västra Götalandsregionen Fackliga representanter AF 20 utbildningsanordnare - kommunala och fristående Samarbete

Läs mer

Minnesanteckningar från nätverk för lärlingsutbildning 060513

Minnesanteckningar från nätverk för lärlingsutbildning 060513 GR Utbildning 060615 Minnesanteckningar från nätverk för lärlingsutbildning 060513 Deltagare: Sten Jansson Lerum, Gunilla Forsell Stenungsund, Magnus Haglund Ale, Lars Olsson Göteborg, Morgan Josefsson

Läs mer

Anteckningar till nätverksmöte för Lärande på arbetsplats

Anteckningar till nätverksmöte för Lärande på arbetsplats 081015 Anteckningar till nätverksmöte för Lärande på arbetsplats Datum: Onsdag 10 september Tid: 9.00-11.45 Plats: Arken konferenscenter, Oljevägen 3, Göteborg Nävarande: Stefan Heinz (tf ordförande) Mölndal,

Läs mer

Kommunikationsplan för VO-College Gävleborg

Kommunikationsplan för VO-College Gävleborg Kommunikationsplan för VO-College Gävleborg Bakgrund Vård- och omsorgscollege är en samverkan mellan arbetsgivare, utbildning, fackförbundet Kommunal och andra aktörer som verkar för kompetensförsörjning

Läs mer

Plug In erfarenheter och framgångsfaktorer. Göteborg,

Plug In erfarenheter och framgångsfaktorer. Göteborg, Plug In erfarenheter och framgångsfaktorer Göteborg, 2018-03-15 Tretton västsvenska kommuner i funktionell samverkan grkom.se/utbildning Plug In i siffror ESF-satsning för att motverka studieavbrott från

Läs mer

Välkommen. till. information inför gymnasievalet 2017

Välkommen. till. information inför gymnasievalet 2017 Välkommen till information inför gymnasievalet 2017 Gymnasieprogrammen och deras behörigheter och utformning Betygsvärden- uträkning Ansökningsförfarande och tidsplan Det finns 18 nationella gymnasieprogram

Läs mer

Regionalt Vård- och omsorgscollege Sörmland. Självskattning

Regionalt Vård- och omsorgscollege Sörmland. Självskattning Regionalt Vård- och omsorgscollege Sörmland Självskattning 2017 Beskrivning Regionalt Vård- och omsorgscollege gör årligen en digital självskattning som är en av två delar i den årliga verksamhetsuppföljningen.

Läs mer

Plan för Uppsala kommuns introduktionsprogram

Plan för Uppsala kommuns introduktionsprogram UTBILDNINGSFÖRVALTNINGEN Handläggare Datum Diarienummer Cecilia Fernvall 2016-09-05 UBN-2016-3461 Plan för Uppsala kommuns introduktionsprogram Bakgrund Utbildningsnämnden, som huvudman för introduktionsprogrammen

Läs mer

1. När och hur har du lärt dig ett nytt språk senast? 2. Kommer du ihåg hur lång tid det tog innan du började kunna kommunicera på det nya språket?

1. När och hur har du lärt dig ett nytt språk senast? 2. Kommer du ihåg hur lång tid det tog innan du började kunna kommunicera på det nya språket? 1. När och hur har du lärt dig ett nytt språk senast? 2. Kommer du ihåg hur lång tid det tog innan du började kunna kommunicera på det nya språket? 3. Kan du fortfarande kommunicera på det språket? 4.

Läs mer

Preliminärantagningen 2019

Preliminärantagningen 2019 Antagningsstatistik Gymnasieantagningen Datum: 2019-04-09 Preliminärantagningen 2019 Preliminärantagningen Preliminärantagningen genomförs som en förberedelse inför slutantagningen som sker i juni. Preliminärantagningen

Läs mer

Revidering av riktlinjer för utbildningsråd

Revidering av riktlinjer för utbildningsråd BARN- OCH UTBILDNINGSFÖRVALTNINGEN TJÄNSTEUTLÅTANDE 2015-01-19 GN-2015/18.603 1 (3) HANDLÄGGARE Kullenberg, Indra Indra.Kullenberg@huddinge.se Gymnasienämnden Revidering av riktlinjer för utbildningsråd

Läs mer

Naturbrukskonferensen 2016

Naturbrukskonferensen 2016 Naturbrukskonferensen 2016 Tällberg den 14 april 2016 Aktuellt från Skolverket Bengt Weidow Undervisningsråd Disposition 1. Statistik 2. Nya inriktningar inom NB? 3. Förslag på ändringar i ämnesplaner

Läs mer

Minnesanteckningar från nätverksmöte för LPA-nätverket inom GR

Minnesanteckningar från nätverksmöte för LPA-nätverket inom GR 090408 Minnesanteckningar från nätverksmöte för LPA-nätverket inom GR Datum: Tisdag 17 mars Tid: 14.00-16.00 Plats: Rum 260 GR Utbildning, Gårdavägen 2, Göteborg Anteckningar 1. Skolverkets beslut om tilldelning

Läs mer

Preliminärantagningen 2018

Preliminärantagningen 2018 Statistik från Göteborgsregionens gymnasieantagning 2018-04-12 Preliminärantagningen Preliminärantagningen genomförs som en förberedelse inför slutantagningen som sker i juni. Preliminärantagningen ger

Läs mer

Kommunikationsplan för föreningen Vård- och omsorgscollege

Kommunikationsplan för föreningen Vård- och omsorgscollege Kommunikationsplan för föreningen Vård- och omsorgscollege Bakgrund Vård- och omsorgscollege är ett samarbete mellan arbetsliv och utbildning inom vård och omsorg. Samarbetet ska leda till höjd kvalitet

Läs mer

Alexandra Huldén, Studie- och yrkesvägledare (SYV) alexandra.hulden@uddevalla.se 0522-697202

Alexandra Huldén, Studie- och yrkesvägledare (SYV) alexandra.hulden@uddevalla.se 0522-697202 Alexandra Huldén, Studie- och yrkesvägledare (SYV) alexandra.hulden@uddevalla.se 0522-697202 SYV arbetet på skolan hösten 2012: Gymnasieinformation och workshop 2 lektionstimmar åk.9 v.42-45 Föräldramöte

Läs mer

Riktlinjer för arbetet med de horisontella kriterierna i Plug In 2.0

Riktlinjer för arbetet med de horisontella kriterierna i Plug In 2.0 Riktlinjer för arbetet med de horisontella kriterierna i Plug In 2.0 I detta dokument beskrivs aktiviteter där vi ska kunna följa processer med arbetet med de horisontella skallkraven från ESF inom Plug

Läs mer

Pressmeddelande från Göteborgsregionens gymnasieantagning 2014-04-09

Pressmeddelande från Göteborgsregionens gymnasieantagning 2014-04-09 Pressmeddelande från Göteborgsregionens gymnasieantagning 2014-04-09 Preliminärantagningen till gymnasieskolan är klar! I dag presenterades preliminärantagningen till gymnasieskolan inom Göteborgsregionen.

Läs mer

Anteckningar från Utbildningschefsnätverket

Anteckningar från Utbildningschefsnätverket ANTECKNINGAR Utbildningschefsnätverket 2017-08-25 Anteckningar från Utbildningschefsnätverket Tid: Fredag den 25 augusti 2017, kl 13.00-14.40 Plats: Stenugnsbaden, Stenungsund Deltagare Anette Liedström-Hjorth,

Läs mer

Anteckningar från VO-collegerådet inom GR

Anteckningar från VO-collegerådet inom GR Lars-Göran Jansson Margaretha Allen Anteckningar från VO-collegerådet inom GR Tid: Måndag 17 oktober kl. 13.00-16.30 Plats: GR, Gårdavägen 2, Lokal Pater Noster 1. Föregående mötes anteckningar lades till

Läs mer

Dagens innehåll. Gymnasieprogrammen och behörigheter Poängplaner Meritvärde Gyantagningen Viktiga datum Stöd från skolan Vägar efter gymnasiet Länkar

Dagens innehåll. Gymnasieprogrammen och behörigheter Poängplaner Meritvärde Gyantagningen Viktiga datum Stöd från skolan Vägar efter gymnasiet Länkar Dagens innehåll Gymnasieprogrammen och behörigheter Poängplaner Meritvärde Gyantagningen Viktiga datum Stöd från skolan Vägar efter gymnasiet Länkar Hur många av er jobbar med det ni pluggade på gymnasiet?

Läs mer

Anteckningar från Utbildningschefsnätverket

Anteckningar från Utbildningschefsnätverket ANTECKNINGAR Utbildningschefsnätverket 2017-05-05 Anteckningar från Utbildningschefsnätverket Tid: Fredag 5 maj 2017, klockan 08.30-14.45 Plats: GR, Anders Personsgatan 8 Deltagare Maria Andersson, Kungälv

Läs mer