Minnesanteckningar från Vårdsamverkan Styrgrupp

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Minnesanteckningar från Vårdsamverkan Styrgrupp"

Transkript

1 1 Minnesanteckningar från Vårdsamverkan Styrgrupp Tid: Plats: GSP Skövde Närvarande: Eva Sundström, Rita Ponerup, Eva Öfwerman, Per-Olof Hermansson, Magnus Schedin, Eva Ahlberg, Thommy Johansson, Nils-Gunnar Främberg, Jeanette Andersson Ej närvarande: Urban Johansson, Lars Gotthardsson, Agneta Nilsson-Hörnlund, Jörgen Thorn, Lotta Hjoberg, Per Granat, Eva Thimfors, Lena Pettersson- Ask Dagens ärenden 1. Information från Jarl Carlström och Christina Wisser ang. införandet av det nya upphandlade IT stödet för samordnad vårdplanering. Efter upphandling har nytt avtal slutits med Cerner Corporation, avseende: Support- och underhållsavtal för KLARA SVPL till ny IT-tjänst är på plats Införande av ny IT-tjänst under år 2016 Optioner på utökad funktionalitet att införas under 2017 och 2018 Fördelen är att vi har samma databas och vi kommer att känna igen oss i utseendet av systemet. KLARA ersätts med namnet SAMSA. Jarl Carlström beskriver att de ej har kunnat ta höjd med den nya propositionen i förändringen av betalansvarslagen. Vid förändring av lagen får justering av IT stödet ske i efterhand. Det finns heller inte med i kravställningen att SAMSA ska integreras med övriga informationssystem/journalsystem. Det är ett för komplext problem och vi får avvakta arbetet med Framtidens vårdinformationsmiljö. Utdata: samma som finns idag finns i börkraven. Regionen får tillgång till systemet i augusti och utbildning är planerad under hösten/vintern -16. Det finns önskemål om att utbildare har med sig datorer till utbildningstillfället pga. brist på utbildningsdatorer och det skulle blivit dyrt med leasing av utbildningsdatorer. Christina Wisser påpekar att det är mycket viktigt att de delregionala stödstrukturerna fungerar, förbereder sig för införandet och att medarbetare får möjlighet att avsätta tid. Skaraborg har tilldelats 60 utbildningsplatser av totalt 250 utbildare i länet. PP presentation bifogad Respektive huvudman ska till nästa styrgruppsmöte redovisa och se över i sina verksamhet att det finns tillräckligt med utbildare, att det finns stöd och resurser för den massiva utbildningsinsatsen fram till årsskiftet.

2 2 2. Ny punkt på dagordning: Förslag uppdrag till Styrgruppen Jeanette Andersson presenterar ett förslag till uppdragsbeskrivning. Förslaget godkänns med viss justering. Beredningen föreslår även att presenterad struktur för uppdragsbeskrivning bör användas av alla samverkansgrupper. Uppdraget till styrgruppen godkänns, efter viss justering och föredras till nästkommande PSS. Bifogad Framtagen mall för uppdrag används av samtliga samverkansgrupper. 3. Uppföljning av utvecklingsdag vårdsamverkan 13 april Nils-Gunnar Främberg gör en summering av samverkansgruppernas workshop och beredningen har identifierat ett antal frågeställningar som styrgruppen diskuterar. Beredningsgruppen har utifrån insamlat material från Workshop tagit fram förslag till styrgruppen. se bifogad PP presentation Redovisningen utgår från följande frågeställningar: 1. Hur stämmer samverkansgruppens nuvarande uppdrag med de behov ni ser? 2. Hur kan forskning bidra till ert arbete? 3. Ser ni behov av Rehabkompetens i er samverkansgrupp? 4. Vad är önskvärt läge 2018? Fråga 1. Samtliga samverkansgrupper får i uppdrag att: Ge förslag till reviderat uppdrag utifrån framtagen mall. FoU uppdraget ska inkluderas och beskrivas i uppdraget. Redovisas till nästa styrgruppsmöte 1 september En handlingsplan ska tas fram i varje samverkansgrupp. Tidsram I Samverkansgrupp barn och unga samt psykiatri, missbruk önskar styrgruppen ett förtydligande kring varför ordförande bör sitta med i styrgruppen. Fråga 2. Beredningsgruppens förslag till formaliserad samverkansyta godkänns med tillägg att kommunen ska vara representerad. Styrgruppen ger beredningsgruppen i uppdrag att ge förslag till en uppdragsbeskrivning till nästa möte. FoU-U gruppen bör ej vara för stor. En gemensam forskningsplan från samverkansgruppernas målgruppers behov ska ligga som grund till FoU-U uppdraget. Fråga 3. Samverkansgrupp psykiatri/missbruk önskade medverkan från rehab från utvecklingsdagen, Eva Ahlberg hade fått information från ordförande i gruppen att representation från rehab inte behövdes i gruppen. Beredningsgruppen får i uppdrag att utreda frågan. Fråga 4. Vidmakthållande och genomförande av uppdrag och handlingsplaner finns för samverkansgrupper och styrgrupp. Engagerad samverkan. Övrigt identifierade frågor: A. Samverkansgrupp geriatrik, demens och palliativ vård önskar skriftlig sammanställning och rapport för förekommande avvikelser.

3 3 Svårt att sammanställa avvikelser i dagsläget, avvakta tills vi får de nya IT-stödet SAMSA. B. Samverkansgrupp Barn och unga: Folkhälsan, är de en part vi behöver sätta oss ner med och se om vi kan samverka bättre? Diskussion i Styrgruppen: Magnus Schedin påpekar att folkhälsouppdraget är brett och omfattar många målgrupper, han upplever att det spretar med folkhälsouppdraget på nationell nivå. P-O Hermansson uttrycker att frågan är befogad och Skaraborgs kommunalförbunds fullmäktige har utdelat ett uppdrag att utreda utökad strukturerad samverkan med folkhälsan. Styrgruppen konstaterar att utökad samverkan med folkhälsan skulle utöka vårt uppdrag vilket kan föranleda ett politiskt ställningstagande. Styrgruppen ger samverkansgrupp barn och unga i uppdrag att beskriva hur en ökad samverkan kan se ut. C. Samverkansgruppen geriatrik, demens och palliativ vård önskar byta namn till: Samverkansgrupp inom äldreområdet - Med inriktning geriatrik, demens, palliativ vård och stroke. Samverkansgrupp Barn och unga upplever att ordet vård bör bytas ut. Diskussion inom styrgruppen: Eva Sundström menar att det är fel att rikta in sig till målgrupp äldre, det finns många under 65 som är i behov av t ex palliativ vård. Rita Ponerup tycker att namnen är väl kända i verksamheterna vilket är en fördel. Styrgruppen beslutar att inte godkänna något namnbyte. 4. Rehabrepresentation i vårdsamverkan. Förslag om inrättande av rehabgrupp Eva Ahlberg redovisar behov av en uppstart av rehabgrupp inom Vårdsamverkan Skaraborg. Samtliga rehabchefer inom kommun, SKAS, habiliteringen och hälsa och Närhälsan är överens om att det behövs en grupp för enbart specifika rehabiliteringsfrågor. Det skulle minska risken för fel i vårdövergångar. En rehabgrupp skulle inte utesluta att det finns representanter även i samverkansgrupperna enligt Eva Ahlberg. SKAS är tveksamma om det finns resurser till en rehabgrupp inom vårdsamverkan. Beredningsgruppen får i uppdrag att bereda den frågan i respektive verksamhets ledningsgrupp. (kommun och SKAS)

4 4 5. Närsjukvård och psykiatri Eva Sundström informerar om att ett inriktningsbeslut kring närsjukvårdscentrum är under framtagande. Där kommer föreslås en politisk styrgrupp och operativ styrgrupp för genomförande av förslaget. Då ett närsjukvårdscentrum berör alla parter inom vårdsamverkan och PSS kommer fortsatt information lämnas på dessa möten. P-O Hermansson uttrycker att det är en fråga som berör alla parter i Vårdsamverkan, det hade varit önskvärt att SKAS lyft planerna kring närsjukvårdscentrum och psykiatrins utveckling inom närvården i styrgruppen för en dialog, innan förslaget kom ang. nedläggning av Mariestads sjukhus. Närsjukvård (närsjukvårdscentrum) och psykiatrin inom närvården tas upp på PSS den 27 maj och Eva Sundström kontaktar Agnetha Hörnlund Nilsson och Gunilla Druve Jansson för avstämning innan mötet. 6. Läkemedelslistan: redovisning av uppdrag kring förbättringsarbetet. Dirk Vleugels informerar om att förbättringsarbetet kring läkemedelslistor inte är ett lätt uppdrag. Ingen åtgärdsplan är framtagen, en djupare analys behövs. Dirk lyfter flera orsaker: En viktig orsak är att läkemedelslista- och läkemedelserättelse och journalhandling i melior inte stämmer överens. Det beror på en teknikalitet och det ger dubbla budskap till kommunens personal. Det kan vara en attitydfråga på sjukhuset, där vissa läkare inte tar det här problemet på fullt allvar. Problemet är inte bara från sjukhuset till kommunerna, det förekommer även fel från primärvården/kommunen in till sjukhuset. Informationsöverföring mellan primärvård och sjukhus behöver förbättras. Dirk lyfter också flera förbättringsförslag: I Skövde kommun och primärvård har man tagit fram en rutin för gemensam ordinationshandling Vikten av gemensam vårdplanering första brytpunktsamtal. Rätt ordinatan från början uppföljningar. Genomföra läkemedelsgenomgångar Rita Ponerup undrar om det är skillnad för patienter med dosdispension, men det avvisar Dirk och hänvisar till en studie som påvisade att kvalitén på ordinationer pga. dosdispensionen försämrades. Magnus Schedin förtydligar att ordinationen inte har med läkemedelshanteringen (apodos) att göra. Dirk informerar om att vi inte har några patiensäkerhetsfall eller skador rapporterade som hänvisas till fel i ordinationshandling/läkemedelslistor. Christer Printz och Dirk Vleugels får i uppdrag att ta fram en handlingsplan med prioriterade åtgärdsförslag till nästa styrgruppsmöte den 1 september.

5 5 7. Processtöd (koordinatorer) till samtliga samverkansgrupper Processtöd: Per Granath har i uppdrag att föredra frågan, är inte närvarande. En diskussion i styrgruppen lyftes om vad processtöd innebär i relation till koordinatorer. Begreppet och uppdraget för processtöd i samverkansgrupperna är inte tydliggjort. Styrgruppen ger uppdrag till beredningsgruppen att utreda förslag till funktion: processtöd till samverkansgrupperna och tydliggöra begreppen koordinator, processtöd. 8. Ny länsgemensam handlingsplan: Det goda livet för mest sjuka äldre i Västra Götaland Rita Ponerup och Jeanette Andersson redovisar den nya reviderade länsgemensamma handlingsplanen som innehåller fem fokusområden, SIP - Sammanhållen individuell plan, Mobil närvård, Kunskapsbaserad vård, God och säker läkemedelshantering, Trygg och säker vårdövergång. Samverkansgrupp geriatrik, demens och palliativ vård kommer att ta fram en handlingsplan där Skaraborg förtydligar de aktiviteter som tillkommer utifrån fokusområdena. De har även tagit fram till indikatorer och måltal på Skaraborgsnivå. Ett utkast till lokal handlingsplan mot primärvård och kommun är reviderad utifrån den länsgemensamma planen. Bifogas 9. Framtida personalbehov Styrgruppen beslutar att bordlägga frågan till nästa träff. 10. Ärende till PSS den 27 maj Ärende Föredragshållare Hälso- och sjukvårdsavtalet Sverker Andersson Närsjukvård och psykiatri Eva Sundström och Gunilla Druve Jansson Uppdrag för Styrgrupp vårdsamverkan Jeanette Andersson fastställande av uppdrag Information om apodos Apotekets Christer Printz och Dirk Vleugels dosexpedierade läkemedel Information om förbättringsarbetet kring Christer Printz och Dirk Vleugels ordinationshandling Länsgemensam handlingsplan äldre Rita Ponerup och Jeanette Andersson Ang. dirigering av ambulanser informerar Thommy Johansson om att Jan Eriksson tar en direktkontakt med Bengt Andersson Tibro som lyft ärendet till PSS, för en diskussion. Thommy återkommer med beslut om ärendet ska vara med till kommande PSS 10 Avstämning flykting situationen Kommunerna: Magnus Schedin lämnar rapport från Falköping om att det är svårt med bostäder och många ungdomar mår dålig då de förstår att de inte kommer kunna ta hit sina närstående. Få ensamkommande ungdomar i dagsläget, pga. nya regler kring fördelningstalet.

6 6 Primärvården: Eva Öfwerman och Rita Ponerup informerar att det fortfarande högt tryck på primärvården. Undanträngningssvårigheter, arbetssituationen tär på personalen. Det upplevs en försämring med psykiska ohälsan hos ungdomar. Eva Öfwerman har ett medskick till sjukhuset på remisser från sjukhus (akuten) rekommenderas att patienten behöver samtalskontakt pga. postdramatisk stress. Hon menar att akuten inte sätta den diagnosen utan större utredning. Svårt för primärvården att lösa den problematiken med tillhörande behandlingsrekommendationer utifrån diagnos. SKAS: Ewa Sundström rapporterar att det råder högt tryck på akuten, vid flertalet tillfällen medverkar hela familjen. Tidigare svårigheter med hemtransport, nu finns särskilda medel som används till taxiresor. SKAS har anställt fem lotsar, främst på akutmottagningen; personer som hänvisar, stöttar och förklarar till personer inom flyktinggruppen. HR specialist anställd som kommer från Syrien, för att identifiera sjukvårdsutbildad personal och lotsa dem snabbare in i verksamheten. Rehab: Många är i behov av hjälpmedel. Apatiska barn som är i behov mycket stöd, men blir endast tilldelade rullstolar. Medarbetare kan inte behandla alls i den utsträckning som önskas. Svårt med tillräckliga tolkresurser. 11. Punkter till dagordning vid nästa möte: Avstämning inför uppstart av SAMSA antal utbildare, förberedelser Uppföljning av implementeringen Videomöten -vårdplanering Uppföljning av utvecklingsdag vårdsamverkan Processstöd Framtida personalbehov Avstämning flyktingsituationen Datum i höst: Styrgrupp: 1 september , 10 november PSS: 16 september , 25 november Bilagor ITMV införande Uppdrag styrgrupp Vårdsamverkan Uppföljning utvecklingsdag Indikatorer och måltal Skaraborg, Lokal handlingsplan primärvård- kommun Skaraborg Vid anteckningarna Jeanette Andersson Skaraborgs Kommunalförbund

Protokoll från Politisk samverkan Skaraborg PSS

Protokoll från Politisk samverkan Skaraborg PSS 1 Protokoll från Politisk samverkan Skaraborg PSS Tid: 27 maj 2016 kl 09-12 Gothia Science Park Skövde Närvarande Linn Brandström Styrelsen för beställd primärvård Michael Melby Styrelsen för beställd

Läs mer

Minnesanteckning till styrgrupp Vårdsamverkan

Minnesanteckning till styrgrupp Vårdsamverkan Typ av dokument Kallelse 2016-08-22 Minnesanteckning till styrgrupp Vårdsamverkan Tid: 1 september 13.30 16.30 Lokal: Gothia Science Park, Vänern och Vättern Närvarande: Lars Gotthardsson, Eva Sundström,

Läs mer

Minnesanteckningar från styrgrupp Vårdsamverkan Skaraborg

Minnesanteckningar från styrgrupp Vårdsamverkan Skaraborg 1 Minnesanteckningar från styrgrupp Vårdsamverkan Skaraborg 2017-11-08 Tid: 13.30-16.30 Plats: Gothia Science Park, Vänern och Vättern, Skövde Närvarande Agneta Nilsson Hörnlund Koncernkontoret, ordförande

Läs mer

Planering: Samverkan vid in- och utskrivning från sluten Hälso- och sjukvård i Skaraborg

Planering: Samverkan vid in- och utskrivning från sluten Hälso- och sjukvård i Skaraborg Jeanette Andersson Skaraborgs kommunalförbund/vårdsamverkan 2017-11-10 Planering: Samverkan vid in- och utskrivning från sluten Hälso- och sjukvård i Skaraborg Organisationskarta Implementering - Vårdsamverkan

Läs mer

Planering: Samverkan vid in- och utskrivning från sluten Hälso- och sjukvård i Skaraborg

Planering: Samverkan vid in- och utskrivning från sluten Hälso- och sjukvård i Skaraborg Jeanette Andersson Skaraborgs kommunalförbund/vårdsamverkan 2018-01-14 Planering: Samverkan vid in- och utskrivning från sluten Hälso- och sjukvård i Skaraborg Organisationskarta Implementering - Vårdsamverkan

Läs mer

Samverkansgrupp Geriatrik, demens och palliativ vård

Samverkansgrupp Geriatrik, demens och palliativ vård Samverkansgrupp Geriatrik, demens och palliativ vård Uppdragshandling för Samverkansgrupp Geriatrik, demens och palliativ vård Tidsram: 2019 2021 Bakgrund Geriatrik Demens, Palliativ vård och Stroke är

Läs mer

Vårdsamverkan Skaraborg

Vårdsamverkan Skaraborg Vårdsamverkan Skaraborg Organisation Stödstrukturer Lärande nätverk 2017-12-14 Skaraborg Ett delområde i Västra Götaland Invånare: 264 000 Kommuner: 15 Sjukhus: 4 Vårdcentraler: 33 (20 offentliga, 13 privata)

Läs mer

PROTOKOLL FRÅN PSS, POLITISK SAMVERKAN SKARABORG FREDAGEN DEN 29 MAJ 2015

PROTOKOLL FRÅN PSS, POLITISK SAMVERKAN SKARABORG FREDAGEN DEN 29 MAJ 2015 SIDAN 1 AV 5 P O L I T I S K S A M V E R K A N S K A R A B O R G PROTOKOLL FRÅN PSS, POLITISK SAMVERKAN SKARABORG FREDAGEN DEN 29 MAJ 2015 Tid och plats fredagen den 29 maj 2015 Skaraborgs kommunalförbund

Läs mer

1. Godkännande av dagordning a. Tillägg av punkterna 7 samt 14a och 14b

1. Godkännande av dagordning a. Tillägg av punkterna 7 samt 14a och 14b 1 Minnesanteckningar för Vårdsamverkan styrgrupp Skaraborg Tid: 13.30-16.30 Plats: Vänern och Vättern, Gothia Science Park, Skövde Deltagande: Jane Johansson, Per Granath, Sandra Säljö, Angelica Engman,

Läs mer

Minnesanteckningar från styrgrupp Vårdsamverkan Skaraborg

Minnesanteckningar från styrgrupp Vårdsamverkan Skaraborg 1 Minnesanteckningar från styrgrupp Vårdsamverkan Skaraborg 2018-11-14 Tid: kl. 13.30-16.30 Plats: Gothia Science Park, Vänern och Vättern, Skövde Närvarande Agneta Nilsson Hörnlund Koncernkontoret, ordförande

Läs mer

Minnesanteckningar

Minnesanteckningar Minnesanteckningar 170208 1. Inledning Vi hälsar Malin Nilsson välkommen. Malin är från 170220 verksamhetschef för psykiatrin i Skaraborg. Mötets punkter får en annan ordningsföljd än i utsänd dagordning.

Läs mer

MINNESANTECKNINGAR FRÅN STYRGRUPP VÅRDSAMVERKAN SKARABORG 20150521

MINNESANTECKNINGAR FRÅN STYRGRUPP VÅRDSAMVERKAN SKARABORG 20150521 SIDAN 1 AV 6 MINNESANTECKNINGAR FRÅN STYRGRUPP VÅRDSAMVERKAN SKARABORG 20150521 Närvarande: Per-Olof Hermansson, Lotta Hjoberg, Lars Gotthardsson, Per Granat, Marianne Olsson, Ann-Lena Skatt, Eva Sundström,

Läs mer

Föregående minnesanteckning

Föregående minnesanteckning SIDAN 1 AV 6 MINNESANTECKNINGAR FRÅN STYRGRUPP VÅRDSAMVERKAN SKARABORG 20150909 Närvarande: Per-Olof Hermansson, Lotta Hjoberg, Lars Gotthardsson, Per Granat, Ann-Lena Skatt, Eva Sundström, Agneta Nilsson

Läs mer

Handlingsplan närsjukvårdsgrupp/er i Fyrbodal Lilla Edet

Handlingsplan närsjukvårdsgrupp/er i Fyrbodal Lilla Edet Följs upp av ledningsgrupp Vårdsamverkan 2ggr/år Handlingsplan närsjukvårdsgrupp/er i Lilla Edet Handlingsplanen utgår från regionala länsgemensamma handlingsplaner och Vårdsamverkan s Verksamhetsplan.

Läs mer

Minnesanteckningar från Styrgrupp Vårdsamverkan

Minnesanteckningar från Styrgrupp Vårdsamverkan 1 Minnesanteckningar från Styrgrupp Vårdsamverkan Tid: 20151202 Plats: GSP Skövde Närvarande Eva Sundström, Hans Hallén, Rita Ponerup, Eva-Lena Öfwerman, Per-Olof Hermansson, Per Granat, Lotta Hjoberg,

Läs mer

Minnesanteckning Samverkansgrupp Geriatrik, demens och palliativ vård

Minnesanteckning Samverkansgrupp Geriatrik, demens och palliativ vård Minnesanteckning 2018-09-07 Samverkansgrupp Geriatrik, demens och palliativ vård Fredagen den 7 september 13.15-16.00 Plats: Gothia Science park Lokal: Vänern/Vättern Närvarande: Sven-Ove Andersson Ordförande,

Läs mer

Minnesanteckningar för Samverkansgrupp Vuxna Psykiatri och missbruk

Minnesanteckningar för Samverkansgrupp Vuxna Psykiatri och missbruk 1 Minnesanteckningar för Samverkansgrupp Vuxna Psykiatri och missbruk 2018-10-15 1. Mötets öppnande 2. Presentationsrunda Vi välkomnar Rose-Marie Sandberg, verksamhetschef för Vuxenpsykiatrin SKAS, sedan

Läs mer

Ledningsgruppsmöte, minnesanteckningar, Vårdsamverkan Fyrbodals Kansli, Vänerparken, Vänersborg.

Ledningsgruppsmöte, minnesanteckningar, Vårdsamverkan Fyrbodals Kansli, Vänerparken, Vänersborg. /ad Ledningsgruppsmöte, minnesanteckningar, 2015-08-28. Vårdsamverkan Fyrbodals Kansli, Vänerparken, Vänersborg. Närvarande: Lena Johansson (ordf.), Nina Roos, Maj Lätto, Bo Lundgren, Charlotta Wilhelmsson,

Läs mer

Årsrapport. Det goda livet för mest sjuka äldre i Skaraborg 2018

Årsrapport. Det goda livet för mest sjuka äldre i Skaraborg 2018 Årsrapport Det goda livet för mest sjuka äldre i Skaraborg 2018 Bakgrund Det goda livet för mest sjuka äldre i Västra Götaland. Tre planer som hänger ihop 5 gemensamma fokusområden 1.1. SIP- samordnad

Läs mer

Uppstartsdag för Vårdsamverkan Skaraborg. Dokumentation. Ambulansens konferenscentrum, Skövde 4 oktober 2013

Uppstartsdag för Vårdsamverkan Skaraborg. Dokumentation. Ambulansens konferenscentrum, Skövde 4 oktober 2013 Uppstartsdag för Vårdsamverkan Skaraborg Dokumentation Ambulansens konferenscentrum, Skövde 4 oktober 2013 Inledning Ny organisation skapar förutsättningar för operativt arbetssätt i samverkan kring patienten.

Läs mer

Nuläge lokalt. Aktivitet Indikator Måltal. Måltal lokalt. Resultat. Skaraborg 5 % hälso och sjukvård Andel listade patienter 65 år och äldre som

Nuläge lokalt. Aktivitet Indikator Måltal. Måltal lokalt. Resultat. Skaraborg 5 % hälso och sjukvård Andel listade patienter 65 år och äldre som 1 Lokal handlingsplan mellan Kommun och Primärvård Område: Datum: Den lokala handlingsplanen är framtagen utifrån den länsgemensamma Det goda livet för de mest sjuka äldre i Västra Götaland. Handlingsplan

Läs mer

5 % Journal. primärvård Punktmätning 1 g/år i kommunerna. personer 65 år äldre. Implementera arbetssätt medicinska vårdplaner i verksamheterna

5 % Journal. primärvård Punktmätning 1 g/år i kommunerna. personer 65 år äldre. Implementera arbetssätt medicinska vårdplaner i verksamheterna 1 Indikatorer och Måltal för Skaraborg 2016-2018 Samverkan geriatrik, demens och palliativ vård Dokumentet ska fungera som en vägledning äldrearbetet i Skaraborg. För fokusområden som berör det direkta

Läs mer

MINNESANTECKNINGAR FRÅN STYRGRUPP VÅRDSAMVERKAN SKARABORG 20150204

MINNESANTECKNINGAR FRÅN STYRGRUPP VÅRDSAMVERKAN SKARABORG 20150204 SIDAN 1 AV 5 MINNESANTECKNINGAR FRÅN STYRGRUPP VÅRDSAMVERKAN SKARABORG 20150204 Närvarande: Eva Sundström, Rita Ponerup, Lars Gotthardsson, Susanne Tedsjö, Per-Olof Hermansson, Marianne Olsson, Lars-Åke

Läs mer

Samverkan mellan kommun och region så gör vi i Skaraborg!

Samverkan mellan kommun och region så gör vi i Skaraborg! Samverkan mellan kommun och region så gör vi i Skaraborg! Gunilla Druve Jansson, ordf Östra Hälso- och sjukvårdsnämnden, VGR samt ordf Omsorgsnämnden Skara kommun Skaraborg -mellan Vänern och Vättern Ett

Läs mer

Trygg och säker utskrivning i Skaraborg. Lag (2017:612) om samverkan vid utskrivning från sluten hälso- och sjukvård

Trygg och säker utskrivning i Skaraborg. Lag (2017:612) om samverkan vid utskrivning från sluten hälso- och sjukvård Trygg och säker utskrivning i Skaraborg Lag (2017:612) om samverkan vid utskrivning från sluten hälso- och sjukvård Rapport till styrgrupp Vårdsamverkan Skaraborg 13 september 2017 Malin Swärd, medicinskt

Läs mer

Minnesanteckningar från Operativ LedningsGruppen(OLG) västra Skaraborg Plats: Bokhållarrummet, Lidbeckska huset, Lidköping

Minnesanteckningar från Operativ LedningsGruppen(OLG) västra Skaraborg Plats: Bokhållarrummet, Lidbeckska huset, Lidköping 1 Minnesanteckningar från Operativ LedningsGruppen(OLG) västra Skaraborg 180202 Plats: Bokhållarrummet, Lidbeckska huset, Lidköping Närvarande: Sven-Ove Andersson, Eva Thimfors, Karin Utbo, Pernilla Magnusson,

Läs mer

Sammanställa en enkät som besvaras av trepartsgrupperna. (Koordinator/Arbetsgrupp) Tidsplan: februari 2015. Tidsplan: mars augusti 2015.

Sammanställa en enkät som besvaras av trepartsgrupperna. (Koordinator/Arbetsgrupp) Tidsplan: februari 2015. Tidsplan: mars augusti 2015. Genomförandeplan 2015 Vårdsamverkan - Vuxna Psykiatri Utvecklingsområde Samarbete mellan huvudmännen lokala överenskommelser. Följa upp hur många överenskommelser som finns, innehåll och användning. Sammanställa

Läs mer

Delprojekt Ambulans i samverkan - Vård på rätt nivå dygnet runt

Delprojekt Ambulans i samverkan - Vård på rätt nivå dygnet runt Projektplan Delprojekt Ambulans i samverkan - Vård på rätt nivå dygnet runt Projektledare Nils-Gunnar Främberg Mia Gustafsson Delprojektledare Hans Thörnqvist enhetschef ambulansen Beställare Nära vård

Läs mer

Minnesanteckningar - Vårdsamverkan Skaraborg den 23 februari, 2010

Minnesanteckningar - Vårdsamverkan Skaraborg den 23 februari, 2010 1 Handläggare Datum Diarienummer Christina Lindström 2010-03-03 SkaS 33-2010 Minnesanteckningar - Vårdsamverkan Skaraborg den 23 februari, 2010 Närvarande Anders Hagman Stefan Håkansson Lars Gotthardsson

Läs mer

Uppdragsbeskrivning för lokal samverkan i närsjukvårdsgrupper

Uppdragsbeskrivning för lokal samverkan i närsjukvårdsgrupper Författare: Amira Donlagic Godkänd av: Ledningsgrupp Vårdsamverkan Datum: 19 02 22 Dokumentet gäller för: Lokala Närsjukvårdsgrupper Bakgrund Vårdsamverkan Fyrbodal är en samverkansorganisering som funnits

Läs mer

Minnesanteckningar från styrgrupp Vårdsamverkan Skaraborg

Minnesanteckningar från styrgrupp Vårdsamverkan Skaraborg 1 Minnesanteckningar från styrgrupp Vårdsamverkan Skaraborg 2018-04-04 Tid: kl. 13.00-17.00 Plats: Gothia Science Park, Vänern och Vättern, Skövde Närvarande Agneta Nilsson Hörnlund Koncernkontoret, ordförande

Läs mer

Genomförandeplan - Det goda livet för sjuka äldre i Västra Götaland 2014-2015

Genomförandeplan - Det goda livet för sjuka äldre i Västra Götaland 2014-2015 Genomförandeplan - Det goda livet för sjuka äldre i Västra Götaland 2014-2015 Vårdsamverkansgruppering Skaraborg Kontaktperson Per-Ola Hedberg, Carina Karlsson, Susanne Liden och Jeanette Andersson Avgränsning:

Läs mer

Synpunkt/fråga Förslag på åtgärd Ansvarig. Sprida kunskap om vikten av att lägga till rätt part

Synpunkt/fråga Förslag på åtgärd Ansvarig. Sprida kunskap om vikten av att lägga till rätt part 28 MARS 2019 HANDLINGSPLANER FÖR SAMVERKAN VID IN- OCH UTSKRIVNING FRÅN SLUTEN HÄLSO-OCH SJUKVÅRD Förslag på åtgärder utifrån av workshop 31 januari 2019 Bakgrund Lagen om samverkan vid utskrivning från

Läs mer

Minnesanteckningar. Samordningsgruppen möte. Ärende. Datum Plats. Grand Hotell Alingsås

Minnesanteckningar. Samordningsgruppen möte. Ärende. Datum Plats. Grand Hotell Alingsås Minnesanteckningar Ärende Samordningsgruppen möte Datum 2018-12-07 Plats Grand Hotell Alingsås Närvarande () Catharina Johansson, ordförande Cecilia Knutsson Christina Alvelin Lerums kommun Elisabeth Westin

Läs mer

Datum: Tid: Plats: Banvallen, Gullbergsvass

Datum: Tid: Plats: Banvallen, Gullbergsvass Datum: 2017-05-30 Tid: 15.00 17.00 Plats: Banvallen, Gullbergsvass Deltagare Deltar via skype Förhinder Jan Carlström Jerker Isaksson Noomi Holmberg Jörgen Samuelsson Charlotta Wilhelmsson Anders Glansén

Läs mer

Minnesanteckningar från Superkontaktombudsträff

Minnesanteckningar från Superkontaktombudsträff Minnesanteckningar från Superkontaktombudsträff 171010 Vårdplaneringsgruppen Skaraborg presenterar sig och hälsar alla välkomna. Pia Johansson delger aktuell SAMSA information Ny patch kommer 14 nov: -

Läs mer

Rapport om arbetet för en ny struktur för samverkan i Västra Götaland mellan kommuner och Västra Götalandsregionen.

Rapport om arbetet för en ny struktur för samverkan i Västra Götaland mellan kommuner och Västra Götalandsregionen. Rapport om arbetet för en ny struktur för samverkan i Västra Götaland mellan kommuner och Västra Götalandsregionen. Bakgrund I maj 2014 påbörjades en utvärdering av ledningsstrukturen för samverkan mellan

Läs mer

Minnesanteckningar Ledningsgrupp barn och unga

Minnesanteckningar Ledningsgrupp barn och unga Till Enligt sändlista Minnesanteckningar Ledningsgrupp barn och unga 2016-03-24 DAGORDNING Presentationsrunda. 1. Godkännande av dagordning, övriga frågor. Dagordningen godkändes, inga övriga frågor anmäldes.

Läs mer

Handlingsplan Det goda livet för mest sjuka äldre i Västra Götaland, Uppföljning 2017

Handlingsplan Det goda livet för mest sjuka äldre i Västra Götaland, Uppföljning 2017 Handlingsplan Det goda livet för mest sjuka äldre i Västra Götaland, 2016-2018 Uppföljning 2017 Bakgrund Det goda livet för mest sjuka äldre i Västra Götaland, 2016-2018 är den tredje handlingsplanen för

Läs mer

Presentation av Västra Götalands Överenskommelse och riktlinje Samverkan vid in- och utskrivning från sluten hälso- och sjukvård

Presentation av Västra Götalands Överenskommelse och riktlinje Samverkan vid in- och utskrivning från sluten hälso- och sjukvård Presentation av Västra Götalands Överenskommelse och riktlinje Samverkan vid in- och utskrivning från sluten hälso- och sjukvård Lena Arvidsson och Maria Grip 2018-04-24 Bakgrund Lagen om samverkan vid

Läs mer

Bakgrund. Den första handlingsplanen Det goda livet för sjuka äldre i Västra Götaland gällde under åren Länk

Bakgrund. Den första handlingsplanen Det goda livet för sjuka äldre i Västra Götaland gällde under åren Länk Bakgrund 2010 2011 2012 2014 2016 Mellan åren 2010 till 2014 träffade staten och SKL (Sveriges kommuner och landsting) överenskommelser om att genom ekonomiska incitament och med de mest sjuka äldres behov

Läs mer

Trepartskonferens Vårdsamverkan Skaraborg

Trepartskonferens Vårdsamverkan Skaraborg Trepartskonferens Vårdsamverkan Skaraborg Malin Camper Kunskapscentrum för psykisk hälsa i VGR 2016-11-25 Överblick kring vad som sker på länsnivå Samverkan i Västra Götaland: från LiSA-gruppen till Vårdsamverkan

Läs mer

Minnesanteckningar möte Samverkansgrupp Geriatrik, Demens, Palliativ vård Plats: Gothia Science Park, Spegeln

Minnesanteckningar möte Samverkansgrupp Geriatrik, Demens, Palliativ vård Plats: Gothia Science Park, Spegeln 1 Minnesanteckningar möte Samverkansgrupp Geriatrik, Demens, Palliativ vård 18-11-30 Plats: Gothia Science Park, Spegeln Närvarande: Per Granat Ordförande, (Kommunerna, södra), Malin Swärd (Kommunerna

Läs mer

Årsrapport. Det goda livet för mest sjuka äldre i Skaraborg 2016

Årsrapport. Det goda livet för mest sjuka äldre i Skaraborg 2016 Årsrapport Det goda livet för mest sjuka äldre i Skaraborg 2016 Bakgrund Det goda livet för mest sjuka äldre i Västra Götaland. Tre planer som hänger ihop 5 gemensamma fokusområden SIP- samordnad individuell

Läs mer

STATUSRAPPORT för Samordnad vårdplanerings implementationsprojekt i Västra Götaland

STATUSRAPPORT för Samordnad vårdplanerings implementationsprojekt i Västra Götaland 1.00 Utgåva (1)6 STATUSRAPPORT för Samordnad vårdplanerings implementationsprojekt i Västra Götaland Maj månads rapport 1.00 Utgåva (2)6 INNEHÅLL 1 INLEDNING... 3 2 GENOMFÖRDA AKTIVITETER SENASTE MÅNADEN...

Läs mer

PROTOKOLL FRÅN PSS, POLITISK SAMVERKAN SKARABORG FREDAGEN DEN 16 OKTOBER Stig Olof Tingbratt, Henrik Johansson

PROTOKOLL FRÅN PSS, POLITISK SAMVERKAN SKARABORG FREDAGEN DEN 16 OKTOBER Stig Olof Tingbratt, Henrik Johansson SIDAN 1 AV 5 P O L I T I S K S A M V E R K A N S K A R A B O R G PROTOKOLL FRÅN PSS, POLITISK SAMVERKAN SKARABORG FREDAGEN DEN 16 OKTOBER 2015 Tid och plats Fredagen den 16 oktober 2015 Skaraborgs kommunalförbund

Läs mer

Uppdrag inom Vårdsamverkan 2016: Ständigt arbete med underhåll av hemsidan och nyhetsbrev. SVPL / SAMSA stort frågetecken råder, komplex organisation

Uppdrag inom Vårdsamverkan 2016: Ständigt arbete med underhåll av hemsidan och nyhetsbrev. SVPL / SAMSA stort frågetecken råder, komplex organisation Verksamhetsberättelse 2016 Nicoline Wackerberg & Eva-Marie Sundqvist 2011 Bakgrund 2014 internat ledningsgrupp, tog beslut om omorganisering av Närsjukvårdsgrupper. 2015 nytt uppdrag från samrådet barn

Läs mer

Rapport om Förkortad process

Rapport om Förkortad process 0.8 Utgåva (1)11 Rapport om Förkortad process Uppdrag till SAMSA från Styrgrupp SVPL 2 0.8 Utgåva (2)11 Arbetsutskottet inom SAMSA som arbetat fram förslaget till Förkortad process Maria Fredriksson GITS

Läs mer

Temagrupp Äldre. Strategi Att stärka och systematiskt förbättra samverkan i vård och omsorg för äldre.

Temagrupp Äldre. Strategi Att stärka och systematiskt förbättra samverkan i vård och omsorg för äldre. Temagrupp Äldre Äldre med sjukdom/funktionsnedsättning ska känna att vård, stöd och omsorgsinsats är tillgänglig, trygg, säker och samordnad av kommun, primärvård, sjukhus och tandvård. Strategi Att stärka

Läs mer

Minnesanteckningar Ledning i samverkan VGR/VGK - LiSA- gruppen

Minnesanteckningar Ledning i samverkan VGR/VGK - LiSA- gruppen Minnesanteckningar Ledning i samverkan VGR/VGK LiSAgruppen För VGK För VGR PO Hermansson Ann Söderström Shujaat Noormohamed RoseMarie Nyborg Sven Höper Joakim Svärdström (ersätter Lena Brännmar) Thomas

Läs mer

Samverkan barn och unga verksamhetsberättelse 2013

Samverkan barn och unga verksamhetsberättelse 2013 Västbus Skaraborg Samverkan barn och unga verksamhetsberättelse 2013 Bakgrund Vårdsamverkan Skaraborg är en samverkansgrupp mellan Skaraborgs Sjukhus, Primärvården Skaraborg och kommunerna i Skaraborg.

Läs mer

Malin Camper Kunskapscentrum för psykisk hälsa i VGR

Malin Camper Kunskapscentrum för psykisk hälsa i VGR Överenskommelse om samarbete mellan Västra Götalandsregionen och kommunerna i Västra Götaland kring personer med psykisk funktionsnedsättning och personer med missbruk 2016 10 11 Malin Camper Kunskapscentrum

Läs mer

NOSAM Angered. Årsrapport Sammanfattning och analys. Mål, aktivitet och utfall. Hur blev utfallet 2016?

NOSAM Angered. Årsrapport Sammanfattning och analys. Mål, aktivitet och utfall. Hur blev utfallet 2016? NOSAM Angered Årsrapport 2016 Datum: 2017-01-10 Sammanfattning och analys Under året har NOSAM Angered arbetat samlat i samverkan kring frågan om tydligare och enklare ingång i skolan och övriga samhället

Läs mer

Mötesanteckningar Styrgrupp SVPL

Mötesanteckningar Styrgrupp SVPL Mötesanteckningar Styrgrupp SVPL Datum: 2018-10-25 Tid: 15:00-16:30 Plats: Gullbergsvass, lokal Bläckfisken Närvarande: Erika Hägg, Noomi Holmberg, Malin Svärd, Jan Carlström, Christer Nygren, Christina

Läs mer

Rapport Workshop Avvikelser vid brister i samverkan

Rapport Workshop Avvikelser vid brister i samverkan 2017-08-31 Rapport Workshop Avvikelser vid brister i samverkan Utvecklingsgrupp SAMSA Maj 2017 Lena Arvidsson, processledare Temagrupp Mitt i livet Lena Rudholm, processledare temagrupp Äldre Bakgrund

Läs mer

Motala kommun (2) Hemsjukvården Bo Lundén Processledare

Motala kommun (2) Hemsjukvården Bo Lundén Processledare Tjänsteställe/handläggare Datum Dnr Sidnr Motala kommun 2018-02-09 1 (2) Hemsjukvården Bo Lundén Processledare Minnesanteckningar från StyrgruppVäster, SVä Tid: Onsdagen den 7 februari 2018 kl 13.30-16.00

Läs mer

Dagordningen godkänns. Punkten information om genomförda videomöten vid utskrivning från slutenvården stryks då underlag inte finns.

Dagordningen godkänns. Punkten information om genomförda videomöten vid utskrivning från slutenvården stryks då underlag inte finns. 1 Minnesanteckningar från Styrgrupp vårdsamverkan 2017-04-26 Tid: 13.30-16.30 Plats: Gothia Science Park, Vänern och Vättern, Skövde Närvarande Agneta Nilsson Hörnlund Koncernkontoret, ordförande Angelica

Läs mer

Minnesanteckningar från möte med Reko - Ledningsgruppen för samverkan Region Jönköpings län och länets kommuner

Minnesanteckningar från möte med Reko - Ledningsgruppen för samverkan Region Jönköpings län och länets kommuner Förvaltningsnamn Avsändare Minnesanteckningar från möte med Reko - Ledningsgruppen för samverkan Region Jönköpings län och länets kommuner Tid: kl. 13.00 15.00 Plats: Regionens hus, (fd Landstingets kansli),

Läs mer

Utgångspunkt för den lokala överenskommelsen

Utgångspunkt för den lokala överenskommelsen Lokal överenskommelse om samarbete mellan X kommun och xx närhälsa och yy privat vårdgivare samt Specialistsjukvården i Västra Götalandsregionen, kring Barn och unga för psykisk hälsa Utgångspunkt för

Läs mer

Minnesanteckningar från projektgruppen för det lokala SVPL-projektet inom ReKo Sjuhärad i Borås

Minnesanteckningar från projektgruppen för det lokala SVPL-projektet inom ReKo Sjuhärad i Borås Minnesanteckningar från projektgruppen för det lokala SVPL-projektet inom ReKo Sjuhärad 2008-11-25 i Borås Närvarande: Eva Claesson, Projektledare Ingrid Björkman, Tranemo kommun Gun Carlsson, Primärvården

Läs mer

Regional information Införande av videomöte via Lync

Regional information Införande av videomöte via Lync Regional information Införande av videomöte via Lync Alternativ mötesform vid samordnad vård- och omsorgsplanering Bakgrund till uppdraget Beslutsfattare: Styrgrupp IT i Väst, (SITIV) Utdrag ur anteckningar

Läs mer

Workshop* Kallelse och underlag till vårdplanering

Workshop* Kallelse och underlag till vårdplanering Workshop* Kallelse och underlag till vårdplanering Delregional arbetsgrupp SVPL (DRAG) 2014-01-20 * arbetsseminarium eller verkstad betonar problemlösning, påtaglig praktisk övning och kräver att deltagarna

Läs mer

KORT OM Hälso- och sjukvårdsavtalet

KORT OM Hälso- och sjukvårdsavtalet Januari 2017 KORT OM Hälso- och sjukvårdsavtalet Hälso- och sjukvårdsavtalet är det huvudavtal som reglerar ansvarsfördelning och samverkan mellan de 49 kommunerna i Västra Götaland och Västra Götalandsregionen.

Läs mer

Rapportera mera. www.samverkanstorget.se

Rapportera mera. www.samverkanstorget.se 2014-04-15 Rapport Rapportera mera Avvikelsehantering i samverkan mellan kommun och region inom Göteborgsområdet Hösten 2013 2014-04-15 Sammanställt av: Andreas Ericson, Göteborgs stad Anita Nilsson, processledare,

Läs mer

Minnesanteckning Styrgrupp SVPL

Minnesanteckning Styrgrupp SVPL Minnesanteckning Styrgrupp SVPL Tid: 13:00-15:00 Plats: Gullbergsvass, Lokal Banvallen 1. Genomgång av föregående minnesanteckningar Inga synpunkter på minnesanteckningarna från mötet 30/5 och Skype mötet

Läs mer

Handlingsplan Det goda livet för mest sjuka äldre i Västra Götaland, Uppföljning 2017

Handlingsplan Det goda livet för mest sjuka äldre i Västra Götaland, Uppföljning 2017 Handlingsplan Det goda livet för mest sjuka äldre i Västra Götaland, 2016-2018 Uppföljning 2017 Bakgrund Det goda livet för mest sjuka äldre i Västra Götaland, 2016-2018 är den tredje handlingsplanen för

Läs mer

Motala kommun (2) Hemsjukvården Bo Lundén Processledare

Motala kommun (2) Hemsjukvården Bo Lundén Processledare Tjänsteställe/handläggare Datum Dnr Sidnr Motala kommun 2017-06-09 1 (2) Hemsjukvården Bo Lundén Processledare Minnesanteckningar från StyrgruppVäster, SVä Tid: Onsdagen den 7 juni 2017 kl 13.30-16.00

Läs mer

Minnesanteckningar från möte med Reko - Ledningsgruppen för samverkan Region Jönköpings län och länets kommuner

Minnesanteckningar från möte med Reko - Ledningsgruppen för samverkan Region Jönköpings län och länets kommuner Förvaltningsnamn Avsändare Minnesanteckningar från möte med Reko - Ledningsgruppen för samverkan Region Jönköpings län och länets kommuner Tid: kl. 9.00 11.30 Plats: Kommunal utveckling, Västra storgatan

Läs mer

Samverkan runt barn och unga för psykisk hälsa. Rapport från ett projekt genomfört 2015

Samverkan runt barn och unga för psykisk hälsa. Rapport från ett projekt genomfört 2015 Samverkan runt barn och unga för psykisk hälsa Rapport från ett projekt genomfört 2015 Bakgrund, vem ansvarar för att barn och unga får hjälp Föräldrar Social tjänst Hälso och sjukvård Skola Skolan Lärande

Läs mer

FÖRVALTNINGSORGANISATION SAMORDNAD HÄLSA, VÅRD OCH OMSORG I SKARABORG

FÖRVALTNINGSORGANISATION SAMORDNAD HÄLSA, VÅRD OCH OMSORG I SKARABORG FÖRVALTNINGSORGANISATION SAMORDNAD HÄLSA, VÅRD OCH OMSORG I SKARABORG Beslutad 190425 VÅRDSAMVERKAN SKARABORG Innehåll Bakgrund... 3 Övergripande mål och syfte... 3 Övergripande organisationsskiss... 4

Läs mer

Samverkansöverenskommelse mellan Landstinget i Kalmar län och Kalmar kommun kring personer med psykisk funktionsnedsättning 2012-2014

Samverkansöverenskommelse mellan Landstinget i Kalmar län och Kalmar kommun kring personer med psykisk funktionsnedsättning 2012-2014 Handläggare Datum Ärendebeteckning Ingela Möller 2012-09-05 Avtal 0480 450885 Samverkansöverenskommelse mellan Landstinget i Kalmar län och Kalmar kommun kring personer med psykisk funktionsnedsättning

Läs mer

Årsrapport/Verksamhetsberättelse

Årsrapport/Verksamhetsberättelse Tillsammans gör vi skillnad Årsrapport/Verksamhetsberättelse Närvårdssamverkan Södra Älvsborg 2017 Årsrapport/Verksamhetsberättelse DNR: 2017/SKF007 Beslutat datum: 2018-02-15 Sakkod: 2 Innehåll 1. Inledning...

Läs mer

Mötesanteckningar. Styrgrupp IT i Väst - SITIV

Mötesanteckningar. Styrgrupp IT i Väst - SITIV Styrgrupp IT i Väst - SITIV Närvarande: Per-Olof Hermansson Joakim Svärdström Helena Söderbäck Thomas Jungbeck Karl Fors Ragnar Lindblad, 7 à 10 Patrik Mattsson Thomas Wallén Katarina Amundsson Frånvarande:

Läs mer

Uppdrag och mandat i TRIS

Uppdrag och mandat i TRIS Beslutat den 23 februari 2015 av Regionala Samverkansgruppen 1 Uppdrag och mandat i TRIS Vad syftar detta dokument till? Detta dokument är ett komplement till styrdokumentet för TRIS och beskriver mer

Läs mer

Vårdsamverkan Skaraborg Nära vård Norra Skaraborg. Presentation för Nätverket Hälsa och Demokrati Stockholm 14 mars 2019

Vårdsamverkan Skaraborg Nära vård Norra Skaraborg. Presentation för Nätverket Hälsa och Demokrati Stockholm 14 mars 2019 Vårdsamverkan Skaraborg Nära vård Norra Skaraborg Presentation för Nätverket Hälsa och Demokrati Stockholm 14 mars 2019 Delregion Skaraborg Invånare: 264 000 Kommuner: 15 Sjukhus: 4 Vårdcentraler: 33 (20

Läs mer

Årsrapport. Det goda livet för mest sjuka äldre i Skaraborg 2017

Årsrapport. Det goda livet för mest sjuka äldre i Skaraborg 2017 Årsrapport Det goda livet för mest sjuka äldre i Skaraborg 2017 Bakgrund Det goda livet för mest sjuka äldre i Västra Götaland. Tre planer som hänger ihop 5 gemensamma fokusområden SIP- samordnad individuell

Läs mer

Det goda livet för mest sjuka äldre i Västra Götaland. Resultaten för indikatorerna

Det goda livet för mest sjuka äldre i Västra Götaland. Resultaten för indikatorerna Det goda livet för mest sjuka äldre i Västra Götaland Resultaten för indikatorerna Resultaten för indikatorerna I detta bildspel redovisas resultaten för indikatorerna i handlingsplanen Det goda livet

Läs mer

Minnesanteckningar samverkansgruppen vuxna psykiatri och missbruk

Minnesanteckningar samverkansgruppen vuxna psykiatri och missbruk 1 Minnesanteckningar samverkansgruppen vuxna psykiatri och missbruk 180508 Föregående mötesanteckningar Inga synpunkter. Handlingsplan/lärandedialog Angelica informerar från styrgrupp för handlingsplan

Läs mer

1. Välkommen, presentationsrunda Cathrine Thanner, ordförande hälsar välkommen och presentationsrunda.

1. Välkommen, presentationsrunda Cathrine Thanner, ordförande hälsar välkommen och presentationsrunda. Minnesanteckningar Ärende Samordningsgruppen möte Datum 2019-05-17 Plats Grand Hotel Alingsås Närvarande () Cathrine Thanner, ordförande Offentliga vårdcentraler Helena Balte Christina Alvelin Lerums kommun

Läs mer

Analys av läget i Västra Götaland Gällande rekommendationer i NR och gemensamt arbete kring vägledning

Analys av läget i Västra Götaland Gällande rekommendationer i NR och gemensamt arbete kring vägledning Analys av läget i Västra Götaland Gällande rekommendationer i NR och gemensamt arbete kring vägledning Linda Macke, Göteborgsregionens kommunalförbund Malin Camper, Västra Götalandsregionen 180207 Bakgrund

Läs mer

MÖTESANTECKNINGAR FRÅN SOCIALHANDLÄGGARMÖTE

MÖTESANTECKNINGAR FRÅN SOCIALHANDLÄGGARMÖTE 2016-08- 31 Deltagare: Lis Palm Elisabeth Jonsson Gunilla Bothén Elisabeth Beijer Linda Macke Ida- lena Svensson Anneli Assmundson Bjerde, Fyrbodals Kommunalförbund, sekreterare Boråsregionen Sjuhärads

Läs mer

Minnesanteckning Ledningsgruppens AU möte

Minnesanteckning Ledningsgruppens AU möte Närvarande: Charlotta Wilhelmsson, Ulrika Holmqvist, Maria Fredriksson, Brita Lindahl, Maria Bruhn (ordf.) Förhindrade: Marianne Laiberg, Magnus Kronvall och Anette Forsberg Minnesanteckning Ledningsgruppens

Läs mer

Närvårdssamverkan Södra Älvsborg Med start

Närvårdssamverkan Södra Älvsborg Med start Datum: 2016-02-03 Handläggare: Ann-Katrin Schutz Koncernkontoret Elisabeth Jonsson Boråsregionen Närvårdssamverkan Södra Älvsborg 2016-2018 Med start 2016-04-01 Mellan Västra Götalandsregionen och kommunerna

Läs mer

Projektplan för start av socialmedicinska mottagningar och Mini-Maria i samverkan i Alingsås och Lerum

Projektplan för start av socialmedicinska mottagningar och Mini-Maria i samverkan i Alingsås och Lerum 2019-02-08 Projektplan för start av socialmedicinska mottagningar och Mini-Maria i samverkan i Alingsås och Lerum 1 Innehåll 2 Bakgrund s 3 3 Mål s 4 4 Metod s 4 5 Genomförande s 4 6 Modell s 5 7 Målgrupp

Läs mer

Superkontaktombudsträff. 10 oktober 2017

Superkontaktombudsträff. 10 oktober 2017 Superkontaktombudsträff 10 oktober 2017 Agenda Förmiddag Aktuell SAMSA information Informationsvägar Trygg och säker utskrivning från slutenvården Patientfall Lunch Kl. 11.30 12.30 Eftermiddag Fortsättning

Läs mer

Bättre liv för sjuka äldre Handlingsplan för regional utveckling 2013-2014

Bättre liv för sjuka äldre Handlingsplan för regional utveckling 2013-2014 Struktur Aktivitet Tidplan Roller och ansvar Uppföljning Styrning och ledning Utvecklingsarbetet om Bättre liv för sjuka äldre ska förankras i de strukturer för styrning, ledning och samverkan som finns

Läs mer

Regional information Införande av videomöte via Lync

Regional information Införande av videomöte via Lync Regional information Införande av videomöte via Lync Alternativ mötesform vid samordnad vård- och omsorgsplanering Uppdraget Beslutsfattare: Styrgrupp IT i Väst, (SITIV) Utdrag ur anteckningar SITIV möte

Läs mer

Anteckningar vid Närsjukvårdsgrupp

Anteckningar vid Närsjukvårdsgrupp Anteckningar vid Närsjukvårdsgrupp Fredagen den 18 mars 2016, kl. 09.00-15.00 Närhälsan Lysekils vårdcentral: Kallade: Vård och omsorg samt psykiatri 9-13 Barn och Unga samt missbruk 11-15 Elin Hansson

Läs mer

IFO nätverket 19 maj 2017

IFO nätverket 19 maj 2017 IFO nätverket 19 maj 2017 INNEHÅLL Hälso- och sjukvårdsavtalet 1. Allmänt om Hälso och sjukvårdsavtalet 2. Gemensam värdegrund 3. Parternas ansvar 4. Avtalsvård 5. Gemensamma utvecklingsområden Avtalet

Läs mer

Minnesanteckningar Lokala Förvaltare KLARA SVPL , 09:00 12:00 Vänerparken FoUU-enheten, lokal Älvsborg

Minnesanteckningar Lokala Förvaltare KLARA SVPL , 09:00 12:00 Vänerparken FoUU-enheten, lokal Älvsborg Minnesanteckningar Lokala Förvaltare KLARA SVPL 2014-06-17, 09:00 12:00 Vänerparken FoUU-enheten, lokal Älvsborg Närvarande: Carina Deall, Carina Fors, Britt Collin, Helen Thorsson, Lena Andersson, Berith

Läs mer

Lagen om Samverkan vid utskrivning från sluten hälso- och sjukvård

Lagen om Samverkan vid utskrivning från sluten hälso- och sjukvård Lagen om Samverkan vid utskrivning från sluten hälso- och sjukvård Bakgrund Lagen om samverkan vid utskrivning från sluten hälso- och sjukvård, trädde i kraft den 1 januari 2018 Syftet med den nya lagen

Läs mer

Minnesanteckningar Utvecklingsråd för personer med psykisk ohälsa

Minnesanteckningar Utvecklingsråd för personer med psykisk ohälsa Minnesanteckningar Utvecklingsråd för personer med psykisk ohälsa Tid:, 8.30 12.00 Plats: Solhem, plan 8, lokal Blå rummet Omfattning: p. 60-70/2012 Närvarande: Bertil Martinsson Anneli Svensson Kerstin

Läs mer

Dagens ärenden. Beslutsärenden. Eva Sundström, Skaraborgs Sjukhus Lars Gotthardsson, Närhälsan vårdcentraler. Per-Olof Hermansson, Kommunalförbundet

Dagens ärenden. Beslutsärenden. Eva Sundström, Skaraborgs Sjukhus Lars Gotthardsson, Närhälsan vårdcentraler. Per-Olof Hermansson, Kommunalförbundet 1 Minnesanteckningar från Styrgrupp vårdsamverkan 2017-03-15 Tid: 08.30-11.30 Plats: Gothia Science Park, Vänern och Vättern, Skövde Närvarande Agneta Nilsson Hörnlund, Koncernkontoret ordförande Angelica

Läs mer

Minnesanteckning lokala Närsjukvårdsgrupp Uddevalla, , Kasen, Stadshuset, Uddevalla

Minnesanteckning lokala Närsjukvårdsgrupp Uddevalla, , Kasen, Stadshuset, Uddevalla Minnesanteckning lokala Närsjukvårdsgrupp Uddevalla, 2017-12-07, Kasen, Stadshuset, Uddevalla Närvarande/ Förhindrade: Se bilaga 1. Godkännande av dagordning/ anmälan övriga frågor Dagordningen godkändes.

Läs mer

Minnesanteckningar från Patientsäkerhetsgruppen Tid:

Minnesanteckningar från Patientsäkerhetsgruppen Tid: 1 Minnesanteckningar från Patientsäkerhetsgruppen Tid: 2018-11-22 Närvarande Angela Olausson, Annika Jansson, Annette Trenge Jarlshammar, Åsa Warnemark, Ingrid Wikstrand, Maud Joelsson, Dirk Vleugels,

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2017

Verksamhetsberättelse 2017 Samverkansgrupp Geriatrik, demens och palliativ vård Verksamhetsberättelse 2017 Innehåll Sammanfattning:... 2 Utgångspunkten är den länsgemensamma handlingsplanen Det goda livet för de mest sjuka äldre

Läs mer

Samverkansmöte för; Geriatrik, demens och palliativ vård/projektledningsmöte Mobil Närvård

Samverkansmöte för; Geriatrik, demens och palliativ vård/projektledningsmöte Mobil Närvård Minnesanteckningar Samverkansmöte för; Geriatrik, demens och palliativ vård/projektledningsmöte Mobil Närvård 2018-05-04 Fredagen den 4 maj 13.15-16.00 Plats: Gothia Science park Lokal: Spegeln Närvarande:

Läs mer

Verksamhetsberättelse

Verksamhetsberättelse SIDAN 1 AV 10 Verksamhetsberättelse Samverkan Geriatrik, demens och palliativ vård 2014 Sammanfattning resultat 2011-2014 2015-01-08 Post Box 54, 541 22 Skövde Besök Kaplansgatan 16 a Tel 0500-49 72 00

Läs mer

27. Mötets öppnande Ordförande hälsade alla välkomna och öppnade mötet.

27. Mötets öppnande Ordförande hälsade alla välkomna och öppnade mötet. Minnesanteckningar Uppdragsgruppen samordnad vård- och omsorgsplanering Datum: 2017-10-24 Tid: 09.00-12.00 Plats: Boråsregionen, Sjuhärads kommunalförbund, Skaraborgsvägen 1A. Närvarande: Marie Elm, Linda

Läs mer

Överenskommelse mellan kommunerna och Västra Götalandsregionen

Överenskommelse mellan kommunerna och Västra Götalandsregionen Överenskommelse mellan kommunerna och Västra Götalandsregionen Samverkan vid in- och utskrivning från sluten hälso- och sjukvård Datum: 2018-10-26 Jeanette Andersson, processledare Västkom Lena Arvidsson,

Läs mer