Minnesanteckningar Beredningen för utbildningsfrågor på grund- och avancerad nivå, GAN

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Minnesanteckningar Beredningen för utbildningsfrågor på grund- och avancerad nivå, GAN"

Transkript

1 Minnesanteckningar Beredningen för utbildningsfrågor på grund- och avancerad nivå, GAN Datum: Tid: Plats: Kurt Grönforsrummet Närvarande: Jan Marton, vicedekanus, ordförande Ylva Benson, juridiska institutionen Anders Boman, inst för nationalekonomi med statistik Malin Dahlström, Graduate School Håkan Eggert, samhällsvetenskapliga miljövetarprogrammet Carina Gråbacke, ekonomprogrammet Viktor Holm, studentrepresentant Bodil Jansund, inst för ekonomi och samhälle Kristina Jonäll, företagsekonomiska institutionen Torbjörn Odlöw, juridiska institutionen Ingela Palmgren, representant för externa relationer Peter Rosén, logistikprogrammet Roger Schweizer, Graduate School Catharina Tillman, fakultetskansliet Frånvarande: Ärende Beskrivning 1 Godkännande av dagordningen Dagordningen fastställdes utan tillägg. 2 Minnesanteckningar ifrån föregående möte Genomgång av minnesanteckningarna. En uppföljningsfråga noteras rörande salstentamen som också finns med på dagens agenda, punkt 9. 3 Återrapportering ifrån Utbildningsnämnden och SOL (samordningsnämnden för lärarutbildningen) samt övriga meddelanden Stående rapporteringspunkt. För protokoll, se Fakultetskansliet 1 (7) Handelshögskolan vid Göteborgs universitet Vasagatan 1, Box 601, Göteborg info@handels.gu.se

2 organisation/universitetsgemensamma-organ/utbildningsnamnden/protokoll/ Utbildningsnämnden: Vid senaste mötet behandlades bl a: - Noteras att den tillfälliga förstärkningen av hum-sam-prislappen kommer att tas bort från Samrådsfrågan avseende lokala examensbeskrivningar, bilaga är utskickad till GAN före mötet. Jan informerar om att frågan bordlades på UN för att tas upp på kommande möte. Frågan diskuteras kort. GAN är överens om att lokala examensbeskrivningar framöver inte bör gå till UN för samråd utan kunna fastställas direkt av respektive fakultetsstyrelse. - Kompletteringsutbildningar; Torbjörn Odlöw påpekar att det viktiga är frågan om gemensamt ansvarstagande från GU och inte enbart en GU-gemensam hållning. Jan tar med förtydligandet till UN. - Handbok för examination: se särskild punkt på GAN. SOL: - Jan deltog i SOLs internat med ett ordinarie möte under förra veckan. Lärarutbildningarna har arbetat systematiskt med kvalitetsarbete genom att bl a årligen utarbeta programplaner samt med 1-4-årsplaner/ handlingsplaner per program. - Stor skillnad i söktryck och andel avhopp mellan de olika lärarprogrammen. - Vid SOLs ordinarie möte blev det votering avseende modell för fördelning av utbildningsuppdrag. Jan röstade för att utbildningsuppdragen ska gå direkt till medverkande institutioner men beslutet blev att utbildningsuppdragen går till kursansvarig institution för beslut om fördelning till medverkande institutioner. Meddelanden: Ordförande informerar om: EQUIS: - pågående process med fokusgrupper per standard. - Studentrapporten. Uppdraget att skriva rapporten går till HHGS. Jan poängterar att detta ger studenterna en god möjlighet att bidra till Handelshögskolans utveckling. - Standard 3 External Relations/GS/EP: Employment Survey, IBT and EP. En fördjupad undersökning behöver göras för utvalda program. Uppdrag och former för undersökningarna diskuteras vidare efter GAN-mötet (Jan, Ingela och Cattis). Uppdrag att utvärdera samhällsvetenskapliga fakultetens 2 (7)

3 tilldelnings- och avräkningsmodell. Jan har under senhösten haft ett uppdrag ifrån samhällsvetenskapliga fakulteten och redogör kortfattat för rapporten. Cattis skickar ut rapporten till GAN-ledamöterna. Påminnelse om HUP-tillfällena våren 2017 (mail har skickats ut separat) - Torsdagen 9 februari, Torsdagen 9 mars, Torsdagen 6 april, GADDEN 2017: v. 45, den 8-9 november Malin Dahlström informerar om: - ett utslag i förvaltningsrätten gällande ett disciplinärende. Vi återkommer till denna fråga vid nästa möte för ev mer information ifrån Malin. Det tar fortfarande lång tid för att få ärenden genom disciplinärenden och det är stor eftersläpning på protokoll. Peter Rosén informerar om att han kommer att lämna sitt uppdrag som programansvarig för logistikprogrammet från 1 juli Arbete pågår för att utse ersättare. 4 Återrapportering ifrån fakultetsstyrelsen Stående rapporteringspunkt. För protokoll, se _nya_strukturen/fakultetsstyrelse/protokoll Jan informerar kort om punkterna ifrån förra styrelsemötet. Vid mötet behandlades bl a: - Nya ledamöter i Handelshögskolans råd för kommande period. - Strategi för perioden fastställdes för att skickas på språkgranskning och därefter till översättning till svenska. I övrigt behandlades inga punkter om utbildning på grund och avancerad nivå. 5 Kvalitetsfrågor Stående rapporteringspunkt för områden hållbarhet/ kvalitet/utvärdering/samverkan mm. Samverkan Ingela Palmgren informerar om Sara Blichfeldts vidare arbete för att kartlägga arbetslivskoppling i utbildningen. Uppdraget ska vara klart i april. Hållbarhet Hållbarhetsdag 3: Solutions är precis genomförd med mycket lyckat resultat. Studenterna har också genomgått Sulitest t för första gången. Vi återkommer till frågan om analys av testresultatet och tillämpning vid ett GAN-möte under 3 (7)

4 våren. Kvalitet Pilotprojektet avseende kvalitetsutvärdering pågår. Bedömargruppen gör platsbesök hos oss den 4 april. Den 4 april är det också dags för det årliga benchmarkingarbetet med Århus. Där medverkar främst prefekter och fakultetsledningen. 6 Identifiering av styrkor och svagheter på Handelshögskolans utbildningar Inför mötet har underlag skickats ut avseende rektors beslut om uppdraget samt verktyg för inventering. Vid förra GAN-mötet (161207) bestämdes att institutionerna/motsv. för samtliga program, GS-nivå och huvudområden för fristående kurser, tar fram 3 styrkor respektive 3 svagheter, samt skriver någon rad om hur man tänker sig att arbeta med dessa framöver. Konkreta exempel stäms av på dagens möte inför förslag till fakultetsstyrelsens första möte den 23 februari 2017 (diskussionspunkt). Alla har inte hunnit skicka in skriftliga underlag men kommer att göra det under dagen. Genomgång av styrkor och svagheter per program och huvudområde. Vid genomgången av styrkor nämns vid ett flertal gånger forskningsanknuten utbildning och hög kompetens och engagerad lärarpersonal. Svagheter som nämns är låg genomströmning och progression mellan kurser. Inskickat material sammanställs av Jan och Cattis och skickas ut till GAN för en snabbkontroll inför utskicket fakultetsstyrelsens sammanträde den 23 februari. 7 Återkoppling till studenter av examinators bedömning och hantering av inlämnade examinationsunderlag Fråga anmäld av Carina Gråbacke. Carina informerar om att studenterna begärt ut alla tentamina på ekonomprogrammet av receptionen. Ur förvaltningsrättsligt perspektiv så handlar det enbart om att säkerställa att begärda handlingar lämnas ut i rätt tid. Kristina Jonäll informerar kort om SA-s hantering vid ett liknande fall av utlämning av en mycket stor mängd material. Det konstateras att det är viktigt att de som eventuellt vill sprida tentorna vidare är medvetna om att det kan finnas en upphovsrättlig problematik. Viktor Holm informerar om att bakgrunden till HHGS begäran om utlämning är att det florerar ett antal olika dropboxar, kompendier mm som tillgängliggörs av vissa studenter till vissa studentgrupper. HHGS ambition är att kunna samla och erbjuda alla studenter samma möjligheter till åtkomst av samlat underlag och även att kunna kvalitetssäkra underlaget. Viktor informerar även om att 4 (7)

5 utlämningen av begärda handlingar inte har hanterats helt korrekt och en anmälan har lämnats vidare av studenterna. GAN konstaterar vikten av att begäran om utlämnande av handlingar hanteras korrekt. 8 Handbok för examination avstämning Jan redogör för den information som gavs vid UNs senaste mötet gällande handboken. Förslaget till handbok är inte skickat på remiss men skickat till utbildningsledarna på respektive fakultet för eventuella synpunkter. Efter möte med utbildningsledarna och en representant för utbildningsenheten kan konstateras att det blivit en missuppfattning om status på dokumentet vid överlämningen till utbildningsenheten. Det problematiska med Handboken är att den bygger på uttolkningar av studieregelverket och detta leder i flera fall till att nya regler skapas utan att det tydliggörs som regler eller föreskrifter. Upplägget med studieregler och en eventuell handbok behöver ses över och tydliggöras. Utbildningsenheten har meddelat att handboken inte går vidare för publicering och att frågan om handboken bl a kommer att diskuteras i nätverket för utbildningsansvariga. Vi återkommer till frågan i GAN så snart ny information kommer. 9 DISA framtidsperspektiv samt uppföljning av diskussion vid GAN om problem vid salstentamen Inför mötet har UNs underlag i ärendet skickats ut. Malin har diskuterat uppkomna problem vid digital salstentamen med ansvarig kontaktperson (Linda). Linda kommer att träffa lärare inom GS för att inhämta synpunkter på användarvänlighet för lärarna, framför allt vid rättning. Jan noterar uppkomna synpunkter i ärendet och tar med sig till diskussionen i UN. 10 Datafångstprojektet avstämning Jan informerar kort om aktuella områden och områdesansvariga som dragit igång arbete. Områdesansvariga och arbetsgrupp Ekonomi: Kenneth Eriksson och ekonominätverket Utbildning (studenter och program): Carina Gråbacke och GAN Faculty: Catharina Tillman och adm.chefer/ personalhandläggare Forskning och forskarutb: Olof J-S och FFUB Ex Education och Corp. Partners: Ingela och repr för GUSEE Områdesansvariga drar igång arbetet utifrån identifierad datafångst enligt särskild lista. Respektive ansvarig stämmer vid behov av med identifierade befintliga grupper/ nätverk för att förankra och diskutera datafångsten vidare. Avrapportering ska ske i form av skriftliga förslag per 31 mars. 5 (7)

6 Carina ansvarar för utbildningsdelen som är den mest omfattande delen i dagsläget. Carina har kontakt med berörda personer i bl a GAN i arbetet. 11 Översättning av betyg avstämning Cattis påminner om att frågan om översättning av betyg utifrån våra avtalsstudenter rättigheter och behov lyftes i GAN. Carina, Malin och Cattis fick i uppgift att titta vidare på frågeställningen. Efter en inventering av styrdokumenten kunde konstateras att styrdokument och rektorsbeslut i frågan inte stämde helt överens. Frågan lyftes till utbildningsenheten som meddelade att de arbetade med att justera dokumenten. De dokument som identifierades var: - Rektors beslut ifrån 2007 om tillämpning av ECTS-skalan för betyg - Rektors beslut ifrån 2011 om tillämpning av ECTS Grading Table samt att upphäva rektorsbeslutet ifrån Rektor beslutade samtidigt att de studenter som deltar i utbildning för vilken avtal tecknats (exempelvis utbildning inom ramen för Erasmus Mundus) med annat lärosäte ska få betyg enligt A-F enligt den hittills tillämpade ECTS-skalan också efter 1 maj 2011; beslut om betygsskala ska finnas dokumenterad i aktuell kursplan. Genom rektors beslut om betygsskalor så har vi idag möjlighet att besluta och tillämpa 7-gradig (A-F) målrelaterad betygsskala, vilket vi öppnat upp för inom GS. Detta är dock en långsam process och ersätter inte fullt ut studenternas efterfrågan på relativa betyg enligt A-F. Det finns fortfarande ett önskemål ifrån GS sida att kunna använda ECTS-skalan för betygssättning enligt det upphävda beslutet. Till detta kopplar diskussionen om att det då inte handlar om översättning utan resulterar i en form av dubbel betygssättning. Enligt uppgift ifrån utbildningsnämnden kommer frågan upp till behandling på nästa möte. GAN återkommer därefter till frågan. 12 Remiss: Handläggningsordning för tillgodoräknande vid GU avstämning Kort avstämning om hanteringen. Remissen har skickats direkt till institutioner och fakulteter. Juridiska institutionen kommer att skicka in synpunkter och övriga institutioner har inte bestämt sig ännu. Fakulteten kommer också att skicka in några korta kommenterar på förslaget som överlag ser positivt ut. 13 GAN-konferens 19 april avstämning Kristina och Anders meddelar att datumet krockar med workshop om lärandemiljöer som de blivit kallade till. Cattis kontrollerar med projektledaren avseende tiden för workshopen. Innehållet för konferensen föreslås utgöras av de prioriterade punkter som finns i minnesanteckningarna från GANs decembermöte 14 Övrigt Inga övriga punkter är anmälda. 6 (7)

7 15 Avslut Ordförande avslutar mötet och påminner om att nästa möte är bokat till 8 mars. Vid anteckningarna Catharina Tillman 7 (7)

Minnesanteckningar Beredningen för utbildningsfrågor på grund- och avancerad nivå, GAN

Minnesanteckningar Beredningen för utbildningsfrågor på grund- och avancerad nivå, GAN Minnesanteckningar Beredningen för utbildningsfrågor på grund- och avancerad nivå, GAN Datum: 2017-04-26 Tid: 8.30-10 Plats: Trollerummet Närvarande: Frånvarande: Jan Marton, vicedekanus, ordförande Anders

Läs mer

på grund- och avancerad nivå, GAN Tid och plats: kl i Trollerummet

på grund- och avancerad nivå, GAN Tid och plats: kl i Trollerummet Beredningen för utbildningsfrågor Minnesanteckningar för sammanträde på grund- och avancerad nivå, GAN 2016-01-26 Tid och plats: kl 9.00-11.30 i Trollerummet Ledamöter: Jan Marton, ordförande Ylva Benson,

Läs mer

på grund- och avancerad nivå, GAN Tid och plats: kl i Kurt Grönforsrummet

på grund- och avancerad nivå, GAN Tid och plats: kl i Kurt Grönforsrummet Beredningen för utbildningsfrågor Minnesanteckningar för sammanträde på grund- och avancerad nivå, GAN 2016-03-01 Tid och plats: kl 13.00-15.30 i Kurt Grönforsrummet Ledamöter: Jan Marton, ordförande Ylva

Läs mer

på grund- och avancerad nivå, GAN Tid och plats: kl i Kurt Grönforsrummet

på grund- och avancerad nivå, GAN Tid och plats: kl i Kurt Grönforsrummet Beredningen för utbildningsfrågor Minnesanteckningar förda vid sammanträde på grund- och avancerad nivå, GAN 2016-05-31 Tid och plats: kl 9.00 11.30 i Kurt Grönforsrummet Ledamöter: Jan Marton, ordförande

Läs mer

på grund- och avancerad nivå, GAN Tid och plats: kl i Trollerummet

på grund- och avancerad nivå, GAN Tid och plats: kl i Trollerummet Beredningen för utbildningsfrågor Minnesanteckningar förda vid sammanträde på grund- och avancerad nivå, GAN 2016-09-05 Tid och plats: kl 9.00 11.30 i Trollerummet Närvarande ledamöter: Jan Marton, ordförande

Läs mer

på grund- och avancerad nivå, GAN Tid och plats: kl i Trollerummet

på grund- och avancerad nivå, GAN Tid och plats: kl i Trollerummet Beredningen för utbildningsfrågor Minnesanteckningar för sammanträde på grund- och avancerad nivå, GAN 2015-11-17 Tid och plats: kl 9.00-11.30 i Trollerummet Ledamöter: Jan Marton, ordförande Ylva Benson,

Läs mer

Tid och plats: kl i Kurt Grönforsrummet, Malmstensvåningen

Tid och plats: kl i Kurt Grönforsrummet, Malmstensvåningen Beredningen för utbildningsfrågor Minnesanteckningar för sammanträde på grund- och avancerad nivå, GAN 2014-12-17 Tid och plats: kl 9.00-11.30 i Kurt Grönforsrummet, Malmstensvåningen Ledamöter: Jan Marton,

Läs mer

Sammanträde kl 9.00, Trollerummet, Malmstensvåningen

Sammanträde kl 9.00, Trollerummet, Malmstensvåningen Beredningen för utbildningsfrågor Minnesanteckningar på grund- och avancerad nivå 2011-10-11 GAN Sammanträde 2011-10-11 kl 9.00, Trollerummet, Malmstensvåningen Ledamöter: Mette Sandoff, ordförande Erik

Läs mer

1. Vårens mötestider Förslag till mötestider har skickats ut. Vårens mötestider fastställdes till 15 mars kl maj kl 9.

1. Vårens mötestider Förslag till mötestider har skickats ut. Vårens mötestider fastställdes till 15 mars kl maj kl 9. MINNESANTECKNINGAR 2011 01 17 Minnesanteckningar förda vid sammanträde i beredningen för utbildningsfrågor på grund och avancerad nivå Trollerummet, måndagen den 17 januari 2010 kl 13 15 Närvarande: Mette

Läs mer

PROTOKOLL. Företrädare för studenterna Viktor Edgren, HHGS Billy Jörgensen, HHGS Hannes Lenk, HHGS, doktorandrepresentant. Mikael Brisslert, SACO

PROTOKOLL. Företrädare för studenterna Viktor Edgren, HHGS Billy Jörgensen, HHGS Hannes Lenk, HHGS, doktorandrepresentant. Mikael Brisslert, SACO Tid: kl 13.00-15 Plats: Kurt Grönforsrummet, Vasagatan 1 Närvarande: Ledamöter Verksamhetsföreträdare Per Cramér, professor, dekanus, ordförande 1-8 samt 10-12 Olof Johansson Stenman, professor, prodekanus,

Läs mer

Verksamhetsföreträdare

Verksamhetsföreträdare Handelshögskolan vid PROTOKOLL Närvarande: Ledamöter Verksamhetsföreträdare Per Cramér, professor, dekanus, ordförande Olof Johansson Stenman, professor, prodekanus Katarina Renström, studievägledare Sara

Läs mer

cwv P 2018/6 samfinansieras av fakulteten.

cwv P 2018/6 samfinansieras av fakulteten. Protokoll Fakultetsstyrelsens sammanträde 2017-12-14 6 P 2018/6 Förslag till beslut om inrättande av anställning som professor i Human Resource Marketing (HRM) Föredragande: Per Cramer, ordförande Underlagshandlingar

Läs mer

Verksamhetsföreträdare

Verksamhetsföreträdare Närvarande: Ledamöter Verksamhetsföreträdare Per Cramér, professor, dekanus, ordförande Olof Johansson Stenman, professor, prodekanus Christer Lundh, professor Katarina Renström, studievägledare Sara Stendahl,

Läs mer

Mette redogör kort för aktivitetspunkterna i handlingsplanen, se bilaga.

Mette redogör kort för aktivitetspunkterna i handlingsplanen, se bilaga. Beredningen för utbildningsfrågor Minnesanteckningar på grund- och avancerad nivå, GAN 2012-12-11 Sammanträde: kl 9.00-11.00 i Matsalen, Malmstensvåningen Ledamöter: Jan Marton, ordförande Ylva Benson,

Läs mer

School Andreas. Info GRUB.

School Andreas. Info GRUB. Beredningen för utbildningsfrågor på grund- och avancerad nivå, GAN Minnesanteckningar 2012-03-077 Sammanträde 2012-03-07 kl 9.30 i Kurt Grönforsrummet, Malmstensvåningen Ledamöter: Mette Sandoff, ordförande

Läs mer

Villkor och principer för ingående och avslutande av samarbetsavtal med utländska lärosäten

Villkor och principer för ingående och avslutande av samarbetsavtal med utländska lärosäten dnr V 2017/320 Fastställt av Handelshögskolans fakultetsstyrelse 2017-03-30 (dnr V 2017/320) Villkor och principer för ingående och avslutande av samarbetsavtal med utländska lärosäten Det övergripande

Läs mer

Programutvärdering genomförd med kollegial granskning vid samhällsvetenskapliga fakulteten

Programutvärdering genomförd med kollegial granskning vid samhällsvetenskapliga fakulteten Beslut Dekanens beslutsmöte Nils Eriksson, utbildningsledare nils.eriksson@umu.se 090-786 63 10 Sammanträdesdatum 2017-03-27 Sid 1 (1) Dnr FS 1.1-15-47-16 Programutvärdering genomförd med kollegial granskning

Läs mer

Riktlinjer inför val till fakultetsstyrelse och institutionsråd perioden

Riktlinjer inför val till fakultetsstyrelse och institutionsråd perioden 2017-06-15 Dnr V 2017/464 Handelshögskolan vid Göteborgs universitet Fakultetskansliet RIKTLINJER dnr V 2017/464 Riktlinjer inför val till fakultetsstyrelse och institutionsråd perioden 2018-07-01 2024-06-30

Läs mer

Utbildningsrådet för grundnivå och avancerad nivå

Utbildningsrådet för grundnivå och avancerad nivå Protokoll 2014-02-19 Fakulteten för teknik Utbildningsrådet för grundnivå och avancerad nivå Protokoll Närvarande: Ann-Charlotte Larsson ordförande, prodekan Päivi Jokela Pär Karlsson Hanna Palmer, 5 Stina

Läs mer

Företrädare för studenterna. Josefine Johansson, HHGS Hannes Lenj, HHGS Eva Thalén, HHGS

Företrädare för studenterna. Josefine Johansson, HHGS Hannes Lenj, HHGS Eva Thalén, HHGS Handelshögskolan vid PROTOKOLL Närvarande: Ledamöter Verksamhetsföreträdare Per Cramér, professor, dekanus, ordförande, 1-8 Olof Johansson Stenman, professor, prodekanus, ordförande för -9-11 Christer

Läs mer

Konstnärliga fakultetsstyrelsens Beredning för utbildning på grund och avancerad nivå (KF BUGA)

Konstnärliga fakultetsstyrelsens Beredning för utbildning på grund och avancerad nivå (KF BUGA) 2017-01-25 KONSTNÄRLIGA FAKULTETEN Konstnärliga fakultetsstyrelsens Beredning för utbildning på grund och avancerad nivå (KF BUGA) Datum: 2017-04-24 Tid: 9:00 Plats: Konstnärliga fakultetskansliet, Storgatan

Läs mer

Protokoll vid sammanträde med utbildningskommittén för medicin

Protokoll vid sammanträde med utbildningskommittén för medicin SAHLGRENSKA AKADEMIN INSTITUTIONEN FÖR MEDICIN Protokoll vid sammanträde med utbildningskommittén för medicin Datum: 2019-06-11 Tid: 13.30-16.10 Plats: Ingegerd Eriksson, Academicum Närvarande ledamöter:

Läs mer

Revidering av arbetsordning för Göteborgs universitet med avseende på ny organisation och styrning av lärarutbildningarna

Revidering av arbetsordning för Göteborgs universitet med avseende på ny organisation och styrning av lärarutbildningarna Universitetsledningens stab Magnus Petersson PM 1 / 2 2016-05-25 dnr V 2016/462 Universitetsstyrelsen Revidering av arbetsordning för Göteborgs universitet med avseende på ny organisation och styrning

Läs mer

Göteborgs universitet IT-universitetets fakultetsnämnd Sammanträde 2008: Kl Java på IT-universitetet

Göteborgs universitet IT-universitetets fakultetsnämnd Sammanträde 2008: Kl Java på IT-universitetet Göteborgs universitet Tid och plats Närvarande ledamöter Frånvarande Kl. 11.30 13.00 Java på IT-universitetet Ylva Hambraeus Björling, Sun Microsystems, ordförande Anna Börjesson, Ericsson Mats Johansson,

Läs mer

GÖTEBORGS UNIVERSITET

GÖTEBORGS UNIVERSITET Dnr V 2018/672 2018-06-14 GÖTEBORGS UNIVERSITET Kvalitetssäkring av statsvetenskapliga institutionens utbildningar Statsvetenskapliga institutionens kvalitetssäkringsarbete syftar till att säkerställa

Läs mer

Linnéuniversitetets kvalitetsråd

Linnéuniversitetets kvalitetsråd Mötesdatum: Linnéuniversitetets kvalitetsråd Ledamöter: Närvarande: Frånvarande: Övriga: Lena Fritzén, prorektor, ordförande Niklas Ammert, Fakulteten för konst och humaniora Bo Bergbäck, prorektor Cristoffer

Läs mer

Riktlinjer inför val till fakultetsstyrelse och institutionsråd perioden

Riktlinjer inför val till fakultetsstyrelse och institutionsråd perioden Fakultetskansliet RIKTLINJER 1 / 4 2014-12-11 dnr V 2014/900 Riktlinjer inför val till fakultetsstyrelse och institutionsråd perioden 2015-07-01 2018-06-30 FÖRUTSÄTTNINGAR Val till fakultetsstyrelse och

Läs mer

Konstnärliga fakultetsstyrelsens Beredning för utbildning på grund och avancerad nivå (KF BUGA)

Konstnärliga fakultetsstyrelsens Beredning för utbildning på grund och avancerad nivå (KF BUGA) 2017-01-25 KONSTNÄRLIGA FAKULTETEN Konstnärliga fakultetsstyrelsens Beredning för utbildning på grund och avancerad nivå (KF BUGA) Datum: 2017-01-25 Tid: 13:00 Plats: Konstnärliga fakultetskansliet, Storgatan

Läs mer

Stefan Hulth, NFS Fredrika Lagergren Wahlin, ITFS Silvana Naredi, SA Klas Eriksson, SACO Håkan Blennqvist, OFR-S

Stefan Hulth, NFS Fredrika Lagergren Wahlin, ITFS Silvana Naredi, SA Klas Eriksson, SACO Håkan Blennqvist, OFR-S Samordningsnämnden för lärarutbildning PROTOKOLL SAMMANTRÄDE 6:2017 Tid och plats 2017-06-07, kl. 09:00-11 :00 Vasaparken, Viktor Rydbergsrummet Närvarande ledamöter Maria Jarl ordförande Sylva Frisk,

Läs mer

2013-03-21. studentrepresentant, suppleant. Christina Wehtje St: Petri skola, Malmö 148-157 Johan Wennerberg DuPont Chemoswed Malmö

2013-03-21. studentrepresentant, suppleant. Christina Wehtje St: Petri skola, Malmö 148-157 Johan Wennerberg DuPont Chemoswed Malmö Sammanträdesprotokoll 2013-03-21 Utbildningsnämnden Ledamöter Bo-Anders Jönsson prodekanus, ordförande Per Ahlberg Stina Ausmeel, suppleant Jonna Axbom, suppleant Tomas Brage Crister Ceberg Patrik Edén

Läs mer

Eriksson, Susanne Hanstorp, Dag ( 1-4, 6-7) Madjarova, Jana Nyman, Gunnar Olsson, Ann-Sofie

Eriksson, Susanne Hanstorp, Dag ( 1-4, 6-7) Madjarova, Jana Nyman, Gunnar Olsson, Ann-Sofie nr 5 Närvarande Ledamöter: Övriga: Företrädare för verksamheten Ahlberg, Elisabet Wetterberg, Ola Chen, Deliang Eriksson, Susanne Hanstorp, Dag ( 1-4, 6-7) Madjarova, Jana Nyman, Gunnar Olsson, Ann-Sofie

Läs mer

2013-05-10. Detaljerad processbeskrivning Ta fram och revidera kursplaner. Sida 1 (10)

2013-05-10. Detaljerad processbeskrivning Ta fram och revidera kursplaner. Sida 1 (10) 2013-05-10 Detaljerad processbeskrivning Ta fram och revidera kursplaner Sida 1 (10) INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1 PROCESS TA FRAM OCH REVIDERA KURSPLANER... 3 1.1 Processens syfte... 3 1.2 Övergripande beskrivning

Läs mer

Kvalitetssäkring av statsvetenskapliga institutionens utbildningar på grund- och avancerad nivå

Kvalitetssäkring av statsvetenskapliga institutionens utbildningar på grund- och avancerad nivå 26 september 2013 Maria Oskarson Kvalitetssäkring av statsvetenskapliga institutionens utbildningar på grund- och avancerad nivå Statsvetenskapliga institutionens kvalitetssäkringsarbete syftar till att

Läs mer

Lokala studieregler vid Göteborgs universitet

Lokala studieregler vid Göteborgs universitet Styrdokument dnr G2011/323 1 / 5 Lokala studieregler vid Göteborgs universitet Publicerad Beslutsfattare www.styrdokument.adm.gu.se Rektor Beslutsdatum 130408 Giltighetstid Revideringsdatum Från och med

Läs mer

Minnesanteckningar 2014:6 Sammanträdesdatum Naturvetenskapliga fakulteten Utbildningsberedningen

Minnesanteckningar 2014:6 Sammanträdesdatum Naturvetenskapliga fakulteten Utbildningsberedningen Närvarande: Stefan Hulth, ordf. Marie Strandevall, sekr. Maria Sundin Kristina Hedfalk Petra Edlund, stud. Ulla Dinger Carl Regnell, stud. Göran Andersson (på länk) Frånvarande: Malin Axelsson, stud. Kristina

Läs mer

Protokoll vid sammanträde med utbildningskommittén för medicin

Protokoll vid sammanträde med utbildningskommittén för medicin SAHLGRENSKA AKADEMIN Protokoll vid sammanträde med utbildningskommittén för medicin Datum: 2016-04-26 Tid: kl. 13:00 15:00 Plats: Ingegerd Eriksson, Academicum Närvarande Ledamöter: Närvaro- och yttranderätt:,

Läs mer

Utbildningsstrategiska rådet minnesanteckningar

Utbildningsstrategiska rådet minnesanteckningar Sid 1 (5) minnesanteckningar Ärende Kommentarer 1.! Ordförande öppnar mötet Heidi Hansson hälsar välkommen och öppnar mötet. 2.! Föregående mötens minnesanteckningar (170914 samt 171011-12) Ad acta. 3.!

Läs mer

Protokoll vid sammanträde med utbildningskommittén för audiologi och logopedi

Protokoll vid sammanträde med utbildningskommittén för audiologi och logopedi Protokoll 190130 SAHLGRENSKA AKADEMIN Protokoll vid sammanträde med utbildningskommittén för audiologi och logopedi Datum: 2019-01-30 Tid: 14:00-15:40 Plats: Konferensrummet plan 6, Medicinaregatan 8B

Läs mer

Processbeskrivning av LiU:s modell för kvalitetssäkring av utbildning på grundnivå och avancerad nivå

Processbeskrivning av LiU:s modell för kvalitetssäkring av utbildning på grundnivå och avancerad nivå DNR LIU-2017-01507 1(5) Processbeskrivning av LiU:s modell för kvalitetssäkring av utbildning på grundnivå och avancerad nivå Samtliga utbildningar på grundnivå, avancerad nivå och forskarnivå ska kvalitetssäkras

Läs mer

UPPFÖLJNING AV VERKSAMHETSPLANEN Handelshögskolan DATUM: BESLUTAD AV: Per Cramér. KONTAKTPERSON: Catharina Tillman, kanslichef

UPPFÖLJNING AV VERKSAMHETSPLANEN Handelshögskolan DATUM: BESLUTAD AV: Per Cramér. KONTAKTPERSON: Catharina Tillman, kanslichef UPPFÖLJNING AV VERKSAMHETSPLANEN 2018 Handelshögskolan DATUM: 2019-01-16 BESLUTAD AV: Per Cramér KONTAKTPERSON: Catharina Tillman, kanslichef FORSKNING SOM PÅVERKAR Prioriteringar och mål för perioden

Läs mer

Utbildningsrådet för grundnivå och avancerad nivå

Utbildningsrådet för grundnivå och avancerad nivå Datum: 2017-04-19 Fakulteten för teknik Utbildningsrådet för grundnivå och avancerad nivå Protokoll Närvarande: Staffan Carius dekan, ordförande Björn Johannesson prodekan Conny Sjögren studierektor Ma,

Läs mer

Protokoll från sammanträde med Utbildningsvetenskapliga faku ltetsstyrelsen

Protokoll från sammanträde med Utbildningsvetenskapliga faku ltetsstyrelsen UTBILDNINGSVETENSKAPLIGA FAKULTETEN Protokoll från sammanträde med Utbildningsvetenskapliga faku ltetsstyrelsen Datum: Tid: Plats: Närvarande ledamöter 2017-12-14 09:00-12:45 Al 136, hus A, Pedagogen Åke

Läs mer

Handelshögskolan HANDLINGSPLAN OCH VERKSAMHETSPLAN Dnr V 2016/526 DATUM: BESLUTAD AV: Handelshögskolans fakultetsstyrelse

Handelshögskolan HANDLINGSPLAN OCH VERKSAMHETSPLAN Dnr V 2016/526 DATUM: BESLUTAD AV: Handelshögskolans fakultetsstyrelse HANDLINGSPLAN OCH VERKSAMHETSPLAN 2017 Handelshögskolan Dnr V 2016/526 DATUM: 2016-10-27 BESLUTAD AV: Handelshögskolans fakultetsstyrelse KONTAKTPERSON: Catharina Tillman FORSKNING SOM PÅVERKAR Handlingsplan

Läs mer

Handelshögskolan HANDLINGSPLAN OCH VERKSAMHETSPLAN DATUM: Dnr V 2017/703. BESLUTAD AV: Handelshögskolans fakultetsstyrelse

Handelshögskolan HANDLINGSPLAN OCH VERKSAMHETSPLAN DATUM: Dnr V 2017/703. BESLUTAD AV: Handelshögskolans fakultetsstyrelse HANDLINGSPLAN OCH VERKSAMHETSPLAN 2018 Handelshögskolan DATUM: 2017-10-26 Dnr V 2017/703 BESLUTAD AV: Handelshögskolans fakultetsstyrelse KONTAKTPERSON: Catharina Tillman FORSKNING SOM PÅVERKAR Fortsatt

Läs mer

Mötesanteckningar från A3:s (utökade) ledningsråd

Mötesanteckningar från A3:s (utökade) ledningsråd Mötesanteckningar från A3:s (utökade) ledningsråd Datum: 2016-06-07 Tid: 8.00 15.30 OBS! mötestiden Lokal: C 728 8.00 12.00: ledningsråd med nedanstående agenda 13.00 15.30: utökat ledningsråd med workshop

Läs mer

Systematiskt kvalitetsarbete inom grundutbildning

Systematiskt kvalitetsarbete inom grundutbildning 2018-06-13 Dnr G 2018/166 KONSTNÄRLIGA FAKULTETEN Systematiskt kvalitetsarbete inom grundutbildning I detta PM beskrivs Konstnärliga fakultetens kontinuerliga kvalitetsarbete med fokus på terminsvisa och

Läs mer

Vetenskaplig ledare Utbildningsförvaltningen Magisterstuderande Piteå kommun Lärare vid vuxenutbildningen Piteå kommun Förskollärare Piteå kommun

Vetenskaplig ledare Utbildningsförvaltningen Magisterstuderande Piteå kommun Lärare vid vuxenutbildningen Piteå kommun Förskollärare Piteå kommun Piteå Utbildningsvetenskapliga Råd (PUR) Tid:, kl 13:00-16:00 Lokal: Stadshuset, Ovalen Närvarande: Kristina Hansson Sara Wiklund Lars Uhlin Linda Jansson Jennie Bodin Ulrika Bergmark Mats Danell Malin

Läs mer

Fakultetsstyrelsen för konst och humaniora

Fakultetsstyrelsen för konst och humaniora Protokoll Sammanträdesdatum: 2019-02-25 Fakultetsstyrelsen för konst och humaniora Ledamöter: Närvarande: Gunlög Fur ordförande Hans T Sternudd vice ordförande Jørgen Bruhn ledamot Martina Böök studeranderepresentant

Läs mer

Programrapport XXXXXXX

Programrapport XXXXXXX Läsåret 20XX/YY UTBILDNINGSVETENSKAPLIGA FAKULTETSKANSLIET Programrapport XXXXXXX Syftet med programrapporten är att följa upp programutbildningar inom Utbildningsvetenskapliga fakultetsstyrelsens utbildningsuppdrag.

Läs mer

UTBILDNINGSVETENSKAPLIGA FAKULTETEN. Protokoll från sammanträde med Utbildningsvetenskapliga f aku ltetsstyrelsen

UTBILDNINGSVETENSKAPLIGA FAKULTETEN. Protokoll från sammanträde med Utbildningsvetenskapliga f aku ltetsstyrelsen (I} GÖTEBORGS UNIVERSITET UTBILDNINGSVETENSKAPLIGA FAKULTETEN Protokoll från sammanträde med Utbildningsvetenskapliga f aku ltetsstyrelsen Datum: Tid: Plats: Närvarande ledamöter Företrädare för personalen

Läs mer

Mötesanteckningar beredningen för utbildning på grund- och avancerad nivå

Mötesanteckningar beredningen för utbildning på grund- och avancerad nivå NATURVETENSKAPLIGA FAKULTETEN beredningen för utbildning på grund- och avancerad nivå Sammanträdesdatum: 2016-09-28 Tid: 1315-1600 Plats: Fakultetskansliet Närvarande: Ingvar Albinsson Göran Andersson

Läs mer

PROTOKOLL 1/5. Lärarutbildningsråd 1. Mötestid kl i Lillan, Föreningsgatan 20

PROTOKOLL 1/5. Lärarutbildningsråd 1. Mötestid kl i Lillan, Föreningsgatan 20 Lärarutbildningsråd 1 Mötestid 2008-04-17 kl 14.00-17 i Lillan, Föreningsgatan 20 PROTOKOLL 1/5 2008-04-17 Närvarande: Jan Carle, SFN, ordförande Sten Båth, UFN Pontus Sundén, SLUG Doris Wennerberg, Kungälv

Läs mer

Regler för utbildningsgranskningar

Regler för utbildningsgranskningar Regler för utbildningsgranskningar Typ av dokument Regler Beslutad av Rektor Beslutsdatum 2019-06-27 Dnr SU FV-1.1.2-2143-19 Giltighetstid 2019-07-01 - tillsvidare Ersätter dokument - Ansvarig förvaltningsavdelning

Läs mer

PROCESS. Processöversikt... 2 Syfte... 2 Processägare... 2 Startpunkt... 3 Slutpunkt... 3 Roller... 3 Resurser... 3 Processteg...

PROCESS. Processöversikt... 2 Syfte... 2 Processägare... 2 Startpunkt... 3 Slutpunkt... 3 Roller... 3 Resurser... 3 Processteg... Innehåll Processöversikt... 2 Syfte... 2 Processägare... 2 Startpunkt... 3 Slutpunkt... 3 Roller... 3 Resurser... 3 Processteg... 4 Processbeskrivning_Inrätta_kurs Page 1 of 8 Processöversikt Inrättande

Läs mer

Protokoll från sammanträde med Utbildningsvetenskapliga fakultetsstyrelsen

Protokoll från sammanträde med Utbildningsvetenskapliga fakultetsstyrelsen UTBILDNINGSVETENSKAPLIGA FAKULTETEN Protokoll från sammanträde med Utbildningsvetenskapliga fakultetsstyrelsen Datum: Tid: Plats: Närvarande ledamöter Frånvarande ledamöter 2018-02-28 09:00-12:40 Al 136,

Läs mer

Riktlinjer för anställning och befordran av lärare samt för antagning av docent och av excellent lärare vid teknisknaturvetenskapliga

Riktlinjer för anställning och befordran av lärare samt för antagning av docent och av excellent lärare vid teknisknaturvetenskapliga TEKNAT 2014/214 Riktlinjer för anställning och befordran av lärare samt för antagning av docent och av excellent lärare vid teknisknaturvetenskapliga vetenskapsområdet Fastställda av teknisk-naturvetenskapliga

Läs mer

Utbildningsrådet Karin Wikeby, utbildningsavdelningen

Utbildningsrådet Karin Wikeby, utbildningsavdelningen Utbildningsrådet Karin Wikeby, utbildningsavdelningen PROTOKOLL Tisdag den 3 december 2013, kl 14:00 17:00 Ingegerd Eriksson, Academicum, Medicinaregatan 3 Närvarande ledamöter Kerstin Nilsson, ordförande

Läs mer

GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 8 Naturvetenskapliga fakultetsnämnden Sammanträdesdatum

GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 8 Naturvetenskapliga fakultetsnämnden Sammanträdesdatum nr 8 Närvarande Ledamöter: Företrädare för verksamheten Turner, David dekanus, ordförande Rådbo, Marie vicedekanus Hohmann, Stefan prodekanus Berndtsson, Bo (ej 5.2.4) Celander, Malin (ej 5.2.1) Hilmersson,

Läs mer

kl , rektors tjänsterum, huvudbyggnaden, Vasaparken Bisittare Lennart Weibull prorektor, rektors ställföreträdare

kl , rektors tjänsterum, huvudbyggnaden, Vasaparken Bisittare Lennart Weibull prorektor, rektors ställföreträdare Protokoll 1 (5) Tid och plats kl. 15.30 16.30, rektors tjänsterum, huvudbyggnaden, Vasaparken Beslutsfattare Pam Fredman rektor Bisittare Lennart Weibull prorektor, rektors ställföreträdare P-O Rehnquist

Läs mer

POLICY FÖR KVALITETSSÄKRING OCH KVALITETSUTVECKLING AV UTBILDNING VID GÖTEBORGS UNIVERSITET

POLICY FÖR KVALITETSSÄKRING OCH KVALITETSUTVECKLING AV UTBILDNING VID GÖTEBORGS UNIVERSITET STYRDOKUMENT Dnr V 2016/378 POLICY FÖR KVALITETSSÄKRING OCH KVALITETSUTVECKLING AV UTBILDNING VID GÖTEBORGS UNIVERSITET Publicerad Beslutsfattare Ansvarig funktion medarbetarportalen.gu.se/styrdokument

Läs mer

Utbildningsrådet för grundnivå och avancerad nivå

Utbildningsrådet för grundnivå och avancerad nivå Datum: 2018-05-18 Fakulteten för teknik Utbildningsrådet för grundnivå och avancerad nivå Protokoll Närvarande: Björn Johannesson prodekan, ordförande Conny Sjögren studierektor Ma/Fy/Lub, ej närvarande

Läs mer

Lokal utvärdering av utbildning på grundnivå och avancerad nivå (1 bilaga)

Lokal utvärdering av utbildning på grundnivå och avancerad nivå (1 bilaga) Rektor RIKTLINJER 2011-10-04 Dnr HS 2011/406-50 Lokal utvärdering av utbildning på grundnivå och avancerad nivå (1 bilaga) 1 Inledning I dessa riktlinjer beskrivs systemet för lokal utvärdering av utbildning

Läs mer

Sammanträde med styrelsen för Högskolan Dalarna

Sammanträde med styrelsen för Högskolan Dalarna Sammanträde med styrelsen för Högskolan Dalarna Plats Åkerblads hotell och gästgiveri, Tällberg Datum och tid torsdagen den 19 september, kl 08.30-11.30 Närvarande ledamöter Anmält förhinder Övriga närvarande

Läs mer

Riktlinjer för anställning och befordran av lärare samt för antagning av docent och av excellent lärare vid teknisknaturvetenskapliga

Riktlinjer för anställning och befordran av lärare samt för antagning av docent och av excellent lärare vid teknisknaturvetenskapliga TEKNAT 2013/6 Riktlinjer för anställning och befordran av lärare samt för antagning av docent och av excellent lärare vid teknisknaturvetenskapliga vetenskapsområdet Fastställda av teknisk-naturvetenskapliga

Läs mer

Protokoll vid sammanträde med utbildningskommittén för audiologi och logopedi

Protokoll vid sammanträde med utbildningskommittén för audiologi och logopedi SAHLGRENSKA AKADEMIN Protokoll vid sammanträde med utbildningskommittén för audiologi och logopedi Datum: 2015-06-03 Tid: 15:00-16:50 Plats: Tal- och hörsellab, enheterna för audiologi och logopedi, hus

Läs mer

Utbildningsrådet för grundnivå och avancerad nivå

Utbildningsrådet för grundnivå och avancerad nivå Datum: 2018-01-19 Fakulteten för teknik Utbildningsrådet för grundnivå och avancerad nivå Protokoll Närvarande: Björn Johannesson prodekan Conny Sjögren studierektor Ma, Fy, Lub Rune Körnefors studierektor,

Läs mer

Nedan ges även en kortfattad redogörelse för skillnaden mellan tidigare benämnda ECTSbetyg och universitetets nytillkomna betygsskala A-F.

Nedan ges även en kortfattad redogörelse för skillnaden mellan tidigare benämnda ECTSbetyg och universitetets nytillkomna betygsskala A-F. 2014-10-06 Universitetsledningens kansli Information om implementering av A-F skalan Rektor har beslutat att A-F-skalan ska användas vid Linnéuniversitetet från hösten 2015. Det är kurser till internationella

Läs mer

1 Dagordningen Godkändes med följande tillägg: 5a Arbetsgruppsindelning LUR 1 9a Uppdaterat förslag om vuxenutbildning

1 Dagordningen Godkändes med följande tillägg: 5a Arbetsgruppsindelning LUR 1 9a Uppdaterat förslag om vuxenutbildning Lärarutbildningsråd 1 Mötestid 2009-01-22 kl 14.00-17 i Lillan, Föreningsgatan 20 PROTOKOLL 1/5 2009-01-26 Närvarande: Jan Carle, SFN, ordförande Mathilda Berg., SLUG Johan Boman, NFN, fr 8 Sten Båth,

Läs mer

Anmälan till rektor vid grundad misstanke om fusk/plagiat (vilseledande vid examination)

Anmälan till rektor vid grundad misstanke om fusk/plagiat (vilseledande vid examination) Institutionen för biomedicin Utbildningshandläggare, Stina Ringdahl Telefon: 031-786 34 58 E-post: Stina.ringdahl@gu.se Besöksadress: Medicinaregatan 7B Postadress: Box 440, 405 30 Göteborg HANDLÄGGNINGSORDNING

Läs mer

Besluts- och delegationsordning för utbildningsorganisationen vid CLINTEC

Besluts- och delegationsordning för utbildningsorganisationen vid CLINTEC Besluts- och delegationsordning för utbildningsorganisationen vid CLINTEC Dnr 1-267/2017 Fastställd 2016-05-04 av UN CLINTEC Innehåll 1 INLEDNING... 1 2 ORGANISATIONSÖVERSIKT... 1 3 PREFEKT... 2 4 ENHETSCHEF...

Läs mer

Protokoll fört vid sammanträde med utbildningskommittén för odontologi

Protokoll fört vid sammanträde med utbildningskommittén för odontologi SAHLGRENSKA AKADEMIN Protokoll fört vid sammanträde med utbildningskommittén för odontologi Datum: 2016-02-08 Tid: 14.00 16.10 Plats: Institutionen för odontologi, Medicinaregatan 12 F, Sessionssalen våning

Läs mer

Minnesanteckningar från sammanträde med utbildningskommittén för audiologi och logopedi

Minnesanteckningar från sammanträde med utbildningskommittén för audiologi och logopedi SAHLGRENSKA AKADEMIN Minnesanteckningar från sammanträde med utbildningskommittén för audiologi och logopedi Datum: 2016-04-13 Tid: 15:00-16:00 Plats: Tal- och hörsellabb, enheterna för audiologi och logopedi,

Läs mer

Delrapport SUV : Översyn av ämnen i ämneslärarutbildningen

Delrapport SUV : Översyn av ämnen i ämneslärarutbildningen Ann-Kari Sundberg Programansvarig utbildningsledare ÄLP för arbetsgruppens räkning 2013-03-27 Dnr LiU-2012-02065 Delrapport SUV 2013-04-09: Översyn av ämnen i ämneslärarutbildningen Bakgrund och definition

Läs mer

PROTOKOLL Lärarutbildningsråd 2, Nr 4, , kl , UFL, Konferensrummet, Viktoriagatan 30 A

PROTOKOLL Lärarutbildningsråd 2, Nr 4, , kl , UFL, Konferensrummet, Viktoriagatan 30 A PROTOKOLL Lärarutbildningsråd 2, Nr 4, 2009-03-23, kl. 13.00 16.10, UFL, Konferensrummet, Viktoriagatan 30 A 1 Fastställande av dagordning 2 Genomgång av föregående mötes protokoll 3 Planering av LUR 2s

Läs mer

studeranderepresentant, 2:a suppl.

studeranderepresentant, 2:a suppl. Minnesanteckningar - FoB Sammanträdesdatum 2013-04-04 Forskningsberedningen Närvarande ledamöter: Anders Axelsson rektor, p. 5-6 Annika Mårtensson prorektor, mötesordförande Ulla Holst vicerektor Björn

Läs mer

Behandlade ärenden vid detta sammanträde

Behandlade ärenden vid detta sammanträde Protokoll 2010:8 fört vid sammanträde i Lärarutbildningsrådens ordförandegrupp (LURO) Behandlade ärenden vid detta sammanträde 1 Godkännande av dagordningen 2 Protokoll från LUROs sammanträde 2010-10-05

Läs mer

Plan för systematiskt kvalitetsarbete för grundnivå och avancerad nivå vid fakulteten för konst och humaniora

Plan för systematiskt kvalitetsarbete för grundnivå och avancerad nivå vid fakulteten för konst och humaniora Beslutsdatum: 2014-03-25 Dnr: 2013/415-1.1 Fakulteten för konst och humaniora Plan för systematiskt kvalitetsarbete för grundnivå och avancerad nivå vid fakulteten för konst och humaniora Beslutat av Fakultetsstyrelsen

Läs mer

Mötesanteckningar Utskottet för utbildning på forskarnivå

Mötesanteckningar Utskottet för utbildning på forskarnivå Mötesanteckningar Utskottet för utbildning på forskarnivå Datum: 2015-04-15 Tid: 13.00 15.15 Plats: Konsistorierummet, Vasaparken Närvarande: Företrädare för studenter: Frånvarande: Boo Johansson, ordförande

Läs mer

SAHLGRENSKA AKADEMIN. Protokoll från utbildningsrådets (UR) sammanträde. Datum: Tid: kl 14:00 - ca 17:15 Ingegerd Eriksson

SAHLGRENSKA AKADEMIN. Protokoll från utbildningsrådets (UR) sammanträde. Datum: Tid: kl 14:00 - ca 17:15 Ingegerd Eriksson SAHLGRENSKA AKADEMIN Protokoll från utbildningsrådets (UR) sammanträde Datum: 2015-09-30 Tid: kl 14:00 - ca 17:15 Plats: Ingegerd Eriksson Närvarande ledamöter, inst kliniska vetenskaper, ordförande Peter

Läs mer

KVALITETSARBETE VID KFS KONSTNÄRLIGA FAKULTETENS BEREDNING FÖR UTBILDNING PÅ GRUND- OCH AVANCERAD NIVÅ (KF BUGA)

KVALITETSARBETE VID KFS KONSTNÄRLIGA FAKULTETENS BEREDNING FÖR UTBILDNING PÅ GRUND- OCH AVANCERAD NIVÅ (KF BUGA) KVALITETSARBETE VID KFS S BEREDNING FÖR UTBILDNING PÅ GRUND- OCH AVANCERAD NIVÅ (KF BUGA) Syfte med förmiddagen Presentera kvalitetsarbetet vid KFS med särskild fokus på de aktiviteter som ni som programansvariga

Läs mer

Mötesanteckningar Forsknings- och forskarutbildningsberedningen

Mötesanteckningar Forsknings- och forskarutbildningsberedningen Mötesanteckningar Forsknings- och forskarutbildningsberedningen (FFUB) Datum: 2018-05-18 Tid: 9.00 12.00 Plats: Trollerummet Närvarande ledamöter: Olof Johansson-Stenman, prodekanus, ordförande Maureen

Läs mer

Utbildningsrådet för grundnivå och avancerad nivå

Utbildningsrådet för grundnivå och avancerad nivå Protokoll 2014-11-26 Fakulteten för teknik Utbildningsrådet för grundnivå och avancerad nivå Protokoll Närvarande: Ann-Charlotte Larsson ordförande, prodekan Conny Sjögren Rune Körnefors Frånvarande: Erika

Läs mer

Plan för intern kvalitetssäkring av utbildning 2012-2014

Plan för intern kvalitetssäkring av utbildning 2012-2014 Plan för intern kvalitetssäkring av utbildning 2012-2014 Råd för utbildning på grund- och avancerad nivå Fakulteten för humanvetenskap Fastställd 2012-05-23 Reviderat 2013-04-08 Dnr MIUN 2012/895 1. Inledning

Läs mer

Förslag till beslut/åtgärd

Förslag till beslut/åtgärd GÖTEBORGS UNIVERSITET DAGORDNING Naturvetenskapliga fakulteten Sammanträdesdatum Styrelsen Institutionen för fysik 2009-11-24 Ärende Förslag till beslut/åtgärd 1 Mötets öppnande 2 Protokollsjustering Utseende

Läs mer

Institutionsstyrelsen- Socialt arbete

Institutionsstyrelsen- Socialt arbete Protokoll Sammanträdesdatum: 111205 Institutionsstyrelsen- Socialt arbete Ledamöter: Närvarande: Jan Petersson, ordförande Marie Albertsson, lärarrepresentant, Sandra Karlsson, studeranderepresentant Kalmar

Läs mer

Organisationsbeskrivning för fakulteten för konst och humaniora

Organisationsbeskrivning för fakulteten för konst och humaniora Dnr: 2014/45-1.3 Organisationsbeskrivning för fakulteten för konst och humaniora Beslutat av Dekanus för konst och humaniora Gäller från 2014-02-03 (reviderad 2016-05-09) Gäller från: 2014-02-03 Reviderad:

Läs mer

Anmälan mot personal- och arbetslivsprogrammet vid Högskolan Dalarna

Anmälan mot personal- och arbetslivsprogrammet vid Högskolan Dalarna Högskolan Dalarna, rektor (Ert dnr DUC 2009/1897/10) Luntmakargatan 13, Box 7851, SE-103 99 Stockholm, Sweden Tfn/Phone: +46 8 563 085 00 Fax: +46 8 563 085 50 hsv@hsv.se, www.hsv.se Sofia Almqvist 08-563

Läs mer

Plan för systematiskt kvalitetsarbete vid Ekonomihögskolan

Plan för systematiskt kvalitetsarbete vid Ekonomihögskolan Dnr: 2014/427-1.1 Ekonomihögskolan Plan för systematiskt kvalitetsarbete vid Ekonomihögskolan läsåren 2014/2015 2016/2017 Beslutat av Fakultetsstyrelsen Gäller från Våren 2015 Beslutat av: Beslutsdatum:

Läs mer

1 Dagordningen Godkändes. Med tillägg av två punkter under Övriga frågor. 2 Val av justeringsperson Marianne Molander Beyer

1 Dagordningen Godkändes. Med tillägg av två punkter under Övriga frågor. 2 Val av justeringsperson Marianne Molander Beyer Lärarutbildningsråd 1 Mötestid 2010-01-28 kl 14.00-17 i Lillan, Föreningsgatan 20 PROTOKOLL 1/5 2010-01-29 Närvarande: Jan Carle, SFN, ordförande Johan Boman, NFN Sten Båth, UFN Silwa Claesson, UFN Karin

Läs mer

MAH / Styrelsen Lärarrepresentanter. Studeranderepresentant. Peter Gustafsson Marie Böiers

MAH / Styrelsen Lärarrepresentanter. Studeranderepresentant. Peter Gustafsson Marie Böiers 1(3) PROTOKOLL Närvarande Ledamöter Eva Östling Ollén Regionchef Skåne, ordförande Kent Andersson Kommunalråd, vice ordförande Katarina Erlingson Regionråd Henric Kahlmeter Barn- och ungdomschef Lennart

Läs mer

Fastställd av UN Reviderad , Dnr: System för utbildningsutvärdering

Fastställd av UN Reviderad , Dnr: System för utbildningsutvärdering Fastställd av UN 2008-08-26 Reviderad 2011-03-10, 2012-11-07 Dnr: 59-2011-668 System för utbildningsutvärdering 2011-2014 System för utbildningsutvärdering 2011-2014 Föreliggande dokument beskriver hur

Läs mer

Sammanträde med styrelsen för Högskolan Dalarna

Sammanträde med styrelsen för Högskolan Dalarna Sammanträde med styrelsen för Högskolan Dalarna Plats Datum och tid Närvarande ledamöter Anmält förhinder Övriga närvarande Högbo Brukshotell torsdag den 30 september Peter Samuelsson, styrelseordförande

Läs mer

Minnesanteckningar vid sammanträde med utbildningskommittén för arbetsterapi och fysioterapi

Minnesanteckningar vid sammanträde med utbildningskommittén för arbetsterapi och fysioterapi SAHLGRENSKA AKADEMIN Minnesanteckningar vid sammanträde med utbildningskommittén för arbetsterapi och fysioterapi Datum: 2017-02-06 Tid: 14:00-16:15 Plats: Konferensrummet plan 3, hus 2, Arvid Wallgrens

Läs mer

Roller och ansvarsfördelning inom forskarutbildningen vid Teknisk-naturvetenskaplig fakultet, Umeå universitet

Roller och ansvarsfördelning inom forskarutbildningen vid Teknisk-naturvetenskaplig fakultet, Umeå universitet Umeå universitet Teknisk-naturvetenskaplig fakultet 2016-12-07 Dnr: FS 1.1-2139-16 Sid 1 (5) Roller och ansvarsfördelning inom forskarutbildningen vid Teknisk-naturvetenskaplig fakultet, Umeå universitet

Läs mer

Minnesanteckningar från ledningsgruppsmötet den 16 december 2013

Minnesanteckningar från ledningsgruppsmötet den 16 december 2013 Minnesanteckningar från ledningsgruppsmötet den 16 december 2013 Närvaro: Fredrik Bragesjö Fredrik Engström Lena Eriksson Pia Gårdmo Jan Lif Christina Thomsen Thörnqvist Ulla Veres (första punkten) 1.

Läs mer

GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL 1 (5) Rektorssammanträde Sammanträde 2008:

GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL 1 (5) Rektorssammanträde Sammanträde 2008: GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL 1 (5) Rektorssammanträde Sammanträde 2008:1 2008-01-07 Tid och plats kl. 13.00 13.15, förvaltningschefens tjänsterum, huvudbyggnaden, Vasaparken Beslutsfattare Pam Fredman

Läs mer

Utbildningsrådet för grundnivå och avancerad nivå

Utbildningsrådet för grundnivå och avancerad nivå Protokoll 2013-08-22 Fakulteten för teknik Utbildningsrådet för grundnivå och avancerad nivå Protokoll Närvarande: Ann-Charlotte Larsson ordförande, prodekan Izudin Dugic Päivi Jokela Hanna Palmer Anette

Läs mer

Regler för studentinflytande vid Umeå universitet

Regler för studentinflytande vid Umeå universitet Regler för studentinflytande vid Umeå universitet Fastställd av rektor 2015-12-22 Dnr: FS 1.1-1950-15 Denna regel ersätter tidigare fastställt beslut av rektor 2013-08-20 Typ av dokument: Beslutad av:

Läs mer

Programkommittén för medicinsk diagnostik och teknik Närvarande ledamöter Ej närvarande Studentrepresentanter Övriga närvarande

Programkommittén för medicinsk diagnostik och teknik Närvarande ledamöter Ej närvarande Studentrepresentanter Övriga närvarande Protokoll fört vid sammanträde med Programkommittén för medicinsk diagnostik och teknik 23 mars 2009, klockan 14.00 16:30 Ingegerd Eriksson, Academicum, Medicinaregatan 3 Närvarande ledamöter Ingalill

Läs mer

GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 1/2007 Utbildningsvetenskapliga fakultetsnämnden Sammanträdesdatum Ad Berit Malis Helmersson

GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 1/2007 Utbildningsvetenskapliga fakultetsnämnden Sammanträdesdatum Ad Berit Malis Helmersson Tid: Måndagen den 15 januari 2007 kl 13.00-16.00 Plats: Göteborgs universitet, Pedagogen, Hus A Närvarande: Ledamöter: Företrädare för verksamheten Mikael Alexandersson Inga Wernersson Christina Berg Ulla

Läs mer