UPPFÖLJNING AV VERKSAMHETSPLANEN Handelshögskolan DATUM: BESLUTAD AV: Per Cramér. KONTAKTPERSON: Catharina Tillman, kanslichef

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "UPPFÖLJNING AV VERKSAMHETSPLANEN Handelshögskolan DATUM: BESLUTAD AV: Per Cramér. KONTAKTPERSON: Catharina Tillman, kanslichef"

Transkript

1 UPPFÖLJNING AV VERKSAMHETSPLANEN 2018 Handelshögskolan DATUM: BESLUTAD AV: Per Cramér KONTAKTPERSON: Catharina Tillman, kanslichef

2 FORSKNING SOM PÅVERKAR Prioriteringar och mål för perioden Verksamhetsplan 2018 Genomförda aktiviteter Resultat - måluppfyllelse Fortsatt ökad forskningskvalitet och forskningsrelevans. Förbättra rutiner och system för datafångst för att effektivt hantera kommande utvärderingar. Fakulteten har startat ett datafångstprojekt. Syftet med projektet är att identifiera, definiera, specificera behovet av datainsamling och analys. Första avrapporteringen sker under våren med projektstart till hösten. Fortsatt ökad vetenskaplig spetskompetens, delvis baserat på fler internationella rekryteringar. Förbereda verksamheten för forskningsutvärderingen RED19. Färdigställa arbetet med att utveckla kompletterande kriterier på institutionsnivå för bedömningen av vetenskaplig och pedagogisk skicklighet vid rekryterings- och befordringsärenden. RED19 har varit en stående punkt under årets FFUB-möten med avstämning och diskussion från institutionerna. Frågan har diskuterats löpande i FFUB och alla institutionerna är klara med anvisningar till docentur. Några institutioner har fortsatt arbete kvar med anvisningar för professur. Utveckla ett mindre gästprofessorsprogram, VPP3, efter att VPP2 avslutas, och VPP3-programmet hade en utlysningsomgång under hösten och fyra internationellt rekryterade 2 (13)

3 Arbeta för att förbättra forskningsfinansieringen vid Handelshögskolan innan medel för ett förhoppningsvis permanentat gästprofessorsprogram har kunnat införas. Utbyta erfarenheter och strategier för att öka externfinansieringen i forskning. gästprofessorer påbörjar sitt arbete 2019 för en period på tre år, omfattning 10-20%. Ny rekryteringsomgång sker hösten I januari arrangerade fakulteten ett lunchseminarium om att söka EUmedel för doktorander och forskare. Frågan diskuteras även i FFUB. Mer systematiskt arbeta med forskningssamarbeten över institutionsgränserna syftande till större forskningsprojekt/program. Hösten 2018 fick FFUB som uppgift att ta fram åtgärder kring hur Handelshögskolan skall erhålla stora forskningsanslag. Påpeka den kraftiga expansion juristutbildningen vid Handelshögskolan haft, från att närmast varit ett stödämne vid skolan till att idag ge en komplett juristutbildning motsvarande vad som ges vid juridiska fakulteter vid andra lärosäten, utan att forskningstilldelningen till Handelshögskolan ökat till följd av detta. Fakultetsledningen har under året påtalat problematiken i universitetsgemensamma organ. 3 (13)

4 Påpeka att Handelshögskolan har, jämfört med andra fakulteter, en mycket stor, och över tid ökande, verksamhet på avancerad nivå, utan att forskningstilldelningen till Handelshögskolan ökat till följd av detta. Frågan om en översyn av fördelningsmodellen för fakulteterna har lyfts i forskningsnämnden samt i andra universitetsgemensamma organ. 4 (13)

5 UTBILDNING SOM FÖRNYAR Grundnivå och avancerad nivå Prioriteringar och mål för perioden Verksamhetsplan 2018 Genomförda aktiviteter Resultat - måluppfyllelse Programutveckling ska ske löpande kopplat till omvärldens förändrade krav. Beslut om struktur på ekonomprogrammet samt om i frågan om eventuellt engelskspråkigt kandidatprogram. Fakultetsstyrelsen har fattat beslut om nytt ekonomie kandidatprogram med antagning till hösten Fakultetsstyrelsen beslutade om fortsatt arbeta avseende engelskspråkigt kandidatprogram med uppdrag att lämna förslag till fakultetsstyrelsen senast våren 2020 att ta ställning till inför en första antagning hösten Delvis uppfyllt / Inleda arbete med utveckling av förslag på 2-årigt masterprogram i juridik. Utvecklingsarbetet har skjutits något på framtiden bl a beroende av ledningsbytet på institutionen. Arbetet har återupptagits under hösten 2018 och tas vidare under Kvalitetsarbete bl a via ackrediteringar. Arbeta med institutionernas koppling till AACSB-systemet. Arbetet har tagits vidare i verksamhetsdialoger mellan fakultets- och 5 (13)

6 institutionsledningarna. Fakultetsledningen har även genomfört institutionsspecifika informations- och dialogmöten. Systematisera datafångst. Vidareutveckla arbetet med datafångst utifrån slutsatser från datafångstprojektet. Fortsatt arbete i projektet med förlängt uppdrag för projektledaren, tidigare vicedekan för utbildning. Projektet inkluderar nu även effekter/ behov kopplat till arbetet med programrapporter. Implementering av modell för uppföljning genom programrapporter. Ett pilotprojekt är igång kopplat till Logistikprogrammet. Projektet återkopplas till fakultetsstyrelsen under våren Vidareutveckla arbetet med Assurance of Learning och implementera Assurance of Learning i all utbildning. Pedagogisk utveckling. Utvärdera pedagogisk seminarieserie på fakultetsnivå (HUP). Fortlöpande arbete inom respektive utbildning. Under hösten har det fakultetsgemensamma arbetet fokuserats på att inkludera de utbildningar som hittills inte implementerat modellen. En utvärdering har genomförts och utifrån rekommendationerna i denna så har seminarieserien pausats under läsåret 2018/2019. GAN kommer att arbeta vidare under 2019 med frågan 6 (13)

7 om fakultetsgemensamma insatser för pedagogisk utveckling. Arbete med specifika kvalitetsmål. Arbeta för att integrera hållbar utveckling i utbildning på avancerad nivå. Fortsatt arbete för att vidareutveckla hållbarhetsdagarna. Utvecklingsarbete pågår för att under 2019 genomföra en hållbarhetsdag för studenter på masterprogrammen inom Graduate School. Fakultetsledningen har i samarbete med Handelshögskolans råd för hållbar utveckling initierat arbete för att formulera Nästa steg i Handelshögskolans hållbarhetsarbete. Delvis uppfyllt / Arbete med studenters tidsanvändning inleds, i syfte att tillvarata studenternas resurser. Inga åtgärder på fakultetsgemensam nivå. Frågan kommer istället att vid behov följas upp vid behov upp inom ramen för program- och utbildningsrapporterna. Avslutad System för koppling till arbetsliv (samverkansmodell) utvecklas och införs. Inventering genomförd och visuellt verktyg utvecklat under Arbetet tas vidare inom respektive utbildning/ program och kopplas framöver till arbetet med programoch utbildningsrapporterna. Delvis uppfyllt Delvis uppfyllt / 7 (13)

8 Fortsatt arbete med dubbla examina. Fortsatt kontinuerligt utvecklingsarbete inom ramen för Graduate School med fokus att åstadkomma väl fungerande avtal. Bredda rekrytering av studenter till Handelshögskolans utbildningar med avseende på socioekonomisk bakgrund. Implementering av sexgradig betygsskala. Fullfölja det studentintegrations-projekt som inletts i samarbete med Mitt Livs Val. Sexgradig betygsskala är implementerat på flera kurser och program. Handelshögskolan har rekryterat studenter till ett mentorprogram som drivs av Mitt Livs Val och har också stått som värd för flera av träffarna som genomförs inom ramen för mentorprogrammet. Programmet består av gruppträffar med studenter och ungdomar, i syfte att motivera och inspirera ungdomar med erfarenhet som ensamkommande eller nyanlända till fortsatta studier efter gymnasiet. Delvis uppfyllt / / Etablera en tydligare organisatorisk ram för våra ansträngningar att åstadkomma en ökad bredd i rekryteringen av studenter med avseende på socioekonomisk bakgrund. Inga aktiva åtgärder har genomförts under året kopplat till organisatorisk ram. 8 (13)

9 Forskarnivå Prioriteringar och mål för perioden Verksamhetsplan 2018 Genomförda aktiviteter Resultat - måluppfyllelse Fortsatt ökad kvalitet på våra forskarutbildningar. Förbättra rutiner och system för datafångst för att effektivt hantera UKÄs kommande utvärderingar av forskarutbildningen, samt eventuellt motsvarande utvärderingar på GU-nivå. Fakulteten har startat ett datafångstprojekt. Syftet med projektet är att identifiera, definiera, specificera behovet av datainsamling och analys. Första avrapporteringen sker under våren med projektstart till hösten. Vara aktivt delaktiga i, och bevakande av, utvecklandet och genomförandet av FUBAS. Handläggare från fakultetskansliet har varit med i FUBAS referensgrupp. FUBAS fas1 och 2 har genomförts under året. Planera för och utveckla en väl fungerande utvärdering av forskarutbildningarna inom ramen för GUs kvalitetspolicy för utbildning (inkl. forskarutbildning), samt med hänsyn taget till det arbete som redan utförts inom ramen för de ackrediteringar skolan har. Frågan om preliminär sexårsplan för genomförandet av utbildningsutvärderingar med extern bedömning har diskuterats i FFUB. Förslaget är att berörda institutioner genomför utbildningsutvärdering på forskarnivå hösten Utveckla doktorandernas kunskaper och färdigheter Med utgångspunkt från det fakultetsgemensamma FFUB har under året diskuterat frågan i avvaktan på rektorsbeslut i 9 (13)

10 gällande forskningsetiska frågor. Arbeta för att stödja en adekvat dimensionering av Handelshögskolans olika forskarutbildningar. heldagsseminarium som hölls våren 2017 utveckla en fakultetsgemensam kurs om forskningsetiska frågor. Utbyta erfarenheter mellan institutioner vid Handelshögskolan, samt mellan olika universitet inom varje ämne. ärendet. Handelshögskolans etikgrupp har fått i uppdrag ta fram förslag på en fakultetsgemensam etikkurs om 2-3 poäng med start hösten Frågan har under hösten diskuterats i FFUB. Viktigt att bibehålla en kritisk massa. Arbetet med institutionsöverskridande och fakultetsgemensamma doktorandkurser kan vara ett sätt att skapa större doktorandgrupper. Arbeta för att likabehandling och jämställdhet råder på våra forskarutbildningar Utbyta erfarenheter mellan institutioner vid Handelshögskolan, och särskilt dra nytta av och sprida det kartläggningsarbete som redan gjorts. Frågan är en del i det kontinuerliga förbättringsarbetet av fakultetens forskarutbildningar som bedrivs i FFUB. Likabehandlingsarbetet kommer framöver att integreras med arbetet i LAMK. 10 (13)

11 ARBETSMILJÖ SOM INSPIRERAR Prioriteringar och mål för perioden Verksamhetsplan 2018 Genomförda aktiviteter Resultat - måluppfyllelse Bedriva ett effektivt systematiskt arbete i syfte att uppnå likabehandling och jämställdhet inom fakulteten Inom ramen för fakultetens rekryteringsprocesser, vidta åtgärder i syfte att öka antalet sökande av underrepresenterat kön i varje tjänstekategori. Arbetat med aktiv rekrytering inom ämnesområden där det finns kraftiga obalanser i syfte att identifiera kandidater av underrepresenterat kön. Diskuteras i LFN. För administrativa tjänster inför rekryteringar sker motsvarande diskussion vid respektive rekryterande enhet/institution. Genomföra åtgärder för jämställdhetsintegration i Handelshögskolans verksamhet. Pilotprojektet på juridiska är genomfört. Rapporten publicerades VT18 och har granskat juristutbildningen ur ett normkritiskt perspektiv. Erfarenheter presenterades för LAMK VT18. Under HT18 har LFN haft besök (JiGU) av utvecklingsledare från GF för att utvärdera och kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i LFN. Arbetet fortsätter under Utveckla förebyggande åtgärder i syfte att säkerställa Genomföra en effektiv implementering av de Handelshögskolan agerar aktivt för att stärka det proaktiva arbetet för att 11 (13)

12 en god psykosocial arbetsmiljö inom Handelshögskolan. föreskrifter som fastställts i AFS 2015:4 i nära samarbete med CAMK. säkerställa god psykosocial arbetsmiljö. I detta sammanhang har Handelshögskolan arbetat att etablera ett närmare samarbete med CAMK. Detta arbete innefattar kompetensutveckling genom horisontellt erfarenhetsutbyte och deltagande i internutbildning. Erfarenhetsutbyte fortskrider inom LAMK, prefektråd och vid verksamhetsdialoger. Skapa en ökad tydlighet och förutsägbarhet i den akademiska karriärvägen. Fortsatt utveckling av specifika anvisningar för rekrytering och befordran på disciplinnivå med utgångspunkt i de anvisningar för som antagits på fakultetsnivå. Specifika anvisningar har antagits av de flesta institutioner. Instruktioner utarbetade och publicerade, Handelshögskolans anvisningar för rekrytering och befordran av lärare reviderades april Delvis uppfyllt Fortsatt utveckling av tydliga instruktioner för sökande och sakkunniga. Anvisningar till sakkunniga reviderades och publicerades i maj Säkerställa en god arbetsmiljö under om -och tillbyggnadsprojektet. Integrera arbetsmiljöarbetet i planläggningen för om -och tillbyggnad. Stående punkt på dagordningen i LAMK där återrapportering sker kontinuerligt. Fokusgrupper där AMO och representanter från olika delar av verksamheten är representerade. 12 (13)

13 Öppna informationsträffar som ges av dekan för alla medarbetare. 13 (13)

Handelshögskolan HANDLINGSPLAN OCH VERKSAMHETSPLAN DATUM: Dnr V 2017/703. BESLUTAD AV: Handelshögskolans fakultetsstyrelse

Handelshögskolan HANDLINGSPLAN OCH VERKSAMHETSPLAN DATUM: Dnr V 2017/703. BESLUTAD AV: Handelshögskolans fakultetsstyrelse HANDLINGSPLAN OCH VERKSAMHETSPLAN 2018 Handelshögskolan DATUM: 2017-10-26 Dnr V 2017/703 BESLUTAD AV: Handelshögskolans fakultetsstyrelse KONTAKTPERSON: Catharina Tillman FORSKNING SOM PÅVERKAR Fortsatt

Läs mer

Handelshögskolan HANDLINGSPLAN OCH VERKSAMHETSPLAN Dnr V 2016/526 DATUM: BESLUTAD AV: Handelshögskolans fakultetsstyrelse

Handelshögskolan HANDLINGSPLAN OCH VERKSAMHETSPLAN Dnr V 2016/526 DATUM: BESLUTAD AV: Handelshögskolans fakultetsstyrelse HANDLINGSPLAN OCH VERKSAMHETSPLAN 2017 Handelshögskolan Dnr V 2016/526 DATUM: 2016-10-27 BESLUTAD AV: Handelshögskolans fakultetsstyrelse KONTAKTPERSON: Catharina Tillman FORSKNING SOM PÅVERKAR Handlingsplan

Läs mer

Handelshögskolan. HANDLINGSPLAN , VERKSAMHETSPLAN 2019, RISKANALYS 2019 Dnr V 2018/703 DATUM:

Handelshögskolan. HANDLINGSPLAN , VERKSAMHETSPLAN 2019, RISKANALYS 2019 Dnr V 2018/703 DATUM: HANDLINGSPLAN 2019 2020, VERKSAMHETSPLAN 2019, RISKANALYS 2019 Dnr V 2018/703 Handelshögskolan DATUM: 2018-10-24 BESLUTAD AV: Handelshögskolans fakultetsstyrelse KONTAKTPERSON: Catharina Tillman FORSKNING

Läs mer

UPPFÖLJNING AV VERKSAMHETSPLANEN Handelshögskolan DATUM: BESLUTAD AV: Per Cramér, dekanus. KONTAKTPERSON: Catharina Tillman

UPPFÖLJNING AV VERKSAMHETSPLANEN Handelshögskolan DATUM: BESLUTAD AV: Per Cramér, dekanus. KONTAKTPERSON: Catharina Tillman UPPFÖLJNING AV VERKSAMHETSPLANEN 2015 Handelshögskolan DATUM: 2016-01-18 BESLUTAD AV: Per Cramér, dekanus KONTAKTPERSON: Catharina Tillman FORSKNING SOM PÅVERKAR Vision 2020 Vårt mål är att Göteborgs universitet

Läs mer

BILAGA RISKANALYS 2019 FORSKNING SOM PÅVERKAR

BILAGA RISKANALYS 2019 FORSKNING SOM PÅVERKAR BILAGA RISKANALYS 2019 FORSKNING SOM PÅVERKAR Generationsskifte i forskningsverksamheten samt ökande obalans mellan verksamhetsgrenarna (rekrytering för att täcka behov i utbildningsuppdraget har under

Läs mer

Psykologiska Institutionen

Psykologiska Institutionen HANDLINGSPLAN OCH VERKSAMHETSPLAN 2018 Psykologiska Institutionen DATUM: 2017-12-05 BESLUTAD AV: Jesper Lundgren KONTAKTPERSON: Jesper Lundgren FORSKNING SOM PÅVERKAR Kompetensförsörjning sker i syfte

Läs mer

Samhällsvetenskapliga fakulteten

Samhällsvetenskapliga fakulteten HANDLINGSPLAN 2018 2020 OCH VERKSAMHETSPLAN 2018 Samhällsvetenskapliga fakulteten DATUM: 2017-10-12 BESLUTAD AV: Samhällsvetenskapliga fakultetsstyrelsen KONTAKTPERSON: Birger Simonson, Malin Broberg och

Läs mer

Samhällsvetenskapliga fakulteten

Samhällsvetenskapliga fakulteten HANDLINGSPLAN 2019 2020, VERKSAMHETSPLAN 2019, RISKANALYS 2019 Dnr V 2018/1011 Samhällsvetenskapliga fakulteten DATUM: 2018-10-11 BESLUTAD AV: Samhällsvetenskapliga fakultetsstyrelsen KONTAKTPERSON: Malin

Läs mer

Naturvetenskapliga fakulteten

Naturvetenskapliga fakulteten UPPFÖLJNING AV VERKSAMHETSPLANEN 2018 Naturvetenskapliga fakulteten DATUM: 2019-01-15 BESLUTAD AV: Fakultetsstyrelsen KONTAKTPERSON: Martin Wiik Johansson FORSKNING SOM PÅVERKAR Prioriteringar och mål

Läs mer

Universitetsledningen

Universitetsledningen HANDLINGSPLAN 2017 2019 OCH VERKSAMHETSPLAN 2017 Universitetsledningen DATUM: 2016-09-05 BESLUTAD AV: Rektor 2016-09-05 KONTAKTPERSON: Ingela.Elofsson@gu.se Dnr V 2016/526 FORSKNING SOM PÅVERKAR Prioriteringar

Läs mer

Institutionen för kost- och idrottsvetenskap

Institutionen för kost- och idrottsvetenskap HANDLINGSPLAN 2019 2021 OCH VERKSAMHETSPLAN 2019 Institutionen för kost- och idrottsvetenskap DATUM: 2018-10-23 BESLUTAD AV: Prefekt Frode Slinde KONTAKTPERSON: Frode Slinde Frode.slinde@gu.se FORSKNING

Läs mer

Samhällsvetenskapliga fakulteten

Samhällsvetenskapliga fakulteten HANDLINGSPLAN 2017 2019 OCH VERKSAMHETSPLAN 2017 Samhällsvetenskapliga fakulteten DATUM: 2016-10-06 BESLUTAD AV: Samhällsvetenskapliga fakultetsstyrelsen KONTAKTPERSON: Birger Simonson, Marie Demker och

Läs mer

Institutionen för kost- och idrottsvetenskap

Institutionen för kost- och idrottsvetenskap HANDLINGSPLAN 2018 2020 OCH VERKSAMHETSPLAN 2018 Institutionen för kost- och idrottsvetenskap DATUM: 2017-10-20 BESLUTAD AV: Prefekt Claes Annerstedt KONTAKTPERSON: Claes Annerstedt claes.annerstedt@ped.gu.se

Läs mer

INSTITUTIONEN FÖR PEDAGOGIK, KOMMUNIKATION OCH LÄRANDE

INSTITUTIONEN FÖR PEDAGOGIK, KOMMUNIKATION OCH LÄRANDE HANDLINGSPLAN 2017 2019 OCH VERKSAMHETSPLAN 2017 INSTITUTIONEN FÖR PEDAGOGIK, KOMMUNIKATION OCH LÄRANDE DATUM: 2016-10-16 BESLUTAD AV: Cecilia Wallerstedt KONTAKTPERSON: Cecilia Wallerstedt FORSKNING SOM

Läs mer

Verksamhetsplan för konstnärliga fakultetskansliet 2014

Verksamhetsplan för konstnärliga fakultetskansliet 2014 Diarienr: V 2014/195 Verksamhetsplan för konstnärliga fakultetskansliet 2014 Konstnärliga fakultetskansliets verksamhetsidé fastställdes av fakultetsstyrelsen 18 september 2013, där fastställs de grundläggande

Läs mer

Institutionen för filosofi, lingvistik och vetenskapsteori

Institutionen för filosofi, lingvistik och vetenskapsteori HANDLINGSPLAN 2017 2019 OCH VERKSAMHETSPLAN 2017 Institutionen för filosofi, lingvistik och vetenskapsteori DATUM: 2016-11-30 BESLUTAD AV: KONTAKTPERSON: FORSKNING SOM PÅVERKAR Prioriteringar och mål 2017

Läs mer

Psykologiska institutionen

Psykologiska institutionen HANDLINGSPLAN 2016 2018 OCH VERKSAMHETSPLAN 2016 Psykologiska institutionen DATUM: 2015-11-27 BESLUTAD AV: Jesper Lundgren, prefekt KONTAKTPERSON: Jesper Lundgren FORSKNING SOM PÅVERKAR Mål och strategier

Läs mer

Psykologiska institutionen

Psykologiska institutionen HANDLINGSPLAN 2019 2020, VERKSAMHETSPLAN 2019 Dnr V 2018/703 Psykologiska institutionen DATUM: 2018-10-30 BESLUTAD AV: Jesper Lundgren, prefekt KONTAKTPERSON: Jesper Lundgren FORSKNING SOM PÅVERKAR Vårt

Läs mer

Utbildningsvetenskapliga fakulteten

Utbildningsvetenskapliga fakulteten HANDLINGSPLAN OCH VERKSAMHETSPLAN 2017 DATUM: 2016-10-26 DIARIENUMMER: V 2016/526 BESLUTAD AV: Åke Ingerman, ordförande, Utbildningsvetenskapliga fakultetsstyrelsen ake.ingerman@gu.se KONTAKTPERSON: Mats

Läs mer

Institutionen för filosofi, lingvistik och vetenskapsteori

Institutionen för filosofi, lingvistik och vetenskapsteori HANDLINGSPLAN 2017 2019 OCH VERKSAMHETSPLAN 2017 Institutionen för filosofi, lingvistik och vetenskapsteori DATUM: 2016-11-30 BESLUTAD AV: Fredrik Engström, prefekt. FORSKNING SOM PÅVERKAR Prioriteringar

Läs mer

Naturvetenskapliga fakulteten

Naturvetenskapliga fakulteten HANDLINGSPLAN OCH VERKSAMHETSPLAN 2018 Naturvetenskapliga fakulteten DATUM: 2017-10-26 BESLUTAD AV: Fakultetsstyrelsen KONTAKTPERSON: Ola Wetterberg, prodekan FORSKNING SOM PÅVERKAR Den långsiktiga profileringen

Läs mer

Plan för det systematiska arbetsmiljöarbetet vid IPKL för 2016

Plan för det systematiska arbetsmiljöarbetet vid IPKL för 2016 INSTITUTIONEN FÖR PEDAGOGIK, KOMMUNIKATION OCH LÄRANDE Plan för det systematiska arbetsmiljöarbetet vid IPKL för 2016 Planen är formulerad med utgångspunkt i institutionens Handlingsplan för 2016-2018

Läs mer

Universitetsledningen

Universitetsledningen HANDLINGSPLAN 2018 2020 OCH VERKSAMHETSPLAN 2018 Universitetsledningen DATUM: 2017-09-05 BESLUTAD AV: Rektor 2017-09-14 KONTAKTPERSON: Magnus Petersson Dnr V 2017/703 FORSKNING SOM PÅVERKAR Prioriteringar

Läs mer

Samhällsvetenskapliga fakulteten

Samhällsvetenskapliga fakulteten UPPFÖLJNING AV VERKSAMHETSPLANEN 2018 Samhällsvetenskapliga fakulteten DATUM: 2019-01-15 BESLUTAD AV: Malin Broberg, Kristian Daneback, Sylva Frisk och Marie Olofsson KONTAKTPERSON: Toni Ilievski FORSKNING

Läs mer

HANDLINGSPLAN , VERKSAMHETSPLAN 2019, riskanalys Konstnärliga fakulteten. Dnr V 2018/703 DATUM:

HANDLINGSPLAN , VERKSAMHETSPLAN 2019, riskanalys Konstnärliga fakulteten. Dnr V 2018/703 DATUM: HANDLINGSPLAN 2019 2020, VERKSAMHETSPLAN 2019, riskanalys 2019 Dnr V 2018/703 Konstnärliga fakulteten DATUM: 2018-10-24 BESLUTAD AV: Konstnärliga fakultetsstyrelsen KONTAKTPERSON: Mark Wennerström FORSKNING

Läs mer

cwv P 2018/6 samfinansieras av fakulteten.

cwv P 2018/6 samfinansieras av fakulteten. Protokoll Fakultetsstyrelsens sammanträde 2017-12-14 6 P 2018/6 Förslag till beslut om inrättande av anställning som professor i Human Resource Marketing (HRM) Föredragande: Per Cramer, ordförande Underlagshandlingar

Läs mer

Samhällsvetenskapliga fakulteten

Samhällsvetenskapliga fakulteten UPPFÖLJNING AV VERKSAMHETSPLANEN 2016 Samhällsvetenskapliga fakulteten DATUM: 2017-01-13 BESLUTAD AV: [Klicka här för att ange text] KONTAKTPERSON: Karin Feuk FORSKNING SOM PÅVERKAR Vision 2020 Vårt mål

Läs mer

IPKL-möte 26 januari klockan i sal BE 015

IPKL-möte 26 januari klockan i sal BE 015 IPKL-möte 26 januari klockan 13-16.30 i sal BE 015 13.00-13.30 Dekan Roger Säljö kommer till IPKL och redogör för fakultetens förväntningar på institutionen, Kort redovisning av institutionens Handlingsplan

Läs mer

Naturvetenskapliga fakulteten

Naturvetenskapliga fakulteten HANDLINGSPLAN 2019 2020, VERKSAMHETSPLAN 2019, RISKANALYS 2019 Dnr V 2018/703 Naturvetenskapliga fakulteten DATUM: 2018-10-24 BESLUTAD AV: Fakultetsstyrelsen KONTAKTPERSON: Martin Wiik Johansson FORSKNING

Läs mer

Institutionen för kulturvetenskaper

Institutionen för kulturvetenskaper UPPFÖLJNING AV VERKSAMHETSPLANEN 2015 Institutionen för kulturvetenskaper DATUM: 2016-02-15 BESLUTAD AV: Mats Björkin, prefekt KONTAKTPERSON: Mats Björkin FORSKNING SOM PÅVERKAR Vårt mål är att Göteborgs

Läs mer

RISKANALYS Utbildningsvetenskapliga fakulteten. Dnr V 2017/701 DATUM:

RISKANALYS Utbildningsvetenskapliga fakulteten. Dnr V 2017/701 DATUM: RISKANALYS 2018 Dnr V 2017/701 Utbildningsvetenskapliga fakulteten DATUM: 2017-10-27 BESLUTAD AV: Åke Ingerman, ordförande, Utbildningsvetenskapliga fakultetsstyrelsen KONTAKTPERSON: Mats d Hermansson,

Läs mer

Institutionen för kost- och idrottsvetenskap

Institutionen för kost- och idrottsvetenskap HANDLINGSPLAN 2017 2019 OCH VERKSAMHETSPLAN 2017 Institutionen för kost- och idrottsvetenskap DATUM: 2016-10-17 BESLUTAD AV: Prefekt Claes Annerstedt Proprefekt Peter Korp Viceprefekt Christel Larsson

Läs mer

Utbildningsvetenskapliga fakulteten

Utbildningsvetenskapliga fakulteten HANDLINGSPLAN 2018 2020 OCH VERKSAMHETSPLAN 2018 Utbildningsvetenskapliga fakulteten DATUM: 2017-10-26 BESLUTAD AV: Åke Ingerman, dekan KONTAKTPERSON: Mats d Hermansson, kanslichef mats.hermansson@gu.se

Läs mer

Konstnärliga fakulteten

Konstnärliga fakulteten UPPFÖLJNING AV VERKSAMHETSPLANEN 2018 Konstnärliga fakulteten DATUM: 2019-01-10 BESLUTAD AV: Sanne Kofod Olsen KONTAKTPERSON: Mark Wennerström FORSKNING SOM PÅVERKAR Prioriteringar och mål för perioden

Läs mer

HANDLINGSPLAN OCH VERKSAMHETSPLAN 2019 IKI Ansvarsfördelning DATUM:

HANDLINGSPLAN OCH VERKSAMHETSPLAN 2019 IKI Ansvarsfördelning DATUM: HANDLINGSPLAN OCH VERKSAMHETSPLAN 2019 IKI Ansvarsfördelning DATUM: 2019-01-21 BESLUTAD AV: Prefekt Frode Slinde KONTAKTPERSON: Frode Slinde Frode.slinde@gu.se Innehållsförteckning SAMTLIGA LÄRARE OCH

Läs mer

HANDLINGSPLAN & VERKSAMHETSPLAN 2014

HANDLINGSPLAN & VERKSAMHETSPLAN 2014 HANDLINGSPLAN 2014-2016 & VERKSAMHETSPLAN 2014 KONSTNÄRLIGA FAKULTETEN DATUM: 2013-11- 06 Fastställt av Fakultetsstyrelsen 6 november. KONTAKTPERSON: Ingrid Elam Ingrid.Elam@konst.gu.se FORSKNING SOM PÅVERKAR

Läs mer

Verksamhetsföreträdare

Verksamhetsföreträdare Handelshögskolan vid PROTOKOLL Närvarande: Ledamöter Verksamhetsföreträdare Per Cramér, professor, dekanus, ordförande Olof Johansson Stenman, professor, prodekanus Katarina Renström, studievägledare Sara

Läs mer

Naturvetenskapliga fakulteten

Naturvetenskapliga fakulteten HANDLINGSPLAN OCH VERKSAMHETSPLAN 2016 Naturvetenskapliga fakulteten DATUM: 2015-10-29 BESLUTAD AV: Fakultetsstyrelsen KONTAKTPERSON: Ola Wetterberg, prodekan FORSKNING SOM PÅVERKAR Den långsiktiga profileringen

Läs mer

HANDLINGSPLAN OCH VERKSAMHETSPLAN 2016

HANDLINGSPLAN OCH VERKSAMHETSPLAN 2016 HANDLINGSPLAN 2016 2018 OCH VERKSAMHETSPLAN 2016 Konstnärliga fakulteten DATUM: 2015-10-28 BESLUTAD AV: Konstnärliga fakultetsstyrelsen KONTAKTPERSON: Ingrid Elam FORSKNING SOM PÅVERKAR Mål och strategier

Läs mer

IT-fakulteten HANDLINGSPLAN OCH VERKSAMHETSPLAN Dnr V 2016/526 DATUM: BESLUTAD AV: IT-fakultetsstyrelsen

IT-fakulteten HANDLINGSPLAN OCH VERKSAMHETSPLAN Dnr V 2016/526 DATUM: BESLUTAD AV: IT-fakultetsstyrelsen HANDLINGSPLAN OCH VERKSAMHETSPLAN 2017 IT-fakulteten Dnr V 2016/526 DATUM: 2016-10-27 BESLUTAD AV: IT-fakultetsstyrelsen KONTAKTPERSON: Margaretha Jansson handlings- och verksamhetsplan 2017 2019 Under

Läs mer

ANVISNINGAR OCH MALL FÖR RISKANALYS 2017

ANVISNINGAR OCH MALL FÖR RISKANALYS 2017 ANVISNINGAR OCH MALL FÖR RISKANALYS 2017 Dnr V 2016/705 Utbildningsvetenskapliga fakulteten DATUM: 2016-10-26 BESLUTAD AV: Åke Ingerman, ordförande, Utbildningsvetenskapliga fakultetsstyrelsen

Läs mer

Utbildningsvetenskapliga fakulteten

Utbildningsvetenskapliga fakulteten UPPFÖLJNING AV VERKSAMHETSPLANEN 2018 Utbildningsvetenskapliga fakulteten DATUM: 2019-01-15 BESLUTAD AV: Åke Ingerman, dekan KONTAKTPERSON: Mats d Hermanssson, kanslichef mats.hermansso@gu.se FORSKNING

Läs mer

Institutionen för kulturvetenskaper

Institutionen för kulturvetenskaper HANDLINGSPLAN 2016 2018 V 2015/902 OCH VERKSAMHETSPLAN 2016 Institutionen för kulturvetenskaper DATUM: utkast 2015-11-10 BESLUTAD AV: KONTAKTPERSON: Mats Björkin FORSKNING SOM PÅVERKAR Mål för perioden

Läs mer

Minnesanteckningar Beredningen för utbildningsfrågor på grund- och avancerad nivå, GAN

Minnesanteckningar Beredningen för utbildningsfrågor på grund- och avancerad nivå, GAN Minnesanteckningar Beredningen för utbildningsfrågor på grund- och avancerad nivå, GAN Datum: 2017-04-26 Tid: 8.30-10 Plats: Trollerummet Närvarande: Frånvarande: Jan Marton, vicedekanus, ordförande Anders

Läs mer

Roller och ansvar för miljöledningsarbetet

Roller och ansvar för miljöledningsarbetet Naturvetenskapliga fakulteten Göteborgs universitet MILJÖHANDBOKEN Kapitel 4.4 Organisation Upprättat av Miljösamordnaren Fastställt av dekan 2012 12 04 Senast reviderat av Miljösamordnaren 2015 04 01

Läs mer

Institutionen för kulturvetenskaper

Institutionen för kulturvetenskaper UPPFÖLJNING AV VERKSAMHETSPLANEN Institutionen för kulturvetenskaper DATUM: 2017-02-15 BESLUTAD AV: Mats Björkin KONTAKTPERSON: Mats Björkin FORSKNING SOM PÅVERKAR Vårt mål är att Göteborgs universitet

Läs mer

Företagsekonomiska institutionen

Företagsekonomiska institutionen HANDLINGSPLAN 2017 2019 OCH VERKSAMHETSPLAN 2017 Företagsekonomiska institutionen DATUM: 170222 BESLUTAD AV: Patrik Ström, prefekt KONTAKTPERSON: Linda Vidén Ljungars, administrativ chef FORSKNING SOM

Läs mer

UPPFÖLJNING AV VERKSAMHETSPLAN 2013

UPPFÖLJNING AV VERKSAMHETSPLAN 2013 UPPFÖLJNING AV VERKSAMHETSPLAN 2013 HUMANISTISKA FAKULTETEN DATUM: 2014-01- 15 AVSÄNDARE: Dekanus Margareta Hallberg KONTAKTPERSON: Kanslichef Anna Nordling FORSKNING SOM PÅVERKAR nu bättre samordning

Läs mer

Institutionen för svenska språket

Institutionen för svenska språket HANDLINGSPLAN 2019 2020, VERKSAMHETSPLAN 2019, RISKANALYS 2019 Dnr V 2018/1178 Institutionen för svenska språket DATUM: 2018-11-29 BESLUTAD AV: Karin Helgesson KONTAKTPERSON: Karin Helgesson FORSKNING

Läs mer

Målbild för Fakulteten för lärande och samhälle vid Malmö universitet

Målbild för Fakulteten för lärande och samhälle vid Malmö universitet Malmö högskola / Fakulteten för lärande och samhälle Antagen av fakultetsstyrelsen 2017-03-24 2017-03-29 Dnr:LED 1.12016/570 Målbild för Fakulteten för lärande och samhälle vid Malmö universitet Målbild

Läs mer

Humanistiska fakulteten

Humanistiska fakulteten HANDLINGSPLAN 2018 2020 OCH VERKSAMHETSPLAN 2018 Humanistiska fakulteten DATUM: 2017-10-26 BESLUTAD AV: Humanistiska fakultetsstyrelsen KONTAKTPERSON: Marie Demker DNR: V 2017/703 FORSKNING SOM PÅVERKAR

Läs mer

Institutionen för språk och litteraturer

Institutionen för språk och litteraturer HANDLINGSPLAN OCH VERKSAMHETSPLAN 2016 Institutionen för språk och litteraturer DATUM: 2015-12-01 BESLUTAD AV: Prefekten vid institutionen för språk och litteraturer KONTAKTPERSON: Gunnar Bergh FORSKNING

Läs mer

Mötesanteckningar Forsknings- och forskarutbildningsberedningen

Mötesanteckningar Forsknings- och forskarutbildningsberedningen Mötesanteckningar Forsknings- och forskarutbildningsberedningen (FFUB) Datum: 2018-04-11 Tid: 9.00 12.00 Plats: Trolle-rummet Närvarande ledamöter: Övriga närvarande: Olof Johansson-Stenman, prodekanus,

Läs mer

Vägledning för utbildningsutvärdering med extern bedömning

Vägledning för utbildningsutvärdering med extern bedömning Dnr: V 2016/378 2016-06-27 Publicerad: medarbetarportalen.gu.se/styrdokument/ Vägledning för utbildningsutvärdering med extern bedömning Policy för kvalitetssäkring och kvalitetsutveckling av utbildning

Läs mer

Universitetsledningen

Universitetsledningen HANDLINGSPLAN 2019 2020 VERKSAMHETSPLAN 2019 Dnr V 2018/703 Universitetsledningen DATUM: 2018-09-20 BESLUTAD AV: Rektor KONTAKTPERSON: Magnus Petersson FORSKNING SOM PÅVERKAR Vision 2020: Vårt mål är att

Läs mer

System för säkring och utveckling av kvalitet

System för säkring och utveckling av kvalitet STYRDOKUMENT Dokumenttyp: Direktiv Ärendenummer: HIG-STYR 2017/79 Samlingsnummer: HIG-STYR 2016/105 Beslutat av: Rektor Beslutsdatum: 2017-05-08 Giltighetstid: Tillsvidare System för säkring och utveckling

Läs mer

Mötesanteckningar Forsknings- och forskarutbildningsberedningen

Mötesanteckningar Forsknings- och forskarutbildningsberedningen Mötesanteckningar Forsknings- och forskarutbildningsberedningen (FFUB) Datum: 2018-05-18 Tid: 9.00 12.00 Plats: Trollerummet Närvarande ledamöter: Olof Johansson-Stenman, prodekanus, ordförande Maureen

Läs mer

Handlingsplan för jämställdhet och likabehandling Institutionen för svenska språket

Handlingsplan för jämställdhet och likabehandling Institutionen för svenska språket HANDLINGSPLAN Dnr V 2013/1012 Handlingsplan för jämställdhet och likabehandling Institutionen för svenska språket Publicerad Beslutsfattare http://svenska.gu.se/digitalassets/1469/1469290_likabehandlingsplan2014.pdf

Läs mer

HANDLINGSPLAN & VERKSAMHETSPLAN 2013 KONSTNÄRLIGA FAKULTETEN

HANDLINGSPLAN & VERKSAMHETSPLAN 2013 KONSTNÄRLIGA FAKULTETEN HANDLINGSPLAN 2013-2015 & VERKSAMHETSPLAN 2013 KONSTNÄRLIGA FAKULTETEN DATUM: 2012-11-28 Gällande, fastställd av Konstnärliga fakultetsstyrelsen AVSÄNDARE: Ingrid Elam KONTAKTPERSON: Ingrid Elam Denna

Läs mer

Utbildningsvetenskapliga fakulteten

Utbildningsvetenskapliga fakulteten UTKAST HANDLINGSPLAN OCH VERKSAMHETSPLAN 2019 SAMT RISKANALYS 2019 Utbildningsvetenskapliga fakulteten DATUM: 2018-10-25 BESLUTAS AV: Åke Ingerman, dekan KONTAKTPERSON: Mats d Hermansson, kanslichef mats.hermansson@gu.se

Läs mer

Samhällsvetenskapliga fakultetens aktivitetsplan

Samhällsvetenskapliga fakultetens aktivitetsplan Samhällsvetenskapliga fakultetens aktivitetsplan 2012-2013 Fakulteten leds av dekan Dieter K. Müller och han ingår i ledningsgruppen tillsammans med prodekan Ulrika Haake, vicedekan Magnus Wikström, ansvarig

Läs mer

HISTFILFAK 2016/108. Mål och strategier. Historisk-filosofiska fakulteten. Fastställda av Historisk-filosofiska fakultetsnämnden

HISTFILFAK 2016/108. Mål och strategier. Historisk-filosofiska fakulteten. Fastställda av Historisk-filosofiska fakultetsnämnden HISTFILFAK 2016/108 Fastställda av Historisk-filosofiska fakultetsnämnden 2016-12-20 Innehållsförteckning Inledning 3 Utbildning 3 Mål 3 Strategier 3 Forskning 4 Mål 4 Strategier 5 Arbetsmiljö och samverkan

Läs mer

Processbeskrivning av LiU:s modell för kvalitetssäkring av utbildning på grundnivå och avancerad nivå

Processbeskrivning av LiU:s modell för kvalitetssäkring av utbildning på grundnivå och avancerad nivå DNR LIU-2017-01507 1(5) Processbeskrivning av LiU:s modell för kvalitetssäkring av utbildning på grundnivå och avancerad nivå Samtliga utbildningar på grundnivå, avancerad nivå och forskarnivå ska kvalitetssäkras

Läs mer

Plan för kvalitetsarbetet Göteborgs universitet

Plan för kvalitetsarbetet Göteborgs universitet Plan för kvalitetsarbetet 2011-2012 Göteborgs universitet kvalitetsplan2011 2012.indd 1 2011-02-02 14.32 Förord Denna plan ersätter Plan för kvalitetsarbetet 2007 2010. Den har reviderats av Kvalitetsrådet

Läs mer

Kontinuerligt med årlig uppföljning

Kontinuerligt med årlig uppföljning 1. Generellt mål: att examinera doktorer som håller god internationell standard med sina avhandlingar och sin utbildning 2. En kvalitativ och effektiv antagningsprocess med aktiv internationell rekrytering

Läs mer

Humanistiska fakulteten

Humanistiska fakulteten HANDLINGSPLAN 2016 2018 OCH VERKSAMHETSPLAN 2016 Humanistiska fakulteten DATUM: Förslag 2015-10-13 BESLUTAD AV: Humanistiska fakultetsstyrelsen KONTAKTPERSON: Margareta Hallberg FORSKNING SOM PÅVERKAR

Läs mer

Statsvetenskapliga institutionen

Statsvetenskapliga institutionen DIARIE NR V 2017/68 HANDLINGSPLAN 2017 2019 OCH VERKSAMHETSPLAN 2017 Statsvetenskapliga institutionen DATUM: 2016-11-30 BESLUTAD AV: Mikael Gilljam, prefekt KONTAKTPERSON: Anna-Karin Ingelström, administrativ

Läs mer

Samhällsvetenskapliga fakultetens aktivitetsplan 2012 fastställd 2012-01-16

Samhällsvetenskapliga fakultetens aktivitetsplan 2012 fastställd 2012-01-16 Samhällsvetenskapliga fakultetens aktivitetsplan 2012 fastställd 2012-01-16 Fakulteten leds av dekan Dieter K. Müller och han ingår i ledningsgruppen tillsammans med prodekan Ulrika Haake, vicedekan Magnus

Läs mer

HANDLINGSPLAN OCH VERKSAMHETSPLAN 2015

HANDLINGSPLAN OCH VERKSAMHETSPLAN 2015 HANDLINGSPLAN 2015 2017 OCH VERKSAMHETSPLAN 2015 Psykologiska institutionen DATUM: 2014-11-27 BESLUTAD AV: Jesper Lundgren, prefekt KONTAKTPERSON: Jesper Lundgren FORSKNING SOM PÅVERKAR Mål och strategier

Läs mer

HANDLINGSPLAN 2015 2017 & VERKSAMHETSPLAN 2015

HANDLINGSPLAN 2015 2017 & VERKSAMHETSPLAN 2015 HANDLINGSPLAN 2015 2017 & VERKSAMHETSPLAN 2015 HANDELSHÖGSKOLAN DATUM: 2014 10 23 FASTSTÄLLD AV: FAKULTETSSTYRELSEN Syfte och målsättning för Handelshögskolan, Göteborgs universitet Att konkretisera syftet

Läs mer

POLICY FÖR JÄMSTÄLLDHET OCH LIKABEHANDLING

POLICY FÖR JÄMSTÄLLDHET OCH LIKABEHANDLING STYRDOKUMENT Dnr V 2013/513 POLICY FÖR JÄMSTÄLLDHET OCH LIKABEHANDLING Publicerad Beslutsfattare Ansvarig funktion medarbetarportalen.gu.se/styrdokument Rektor, Pam Fredman Personalenheten Beslutsdatum

Läs mer

PROTOKOLL. Företrädare för studenterna Viktor Edgren, HHGS Billy Jörgensen, HHGS Hannes Lenk, HHGS, doktorandrepresentant. Mikael Brisslert, SACO

PROTOKOLL. Företrädare för studenterna Viktor Edgren, HHGS Billy Jörgensen, HHGS Hannes Lenk, HHGS, doktorandrepresentant. Mikael Brisslert, SACO Tid: kl 13.00-15 Plats: Kurt Grönforsrummet, Vasagatan 1 Närvarande: Ledamöter Verksamhetsföreträdare Per Cramér, professor, dekanus, ordförande 1-8 samt 10-12 Olof Johansson Stenman, professor, prodekanus,

Läs mer

Handlingsplan för jämställdhet och likabehandling Institutionen för svenska språket

Handlingsplan för jämställdhet och likabehandling Institutionen för svenska språket HANDLINGSPLAN Dnr V2016/239 Handlingsplan för jämställdhet och likabehandling Institutionen för svenska språket Publicerad Beslutsfattare http://svenska.gu.se/digitalassets/1570/1570437_handlingsplan-forjamstalldhet-och-likabehandling-inst--f-svenska-spraket-2016.pdf

Läs mer

Strategisk plan för fakulteten för konst och humaniora

Strategisk plan för fakulteten för konst och humaniora Dnr: 2013/39-2.2.4 Strategisk plan för fakulteten för 2015 2020 Beslutat av Fakultetsstyrelsen för Gäller från 2015-01-01 Innehåll Inledning 3 1. Kompetensförsörjning 5 2. Utmanande utbildningar 5 3. Framstående

Läs mer

POLICY FÖR KVALITETSSÄKRING OCH KVALITETSUTVECKLING AV UTBILDNING VID GÖTEBORGS UNIVERSITET

POLICY FÖR KVALITETSSÄKRING OCH KVALITETSUTVECKLING AV UTBILDNING VID GÖTEBORGS UNIVERSITET STYRDOKUMENT Dnr V 2016/378 POLICY FÖR KVALITETSSÄKRING OCH KVALITETSUTVECKLING AV UTBILDNING VID GÖTEBORGS UNIVERSITET Publicerad Beslutsfattare Ansvarig funktion medarbetarportalen.gu.se/styrdokument

Läs mer

Plan för systematiskt kvalitetsarbete vid Ekonomihögskolan

Plan för systematiskt kvalitetsarbete vid Ekonomihögskolan Dnr: 2014/427-1.1 Ekonomihögskolan Plan för systematiskt kvalitetsarbete vid Ekonomihögskolan läsåren 2014/2015 2016/2017 Beslutat av Fakultetsstyrelsen Gäller från Våren 2015 Beslutat av: Beslutsdatum:

Läs mer

RISKANALYS Humanistiska fakulteten. Dnr V 2016/705. DATUM: Förslag till beslut BESLUTAD AV: Humanistiska fakultetsstyrelsen

RISKANALYS Humanistiska fakulteten. Dnr V 2016/705. DATUM: Förslag till beslut BESLUTAD AV: Humanistiska fakultetsstyrelsen RISKANALYS 2017 Dnr V 2016/705 Humanistiska fakulteten DATUM: Förslag till beslut 2016-10-10 BESLUTAD AV: Humanistiska fakultetsstyrelsen KONTAKTPERSON: Mats Andrén RISKANALYS Bakgrund Bakgrund Förordningen

Läs mer

HANDLINGSPLAN OCH VERKSAMHETSPLAN 2017

HANDLINGSPLAN OCH VERKSAMHETSPLAN 2017 HANDLINGSPLAN 2017 2019 OCH VERKSAMHETSPLAN 2017 Gemensamma förvaltningen DATUM: 28 oktober 2016 BESLUTAD AV: Jörgen Tholin KONTAKTPERSON: Johan Johansson GEMENSAMMA FÖRVALTNINGEN Mål 1 för 2017-2019 Gemensamma

Läs mer

TILLÄMPNINGSBESLUT FÖR KVALITETSARBETET INOM LÄRARUTBILDNINGEN

TILLÄMPNINGSBESLUT FÖR KVALITETSARBETET INOM LÄRARUTBILDNINGEN Dnr V 2016/775 TILLÄMPNINGSBESLUT FÖR KVALITETSARBETET INOM LÄRARUTBILDNINGEN Publicerad 2017-01-31 Beslutsfattare Handläggare Samordningsnämnden för lärarutbildning (SOL) Karin Fogelberg Beslutsdatum

Läs mer

Strategi för fakulteten för hälsooch livsvetenskap

Strategi för fakulteten för hälsooch livsvetenskap Dnr: ST 2013/281-1.1 Strategi för fakulteten för hälsooch livsvetenskap 2013-2015 Beslutat av Fakultetsstyrelsen för hälso- och livsvetenskap Gäller från 2013-10-24 Beslutat av: Beslutsdatum: 2013-1024

Läs mer

IT-fakulteten HANDLINGSPLAN , VERKSAMHETSPLAN 2019, RISKANALYS Dnr V 2018/703 DATUM: BESLUTAD AV: IT-fakultetsstyrelsen

IT-fakulteten HANDLINGSPLAN , VERKSAMHETSPLAN 2019, RISKANALYS Dnr V 2018/703 DATUM: BESLUTAD AV: IT-fakultetsstyrelsen HANDLINGSPLAN 2019 2020, VERKSAMHETSPLAN 2019, RISKANALYS 2019 Dnr V 2018/703 IT-fakulteten DATUM: 2018-10-24 BESLUTAD AV: IT-fakultetsstyrelsen KONTAKTPERSON: Margaretha Jansson FORSKNING SOM PÅVERKAR

Läs mer

Vägledning för utbildningsutvärderingar

Vägledning för utbildningsutvärderingar UPPSALA UNIVERSITET utbildningsutvärderingar på forskarnivå Teknisk-naturvetenskapliga fakulteten Fastställd av teknisk-naturvetenskapliga fakultetsnämnden 2018-11-27 Innehållsförteckning Inledning 3 Aspekter

Läs mer

STRATEGISK PLAN STOCKHOLMS KONSTNÄRLIGA HÖGSKOLA

STRATEGISK PLAN STOCKHOLMS KONSTNÄRLIGA HÖGSKOLA STRATEGISK PLAN STOCKHOLMS KONSTNÄRLIGA HÖGSKOLA 2016 2019 VISION Stockholms konstnärliga universitet skapar genom sin unika sammansättning av utbildningar och konstnärlig forskning möjligheter för framtidens

Läs mer

RISKANALYS JMG, Institutionen för journalistik, medier och kommunikation, inkl SOMinstitutet DNR V 2015/965 DATUM:

RISKANALYS JMG, Institutionen för journalistik, medier och kommunikation, inkl SOMinstitutet DNR V 2015/965 DATUM: DNR V 2015/965 RISKANALYS 2016 JMG, Institutionen för journalistik, medier och kommunikation, inkl SOMinstitutet DATUM: 151126 BESLUTAD AV: Ulla Sätereie, prefekt KONTAKTPERSON: Ulla Sätereie, ulla.satereie@jmg.gu.se

Läs mer

Institutionen för kulturgeografi och ekonomiska geografis handlingsplan för jämställdhet, likabehandling och mångfald under 2016

Institutionen för kulturgeografi och ekonomiska geografis handlingsplan för jämställdhet, likabehandling och mångfald under 2016 HANDLINGSPLAN 2016-04-05 Dnr STYR 2016/597 1 Institutionen för kulturgeografi och ekonomisk geografi Institutionen för kulturgeografi och ekonomiska geografis handlingsplan för jämställdhet, likabehandling

Läs mer

Humanistiska fakulteten

Humanistiska fakulteten HANDLINGSPLAN 2019 2020, VERKSAMHETSPLAN 2019, RISKANALYS 2019 Dnr V 2018/703 Humanistiska fakulteten DATUM: 2018-10-30 BESLUTAD AV: Humanistiska fakultetsstyrelsen KONTAKTPERSON: Marie Demker FORSKNING

Läs mer

RISKANALYS Humanistiska fakulteten. Dnr V 2017/701 DATUM: BESLUTAD AV: Humanistiska fakultetsstyrelsen. KONTAKTPERSON: Anna Nordling

RISKANALYS Humanistiska fakulteten. Dnr V 2017/701 DATUM: BESLUTAD AV: Humanistiska fakultetsstyrelsen. KONTAKTPERSON: Anna Nordling RISKANALYS 2018 Dnr V 2017/701 Humanistiska fakulteten DATUM: 2017-10-26 BESLUTAD AV: Humanistiska fakultetsstyrelsen KONTAKTPERSON: Anna Nordling ANVISNINGAR FÖR RISKANALYS Bakgrund Bakgrund Förordning

Läs mer

Utbildningsvetenskapliga fakulteten

Utbildningsvetenskapliga fakulteten UTKAST HANDLINGSPLAN 2019 2021 OCH VERKSAMHETSPLAN 2019 SAMT RISKANALYS 2019 Utbildningsvetenskapliga fakulteten DATUM: 2018-10-25 BESLUTAS AV: Åke Ingerman, dekan KONTAKTPERSON: Mats d Hermansson, kanslichef

Läs mer

Företrädare för studenterna. Josefine Johansson, HHGS Hannes Lenj, HHGS Eva Thalén, HHGS

Företrädare för studenterna. Josefine Johansson, HHGS Hannes Lenj, HHGS Eva Thalén, HHGS Handelshögskolan vid PROTOKOLL Närvarande: Ledamöter Verksamhetsföreträdare Per Cramér, professor, dekanus, ordförande, 1-8 Olof Johansson Stenman, professor, prodekanus, ordförande för -9-11 Christer

Läs mer

Naturvetenskapliga fakulteten

Naturvetenskapliga fakulteten HANDLINGSPLAN OCH VERKSAMHETSPLAN 2017 fakulteten DATUM: 2016-10-27 BESLUTAD AV: Fakultetsstyrelsen KONTAKTPERSON: Ola Wetterberg, prodekan Dnr V 2016/526 FORSKNING SOM PÅVERKAR Den långsiktiga profileringen

Läs mer

Naturvetenskapliga fakulteten

Naturvetenskapliga fakulteten HANDLINGSPLAN OCH VERKSAMHETSPLAN 2017 Naturvetenskapliga fakulteten DATUM: 2016-10-27 BESLUTAD AV: Fakultetsstyrelsen KONTAKTPERSON: Ola Wetterberg, prodekan Dnr V 2016/526 FORSKNING SOM PÅVERKAR Den

Läs mer

på grund- och avancerad nivå, GAN Tid och plats: kl i Kurt Grönforsrummet

på grund- och avancerad nivå, GAN Tid och plats: kl i Kurt Grönforsrummet Beredningen för utbildningsfrågor Minnesanteckningar förda vid sammanträde på grund- och avancerad nivå, GAN 2016-05-31 Tid och plats: kl 9.00 11.30 i Kurt Grönforsrummet Ledamöter: Jan Marton, ordförande

Läs mer

Institutionen för pedagogik, kommunikation och lärande

Institutionen för pedagogik, kommunikation och lärande HANDLINGSPLAN 2016 2018 OCH VERKSAMHETSPLAN 2016 Institutionen för pedagogik, kommunikation och lärande DATUM: 2015-11-09 BESLUTAD AV: Ulla Mauritzson, prefekt KONTAKTPERSON: ulla.mauritzson@ped.gu.se

Läs mer

Ramverk för kvalitetssäkring av forskning - en idéskiss

Ramverk för kvalitetssäkring av forskning - en idéskiss Ramverk för kvalitetssäkring av forskning - en idéskiss Åsa Kettis Avdelningen för kvalitetsutveckling Uppsala universitet Utveckling av kvalitetssystem för forskningen V SUHF 2018-05-13 Disclaimer Idéskissen

Läs mer

på grund- och avancerad nivå, GAN Tid och plats: kl i Trollerummet

på grund- och avancerad nivå, GAN Tid och plats: kl i Trollerummet Beredningen för utbildningsfrågor Minnesanteckningar förda vid sammanträde på grund- och avancerad nivå, GAN 2016-09-05 Tid och plats: kl 9.00 11.30 i Trollerummet Närvarande ledamöter: Jan Marton, ordförande

Läs mer

Plan för kvalitetsarbetet Göteborgs universitet

Plan för kvalitetsarbetet Göteborgs universitet Plan för kvalitetsarbetet 2007 2010 Göteborgs universitet www.gu.se/kvalitet Form och layout: Anders Eurén Foto: Göran olofsson Tryck: Geson Reg.nr: S-000256 Reg.nr: 3750M Innehåll Plan för kvalitetsarbetet

Läs mer

Institutionen för språk och litteraturer

Institutionen för språk och litteraturer HANDLINGSPLAN OCH VERKSAMHETSPLAN 2018 Institutionen för språk och litteraturer DATUM: 2017-12-05 BESLUTAD AV: Prefekten vid institutionen för språk och litteraturer KONTAKTPERSON: Gunnar Bergh FORSKNING

Läs mer

HANDLINGSPLAN OCH VERKSAMHETSPLAN 2017

HANDLINGSPLAN OCH VERKSAMHETSPLAN 2017 HANDLINGSPLAN OCH VERKSAMHETSPLAN 2017 Sahlgrenska akademin DATUM: 2016-10-26 UTARBETAD AV: Dekanus Olle Larkö, prodekanus Eric Hanse, vicedekanus Sven Enerbäck (forskning), vicedekanus Anna Karlsson (utbildning

Läs mer

HANDLINGSPLAN OCH VERKSAMHETSPLAN 2018

HANDLINGSPLAN OCH VERKSAMHETSPLAN 2018 HANDLINGSPLAN 2018 2020 OCH VERKSAMHETSPLAN 2018 Sahlgrenska akademin DATUM: 2017-10-25 UTARBETAD AV: Prodekan Eric Hanse, t.f. vicedekan Lena Carlsson Ekander (forskning), vicedekan Silvana Naredi (utbildning

Läs mer

Naturvetenskapliga fakulteten

Naturvetenskapliga fakulteten UPPFÖLJNING AV VERKSAMHETSPLANEN 2016 Naturvetenskapliga fakulteten DATUM: 2017-01-16 BESLUTAD AV: Elisabet Ahlberg, dekan KONTAKTPERSON: Ola Wetterberg, prodekan FORSKNING SOM PÅVERKAR Vision 2020 Vårt

Läs mer