Utbildningsvetenskapliga fakulteten

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Utbildningsvetenskapliga fakulteten"

Transkript

1 UPPFÖLJNING AV VERKSAMHETSPLANEN 2018 Utbildningsvetenskapliga fakulteten DATUM: BESLUTAD AV: Åke Ingerman, dekan KONTAKTPERSON: Mats d Hermanssson, kanslichef mats.hermansso@gu.se

2 FORSKNING SOM PÅVERKAR Prioriteringar och mål för perioden Verksamhetsplan 2018 Genomförda aktiviteter Resultat - måluppfyllelse Utveckla kvalitetsdrivande processer för mobilisering och organisering av forskningsmiljöerna med fokus på internationella samarbeten samt publicering på hög internationell nivå. Strukturera och stötta genomförandet av RED19. Initiera kvalitativ kartläggning och uppföljning av fakultetens forskningsverksamhet. Tillsätta en international advisory board. Möten med forskarmiljöerna under vår och höst inför RED19 självvärdering och besök. Genomgång av samtliga utlåtanden från VR, mer aktivt stöd av FIK. Uppdragsbeskrivning och sammansättning formulerade. RED19 underlag inlämnade, plan för platsbesök klar, fakultetsdag under senvåren planeras. Externa forskningsbidrag har ökat Namnförslag till IAB inkomna. Arrangera seminarium om oseriösa tidskrifter och forskarens ansvar. Påbörja arbetet med genomlysning och utveckling av modell för fördelning av fakultetsanslag. Seminarium genomfördes, arbete med policy för forskares publicering. Arbetsgrupp tillsatt. Påbörjat arbete med genomlysning av institutionernas kostnader och eventuella styreffekter av nuvarande modell. Förslag till policy för forskares vetenskapliga publicering föreligger. Förbättrad stabilitet i forskningsverksamhetens förutsättningar genom ökad forskningsfinansiering från en större bredd av forskningsfinansiärer. Stimulansmedel för att utveckla ansökningar till europeiska och nordiska finansiärer. Medfinansiering av ansökningar till EU/ERC/KAW. Stötta forskare som tar på sig uppdrag för forskningsfinansiärer. Möten med forskningsmiljöerna för att informera om stimulansmedel. Medfinansiering av ansökningar har breddats till att omfatta Nordiska, Europeiska och Internationella finansiärer. Information har getts vid möten med forskningsmiljöerna. Stimulansmedlen har börjat användas vid preparering av ansökningar. Ett nytt EU-projekt har medfinansierats. Förfrågningar under året visar att informationen ej spridits tillräckligt, och att nya insatser behövs. 2 (11)

3 Utveckla fakulteten som synlig och trovärdig aktör som ger tydliga bidrag till samhällets utmaningar. Utveckla metoder för att kartlägga och synliggöra forskningens samverkan. Utveckla hållbara modeller för samverkan med fokus på praktiknära forskning. Medel för att utveckla hållbara modeller för samverkan med fokus på praktiknära forskning tilldelades institutionerna. Kartläggning och synliggörande integrerades i institutionernas arbete med att utveckla hållbara modeller för praktiknära forskning. Rapportering från institutionerna under hösten, alla med en plan för arbetet nästa år. Satsningen fortsätter under 2019 med medel från fakulteten. 3 (11)

4 UTBILDNING SOM FÖRNYAR Prioriteringar och mål för perioden Verksamhetsplan 2018 Genomförda aktiviteter Resultat - måluppfyllelse Fakultetens utbildningar ska svara mot aktuella samhällsutmaningar och vara framstående, såväl nationellt som internationellt, och knutna till ledande forskningsmiljöer vilket omfattar kompletta akademiska miljöer. Fortsätta arbetet med att utveckla och stärka programsamarbete med medansvariga fakulteter specifikt inom fakultetens olika lärarprogram. Fortsätta arbetet med att utveckla och stärka samverkan med externa aktörer och andra lärosäten inom fakultetens utbildningar. Arbeta fram tydliga strukturer för lärarutbildningens kommunikation, planering, genomförande och uppföljning inom den egna organisationen. Stödja och bevaka utvecklingen av fristående kursuppdrag inom lärarutbildningen. Fortsatt följa upp hur forskning ingår i fakultetens utbildningar och dokumentera vilka modeller som är aktuella i olika utbildningar. Följa upp och utvärdera implementeringen av den sexgradiga betygsskalan i internationella kurser. Arbetet med att stärka samarbetet och strukturer för/i lärarutbildning både inom och utom GU har fortsatt enligt de vedertagna strukturer som etablerats tidigare och en genomförd riskanalys med fokus på lärarutbildningens omorganisation har följts upp och implementering av åtgärder pågår. Utvecklingen av fristående kursuppdrag både inom och utöver lärarutbildning har varit föremål för diskussion och förslag finns nu på hur dessa kurser kan kvalitetssäkras mer systematiskt. Analys har genomförts genom att programrapporter och utvärderingar har analyserats. Den sexgradiga betygsskalan används i aktuella utbildningar. Representant från UFS finns numera i SOL: s arbetsutskott. Den tidigare riskanalysen för kärnverksamheten med avseende på ny organisation för lärarutbildning som UF genomförde har slutförts och föreslagna åtgärder som ligger inom fakultetens beslutsmandat har implementeras succesivt, övriga föreslagna åtgärder har avlämnats. De fristående kurserna finns numera med och hanteras inom ramen för det systematiska kvalitetsarbetet. Svårt att urskilja generella mönster då analysen visar på olika modeller i olika utbildningar. Betygsskalan fungerar som planerat. 4 (11)

5 Fakultetens lärare ska ha såväl reell som formell högskolepedagogisk kompetens och aktivt verka i enlighet med Göteborgs universitets universitetsgemensamma idéprogram. Identifiera lärares eventuella svårigheter relaterat till antagning till interna högskolepedagogiska kurser och kommunicera detta med PIL-enheten. Utveckla fakultetens medverkan i den pedagogiska akademin och aktivt bidra till högskolepedagogisk utveckling. Dialog har förts mellan prefekter, fakultetsledning och PIL och det finns förslag på hur svårigheterna kan hanteras. Flera lärare från fakulteten deltar i PIL:s kurser som lärare och kursledare. Under 2019 implementeras en delvis anpassad modell för HPEkurser för UF:s lärare. Ytterligare en excellent lärare har utsetts på fakulteten. Erbjuda arbetslivsanknutna utbildningar som svarar mot aktuella samhällsutmaningar och med jämställdhets- och genusperspektiv som främjar bildning, lärande för hållbar utveckling och livslångt lärande. Beskriva mönster i institutionernas arbete med bildning och arbetslivsanknytning i fakultetens utbildningar. Beskriva mönster i institutionernas arbete med att integrera genus- och jämställdhetsperspektiv i utbildningarna. Kartlägga frekvensen av institutionernas hållbarhetsmärkning av kurser och program. Följa upp hur den fakultetsgemensamma webbaserade verktygslådan för hållbar utveckling används. Analys genomförd med programrapporter som underlag. Analys påbörjad men inte slutrapporterad. I miljöberedningen har detta diskuterats men ingen analys av frekvens har gjorts. Däremot påbörjades under året arbete hållbarhetsmärkning av Förskolärarprogrammet och en handläggningsordning för hållbarhetsmärkning av program har tagits fram. Gemensamma mönster svåra att urskilja men för lärarutbildningar framträder VFU som central i arbetet. Förskolärarprogrammet har märkts som hållbarhetsrelaterat och handläggningsordning för hållbarhetsmärkning av program har tagits fram. Verktygslådan används i låg grad då bland annat tekniska svårigheter identifierats. 5 (11)

6 Implementera och utveckla ett kollektivt lärande med utgångspunkt i det fakultetsgemensamma kvalitetssäkrings- och kvalitetsutvecklingssystem i enlighet med GU:s gemensamma kvalitetssystem och i dialog med institutionerna och studenter, i ständig omvärldsbevakning. Fortsatt aktivt och tillsammans med institutionernas programråd kartlägga och analysera programmens kvalité, söktryck och avhopp samt genomföra relevanta åtgärder. Fortsätta genomlysningen av utbildningarnas centrala styrdokument och där identifiera eventuella motsättningar eller brister särskilt inom olika huvudområden eller utbildningens progression. Detta görs i programrapporter för alla program men en särskild strategisk analys ska göras för Förskolärarprogrammet och Grundlärarprogrammet enligt uppdrag från fakultetsstyrelsen. Genomförs kontinuerligt och i enlighet med det systematiska kvalitetsarbetet ett särskilt arbete med fokus på progression har inletts. Strategisk analys genomförs under våren Presentationer och analys av fakultetens huvudområden och forskarutbildningsämnen har påbörjats med stöd av Utbildningsenheten. Genomföra utbildningsutvärdering med extern bedömning enligt fakultetens sexårsplan samt arbeta med relevanta åtgärder. Genomföra UKÄ: s externa utbildningsutvärderingar av lärarutbildningar enligt plan från UKÄ. Genomfört enligt plan. Genomfört enligt plan. Genomfört enligt plan. Genomfört enligt plan och självvärderingar inlämnade till UKÄ för tre lärarprogram. 6 (11)

7 Utbildning på forskarnivå Prioriteringar och mål för perioden Verksamhetsplan 2018 Genomförda aktiviteter Resultat - måluppfyllelse Fakulteten ska eftersträva mångfald och jämställdhet samt ökad internationalisering vid rekrytering av doktorander. Undersöka nuvarande doktorandgrupp i syfte att se om den avspeglar samhällets mångfald. Fortsatt utveckla den egna webbplatsen på svenska och på engelska för att synliggöra fakultetens forskarutbildningar. Genomfört översikt över doktorandernas kön, ålder vid antagning samt lärosäte för grundexamen. Kontinuerlig justering, inväntar övergång till Drupal för att se över samtliga sidor och engelsk översättning av dessa. Översikten visar att 68 procent har sin grundexamen vid Göteborgs universitet, 23 procent vid annat lärosäte i Sverige och 9 procent vid utländskt lärosäte. 27 procent av doktoranderna är män. Medelålder vid antagning ca 40 år. Fakulteten ska sträva efter att utbildning på forskarnivå baseras på de akademiska grundvärdena kritiskt förhållningssätt och hög integritet. Implementera inslag av etik i fakultetens obligatoriska kursutbud samt utveckla en särskild kurs i etik. Säkerställa att studierektorer och handledare samtalar med doktorander om möjliga karriärvägar. Arbetet med inslag av etik i den obligatoriska utbildningen är påbörjad i enlighet med rektorsbeslut. Hösten 2018 gavs ny kurs i Forskningsetik, 7,5 hp. Fokus på etik på det institutionsgemensamma handledarkollegiet. Påbörjat arbete med att implementera etik i fyra övriga obligatoriska kurser. Diskuterats i BUF, på studierektorsrådet och på institutionernas handledarkollegium. Initierat revidering av ASP och kursplaner. Uppmärksammas som en obligatorisk aspekt vid doktorandexaminatorernas godkännande av ISP. Verka för god kvalitet och omfattning inom utbildning på forskarnivå. Stötta och bistå utvärdering med extern bedömning. Följa upp genomgången handledarutbildning för fakultetens handledare. Stöttat och bistått vid utvärdering av pedagogiskt arbete och Barnoch ungdomsvetenskap. Exempel på konkreta åtgärder är revidering av vägledning för extern bedömning, tydliggjort struktur för underlag etc. Tydligare struktur och vägledning för bedömargruppen. Det stora antalet handledare har genomgått handledarutbildning. Kontinuerlig uppföljning via ämnesrapport. 7 (11)

8 Upprätta en åtgärdsplan för forskarutbildningsämnet pedagogiskt arbete. Följa upp fakultetens strategiska satsning till institutionernas gällande antagning av doktorander. Följa upp konsekvenser av och strategier för att möta den minskade antagningen av doktorander. Följa upp och upprätta en åtgärdsplan utifrån UKÄ:s granskning av ämnet pedagogik på forskarnivå. Påbörja arbetet med genomlysning och utveckling av modell för fördelning av fakultetsanslag. Åtgärdsplan fastställd för pedagogiskt arbete. Initierat strategisk satsning med samfinansiering av doktorander. Åtgärdsplan fastställd för pedagogik. Arbetsgrupp har påbörjat arbetet med genomlysning och utveckling av modell för fördelning av fakultetsanslag. Tydligt tidsplan och ansvarsfördelning fastställd för åtgärdsplanen i pedagogiskt arbete med uppföljning hösten Beslutad strategisk satsning om samfinansiering av totalt 12 doktorander (tre doktorander per institution) med avrapportering mitten på september. Tydlig tidsplan och ansvarsfördelning fastställd för åtgärdsplanen i pedagogik med uppföljning hösten Samverkan över institutionsgränser vid fakulteten och med kommuner och närliggande högskolor. Uppdatera och utvärdera periodisering av kursutbudet. Medverka i styr- och referensgrupp för FUBAS. Uppmuntra institutionerna till olika former av ökad samverkan med externa aktörer för samfinansiering vid antagning till utbildning på forskarnivå. Tag kontakt med närliggande högskolor för samarbete kring forskarutbildning. Periodiseringsdokumentet av kurser uppdaterat, borttag av vissa kurser och några kurser har tillkommit. Medverkat i referensgrupp och styrgrupp för FUBAS. Underlätta administration kring samfinansiering genom att i samråd med affärsjurister vid GU tagit fram en avtalsmall för samverkansdoktorander. Ett första möte med Högskolan i Borås, Högskolan i Halmstad och Högskolan Väst i syfte att inleda närmare samarbete. Uppdaterat kursutbud. Periodiseringsdokumentet av kurser Fubas fas 1 och fas 2 driftsatt. Avtalsmall distribuerad till institutionerna. Det initierade mötet har lett till fortsatt samarbete bl. a inför utlysningen av VR:s forskarskolor för lärarutbildare. 8 (11)

9 ARBETSMILJÖ SOM INSPIRERAR Prioriteringar och mål för perioden Verksamhetsplan 2018 Genomförda aktiviteter Resultat - måluppfyllelse Ha ett aktivt och genomtänkt arbetsmiljö- och personalvårdande arbete, som erbjuder en rimlig arbetsintensitet och arbetsbelastning för såväl anställda som studenter. Fortsatt arbete som initierats av LAMK med analys och identifiering av åtgärder för att motverka upplevd stress och stressrelaterad ohälsa. Strukturerat arbete enligt framtaget årshjul för systematiskt arbetsmiljöarbete (SAM) vid Utbildningsvetenskapliga fakulteten och uppföljning av behov av ytterligare verktyg för att stärka det organisatoriska SAM. Aktiva initiativ och åtgärder för att adressera risker som identifieras i riskanalys för kärnverksamheten som en följd av förändrad organisation för lärarutbildningen respektive riskanalys för lokalanvändningen (utarbetade under 2017). Arbete har framförallt genomförts vid institutionerna i SAM utifrån vad som framkom under 2017 och nya lokala undersökningar. Planering inför ny gemensam kompetensutvecklingsinsats om digital arbetsmiljö har påbörjats. Årshjulet har använts för att strukturera arbetet på fakultetsnivå och också inspirerat liknande struktur på respektive enhet. Många risker identifierade i riskanalys för kärnverksamheten som en följd av förändrad organisation för lärarutbildningen adresserade på fakultets- och institutionsnivå. Risker kopplade till universitetsgemensamma frågor avlämnade till CAMK och till universitetsledningen. Fortsatt kontinuerligt arbete för att motverka upplevd stress och stressrelaterad ohälsa. Ökad transparens och systematik i SAM, särskilt för det gemensamma arbetet i LAMK. Minskade risker för kärnverksamheten vad gäller förändrad organisation för lärarutbildningen. För resultat med koppling till lokalanvändning, se punkt nedan. För aktiviteter med koppling till lokalanvändning, se punkt nedan. 9 (11)

10 Arbeta aktivt med likabehandlings-, jämställdhets- och mångfaldsfrågor. Fortsätta påbörjat projekt jämställdhetsintegrering av bedömningsprocesser. Uppföljning av jämställdhetsintegreringsarbete vid institutionerna i fakultetsgemensamma forum. Svara mot universitetets gemensamma arbete med breddat deltagande och tillgänglighet. Observationer av intervjuer har delvis genomförts. Återkoppling från genomlysning av LFN har redovisats på övergripande nivå, mer samlad kommer under Arbetet med jämställdhetsintegrering har regelbundet tagits upp i likabehandlingsgruppen, avrapporterats vid LAMK och några prefektråd. Flertalet institutioner har genomfört eller håller på att genomföra JiGU-enkät. Utifrån enskilda ärenden om möjlig diskriminering har omfattande utredningsarbete genomförts. Pågående diskussion om förutsättningarna för meritering, befordran och rekrytering, bland annat utifrån ett jämställdhetsperspektiv i prefektråd, fakultetsstyrelse och lärarförslagsnämnd samt i kollegieforum. Förändringar i förskolärarprogrammet som adresserar jämställdhet. Ökad medvetenhet om hur jämställdhetsproblematik ser ut på respektive institution/enhet. Utveckla chefskap och medarbetarskap vid fakulteten. Rekrytering, utbildning och utveckling av hållbart chefskap för nya institutionsledningar. Kompetensutveckling om medarbetarskap. Nya institutionsledningar rekryterade vid tre institutioner. Arbete med förutsättningar i rollen, externt och internt stöd för utveckling samt plan för relevant kompetensutveckling genomförd. Frekvent uppföljning av situationen för respektive prefekt. Institutionsledningar med god kompetens etablerade och funktionella vid samtliga institutioner. Kompetensutveckling om medarbetarskap för prefektgruppen i egen regi planerad inför (11)

11 Säkerställa ändamålsenliga lokaler för personal och studenter i ljuset av fakultetens kraftigt utökade lärarutbildnings-uppdrag. Säkerställa att det finns ändamålsenliga lokaler både för studenter och personal inför kursstart 2018 bland annat genom tydligt samarbete och direktiv till fakultetens Lokalkommitté. Gå vidare med fakultetens lokalutvecklingsprojekt genom: o fördjupad undersökning av hur medarbetare och studenter upplever den fysiska arbetsmiljön för att identifiera förbättringsåtgärder. o samlad genomgång av studentytor för förbättrad funktion och flexibilitet. Fortsatt koordinering av schemabokning, särskilt i samband med terminsstart. Uppdaterade riktlinjer för lokalbokning. Arbete med Arbetsplatsutveckling med externt stöd diskuterad och initierad, planeras att genomföras under Genomgång av studentytor avslutad och implementering pågår. Utvecklingsplan för Campus Rosenlund planeras nu göras under Ändamålsenliga lokaler både för studenter och personal säkrat vid terminsstart VT och HT Ökad tydlighet i prioritering av lokalbokningar. Inriktning att gå vidare med arbetsplatsutveckling förankrad och initierad. Bättre ändamålsenlighet och därmed högre kapacitet i studentytor färdigt våren Beredskap att bidra till utvecklingsplan för Campus Rosenlund kvarstår under Bidra till en utvecklingsplan för Campus Rosenlund. 11 (11)

Utbildningsvetenskapliga fakulteten

Utbildningsvetenskapliga fakulteten HANDLINGSPLAN 2018 2020 OCH VERKSAMHETSPLAN 2018 Utbildningsvetenskapliga fakulteten DATUM: 2017-10-26 BESLUTAD AV: Åke Ingerman, dekan KONTAKTPERSON: Mats d Hermansson, kanslichef mats.hermansson@gu.se

Läs mer

Utbildningsvetenskapliga fakulteten

Utbildningsvetenskapliga fakulteten HANDLINGSPLAN OCH VERKSAMHETSPLAN 2017 DATUM: 2016-10-26 DIARIENUMMER: V 2016/526 BESLUTAD AV: Åke Ingerman, ordförande, Utbildningsvetenskapliga fakultetsstyrelsen ake.ingerman@gu.se KONTAKTPERSON: Mats

Läs mer

RISKANALYS Utbildningsvetenskapliga fakulteten. Dnr V 2017/701 DATUM:

RISKANALYS Utbildningsvetenskapliga fakulteten. Dnr V 2017/701 DATUM: RISKANALYS 2018 Dnr V 2017/701 Utbildningsvetenskapliga fakulteten DATUM: 2017-10-27 BESLUTAD AV: Åke Ingerman, ordförande, Utbildningsvetenskapliga fakultetsstyrelsen KONTAKTPERSON: Mats d Hermansson,

Läs mer

BILAGA RISKANALYS 2019 FORSKNING SOM PÅVERKAR

BILAGA RISKANALYS 2019 FORSKNING SOM PÅVERKAR BILAGA RISKANALYS 2019 FORSKNING SOM PÅVERKAR Generationsskifte i forskningsverksamheten samt ökande obalans mellan verksamhetsgrenarna (rekrytering för att täcka behov i utbildningsuppdraget har under

Läs mer

Utbildningsvetenskapliga fakulteten

Utbildningsvetenskapliga fakulteten UTKAST HANDLINGSPLAN OCH VERKSAMHETSPLAN 2019 SAMT RISKANALYS 2019 Utbildningsvetenskapliga fakulteten DATUM: 2018-10-25 BESLUTAS AV: Åke Ingerman, dekan KONTAKTPERSON: Mats d Hermansson, kanslichef mats.hermansson@gu.se

Läs mer

Institutionen för kost- och idrottsvetenskap

Institutionen för kost- och idrottsvetenskap HANDLINGSPLAN 2018 2020 OCH VERKSAMHETSPLAN 2018 Institutionen för kost- och idrottsvetenskap DATUM: 2017-10-20 BESLUTAD AV: Prefekt Claes Annerstedt KONTAKTPERSON: Claes Annerstedt claes.annerstedt@ped.gu.se

Läs mer

ANVISNINGAR OCH MALL FÖR RISKANALYS 2017

ANVISNINGAR OCH MALL FÖR RISKANALYS 2017 ANVISNINGAR OCH MALL FÖR RISKANALYS 2017 Dnr V 2016/705 Utbildningsvetenskapliga fakulteten DATUM: 2016-10-26 BESLUTAD AV: Åke Ingerman, ordförande, Utbildningsvetenskapliga fakultetsstyrelsen

Läs mer

Institutionen för kost- och idrottsvetenskap

Institutionen för kost- och idrottsvetenskap HANDLINGSPLAN 2019 2021 OCH VERKSAMHETSPLAN 2019 Institutionen för kost- och idrottsvetenskap DATUM: 2018-10-23 BESLUTAD AV: Prefekt Frode Slinde KONTAKTPERSON: Frode Slinde Frode.slinde@gu.se FORSKNING

Läs mer

INSTITUTIONEN FÖR PEDAGOGIK, KOMMUNIKATION OCH LÄRANDE

INSTITUTIONEN FÖR PEDAGOGIK, KOMMUNIKATION OCH LÄRANDE HANDLINGSPLAN 2017 2019 OCH VERKSAMHETSPLAN 2017 INSTITUTIONEN FÖR PEDAGOGIK, KOMMUNIKATION OCH LÄRANDE DATUM: 2016-10-16 BESLUTAD AV: Cecilia Wallerstedt KONTAKTPERSON: Cecilia Wallerstedt FORSKNING SOM

Läs mer

Utbildningsvetenskapliga fakulteten

Utbildningsvetenskapliga fakulteten UTKAST HANDLINGSPLAN 2019 2021 OCH VERKSAMHETSPLAN 2019 SAMT RISKANALYS 2019 Utbildningsvetenskapliga fakulteten DATUM: 2018-10-25 BESLUTAS AV: Åke Ingerman, dekan KONTAKTPERSON: Mats d Hermansson, kanslichef

Läs mer

Universitetsledningen

Universitetsledningen HANDLINGSPLAN 2017 2019 OCH VERKSAMHETSPLAN 2017 Universitetsledningen DATUM: 2016-09-05 BESLUTAD AV: Rektor 2016-09-05 KONTAKTPERSON: Ingela.Elofsson@gu.se Dnr V 2016/526 FORSKNING SOM PÅVERKAR Prioriteringar

Läs mer

HANDLINGSPLAN OCH VERKSAMHETSPLAN 2019 IKI Ansvarsfördelning DATUM:

HANDLINGSPLAN OCH VERKSAMHETSPLAN 2019 IKI Ansvarsfördelning DATUM: HANDLINGSPLAN OCH VERKSAMHETSPLAN 2019 IKI Ansvarsfördelning DATUM: 2019-01-21 BESLUTAD AV: Prefekt Frode Slinde KONTAKTPERSON: Frode Slinde Frode.slinde@gu.se Innehållsförteckning SAMTLIGA LÄRARE OCH

Läs mer

Utbildningsvetenskapliga fakulteten

Utbildningsvetenskapliga fakulteten UPPFÖLJNING AV VERKSAMHETSPLANEN 2017 Utbildningsvetenskapliga fakulteten DATUM: 2018-01-16 BESLUTAD AV: Åke Ingerman, dekan åke.ingerman@gu.se KONTAKTPERSON: Mats d Hermansson, kanslichef mats.hermansson@gu.se

Läs mer

Samhällsvetenskapliga fakulteten

Samhällsvetenskapliga fakulteten HANDLINGSPLAN 2019 2020, VERKSAMHETSPLAN 2019, RISKANALYS 2019 Dnr V 2018/1011 Samhällsvetenskapliga fakulteten DATUM: 2018-10-11 BESLUTAD AV: Samhällsvetenskapliga fakultetsstyrelsen KONTAKTPERSON: Malin

Läs mer

Institutionen för kulturvetenskaper

Institutionen för kulturvetenskaper HANDLINGSPLAN 2016 2018 V 2015/902 OCH VERKSAMHETSPLAN 2016 Institutionen för kulturvetenskaper DATUM: utkast 2015-11-10 BESLUTAD AV: KONTAKTPERSON: Mats Björkin FORSKNING SOM PÅVERKAR Mål för perioden

Läs mer

Universitetsledningen

Universitetsledningen HANDLINGSPLAN 2018 2020 OCH VERKSAMHETSPLAN 2018 Universitetsledningen DATUM: 2017-09-05 BESLUTAD AV: Rektor 2017-09-14 KONTAKTPERSON: Magnus Petersson Dnr V 2017/703 FORSKNING SOM PÅVERKAR Prioriteringar

Läs mer

Institutionen för kulturvetenskaper

Institutionen för kulturvetenskaper UPPFÖLJNING AV VERKSAMHETSPLANEN Institutionen för kulturvetenskaper DATUM: 2017-02-15 BESLUTAD AV: Mats Björkin KONTAKTPERSON: Mats Björkin FORSKNING SOM PÅVERKAR Vårt mål är att Göteborgs universitet

Läs mer

Handelshögskolan HANDLINGSPLAN OCH VERKSAMHETSPLAN DATUM: Dnr V 2017/703. BESLUTAD AV: Handelshögskolans fakultetsstyrelse

Handelshögskolan HANDLINGSPLAN OCH VERKSAMHETSPLAN DATUM: Dnr V 2017/703. BESLUTAD AV: Handelshögskolans fakultetsstyrelse HANDLINGSPLAN OCH VERKSAMHETSPLAN 2018 Handelshögskolan DATUM: 2017-10-26 Dnr V 2017/703 BESLUTAD AV: Handelshögskolans fakultetsstyrelse KONTAKTPERSON: Catharina Tillman FORSKNING SOM PÅVERKAR Fortsatt

Läs mer

Verksamhetsplan för konstnärliga fakultetskansliet 2014

Verksamhetsplan för konstnärliga fakultetskansliet 2014 Diarienr: V 2014/195 Verksamhetsplan för konstnärliga fakultetskansliet 2014 Konstnärliga fakultetskansliets verksamhetsidé fastställdes av fakultetsstyrelsen 18 september 2013, där fastställs de grundläggande

Läs mer

Handelshögskolan HANDLINGSPLAN OCH VERKSAMHETSPLAN Dnr V 2016/526 DATUM: BESLUTAD AV: Handelshögskolans fakultetsstyrelse

Handelshögskolan HANDLINGSPLAN OCH VERKSAMHETSPLAN Dnr V 2016/526 DATUM: BESLUTAD AV: Handelshögskolans fakultetsstyrelse HANDLINGSPLAN OCH VERKSAMHETSPLAN 2017 Handelshögskolan Dnr V 2016/526 DATUM: 2016-10-27 BESLUTAD AV: Handelshögskolans fakultetsstyrelse KONTAKTPERSON: Catharina Tillman FORSKNING SOM PÅVERKAR Handlingsplan

Läs mer

Psykologiska institutionen

Psykologiska institutionen HANDLINGSPLAN 2016 2018 OCH VERKSAMHETSPLAN 2016 Psykologiska institutionen DATUM: 2015-11-27 BESLUTAD AV: Jesper Lundgren, prefekt KONTAKTPERSON: Jesper Lundgren FORSKNING SOM PÅVERKAR Mål och strategier

Läs mer

Naturvetenskapliga fakulteten

Naturvetenskapliga fakulteten UPPFÖLJNING AV VERKSAMHETSPLANEN 2018 Naturvetenskapliga fakulteten DATUM: 2019-01-15 BESLUTAD AV: Fakultetsstyrelsen KONTAKTPERSON: Martin Wiik Johansson FORSKNING SOM PÅVERKAR Prioriteringar och mål

Läs mer

Institutionen för kulturvetenskaper

Institutionen för kulturvetenskaper UPPFÖLJNING AV VERKSAMHETSPLANEN 2015 Institutionen för kulturvetenskaper DATUM: 2016-02-15 BESLUTAD AV: Mats Björkin, prefekt KONTAKTPERSON: Mats Björkin FORSKNING SOM PÅVERKAR Vårt mål är att Göteborgs

Läs mer

Naturvetenskapliga fakulteten

Naturvetenskapliga fakulteten HANDLINGSPLAN OCH VERKSAMHETSPLAN 2018 Naturvetenskapliga fakulteten DATUM: 2017-10-26 BESLUTAD AV: Fakultetsstyrelsen KONTAKTPERSON: Ola Wetterberg, prodekan FORSKNING SOM PÅVERKAR Den långsiktiga profileringen

Läs mer

Konstnärliga fakulteten

Konstnärliga fakulteten UPPFÖLJNING AV VERKSAMHETSPLANEN 2018 Konstnärliga fakulteten DATUM: 2019-01-10 BESLUTAD AV: Sanne Kofod Olsen KONTAKTPERSON: Mark Wennerström FORSKNING SOM PÅVERKAR Prioriteringar och mål för perioden

Läs mer

Samhällsvetenskapliga fakulteten

Samhällsvetenskapliga fakulteten UPPFÖLJNING AV VERKSAMHETSPLANEN 2016 Samhällsvetenskapliga fakulteten DATUM: 2017-01-13 BESLUTAD AV: [Klicka här för att ange text] KONTAKTPERSON: Karin Feuk FORSKNING SOM PÅVERKAR Vision 2020 Vårt mål

Läs mer

Centrum för utbildningsvetenskap och lärarforskning

Centrum för utbildningsvetenskap och lärarforskning HANDLINGSPLAN 2019 2020, VERKSAMHETSPLAN 2019, RISKANALYS 2019 Dnr V 2018/1174 Centrum för utbildningsvetenskap och lärarforskning DATUM: 2018-12-06 BESLUTAD AV: Åke Ingerman, dekan Utbildningsvetenskaplig

Läs mer

IT-fakulteten HANDLINGSPLAN , VERKSAMHETSPLAN 2019, RISKANALYS Dnr V 2018/703 DATUM: BESLUTAD AV: IT-fakultetsstyrelsen

IT-fakulteten HANDLINGSPLAN , VERKSAMHETSPLAN 2019, RISKANALYS Dnr V 2018/703 DATUM: BESLUTAD AV: IT-fakultetsstyrelsen HANDLINGSPLAN 2019 2020, VERKSAMHETSPLAN 2019, RISKANALYS 2019 Dnr V 2018/703 IT-fakulteten DATUM: 2018-10-24 BESLUTAD AV: IT-fakultetsstyrelsen KONTAKTPERSON: Margaretha Jansson FORSKNING SOM PÅVERKAR

Läs mer

Institutionen för språk och litteraturer

Institutionen för språk och litteraturer HANDLINGSPLAN OCH VERKSAMHETSPLAN 2016 Institutionen för språk och litteraturer DATUM: 2015-12-01 BESLUTAD AV: Prefekten vid institutionen för språk och litteraturer KONTAKTPERSON: Gunnar Bergh FORSKNING

Läs mer

Företagsekonomiska institutionen

Företagsekonomiska institutionen HANDLINGSPLAN 2017 2019 OCH VERKSAMHETSPLAN 2017 Företagsekonomiska institutionen DATUM: 170222 BESLUTAD AV: Patrik Ström, prefekt KONTAKTPERSON: Linda Vidén Ljungars, administrativ chef FORSKNING SOM

Läs mer

Samhällsvetenskapliga fakulteten

Samhällsvetenskapliga fakulteten HANDLINGSPLAN 2018 2020 OCH VERKSAMHETSPLAN 2018 Samhällsvetenskapliga fakulteten DATUM: 2017-10-12 BESLUTAD AV: Samhällsvetenskapliga fakultetsstyrelsen KONTAKTPERSON: Birger Simonson, Malin Broberg och

Läs mer

Humanistiska fakulteten

Humanistiska fakulteten HANDLINGSPLAN 2019 2020, VERKSAMHETSPLAN 2019, RISKANALYS 2019 Dnr V 2018/703 Humanistiska fakulteten DATUM: 2018-10-30 BESLUTAD AV: Humanistiska fakultetsstyrelsen KONTAKTPERSON: Marie Demker FORSKNING

Läs mer

Plan för det systematiska arbetsmiljöarbetet vid IPKL för 2016

Plan för det systematiska arbetsmiljöarbetet vid IPKL för 2016 INSTITUTIONEN FÖR PEDAGOGIK, KOMMUNIKATION OCH LÄRANDE Plan för det systematiska arbetsmiljöarbetet vid IPKL för 2016 Planen är formulerad med utgångspunkt i institutionens Handlingsplan för 2016-2018

Läs mer

Humanistiska fakulteten

Humanistiska fakulteten HANDLINGSPLAN 2016 2018 OCH VERKSAMHETSPLAN 2016 Humanistiska fakulteten DATUM: Förslag 2015-10-13 BESLUTAD AV: Humanistiska fakultetsstyrelsen KONTAKTPERSON: Margareta Hallberg FORSKNING SOM PÅVERKAR

Läs mer

Humanistiska fakulteten

Humanistiska fakulteten HANDLINGSPLAN 2018 2020 OCH VERKSAMHETSPLAN 2018 Humanistiska fakulteten DATUM: 2017-10-26 BESLUTAD AV: Humanistiska fakultetsstyrelsen KONTAKTPERSON: Marie Demker DNR: V 2017/703 FORSKNING SOM PÅVERKAR

Läs mer

Psykologiska institutionen

Psykologiska institutionen HANDLINGSPLAN 2019 2020, VERKSAMHETSPLAN 2019 Dnr V 2018/703 Psykologiska institutionen DATUM: 2018-10-30 BESLUTAD AV: Jesper Lundgren, prefekt KONTAKTPERSON: Jesper Lundgren FORSKNING SOM PÅVERKAR Vårt

Läs mer

Institutionen för filosofi, lingvistik och vetenskapsteori

Institutionen för filosofi, lingvistik och vetenskapsteori HANDLINGSPLAN 2017 2019 OCH VERKSAMHETSPLAN 2017 Institutionen för filosofi, lingvistik och vetenskapsteori DATUM: 2016-11-30 BESLUTAD AV: KONTAKTPERSON: FORSKNING SOM PÅVERKAR Prioriteringar och mål 2017

Läs mer

Samhällsvetenskapliga fakulteten

Samhällsvetenskapliga fakulteten HANDLINGSPLAN 2017 2019 OCH VERKSAMHETSPLAN 2017 Samhällsvetenskapliga fakulteten DATUM: 2016-10-06 BESLUTAD AV: Samhällsvetenskapliga fakultetsstyrelsen KONTAKTPERSON: Birger Simonson, Marie Demker och

Läs mer

Dnr 2015/4. Verksamhetsplan Institutionen för nordiska språk. Fastställd av institutionsstyrelsen

Dnr 2015/4. Verksamhetsplan Institutionen för nordiska språk. Fastställd av institutionsstyrelsen Dnr 2015/4 Verksamhetsplan 2015 Institutionen för nordiska språk Fastställd av institutionsstyrelsen 2015-02-25 Innehållsförteckning Bakgrund och förutsättningar 3 Utbildning på grundnivå och avancerad

Läs mer

Institutionen för kulturvetenskaper

Institutionen för kulturvetenskaper HANDLINGSPLAN OCH VERKSAMHETSPLAN 2017 Institutionen för kulturvetenskaper DATUM: Dnr: V 2016/892 2016-11-29 BESLUTAD AV: Mats Björkin KONTAKTPERSON: Ingrid Jarlsmark FORSKNING SOM PÅVERKAR Institutionen

Läs mer

Vägledning för utbildningsutvärdering med extern bedömning

Vägledning för utbildningsutvärdering med extern bedömning Dnr: V 2016/378 2016-06-27 Publicerad: medarbetarportalen.gu.se/styrdokument/ Vägledning för utbildningsutvärdering med extern bedömning Policy för kvalitetssäkring och kvalitetsutveckling av utbildning

Läs mer

Institutionen för filosofi, lingvistik och vetenskapsteori

Institutionen för filosofi, lingvistik och vetenskapsteori HANDLINGSPLAN 2017 2019 OCH VERKSAMHETSPLAN 2017 Institutionen för filosofi, lingvistik och vetenskapsteori DATUM: 2016-11-30 BESLUTAD AV: Fredrik Engström, prefekt. FORSKNING SOM PÅVERKAR Prioriteringar

Läs mer

HANDLINGSPLAN , VERKSAMHETSPLAN 2019, riskanalys Konstnärliga fakulteten. Dnr V 2018/703 DATUM:

HANDLINGSPLAN , VERKSAMHETSPLAN 2019, riskanalys Konstnärliga fakulteten. Dnr V 2018/703 DATUM: HANDLINGSPLAN 2019 2020, VERKSAMHETSPLAN 2019, riskanalys 2019 Dnr V 2018/703 Konstnärliga fakulteten DATUM: 2018-10-24 BESLUTAD AV: Konstnärliga fakultetsstyrelsen KONTAKTPERSON: Mark Wennerström FORSKNING

Läs mer

HANDLINGSPLAN OCH VERKSAMHETSPLAN 2015

HANDLINGSPLAN OCH VERKSAMHETSPLAN 2015 HANDLINGSPLAN 2015 2017 OCH VERKSAMHETSPLAN 2015 Psykologiska institutionen DATUM: 2014-11-27 BESLUTAD AV: Jesper Lundgren, prefekt KONTAKTPERSON: Jesper Lundgren FORSKNING SOM PÅVERKAR Mål och strategier

Läs mer

Institutionen för språk och litteraturer

Institutionen för språk och litteraturer HANDLINGSPLAN OCH VERKSAMHETSPLAN 2017 Institutionen för språk och litteraturer DATUM: 2016-12-06 BESLUTAD AV: Prefekten vid institutionen för språk och litteraturer KONTAKTPERSON: Gunnar Bergh FORSKNING

Läs mer

HANDLINGSPLAN & VERKSAMHETSPLAN 2014

HANDLINGSPLAN & VERKSAMHETSPLAN 2014 HANDLINGSPLAN 2014-2016 & VERKSAMHETSPLAN 2014 KONSTNÄRLIGA FAKULTETEN DATUM: 2013-11- 06 Fastställt av Fakultetsstyrelsen 6 november. KONTAKTPERSON: Ingrid Elam Ingrid.Elam@konst.gu.se FORSKNING SOM PÅVERKAR

Läs mer

IPKL-möte 26 januari klockan i sal BE 015

IPKL-möte 26 januari klockan i sal BE 015 IPKL-möte 26 januari klockan 13-16.30 i sal BE 015 13.00-13.30 Dekan Roger Säljö kommer till IPKL och redogör för fakultetens förväntningar på institutionen, Kort redovisning av institutionens Handlingsplan

Läs mer

Utbildningsvetenskapliga fakulteten

Utbildningsvetenskapliga fakulteten UPPFÖLJNING AV VERKSAMHETSPLANEN 2016 Utbildningsvetenskapliga fakulteten DATUM: 2016-01-17 BESLUTAD AV: Åke Ingerman, dekanus KONTAKTPERSON: Mats d Hermansson, kanslichef FORSKNING SOM PÅVERKAR Vision

Läs mer

Naturvetenskapliga fakulteten

Naturvetenskapliga fakulteten HANDLINGSPLAN 2019 2020, VERKSAMHETSPLAN 2019, RISKANALYS 2019 Dnr V 2018/703 Naturvetenskapliga fakulteten DATUM: 2018-10-24 BESLUTAD AV: Fakultetsstyrelsen KONTAKTPERSON: Martin Wiik Johansson FORSKNING

Läs mer

Psykologiska Institutionen

Psykologiska Institutionen HANDLINGSPLAN OCH VERKSAMHETSPLAN 2018 Psykologiska Institutionen DATUM: 2017-12-05 BESLUTAD AV: Jesper Lundgren KONTAKTPERSON: Jesper Lundgren FORSKNING SOM PÅVERKAR Kompetensförsörjning sker i syfte

Läs mer

UPPFÖLJNING AV VERKSAMHETSPLANEN Handelshögskolan DATUM: BESLUTAD AV: Per Cramér. KONTAKTPERSON: Catharina Tillman, kanslichef

UPPFÖLJNING AV VERKSAMHETSPLANEN Handelshögskolan DATUM: BESLUTAD AV: Per Cramér. KONTAKTPERSON: Catharina Tillman, kanslichef UPPFÖLJNING AV VERKSAMHETSPLANEN 2018 Handelshögskolan DATUM: 2019-01-16 BESLUTAD AV: Per Cramér KONTAKTPERSON: Catharina Tillman, kanslichef FORSKNING SOM PÅVERKAR Prioriteringar och mål för perioden

Läs mer

POLICY FÖR KVALITETSSÄKRING OCH KVALITETSUTVECKLING AV UTBILDNING VID GÖTEBORGS UNIVERSITET

POLICY FÖR KVALITETSSÄKRING OCH KVALITETSUTVECKLING AV UTBILDNING VID GÖTEBORGS UNIVERSITET STYRDOKUMENT Dnr V 2016/378 POLICY FÖR KVALITETSSÄKRING OCH KVALITETSUTVECKLING AV UTBILDNING VID GÖTEBORGS UNIVERSITET Publicerad Beslutsfattare Ansvarig funktion medarbetarportalen.gu.se/styrdokument

Läs mer

Vägledning för utbildningsutvärderingar

Vägledning för utbildningsutvärderingar UPPSALA UNIVERSITET utbildningsutvärderingar på forskarnivå Teknisk-naturvetenskapliga fakulteten Fastställd av teknisk-naturvetenskapliga fakultetsnämnden 2018-11-27 Innehållsförteckning Inledning 3 Aspekter

Läs mer

Plan för systematiskt kvalitetsarbete för grundnivå och avancerad nivå vid fakulteten för konst och humaniora

Plan för systematiskt kvalitetsarbete för grundnivå och avancerad nivå vid fakulteten för konst och humaniora Beslutsdatum: 2014-03-25 Dnr: 2013/415-1.1 Fakulteten för konst och humaniora Plan för systematiskt kvalitetsarbete för grundnivå och avancerad nivå vid fakulteten för konst och humaniora Beslutat av Fakultetsstyrelsen

Läs mer

Naturvetenskapliga fakulteten

Naturvetenskapliga fakulteten HANDLINGSPLAN OCH VERKSAMHETSPLAN 2016 Naturvetenskapliga fakulteten DATUM: 2015-10-29 BESLUTAD AV: Fakultetsstyrelsen KONTAKTPERSON: Ola Wetterberg, prodekan FORSKNING SOM PÅVERKAR Den långsiktiga profileringen

Läs mer

UPPFÖLJNING AV VERKSAMHETSPLAN 2013

UPPFÖLJNING AV VERKSAMHETSPLAN 2013 UPPFÖLJNING AV VERKSAMHETSPLAN 2013 INSTITUTIONEN FÖR PEDAGOGIK, KOMMUNIKATION OCH LÄRANADE DATUM: 2013-12-23 AVSÄNDARE: Mona Lundin, Elisabeth Mellgren, Sonja Sheridan och Ulla Mauritzson KONTAKTPERSON:

Läs mer

Universitetsledningen

Universitetsledningen HANDLINGSPLAN 2019 2020 VERKSAMHETSPLAN 2019 Dnr V 2018/703 Universitetsledningen DATUM: 2018-09-20 BESLUTAD AV: Rektor KONTAKTPERSON: Magnus Petersson FORSKNING SOM PÅVERKAR Vision 2020: Vårt mål är att

Läs mer

Strategi för fakulteten för hälsooch livsvetenskap

Strategi för fakulteten för hälsooch livsvetenskap Dnr: ST 2013/281-1.1 Strategi för fakulteten för hälsooch livsvetenskap 2013-2015 Beslutat av Fakultetsstyrelsen för hälso- och livsvetenskap Gäller från 2013-10-24 Beslutat av: Beslutsdatum: 2013-1024

Läs mer

Institutionen för kulturgeografi och ekonomiska geografis handlingsplan för jämställdhet, likabehandling och mångfald under 2016

Institutionen för kulturgeografi och ekonomiska geografis handlingsplan för jämställdhet, likabehandling och mångfald under 2016 HANDLINGSPLAN 2016-04-05 Dnr STYR 2016/597 1 Institutionen för kulturgeografi och ekonomisk geografi Institutionen för kulturgeografi och ekonomiska geografis handlingsplan för jämställdhet, likabehandling

Läs mer

Verksamhetsplan för Humanistiska fakultetsnämnden Inledning

Verksamhetsplan för Humanistiska fakultetsnämnden Inledning Verksamhetsplan för Humanistiska fakultetsnämnden 2016 2017 Inledning I denna verksamhetsplan presenteras kortfattat mål och åtgärder för Humanistiska fakulteten vid Stockholms universitet. Planen utgår

Läs mer

Naturvetenskapliga fakulteten

Naturvetenskapliga fakulteten HANDLINGSPLAN OCH VERKSAMHETSPLAN 2017 fakulteten DATUM: 2016-10-27 BESLUTAD AV: Fakultetsstyrelsen KONTAKTPERSON: Ola Wetterberg, prodekan Dnr V 2016/526 FORSKNING SOM PÅVERKAR Den långsiktiga profileringen

Läs mer

Naturvetenskapliga fakulteten

Naturvetenskapliga fakulteten HANDLINGSPLAN OCH VERKSAMHETSPLAN 2017 Naturvetenskapliga fakulteten DATUM: 2016-10-27 BESLUTAD AV: Fakultetsstyrelsen KONTAKTPERSON: Ola Wetterberg, prodekan Dnr V 2016/526 FORSKNING SOM PÅVERKAR Den

Läs mer

RISKANALYS FÖR Humanistiska fakulteten. DATUM: Förslag BESLUTAD AV: Humanistiska fakultetsstyrelsen. KONTAKTPERSON: Mats Andrén

RISKANALYS FÖR Humanistiska fakulteten. DATUM: Förslag BESLUTAD AV: Humanistiska fakultetsstyrelsen. KONTAKTPERSON: Mats Andrén RISKANALYS FÖR 2015 Humanistiska fakulteten DATUM: Förslag 2014-10-14 BESLUTAD AV: Humanistiska fakultetsstyrelsen KONTAKTPERSON: Mats Andrén RISKANALYS Bakgrund Förordningen om intern styrning och kontroll

Läs mer

Institutionen för språk och litteraturer

Institutionen för språk och litteraturer HANDLINGSPLAN OCH VERKSAMHETSPLAN 2018 Institutionen för språk och litteraturer DATUM: 2017-12-05 BESLUTAD AV: Prefekten vid institutionen för språk och litteraturer KONTAKTPERSON: Gunnar Bergh FORSKNING

Läs mer

Institutionen för svenska språket

Institutionen för svenska språket HANDLINGSPLAN 2019 2020, VERKSAMHETSPLAN 2019, RISKANALYS 2019 Dnr V 2018/1178 Institutionen för svenska språket DATUM: 2018-11-29 BESLUTAD AV: Karin Helgesson KONTAKTPERSON: Karin Helgesson FORSKNING

Läs mer

KVALITETSARBETE VID KFS KONSTNÄRLIGA FAKULTETENS BEREDNING FÖR UTBILDNING PÅ GRUND- OCH AVANCERAD NIVÅ (KF BUGA)

KVALITETSARBETE VID KFS KONSTNÄRLIGA FAKULTETENS BEREDNING FÖR UTBILDNING PÅ GRUND- OCH AVANCERAD NIVÅ (KF BUGA) KVALITETSARBETE VID KFS S BEREDNING FÖR UTBILDNING PÅ GRUND- OCH AVANCERAD NIVÅ (KF BUGA) Syfte med förmiddagen Presentera kvalitetsarbetet vid KFS med särskild fokus på de aktiviteter som ni som programansvariga

Läs mer

UPPFÖLJNING AV VERKSAMHETSPLAN 2013

UPPFÖLJNING AV VERKSAMHETSPLAN 2013 UPPFÖLJNING AV VERKSAMHETSPLAN 2013 HUMANISTISKA FAKULTETEN DATUM: 2014-01- 15 AVSÄNDARE: Dekanus Margareta Hallberg KONTAKTPERSON: Kanslichef Anna Nordling FORSKNING SOM PÅVERKAR nu bättre samordning

Läs mer

Institutionen för kost- och idrottsvetenskap

Institutionen för kost- och idrottsvetenskap HANDLINGSPLAN 2017 2019 OCH VERKSAMHETSPLAN 2017 Institutionen för kost- och idrottsvetenskap DATUM: 2016-10-17 BESLUTAD AV: Prefekt Claes Annerstedt Proprefekt Peter Korp Viceprefekt Christel Larsson

Läs mer

Verksamhetsplan 2012. Styrelsen för forskarutbildning. Dnr: 1302/2012-500 Fastställd: 2012-03-09

Verksamhetsplan 2012. Styrelsen för forskarutbildning. Dnr: 1302/2012-500 Fastställd: 2012-03-09 Verksamhetsplan 2012 Styrelsen för forskarutbildning Dnr: 1302/2012-500 Fastställd: 2012-03-09 Styrelsen för forskarutbildning - Verksamhetsplan 2012 2 (5) Verksamhetsplan 2012 - Styrelsen för forskarutbildning

Läs mer

TILLÄMPNINGSBESLUT FÖR KVALITETSARBETET INOM LÄRARUTBILDNINGEN

TILLÄMPNINGSBESLUT FÖR KVALITETSARBETET INOM LÄRARUTBILDNINGEN Dnr V 2016/775 TILLÄMPNINGSBESLUT FÖR KVALITETSARBETET INOM LÄRARUTBILDNINGEN Publicerad 2017-01-31 Beslutsfattare Handläggare Samordningsnämnden för lärarutbildning (SOL) Karin Fogelberg Beslutsdatum

Läs mer

Målbild för Fakulteten för lärande och samhälle vid Malmö universitet

Målbild för Fakulteten för lärande och samhälle vid Malmö universitet Malmö högskola / Fakulteten för lärande och samhälle Antagen av fakultetsstyrelsen 2017-03-24 2017-03-29 Dnr:LED 1.12016/570 Målbild för Fakulteten för lärande och samhälle vid Malmö universitet Målbild

Läs mer

Institutionen för filosofi, lingvistik och vetenskapsteori

Institutionen för filosofi, lingvistik och vetenskapsteori UPPFÖLJNING AV VERKSAMHETSPLANEN 2016 Institutionen för filosofi, lingvistik och vetenskapsteori DATUM: 2017-02-15 KONTAKTPERSON: Fredrik Engström, prefekt FORSKNING SOM PÅVERKAR Vision 2020 Vårt mål är

Läs mer

RISKANALYS Humanistiska fakulteten. Dnr V 2017/701 DATUM: BESLUTAD AV: Humanistiska fakultetsstyrelsen. KONTAKTPERSON: Anna Nordling

RISKANALYS Humanistiska fakulteten. Dnr V 2017/701 DATUM: BESLUTAD AV: Humanistiska fakultetsstyrelsen. KONTAKTPERSON: Anna Nordling RISKANALYS 2018 Dnr V 2017/701 Humanistiska fakulteten DATUM: 2017-10-26 BESLUTAD AV: Humanistiska fakultetsstyrelsen KONTAKTPERSON: Anna Nordling ANVISNINGAR FÖR RISKANALYS Bakgrund Bakgrund Förordning

Läs mer

HANDLINGSPLAN FÖR JÄMSTÄLLDHET OCH LIKABEHANDLING IPS

HANDLINGSPLAN FÖR JÄMSTÄLLDHET OCH LIKABEHANDLING IPS INSTITUTIONEN FÖR PEDAGOGIK OCH SPECIALPEDAGOGIK Dnr V 2017/672 HANDLINGSPLAN FÖR JÄMSTÄLLDHET OCH LIKABEHANDLING IPS 2017-2018 Publicerad http://www.ips.gu.se/om-ips/likabehandling/ Beslutsfattare Mona

Läs mer

IT-fakulteten HANDLINGSPLAN OCH VERKSAMHETSPLAN Dnr V 2016/526 DATUM: BESLUTAD AV: IT-fakultetsstyrelsen

IT-fakulteten HANDLINGSPLAN OCH VERKSAMHETSPLAN Dnr V 2016/526 DATUM: BESLUTAD AV: IT-fakultetsstyrelsen HANDLINGSPLAN OCH VERKSAMHETSPLAN 2017 IT-fakulteten Dnr V 2016/526 DATUM: 2016-10-27 BESLUTAD AV: IT-fakultetsstyrelsen KONTAKTPERSON: Margaretha Jansson handlings- och verksamhetsplan 2017 2019 Under

Läs mer

Verksamhetsplan för Nämnden för lärarutbildning NLU

Verksamhetsplan för Nämnden för lärarutbildning NLU Verksamhetsplan för Nämnden för lärarutbildning 2017-2019 NLU 2017-02-09 Dnr: ST 2016/4704-1.1 Verksamhetsplan NLU 2017-2019 A. Kompetensförsörjning I. Vetenskaplig kompetens Målsättning: NLU ska genom

Läs mer

ANVISNINGAR OCH MALL FÖR RISKANALYS 2016

ANVISNINGAR OCH MALL FÖR RISKANALYS 2016 ANVISNINGAR OCH MALL FÖR RISKANALYS 2016 Utbildningsvetenskapliga fakulteten DATUM: 2015-10-29 BESLUTAD AV: Åke Ingerman KONTAKTPERSON: Karin Timan RISKANALYS Bakgrund Bakgrund Förordningen om intern styrning

Läs mer

Statsvetenskapliga institutionen

Statsvetenskapliga institutionen DIARIE NR V 2017/68 HANDLINGSPLAN 2017 2019 OCH VERKSAMHETSPLAN 2017 Statsvetenskapliga institutionen DATUM: 2016-11-30 BESLUTAD AV: Mikael Gilljam, prefekt KONTAKTPERSON: Anna-Karin Ingelström, administrativ

Läs mer

Strategisk plan för fakulteten för konst och humaniora

Strategisk plan för fakulteten för konst och humaniora Dnr: 2013/39-2.2.4 Strategisk plan för fakulteten för 2015 2020 Beslutat av Fakultetsstyrelsen för Gäller från 2015-01-01 Innehåll Inledning 3 1. Kompetensförsörjning 5 2. Utmanande utbildningar 5 3. Framstående

Läs mer

Strategisk utvecklingsplan för Fakulteten för kultur och samhälle

Strategisk utvecklingsplan för Fakulteten för kultur och samhälle Dnr KS 15-2013/674 1 (av 6) Styr- och handledningsdokument Dokumenttyp: Beslutsdatum: Beslutande: Giltighetstid: Dokumentansvarig: Diarienummer: Version: Strategidokument 2013-11-25 Fakultetsstyrelsen

Läs mer

Samhällsvetenskapliga fakulteten

Samhällsvetenskapliga fakulteten UPPFÖLJNING AV VERKSAMHETSPLANEN 2018 Samhällsvetenskapliga fakulteten DATUM: 2019-01-15 BESLUTAD AV: Malin Broberg, Kristian Daneback, Sylva Frisk och Marie Olofsson KONTAKTPERSON: Toni Ilievski FORSKNING

Läs mer

HANDLINGSPLAN OCH VERKSAMHETSPLAN 2015

HANDLINGSPLAN OCH VERKSAMHETSPLAN 2015 HANDLINGSPLAN 2015 2017 OCH VERKSAMHETSPLAN 2015 Naturvetenskaplig fakultet DATUM: 2014-10-30 BESLUTAD AV: Fakultetsstyrelsen KONTAKTPERSON: Ola Wetterberg, prodekanus FORSKNING SOM PÅVERKAR Prioriteringar

Läs mer

HANDLINGSPLAN & VERKSAMHETSPLAN 2013 KONSTNÄRLIGA FAKULTETEN

HANDLINGSPLAN & VERKSAMHETSPLAN 2013 KONSTNÄRLIGA FAKULTETEN HANDLINGSPLAN 2013-2015 & VERKSAMHETSPLAN 2013 KONSTNÄRLIGA FAKULTETEN DATUM: 2012-11-28 Gällande, fastställd av Konstnärliga fakultetsstyrelsen AVSÄNDARE: Ingrid Elam KONTAKTPERSON: Ingrid Elam Denna

Läs mer

Jämställdhetsintegrering på SLU Varför, vad och hur då?

Jämställdhetsintegrering på SLU Varför, vad och hur då? Jämställdhetsintegrering på SLU Varför, vad och hur då? Ylva Eklind, Utbildningsavdelningen NJ:s lika villkorskommitté, seminarium 2018-06-04 Varför? SLU och övriga lärosäten har ett uppdrag: Att verka

Läs mer

Strategi för kvalitetsarbete vid fakulteten hälsa och samhälle

Strategi för kvalitetsarbete vid fakulteten hälsa och samhälle (Dnr. LED 1.3-2017/366) 1 (av 7) Styr- och handledningsdokument Dokumenttyp: Beslutsdatum: Beslutande/Titel: Giltighetstid: Dokumentansvarig/Funktion: Diarienummer: Version: Revisionsdatum: Strategidokument

Läs mer

Samhällsvetenskapliga fakultetens handlingsplan för jämställdhet, likabehandling och mångfald under

Samhällsvetenskapliga fakultetens handlingsplan för jämställdhet, likabehandling och mångfald under HANDLINGSPLAN Dnr S 2013/309 Samhällsvetenskapliga fakultetens handlingsplan för jämställdhet, likabehandling och mångfald under 2014-2015 Fastställd av samhällsvetenskapliga fakultetens styrelse 2013-11-14.

Läs mer

RISKANALYS Humanistiska fakulteten. Dnr V 2016/705. DATUM: Förslag till beslut BESLUTAD AV: Humanistiska fakultetsstyrelsen

RISKANALYS Humanistiska fakulteten. Dnr V 2016/705. DATUM: Förslag till beslut BESLUTAD AV: Humanistiska fakultetsstyrelsen RISKANALYS 2017 Dnr V 2016/705 Humanistiska fakulteten DATUM: Förslag till beslut 2016-10-10 BESLUTAD AV: Humanistiska fakultetsstyrelsen KONTAKTPERSON: Mats Andrén RISKANALYS Bakgrund Bakgrund Förordningen

Läs mer

Statsvetenskapliga institutionen

Statsvetenskapliga institutionen HANDLINGSPLAN 2016 2018 OCH VERKSAMHETSPLAN 2016 Statsvetenskapliga institutionen DATUM: 2015-11-27 BESLUTAD AV: Mikael Gilljam KONTAKTPERSON: Anna Engkvist FORSKNING SOM PÅVERKAR Mål och strategier enligt

Läs mer

HANDLINGSPLAN OCH VERKSAMHETSPLAN 2015

HANDLINGSPLAN OCH VERKSAMHETSPLAN 2015 HANDLINGSPLAN 2015 2017 OCH VERKSAMHETSPLAN 2015 Lärarutbildningsnämnden DATUM: 2014-10-29 BESLUTAD AV: Lärarutbildningsnämnden KONTAKTPERSON: Klas Ternblad, nämndsekreterare FORSKNING SOM PÅVERKAR Mål

Läs mer

Universitetskanslersämbetets granskning av lärosätenas kvalitetssäkringsarbete

Universitetskanslersämbetets granskning av lärosätenas kvalitetssäkringsarbete Universitetskanslersämbetets granskning av lärosätenas kvalitetssäkringsarbete Självvärdering Lärosäte: [Ange namn på lärosätet] Reg.nr: UKÄ:s granskningar fokuserar på att granska om lärosätenas kvalitetssäkringsarbete,

Läs mer

HANDLÄGGNINGSORDNING FÖR UNIVERSITETSGEMENSAMMA SAMARBETSAVTAL MED UTOMEUROPEISKA UNIVERSITET

HANDLÄGGNINGSORDNING FÖR UNIVERSITETSGEMENSAMMA SAMARBETSAVTAL MED UTOMEUROPEISKA UNIVERSITET STYRDOKUMENT Dnr V 2017/493 HANDLÄGGNINGSORDNING FÖR UNIVERSITETSGEMENSAMMA SAMARBETSAVTAL MED UTOMEUROPEISKA UNIVERSITET Publicerad Beslutsfattare Ansvarig funktion medarbetarportalen.gu.se/styrdokument

Läs mer

Processbeskrivning av LiU:s modell för kvalitetssäkring av utbildning på grundnivå och avancerad nivå

Processbeskrivning av LiU:s modell för kvalitetssäkring av utbildning på grundnivå och avancerad nivå DNR LIU-2017-01507 1(5) Processbeskrivning av LiU:s modell för kvalitetssäkring av utbildning på grundnivå och avancerad nivå Samtliga utbildningar på grundnivå, avancerad nivå och forskarnivå ska kvalitetssäkras

Läs mer

Uppföljning av doktorandbarometerns resultat - FHL

Uppföljning av doktorandbarometerns resultat - FHL Sida 1 (5) 2017-10-31 Dnr: 2017/4546-1.2 Handläggare: Ymke Mulder Fakulteten för hälso- och livsvetenskap Uppföljning av doktorandbarometerns resultat - FHL Fakulteten för hälso- och livsvetenskap erbjuder

Läs mer

Plan för det systematiska arbetsmiljöarbetet vid IPKL för 2015

Plan för det systematiska arbetsmiljöarbetet vid IPKL för 2015 INSTITUTIONEN FÖR PEDAGOGIK, KOMMUNIKATION OCH LÄRANDE Plan för det systematiska arbetsmiljöarbetet vid IPKL för 2015 Planen är formulerad med utgångspunkt i institutionens handlingsplan för 2015-2017

Läs mer

Institutionen för filosofi, lingvistik och vetenskapsteori

Institutionen för filosofi, lingvistik och vetenskapsteori HANDLINGSPLAN 2018 2020 OCH VERKSAMHETSPLAN 2018 Institutionen för filosofi, lingvistik och vetenskapsteori DATUM: 2017-11-30 BESLUTAD AV: Fredrik Engström, prefekt. KONTAKTPERSON: Fredrik Engström, prefekt.

Läs mer

Samhällsvetenskapliga fakultetens handlingsplan för jämställdhet, likabehandling och mångfald under 2016

Samhällsvetenskapliga fakultetens handlingsplan för jämställdhet, likabehandling och mångfald under 2016 HANDLINGSPLAN 1 2016-02-04 Dnr STYR 2015/1257 Samhällsvetenskapliga fakultetens handlingsplan för jämställdhet, likabehandling och mångfald under 2016 Fastställd av Samhällsvetenskapliga fakultetens styrelse

Läs mer

Naturvetenskapliga fakulteten

Naturvetenskapliga fakulteten UPPFÖLJNING AV VERKSAMHETSPLANEN 2016 Naturvetenskapliga fakulteten DATUM: 2017-01-16 BESLUTAD AV: Elisabet Ahlberg, dekan KONTAKTPERSON: Ola Wetterberg, prodekan FORSKNING SOM PÅVERKAR Vision 2020 Vårt

Läs mer

HANDLINGSPLAN & VERKSAMHETSPLAN 2014

HANDLINGSPLAN & VERKSAMHETSPLAN 2014 HANDLINGSPLAN 2014 2016 & VERKSAMHETSPLAN 2014 UTBILDNINGSVETENSKAPLIGA FAKULTETEN DATUM: 2013 11 01 UTARBETAD AV Dekan Roger Säljö, prodekan Britt Marie Apelgren, vicedekanerna Jonas Ivarsson och Karin

Läs mer

Följande dokument utgör institutionens kommande forsknings- och utbildningsstrategiska plan för perioden 1 juli juni 2014.

Följande dokument utgör institutionens kommande forsknings- och utbildningsstrategiska plan för perioden 1 juli juni 2014. Jan Lif Prefekt FUS 1 / 7 2012-05-21 Institutionsstyrelsen Följande dokument utgör institutionens kommande forsknings- och utbildningsstrategiska plan för perioden 1 juli 2012 30 juni 2014. Allmänt En

Läs mer

Institutionen för svenska språket

Institutionen för svenska språket HANDLINGSPLAN OCH VERKSAMHETSPLAN 2017 Institutionen för svenska språket DATUM: 2016-11-28 BESLUTAD AV: Lena Rogström Dnr: V 2016/923 FORSKNING SOM PÅVERKAR Under den kommande treårsperioden har vi för

Läs mer