RISKANALYS Utbildningsvetenskapliga fakulteten. Dnr V 2017/701 DATUM:

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "RISKANALYS Utbildningsvetenskapliga fakulteten. Dnr V 2017/701 DATUM:"

Transkript

1 RISKANALYS 2018 Dnr V 2017/701 Utbildningsvetenskapliga fakulteten DATUM: BESLUTAD AV: Åke Ingerman, ordförande, Utbildningsvetenskapliga fakultetsstyrelsen KONTAKTPERSON: Mats d Hermansson, kanslichef, Utbildningsvetenskapliga fakultetskansliet mats.hermansson@gu.se

2 ANVISNINGAR FÖR RISKANALYS Bakgrund Bakgrund Förordning (2007:603) om intern styrning och kontroll innebär att Göteborgs universitet, tillsammans med Sveriges övriga största myndigheter ska upprätta en riskanalys, vidta kontrollåtgärder samt systematiskt och regelbundet följa upp och dokumentera arbetet med intern styrning och kontroll. Intern styrning och kontroll är ett verktyg för att bidra till väl avvägda prioriteringar, att verksamheten bedrivs på ett effektivt och ändamålsenligt sätt, att lagar, förordningar och andra regler efterlevs samt att en tillförlitlig redovisning och en rättvisande rapportering av verksamheten sker. Universitetets arbete med intern styrning och kontroll utgår från universitetsstyrelsen och granskas fortlöpande av Riksrevisionen och av universitetets internrevision. Arbetet regleras av Handlingsplan för Göteborg universitets arbete rörande intern styrning och kontroll (dnr A /07). Riskanalysprocessen Riskanalysarbetet, som del av arbetet med intern styrning och kontroll, syftar till att identifiera och bedöma de risker som utgör ett reellt hot mot Göteborgs universitets vision och mål. Riskanalysen ska beakta såväl externa och interna faktorer som på olika sätt kan äventyra verksamhetens legitimitet och fortsatta utveckling. Göteborgs universitet har under en rad år strukturerat riskanalysarbetet genom att samtliga fakulteter genomför riskanalyser av kärnverksamheterna utbildning och forskning. Därutöver genomför UB och gemensamma förvaltningen riskanalys av administrativa nyckelprocesser. Utifrån de inkomna riskanalyserna arbetar universitetsledningen fram ett förslag till universitetsgemensam riskanalys för nästkommande år. Denna riskanalys fastställs av universitetsstyrelsen i december. Respektive fakultet/motsvarande bestämmer de interna formerna för hur den egna riskanalysen tas fram och beslutas. Riskanalysarbetet 2018 Mallen för riskanalys: För att tydliggöra riskanalysens verksamhetsutvecklande roll, och för att integrera olika styrnings- och uppföljningsprocesser vid universitetet, är riskanalysarbetet kopplat till Vision 2020 med tillhörande handlings- och verksamhetsplaner. Utifrån de mål och strategier som anges i handlingsoch verksamhetsplanen ska de viktigaste riskerna anges i riskanalysen. Mallen för riskanalys följer rubrikerna i Vision 2020; Forskning som påverkar, Utbildning som förnyar och Arbetsmiljö som inspirerar. Under rubriken Övrigt är det möjligt att lyfta andra typer av risker, exempelvis risker inom administrativa processer eller risker som inte naturligt kan placeras in under de övriga rubrikerna i mallen. 2 (14)

3 1. Identifiera risker: En risk avser en omständighet som utgör ett reellt hot mot att Göteborgs universitet ska kunna fullgöra sina uppgifter/uppdrag eller nå målen för verksamheten. För att riskanalysarbetet ska utgöra ett verktyg för prioriteringar är det centralt att begränsa antalet risker till ett fåtal under respektive rubrik. Lyft fram de väsentliga riskerna för verksamheten. 2. Värdera risker: För varje identifierad risk ska sannolikhet och konsekvens bedömas på skalan 1-4 där 1 innebär låg sannolikhet/konsekvens och 4 innebär högsta sannolikhet/konsekvens. Siffrorna för sannolikhet och konsekvens multipliceras med varandra och utgör riskvärdet (maxvärde 16). Riskvärderingen kan fungera som ett underlag för prioritering av vilka risker som är mest väsentliga att lyfta fram under de olika rubrikerna i riskanalysen. Tidplan riskanalys 2018 Riskanalysen för 2018 ska skickas i Wordformat till planeringuppfoljning@gu.se senast den 30 oktober Ange Riskanalys 2018 [Fakultetsnamn] i ämnesraden på mailet. Uppföljning riskanalys 2017 Varje fakultet/motsvarande ansvar för att kontinuerligt följa upp beslutad riskanalys. Anvisningar och mall för uppföljning och rapportering av riskanalysen för 2017 ingår som en del i den samlade årsuppföljningen som skickas ut den 27 oktober Frågor Vid eventuella frågor om riskanalysarbetet kontakta Karin Klamfelt, ekonomienheten (e-post: karin.klamfelt@gu.se, telefon: ). 3. Hantera risker: Risker kan hanteras på olika sätt, de kan accepteras, reduceras/begränsas, delas eller elimineras. Notera att för stora organisationer som i hög grad är styrda av externa faktorer är det inte alltid mest effektivt eller ändamålsenligt att helt eliminera en risk. Ange vilka åtgärder som planeras för att hantera risken samt vem som är ansvarig för genomförande av åtgärden. Sträva efter att ange uppföljningsbara åtgärder, som kan följas upp i kommande års uppföljning. 3 (14)

4 FORSKNING SOM PÅVERKAR Kortfattad riskbeskrivning (Kopplat till prioriteringar och mål i HP/VP) Generationsskifte i forskningsverksamheten samt ökande obalans mellan verksamhetsgrenarna (rekrytering för att täcka behov i utbildningsuppdraget har under senare år prioriterats på institutionsnivå, med konsekvenser för forskningsverksamheten och forskningsanknuten utbildning) riskerar att minska forskningens kvalitet, volym och konkurrenskraft För lite internationellt forskningssamarbete och för få ansökningar till nordiska, europeiska och internationella finansiärer För låg grad av internationellt rekryterade forskare och strategisk forskningskompetens Sannolikhet Konsekvens Riskvärde (S*K) Åtgärd (Åtgärd för att hantera risken) Riskreducering och riskdelning inom fakulteten: Genomlysa och utveckla modellen för fördelning av fakultetsanslag med avseende på förutsättningar för högkvalitativ forskning Riskreducering genom proaktiva åtgärder: Stimulansmedel för att utveckla ansökningar till nordiska och europeiska finansiärer. Medfinansiering av ansökningar till EU/ERC/KAW. Internationell benchmarking Stötta forskare som tar på sig uppdrag för nordiska och europeiska forskningsfinansiärer. Ansvarig (Ansvarig för genomförande av åtgärd) Dekan/ vicedekan/ prefekter Dekan/ vicedekan/ prefekter 4 (14)

5 För få doktorander antas vilket riskerar att utarma forskningsmiljöerna och leda till framtida kompetensbrist Riskreducering: Utveckla hållbara modeller för och högkvalitativ samverkan med samfinansiering av doktorander som komponent. Genomlysa och utveckla modellen för fördelning av fakultetsanslag med avseende på förutsättningar för kritisk massa i forskarutbildningen. Dekan/ vicedekan/ prefekter 5 (14)

6 UTBILDNING SOM FÖRNYAR Kortfattad riskbeskrivning (Kopplat till prioriteringar och mål i HP/VP) Fakultetens utbildningar lyckas inte i tillräckligt hög grad kopplas till ledande forskningsmiljöer kompletta akademiska miljöer. Sannolikhet Konsekvens Riskvärde (S*K) Åtgärd (Åtgärd för att hantera risken) Riskreducering: Fortsätta arbetet med att utveckla och stärka programsamarbete med medansvariga fakulteter specifikt inom fakultetens olika lärarprogram. Fortsätta arbetet med att utveckla och stärka samverkan med externa aktörer och andra lärosäten inom fakultetens utbildningar. Arbeta fram tydliga strukturer för lärarutbildningens kommunikation, planering, genomförande och uppföljning inom den egna organisationen. Fortsatt följa upp hur forskning ingår i fakultetens utbildningar och dokumentera vilka modeller som är aktuella i olika utbildningar. Ansvarig (Ansvarig för genomförande av åtgärd) Dekan/ prodekan/ prefekter Fakulteten lyckas inte utveckla och implementera ett kollektivt lärande med utgångspunkt i det fakultetsgemensamma kvalitetssäkrings- och kvalitetsutvecklingssystem i enlighet med GU:s gemensamma kvalitetssystem och i dialog med institutionerna och Riskreducering: Fortsatt aktivt och tillsammans med institutionerna programråd kartlägga och analysera programmens kvalité, söktryck och avhopp samt genomföra relevanta åtgärder. Dekan/ prodekan/ prefekter 6 (14)

7 studenter i ständig omvärldsbevakning. Den nya organisationen för lärarutbildning blir inte implementerad på ett ändamålsenligt sätt Riskbegränsning: Fortsätta genomlysningen av utbildningarnas centrala styrdokument och där identifiera eventuella motsättningar eller brister särskilt inom olika huvudområden eller utbildningens progression. Genomföra utbildningsutvärdering med extern bedömning enligt fakultetens sexårsplan samt arbeta med relevanta åtgärder. Genomföra UKÄ: s externa utbildningsutvärderingar av lärarutbildningar enligt plan från UKÄ. Aktivt medverka i olika universitetsgemensamma organ. Systematisk dialog inom universitetet och kommunikation med berörda medarbetare. Fortsatt arbete enligt en tydlig processplan. Riskspridning ekonomiskt och ansvarsmässigt. Upprätta och agera på en riskanalys för processen med implementering av den nya organisationen av lärarutbildningen. Fakultetsledning/ institutionsledningar 7 (14)

8 Spetsutbildning på forskarnivå Fakulteten lyckas inte uppnå mångfald och jämställdhet samt ökad internationalisering vid rekrytering av doktorander. Fakulteten lyckas inte uppnå god kvalitet i forskarutbildningen. Fakulteten lyckas inte anta tillräckligt många doktorander för att upprätthålla en volym av doktorander nödvändiga för god kvalitet i forskarutbildningen Riskreducering: Riskreducering: Riskreducering: Undersöka nuvarande doktorandgrupp i syfte att se om den avspeglar samhällets mångfald. Fortsatt utveckla den egna webbplatsen på svenska och på engelska för att synliggöra fakultetens forskarutbildningar. Stötta och bistå Göteborgs universitets kvalitets- och utvecklingsprogram; utvärdering med extern bedömning. Upprätta åtgärdsplan utifrån bedömarnas rapport. Följa upp och upprätta en åtgärdsplan utifrån UKÄ:s granskning av ämnet pedagogik på forskarnivå. Följa upp fakultetens strategiska satsning till institutionernas gällande antagning av doktorander Följa upp konsekvenser av och strategier för att möta den minskade antagningen av doktorander. Genomlysa och utveckla modellen för fördelning av fakultetsanslag med avseende på förutsättningar för kritisk massa i forskarutbildningen. Dekan/ vicedekan /prefekter Dekan/ vicedekan /prefekter/studierektorer för utbildning på forskarnivå Dekan/ vicedekan /prefekter 8 (14)

9 Samverkan med skolhuvudmän och närliggande högskolor är inte tillräckligt god vilket begränsar möjligheten att rekrytera till och samverka kring forskarutbildningen Riskreducering: Uppmärksamma vikten av kontakt med skolhuvudmän och närliggande högskolor angående möjligheter till samfinansiering av doktorander. Uppmuntra institutionerna till olika former av ökad samverkan med externa aktörer för samfinansiering vid antagning till utbildning på forskarnivå. Dekan/ vicedekan/ prefekter 9 (14)

10 ARBETSMILJÖ SOM INSPIRERAR Kortfattad riskbeskrivning (Kopplat till prioriteringar och mål i HP/VP) Medarbetare har en för hög arbetsintensitet och arbetsbelastning under hela eller delar av året. Sannolikhet Konsekvens Riskvärde (S*K) Åtgärd (Åtgärd för att hantera risken) Riskreducering: Fortsatt arbete som initierats av LAMK med analys och identifiering av åtgärder för att motverka upplevd stress och stressrelaterad ohälsa Strukturerat arbete enligt framtaget årshjul för systematiskt arbetsmiljöarbete (SAM) vid Utbildningsvetenskapliga fakulteten och uppföljning av behov av ytterligare verktyg för att stärka det organisatoriska SAM. Ansvarig (Ansvarig för genomförande av åtgärd) Dekan/ prefekter /motsvarande 10 (14)

11 Arbetet med likabehandling, jämställhet och mångfaldsfrågor är inte tillräckligt beaktat vid rekrytering. Ledningsstrukturen och medarbetarskap vid fakulteten är inte tillräckligt utvecklat vilket leder till hög arbetsbelastning på prefekter och chefer, vilket både kan medföra nackdelar för det systematiska arbetsmiljöarbetet och för nyrekrytering av ledning vid tre av fakultetetens institutioner Fortsätta påbörjat projekt jämställdhetsintegrering av bedömningsprocesser Riskreducering: Uppföljning av jämställdhetsintegreringsarbete vid institutionerna i fakultetsgemensamma forum. Svara mot universitetets gemensamma arbete med breddat deltagande och tillgänglighet. Rekrytering, utbildning och utveckling av hållbart chefskap för nya institutionsledningar. Kompetensutveckling om medarbetarskap. Dekan/ prefekter/ motsvarande Dekan /prefekter/ motsvarande 11 (14)

12 Det finns inte tillräckligt med ändamålsenliga lokaler i ljuset av fakultetens kraftigt utökade lärarutbildningsuppdrag, vilket riskerar att leda till svårigheter att genomföra verksamhet på önskvärt sätt och sämre fysisk och psykosocial arbetsmiljö för såväl medarbetare som studenter. Med anledning av lärarutbildningens omorganisation (NOL) har verksamhetsstöd med koppling till lärarutbildningen decentraliserats, bland annat har utbildningsvetenskapliga fakultetskansliet fått en annan roll och utökats med medarbetare från LUN:s kansli. Detta innebär en risk för otydlighet i ansvarsoch arbetsfördelning mellan olika delar av verksamhetsstödet och risk för hög arbetsbelastning och merarbete för nyckelpersoner samt sämre kvalitet på underlag för verksamhetsbeslut på såväl fakultets- som institutionsnivå Riskbegränsning och riskreducering: Riskreducering: Säkerställa att det finns ändamålsenliga lokaler både för studenter och personal inför kursstart 2018 bland annat genom tydligt samarbete och uppföljning av faktisk lokalanvändning. Gå vidare med fakultetens lokalutvecklingsprojekt genom: o fördjupad undersökning av hur medarbetare och studenter upplever den fysiska arbetsmiljön för att identifiera förbättringsåtgärder. o samlad genomgång av studentytor för förbättrad funktion och flexibilitet. Fortsatt implementering och arbete med ansvars- och arbetsfördelning liksom processgenomlysning såväl inom fakulteten som gemensamt med EUL/GF och andra fakulteter. Åtgärder för att skapa ett fortsatt gott samverkansklimat mellan medarbetare inblandade i lärarutbildningens stöd, såväl inom fakultetskansliet som mellan GF, fakultetskanslier och institutionsadministration. Aktiva initiativ och åtgärder för att Kanslichef/ administrativa chefer 12 (14)

13 adressera risker som identifieras i riskanalys för kärnverksamheten som en följd av förändrad organisation för lärarutbildningen respektive riskanalys för lokalanvändningen (utarbetade under 2017). 13 (14)

14 ÖVRIGT Kortfattad riskbeskrivning (Kopplat till prioriteringar och mål i HP/VP) Sannolikhet Konsekvens Riskvärde (S*K) Åtgärd (Åtgärd för att hantera risken) Ansvarig (Ansvarig för genomförande av åtgärd) 14 (14)

BILAGA RISKANALYS 2019 FORSKNING SOM PÅVERKAR

BILAGA RISKANALYS 2019 FORSKNING SOM PÅVERKAR BILAGA RISKANALYS 2019 FORSKNING SOM PÅVERKAR Generationsskifte i forskningsverksamheten samt ökande obalans mellan verksamhetsgrenarna (rekrytering för att täcka behov i utbildningsuppdraget har under

Läs mer

RISKANALYS Humanistiska fakulteten. Dnr V 2017/701 DATUM: BESLUTAD AV: Humanistiska fakultetsstyrelsen. KONTAKTPERSON: Anna Nordling

RISKANALYS Humanistiska fakulteten. Dnr V 2017/701 DATUM: BESLUTAD AV: Humanistiska fakultetsstyrelsen. KONTAKTPERSON: Anna Nordling RISKANALYS 2018 Dnr V 2017/701 Humanistiska fakulteten DATUM: 2017-10-26 BESLUTAD AV: Humanistiska fakultetsstyrelsen KONTAKTPERSON: Anna Nordling ANVISNINGAR FÖR RISKANALYS Bakgrund Bakgrund Förordning

Läs mer

ANVISNINGAR OCH MALL FÖR RISKANALYS 2017

ANVISNINGAR OCH MALL FÖR RISKANALYS 2017 ANVISNINGAR OCH MALL FÖR RISKANALYS 2017 Dnr V 2016/705 Utbildningsvetenskapliga fakulteten DATUM: 2016-10-26 BESLUTAD AV: Åke Ingerman, ordförande, Utbildningsvetenskapliga fakultetsstyrelsen

Läs mer

Utbildningsvetenskapliga fakulteten

Utbildningsvetenskapliga fakulteten HANDLINGSPLAN 2018 2020 OCH VERKSAMHETSPLAN 2018 Utbildningsvetenskapliga fakulteten DATUM: 2017-10-26 BESLUTAD AV: Åke Ingerman, dekan KONTAKTPERSON: Mats d Hermansson, kanslichef mats.hermansson@gu.se

Läs mer

RISKANALYS JMG, Institutionen för journalistik, medier och kommunikation, inkl SOMinstitutet DNR V 2015/965 DATUM:

RISKANALYS JMG, Institutionen för journalistik, medier och kommunikation, inkl SOMinstitutet DNR V 2015/965 DATUM: DNR V 2015/965 RISKANALYS 2016 JMG, Institutionen för journalistik, medier och kommunikation, inkl SOMinstitutet DATUM: 151126 BESLUTAD AV: Ulla Sätereie, prefekt KONTAKTPERSON: Ulla Sätereie, ulla.satereie@jmg.gu.se

Läs mer

RISKANALYS Humanistiska fakulteten. Dnr V 2016/705. DATUM: Förslag till beslut BESLUTAD AV: Humanistiska fakultetsstyrelsen

RISKANALYS Humanistiska fakulteten. Dnr V 2016/705. DATUM: Förslag till beslut BESLUTAD AV: Humanistiska fakultetsstyrelsen RISKANALYS 2017 Dnr V 2016/705 Humanistiska fakulteten DATUM: Förslag till beslut 2016-10-10 BESLUTAD AV: Humanistiska fakultetsstyrelsen KONTAKTPERSON: Mats Andrén RISKANALYS Bakgrund Bakgrund Förordningen

Läs mer

ANVISNINGAR OCH MALL FÖR RISKANALYS 2016

ANVISNINGAR OCH MALL FÖR RISKANALYS 2016 ANVISNINGAR OCH MALL FÖR RISKANALYS 2016 Göteborgs universitetsbibliotek DATUM: 2015-12-04 BESLUTAD AV: Margareta Hemmed KONTAKTPERSON: Håkan Carlsson, Hakan.Carlsson@ub.gu.se RISKANALYS Bakgrund Bakgrund

Läs mer

RISKANALYS FÖR Humanistiska fakulteten. DATUM: Förslag BESLUTAD AV: Humanistiska fakultetsstyrelsen. KONTAKTPERSON: Mats Andrén

RISKANALYS FÖR Humanistiska fakulteten. DATUM: Förslag BESLUTAD AV: Humanistiska fakultetsstyrelsen. KONTAKTPERSON: Mats Andrén RISKANALYS FÖR 2015 Humanistiska fakulteten DATUM: Förslag 2014-10-14 BESLUTAD AV: Humanistiska fakultetsstyrelsen KONTAKTPERSON: Mats Andrén RISKANALYS Bakgrund Förordningen om intern styrning och kontroll

Läs mer

Utbildningsvetenskapliga fakulteten

Utbildningsvetenskapliga fakulteten UTKAST HANDLINGSPLAN 2019 2021 OCH VERKSAMHETSPLAN 2019 SAMT RISKANALYS 2019 Utbildningsvetenskapliga fakulteten DATUM: 2018-10-25 BESLUTAS AV: Åke Ingerman, dekan KONTAKTPERSON: Mats d Hermansson, kanslichef

Läs mer

Utbildningsvetenskapliga fakulteten

Utbildningsvetenskapliga fakulteten HANDLINGSPLAN OCH VERKSAMHETSPLAN 2017 DATUM: 2016-10-26 DIARIENUMMER: V 2016/526 BESLUTAD AV: Åke Ingerman, ordförande, Utbildningsvetenskapliga fakultetsstyrelsen ake.ingerman@gu.se KONTAKTPERSON: Mats

Läs mer

ANVISNINGAR OCH MALL FÖR RISKANALYS 2016

ANVISNINGAR OCH MALL FÖR RISKANALYS 2016 ANVISNINGAR OCH MALL FÖR RISKANALYS 2016 Utbildningsvetenskapliga fakulteten DATUM: 2015-10-29 BESLUTAD AV: Åke Ingerman KONTAKTPERSON: Karin Timan RISKANALYS Bakgrund Bakgrund Förordningen om intern styrning

Läs mer

Utbildningsvetenskapliga fakulteten

Utbildningsvetenskapliga fakulteten UTKAST HANDLINGSPLAN OCH VERKSAMHETSPLAN 2019 SAMT RISKANALYS 2019 Utbildningsvetenskapliga fakulteten DATUM: 2018-10-25 BESLUTAS AV: Åke Ingerman, dekan KONTAKTPERSON: Mats d Hermansson, kanslichef mats.hermansson@gu.se

Läs mer

Utbildningsvetenskapliga fakulteten

Utbildningsvetenskapliga fakulteten UPPFÖLJNING AV VERKSAMHETSPLANEN 2018 Utbildningsvetenskapliga fakulteten DATUM: 2019-01-15 BESLUTAD AV: Åke Ingerman, dekan KONTAKTPERSON: Mats d Hermanssson, kanslichef mats.hermansso@gu.se FORSKNING

Läs mer

Universitetsledningen

Universitetsledningen HANDLINGSPLAN 2017 2019 OCH VERKSAMHETSPLAN 2017 Universitetsledningen DATUM: 2016-09-05 BESLUTAD AV: Rektor 2016-09-05 KONTAKTPERSON: Ingela.Elofsson@gu.se Dnr V 2016/526 FORSKNING SOM PÅVERKAR Prioriteringar

Läs mer

Institutionen för kost- och idrottsvetenskap

Institutionen för kost- och idrottsvetenskap HANDLINGSPLAN 2018 2020 OCH VERKSAMHETSPLAN 2018 Institutionen för kost- och idrottsvetenskap DATUM: 2017-10-20 BESLUTAD AV: Prefekt Claes Annerstedt KONTAKTPERSON: Claes Annerstedt claes.annerstedt@ped.gu.se

Läs mer

INSTITUTIONEN FÖR PEDAGOGIK, KOMMUNIKATION OCH LÄRANDE

INSTITUTIONEN FÖR PEDAGOGIK, KOMMUNIKATION OCH LÄRANDE HANDLINGSPLAN 2017 2019 OCH VERKSAMHETSPLAN 2017 INSTITUTIONEN FÖR PEDAGOGIK, KOMMUNIKATION OCH LÄRANDE DATUM: 2016-10-16 BESLUTAD AV: Cecilia Wallerstedt KONTAKTPERSON: Cecilia Wallerstedt FORSKNING SOM

Läs mer

Plan för det systematiska arbetsmiljöarbetet vid IPKL för 2016

Plan för det systematiska arbetsmiljöarbetet vid IPKL för 2016 INSTITUTIONEN FÖR PEDAGOGIK, KOMMUNIKATION OCH LÄRANDE Plan för det systematiska arbetsmiljöarbetet vid IPKL för 2016 Planen är formulerad med utgångspunkt i institutionens Handlingsplan för 2016-2018

Läs mer

RISKANALYS FÖR Ange enhet: Utbildningsvetenskapliga fakulteten. DATUM: Klicka här för att ange text. BESLUTAD AV: Dekanus Roger Säljö

RISKANALYS FÖR Ange enhet: Utbildningsvetenskapliga fakulteten. DATUM: Klicka här för att ange text. BESLUTAD AV: Dekanus Roger Säljö RISKANALYS FÖR 2015 Ange enhet: Utbildningsvetenskapliga fakulteten DATUM: Klicka här för att ange text. BESLUTAD AV: Dekanus Roger Säljö KONTAKTPERSON: Karin Timan RISKANALYS Bakgrund Förordningen om

Läs mer

Institutionen för kost- och idrottsvetenskap

Institutionen för kost- och idrottsvetenskap HANDLINGSPLAN 2019 2021 OCH VERKSAMHETSPLAN 2019 Institutionen för kost- och idrottsvetenskap DATUM: 2018-10-23 BESLUTAD AV: Prefekt Frode Slinde KONTAKTPERSON: Frode Slinde Frode.slinde@gu.se FORSKNING

Läs mer

HANDLINGSPLAN , VERKSAMHETSPLAN 2019, riskanalys Konstnärliga fakulteten. Dnr V 2018/703 DATUM:

HANDLINGSPLAN , VERKSAMHETSPLAN 2019, riskanalys Konstnärliga fakulteten. Dnr V 2018/703 DATUM: HANDLINGSPLAN 2019 2020, VERKSAMHETSPLAN 2019, riskanalys 2019 Dnr V 2018/703 Konstnärliga fakulteten DATUM: 2018-10-24 BESLUTAD AV: Konstnärliga fakultetsstyrelsen KONTAKTPERSON: Mark Wennerström FORSKNING

Läs mer

Samhällsvetenskapliga fakulteten

Samhällsvetenskapliga fakulteten HANDLINGSPLAN 2019 2020, VERKSAMHETSPLAN 2019, RISKANALYS 2019 Dnr V 2018/1011 Samhällsvetenskapliga fakulteten DATUM: 2018-10-11 BESLUTAD AV: Samhällsvetenskapliga fakultetsstyrelsen KONTAKTPERSON: Malin

Läs mer

IT-fakulteten HANDLINGSPLAN , VERKSAMHETSPLAN 2019, RISKANALYS Dnr V 2018/703 DATUM: BESLUTAD AV: IT-fakultetsstyrelsen

IT-fakulteten HANDLINGSPLAN , VERKSAMHETSPLAN 2019, RISKANALYS Dnr V 2018/703 DATUM: BESLUTAD AV: IT-fakultetsstyrelsen HANDLINGSPLAN 2019 2020, VERKSAMHETSPLAN 2019, RISKANALYS 2019 Dnr V 2018/703 IT-fakulteten DATUM: 2018-10-24 BESLUTAD AV: IT-fakultetsstyrelsen KONTAKTPERSON: Margaretha Jansson FORSKNING SOM PÅVERKAR

Läs mer

Konstnärliga fakulteten

Konstnärliga fakulteten UPPFÖLJNING AV VERKSAMHETSPLANEN 2018 Konstnärliga fakulteten DATUM: 2019-01-10 BESLUTAD AV: Sanne Kofod Olsen KONTAKTPERSON: Mark Wennerström FORSKNING SOM PÅVERKAR Prioriteringar och mål för perioden

Läs mer

Mottagare: Universitetsstyrelsen

Mottagare: Universitetsstyrelsen Missiv Datum: 2018-11-28 Dnr: V 2018/703 Mottagare: Universitetsstyrelsen Handläggare: Karin Klamfelt Göteborgs universitets riskanalys 2019 Bakgrund Förordning (2007:603) om intern styrning och kontroll

Läs mer

Psykologiska institutionen

Psykologiska institutionen HANDLINGSPLAN 2016 2018 OCH VERKSAMHETSPLAN 2016 Psykologiska institutionen DATUM: 2015-11-27 BESLUTAD AV: Jesper Lundgren, prefekt KONTAKTPERSON: Jesper Lundgren FORSKNING SOM PÅVERKAR Mål och strategier

Läs mer

Humanistiska fakulteten

Humanistiska fakulteten HANDLINGSPLAN 2019 2020, VERKSAMHETSPLAN 2019, RISKANALYS 2019 Dnr V 2018/703 Humanistiska fakulteten DATUM: 2018-10-30 BESLUTAD AV: Humanistiska fakultetsstyrelsen KONTAKTPERSON: Marie Demker FORSKNING

Läs mer

Centrum för utbildningsvetenskap och lärarforskning

Centrum för utbildningsvetenskap och lärarforskning HANDLINGSPLAN 2019 2020, VERKSAMHETSPLAN 2019, RISKANALYS 2019 Dnr V 2018/1174 Centrum för utbildningsvetenskap och lärarforskning DATUM: 2018-12-06 BESLUTAD AV: Åke Ingerman, dekan Utbildningsvetenskaplig

Läs mer

Handelshögskolan HANDLINGSPLAN OCH VERKSAMHETSPLAN Dnr V 2016/526 DATUM: BESLUTAD AV: Handelshögskolans fakultetsstyrelse

Handelshögskolan HANDLINGSPLAN OCH VERKSAMHETSPLAN Dnr V 2016/526 DATUM: BESLUTAD AV: Handelshögskolans fakultetsstyrelse HANDLINGSPLAN OCH VERKSAMHETSPLAN 2017 Handelshögskolan Dnr V 2016/526 DATUM: 2016-10-27 BESLUTAD AV: Handelshögskolans fakultetsstyrelse KONTAKTPERSON: Catharina Tillman FORSKNING SOM PÅVERKAR Handlingsplan

Läs mer

HANDLINGSPLAN OCH VERKSAMHETSPLAN 2019 IKI Ansvarsfördelning DATUM:

HANDLINGSPLAN OCH VERKSAMHETSPLAN 2019 IKI Ansvarsfördelning DATUM: HANDLINGSPLAN OCH VERKSAMHETSPLAN 2019 IKI Ansvarsfördelning DATUM: 2019-01-21 BESLUTAD AV: Prefekt Frode Slinde KONTAKTPERSON: Frode Slinde Frode.slinde@gu.se Innehållsförteckning SAMTLIGA LÄRARE OCH

Läs mer

Naturvetenskapliga fakulteten

Naturvetenskapliga fakulteten HANDLINGSPLAN 2019 2020, VERKSAMHETSPLAN 2019, RISKANALYS 2019 Dnr V 2018/703 Naturvetenskapliga fakulteten DATUM: 2018-10-24 BESLUTAD AV: Fakultetsstyrelsen KONTAKTPERSON: Martin Wiik Johansson FORSKNING

Läs mer

Målbild för Fakulteten för lärande och samhälle vid Malmö universitet

Målbild för Fakulteten för lärande och samhälle vid Malmö universitet Malmö högskola / Fakulteten för lärande och samhälle Antagen av fakultetsstyrelsen 2017-03-24 2017-03-29 Dnr:LED 1.12016/570 Målbild för Fakulteten för lärande och samhälle vid Malmö universitet Målbild

Läs mer

Handelshögskolan HANDLINGSPLAN OCH VERKSAMHETSPLAN DATUM: Dnr V 2017/703. BESLUTAD AV: Handelshögskolans fakultetsstyrelse

Handelshögskolan HANDLINGSPLAN OCH VERKSAMHETSPLAN DATUM: Dnr V 2017/703. BESLUTAD AV: Handelshögskolans fakultetsstyrelse HANDLINGSPLAN OCH VERKSAMHETSPLAN 2018 Handelshögskolan DATUM: 2017-10-26 Dnr V 2017/703 BESLUTAD AV: Handelshögskolans fakultetsstyrelse KONTAKTPERSON: Catharina Tillman FORSKNING SOM PÅVERKAR Fortsatt

Läs mer

Institutionen för filosofi, lingvistik och vetenskapsteori

Institutionen för filosofi, lingvistik och vetenskapsteori HANDLINGSPLAN 2017 2019 OCH VERKSAMHETSPLAN 2017 Institutionen för filosofi, lingvistik och vetenskapsteori DATUM: 2016-11-30 BESLUTAD AV: Fredrik Engström, prefekt. FORSKNING SOM PÅVERKAR Prioriteringar

Läs mer

Institutionen för filosofi, lingvistik och vetenskapsteori

Institutionen för filosofi, lingvistik och vetenskapsteori HANDLINGSPLAN 2017 2019 OCH VERKSAMHETSPLAN 2017 Institutionen för filosofi, lingvistik och vetenskapsteori DATUM: 2016-11-30 BESLUTAD AV: KONTAKTPERSON: FORSKNING SOM PÅVERKAR Prioriteringar och mål 2017

Läs mer

IT-fakulteten HANDLINGSPLAN OCH VERKSAMHETSPLAN Dnr V 2016/526 DATUM: BESLUTAD AV: IT-fakultetsstyrelsen

IT-fakulteten HANDLINGSPLAN OCH VERKSAMHETSPLAN Dnr V 2016/526 DATUM: BESLUTAD AV: IT-fakultetsstyrelsen HANDLINGSPLAN OCH VERKSAMHETSPLAN 2017 IT-fakulteten Dnr V 2016/526 DATUM: 2016-10-27 BESLUTAD AV: IT-fakultetsstyrelsen KONTAKTPERSON: Margaretha Jansson handlings- och verksamhetsplan 2017 2019 Under

Läs mer

Psykologiska Institutionen

Psykologiska Institutionen HANDLINGSPLAN OCH VERKSAMHETSPLAN 2018 Psykologiska Institutionen DATUM: 2017-12-05 BESLUTAD AV: Jesper Lundgren KONTAKTPERSON: Jesper Lundgren FORSKNING SOM PÅVERKAR Kompetensförsörjning sker i syfte

Läs mer

Institutionen för kulturvetenskaper

Institutionen för kulturvetenskaper UPPFÖLJNING AV VERKSAMHETSPLANEN 2015 Institutionen för kulturvetenskaper DATUM: 2016-02-15 BESLUTAD AV: Mats Björkin, prefekt KONTAKTPERSON: Mats Björkin FORSKNING SOM PÅVERKAR Vårt mål är att Göteborgs

Läs mer

Utbildningsvetenskapliga fakulteten

Utbildningsvetenskapliga fakulteten UPPFÖLJNING AV VERKSAMHETSPLANEN 2017 Utbildningsvetenskapliga fakulteten DATUM: 2018-01-16 BESLUTAD AV: Åke Ingerman, dekan åke.ingerman@gu.se KONTAKTPERSON: Mats d Hermansson, kanslichef mats.hermansson@gu.se

Läs mer

RISKANALYS för 2015 Dnr V 2014/668

RISKANALYS för 2015 Dnr V 2014/668 BILAGA RISKANALYS för 2015 Dnr V 2014/668 Forskning som påverkar Kortfattad beskrivning av risken Universitetet lyckas inte behålla eller rekrytera ledande kompetens i den utsträckning som krävs för att

Läs mer

RISKANALYS för 2014 Dnr V 2013/700

RISKANALYS för 2014 Dnr V 2013/700 BILAGA RISKANALYS för 2014 Dnr V 2013/700 Forskning som påverkar Kortfattad beskrivning av risken Universitetet lyckas inte behålla eller rekrytera ledande kompetens i den utsträckning som krävs för att

Läs mer

Universitetsledningen

Universitetsledningen HANDLINGSPLAN 2018 2020 OCH VERKSAMHETSPLAN 2018 Universitetsledningen DATUM: 2017-09-05 BESLUTAD AV: Rektor 2017-09-14 KONTAKTPERSON: Magnus Petersson Dnr V 2017/703 FORSKNING SOM PÅVERKAR Prioriteringar

Läs mer

Naturvetenskapliga fakulteten

Naturvetenskapliga fakulteten HANDLINGSPLAN OCH VERKSAMHETSPLAN 2018 Naturvetenskapliga fakulteten DATUM: 2017-10-26 BESLUTAD AV: Fakultetsstyrelsen KONTAKTPERSON: Ola Wetterberg, prodekan FORSKNING SOM PÅVERKAR Den långsiktiga profileringen

Läs mer

Psykologiska institutionen

Psykologiska institutionen HANDLINGSPLAN 2019 2020, VERKSAMHETSPLAN 2019 Dnr V 2018/703 Psykologiska institutionen DATUM: 2018-10-30 BESLUTAD AV: Jesper Lundgren, prefekt KONTAKTPERSON: Jesper Lundgren FORSKNING SOM PÅVERKAR Vårt

Läs mer

Verksamhetsplan för konstnärliga fakultetskansliet 2014

Verksamhetsplan för konstnärliga fakultetskansliet 2014 Diarienr: V 2014/195 Verksamhetsplan för konstnärliga fakultetskansliet 2014 Konstnärliga fakultetskansliets verksamhetsidé fastställdes av fakultetsstyrelsen 18 september 2013, där fastställs de grundläggande

Läs mer

Anvisningar för intern styrning och kontroll vid Karolinska Institutet

Anvisningar för intern styrning och kontroll vid Karolinska Institutet Anvisningar för intern styrning och kontroll vid Karolinska Institutet Universitetsförvaltningen Fastställda av rektor 2012-05-29 Dnr: 2740/2012-010 INNEHÅLL 1 Institutionernas och styrelsernas arbete

Läs mer

Humanistiska fakulteten

Humanistiska fakulteten HANDLINGSPLAN 2018 2020 OCH VERKSAMHETSPLAN 2018 Humanistiska fakulteten DATUM: 2017-10-26 BESLUTAD AV: Humanistiska fakultetsstyrelsen KONTAKTPERSON: Marie Demker DNR: V 2017/703 FORSKNING SOM PÅVERKAR

Läs mer

Institutionen för språk och litteraturer

Institutionen för språk och litteraturer HANDLINGSPLAN OCH VERKSAMHETSPLAN 2016 Institutionen för språk och litteraturer DATUM: 2015-12-01 BESLUTAD AV: Prefekten vid institutionen för språk och litteraturer KONTAKTPERSON: Gunnar Bergh FORSKNING

Läs mer

Handelshögskolan. HANDLINGSPLAN , VERKSAMHETSPLAN 2019, RISKANALYS 2019 Dnr V 2018/703 DATUM:

Handelshögskolan. HANDLINGSPLAN , VERKSAMHETSPLAN 2019, RISKANALYS 2019 Dnr V 2018/703 DATUM: HANDLINGSPLAN 2019 2020, VERKSAMHETSPLAN 2019, RISKANALYS 2019 Dnr V 2018/703 Handelshögskolan DATUM: 2018-10-24 BESLUTAD AV: Handelshögskolans fakultetsstyrelse KONTAKTPERSON: Catharina Tillman FORSKNING

Läs mer

Plan för kvalitetsarbetet Göteborgs universitet

Plan för kvalitetsarbetet Göteborgs universitet Plan för kvalitetsarbetet 2011-2012 Göteborgs universitet kvalitetsplan2011 2012.indd 1 2011-02-02 14.32 Förord Denna plan ersätter Plan för kvalitetsarbetet 2007 2010. Den har reviderats av Kvalitetsrådet

Läs mer

HANDLINGSPLAN OCH VERKSAMHETSPLAN 2017

HANDLINGSPLAN OCH VERKSAMHETSPLAN 2017 HANDLINGSPLAN 2017 2019 OCH VERKSAMHETSPLAN 2017 Gemensamma förvaltningen DATUM: 28 oktober 2016 BESLUTAD AV: Jörgen Tholin KONTAKTPERSON: Johan Johansson GEMENSAMMA FÖRVALTNINGEN Mål 1 för 2017-2019 Gemensamma

Läs mer

Institutionen för språk och litteraturer

Institutionen för språk och litteraturer HANDLINGSPLAN OCH VERKSAMHETSPLAN 2018 Institutionen för språk och litteraturer DATUM: 2017-12-05 BESLUTAD AV: Prefekten vid institutionen för språk och litteraturer KONTAKTPERSON: Gunnar Bergh FORSKNING

Läs mer

Prefekt Prefekt beslutar om miljöledningssystemet på institutionsnivå. Det innebär att prefekten/motsvarande 1 ansvarar för att:

Prefekt Prefekt beslutar om miljöledningssystemet på institutionsnivå. Det innebär att prefekten/motsvarande 1 ansvarar för att: Bilaga till Rektorsbeslut nr: 115 Datum: 2017-06-07 Dnr: 2017/3408-1.1 Checklista för klargörande av roller, ansvar och befogenheter inom miljöledningssystemet Chefers övergripande miljöansvar framgår

Läs mer

Företagsekonomiska institutionen

Företagsekonomiska institutionen HANDLINGSPLAN 2017 2019 OCH VERKSAMHETSPLAN 2017 Företagsekonomiska institutionen DATUM: 170222 BESLUTAD AV: Patrik Ström, prefekt KONTAKTPERSON: Linda Vidén Ljungars, administrativ chef FORSKNING SOM

Läs mer

Institutionen för svenska språket

Institutionen för svenska språket HANDLINGSPLAN 2019 2020, VERKSAMHETSPLAN 2019, RISKANALYS 2019 Dnr V 2018/1178 Institutionen för svenska språket DATUM: 2018-11-29 BESLUTAD AV: Karin Helgesson KONTAKTPERSON: Karin Helgesson FORSKNING

Läs mer

HANDLINGSPLAN & VERKSAMHETSPLAN

HANDLINGSPLAN & VERKSAMHETSPLAN HANDLINGSPLAN & VERKSAMHETSPLAN 2014 2016 GEMENSAMMA FÖRVALTNINGEN DATUM: 2013-11-07 AVSÄNDARE: JÖRGEN THOLIN KONTAKTPERSON: JOHAN JOHANSSON Gemensamma förvaltningen Gemensamma förvaltningen ska tillhandhålla

Läs mer

HANDLINGSPLAN OCH VERKSAMHETSPLAN 2015

HANDLINGSPLAN OCH VERKSAMHETSPLAN 2015 HANDLINGSPLAN 2015 2017 OCH VERKSAMHETSPLAN 2015 Psykologiska institutionen DATUM: 2014-11-27 BESLUTAD AV: Jesper Lundgren, prefekt KONTAKTPERSON: Jesper Lundgren FORSKNING SOM PÅVERKAR Mål och strategier

Läs mer

Naturvetenskapliga fakulteten

Naturvetenskapliga fakulteten HANDLINGSPLAN OCH VERKSAMHETSPLAN 2016 Naturvetenskapliga fakulteten DATUM: 2015-10-29 BESLUTAD AV: Fakultetsstyrelsen KONTAKTPERSON: Ola Wetterberg, prodekan FORSKNING SOM PÅVERKAR Den långsiktiga profileringen

Läs mer

Institutionen för kost- och idrottsvetenskap

Institutionen för kost- och idrottsvetenskap HANDLINGSPLAN 2017 2019 OCH VERKSAMHETSPLAN 2017 Institutionen för kost- och idrottsvetenskap DATUM: 2016-10-17 BESLUTAD AV: Prefekt Claes Annerstedt Proprefekt Peter Korp Viceprefekt Christel Larsson

Läs mer

RISKANALYS 2019 ENLIGT FÖRORDNING OM INTERN STYRNING OCH KONTROLL (PLAN)

RISKANALYS 2019 ENLIGT FÖRORDNING OM INTERN STYRNING OCH KONTROLL (PLAN) RISKANALYS 2019 ENLIGT FÖRORDNING OM INTERN STYRNING OCH KONTROLL (PLAN) Typ av dokument: Plan Datum: Beslutad av: Giltighetstid: 2019-01-01 2019-12-31 Område: Ansvarig förvaltningsenhet: Ersätter dokument:

Läs mer

Institutionen för kulturvetenskaper

Institutionen för kulturvetenskaper HANDLINGSPLAN 2016 2018 V 2015/902 OCH VERKSAMHETSPLAN 2016 Institutionen för kulturvetenskaper DATUM: utkast 2015-11-10 BESLUTAD AV: KONTAKTPERSON: Mats Björkin FORSKNING SOM PÅVERKAR Mål för perioden

Läs mer

POLICY FÖR KVALITETSSÄKRING OCH KVALITETSUTVECKLING AV UTBILDNING VID GÖTEBORGS UNIVERSITET

POLICY FÖR KVALITETSSÄKRING OCH KVALITETSUTVECKLING AV UTBILDNING VID GÖTEBORGS UNIVERSITET STYRDOKUMENT Dnr V 2016/378 POLICY FÖR KVALITETSSÄKRING OCH KVALITETSUTVECKLING AV UTBILDNING VID GÖTEBORGS UNIVERSITET Publicerad Beslutsfattare Ansvarig funktion medarbetarportalen.gu.se/styrdokument

Läs mer

Regler och riktlinjer för intern styrning och kontroll vid KI

Regler och riktlinjer för intern styrning och kontroll vid KI Riktlinjer Dnr: 1795/2009-010 2009-06-01 Sid: 1 / 9 Universitetsförvaltningen Ledningskansliet Regler och riktlinjer för intern styrning och kontroll vid KI Riktlinjerna är fastställda av konsistoriet

Läs mer

UPPFÖLJNING AV VERKSAMHETSPLANEN Handelshögskolan DATUM: BESLUTAD AV: Per Cramér. KONTAKTPERSON: Catharina Tillman, kanslichef

UPPFÖLJNING AV VERKSAMHETSPLANEN Handelshögskolan DATUM: BESLUTAD AV: Per Cramér. KONTAKTPERSON: Catharina Tillman, kanslichef UPPFÖLJNING AV VERKSAMHETSPLANEN 2018 Handelshögskolan DATUM: 2019-01-16 BESLUTAD AV: Per Cramér KONTAKTPERSON: Catharina Tillman, kanslichef FORSKNING SOM PÅVERKAR Prioriteringar och mål för perioden

Läs mer

HANDLINGSPLAN OCH VERKSAMHETSPLAN 2016

HANDLINGSPLAN OCH VERKSAMHETSPLAN 2016 HANDLINGSPLAN 2016 2018 OCH VERKSAMHETSPLAN 2016 Gemensamma förvaltningen DATUM: 2015-10-30 BESLUTAD AV: Universitetsdirektören KONTAKTPERSON: Johan Johansson GEMENSAMMA FÖRVALTNINGEN Mål 1 för 2016 2018

Läs mer

Administrativa chefer vid NJ-fakulteten

Administrativa chefer vid NJ-fakulteten Fakulteten för naturresurser och jordbruksvetenskap Dekanus STYRANDE DOKUMENT SLU ID: SLU.ua 2016.1.1.1-2693 Sakområde: Organisation och beslutsstruktur Dokumenttyp: Delegationsordning/organisationsbeslut

Läs mer

UPPFÖLJNING AV 2016 ÅRS RISKANALYS

UPPFÖLJNING AV 2016 ÅRS RISKANALYS UPPFÖLJNING AV 2016 ÅRS RISKANALYS Utbildningsvetenskapliga fakulteten DATUM: 2017-01-17 BESLUTAD AV: Åke Ingerman, dekanus KONTAKTPERSON: Mats d Hermansson, kanslichef UPPFÖLJNING AV RISKANALYS Bakgrund

Läs mer

Samhällsvetenskapliga fakulteten

Samhällsvetenskapliga fakulteten HANDLINGSPLAN 2018 2020 OCH VERKSAMHETSPLAN 2018 Samhällsvetenskapliga fakulteten DATUM: 2017-10-12 BESLUTAD AV: Samhällsvetenskapliga fakultetsstyrelsen KONTAKTPERSON: Birger Simonson, Malin Broberg och

Läs mer

HANDLINGSPLAN & VERKSAMHETSPLAN 2014

HANDLINGSPLAN & VERKSAMHETSPLAN 2014 HANDLINGSPLAN 2014-2016 & VERKSAMHETSPLAN 2014 KONSTNÄRLIGA FAKULTETEN DATUM: 2013-11- 06 Fastställt av Fakultetsstyrelsen 6 november. KONTAKTPERSON: Ingrid Elam Ingrid.Elam@konst.gu.se FORSKNING SOM PÅVERKAR

Läs mer

Kvalitetssystem Humanistisk fakultet. Humanistisk fakultet.

Kvalitetssystem Humanistisk fakultet. Humanistisk fakultet. Kvalitetssystem 2014-2016 Humanistisk fakultet Humanistisk fakultet www.umu.se/humfak Kvalitetssystem för Humanistiska fakulteten 2014-2016 1. Målsättning med kvalitetsarbete Humanistisk fakultet vill

Läs mer

IPKL-möte 26 januari klockan i sal BE 015

IPKL-möte 26 januari klockan i sal BE 015 IPKL-möte 26 januari klockan 13-16.30 i sal BE 015 13.00-13.30 Dekan Roger Säljö kommer till IPKL och redogör för fakultetens förväntningar på institutionen, Kort redovisning av institutionens Handlingsplan

Läs mer

Linnéuniversitetets kvalitetspolicy

Linnéuniversitetets kvalitetspolicy Linnéuniversitetets kvalitetspolicy Rektorsbeslut nr: 199 Datum: 2013-11-11 Dnr: ST 2013/417-1.1 Rektors förord Linnéuniversitetet har högt ställda ambitioner som lärosäte. För att nå upp till vår vision

Läs mer

Plan för det systematiska arbetsmiljöarbetet vid IPKL för 2014

Plan för det systematiska arbetsmiljöarbetet vid IPKL för 2014 Plan för det systematiska arbetsmiljöarbetet vid IPKL för 2014 Planen är formulerad med utgångspunkt i institutionens Handlingsplan för 2014-2016 och Verksamhetsplan för 2014 samt har diskuterats på IR.

Läs mer

Institutionen för språk och litteraturer

Institutionen för språk och litteraturer HANDLINGSPLAN OCH VERKSAMHETSPLAN 2017 Institutionen för språk och litteraturer DATUM: 2016-12-06 BESLUTAD AV: Prefekten vid institutionen för språk och litteraturer KONTAKTPERSON: Gunnar Bergh FORSKNING

Läs mer

Statsvetenskapliga institutionen

Statsvetenskapliga institutionen DIARIE NR V 2017/68 HANDLINGSPLAN 2017 2019 OCH VERKSAMHETSPLAN 2017 Statsvetenskapliga institutionen DATUM: 2016-11-30 BESLUTAD AV: Mikael Gilljam, prefekt KONTAKTPERSON: Anna-Karin Ingelström, administrativ

Läs mer

Revisionsrapport Karolinska Institutet Stockholm

Revisionsrapport Karolinska Institutet Stockholm Revisionsrapport Karolinska Institutet 171 77 Stockholm Datum Dnr 2009-03-19 32-2008-0736 Karolinska Institutets årsredovisning 2008 Riksrevisionen har granskat Karolinska Institutets (KI:s) årsredovisning,

Läs mer

HANDLINGSPLAN & VERKSAMHETSPLAN 2014

HANDLINGSPLAN & VERKSAMHETSPLAN 2014 HANDLINGSPLAN 2014 2016 & VERKSAMHETSPLAN 2014 UTBILDNINGSVETENSKAPLIGA FAKULTETEN DATUM: 2013 11 01 UTARBETAD AV Dekan Roger Säljö, prodekan Britt Marie Apelgren, vicedekanerna Jonas Ivarsson och Karin

Läs mer

Samhällsvetenskapliga fakulteten

Samhällsvetenskapliga fakulteten HANDLINGSPLAN 2017 2019 OCH VERKSAMHETSPLAN 2017 Samhällsvetenskapliga fakulteten DATUM: 2016-10-06 BESLUTAD AV: Samhällsvetenskapliga fakultetsstyrelsen KONTAKTPERSON: Birger Simonson, Marie Demker och

Läs mer

Plan för kvalitetsarbetet Göteborgs universitet

Plan för kvalitetsarbetet Göteborgs universitet Plan för kvalitetsarbetet 2007 2010 Göteborgs universitet www.gu.se/kvalitet Form och layout: Anders Eurén Foto: Göran olofsson Tryck: Geson Reg.nr: S-000256 Reg.nr: 3750M Innehåll Plan för kvalitetsarbetet

Läs mer

Institutionen för filosofi, lingvistik och vetenskapsteori

Institutionen för filosofi, lingvistik och vetenskapsteori HANDLINGSPLAN 2018 2020 OCH VERKSAMHETSPLAN 2018 Institutionen för filosofi, lingvistik och vetenskapsteori DATUM: 2017-11-30 BESLUTAD AV: Fredrik Engström, prefekt. KONTAKTPERSON: Fredrik Engström, prefekt.

Läs mer

Naturvetenskapliga fakulteten

Naturvetenskapliga fakulteten UPPFÖLJNING AV VERKSAMHETSPLANEN 2018 Naturvetenskapliga fakulteten DATUM: 2019-01-15 BESLUTAD AV: Fakultetsstyrelsen KONTAKTPERSON: Martin Wiik Johansson FORSKNING SOM PÅVERKAR Prioriteringar och mål

Läs mer

Humanistiska fakulteten

Humanistiska fakulteten HANDLINGSPLAN 2016 2018 OCH VERKSAMHETSPLAN 2016 Humanistiska fakulteten DATUM: Förslag 2015-10-13 BESLUTAD AV: Humanistiska fakultetsstyrelsen KONTAKTPERSON: Margareta Hallberg FORSKNING SOM PÅVERKAR

Läs mer

Internrevisionen Förslag till revisionsplan för år 2008 Christina Wannehag Dnr B 5 350/08

Internrevisionen Förslag till revisionsplan för år 2008 Christina Wannehag Dnr B 5 350/08 Internrevisionen Förslag till revisionsplan för år 2008 Christina Wannehag 2008-02-20 Dnr B 5 350/08 REVISIONSPLANEN FÖR ÅR 2008 1. Inledning Internrevisionen vid Göteborgs universitet bedrivs i enlighet

Läs mer

HANDLINGSPLAN OCH VERKSAMHETSPLAN 2016

HANDLINGSPLAN OCH VERKSAMHETSPLAN 2016 HANDLINGSPLAN 2016 2018 OCH VERKSAMHETSPLAN 2016 Konstnärliga fakulteten DATUM: 2015-10-28 BESLUTAD AV: Konstnärliga fakultetsstyrelsen KONTAKTPERSON: Ingrid Elam FORSKNING SOM PÅVERKAR Mål och strategier

Läs mer

Strategi för fakulteten för hälsooch livsvetenskap

Strategi för fakulteten för hälsooch livsvetenskap Dnr: ST 2013/281-1.1 Strategi för fakulteten för hälsooch livsvetenskap 2013-2015 Beslutat av Fakultetsstyrelsen för hälso- och livsvetenskap Gäller från 2013-10-24 Beslutat av: Beslutsdatum: 2013-1024

Läs mer

Statsvetenskapliga institutionen Göteborgs universitet Arbetsmiljöplan

Statsvetenskapliga institutionen Göteborgs universitet Arbetsmiljöplan Statsvetenskapliga institutionen Göteborgs universitet Arbetsmiljöplan 2014-2016 Organisation och prioriteringar Statsvetenskapliga institutionens arbetsmiljöplan styrs av Göteborgs universitets arbetsmiljöpolicy.

Läs mer

Revisionsplan för Linnéuniversitetet 2015

Revisionsplan för Linnéuniversitetet 2015 Ärende 11 Universitetsstyrelsen Datum: 2015-02-19 Dnr: 2015/32-1.2 Föredragande: Carina Rydstedt Revisionsplan för Linnéuniversitetet 2015 1. Inledning Internrevisionen vid Linnéuniversitetet bedrivs enligt

Läs mer

POLICY FÖR JÄMSTÄLLDHET OCH LIKABEHANDLING

POLICY FÖR JÄMSTÄLLDHET OCH LIKABEHANDLING STYRDOKUMENT Dnr V 2013/513 POLICY FÖR JÄMSTÄLLDHET OCH LIKABEHANDLING Publicerad Beslutsfattare Ansvarig funktion medarbetarportalen.gu.se/styrdokument Rektor, Pam Fredman Personalenheten Beslutsdatum

Läs mer

Lokalt kollektivavtal om arbetsmiljösamverkan vid Lunds universitet

Lokalt kollektivavtal om arbetsmiljösamverkan vid Lunds universitet AVTAL 2017-11-23 1 STYR 2017/1659 Lokalt kollektivavtal om arbetsmiljösamverkan vid Lunds universitet Syfte Detta avtal tydliggör hur arbetet med den fysiska och den organisatoriska och sociala arbetsmiljön

Läs mer

Normerande beslut: Roller, ansvar och befogenheter inom miljöledningssystemet

Normerande beslut: Roller, ansvar och befogenheter inom miljöledningssystemet Miljöenheten Eddi Omrcen Aschebergsgatan 44 Box 170, 405 30 Göteborg 031 786 15 45 eddi.omrcen@gu.se REKTORSBESLUT 1 / 2 2012-11-19 dnr V 2012/796 Rektor Normerande beslut: Roller, ansvar och befogenheter

Läs mer

Riktlinjer för säkerhetsarbetet vid Uppsala universitet

Riktlinjer för säkerhetsarbetet vid Uppsala universitet Dnr UFV 2012/2097 Riktlinjer för säkerhetsarbetet vid Uppsala universitet Riskhantering Fastställd av: Säkerhetschef 2012-12-12 Rev. 2015-04-22 Innehållsförteckning 1 Allmänt om riskhantering i staten

Läs mer

Handlingsplan för arbetsmiljö vid LiU

Handlingsplan för arbetsmiljö vid LiU Institution/motsvarande: Avser Linköpings universitets gemensamma handlingsplan för arbetsmiljöarbetet 2017-2019 (med start från okt 2017 t o m okt 2019) Behandlad i CSG den: 2017-09-11 Fastslagen av rektor:

Läs mer

HANDLINGSPLAN & VERKSAMHETSPLAN 2015 INSTITUTIONEN FÖR KLINISKA VETENSKAPER, SAHLGRENSKA AKADEMIN

HANDLINGSPLAN & VERKSAMHETSPLAN 2015 INSTITUTIONEN FÖR KLINISKA VETENSKAPER, SAHLGRENSKA AKADEMIN HANDLINGSPLAN 2015-2017 & VERKSAMHETSPLAN 2015 INSTITUTIONEN FÖR KLINISKA VETENSKAPER, SAHLGRENSKA AKADEMIN 2015-01-30, version 1 DATUM: 2015-02-05 AVSÄNDARE & KONTAKTPERSON: Prefekt, Professor Ian Milsom

Läs mer

Institutionen för kulturvetenskaper

Institutionen för kulturvetenskaper HANDLINGSPLAN OCH VERKSAMHETSPLAN 2017 Institutionen för kulturvetenskaper DATUM: Dnr: V 2016/892 2016-11-29 BESLUTAD AV: Mats Björkin KONTAKTPERSON: Ingrid Jarlsmark FORSKNING SOM PÅVERKAR Institutionen

Läs mer

Roller och ansvar för miljöledningsarbetet

Roller och ansvar för miljöledningsarbetet Naturvetenskapliga fakulteten Göteborgs universitet MILJÖHANDBOKEN Kapitel 4.4 Organisation Upprättat av Miljösamordnaren Fastställt av dekan 2012 12 04 Senast reviderat av Miljösamordnaren 2015 04 01

Läs mer

Intern styrning och kontroll

Intern styrning och kontroll Dnr UFV 2009/1486 Intern styrning och kontroll Riskanalys för universitetsövergripande risker Fastställd av Rektor 2009-12-07 Innehållsförteckning Bakgrund och syfte 3 Intern styrning och kontroll inom

Läs mer

POLICY FÖR ARBETSMILJÖ OCH LIKA VILLKOR

POLICY FÖR ARBETSMILJÖ OCH LIKA VILLKOR POLICY FÖR ARBETSMILJÖ OCH LIKA VILLKOR Typ av dokument: Policy Datum: Beslutad av: Giltighetstid: Område: Arbetsmiljö och lika villkor Ansvarig förvaltningsenhet: Personalenheten Ersätter dokument: Arbetsmiljöpolicy

Läs mer

Plattform för Strategi 2020

Plattform för Strategi 2020 HIG-STYR 2016/146 Högskolan i Gävle Plattform för Strategi 2020 VERKSAMHETSIDÉ Högskolan i Gävle sätter människan i centrum och utvecklar kunskapen om en hållbar livsmiljö VISION Högskolan i Gävle har

Läs mer

ROLLER, ANSVAR OCH BEFOGENHETER INOM MILJÖLEDNINGSSYSTEMET

ROLLER, ANSVAR OCH BEFOGENHETER INOM MILJÖLEDNINGSSYSTEMET REGLER Dnr V 2014/312 ROLLER, ANSVAR OCH BEFOGENHETER INOM MILJÖLEDNINGSSYSTEMET Publicerad Beslutsfattare Ansvarig funktion medarbetarportalen.gu.se/styrdokument sam gu.se/miljo Pam Fredman Miljöenheten

Läs mer

Verksamhetsplan för Humanistiska fakultetsnämnden Inledning

Verksamhetsplan för Humanistiska fakultetsnämnden Inledning Verksamhetsplan för Humanistiska fakultetsnämnden 2016 2017 Inledning I denna verksamhetsplan presenteras kortfattat mål och åtgärder för Humanistiska fakulteten vid Stockholms universitet. Planen utgår

Läs mer

Informationsärende Riskanalys och Internkontrollplan, slutrapportering 2016

Informationsärende Riskanalys och Internkontrollplan, slutrapportering 2016 Styrelsehandling Dnr 0995/6.2 207-02-0 Informationsärende Riskanalys och Internkontrollplan, slutrapportering 206 Sammanfattning Inför 206 identifierade bolaget sju kritiska risker. Fem av dessa risker

Läs mer