Handbok Dexter Antag_SYV Version 4.7/RT

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Handbok Dexter Antag_SYV Version 4.7/RT"

Transkript

1 Handbok Dexter Antag_SYV Version 4.7/RT

2 Innehåll Allmänt... 4 Kapitel 2 Sökande... 5 Sökande Inloggning... 6 Generella sökandeuppgifter... 7 Mer info... 7 Ändra personuppgifter... 8 Lämna information till kansliet... 9 Status Preliminärt val... 9 Lägg till val... 9 Val inom antagningskansliets utbud Inom viss kommun På viss gymnasieskola Inom visst program Språkvalskontroll Val utanför antagningskansliets utbud Fritextsökning Sök alla utbildningar Bekräfta ansökan Kvittensen Min ansökan Status Pågående preliminärt antag Ansökan är öppen Ansökan är bekräftad Ansökan är kvitterad Status Preliminärt antag Sökande är Antagen Studievägar som är typade Visa ej lägsta jmf Valrader i grupp Sökande är inte antagen Status Omval Samtliga sökande Status Omval Enskilda sökande Syvöppnad Status Pågående slutligt antag Status Slutligt antag Uppropsinformation Sökande är ej antagen Saknar slutbetyg Svar via Dexter Antagen på valrang Högrehands antagen Antagen på valrang 2 eller lägre Information - när sökande har tackat nej till högrehandsval Reservplats Status Antagningsperioden är slut Status Sommarval Kapitel 3 Studie och yrkesvägledare Syv E-postinställningar Granska ansökningar Rapport som listar sökande och deras val Behandla ansökningar Uppgift om sökande har gjort omval Visa Antagningsresultat (48)

3 Preliminär antagning Slutlig antagning Support (48)

4 Allmänt Välkommen till femte utgåva av ISTs handbok för Dexter Antag. I denna handbok kommer det som berör antag att visas på ett sätt som tar dig snabbt fram i Dexter. Handboken är upplagd utifrån de olika roller som finns att tillgå inom antag. De uppgifter som finns i Dexter hämtas från Extens. I handboken för Extens Antag finns Dexter i Extens beskrivet under kapitel 15. I detta kapitel finns det även beskrivet arbetsgång för uppläggning av ett nytt antagsår. 4 (48)

5 Kapitel 2 Sökande 5 (48)

6 Sökande Inloggning För att sökande ska kunna logga in så krävs det ett användarnamn och lösenord. Detta skapas i Extens via Register E-post E-post. För sökande finns det följande funktionaliteter; Intag bas, Min ansökan I denna finns allt som berör antagsprocessen för sökande. För övrigt gäller vad som är ställt under antagsinställningar samt vad som finns upplagt på kanslinivå.!! tänk på att.. De sökande som har skyddad adress eller skyddat telefonnummer markerat i fliken Diverse under Organisation Person i Extens kommer inte att kunna logga in, även om det har skapats ett konto för den sökande. Efter inloggning ska sökande klicka på länken Min ansökan Rollnamn ska alltid vara Sökande antag. Via länken Lägg till val kan sökande lägga in/ta bort val till gymnasiet; 6 (48)

7 Generella sökandeuppgifter Mer info Under denna länk Mer info, kan sökande få mer information om sig själv. För de sökande som inte har en 9:a i klassbeteckning kommer raden för vårterminsbetyg att synas från början. De sökande som har en 9:a i klassbeteckningen kommer inte raden för vårterminsbetyget att synas förrän det datum som är satt under Inställningar för kansli är uppfyllt. Här kan sökande se till vilka program de har behörighet till när de har loggat in. Info visas dels utifrån den preliminära betygsraden och dels utifrån slutbetygsraden. För att sökande ska kunna se 7 (48)

8 sin slutbehörighet så måste datumet för Visning av slutbetyg ha infallit. För de sökande som inte har en 9 i klassbeteckningen ser båda när de är på denna sida. Betygvisning Har eleven inga betyg i Vårterminsbetygsraden så ska det stå blankt i meritvärde oavsett om det finns giltiga betyg i Höstterminsbetygsraden; Ändra personuppgifter Har sökande rätt att ändra sina personuppgifter så är denna länk synlig. Denna rättighet sätts i Antagsinställningarna som systemansvarig kommer åt som en genväg i menyprofilen. När dessa uppgifter är bekräftade så finns de i Extens under Verktyg Inkorg Adressändringar. Här godkänner man ändringen. Så länge uppgifterna inte är godkända så ligger de gamla uppgifterna kvar på sökande i Register Intag Sökande. 8 (48)

9 Obs! Extens inkorg för adressändring godkänner nu automatiskt adressändringar om det endast är någon av uppgifterna; telefon hem, telefon arbete, mobilnummer eller e-post som ändras av en användare i Dexter. I Extens inkorg märks dessa poster med statusen Automatiskt godkänd. Lämna information till kansliet Här finns möjlighet för sökande att lämna information till sitt antagningskansli. Uppgifterna läggs i fliken Webbansökan under Register Intag Sökande i Extens. Uppgifterna datumstämplas men sökande kan radera datumet när de skriver i fältet. Status Preliminärt val Så länge sökande inte har något val registrerat på sig så ser det ut på följande sätt när sökande har valt Min ansökan efter inloggning; Lägg till val När sökande väljer Lägg till val så kommer det ett antal sökvarianter beroende på vilka inställningar som är gjorda under Antagsinställningarna. 9 (48)

10 Val inom antagningskansliets utbud När Sök utbildningar inom Norrekas utbud är markerad och sökande väljer Fortsätt så kommer man till följande dialog; Beroende på vad sökande markerar så görs följande sökning utifrån den sökordning som är vald. Inom viss kommun Är denna vald så ser fortsättningen ut på följande sätt; Här är Ort/Utb.anordnare obligatoriskt (*). 10 (48)

11 På viss gymnasieskola Nu kommer följande upp om denna sökordning är vald; Här är Skola, Ort/Utb.anordnare obligatoriskt (*). Inom visst program Väljs denna sökordning så kommer följande kriterier upp; Här är Program obligatoriskt (*). Är sökande ute efter en viss inriktning så går det att förfina sökningen genom att välja Inriktning. Dessa inriktningar läggs upp i fliken Studievägsinriktningar på respektive studieväg i Register- Intag-Studievägar i Extens. När en sökning av utbudet är genomfört så kommer studievägarna som hittas utifrån sökkriteriet att listas under varandra. 11 (48)

12 Alla uppgifter kommer från Extens. De länkar som finns läggs upp i Register Intag Webblänkar och kan hänvisa antingen till en informationsruta eller till en annan webbsida. I Webblänkar läggs också sökvägen till Kvalitet och Bilaga på respektive studieväg eller inriktning. Bilden visar ett Adobe Acrobat ikon men filerna kan sparas i vilket filformat som helst. Kvalitetslänk Här visas resultatet av studievägens eller inriktningens kvalitetsmätning. Skolan ansvarar för uppläggningen av filen på den egna webbsidan.!! tänk på att.. Se till att länken till dokumentet finns utanför skolans brandvägg. Ligger filen innanför så går det inte att komma åt dokumentet utan att logga in. Bilaga Här visas eventuell bilaga som ska bifogas med ansökan till den aktuella studievägen eller inriktningen. Även här ansvarar skolan för uppläggningen av filen på den egna webbsidan. När sökande har gjort ett val från listan så ser det ut på följande sätt; Vilka kursvalsrubriker som kommer fram för respektive utbildning beror på hur man har markerat i Extens under Verktyg Intag Kursvalmatris. 12 (48)

13 Språkvalskontroll När sökande ska göra ett språkval så kommer det att ske en kontroll mot deras betygsrad. Beroende på vad för betyg som finns i M1, M2 och i M3 så blir det olika språkkursnivåer som visas. Inget betyg i M1 Ger kursnivå 1301 Betyg minst E i M1 Ger kursnivå 1302 för den angivna språkkoden Betyg 1,F, -, i M1 Ger kursnivå 1301 för den angivna språkkoden Inget betyg i M2 Ger kursnivå 1301 Betyg minst E i M2 Ger kursnivå 1303 för den angivna språkkoden Betyg 1, F, -, i M2 Ger kursnivå 1301 för den angivna språkkoden För M3 gäller samma sak beroende på om språket har lästs som ett elevens val EV/M1 eller som ett språkval SV/M2. Vid Ok så kommer sökande att hamna på sin startsida. Obs! Kontrollen att sökande inte får välja nybörjarspråk om de inte har minst godkänt betyg i språkvalet är borttaget. Sökande som har ett F eller i betyget M2 eller M3 (med språkkod som börjar på M2 eller SV) kommer nu att få steg 1 på detta språk och inte steg 2 som det var innan. Språkkontroll om sökande läser kinesiska Om en sökande läser kinesiska i grundskolan så går det numera att välja rätt språknivå vid ansökan till gymnasiet. Denna kontroll fungerar på samma sätt som det gör för franska, spanska och tyska. Här finns det möjlighet att Visa kursval. Klickar man på länken Visa kursval så visas kursvalen under respektive utbildning. Det går också att ändra rangordning samt att radera gjorda val. 13 (48)

14 Vilka kryssrutor som ska visas avgör du själv via Antagsinställningarna. Jag skickar med bilagor med min ansökan. Denna text finns i Dexter. Kryssruta 2 till 5 Dessa texter hämtas från Extens under Arkiv Egna fält/sökande webb 1 till 5. Denna information finns dels med på kvittensen och dels i fliken Webbansökan under Register Intag Sökande. Val utanför antagningskansliets utbud När den sökande väljer alternativet Sök annan utbildning utanför Norrekas utbud, får den först välja kommun från en lista med alla landets kommuner. En del studievägar kan ha registrerats i Extens. Dessa visas då i plocklistan och den sökande kan välja dem: 14 (48)

15 Om studieväg i annan kommun inte registrerats av antagningskansliet, kan man ändå fylla i uppgifter i textfält. För de kommuner där någon studieväg registrerats finns ett alternativ i plocklistan för program som heter Gå till fritext. För kommuner, där ingen studieväg lagts upp visas direkt ett fönster där valet kan skrivas in: Fritextsökning Väljer sökande Sök annan utbildning utanför xx utbud kan de fylla i vilket program utanför utbud de önskar; Sök alla utbildningar Här finns det möjlighet att göra fritextsökning. Denna sökning finns även på den oinloggade sidan och ser då ut på följande sätt; 15 (48)

16 När man är inloggad så kommer detta fritextsökningsfält fram efter att man har valt Sök alla utbildningar. I detta fält kan man söka på hela eller delar av sökord. För att sökande ska få så bra träff som möjligt krävs det att studievägens benämning och eventuellt studievägens inriktningsnamn i Extens är riktigt ifyllt. Det är nämligen dessa fält som sökmotorn söker i när denna funktion används. Bekräfta ansökan När sökande har gjort sina val är det dags att bekräfta ansökan. När ansökan är bekräftad så är den låst för ändringar. Ska sökande ha möjlighet att öppna upp sin ansökan efter bekräftelse under pågående preliminärt val så är detta möjligt. Detta sätts i antagsinställningarna (inloggad som sysadmin i Dexter). Skriv ut Skicka ansökan via e-post Detta blir sökandes kvittens som ska lämnas till Syv. Här ges möjlighet för sökande att e-posta sin ansökan till målsman. 16 (48)

17 Öppna ansökan Får sökande öppna ansökan under preliminärt val så är denna länk synlig, annars inte. 17 (48)

18 Kvittensen När en sökande är färdig med sin ansökan, bekräftat och skriver ut kvittensen kommer det att finnas med texten Bekräftad och Personnummer längst upp till höger på varje sida. Ansökan behöver numera inte undertecknas av vårdnadshavaren. Min ansökan Personuppgifter Bekräftad: :55 Personnummer: Namn: Allenheim, Erika Personnummer: c/o-adress: Utdelningsadress: Långavägen 53 Postadress: NORREKA Folkbokförd i: Västereka (1214) Telefon, hem: Telefon, mobil: Nuvarande skola: Norrekaskolan (1287) Klass: 9A Höstterminsbetyg BL BI EN FY GE HKK HI IDH KE MA M1 M2 M3 ML MU RE SH SL SV SVA TN TK DA JU NO SO E E E C C C C C C C E F F C E E C C C Vårterminsbetyg BL BI EN FY GE HKK HI IDH KE MA M1 M2 M3 ML MU RE SH SL SV SVA TN TK DA JU NO SO A C C C E E B B B E E B D D B B B B B Elevens val: SP Meritvärde: Dina val Val 1. Sökt program / Profil: Önskemål om inriktning / Profil: BA, Bygg och anläggning / husrivning BAMAL, Måleri Ort/Utb. anordnare: Norreka (1287) Önskemål om skola: Språkval 1-2:a hand: Idrottsval: Bastionsgymnasiet FR1301, Moderna språk, steg 1 (Franska) Fotboll Jag skickar med bilagor med min ansökan: Ja Musikinriktning: Nej Specialidrott: Nej Specialkost: Nej 18 (48)

19 Övrig information Datum och sökandens namnteckning: Lämna den underskrivna ansökan till studie-och yrkesvägledaren på din skola. Status Pågående preliminärt antag Ansökan är öppen Om en sökande inte har bekräftat sin ansökan så kommer det att se på följande sätt när sökande loggar in under pågående preliminärt antag; Ansökan är bekräftad Om det saknas en kvittens men sökande har bekräftat sin ansökan ser det ut på följande sätt; Ansökan är kvitterad Om sökandes ansökning är kvitterad så ser det ut på följande sätt; 19 (48)

20 Status Preliminärt antag Sökande har inte bekräftat sin ansökan. När ansökan är öppen så ser den ut på följande sätt när sökande loggar in; När ansökan endast är bekräftad så ser bilden ut på följande sätt; 20 (48)

21 Provpoäng De sökande som har provpoäng ser detta värde oavsett vilken antagsstatus som är satt. Sökande är Antagen När ansökan är kvitterad så ser det ut på följande sätt; Adressen som står inom parentes på programmet hämtas från fältet Besöksadress i fliken Adress under Organisation Enhet i Extens. Fältet skolplac måste vara ifyllt. Studievägar som är typade Visa ej lägsta jmf När sökande är på sin ansökan vid visning av antagningsresultat och studievägen har inställning att inte visa lägsta jmf så kommer sökande att se texten Manuell antagning för dessa studievägar. Valrader i grupp 5 För valrader som finns i grupp 5 kommer inte Median att visas, utan där blir det ett streck i denna kolumn 21 (48)

22 Sökande är inte antagen När ansökan endast är bekräftad; När ansökan är kvitterad; 22 (48)

23 Visa antal lediga platser Nu finns det en inställning under rubriken Övrigt i Antagsinställningar vilket gör det möjligt att visa sökande hur många lediga platser det finns för de studievägar de har sökt. Denna visas i samband när man visar hur det har gått i antagningarna. Status Omval Samtliga sökande När denna status är vald så ser det ut på följande sätt när sökande loggar in där ansökan är kvitterad. 23 (48)

24 De ansökningar som inte är kvitterade har inte länken Öppna ansökan. För dessa ser det ut på samma sätt som under Preliminärt antag. Status Omval Enskilda sökande Sökande kan inte själv öppna sin ansökan. För att öppna ansökan får sökande kontakta sin Syv. Ansökan måste vara kvitterad. 24 (48)

25 Syvöppnad När Syv har öppnat ansökan ser det ut på följande sätt för sökande; Antagningssidan kommer fram när sökande har bekräftat sin ansökan. Status Pågående slutligt antag När ansökan är kvitterad så ser det ut på följande sätt när sökande loggar in; För de ansökningar som är öppna eller bekräftade ser bilden ut som det gör under pågående preliminärt antag i detta kapitel. Status Slutligt antag När den slutliga antagningen är färdig i Extens är det dags att visa resultatet i Dexter. När sökande loggar i denna status ser det ut på följande sätt när man antagen på lägrehands val; 25 (48)

26 26 (48)

27 Kolumn 1 (lägsta jmf) - Om ni vill ändra denna text så går det att göra. I er customfil lägger du upp den text ni vill ha istället för Kolumn1. Denna textrad hänger ihop med in_text175. Uppropsinformation När en sökande har svarat via webben så ligger uppropsinformationen kvar. 27 (48)

28 Sökande är ej antagen 28 (48)

29 Saknar slutbetyg När det är dags att visa sökandes slutbetyg kommer följande text att möta de sökande som inte har slutbetyg när de har loggat in; Svar via Dexter När sökande ska svara på Dexter så går det att koppla popuprutor som förklarar innebörden av ett visst svar. För att dessa ska visas krävs det att de är definierade i Dexters Customfil. Kontakta antagssupporten om ni är intresserade av dessa meddelanderutor. 29 (48)

30 Texten för sökande som via Svar tackar Nej till sin plats ser numera ut såhär; Websvar Text 3 Du har tackat nej till din plats. När svaret är behandlat kommer du inte att ha någon plats till gymnasiet. (in_text264) 4 Du har tackat nej till din plats. När svaret är behandlat kommer du inte att ha någon plats till gymnasiet. (in_text264) 3 Du har tackat Nej till din antagningsplats men du står kvar som reserv till högrehandsval. (in_text266) 4 Du har tackat Nej till din plats. Du har nu ingen antagningsplats till gymnasiet. (in_text265) 3 Du har tackat nej till din plats. När svaret är behandlat kommer du inte att ha någon plats till gymnasiet. (in_text264) 4 Du har tackat nej till din plats. När svaret är behandlat kommer du inte att ha någon plats till gymnasiet. (in_text264) 3 Du har tackat Nej till din antagningsplats men du står kvar som reserv till högrehandsval. (in_text266) 4 Du har tackat Nej till din plats. Du har nu ingen antagningsplats till gymnasiet. (in_text265) Sökande ser denna text med grön färg i under Antagningsstatus. Det går bra att göra ändringar i denna text som finns i customfilen. Det är systemansvarig som gör dessa ändringar via in_text xx som anges inom parantes. Antagen på valrang 1 När sökande är antagna på valrang 1 och de måste svara, så ser det ut på följande sätt; 30 (48)

31 Bekräfta; När Ok har valts så kommer följande att visas för den sökande; 31 (48)

32 Skriv ut ansökan; Svar på ansökan till gymnasiet Personuppgifter Besvarad: :07 Namn: Allenheim, Erika Personnummer: c/o-adress: Utdelningsadress: Långavägen 53 Postadress: NORREKA Folkbokförd i: Västereka (1214) Telefon, hem: Telefon, mobil: Nuvarande skola: Norrekaskolan (1287) Klass: 9A Dina val Val 1. Sökt program / Profil: BA, Bygg och anläggning / husrivning Önskemål om inriktning / Profil: Ort/Utb. anordnare: Önskemål om skola: BAMAL, Måleri Norreka Bastionsgymnasiet Mitt jmf. tal Lägsta jmf. tal 0 Val 2. Sökt program / Profil: Önskemål om inriktning / Profil: Ort/Utb. anordnare: Önskemål om skola: FT, Fordonsprogrammet Norreka Bastionsgymnasiet Du är antagen på ett högre rangordnat val. Du är inte reserv till detta val. Jag tackar JA Bygg och anläggning i Norreka Datum och sökandens namnteckning: Skicka in den underskrivna svarsblanketten till det antagningskansli som du tillhör. Högrehands antagen Om en sökande har svarat på sin slutliga antagning och kommer sedan in på ett högrehandsval så kommer sökandes status på webbansökan att ändras till S, Kvitterad för att de på nytt ska kunna svara på den nya antagsplatsen. 32 (48)

33 Antagen på valrang 2 eller lägre Följande svarsalternativ finns för de som är antagna på valrang 2 eller lägre; Se ovan vad som händer vid bekräfta. Information - när sökande har tackat nej till högrehandsval När en sökande har svarat att den är nöjd med sin plats eller tackar nej så kommer texten Du är inte reserv till detta val på de val som är högre upp. 33 (48)

34 Reservplats De sökande som endast är reserver kan nu svara via Dexter om de vill stå kvar eller tacka nej. För övrigt gäller samma hantering som det har varit innan. Status Antagningsperioden är slut När hela antagningen är över så kan man numera ställa om till statusen Antagningsperioden är slut. För att markera för sökande att nu är det slut för denna gång. Då visas denna text för sökande när de loggar in; Status Sommarval 34 (48)

35 Med denna status finns möjlighet att öppna upp ansökan för att göra sena sommarval via webben. Denna ligger helt separat och stör inte de befintliga valrader förrän den har blivit godkänd i Extens. För att detta ska vara möjligt krävs det att Slutligt antag är vald och sparad innan det går att markera Sommaröppna ansökan. När perioden är över så får Sommaröppna ansökan markeras bort. Då går det inte längre att ändra via webben. Det går endast EN gång att göra detta via webben. Har sökande bekräftat sin ansökan och vill göra fler ändringar så får det ske på det gamla sättet, via pappersformat. Antagninsstatus ändras till sommaröppna ansökan När denna är markerad så kommer sökande att se följande text och länk i sin Ansökan; När den sökande har klickat på länken Sommarändring så kommer följande dialogruta upp; 35 (48)

36 Väljer sökande att Ändra i sin ansökan så kommer alla nuvarande val att visas. Väljer den däremot att göra en ny så kommer det en helt ren sida. Har den sökande öppnat sin ansökan så ser den det genom följande text när den är inloggad på sina Ansökansida; I detta läge kan sökande fortfarande ändra i sin sommaransökan. Om den vill ångra sig så går det genom att använda Radera ansökan. Raderas ansökan så försvinner den också från Sommarvalsdialogen i Extens. Raderas ansökan så kommer det även att stå på Ansökansidan; Här är det möjligt att återigen lägga en ny sommaransökan När ansökan är bekräftad men ännu inte godkänd så ser det ut såhär på den nya Ansökansidan; På huvudsidan ser det ut som följer; 36 (48)

37 När ändringen är godkänd visas följande på Dexter för den sökande; Skulle ansökan avslås så kommer följande text att visas; Anm. När en sökande har bekräftat sitt sommarval i Dexter och det har blivit godkänt i Verktyg Intag Sommarval så sätts dessa datum i fliken Valradshistorik under Register Intag - Sökande Bekräftelsedatumet är det datum som sökande bekräftade sin nya ansökan. Det datum som finns i Godkännandedatum är det datum som sätts när ansökan blir godkänd i Extens. Detta datum lägger sig även i kolumnen Historikdatum. 37 (48)

38 Kapitel 3 Studie och yrkesvägledare 38 (48)

39 Syv Syv kan behandla och granska sina elever i Dexter. För denna roll finns följande funktionaliteter; Intag bas, Epostinställningar Intag bas, Granska ansökningar Intag bas, Behandla ansökningar Intag bas, Antagningsresultat Denna krävs för att Syv ska kunna skicka påminnelse till sina elever. Denna inställning är gemensam för alla Syvare på samma skola. Informationen som skrivs till respektive elever är dock personlig för varje Syv. Här ser man sina elever men kan inte göra något. Denna används när man ska kvittera ansökan, öppna upp för omval eller vill skicka en påminnelse till sina elever. Här kan man se var sina elever har kommit in efter slutantagningen. E-postinställningar Under menyn Behandla ansökningar kan Syv skicka en påminnelse till sina elever som har en e-postadress registrerad. Det som krävs är att Syv måste fylla i E-postinställningar som finns i menyn Min Dexter.!! tänk på att.. Finns det flera Syvare på samma skola så får de komma överens om vilken gemensam e-postadress, namn samt rubrik för e-posten som avsändaren ska ha. Granska ansökningar När denna länk väljs så kan Syv se hur eleverna har valt; 39 (48)

40 Vill man lista olika statusar så går dessa att kombinera. Vill man se både de som är öppna och bekräftade så kan man markera dessa två statusar samtidigt. Normalläge Klickar man på Välj så kommer följande information fram; 40 (48)

41 Utökad information När denna markeras så får man mer information om elevens ansökan till gymnasiet. Syv ser sina elevers behörighet När Syv är inne under granska ansökningar och väljer Visa utökad information så ser de numera sina elevers behörighetskriterier. Om de är obehöriga så visas antingen IMPRO eller IMYRK beroende på elevernas betyg. Denna visning följer slutbetygsdatumet. Fram till detta datum visas den preliminära betygkriterierna. När datumet har infallit så visas den slutlliga för årskurs 9 elever. Under fältet Obehörig kan Syv få Information om sökande är obehörig och i vilka ämnen (En, Ma eller Sv/Sva) Rapport som listar sökande och deras val Nu kan Syv få en lista på vilka val de sökande på den egna skolan har gjort. Syv klickar på Granska ansökningar och gör ett urval. Klicka sedan på den nya länken Välj alla som finns överst på listan. Ny sida visas nu med ansökningar och val för de sökande som motsvarar ditt urval. 41 (48)

42 Markera länken "Export till CSV" längst upp till höger med höger musknapp. Spara filen med Spara mål som. När filen är sparad öppnar man t.ex. Excel och väljer öppna. Följ importguiden för att få fälten i kolumnerna. Har ni valt vänster musknapp så öppnas ett nytt fönster/flik med datauppgifterna kommaseparerade. Högerklicka och välj "Visa källa/källkod". Spara som txt-fil. Importera denna fil till Excel via Data-Importera extern data. I textimportguiden, välj Avgränsade fält (steg 1) och Komma (steg 2) och slutför. Behandla ansökningar Under denna länk kan Syv kvittera ansökan, öppna den om man befinner sig i statusen Omval, enskilda sökande eller om man vill skicka en påminnelse till sina elever. 42 (48)

43 Visa återöppnade ansökningar Kvittera ansökningar När ansökningarna kommer in så kan Syv antingen kvittera en och en, eller Kvittera alla, genom att klicka på knappen Kvittera alla. Öppen Bekräftad Kvitterad Besvarad Svar verifierat Syv öppnad Återöppnad Omval Datum Visar att eleven inte har bekräftat sin ansökan. Eleven har stängt sin ansökan men det har ännu inte kommit en kvittens. Kvittensen är inne och Syv har behandlat den. Om man tillåter sökande att svara på sin slutliga plats via Dexter så ser man i denna kolumn om den sökande har besvarat slutbeskedet. När svaret är bearbetat i Extens så sätts denna kolumn. När antagsstatusen är satt till Omval, enskilda sökande så öppnas elevens ansökan genom att markera denna kolumn. Här syns det om en sökande har återöppnat sin ansökan under statusen Omval, samtliga sökande. Här syns det om sökande har öppnat sin ansökan och aktivt gjort något med sina valrader Här visas det datum och klockslag när ansökan bekräftades. Påminnelse Vill Syv skicka påminnelse till sina elever så klickar denne på knappen Påminnelse. Denna funktion kan endast användas till de elever som har en e-postadress registrerad på sig. När knappen har aktiverats så sker följande; När man har valt knappen Påminnelse så kommer man till nästa fönster. I detta fönster markerar man den eller de elever som ska få en påminnelse/meddelande i rutan för Påminnelse. 43 (48)

44 Välj knappen Skicka påminnelse. Nu kommer ett fönster upp där man skriver sin text. Finns det flera Syvare på samma skola så är denna text individuell för respektive Syv. Välj sedan Skicka. Nu kommer ett fönster upp där alla elever listas som var markerade för påminnelse. Uppgift om sökande har gjort omval Vill SYV se om sökande har öppnat sin ansökan och aktivt gjort något med sina valrader. Så klickar man på funktionen Behandla ansökningar. Nytt är rutan Visa omval (J/N). 44 (48)

45 Sökresultatet har kompletterats med fältet Omval. Visa Antagningsresultat Syv kan ta del av både preliminärt och slutligt val. För att det preliminära antagningsvisningen ska visas krävs det att antagningskanslierna tillåter Visa preliminär antagning. Visa antagningsresultat är en rättighet som får läggas på SYVrollen. Ska inte preliminär antagning visas så syns inte kolumnerna Prel.int. och Prel.int.skola. Sätter man markören över anskoden så syns studievägens namn i klartext. Detta gäller även för skolans enhet som visas i kolumnen Prel.int.skola då sökande är skolplacerade. Vid slutantagningen är det samma bild men då står det Slut.int. och Slut.int.skola på dessa kolumner 45 (48)

46 Preliminär antagning Ska den preliminära visningen visas för sökande så kommer det att se ut på följande sätt för Syv; Ska inte sökande få se sin preliminära antagning så ser inte Syv det heller. Då kommer kolumnerna Prel.int och Prel.int skola inte att innehålla något data. Utskrift av sökandes antagningsresultat Denna länk (sökandes personnummer) kan användas oavsett antagsstatus. Listan hämtar endast de kolumner som är synliga på denna sida. Har man valt att inte åskådliggöra sökandes antagningsresultat vid den preliminära antagningen så visas det inte heller i denna lista. Slutlig antagning Här kan Syv se hur det har gått för sina elever vid slutantagningen. 46 (48)

47 I sökresultat finns numera kolumnen Svar där de olika svarsalternativen visas. När inget svar är registrerad på sökande kommer det att visas "Inget svar". OBS! denna funktion gäller för svar som sökande lämnar i Dexter. 47 (48)

48 Support Support ges i obegränsad omfattning för av IST utbildad personal i Er organisation. Supporten är Er väg in i IST. Personalen i vår support vidtar i sin tur nödvändiga åtgärder/tar vid behov nödvändiga kontakter för att lösa Era problem. Vår support har öppet måndag-fredag, 8-12 samt Kontakta supporten via telefon, fax, e- post eller via vårt kundstöd. E-post Kundstöd support.se@ist.com ämnesrad: [Dexter antag] eller 48 (48)

2007-01-24 Rev 2011-03-17. Dexter Intag Sökande

2007-01-24 Rev 2011-03-17. Dexter Intag Sökande 2007-01-24 Rev 2011-03-17 Dexter Intag Sökande Inloggning För att sökande ska kunna logga in så krävs det ett användarnamn och lösenord. För sökande finns det följande funktionalitet; Min ansökan I denna

Läs mer

Handledning för att söka gymnasieutbildning i Dexter

Handledning för att söka gymnasieutbildning i Dexter Handledning för att söka gymnasieutbildning i Dexter www.orebro.se/gymnasieantagningen Gymnasieantagningens hemsida På Gymnasieantagningens hemsida www.orebro.se/gymnasieantagningen hittar du information

Läs mer

Så här gör du ditt gymnasieval

Så här gör du ditt gymnasieval Så här gör du ditt gymnasieval Länk till sökwebben finns på www.gymnasieantagningen.nu Inloggningssidan 1. Uppe till vänster på inloggningssidan har du två rullister, Så här gör du & Externa länkar. Du

Läs mer

Information till syvar inför antagningen 2016

Information till syvar inför antagningen 2016 Information till syvar inför antagningen 2016 Du kan alltid logga in med din syvinloggning förutom till exempel vid antagningskörningar då vi stänger webben. Tidsplanen för antagningsåret kommer du också

Läs mer

Så här gör du din gymnasieansökan på webben

Så här gör du din gymnasieansökan på webben Så här gör du din gymnasieansökan på webben 1 Inloggningssida gymnasiewebben.nykoping.se 1. Uppe till vänster på sidan har du två boxar ( Information & senaste nytt samt Statistik, FAQ & viktiga länkar

Läs mer

Information till SYV inför antagningen 2019

Information till SYV inför antagningen 2019 Information till SYV inför antagningen 2019 ÖVERGRIPANDE Du kan logga in med din SYV-inloggning under hela antagningsåret. Tidsplanen för antagningsåret finns på vår hemsida under fliken Skolpersonal/Antagningskansli.

Läs mer

Så här gör du din gymnasieansökan på webben

Så här gör du din gymnasieansökan på webben Så här gör du din gymnasieansökan på webben 1 Inloggningssida gymnasiewebben.nykoping.se 1. Uppe till vänster på sidan har du två boxar som kommer att följa med på alla sidor när du gör dina val. I dessa

Läs mer

Guide - Hur du läser och svarar på ditt slutliga antagningsbesked

Guide - Hur du läser och svarar på ditt slutliga antagningsbesked Guide - Hur du läser och svarar på ditt slutliga antagningsbesked Slutlig antagning Du ser ditt slutliga antagningsbesked via ansökningswebben. Du kommer till ansökningswebben genom att gå in på www.gymnasievalsjuhärad.se

Läs mer

Information till syvar inför antagningen 2018

Information till syvar inför antagningen 2018 Information till syvar inför antagningen 2018 Du kan alltid logga in med din syvinloggning förutom till exempel vid antagningskörningar då vi stänger webben. Tidsplanerna för antagningsåret finns på vår

Läs mer

Information till syvar inför antagningen 2017

Information till syvar inför antagningen 2017 Information till syvar inför antagningen 2017 Du kan alltid logga in med din syvinloggning förutom till exempel vid antagningskörningar då vi stänger webben. Tidsplanerna för antagningsåret finns på vår

Läs mer

Information till syvar inför antagningen 2019

Information till syvar inför antagningen 2019 Information till syvar inför antagningen 2019 December-Januari Nytt för i år! Slutligt antagningsbesked skickas inte ut med brev i juni. Eleverna från Västerbotten loggar in på sökwebben för att se och

Läs mer

Välkommen till DEXTER - antag. 1. Starta din webbläsare

Välkommen till DEXTER - antag. 1. Starta din webbläsare Välkommen till DEXTER - antag 1. Starta din webbläsare 2. Skriv följande adress i adressfältet: http://www.gymnasieregionen.se Här hittar du information om GYMNASIEREGION NORRA KALMAR LÄN. För att komma

Läs mer

Handbok för vårdnadshavare Dexter Värmdö Gymnasium... 1

Handbok för vårdnadshavare Dexter Värmdö Gymnasium... 1 Handbok för vårdnadshavare Dexter Värmdö Gymnasium Innehåll Handbok för vårdnadshavare Dexter Värmdö Gymnasium... 1 Innehåll... 1 Dexter elevadministrativt system på Värmdö gymnasium... 2 Om Dexter...

Läs mer

Handbok Extens EIapp Version 1.63 Våren 2015

Handbok Extens EIapp Version 1.63 Våren 2015 Handbok Extens EIapp Version 1.63 Våren 2015 1 Innehåll Innehåll... 2 Extens EIapp... 3 Förberedelse... 3 Installation... 3 Inloggning... 4 Exporter till mottagande gymnasieskola... 5 Export av antagna

Läs mer

Hantera dokument i arkivet

Hantera dokument i arkivet Hantera dokument i arkivet 2 Innehållsförteckning 1. SÖK EFTER DOKUMENT... 4 2. ÖPPNA ETT DOKUMENT... 5 3. BLÄDDRA MELLAN DOKUMENT... 6 4. STÄNG ETT ÖPPNAT DOKUMENT... 6 5. SPARA EN SÖKNING... 7 6. VÄLJ

Läs mer

Elevernas antagningsbesked vid slutantagningen fyrbodal.indra2.se

Elevernas antagningsbesked vid slutantagningen fyrbodal.indra2.se Elevernas antagningsbesked vid slutantagningen fyrbodal.indra2.se Indras startsida Längst ner på sidan visas tidslinjen över viktiga händelser och datum under antagningsåret. Logga in Logga in med ditt

Läs mer

Handbok för medborgare i Dexter Barnomsorg

Handbok för medborgare i Dexter Barnomsorg Handbok för medborgare i Dexter Barnomsorg Handbok för medborgare i Dexter (14) 2 Innehåll Inledning...4 Vem är medborgare?...4 Hur får jag mitt konto?...4 Hur loggar jag in?...4 Jag är inte bara mamma...4

Läs mer

Anteckningar från kurs i IST Analys 2010. Stefan Karlsson Hans Bergström

Anteckningar från kurs i IST Analys 2010. Stefan Karlsson Hans Bergström Anteckningar från kurs i IST Analys 2010 Stefan Karlsson Hans Bergström 10 Referenspunkter IST Analys är ett av några verktyg som GSL tillhandahåller kommuner och skolor så att dessa kan ta fram uppgifter

Läs mer

Betygsinmatning Grundskola Dexter Lärarmanual. IST AB

Betygsinmatning Grundskola Dexter Lärarmanual. IST AB Betygsinmatning Grundskola Dexter Lärarmanual 1 Innehåll BETYG... 3 Betygsgrupper... 3 Inmatning av betyg... 5 Fälten i betygsinmatningen... 5 Möjliga betyg - grundskola... 5 Möjliga betyg - grundsärskola...

Läs mer

Lathund Skola

Lathund Skola Lathund Skola 2019-08-30 1 Innehåll Logga in... 3 Behörighet... 3 Inloggning till systemet, Hypernet... 3 Glömt lösenord... 3 Uppdatera lösenordet... 3 Ändra lösenord... 4 Vyer anpassa det du vill se...

Läs mer

Uppgifterna är fördelade på fyra flikar: Sökande, Placerade, Reserverad plats och Ej

Uppgifterna är fördelade på fyra flikar: Sökande, Placerade, Reserverad plats och Ej 1 Placering 1.1 Allmänt om placeringsarbetet När skolvalet är stängt för föräldrarna ska placeringsarbetet påbörjas. Inget kommer att visas för vårdnadshavarna förrän publiceringsdatumet som sattes i inställningarna

Läs mer

Lathund Skola

Lathund Skola Lathund Skola 2018-07-11 1 Innehåll Logga in... 3 Behörighet... 3 Inloggning till systemet, Hypernet... 3 Glömt lösenord... 3 Uppdatera lösenordet... 3 Ändra lösenord... 4 Vyer anpassa det du vill se...

Läs mer

Minihandbok för skoladministratörer version 1.4

Minihandbok för skoladministratörer version 1.4 UEDB (UNGDOM OCH ELEVDATABASEN) Minihandbok för skoladministratörer version 1.4 Eva Rehnberg 2014-01-10 Innehåll Ny elev... 2 Inskrivning av ny elev folkbokförd i Stockholms län eller Håbo... 2 Elev med

Läs mer

qwertyuiopasdfghjklzxcvbnmq ertyuiopasdfghjklzxcvbnmqwer tyuiopasdfghjklzxcvbnmqwerty uiopasdfghjklzxcvbnmqwertyui opasdfghjklzxcvbnmqwertyuiop

qwertyuiopasdfghjklzxcvbnmq ertyuiopasdfghjklzxcvbnmqwer tyuiopasdfghjklzxcvbnmqwerty uiopasdfghjklzxcvbnmqwertyui opasdfghjklzxcvbnmqwertyuiop qwertyuiopasdfghjklzxcvbnmq wertyuiopasdfghjklzxcvbnmqw ertyuiopasdfghjklzxcvbnmqwer tyuiopasdfghjklzxcvbnmqwerty Handbok för registrering i UEDB av elever i kommunal gymnasieskola utanför länet uiopasdfghjklzxcvbnmqwertyui

Läs mer

Handbok för medborgare i Dexter

Handbok för medborgare i Dexter Handbok för medborgare i Dexter Version 2.0 för Dexter 3.9 Förkortad version gällande Alléskolan i VARA IT-stöd för morgondagens skola & förskola IST erbjuder skolledare, pedagoger, elever och vårdnadshavare

Läs mer

Så här gör du din gymnasieansökan på webben Läsåret 12/13

Så här gör du din gymnasieansökan på webben Läsåret 12/13 Så här gör du din gymnasieansökan på webben Läsåret 12/13 1 Inloggningssida http://intagning.nykoping.se 1. Högst upp till vänster har du två boxar som kommer att följa med på alla sidor när du gör dina

Läs mer

Handbok för medborgare i Dexter. Version 2.0 för Dexter 3.9 Anpassad för Lapplands Gymnasium 2014-01-02/MAEV

Handbok för medborgare i Dexter. Version 2.0 för Dexter 3.9 Anpassad för Lapplands Gymnasium 2014-01-02/MAEV Handbok för medborgare i Dexter Version 2.0 för Dexter 3.9 Anpassad för Lapplands Gymnasium 2014-01-02/MAEV Innehåll Inledning... 2 Vem är medborgare?... 2 Hur får jag mitt konto?... 2 Hur loggar jag in?...

Läs mer

Så här gör du ditt gymnasieval

Så här gör du ditt gymnasieval 2016-12-29 Så här gör du ditt gymnasieval Antagning Fyrbodal Box 305 451 18 Uddevalla Besöksadress: Museigatan 2 (Riverside) E-post: antagning@fyrbodal.se Tel: 0522-44 08 30, 44 08 50, 44 08 70 Innehållsförteckning

Läs mer

MANUAL NACKA24. För administratörer i grundskolan. Version 3 uppdaterad

MANUAL NACKA24. För administratörer i grundskolan. Version 3 uppdaterad MANUAL NACKA24 För administratörer i grundskolan Version 3 uppdaterad 2018-05-18 Innehållsförteckning 1 Användaruppgifter... 3 2 Elevens familjebild... 4 3 Elevöversikt... 5 4 Skicka e-post till vårdnadshavare...

Läs mer

Nyheter och ändringar Adelanet 4.8.0

Nyheter och ändringar Adelanet 4.8.0 Nyheter och ändringar Adelanet 4.8.0 Adelanet är nu uppdaterad för att kunna hantera hela flödet från ansökan till uppsägning av plats i barnomsorgen. Uppdaterad och förbättrad funktion på Arenan, ett

Läs mer

Lathund Skola

Lathund Skola Lathund Skola 2015-06-15 1 Innehåll Logga in... 3 Behörighet... 3 Inloggning till systemet, Hypernet... 3 Glömt lösenord... 3 Uppdatera lösenordet... 3 Ändra lösenord... 4 Vyer anpassa det du vill se...

Läs mer

Starta internet och sök fram kommunens hemsida: www.oxelosund.se och E- tjänst. Logga in med ditt användarnamn och lösenord i liknande ruta:

Starta internet och sök fram kommunens hemsida: www.oxelosund.se och E- tjänst. Logga in med ditt användarnamn och lösenord i liknande ruta: Innehållsförteckning Inledning 2 Vem är medborgare? 2 Hur får jag mitt konto? 2 Hur loggar jag in? 2 Jag vill byta mitt lösenord 3 Jag har glömt mina inloggningsuppgifter 3 Jag vill logga ut 4 Översikt

Läs mer

Innan den 17 februari går det ingen information till medborgare om avslag eller placering om eleven gjort ett skolval.

Innan den 17 februari går det ingen information till medborgare om avslag eller placering om eleven gjort ett skolval. 2015-02-05 1 Innehåll Info... 3 Skolval... 3 Inflytt/Byte... 3 Fritidsplaceringar... 3 Checklista - Arbetsgång... 3 Logga in... 4 Inloggning till systemet, Hypernet... 4 Ändra lösenord... 4 Utskrift sökande

Läs mer

Handbok i Dexter för vårdnadshavare i grundskolan

Handbok i Dexter för vårdnadshavare i grundskolan Handbok i Dexter för vårdnadshavare i grundskolan 2010-03-12 Eva Melander/Carina Molin Innehåll Vem är medborgare Hur loggar jag in Jag är inte bara mamma Jag har tappat bort mitt lösenord Jag vill byta

Läs mer

Minihandbok för skoladministratörer version 1.6

Minihandbok för skoladministratörer version 1.6 UEDB (UNGDOM OCH ELEVDATABASEN) Minihandbok för skoladministratörer version 1.6 Eva Rehnberg 2014-08-18 En utförligare handbok för administratörer finns att tillgå inloggad i UEDB. Den här handboken är

Läs mer

Ansökan om föreningsbidrag och kulturstöd via webben. Kundens ex. Gäller från

Ansökan om föreningsbidrag och kulturstöd via webben. Kundens ex. Gäller från Ansökan om föreningsbidrag och kulturstöd via webben Kundens ex Gäller från 2017-01-01 Innehåll Inledning... 2 Ansökan på webben... 2 Förutsättningar... 2 Logga in... 2 Ansökan... 3 Felmeddelanden... 4

Läs mer

Handbok för Dexter barnomsorg på webben KINDA KOMMUN

Handbok för Dexter barnomsorg på webben KINDA KOMMUN Handbok för Dexter barnomsorg på webben KINDA KOMMUN Håll Ctrl-tangenten nere och peka på det du söker så kommer du till den sidan informationen finns på. Innehållsförteckning Nu hanterar du/ni all barnomsorg

Läs mer

Så här gör du din gymnasieansökan på webben

Så här gör du din gymnasieansökan på webben Så här gör du din gymnasieansökan på webben 1 Inloggningssida gymnasiewebben.nykoping.se 1. Uppe till vänster på sidan har du två boxar ( Information & senaste nytt samt Statistik, FAQ & viktiga länkar

Läs mer

Innan den 21 februari går det ingen information till invånare om avslag eller placering om eleven gjort ett skolval.

Innan den 21 februari går det ingen information till invånare om avslag eller placering om eleven gjort ett skolval. 2019-02-08 1 Innehåll Info... 3 Skolval... 3 Inflytt/Byte... 3 Fritidsplaceringar... 3 Att hantera under skolvalsperioden... 3 Checklista Arbetsgång placeringsperioden... 3 Logga in... 5 Inloggning till

Läs mer

Uppdaterad 2010-05-11. Lathund Synpunkten för handläggare och ansvarig chef

Uppdaterad 2010-05-11. Lathund Synpunkten för handläggare och ansvarig chef Uppdaterad 2010-05-11 Lathund Synpunkten för handläggare och ansvarig chef 1 Innehållsförteckning Handläggarens roll och ansvarsuppgifter... 3 Närmaste chefs roll och ansvarsuppgifter... 3 Praktisk handläggning

Läs mer

Innehållsförteckning. Att skapa elevkön Att arbeta med elevkön Ändra ködatum Vanliga frågor från vårdnadshavare...

Innehållsförteckning. Att skapa elevkön Att arbeta med elevkön Ändra ködatum Vanliga frågor från vårdnadshavare... Elevkö 2014-02-05 Innehållsförteckning Att skapa elevkön... 3 Att arbeta med elevkön... 5 Ändra ködatum... 9 Vanliga frågor från vårdnadshavare... 10 2 Att skapa elevkön 1. Innan arbetet med elevkön påbörjas

Läs mer

Ladok utbildning 1 (6) Skapa Datafil

Ladok utbildning 1 (6) Skapa Datafil Ladok utbildning 1 (6) SKAPA DATAFIL I flera av Ladoks utdatafunktioner kan man spara uppgifter genom att skapa en datafil. Filen sparas och kan sedan öppnas i t ex Excel. För att kunna spara ner filer

Läs mer

IST Analys Antag. Handbok. IST Sverige AB, Ingelstadsvägen 9, Växjö E-post: Telefon:

IST Analys Antag. Handbok. IST Sverige AB, Ingelstadsvägen 9, Växjö E-post: Telefon: IST Analys Antag Handbok 2 Denna handbok presenterar en genomgång av flikar och vyer i IST Analys Antag. Innehållsförteckning Generellt... 4 Flikar... 4 Inbyggd hjälp... 4 Objekt... 4 Urvalslista... 5

Läs mer

Handbok kundwebb för kunder Innehållsförteckning

Handbok kundwebb för kunder Innehållsförteckning Handbok kundwebb för kunder Innehållsförteckning Handbok kundwebb för kunder... 1 Översikt... 2 Logga in... 2 Ditt ärende... 3 Hur använder du kundwebben... 3 informationsfältet... 4 Arbetsfältet... 4

Läs mer

Hantera dokument i inkorgen

Hantera dokument i inkorgen Hantera dokument i inkorgen 2 Innehållsförteckning 1. ÖPPNA ETT DOKUMENT... 3 2. BLÄDDRA MELLAN DOKUMENT... 4 3. STÄNG ETT ÖPPNAT DOKUMENT... 5 4. I FLIKEN INFORMATION... 5 5. I FLIKEN KONTERINGAR... 6

Läs mer

Sista ansökningsdag 1 februari!

Sista ansökningsdag 1 februari! Hjälp till ansökan via webben! Gymnasieskolan Läsåret 2007/2008 Sista ansökningsdag 1 februari! Allmänt Överst till vänster på samtliga sidor finns två boxar, Information & Hjälp och Gymnasieskolor & Utbildningar.

Läs mer

Manual för publicering och administration av gruppaktiviteter inom Landsbygdsprogrammet, uppdaterad 2009-09-28

Manual för publicering och administration av gruppaktiviteter inom Landsbygdsprogrammet, uppdaterad 2009-09-28 1 (12) Manual för publicering och administration av gruppaktiviteter inom Landsbygdsprogrammet, uppdaterad 2009-09-28 Denna manual innehåller instruktioner för gruppaktiviteter inom Landsbygdsprogrammet.

Läs mer

Healthcare & Welfare Version 1.0 Welfare Nordic 2011-12-16 Education Sida 1/7

Healthcare & Welfare Version 1.0 Welfare Nordic 2011-12-16 Education Sida 1/7 Education Sida 1/7 Till Användare av Procapita Gymnasieantagning Driftsansvarig Produktinformation Procapita Gymnasieantagning, version 9.1 Denna produktinformation presenterar nyheter och förändringar

Läs mer

Visma Proceedo Version 8.15 2014-05-12. Visma Proceedo Användarhandbok Lokala administratör Administrera

Visma Proceedo Version 8.15 2014-05-12. Visma Proceedo Användarhandbok Lokala administratör Administrera Visma Proceedo Version 8.5 204-05-2 Visma Proceedo Användarhandbok Lokala administratör Administrera. Innehållsförteckning SNABBGUIDE... 3 2 INLOGGNING... 5 3 STARTSIDA... 8 4 INKÖP... 9 4. Allmänt Inköp...

Läs mer

en stor bokstav och en siffra. Lösenordet får inte innehålla några tecken (!,,#,%,&)

en stor bokstav och en siffra. Lösenordet får inte innehålla några tecken (!,,#,%,&) Gå in på www.lernia.se Klicka på rubriken Registrera CV 1. Fyll i dina användaruppgifter. - Skriv in din e-postadress, glöm inte att upprepa e-postadressen - Skriv in ett önskat lösenord och upprepa detta.

Läs mer

Läsa dokument/information i advantum

Läsa dokument/information i advantum Läsa dokument/information i advantum Förhandsgranskning Välj vilken funktion du vill ha på fönstret genom att klicka på knappen i fönstrets övre högra hörn. Intryckt knapp = du granskar varje dokument

Läs mer

Så här gör du ditt gymnasieval

Så här gör du ditt gymnasieval Uppdaterad: 2015-12-09 Så här gör du ditt gymnasieval Antagning Fyrbodal Box 305 451 18 Uddevalla Besöksadress: Museigatan 2 (Riverside) E-post: antagning@fyrbodal.se Tel: 0522-44 08 30, 44 08 50, 44 08

Läs mer

Lathund Fritidshem 2014-10-03

Lathund Fritidshem 2014-10-03 Lathund Fritidshem 2014-10-03 1 Innehåll Logga in... 3 Behörighet... 3 Inloggning till systemet, Hypernet... 3 Glömt lösenord... 3 Uppdatera lösenordet... 3 Vyer anpassa det du vill se... 4 Kolumner...

Läs mer

IT-system. BUP Användarmanual

IT-system. BUP Användarmanual IT-system Användarmanual Innehållsförteckning 1. Att komma igång med... 1 1.1 Installera... 1 1.1.1 Byt databas... 1 1.1.2 Behörighet att byta databas... 2 1.2 Logga in... 3 1.2 Inloggad... 3 1.3 Logga

Läs mer

Användarmanual för personal AdelaNet

Användarmanual för personal AdelaNet Användarmanual för personal AdelaNet Schema... 2 Färgförklaring... 2 Registrera frånvaro... 2 Blev det fel?... 3 Ångra klarmarkering... 4 Inställd lektion... 4 Betygshantering grundskola... 5 Nationella

Läs mer

Beställning till Diakrit

Beställning till Diakrit Februari 2010 Capitex AB Kalmar (huvudkontor): Box 751 Svensknabbevägen 30 391 27 Kalmar Tel vxl 0480-44 74 00 Fax 0480-44 74 01 Stockholm: Gustavslundsvägen 30 167 51 Bromma Tel 08-720 36 50 Fax 08-720

Läs mer

STADSBYGGNADSFÖRVALTNINGEN. Aktivitetsstöd. Behörigheten Ledare. Datum: Version 2. Sidan 1 (17)

STADSBYGGNADSFÖRVALTNINGEN. Aktivitetsstöd. Behörigheten Ledare. Datum: Version 2. Sidan 1 (17) Aktivitetsstöd Behörigheten Ledare Datum: 2015-09-22 Version 2 Sidan 1 (17) Innehållsförteckning 1. Ledare... 3 1.1 Användare - Webbadress till Aktivitetsstöd... 3 1.2 Användare - Inloggning och glömt

Läs mer

Dexter. Grundfunktioner. Handledning för lärare 2006-10-05/BR

Dexter. Grundfunktioner. Handledning för lärare 2006-10-05/BR Dexter Grundfunktioner Handledning för lärare 2006-10-05/BR IST, International Software Trading, Arabygatan 82, 352 46 VÄXJÖ, 0470-70 71 00, www.ist.biz Inloggning i Dexter Vi skall nu följa Karin Kronkvist,

Läs mer

MITT GYMNASIEVAL. Nu är det dags att söka till gymnasiet och du som är folkbokförd i Göteborgsregionen kan själv göra ditt gymnasieval på webben.

MITT GYMNASIEVAL. Nu är det dags att söka till gymnasiet och du som är folkbokförd i Göteborgsregionen kan själv göra ditt gymnasieval på webben. MITT GYMNASIEVAL Hej Nu är det dags att söka till gymnasiet och du som är folkbokförd i Göteborgsregionen kan själv göra ditt gymnasieval på webben. På ansökningswebben www.indra2.se hittar du information

Läs mer

Minihandbok för skoladministratörer version 1.7

Minihandbok för skoladministratörer version 1.7 UEDB (UNGDOM OCH ELEVDATABASEN) Minihandbok för skoladministratörer version 1.7 Eva Rehnberg 2015-02-02 En utförligare handbok för administratörer finns att tillgå inloggad i UEDB. Den här handboken är

Läs mer

Minihandbok version 1.0 Analysverktyget i UEDB för att se elevplaceringar i gymnasieskolan

Minihandbok version 1.0 Analysverktyget i UEDB för att se elevplaceringar i gymnasieskolan 20131004 Minihandbok version 1.0 Analysverktyget i UEDB för att se elevplaceringar i gymnasieskolan 1 Innehållsförteckning Inledning... 3 Behörighet... 3 Överblick över analysen... 4 Inbyggd hjälp... 4

Läs mer

Dok nr SOF/AV-13:054,Ver I Treserva Genomfo randewebb. 1 Inloggning... 2 1.1 Växla användare... 3 2 Skrivbordet... 4

Dok nr SOF/AV-13:054,Ver I Treserva Genomfo randewebb. 1 Inloggning... 2 1.1 Växla användare... 3 2 Skrivbordet... 4 Treserva Genomfo randewebb Innehåll 1 Inloggning... 2 1.1 Växla användare... 3 2 Skrivbordet... 4 3 Sök... 5 4 Meddelanden... 6 5 Nya uppdrag läsa/kvittera uppdrag... 9 6 Vårdplaner... 10 6.1 Läsa vårdplan...

Läs mer

Så här gör du ditt gymnasieval

Så här gör du ditt gymnasieval Så här gör du ditt gymnasieval Nu är det dags att söka till gymnasiet! Du som är folkbokförd i Fyrbodals antagningsområde kan själv göra ditt gymnasieval på webben. På ansökningswebben (Indra) fyrbodal.indra2.se

Läs mer

Handbok Regional IKE Ekonom friskola Version 2.0 2015-10-05

Handbok Regional IKE Ekonom friskola Version 2.0 2015-10-05 Handbok Regional IKE Ekonom friskola Version 2.0 2015-10-05 1 Innehållsförteckning Innehåll Allmän funktionalitet... 4 Roller... 4 Filter... 4 Kolumner... 5 Sortering... 5 Profiler... 6 Exportera... 6

Läs mer

Lathund Fritidshem

Lathund Fritidshem Lathund Fritidshem 2018-07-11 1 Innehåll Logga in... 3 Behörighet... 3 Inloggning till systemet, Hypernet... 3 Glömt lösenord... 3 Uppdatera lösenordet... 3 Vyer anpassa det du vill se... 4 Kolumner...

Läs mer

Aktivitetsstöd Importfunktion

Aktivitetsstöd Importfunktion Utbildningsmaterial Aktivitetsstöd Importfunktion Sidan 1 (20) Datum: 2011-10-05 Version 1.2 Innehållsförteckning 1. Inledning... 3 2. Importera en fil med medlemmar i Aktivitetsstöd... 4 3. Lägga till

Läs mer

Identity Manager. Användarhandbok. Identity Manager. Behörighetsverktyg för Mina tjänster

Identity Manager. Användarhandbok. Identity Manager. Behörighetsverktyg för Mina tjänster Identity Manager Användarhandbok Identity Manager Behörighetsverktyg för Mina tjänster April 2017 1 VAD ÄR IDENTITY MANAGER?... 2 1.1 VAD SKA BEHÖRIGHETSADMINISTRATÖREN GÖRA I IDENTITY MANAGER?... 2 1.2

Läs mer

Botkyrka kommuns system för lokalbokning föreningsbidrag förenings- och anläggningsregister

Botkyrka kommuns system för lokalbokning föreningsbidrag förenings- och anläggningsregister l a u n a m r a d n anvä o g k o o b r e t in Botkyrka kommuns system för lokalbokning föreningsbidrag förenings- och anläggningsregister 1 Sök ledig tid utan registrerad användare... 2 2 Sök ledig tid

Läs mer

Säljarens sida Användarhandledning

Säljarens sida Användarhandledning December 2009 Capitex AB Kalmar (huvudkontor): Box 751 Svensknabbevägen 30 391 27 Kalmar Tel vxl 0480-44 74 00 Fax 0480-44 74 01 Stockholm: Gustavslundsvägen 30 167 51 Bromma Tel 08-720 36 50 Fax 08-720

Läs mer

Handbok för medborgare i Dexter. Version 2.0 för Dexter 3.9

Handbok för medborgare i Dexter. Version 2.0 för Dexter 3.9 Handbok för medborgare i Dexter Version 2.0 för Dexter 3.9 IT-stöd för morgondagens skola & förskola IST erbjuder skolledare, pedagoger, elever och vårdnadshavare IT-stöd som matchar omvärldens nivåer.

Läs mer

Manual Interbook Bygdegårdar

Manual Interbook Bygdegårdar Manual Interbook Bygdegårdar Bidrag och föreningsuppgifter Datum: 2013 01 23 Version 1.0 Sidan 1 (10) Innehållsförteckning 1. Inledning... 3 1. 1 Föreningsregistret... 3 1.2 Kontaktpersoner... 3 1.3 Huvudanvändare

Läs mer

Lathund Förskola och annan pedagogisk omsorg 2014-10-03

Lathund Förskola och annan pedagogisk omsorg 2014-10-03 Lathund Förskola och annan pedagogisk omsorg 2014-10-03 1 Innehåll Logga in... 3 Behörighet... 3 Inloggning till systemet, Hypernet... 3 Glömt lösenord... 3 Uppdatera lösenordet... 3 Vyer anpassa det du

Läs mer

GPDR personuppgifter i Artologik EZbooking

GPDR personuppgifter i Artologik EZbooking GPDR personuppgifter i Artologik EZbooking Läs mer www.artologik.com/se/ezbooking.aspx Kontakta oss www.artologik.com/se/kontakt.aspx Table of content GDPR personuppgifter I Artologik EZbooking... 3 Vilken

Läs mer

Nacka24 - Lathund. för skolans arbete, under året, med administration av grundskoleelever. Utdrag ur IST Handbok Hypernet Inflytt/Byte

Nacka24 - Lathund. för skolans arbete, under året, med administration av grundskoleelever. Utdrag ur IST Handbok Hypernet Inflytt/Byte Nacka24 - Lathund för skolans arbete, under året, med administration av grundskoleelever Utdrag ur IST Handbok Hypernet Inflytt/Byte Innehåll Inloggning... 3 Hantera Inflytt/byte - se sökande... 3 Direktplacering...

Läs mer

Tidsplan för antagningsprocessen 2019

Tidsplan för antagningsprocessen 2019 Tidsplan för antagningsprocessen 2019 December 6 dec Sista datum för skriftligt godkännande av utbud och antal platser, men helst tidigare om det går. Skickas till GA av gymnasiechef eller motsvarande.

Läs mer

FIRSTCLASS. Innehåll:

FIRSTCLASS. Innehåll: FIRSTCLASS Innehåll: Hämta klient...2 Installera klient...2 Konfigurera klient...2 Koppla upp...3 Skrivbordet...3 Mailbox...3 Presentation...3 Skapa ett nytt meddelande...4 Söka mottagare för nytt meddelande...4

Läs mer

Användarhandledning DORUM

Användarhandledning DORUM Demografiska databasen Sid 1 (19) Användarhandledning DORUM Datum: 2012-09-19 Version: 1.0 Projektledare: Carin Hedlund, Mattias Sandström Innehållsförteckning Åtkomst 3 Ej inloggad 3 Inloggning 7 Dorums

Läs mer

Handbok för vårdnadshavare i Familjeportalen

Handbok för vårdnadshavare i Familjeportalen Handbok för vårdnadshavare i Familjeportalen Jag vill ansöka om ett konto I Familjeportalen (https://familjeportalen.landskrona.se) finns möjligheten att ansöka om ett konto. Under Kontohantering Ansök

Läs mer

Beställning till Husfoto. Handledning

Beställning till Husfoto. Handledning Beställning till Husfoto Handledning Datum: 13 mars 2012 Innehåll Inställningar... 2 Så här gör du en beställning... 4 Så här hämtar du materialet... 7 Hur sparas filerna?... 8 Support...11 Kortkommandon

Läs mer

Lathund Projektledare Jönköpingsprojektplats

Lathund Projektledare Jönköpingsprojektplats Lathund Projektledare Jönköpingsprojektplats Linda Höglund Pulsen Application AB 1 Innehållsförteckning Logga in på projektkontoret... 3 Startsida Projektkontoret... 4 Funktioner på projektkontorets startsida...

Läs mer

Utskick till kunder. Vitec Mäklarsystem

Utskick till kunder. Vitec Mäklarsystem Utskick till kunder Vitec Mäklarsystem Innehållsförteckning 1. Inledning... 2 2. Urval... 2 3. Skapa etiketter med adresser... 4 4. Utskick med e-post... 5 5. Utskick med e-post och bifogade filer... 6

Läs mer

Sysadmin Dexter P&B och O&U v2.4.x Användarmanual för systemadministratör i Dexter

Sysadmin Dexter P&B och O&U v2.4.x Användarmanual för systemadministratör i Dexter Sysadmin Dexter P&B och O&U v2.4.x Användarmanual för systemadministratör i Dexter 1 1 Innehållsförteckning 2 Användargrupper... 3 2.1 Se och ändra befintliga användargrupper... 3 2.2 Rättigheter till

Läs mer

Manual Söka ledig tjänst Landstinget i Östergötland. Senast reviderad 2012-03-02

Manual Söka ledig tjänst Landstinget i Östergötland. Senast reviderad 2012-03-02 Manual Söka ledig tjänst Landstinget i Östergötland Senast reviderad 2012-03-02 Sök en specifik tjänst... 3 Första gången du registrerar en ansökan... 4 Vill ansöka och har redan ett användarkonto... 5

Läs mer

Weblogin Innehåll Startsida Språkinställning Efter inloggningen Ändra egna data - Personuppgifter Ändra egna data - Inställningar Ändra egna data - Ange lösenordsfråga Ändra lösenord Lösenordet har ändrats

Läs mer

Manual. It s learning. Målgruppen: externa utförare inom Vård och Omsorg

Manual. It s learning. Målgruppen: externa utförare inom Vård och Omsorg Manual It s learning Målgruppen: externa utförare inom Vård och Omsorg Rekommenderade webbläsare: Internet Explorer, aktuella versioner (PC) Safari (ipad, Mac) Örebro kommun 20150911 v 1.1 orebro.se 2

Läs mer

Manual för medborgarkonto i Dexter

Manual för medborgarkonto i Dexter Manual för medborgarkonto i Dexter för dig som har barn i Malmö stads gymnasieskolor Foto: Colourbox.com 1 Vad är Dexter? Dexter är i första hand ett systemstöd för lärare, elever och vårdnadshavare. I

Läs mer

Gymnasieskola Användarhandbok

Gymnasieskola Användarhandbok Gymnasieskola Användarhandbok för rapportering i tjänsten Studietider och utbildningar Maj 2012 1 VAD ÄR STUDIETIDER OCH UTBILDNINGAR I MINA TJÄNSTER?... 2 2 LOGGA IN OCH BÖRJA RAPPORTERA I TJÄNSTEN STUDIETIDER

Läs mer

Lathund utbildarwebben

Lathund utbildarwebben Handledning 1 (13) Upprättad av Konrad Asterbäck Sjö- och luftfartsavdelningen Bemannings- och behörighetsenheten Sektionen för sjöpersonal Till utbildningssamordnare Handledning 2 (13) shistorik Beskrivning

Läs mer

Handbok för medborgare i Dexter. Version 2.0 för Dexter 3.9

Handbok för medborgare i Dexter. Version 2.0 för Dexter 3.9 Handbok för medborgare i Dexter Version 2.0 för Dexter 3.9 IT-stöd för morgondagens skola & förskola IST erbjuder skolledare, pedagoger, elever och vårdnadshavare IT-stöd som matchar omvärldens nivåer.

Läs mer

Aktivitetsstöd Behörighet - Ledare

Aktivitetsstöd Behörighet - Ledare Aktivitetsstöd Behörighet - Ledare 1 Innehållsförteckning 1 Ledare... 3 1.1 Användare - Webbadress till Aktivitetsstöd... 3 1.2 Användare - Inloggning och glömt lösenord... 3 1.3 Användare - Låst lösenord...

Läs mer

Aktivitetsstöd Närvarorapportering. Ansvarig i Föreningen

Aktivitetsstöd Närvarorapportering. Ansvarig i Föreningen Aktivitetsstöd Närvarorapportering Ansvarig i Föreningen 2 (27) Datum 2013-09-26 Innehållsförteckning 1. Ansvarig i föreningen/föreningsadministratör... 3 1.1 Internetadress... 3 1.2 Inloggning och glömt

Läs mer

Vallokalssystemet Period 2

Vallokalssystemet Period 2 Vallokalssystemet Period 2 Instruktion till valnämnd Registrering av vallokaler och särskilda röstmottagningsställen på valdagen KYRKOKANSLIET POSTADRESS: 751 70 Uppsala BESÖKSADRESS: Sysslomansgatan 4

Läs mer

Användarmanual för rapportering av förflyttningar av grisar, får eller getter via Internet

Användarmanual för rapportering av förflyttningar av grisar, får eller getter via Internet Användarmanual för rapportering av förflyttningar av grisar, får eller getter via Internet April 2008 Innehållsförteckning 1 Webbplats... 1 1.1 Hem.... 3 1.2 Fördelar med rapportering via Internet... 3

Läs mer

Handbok IST Kundcenter

Handbok IST Kundcenter Handbok IST Kundcenter http://support.ist.com/se Uppdaterad: 2015-03-24/MÅ IST Sverige AB Växjö Arabygatan 82 Stockholm Arenavägen 27, 6 tr Info.se@ist.com 352 46 Växjö 121 77 Johanneshov www.ist.com Tel:

Läs mer

EVALD manual. Evald version 2 2014-05-02

EVALD manual. Evald version 2 2014-05-02 EVALD manual Evald version 2 2014-05-02 Innehåll KURSVÄRDERING PÅ ENGELSKA... 1 Egna frågor på engelska...1 Sammanställning på engelska...1 KURSVÄRDERING GENERELLT... 2 Skapa kursvärdering...2 Ändra öppnings/stängningsdatum...5

Läs mer

Hemsidan här kan du bl a söka annan lägenhet och göra felanmälan direkt på hemsidan www.partillebo.se

Hemsidan här kan du bl a söka annan lägenhet och göra felanmälan direkt på hemsidan www.partillebo.se Viktig info! Spara denna manual Hemsidan här kan du bl a söka annan lägenhet och göra felanmälan direkt på hemsidan www.partillebo.se För våra hyresgäster Så här kommer du in på Mina sidor Denna manual

Läs mer

Ansökan till Yrkes-sfi i Skåne EN INTRODUKTION TILL PANELEN

Ansökan till Yrkes-sfi i Skåne EN INTRODUKTION TILL PANELEN 2017 Ansökan till Yrkes-sfi i Skåne EN INTRODUKTION TILL PANELEN Innehållsförteckning ANSÖKAN... 2 BEKRÄFTELSE... 3 PANELEN... 4 INLOGGNING... 4 STARTSIDAN... 5 BYTA BEHÖRIGHET ( ROLL )... 5 MIN PROFIL...

Läs mer

Manual Interbook. Datum: 2013 01 24 Version 1.3 Sidan 1 (14)

Manual Interbook. Datum: 2013 01 24 Version 1.3 Sidan 1 (14) Manual Interbook Datum: 2013 01 24 Version 1.3 Sidan 1 (14) Innehållsförteckning 1. Inledning... 3 1. 1 Föreningsregistret... 3 1.2 Kontaktpersoner... 3 1.3 Huvudanvändare och underanvändare... 3 2. Hitta

Läs mer