Information till syvar inför antagningen 2017

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Information till syvar inför antagningen 2017"

Transkript

1 Information till syvar inför antagningen 2017 Du kan alltid logga in med din syvinloggning förutom till exempel vid antagningskörningar då vi stänger webben. Tidsplanerna för antagningsåret finns på vår hemsida under fliken Samverka/Mest för skolpersonal. December-Januari Lösenord för niorna skickas via mejl till ansvarig syv för respektive grundskola så snart GA har fått betygsfilerna med elevuppgifter från skolan. Lösenord för gymnasieelever dvs. omsökare och IM-elever beställs via mejl till vår gemensamma epostadress: Ange namn, personnummer, telefon- och mobilnummer, klass och skolenhetskod. OBS! Poängtera att alla elever ska spara lösenordet ända tills de börjar på gymnasiet. De kan till exempel lägga in det i mobilen. Eleverna bör också lägga in mejladress, mobilnummer och även ett alternativt mobilnummer i webbansökan, så att de lättare går att få tag på under reservantagningen i augusti. Glömt lösenord. Om eleven skrev in sin mejladress när ansökan gjordes på webben, kan han/hon få sitt lösenord skickat till den adressen. Länk för beställning av glömt lösenord finns på sökwebben. Ordinarie valperiod 11 januari-13 februari. Alla elever ska söka. OBS! Elever med val utanför länet ska i dropplistorna ange studieväg och skolenhet. (Vet man inte vilken det är, så välj bara en på rätt skola.) 13 februari Särskilda skäl för att tas emot i första hand skickas med post, GA tillhanda.

2 OBS! Länk till sökhjälp för studievägskoder finns på sökwebben. ( Du kan även leta på Sök fram den kommun du vill söka till så får du fram en länk till hemsida för gymnasieval. Där finns ofta en förteckning över vilka utbildningar som finns och vilken skola de finns på. Eleven ska ange kommun, studieväg och skolenhet på kvittenssidan i webbansökan. Det är jätteviktigt att eleven gör det här noggrant så att antagningskansliet i den sökta kommunen förstår vilken utbildning det gäller. Mellan ordinarie period och omvalsperiod 13 mar Frikvotsblanketter (en per val) skickas med post. Komplett ansökan med bilagor ska vara hos GA. Tips när frikvotsansökan ska skickas: Om eleven har två val till två olika huvudmän (huvudman=friskola eller kommun). Gör två upplagor av bilagorna Om eleven har två val till samma huvudman. Gör en upplaga av bilagorna Häfta inte ihop med häftklammer. Använd gem eller plastfickor. Det underlättar kopieringen enormt. Skicka inte ansökan och bilagor var för sig. Inte heller ansökan helt utan bilagor. Efter valperioden bockar syv av att kvittensen stämmer med versionen på webben. Det gör man genom att logga in på webben och kontrollera att versionsnumret på webben och kvittensen är detsamma. Bocka av i rutan OK! på webben och klicka på spara markeringar. Behåll den senaste påskrivna kvittensen. 6 apr Program som inte startar. Gymnasieskolan ska senast meddela GA vilka program som inte kommer att starta. Skolan meddelar de berörda eleverna före omvalsperioden. Eleverna ska ta bort dessa program ur sin ansökan under omvalsperioden. Obehöriga elever. Är man inte behörig till sökt program så blir man inte preliminärt antagen. Eleven bör tänka igenom sina val inför omvalsperioden och välja minst två program den troligast kommer att vara behörig till på vårterminsbetygen.

3 Preliminär antagning görs i mitten av april. IM-elever och omsökare har bara vårterminsbetyg i systemet från föregående år och prövas på det i preliminärantagningen, övriga prövas på sitt höstterminsbetyg. Eleverna kan logga in på sökwebben och se det preliminära antagningsbeskedet när omvalsperioden öppnar. Meritvärden för program visas i statistik på sökwebben. Ett vanligt missförstånd är att föräldrar och elever tror att de är antagna till programmet, då de sett det preliminära antagningsbeskedet. Tänk på att informera om att preliminärantagningen bara är en testomgång och ingen elev har fått någon plats. Det är deras vårterminsbetyg som avgör den slutliga antagningen. Omvalsperiod fram till slutantagning 12 april Omvalsperioden öppnar. Eleverna kan nu även se sitt preliminära antagningsbesked. 4 maj Omvalsperioden stänger. Sista dag för: Särskilda skäl med bilagor skickas med post och ska vara hos GA. Engelska dispens. Ansökan med bedömningsunderlag ska vara hos GA. Blankett för det läggs ut på syvsidan ett par veckor före omvalsperioden. Nya frikvotsansökningar med bilagor ska vara hos GA. De enstaka pappersansökningar som eventuellt inkommer efter sista ansökningsdag är sena ansökningar och hamnar därför sist i kön och behandlas endast i mån av plats. Sena ansökningar eller ändringar av ansökan, där eleven har väldigt speciella skäl kan komma att betraktas som inkommen i tid efter prövning i styrelsen för varje utbildning som eleven sökt till. Kontakta GA så förklarar vi hur det går till.

4 Efter valperioden bockar syv av att kvittensen stämmer och kollar att externa val är rätt kodade. Sortera kvittenserna efter personnummer per skola eller efter klasslistan på syvsidan om du vill. Skriv i så fall ut den och sätt framför varje klass så att GA lätt kan hitta rätt kvittens vid till exempel överklagan av mottagandebeslut. De sorterade kvittenserna skickas till GA i samband med skolavslutningen. Skicka inget annat tillsammans med kvittenserna. OBS! Endast kvittenssidan med underskriften behövs. Skicka bara den, inte sidan två. Det gör att allt tar mindre än halva platsen. Häftklammer tar också plats. Vi har begränsat arkivutrymme. Slutantagning görs i slutet av juni. Under tiden kan inte elever logga in. Eleven kan logga in på sökwebben när antagningen är klar, och svara på sitt antagningsbesked. Besked skickas även med A-post till varje sökande som blivit reserv eller antagen. Under sommaren Svar på vanliga frågor finns tillgängliga på sökwebben under sommaren. Informera elever och föräldrar om att ingenting händer mellan slutantagning och sista svarsdatum. Alla elever måste få tid att tänka igenom sitt val och svara i lugn och ro. Alla elever ska svara på antagningsbeskedet via webben. Även de som har kommit in på sitt förstahandsval. Lösenordet och sista svarsdatum står på antagningsbeskedet. När de svarat via webben kan de själva se att svaret är registrerat. Om eleverna vill ändra webbsvaret kan de logga in och skriva ut ett svarskort som skickas till GA med post. OBS! En elev kan aldrig uppehålla två platser. Alla svar gäller val i Västerbotten, har eleven val till andra kanslier måste de svara direkt till dem. Man kan aldrig få tillbaka ett lägre val om man kommit in på ett högre. Enda sättet är att söka till lediga platser i augusti.

5 Om en elev har kommit in på val 2 eller lägre och är nöjd med det måste eleven svara att den inte vill stå kvar som reserv. Annars kan eleven komma in på ett högre val i den första reservantagningen och därmed förlora sin tidigare plats. Svarskoder 1 Jag tackar JA till erbjuden plats och vill stå kvar som reserv (Eleven prövas på högre val i maskinella reservkörningen och tappar automatiskt den plats de hade innan.) 2 Jag tackar JA till erbjuden plats och vill INTE stå kvar som reserv (Eleven vill inte prövas på något annat, är nöjd med den platsen den fått.) 3 Jag tackar NEJ till erbjuden plats och vill stå kvar som reserv (Eleven har då ingen plats, vill få chans att komma in på högre val. Riskerar att stå utan plats.) 4 Jag tackar NEJ till erbjuden plats och vill INTE stå kvar som reserv (Har ingen plats.) 5 Jag vill delta i reservantagningen (Eleven är inte antagen, men vill prövas i reservkörningen och få chans att komma in.) 6 Jag vill INTE delta i reservantagningen (Eleven är inte antagen och vill inte heller få en plats.) 7 Jag tackar JA till erbjuden plats 8 Jag tackar NEJ till erbjuden plats 1 aug Sista datum för elever att svara på antagningsbeskedet via sökwebben. 3 aug Maskinell reservantagningen görs. Första reservantagningen görs helt maskinellt utifrån svarskoderna. Eleven prövas på sina högre val och om eleven kommer in förlorar den sin tidigare plats. Antagningsbesked skickas med post och det är återigen viktigt att svara på beskedet. 5 aug Blanketten för ansökan till lediga platser publiceras på vår hemsida. 7 aug Ansökan till lediga platser öppnar. Eleven kan bara söka till program där det inte finns någon reservkö. Faxa eller skanna och mejla in den underskrivna blanketten. De ansökningar till lediga platser som kommer in på förmiddagen före klockan 12, behandlas på eftermiddagen samma dag. Vi ringer till alla elever om besked aug Manuell reservantagning pågår parallellt med antagning till lediga platser. GA ringer upp varje elev för att få ett svar. Byte av program i augusti. Det är viktigt att alla ansökningar till lediga platser går via GA. Eleverna kan inte via skolan byta program för att det finns lediga platser. GA håller i reservantagningen till den 31 augusti, då reservlistorna lämnas över till skolorna.

Information till syvar inför antagningen 2018

Information till syvar inför antagningen 2018 Information till syvar inför antagningen 2018 Du kan alltid logga in med din syvinloggning förutom till exempel vid antagningskörningar då vi stänger webben. Tidsplanerna för antagningsåret finns på vår

Läs mer

Information till syvar inför antagningen 2016

Information till syvar inför antagningen 2016 Information till syvar inför antagningen 2016 Du kan alltid logga in med din syvinloggning förutom till exempel vid antagningskörningar då vi stänger webben. Tidsplanen för antagningsåret kommer du också

Läs mer

Information till syvar inför antagningen 2019

Information till syvar inför antagningen 2019 Information till syvar inför antagningen 2019 December-Januari Nytt för i år! Slutligt antagningsbesked skickas inte ut med brev i juni. Eleverna från Västerbotten loggar in på sökwebben för att se och

Läs mer

Information till SYV inför antagningen 2019

Information till SYV inför antagningen 2019 Information till SYV inför antagningen 2019 ÖVERGRIPANDE Du kan logga in med din SYV-inloggning under hela antagningsåret. Tidsplanen för antagningsåret finns på vår hemsida under fliken Skolpersonal/Antagningskansli.

Läs mer

Tidsplan för antagningsprocessen 2017

Tidsplan för antagningsprocessen 2017 Tidsplan för antagningsprocessen 2017 December 9 dec Sista datum för skriftligt godkännande av utbud och antal platser, men helst tidigare om det går. Skickas till GA av gymnasiechef eller motsvarande.

Läs mer

Tidsplan för antagningsprocessen 2019

Tidsplan för antagningsprocessen 2019 Tidsplan för antagningsprocessen 2019 December 6 dec Sista datum för skriftligt godkännande av utbud och antal platser, men helst tidigare om det går. Skickas till GA av gymnasiechef eller motsvarande.

Läs mer

Tidsplan för antagningsprocessen 2018

Tidsplan för antagningsprocessen 2018 Tidsplan för antagningsprocessen 2018 December 8 dec Sista datum för skriftligt godkännande av utbud och antal platser, men helst tidigare om det går. Skickas till GA av gymnasiechef eller motsvarande.

Läs mer

Så här gör du ditt gymnasieval

Så här gör du ditt gymnasieval Så här gör du ditt gymnasieval Länk till sökwebben finns på www.gymnasieantagningen.nu Inloggningssidan 1. Uppe till vänster på inloggningssidan har du två rullister, Så här gör du & Externa länkar. Du

Läs mer

Handledning för att söka gymnasieutbildning i Dexter

Handledning för att söka gymnasieutbildning i Dexter Handledning för att söka gymnasieutbildning i Dexter www.orebro.se/gymnasieantagningen Gymnasieantagningens hemsida På Gymnasieantagningens hemsida www.orebro.se/gymnasieantagningen hittar du information

Läs mer

Tidplan Gymnasieansökan Läsåret 2018/2019

Tidplan Gymnasieansökan Läsåret 2018/2019 Gymnasieantagningen Kristianstad Tidplan Gymnasieansökan Läsåret 2018/2019 Skapad: 2017-12-10 Reviderad: 2018-04-20 2 Tidplan läsåret 2018/2019 Månad Startdag Slutdag Aktivitet November December Januari

Läs mer

Elevernas antagningsbesked vid slutantagningen fyrbodal.indra2.se

Elevernas antagningsbesked vid slutantagningen fyrbodal.indra2.se Elevernas antagningsbesked vid slutantagningen fyrbodal.indra2.se Indras startsida Längst ner på sidan visas tidslinjen över viktiga händelser och datum under antagningsåret. Logga in Logga in med ditt

Läs mer

Information till programstudenter. Söka kurser inför VT2017

Information till programstudenter. Söka kurser inför VT2017 Information till programstudenter Söka kurser inför VT2017 Viktiga datum 17 oktober sista anmälningsdag Oktober & november kontrollbesked skickas ut 1 december sista kompletteringsdag 8 december antagningsbesked

Läs mer

Tidplan Gymnasieansökan till läsåret 2019/ från Gymnasieantagningen Kristianstad

Tidplan Gymnasieansökan till läsåret 2019/ från Gymnasieantagningen Kristianstad Reviderad: 2019-05-09/EÅ Tidplan Gymnasieansökan till läsåret 2019/2020 - från Gymnasieantagningen Kristianstad SIDA: 1/28 Tidplan Gymnasieansökan till läsåret 2019/2020 - från Gymnasieantagningen Kristianstad

Läs mer

Tidplan Gymnasieansökan till läsåret 2019/ från Gymnasieantagningen Kristianstad

Tidplan Gymnasieansökan till läsåret 2019/ från Gymnasieantagningen Kristianstad Reviderad: 2018-12-13/EÅ Tidplan Gymnasieansökan till läsåret 2019/2020 - från Gymnasieantagningen Kristianstad SIDA: 1/27 Tidplan Gymnasieansökan till läsåret 2019/2020 - från Gymnasieantagningen Kristianstad

Läs mer

Information till programstudenter. Söka kurser inför HT2016

Information till programstudenter. Söka kurser inför HT2016 Information till programstudenter Söka kurser inför HT2016 Viktiga datum 15 april sista anmälningsdag Maj & juni kontrollbesked skickas ut 20 juni sista kompletteringsdag 12 juli antagningsbesked 1 skickas

Läs mer

Så här gör du din gymnasieansökan på webben

Så här gör du din gymnasieansökan på webben Så här gör du din gymnasieansökan på webben 1 Inloggningssida gymnasiewebben.nykoping.se 1. Uppe till vänster på sidan har du två boxar ( Information & senaste nytt samt Statistik, FAQ & viktiga länkar

Läs mer

Välkommen till Gymnasieantagningen i Göteborgsregionen (GR)

Välkommen till Gymnasieantagningen i Göteborgsregionen (GR) Välkommen till i Göteborgsregionen (GR) sköter antagningen till samtliga kommunala och fristående gymnasieskolor i Göteborgsregionens 13 kommuner. 2013 hanterades ca 12 400 sökande i antagningssystemet

Läs mer

Guide - Hur du läser och svarar på ditt slutliga antagningsbesked

Guide - Hur du läser och svarar på ditt slutliga antagningsbesked Guide - Hur du läser och svarar på ditt slutliga antagningsbesked Slutlig antagning Du ser ditt slutliga antagningsbesked via ansökningswebben. Du kommer till ansökningswebben genom att gå in på www.gymnasievalsjuhärad.se

Läs mer

Så här gör du din gymnasieansökan på webben

Så här gör du din gymnasieansökan på webben Så här gör du din gymnasieansökan på webben 1 Inloggningssida gymnasiewebben.nykoping.se 1. Uppe till vänster på sidan har du två boxar som kommer att följa med på alla sidor när du gör dina val. I dessa

Läs mer

Information till Utbildningsdelegationen. November 2017

Information till Utbildningsdelegationen. November 2017 Information till Utbildningsdelegationen November 2017 Länets elever från årskurs 9 Alla siffror gäller för elever från årskurs 9 som är folkbokförda i Västerbottens kommuner 2833 (2688) elever i årskurs

Läs mer

Välkommen till Gymnasieantagningen i Göteborgsregionen (GR)

Välkommen till Gymnasieantagningen i Göteborgsregionen (GR) Uppdaterad 2016-11-03 sida 1 Välkommen till i Göteborgsregionen (GR) sköter antagningen till samtliga kommunala och fristående gymnasieskolor i Göteborgsregionens 13 kommuner. Under 2016 hanterades ca

Läs mer

Så här gör du din gymnasieansökan på webben Läsåret 12/13

Så här gör du din gymnasieansökan på webben Läsåret 12/13 Så här gör du din gymnasieansökan på webben Läsåret 12/13 1 Inloggningssida http://intagning.nykoping.se 1. Högst upp till vänster har du två boxar som kommer att följa med på alla sidor när du gör dina

Läs mer

Innehållsförteckning. Att skapa elevkön Att arbeta med elevkön Ändra ködatum Vanliga frågor från vårdnadshavare...

Innehållsförteckning. Att skapa elevkön Att arbeta med elevkön Ändra ködatum Vanliga frågor från vårdnadshavare... Elevkö 2014-02-05 Innehållsförteckning Att skapa elevkön... 3 Att arbeta med elevkön... 5 Ändra ködatum... 9 Vanliga frågor från vårdnadshavare... 10 2 Att skapa elevkön 1. Innan arbetet med elevkön påbörjas

Läs mer

Sök till gymnasiet 2017/2018. Informationshäfte. För ungdomar i Kramfors kommun

Sök till gymnasiet 2017/2018. Informationshäfte. För ungdomar i Kramfors kommun Sök till gymnasiet 2017/2018 Informationshäfte För ungdomar i Kramfors kommun Ansökan Alla ungdomar som är folkbokförda i Kramfors kommun och går i åk 9 i Kramfors kommuns grundskolor får sina inloggningsuppgifter

Läs mer

Studie- och yrkesvägledning i Varbergs kommun

Studie- och yrkesvägledning i Varbergs kommun Studie- och yrkesvägledning i Varbergs kommun Syftet med studie- och yrkesvägledning är att ge eleverna förutsättningar att hantera frågor som rör val av studier och yrken Studie- och yrkesvägledning kan

Läs mer

Så här gör du ditt gymnasieval

Så här gör du ditt gymnasieval 2016-12-29 Så här gör du ditt gymnasieval Antagning Fyrbodal Box 305 451 18 Uddevalla Besöksadress: Museigatan 2 (Riverside) E-post: antagning@fyrbodal.se Tel: 0522-44 08 30, 44 08 50, 44 08 70 Innehållsförteckning

Läs mer

Antagning till Gymnasieskolan i Lund 2014/15

Antagning till Gymnasieskolan i Lund 2014/15 PM Antagning till Gymnasieskolan i Lund 2014/15 TIDSPLAN FÖR GYMNASIEVALET 2014 Januari Lösenord delas ut 15 januari webben öppnas för ansökan Februari April 15 februari sista dag för webbansökan 17 februari

Läs mer

Att söka till gymnasiet. (OBS! Detta gäller för Markaryds kommun. Andra rutiner och datum kan gälla i andra kommuner)

Att söka till gymnasiet. (OBS! Detta gäller för Markaryds kommun. Andra rutiner och datum kan gälla i andra kommuner) Att söka till gymnasiet. (OBS! Detta gäller för Markaryds kommun. Andra rutiner och datum kan gälla i andra kommuner) Du får söka till gymnasieskolan till och med det år du fyller 19 år. Om du har slutfört

Läs mer

Information till programstudenter. Söka kurser inför VT2016

Information till programstudenter. Söka kurser inför VT2016 Information till programstudenter Söka kurser inför VT2016 Viktiga datum 15 oktober sista anmälningsdag November kontrollbesked skickas ut 9 december antagningsbesked 1 skickas ut OBS! svarskrav! 18 december

Läs mer

Ansökan och information

Ansökan och information Ansökan och information Inledande förutsättningar och information om ansökan, behörighet och antagning Blankett för avlämnande skolas behörighetsrekommendation Anvisning - så här fyller du i blanketten

Läs mer

MITT GYMNASIEVAL. Nu är det dags att söka till gymnasiet och du som är folkbokförd i Göteborgsregionen kan själv göra ditt gymnasieval på webben.

MITT GYMNASIEVAL. Nu är det dags att söka till gymnasiet och du som är folkbokförd i Göteborgsregionen kan själv göra ditt gymnasieval på webben. MITT GYMNASIEVAL Hej Nu är det dags att söka till gymnasiet och du som är folkbokförd i Göteborgsregionen kan själv göra ditt gymnasieval på webben. På ansökningswebben indra2.se hittar du information

Läs mer

ATT SÖKA GYMNASIEPROGRAM

ATT SÖKA GYMNASIEPROGRAM ATT SÖKA GYMNASIEPROGRAM Ansökan till årskurs 1 läsåret 2018/2019 Information till sökande som är folkbokförda i Örebro län Att söka till gymnasiet Du som är folkbokförd i Örebro län ska göra din ansökan

Läs mer

SYV-dag 13 oktober Antagning Fyrbodal

SYV-dag 13 oktober Antagning Fyrbodal SYV-dag 13 oktober 2016 Antagning Fyrbodal Hållpunkter Avslutat antagningsår Enkät Kommande antagningsår Viktiga saker Kommande utbildningar Frågor www.soktillgymnasiet.se Årets antagning i siffror Totalt

Läs mer

Information till Utbildningsdelegationen. 19 april 2018

Information till Utbildningsdelegationen. 19 april 2018 Information till Utbildningsdelegationen 19 april 2018 2008 2018 från intagning till antagning 2008 8 gymnasiekommuner i länet 14 kommunala gymnasieskolor 10 friskolor 202 sökvägar 142 sökbara program

Läs mer

Antagningsdokument gymnasieantagningen i Kristianstad 2017/18 Kristianstad, Hässleholm, Sölvesborg, Osby, Simrishamn, Bromölla och Östra Göinge

Antagningsdokument gymnasieantagningen i Kristianstad 2017/18 Kristianstad, Hässleholm, Sölvesborg, Osby, Simrishamn, Bromölla och Östra Göinge Antagningsdokument gymnasieantagningen i Kristianstad 2017/18 Kristianstad, Hässleholm, Sölvesborg, Osby, Simrishamn, Bromölla och Östra Göinge För huvudmän, rektorer, studie- och yrkesvägledare, skolassistenter

Läs mer

INDRA. Administratör Grundskola och IM. September 2015

INDRA. Administratör Grundskola och IM. September 2015 INDRA Administratör Grundskola och IM September 2015 Hållpunkter Övergripande information om Indra och samverkan med GR Indra för administratörer Fika Frågor Samverkan med GR GR utvecklat Indra Stöd i

Läs mer

Att söka kurser Via webbansökan

Att söka kurser Via webbansökan Att söka kurser Via webbansökan Samt att bifoga betyg, läsa meddelanden och antagningsbesked från Komvux och hur du gör för att bekräfta (tacka ja) till en kurs. Så här gör du för att söka kurser! Gå in

Läs mer

MITT GYMNASIEVAL. Nu är det dags att söka till gymnasiet och du som är folkbokförd i Göteborgsregionen kan själv göra ditt gymnasieval på webben.

MITT GYMNASIEVAL. Nu är det dags att söka till gymnasiet och du som är folkbokförd i Göteborgsregionen kan själv göra ditt gymnasieval på webben. MITT GYMNASIEVAL Hej Nu är det dags att söka till gymnasiet och du som är folkbokförd i Göteborgsregionen kan själv göra ditt gymnasieval på webben. På ansökningswebben www.indra2.se hittar du information

Läs mer

Valet till gymnasiet 2016. Information från antagningskanslierna för Värmland & Åmål

Valet till gymnasiet 2016. Information från antagningskanslierna för Värmland & Åmål Valet till gymnasiet 2016 Information från antagningskanslierna för Värmland & Åmål En ny gymnasieskola Snart står Du inför Ditt val till gymnasieskolan. Det finns 18 nationella program med totalt 60 olika

Läs mer

Välkommen till DEXTER - antag. 1. Starta din webbläsare

Välkommen till DEXTER - antag. 1. Starta din webbläsare Välkommen till DEXTER - antag 1. Starta din webbläsare 2. Skriv följande adress i adressfältet: http://www.gymnasieregionen.se Här hittar du information om GYMNASIEREGION NORRA KALMAR LÄN. För att komma

Läs mer

Slutbetyg årskurs 9, T4-betyg och betyg i grundskoleämnen från IMprogram

Slutbetyg årskurs 9, T4-betyg och betyg i grundskoleämnen från IMprogram Gymnasieantagningen Kristianstad Slutbetyg årskurs 9, T4-betyg och betyg i grundskoleämnen från IM-program Läsåret 2017/2018 Skapad: 2018-04-01 Reviderad: 2018-05-31 2 Innehållsförteckning Inledning...

Läs mer

Slutantagningen till gymnasieskolorna 2014 i Stockholms län

Slutantagningen till gymnasieskolorna 2014 i Stockholms län Slutantagningen till gymnasieskolorna 2014 i Stockholms län Gymnasieantagningen Stockholms län är en verksamhet inom Kommunförbundet Stockholms län som sköter antagningen till gymnasieskolorna de kommunala

Läs mer

Så här gör du ditt gymnasieval. på indra2.e

Så här gör du ditt gymnasieval. på indra2.e Så här gör du ditt gymnasieval på indra2.e Hej Så här gör du ditt gymnasieval nu är det dags att söka till gymnasiet och du som är folkbokförd i och går i skola inom Göteborgsregionen kan själv göra ditt

Läs mer

Så här gör du ditt gymnasieval

Så här gör du ditt gymnasieval Så här gör du ditt gymnasieval Nu är det dags att söka till gymnasiet! Du som är folkbokförd i Fyrbodals antagningsområde kan själv göra ditt gymnasieval på webben. På ansökningswebben (Indra) fyrbodal.indra2.se

Läs mer

Revidering sidan 31. Utskick av testkonton: Testperiod av testkonton: Testkontot stängs:

Revidering sidan 31. Utskick av testkonton: Testperiod av testkonton: Testkontot stängs: Revidering sidan 31 Utskick av testkonton: 2017-12-21 Ändrad dag på grund av tekniska problem med antagningssystemet och ansökningswebben 2017-12-18. Testperiod av testkonton: 2017-12-21 2018-01-15 Testkontot

Läs mer

Så här gör du din gymnasieansökan på webben

Så här gör du din gymnasieansökan på webben Så här gör du din gymnasieansökan på webben 1 Inloggningssida gymnasiewebben.nykoping.se 1. Uppe till vänster på sidan har du två boxar ( Information & senaste nytt samt Statistik, FAQ & viktiga länkar

Läs mer

Logga in på webbansökan. Du hittar länken på vår hemsida under webbansökan vuxenutbildningen.

Logga in på webbansökan. Du hittar länken på vår hemsida under webbansökan vuxenutbildningen. MIN STUDIEPLAN OCH STATUSFÖRKLARING Logga in på webbansökan. Du hittar länken på vår hemsida under webbansökan vuxenutbildningen. - Användarnamn är ditt personnummer. Lösenord har du själv valt när du

Läs mer

Minihandbok för skoladministratörer version 1.4

Minihandbok för skoladministratörer version 1.4 UEDB (UNGDOM OCH ELEVDATABASEN) Minihandbok för skoladministratörer version 1.4 Eva Rehnberg 2014-01-10 Innehåll Ny elev... 2 Inskrivning av ny elev folkbokförd i Stockholms län eller Håbo... 2 Elev med

Läs mer

Antagningsdokument Ska ne Nordost/Simrishamn

Antagningsdokument Ska ne Nordost/Simrishamn Antagningsdokument Ska ne Nordost/Simrishamn För huvudmän, rektorer, studie- och yrkesvägledare, skolassistenter m fl. Gymnasieantagningen Kristianstad är ett gemensamt antagningskansli för 7 kommuner

Läs mer

Hur du ansöker på gymnasievalswebben gymnasiestudera.se. Av Bergendahl Moa och Liljebäck Johan VT-2016

Hur du ansöker på gymnasievalswebben gymnasiestudera.se. Av Bergendahl Moa och Liljebäck Johan VT-2016 Hur du ansöker på gymnasievalswebben gymnasiestudera.se Av Bergendahl Moa och Liljebäck Johan VT-2016 Fått hemskickade inloggningsuppgifter och instruktionsbrev (person-nummer och lösen) SPARA! 18 jan-15

Läs mer

viktig läsning inför Gymnasievalet

viktig läsning inför Gymnasievalet PM viktig läsning inför Gymnasievalet Var snäll och läs igenom ALLT det finns mycket viktig information TIDSPLAN FÖR GYMNASIEVALET 2015: Januari Lösenord delas ut 15 januari webben öppnar för ansökan Februari

Läs mer

S-G Lidheim

S-G Lidheim 1 SYV information 26/ 10 2016 Program Tidsplan 2017 Information och genomgång av förändringar inför antagningen till gymnasiet 2017/ 2018, informationshäfte Handläggning av anmälan till Introduktionsprogram

Läs mer

Viktig läsning inför Gymnasievalet Var snäll och läs igenom ALLT det finns mycket viktig information TIDSPLAN FÖR GYMNASIEVALET 2015:

Viktig läsning inför Gymnasievalet Var snäll och läs igenom ALLT det finns mycket viktig information TIDSPLAN FÖR GYMNASIEVALET 2015: Viktig läsning inför Gymnasievalet Var snäll och läs igenom ALLT det finns mycket viktig information TIDSPLAN FÖR GYMNASIEVALET 2015: 15 januari - 15 februari 2015 - Ansökningswebben är öppen. Du gör din

Läs mer

Välkommen. till. information inför gymnasievalet 2018

Välkommen. till. information inför gymnasievalet 2018 Välkommen till information inför gymnasievalet 2018 Gymnasieprogrammen och deras behörigheter och utformning Betygsvärden- uträkning Ansökningsförfarande och tidsplan De finns 18 nationella gymnasieprogram

Läs mer

Reservantagningen 2019

Reservantagningen 2019 Antagningsstatistik Gymnasieantagningen Datum: 2019-09-06 Reservantagningen Reservantagningen är den antagning som genomförs efter slutantagningen då lediga platser som uppkommit under sommaren tillsätts

Läs mer

SYV-träff

SYV-träff SYV-träff 2018-09-24 SYV-information 180924 Inför gymnasieantagningen 2019/2020 Antagningsstatistik 2018 Erfarenhetsutbyte antagning 2018 Preliminär tidsplan 2019 Informationsinsatser Övrig information

Läs mer

SYV-träff

SYV-träff SYV-träff 2019-04-18 Agenda Preliminärantagning statistik Fri kvot Dispens engelska AST-enheten Introduktionsprogram Ändringar Aktuella datum 2019 Övriga frågor/synpunkter Sökandestatistik Totalt 1135

Läs mer

Manual. It s learning. Målgruppen: externa utförare inom Vård och Omsorg

Manual. It s learning. Målgruppen: externa utförare inom Vård och Omsorg Manual It s learning Målgruppen: externa utförare inom Vård och Omsorg Rekommenderade webbläsare: Internet Explorer, aktuella versioner (PC) Safari (ipad, Mac) Örebro kommun 20150911 v 1.1 orebro.se 2

Läs mer

Lathund vid slutantagning och reservantagning

Lathund vid slutantagning och reservantagning 2017-05-17 Lathund vid slutantagning och reservantagning Denna lathund innehåller information och rutiner i samband med slutantagning och reservantagning. Lathunden finns i Indra under menyn Blanketter/Info

Läs mer

Slutantagningen till gymnasieskolorna 2013 i Stockholms län

Slutantagningen till gymnasieskolorna 2013 i Stockholms län Slutantagningen till gymnasieskolorna 2013 i Stockholms län Gymnasieantagningen Stockholms län är en verksamhet inom Kommunförbundet Stockholms län som sköter antagningen till gymnasieskolorna de kommunala

Läs mer

Om du inte har gjort det gå tillbaka Komvux hemsida och välj Skaffa inloggningskonto.

Om du inte har gjort det gå tillbaka Komvux hemsida och välj Skaffa inloggningskonto. Så här gör du din digitala ansökan Ansökan gymnasiala kurser Komvux Skaffa dig ett inloggningskonto Komvux Örebro använder nu digital ansökan. Det första du måste göra för att kunna ansöka om att läsa

Läs mer

Hur du ansöker på gymnasievalswebben gymnasiestudera.se. Av Bergendahl Moa och Liljebäck Johan VT-2016

Hur du ansöker på gymnasievalswebben gymnasiestudera.se. Av Bergendahl Moa och Liljebäck Johan VT-2016 Hur du ansöker på gymnasievalswebben gymnasiestudera.se Av Bergendahl Moa och Liljebäck Johan VT-2016 Fått hemskickade inloggningsuppgifter och instruktionsbrev (person-nummer och lösen) SPARA! 18 jan-15

Läs mer

Allmän Information om Gymnasievalet. annika.lind@kunskapsskolan.se

Allmän Information om Gymnasievalet. annika.lind@kunskapsskolan.se Allmän Information om Gymnasievalet annika.lind@kunskapsskolan.se Fritt sök Skåne samt Karlshamn, Olofström, Ronneby och Sölvesborgs kommuner i Blekinge har ett gemensamt samverkansavtal om Fritt sök.

Läs mer

Gymnasieskola Användarhandbok

Gymnasieskola Användarhandbok Gymnasieskola Användarhandbok för rapportering i tjänsten Studietider och utbildningar Maj 2012 1 VAD ÄR STUDIETIDER OCH UTBILDNINGAR I MINA TJÄNSTER?... 2 2 LOGGA IN OCH BÖRJA RAPPORTERA I TJÄNSTEN STUDIETIDER

Läs mer

Information till Utbildningsdelegationen. Oktober 2016

Information till Utbildningsdelegationen. Oktober 2016 Information till Utbildningsdelegationen Oktober 2016 Alla siffror gäller för elever från årskurs 9 och är folkbokförda i Västerbotten Länets elever från årskurs 9 2688 (2591) elever Nyanlända elever ingår

Läs mer

Slutantagningen Statistik från Göteborgsregionens gymnasieantagning

Slutantagningen Statistik från Göteborgsregionens gymnasieantagning Statistik från Göteborgsregionens gymnasieantagning 2018-06-27 Slutantagningen 2018 Slutantagningen Slutantagningen är den antagning som genomförs på elevernas slutbetyg. Merparten av alla sökande elever

Läs mer

Uppdaterad mars 2014 Webbanmälan till högskolestudier ht 2014

Uppdaterad mars 2014 Webbanmälan till högskolestudier ht 2014 Uppdaterad mars 2014 Webbanmälan till högskolestudier ht 2014 Inger Ek Studievägledare Inger.ek@linkoping.se 013-20 70 48 Sista anmälningsdag är 15 april Du gör din webbanmälan på Antagning.se. Från den

Läs mer

Att söka kurser Via Webbansökan. Samt att bifoga betyg och läsa meddelanden från Komvux

Att söka kurser Via Webbansökan. Samt att bifoga betyg och läsa meddelanden från Komvux Att söka kurser Via Webbansökan Samt att bifoga betyg och läsa meddelanden från Komvux Så här gör du för att söka kurser! Gå in på Eskilstunas hemsida: http://www.eskilstuna.se/ Klicka på Utbildning och

Läs mer

Till elever och vårdnadshavare skolår 9 i Hällefors ANTAGNING TILL GYMNASIEUTBILDNING

Till elever och vårdnadshavare skolår 9 i Hällefors ANTAGNING TILL GYMNASIEUTBILDNING Till elever och vårdnadshavare skolår 9 i Hällefors ANTAGNING TILL GYMNASIEUTBILDNING Att välja gymnasieutbildning inför läsåret 2014-2015 Ansökan till Gymnasieskolorna Du kan söka gymnasieutbildning som

Läs mer

Gymnasieantagningen Helsingborg

Gymnasieantagningen Helsingborg Antagningsdokument Gymnasieantagningen Helsingborg är ett gemensamt antagningskansli för 11 kommuner i nordvästra Skåne med ansvar för gymnasieantagningen till kommunala och fristående skolor. De kommuner

Läs mer

Minihandbok för skoladministratörer version 1.6

Minihandbok för skoladministratörer version 1.6 UEDB (UNGDOM OCH ELEVDATABASEN) Minihandbok för skoladministratörer version 1.6 Eva Rehnberg 2014-08-18 En utförligare handbok för administratörer finns att tillgå inloggad i UEDB. Den här handboken är

Läs mer

SYV-information

SYV-information SYV-information 20181024 Agenda Tidsplan 2019 Ansökan Informationshäfte 2019 Förändringar programutbud 2019/2020 Länkar till kodning Introduktionsprogram Modersmål Elever som planerar att flytta Studiestöd

Läs mer

Så här gör du ditt gymnasieval

Så här gör du ditt gymnasieval Uppdaterad: 2015-12-09 Så här gör du ditt gymnasieval Antagning Fyrbodal Box 305 451 18 Uddevalla Besöksadress: Museigatan 2 (Riverside) E-post: antagning@fyrbodal.se Tel: 0522-44 08 30, 44 08 50, 44 08

Läs mer

Välkommen. till. information inför gymnasievalet 2017

Välkommen. till. information inför gymnasievalet 2017 Välkommen till information inför gymnasievalet 2017 Gymnasieprogrammen och deras behörigheter och utformning Betygsvärden- uträkning Ansökningsförfarande och tidsplan Det finns 18 nationella gymnasieprogram

Läs mer

Slutantagningen till gymnasieskolorna 2011 i Stockholms län

Slutantagningen till gymnasieskolorna 2011 i Stockholms län Slutantagningen till gymnasieskolorna 2011 i Stockholms län Gymnasieantagningen Stockholms län är en verksamhet inom Kommunförbundet Stockholms län som sköter antagningen till gymnasieskolorna de kommunala

Läs mer

SKAPAD AV 1

SKAPAD AV 1 2018-03-08 SKAPAD AV 1 Program 08:30-09:00 Välkommen + fika 09:00-11:00 E-vägledning, 11:50-11:00 Paus med frukt 11:00-11:50 E-vägledning, 11:50-12:50 Lunch 13:00-13:45 Information från GR 13:45-14:45

Läs mer

Webb-bidragsansökan Manual

Webb-bidragsansökan Manual sansökan Manual Kontakt: Maria Björk, turist- och fritidskonsulent maria.bjork@bromolla.se 0456-82 22 57 Uppdaterad 2019-09 Innehåll 1. Inledning och webbadress 2. Lösenord 3. Logga in 4. Uppdatera föreningsuppgifter

Läs mer

Inrapportering av elevers höstterminsbetyg och beställning av inloggningsuppgifter. till elever som ska söka gymnasieutbildning läsåret 2019/2020

Inrapportering av elevers höstterminsbetyg och beställning av inloggningsuppgifter. till elever som ska söka gymnasieutbildning läsåret 2019/2020 545-29048 Från Gymnasieantagningen Kristianstad Inrapportering av elevers höstterminsbetyg och beställning av inloggningsuppgifter till elever som ska söka gymnasieutbildning läsåret 2019/2020 Om du har

Läs mer

elever och vårdnadshavare - skolår 9 i Örebro

elever och vårdnadshavare - skolår 9 i Örebro Informationsskriften är sammanställd av Gymnasieantagningen i Örebro län och riktar sig till: elever och vårdnadshavare - skolår 9 i Örebro Att välja gymnasieprogram inför läsåret 2012-2013 Du är alltid

Läs mer

Självbetjäning för arbetsgivare. Användarhandledning Kom igång med Arbetsgivartjänsten Behörighetsadministration

Självbetjäning för arbetsgivare. Användarhandledning Kom igång med Arbetsgivartjänsten Behörighetsadministration Självbetjäning för arbetsgivare Användarhandledning Kom igång med Arbetsgivartjänsten Behörighetsadministration Innehåll 1 DOKUMENTINFORMATION... 3 1.1 SYFTE... 3 1.2 AVGRÄNSNINGAR... 3 1.3 STÖD VID LÄSNING...

Läs mer

Flest sökande till program oavsett behörighet

Flest sökande till program oavsett behörighet Antagningsstatistik Gymnasieantagningen Datum: 2019-06-26 Slutantagningen 2019 Slutantagningen Slutantagningen är den antagning som genomförs på sökande elevers slutbetyg. Merparten av alla sökande elever

Läs mer

Visma Proceedo. Att kontera - Manual. Version 1.4. Version 1.4 / 151016 1

Visma Proceedo. Att kontera - Manual. Version 1.4. Version 1.4 / 151016 1 Visma Proceedo Att kontera - Manual Version 1.4 Version 1.4 / 151016 1 Innehåll VERSION 1.4... 1 1) ALLMÄNT OM KONTERING I PROCEEDO... 3 2) BESTÄLLNINGAR ATT KONTERA/KONTROLLERA... 4 2.1 Aviseringar och

Läs mer

Botkyrka Vuxenutbildning

Botkyrka Vuxenutbildning 2012-05-24 Botkyrka Vuxenutbildning Så här gör du din ansökan Post Botkyrka Vägledningscenter, Utbildningsvägen 2, 147 85 TUMBA Besök Tumba gymnasium Tel 08-530 617 90 www.botkyrka.se/ansokanvux 2 [27]

Läs mer

Evenemang på na.se. Klicka på Skapa evenemang! Klicka på Skapa nytt konto!

Evenemang på na.se. Klicka på Skapa evenemang! Klicka på Skapa nytt konto! Evenemang på na.se Så här skapar man arrangörskonto och lägger in evenemang i guiden, steg för steg Guiden finns på http://na.se/evenemang. Det är också där som man hittar länken till sidan där man loggar

Läs mer

KOMMUNFÖRBUNDET STOCKHOLMS LÄN. Slutantagningen till gymnasieskolan och gymnasiesärskolan i Stockholms län 2016

KOMMUNFÖRBUNDET STOCKHOLMS LÄN. Slutantagningen till gymnasieskolan och gymnasiesärskolan i Stockholms län 2016 Slutantagningen till gymnasieskolan och gymnasiesärskolan i Stockholms län 2016 Innehåll... 0 Förord... 2 Sökande... 3 Sökande totalt vid slutantagningen... 3 Gymnasieutbudet i Stockholms län... 4 Antal

Läs mer

Detta är gymnasieskolan

Detta är gymnasieskolan Detta är gymnasieskolan 18 nationella program = 60 inriktningar 12 yrkesprogram + 6 högskoleförberedande program + Programfördjupningar Programmen omfattar 2.500 poäng 1 Högskola/universitetsutbildning

Läs mer

Gymnasievalet 2015. Anne Slotte, studievägledare Arbetsdag: fredagar 9.00 16.00. anne.slotte@sverigefinskaskolan.eu. telefon: 073-655 11 74

Gymnasievalet 2015. Anne Slotte, studievägledare Arbetsdag: fredagar 9.00 16.00. anne.slotte@sverigefinskaskolan.eu. telefon: 073-655 11 74 Gymnasievalet Läsåret 2014-2015 2015 Anne Slotte, studievägledare Arbetsdag: fredagar 9.00 16.00 anne.slotte@sverigefinskaskolan.eu telefon: 073-655 11 74 Betygsvärde A 20 poäng B 17.5 poäng C 15 poäng

Läs mer

Gymnasienätverksträff

Gymnasienätverksträff Gymnasienätverksträff 09:00-09:15 Presentationsrunda 09:15-10:00 Antagningskansliet 10:00-10:15 Fika 10:15-10:30 Antagningskansliet 10:30-11:15 Projekten 11:15-12:15 Diskussion Utbildning Skaraborgs Antagningskansli

Läs mer

Detta är gymnasieskolan

Detta är gymnasieskolan Detta är gymnasieskolan 18 nationella program = 60 inriktningar 12 yrkesprogram + 6 högskoleförberedande program + Programfördjupningar Programmen omfattar 2.500 poäng 1 Högskola/universitetsutbildning

Läs mer

Webb-bidragsansökan Manual

Webb-bidragsansökan Manual sansökan Manual Kontakt: Föreningsutvecklaren 0171-46 43 46 forening@habo.se Giltig från 2019-01-25 Innehåll 1. Inledning och webbadress 2. Lösenord 3. Logga in 4. Uppdatera föreningsuppgifter 5. Sök bidrag

Läs mer

Nytt digitalt verktyg för antagningsstatistik

Nytt digitalt verktyg för antagningsstatistik Nytt digitalt verktyg för antagningsstatistik Från och med antagningsåret 2014 finns ett nytt digitalt verktyg för GRs antagningsstatistik att användas som ett led i det nyutvecklade antagningssystemet

Läs mer

ANVÄNDARMANUAL FÖR HANDLARE OCH CHEFER www.icaskolan.se. Innehåll: Statistik: - Ta ut statistik på utbildningar s. 2. Attest:

ANVÄNDARMANUAL FÖR HANDLARE OCH CHEFER www.icaskolan.se. Innehåll: Statistik: - Ta ut statistik på utbildningar s. 2. Attest: ANVÄNDARMANUAL FÖR HANDLARE OCH CHEFER www.icaskolan.se Innehåll: Statistik: - Ta ut statistik på utbildningar s. 2 Attest: - Attestera utbildningsanmälningar s. 4 Användare: - Hantering av medarbetare

Läs mer

Gymnasieantagningen Helsingborg

Gymnasieantagningen Helsingborg Antagningsdokument Gymnasieantagningen Helsingborg är ett gemensamt antagningskansli för 11 kommuner i nordvästra Skåne med ansvar för gymnasieantagningen till kommunala och fristående skolor. De kommuner

Läs mer

Detta är gymnasieskolan

Detta är gymnasieskolan Detta är gymnasieskolan 18 nationella program = 60 inriktningar 12 yrkesprogram + 6 högskoleförberedande program + Programfördjupningar Programmen omfattar 2.500 poäng 1 Betyg, meritvärde och urval Lägg

Läs mer

Sista ansökningsdag 1 februari!

Sista ansökningsdag 1 februari! Hjälp till ansökan via webben! Gymnasieskolan Läsåret 2007/2008 Sista ansökningsdag 1 februari! Allmänt Överst till vänster på samtliga sidor finns två boxar, Information & Hjälp och Gymnasieskolor & Utbildningar.

Läs mer

Lathund. Skolverkets behörighetssystem för e-tjänster. Rollen rektor

Lathund. Skolverkets behörighetssystem för e-tjänster. Rollen rektor Information 2014-12-03 1 (14) Lathund Skolverkets behörighetssystem för e-tjänster Rollen rektor Postadress: 106 20 Stockholm Besöksadress: Fleminggatan 14 Telefon: 08-527 332 00 vx Fax: 08-24 44 20 skolverket@skolverket.se

Läs mer

Mobil närvaroregistrering av LOK-stödet i IdrottOnline

Mobil närvaroregistrering av LOK-stödet i IdrottOnline Mobil närvaroregistrering av LOK-stödet i IdrottOnline Föreberedelser av föreningsadministratör: Alla ledare som vill registrera närvaron för LOKstödsaktiviteter via mobilen/lok-fliken i IdrottOnline ska

Läs mer

Ansökan om föreningsbidrag och kulturstöd via webben. Kundens ex. Gäller från

Ansökan om föreningsbidrag och kulturstöd via webben. Kundens ex. Gäller från Ansökan om föreningsbidrag och kulturstöd via webben Kundens ex Gäller från 2017-01-01 Innehåll Inledning... 2 Ansökan på webben... 2 Förutsättningar... 2 Logga in... 2 Ansökan... 3 Felmeddelanden... 4

Läs mer

Minihandbok för skoladministratörer version 1.7

Minihandbok för skoladministratörer version 1.7 UEDB (UNGDOM OCH ELEVDATABASEN) Minihandbok för skoladministratörer version 1.7 Eva Rehnberg 2015-02-02 En utförligare handbok för administratörer finns att tillgå inloggad i UEDB. Den här handboken är

Läs mer

Manual till huvudmännen gällande bidragsportalen för omvårdnadsinsatser vid RgRh

Manual till huvudmännen gällande bidragsportalen för omvårdnadsinsatser vid RgRh Manual till huvudmännen gällande bidragsportalen för omvårdnadsinsatser vid RgRh Innehållsförteckning Inledning... 3 Inloggning i portalen... 4 Information om vänstra menyraden... 9 Elevlistan... 10 Ansökan...

Läs mer