Slutbetyg årskurs 9, T4-betyg och betyg i grundskoleämnen från IMprogram

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Slutbetyg årskurs 9, T4-betyg och betyg i grundskoleämnen från IMprogram"

Transkript

1 Gymnasieantagningen Kristianstad Slutbetyg årskurs 9, T4-betyg och betyg i grundskoleämnen från IM-program Läsåret 2017/2018 Skapad: Reviderad:

2 2 Innehållsförteckning Inledning... 3 Gymnasieantagningens skolkommuner... 3 Vem vänder sig denna information till?... 3 Gymnasieantagningens personal... 3 Kontaktuppgifter till Gymnasieantagningen... 3 Import av betyg till antagningssystemet... 4 Vårterminens sista skoldag Sista dag att skicka in elevernas betyg via formulär... 4 Registreringssida för betyg... 5 Namn på betygskatalog för skola med elevregister... 5 Elever med TF-nummer/dossiernummer... 6 Dossiernummer... 6 TF-nummer... 6 Särskolebetyg... 6 Lovskolebetyg... 7 Komplettering av betyg från IM-program... 7 Skyddad identitet... 8 Asylsökande ungdomar... 8 Inloggningsuppgifter till eleven inför slutantagningen... 8 Glömt användarnamn och/eller lösenord, men har e-legitimation... 8 Glömt användarnamn och/eller lösenord, men saknar e-legitimation... 8 Revideringar efter skapandet av dokumentet... 9

3 3 Inledning I detta dokument finns information om hur och när skolorna i Gymnasieantagningen Kristianstads skolkommuner senast ska skicka in sina elevers betyg inför antagningskörningen till läsåret 2018/2019. Det finns även information om hur skolorna ska registrera sina elevbetyg till gymnasieantagningen via Just nu har vi cirka 3300 elever som vi har skapat konton till inför ansökan till gymnasieutbildning till läsåret 2018/2019 och det är till dessa elever vi nu behöver er hjälp med att få in er skolas betyg inför antagningskörningen. Gymnasieantagningens skolkommuner Bromölla, Hässleholm, Kristianstad, Osby, Simrishamn, Sölvesborg och Östra Göinge. Vem vänder sig denna information till? Till dig som ansvarar för administrationen av grundskolebetyg/slutbetyg årskurs 9, betyg i grundskoleämnen på IM-program, T4-betyg och överlämnande av dessa elevbetyg till Gymnasieantagningen inför antagning till gymnasieutbildning. Elevgrupper: Elever som läser årskurs 9 läsåret 2017/2018 Elever som läser grundskoleämnen på ett IM-program läsåret 2017/2018 och eleven söker till gymnasieutbildning med start höstterminen Elever som söker till T4-utbildning med start höstterminen Gymnasieantagningens personal Antagningsansvarig/beslutsfattare, samordnare för verksamheten, betygsfiler, handläggare: - Eva Åberg Antagningssekreterare /handläggare Kristianstads kommuns IM-program: - Veronika Nord Antagningssekreterare /handläggare: - Mejra Ferhatbegovic Kontaktuppgifter till Gymnasieantagningen Hemsida: E-post: antag@kristianstad.se Telefonnummer: Adress: Kristianstads kommun, Gymnasieantagningen Kristianstad, Box 547, KRISTIANSTAD Övrigt: Information om telefontid, nyheter och dylikt publiceras via Gymnasieantagningens hemsida.

4 4 Import av betyg till antagningssystemet 12-15/6 Skolorna skickar in betygsfiler och betygskatalog för samtliga slutbetyg från grundskola, T4-betyg och grundskoleämnes-betyg från IM skolans sista terminsdag. Skolorna registrerar betygsfil och betygskatalog via /6 Inmatning av lovskolebetyg/enstaka elevbetyg/rättelse av enstaka betyg/komplettering prövning från IM-program som inkom senast den 21/ /6 Inmatning av lovskolebetyg/enstaka elevbetyg/rättelse av enstaka betyg/komplettering prövning från IM-program som inkom senast den 21/ /6 Definitiv antagningskörning (Inget registreras i antagningssystemet!) 1/7 Antagningsbesked till eleverna publiceras via 1/7 23/7-18 Eleverna loggar in och svarar via 23/7 Inmatning av lovskolebetyg/enstaka elevbetyg/rättelse av enstaka betyg/komplettering prövning från IM-program som inkom senast den 23/7. Betygen finns med till reservantagningen som publiceras den 6/8-18 Vårterminens sista skoldag 2018 Nedanstående finns uppgift om skolkommunernas sista dag på vårterminen 2018 och är hämtade från skolkommunernas hemsidor. Hässleholm Bromölla Sölvesborg Osby Östra Göinge Simrishamn Kristianstad fristående skola Kristianstad kommunal skola Lovskolebetyg Dessa ska rapporteras in av den som handhar inrapportering av lovskolebetyg även i kommunal skola i Kristianstads kommun och ska följa tidplanen som finns i denna information om lovskolebetyg. Kommunala skolor i Kristianstads kommun: Kristianstad IM-betyg //Personal på GY-antag hämtar betyg från Procapita.// Kristianstad årskurs //Personal på GY-antag hämtar betyg från Procapita.// Kristianstad Lovskolebetyg Dessa ska rapporteras in av den som handhar inrapportering av lovskolebetyg även i kommunal skola i Kristianstads kommun och ska följa tidplanen som finns i denna information om lovskolebetyg.

5 5 Sista dag att skicka in elevernas betyg via formulär Den som ansvarar för betygsfil och betygskatalog skickar in uppgifterna till Gymnasieantagningen Kristianstad senast skolans sista dag på vårterminen Betygsfil och betygskatalog från skolans elevregister registrerar ni via aktuellt formulär på Registreringssida för betyg Betygsfil och betygskatalog från skolans elevregister, eller Excel-filen som bifogas, registrerar ni via aktuellt formulär på Registrera betygsfil och betygskatalog till oss så snart som möjligt, men senast på terminens sista dag på din skola. Anledningen till att ni ska registrera era betygsfiler och betygskatalog via formulär är för att säkerställa att alla elevers betyg importeras korrekt i antagningssystemet. Skola med elevregister med filändelse.dat Om din skola har exempelvis Procapita eller Extens som skapar betygsfiler som slutar på.dat laddar ni upp er betygsfil enligt informationen som ges på hemsidan. Detta på grund av att våra vanliga våra webbformulär inte just nu accepterar detta format. Namn på betygsfil Innan du registrerar betygsfilen kontrollera att du har döpt den så att vi kan identifiera just er skolas betygsfil Skolans namn, antal elever som finns med i betygsfilen och vårterminen 2018 (Exempel: GYantagningensgrundskola 545 elever vårterminen 2018.dat) Om ni har elever som har ett TF-nummer ska dessa laddas upp i en separat fil. Namn på betygskatalog för skola med elevregister Du ska tillsammans med din betygsfil också registrera betygskatalog med elevernas namn, personnummer och individuella betyg till respektive klass på din skola. Betygskatalogen kommer vi att använda för att kontrollera att alla elever och deras individuella betyg har registrerats korrekt i antagningssystemet. Döp betygskatalogen till: Skolans namn, antal klasser och vårterminen 2018 (Exempel: GYantagningensgrundskola 4 klasser vårterminen 2018.pdf) Laddas upp från skolor som har elevregister och som inte behöver fylla i Excel-filen. Om ni har elever som har ett TF-nummer ska dessa laddas upp i en separat betygskatalog.

6 6 Skola utan elevregister Om din skola inte har ett elevregister ska ni fylla i Excel-filen som finns på Er uppladdade betygsfil motsvarar betygskatalogen. Tänk på att ni i anmärkning anger elevens dossiernummer. Klassbeteckning 9 i din fil Det är mycket viktigt klassbeteckningen i din fil från ert elevregister innehåller siffran 9 för att rätt skolbakgrund ska registreras i antagningssystemet. Om det inte framgår rätt klassbeteckning i betygsfilen hamnar elevens betyg i fel urvalsgrupp i antagningssystemet. Elever med TF-nummer/dossiernummer Dossiernummer Dossier: Sammanhållna handlingar eller akter för en individ hos Migrationsverket Varje dossier har ett unikt dossiernummer. Samma dossiernummer följer utlänningen till dess han eller hon eventuellt blir svensk medborgare. Endast elever med dossiernummer och där regelverket är uppfyllt i övrigt kan antas via antagningssystemet. TF-nummer När eleven får sitt riktiga personnummer skall ni meddela detta till Gymnasieantagningen tillsammans med elevens tillfälliga personnummer. Vi ändrar då i antagningssystemet så att eleven har alla sina uppgifter och betyg till det riktiga personnumret. För att eleven med TF-personnummer ska kunna få sina inloggningsuppgifter behöver vi få elevens dossiernummer så att vi kan skapa elevkontot. De flesta skolorna har vanligtvis denna uppgift i sina elevregister. Särskolebetyg Dessa betyg ska endast laddas upp med en betygskatalog med elevernas namn, personnummer och individuella betyg till respektive klass på din skola. Betyg till elever med skyddad identitet Skola, vanligtvis SYV, som har elever med skyddad identitet, skall meddela sin skolas administratör för att skicka in dessa elevers betyg till Antagningsansvarig på Gymnasieantagningen. Tänk på att på deras betyg skall ni skriva in det namn och TF-nummer som har lämnats till SYV inför ansökan till gymnasieutbildning.

7 7 Lovskolebetyg Efter avslutad lovskola (sommarskola) ska elevernas betyg redovisas i en betygskatalog. En kopia på denna ska omgående efter avslutad lovskola sändas till Gymnasieantagningen för registrering via Om eleven har ett TF-nummer skall även elevens dossiernummer finnas med i betygskatalogen. De elever där betyg från lovskolan (sommarskola) är Gymnasieantagningen tillhanda senast den 21/6-18 är med och konkurrerar till sökt utbildning i slutantagningen som publiceras den 1/7-18. Elever som gjort sig behöriga under lovskolan (sommarskolan) efter slutantagningen rangordnas som reserver med sitt nya meritvärde vid reservantagningen i början av augusti. Dessa betyg från lovskolan (sommarskola) ska vara Gymnasieantagningen tillhanda senast den 23/7-18. Betyg från sommarskola som inte meddelats Gymnasieantagningen kan innebära att elever går miste om plats. Om elevens betyg inkommer under pågående reservantagning får eleven vara med och konkurrera tillsammans med elever som gör sena val efter den 24/7och senast den 13/9-18. Tänk på! Lovskolebetyg som har inkommit senast den 21/6-18 läggs in till antagningen som presenteras den 1/7-18. Lovskolebetyg som inkommit senast den 23/7-18 läggs in till reservantagningen som presenteras den 6/8-18. Ovanstående information gäller även för den som handhar betygsrapportering av lovskolebetyg i Kristianstads kommun. Komplettering av betyg från IM-program Gäller elever som genomgått särskild prövning eller uppnått behörighet på introduktionsprogram. Kompletteringar från IM-program måste vara Gymnasieantagningen tillhanda senast den 21/6-18 om betyget skall ingå i den slutliga antagningen. Om betyget skall ingå inför reservantagningen skall kompletteringarna vara inne senast den 23/7-18.

8 8 Skyddad identitet Skola, vanligtvis SYV, som har elever med skyddad identitet, skall meddela sin skolas administratör för att skicka in dessa elevers betyg till Antagningsansvarig på Gymnasieantagningen. Tänk på att på deras betyg skall ni skriva in det namn och TF-nummer som har lämnats till SYV inför ansökan till gymnasieutbildning. Asylsökande ungdomar Asylsökande ungdomar och vissa andra ungdomar som anges i 1 lagen (1994:137) om mottagande av asylsökande med flera (LMA), ungdomar med vissa tidsbegränsade uppehållstillstånd och ungdomar som är papperslösa, har rätt till utbildning i gymnasieskola, endast om de har påbörjat utbildningen på ett introduktionsprogram, eller på ett nationellt program, innan de har fyllt 18 år. Eleven har dock rätt att fullfölja påbörjad utbildning på ett introduktionsprogram eller ett nationellt program. Särskilt regelverk gäller för asylsökande elever. Aktuell information finns via Inloggningsuppgifter till eleven inför slutantagningen Kopia på elevens inloggningsuppgifter får eleven via brev till den postadress som finns i antagningssystemet. Brevet beräknas nå elev med korrekt postadress till den 1/7-18. Tänk på att be eleven att spara sina inloggningsuppgifter tills eleven är antagen på den utbildning eleven vill gå. Glömt användarnamn och/eller lösenord, men har e-legitimation Elev som har e-legitimation kan logga in i ansökningswebben via Skånegy Glömt användarnamn och/eller lösenord, men saknar e-legitimation Eleven kan beställa en kopia på inloggningsuppgifterna via Från och med den 24/7-18.

9 9 Revideringar efter skapandet av dokumentet Datum: Vad: xxxx xxxxxx

10 10 Barn- och utbildningsförvaltningen Gymnasieantagningen Kristianstad Telefonnummer: E-post: Hemsida:

Inrapportering av elevers höstterminsbetyg och beställning av inloggningsuppgifter. till elever som ska söka gymnasieutbildning läsåret 2019/2020

Inrapportering av elevers höstterminsbetyg och beställning av inloggningsuppgifter. till elever som ska söka gymnasieutbildning läsåret 2019/2020 545-29048 Från Gymnasieantagningen Kristianstad Inrapportering av elevers höstterminsbetyg och beställning av inloggningsuppgifter till elever som ska söka gymnasieutbildning läsåret 2019/2020 Om du har

Läs mer

Tidplan Gymnasieansökan Läsåret 2018/2019

Tidplan Gymnasieansökan Läsåret 2018/2019 Gymnasieantagningen Kristianstad Tidplan Gymnasieansökan Läsåret 2018/2019 Skapad: 2017-12-10 Reviderad: 2018-04-20 2 Tidplan läsåret 2018/2019 Månad Startdag Slutdag Aktivitet November December Januari

Läs mer

Revidering sidan 31. Utskick av testkonton: Testperiod av testkonton: Testkontot stängs:

Revidering sidan 31. Utskick av testkonton: Testperiod av testkonton: Testkontot stängs: Revidering sidan 31 Utskick av testkonton: 2017-12-21 Ändrad dag på grund av tekniska problem med antagningssystemet och ansökningswebben 2017-12-18. Testperiod av testkonton: 2017-12-21 2018-01-15 Testkontot

Läs mer

Tidplan Gymnasieansökan till läsåret 2019/ från Gymnasieantagningen Kristianstad

Tidplan Gymnasieansökan till läsåret 2019/ från Gymnasieantagningen Kristianstad Reviderad: 2018-12-13/EÅ Tidplan Gymnasieansökan till läsåret 2019/2020 - från Gymnasieantagningen Kristianstad SIDA: 1/27 Tidplan Gymnasieansökan till läsåret 2019/2020 - från Gymnasieantagningen Kristianstad

Läs mer

Tidplan Gymnasieansökan till läsåret 2019/ från Gymnasieantagningen Kristianstad

Tidplan Gymnasieansökan till läsåret 2019/ från Gymnasieantagningen Kristianstad Reviderad: 2019-05-09/EÅ Tidplan Gymnasieansökan till läsåret 2019/2020 - från Gymnasieantagningen Kristianstad SIDA: 1/28 Tidplan Gymnasieansökan till läsåret 2019/2020 - från Gymnasieantagningen Kristianstad

Läs mer

Antagningsdokument Ska ne Nordost/Simrishamn

Antagningsdokument Ska ne Nordost/Simrishamn Antagningsdokument Ska ne Nordost/Simrishamn För huvudmän, rektorer, studie- och yrkesvägledare, skolassistenter m fl. Gymnasieantagningen Kristianstad är ett gemensamt antagningskansli för 7 kommuner

Läs mer

Antagningsdokument Läsåret 2018/2019

Antagningsdokument Läsåret 2018/2019 Gymnasieantagningen Kristianstad Antagningsdokument Läsåret 2018/2019 Skapad: 2017-12-10 Reviderad: 2018-04-20 2 Innehållsförteckning Inledning... 4 Gymnasieantagningens skolkommuner... 4 Vem vänder sig

Läs mer

Information till SYV inför antagningen 2019

Information till SYV inför antagningen 2019 Information till SYV inför antagningen 2019 ÖVERGRIPANDE Du kan logga in med din SYV-inloggning under hela antagningsåret. Tidsplanen för antagningsåret finns på vår hemsida under fliken Skolpersonal/Antagningskansli.

Läs mer

Information till Utbildningsdelegationen. November 2017

Information till Utbildningsdelegationen. November 2017 Information till Utbildningsdelegationen November 2017 Länets elever från årskurs 9 Alla siffror gäller för elever från årskurs 9 som är folkbokförda i Västerbottens kommuner 2833 (2688) elever i årskurs

Läs mer

INDRA. Administratör Grundskola och IM. September 2015

INDRA. Administratör Grundskola och IM. September 2015 INDRA Administratör Grundskola och IM September 2015 Hållpunkter Övergripande information om Indra och samverkan med GR Indra för administratörer Fika Frågor Samverkan med GR GR utvecklat Indra Stöd i

Läs mer

Gymnasieantagningen Helsingborg

Gymnasieantagningen Helsingborg Antagningsdokument Gymnasieantagningen Helsingborg är ett gemensamt antagningskansli för 11 kommuner i nordvästra Skåne med ansvar för gymnasieantagningen till kommunala och fristående skolor. De kommuner

Läs mer

Tidsplan för antagningsprocessen 2019

Tidsplan för antagningsprocessen 2019 Tidsplan för antagningsprocessen 2019 December 6 dec Sista datum för skriftligt godkännande av utbud och antal platser, men helst tidigare om det går. Skickas till GA av gymnasiechef eller motsvarande.

Läs mer

Tidsplan för antagningsprocessen 2018

Tidsplan för antagningsprocessen 2018 Tidsplan för antagningsprocessen 2018 December 8 dec Sista datum för skriftligt godkännande av utbud och antal platser, men helst tidigare om det går. Skickas till GA av gymnasiechef eller motsvarande.

Läs mer

Ansökan och information

Ansökan och information Ansökan och information Inledande förutsättningar och information om ansökan, behörighet och antagning Blankett för avlämnande skolas behörighetsrekommendation Anvisning - så här fyller du i blanketten

Läs mer

Riktlinjer för övergång från grund- till gymnasieskola

Riktlinjer för övergång från grund- till gymnasieskola Riktlinjer för övergång från grund- till gymnasieskola Inför läsåret 2014/15 UTBILDNINGSFÖRVALTNINGEN Barn- och utbildningsenheten http://kompassen.jonkoping.se/sbf/ UTBILDNINGS FÖRVALTNINGEN PM Bun/2011:181

Läs mer

Dokumentet gäller för Chefer, tjänstemän och politiker i kommunen som har ansvar för nyanlända barn och ungdomar i kommunen.

Dokumentet gäller för Chefer, tjänstemän och politiker i kommunen som har ansvar för nyanlända barn och ungdomar i kommunen. RIKTLINJE Mottagande av nyanlända barn och elever i Nackas förskolor och skolor Dokumentets syfte Tydliggöra regelverket om mottagande av s förskolor och skolor per skolform samt Nacka s tillämpning av

Läs mer

Tidsplan för antagningsprocessen 2017

Tidsplan för antagningsprocessen 2017 Tidsplan för antagningsprocessen 2017 December 9 dec Sista datum för skriftligt godkännande av utbud och antal platser, men helst tidigare om det går. Skickas till GA av gymnasiechef eller motsvarande.

Läs mer

Gymnasiesärskolan: elever per 15 oktober

Gymnasiesärskolan: elever per 15 oktober 2019-08-15 Instruktioner Gymnasiesärskolan: elever per 15 oktober Instruktioner Avser alla kommunala och fristående skolenheter som bedriver skolform gymnasiesärskola. Avser inte skolform gymnasieskola.

Läs mer

Information till syvar inför antagningen 2018

Information till syvar inför antagningen 2018 Information till syvar inför antagningen 2018 Du kan alltid logga in med din syvinloggning förutom till exempel vid antagningskörningar då vi stänger webben. Tidsplanerna för antagningsåret finns på vår

Läs mer

Antagningsdokument gymnasieantagningen i Kristianstad 2017/18 Kristianstad, Hässleholm, Sölvesborg, Osby, Simrishamn, Bromölla och Östra Göinge

Antagningsdokument gymnasieantagningen i Kristianstad 2017/18 Kristianstad, Hässleholm, Sölvesborg, Osby, Simrishamn, Bromölla och Östra Göinge Antagningsdokument gymnasieantagningen i Kristianstad 2017/18 Kristianstad, Hässleholm, Sölvesborg, Osby, Simrishamn, Bromölla och Östra Göinge För huvudmän, rektorer, studie- och yrkesvägledare, skolassistenter

Läs mer

Information till syvar inför antagningen 2019

Information till syvar inför antagningen 2019 Information till syvar inför antagningen 2019 December-Januari Nytt för i år! Slutligt antagningsbesked skickas inte ut med brev i juni. Eleverna från Västerbotten loggar in på sökwebben för att se och

Läs mer

Guide - Hur du läser och svarar på ditt slutliga antagningsbesked

Guide - Hur du läser och svarar på ditt slutliga antagningsbesked Guide - Hur du läser och svarar på ditt slutliga antagningsbesked Slutlig antagning Du ser ditt slutliga antagningsbesked via ansökningswebben. Du kommer till ansökningswebben genom att gå in på www.gymnasievalsjuhärad.se

Läs mer

Innehållsförteckning. Att skapa elevkön Att arbeta med elevkön Ändra ködatum Vanliga frågor från vårdnadshavare...

Innehållsförteckning. Att skapa elevkön Att arbeta med elevkön Ändra ködatum Vanliga frågor från vårdnadshavare... Elevkö 2014-02-05 Innehållsförteckning Att skapa elevkön... 3 Att arbeta med elevkön... 5 Ändra ködatum... 9 Vanliga frågor från vårdnadshavare... 10 2 Att skapa elevkön 1. Innan arbetet med elevkön påbörjas

Läs mer

Grundskolan: elever per 15 oktober 2016

Grundskolan: elever per 15 oktober 2016 Grundskolan: elever per 15 oktober 2016 Avser alla kommunala samt alla fristående grundskoleenheter förutom konfessionella- och sameskolenheter. Instruktioner Sista insändningsdag: 2016-11-01 Innehåll

Läs mer

Information till syvar inför antagningen 2016

Information till syvar inför antagningen 2016 Information till syvar inför antagningen 2016 Du kan alltid logga in med din syvinloggning förutom till exempel vid antagningskörningar då vi stänger webben. Tidsplanen för antagningsåret kommer du också

Läs mer

Grundskolan: elever per 15 oktober 2018

Grundskolan: elever per 15 oktober 2018 Grundskolan: elever per 15 oktober 2018 Avser alla kommunala och fristående grundskoleenheter förutom sameskolenheter. Instruktioner Sista insändningsdag: 2018-11-01 Innehåll Nyheter 2018... 1 Allmänt

Läs mer

Utredningen som antagit namnet grundskoleutredningen mer tid för kunskap förskoleklass, förlängd skolplikt och lovskola

Utredningen som antagit namnet grundskoleutredningen mer tid för kunskap förskoleklass, förlängd skolplikt och lovskola Kommunstyrelsen Dnr 15KS694 REMISS SOU 2015:81 Utredningen som antagit namnet grundskoleutredningen mer tid för kunskap förskoleklass, förlängd skolplikt och lovskola FÖRSKOLEKLASS 3.6 Alternativ 1 Förskoleklassen

Läs mer

Rev Handledning till MTM:s användarregister

Rev Handledning till MTM:s användarregister Handledning till MTM:s användarregister Innehållsförteckning Inledning... 1 Ditt registrerarkonto... 1 Vem får du registrera?... 1 Filmer... 1 Logga in... 2 Startsidan... 2 Mitt bibliotek... 2 Mina uppgifter...

Läs mer

Logga in på webbansökan. Du hittar länken på vår hemsida under webbansökan vuxenutbildningen.

Logga in på webbansökan. Du hittar länken på vår hemsida under webbansökan vuxenutbildningen. MIN STUDIEPLAN OCH STATUSFÖRKLARING Logga in på webbansökan. Du hittar länken på vår hemsida under webbansökan vuxenutbildningen. - Användarnamn är ditt personnummer. Lösenord har du själv valt när du

Läs mer

Rutin för övergång mellan grundskola och GYMNASIESKOLA

Rutin för övergång mellan grundskola och GYMNASIESKOLA Rutin för övergång mellan grundskola och GYMNASIESKOLA Södergatan 20, 195 85 Märsta Tel (vxl) 08-591 260 00 Fax 08-591 260 36 sigtuna.kommun@sigtuna.se www.sigtuna.se Dokumentnamn Rutin för övergång mellan

Läs mer

Anmälan till Automationsingenjör

Anmälan till Automationsingenjör Anmälan till Automationsingenjör Innehåll Support... 2 Registrera dig som ny användare... 2 Logga in i CompetenceTool... 4 Innan du anmäler dig... 4 Anmäl dig till utbildning... 5 Fyll i information om

Läs mer

KOMMUNFÖRBUNDET STOCKHOLMS LÄN. Slutantagningen till gymnasieskolan och gymnasiesärskolan i Stockholms län 2016

KOMMUNFÖRBUNDET STOCKHOLMS LÄN. Slutantagningen till gymnasieskolan och gymnasiesärskolan i Stockholms län 2016 Slutantagningen till gymnasieskolan och gymnasiesärskolan i Stockholms län 2016 Innehåll... 0 Förord... 2 Sökande... 3 Sökande totalt vid slutantagningen... 3 Gymnasieutbudet i Stockholms län... 4 Antal

Läs mer

Handledning för att söka gymnasieutbildning i Dexter

Handledning för att söka gymnasieutbildning i Dexter Handledning för att söka gymnasieutbildning i Dexter www.orebro.se/gymnasieantagningen Gymnasieantagningens hemsida På Gymnasieantagningens hemsida www.orebro.se/gymnasieantagningen hittar du information

Läs mer

Reservantagningen 2019

Reservantagningen 2019 Antagningsstatistik Gymnasieantagningen Datum: 2019-09-06 Reservantagningen Reservantagningen är den antagning som genomförs efter slutantagningen då lediga platser som uppkommit under sommaren tillsätts

Läs mer

Information till syvar inför antagningen 2017

Information till syvar inför antagningen 2017 Information till syvar inför antagningen 2017 Du kan alltid logga in med din syvinloggning förutom till exempel vid antagningskörningar då vi stänger webben. Tidsplanerna för antagningsåret finns på vår

Läs mer

Grundskolan: elever per 15 oktober

Grundskolan: elever per 15 oktober 2019-08-21 Instruktioner Grundskolan: elever per 15 oktober Instruktioner Avser alla kommunala och fristående skolenheter som bedriver skoloch verksamhetsformerna förskoleklass, grundskola eller fritidshem.

Läs mer

Grundsärskolan: elever per 15 oktober

Grundsärskolan: elever per 15 oktober 2019-08-21 Instruktioner Grundsärskolan: elever per 15 oktober Instruktioner Avser alla kommunala och fristående skolenheter som bedriver skoloch verksamhetsformerna förskoleklass, grundsärskola eller

Läs mer

Mer tid för kunskap - förskoleklass, förlängd skolplikt och lovskola

Mer tid för kunskap - förskoleklass, förlängd skolplikt och lovskola Utbildningsförvaltningen Grundskoleavdelningen Tjänsteutlåtande Sida 1 (10) 2016-01-11 Handläggare Elisabeth Forsberg Uvemo Telefon: 08-50833010 Till Utbildningsnämnden 2016-02-04 Mer tid för kunskap -

Läs mer

ATT SÖKA GYMNASIEPROGRAM

ATT SÖKA GYMNASIEPROGRAM ATT SÖKA GYMNASIEPROGRAM Ansökan till årskurs 1 läsåret 2018/2019 Information till sökande som är folkbokförda i Örebro län Att söka till gymnasiet Du som är folkbokförd i Örebro län ska göra din ansökan

Läs mer

Om du inte hittar svar på din fråga nedan, kontakta

Om du inte hittar svar på din fråga nedan, kontakta Frågor och svar Om du inte hittar svar på din fråga nedan, kontakta elevinformation@grkom.se ELIN elevinformation.se i punkter ELIN är Göteborgsregionens gemensamma elevinformationssystem, med tillhörande

Läs mer

Grundskolan: elever per 15 oktober 2017

Grundskolan: elever per 15 oktober 2017 Grundskolan: elever per 15 oktober 2017 Avser alla kommunala och fristående grundskoleenheter förutom sameskolenheter. Instruktioner Sista insändningsdag: 2017-11-01 Innehåll Nyheter 2017... 1 Allmänt

Läs mer

ATT VÄLJA TILL GYMNASIET I VÄSTERÅS

ATT VÄLJA TILL GYMNASIET I VÄSTERÅS ATT VÄLJA TILL GYMNASIET I VÄSTERÅS 2017-2018 VÄLKOMMEN TILL GYMNASIESKOLAN I VÄSTERÅS! Gymnasieskolan är en skola för alla. Den är avgiftsfri och frivillig. Du har rätt att börja en gymnasieutbildning

Läs mer

Allmän Information om Gymnasievalet. annika.lind@kunskapsskolan.se

Allmän Information om Gymnasievalet. annika.lind@kunskapsskolan.se Allmän Information om Gymnasievalet annika.lind@kunskapsskolan.se Fritt sök Skåne samt Karlshamn, Olofström, Ronneby och Sölvesborgs kommuner i Blekinge har ett gemensamt samverkansavtal om Fritt sök.

Läs mer

Viktig läsning inför Gymnasievalet Var snäll och läs igenom ALLT det finns mycket viktig information TIDSPLAN FÖR GYMNASIEVALET 2015:

Viktig läsning inför Gymnasievalet Var snäll och läs igenom ALLT det finns mycket viktig information TIDSPLAN FÖR GYMNASIEVALET 2015: Viktig läsning inför Gymnasievalet Var snäll och läs igenom ALLT det finns mycket viktig information TIDSPLAN FÖR GYMNASIEVALET 2015: 15 januari - 15 februari 2015 - Ansökningswebben är öppen. Du gör din

Läs mer

Nyheter och ändringar i Adela Barnomsorg och Grundskola 4.4.0

Nyheter och ändringar i Adela Barnomsorg och Grundskola 4.4.0 Nyheter och ändringar i Adela Barnomsorg och Grundskola 4.4.0 Publicerad 2013-04-25 Tersus Skolsystem AB Lilla Nygatan 2, 411 08 Göteborg Tel: 031-85 70 50 Nationella prov Adela är nu anpassat enligt riktlinjer

Läs mer

MANUAL FÖR REGISTRERING I PASiS AV FLYKTINGAR INOM HÄLSO- OCH SJUKVÅRDEN

MANUAL FÖR REGISTRERING I PASiS AV FLYKTINGAR INOM HÄLSO- OCH SJUKVÅRDEN MANUAL FÖR REGISTRERING I PASiS AV FLYKTINGAR INOM HÄLSO- OCH SJUKVÅRDEN Avdelning för hälso- och sjukvårdsstyrning, Koncernkontoret Rev 140325 Innehållsförteckning 1 Inledning... 3 2 Asylsökande... 4

Läs mer

Välkommen till Gymnasieantagningen i Göteborgsregionen (GR)

Välkommen till Gymnasieantagningen i Göteborgsregionen (GR) Uppdaterad 2016-11-03 sida 1 Välkommen till i Göteborgsregionen (GR) sköter antagningen till samtliga kommunala och fristående gymnasieskolor i Göteborgsregionens 13 kommuner. Under 2016 hanterades ca

Läs mer

Riktlinjer för Introduktionsprogrammen

Riktlinjer för Introduktionsprogrammen UTBILDNINGSFÖRVALTNINGEN GYMNASIEAVDELNINGEN TJÄNSTEUTLÅTANDE SID 1 (9) 2011-07-01 Handläggare: Björn Johansson Telefon: 076 12 33 818 Till Utbildningsnämnden 2011-08-18 Förslag till beslut Utbildningsförvaltningen

Läs mer

S-G Lidheim

S-G Lidheim 1 SYV information 26/ 10 2016 Program Tidsplan 2017 Information och genomgång av förändringar inför antagningen till gymnasiet 2017/ 2018, informationshäfte Handläggning av anmälan till Introduktionsprogram

Läs mer

Information om att söka till förskoleklass

Information om att söka till förskoleklass Sida 1 (5) Avdelningen för utveckling och Till förskolor i Stockholms stad Information om att söka till förskoleklass I början av 2017 är det dags för några av barnen på din förskola att söka skola. Den

Läs mer

Slutantagningen till gymnasieskolorna 2014 i Stockholms län

Slutantagningen till gymnasieskolorna 2014 i Stockholms län Slutantagningen till gymnasieskolorna 2014 i Stockholms län Gymnasieantagningen Stockholms län är en verksamhet inom Kommunförbundet Stockholms län som sköter antagningen till gymnasieskolorna de kommunala

Läs mer

Slutantagningen till gymnasieskolorna 2013 i Stockholms län

Slutantagningen till gymnasieskolorna 2013 i Stockholms län Slutantagningen till gymnasieskolorna 2013 i Stockholms län Gymnasieantagningen Stockholms län är en verksamhet inom Kommunförbundet Stockholms län som sköter antagningen till gymnasieskolorna de kommunala

Läs mer

Till elever och vårdnadshavare skolår 9 i Hällefors ANTAGNING TILL GYMNASIEUTBILDNING

Till elever och vårdnadshavare skolår 9 i Hällefors ANTAGNING TILL GYMNASIEUTBILDNING Till elever och vårdnadshavare skolår 9 i Hällefors ANTAGNING TILL GYMNASIEUTBILDNING Att välja gymnasieutbildning inför läsåret 2014-2015 Ansökan till Gymnasieskolorna Du kan söka gymnasieutbildning som

Läs mer

Användarhandledning Stockholms stads Antagningstjänst Söka skola 2017 Fristående skolor skolor

Användarhandledning Stockholms stads Antagningstjänst Söka skola 2017 Fristående skolor skolor Användarhandledning Stockholms stads Antagningstjänst Söka skola 2017 Fristående skolor skolor Senast uppdaterad en 2017-02-15 1 Finns som separat dokument med bättre skärpa! Se EF-sidan för Söka skola

Läs mer

Ansökan till svenska högskolor och universitet

Ansökan till svenska högskolor och universitet Ansökan till svenska högskolor och universitet 29.3.2017 TVÅ INFORMATIONSKÄLLOR www.studera.nu www.antagning.se Här ansöker du! STEG 1: Skapa konto Skapa ett konto på www.antagning.se OBS: OBS: Skapa konto

Läs mer

Manual för ansökan till Stiftelsen Kjellbergska Flickskolans Donationer

Manual för ansökan till Stiftelsen Kjellbergska Flickskolans Donationer Manual för ansökan till Stiftelsen Kjellbergska Flickskolans Donationer Ver 3.0 Sida 1 av 19 1. Komma igång med din stipendieansökan 3 1.1 Läs texten Tänka på 3 1.2 Logga in eller Skapa nytt användarkonto

Läs mer

Så här gör du din gymnasieansökan på webben

Så här gör du din gymnasieansökan på webben Så här gör du din gymnasieansökan på webben 1 Inloggningssida gymnasiewebben.nykoping.se 1. Uppe till vänster på sidan har du två boxar ( Information & senaste nytt samt Statistik, FAQ & viktiga länkar

Läs mer

2. Obligatoriska uppgifter för att kunna behandla din ansökan är:

2. Obligatoriska uppgifter för att kunna behandla din ansökan är: 1. Översikt hur du gör en ansökan 2. Obligatoriska uppgifter i en ansökan 3. Välja utbildningar 4. Skapa ett användarkonto 5. Skapa en ansökan Rangordna dina utbildningsval Bifoga obligatoriska handlingar/bilagor

Läs mer

MITT GYMNASIEVAL. Nu är det dags att söka till gymnasiet och du som är folkbokförd i Göteborgsregionen kan själv göra ditt gymnasieval på webben.

MITT GYMNASIEVAL. Nu är det dags att söka till gymnasiet och du som är folkbokförd i Göteborgsregionen kan själv göra ditt gymnasieval på webben. MITT GYMNASIEVAL Hej Nu är det dags att söka till gymnasiet och du som är folkbokförd i Göteborgsregionen kan själv göra ditt gymnasieval på webben. På ansökningswebben www.indra2.se hittar du information

Läs mer

Instruktioner för uppdatering av skolenhetsregistret inför terminsstart 2015

Instruktioner för uppdatering av skolenhetsregistret inför terminsstart 2015 1(9) November 2015 Instruktioner för uppdatering av skolenhetsregistret inför terminsstart 2015 Uppgifterna ska uppdateras så att de visar hur skolorganisationen ser ut vid terminsstart läsåret 2015/2016.

Läs mer

Så här gör du ditt gymnasieval

Så här gör du ditt gymnasieval Uppdaterad: 2015-12-09 Så här gör du ditt gymnasieval Antagning Fyrbodal Box 305 451 18 Uddevalla Besöksadress: Museigatan 2 (Riverside) E-post: antagning@fyrbodal.se Tel: 0522-44 08 30, 44 08 50, 44 08

Läs mer

Du som redan läser kurser på Komvux Här fyller kan du följa i ditt dessa användarnamn instruktioner. som Information som är viktig för dig

Du som redan läser kurser på Komvux Här fyller kan du följa i ditt dessa användarnamn instruktioner. som Information som är viktig för dig Ansökan grundläggande kurser på Campus Risbergska Inloggning digital ansökan Länk till digital ansökan finns på orebro.se/komvux. Du som redan läser kurser på Komvux Här fyller kan du följa i ditt dessa

Läs mer

Gymnasiekonferenser 2017 Stockholm, Malmö, Göteborg Aktuella frågor om antagning och skolekonomi

Gymnasiekonferenser 2017 Stockholm, Malmö, Göteborg Aktuella frågor om antagning och skolekonomi Gymnasiekonferenser 2017 Stockholm, Malmö, Göteborg Aktuella frågor om antagning och skolekonomi Charlott Rydén/Robert Gustafsson/ Annette Holm Persson/Sabina Svahn Innehåll Tidplan för huvudmannen Sena

Läs mer

Sökande till gymnasieskolan med fokus på Järfälla gymnasium

Sökande till gymnasieskolan med fokus på Järfälla gymnasium RAPPORT (6) 2018-08-28 Kompetensnämnden Dnr Kon 2018/81 Sökande till gymnasieskolan med fokus på Järfälla gymnasium Inledning Gymnasieantagningen i Stockholms län sköter antagningen till kommunala, landstingsägda

Läs mer

Välkommen till Gymnasieantagningen i Göteborgsregionen (GR)

Välkommen till Gymnasieantagningen i Göteborgsregionen (GR) Välkommen till i Göteborgsregionen (GR) sköter antagningen till samtliga kommunala och fristående gymnasieskolor i Göteborgsregionens 13 kommuner. 2013 hanterades ca 12 400 sökande i antagningssystemet

Läs mer

Handbok för vårdnadshavare i Familjeportalen

Handbok för vårdnadshavare i Familjeportalen Handbok för vårdnadshavare i Familjeportalen Jag vill ansöka om ett konto I Familjeportalen (https://familjeportalen.landskrona.se) finns möjligheten att ansöka om ett konto. Under Kontohantering Ansök

Läs mer

Gymnasievalet 2015. Anne Slotte, studievägledare Arbetsdag: fredagar 9.00 16.00. anne.slotte@sverigefinskaskolan.eu. telefon: 073-655 11 74

Gymnasievalet 2015. Anne Slotte, studievägledare Arbetsdag: fredagar 9.00 16.00. anne.slotte@sverigefinskaskolan.eu. telefon: 073-655 11 74 Gymnasievalet Läsåret 2014-2015 2015 Anne Slotte, studievägledare Arbetsdag: fredagar 9.00 16.00 anne.slotte@sverigefinskaskolan.eu telefon: 073-655 11 74 Betygsvärde A 20 poäng B 17.5 poäng C 15 poäng

Läs mer

Gymnasieantagningen Helsingborg

Gymnasieantagningen Helsingborg Antagningsdokument Gymnasieantagningen Helsingborg är ett gemensamt antagningskansli för 11 kommuner i nordvästra Skåne med ansvar för gymnasieantagningen till kommunala och fristående skolor. De kommuner

Läs mer

Ansökan om inackorderingstillägg/resetillägg

Ansökan om inackorderingstillägg/resetillägg Delegationsbeslut Ansökan om inackorderingstillägg/resetillägg - för elever bosatta i Östra Göinge kommun Personuppgifter Efternamn och förnamn Personnummer Bostadsadress (gata, nr box, fack) Telefon Postnummer

Läs mer

Plan för Uppsala kommuns introduktionsprogram

Plan för Uppsala kommuns introduktionsprogram UTBILDNINGSFÖRVALTNINGEN Handläggare Datum Diarienummer Cecilia Fernvall 2016-09-05 UBN-2016-3461 Plan för Uppsala kommuns introduktionsprogram Bakgrund Utbildningsnämnden, som huvudman för introduktionsprogrammen

Läs mer

Lathund vid slutantagning och reservantagning

Lathund vid slutantagning och reservantagning 2017-05-17 Lathund vid slutantagning och reservantagning Denna lathund innehåller information och rutiner i samband med slutantagning och reservantagning. Lathunden finns i Indra under menyn Blanketter/Info

Läs mer

Plan för utbildningen på introduktionsprogrammen

Plan för utbildningen på introduktionsprogrammen UTBILDNINGSFÖRVALTNINGEN Handläggare Fernvall Cecilia Datum 2017-09-12 Diarienummer UBN-2017-4004 Utbildningsnämnden Plan för utbildningen på introduktionsprogrammen Förslag till beslut Utbildningsnämnden

Läs mer

Flest sökande till program oavsett behörighet

Flest sökande till program oavsett behörighet Antagningsstatistik Gymnasieantagningen Datum: 2019-06-26 Slutantagningen 2019 Slutantagningen Slutantagningen är den antagning som genomförs på sökande elevers slutbetyg. Merparten av alla sökande elever

Läs mer

qwertyuiopasdfghjklzxcvbnmq ertyuiopasdfghjklzxcvbnmqwer tyuiopasdfghjklzxcvbnmqwerty uiopasdfghjklzxcvbnmqwertyui opasdfghjklzxcvbnmqwertyuiop

qwertyuiopasdfghjklzxcvbnmq ertyuiopasdfghjklzxcvbnmqwer tyuiopasdfghjklzxcvbnmqwerty uiopasdfghjklzxcvbnmqwertyui opasdfghjklzxcvbnmqwertyuiop qwertyuiopasdfghjklzxcvbnmq wertyuiopasdfghjklzxcvbnmqw ertyuiopasdfghjklzxcvbnmqwer tyuiopasdfghjklzxcvbnmqwerty Handbok för registrering i UEDB av elever i kommunal gymnasieskola utanför länet uiopasdfghjklzxcvbnmqwertyui

Läs mer

Slutantagningen till gymnasieskolorna 2011 i Stockholms län

Slutantagningen till gymnasieskolorna 2011 i Stockholms län Slutantagningen till gymnasieskolorna 2011 i Stockholms län Gymnasieantagningen Stockholms län är en verksamhet inom Kommunförbundet Stockholms län som sköter antagningen till gymnasieskolorna de kommunala

Läs mer

Handbok i Dexter för vårdnadshavare i grundskolan

Handbok i Dexter för vårdnadshavare i grundskolan Handbok i Dexter för vårdnadshavare i grundskolan 2010-03-12 Eva Melander/Carina Molin Innehåll Vem är medborgare Hur loggar jag in Jag är inte bara mamma Jag har tappat bort mitt lösenord Jag vill byta

Läs mer

Antagningsordning. Utbildning vid Gymnastik- och idrottshögskolan

Antagningsordning. Utbildning vid Gymnastik- och idrottshögskolan Beslutat av: Högskolestyrelsen Datum: 2008-02-15 Antagningsordning Utbildning vid Gymnastik- och idrottshögskolan Gymnastik- och idrottshögskolan Lidingövägen 1 Box 5626 114 86 Stockholm Tel 08 402 22

Läs mer

296 Kriterier för tilläggsbelopp för lovskola (KSKF/2017:536)

296 Kriterier för tilläggsbelopp för lovskola (KSKF/2017:536) Kommunstyrelsen Protokollsutdrag Sammanträdesdatum 2017-11-28 Sida 1(2) 296 Kriterier för tilläggsbelopp för lovskola (KSKF/2017:536) Beslut Förslag till kommunfullmäktige 1. Tilläggsbelopp för obligatorisk

Läs mer

Kultur- och fritidskontoret LATHUND. Föreningsbidragsansökan

Kultur- och fritidskontoret LATHUND. Föreningsbidragsansökan Kultur- och fritidskontoret LATHUND Föreningsbidragsansökan Man hittar sidan där man ansöker om föreningsbidrag på http://bidrag.sodertalje.se Logga in med ditt användarnamn och lösenord som du har fått

Läs mer

Ansökan om inackorderingstillägg/resetillägg

Ansökan om inackorderingstillägg/resetillägg - för elever bosatta i Östra Göinge kommun Personuppgifter Efternamn och förnamn Personnummer Bostadsadress (gata, nr box, fack) Telefon Postnummer och ort Ansökan avser Inackorderingstillägg Resetillägg

Läs mer

Så här gör du ditt gymnasieval

Så här gör du ditt gymnasieval Så här gör du ditt gymnasieval Länk till sökwebben finns på www.gymnasieantagningen.nu Inloggningssidan 1. Uppe till vänster på inloggningssidan har du två rullister, Så här gör du & Externa länkar. Du

Läs mer

Ansökan om tilläggsbelopp för barn och elever i behov av extraordinära stödåtgärder

Ansökan om tilläggsbelopp för barn och elever i behov av extraordinära stödåtgärder Fristående och kommunala verksamheter kan ansöka om tilläggsbelopp. Ansökan kan göras för barn och elever som är folkbokförda i Solna stad. Förskolechef eller rektor ansvarar för ansökan. Förutsättningar

Läs mer

Handbok för vårdnadshavare Dexter Värmdö Gymnasium... 1

Handbok för vårdnadshavare Dexter Värmdö Gymnasium... 1 Handbok för vårdnadshavare Dexter Värmdö Gymnasium Innehåll Handbok för vårdnadshavare Dexter Värmdö Gymnasium... 1 Innehåll... 1 Dexter elevadministrativt system på Värmdö gymnasium... 2 Om Dexter...

Läs mer

Minihandbok för skoladministratörer version 1.4

Minihandbok för skoladministratörer version 1.4 UEDB (UNGDOM OCH ELEVDATABASEN) Minihandbok för skoladministratörer version 1.4 Eva Rehnberg 2014-01-10 Innehåll Ny elev... 2 Inskrivning av ny elev folkbokförd i Stockholms län eller Håbo... 2 Elev med

Läs mer

MITT GYMNASIEVAL. Nu är det dags att söka till gymnasiet och du som är folkbokförd i Göteborgsregionen kan själv göra ditt gymnasieval på webben.

MITT GYMNASIEVAL. Nu är det dags att söka till gymnasiet och du som är folkbokförd i Göteborgsregionen kan själv göra ditt gymnasieval på webben. MITT GYMNASIEVAL Hej Nu är det dags att söka till gymnasiet och du som är folkbokförd i Göteborgsregionen kan själv göra ditt gymnasieval på webben. På ansökningswebben indra2.se hittar du information

Läs mer

Användarmanual. Inrapportering lönestatistik

Användarmanual. Inrapportering lönestatistik Användarmanual Inrapportering lönestatistik 2016 INNEHÅLLSFÖRTECKNING INLOGGNING 2 INRAPPORTERING 2 Företagsuppgifter 3 Registrering 3 SUPPORT 7 1 INLOGGNING I år sker all rapportering av lönestatistik

Läs mer

Guide och regler för ansökan till Vuxenutbildningen. Ansökan till utbildning/kurs på grundläggande eller gymnasial nivå

Guide och regler för ansökan till Vuxenutbildningen. Ansökan till utbildning/kurs på grundläggande eller gymnasial nivå Guide och regler för ansökan till Vuxenutbildningen 1. Ansökan till utbildning/kurs på grundläggande eller gymnasial nivå Översikt hur du gör en ansökan Behörighet Obligatoriska uppgifter i en ansökan

Läs mer

Att söka till gymnasiet. (OBS! Detta gäller för Markaryds kommun. Andra rutiner och datum kan gälla i andra kommuner)

Att söka till gymnasiet. (OBS! Detta gäller för Markaryds kommun. Andra rutiner och datum kan gälla i andra kommuner) Att söka till gymnasiet. (OBS! Detta gäller för Markaryds kommun. Andra rutiner och datum kan gälla i andra kommuner) Du får söka till gymnasieskolan till och med det år du fyller 19 år. Om du har slutfört

Läs mer

Övergångar. Inledning. Sekretess mellan verksamheter

Övergångar. Inledning. Sekretess mellan verksamheter Övergångar Inledning Detta dokument klargör vilka juridiska ramar som gäller då barn och elever går från en verksamhet till en annan. Som berörd tjänsteman är det viktigt att ha sikte på både de rättsliga

Läs mer

Anvisningar för informationsansvariga i GRUUS. GöteborgsRegionens UngdomsUppföljningsSystem

Anvisningar för informationsansvariga i GRUUS. GöteborgsRegionens UngdomsUppföljningsSystem Anvisningar för informationsansvariga i GRUUS GöteborgsRegionens UngdomsUppföljningsSystem Syftet med GRUUS är att alla berörda parter; avlämnande skola, mottagande skola, hemkommun och skolkommun snabbt

Läs mer

Manual för ansökan till Stiftelsen Kjellbergska Flickskolans Donationer

Manual för ansökan till Stiftelsen Kjellbergska Flickskolans Donationer Manual för ansökan till Stiftelsen Kjellbergska Flickskolans Donationer Ver 3.0 Sida 1 av 22 1. Komma igång med din stipendieansökan 3 1.1 Läs texten Tänka på 3 1.2 Logga in eller Skapa nytt användarkonto

Läs mer

Rev. 2015 09 17. Handledning till MTM:s användarregister

Rev. 2015 09 17. Handledning till MTM:s användarregister Rev. 2015 09 17 Handledning till MTM:s användarregister Rev. 2015 09 17 Innehållsförteckning Inledning... 2 Kom igång... 2 Logga in... 2 Startsidan... 3 Mitt bibliotek... 3 Mina uppgifter... 4 Registrera

Läs mer

Instruktion för insamling av Sökande till yrkeshögskoleutbildningar 2018

Instruktion för insamling av Sökande till yrkeshögskoleutbildningar 2018 Sida 1(6) Instruktion för insamling av Sökande till yrkeshögskoleutbildningar 2018 1. Hur lämnas uppgifterna? Uppgifterna lämnas via webben genom att logga in på vår uppgiftslämnarsida www.scb.se/yhsokande.

Läs mer

Instruktion för insamling av Sökande till yrkeshögskoleutbildningar 2017

Instruktion för insamling av Sökande till yrkeshögskoleutbildningar 2017 Sida 1(6) Instruktion för insamling av Sökande till yrkeshögskoleutbildningar 2017 1. Hur lämnas uppgifterna? Uppgifterna lämnas via webben genom att logga in på vår uppgiftslämnarsida www.scb.se/yhsokande.

Läs mer

Mötespunkt Information/diskussion Beslut/Resultat/Bilagor 1. Välkomnande och godkännande av dagordning

Mötespunkt Information/diskussion Beslut/Resultat/Bilagor 1. Välkomnande och godkännande av dagordning PROTOKOLL Möte: Ledningsgrupp med Utbildningsgrupp 4-kanten 2018-06-11 Tid: 09.00-11.00 Plats: Älvsbyn Kommunhuset Lokal Bäcken Närvarande: Sture Nordin ordförande utbildningsutskottet Älvsbyn, Carina

Läs mer

Rev. 2015 08 31. Handledning till MTM:s användarregister

Rev. 2015 08 31. Handledning till MTM:s användarregister Rev. 2015 08 31 Handledning till MTM:s användarregister Rev. 2015 08 31 Innehåll Inledning... 1 Kom igång... 1 Logga in... 1 Startsidan... 2 Mitt bibliotek... 2 Mina uppgifter... 3 Registrera låntagare...

Läs mer

av betyg och ingsplaner med och omdömen.

av betyg och ingsplaner med och omdömen. Handläggare Åke Gustafsson 0480-45 30 17 Datum 2012-01-09 Begäran om upplysningar med stöd av personuppgiftslagen skyddade personuppgifter Med anledning av Datainspektionens tillsyn av hur personuppgifterr

Läs mer

Riktlinjer för skolplacering i grundskola i Enköpings kommun

Riktlinjer för skolplacering i grundskola i Enköpings kommun Riktlinjer för skolplacering i grundskola i Enköpings kommun Beslutade av utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden den 27 mars 2019. Skriv text här Innehållsförteckning 1. Inledning... 1 2. Fritt skolval

Läs mer

Riktlinjer för prövning av fri kvot

Riktlinjer för prövning av fri kvot Riktlinjer antagna av barn- och utbildningsnämnden 2014-10-20 Redaktionellt justerat 2017-01-16 med korrekta datum och länkar Riktlinjer för prövning av fri kvot Nationella riktlinjer Regelverket kring

Läs mer