Tidsplan för antagningsprocessen 2017

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Tidsplan för antagningsprocessen 2017"

Transkript

1 Tidsplan för antagningsprocessen 2017 December 9 dec Sista datum för skriftligt godkännande av utbud och antal platser, men helst tidigare om det går. Skickas till GA av gymnasiechef eller motsvarande. Betygsfiler skickas till GA från grundskolorna, så snart GA har importerat betyg och elevuppgifter skickas lösenordsbreven och klasslistor till SYV via mejl. Januari 11 jan Inloggningssidan till sökwebben öppnas och eleverna kan göra sina val via webben. Ordinarie valperiod alla elever gör sina val till gymnasiet. SYV beställer lösenord via mejl till GA för IM-elever och omsökare. Ange personnummer, avlämnande gymnasieskola/skolenhet och klass. Februari 13 feb Sista dagen för eleverna att söka via webben. Inloggningssidan stänger klockan Blankett och bilagor med särskilda skäl för att tas emot som förstahandsmottagen, ska senast vara hos Gymnasieantagningen. SYV bockar av att valen på webben stämmer med kvittensen. SYV behåller sista kvittensen. GA skickar ansökan till annat kansli för val utanför samverkansområdet. Yttrande och beslut om mottagande skickas, tas emot och registreras. Ansökningar från andra län registreras.

2 Mars 13 mar Frikvotsblankett (en per val) skickas med post och ska vara hos GA. Observera att den kompletta ansökan inklusive bilagor ska vara inne nu. Det är viktigt att ansökningarna kommer in i tid, så att de hinner beredas för beslut. OBS! Vänta inte till omvalet med att skicka frikvotsansökan! Frikvotsansökningar som skickas in efter omvalsperioden bör endast röra elevers ändrade val. Simulering av olika antal platser och programutbud görs av GA på begäran av gymnasiechefer fram till preliminärantagningen. Frikvotsansökningar från elever skickas av GA till kommuner och friskolor. April 6 apr Gymnasieskolan ska senast meddela GA om program inte ska startas. GA skickar adressetiketter till skolan, för elever som sökt nedlagt program, så att skolan kan informera berörda elever i tid före omvalsperioden. 12 apr Resultatet av preliminärantagningen publiceras på sökwebben i form av statistik. Eleverna kan logga in och se sitt preliminära antagningsbesked. Den som har skolinloggning för gymnasieskolan kan se vilka elever som antagits. Omvalsperioden öppnas. Alla elever kan ta bort, lägga till eller ändra sina val.

3 Maj 4 maj Sista dag för: Sista ansökningsdag. Ansökningsperioden avslutas och inloggningssidan stängs klockan Eventuella pappersansökningar som görs sista dagen ska skannas eller faxas in, originalet skickas med A-post och ska senast vara hos GA dagen efter. Ansökningar eller ändringar som kommer in efter detta datum är en sen ansökan, hamnar sist i kön och eleven tas in endast i mån av plats. Särskilda skäl för att tas emot som förstahandsmottagen, ska senast vara hos GA. Begäran om dispens från krav på godkänt betyg i engelska, ska senast vara hos GA detta datum. Det beslutas sen av styrelsen för utbildningen som eleven sökt. Eventuella nya frikvotsblanketter (tillsammans med bilagor) ska senast vara hos GA detta datum. Fri kvoter inkomna efter detta datum kommer att stämplas som sent inkomna. SYV bockar av att valen på webben stämmer med kvittensen. SYV behåller sista kvittensen. GA skickar ansökan för val utanför samverkansområdet till annat kansli. Juni Simulering av olika antal platser på begäran av gymnasiechefer. Dagen före skolavslutningen Om någon skola slutar senare än den 15 juni ska betygen för den skolan finnas inne senast den 15 juni. Om den 15 juni är en helgdag är sista datum närmaste vardag före. Samma datum gäller för: Betygsfiler med slutbetyg från grundskolans åk 9. Betyg för IM-elever (elever i gymnasiet på introduktionsprogram som fått grundskolebetyg). Färdighetspoäng för estetiska program.

4 13 jun Gymnasiechef meddelar ändringar av antal platser och eventuella platsreservationer samt datum och tid för upprop. Uppropstexten kommer med på antagningsbeskedet. 15 jun Beslut om dispens från godkänt betyg i engelska (avslag eller bifall) per elev, ska vara hos GA. 20 jun Beslut om plats i fri kvot (avslag eller bifall) per elev, ska vara hos GA. 22 jun Sista dag för att lämna in sommarskolebetyg till GA, för att eleven garanterat ska hinna få dem inregistrerade inför slutantagningen. SYV skickar kvittenser till GA före sin semester, sorterade per klass och skola, skriv ut klasslistan från sökwebben som försättsblad och lägg kvittenserna i den ordningen. GA skickar betyg för länets elever till andra kanslier, om de har sökt utanför länet. GA skickar meddelande till elever som är obehöriga till något av sina val. Det görs som information och för att eleven ska ha möjlighet att komplettera om något betyg har blivit fel. Slutet av juni Slutantagning görs. Eleven kan logga in på sökwebben när antagningen är klar, och svara på sitt antagningsbesked. Besked skickas även med A-post till varje sökande som blivit reserv eller antagen. Juli Resultatet av den slutliga antagningen publiceras på sökwebben i form av statistik. 1-31jul Stängt på GA. Svar på vanliga frågor finns på sökwebben. Hänvisning till webben från mejl och telefon. Eleverna har juli månad på sig att svara på antagningsbeskedet via sökwebben. Alla ska svara.

5 Augusti 1 aug Sista datum för elever att svara på antagningsbeskedet via sökwebben. 3 aug Den automatiska reservantagningen görs. Antagningsbesked skickas med post. Eleven kan logga in och svara på sitt antagningsbesked på sökwebben. Sista datum står på beskedet. 5 aug Blanketten för ansökan till lediga platser publiceras på vår hemsida. 7 Ansökan till lediga platser öppnar. Daglig manuell reservantagning påbörjas. Eleverna kontaktas av GA via telefon. Eleverna kan söka till lediga platser fram tills GA lämnar över reservlistorna till skolorna. Den som har skolinloggning på gymnasieskolan ska följa reservantagningen via webben för att veta vilka elever som tillkommer eller tackar nej. 31 aug GA avslutar reservantagningen och överlämnar reservlistor till gymnasieskolorna. Byten hanteras från och med 1 september av skolorna. September-November Gymnasieantagningen avslutar senaste antagningen och påbörjar förberedelser inför nästa års antagning. Arkivlista över antagningen, statistik till SCB, arkivering av ansökningshandlingar. Antagningslistor till gymnasiechefer som underlag för beslut om antagning. Fakturering av kommuner och fristående skolor för antagningens kostnader. Utvärdering av året, statistik, sammanställningar och rapport om antagningen. Aktuella antagningsfrågor, tidsplan inför nästa antagning och planering. Gymnasiekonferens, användarträff Procapita, besök i länets kommuner, syvträffar. Samordning och sammanställning av Länsprislistan.

6 GA går ut med en förfrågan till samtliga gymnasiechefer och friskolor om skolenheter, program, antal platser och valbara kurser som ska finnas på respektive utbildning. När gymnasiechef gett oss ett skriftligt godkännande lägger vi in det i Procapita och därmed blir det synligt på sökwebben.

Tidsplan för antagningsprocessen 2018

Tidsplan för antagningsprocessen 2018 Tidsplan för antagningsprocessen 2018 December 8 dec Sista datum för skriftligt godkännande av utbud och antal platser, men helst tidigare om det går. Skickas till GA av gymnasiechef eller motsvarande.

Läs mer

Tidsplan för antagningsprocessen 2019

Tidsplan för antagningsprocessen 2019 Tidsplan för antagningsprocessen 2019 December 6 dec Sista datum för skriftligt godkännande av utbud och antal platser, men helst tidigare om det går. Skickas till GA av gymnasiechef eller motsvarande.

Läs mer

Information till syvar inför antagningen 2019

Information till syvar inför antagningen 2019 Information till syvar inför antagningen 2019 December-Januari Nytt för i år! Slutligt antagningsbesked skickas inte ut med brev i juni. Eleverna från Västerbotten loggar in på sökwebben för att se och

Läs mer

Information till syvar inför antagningen 2018

Information till syvar inför antagningen 2018 Information till syvar inför antagningen 2018 Du kan alltid logga in med din syvinloggning förutom till exempel vid antagningskörningar då vi stänger webben. Tidsplanerna för antagningsåret finns på vår

Läs mer

Information till syvar inför antagningen 2017

Information till syvar inför antagningen 2017 Information till syvar inför antagningen 2017 Du kan alltid logga in med din syvinloggning förutom till exempel vid antagningskörningar då vi stänger webben. Tidsplanerna för antagningsåret finns på vår

Läs mer

Information till syvar inför antagningen 2016

Information till syvar inför antagningen 2016 Information till syvar inför antagningen 2016 Du kan alltid logga in med din syvinloggning förutom till exempel vid antagningskörningar då vi stänger webben. Tidsplanen för antagningsåret kommer du också

Läs mer

Information till SYV inför antagningen 2019

Information till SYV inför antagningen 2019 Information till SYV inför antagningen 2019 ÖVERGRIPANDE Du kan logga in med din SYV-inloggning under hela antagningsåret. Tidsplanen för antagningsåret finns på vår hemsida under fliken Skolpersonal/Antagningskansli.

Läs mer

Information till Utbildningsdelegationen. November 2017

Information till Utbildningsdelegationen. November 2017 Information till Utbildningsdelegationen November 2017 Länets elever från årskurs 9 Alla siffror gäller för elever från årskurs 9 som är folkbokförda i Västerbottens kommuner 2833 (2688) elever i årskurs

Läs mer

Välkommen till Gymnasieantagningen i Göteborgsregionen (GR)

Välkommen till Gymnasieantagningen i Göteborgsregionen (GR) Välkommen till i Göteborgsregionen (GR) sköter antagningen till samtliga kommunala och fristående gymnasieskolor i Göteborgsregionens 13 kommuner. 2013 hanterades ca 12 400 sökande i antagningssystemet

Läs mer

Tidplan Gymnasieansökan Läsåret 2018/2019

Tidplan Gymnasieansökan Läsåret 2018/2019 Gymnasieantagningen Kristianstad Tidplan Gymnasieansökan Läsåret 2018/2019 Skapad: 2017-12-10 Reviderad: 2018-04-20 2 Tidplan läsåret 2018/2019 Månad Startdag Slutdag Aktivitet November December Januari

Läs mer

Ansökan och information

Ansökan och information Ansökan och information Inledande förutsättningar och information om ansökan, behörighet och antagning Blankett för avlämnande skolas behörighetsrekommendation Anvisning - så här fyller du i blanketten

Läs mer

Välkommen till Gymnasieantagningen i Göteborgsregionen (GR)

Välkommen till Gymnasieantagningen i Göteborgsregionen (GR) Uppdaterad 2016-11-03 sida 1 Välkommen till i Göteborgsregionen (GR) sköter antagningen till samtliga kommunala och fristående gymnasieskolor i Göteborgsregionens 13 kommuner. Under 2016 hanterades ca

Läs mer

Antagningsdokument Ska ne Nordost/Simrishamn

Antagningsdokument Ska ne Nordost/Simrishamn Antagningsdokument Ska ne Nordost/Simrishamn För huvudmän, rektorer, studie- och yrkesvägledare, skolassistenter m fl. Gymnasieantagningen Kristianstad är ett gemensamt antagningskansli för 7 kommuner

Läs mer

Tidplan Gymnasieansökan till läsåret 2019/ från Gymnasieantagningen Kristianstad

Tidplan Gymnasieansökan till läsåret 2019/ från Gymnasieantagningen Kristianstad Reviderad: 2019-05-09/EÅ Tidplan Gymnasieansökan till läsåret 2019/2020 - från Gymnasieantagningen Kristianstad SIDA: 1/28 Tidplan Gymnasieansökan till läsåret 2019/2020 - från Gymnasieantagningen Kristianstad

Läs mer

ATT SÖKA GYMNASIEPROGRAM

ATT SÖKA GYMNASIEPROGRAM ATT SÖKA GYMNASIEPROGRAM Ansökan till årskurs 1 läsåret 2018/2019 Information till sökande som är folkbokförda i Örebro län Att söka till gymnasiet Du som är folkbokförd i Örebro län ska göra din ansökan

Läs mer

Tidplan Gymnasieansökan till läsåret 2019/ från Gymnasieantagningen Kristianstad

Tidplan Gymnasieansökan till läsåret 2019/ från Gymnasieantagningen Kristianstad Reviderad: 2018-12-13/EÅ Tidplan Gymnasieansökan till läsåret 2019/2020 - från Gymnasieantagningen Kristianstad SIDA: 1/27 Tidplan Gymnasieansökan till läsåret 2019/2020 - från Gymnasieantagningen Kristianstad

Läs mer

Att söka till gymnasiet. (OBS! Detta gäller för Markaryds kommun. Andra rutiner och datum kan gälla i andra kommuner)

Att söka till gymnasiet. (OBS! Detta gäller för Markaryds kommun. Andra rutiner och datum kan gälla i andra kommuner) Att söka till gymnasiet. (OBS! Detta gäller för Markaryds kommun. Andra rutiner och datum kan gälla i andra kommuner) Du får söka till gymnasieskolan till och med det år du fyller 19 år. Om du har slutfört

Läs mer

Sök till gymnasiet 2017/2018. Informationshäfte. För ungdomar i Kramfors kommun

Sök till gymnasiet 2017/2018. Informationshäfte. För ungdomar i Kramfors kommun Sök till gymnasiet 2017/2018 Informationshäfte För ungdomar i Kramfors kommun Ansökan Alla ungdomar som är folkbokförda i Kramfors kommun och går i åk 9 i Kramfors kommuns grundskolor får sina inloggningsuppgifter

Läs mer

Så här gör du ditt gymnasieval

Så här gör du ditt gymnasieval Så här gör du ditt gymnasieval Länk till sökwebben finns på www.gymnasieantagningen.nu Inloggningssidan 1. Uppe till vänster på inloggningssidan har du två rullister, Så här gör du & Externa länkar. Du

Läs mer

Valet till gymnasiet 2016. Information från antagningskanslierna för Värmland & Åmål

Valet till gymnasiet 2016. Information från antagningskanslierna för Värmland & Åmål Valet till gymnasiet 2016 Information från antagningskanslierna för Värmland & Åmål En ny gymnasieskola Snart står Du inför Ditt val till gymnasieskolan. Det finns 18 nationella program med totalt 60 olika

Läs mer

Antagning till Gymnasieskolan i Lund 2014/15

Antagning till Gymnasieskolan i Lund 2014/15 PM Antagning till Gymnasieskolan i Lund 2014/15 TIDSPLAN FÖR GYMNASIEVALET 2014 Januari Lösenord delas ut 15 januari webben öppnas för ansökan Februari April 15 februari sista dag för webbansökan 17 februari

Läs mer

Information till Utbildningsdelegationen. 19 april 2018

Information till Utbildningsdelegationen. 19 april 2018 Information till Utbildningsdelegationen 19 april 2018 2008 2018 från intagning till antagning 2008 8 gymnasiekommuner i länet 14 kommunala gymnasieskolor 10 friskolor 202 sökvägar 142 sökbara program

Läs mer

Gymnasieantagningen Helsingborg

Gymnasieantagningen Helsingborg Antagningsdokument Gymnasieantagningen Helsingborg är ett gemensamt antagningskansli för 11 kommuner i nordvästra Skåne med ansvar för gymnasieantagningen till kommunala och fristående skolor. De kommuner

Läs mer

S-G Lidheim

S-G Lidheim 1 SYV information 26/ 10 2016 Program Tidsplan 2017 Information och genomgång av förändringar inför antagningen till gymnasiet 2017/ 2018, informationshäfte Handläggning av anmälan till Introduktionsprogram

Läs mer

Allmän Information om Gymnasievalet. annika.lind@kunskapsskolan.se

Allmän Information om Gymnasievalet. annika.lind@kunskapsskolan.se Allmän Information om Gymnasievalet annika.lind@kunskapsskolan.se Fritt sök Skåne samt Karlshamn, Olofström, Ronneby och Sölvesborgs kommuner i Blekinge har ett gemensamt samverkansavtal om Fritt sök.

Läs mer

Till elever och vårdnadshavare skolår 9 i Hällefors ANTAGNING TILL GYMNASIEUTBILDNING

Till elever och vårdnadshavare skolår 9 i Hällefors ANTAGNING TILL GYMNASIEUTBILDNING Till elever och vårdnadshavare skolår 9 i Hällefors ANTAGNING TILL GYMNASIEUTBILDNING Att välja gymnasieutbildning inför läsåret 2014-2015 Ansökan till Gymnasieskolorna Du kan söka gymnasieutbildning som

Läs mer

Revidering sidan 31. Utskick av testkonton: Testperiod av testkonton: Testkontot stängs:

Revidering sidan 31. Utskick av testkonton: Testperiod av testkonton: Testkontot stängs: Revidering sidan 31 Utskick av testkonton: 2017-12-21 Ändrad dag på grund av tekniska problem med antagningssystemet och ansökningswebben 2017-12-18. Testperiod av testkonton: 2017-12-21 2018-01-15 Testkontot

Läs mer

Riktlinjer för övergång från grund- till gymnasieskola

Riktlinjer för övergång från grund- till gymnasieskola Riktlinjer för övergång från grund- till gymnasieskola Inför läsåret 2014/15 UTBILDNINGSFÖRVALTNINGEN Barn- och utbildningsenheten http://kompassen.jonkoping.se/sbf/ UTBILDNINGS FÖRVALTNINGEN PM Bun/2011:181

Läs mer

Slutantagningen till gymnasieskolorna 2014 i Stockholms län

Slutantagningen till gymnasieskolorna 2014 i Stockholms län Slutantagningen till gymnasieskolorna 2014 i Stockholms län Gymnasieantagningen Stockholms län är en verksamhet inom Kommunförbundet Stockholms län som sköter antagningen till gymnasieskolorna de kommunala

Läs mer

Slutbetyg årskurs 9, T4-betyg och betyg i grundskoleämnen från IMprogram

Slutbetyg årskurs 9, T4-betyg och betyg i grundskoleämnen från IMprogram Gymnasieantagningen Kristianstad Slutbetyg årskurs 9, T4-betyg och betyg i grundskoleämnen från IM-program Läsåret 2017/2018 Skapad: 2018-04-01 Reviderad: 2018-05-31 2 Innehållsförteckning Inledning...

Läs mer

SYV-träff

SYV-träff SYV-träff 2019-04-18 Agenda Preliminärantagning statistik Fri kvot Dispens engelska AST-enheten Introduktionsprogram Ändringar Aktuella datum 2019 Övriga frågor/synpunkter Sökandestatistik Totalt 1135

Läs mer

Antagningsdokument gymnasieantagningen i Kristianstad 2017/18 Kristianstad, Hässleholm, Sölvesborg, Osby, Simrishamn, Bromölla och Östra Göinge

Antagningsdokument gymnasieantagningen i Kristianstad 2017/18 Kristianstad, Hässleholm, Sölvesborg, Osby, Simrishamn, Bromölla och Östra Göinge Antagningsdokument gymnasieantagningen i Kristianstad 2017/18 Kristianstad, Hässleholm, Sölvesborg, Osby, Simrishamn, Bromölla och Östra Göinge För huvudmän, rektorer, studie- och yrkesvägledare, skolassistenter

Läs mer

Viktig läsning inför Gymnasievalet Var snäll och läs igenom ALLT det finns mycket viktig information TIDSPLAN FÖR GYMNASIEVALET 2015:

Viktig läsning inför Gymnasievalet Var snäll och läs igenom ALLT det finns mycket viktig information TIDSPLAN FÖR GYMNASIEVALET 2015: Viktig läsning inför Gymnasievalet Var snäll och läs igenom ALLT det finns mycket viktig information TIDSPLAN FÖR GYMNASIEVALET 2015: 15 januari - 15 februari 2015 - Ansökningswebben är öppen. Du gör din

Läs mer

SYV-träff

SYV-träff SYV-träff 2018-09-24 SYV-information 180924 Inför gymnasieantagningen 2019/2020 Antagningsstatistik 2018 Erfarenhetsutbyte antagning 2018 Preliminär tidsplan 2019 Informationsinsatser Övrig information

Läs mer

Gymnasieantagningen Helsingborg

Gymnasieantagningen Helsingborg Antagningsdokument Gymnasieantagningen Helsingborg är ett gemensamt antagningskansli för 11 kommuner i nordvästra Skåne med ansvar för gymnasieantagningen till kommunala och fristående skolor. De kommuner

Läs mer

Fri kvot inom GR. Uppdaterad

Fri kvot inom GR. Uppdaterad Uppdaterad 2012-05-23 Fri kvot inom GR Ett begränsat antal platser (fri kvot) skall avsättas för dem som 1. på grund av särskilda omständigheter bör ges företräde framför övriga sökande, eller 2. kommer

Läs mer

Gymnasienätverksträff

Gymnasienätverksträff Gymnasienätverksträff 09:00-09:15 Presentationsrunda 09:15-10:00 Antagningskansliet 10:00-10:15 Fika 10:15-10:30 Antagningskansliet 10:30-11:15 Projekten 11:15-12:15 Diskussion Utbildning Skaraborgs Antagningskansli

Läs mer

viktig läsning inför Gymnasievalet

viktig läsning inför Gymnasievalet PM viktig läsning inför Gymnasievalet Var snäll och läs igenom ALLT det finns mycket viktig information TIDSPLAN FÖR GYMNASIEVALET 2015: Januari Lösenord delas ut 15 januari webben öppnar för ansökan Februari

Läs mer

SYV-dag 13 oktober Antagning Fyrbodal

SYV-dag 13 oktober Antagning Fyrbodal SYV-dag 13 oktober 2016 Antagning Fyrbodal Hållpunkter Avslutat antagningsår Enkät Kommande antagningsår Viktiga saker Kommande utbildningar Frågor www.soktillgymnasiet.se Årets antagning i siffror Totalt

Läs mer

Slutantagningen till gymnasieskolorna 2013 i Stockholms län

Slutantagningen till gymnasieskolorna 2013 i Stockholms län Slutantagningen till gymnasieskolorna 2013 i Stockholms län Gymnasieantagningen Stockholms län är en verksamhet inom Kommunförbundet Stockholms län som sköter antagningen till gymnasieskolorna de kommunala

Läs mer

Rutin för övergång mellan grundskola och GYMNASIESKOLA

Rutin för övergång mellan grundskola och GYMNASIESKOLA Rutin för övergång mellan grundskola och GYMNASIESKOLA Södergatan 20, 195 85 Märsta Tel (vxl) 08-591 260 00 Fax 08-591 260 36 sigtuna.kommun@sigtuna.se www.sigtuna.se Dokumentnamn Rutin för övergång mellan

Läs mer

KOMMUNFÖRBUNDET STOCKHOLMS LÄN. Slutantagningen till gymnasieskolan och gymnasiesärskolan i Stockholms län 2016

KOMMUNFÖRBUNDET STOCKHOLMS LÄN. Slutantagningen till gymnasieskolan och gymnasiesärskolan i Stockholms län 2016 Slutantagningen till gymnasieskolan och gymnasiesärskolan i Stockholms län 2016 Innehåll... 0 Förord... 2 Sökande... 3 Sökande totalt vid slutantagningen... 3 Gymnasieutbudet i Stockholms län... 4 Antal

Läs mer

Lathund vid slutantagning och reservantagning

Lathund vid slutantagning och reservantagning 2017-05-17 Lathund vid slutantagning och reservantagning Denna lathund innehåller information och rutiner i samband med slutantagning och reservantagning. Lathunden finns i Indra under menyn Blanketter/Info

Läs mer

Slutantagningen till gymnasieskolorna 2011 i Stockholms län

Slutantagningen till gymnasieskolorna 2011 i Stockholms län Slutantagningen till gymnasieskolorna 2011 i Stockholms län Gymnasieantagningen Stockholms län är en verksamhet inom Kommunförbundet Stockholms län som sköter antagningen till gymnasieskolorna de kommunala

Läs mer

Uppföljning 2018 antagning till gymnasieskolan

Uppföljning 2018 antagning till gymnasieskolan UTBILDNINGSFÖRVALTNINGEN Handläggare Holström Ingrid Datum 2018-10-12 Diarienummer UBN-2018-6052 Utbildningsnämnden Uppföljning 2018 antagning till gymnasieskolan Förslag till beslut Utbildningsnämnden

Läs mer

Inrapportering av elevers höstterminsbetyg och beställning av inloggningsuppgifter. till elever som ska söka gymnasieutbildning läsåret 2019/2020

Inrapportering av elevers höstterminsbetyg och beställning av inloggningsuppgifter. till elever som ska söka gymnasieutbildning läsåret 2019/2020 545-29048 Från Gymnasieantagningen Kristianstad Inrapportering av elevers höstterminsbetyg och beställning av inloggningsuppgifter till elever som ska söka gymnasieutbildning läsåret 2019/2020 Om du har

Läs mer

Information till programstudenter. Söka kurser inför HT2016

Information till programstudenter. Söka kurser inför HT2016 Information till programstudenter Söka kurser inför HT2016 Viktiga datum 15 april sista anmälningsdag Maj & juni kontrollbesked skickas ut 20 juni sista kompletteringsdag 12 juli antagningsbesked 1 skickas

Läs mer

Detta är gymnasieskolan

Detta är gymnasieskolan Detta är gymnasieskolan 18 nationella program = 60 inriktningar 12 yrkesprogram + 6 högskoleförberedande program + Programfördjupningar Programmen omfattar 2.500 poäng 1 Betyg, meritvärde och urval Lägg

Läs mer

elever och vårdnadshavare - skolår 9 i Örebro

elever och vårdnadshavare - skolår 9 i Örebro Informationsskriften är sammanställd av Gymnasieantagningen i Örebro län och riktar sig till: elever och vårdnadshavare - skolår 9 i Örebro Att välja gymnasieprogram inför läsåret 2012-2013 Du är alltid

Läs mer

Studie- och yrkesvägledning i Varbergs kommun

Studie- och yrkesvägledning i Varbergs kommun Studie- och yrkesvägledning i Varbergs kommun Syftet med studie- och yrkesvägledning är att ge eleverna förutsättningar att hantera frågor som rör val av studier och yrken Studie- och yrkesvägledning kan

Läs mer

Välkommen till DEXTER - antag. 1. Starta din webbläsare

Välkommen till DEXTER - antag. 1. Starta din webbläsare Välkommen till DEXTER - antag 1. Starta din webbläsare 2. Skriv följande adress i adressfältet: http://www.gymnasieregionen.se Här hittar du information om GYMNASIEREGION NORRA KALMAR LÄN. För att komma

Läs mer

Tidplan för arbetet med antagningen till gymnasieskolan 2018

Tidplan för arbetet med antagningen till gymnasieskolan 2018 MISSIV 2017-04-06 ÄRENDE 2 Till Förslag till Tidplan för arbetet med antagningen till gymnasieskolan 2018 Ett förslag till tidplan för arbetet med antagningen till gymnasieskolan i Göteborgsregionen 2017

Läs mer

Reservantagningen 2019

Reservantagningen 2019 Antagningsstatistik Gymnasieantagningen Datum: 2019-09-06 Reservantagningen Reservantagningen är den antagning som genomförs efter slutantagningen då lediga platser som uppkommit under sommaren tillsätts

Läs mer

Flest sökande till program oavsett behörighet

Flest sökande till program oavsett behörighet Antagningsstatistik Gymnasieantagningen Datum: 2019-06-26 Slutantagningen 2019 Slutantagningen Slutantagningen är den antagning som genomförs på sökande elevers slutbetyg. Merparten av alla sökande elever

Läs mer

Tidplan för arbetet med antagningen till gymnasieskolan 2017

Tidplan för arbetet med antagningen till gymnasieskolan 2017 MISSIV 2016-03-17 ÄRENDE 2 Till Förslag till Tidplan för arbetet med antagningen till gymnasieskolan 2017 Ett förslag till tidplan för arbetet med antagningen till gymnasieskolan i Göteborgsregionen 2017

Läs mer

Information till Utbildningsdelegationen. Oktober 2016

Information till Utbildningsdelegationen. Oktober 2016 Information till Utbildningsdelegationen Oktober 2016 Alla siffror gäller för elever från årskurs 9 och är folkbokförda i Västerbotten Länets elever från årskurs 9 2688 (2591) elever Nyanlända elever ingår

Läs mer

Information till programstudenter. Söka kurser inför VT2017

Information till programstudenter. Söka kurser inför VT2017 Information till programstudenter Söka kurser inför VT2017 Viktiga datum 17 oktober sista anmälningsdag Oktober & november kontrollbesked skickas ut 1 december sista kompletteringsdag 8 december antagningsbesked

Läs mer

Så här gör du din gymnasieansökan på webben

Så här gör du din gymnasieansökan på webben Så här gör du din gymnasieansökan på webben 1 Inloggningssida gymnasiewebben.nykoping.se 1. Uppe till vänster på sidan har du två boxar ( Information & senaste nytt samt Statistik, FAQ & viktiga länkar

Läs mer

Lathund vid slutantagning och under sommaren Information och stödmaterial för skolor

Lathund vid slutantagning och under sommaren Information och stödmaterial för skolor Lathund vid slutantagning och under sommaren Information och stödmaterial för skolor Kontaktuppgifter Antagning Fyrbodal Slutantagning Slutantagningsstatusar Handledning för de som är i tjänst under sommaren

Läs mer

SYV-information

SYV-information SYV-information 20181024 Agenda Tidsplan 2019 Ansökan Informationshäfte 2019 Förändringar programutbud 2019/2020 Länkar till kodning Introduktionsprogram Modersmål Elever som planerar att flytta Studiestöd

Läs mer

Handledning för att söka gymnasieutbildning i Dexter

Handledning för att söka gymnasieutbildning i Dexter Handledning för att söka gymnasieutbildning i Dexter www.orebro.se/gymnasieantagningen Gymnasieantagningens hemsida På Gymnasieantagningens hemsida www.orebro.se/gymnasieantagningen hittar du information

Läs mer

Gymnasieantagning läsåret 2017/2018 Information om antagningsåret 2017/2018 till studievägledare, rektorer och andra i Östra Samverkansområdet

Gymnasieantagning läsåret 2017/2018 Information om antagningsåret 2017/2018 till studievägledare, rektorer och andra i Östra Samverkansområdet Gymnasieantagning läsåret 2017/2018 Information om antagningsåret 2017/2018 till studievägledare, rektorer och andra i Östra Samverkansområdet Erika Geiron Annaclara Söderström Antagningssekreterare Innehållsförteckning

Läs mer

Välkommen. till. information inför gymnasievalet 2018

Välkommen. till. information inför gymnasievalet 2018 Välkommen till information inför gymnasievalet 2018 Gymnasieprogrammen och deras behörigheter och utformning Betygsvärden- uträkning Ansökningsförfarande och tidsplan De finns 18 nationella gymnasieprogram

Läs mer

Gymnasievalet 2015. Anne Slotte, studievägledare Arbetsdag: fredagar 9.00 16.00. anne.slotte@sverigefinskaskolan.eu. telefon: 073-655 11 74

Gymnasievalet 2015. Anne Slotte, studievägledare Arbetsdag: fredagar 9.00 16.00. anne.slotte@sverigefinskaskolan.eu. telefon: 073-655 11 74 Gymnasievalet Läsåret 2014-2015 2015 Anne Slotte, studievägledare Arbetsdag: fredagar 9.00 16.00 anne.slotte@sverigefinskaskolan.eu telefon: 073-655 11 74 Betygsvärde A 20 poäng B 17.5 poäng C 15 poäng

Läs mer

Detta är gymnasieskolan

Detta är gymnasieskolan Detta är gymnasieskolan 18 nationella program = 60 inriktningar 12 yrkesprogram + 6 högskoleförberedande program + Programfördjupningar Programmen omfattar 2.500 poäng 1 Högskola/universitetsutbildning

Läs mer

Preliminärantagningen 2019

Preliminärantagningen 2019 Antagningsstatistik Gymnasieantagningen Datum: 2019-04-09 Preliminärantagningen 2019 Preliminärantagningen Preliminärantagningen genomförs som en förberedelse inför slutantagningen som sker i juni. Preliminärantagningen

Läs mer

Slutantagningen Statistik från Göteborgsregionens gymnasieantagning

Slutantagningen Statistik från Göteborgsregionens gymnasieantagning Statistik från Göteborgsregionens gymnasieantagning 2018-06-27 Slutantagningen 2018 Slutantagningen Slutantagningen är den antagning som genomförs på elevernas slutbetyg. Merparten av alla sökande elever

Läs mer

Gymnasiekonferenser 2017 Stockholm, Malmö, Göteborg Aktuella frågor om antagning och skolekonomi

Gymnasiekonferenser 2017 Stockholm, Malmö, Göteborg Aktuella frågor om antagning och skolekonomi Gymnasiekonferenser 2017 Stockholm, Malmö, Göteborg Aktuella frågor om antagning och skolekonomi Charlott Rydén/Robert Gustafsson/ Annette Holm Persson/Sabina Svahn Innehåll Tidplan för huvudmannen Sena

Läs mer

Preliminär elmarknadsstatistik per månad för Sverige 2014

Preliminär elmarknadsstatistik per månad för Sverige 2014 jan feb mar apr maj jun GWh GWh GWh GWh GWh GWh 6 859,6 6 342,1 6 814,5 5 965,4 5 706,5 5 382,4 1 213,7 872,3 1 200,3 902,0 681,7 611,8 6 374,9 5 876,2 6 247,9 4 875,8 3 487,7 3 395,2 529,2 496,2 557,8

Läs mer

Förslag till beslut Gymnasie- och vuxenutbildningsnämnden föreslås besluta

Förslag till beslut Gymnasie- och vuxenutbildningsnämnden föreslås besluta Malmö stad Gymnasie- och vuxenutbildningsförvaltningen 1 (5) Datum 2014-03-10 Vår referens Ann-Sofie Nordh Planerings- och antagningschef ann-sofie.nordh@malmo.se Tjänsteskrivelse Preliminär gymnasieorganisation

Läs mer

INDRA. Administratör Grundskola och IM. September 2015

INDRA. Administratör Grundskola och IM. September 2015 INDRA Administratör Grundskola och IM September 2015 Hållpunkter Övergripande information om Indra och samverkan med GR Indra för administratörer Fika Frågor Samverkan med GR GR utvecklat Indra Stöd i

Läs mer

Sökande till gymnasieskolan med fokus på Järfälla gymnasium

Sökande till gymnasieskolan med fokus på Järfälla gymnasium RAPPORT (6) 2018-08-28 Kompetensnämnden Dnr Kon 2018/81 Sökande till gymnasieskolan med fokus på Järfälla gymnasium Inledning Gymnasieantagningen i Stockholms län sköter antagningen till kommunala, landstingsägda

Läs mer

Ärendebeskrivning: Behov av ny funktion eller tjänst

Ärendebeskrivning: Behov av ny funktion eller tjänst Ärendebeskrivning: Behov av ny funktion eller tjänst Denna mall ska primärt användas av Ineras kunder för att lyfta behov av nya eller förändrade funktioner eller tjänster baserat på verksamhetsbehov.

Läs mer

Sista ansökningsdag 1 februari!

Sista ansökningsdag 1 februari! Hjälp till ansökan via webben! Gymnasieskolan Läsåret 2007/2008 Sista ansökningsdag 1 februari! Allmänt Överst till vänster på samtliga sidor finns två boxar, Information & Hjälp och Gymnasieskolor & Utbildningar.

Läs mer

Guide - Hur du läser och svarar på ditt slutliga antagningsbesked

Guide - Hur du läser och svarar på ditt slutliga antagningsbesked Guide - Hur du läser och svarar på ditt slutliga antagningsbesked Slutlig antagning Du ser ditt slutliga antagningsbesked via ansökningswebben. Du kommer till ansökningswebben genom att gå in på www.gymnasievalsjuhärad.se

Läs mer

Preliminärantagningen 2017

Preliminärantagningen 2017 Statistik från Göteborgsregionens gymnasieantagning 2017-04-06 Preliminärantagningen Preliminärantagningen genomförs som en förberedelse inför slutantagningen som sker i juni. Preliminärantagningen ger

Läs mer

Antagning till Gymnasieskolan i Lund 2015/2016

Antagning till Gymnasieskolan i Lund 2015/2016 PM Antagning till Gymnasieskolan i Lund 2015/2016 TIDSPLAN FÖR GYMNASIEVALET 2015: Januari Lösenord delas ut 15 januari webben öppnar för ansökan Februari 15 februari-sista dag för webbansökan 16 februari-sista

Läs mer

SKAPAD AV 1

SKAPAD AV 1 2018-03-08 SKAPAD AV 1 Program 08:30-09:00 Välkommen + fika 09:00-11:00 E-vägledning, 11:50-11:00 Paus med frukt 11:00-11:50 E-vägledning, 11:50-12:50 Lunch 13:00-13:45 Information från GR 13:45-14:45

Läs mer

ATT VÄLJA TILL GYMNASIET I VÄSTERÅS

ATT VÄLJA TILL GYMNASIET I VÄSTERÅS ATT VÄLJA TILL GYMNASIET I VÄSTERÅS 2017-2018 VÄLKOMMEN TILL GYMNASIESKOLAN I VÄSTERÅS! Gymnasieskolan är en skola för alla. Den är avgiftsfri och frivillig. Du har rätt att börja en gymnasieutbildning

Läs mer

Preliminärantagningen 2018

Preliminärantagningen 2018 Statistik från Göteborgsregionens gymnasieantagning 2018-04-12 Preliminärantagningen Preliminärantagningen genomförs som en förberedelse inför slutantagningen som sker i juni. Preliminärantagningen ger

Läs mer

Välkommen. till. information inför gymnasievalet 2017

Välkommen. till. information inför gymnasievalet 2017 Välkommen till information inför gymnasievalet 2017 Gymnasieprogrammen och deras behörigheter och utformning Betygsvärden- uträkning Ansökningsförfarande och tidsplan Det finns 18 nationella gymnasieprogram

Läs mer

Detta är gymnasieskolan

Detta är gymnasieskolan Detta är gymnasieskolan 18 nationella program = 60 inriktningar 12 yrkesprogram + 6 högskoleförberedande program + Programfördjupningar Programmen omfattar 2.500 poäng 1 Högskola/universitetsutbildning

Läs mer

Antagningsrapport gymnasie- och gymnasiesärskola 2014

Antagningsrapport gymnasie- och gymnasiesärskola 2014 Antagningsrapport gymnasie- och gymnasiesärskola 2014 Gymnasie- och Vuxenutbildningsförvaltningen Upprättad Datum: Version: Ansvarig: Förvaltning: Enhet: 2014-09-17 1.0 Ann-Sofie Nordh Gymnasie- och Vuxenutbildningsförvaltningen

Läs mer

Mötespunkt Information/diskussion Beslut/Resultat/Bilagor 1. Välkomnande och godkännande av dagordning

Mötespunkt Information/diskussion Beslut/Resultat/Bilagor 1. Välkomnande och godkännande av dagordning PROTOKOLL Möte: Ledningsgrupp med Utbildningsgrupp 4-kanten 2018-06-11 Tid: 09.00-11.00 Plats: Älvsbyn Kommunhuset Lokal Bäcken Närvarande: Sture Nordin ordförande utbildningsutskottet Älvsbyn, Carina

Läs mer

Riktlinjer för prövning av fri kvot

Riktlinjer för prövning av fri kvot Riktlinjer antagna av barn- och utbildningsnämnden 2014-10-20 Redaktionellt justerat 2017-01-16 med korrekta datum och länkar Riktlinjer för prövning av fri kvot Nationella riktlinjer Regelverket kring

Läs mer

Välkommen. till. information inför gymnasievalet 2016

Välkommen. till. information inför gymnasievalet 2016 Välkommen till information inför gymnasievalet 2016 Kvällens punkter Gymnasieprogrammen och dess behörigheter Betygsvärden Ansökan och tidsplan De finns 18 nationella gymnasieprogram och dom har sammanlagt

Läs mer

Preliminärantagningen 2019 Statistik

Preliminärantagningen 2019 Statistik Preliminärantagningen 2019 Statistik Gymnasieantagningen Viktiga datum 10 december: Ansökan öppnar 1 februari: Ansökan stänger 9 april: Preliminärantagningen är klar och preliminärt antagningsbesked presenteras

Läs mer

Information till programstudenter. Söka kurser inför VT2016

Information till programstudenter. Söka kurser inför VT2016 Information till programstudenter Söka kurser inför VT2016 Viktiga datum 15 oktober sista anmälningsdag November kontrollbesked skickas ut 9 december antagningsbesked 1 skickas ut OBS! svarskrav! 18 december

Läs mer

DETTA ÄR GYMNASIESKOLAN

DETTA ÄR GYMNASIESKOLAN DETTA ÄR GYMNASIESKOLAN Det finns 18 nationella program med 60 inriktningar 12 yrkesprogram Kan erbjudas som lärlingsutbildning 6 högskoleförberedande program + Flygteknikprogrammet IB International Baccalaureate

Läs mer

VIKTIGA DATUM 2016. Mitten april Preliminär antagning. Du kan logga in på webben och se det preliminära antagningsresultatet. Webben öppnar för omval.

VIKTIGA DATUM 2016. Mitten april Preliminär antagning. Du kan logga in på webben och se det preliminära antagningsresultatet. Webben öppnar för omval. VIKTIGA DATUM 2016 11 :januari Kl: 08:00 Webben öppnar för ansökan. Lösenordsbrev kommer hem till dig som går i årskurs 9, i början på januari. 1 februari Sista dag för ansökan, webben stänger kl 16:00.

Läs mer

Preliminär elmarknadsstatistik per månad för Sverige 2014

Preliminär elmarknadsstatistik per månad för Sverige 2014 jan feb mar apr maj jun GWh GWh GWh GWh GWh GWh 6 859,6 6 342,1 6 814,5 0,0 0,0 0,0 1 213,7 872,3 1 200,3 0,0 0,0 0,0 6 374,9 5 876,2 6 247,9 0,0 0,0 0,0 529,2 496,2 557,8 0,0 0,0 0,0 5,5 4,3 6,3 0,0 0,0

Läs mer

Reservantagningen 2018

Reservantagningen 2018 Reservantagningen 2018 Statistik över reservantagningens utfall 2018-08-31 /GR:s gymnasieantagning Reservantagningen 2018 Antagningsstatistik/Gymnasieantagningen Datum: 2018-09-03 Reservantagningen 2018

Läs mer

Att välja till gymnasiet Vad som var sant igår kanske inte är det imorgon

Att välja till gymnasiet Vad som var sant igår kanske inte är det imorgon Att välja till gymnasiet Vad som var sant igår kanske inte är det imorgon Robert Studie- och yrkesvägledare Presentation Planering HT 2015- VT 2016 Gymnasiet Meritpoäng Att hjälpa till i elevens-val Syv-

Läs mer

Information inför Det som tas upp är följande...

Information inför Det som tas upp är följande... Information inför Det som tas upp är följande... Utbildning Skaraborg Program Behörighet Tillträdesregler - högskola Ansökningsförfarandet Utbildning Skaraborg Samverkan mellan 15 kommuner. Sök fritt bland

Läs mer

VÄLKOMNA PÅ INFORMATION OM GYMNASIEVALET 2017/2018 STUDIE- OCH YRKESVÄGLEDARE MALIN JACOBSSON TEAM NORDVÄST

VÄLKOMNA PÅ INFORMATION OM GYMNASIEVALET 2017/2018 STUDIE- OCH YRKESVÄGLEDARE MALIN JACOBSSON TEAM NORDVÄST VÄLKOMNA PÅ INFORMATION OM GYMNASIEVALET 2017/2018 STUDIE- OCH YRKESVÄGLEDARE MALIN JACOBSSON TEAM NORDVÄST VÄGLEDNINGSPROCESSEN Val och beslut Genomförande SJÄLVKÄNNEDOM Vem är jag? Vad vill jag? Vad

Läs mer

GY-info åk 9. Marcus Ahltun. Studie- och yrkesvägledare

GY-info åk 9. Marcus Ahltun. Studie- och yrkesvägledare GY-info åk 9 Marcus Ahltun Studie- och yrkesvägledare marcus.ahltun@ 019-21 11 13 076-551 46 09 Vad Örebro kommun erbjuder GY-info klasserna Gymnasiemässan Arbetsmarknadskunskap Vägledningssamtal Öppet

Läs mer

Om gymnasievalet 2019/2020

Om gymnasievalet 2019/2020 Om gymnasievalet 2019/2020 Studie- och yrkesvägledare - Marie Nilsson om gymnasievalet Behörighet Tidplan Yrkes- och högskoleförberedande Efter gymnasiet Hur stödja ungdomarna i valet Det första valet

Läs mer

Anteckningar från kurs i IST Analys 2010. Stefan Karlsson Hans Bergström

Anteckningar från kurs i IST Analys 2010. Stefan Karlsson Hans Bergström Anteckningar från kurs i IST Analys 2010 Stefan Karlsson Hans Bergström 10 Referenspunkter IST Analys är ett av några verktyg som GSL tillhandahåller kommuner och skolor så att dessa kan ta fram uppgifter

Läs mer

Rektor/Förskolechef. SL 6:10 åtgärder vid kränkning 2.8 Mottagande i grundsärskolan Skolchef SL 7:5 Skolverkets överklagandenämnd.

Rektor/Förskolechef. SL 6:10 åtgärder vid kränkning 2.8 Mottagande i grundsärskolan Skolchef SL 7:5 Skolverkets överklagandenämnd. 1 ALLMÄNNA ÄRENDEN 1.1 Beslut om avslag på begäran om utlämnande av allmän Skolchef TF 2 kap Kammarrätten handling till enskild eller annan myndighet 1.2 Ärenden som är av så brådskande karaktär att nämndens

Läs mer