RÅDET TILL SKYDD FÖR STOCKHOLMS SKÖNHET

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "RÅDET TILL SKYDD FÖR STOCKHOLMS SKÖNHET"

Transkript

1 RÅDET TILL SKYDD FÖR STOCKHOLMS SKÖNHET SID 1 (1) Protokoll fört vid Rådets till skydd för Stockholms skönhet sammanträde måndagen den 5 maj 2011 i Bolindersalen, Tekniska Nämndhuset, Fleminggatan 4 Närvarande: Anders Bodin ordf.; John Chrispinsson (fr.o.m. 9), Fredrik von Feilitzen, Bo Grandien, Daniel Helldén, Ingemar Josefsson, Magnus Olausson (fr.o.m. 7), Johan Scott; Martin Rörby, rådets sekreterare, Monica Hector, handläggare samt Cecilia Skog, handläggare samt protokollförare. Frånvaro hade anmälts av: Charlotte Gyllenhammar, Anders Jönsson och Mia Torpe. Vid sammanträdet deltog även: Linda Scherdin, Lovisa Kihlborg, Katarina Balog, Niklas Zetterberg, Peter Lundevall, Inge Almqvist, Stadsbyggnadskontoret samt Henrik Gidlund, Trafikkontoret. 1. Val av protokolljusterare, dagordning Valdes ledamot I Josefsson att jämte ordförande justera protokollet. Beslöts uppta ärenden i ordningen: 1-11, 17, 19, 16, 12, 13, 14, 15 samt Nästa sammanträdesdag Erinrades att Skönhetsrådet sammanträder den 13 juni 2011, kl Nästa delegationssammanträde Erinrades att Skönhetsrådets delegerade sammanträder den 23 maj 2011, Protokollsjustering Anmäldes att protokoll fört vid rådets ordinarie sammanträde justerats i vederbörlig ordning. 5. Protokollsjustering Anmäldes att protokoll fört vid rådets delegationssammanträde justerats i vederbörlig ordning.

2 SID 2 (2) 6. Rådet: Tertialrapport 2011:1 Förelåg av kansliet utformat tertialrapport vilket antogs som rådets. 7. Rådet: Revisionsberättelse avseende Skönhetsrådets verksamhet 2010 (SR Dnr ) Förelåg av Stadsrevisionen, Revisorsgrupp 1, upprättad revisionsberättelse för Skönhetsrådet. Erinrades att revisionen av Skönhetsrådets verksamhet för år 2010 avslutats samt att Skönhetsrådet och dess ledamöter beviljats ansvarsfrihet. Enligt revisionskontoret har verksamheten bedrivits i enlighet med fastställd verksamhetsplan och reglementet för rådet. Uppdrogs åt kansliet att besvara ärendet med protokollsutdrag. Anmäldes ärenden enligt bilaga Anmälningsärenden 9. Korthållaren 5, Lyckselevägen, Frostviksgatan, detaljplan (SR Dnr ) Korthållaren 5, Lyckselevägen, Frostviksgatan, förslag till detaljplan. Lovisa Kihlborg, plankonsult, redogjorde för ärendet. Vid Indalsbacken och vid Lyckselevägen i Vällingby föreslår Stadsbyggnadskontoret ett 17 våningshus respektive tre stjärnhus i tre-fem våningar. Förtätningen ger sammanlagt 95 lägenheter. Planområdet som begränsas av tunnelbanan i väster och gatudragningar och parkväg i övriga delar innehåller en befintlig bebyggelse med lamellhus i tre till fyra våningar samt ett elvavåningars punkthus. I förslaget förläggs nu ett ytterligare punkthus, betydligt högre, som pendang till det befintliga i områdets södra del medan planmönstret i övrigt bryts av de tillkommande stjärnhusen i den norra delen. Området är grönklassat av Stadsmuseet. Den befintliga bebyggelsen, utförd av arkitektrion Ancker-Gate-Lindegren när det gäller lamellhus så väl som punkthus, är välgestaltad och fint inplacerad i det öppna parkrummet. Skala och karaktär följer den tidstypiska modell som också gjort Vällingby till riksintresse och ett område av internationell ryktbarhet.

3 SID 3 (3) (forts 9) Den södra delen av området, den visuella entrén från det trängre kvartersmönstret i kvarteret Kontorsskylten och från Ångermannagatan, består av ett mycket vackert parkparti. Om ytterligare ett punkthus ska förläggas till platsen bör det därför inordnas i gatumiljön dikt an mot Frostviksgatan/Indalsbacken så att så mycket som möjligt av naturmarken med berg i dagen och uppväxta tallar kan sparas. I den kulturhistoriska värdering som Reichman antikvarier AB gjort (bilagt remissmaterialet) diskuteras stadsplaneidealet utifrån sociala tankegångar begrepp som landmärke, solitär och individualism hänförs till modernt stadsbyggande vilket gör det nya punkthusets höjd apart i bostadsmiljön vid den öppna storgården, trots att det i ett större sammanhang placerats i den krans av högre hus som finns runt Vällingby Centrum. Det nu föreslagna punkthuset avviker dock även från dessa med en betydligt högre höjd. Rådet ansåg inte att detta kan motiveras, då det handlar om ett vanligt bostadshus och inte om någon särskild funktion som bör markeras. Ett brott mot den sammanhållna höghusskalan i Vällingby skulle dessutom tillfoga riksintresset Vällingby stor skada, utan att tillföra andra betydande värden. Under sammanträdet framkom att den aktuella byggnadens höjd delvis skulle vara resultatet av en önskan från arkitektens sida att ge huset en slank resning. Med hänvisning till de befintliga höga punkthusen på mellan 11 och 13 våningar fann rådet därför skäl att påminna om att upplevelsen av en högre byggnad påverkas mer av gestaltningen än av antalet våningar. Således kan naturligtvis även ett hus lägre än 17 våningar på den föreslagna platsen utformas på ett sätt som blir estetiskt tilltalande. Längorna med lamellhus som tillsammans med byggnadskropparna i kvarteren Bokpappret och Håltången slingrar sig runt och omsluter höjdpartiet med uppväxta tallar och berg i dagen är en fin komposition. Det befintliga punkthuset accentuerar avsnittets norra gräns i en mellanskala som inte är ett landmärke. Fortfarande finns plats för förtätning inom området rådet anser att det finns en vinst med att sluta och skärpa upp gaturummet mot Lyckselegatan med två stjärnhus. Byggnadstypen är ju, vilket Stadsbyggnadskontoret också anför, etablerad i Vällingby och formen kan därför väl motiveras. Det ensamt placerade stjärnhuset sydväst om det befintliga punkthuset anser rådet dock skadar upplevelsen av miljön, varför det helt bör utgå. Beslöt Skönhetsrådet att avstyrka förslag till detaljplan i föreliggande utformning. Till beslutet anmälde ledamot F von Feilitzen särskilt yttrande enligt bilaga 2. Uppdrogs åt kansliet att besvara ärendet.

4 SID 4 (4) 10. Väbeln 2, Lidingövägen/Erik Dahlbergsgatan/Studentbacken, förslag till detaljplan (SR Dnr ) Väbeln 2, Lidingövägen/Erik Dahlbergsgatan/Studentbacken, förslag till detaljplan. Linda Scherdin, Stadsbyggnadskontoret, redogjorde för ärendet. Detaljplaneförslaget för fastigheten Väbeln 2 m.m. ändrar gällande användningsbestämmelser för befintliga byggnader till Q (användning anpassad till bebyggelsens kulturvärden) samt möjliggör nybyggnad av flerbostadshus på mark som nyttjas för bilparkering. Den nya byggnaden får nio bostadsvåningar med drygt 40 lägenheter och under huset byggs ett garage i två plan. Värdefulla träd skyddas genom planbestämmelser, en lönn och två björkar ersätts genom ny plantering av ekar. En skötselplan för ekarna inom planområdet ingår i planbeskrivningen. Skönhetsrådet anser att det föreslagna bostadshuset kan ge Tingshuset ett nytt sammanhang och förstärka platsen. Rådet vill dock framhålla att bostadshusets tegelfasad måste få en ljusare kulör än illustrationerna och tydligt ansluta till tingshuset. Beslöt rådet tillstyrka förslag till detaljplan. Anmälde ledamot F von Feilitzen särskilt yttrande enligt bilaga 3. Uppdrogs åt kansliet att besvara ärendet. 11. Väbeln 3 m.m., Studentbacken, förslag till detaljplan (SR Dnr ) kvarteret Väbeln 3 m.m, Studentbacken, förslag till detaljplan. Linda Scherdin, Stadsbyggnadskontoret, redogjorde för ärendena. Föreliggande detaljplaneförslag avser fastigheten Väbeln 3 där stadsbyggnadskontoret vill pröva en påbyggnad av befintliga skivhus med fem våningar. Planförslaget innebär vidare att befintlig verksamhet i källarvåningarna bekräftas och nya byggrätter för komplementbyggnader på gårdarna möjliggörs. Alla träd inom fastighetens norra del skyddas med förbud om fällning.

5 SID 5 (5) (forts 11) Idag är fastigheten bebyggd med tre skivhus i åtta våningar som länkats samman i norr med en byggnadsdel om en till tre våningar, totalt ca 450 studentrum. Huskomplexet var, när det uppfördes, väl gestaltat med putsfasader och fönsterbröstning i eternit men efter tilläggsisolering och nya plåtfasader förlorade det tyvärr sin identitet. Bebyggelsen på fastigheten skiljer sig således både i planform och karaktär från funkisbebyggelsen men eftersom byggnadshöjden anpassats till de omgivande husens höjd uppfattar man ändå Jerum som en del av Gärdesbebyggelsen. Planförslaget medger en påbyggnad med fem våningsplan i en gestaltning som upplevelsemässigt blir oproportionerlig i förhållande till ursprungsvolymen. Gestaltningen är dessutom mycket iögonfallande och rådet bedömer att byggnadskropparna kommer att dominera omgivningen. Enligt rådets uppfattning är den föreslagna förändringen således mycket problematisk både arkitektoniskt och ur stadsbildssynpunkt. Man måste också ta i beaktande att planområdet ligger i Nationalstadsparken, dessutom väl synligt i landskapet på grund av topografin. Rådets bedömning är därför att påbyggnaden innebär ett intrång i parklandskapet och naturmiljön och att det historiska landskapets kulturvärden kommer att skadas. Åtgärderna skulle därmed, anser rådet, stå i strid med miljöbalkens 4 kapitel. Rådet ansåg även att planförslaget får allvarliga konsekvenser i närmiljön. De påbyggda studentbostäderna kommer påverka miljön i själva Gärdesstaden menligt genom sin höjd och genom sin avvikande gestaltning. Vidare anser rådet att placeringen av komplementbyggnaderna i gårdsrummen är helt främmande för områdets bebyggelsestruktur. Rådet ville dock inte helt avvisa möjligheten att pröva en påbyggnad av Jerum. En betydligt lägre påbyggnad, kanske två våningsplan, bör vara möjlig att acceptera samtidigt som man låter de ursprungliga husen återfå sin karaktär. Beslöt rådet att avstyrka förslag till detaljplan. Anmälde ledamöterna J Chrispinsson och F von Feilitzen särskilda yttranden enligt bilaga 4. Uppdrogs åt kansliet att besvara ärendet. 12. Juryn 6, mittemot Torögatan Svedmyra, nybyggnad av förskola (SR Dnr , ) kvarteret Juryn 6, mittemot Torögatan 47-49, Svedmyra, nybyggnad av förskola. I ärendet inkom även skrivelse från privatperson. Katarina Balog, Stadsbyggnadskontoret, redogjorde för ärendet.

6 SID 6 (6) (forts 12) Skönhetsrådet konstaterade att viktiga delar av underlaget i bygglovsansökan saknades varför ett beslut inte kunde fattas. Beslöt rådet att uppmana sökande att återkomma med material avseende fasadmaterial och färgsättning. Uppdrogs åt kansliet att besvara ärendet samt att lämna besked om ärendets hantering till privatperson. 13. Norrmalmstorg: fastigheterna Skären 6, Styrpinnen 12, Rännilen 18, Packarhuset 4 m.fl., nytt belysningsprogram (SR Dnr , -0143, -0144, 0145) Norrmalmstorg: fastigheterna Skären 6, Styrpinnen 12, Rännilen 18, Packarhuset 4 m.fl., nytt belysningsprogram. Henrik Gidlund, Trafikkontoret, redogjorde för ärendet. Hänsköts ärendet till nästkommande delegationssammanträde. 14. Hammarbyhöjden 1:1 samt Hydrografen 1, förslag till detaljplan för del av fastigheterna (SR Dnr ) Hammarbyhöjden 1:1 samt Hydrografen 1, förslag till detaljplan för del av fastigheterna. Niklas Zetterberg, Stadsbyggnadskontoret, redogjorde för ärendet. Planmaterialet redogör kortfattat för Hammarbyhöjdens kulturhistoriska betydelse: den väl sammanhållna bebyggelsen som exempel på den tidiga svenska modernismens principer för förortsbyggande smalhus i terräng där vegetationen med tiden givit stadsdelen en karaktär av byggnader inplacerade i naturområden med uppvuxna träd. I och med senare förtätningar har stadsdelens bostadsbestånd utvecklats men fortfarande är de små lägenheterna den dominerande bostadsformen. Smalhusområdets karaktär, likväl som den sparade grönskan, är båda viktiga faktorer i vad som redan i samband med uppförandet betecknades som Den vita staden. Stadsbyggnadskontoret har nu upprättat ett planförslag för del av området som medger en förtätning med 54 lägenheter i form av tre flerbostadshus i 4-5 våningar på en tomt där en befintlig obemannad bensinmack nu ligger samt 17 rad- och kedjehus i ett naturområde mellan Thunbergsgatan och Sparrmansvägen (forts 14)

7 SID 7 (7) Trots att byggnaderna fått en från området i övrigt avvikande gestaltning har Stadsbyggnadskontoret valt att betona hur de ansluter till topografin enligt samma principer som den ursprungliga bebyggelsen. Rådet ser trappningen inom kvarteret Hydrografen som ett välgestaltat sätt att skapa volym inom kvarteret som till skillnad mot resten av området är helt plant. Utformningen är dock i allt för många aspekter formad av de bullerproblem som finns i området; fordonstrafik så väl som tunnelbanesträckning. De ännu schematiskt redovisade illustrationerna innefattar en bullerlösning i form av en hybrid mellan burspråk och balkong som påverkar gestaltningen påtagligt. Rådet anser att området kan bebyggas och att formgivningsprincipen mycket väl kan utgå från bullerproblemen men att lösningen bör vara en annan. Med tysta sidor mot en gård som inte är lika bullerutsatt som kvarterets utsidor bör bostadslösningar enl. Stockholmsmodellen (jmf kv Linneduken i Bromma) kunna skapa en bättre livsmiljö för de boende och samtidigt tillgodose behovet av lokaler i bottenvåningen. Stadsbyggnadskontoret anför att stadsdelens karaktär också kan bibehållas genom att skogspartier mellan ny och gammal bebyggelse sparas samt genom att de befintliga kommunikationsstråken betonas och förstärks. Rådet anser dock att det karaktäristiska stadsbyggnadsmönstret med hus i grönska, något som hör till områdets kulturhistoriska värde, allt för mycket reduceras till hus med grönt emellan. Vad gäller radhusen vid Thunbergsgatan är tomten dock för trång och vinsten av att dra om Thunbergsgatan genom naturpartiet, bl.a. genom sprängningar, är för liten för att motivera exploateringen. Skönhetsrådet beslöt tillstyrka en fortsatt planering för förtätning inom kvarteret Hydrografen dock inte enligt föreliggande utformning, i övrigt avstyrkte rådet exploateringen av naturpartiet längs Thunbergsvägen men har inget att erinra vad gäller kedjehusraden mot skogspartiet vid banvallen i den södra delen av kvarteret. Ledamöterna D Helldén och H Nerlund anmälde särskilda yttranden enligt bilaga 3. Uppdrogs åt kansliet att besvara ärendet. 15. Dellen 4 m.m., förslag till detaljplan (SR Dnr ) Dellen, förslag till detaljplan. Inge Almqvist, Stadsbyggnadskontoret, redogjorde för ärendet. Stadsbyggnadskontoret har upprättat ett planförslag som möjliggör 80 lägenheter i kvarteret som idag är bebyggd med en nedlagd vårdanläggning vilken förutsätts rivas. Inom området finns också en mindre bollplan vars funktion ska ersättas

8 SID 8 (8) (forts 15) inom närområdet. Den centrala gräsyta, som också fungerar som entrén till ett parkstråk mot Årstaskogen, bevaras obebyggd. Rådet ställde sig mycket positivt till planförslaget som, enligt rådets mening, är fint anpassat till miljön i sig och stadsdelens karaktär i stort. De välgörande förändringarna inom kvarteret främst genom att förlägga bostadsentréerna till gatan så att rörelsemönstret i området förändras är ett gott exempel på hur förtätningen i stadsdelen också innebär förnyelse och blir ett tillskott. Beslöt Skönhetsrådet tillstyrka förslag till detaljplan. Uppdrogs åt kansliet att besvara ärendet. 16. Djurgårdsvarvet. m.m., (Djurgården 1:39 m.fl), förslag till detaljplan (SR Dnr ). Djurgårdsvarvet. m.m., (Djurgården 1:39 m.fl), förslag till detaljplan. Peter Lundevall, Stadsbyggnadskontoret, redogjorde för ärendet. Stadsbyggnadskontoret har upprättat ett planförslag för Nya Djurgårdsvarvet på Södra Djurgården i syfte att säkerställa varvets fortsatta verksamhet på platsen. Varvets huvudsakliga verksamhet rör renovering av klassiska träbåtar med båthall, snickeri, virkeslager och mekanisk verkstad men ambitionen är att skapa en mötesplats med café, butik m.m. och att varvets lokaler ska vara öppna för besökare. En träbrygga som läggs längs strandlinjen mellan Lilla allmänna gränd och Beckholmsvägen ska fungera både som offentligt gångstråk för allmänheten och som angöringsplats för besökande båtar. Plåtskjulet vid Beckholmsbron rivs för att ge plats för en ny byggnad som ska fungera som områdets samlingspunkt Klubbhuset som rymmer en restaurang i två våningar. Huset ska i gestaltning och materialval knyta an till den ursprungliga byggnadens hamnskjulskaraktär varför sinuskorrigerad plåt i en gul kulör används som fasadmaterial. Slipen och ett äldre sliphus bevaras och övriga byggnader restaureras. Skönhetsrådet ställde sig mycket positivt till planförslaget som innebär att varvsverksamheten kan fortleva på platsen. Rådet har endast en erinran och det är att tillgängligheten för allmänheten på något sätt måste säkerställas, även på sikt antingen i detaljplanen eller i det avtal som markförvaltaren skriver med brukaren. Beslöt Skönhetsrådet tillstyrka förslag till detaljplan.

9 SID 9 (9) 17. Västerled, del av Ulvsunda 1:1 m.fl, förslag till detaljplan (SR Dnr ). Västerled, del av Ulvsunda 1:1 m.fl, förslag till detaljplan Hänsköts ärendet till nästkommade delegationssammanträde. 18. Förklarades sammanträdet avslutat. Stockholm Anders Bodin Cecilia Skog Ingemar Josefsson vidi: Martin Rörby

10 SID 10 (10) Bilaga 1 till protokoll Anmälningsärenden Rådet: Inspektionsrapport, hantering av allmänna handlingar hos Skönhetsrådet; Stadsarkivet. (SR Dnr ). Ullerudsbacken, meddelande om utdelat diplom till Farsta Strands Naturvärn 20 år samt Länsstyrelsens yttrande över utställningen. (SR Dnr ), länsstyrelsen yttrande utsänt. Slussen, en långsiktig lösning behövs i stället för dagens kaos; från privatpersoner. (SR Dnr ), utsänd. Bygglov besvarade av kansliet Djurgården 1:1 (Villa Godthem), glastak över veranda, nybyggnad av sommargrill, 5 flaggstänger framför restaurangen. Reviderat förslag. (SR Dnr ), avstyrkt. Gråmunkeholmen 3, Sparreska palatset, Birger Jarls torg 13, yttre ändring av kontorshus, omfärgning av fasader. (SR Dnr ), tillstyrkt. Fajansen 2, balkonger mot Rörstrandsgatan, förhandsbesked. (SR Dnr ), avstyrkt. Terrasserna 2, Allévägen 6, tillbyggnad av enbostadshus med tre nya lägenheter. (SR Dnr ), avstyrkt. Paviljong, förslag på platser för tillfällig placering. (SR Dnr ). Amerikanska ambassaden, nytt stängsel. (SR Dnr ), tillstyrkt med erinran. Listudden, tillbyggnad av enbostadshus, ändring av givet bygglov. (SR Dnr ). Tillstyrkt. Klamparen 9, byte av fasadmaterial och ändring av färgsättning mot nordost, inglasning av balkonger, byte av balkongräcken, nya skärmar över dörrar på terrasser m.m. (SR Dnr ), avstyrkt/ingen erinran. Djurgården 1:1, Lidovägen 10, Dragongårdens annex, carport, reviderat förslag. (SR Dnr ), avstyrkt.

11 SID 11 (11) London 10 & 11, Öregrundsgatan 14, yttre ändring av flerbostadshus, reviderat förslag. (SR Dnr ), avstyrkt. Djurgården 1:1 (Junibacken) skyltar. (SR Dnr & ). Ingen erinran. Skrivelser besvarade av kansliet Sveavägen, omålad kiosk. (SR Dnr ). Vidarebefordrat till Stadsbyggnadskontoret. Terrasserna 2, synpunkter på bygglovsansökan avseende tillbyggnad av enfamiljshus. (SR Dnr ). Besvarat med SR Dnr Terrasserna 2, överklagan av rivningslov. (SR Dnr ). Besvarat med SR Dnr Terrasserna 2, angående bygglovsansökan. (SR Dnr ). Besvarat med SR Dnr Stoppa exploateringen av Äppelvikens hotade trädgårdsstad. (SR Dnr ). Besvarat med SR Dnr Stoppa skövlingen av Äppelvikens trädgårdsstad. (SR Dnr ). Besvarat med SR Dnr Översyn av äppelvikens detaljplan, tilläggsplan som skyddar Äppelvikens trädgårdsstad. (SR Dnr ). Besvarat med SR Dnr Om Äppelviken, bygghajar i allmänhet och Terrasserna 2. (SR Dnr ). Besvarat med SR Dnr Angående Skönhetsrådets negativa inställning till Svenska Bostäders färgsättning i Husby. (SR Dnr ). Tilläggsplan och plananstånd. (SR Dnr ). Besvarat med SR Dnr Villor blir bostadsrätter i Äppelviken. (SR Dnr ). Besvarat med SR Dnr Bygglovet i Terrasserna 2 i Äppelviken, Bromma. (SR Dnr ). Besvarat med SR Dnr

12 SID 12 (12) Äppelviken, Terrasserna 2. (SR Dnr ). Besvarat med SR Dnr Angående rekrytering, hur blir man verksam i Skönhetsrådet? (SR Dnr ). Besvarat per mail. Triglyfen 1 mm. (SR Dnr ). Besvarat med SR Biblioteksfilial och konst i Beckomberga. (SR Dnr ). Hänvisat till kulturroteln. Gällande Terrasserna 2. (SR Dnr ). Besvarat med SR Dnr Skogskyrkogården/Kyrkogårdsvägen. (SR Dnr ). Vidarebefordrat till stadsdelsförvaltningen och Trafikkontoret. Träd. (SR Dnr ). Hänvisat till stadsbyggnadskontoret/trafikkontoret. Reportage om rådet. (SR Dnr ). Bocken 39, Kungsgatan 9, vad är det för skulpturer som står ovanför porten? (SR Dnr ). Besvarat per mail. Slussen 1935, trafikdebatten i Stockholm mellan (SR Dnr ). Besvarat per mail erbjudit möjlighet till forskning i rådets arkiv. Begäran om tilläggsplan (Terrasserna 2).(SR Dnr ). Besvarat med SR Dnr Djurgårdsfärjans nya färjeläge och kiosk. (SR Dnr ), besvarat per mail. Yttrande över balkonger (SR Dnr ). Besvarat per mail. Marievik trång sektor. (SR Dnr ). Hänvisat till stadsdelsförvaltningen och Trafikkontoret samt inkommet svar från dem. Tulegatan 30, renovering/förändring av fasad på sekelskifteshus. (SR Dnr ). Vidarebefordrat till Stadsbyggnadskontoret.

13 SID 13 (13) När ska något göras åt cykeleländet? (SR Dnr ). Vidarebefordrat till Trafikkontoret. Gatukonst, önskan om intervju. (SR Dnr ). Hänvisat till Stockholm Konst, Kulturborgarrådet samt Stadsbyggnadsborgarrådet. Balkongbyggen på Bolmensvägen 1-9, Årsta. (SR Dnr ). Vidarebefordrat till Stadsbyggnadskontoret. Råckstavägen, förtätning. (SR Dnr ). Besvarat med SR Lövholmen, framtida planer. (SR Dnr ). Hänvisat till Stadsbyggnadskontoret. Städdag Östgötagatan och Tullgårdsparken. (SR Dnr ). Vidaresänt till stadsdelsförvaltningen. Ostädat i Kungsträdgården. (SR Dnr ). Vidarebefordrat till Norrmalms stadsdelsförvaltning. Studsmatta i Londonparken. (SR Dnr ). Vidarebefordrat till Östermalms stadsdelsförvaltning samt Trafikkontoret. The effects of globalization on urban management and programming. (SR Dnr ). Hänvisat till KTH.

14 SID 14 (14) Bilaga 2 till Korthållaren 5, Lyckselevägen, Frostviksgatan, detaljplan (SR Dnr ) Anmälde ledamot F von Felitzen särskilt yttrande enligt följande: Det nya punkthuset får inte byggas högre än de näraliggande höghusen vid Ångermannagatan, dvs 11 våningar. De föreslagna stjärnhusen vid Lyckselevägen är för skrymmande på platsen och bör ersättas av ett lamellhus i samma skala som de befintliga och med förgårdsmark mot vägen (Jfr den ursprungliga stadsplanen, Pl 4141, 1951).

15 SID 15 (15) Bilaga 3 till Väbeln 2, Lidingövägen/Erik Dahlbergsgatan/Studentbacken, förslag till detaljplan (SR Dnr ) Anmälde ledamot F von Feilitzen särskilt yttrande enligt följande: Det föreslagna huset bakom f.d. Attunda tingsrätt bör sänkas minst en våning, så att det inte (som på illustrationerna i planbeskrivningen sid. 11) ter sig högre än Jerums befintliga studentbostadshus vars planerade påbyggnader bör förhindras.

16 SID 16 (16) Bilaga 4 till Väbeln 3 m.m., Studentbacken, förslag till detaljplan (SR Dnr ) Anmälde ledamot F von Feilitzen särskilt yttrande enligt följande: Jerums studentbostadshus bör absolut inte byggas på med hänsyn till stadslandskapet. En påbyggnad skulle spoliera intrycket av Gärdesbebyggelsen klättrande uppför höjden. Anmälde ledamot J Chrispinsson särskilt yttrande enligt följande: En tillbyggnad av Väbeln 3 torde vara möjlig, men med större beaktande av fastighetens ursprungliga formmässiga kvalitetéer.

17 SID 17 (17) Bilaga 5 till Hammarbyhöjden 1:1 samt Hydrografen 1, förslag till detaljplan för del av fastigheterna (SR Dnr ) Anmälde ledamot D Helldén särskilt yttrande enligt följande: Att inte tydligt förorda att ett tillskott på den nuvarande bensinmackstomten (Hydrografen 1) anpassas till Hammarbyhöjdens ursprungliga smalhusbebyggelse i storlek, form och utförande bedömer jag som en inte obetydlig felbedömning av vad området tål. Anmälde ledamot H Nerlund särskilt yttrande enligt följande: Hammarbyhöjden utgör ett tydligt exempel på den smalhusbebyggelse som tillkom i Stockholm under 1930-talet. Bebyggelsen är placerad i terrängen enligt det för tiden rådande stadsplaneidealet. Det föreslagna radhustillägget mellan Thunbergsvägen och Sparrmansvägen ger området ytterligare kvalité och introducerar en ny bebyggelseform. Stadsradhusen bryter ned Sparrmansvägens landsvägskaraktär och skapar nya sammanhållna stadsrum på ett för området välkommet sätt. Det första radhuset, beläget i korsningen mellan de båda nämnda vägarna, bör ges en särskilt fin utformning då det bildar entré för hela området.

RÅDET TILL SKYDD FÖR STOCKHOLMS SKÖNHET

RÅDET TILL SKYDD FÖR STOCKHOLMS SKÖNHET RÅDET TILL SKYDD FÖR STOCKHOLMS SKÖNHET SID 1 (6) 2012-8 Protokoll fört vid Rådets till skydd för Stockholms skönhet sammanträde måndagen den 3 september 2012 i Bolindersalen, Tekniska Nämndhuset, Fleminggatan

Läs mer

Dagordning

Dagordning Rådet till skydd för Stockholms Protokoll från delegationsmöte Sida 1 (5) 7-2016 Protokoll fört vid Rådets till skydd för Stockholms delegationssammanträde för delegerade i plan- och bygglovsärenden, naturvårdsärenden

Läs mer

Val av ordförande för valförrättningen. Valdes ledamot Fredrik von Feilitzen som ålderman till ordförande för valförrättningen.

Val av ordförande för valförrättningen. Valdes ledamot Fredrik von Feilitzen som ålderman till ordförande för valförrättningen. Rådet till skydd för Stockholms Protokoll Sida 1 (9) 2018-1 Närvarande: Fredrik von Feilitzen, ordförande 1-5, Anders Bodin, ordförande 6-22, Birgitta Bremer, Anders Johnson, Ingemar Josefsson, Anders

Läs mer

RÅDET TILL SKYDD FÖR STOCKHOLMS SKÖNHET

RÅDET TILL SKYDD FÖR STOCKHOLMS SKÖNHET RÅDET TILL SKYDD FÖR STOCKHOLMS SKÖNHET SID 1 (7) 2010-5 Protokoll fört vid Rådets till skydd för Stockholms skönhet sammanträde måndagen den 10 maj 2010 i Bolindersalen, Tekniska Nämndhuset, Fleminggatan

Läs mer

RÅDET TILL SKYDD FÖR STOCKHOLMS SKÖNHET

RÅDET TILL SKYDD FÖR STOCKHOLMS SKÖNHET SID 1 (7) RÅDET TILL SKYDD FÖR STOCKHOLMS SKÖNHET 5-2011 Protokoll fört vid Rådets till skydd för Stockholms skönhet delegationssammanträde för delegerade i plan- och bygglovsärenden, naturvårdsärenden

Läs mer

Antagande av förslag till detaljplan för Förrådsbacken 1 i stadsdelen Östermalm (påbyggnad kontor)

Antagande av förslag till detaljplan för Förrådsbacken 1 i stadsdelen Östermalm (påbyggnad kontor) STADSBYGGNADSKONTORET PLANAVDELNINGEN SID 1 (6) 2010-06-03 Handläggare: Emma Byström Tfn 08-508 266 57 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till detaljplan för Förrådsbacken 1 i stadsdelen Östermalm

Läs mer

RÅDET TILL SKYDD FÖR STOCKHOLMS SKÖNHET

RÅDET TILL SKYDD FÖR STOCKHOLMS SKÖNHET SID 1 (5) RÅDET TILL SKYDD FÖR STOCKHOLMS SKÖNHET 3-2010 Protokoll fört vid Rådets till skydd för Stockholms skönhet delegationssammanträde för delegerade i plan- och bygglovsärenden, naturvårdsärenden

Läs mer

Remissvar angående samråd om förslag till detaljplan för Trollhättan 30 m fl. i stadsdelen Norrmalm, S-dp

Remissvar angående samråd om förslag till detaljplan för Trollhättan 30 m fl. i stadsdelen Norrmalm, S-dp Kulturförvaltningen stadsmuseet Tjänsteutlåtande Sida 1 (5) 2015-08-24 Handläggare Elisabet Wannberg Telefon: 08 50831561 Till Kulturnämnden, Kulturmiljöutskottet Nr. 5 Remissvar angående samråd om förslag

Läs mer

Rådet till skydd för Stockholms skönhet 4-2016. Tidpunkt: 2016.04.18, kl 13.30-16.45. Lokal: Samuel Owen, Hantverkargatan 3D. 1.

Rådet till skydd för Stockholms skönhet 4-2016. Tidpunkt: 2016.04.18, kl 13.30-16.45. Lokal: Samuel Owen, Hantverkargatan 3D. 1. Rådet till skydd för Stockholms Protokoll från delegationsmöte Sida 1 (5) 4-2016 Protokoll fört vid Rådets till skydd för Stockholms delegationssammanträde för delegerade i plan- och bygglovsärenden, naturvårdsärenden

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av del av Farsta 2:1 m fl. vid Nykroppagatan i stadsdelen Farsta (ca lägenheter)

Startpromemoria för planläggning av del av Farsta 2:1 m fl. vid Nykroppagatan i stadsdelen Farsta (ca lägenheter) STADSBYGGNADSKONTORET TJÄNSTEUTLÅTANDE PLANAVDELNINGEN SID 1 (5) 2013-03-22 Handläggare: Eva Nyberg-Björklund Tfn 08-508 27 249 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av del av Farsta

Läs mer

RÅDET TILL SKYDD FÖR STOCKHOLMS SKÖNHET

RÅDET TILL SKYDD FÖR STOCKHOLMS SKÖNHET SID 1 (5) RÅDET TILL SKYDD FÖR STOCKHOLMS SKÖNHET Handläggare: Cecilia Skog Telefon: 08-508 29 766 2011.03.14 SR Dnr 2011-0055 (S-Dp 2006-19499) Till Stadsbyggnadsnämnden Länsstyrelsen i Stockholms län

Läs mer

Granskningsutlåtande Detaljplan för område vid Cirkelvägen, del av Gubbängen 1:1, i stadsdelen Gubbängen Dp,

Granskningsutlåtande Detaljplan för område vid Cirkelvägen, del av Gubbängen 1:1, i stadsdelen Gubbängen Dp, STADSBYGGNADSKONTORET GRANSKNINGSUTLÅTANDE PLANAVDELNINGEN Martin Larsheim SID 1 (5) Tfn 08-508 27 284 2013-11-05 Granskningsutlåtande Detaljplan för område vid Cirkelvägen, del av Gubbängen 1:1, i stadsdelen

Läs mer

Förslag till detaljplan för Tegeludden 16 m.m. - remiss från stadsbyggnadskontoret

Förslag till detaljplan för Tegeludden 16 m.m. - remiss från stadsbyggnadskontoret ÖSTERMALMS STADSDELSFÖRVALTNING PARKMILJÖGRUPPEN NOR RA INNERSTADEN TJÄNSTEUTLÅTANDE 2011-188-1.5.3. SID 1 (5) 2011-03-21 Handläggare: Leila Massih Telefon: 08-508 09 021 Till Östermalms stadsdelsnämnd

Läs mer

STARTPROMEMORIA FÖR PLANLÄGGNING AV DEL AV ULVSUNDA 1:1 I STADSDELEN ULVSUNDA (CA 50 LÄGENHETER)

STARTPROMEMORIA FÖR PLANLÄGGNING AV DEL AV ULVSUNDA 1:1 I STADSDELEN ULVSUNDA (CA 50 LÄGENHETER) TJÄNSTEUTLÅTANDE PLANAVDELNINGEN SID 1 (6) 2009-05-20 Handläggare: Nina Åhman Tfn 08-508 275 44 Till Stadsbyggnadsnämnden STARTPROMEMORIA FÖR PLANLÄGGNING AV DEL AV ULVSUNDA 1:1 I STADSDELEN ULVSUNDA (CA

Läs mer

Redovisning av plansamråd och ställningstagande inför utställning av förslag till detaljplan för Kv Pahl 7 i stadsdelen Södermalm (ca 10 lägenheter)

Redovisning av plansamråd och ställningstagande inför utställning av förslag till detaljplan för Kv Pahl 7 i stadsdelen Södermalm (ca 10 lägenheter) Stadsbyggnadskontoret Tjänsteutlåtande Planavdelning Sida 1 (7) 2016-05-04 Handläggare Maria Sahlstrand Telefon 08-508 27 482 Till Stadsbyggnadsnämnden Redovisning av plansamråd och ställningstagande inför

Läs mer

Antagande av förslag till detaljplan för Barnhuset 25 i stadsdelen Norrmalm (0 lägenheter)

Antagande av förslag till detaljplan för Barnhuset 25 i stadsdelen Norrmalm (0 lägenheter) Stadsbyggnadskontoret Tjänsteutlåtande Planavdelningen Sida 1 (6) 2015-02-25 Handläggare Helena Wessberg Telefon 08-508 27 331 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till detaljplan för Barnhuset

Läs mer

Antagande av förslag till detaljplan för Pahl 7 i stadsdelen Södermalm (ca 10 lägenheter)

Antagande av förslag till detaljplan för Pahl 7 i stadsdelen Södermalm (ca 10 lägenheter) Stadsbyggnadskontoret Tjänsteutlåtande Planavdelningen Sida 1 (6) 2017-11-20 Handläggare Anna Lina Axelsson Telefon 08-508 27 430 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till detaljplan för Pahl

Läs mer

Antagande av förslag till detaljplan för Pahl 7 i stadsdelen Södermalm (ca 10 lägenheter)

Antagande av förslag till detaljplan för Pahl 7 i stadsdelen Södermalm (ca 10 lägenheter) Stadsbyggnadskontoret Tjänsteutlåtande Planavdelningen Sida 1 (6) 2016-11-05 Handläggare Karin Norlander Telefon 08-508 27 410 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till detaljplan för Pahl 7

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av Älgen 5 i stadsdelen Östermalm (18 lägenheter)

Startpromemoria för planläggning av Älgen 5 i stadsdelen Östermalm (18 lägenheter) Stadsbyggnadskontoret Tjänsteutlåtande Planavdelningen Sida 1 (8) 2016-04-04 Handläggare Catarina Holdar Telefon 08-508 274 44 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av Älgen 5 i stadsdelen

Läs mer

Detaljplan för Rotundan 3

Detaljplan för Rotundan 3 Östermalms stadsdelsförvaltning Parkmiljöavdelningen norra innerstaden Sida 1 (5) 2015-05-26 Handläggare Leila Massih Telefon: 08-508 09 306 Till Östermalms stadsdelsnämnd 2015-06-11 Detaljplan för Rotundan

Läs mer

Inbjudan till samråd om förslag till detaljplan för Bjurbäcken 6 i stadsdelen Rågsved

Inbjudan till samråd om förslag till detaljplan för Bjurbäcken 6 i stadsdelen Rågsved Enskede-Årsta-Vantörs stadsdelsförvaltning Avdelningen för utveckling, lokaler och stadsmiljö Tjänsteutlåtande Sida 1 (5) 2018-04-24 Handläggare Fredrik Holmgren Telefon: 08-50814050 Till Enskede-Årsta-Vantörs

Läs mer

Förslag till detaljplan för Hammarbyhöjden 1:1, område vid kv. Skolvärdinnan i stadsdelen Hammarbyhöjden

Förslag till detaljplan för Hammarbyhöjden 1:1, område vid kv. Skolvärdinnan i stadsdelen Hammarbyhöjden Skarpnäcks stadsdelsförvaltning Stadsdelsdirektörens stab Sida 1 (5) 2017-06-19 Handläggare Inger Bogne Telefon: 08-50815450 Till Skarpnäcks stadsdelsnämnd 2017-08-24 1:1, område vid kv. Skolvärdinnan

Läs mer

Antagande av förslag till detaljplan för fastigheten Apeln 13 i stadsdelen Norrmalm, Dp (23 studentbostäder)

Antagande av förslag till detaljplan för fastigheten Apeln 13 i stadsdelen Norrmalm, Dp (23 studentbostäder) Stadsbyggnadskontoret Planavdelningen Sida 1 (5) 2015-09-14 Handläggare Tony Andersson Telefon 08-508 27 318 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till detaljplan för fastigheten Apeln 13 i stadsdelen

Läs mer

Remissvar angående samråd om förslag till detaljplan för fastigheten Rabatten 9 m.fl. (Ersta sjukhus) i stadsdelen Södermalm

Remissvar angående samråd om förslag till detaljplan för fastigheten Rabatten 9 m.fl. (Ersta sjukhus) i stadsdelen Södermalm Kulturförvaltningen Stadsmuseet Sida 1 (6) 2014-09-12 Handläggare Elisabet Wannberg Telefon: 08-508 315 61 Till Kulturnämnden 2014-09-23 Nr 10 Remissvar angående samråd om förslag till detaljplan för fastigheten

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av Mullvaden andra 30 i stadsdelen Södermalm (7 lägenheter)

Startpromemoria för planläggning av Mullvaden andra 30 i stadsdelen Södermalm (7 lägenheter) Stadsbyggnadskontoret Tjänsteutlåtande Planavdelningen Sida 1 (7) 2017-08-15 Handläggare Fredrik Meurling Telefon 08-508 27 225 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av Mullvaden andra

Läs mer

Rådet till skydd för Stockholms skönhet Förhinder att närvara hade anmälts av: Winston Håkanson. Tidpunkt: , kl

Rådet till skydd för Stockholms skönhet Förhinder att närvara hade anmälts av: Winston Håkanson. Tidpunkt: , kl Rådet till skydd för Stockholms Protokoll från delegationsmöte Sida 1 (5) 1-2018 Protokoll fört vid Rådets till skydd för Stockholms delegationssammanträde för delegerade i plan- och bygglovsärenden, naturvårdsärenden

Läs mer

Detaljplan för Filosofen 2-9 i stadsdelen Norra Djurgården, Lappkärrsberget, Dp

Detaljplan för Filosofen 2-9 i stadsdelen Norra Djurgården, Lappkärrsberget, Dp Utlåtande 2014:43 RIII (Dnr 311-386/2014) Detaljplan för Filosofen 2-9 i stadsdelen Norra Djurgården, Lappkärrsberget, Dp 2010-06316-54 Kommunstyrelsen föreslår att kommunfullmäktige beslutar följande.

Läs mer

Detaljplan för fastigheterna Styrpinnen 15 och 19 Näckströmsgatan/Kungsträdgårdsgatan/ Hamngatan svar på remiss från stadsbyggnadskontoret

Detaljplan för fastigheterna Styrpinnen 15 och 19 Näckströmsgatan/Kungsträdgårdsgatan/ Hamngatan svar på remiss från stadsbyggnadskontoret NORRMALMS STADSDELSFÖRVALTNING PARKMILJÖGRUPPEN NOR RA INNERSTADEN TJÄNSTEUTLÅTANDE SID 1 (5) 2009-01-29 Handläggare: Liselotte van den Tempel Telefon: 08-508 09 245 Till Norrmalms stadsdelsnämnd Detaljplan

Läs mer

Antagande av förslag till detaljplan för Galtåsen 3 i stadsdelen Traneberg

Antagande av förslag till detaljplan för Galtåsen 3 i stadsdelen Traneberg Stadsbyggnadskontoret Tjänsteutlåtande Planavdelningen Sida 1 (7) 2016-08-22 Handläggare Thomas Jansson Tfn 08-508 274 14 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till detaljplan för Galtåsen 3 i

Läs mer

Antagande av förslag till detaljplan för område vid Diktsamlingen 1 i stadsdelen Abrahamsberg (ca 25 lägenheter)

Antagande av förslag till detaljplan för område vid Diktsamlingen 1 i stadsdelen Abrahamsberg (ca 25 lägenheter) STADSBYGGNADSKONTORET TJÄNSTEUTLÅTANDE PLANAVDELNINGEN SID 1 (5) 2013-11-21 Handläggare: Niklas Zetterberg Tfn 08-508 273 38 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till detaljplan för område vid

Läs mer

RÅDET TILL SKYDD FÖR STOCKHOLMS SKÖNHET

RÅDET TILL SKYDD FÖR STOCKHOLMS SKÖNHET RÅDET TILL SKYDD FÖR STOCKHOLMS SKÖNHET SID 1 (7) 2013-1 Protokoll fört vid Rådets till skydd för Stockholms skönhet sammanträde måndagen den 14 januari 2013 i Bolindersalen, Tekniska Nämndhuset, Fleminggatan

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av påbyggnad med bostäder av fastigheten Grinden 21 i stadsdelen Kungsholmen (16 lägenheter)

Startpromemoria för planläggning av påbyggnad med bostäder av fastigheten Grinden 21 i stadsdelen Kungsholmen (16 lägenheter) STADSBYGGNADSKONTORET PLANAVDELNINGEN SID 1 (6) 2009-12-22 Handläggare: Monika Joelsson Vestlund Tfn 08-508 273 69 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av påbyggnad med bostäder av

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av Flanören 2 i stadsdelen Stadshagen (upphävande av förbud mot inglasning av balkonger)

Startpromemoria för planläggning av Flanören 2 i stadsdelen Stadshagen (upphävande av förbud mot inglasning av balkonger) Stadsbyggnadskontoret Planavdelningen Sida 1 (7) 2015-08-01 Handläggare Suzanna Tsygankova Telefon 08-508 27 568 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av Flanören 2 i stadsdelen Stadshagen

Läs mer

Yttrande om Tobaksmonopolet 4, Södermalm

Yttrande om Tobaksmonopolet 4, Södermalm YIMBY Yes in my Backyard. 2009-11-04 Diarienummer: 2007-36100 2009:22 Yttrande om Tobaksmonopolet 4, Södermalm - Inledning Nätverket YIMBY ser mycket positivt på en förtätning i kvarteret Tobaksmonopolet.

Läs mer

SOLNA STAD Tjänsteskrivelse 1 (3) Stadsbyggnadsförvaltningen Karin Olsson SBN/2008:950

SOLNA STAD Tjänsteskrivelse 1 (3) Stadsbyggnadsförvaltningen Karin Olsson SBN/2008:950 SOLNA STAD Tjänsteskrivelse 1 (3) Stadsbyggnadsförvaltningen Karin Olsson 2008-09-15 SBN/2008:950 Järva 2:2, kv Kapplöpningen, Galoppvägen Uppförande av flerbostadshus Förslag till beslut i Stadsbyggnadsnämnden

Läs mer

Rådet till skydd för Stockholms skönhet. Protokoll 3/2019

Rådet till skydd för Stockholms skönhet. Protokoll 3/2019 Sida 1 (8) 3/2019 fört vid s sammanträde måndagen den 4 mars 2019 kl. 13:30-15:15, Bolindersalen, Tekniska nämndhuset Övriga närvarande Inga Varg Ordförande Leif Bolter Katarina Borg Birgitta Bremer Elisabet

Läs mer

Planbeskrivning Samrådshandling

Planbeskrivning Samrådshandling Planbeskrivning Samrådshandling Datum 2010-06-08 Dnr BMR/2010:28 Bygg-, miljö- och räddningsförvaltningen Detaljplan för fastigheten Svalan 10 inom Sparreholm, Flens kommun, Södermanlands län Handlingar

Läs mer

KV. NEW YORK 1, ANTIKVARISK KONSEKVENSANALYS

KV. NEW YORK 1, ANTIKVARISK KONSEKVENSANALYS KV. NEW YORK 1, ANTIKVARISK KONSEKVENSANALYS 2016-06-30 UPPDRAG 269461, New York 1, Antikvarisk konsekvensanalys Titel på rapport: Kv New York 1, Antikvarisk konsekvensanalys underlag för detaljplan Status:

Läs mer

Antagande av förslag till detaljplan för område vid Kista Gårdsväg (del av Akalla 4:1 m fl) i stadsdelen Kista (170 lägenheter)

Antagande av förslag till detaljplan för område vid Kista Gårdsväg (del av Akalla 4:1 m fl) i stadsdelen Kista (170 lägenheter) Stadsbyggnadskontoret Tjänsteutlåtande Stadsbyggnadskontoret Sida 1 (8) 2015-01-09 Handläggare Renoir Danyar Telefon 08-508 26 659 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till detaljplan för område

Läs mer

Antagande av förslag till detaljplan för fastigheten Muraren 12 i stadsdelen Vasastaden

Antagande av förslag till detaljplan för fastigheten Muraren 12 i stadsdelen Vasastaden STADSBYGGNADSKONTORET PLANAVDELNINGEN SID 1 (6) 2010-10-28 Handläggare: Tara Nezhadi Tfn 08-508 272 51 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till detaljplan för fastigheten Muraren 12 i stadsdelen

Läs mer

Planbesked gällande flerbostadshus vid Volrat Thamsgatan (Johanneberg 17:7) inom stadsdelen Johanneberg

Planbesked gällande flerbostadshus vid Volrat Thamsgatan (Johanneberg 17:7) inom stadsdelen Johanneberg Stadsbyggnadskontoret Tjänsteutlåtande Utfärdat 2018-10-08 Byggnadsnämnden 2018-10-23 Diarienummer 0781/17 Handläggare Hamid Akhlaghi Boozani Telefon: 031-368 15 78 E-post: hamid.akhlaghi.boozani@sbk.goteborg.se

Läs mer

Antagande av förslag till detaljplan för fastigheten Kaplanen 1 m m i stadsdelen Nockeby (60 seniorboende)

Antagande av förslag till detaljplan för fastigheten Kaplanen 1 m m i stadsdelen Nockeby (60 seniorboende) STADSBYGGNADSKONTORET TJÄNSTEUTLÅTANDE PLANAVDELNINGEN SID 1 (5) 2010-07-28 Handläggare: Renoir Danyar Tfn 08-508 266 59 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till detaljplan för fastigheten Kaplanen

Läs mer

Startpromemoria för Violen 6, Midsommarkransen, planläggning av vindsinredning (2 lgh)

Startpromemoria för Violen 6, Midsommarkransen, planläggning av vindsinredning (2 lgh) Stadsbyggnadskontoret Planavdelningen Dnr 2014-05168 Sida 1 (8) 2014-05-22 Handläggare Tony Andersson Telefon 08-508 27 318 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för Violen 6, Midsommarkransen, planläggning

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av Kavringen 1 samt område invid Saltvägen, del av Farsta 2:1 i stadsdelen Hökarängen (190 lägenheter)

Startpromemoria för planläggning av Kavringen 1 samt område invid Saltvägen, del av Farsta 2:1 i stadsdelen Hökarängen (190 lägenheter) Stadsbyggnadskontoret Tjänsteutlåtande Planavdelningen Sida 1 (10) 2015-02-23 Handläggare Anna-Stina Bokander Telefon 08-508 26 265 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av Kavringen

Läs mer

Antagande av förslag till detaljplan för fastigheterna Kämpinge 1 och Neglinge 1 i stadsdelen Tensta

Antagande av förslag till detaljplan för fastigheterna Kämpinge 1 och Neglinge 1 i stadsdelen Tensta Stadsbyggnadskontoret Tjänsteutlåtande Planavdelningen Sida 1 (6) 2014-05-19 Handläggare Torbjörn Johansson Telefon 08-508 27 352 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till detaljplan för fastigheterna

Läs mer

Yttrande. Boverket Box Karlskrona. Remiss. Riksantikvarieämbetets ställningstagande. Riksantikvarieämbetet handläggning

Yttrande. Boverket Box Karlskrona. Remiss. Riksantikvarieämbetets ställningstagande. Riksantikvarieämbetet handläggning Yttrande Datum 2012-04-02 Dnr 331-674-2012 Ert datum 2012-02-15 Er beteckning 10113-630/2012 Boverket Box 534 371 23 Karlskrona Remiss från Boverket överklagande av beslut om upphävande av detaljplan för

Läs mer

Antagande av förslag till detaljplan för Rotundan 3 i stadsdelen Östermalm

Antagande av förslag till detaljplan för Rotundan 3 i stadsdelen Östermalm Stadsbyggnadskontoret Planavdelningen Sida 1 (6) 2016-03-14 Handläggare Hans Andrasko Telefon 08-508 27 313 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till detaljplan för Rotundan 3 i stadsdelen Östermalm

Läs mer

Antagande av förslag till detaljplan för Åldermannen i stadsdelen Mälarhöjden (14 lägenheter)

Antagande av förslag till detaljplan för Åldermannen i stadsdelen Mälarhöjden (14 lägenheter) STADSBYGGNADSKONTORET TJÄNSTEUTLÅTANDE PLANAVDELNINGEN SID 1 (8) 2013-02-13 Handläggare: Elin Lundbäck Tfn +46 08-508 27 131 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till detaljplan för Åldermannen

Läs mer

Antagande av förslag till detaljplan för Dalen 9 i stadsdelen Gamla Enskede (48 lägenheter)

Antagande av förslag till detaljplan för Dalen 9 i stadsdelen Gamla Enskede (48 lägenheter) STADSBYGGNADSKONTORET PLANAVDELNINGEN SID 1 (7) 2013-09-23 Handläggare: Emma Byström Tfn 08-508 26 657 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till detaljplan för Dalen 9 i stadsdelen Gamla Enskede

Läs mer

Förslag till detaljplan för Hammarbyhöjden 1:1 och Snöfallet 2 m.fl. vid kv. Kölden i stadsdelen Björkhagen

Förslag till detaljplan för Hammarbyhöjden 1:1 och Snöfallet 2 m.fl. vid kv. Kölden i stadsdelen Björkhagen Skarpnäcks stadsdelsförvaltning Stadsdelsdirektörens stab Tjänsteutlåtande Sida 1 (6) 2018-08-27 Handläggare Inger Bogne Telefon: 08-50815450 Till Till Skarpnäcks stadsdelsnämnd 2018-09-20 1:1 och Snöfallet

Läs mer

RÅDET TILL SKYDD FÖR STOCKHOLMS SKÖNHET

RÅDET TILL SKYDD FÖR STOCKHOLMS SKÖNHET SID 1 (6) RÅDET TILL SKYDD FÖR STOCKHOLMS SKÖNHET 4-2012 Protokoll fört vid Rådets till skydd för Stockholms skönhet delegationssammanträde för delegerade i plan- och bygglovsärenden, naturvårdsärenden

Läs mer

Förslag till detaljplan för fastigheten Skridskon 1 i stadsdelen Västertorp

Förslag till detaljplan för fastigheten Skridskon 1 i stadsdelen Västertorp Sida 1 (6) 2019-06-11 Handläggare Sebastian Rigi Telefon: 085082203843 Till stadsdelsnämnd 2019-08-29 Förslag till detaljplan för fastigheten Skridskon 1 i stadsdelen Västertorp Svar till stadsbyggnadskontoret

Läs mer

Förslag till detaljplan för Djurgårdsvarvet (Djurgården 1:39) i stadsdelen Djurgården - remiss från stadsbyggnadskontoret

Förslag till detaljplan för Djurgårdsvarvet (Djurgården 1:39) i stadsdelen Djurgården - remiss från stadsbyggnadskontoret ÖSTERMALMS STADSDELSFÖRVALTNING PARKMILJÖGRUPPEN NOR RA INNERSTADEN TJÄNSTEUTLÅTANDE DNR 2011-266-1.5.3. SID 1 (5) 2011-05-10 Handläggare: Fredrik Ekroth Telefon: 08-508 09 307 Till Östermalms stadsdelsnämnd

Läs mer

Remissvar angående förslag till detaljplan för Giggen 25 i stadsdelen Tallkrogen, Sbk Dp

Remissvar angående förslag till detaljplan för Giggen 25 i stadsdelen Tallkrogen, Sbk Dp Kulturförvaltningen Kulturmiljöenheten Tjänsteutlåtande Sida 1 (5) 2013-08-05 Handläggare Mari Ferring Telefon: 08-508 31 573 Till Kulturnämnden 2013-08-29 Nr 6 Förslag till beslut Kulturförvaltningen

Läs mer

Inom planområdet förbereds även yta för ett gruppboende.

Inom planområdet förbereds även yta för ett gruppboende. Detaljplan för Ekgården södra (Ritorp 1:1 mm) P 04015 planbeskrivning 7 Verksamhet Norr om och i direkt anslutning till planområdet ligger en mekanisk verkstad. Antal uppskattade transporter per dag med

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av del av fastigheten Triglyfen 1 mm i stadsdelen Hässelby Strand (50 lägenheter)

Startpromemoria för planläggning av del av fastigheten Triglyfen 1 mm i stadsdelen Hässelby Strand (50 lägenheter) STADSBYGGNADSKONTORET PLANAVDELNINGEN SID 1 (6) 2010-09-24 Handläggare: Erik Isacsson Tfn 08-508 273 41 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av del av fastigheten Triglyfen 1 mm i

Läs mer

Antagande av förslag till detaljplan för Kometen 3 i stadsdelen Vasastaden (bekräfta befintlig användning)

Antagande av förslag till detaljplan för Kometen 3 i stadsdelen Vasastaden (bekräfta befintlig användning) STADSBYGGNADSKONTORET TJÄNSTEUTLÅTANDE PLANAVDELNINGEN SID 1 (5) 2014-02-06 Handläggare: Torbjörn Johansson Tfn 08-508 27 352 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till detaljplan för Kometen

Läs mer

Planbeskrivning Ändring av detaljplan för Värsta Gård 17 i stadsdelen Solhem, Dp

Planbeskrivning Ändring av detaljplan för Värsta Gård 17 i stadsdelen Solhem, Dp Stadsbyggnadskontoret Micael Johansson Telefon +46 (0)8-508 27 181 2018-09-19 Sida 1 (8) Planbeskrivning Ändring av detaljplan för Värsta Gård 17 i stadsdelen Solhem, Dp 2017-12502 Stadsbyggnadskontoret

Läs mer

Redovisning av plansamråd och ställningstagande inför fortsatt planarbete för Basaren 1 i stadsdelen Kungsholmen (50 lägenheter)

Redovisning av plansamråd och ställningstagande inför fortsatt planarbete för Basaren 1 i stadsdelen Kungsholmen (50 lägenheter) STADSBYGGNADSKONTORET TJÄNSTEUTLÅTANDE PLANAVDELNINGEN SID 1 (7) 2010-06-29 Handläggare: Linda Palo Tfn 08-508 275 26 Till Stadsbyggnadsnämnden Redovisning av plansamråd och ställningstagande inför fortsatt

Läs mer

Underlag för planuppdrag

Underlag för planuppdrag Detaljplan för fastigheten Masten 11, Pålsjö Helsingborgs stad Underlag för planuppdrag Syfte och process Detaljplanens syfte Syftet med ändringen av detaljplanen är att möjliggöra fler lägenheter på fastigheten

Läs mer

TJÄNSTEUTLÅTANDE PLANAVDELNINGEN DNR 2010-14527-54 INGE ALMQVIST SID 1 (10) TFN 08-508 273 82 2013-11-19

TJÄNSTEUTLÅTANDE PLANAVDELNINGEN DNR 2010-14527-54 INGE ALMQVIST SID 1 (10) TFN 08-508 273 82 2013-11-19 STADSBYGGNADSKONTORET TJÄNSTEUTLÅTANDE PLANAVDELNINGEN INGE ALMQVIST SID 1 (10) TFN 08-508 273 82 2013-11-19 Till Stadsbyggnadsnämnden Redovisning av plansamråd och ställningstagande inför utställning

Läs mer

3-2015. 1. Dagordning. Förelåg ny föredragningslista. Upptogs ärenden i ordningen 1-3, extra ärende, 4, 6, 5, 7

3-2015. 1. Dagordning. Förelåg ny föredragningslista. Upptogs ärenden i ordningen 1-3, extra ärende, 4, 6, 5, 7 Rådet till skydd för Stockholms Protokoll från delegationsmöte Sida 1 (9) 3-2015 Protokoll fört vid Rådets till skydd för Stockholms delegationssammanträde för delegerade i plan- och bygglovsärenden, naturvårdsärenden

Läs mer

STARTPROMEMORIA FÖR PLANLÄGGNING AV RODDAREN 8 I STADSDELEN KUNGSHOLMEN

STARTPROMEMORIA FÖR PLANLÄGGNING AV RODDAREN 8 I STADSDELEN KUNGSHOLMEN STADSBYGGNADSKONTORET TJÄNSTEUTLÅTANDE PLANAVDELNINGEN SID 1 (6) 2010-06-02 Handläggare: Anders Berg Tfn 08-508 273 16 Till Stadsbyggnadsnämnden STARTPROMEMORIA FÖR PLANLÄGGNING AV RODDAREN 8 I STADSDELEN

Läs mer

ÖSTERMALMS STADSDELSFÖRVALTNING

ÖSTERMALMS STADSDELSFÖRVALTNING ÖSTERMALMS STADSDELSFÖRVALTNING PARKMILJÖGRUPPEN NOR RA INNERSTADEN TJÄNSTEUTLÅTANDE DNR 2011-268-1.5.3. SID 1 (8) 2011-05-09 Handläggare: Leila Massih Telefon: 08-508 09 021 Till Östermalms stadsdelsförvaltning

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av Barnhuset 25, stadsdelen Norrmalm. Mindre påbyggnad på hotell med 2 våningar, inbyggnad av gård.

Startpromemoria för planläggning av Barnhuset 25, stadsdelen Norrmalm. Mindre påbyggnad på hotell med 2 våningar, inbyggnad av gård. Stadsbyggnadskontoret Tjänsteutlåtande Planavdelningen Sida 1 (8) 2014-05-22 Handläggare Helena Wessberg Telefon 08-508 27 331 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av Barnhuset 25,

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av Ängsbotten 6 i stadsdelen Hjorthagen (500 lägenheter)

Startpromemoria för planläggning av Ängsbotten 6 i stadsdelen Hjorthagen (500 lägenheter) Stadsbyggnadskontoret Planavdelningen Sida 1 (5) 2016-02-15 Handläggare Anna-Stina Bokander Telefon 08-508 26 265 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av Ängsbotten 6 i stadsdelen

Läs mer

Kvarteren Laxen m fl. Planbeskrivning. Ändring av stadsplan (1283K-6204) för. Helsingborgs stad

Kvarteren Laxen m fl. Planbeskrivning. Ändring av stadsplan (1283K-6204) för. Helsingborgs stad Dnr: 813/2016 22 juni 2017 Ändring av stadsplan (1283K-6204) för Kvarteren Laxen m fl Helsingborgs stad Planområdets läge Planbeskrivning Upprättad den 22 juni 2017 BEGRÄNSAT STANDARDFÖRFARANDE Antagen

Läs mer

Detaljplan för kv Munken, del av, Uppsala kommun

Detaljplan för kv Munken, del av, Uppsala kommun KONTORET FÖR SAMHÄLLSUTVECKLING Handläggare Datum Diarienummer Brita Christiansen 2012-01-30 2012/20181-1 fd diarienummer: PLA 11/20039-1 Tjänsteskrivelse Planbesked Plan- och byggnadsnämnden Detaljplan

Läs mer

Planprövning i Innerstaden för kv Detektiven 19, planbesked

Planprövning i Innerstaden för kv Detektiven 19, planbesked 1 (5) Miljö och samhällsbyggnadsförvaltningen 2015-02-13 Dnr Sbn 2014-560 Teknik- och samhällsbyggnadskontoret oger Stigsson Samhällsbyggnadsnämnden Planprövning i Innerstaden för kv Detektiven 19, planbesked

Läs mer

Detaljplan för fastigheterna FRIGG 7 12 inom Centrum, Umeå kommun. RIKSINTRESSEANALYS bedömning av detaljplanens påverkan på riksintresset

Detaljplan för fastigheterna FRIGG 7 12 inom Centrum, Umeå kommun. RIKSINTRESSEANALYS bedömning av detaljplanens påverkan på riksintresset 1 31 augusti 2015/pf, rev. 7 oktober 2015/pf Detaljplan för fastigheterna FRIGG 7 12 inom Centrum, Umeå kommun Dnr BN-2013/00312 RIKSINTRESSEANALYS bedömning av detaljplanens påverkan på riksintresset

Läs mer

Ansökan om planläggning för nybyggnad av flerbostadshus på fastigheten New York 1 i stadsdelen Ladugårdsgärdet (30 lägenheter)

Ansökan om planläggning för nybyggnad av flerbostadshus på fastigheten New York 1 i stadsdelen Ladugårdsgärdet (30 lägenheter) STADSBYGGNADSKONTORET TJÄNSTEUTLÅTANDE PLANAVDELNINGEN SID 1 (7) 2013-03-25 Handläggare: Linda Scherdin Tfn 08-508 27 322 Till Stadsbyggnadsnämnden Ansökan om planläggning för nybyggnad av flerbostadshus

Läs mer

PLANENS SYFTE OCH HUVUDDRAG Syftet med planen är att ge planstöd till befintligt gårdshus.

PLANENS SYFTE OCH HUVUDDRAG Syftet med planen är att ge planstöd till befintligt gårdshus. PLANBESKRIVNING 1(5) Planavdelningen 2010-10-01 Dp 2010-03063-54 Tara Nezhadi Tfn 08-508 272 51 Detaljplan för fastigheten Muraren 12 i stadsdelen Vasastaden i Stockholm Dp 2010-03063-54 HANDLINGAR Planen

Läs mer

Förslag till detaljplan för Sätra 2:a i stadsdelen Bredäng, S-Dp

Förslag till detaljplan för Sätra 2:a i stadsdelen Bredäng, S-Dp Skärholmens stadsdelsförvaltning Stadsutveckling Tjänsteutlåtande Sida 1 (6) 2015-03-17 Handläggare Sara Heppling Trygg Telefon: 08-508 24 016 Till Skärholmens stadsdelsnämnd Förslag till detaljplan för

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av del av Åkeshov 1:1 i stadsdelen Åkeshov, Bromma (ca 20 lägenheter)

Startpromemoria för planläggning av del av Åkeshov 1:1 i stadsdelen Åkeshov, Bromma (ca 20 lägenheter) Stadsbyggnadskontoret Tjänsteutlåtande Planavdelningen Sida 1 (8) 2016-05-25 Handläggare Stella Svanberg Telefon 08-508 27 300 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av del av Åkeshov

Läs mer

Detaljplan för del av kv. Duggregnet m.m. i stadsdelen Björkhagen, S-Dp

Detaljplan för del av kv. Duggregnet m.m. i stadsdelen Björkhagen, S-Dp SKARPNÄCKS STADSDELSFÖRVALTNING SID 1 (6) DNR: 1.5.3.-18/11 2011-02-02 Handläggare: Inger Bogne Telefon: 508 15450 Till Skarpnäcks stadsdelsnämnd 2011-02-10 Detaljplan för del av kv. Duggregnet m.m. i

Läs mer

Förslag till detaljplan för Kvarteret Ynglingen 10 i stadsdelen Östermalm

Förslag till detaljplan för Kvarteret Ynglingen 10 i stadsdelen Östermalm Östermalms stadsdelsförvaltning Parkmiljöavdelningen Tjänsteutlåtande Sida 1 (6) 2014-11-21 Handläggare Lina Constantino Telefon: 08-508 10 017 Till Östermalms stadsdelsnämnd 2014-12-16 Förslag till detaljplan

Läs mer

DETALJPLANEFÖRSLAG ANTIKVARISK KONSEKVENSANALYS KV NYSTAVAREN 5, 6 OCH 7 ESKILSTUNA KOMMUN SÖDERMANLANDS LÄN OCH LANDSKAP

DETALJPLANEFÖRSLAG ANTIKVARISK KONSEKVENSANALYS KV NYSTAVAREN 5, 6 OCH 7 ESKILSTUNA KOMMUN SÖDERMANLANDS LÄN OCH LANDSKAP ANTIKVARISK KONSEKVENSANALYS DETALJPLANEFÖRSLAG KV NYSTAVAREN 5, 6 OCH 7 ESKILSTUNA KOMMUN SÖDERMANLANDS LÄN OCH LANDSKAP 2016-07-01 AIX ARKITEKTER AB HUDIKSVALLSGATAN 8 113 30 STOCKHOLM TEL +46 8 690

Läs mer

Samråd om förslag till detaljplan för Farsta 2:1 i stadsdelen Hökarängen och Farsta

Samråd om förslag till detaljplan för Farsta 2:1 i stadsdelen Hökarängen och Farsta Miljöförvaltningen Plan och miljö Sida 1 (7) 2013-05-27 Handläggare Anette Jansson Telefon: 08-508 28 820 Till Miljö- och hälsoskyddsnämnden 2013-06-18 p. 14 detaljplan för 2:1 i stadsdelen Hökarängen

Läs mer

Byggnadsnämnden beslutar i ärendet, varefter besked lämnas.

Byggnadsnämnden beslutar i ärendet, varefter besked lämnas. 2015-03-25 Diarienummer: 0607/15 Maria Lissvall Telefon: 031-368 17 63 E-post: maria.lissvall@sbk.goteborg.se Förprövning gällande detaljplan för kontor på fastigheten Gårda 18:19 och 18:22 inom stadsdelen

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av Södermalm 8:57 (Färgarplan), i stadsdelen Södermalm (50 lägenheter)

Startpromemoria för planläggning av Södermalm 8:57 (Färgarplan), i stadsdelen Södermalm (50 lägenheter) Stadsbyggnadskontoret Tjänsteutlåtande Planavdelningen Sida 1 (6) 2015-07-10 Handläggare Andreas Björklund Telefon 08-50827581 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av Södermalm 8:57

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av fastigheten Täppan 1 i stadsdelen Södermalm (ca 13 lgh)

Startpromemoria för planläggning av fastigheten Täppan 1 i stadsdelen Södermalm (ca 13 lgh) STADSBYGGNADSKONTORET TJÄNSTEUTLÅTANDE PLANVDELNINGEN SID 1 (6) 2010-04-23 Handläggare: Niklas Zetterberg Tfn 08-508 27 335 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av fastigheten Täppan

Läs mer

GESTALTNINGSPROGRAM FÖR NYA BÖSTÄDER VID UTTRANS SJUKHUS. Detaljplan för Sandstugan 60-35 SAMHÄLLSBYGGNADSFÖRVALTNINGEN MARS 2014

GESTALTNINGSPROGRAM FÖR NYA BÖSTÄDER VID UTTRANS SJUKHUS. Detaljplan för Sandstugan 60-35 SAMHÄLLSBYGGNADSFÖRVALTNINGEN MARS 2014 GESTALTNINGSPROGRAM FÖR NYA BÖSTÄDER VID UTTRANS SJUKHUS Detaljplan för Sandstugan 60-35 SAMHÄLLSBYGGNADSFÖRVALTNINGEN MARS 2014 SAMMANFATTNING Vision Gestaltning Natur Platsen har stor potential genom

Läs mer

UNDERLAG FÖR PLANUPPDRAG

UNDERLAG FÖR PLANUPPDRAG 1(6) Dnr 929/2011 FASTIGHETERNA Kungsörnen 1 och Fyrfatet 1, PLANTERINGEN, HELSINGBORGS STAD UNDERLAG FÖR PLANUPPDRAG SÖKANDE Mark- och exploateringsenheten, Helsingborgs stad, söker planändring för fastigheten

Läs mer

Sickalaön 83:22 (Marcusplatsen 9) Ansökan om rivningslov för rivning av kontorshus.

Sickalaön 83:22 (Marcusplatsen 9) Ansökan om rivningslov för rivning av kontorshus. 1 (5) TJÄNSTESKRIVELSE 2017-12-14 B 2017-000953 Miljö- och stadsbyggnadsnämnden Sickalaön 83:22 (Marcusplatsen 9) Ansökan om rivningslov för rivning av kontorshus. Förslag till beslut Ansökan om rivningslov

Läs mer

TJÄNSTEUTLÅTANDE PLANAVDELNINGEN DNR SID 1 (7)

TJÄNSTEUTLÅTANDE PLANAVDELNINGEN DNR SID 1 (7) STADSBYGGNADSKONTORET PLANAVDELNINGEN SID 1 (7) 2014-04-03 Handläggare: Monika Rudenska Tfn 08-508 27 266 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till tillägg till detaljplan Pl 6762 för kv. Linjalen

Läs mer

PLANBESKRIVNING 1 (6) Innerstadsavdelningen, plan S-Dp Arne Fredlund Tfn

PLANBESKRIVNING 1 (6) Innerstadsavdelningen, plan S-Dp Arne Fredlund Tfn PLANBESKRIVNING 1 (6) Innerstadsavdelningen, plan 2008-08-22 S-Dp 2007-36910-54 Arne Fredlund Tfn 508 28 230 Förslag Detaljplan för fastigheten Hjorten 7 i stadsdelen Östermalm i Stockholm S-Dp 2007-36910-54

Läs mer

Antagande av förslag till detaljplan för fastigheten Ängsskäran 20 i stadsdelen Solhem

Antagande av förslag till detaljplan för fastigheten Ängsskäran 20 i stadsdelen Solhem STADSBYGGNADSKONTORET TJÄNSTEUTLÅTANDE PLANAVDELNINGEN SID 1 (5) 2013-07-02 Handläggare: Tara Nezhadi Tfn 08-508 27 251 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till detaljplan för fastigheten Ängsskäran

Läs mer

Beslutande ledamöter: Jan Valeskog ( S ), ordföranden Joakim Larsson (M), vice ordföranden

Beslutande ledamöter: Jan Valeskog ( S ), ordföranden Joakim Larsson (M), vice ordföranden Stadsbyggnadsnämnden Protokoll 14 /201 7 Tid Torsdagen den 21 december 2017, kl. 16:00 16.05 Plats Stora kollegiesalen, Stadshuset Justerat Torsdagen den 4 januari 2018 Anslaget Måndagen den 8 januari

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av fastigheten Dorotea 16 i stadsdelen Sundby (2 parhus)

Startpromemoria för planläggning av fastigheten Dorotea 16 i stadsdelen Sundby (2 parhus) STADSBYGGNADSKONTORET PLANAVDELNINGEN SID 1 (6) 2010-09-29 Handläggare: Renoir Danyar Tfn 08-508 266 59 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av fastigheten Dorotea 16 i stadsdelen

Läs mer

Antagande av förslag till tillägg till detaljplan för fastigheten Bootes 12 i stadsdelen Gamla Stan

Antagande av förslag till tillägg till detaljplan för fastigheten Bootes 12 i stadsdelen Gamla Stan STADSBYGGNADSKONTORET TJÄNSTEUTLÅTANDE PLANAVDELNINGEN SID 1 (8) 2012-08-30 Daniel Linder Tfn 08-508 272 56 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till tillägg till detaljplan för fastigheten Bootes

Läs mer

Antagande av förslag till detaljplan för Väderkvarnen 20 i stadsdelen Norrmalm

Antagande av förslag till detaljplan för Väderkvarnen 20 i stadsdelen Norrmalm Stadsbyggnadskontoret Tjänsteutlåtande Planavdelningen Sida 1 (7) 2015-04-20 Handläggare Torbjörn Johansson Telefon 08-508 27 352 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till detaljplan för Väderkvarnen

Läs mer

Raus Södra, Ättekulla

Raus Södra, Ättekulla Granskningshandling Ändring av detaljplan (1283K-12709) för Raus Södra, Ättekulla Helsingborgs stad Planområdets läge Planbeskrivning Upprättad den 23 november 2018 STANDARDFÖRFARANDE Program godkänt av

Läs mer

TJÄNSTEUTLÅTANDE 1(6) Normalt planförfarande

TJÄNSTEUTLÅTANDE 1(6) Normalt planförfarande TJÄNSTEUTLÅTANDE 1(6) Normalt planförfarande Ytterstadsavdelningen 2007-03-09 Martin Schröder Tfn 08-508 266 28 Fax 08-508 266 72 martin.schroder@sbk.stockholm.se Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för

Läs mer

Rådet till skydd för Stockholms. Sida 1 (5) Närvarande: Tidpunkt: Lokal: Beckholmen. skönhet

Rådet till skydd för Stockholms. Sida 1 (5) Närvarande: Tidpunkt: Lokal: Beckholmen. skönhet Rådet till skydd för Stockholms Stockholms Sida 1 (5) 2013-05-20 5-2013 Närvarande: Henrik Nerlund (ordf), Fredrik von Feilitzen, F Eiee Herlitz, Cajsa Holmstrand, Ingemar Josefsson, Anders Jönsson, Erling

Läs mer

Raus Södra, Ättekulla

Raus Södra, Ättekulla Redaktionellt ändrad 25 januari 2019 Ändring av detaljplan (1283K-12709) för Raus Södra, Ättekulla Helsingborgs stad Planområdets läge Planbeskrivning Upprättad den 23 november 2018 Redaktionellt ändrad

Läs mer

Kv. Valsverket. Antikvariskt utlåtande. Kulturmiljögruppen

Kv. Valsverket. Antikvariskt utlåtande. Kulturmiljögruppen Kv. Valsverket Antikvariskt utlåtande Kulturmiljögruppen Innehåll Antikvariskt Utlåtande 3 Konsekvensbeskrivning 5 Föreslagen detaljplan 5 Påverkan på kulturmiljön 6 Effekter och konsekvens 8 UPPDRAGET

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av Kadetten 29 (12 lägenheter)

Startpromemoria för planläggning av Kadetten 29 (12 lägenheter) STADSBYGGNADSKONTORET PLANAVDELNINGEN -54 SID 1 (7) 2014-05-19 Handläggare: Torbjörn Johansson Tfn 08-508 273 52 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av Kadetten 29 (12 lägenheter)

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av Väbeln 2 i stadsdelen Ladugårdsgärdet (ca 40 lägenheter och skola)

Startpromemoria för planläggning av Väbeln 2 i stadsdelen Ladugårdsgärdet (ca 40 lägenheter och skola) STADSBYGGNADSKONTORET PLANAVDELNINGEN SID 1 (7) 2010-10-27 Handläggare: Linda Scherdin Tfn 08-508 273 22 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av Väbeln 2 i stadsdelen Ladugårdsgärdet

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av Klocktornet 6 i stadsdelen Bromma Kyrka (0 lägenheter)

Startpromemoria för planläggning av Klocktornet 6 i stadsdelen Bromma Kyrka (0 lägenheter) STADSBYGGNADSKONTORET PLANAVDELNINGEN SID 1 (6) 2013-12-05 Handläggare: Christian Bleckman Tfn +46 08-508 27 300 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av Klocktornet 6 i stadsdelen

Läs mer

Dp HANDLINGAR Planen består av plankarta med bestämmelser. Till planen hör denna planbeskrivning samt genomförandebeskrivning.

Dp HANDLINGAR Planen består av plankarta med bestämmelser. Till planen hör denna planbeskrivning samt genomförandebeskrivning. PLANBESKRIVNING (5) PLANAVDELNINGEN Anna Rex 0-0-9 Dp 09-043 Tfn 0-50 2 596 Detaljplan för Lindansaren 2 m.fl. i stadsdelen Vasastaden i Stockholm Dp 09-043 Drottninggatan HANDLINGAR Planen består av plankarta

Läs mer