Sida Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Sida Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum"

Transkript

1 Sida Sammanträdesdatum Plats och tid Kommunfullmäktigesalen i Hallstahammar, kl ande Agneta Fleismark, ordförande, Landstinget Västmanland Roger Ingvarsson, ledamot, Skinnskattebergs kommun Eva Pålsson, ledamot, Norbergs kommun Helena Skagerberg, ledamot, Fagersta kommun Peter Molin, tjänstgörande ersättare, Sala kommun Mariette Sjölund, ledamot, Hallstahammars kommun Britt-Inger Fröberg, ledamot, Surahammars kommun Kauko Leppälä, ledamot, Arbetsförmedlingen Henry Komulainen, ledamot, Försäkringskassan Övriga deltagande Reijo Tarkka, ersättare, Hallstahammars kommun Richard With, ersättare, Surahammars kommun Anna Ivarsson, projektledare, 46 Jonas Wells, samordnare Ulla Långbacka, sekreterare Utses att justera Britt-Inger Fröberg Justeringens tid och plats Underskrifter Sekreterare... Ulla Långbacka Paragrafer Ordförande Justerande... Agneta Fleismark..... Britt-Inger Fröberg ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ Norra Västmanlands Samordningsförbund Sammanträdesdatum Datum för anslags uppsättande Förvaringsplats för protokollet Underskrift Datum för anslags nedtagande Socialförvaltningen i Fagersta kommun..... Ulla Långbacka

2 Nvsf 42 Dagordning Dagordningen genomgås. Ordförande Agneta Fleismark föreslår tillägg under punkten övriga frågor; information om köp av administrativa tjänster, planeringsdagarna i oktober samt förbundsordningens 15 gällande ersättarnas ekonomiska villkor. Dagordningen fastställs med föreslagna tillägg.

3 Nvsf 43 Genomgång av föregående protokoll Styrelseprotokollet från genomgås. Protokollet noteras och läggs till handlingarna.

4 Nvsf 44 Dnr Ekonomisk redovisning Samordnare Jonas Wells redogör för intecknade medel, projektuppföljning och budgetuppföljning per den 30 mars Totalt är kronor intecknat för projekt 2011 och för projekt Tillgångar för 2011 inklusive eget kapital beräknas till kronor. Budgetuppföljningen för styrelsen och administration visar ett utfall till och med för styrelsen på 43,76% och administration 18,07%. Rapporterna noteras och läggs till handlingarna. Skickas till: Samordnaren Socialförvaltningens ekonomiavdelning

5 Nvsf 45 Dnr Internkontrollplan Samordnare Jonas Wells redogör för förslag till internkontrollplan. På uppdrag av ordförande Agneta Fleismark har samordnare Jonas Wells utarbetat ett förslag till internkontrollplan. Styrelsen antog i februari 2011 ett internkontrollreglemente. Vid revisionsgranskningen av årsredovisningen 2010 påtalade revisorerna att reglementet saknar mål för kontroller. De bedömde att reglementet behövde kompletteras med en internkontrollplan vilken bör utformas efter en väsentlighetsoch riskanalys av verksamheten. Planen bör vara enkel i sitt utförande samt följas upp av styrelsen. Förslaget i sin helhet framgår i bilagan. Tjänstgörande ledamot Peter Molin föreslår att Karin Karlsson från Sala ska ingå från styrelsen. Ledamot Kauko Leppälä föreslår att Carina Bergman också ska ingå. 1. Intern kontrollplan fastställs i enlighet med framlagt förslag. 2. Karin Karlsson, Sala kommun, och Carina Bergman, Arbetsförmedlingen Sala, väljs av styrelsen att hålla i uppföljningen Skickas till: Berörda representanter

6 Nvsf 46 Dnr Utvärdering Fagersta Hälsocenter Projektledare Anna Ivarsson från Fagersta Hälsocenter redogör för utvärdering av Fagersta Hälsocenter Projektet har finansierats av Norra Västmanlands Samordningsförbund och landstingsmiljarden. Metoder för att nå ut till allmänheten har varit annonsering varje månad, mail-listor, deltagande i mässor och andra lokala arrangemang. Resultatet visar att personer deltagit i olika aktiviteter som till exempel hälsosamtal, kom i form, prova på aktivitet, Mindfulness, fettvåg, personlig träning, vattengymnastik. Totalt deltog deltagare om aktiviteter som föreläsningar, hälsoveckor och tipspromenader läggs till samt spontanbesök. Resultatet visar att hälsocenters intervention haft en positiv inverkan på levnadsvanor och hälsa för de som har sämre levnadsvanor och något sämre hälsa än befolkningen i genomsnitt. Förbättringarna har skett främst inom kost och psykisk hälsa. Styrelsen tackar Anna Ivarsson för hennes medverkan. Rapporten noteras och läggs till handlingarna.

7 Nvsf 47 Dnr Slutrapport Resam Samordnare Jonas Wells redogör för slutrapport för projekt Resam. Resam var ett projekt i samarbete med Landstinget Västmanland, Arbetsförmedlingen och Försäkringskassan. Projektet har finansierats av Norra Västmanlands Samordningsförbund och landstingsmiljarden. Kommunerna Fagersta, Norberg och Skinnskatteberg var intressenter i verksamheten. Målgruppen har varit personer som är sjukskrivna och/eller arbetslösa och i behov av insatser för att komma i arbete. Målet har varit att 40% av deltagarna ska gå till arbete alternativt studier eller arbetslivsinriktad rehabilitering inom ett år. Resam var ett projekt med en målgrupp som bedöms i många fall stå långt från arbetsmarknaden och med behov av utredning och bedömning av vilka vård- och omsorgsinsatser som var relevanta för en fungerande rehabilitering. Åtgärdstiden har i genomsnitt varit 39 veckor med en spridning på mellan 12 och 70 veckor för de olika deltagarna. Åldern för deltagarna har varierat mellan 30 och 60 år med en medelålder på 46 år. Rapporten noteras och läggs till handlingarna.

8 Nvsf 48 Dnr Slutrapport Empowerment Samordnare Jonas Wells redogör för slutrapport för projekt Empowerment. Empowerment har under året pågått som ett samverkansprojekt finansierat av Norra Västmanlands Samordningsförbund och som från och med januari 2011 övergick till permanent verksamhet. Syftet med Empowerment var att deltagarna medvetandegjordes om vad som krävs av dem för att etablera sig på arbetsmarknaden. Målsättningen var att personer som stod långt ifrån arbetsmarknaden skulle med individuellt riktade och långsiktiga insatser komma in på arbetsmarknaden alternativt utbildning. Genomströmningstiden i projektet har varit ett år och ett konstant intag av nya deltagare har medfört att det varit personer inskrivna i projektet under hela projektettiden. Åldersmässigt har målgruppen varit år. Resultatmässigt var det 50-60% som gick vidare inom ett år under 2006 och Målgruppen har sedan visat sig stå allt längre från arbetsmarknaden vilket också visat sig i resultatet. 35% gick vidare till egen försörjning under 2008 och 21,4% under Under 2010 var det 17,7% som gick till arbete med subvention och 12,9% som gick till studier. Rapporten noteras och läggs till handlingarna.

9 Nvsf 49 Rapport från samordningsteamen Samordnare Jonas Wells rapporterar från samordningsteamen. Samordningsteamet FNS (Fagersta-Norberg-Skinnskatteberg) Jonas Wells har haft kontakt med division närsjukvård och landstinget vill vara med och delta med en heltidsanställd kurator som ska jobba mot alla tre samordningsteamen. Denna lösning ryms inom ramen för Samordningsteamets budget eftersom tjänsten som kurator på 60% ännu inte är tillsatt. Avtal med samtliga parter är undertecknade. Samordningsteamet Sala Rekrytering av verksamhetsledare är klart. Samordningsteamet Hallsta/Sura Rekrytering av verksamhetsledare pågår. Intervjuer inplanerade. Tidplanen enligt beslut under styrelsemötet 17 mars 30 punkt 4 och 31 punkt 4 förlängs till hösten 2011 enligt begäran från styrgrupperna för respektive Samordningsteamet Sala och Samordningsteamet Hallsta/Sura. Rapporten noteras och läggs till handlingarna.

10 Nvsf 50 Seminarium om sociala företag i Norra Västmanland Samordnare Jonas Wells redogör för förslag om seminarium om sociala företag i norra Västmanland. Syftet är att sammanföra beslutsfattare, myndighetspersonal, stödorgan för sociala företag och brukarrepresentanter för ett samtal kring sociala företagande i de sex kommunerna som utgör Norra Västmanlands Samordningsförbunds geografiska område. Målet är att utbildningsinsatserna ska ha ökat kunskaperna om socialt företagande samt att främja nätverksbyggande mellan myndigheterna. Budgeten beräknas på ca 50 deltagare, eventuellt konsultarvode samt lokal och förtäring under seminariet. Program bestäms av en arbetsgrupp med representanter från Fagersta kommun och Norra Västmanlands Samordningsförbund. Seminariet beräknas ske under hösten Styrelsen beviljar en budget på maximalt kronor för denna insats. Skickas till: Samordnaren Socialförvaltningens ekonomiavdelning

11 Nvsf 51 Konferens om folkhälsan Konferensinbjudan från Landstinget Västmanland har inkommit. Den handlar om 10 år med Liv & Hälsa, vad vet vi och hur ser framtiden ut?. Ordförande Agneta Fleismark uppmanar styrelsen att anmäla sig till den 14 juni på Aros Congresscenter i Västerås samt meddelar att Jonas Wells och Agneta Fleismark har anmält sig. Ordförande Agneta Fleismark samt samordnare Jonas Wells deltar den 14 juni 2011 på konferensen. Ledamöter och ersättare uppmanas att anmäla sig vilket godkänns i efterhand.

12 Nvsf 52 Informationspunkt Ordförande Agneta Fleismark och samordnare Jonas Wells informerar om en givande nätverkskonferensen i Norrköping. Ordförande Agneta Fleismark informerar från möte med landstinget. Landstingsråden Hans Jansson och Barbara Conte deltog samt Agneta Fleismark och Jonas Wells från Norra Västmanlands Samordningsförbund. I första hand informerades om verksamhet och budget i Norra Västmanlands Samordningsförbund. Hans Jansson meddelade att han, i egenskap av landstingsråd med ansvar för regionala frågor, är förbundets kontakt i gemensamma frågor. Jonas Wells redogör för Pay Off s nationella utvärdering. En sammanfattning finns att tillgå på bloggen på förbundets hemsida. Rapporterna noteras och läggs till handlingarna.

13 Nvsf 53 Dnr Kompetensförsörjning inom samhällsekonomisk utvärdering Samordnare Jonas Wells redogör för ärendet. Styrelsen beslutade 4 februari 2010 att ställa sig positiv till upplägget av utbildning i certifiering Samhällsekonomisk utvärdering hos företaget Pay Off och beviljade en person på Försäkringskassan att gå utbildningen. Vid styrelsemötet 3 februari 2011, 19, beslutade styrelsen att bevilja Försäkringskassan kronor till komplettering av utbildningsprojektet så att även samhällsekonomisk utvärdering enligt NyttoSammodellen för att bli certifierad kunde genomföras. Vice ordförande Henry Komulainen redogör för behovet av att fler personer utbildas eftersom det är väldigt sårbart att endast en person har certifiering och föreslår att ytterligare en eller två personer utbildas vid nästa utbildningstillfälle som sker under hösten 2011 och våren Kostnaden beräknas till kronor per person, inklusive utbildning och certifiering. Styrelsen beviljar kronor för två personer att delta vid certifieringsutbildning i Samhällsekonomisk utvärdering hos Pay Off under hösten 2011 och våren Skickas till: Försäkringskassan Samordnaren Socialförvaltningens ekonomiavdelning

14 Nvsf 54 Övriga frågor Ordförande Agneta Fleismark informerar om presidiets förslag att ingen översyn av köp av administrativa tjänsterna görs under Samordningsförbundet inväntar övriga förbund i länet och deras erfarenhet av köpt administrativ tjänst. Plats för planeringsdagarna oktober 2011 diskuteras och sekreteraren får i uppdrag att inhämta prisuppgifter från närliggande konferenslokaler. Förbundsordningens 15 avseende ersättarnas ekonomiska villkor diskuterades. Enligt nuvarande regler har ersättarna rätt att närvara samt yttra sig på mötet men ersättning utbetalas endast vid tjänstgöring. Ärendet diskuterades livligt. Olika förslag framfördes Ledamot Kauko Leppälä föreslår att under 1:a året (2011) har ersättarna rätt till full ersättning vid varje möte, 2:a året vid vartannat möte, 3:e året vid vart tredje möte och 4:e året vid vart fjärde möte. Peter Molin, tjänstgörande ersättare, föreslår att förlorad arbetstid utbetalas men inte arvode. Ledamöterna Helena Skagerberg, Eva Pålsson, Mariette Sjölund och Britt-Inger Fröberg föreslår att både arvode och förlorad arbetstid ska utbetalas från samordningsförbundet. Styrelsen enades om att presidiet får i uppdrag att utreda vad kostnaden blir om förbundsordningen ändras. Alla anser att det är viktigt att ersättare kan delta på styrelsemöten med ersättning för förlorad arbetsförtjänst samt sammanträdesarvode. Samordnare Jonas Wells frågar om intresse finns att delta som lag vid stafettvasan. Styrelsen anser inte att förbundet ska delta eftersom många liknande idrottsarrangemang anordnas. 1. Rapporterna noteras och läggs till handlingarna. 2. Presidiet får i uppdrag att till styrelsemötet 16 juni lägga förslag under 15 i förbundsordningen. 3. Norra Västmanlands Samordningsförbund deltar inte i stafettvasan.

Jonas Wells, samordnare Ann-Sophie Hansson, 77 Ulla Långbacka, sekreterare

Jonas Wells, samordnare Ann-Sophie Hansson, 77 Ulla Långbacka, sekreterare Sida Sammanträdesdatum 2011-09-01 1 Plats och tid Norbergs kommunhus kl 13.00-15.50 ande Agneta Fleismark, ordförande, Landstinget Västmanland Henry Komulainen, vice ordförande, Försäkringskassan Roger

Läs mer

... Agneta Fleismark ANSLAG/BEVIS. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Norra Västmanlands Samordningsförbund

... Agneta Fleismark ANSLAG/BEVIS. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Norra Västmanlands Samordningsförbund Sida Sammanträdesdatum 2012-09-13 1 Plats och tid Sala kommun, kl 09.00-16.00 ande Agneta Fleismark, ordförande, Landstinget Västmanland Roger Ingvarsson, ledamot Skinnskattebergs kommun Eva Pålsson, ledamot

Läs mer

Sida Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum

Sida Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Sida Sammanträdesdatum 2011-01-11 1 Plats och tid Skinnskattebergs kommunhus, kl 13.15-16.20 ande Agneta Fleismark, ordförande, Landstinget Västmanland Henry Komulainen, vice ordförande, Försäkringskassan

Läs mer

ANSLAG/BEVIS. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Norra Västmanlands Samordningsförbund

ANSLAG/BEVIS. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Norra Västmanlands Samordningsförbund Sida Sammanträdesdatum 2012-04-12 1 Plats och tid Hallstahammars kommunhus, kl 10.00-12.00 ande Agneta Fleismark, ordförande, Landstinget Västmanland Helena Skagerberg, ledamot, Fagersta kommun Mariette

Läs mer

Sida Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum

Sida Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Sida Sammanträdesdatum 2011-06-16 1 Plats och tid Surahammars kommunhus, kl 13.15-15.45 ande Agneta Fleismark, ordförande, landstinget Västmanland Eva Pålsson, ledamot, Norbergs kommun Helena Skagerberg,

Läs mer

ANSLAG/BEVIS. Norra Västmanlands Samordningsförbund. Socialförvaltningen i Fagersta kommun.... Ulla Långbacka

ANSLAG/BEVIS. Norra Västmanlands Samordningsförbund. Socialförvaltningen i Fagersta kommun.... Ulla Långbacka Sida Sammanträdesdatum 2012-06-15 1 Plats och tid Surahammars kommunhus, kl 09.00-12.00 ande Agneta Fleismark, ordförande, landstinget Västmanland Henry Komulainen, vice ordförande, Försäkringskassan Helena

Läs mer

Sida Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum

Sida Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Sida Sammanträdesdatum 2011-02-03 1 Plats och tid Lindgården i Fagersta, kl 09.00-12.00 ande Agneta Fleismark, ordförande, landstinget Västmanland Eva Pålsson, ledamot, Norbergs kommun Helena Skagerberg,

Läs mer

Sida Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum

Sida Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Sida Sammanträdesdatum 2011-10-21 1 Plats och tid Karmansbo kl 08.30-11.45 ande Agneta Fleismark, ordförande, Landstinget Västmanland Henry Komulainen, vice ordförande, Försäkringskassan Pernilla Danielsson,

Läs mer

Anders Rydell, ersättare, Landstinget Västmanland Richard With, ersättare, Surahammars kommun Jonas Wells, samordnare Ulla Långbacka, sekreterare

Anders Rydell, ersättare, Landstinget Västmanland Richard With, ersättare, Surahammars kommun Jonas Wells, samordnare Ulla Långbacka, sekreterare Sida Sammanträdesdatum 2011-11-24 1 Plats och tid Fagersta kommunhus Norbergsvägen 19, kl 13.15-16.00 ande Agneta Fleismark, ordförande, Landstinget Västmanland Kauko Leppälä, ledamot, Arbetsförmedlingen

Läs mer

Sida Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum

Sida Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Sida Sammanträdesdatum 2008-04-24 1 Plats och tid Kommunhuset i Skinnskatteberg, kl 13.45-16.20 ande Pratima Åslund, Norbergs kommun, ordförande Jarl-Olof Lundstedt, Landstinget Västmanland, 1:e vice ordförande

Läs mer

Socialförvaltningen i Fagersta 1 april 2011 ANSLAG/BEVIS. Norra Västmanlands Samordningsförbund. Socialförvaltningen i Fagersta....

Socialförvaltningen i Fagersta 1 april 2011 ANSLAG/BEVIS. Norra Västmanlands Samordningsförbund. Socialförvaltningen i Fagersta.... Sida Sammanträdesdatum 2011-03-17 1 Plats och tid Rådhuset i Sala, Stora Torget 1, kl 13.15-16.20 ande Agneta Fleismark, ordförande, Landstinget Västmanland Henry Komulainen, vice ordförande, Försäkringskassan

Läs mer

Jan Johansson, ersättare, Landstinget Västmanland Torsten Jansson, ersättare, Norbergs kommun Jonas Wells, samordnare Ulla Långbacka, sekreterare

Jan Johansson, ersättare, Landstinget Västmanland Torsten Jansson, ersättare, Norbergs kommun Jonas Wells, samordnare Ulla Långbacka, sekreterare Sida Sammanträdesdatum 2010-04-15 1 Plats och tid Lindgården i Fagersta, kl 13.00-15.50 ande Pratima Åslund, ordförande, Norbergs kommun Jarl-Olof Lundstedt, vice ordförande, Landstinget Västmanland Helena

Läs mer

Sida Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum

Sida Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Sida Sammanträdesdatum 2010-03-11 1 Plats och tid Kommunhuset i Fagersta, kl 13.15-16.40 ande Pratima Åslund, ordförande, Norbergs kommun Jarl-Olof Lundstedt, vice ordförande, Landstinget Västmanland Marianne

Läs mer

ANSLAG/BEVIS. Norra Västmanlands Samordningsförbund. Socialförvaltningen i Fagersta.... Ulla Långbacka

ANSLAG/BEVIS. Norra Västmanlands Samordningsförbund. Socialförvaltningen i Fagersta.... Ulla Långbacka Sida Sammanträdesdatum 2009-10-15 1 Plats och tid Schenströmska Herrgården, kl 08.30-12.00 ande Pratima Åslund, Norberg kommun, ordförande 68-78 Jarl-Olof Lundstedt, Landstinget Västmanland, ordförande

Läs mer

Sida Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2009-11-19 1

Sida Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2009-11-19 1 Sida Sammanträdesdatum 2009-11-19 1 Plats och tid Kommunhuset i Fagersta kommun, Norbergsvägen 19, kl 13.15-16.10 ande Pratima Åslund, Norbergs kommun, ordförande Jarl-Olof Lundstedt, Landstinget Västmanland,

Läs mer

Sida Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum

Sida Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Sida Sammanträdesdatum 2009-03-10 1 Plats och tid Kommunhuset i Fagersta, Norbergsvägen 19, kl 13.15-16.55 ande Pratima Åslund, Norbergs kommun, ordförande Jarl-Olof Lundstedt, Landstinget Västmanland,

Läs mer

Sida Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2010-11-18 1

Sida Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2010-11-18 1 Sida Sammanträdesdatum 2010-11-18 1 Plats och tid Norbergs kommunhus, sessionssalen, kl 08.30-12-20 ande Pratima Åslund, ordförande, Norbergs kommun Jan Johansson, tjänstgörande ersättare, Landstinget

Läs mer

Sida Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2010-09-09 1

Sida Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2010-09-09 1 Sida Sammanträdesdatum 2010-09-09 1 Plats och tid Lindgården i Fagersta, kl 08.30-15.20 ande Pratima Åslund, ordförande, Norbergs kommun Jarl-Olof Lundstedt, vice ordförande, Landstinget Västmanland Helena

Läs mer

Sida Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2008-11-27 1

Sida Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2008-11-27 1 Sida Sammanträdesdatum 2008-11-27 1 Plats och tid Kommunhuset i Norberg, kl 13.15-16.00 ande Pratima Åslund, Norbergs kommun, ordförande Jarl-Olof Lundstedt, Landstinget Västmanland, vice ordförande Charlotte

Läs mer

ANSLAG/BEVIS. Norra Västmanlands Samordningsförbund. Socialförvaltningen i Fagersta kommun.... Ulla Långbacka

ANSLAG/BEVIS. Norra Västmanlands Samordningsförbund. Socialförvaltningen i Fagersta kommun.... Ulla Långbacka Sida Sammanträdesdatum 2009-04-16 1 Plats och tid Lindgården i Fagersta, kl 08.30-12.00 ande Pratima Åslund, Norbergs kommun, ordförande Jarl-Olof Lundstedt, Landstinget Västmanland, vice ordförande Charlotte

Läs mer

Jan Johansson, Landstinget, ersättare Per Österberg, beredningsgruppen, Jonas Wells, samordnare Ulla Långbacka, sekreterare

Jan Johansson, Landstinget, ersättare Per Österberg, beredningsgruppen, Jonas Wells, samordnare Ulla Långbacka, sekreterare Sida Sammanträdesdatum 2008-10-16 1 Plats och tid Lindgården, Fagersta kommun, kl 08:30-15.45 ande Pratima Åslund, Norbergs kommun, ordförande Jarl-Olof Lundstedt, Landstinget, 1:e vice ordförande Helena

Läs mer

ANSLAG/BEVIS. Norra Västmanlands Samordningsförbund.... Ulla Långbacka

ANSLAG/BEVIS. Norra Västmanlands Samordningsförbund.... Ulla Långbacka Sida Sammanträdesdatum 2010-02-04 1 Plats och tid Kommunhuset i Norberg, kl 13.15-16.30 ande Pratima Åslund, ordförande, Norbergs kommun Jarl-Olof Lundstedt, vice ordförande, Landstinget Västmanland Marianne

Läs mer

Peter Molin, ersättare, Sala kommun Jonas Wells, samordnare Ulla Långbacka, sekreterare. Ulla Långbacka... Norra Västmanlands Samordningsförbund

Peter Molin, ersättare, Sala kommun Jonas Wells, samordnare Ulla Långbacka, sekreterare. Ulla Långbacka... Norra Västmanlands Samordningsförbund Sida Sammanträdesdatum 2013-05-22 1 Plats och tid Skinnskattebergs kommun kl 09.00-13.45 ande Linnéa Landerstedt, ordförande, Landstinget Västmanland Henry Komulainen, vice ordförande, Försäkringskassan

Läs mer

ANSLAG/BEVIS. Norra Västmanlands Samordningsförbund. Socialförvaltningen i Fagersta kommun.... Ulla Långbacka

ANSLAG/BEVIS. Norra Västmanlands Samordningsförbund. Socialförvaltningen i Fagersta kommun.... Ulla Långbacka Sida Sammanträdesdatum 2010-10-21 1 Plats och tid Sätra Brunn, kl 08.30-12.00 ande Marianne Engström, ordförande, Skinnskattebergs kommun Torsten Jansson, tjänstgörande ersättare, Norbergs kommun Helena

Läs mer

Sida Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum

Sida Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Sida Sammanträdesdatum 2008-09-04 1 Plats och tid Lindgården, kl 13.15-16.40 ande Pratima Åslund, Norbergs kommun, ordförande Jarl-Olof Lundstedt, landstinget, 1:e vice ordförande Helena Skagerberg, Fagersta

Läs mer

Jonas Wells, samordnare Ulla Långbacka, sekreterare

Jonas Wells, samordnare Ulla Långbacka, sekreterare Sida Sammanträdesdatum 2009-08-27 1 Plats och tid Lindgården i Fagersta, kl 08.30-12.00 ande Pratima Åslund, Norbergs kommun, ordförande 52-65 Jarl-Olof Lundstedt, Landstinget Västmanland, tjänstgörande

Läs mer

Sessionssalen, Kommunhuset Fagersta kommun klockan 09.30 11.30

Sessionssalen, Kommunhuset Fagersta kommun klockan 09.30 11.30 Sammanträdesdatum Sida 2015-01-07 1 Plats och tid ande Övriga deltagande Sessionssalen, Kommunhuset Fagersta kommun klockan 09.30 11.30 Mariette Sjölund, ordförande, Hallstahammar kommun Hans Söderström,

Läs mer

Socialförvaltningen i Fagersta kommun

Socialförvaltningen i Fagersta kommun Sammanträdesdatum Sida 2014-03-12 1 Plats och tid Sessionsalen, Norbergs kommun, klockan 09.00 16.00 ande Linnéa Landerstedt, ordförande, Landstinget Västmanland Hans Söderström, Försäkringskassan Mariette

Läs mer

Stora sammanträdesrummet, Kommunhuset Norberg, klockan :00

Stora sammanträdesrummet, Kommunhuset Norberg, klockan :00 Sammanträdesdatum Sida 2015-09-17 1 Plats och tid Stora sammanträdesrummet, Kommunhuset Norberg, klockan 09.00 15:00 ande Mariette Sjölund, ordförande, Hallstahammars kommun Hans Söderström, Försäkringskassan

Läs mer

Sida Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum

Sida Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Sida Sammanträdesdatum 2008-06-12 1 Plats och tid Socialförvaltningen i Fagersta, Norbergsvägen 21, kl 13.15-17.25 ande Pratima Åslund, Norbergs kommun, ordförande Jarl-Olof Lundstedt, Landstinget, 1:e

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesprotokoll Sida 1 Plats och tid Lindgården i Fagersta, klockan 9.00-16.00 ande Pratima Åslund, Norbergs kommun, ordförande Jarl-Olof Lundstedt, Landstinget Västmanland, vice ordförande Teemu

Läs mer

Ann Åkerlund Rilegård, förbundssamordnare Ulf Wall, controller NVE. Anna-Maria Magnusson och Elisabeth Hanning

Ann Åkerlund Rilegård, förbundssamordnare Ulf Wall, controller NVE. Anna-Maria Magnusson och Elisabeth Hanning 1 Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2016-11-16 Plats och tid Folkets Hus, Surahammar klockan 09:00-12:30 samt 15:00-15:45 ande Mariette Sjölund, Hallstahammars kommun Hans Söderström, Försäkringskassan

Läs mer

Jarl-Olof Lundstedt ANSLAG/BEVIS. Norra Västmanlands Samordningsförbund. Socialförvaltningen i Fagersta kommun.... Ulla Långbacka

Jarl-Olof Lundstedt ANSLAG/BEVIS. Norra Västmanlands Samordningsförbund. Socialförvaltningen i Fagersta kommun.... Ulla Långbacka Sida Sammanträdesdatum 2007-11-30 1 Plats och tid Kommunhuset Fagersta, Norbergsvägen 19, kl 13.05-16.15 ande Pratima Åslund, Norbergs kommun, ordförande Jarl-Olof Lundstedt, Landstinget Västmanland, vice

Läs mer

SAMORDNINGSFÖRBUNDET SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 5 VÄNERSBORG/MELLERUD Sammanträdesdatum sida (7)

SAMORDNINGSFÖRBUNDET SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 5 VÄNERSBORG/MELLERUD Sammanträdesdatum sida (7) Nr 5 2009-10-22 1(7) Plats och tid Holmängen Arbetslivsinriktad Rehabilitering, Vänersborg, torsdagen den 22 oktober 2009, klockan 12.00 16.30 ande Lennart Niklasson (Kommunerna) Johan Ekstedt (Arbetsförmedlingen)

Läs mer

Sessionssalen, Norbergsvägen 19, Fagersta kommun, kl

Sessionssalen, Norbergsvägen 19, Fagersta kommun, kl Sida Sammanträdesdatum 2008-01-24 1 Plats och tid Sessionssalen, Norbergsvägen 19, Fagersta kommun, kl 13.45-17.00 ande Pratima Åslund, Norbergs kommun, ordförande, 1-13, 15-21 Jarl-Olof Lundstedt, Landstinget,

Läs mer

Datum. Ersättare Margareta Karlsson, Kungsörs kommun (M) Ann Avdic, Arboga kommun (V) Håkan Nordin, Försäkringskassan Karin Olovsson, Arbetsförmedling

Datum. Ersättare Margareta Karlsson, Kungsörs kommun (M) Ann Avdic, Arboga kommun (V) Håkan Nordin, Försäkringskassan Karin Olovsson, Arbetsförmedling SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (6) Plats och tid ande Rum Takås, Kungsörs kommun, Drottninggatan 34, Kungsör 30 november, 14.00-16.00 Görel Nilsson, Kungsörs kommun, (S) Ordförande Andreas Trygg, Köpings kommun,

Läs mer

Bilaga 1. Insatsredovisning, individinriktade insatser en närmare beskrivning. Antal insatser under 2011: 4 Totalt antal deltagare: 133

Bilaga 1. Insatsredovisning, individinriktade insatser en närmare beskrivning. Antal insatser under 2011: 4 Totalt antal deltagare: 133 Bilaga 1 Insatsredovisning, individinriktade insatser en närmare beskrivning Antal insatser under 2011: 4 Totalt antal deltagare: 133 Kvinnocoacher (ID 1019) Projektägare: Landstinget Västmanland genom

Läs mer

Datum. Ersättare Margareta Karlsson (M), Kungsörs kommun Ann Avdic (V), Arboga kommun Ivan Arancibia Silva (S), Landstinget Västmanland

Datum. Ersättare Margareta Karlsson (M), Kungsörs kommun Ann Avdic (V), Arboga kommun Ivan Arancibia Silva (S), Landstinget Västmanland Samordningsförbundet Västra Mälardalen SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (8) Plats och tid ande KS-salen, Rådhuset, Smedjegatan 5, Arboga kl 13:25 15:45 Görel Nilsson (S), Kungsörs kommun, ordförande Andreas Trygg

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL nr 21

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL nr 21 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL nr 21 Sida 1 Plats och tid ande Norrgården, Industrigatan 9, Mjölby Fredagen den 29 september 9.00-10.30 Anna Johansson Lars Ekström Maria Gustafsson Stefan Höög Annelie Liljedahl

Läs mer

Sessionssalen, Kommunhuset Fagersta kommun klockan 09.00 16.00

Sessionssalen, Kommunhuset Fagersta kommun klockan 09.00 16.00 Sammanträdesdatum Sida 2014-11-26 1 Plats och tid ande Sessionssalen, Kommunhuset Fagersta kommun klockan 09.00 16.00 Linnéa Landerstedt, ordförande, Landstinget Västmanland Hans Söderström, Försäkringskassan

Läs mer

Bollebygd, Mark och Svenljunga 2010-04-20 1 (10) Margareta Löfgren, Marks kommun

Bollebygd, Mark och Svenljunga 2010-04-20 1 (10) Margareta Löfgren, Marks kommun 2010-04-20 1 (10) Plats och tid Samrehab, Skene Lasarett, Skene, klockan 09.00 11.45 Beslutande Ersättare Rune Petersson, Svenljunga kommun, ordförande Helén Eliasson, Västra Götalandsregionen Per-Åke

Läs mer

Birgitta Fredriksson, Örebro läns landsting Solveig Eriksson, Hallsbergs kommun

Birgitta Fredriksson, Örebro läns landsting Solveig Eriksson, Hallsbergs kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (10) Plats och tid Rådhuset, Askersund, kl 09.00 11.50 Beslutande Annica Moberg, Kumla kommun, ordförande Sari Harju, Arbetsförmedlingen Mattias Olofsson, Arbetsförmedlingen

Läs mer

Jan-Anders Strandberg

Jan-Anders Strandberg 2005-12-14 1( Plats och tid Torsdagen den 28 september 2006 kl 10.00-14.00 Beslutande Lars Ohlsson, Ordförande 25 Kjell Emilsson, Lycksele kommun 19-23 Lilly Bäcklund Lycksele kommun 18 Fred Jonsson, Arbetsförmedlingen

Läs mer

Jan-Egon Leo (M), Jönköpings kommun. Lisbeth Rydefjärd (KD), Landstinget i Jönköpings län. Klas Rydell, Försäkringskassan

Jan-Egon Leo (M), Jönköpings kommun. Lisbeth Rydefjärd (KD), Landstinget i Jönköpings län. Klas Rydell, Försäkringskassan SAMORDNINGSFÖRBUNDET JÖNKÖPING Sammanträdesprotokoll 1 (5) Plats och tid Sofiahuset, Jönköping, 2009-11-30 kl. 15.30-17.05 Beslutande Jan-Egon Leo (M), Jönköpings kommun Lisbeth Rydefjärd (KD), Landstinget

Läs mer

Kommunhuset Vadstena, lokal Vävaren Fredagen den 26 augusti kl Anna Johansson Agneta Niklasson

Kommunhuset Vadstena, lokal Vävaren Fredagen den 26 augusti kl Anna Johansson Agneta Niklasson SAMMANTRÄDESPROTOKOLL nr 14 Sida 1 Plats och tid Beslutande Kommunhuset Vadstena, lokal Vävaren Fredagen den 26 augusti kl.9.00-10.30 Anna Johansson Agneta Niklasson Annelie Liljedahl Maria Gustavsson

Läs mer

SAMORDNINGSFÖRBUNDET SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 5 VÄNERSBORG/MELLERUD Sammanträdesdatum sida (16)

SAMORDNINGSFÖRBUNDET SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 5 VÄNERSBORG/MELLERUD Sammanträdesdatum sida (16) Nr 5 2010-02-22 1(16) Plats och tid Samordningsförbundets kontor, Sundsgatan 17 Vänersborg, måndagen den 22 februari 2009, klockan 13.15 18.00 ande Lennart Niklasson (Kommunerna) Johan Ekstedt (Arbetsförmedlingen)

Läs mer

Datum. Ersättare Ivan Arancibia Silva, Landstinget Västmanland, (S) Håkan Nordin, Försäkringskassan Karin Olovsson, Arbetsförmedlingen

Datum. Ersättare Ivan Arancibia Silva, Landstinget Västmanland, (S) Håkan Nordin, Försäkringskassan Karin Olovsson, Arbetsförmedlingen Samordningsförbundet Västra Mälardalen SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (6) Plats och tid ande Engelbrektsrummet, Arboga kommun, Smedjegatan 5, Arboga 10 juni 14.00-16.00 Görel Nilsson, Kungsörs kommun, (S) Ordförande

Läs mer

SAMORDNINGSFÖRBUNDET SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 5 VÄNERSBORG/MELLERUD Sammanträdesdatum sida (16)

SAMORDNINGSFÖRBUNDET SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 5 VÄNERSBORG/MELLERUD Sammanträdesdatum sida (16) Nr 5 2009-11-25 1(16) Plats och tid Arena, Vänersborg, onsdagen den 1 oktober 2009, klockan 09.00 12.00 ande Lennart Niklasson (Kommunerna) Johan Ekstedt (Arbetsförmedlingen) Kenneth Borgmalm (Västra Götalandsregionen)

Läs mer

Samordningsförbundet Umeå Beslutande Christer Lindvall Umeå kommun, ordförande. Övriga deltagare Mikael Holmlund Samordnare

Samordningsförbundet Umeå Beslutande Christer Lindvall Umeå kommun, ordförande. Övriga deltagare Mikael Holmlund Samordnare PROTOKOLL Sammanträdesdatum Samordningsförbundet Umeå 2011-02-04 Plats och tid klockan 08.00-12.00 Beslutande Christer Lindvall, ordförande Kjell-Åke Johansson Försäkringskassan Ulf Björk Landstinget Per

Läs mer

Datum. Ersättare Carl-Inge Westberg (S), Köpings kommun

Datum. Ersättare Carl-Inge Westberg (S), Köpings kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (6) Plats och tid Färna Herrgård, Skinnskatteberg 23/8 kl. 13.45 17.00, 24/8 kl. 08.15 11.50 ande Övriga deltagande Shpetim Pirraku (S), Region Västmanland, ordförande Carl-Inge

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Karina Nilsson. Irma Görtz

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Karina Nilsson. Irma Görtz Plats och tid: Albogaleden 5, Söderköping kl 08.30 12.15 Närvarande: Ledamöter Tjänstgörande ersättare Irma Görtz (Norrköping Kommun) ordförande Birgitta Wessman Thyrsson (Region Öst ) Vice Orf. Anna Svensson

Läs mer

Johan Tegnhed, ord. Karin Strömberg, Samordningsförbundet i Jämtlands län

Johan Tegnhed, ord. Karin Strömberg, Samordningsförbundet i Jämtlands län Protokoll, datum: 2011-01-21 Plats: Sommarhagen, Arbetsförmedlingen, Östersund Tid: 13.00-17.00 Sidantal: 1(7) Försäkringskassan Kommuner Landsting Arbetsförmedling Charlott Ax, ord Per Sundin, ers Torsten

Läs mer

Lunds samordningsförbund

Lunds samordningsförbund Lunds samordningsförbund 1 Plats och tid Socialförvaltningen, Bytaregatan 7, kl. 9.30-11.30 Ledamöter Ersättare Övriga närvarande Justerare Plats och tid för justering Underskrifter Anslag/Bevis Sekreterare

Läs mer

Sida Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum

Sida Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Sida Sammanträdesdatum 2007-05-25 1 Plats och tid Empowerments lokal, Von Rosensväg 1, kl 8.30-12.40 ande Pratima Åslund, Norbergs kommun, ordförande Jarl-Olof Lundstedt, Landstinget Västmanland, vice

Läs mer

Gunnel Gustavsson, Laxå kommun

Gunnel Gustavsson, Laxå kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(12) 2010-02-05 Plats och tid Kommunhuset, Hallsberg kl. 09.00-12.00 Ledamöter Ersättare Ordförande Annika Eriksson, Kumla kommun Vice ordförande Inga-Britt Ritzmann, Örebro läns

Läs mer

SAMORDNINGSFÖRBUNDET SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 5 VÄNERSBORG/MELLERUD Sammanträdesdatum sida 2013-11-27 1(6)

SAMORDNINGSFÖRBUNDET SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 5 VÄNERSBORG/MELLERUD Sammanträdesdatum sida 2013-11-27 1(6) Nr 5 2013-11-27 1(6) Plats och tid Samordningsförundets kontor Sundsgatan 17, den 27 november 2013, klockan 10:00 11:00 ande Tove Af Geijerstam (Kommunerna) Carina Wickström (Arbetsförmedlingen) Kenneth

Läs mer

Maria Haglund, Kumla kommun Gunnel Gustavsson, Laxå kommun

Maria Haglund, Kumla kommun Gunnel Gustavsson, Laxå kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(8) 2010-05-26 Plats och tid Kommunhuset, Laxå kl. 13.30-16.10 Ledamöter Ersättare Ordförande Annica Eriksson, Kumla kommun Tommy Holmqvist, Laxå kommun Magnus Andersson, Hallsbergs

Läs mer

Bollebygd, Mark och Svenljunga (6)

Bollebygd, Mark och Svenljunga (6) 2010-08-18 1 (6) Plats och tid Samrehab, Skene Lasarett, Skene, klockan 09.00 09.30 Beslutande Rune Petersson, Svenljunga kommun, ordförande Helén Eliasson, Västra Götalandsregionen Per-Åke Persson, Arbetsförmedlingen

Läs mer

Bispmotalagatan 9C, 1tr ner Motala Onsdagen den 28 januari kl

Bispmotalagatan 9C, 1tr ner Motala Onsdagen den 28 januari kl SAMMANTRÄDESPROTOKOLL nr 1 Sida 1 Plats och tid Bispmotalagatan 9C, 1tr ner Motala Onsdagen den 28 januari kl.9.00-11.45 Beslutande Anna Johansson Mjölby Kommun Lars Ekström Vadstena Kommun Stefan Höög

Läs mer

Finspångs Samordningsförbund SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sidan 1 av 9 Styrelsemöte. Sammanträdesdatum 2013-12-20. tom 87

Finspångs Samordningsförbund SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sidan 1 av 9 Styrelsemöte. Sammanträdesdatum 2013-12-20. tom 87 Finspångs Samordningsförbund SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sidan 1 av 9 Plats och tid: Kommunhuset - Regnaren, Finspång kl. 08.30 - Beslutande: Ulrika Jeansson (s) Finspångs kommun Anna Creutz, (c) Landstinget

Läs mer

Datum. Ersättare Carl-Inge Westberg (S), Köpings kommun Yvonne Ericsson (M); Kungsörs kommun

Datum. Ersättare Carl-Inge Westberg (S), Köpings kommun Yvonne Ericsson (M); Kungsörs kommun Plats och tid Folkbildaren, Forum, Köping kl. 13.00 14.30 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (8) ande Shpetim Pirraku (S), Landstinget Västmanland, ordförande Kerstin Rosenkvist (S), Arboga kommun Marie Norin Junttila

Läs mer

Viktoria Strömberg( Landstinget ) ej närvaro

Viktoria Strömberg( Landstinget ) ej närvaro Plats och tid: Repslagaregatan 12 plan1, kl 13.15 15.25 Närvarande: Ledamöter Tjänstgörande ersättare Viktoria Strömberg( Landstinget ) ej närvaro Irma Görtz (Norrköping Kommun)Vice ordf Anna Svensson

Läs mer

Samordningsförbundet för rehabilitering i Södertälje Styrelsen

Samordningsförbundet för rehabilitering i Södertälje Styrelsen för rehabilitering i Södertälje Styrelsen 2012-10-05 Tid och plats: fredagen den 5 oktober 2012, kl. 8.30 12 i Stadshuset i Södertälje 17-25 Ledamöter: Anne-Marie Larsson (M) Stockholms läns landsting,

Läs mer

SAMORDNINGSFÖRBUNDET SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 5 VÄNERSBORG/MELLERUD Sammanträdesdatum sida (12)

SAMORDNINGSFÖRBUNDET SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 5 VÄNERSBORG/MELLERUD Sammanträdesdatum sida (12) Nr 5 2012-04-12 1(12) Plats och tid Mötesplats Vänersborg, Vänerparken 5 fredagen den 12 april 2012, klockan 17:00 19:00 ande Tove Af Geijerstam (Kommunerna) Peter Larsson (Arbetsförmedlingen) Kenneth

Läs mer

Bjurdalens äldreboende, Boxholm Torsdagen den 26 februari kl

Bjurdalens äldreboende, Boxholm Torsdagen den 26 februari kl SAMMANTRÄDESPROTOKOLL nr 2 Sida 1 Plats och tid Bjurdalens äldreboende, Boxholm Torsdagen den 26 februari kl.13.30-14.45 Beslutande Anna Johansson Mjölby Kommun Lars Ekström Vadstena Kommun Arbetsförmedlingen

Läs mer

Lars-Erik Jonsson, ersättare ÖLL Agneta Wästbjörk, Karlskoga Kommun Raéd Shaqdih, verkställande tjänsteman Eva Carlsson, sekreterare

Lars-Erik Jonsson, ersättare ÖLL Agneta Wästbjörk, Karlskoga Kommun Raéd Shaqdih, verkställande tjänsteman Eva Carlsson, sekreterare SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (1-5) Plats och tid Kl 08,30-10,45 Beslutande Niina Laitila, Karlskoga Kommun Sven-Olof Reinholdsson, ÖLL Anita Bohlin-Neuman, Degerfors Kommun Christina Schöön, Försäkringskassan

Läs mer

Finnvedens Samordningsförbund Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum

Finnvedens Samordningsförbund Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 1 Organ Finnvedens Samordningsförbund, Styrelsen Plats och tid Vrigstad Wärdshus, Vrigstad kl 10.20 11.50 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Björn Jonasson, Gnosjö kommun, ordförande Britt

Läs mer

Styrelsemöte, Samordningsförbund Gävleborg. Plats och tid Samordningsförbundet, Slottstorget 1, Gävle, kl

Styrelsemöte, Samordningsförbund Gävleborg. Plats och tid Samordningsförbundet, Slottstorget 1, Gävle, kl Protokoll 1 (5) 2019-03-22 Styrelsemöte, Samordningsförbund Gävleborg Plats och tid Samordningsförbundet, Slottstorget 1, Gävle, kl 9.15 12.30. Ledamöter Tommy Berger (S), ordförande Region Gävleborg Eva

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Karina Nilsson. Irma Görtz

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Karina Nilsson. Irma Görtz Plats och tid: Repslagaregatan 3, plan 3 kl 16.30-17.00 Närvarande: Ledamöter Tjänstgörande ersättare Viktoria Strömberg ( Landstiget )Ordförande ej närvar Irma Görtz (Norrköping Kommun)Vice ordf Anna

Läs mer

Birgitta Wessman Thyrsson Samordningsförbundet Östra Östergötland

Birgitta Wessman Thyrsson Samordningsförbundet Östra Östergötland Plats och tid: Repslagaregatan 12 Norrköping, Närvarande: Ledamöter Tjänstgörande ersättare Irma Görtz (Norrköping Kommun) ordförande Birgitta Wessman Thyrsson (Region Öst ) Vice Orf. Anna Svensson (Arbetsförmedlingen)

Läs mer

Liisa Ejdenwik, Arbetsförmedlingen. Raéd Shaqdik, tillträdande verkställande tjänsteman Inger Karlsson, sekreterare

Liisa Ejdenwik, Arbetsförmedlingen. Raéd Shaqdik, tillträdande verkställande tjänsteman Inger Karlsson, sekreterare SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (9) Plats och tid Kommunhuset, Hallsberg, kl 13.30-15.30 Beslutande Annica Moberg, Kumla kommun, ordförande Mattias Olofsson, Arbetsförmedlingen Lilian Erixon, Försäkringskassan,

Läs mer

Emelie Andersson, nämndsekreterare. Irma Görtz, Norrköpings kommun

Emelie Andersson, nämndsekreterare. Irma Görtz, Norrköpings kommun Plats och tid: Studiehemmet Hemgården, Norrköping onsdagen den 29 mars 2017, kl. 13.00 16.30 Närvarande: Ledamöter Tjänstgörande ersättare Irma Görtz, Norrköpings kommun, ordförande Birgitta Wessman Thyrsson,

Läs mer

Plats och tid: fredagen den 17 maj 2013 kl 09:00-12:00 City Konferenscenter, Klostergatan 23, Örebro, Sal: Oscaria

Plats och tid: fredagen den 17 maj 2013 kl 09:00-12:00 City Konferenscenter, Klostergatan 23, Örebro, Sal: Oscaria SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(5) Plats och tid: fredagen den 17 maj 2013 kl 09:00-12:00 City Konferenscenter, Klostergatan 23, 703 61 Örebro, Sal: Oscaria Beslutande: Torgny Larsson Anneli Moilanen Anders Hagström

Läs mer

Datum. Ersättare Carl-Inge Westberg (S), Köpings kommun Yvonne Ericsson (M), Kungsörs kommun Karin Olovson, Arbetsförmedlingen

Datum. Ersättare Carl-Inge Westberg (S), Köpings kommun Yvonne Ericsson (M), Kungsörs kommun Karin Olovson, Arbetsförmedlingen Plats och tid Forum, Västra Långgatan 2, Köping kl. 13.00 14.10 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (5) ande Övriga deltagande Shpetim Pirraku (S), Region Västmanland, ordförande Andreas Trygg (V), Köpings kommun

Läs mer

Motala Convention Center Fredagen den 25 november kl Anna Johansson Agneta Niklasson

Motala Convention Center Fredagen den 25 november kl Anna Johansson Agneta Niklasson SAMMANTRÄDESPROTOKOLL nr 16 Sida 1 Plats och tid ande Motala Convention Center Fredagen den 25 november kl. 9.00 11.30 Anna Johansson Lars Ekström Nils-Ingvar Graan Ove Bäck Mattias Schwerdt Mjölby Kommun

Läs mer

Samordningsförbund Gävleborg - styrelsemöte. Samordningsförbundet, Slottstorget 1, Gävle Kl

Samordningsförbund Gävleborg - styrelsemöte. Samordningsförbundet, Slottstorget 1, Gävle Kl Protokoll 1 (5) Samordningsförbund Gävleborg - styrelsemöte Plats och tid Samordningsförbundet, Slottstorget 1, Gävle Kl. 09.15 16.00 Ledamöter Hannah-Karin Linck (C), ordf, 97-111 Region Gävleborg Erika

Läs mer

Datum. Ersättare Margareta Karlsson (M), Kungsörs kommun Karin Olovsson, Arbetsmedlingen

Datum. Ersättare Margareta Karlsson (M), Kungsörs kommun Karin Olovsson, Arbetsmedlingen Plats och tid Hellkvistsalen, Kungsörs kommunhus, kl 13.30 15.30 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (9) ande Andreas Trygg (V), Köpings kommun, ordförande Agneta Bode (S), Arboga kommun Görel Nilsson (S), Kungsörs

Läs mer

Samordningsförbundet Östra Östergötland Underskrift:

Samordningsförbundet Östra Östergötland Underskrift: Plats och tid: Söderköpings brunn Söderköping, fredag den 16 december 2016 klockan 08.30-11.50 Närvarande: Ledamöter Tjänstgörande ersättare Irma Görtz (Norrköping Kommun) ordförande Birgitta Wessman Thyrsson

Läs mer

Repslagaregatan 12, Norrköping, torsdag den 22 november 2018 kl 8:30

Repslagaregatan 12, Norrköping, torsdag den 22 november 2018 kl 8:30 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(11) Plats och tid: Repslagaregatan 12, Norrköping, torsdag den 22 november 2018 kl 8:30 Närvarande: Ledamöter Tjänstgörande ersättare P a t r i k l e v 0 2 7 6 ( M ) Irma Görtz,

Läs mer

Samordningsförbund Gävleborg - styrelsemöte. Samordningsförbundet, Slottstorget 1, Gävle Kl

Samordningsförbund Gävleborg - styrelsemöte. Samordningsförbundet, Slottstorget 1, Gävle Kl Protokoll 1 (5) Samordningsförbund Gävleborg - styrelsemöte Plats och tid Samordningsförbundet, Slottstorget 1, Gävle Kl. 09.15 12.45 Ledamöter Erika Engberg (S), ordf Bollnäs kommun Eva Alner Liljedahl,

Läs mer

Kommunhuset i Fagersta kommun, Norbergsvägen 19, Kl 08.30-12.10

Kommunhuset i Fagersta kommun, Norbergsvägen 19, Kl 08.30-12.10 Sida Sammanträdesdatum 2007-08-31 1 Plats och tid ande Kommunhuset i Fagersta kommun, Norbergsvägen 19, Kl 08.30-12.10 Pratima Åslund, Norbergs kommun, ordförande Jarl-Olof Lundstedt, Landstinget Västmanland,

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Organ Finnvedens Samordningsförbund, Styrelsen Plats och tid Stugbyn, Isaberg, Hestra, kl 11.00 12.00 Beslutande Övriga deltagare Björn Jonasson, Gnosjö kommun, ordförande Ylva Samuelsson, Gislaveds kommun,

Läs mer

Sammanträdesdatum. Bengtsfors 09:00-12:00. Ulrica Sandzén ansvarig tjänsteman Gunilla Nyrén Blom adm ass. Ulrica Sandzén. Ewa Arvidsson.

Sammanträdesdatum. Bengtsfors 09:00-12:00. Ulrica Sandzén ansvarig tjänsteman Gunilla Nyrén Blom adm ass. Ulrica Sandzén. Ewa Arvidsson. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Plats och tid Bengtsfors 09:00-12:00 Beslutade Ordf. Ewa Arvidsson Västra Götalandsregionen Vice ordf Björn Smith Försäkringskassan Ulrika Jörkander Arbetsförmedlingen Anne Sörqvist

Läs mer

Ann Åkerlund Rilegård, förbundssamordnare Helmut Hoffman, revisor Ulf Wall, controller NVE. ... Mariette Sjölund. ...

Ann Åkerlund Rilegård, förbundssamordnare Helmut Hoffman, revisor Ulf Wall, controller NVE. ... Mariette Sjölund. ... Sida Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2016-09-14 1 Plats och tid Sessionssalen, Fagersta Kommunhus klockan 08:30-12:30 ande Övriga deltagande Mariette Sjölund, Hallstahammars kommun Hans Söderström,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2014-01-30. Håkan Lind. Gunweig Svensson. Karina Nilsson. Viktoria Strömberg

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2014-01-30. Håkan Lind. Gunweig Svensson. Karina Nilsson. Viktoria Strömberg Plats och tid: Förvaltningshuset Rosen kl 13.15 15.50 Närvarande: Ledamöter Tjänstgörande ersättare Viktoria Strömberg ( Landstiget ) Ordförande Irma Görtz (Norrköping Kommun)Vice ordf Anna Svensson (Arbetsförmedlingen)

Läs mer

Protokoll fört vid styrelsemöte onsdagen den 15 januari 2019

Protokoll fört vid styrelsemöte onsdagen den 15 januari 2019 Protokoll fört vid styrelsemöte onsdagen den 15 januari 2019 FINSA SAM ORDNINGSFÖRBUNDET BURLÖV-STAFFANSTORP Plats: Medborgarhuset, Burlövs kommun Tid: 09:00 ( Närvarande ledamöter Maria Hemåker Apell,

Läs mer

ANSLAG/BEVIS. Norra Västmanlands Samordningsförbund. Socialförvaltningen i Fagersta.... Ulla Långbacka

ANSLAG/BEVIS. Norra Västmanlands Samordningsförbund. Socialförvaltningen i Fagersta.... Ulla Långbacka Sida Sammanträdesdatum 2007-04-10 1 Plats och tid Fagersta kommun, Norbergsvägen 19, kl 08.30-16.35 ande Pratima Åslund, Norbergs kommun, ordförande, 31-46 Jarl-Olof Lundstedt, Landstinget, 1 vice ordförande,

Läs mer

Lilian Erixon, Försäkringskassan Birgitta Fredriksson, Örebro läns landsting. Sekreterare Paragrafer Susanne Naeslund

Lilian Erixon, Försäkringskassan Birgitta Fredriksson, Örebro läns landsting. Sekreterare Paragrafer Susanne Naeslund SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(10) 2011-11-16 Plats och tid Ledamöter Ersättare Kommunhuset Askersund, kl.14.00-16.00 Ordförande Annica Eriksson, Kumla kommun Sari Harju, Arbetsförmedlingen Annelie Moilanen,

Läs mer

Verksamhets och aktivitetsplan 2012 Samordningsförbundet Västra Mälardalen

Verksamhets och aktivitetsplan 2012 Samordningsförbundet Västra Mälardalen Samordningsförbundet Västra Mälardalen Samordnare Datum Lars Silvervret 010 119 23 23 2011-12-09 Verksamhets och aktivitetsplan 2012 Samordningsförbundet Västra Mälardalen Verksamhetens ändamål och uppgift

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesprotokoll Sida 1(12) Plats och tid Förbundsdirektionen kl 10.00 12.00 på Lärcenter i Fagersta Beslutande Övriga deltagande Ulrica Persson Shiro Biranvand Helena Skagerberg Jan Johansson Gustav

Läs mer

Samordningsförbundet för rehabilitering i Södertälje Styrelsen

Samordningsförbundet för rehabilitering i Södertälje Styrelsen Styrelsen Tid och plats: fredagen den 19 oktober 2018, kl. 13:00-15:00 Hagaberg Ledamöter: Anne-Marie Larsson (M) Stockholms läns landsting Rose-Marie Jacobsson (S), Södertälje kommun Veronica Eriksson,

Läs mer

Bispmotalagatan 9C, Motala Måndagen den 19 maj kl

Bispmotalagatan 9C, Motala Måndagen den 19 maj kl SAMMANTRÄDESPROTOKOLL nr 83 Sida Motala Vadstena Samordningsförbund 1 Plats och tid Bispmotalagatan 9C, Motala Måndagen den 19 maj kl.09.00-12.00 Beslutande Annelie Liljedahl Motala Kommun Margit Berggren

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Finspångs Samordningsförbund SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sidan 1 av 5 Plats och tid:, FiInspångs Golfklubb kl. 09.00 Beslutande: Ulrika Jeansson (s) Finspångs kommun Anna Creutz (c) Landstinget Johanna Hedberg

Läs mer

Samordningsförbund Gävleborg - styrelsemöte. Samordningsförbundet, Slottstorget 1, Gävle Kl

Samordningsförbund Gävleborg - styrelsemöte. Samordningsförbundet, Slottstorget 1, Gävle Kl Protokoll 1 (5) Samordningsförbund Gävleborg - styrelsemöte Plats och tid Samordningsförbundet, Slottstorget 1, Gävle Kl. 09.15 12.50 Ledamöter Hannah-Karin Linck, ordf (C) Region Gävleborg Kenneth Axling

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL nr 22

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL nr 22 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL nr 22 Sida 1 Plats och tid ande Bispmotalagatan 9c, 1 tr. ner Motala Fredagen den 3 november 9.00 11.00 Anna Johansson Agneta Niklasson Lars Ekström Per Engdahl Annelie Liljedahl

Läs mer

Datum. Ersättare Carl-Inge Westberg (S), Köpings kommun Yvonne Ericsson (M), Kungsörs kommun Karin Olovson, Arbetsförmedlingen

Datum. Ersättare Carl-Inge Westberg (S), Köpings kommun Yvonne Ericsson (M), Kungsörs kommun Karin Olovson, Arbetsförmedlingen Plats och tid Forum, Köping kl. 13.00 14.55 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (9) ande Shpetim Pirraku (S), Landstinget Västmanland, ordförande Kerstin Rosenkvist (S), Arboga kommun Andreas Trygg (V), Köpings kommun

Läs mer

Norra Västmanlands Samordningsförbund

Norra Västmanlands Samordningsförbund Sida Sammanträdesdatum 2013-09-09 1 Plats och tid Hallstahammars kommun kl 09.00-16.30 ande Linnéa Landerstedt, ordförande, Landstinget Västmanland Hans Söderström, tjänstgörande ersättare, Försäkringskassan

Läs mer

Närvarande: Ledamöter Tjänstgörande ersättare

Närvarande: Ledamöter Tjänstgörande ersättare Plats och tid: Repslagaregatan 12 Norrköping, kl 08.30-11.50 Närvarande: Ledamöter Tjänstgörande ersättare Irma Görtz (Norrköping Kommun) ordförande Birgitta Wessman Thyrsson (Region Öst ) Vice Orf. Anna

Läs mer

Samordningsförbund Gävleborg - styrelsemöte. Samordningsförbundet, Slottstorget 1, Gävle Kl

Samordningsförbund Gävleborg - styrelsemöte. Samordningsförbundet, Slottstorget 1, Gävle Kl Protokoll 1 (5) Samordningsförbund Gävleborg - styrelsemöte Plats och tid Samordningsförbundet, Slottstorget 1, Gävle Kl. 09.15 11.30 Ledamöter Hannah-Karin Linck (C), ordf Region Gävleborg Erika Engberg

Läs mer

Ulf Westerlund, Försäkringskassan. Marie Fredriksson, verkställande tjänsteman. Sekreterare Paragrafer Anna Lindqwist Ordförande Annica Eriksson

Ulf Westerlund, Försäkringskassan. Marie Fredriksson, verkställande tjänsteman. Sekreterare Paragrafer Anna Lindqwist Ordförande Annica Eriksson SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(10) 2010-04-07 Plats och tid Kommunhuset, Askersund kl. 09.00-12.00 Ledamöter Ordförande Annica Eriksson, Kumla kommun Inga-Britt Ritzman, Örebro läns landsting Annelie Moilanen,

Läs mer