FASTIGHETSVÄRDE PER FASTIGHETSTYP % Kontor 82 * Lager/Logistik 12 Handel 6. Inklusive utbildning/vård/övrigt. KONTRAKTSVÄRDE PER KUNDKATEGORI, %

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "FASTIGHETSVÄRDE PER FASTIGHETSTYP % Kontor 82 * Lager/Logistik 12 Handel 6. Inklusive utbildning/vård/övrigt. KONTRAKTSVÄRDE PER KUNDKATEGORI, %"

Transkript

1

2 DETTA ÄR KLÖVERN Klövern är ett börsnoterat fastighetsbolag som med närhet och engagemang erbjuder attraktiva kommersiella lokaler, och utvecklar bostäder, i tillväxtregioner. Bolagets vision är att skapa attraktiva och hållbara miljöer för framtidens företag och boende. Det kräver ett aktivt byggande av stadsdelar, områden och olika näringslivskluster. FÖRVALTNINGSRESULTAT, mkr mån t.o.m. 18Q2 FASTIGHETSVÄRDE PER FASTIGHETSTYP % * Inklusive utbildning/vård/övrigt. Kontor 82 * Lager/Logistik 12 Handel 6 Stockholm 41% Göteborg 8% Härnösand/Sollefteå Linköping 7% SOLIDITET, justerad, % Q2 KONTRAKTSVÄRDE PER KUNDKATEGORI, % Privata 54 Publika 29 Off entliga 17 Karlstad SYD MELLAN Falun Västerås Örebro Uppsala STOCKHOLM Nyköping Norrköping Linköping Stockholm FASTIGHETSVÄRDE, mkr 50,000 45,000 40,000 35,000 30,000 25,000 20,000 15,000 10,000 5, Q2 FASTIGHETSVÄRDE PER REGION, % Stockholm 48 Syd 20 Öst 16 Mellan 10 Utland 6 Göteborg Köpenhamn Halmstad Malmö Kalmar ÖST Fastighetsvärde >10 mdkr Fastighetsvärde 2 5 mdkr Fastighetsvärde 1 2 mdkr Fastighetsvärde 0 1 mdkr

3 NÄRHET OCH ENGAGEMANG Klövern är ett av Sveriges största börsnoterade fastighetsbolag. Våra över 400 fastigheter har en total uthyrningsbar yta på nästan 3 miljoner kvadratmeter. Vi erbjuder våra hyresgäster attraktiva lokaler inte bara i Stockholm, Göteborg och Malmö utan också i en lång rad av starka regionstäder över hela landet, samt i Köpenhamn. En central komponent i Klöverns affärsidé är närhet och engagemang. Det uttrycket innefattar inte bara att kunna våra orter gata upp och gata ner, utan också att känna allt och alla. Genom lokalt baserad personal på alla prioriterade orter säkerställer vi att våra cirka hyresgäster, liten som stor, ska kunna få bästa möjliga service och bemötande. Det är viktigt för oss att vara en stor fastighetsägare. Det ger en möjlighet att erbjuda flexibla kontorslösningar, både i termer av storlek och i form av skapande av skräddarsydda ytor. Vi arbetar i dagsläget med runt 300 projekt, alltifrån mindre uppgraderingar av kontorsytor till fullskaliga nybyggnationsprojekt som exempelvis kontors/ hotellbyggnaden S7 i Västerås. Vår ambition är att hela tiden ligga steget före när det gäller att hjälpa våra kunder att skapa den optimala arbetsplatsen. Hållbarhet ska som en röd tråd löpa genom hela Klöverns verksamhet. Detta manifesteras bland annat genom miljöklassning av byggnader och tecknande av gröna hyresavtal. Fastigheternas energiförbrukning och värmeförbrukning är viktiga aspekter i Klöverns miljöarbete för vilka tydliga målsättningar satts upp. Framtida expansion ska ske med finansiell noggrannhet och balans där vi är måna om att på bästa sätt informera investerare och långivare vart vi är på väg. Vi är tacksamma för det stora antalet aktieägare och obligationsägare som har valt att investera i Klövern och ser det som ett stort ansvar att utveckla bolaget vidare på bästa möjliga sätt. Rutger Arnhult, VD

4 Lokaler i fastigheten Dragör 1 på Dragörkajen, vackert belägen i Limhamn, Malmö. LOKAL NÄRVARO MED KUNDEN I FOKUS Var dag underlättar Klöverns medarbetare kundernas vardag. Genom närhet och engagemang, samt att finnas till hands på samtliga prioriterade orter med egen personal, uppnås en bra kontakt med hyresgästerna. Vi strävar efter att utveckla fastigheterna till mötesplatser och arenor där kunderna kan öka sina affärer. Klöverns motto, att var dag underlätta kundens vardag, är djupt rotat i bolaget. Att underlätta betyder självklart att göra sitt bästa för att lösa de problem som kan uppkomma, men lika mycket att vara proaktiv, att ligga steget före. Sättet att tillhandahålla lokalerna, med närhet och engagemang, samt en strävan efter att möta ett behov hos kunden och inte bara sälja en färdig produkt, beskriver en del om hur Klövern arbetar. Kunden är i fokus. Klövern finns representerat med kontor och medarbetare på samtliga större orter där vi har fastigheter. Med egen personal på plats kan vi ge hyresgästerna snabb service och ha bra marknadskännedom. Endast genom att ha en nära kontakt med kunden kan vi förutsäga morgondagens behov. Att vara nära innebär också att ha god kunskap om hyresgästen och dennes vardag. Med engagerade medarbetare kan vi tillföra det där lilla extra och personliga som hyresvärd och fastighetsägare.

5 TRANSAKTIONER Klövern har under 2017 och första halvåret av 2018 varit fortsatt mycket aktiv på transaktionsmarknaden. Fastighetsportföljen har kompletterats genom förvärv på flera prioriterade orter, däribland Stockholm, Göteborg, Malmö, Uppsala och Köpenhamn. Befintligt bestånd har samtidigt renodlats ytterligare. STAPELBÄDDEN 2 & 4 Under tredje kvartalet 2017 tillträddes två moderna kontorsfastigheter i centrala Malmö, Stapelbädden 2 & 4, om totalt cirka kvm. Köpeskillingen uppgick till 360 mkr. Klövern tillträdde under kvartalet även en fastighet i Uppsala på cirka kvm till ett underliggande fastighetsvärde om 285 mkr. KÖPENHAMN Efter ett mycket intensivt 2017 då Klövern genom 81 transaktioner fortsatte att fokusera portföljen till starka tillväxtorter i Sverige har vi under 2018, genom förvärv av sex stora fastigheter i Köpenhamn, kraftfullt etablerat oss på den danska marknaden. Vid slutet av juni uppgick värdet på de två första förvärvade fastigheterna i Köpenhamn till 2,8 mdkr. Efter tillträde av ytterligare fyra fastigheter den 4 juli, till ett underliggande fastighetsvärde om cirka 1,0 mdkr, är Köpenhamn värdemässigt Klöverns näst största stad.

6 PROJEKTUTVECKLING Inom ramen för Klöverns projektverksamhet utvecklas och förädlas befintliga fastigheter i samband med uthyrning av vakanta ytor, energibesparande åtgärder samt nyproduktion. Investeringarna sker i syfte att öka fastigheternas värde genom förbättrade kassaflöden. Klövern har under 2017 haft ett fortsatt stort fokus på projektutveckling. Totalt investerades mkr (1 626). Den sammanlagda beräknade utgiften för de 358 projekt som pågick vid årets utgång uppgår till mkr (2 973), med en återstående investering om mkr (1 096). NORRKÖPING, KOPPARHAMMAREN 2 Mitt i Norrköpings gamla industrilandskap uppför Klövern ett nytt kvarter med kontor, restauranger och caféer. Byggrätter för bostäder har avyttrats till Hyresbostäder, som kommer att uppföra student- och forskarbostäder. Kopparhusen får en stark karaktär och en tydlig koppling till områdets industriarv med metallklädda fasader i textilliknande mönster och trivsamma innergårdar i tegel. Inflyttning till kontors- och restaurangytorna beräknas ske successivt under hösten 2019.

7 GÖTEBORG, TRAVBANAN 2 & 3 Klövern har ingått ett samarbete med Åby Travsällskap gällande ett utvecklingsprojekt i anslutning till Åbytravet i Mölndal. Projektet i det samägda bolaget, i vilket Klövern äger 70 procent, omfattar uppförande av en mässanläggning om kvm, hotell om kvm samt kontorsytor och övriga kommersiella ytor om totalt kvm. Hyresavtal med avtalslängd på 15 år har ingåtts med Artexis Easyfairs om en ny mässanläggning, ett 20-årigt hyresavtal med HKC Hotellutveckling avseende ett nytt hotell samt ett 10 år långt hyresavtal med Friskis & Svettis. Inflyttning är planerad till första och andra kvartalet 2019.

8 BYGGRÄTTER Som en aktiv och trovärdig samhällsutvecklare arbetar Klövern för att möjliggöra framtidens stadsutveckling på alla bolagets prioriterade orter. OLAUS PETRI 3:234, ÖREBRO På fastigheten Olaus Petri 3:324, invid Örebros resecentrum, planerar Klövern för hotell och nya kontor. Detaljplanen vann laga kraft 2014 och den aktuella byggrätten uppgår till totalt kvm. Olaus Petri 3:234, Örebro. KLÖVERN LIVING Klövern Living arbetar med ett antal olika bostadsutvecklingsprojekt. Projekten befinner sig i olika utvecklingsstadier men gemensamt för dem alla är att de syftar till att tillskapa möjligheten att i framtiden bygga bostäder och boendemiljöer inom Klöverns befintliga fastighetsbestånd. Under varumärket Klövern Living kommer Klövern bidra till ett ökat bostadsbyggande på bolagets prioriterade orter. Det kan i ett längre perspektiv finnas utrymme för byggnation av så mycket som mellan och lägenheter inom befintligt bestånd, bland annat i Stockholm, Uppsala, Västerås, Nyköping, Karlstad och Linköping.

9 VÄSTERÅS, MÄLARPORTEN Fastigheten Sigurd 3, med direkt anslutning till det planerade nya resecentrumet i Västerås utvecklas för att kunna inrymma både kommersiella ytor och bostäder. Detaljplanearbete pågår. KISTA, KV MYVATTEN/DALVIK/ SKAFTÅ I kvarteren Myvatten, Dalvik och Skaftå pågår detaljplanearbete för att tillskapa bostadsbyggrätter för upp emot 700 lägenheter, Därutöver planeras också för kommersiella ytor för bland annat kultur och centrumverksamheter. NYKÖPING, VÄSTRA HAMNEN I Spelhagsområdet invid Nyköpings Hamn planeras för ca 500 havsnära lägenheter. Detaljplanen förväntas vinna laga kraft under 2018.

10 HÅLLBARHETSSTRATEGI Klöverns hållbarhetsstrategi tar sin utgångspunkt i visionen, affärsidén och bolagets värderingar. Ett strategiskt förhållningssätt gör det möjligt att hantera hållbarhetsrelaterade affärsrisker effektivt,samtidigt som bolaget drar nytta av de möjligheter som ges. Klöverns varumärke ska inge långsiktig trygghet för såväl aktieägare och kunder som medarbetare och övriga intressenter. HÅLLBARHETSREDOVISNING 2017 Hållbarhetsredovisningen, som är Klöverns fjärde hållbarhetsredovisning, har utgått ifrån riktlinjerna i Global Reporting Initiative (GRI) Standards nivå core. Utgångspunkten för redovisningen är genomförd intressentdialog samt en väsentlighetsanalys. Redovisningen har översiktligt granskats av Ernst & Young AB. "En bra ekonomisk utveckling för Klövern skapar möjligheter att göra investeringar inom hållbarhet, både av miljömässig och social karaktär, vilket i sin tur kan befrämja bolagets ekonomiska utveckling i en god cirkel." Rutger Arnhult, VD Globen City, Stockholm.

11 HYRESGÄST I FOKUS Klöverns hyresgäst NIRA Dynamics är ett företag i Linköping som gått från att vara ett mindre forsknings projekt till ett världsledande företag med sin teknik i miljontals bilar över hela världen. Som hyresvärd, fastighetsförvaltare och samarbetspartner har Klövern haft glädjen att få följa med på resan med det expanderande teknikföretaget. Idag upptar NIRA drygt kvm kontor för sina 85 anställda. År 2011 tog Predrag Pucar över som VD för NIRA och hade stora utmaningar framför sig. Verksamheten växte så det knakade och behovet av större kontorsyta ökade. Då hade bolaget 19 anställda på 550 kvm kontorsyta. Förvaltarna på Klövern fann större kontorslokaler som passade hyresgästen i en fastighet som låg nära. Däremot var det svårare att finna en passande lösning till deras verkstadsbehov, eftersom Mjärdevi Science Park bestod i huvudsak av kontorslokaler. Lösningen blev att Klövern skulle bygga ett helt nytt verkstadsgarage åt NIRA. Det krävde ett nära samarbete där bygget formades efter hyresgästens önskemål och behov till sin unika verksamhet. Efter det lyckade samarbetet med garagebygget finns nu nya byggplaner till sammans. Under 2017 bestämdes att solpaneler ska installeras på garagetaket för att göra fastigheten självförsörjande med elektricitet. Panelinstallationen beräknas vara klar under Eftersom vi kommer att ha många elbilar att testa i framtiden vill vi kunna tanka bilarna med ren solenergi från taket. Riktigt coolt faktiskt PREDRAG PUCAR VD, NIRA Dynamics

12 klovern.se

Lokaler med närhet och engagemang

Lokaler med närhet och engagemang Lokaler med närhet och engagemang Härnösand/Sollefteå Karlstad Göteborg Halmstad SYD Borås Malmö/Öresund MELLAN/NORR Örebro Falun Västerås Kalmar Uppsala STOCKHOLM Kista Storstockholm Globen Nyköping Norrköping

Läs mer

Fastighetsbolaget med mer närhet och engagemang

Fastighetsbolaget med mer närhet och engagemang Fastighetsbolaget med mer närhet och engagemang DETTA ÄR KLÖVERN Klövern är ett av Sveriges största fastighetsbolag. Bolaget är börsnoterat på Nasdaq Stockholm. Våra drygt 400 fastigheter har en total

Läs mer

Lokaler med närhet och engagemang

Lokaler med närhet och engagemang Lokaler med närhet och engagemang MELLAN/NORR Falun/Säter Västerås Karlstad Örebro Göteborg Halmstad Öresund Norrköping Linköping ÖST Borås SYD Kalmar Karlskrona Härnösand/Sollefteå Uppsala STOCKHOLM Kista

Läs mer

Dags för nya lokaler?

Dags för nya lokaler? Dags för nya lokaler? Här har vi har samlat tips till dig som söker lokal. Framtidssäker arbetsplats Välja läge Modernt och flexibelt Framtidssäker arbetsplats Tänk långsiktigt och ha framtiden i åtanke

Läs mer

KUNGSLEDEN ETT NYTT BOLAG IDAG

KUNGSLEDEN ETT NYTT BOLAG IDAG BILJANA PEHRSSON KUNGSLEDEN ETT NYTT BOLAG IDAG Affärsidé Mission Att långsiktigt äga, aktivt förvalta, förädla och utveckla kommersiella fastigheter i tillväxtregioner i Sverige och leverera en attraktiv

Läs mer

Lokala värden. Per Johansson, VD

Lokala värden. Per Johansson, VD Lokala värden Per Johansson, VD Lokala värden Stockholm Corporate Finance, 19 september 2017 En attraktiv fastighetsportfölj med stabila kassaflöden skapar fortsatt tillväxt Dagens agenda Vår affär lokala

Läs mer

Kungsleden köper bestånd för 5,5 miljarder - ger utökade möjligheter till transaktioner

Kungsleden köper bestånd för 5,5 miljarder - ger utökade möjligheter till transaktioner Pressmeddelande 2005-10-10 Kungsleden köper bestånd för 5,5 miljarder - ger utökade möjligheter till transaktioner Fastighetsbolaget Kungsleden AB (publ) förvärvar från Weland Fastigheter och Fågelviks

Läs mer

Svenska Hus i Skåne 37

Svenska Hus i Skåne 37 Svenska Hus i Skåne 37 Svenska Hus i Skåne Svenska Hus i Skåne har en stor geografisk spridning med verksamhet på flera orter. Med en samordnad och effektiv organisation och en aktiv förvaltning i kombination

Läs mer

Kapitalmarknadsdag Båstad 13 juli 2015. P-G Persson, VD Lennart Ekelund, CFO

Kapitalmarknadsdag Båstad 13 juli 2015. P-G Persson, VD Lennart Ekelund, CFO Kapitalmarknadsdag Båstad 13 juli 2015 P-G Persson, VD Lennart Ekelund, CFO 1 Agenda 1. Marknad och fastighetsbestånd 2. Värdeskapande 3. Första halvåret 2015 4. Vägen framåt Balltorp 1:135 2 Platzer i

Läs mer

4 DECEMBER 2018 PRESENTATION INTRODUCE INVESTOR DAY ABG

4 DECEMBER 2018 PRESENTATION INTRODUCE INVESTOR DAY ABG 4 DECEMBER 2018 PRESENTATION INTRODUCE INVESTOR DAY ABG AGENDA DEL 1 STENDÖRREN FASTIGHETER DEL 2 TREDJE KVARTALET 2018 DEL 3 FRAMTIDSUTSIKTER 2 DEL 1 STENDÖRREN FASTIGHETER AFFÄRSIDÉ OCH MÅL OM STENDÖRREN

Läs mer

Svenska Hus i Göteborg

Svenska Hus i Göteborg Svenska Hus i Göteborg 29 Svenska Hus i Göteborg Vår vision är att förvalta och utveckla fastigheter med ett evighetsperspektiv och säkerställa en hållbar och lönsam projektportfölj. Vi ska ta hand om

Läs mer

s. 1 BIL AGA 4 projektorganisation och referenser sveafastigheter BostAd

s. 1 BIL AGA 4 projektorganisation och referenser sveafastigheter BostAd s. 1 BILAGA 4 projektorganisation och referenser Sveafastigheter Bostad Bakgrund s. 2 Sveafastigheter är verksamma inom utveckling och förvaltning av bostads och handels fastigheter sedan 2003. I Sveafastigheter

Läs mer

CATENA ÅRSSTÄMMA 2010

CATENA ÅRSSTÄMMA 2010 CATENA ÅRSSTÄMMA 2010 2009 Det värsta ligger bakom oss Långsam återhämtning i ekonomin Fortsatt historiskt låga räntor Svårigheter att finansiera kommersiella fastigheter 2009 Det värsta ligger bakom oss

Läs mer

En ansvarsfull fastighetsägare

En ansvarsfull fastighetsägare En ansvarsfull fastighetsägare Vi har rivstartat Folksamgruppens fastighetsverksamhet har gjort ett starkt resultat 2016. Efter att ha förändrat både orga nisation och arbetssätt under 2015 har vi visat

Läs mer

BOKSLUTSPRESENTATION 17 februari Biljana Pehrsson, vd Anders Kvist, vvd och ekonomi-/finansdirektör

BOKSLUTSPRESENTATION 17 februari Biljana Pehrsson, vd Anders Kvist, vvd och ekonomi-/finansdirektör BOKSLUTSPRESENTATION 17 februari 2016 Biljana Pehrsson, vd Anders Kvist, vvd och ekonomi-/finansdirektör AGENDA FJÄRDE KVARTALET OCH HELÅRET I SAMMANDRAG FINANSIELL UTVECKLING OCH NYCKELTAL AFFÄRSPLAN

Läs mer

Svenska Hus i Stockholm

Svenska Hus i Stockholm Svenska Hus i Stockholm 21 Svenska Hus i Stockholm Vi strävar alltid efter att finnas nära våra hyresgäster och i samverkan med dem utveckla och förvalta våra fastigheter. I Stockholm och Skåne har vi

Läs mer

VÄLKOMMEN TILL FABEGE

VÄLKOMMEN TILL FABEGE VÄLKOMMEN TILL FABEGE Hammarby Sjöstad Solna Business Park Arenastaden Stockholms Inner city Fabege äger och förvaltar var tionde kvm kontorsyta i Stor-Stockholm FABEGE UTVECKLAR Över 50 % av all kontorsproduktion

Läs mer

Aktiv fastighetsutveckling kräver investeringar

Aktiv fastighetsutveckling kräver investeringar Aktiv fastighetsutveckling kräver investeringar Castellum är långsiktigt och i strategin för tillväxt ingår att ständigt förädla och utveckla fastighetsbeståndet genom investeringar i såväl ny-, till-

Läs mer

Bra takhöjd. Effektivt. Flexibel. Kista Entré. Knarrarnäsgatan 7, våning 4, 800 kvm

Bra takhöjd. Effektivt. Flexibel. Kista Entré. Knarrarnäsgatan 7, våning 4, 800 kvm Bra takhöjd Effektivt Flexibel Kista Entré Knarrarnäsgatan 7, våning 4, 800 kvm LOKALEN Effektiv lokal med en takhöjd på hela 3,35 meter Kontorsyta 800 kvm Antal arbetsplatser 45 62 Yteffektivt, ljust

Läs mer

FABEGE 5 december 2016

FABEGE 5 december 2016 FABEGE 5 december 2016 Hammarby Sjöstad Stockholm Inner city Solna Business Park Arenastaden BIDRAG FRÅN VERKSAMHETEN 2009-2016 MKR 2016, Q3 2015 2014 2013 2012 2011 2010 2009 Bidrag Förvaltning 3 975

Läs mer

Välkommen till Fabege. Christian Hermelin, VD Fabege Åsa Bergström, vvd, ekonomi- och finanschef Fabege

Välkommen till Fabege. Christian Hermelin, VD Fabege Åsa Bergström, vvd, ekonomi- och finanschef Fabege Välkommen till Fabege Christian Hermelin, VD Fabege Åsa Bergström, vvd, ekonomi- och finanschef Fabege FABEGE I KORTHET 80 kommersiella fastigheter Fastighetsvärde: 32,6 Mdkr Uthyrbar yta: 1,0 miljoner

Läs mer

DIÖS FASTIGHETER Q3 2015. Knut Rost, CEO Rolf Larsson, CFO

DIÖS FASTIGHETER Q3 2015. Knut Rost, CEO Rolf Larsson, CFO DIÖS FASTIGHETER Q3 2015 Knut Rost, CEO Rolf Larsson, CFO PERIODENS RESULTAT Periodens hyresintäkter: 967 mkr (969) Förvaltningsresultatet: 383 mkr (323) Värdeförändringar i fastigheter: 114 mkr (-16)

Läs mer

Välkommen till Folksam Fastigheter.

Välkommen till Folksam Fastigheter. Välkommen till Folksam Fastigheter. Välkommen till oss! Vi på Folksam Fastigheter arbetar med att förvalta och utveckla fastigheter. Med en långsiktig horisont och stort hjärta strävar vi efter att ha

Läs mer

Catena Årsstämma 2009

Catena Årsstämma 2009 Catena Årsstämma 2009 Dramatiskt 2008 Global finans- och bankkris Lågkonjunktur kraftig inbromsning i ekonomin Konkurshot rekonstruktioner Fordonsindustrin drabbas hårt påverkar Bilias verksamhet Lågkonjunkturens

Läs mer

Övrigt 9. Handel 6. Kontor 12. Bostad 72

Övrigt 9. Handel 6. Kontor 12. Bostad 72 Förvaltningsresultat Mkr 2 000 1 500 Fastighetsvärde Mkr 80 000 60 000 Balder äger, förvaltar och utvecklar bostäder, kommersiella fastigheter och hotell i Sverige, Danmark och Finland. Balder skapar attraktiva

Läs mer

INNEHÅLL. VD-ord Ett framgångsrikt år. s.2. Transaktioner Fokusering på tillväxtorter. s.32. Projekt och byggrätter Projektutveckling skapar värde

INNEHÅLL. VD-ord Ett framgångsrikt år. s.2. Transaktioner Fokusering på tillväxtorter. s.32. Projekt och byggrätter Projektutveckling skapar värde ÅRSREDOVISNING 17 INNEHÅLL VD-ord 2 Ordförandeord 4 AFFÄRSIDÉ, MÅL OCH STRATEGI 5 FÖRVALTNINGSBERÄTTELSE 12 58 MARKNADER 11 Svensk ekonomi och fastighetsmarknad 12 Region Stockholm 14 Region Syd 16 Region

Läs mer

Fastighets AB Balder (publ) Bolagspresentation, november 2014

Fastighets AB Balder (publ) Bolagspresentation, november 2014 Fastighets AB Balder (publ) Bolagspresentation, november 2014 Balder i korthet Noterat 2005 62 % kommersiella fastigheter 38 % bostadsfastigheter Fastighetsvärde ca 34,5 Mdkr Ekonomisk uthyrningsgrad 95

Läs mer

LAGER OCH KONTORSFASTIGHET

LAGER OCH KONTORSFASTIGHET LAGER OCH KONTORSFASTIGHET LAGER OCH KONTORSFASTIGHET Lager / fastighet SITUATIONSPLAN Befintlig lager och kontorsfastighet med stor potential om totalt cirka 7 099 kvm. Vakant lageryta cirka 4 292 kvm.

Läs mer

Fastighets AB Balder (publ)

Fastighets AB Balder (publ) Fastighets AB Balder (publ) Bolagspresentation, november 2014 Balder i korthet Noterat 2005 62 % kommersiella fastigheter 38 % bostadsfastigheter Fastighetsvärde ca 34,5 Mdkr Ekonomisk uthyrningsgrad 95

Läs mer

En ansvarsfull fastighetsägare

En ansvarsfull fastighetsägare En ansvarsfull fastighetsägare 2017 ett framgångsrikt år Folksamgruppen är en långsiktig fastighetsägare vars engagemang och ansvarstagande utgår från visionen om att kunderna ska känna sig trygga i en

Läs mer

DIÖS FASTIGHETER Q Knut Rost, CEO Rolf Larsson, CFO Johan Dernmar, IR

DIÖS FASTIGHETER Q Knut Rost, CEO Rolf Larsson, CFO Johan Dernmar, IR DIÖS FASTIGHETER Q4 2016 Knut Rost, CEO Rolf Larsson, CFO Johan Dernmar, IR 2017-02-16 VI LEVERERAR VI NÅR MÅLEN VI STÄRKER BOLAGET VI ÖKAR UTDELNINGEN ÅRETS RESULTAT Periodens hyresintäkter: 1 323 mkr

Läs mer

Välkommen till Fabege. Christian Hermelin, VD Fabege Åsa Bergström, vvd, ekonomi- och finanschef Fabege

Välkommen till Fabege. Christian Hermelin, VD Fabege Åsa Bergström, vvd, ekonomi- och finanschef Fabege Välkommen till Fabege Christian Hermelin, VD Fabege Åsa Bergström, vvd, ekonomi- och finanschef Fabege FABEGE I KORTHET 82 kommersiella fastigheter Fastighetsvärde: 33,8 Mdkr Uthyrbar yta: 1,0 miljoner

Läs mer

Etablera ett stenkast från hamnen ARENDALSVÄGEN

Etablera ett stenkast från hamnen ARENDALSVÄGEN Etablera ett stenkast från hamnen ARENDALSVÄGEN På Arendalsvägen kan vi erbjuda en helt nyproducerad anläggning med bästa läge, låg energianvändning och effektivt disponerade ytor. INTRESSERAD AV ATT ETABLERA

Läs mer

Showroom och kontor för dig som. vill sticka ut! Kista Entré. Knarrarnäsgatan 7, plan 3, 443 kvm

Showroom och kontor för dig som. vill sticka ut! Kista Entré. Knarrarnäsgatan 7, plan 3, 443 kvm vill sticka ut! Showroom och kontor för dig som Kista Entré Knarrarnäsgatan 7, plan 3, 443 kvm LOKALEN Showroom och kontor för dig som vill sticka ut Kontorsyta 443 kvm Antal arbetsplatser 10-40 Adress

Läs mer

Välkommen till Fabeges bokslutskommuniké 2012

Välkommen till Fabeges bokslutskommuniké 2012 Välkommen till Fabeges bokslutskommuniké 2012 Q4 2012 Fjärde kvartalet i korthet Tillväxt i hyresintäkter Överskottsgrad 65 procent (69) Fortsatt värdetillväxt i både förvaltnings- och projektportfölj

Läs mer

JM-koncernen Bokslutskommuniké Press- och analytikerpresentation 14 februari 2008

JM-koncernen Bokslutskommuniké Press- och analytikerpresentation 14 februari 2008 JM-koncernen Bokslutskommuniké 2007 Press- och analytikerpresentation 14 februari 2008 2008-02-14 080214/ytf 2 Intäkter: 12,7 mdkr Balansomslutning: 9,9 mdkr Byggrätter: 31 000 st Antal anställda: 2 415

Läs mer

Högt upp. Ljus Skyltläge. Kista Entré. Knarrarnäsgatan 7, våning 9, 829 kvm

Högt upp. Ljus Skyltläge. Kista Entré. Knarrarnäsgatan 7, våning 9, 829 kvm Högt upp Ljus Skyltläge Kista Entré Knarrarnäsgatan 7, våning 9, 829 kvm LOKALEN Högt upp i fastigheten med fri utsikt Kontorsyta 829 kvm Antal arbetsplatser 40 60 beroende på planlösning Välkommen till

Läs mer

Bra takhöjd. Effektivt. Flexibel. Kista Entré. Knarrarnäsgatan 7, våning 4, 894 kvm

Bra takhöjd. Effektivt. Flexibel. Kista Entré. Knarrarnäsgatan 7, våning 4, 894 kvm Bra takhöjd Effektivt Flexibel Kista Entré Knarrarnäsgatan 7, våning 4, 894 kvm LOKALEN Effektiv lokal med en takhöjd på hela 3,35 meter Kontorsyta 894 kvm Antal arbetsplatser 50-75 Yteffektivt, ljust

Läs mer

Ljust Effektivt Bra skyltläge Kista Entré

Ljust Effektivt Bra skyltläge Kista Entré Ljust Effektivt Bra skyltläge Kista Entré Knarrarnäsgatan 7, våning 6, 1 694-2 592 kvm LOKALEN Ljus och effektiv med bra skyltläge Kontorsyta 1 694-2 592 kvm Antal arbetsplatser 120-260 Kista Entré är,

Läs mer

Tillägg till prospekt. avseende inregistrering av obligationslån nr 4, 2012/2015, om högst kronor. Klövern AB (publ)

Tillägg till prospekt. avseende inregistrering av obligationslån nr 4, 2012/2015, om högst kronor. Klövern AB (publ) Tillägg till prospekt avseende inregistrering av obligationslån nr 4, 2012/2015, om högst 500 000 000 kronor Klövern AB (publ) TILLÄGG TILL PROSPEKTET Klövern AB (publ) ( Klövern ) offentliggjorde den

Läs mer

Examens-/kandidatarbete 2011

Examens-/kandidatarbete 2011 Fa s t i g h e t s u t v e c k l i n g Examens-/kandidatarbete 2011 Gullbergsvass 5:10 - en centralt placerad fastighet i ett område som är under utveckling Gårda 3:12 - en fastighet med en hyresgäst Högsbo

Läs mer

KUNGSLEDEN. FJÄRDE KVARTALET OCH BOKSLUTSKOMMUNIKÉ 2014 17 februari 2015. Biljana Pehrsson, vd Anders Kvist, vice vd och ekonomi-/finansdirektör

KUNGSLEDEN. FJÄRDE KVARTALET OCH BOKSLUTSKOMMUNIKÉ 2014 17 februari 2015. Biljana Pehrsson, vd Anders Kvist, vice vd och ekonomi-/finansdirektör KUNGSLEDEN FJÄRDE KVARTALET OCH BOKSLUTSKOMMUNIKÉ 2014 17 februari 2015 Biljana Pehrsson, vd Anders Kvist, vice vd och ekonomi-/finansdirektör Det har varit ett händelserikt år för Kungsleden och vi är

Läs mer

Q Susann Linde, CFO och IR-ansvarig

Q Susann Linde, CFO och IR-ansvarig Q2 2019 Susann Linde, CFO och IR-ansvarig 1 Väsentliga händelser Q2 2019 Ramverk för gröna obligationer lanserat emitterat grön obligation om 500 Mkr Kommersiell fastighet vid Avenyn tillträdd Elkunder

Läs mer

Representativt kontor. Rumsindelat. Garage i huset. Nacka Strand. Augustendalstorget 3, plan 6, 622 kvm

Representativt kontor. Rumsindelat. Garage i huset. Nacka Strand. Augustendalstorget 3, plan 6, 622 kvm Rumsindelat Representativt kontor Garage i huset Nacka Strand Augustendalstorget 3, plan 6, 622 kvm LOKALEN Representativt kontor centralt i området Kontorsyta 622 kvm Antal arbetsplatser 30 arbetsplatser

Läs mer

Vill du veta mer om Höörs Fastighets AB kan du gå in på vår hemsida, eller skanna QR-koden.

Vill du veta mer om Höörs Fastighets AB kan du gå in på vår hemsida,   eller skanna QR-koden. Höörs Fastighets AB Vår långsiktighet din trygghet Höörs Fastighets AB är ett kommunalägt fastighetsbolag. Vi äger och förvaltar kommunala verksamhetslokaler, bostäder, kommersiella lokaler för kontor,

Läs mer

Uthyrbar yta, % Övrigt, 9 Kontor, 11. Handel, 13. Bostad, 67

Uthyrbar yta, % Övrigt, 9 Kontor, 11. Handel, 13. Bostad, 67 Förvaltningsresultat, Mkr 2 500 2 000 1 500 Fastighetsvärde, Mkr 100 000 80 000 60 000 Balder äger, förvaltar och utvecklar bostäder, kommersiella fastigheter och hotell i Sverige, Danmark, Norge och Finland.

Läs mer

VÄLKOMMEN TILL FABEGE

VÄLKOMMEN TILL FABEGE VÄLKOMMEN TILL FABEGE Hammarby Sjöstad Solna Business Park Arenastaden Stockholms Inner city FABEGE UTVECKLAR Över 50 % av all kontorsproduktion i Stockholmsregionen TRANSAKTION ÖKAR POTENTIALEN I FASTIGHETSPORTFÖLJEN

Läs mer

Investeringar. Större pågående projekt

Investeringar. Större pågående projekt Investeringar I Castellums strategi för tillväxt ingår att ständigt förädla och utveckla fastighetsbeståndet genom investeringar i såväl ny-, till- och ombyggnation som förvärv. Investeringarna sker i

Läs mer

Bolagsstämma 2015-04-28. P-G Persson, VD

Bolagsstämma 2015-04-28. P-G Persson, VD Bolagsstämma 2015-04-28 P-G Persson, VD Innehåll 1. Året som gick 2014 2. Första kvartalet 2015 3. Fastigheter och områden 4. Värdeskapande 5. Vägen framåt Balltorp 1:135 Affärsidé 1. Platzer skapar värde

Läs mer

AFFÄRSIDÉ, MÅL OCH STRATEGI

AFFÄRSIDÉ, MÅL OCH STRATEGI ÅRSREDOVISNING 18 INNEHÅLL VD-ord 2 Ordförandeord 4 AFFÄRSIDÉ, MÅL OCH STRATEGI 5 FÖRVALTNINGSBERÄTTELSE 11 62 MARKNADER 11 Ekonomi och fastighetsmarknad 12 Klöverns affärsenheter & New York 14 FASTIGHETSRÖRELSEN

Läs mer

Kapitalmarknadsfrukost 7 februari 2019

Kapitalmarknadsfrukost 7 februari 2019 Kapitalmarknadsfrukost 7 februari 2019 Inledning och strategi Sophia Mattsson-Linnala, VD Resultat o Finansiering Anders Lilja, CFO Christina Fernström, t f Finanschef Värdeskapande områdesutveckling Petter

Läs mer

Välkomna till presentation av delårsrapport för jan-sep 2016 Christian Hermelin, VD Fabege Åsa Bergström, vvd, ekonomi- och finanschef Fabege

Välkomna till presentation av delårsrapport för jan-sep 2016 Christian Hermelin, VD Fabege Åsa Bergström, vvd, ekonomi- och finanschef Fabege Välkomna till presentation av delårsrapport för jan-sep 2016 Christian Hermelin, VD Fabege Åsa Bergström, vvd, ekonomi- och finanschef Fabege SPLITTRAD BILD AV MARKNADEN Vad vi läser och hör i media Avmattning

Läs mer

Examens-/kandidatarbete 2011

Examens-/kandidatarbete 2011 Fa s t i g h e t s u t v e c k l i n g Examens-/kandidatarbete 2011 Gullbergsvass 5:10 - en centralt placerad fastighet i ett område som är under utveckling Gårda 3:12 - en fastighet med en hyresgäst Högsbo

Läs mer

Nybyggnation Larsberg

Nybyggnation Larsberg Nybyggnation Larsberg Ref Datum Charlotte Kjellberg 2014-05-13 1 Företaget John Mattson Företaget grundades av byggmästare John Mattson (1915-1995), som skapade ett av Sveriges största bygg- och fastighetsbolag

Läs mer

JM koncernen. Februari 2004

JM koncernen. Februari 2004 JM koncernen Februari 2004 Koncernen i sammandrag Resultat efter finansiella poster uppgick till 267 mkr (368) Antal sålda bostäder 3 189 (2 511) Antal produktionsstartade bostäder 2 714 (2 711) Nettoskulden

Läs mer

Västra Hamnen. Yteffektivt. Modernt. Malmö. Propellergatan 1 / Västra Varvsgatan 10

Västra Hamnen. Yteffektivt. Modernt. Malmö. Propellergatan 1 / Västra Varvsgatan 10 Västra Hamnen Yteffektivt Modernt Malmö Propellergatan 1 / Västra Varvsgatan 10 LOKaLEn BÄSTA LÄGET I VÄSTRA HAMNEN! Kontorsyta 800-3 450 kvm Antal arbetsplatser Ca 70-350 Mitt i blickfånget har vi kvarteret

Läs mer

Kapitalmarknadsfrukost 21 augusti 2019

Kapitalmarknadsfrukost 21 augusti 2019 Kapitalmarknadsfrukost 21 augusti 2019 Inledning och fokusområden Sophia Mattsson-Linnala, vd Delårsrapport jan-jun och Finansiering Anders Lilja, CFO Christina Fernström, finanschef Värdeskapande projektutveckling

Läs mer

högst upp i fastigheten egen takterrass Påverka planlösningen Avenyn-Lorensberg Storgatan 53, 8 tr, 240 kvm

högst upp i fastigheten egen takterrass Påverka planlösningen Avenyn-Lorensberg Storgatan 53, 8 tr, 240 kvm högst upp i fastigheten egen takterrass Påverka planlösningen Avenyn-Lorensberg Storgatan 53, 8 tr, 240 kvm LOKALEN PLANRITNING Storgatan 53, 8 tr, 240 kvm FLeXiBeL och effektiv LokaL kontorsyta 240 kvm

Läs mer

ÅRSSTÄMMA I PLATZER FASTIGHETER 28 APRIL 2016

ÅRSSTÄMMA I PLATZER FASTIGHETER 28 APRIL 2016 ÅRSSTÄMMA I PLATZER FASTIGHETER 28 APRIL 2016 Årsstämma 2016-04-28 P-G Persson, VD Innehåll 1. Året som gick 2015 2. Första kvartalet 2016 3. Fastigheter och områden 4. Värdeskapande 5. Vägen framåt Gårda

Läs mer

INNEHÅLL VISION AFFÄRSIDÉ MOTTO. Klövern skapar miljöer för framtidens företagande.

INNEHÅLL VISION AFFÄRSIDÉ MOTTO. Klövern skapar miljöer för framtidens företagande. ÅRSREDOVISNING 16 INNEHÅLL VD-ord 2 Ordförandeord 4 AFFÄRSIDÉ, MÅL OCH STRATEGI 5 MARKNADER 11 Svensk ekonomi och fastighetsmarknad 12 Region Stockholm 14 Region Öst 16 Region Mellan 18 Region Syd 20 FASTIGHETSRÖRELSEN

Läs mer

SCIENCE TOWERS JÖNKÖPINGS KOMMUNS FASTIGHETSUTVECKLING AB SCIENCE PARK JÖNKÖPING AB

SCIENCE TOWERS JÖNKÖPINGS KOMMUNS FASTIGHETSUTVECKLING AB SCIENCE PARK JÖNKÖPING AB SCIENCE TOWERS JÖNKÖPINGS KOMMUNS FASTIGHETSUTVECKLING AB SCIENCE PARK JÖNKÖPING AB Illustrationsbild: Science Towers med vy från 51 meters höjd. NU BYGGER VI SCIENCE TOWERS Med målet att skapa fler entreprenörer,

Läs mer

PRESSINFORMATION från Wallenstamkoncernen

PRESSINFORMATION från Wallenstamkoncernen PRESSINFORMATION från Wallenstamkoncernen Wallenstam grundades 1944 och är idag ett renodlat fastighetsbolag med sammanlagt cirka 300 fastigheter i de tre storstadsregionerna Göteborg, Stockholm och Helsingborg.

Läs mer

OM TROPHI FASTIGHETSRELATERADE NYCKELTAL. Trophi Fastighets AB (publ) FINANSIELL INFORMATION, KVARTAL

OM TROPHI FASTIGHETSRELATERADE NYCKELTAL. Trophi Fastighets AB (publ) FINANSIELL INFORMATION, KVARTAL OM TROPHI Trophi är Nordens ledande fastighetsägare av dagligvarubutiker med verksamhet i Sverige och Finland. Verksamheten består i att äga, förvalta och utveckla fastigheter för handel. Vår vision är

Läs mer

VÄLKOMMEN TILL ÅRSSTÄMMA 2011

VÄLKOMMEN TILL ÅRSSTÄMMA 2011 ÅRSSTÄMMA 2011 VÄLKOMMEN TILL ÅRSSTÄMMA 2011 AGENDA: En kort presentation av Wallenstam Resultat 2010 Wallenstamaktien Våra marknader Första kvartalet 2011 Framtida projekt Sammanfattning DET HÄR ÄR WALLENSTAM

Läs mer

Västra Varvsgatan 19. Malmö 545 kvm

Västra Varvsgatan 19. Malmö 545 kvm Västra Varvsgatan 19 Malmö 545 kvm Diligentia: Fastigheter som gör skillnad. Diligentia är en av Sveriges största fastighetsägare. Beståndet utgörs av ett balanserat innehav av kontorsfastigheter, köpcentrum,

Läs mer

TAGEHUS ÅRSREDOVISNING 2016

TAGEHUS ÅRSREDOVISNING 2016 36 att köpa undervärderade värdepapper och tvärtom Det som är ute i dag kan vara inne i morgon. Genom att utveckla sin investerings strategi och ibland agera motvalls är tanken att en ökad satsning på

Läs mer

Välkommen! Fabege Bokslutskommuniké 2011

Välkommen! Fabege Bokslutskommuniké 2011 Välkommen! Fabege Bokslutskommuniké 2011 Hammarby Sjöstad Stockholms innerstad Solna Utfall 2011 Utfall Mål Nettouthyrning + 130 Mkr >100 Mkr Förädlingsbidrag = 418 Mkr 300 Mkr Transaktionsbidrag = 173

Läs mer

5 MAJ 2017 PRESENTATION REMIUM

5 MAJ 2017 PRESENTATION REMIUM 5 MAJ 2017 PRESENTATION REMIUM AGENDA DEL 1 STENDÖRREN FASTIGHETER DEL 2 FÖRSTA KVARTALET 2017 DEL 3 FRAMTIDSUTSIKTER DEL 1 STENDÖRREN FASTIGHETER STENDÖRREN FASTIGHETER AFFÄRSIDÉ OCH MÅL AFFÄRSIDÉ Stendörren

Läs mer

Affärsidé. Fortinova ska förvärva, utveckla och förvalta fastigheter på utvalda orter i Halland och Västra Götalands län.

Affärsidé. Fortinova ska förvärva, utveckla och förvalta fastigheter på utvalda orter i Halland och Västra Götalands län. Verksamhetspresentation 2016 Affärsidé Fortinova ska förvärva, utveckla och förvalta fastigheter på utvalda orter i Halland och Västra Götalands län. Övergripande mål Målsättningen är att uppnå en kritisk

Läs mer

Aktiespararna Sundsvall Stina Lindh Hök Transaktionschef Christer Melander Regionchef Norr

Aktiespararna Sundsvall Stina Lindh Hök Transaktionschef Christer Melander Regionchef Norr Aktiespararna Sundsvall Stina Lindh Hök Transaktionschef Christer Melander Regionchef Norr Om Hemfosa Affärsidé Hemfosa ska långsiktigt äga, utveckla och förvalta samhällsfastigheter och skapa värde genom

Läs mer

DIÖS FASTIGHETER ÅRSSTÄMMA Knut Rost, vd

DIÖS FASTIGHETER ÅRSSTÄMMA Knut Rost, vd DIÖS FASTIGHETER ÅRSSTÄMMA 2017 Knut Rost, vd 2017-04-26 AGENDA SUMMERING AV 2016 FÖRVÄRVET AV 32 FASTIGHETER RESULTATET FÖR FÖRSTA KVARTALET DIÖS I FRAMTIDEN Q1 Q2 Förvaltningsresultatet stärks med 18

Läs mer

Se en opera från kontoret ÖSTRA HAMNGATAN 16

Se en opera från kontoret ÖSTRA HAMNGATAN 16 Se en opera från kontoret ÖSTRA HAMNGATAN 16 SNABBFAKTA Adress: Östra Hamngatan 16 Kontorsyta: 1 200 4 800 kvm Våning: Plan 4 och 5 Beräknad inflyttning: Sommaren 2017 Miljöcertifiering: Miljöbyggnad Silver

Läs mer

JM-koncernen Delårsrapport januari mars Analytikerpresentation Frösunda Park 28 April 2006

JM-koncernen Delårsrapport januari mars Analytikerpresentation Frösunda Park 28 April 2006 JM-koncernen Delårsrapport januari mars 2006 Analytikerpresentation Frösunda Park 28 April 2006 2 Koncernen i sammandrag Januari mars 2006 Intäkterna ökade med 41 procent till 2 898 mkr (2 054) Resultatet

Läs mer

VÄLKOMMEN! KUNGSLEDENS ÅRSSTÄMMA 2014

VÄLKOMMEN! KUNGSLEDENS ÅRSSTÄMMA 2014 VÄLKOMMEN! KUNGSLEDENS ÅRSSTÄMMA 2014 2013 startskottet för ett nytt Kungsleden Ny strategi, nya mål, ny affärsledning Från fokus på transaktioner till aktiv förvaltning och utveckling samt renodling och

Läs mer

Ljus Effektiv Fin utsikt mot vattnet Värtahamnen Norra Djurgårdsstaden

Ljus Effektiv Fin utsikt mot vattnet Värtahamnen Norra Djurgårdsstaden Ljus Effektiv Fin utsikt mot vattnet Värtahamnen Norra Djurgårdsstaden Hangövägen 25, plan 4-5 (3-4), 365-735 kvm LOKALEN Lokal fördelat på två plan med interntrappa Kontorsyta 365-735 kvm Antal arbetsplatser

Läs mer

CATENA ÅRSSTÄMMA 2012

CATENA ÅRSSTÄMMA 2012 CATENA ÅRSSTÄMMA 2012 Catena i korthet Sprunget ur Bilia, börsnoterat 2006 Beslut 2010 om ny inriktning mot projektutveckling Avyttring av återstoden av portföljen till Balder jan 2011 Flytt från Göteborg

Läs mer

CEO Olof Andersson

CEO Olof Andersson CEO Olof Andersson 2017-11-10 Trianons affärsidé Trianon ska äga, förvalta, utveckla samt bygga fastigheter i Malmö. Genom lokalt engagemang och starkt kundfokus ska Trianon verka för en hållbar stadsutveckling.

Läs mer

KONTOR 269M 2 STOCKHOLM LILJEHOLMSSTRANDEN 5

KONTOR 269M 2 STOCKHOLM LILJEHOLMSSTRANDEN 5 269M 2 STOCKHOLM LILJEHOLMSSTRANDEN 5 TREVLIG LOKAL MED TERRASS I POPULÄRA LILJEHOLMEN Stora Katrineberg har ett utmärkt citynära läge precis vid vattnet intill Liljeholmshamnen i anslutning till Marieviks

Läs mer

JM-koncernen Bokslutskommuniké Februari 2007

JM-koncernen Bokslutskommuniké Februari 2007 JM-koncernen Bokslutskommuniké 2006 Februari 2007 Koncernen Omsättning: 12,1 mdkr Balansomslutning: 8,4 mdkr Byggrätter: 29 800 st Antal anställda: 2 243 st Börsvärde: 18,3 mdkr 13 % 78 % Norge Sverige

Läs mer

PRESSINFORMATION från Wallenstamkoncernen

PRESSINFORMATION från Wallenstamkoncernen Wallenstam grundades 1944 och är med drygt 10.000 bostäder i sitt bestånd ett av Stockholm Fondbörs största bostadsfastighetsbolag. Med en yta om ca 1.000.000 kvm och ett börsvärde på ca 1 miljard kronor

Läs mer

Plats för möten Hjärtat i din affär Vi är inget vanligt fastighetsbolag. Givetvis är husen grunden i vår verksamhet, men i själva verket är vi mer intresserade av människorna som vistas där. Det är vår

Läs mer

DELÅRSRAPPORT JANUARI JUNI 2014

DELÅRSRAPPORT JANUARI JUNI 2014 DELÅRSRAPPORT JANUARI JUNI 2014 DELÅRSRAPPORT JANUARI JUNI 2014 Jämförelsesiffror för halvåret 2013 är ej omräknade enligt IFRS. SAMMANFATTNING Rörelseresultatet före avskrivningar för perioden jan jun

Läs mer

I tillägg till detta kraftsamlar Fredensborgskoncernen (Heimstadens moderbolag) sin Nordiska bostadssatsning i Heimstaden koncernen genom att:

I tillägg till detta kraftsamlar Fredensborgskoncernen (Heimstadens moderbolag) sin Nordiska bostadssatsning i Heimstaden koncernen genom att: Heimstaden AB utökar samarbetet med Alecta i det gemensamt ägda bolaget Heimstaden Bostad AB och övertar systerbolaget Fredensborg Eiendomsselskaps fastigheter i Norge genom att: Heimstaden Bostad förvärvar

Läs mer

KVARTALSRAPPORT Q1 2019

KVARTALSRAPPORT Q1 2019 KVARTALSRAPPORT Q1 2019 FÖRSTA KVARTALET Beslut om att starta byggnation av två projekt Bas Barkarby i Järfälla Life City i Hagastaden Beslut om att starta tre projekt Brf Sicklaståket på Nobelberget Panncentralen

Läs mer

Delårsrapport januari-mars 2008

Delårsrapport januari-mars 2008 Delårsrapport januari-mars 2008 April 2008 Koncernen Intäkter: 12,8 mdkr Balansomslutning: 10,3 mdkr Byggrätter: 32 500 st Antal anställda: 2 435 Börsvärde: 10,6 mdkr 14 % Norge 80 % Sverige 5 % Danmark

Läs mer

jan-mars 2019 jan-mars 2018 jan-dec 2018 Hyresintäkter, mnkr

jan-mars 2019 jan-mars 2018 jan-dec 2018 Hyresintäkter, mnkr OM TROPHI Trophi är Nordens ledande fastighetsägare av dagligvarubutiker med verksamhet i Sverige och Finland. Verksamheten består i att äga, förvalta och utveckla fastigheter för handel. Vår vision är

Läs mer

Ägardirektiv för Norra Staden Fastighetsutveckling i Norrköping AB och dess dotterbolag KS 2015/0108

Ägardirektiv för Norra Staden Fastighetsutveckling i Norrköping AB och dess dotterbolag KS 2015/0108 Ägardirektiv Ägardirektiv för Norra Staden Fastighetsutveckling i Norrköping AB och dess dotterbolag KS 2015/0108 Fastställt senast av kommunfullmäktige den 26 mars 2018 och av bolagsstämman den 17 april

Läs mer

CATENA FÖRVÄRVAR LOGISTIKFASTIGHETER FÖR 3,8 MDR. GUSTAF HERMELIN FÖRESLÅS SOM NY VD

CATENA FÖRVÄRVAR LOGISTIKFASTIGHETER FÖR 3,8 MDR. GUSTAF HERMELIN FÖRESLÅS SOM NY VD Pressmeddelande Stockholm 2013-08-20 CATENA FÖRVÄRVAR LOGISTIKFASTIGHETER FÖR 3,8 MDR. GUSTAF HERMELIN FÖRESLÅS SOM NY VD Catena AB (publ) ( Catena ) har tecknat ett villkorat avtal med Brinova Fastigheter

Läs mer

1 500 lägenheter. 350 lokaler. 154 lägenheter färdigställda i år. 100 lägenheter i produktion. 130 lägenheter byggstartas i år

1 500 lägenheter. 350 lokaler. 154 lägenheter färdigställda i år. 100 lägenheter i produktion. 130 lägenheter byggstartas i år VD Olof Andersson Trianons affärsidé Trianon ska äga, förvalta, utveckla samt bygga fastigheter i Malmö. Genom lokalt engagemang och starkt kundfokus ska Trianon verka för en hållbar stadsutveckling. 1

Läs mer

Välkomna till presentation av delårsrapport för jan-sep 2015. Christian Hermelin, VD Fabege Åsa Bergström, vvd, ekonomi- och finanschef Fabege

Välkomna till presentation av delårsrapport för jan-sep 2015. Christian Hermelin, VD Fabege Åsa Bergström, vvd, ekonomi- och finanschef Fabege Välkomna till presentation av delårsrapport för jan-sep 2015 Christian Hermelin, VD Fabege Åsa Bergström, vvd, ekonomi- och finanschef Fabege VÄRMEFÖRBRUKNING 2003-2014 kwh/m2 160 140 120 100 80 60 Fabege

Läs mer

Öppen planlösning Gemensam reception. Konferensanläggning. i huset. Nacka Strand. Augustendalsvägen 7, pl 5, 830 kvm

Öppen planlösning Gemensam reception. Konferensanläggning. i huset. Nacka Strand. Augustendalsvägen 7, pl 5, 830 kvm Konferensanläggning i huset Öppen planlösning Gemensam reception Nacka Strand Augustendalsvägen 7, pl 5, 830 kvm LOKALEN Effektiv kontorslokal i ett plan Kontorsyta 830 kvm Antal arbetsplatser 49 Välkommen

Läs mer

Fantastiskt cityläge Nyrenoverat kontor. Utsikt mot Nybroviken. City. Hamngatan 2, 5 tr, 1 023 kvm

Fantastiskt cityläge Nyrenoverat kontor. Utsikt mot Nybroviken. City. Hamngatan 2, 5 tr, 1 023 kvm Fantastiskt cityläge Nyrenoverat kontor Utsikt mot Nybroviken City Hamngatan 2, 5 tr, 1 023 kvm LOKALEN Nyrenoverat med fritt läge högst upp i huset Kontorsyta 1 023 kvm Adress Hamngatan 2 På Hamngatan

Läs mer

Nytt kontorsläge! Kolonnvägen 14. ULRIKSDAL EN STADSDEL FÖR AKTIVARE LIV ULRIKSDAL EN STADSDEL FÖR AKTIVARE LIV. ulriksdal.se

Nytt kontorsläge! Kolonnvägen 14. ULRIKSDAL EN STADSDEL FÖR AKTIVARE LIV ULRIKSDAL EN STADSDEL FÖR AKTIVARE LIV. ulriksdal.se I den nya stadsdelen Ulriksdal i Solna bygger vi framtidens kontor. Allt från bästa skyltläge längs med E4:an till kontor med utmärkt kommunikationsläge intill Ulriksdals pendeltågsstation. I stadsdelen

Läs mer

Intäkterna ökade med 16 procent till 896 mkr (772). Driftöverskottet ökade med 18 procent till 599 mkr (507).

Intäkterna ökade med 16 procent till 896 mkr (772). Driftöverskottet ökade med 18 procent till 599 mkr (507). DELÅRSRAPPORT 19 JANUARI MARS»» Intäkterna ökade med 16 procent till 896 mkr (772).»» Driftöverskottet ökade med 18 procent till 599 mkr (57).»» Förvaltningsresultatet ökade med 13 procent till 362 mkr

Läs mer

KONTOR 2 369M 2 STOCKHOLM SANKT ERIKSGATAN 113

KONTOR 2 369M 2 STOCKHOLM SANKT ERIKSGATAN 113 KONTOR 2 369M 2 STOCKHOLM SANKT ERIKSGATAN 113 HÖGT BELÄGET KONTOR I FUNKISHUS NÄRA DEN NYA STADSDELEN HAGASTADEN. På attraktiv adress i gränslandet mellan Stockholms nya stadsdel Hagastaden och Vasastaden

Läs mer

HUMLEGÅRDEN FASTIGHETER AB DELÅRSRAPPORT JANUARI JUNI 1999

HUMLEGÅRDEN FASTIGHETER AB DELÅRSRAPPORT JANUARI JUNI 1999 HUMLEGÅRDEN FASTIGHETER AB DELÅRSRAPPORT JANUARI JUNI 1999 PERIODEN I SAMMANDRAG Fortsatt stark hyresmarknad för kommersiella lokaler i Stockholm. Periodens hyresintäkter ökade till 72,9 miljoner kronor

Läs mer

Öppen planlösning. Industrihus Egen lastport. Nacka Strand. Automobilgatan 12-14, markplan, 345 kvm

Öppen planlösning. Industrihus Egen lastport. Nacka Strand. Automobilgatan 12-14, markplan, 345 kvm Öppen planlösning Industrihus Egen lastport Nacka Strand Automobilgatan 12-14, markplan, 345 kvm LOKALEN Kontor och showroom i äldre industrihus Kontorsyta 345 kvm Antal arbetsplatser 20 arbetsplatser

Läs mer

KONTOR 822M 2 STOCKHOLM MEJERIVÄGEN 3

KONTOR 822M 2 STOCKHOLM MEJERIVÄGEN 3 KONTOR 822M 2 STOCKHOLM MEJERIVÄGEN 3 TREVLIG LOKAL MED TERRASS I POPULÄRA LILJEHOLMEN Stora Katrineberg har ett utmärkt citynära läge precis vid vattnet intill Liljeholmshamnen i anslutning till Marieviks

Läs mer

Bokslutskommuniké januari-december 2015

Bokslutskommuniké januari-december 2015 Bokslutskommuniké januari-december 2015 Koncernen 2015 2014 Hyresintäkter, Mkr 39,1 0,7 Driftsöverskott, Mkr 22,3-0,6 Förvaltningsresultat, Mkr 11,5-0,3 Årets resultat, Mkr 23,8-0,7 Resultat per aktie,

Läs mer

Västra Varvsgatan 19. Malmö

Västra Varvsgatan 19. Malmö Västra Varvsgatan 19 Malmö 35 000 människor arbetar i kontor där vi står för värdskapet 1 300 000 unika kunder besöker de köpcentrum vi driver. 6 000 personer arbetar dessutom där. 20 000 människor bor

Läs mer