ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag"

Transkript

1 Kommunstyrelsens arbetsutskott (45) Plats och tid Sammanträdesrum Häverö, kl :35 ande Kjell Jansson (M), ordförande Mats Hultin (M), ej 213 pga jäv Berit Jansson (C) ej 223 pga jäv Ulrika Falk (S) Olle Jansson (S) Hans Andersson (FP), observatör, tj 213 och 223 Ulla-Britt Pettersson (KD), observatör Övriga deltagande Per Nordenstam, kommundirektör, ej 229 punkt 3 Tommie Eriksson, vice kommundirektör, ej 229 punkt 3 Eva Kutscher, sekreterare, ej 229 punkt 3 Utses att justera Ulrika Falk (S) Justeringens Kommunstyrelsekontoret torsdagen den 4 september 2014 plats och tid Underskrift Sekreterare... Paragrafer Eva Kutscher Ordförande... Kjell Jansson Justerande... Ulrika Falk ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ Kommunstyrelsens arbetsutskott Datum för anslags uppsättande Datum för anslags nedtagande Förvaringsplats för protokollet Kommunstyrelsekontoret Underskrift utdragsbestyrkand

2 Kommunstyrelsens arbetsutskott AU 197 Dnr KS Antagande av bestämmelser om omställningsstöd och pension för förtroendevalda (OPF-KL) Socialdemokraternas ledamöter deltar inte i beslutet utan åter kommer till kommunstyrelsen. Arbetsutskottets förslag till kommunstyrelsen: Kommunfullmäktige beslutar att anta bestämmelse om omställningsstöd och pension för förtroendevalda (OPF-KL) i sin helhet att gälla från och med att förtroendeuppdragen påbörjas efter valet 2014 samt att bestämmelserna även ska tillämpas på de förtroendevalda som får fortsatt uppdrag från valet 2014 och som inte har omfattats av bestämmelser om pension och avgångsersättning för förtroendevalda (PBF). Arbetsutskottets förslag: Kommunstyrelsen beslutar att uppdra åt kommunstyrelsekontoret att uppdatera och föreslå ändringar av bestämmelser om ersättning till kommunala förtroendevalda i Norrtälje kommun (ERS 2014) i de delar som påverkar de pensionsgrundande beloppen så att de nya förtroendevalda omfattas efter valet, att uppdra åt kommunstyrelsekontoret att ta fram förslag till Riktlinjer och anvisningar om omställningsstöd samt pensionsförmåner (inklusive Riktlinjer för rapportering av pensionsbehållning), att uppdra åt kommunstyrelsekontoret att föreslå ändring av reglementet för val- och förtroendemannanämnden så att de beslutar om omställningsåtgärder för förtroendevalda samt att finansiering för 2014 hanteras inom befintlig ram. För 2015 ska den ökade kostnaden för pensionsavsättningar samt omställningsstöd inrymmas inom nämndernas befintliga ramar.

3 Kommunstyrelsens arbetsutskott AU 197 Dnr KS (forts) I syfte att underlätta och möjliggöra för förtroendevalda att förena arbetsliv och förtroendeuppdrag har Sveriges kommuner och landsting utformat ett förslag till bestämmelser om omställningsstöd och pensionsförmåner för förtroendevalda (OPF-KL). Bestämmelserna ska kunna tillämpas för förtroendevalda, som tillträder efter valet 2014 eller senare. Bestämmelserna gäller även i vissa delar för förtroendevalda, som i tidigare uppdrag inte har omfattats av PBF eller andra pensionsbestämmelser för förtroendevalda. Val- och förtroendemannanämnden behandlade ärendet den 18 augusti 2014, 35. Deras beslut överensstämmer med kommunstyrelsekontorets förslag till beslut daterat den 20 augusti Kommunstyrelsekontoret föreslår i skrivelse daterad den 20 augusti 2014 att kommunfullmäktige beslutar att anta bestämmelse om omställningsstöd och pension för förtroendevalda (OPF-KL) i sin helhet att gälla från och med att förtroendeuppdragen påbörjas efter valet 2014 samt att bestämmelserna även ska tillämpas på de förtroendevalda som får fortsatt uppdrag från valet 2014 och som inte har omfattats av bestämmelser om pension och avgångsersättning för förtroendevalda (PBF). Vidare föreslås att kommunstyrelsen beslutar att uppdra åt kommunstyrelsekontoret att uppdatera och föreslå ändringar av bestämmelser om ersättning till kommunala förtroendevalda i Norrtälje kommun (ERS 2014) i de delar som påverkar de pensionsgrundande beloppen så att de nya förtroendevalda omfattas efter valet, att uppdra åt kommunstyrelsekontoret att ta fram förslag till Riktlinjer och anvisningar om omställningsstöd samt pensionsförmåner (inklusive Riktlinjer för rapportering av pensionsbehållning), att uppdra åt kommunstyrelsekontoret att föreslå ändring av reglementet för val- och förtroendemannanämnden så att de beslutar om omställningsåtgärder för förtroendevalda samt att finansiering för 2014 hanteras inom befintlig ram. För 2015 ska den ökade kostnaden för pensionsavsättningar samt omställningsstöd inrymmas inom nämndernas befintliga ramar.

4 Kommunstyrelsens arbetsutskott AU 198 Dnr KS Fusion av Norrtälje Stadsnät Etanet AB med Norrtälje Energi AB Arbetsutskottets förslag till kommunstyrelsen: Kommunfullmäktige beslutar att godkänna fusion av Norrtälje Stadsnät Etanet AB och Norrtälje Energi AB. Norrtälje Stadsnät Etanet AB (NESAB) drivs sedan 2010 som ett dotterbolag till Norrtälje Energi AB (NEAB). Från och med 2014 har verksamheten förändrats så att Norrtälje Stadsnät Etanet ska fokusera på utveckling av det passiva bredbandsnätet i Norrtälje kommun. Rollen som kommunikationsoperatör har lagts ut på extern utförare. Med anledning av verksamhetsförändringen föreslår Norrtälje Energi AB i skrivelse daterad den 4 juni 2014 att Norrtälje Stadsnät Etanets verksamhet fusioneras till moderbolaget Norrtälje Energi. Styrelsen i Norrtälje Kommunhus AB godkände förslaget tillfusion den 11 juni Kommunstyrelsekontoret föreslår i skrivelse daterad den 13 juni 2014 att kommunfullmäktige beslutar att godkänna fusion av Norrtälje Stadsnät Etanet AB och Norrtälje Energi AB.

5 Kommunstyrelsens arbetsutskott AU 199 Dnr KS Fastställande av låneram för 2015 samt målsättning för upplåning Arbetsutskottets förslag till kommunstyrelsen: Kommunfullmäktige beslutar att för 2015 fastställa en total låneram för kommunen på mnkr inklusive koncernkredit, att ett mål för maximal upplåning 2015 i koncernen fastställs till mnkr exklusive koncernkredit, att för 2015 fastställa en låneram för Norrtälje Kommunhus AB-koncernen på mnkr inklusive extern upplåning för moderbolaget, att uppdra till Norrtälje kommunhus AB att fastställa låneram för respektive dotterbolag om maximalt totalt mnkr, att kommunstyrelsen under år 2015 har rätt att nyupplåna 570 mnkr, det vill säga öka kommunens låneskulder, exklusive koncernkontokredit, under 2015 med 570 mnkr till maximalt mnkr, att kommunstyrelsen under 2015 har rätt att omsätta lån, det vill säga låna upp belopp motsvarande belopp på de lån som förfaller till betalning under 2015 samt att skuldebrev, derivat, utlåning och borgensåtagande som är beslutade av kommunstyrelsen eller kommunfullmäktige i dess helhet eller efter delegering ska undertecknas två i förening av följande befattningshavare: koncernredovisningsansvarig, ekonomichef och strategichef.

6 Kommunstyrelsens arbetsutskott AU 199 Dnr KS (forts) Arbetsutskottets förslag: Kommunstyrelsen beslutar att koncernredovisningsansvarig, ekonomichef eller strategichef har rätt att för kommunstyrelsens räkning under år 2015 nyupplåna, det vill säga öka kommunens skulder under 2015 med totalt 570 mnkr, att koncernredovisningsansvarig, ekonomichef eller strategichef har rätt att för kommunstyrelsens räkning under år 2015 omsätta lån, det vill säga låna upp belopp motsvarande belopp på de lån som förfaller till betalning under år 2015 samt att kommunstyrelsens beslut gäller under förutsättning att kommunfullmäktiges beslut överensstämmer med kommunstyrelsens förslag enligt ovan. Nuvarande finanspolicy för Norrtälje kommun och de helägda bolagen gäller från Av policyn framgår att kommunfullmäktige årligen ska fastställa en total låneram inklusive koncernkredit. För att kommunen ska kunna nyttja sitt medlemskap i Kommuninvest behöver kommunstyrelsen meddela ett beslut om belopp för nyupplåning samt beslut om delegation från kommunstyrelsen. Kommunstyrelsekontoret föreslår i skrivelse daterad den 13 augusti 2014 att kommunfullmäktige beslutar att för 2015 fastställa en total låneram för kommunen på mnkr inklusive koncernkredit, att ett mål för maximal upplåning 2015 i koncernen fastställs till mnkr exklusive koncernkredit, att för 2015 fastställa en låneram för Norrtälje Kommunhus AB-koncernen på mnkr inklusive extern upplåning för moderbolaget, att uppdra till Norrtälje kommunhus AB att fastställa låneram för respektive dotterbolag om maximalt totalt mnkr, att kommunstyrelsen under år 2015 har rätt att nyupplåna 570 mnkr, det vill säga öka kommunens låneskulder, exklusive

7 Kommunstyrelsens arbetsutskott AU 199 Dnr KS (forts) koncernkontokredit, under 2015 med 570 mnkr till maximalt mnkr, att kommunstyrelsen under 2015 har rätt att omsätta lån, det vill säga låna upp belopp motsvarande belopp på de lån som förfaller till betalning under 2015 samt att skuldebrev, derivat, utlåning och borgensåtagande som är beslutade av kommunstyrelsen eller kommunfullmäktige i dess helhet eller efter delegering ska undertecknas två i förening av följande befattningshavare: koncernredovisningsansvarig, ekonomichef och strategichef. Vidare föreslås kommunstyrelsen besluta att koncernredovisningsansvarig, ekonomichef eller strategichef har rätt att för kommunstyrelsens räkning under år 2015 nyupplåna, det vill säga öka kommunens skulder under 2015 med totalt 570 mnkr, att koncernredovisningsansvarig, ekonomichef eller strategichef har rätt att för kommunstyrelsens räkning under år 2015 omsätta lån, det vill säga låna upp belopp motsvarande belopp på de lån som förfaller till betalning under år 2015 samt att kommunstyrelsens beslut gäller under förutsättning att kommunfullmäktiges beslut överensstämmer med kommunstyrelsens förslag enligt ovan.

8 Kommunstyrelsens arbetsutskott AU 200 Dnr KS Finansiering och godkännande av Roslagsbostäders nyproduktion av 22 lägenheter i kvarteret Göken, Norrtälje stad Arbetsutskottets förslag till kommunstyrelsen: Kommunfullmäktige beslutar att godkänna Roslagsbostäders nyproduktion av lägenheter i kvarteret Göken till ett belopp om 39,7 mnkr inklusive markköp samt att godkänna ett räntepåslag om 1% för lån på ovanstående investering under fem år. Reservation Socialdemokraternas ledamöter reserverar sig mot beslutet till förmån för eget yrkande. Enlig ägardirektiven ska Roslagsbostäder öka sitt byggande av hyresrätter. Roslagsbostäder har fått ett erbjudande av PEAB att förvärva mark inom kvarteret Göken för uppförande av 22 hyreslägenheter. För att kunna fullfölja projektet behöver Roslagsbostäder ett lånelöfte. Detaljplan och bygglov finns. Styrelsen i NKAB ställer sig positiv till investeringen. Kommunstyrelsekontoret föreslår i skrivelse daterad den 13 augusti 2014 att kommunfullmäktige beslutar att godkänna Roslagsbostäders nyproduktion av lägenheter i kvarteret Göken till ett belopp om 39,7 mnkr inklusive markköp samt att godkänna ett räntepåslag om 1% för lån på ovanstående investering under fem år.

9 Kommunstyrelsens arbetsutskott AU 200 Dnr KS (forts) ande sammanträde Yrkanden Kjell Jansson (M) bifall kommunstyrelsekontorets förslag till beslut. Olle Jansson (S) avslag andra att-satsen i kommunstyrelsekontorets förslag till beslut. Den ska ha följande lydelse: att godkänna ett räntepåslag om 0,5%. Propositionsordning Ordföranden ställer proposition på framställda yrkanden och finner att kommunstyrelsens arbetsutskott besluter enligt Kjell Janssons yrkande.

10 Kommunstyrelsens arbetsutskott AU 201 Dnr KS Antagande av komplettering av taxa för ärenden enligt plan- och bygglagen (SFS 2010:900) Kommunstyrelsens arbetsutskott beslutar: att föreslagen komplettering av taxan remitteras till bygg- och miljönämnden för svar senast den 19 september Arbetsutskottets förslag till kommunstyrelsen: Kommunfullmäktige beslutar att med stöd av 12 kap 10 plan- och bygglagen anta följande tillägg till tabell 14 i gällande plan- och bygglovtaxa samt mät- och karttaxa: Ärende, Anmälan enligt PBL 9:4a (eventuellt startbesked samt slutbesked inkluderat), Kostnad: kronor samt att tillägget i taxan ska gälla från och med den 1 oktober Den 2 juli 2014 trädde ändringar i Plan- och bygglagen i kraft, som innebär att vissa tidigare bygglovspliktiga åtgärder befrias från bygglov. För dessa åtgärder krävs i stället en anmälan där bygg- och miljönämnden ska fatta beslut om start- och slutbesked. För att stimulera nyttjandet av den nya lagstiftningen föreslås ett tillägg i gällande plan- och bygglovstaxa samt mät- och karttaxa. Kommunstyrelsekontoret föreslår i skrivelse daterad den 26 augusti 2014 att kommunstyrelsens arbetsutskott beslutar att föreslagen komplettering av taxan remitteras till bygg- och miljönämnden för svar senast den 19 september Vidare föreslås att kommunfullmäktige beslutar att med stöd av 12 kap 10 plan- och bygglagen anta följande tillägg till tabell 14 i gällande plan- och bygglovtaxa samt mät- och karttaxa: Ärende, Anmälan enligt PBL 9:4a

11 Kommunstyrelsens arbetsutskott AU 201 Dnr KS (forts) (eventuellt startbesked samt slutbesked inkluderat), Kostnad: kronor samt att tillägget i taxan ska gälla från och med den 1 oktober Expedieras till: Bygg- och miljönämnden för yttrande med sista svarsdag

12 Kommunstyrelsens arbetsutskott AU 202 Dnr KS Borgensåttagande för Roslagens flygklubb Arbetsutskottets förslag till kommunstyrelsen: Kommunfullmäktige beslutar att bevilja kommunal borgen för lån om maximalt tkr till och med 2024 för Roslagens flygklubb för nybyggnation av hangar. Som en följd av nedläggningar av fler flygplatser för allmänflyget i Stockholmsområdet har Roslagens Flygklubb fått en ökad efterfrågan på hangarplatser på Mellingeholms flygplats. För att möta behovet behöver flygklubben tillskapa ytterligare hangarplatser. Med anledning härav har de inkommit med en ansökan om kommunal borgen för topplånet. Kommunstyrelsekontoret föreslår i skrivelse daterad den 25 augusti 2014 att kommunfullmäktige beslutar att bevilja kommunal borgen för lån om maximalt tkr till och med 2024 för Roslagens flygklubb för nybyggnation av hangar.

13 Kommunstyrelsens arbetsutskott AU 203 Dnr KS VA-utbyggnad i Åkerö, Västergården fastställande av verksamhetsområde Arbetsutskottets förslag till kommunstyrelsen: Kommunfullmäktige beslutar att fastställa verksamhetsområdet för dricksvatten och spillvattenavlopp i Åkerö, Västergården enligt fastighetslista bifogad kommunstyrelsekontorets skrivelse från den 12 augusti 2014 samt att upphäva kommunfullmäktiges beslut från den 5 november 2012, 181, om verksamhetsområde för Åkerö, Västergården. Bilagorna i beslutet om kommunalt verksamhetsområde för Åkerö Västergården, som kommunfullmäktige fastställde den 5 november 2012, 181, har visats sig innehålla vissa felaktigheter. Exempelvis har en del fastigheter inom området angetts med fel fastighetsbeteckning. För att rätta till felaktigheterna så att verksamhetsområdet motsvarar de fastigheter, som ursprungligen avsågs och som är under utbyggnad behöver kommunfullmäktige upphäva tidigare beslut och meddela ett nytt. Kommunstyrelsekontoret föreslår i skrivelse daterad den 12 augusti 2014 att kommunfullmäktige beslutar att fastställa verksamhetsområdet för dricksvatten och spillvattenavlopp i Åkerö, Västergården enligt fastighetslista bifogad kommunstyrelse-kontorets skrivelse från den 12 augusti 2014 samt att upphäva kommunfullmäktiges beslut från den 5 november 2012, 181, om verksamhetsområde för Åkerö, Västergården.

14 Kommunstyrelsens arbetsutskott AU 204 Dnr KS Månadsrapport per maj 2014 för kommunstyrelsen Arbetsutskottets förslag: Kommunstyrelsen beslutar att godkänna kommunstyrelsens prognos per maj 2014 med ett prognostiserat resultat enligt budget. Norrtälje kommun upprättar normalt månads-, delårs- eller årsbokslut innefattande en helårsprognos för februari, april, augusti och oktober. För mars, maj, juli, september och november upprättas en prognos. Kommunstyrelsens prognos per maj 2014 visar ett nettoresultat om tkr mot en nettobudget om tkr. Kommunstyrelsekontoret föreslår i skrivelse daterad den 21 augusti 2014 att kommunstyrelsen beslutar att godkänna kommunstyrelsens prognos per maj 2014 med ett prognostiserat resultat enligt budget.

15 Kommunstyrelsens arbetsutskott AU 205 Dnr KS Månadsrapport per maj 2014 för kommunen och bolagen Arbetsutskottets förslag: Kommunstyrelsen beslutar att godkänna månadsrapport för maj 2014, att fortsatt uppdra till de nämnder som prognostiserar underskott att återkomma med förslag på åtgärder för att undvika underskott samt att överlämna rapporten till kommunfullmäktige för kännedom. Norrtälje kommun upprättar månads-, delårs eller årsbokslut enligt fastställd tidplan. Koncernredovisning/sammanställd redovisning lämnas tre gånger per år i samband med delårs- och årsredovisning. Kommunens prognostiserade resultat för 2014 uppgår till 54,6 mnkr före balanskravsjusteringar. Nämnderna redovisar ett underskott med -33,5 mnkr vilket uppvägs av förväntade exploateringsvinster på 50 mnkr samt ökade skatteintäkter med 15 mnkr. Prognosen för kommunala bolag visar ett underskott på -4,4 mnkr. TioHundra AB prognostiserar nollresultat enligt budget. Kommunstyrelsekontoret föreslår i skrivelse daterad den 14 augusti 2014 att kommunstyrelsen beslutar att godkänna månadsrapport för maj 2014, att fortsatt uppdra till de nämnder som prognostiserar underskott att återkomma med förslag på åtgärder för att undvika underskott samt att överlämna rapporten till kommunfullmäktige för kännedom.

16 Kommunstyrelsens arbetsutskott AU 206 Dnr KS Godkännande av köp av fastigheten Städet 1 inom del av hamnen i Norrtälje stad Arbetsutskottets förslag: Kommunstyrelsen beslutar att godkänna upprättat förslag till köpekontrakt med Besqab Projektutveckling AB gällande kommunens köp av fastigheten Städet 1 för en köpeskilling av kronor inom del av hamnen i Norrtälje stad, bilagt kommunstyrelsekontorets skrivelse från den 25 juni 2014, att uppdra åt kommunstyrelsekontoret att omgående efter tillträde riva byggnaden på fastigheten, att anslå kronor för inköp av fastigheten, inklusive lagfartsavgift, att anslå erforderliga medel för rivning, uppskattade till kronor samt att finansiering sker med framtida exploateringsintäkter. I skelettplanen för Norrtälje hamn, som antogs av kommunfullmäktige den 14 april 2014, 78, är merparten av rubricerade fastighet utlagd som allmän platsmark (parkmark). Endast en mindre del kvarstår som exploateringsmark. Förhandlingar mellan kommunen och fastighetsägaren till Städet 1, Besqab Projektutveckling AB, har resulterat i att kommunen köper fastigheten Städet 1. Samtidigt erhåller Besqab en preliminär markanvisning på ett område för småhus inom del av kommunens fastighet Tälje 3:51, benämnt Östra Gransäter.

17 Kommunstyrelsens arbetsutskott AU 206 Dnr KS (forts) Köpekontraket är villkorat av att kommunstyrelsen godkänner köpekontraktet senas den 15 september 2014 genom beslut, som vinner laga kraft. Vidare att kommunstyrelsen samtidigt genom ett separat ärende godkänner den preliminära markanvisningen till Besqab projektutveckling AB. Kommunstyrelsekontoret föreslår i skrivelse daterad den 25 juni 2014 att kommunstyrelsen beslutar att godkänna upprättat förslag till köpekontrakt med Besqab Projektutveckling AB gällande kommunens köp av fastigheten Städet 1 för en köpeskilling av kronor inom del av hamnen i Norrtälje stad, att uppdra åt kommunstyrelsekontoret att omgående efter tillträde riva byggnaden på fastigheten, att anslå kronor för inköp av fastigheten, inklusive lagfartsavgift, att anslå erforderliga medel för rivning, uppskattade till kronor samt att finansiering sker med framtida exploateringsintäkter.

18 Kommunstyrelsens arbetsutskott AU 207 Dnr KS Godkännande av preliminärt markanvisningsavtal gällande del av fastigheten Tälje 3:51 Östra Gransäter i Norrtälje stad Arbetsutskottets förslag: Kommunstyrelsen beslutar att godkänna upprättat förslag till preliminärt markanvisningsavtal med Besqab Projektutveckling AB gällande del av fastigheten Tälje 3:51 Östra Gransäter i Norrtälje stad, bilagt kommunstyrelsekontorets skrivelse från den 25 juni Förhandlingar mellan kommunen och fastighetsägaren till Städet 1, Besqab Projektutveckling AB, har resulterat i att kommunen lämnar en preliminär markanvisning på ett område för småhus inom del av kommunens fastighet Tälje 3:51, benämnt Östra Gransäter till Besqab samtidigt som kommunen köper bolagets fastighet Städet 1 som berörs av skelettplan för Norrtälje hamn. Det preliminära markanvisningsavtalet är villkorat av att det godkänns av kommunstyrelsen senast den 15 september 2014 genom beslut, som vinner laga kraft. Vidare att kommunstyrelsen samtidigt genom ett separat ärende godkänner upprättat förslag till köpekontrakt, som innebär att kommunen förvärvar fastigheten Städet 1 genom beslut, som vinner laga kraft. Kommunstyrelsekontoret föreslår i skrivelse daterad den 25 juni 2014 att kommunstyrelsen beslutar att godkänna upprättat förslag till preliminärt markanvisningsavtal med Besqab Projektutveckling AB gällande del av fastigheten Tälje 3:51 Östra Gransäter i Norrtälje stad, bilagt kommunstyrelsekontorets skrivelse från den 25 juni 2014.

19 Kommunstyrelsens arbetsutskott AU 208 Dnr KS Godkännande av markanvisningsavtal gällande del av fastigheten Tälje 2:103 (Öster Knutby, södra delen) Arbetsutskottets förslag: Kommunstyrelsen beslutar att godkänna markanvisningsavtal gällande exploatering för hyresrättslägenheter på del av fastigheten Tälje 2:103 till en kontraktssumma på kr/m 2 ljus BTA, dock minst kronor, bifogat kommunstyrelsekontorets skrivelse från den 20 maj Roslagsbostäder AB och Cobab Sverige AB har gemensamt inkommit med ett förslag på stadsutveckling av del av fastigheten Tälje 2:103 i Norrtälje. Förslaget innebär att Roslagsbostäder bygger 113 hyresrättslägenheter och Cobab bygger 89 bostadsrättslägenheter. Cobab:s markanvisningsavtal behandlas i ett separat ärende. Båda avtalen är villkorade av att kommunstyrelsen och om så erfordras även kommunfullmäktige godkänner avtalen senast den 29 september 2014 genom beslut, som vinner laga kraft. Avtalen gäller fram till dess att detaljplanen för projektet antagits senast den 31 oktober 2015 samt att ett mark- och exploateringsavtal godkänts av kommunstyrelsen innan dess. Kommunstyrelsekontroet föreslår i skrivelse daterad den 20 maj 2014 att kommunstyrelsen beslutar att godkänna markanvisningsavtal gällande exploatering för hyresrättslägenheter på del av fastigheten Tälje 2:103 till en kontraktssumma på kr/m 2 ljus BTA, dock minst kronor.

20 Kommunstyrelsens arbetsutskott AU 209 Dnr KS Godkännande av markanvisningsavtal gällande del av fastigheten Tälje 2:103 (Öster Knutby, norra delen) Arbetsutskottets förslag: Kommunstyrelsen beslutar att godkänna markanvisningsavtal gällande exploatering för bostadsrättslägenheter på del av fastigheten Tälje 2:103 till en kontraktsumma på kr/m 2 ljus BTA, dock minst kronor, bifogat kommunstyrelsekontorets skrivelse från den 20 maj Cobab Sverige AB och Roslagsbostäder AB har gemensamt inkommit med ett förslag på stadsutveckling av del av fastigheten Tälje 2:103 i Norrtälje. Förslaget innebär att Cobab bygger 89 bostadsrättslägenheter och Roslagsbostäder bygger 113 hyresrättslägenheter. Roslagsbostäders markanvisningsavtal behandlas i ett separat ärende. Båda avtalen är villkorade av att kommunstyrelsen och om så erfordras även kommunfullmäktige godkänner avtalen senast den 29 september 2014 genom beslut, som vinner laga kraft. Avtalen gäller fram till dess att detaljplanen för projektet antagits senast den 31 oktober 2015 samt att ett mark- och exploateringsavtal godkänts av kommunstyrelsen innan dess. Kommunstyrelsekontroet föreslår i skrivelse daterad den 20 maj 2014 att kommunstyrelsen beslutar att godkänna markanvisningsavtal gällande exploatering för bostadsrättslägenheter på del av fastigheten Tälje 2:103 till en kontraktsumma på kr/m 2 ljus BTA, dock minst kronor.

21 Kommunstyrelsens arbetsutskott AU 210 Dnr KS Investering 2014 Brygga vid replipunkt Östernäs Arbetsutskottets förslag: Kommunstyrelsen beslutar att anslå 1,8 mnkr i investeringsanslag 2015 för anläggandet av väg och brygga vid Östernäs, Rådmansö, att finansiering sker med kommunstyrelsens anslag för investeringar 2015, att anslå kronor i driftanslag till kommunstyrelsekontoret samt att finansieringen av driftkostnaderna sker med kommunstyrelsens anslag för drift på grund av nyinvesteringar från och med Reservation Socialdemokraternas ledamöter reserverar sig mot beslutet till förmån för eget yrkande. Permanentboende på Gräskö och Lill-Gräsken med flera öar utan fast förbindelse med fastlandet är i behov av en angöringsbrygga vid replipunkten Östernäs där de kan lämna båten i samband ärenden på fastlandet. Kommunstyrelsekontoret föreslår i skrivelse daterad den 11 augusti 2014 att kommunstyrelsen beslutar att anslå 1,8 mnkr i investeringsanslag 2015 för anläggandet av väg och brygga vid Östernäs, Rådmansö, att finansiering sker med kommunstyrelsens anslag för investeringar 2015, att anslå kronor i driftanslag till kommunstyrelsekontoret samt att finansieringen av driftkostnaderna sker med kommunstyrelsens anslag för drift på grund av nyinvesteringar från och med 2015.

22 Kommunstyrelsens arbetsutskott AU 210 Dnr KS (forts) ande sammanträde Yrkanden Olle Jansson (S) att ärendet återremitteras för samråd med berörda parter. Propositionsordning Ordföranden ställer proposition på om ärendet ska återremitteras eller avgöras vid dagens sammanträde och finner att kommunstyrelsens arbetsutskott beslutar att ärendet ska avgöras vid dagens sammanträde.

23 Kommunstyrelsens arbetsutskott AU 211 Dnr KS Investering 2015 Hoppgrop för gymnastik, Roslagsskolan i Norrtälje Arbetsutskottets förslag: Kommunstyrelsen beslutar att anslå ett investeringsanslag om tkr till kommunstyrelsekontoret för byggande av hoppgrop i anslutning till Roslagsskolans gymnastiksal, att finansiering sker med kommunstyrelsens investeringsanslag år 2015, att från och med 2015 anslå 330 tkr i driftanslag till kultur- och fritidsnämnden samt att utökade kapitalkostnader finansieras med kommunstyrelsens anslag för drift på grund av nyinvesteringar. För att kunna utöva sin verksamhet på ett säkert sätt är gymnastikföreningarna i Norrtälje kommun i behov av en hoppgrop. Kommunstyrelsekontoret föreslår i skrivelse daterad den 26 juni 2014 att kommunstyrelsen beslutar att anslå ett investeringsanslag om tkr till kommunstyrelsekontoret för byggande av hoppgrop i anslutning till Roslagsskolans gymnastiksal, att finansiering sker med kommunstyrelsens investeringsanslag år 2015, att från och med 2015 anslå 330 tkr i driftanslag till kultur- och fritidsnämnden samt att utökade kapitalkostnader finansieras med kommunstyrelsens anslag för drift på grund av nyinvesteringar.

24 Kommunstyrelsens arbetsutskott AU 212 Dnr KS Begäran om medel från underhållsfonden för åtgärder på Långsjöskolan i Rimbo Arbetsutskottets förslag: Kommunstyrelsen beslutar att anslå underhållsmedel om tkr för underhållsåtgärder på Långsjöskolan samt att åtgärderna finansieras med medel från underhållsfonden. Fastighetsunderhållet på Långsjöskolan har under en längre tid varit på en låg nivå. För att klar det ökade elevantalet hösten 2014 behöver skolans lokaler och teknik rustas upp. Energibesparingspotentialen för upprustningen beräknas till cirka 300 tkr/år. Kommunstyrelsekontoret föreslår i skrivelse daterad den 13 augusti 2014 att kommunstyrelsen beslutar att anslå underhållsmedel om tkr för underhållsåtgärder på Långsjöskolan samt att åtgärderna finansieras med medel från underhållsfonden.

25 Kommunstyrelsens arbetsutskott KS 213 Dnr KS Antagande av handelsstrategi för Norrtälje stad Mats Hultin (M) deltar inte i handläggningen av ärendet på grund av jäv. Arbetsutskottets förslag: Kommunstyrelsen beslutar att anta följande förslag till Handelsstrategi för Norrtälje stad: - se Norrtälje stad som en marknadsplats - fortsätt att öka och stärka det externa handelsområdet vid södra infarten i stor omfattning som en regional aktör - stärk stadskärnan som attraktionskraft med vardagsnära och upplevelsehandel - låt de två nuvarande halvexterna handelsplatserna växa in i och uppgraderas till att bli stadsdelscentra i staden, att uppdra till kommunstyrelsekontoret att tillsammans med Norrtälje Handelsstad genomföra fördjupad studie över Norrtälje stadskärna samt att anslå kronor av kommunstyrelsens anslag till förfogande år 2014 för den fördjupande studien. Kommunstyrelsekontoret har under våren 2014 med stöd av externa resurser genomfört en utredning vars syfte är att formulera en handelsstrategi för Norrtälje stad. Utredningen har genomförts med utgångspunkt från den nyligen antagna översiktsplanen för Norrtälje, som sträcker sig fram till år Kommunstyrelsekontroet föreslår i skrivelse daterad den 28 juli 2014 att kommunstyrelsen beslutar att anta följande förslag till Handelsstrategi för Norrtälje stad: - se Norrtälje stad som en marknadsplats, - fortsätt att öka och

26 Kommunstyrelsens arbetsutskott KS 213 Dnr KS (forts) stärka det externa handelsområdet vid södra infarten i stor omfattning som en regional aktör, - stärk stadskärnan som attraktionskraft med vardagsnära och upplevelsehandel, - låt de två nuvarande halvexterna handelsplatserna växa in i och uppgraderas till att bli stadsdelscentra i staden, att uppdra till kommunstyrelsekontoret att tillsammans med Norrtälje Handelsstad genomföra fördjupad studie över Norrtälje stadskärna samt att anslå kronor av kommunstyrelsens anslag till förfogande år 2014 för den fördjupande studien.

27 Kommunstyrelsens arbetsutskott AU 214 Dnr KS Besvarande av remiss om den framtida yttre underrättsorganisationen i Stockholms län (Norrtälje tingsrätt) Arbetsutskottets förslag: Kommunstyrelsen beslutar att tillstyrka utredningen som sådan och beträffande Norrtälje tingsrätt förorda alternativ 2, det vill säga att mål från Vallentuna, Vaxholms och Österåkers kommuner flyttas från Attunda tingsrätt till Norrtälje tingsrätt samt att understryka att det är av oerhörd vikt att tingsrätten är förlagd centralt i Norrtälje stad. Domstolsverket önskar Norrtälje kommuns yttrande över Promemoria om den framtida yttre underrättsorganisationen i Stockholms län. På uppdrag av domstolsverket har en särskild utredare utrett den framtida yttre underrättsorganisationen i Stockholms län och lämnat förslag till förändringar för att få en långsiktig hållbar organisation. För Norrtälje tingsrätt föreslås två olika alternativ. Kommunstyrelsekontoret föreslår i skrivelse daterad den 4 augusti 2014 att kommunstyrelsen beslutar att tillstyrka utredningen som sådan och beträffande Norrtälje tingsrätt förorda alternativ 2, det vill säga att mål från Vallentuna, Vaxholms och Österåkers kommuner flyttas från Attunda tingsrätt till Norrtälje tingsrätt samt att understryka att det är av oerhörd vikt att tingsrätten är förlagd centralt i Norrtälje stad.

28 Kommunstyrelsens arbetsutskott AU 215 Dnr KS Besvarande av remiss om förslag till förordning om riktvärden för trafikbuller Arbetsutskottets förslag: Kommunstyrelsen beslutar att anta kommunstyrelsekontorets förslag till yttrande från den 18 augusti 2014 som sitt eget och överlämna det till socialdepartementet. Socialdepartementet önskar Norrtälje kommuns yttrande över rubricerade remiss. Regeringen beslutade den 20 mars 2014 om propositionen Samordnad prövning av buller enligt miljöbalken och plan- och bygglagen (prop 2013/14:128). Av propositionen framgår att regeringen avser att författningsreglera riktvärdena för trafikbuller. Kommunstyrelsekontoret föreslår i skrivelse daterad den 13 augusti 2014 att kommunstyrelsen beslutar att anta kommunstyrelsekontorets förslag till yttrande från den 18 augusti 2014 som sitt eget och överlämna det till socialdepartementet.

29 Kommunstyrelsens arbetsutskott AU 216 Dnr KS Besvarande av remiss om förslag till nya trafikföreskrifter för väg E18 i Stockholms län Kommunstyrelsens arbetsutskott beslutar: att anta kommunstyrelsekontorets förslag till yttrande från den 14 augusti 2014 som sitt eget och överlämna det till Trafikverket. Trafikverket önskar Norrtälje kommuns yttrande över förslag till nya hastighetsbegränsningar på del av väg E18. Förslaget innebär att högsta tillåtna hastighet sänks från 90 km/tim till 80 km/tim mellan trafikplats Frötuna och Aspnäs. Kommunstyrelsekontoret föreslår i skrivelse daterad den 7 augusti 2014 att kommunstyrelsens arbetsutskott beslutar att anta kommunstyrelsekontorets förslag till yttrande från den 14 augusti 2014 som sitt eget och överlämna det till Trafikverket. Expedieras till: Torkel Andersson Erik LÉstrade för vidarebefordran till berörda Trafikverket

30 Kommunstyrelsens arbetsutskott AU 217 Dnr KS Godkännande av avtal Stockholm Archipelago En stärkt besöksnäring i Stockholms skärgård Kommunstyrelsens arbetsutskott beslutar: att teckna samverkansavtal för åren , bifogat kommunstyrelsekontorets skrivelse från den 14 augusti 2014, att anslå 150 tkr årligen i driftanslag under för medfinansiering av Stockholm Archipelago, att finansiering sker med anslag till kommunstyrelsens förfogande samt att uppdra till kommunstyrelsekontoret att inarbeta 150 tkr i kommunstyrelsens budget för Norrtälje kommunhar fått en förfrågan från styrgruppen i destinationsutvecklingsprojektet Stockholms skärgård om att vara en av samarbetsparterna i en planerad regional samverkan. Samverkansorganiseringen Stockholm Archipelago är en fortsättning på den samverkan som sedan hösten 2012 har pågått inom ramen för den antagna Skärgårdstrategin där Norrtälje kommun har varit en av deltagarna. Stockholm Archipelagos vision är att Stockholms skärgård år 2030 ska vara ett besöksmål i värdsklass, året runt. Kommunstyrelsekontoret föreslår i skrivelse daterad den 14 augusti 2014 att kommunstyrelsens arbetsutskott beslutar att teckna samverkansavtal för åren , bifogat kommunstyrelsekontorets skrivelse från den 14 augusti 2014, att anslå 150 tkr årligen i driftanslag under för

31 Kommunstyrelsens arbetsutskott AU 217 Dnr KS (forts) medfinansiering av Stockholm Archipelago, att finansiering sker med anslag till kommunstyrelsens förfogande samt att uppdra till kommunstyrelsekontoret att inarbeta 150 tkr i kommunstyrelsens budget för Expedieras till: Dan Löfgren för vidarebefordran till berörda Annica Johansson för vidarebefordran till berörda ekonomer

32 Kommunstyrelsens arbetsutskott AU 218 Dnr KS Begäran om medel från underhållsfonden avseende upprustning av badplatser Kommunstyrelsens arbetsutskott beslutar: att anslå 1,5 mnkr för upprustning av badplatser under våren 2014 samt att finansiering sker med medel från kommunstyrelsens underhållsfond Kommunens badplatser behövde rustas upp inför badsäsongen. Vissa badplatser har dessutom behov av utökat underhåll. Kommunstyrelsekontoret föreslår i skrivelse daterad den 14 augusti 2014 att kommunstyrelsens arbetsutskott beslutar att anslå 1,5 mnkr för upprustning av badplatser under våren 2014 samt att finansiering sker med medel från kommunstyrelsens underhållsfond Expedieras till: Peter Elenfalk Jan Sanfridsson för vidarebefordran till berörda Annica Johansson för vidarebefordran till berörda ekonomer

33 Kommunstyrelsens arbetsutskott AU 219 Dnr KS Begäran om medel från underhållsfonden avseende omläggning av golv i bollhallen i Sportcentrum Kommunstyrelsens arbetsutskott beslutar: att anslå tkr till kommunstyrelsekontoret för utbyte av befintligt golv i bollhallen i Sportcentrum samt att finansiering sker med medel från kommunstyrelsens underhållsfond år Bollhallens golv i Norrtälje Sportcentrum är skadat och i mycket dåligt skick vilket medför att det behöver bytas ut. Kommunstyrelsekontoret föreslår i skrivelse daterad den 14 augusti 2014 att kommunstyrelsens arbetsutskott beslutar att anslå tkr till kommunstyrelsekontoret för utbyte av befintligt golv i bollhallen i Sportcentrum samt att finansiering sker med medel från kommunstyrelsens underhållsfond år Expedieras till: Peter Elenfalk Jan Sanfridsson för vidarebefordran till berörda Annica Johansson för vidarebefordran till berörda ekonomer

34 Kommunstyrelsens arbetsutskott AU 220 Dnr KS Besvarande av remiss om förslag till Markdals naturreservat Kommunstyrelsens arbetsutskott beslutar: att godkänna förslag till yttrande, bilagt kommunstyrelsekontorets skrivelse från den 13 augusti 2014, som sitt eget och lämna det till Länsstyrelsen i Stockholms län. Länsstyrelsen i Stockholms län önskar Norrtälje kommuns yttrande över förslaget att bilda naturreservatet Markdal i Norrtälje kommun. Området ligger cirka 6 km öster om Hallstavik och är i privat ägo. Länsstyrelsen i Stockholms län är utsedd som reservatförvaltare. Kommunstyrelsekontoret föreslår i skrivelse daterad den 13 augusti 2014 att kommunstyrelsens arbetsutskott beslutar att godkänna förslag till yttrande, bilagt kommunstyrelsekontorets skrivelse från den 13 augusti 2014, som sitt eget och lämna det till Länsstyrelsen i Stockholms län. Expedieras till: Torkel Andersson Josefin Sundberg för vidarebefordran till berörda Länsstyrelsen

35 Kommunstyrelsens arbetsutskott AU 221 Dnr KS Besvarande av remiss om förslag till Storlavens naturreservat Kommunstyrelsens arbetsutskott beslutar: att godkänna förslag till yttrande, bilagt kommunstyrelsekontorets skrivelse från den 13 augusti 2014, som sitt eget och lämna det till Länsstyrelsen i Stockholms län. Länsstyrelsen i Stockholms län önskar Norrtälje kommuns yttrande över förslaget att bilda naturreservatet Storlaven i Norrtälje kommun. Området ligger vid Ålkistsjön 8 km söder om Norrtälje tätort och ägs av privat markägare och naturvårdsverket. Länsstyrelsen i Stockholms län är utsedd reservatförvaltare och bekostar skötselåtgärderna i området. Kommunstyrelsekontoret föreslår i skrivelse daterad den 13 augusti 2014 att kommunstyrelsens arbetsutskott beslutar att godkänna förslag till yttrande, bilagt kommunstyrelsekontorets skrivelse från den 13 augusti 2014, som sitt eget och lämna det till Länsstyrelsen i Stockholms län. Expedieras till: Torkel Andersson Josefin Sundberg för vidarebefordran till berörda Länsstyrelsen

36 Kommunstyrelsens arbetsutskott AU 222 Dnr KS Yttrande över samråd om planerat biotopskyddsområde och/eller naturvårdsavtal på fastigheten Smara 1:69 Kommunstyrelsens arbetsutskott beslutar: att godkänna förslag till yttrande, bilagt kommunstyrelsekontorets skrivelse från den 13 augusti 2014, som sitt eget och lämna det till Skogstyrelsen i Stockholms distrikt. Skogsstyrelsen i Stockholms distrikt önskar Norrtälje kommuns yttrande över samråd om ett planerat biotopskyddsområde och/eller naturvårdsavtal på fastigheten Smara 1:69 väster om Edsbro. Fastigheten ägs av en samfällighet. Kommunstyrelsekontoret föreslår i skrivelse daterad den 13 augusti 2014 att kommunstyrelsens arbetsutskott beslutar att godkänna förslag till yttrande, bilagt kommunstyrelsekontorets skrivelse från den 13 augusti 2014, som sitt eget och lämna det till Skogstyrelsen i Stockholms distrikt. Expedieras till: Torkel Andersson Josefin Sundberg för vidarebefordran till berörda Skogsstyrelsen

37 Kommunstyrelsens arbetsutskott AU 223 Dnr KS Yttrande över samråd om planerat naturvårdsavtal för fastigheten Björinge 6:1 Berit Jansson (C) deltar inte i handläggningen av ärendet på grund av jäv. Kommunstyrelsens arbetsutskott beslutar: att godkänna förslag till yttrande, bilagt kommunstyrelsekontorets skrivelse från den 13 augusti 2014, som sitt eget och lämna det till Skogstyrelsen i Stockholms distrikt. Skogsstyrelsen i Stockholms distrikt önskar Norrtälje kommuns yttrande över samråd om ett planerat naturvårdsavtal på fastigheten Björinge 6:1 väster om Edsbro. Fastigheten är i privat ägo. Kommunstyrelsekontoret föreslår i skrivelse daterad den 13 augusti 2014 att kommunstyrelsens arbetsutskott beslutar att godkänna förslag till yttrande, bilagt kommunstyrelsekontorets skrivelse från den 13 augusti 2014, som sitt eget och lämna det till Skogstyrelsen i Stockholms distrikt. Expedieras till: Torkel Andersson Josefin Sundberg för vidarebefordran till berörda Skogsstyrelsen

38 Kommunstyrelsens arbetsutskott AU 224 Dnr KS Yttrande över samråd om planerat naturvårdsavtal för fastigheten Mulnäs 1:1 Kommunstyrelsens arbetsutskott beslutar: att godkänna förslag till yttrande, bilagt kommunstyrelsekontorets skrivelse från den 13 augusti 2014, som sitt eget och lämna det till Skogstyrelsen i Stockholms distrikt. Skogsstyrelsen i Stockholms distrikt önskar Norrtälje kommuns yttrande över samråd om ett planerat naturvårdsavtal på fastigheten Mulnäs 1:1 på Björkö. Fastigheten ägs av ett aktiebolag. Kommunstyrelsekontoret föreslår i skrivelse daterad den 13 augusti 2014 att kommunstyrelsens arbetsutskott beslutar att godkänna förslag till yttrande, bilagt kommunstyrelsekontorets skrivelse från den 13 augusti 2014, som sitt eget och lämna det till Skogstyrelsen i Stockholms distrikt. Expedieras till: Torkel Andersson Josefin Sundberg för vidarebefordran till berörda Skogsstyrelsen

39 Kommunstyrelsens arbetsutskott AU 225 Dnr KS Godkännande av överlåtelse av avtal om upplåtelse av jakt inom Fasterna-Alby 3:6 med flera fastigheter Kommunstyrelsens arbetsutskott beslutar: att godkänna att avtal om upplåtelse av jakt inom Fasterna-Alby 3:6 med flera fastigheter överlåts från nuvarande nyttjanderättshavare till ny nyttjanderättshavare enligt bilaga bifogad kommunstyrelsekontorets skrivelse från den 25 juli Avtal för upplåtelse av jakt inom fastigheten Fasterna-Alby 3:2 med flera fastigheter tecknades 2006 med en privatperson, som ingår i ett jaktlag. Då nuvarande nyttjanderättsinnehavare avgår från jaktlaget har denne överlåtit avtalet till en annan person i jaktlaget. Enligt gällande avtal ska överlåtelsen godkännas av markägaren, det vill säga kommunen. Kommunstyrelsekontoret föreslår i skrivelse daterad den 25 juli 2014 att kommunstyrelsens arbetsutskott beslutar att godkänna att avtal om upplåtelse av jakt inom Fasterna-Alby 3:6 med flera fastigheter överlåts från nuvarande nyttjanderättshavare till ny nyttjanderättshavare enligt bilaga bifogad kommunstyrelsekontorets skrivelse från den 25 juli Expedieras till: Peter Elenfalk Anne Pajula för vidarebefordran till berörda

40 Kommunstyrelsens arbetsutskott AU 226 Dnr KS Godkännande av förfrågningsunderlag avseende marksanering inom kvarteret Förrådet i Norrtälje Kommunstyrelsens arbetsutskott beslutar: att godkänna förfrågningsunderlag avseende marksanering inom kvarteret Förrådet, bifogat kommunstyrelsekontorets skrivelse från den 19 augusti För att kvarteret Förrådet ska kunna exploateras med bostadsbebyggelse behöver marken saneras. Rubricerad upphandlingen genomförs med förenklat förfarande i enlighet med lagen (2007:1091) om offentlig upphandling. Entreprenadformen är en totalentreprenad enligt ABT 06 med fast pris utan indexreglering. Den 30 januari 2012, 22, avsatte kommunstyrelsen medel för rubricerade marksanering. Kommunstyrelsekontoret föreslår i skrivelse daterad den 19 augusti 2014 att kommunstyrelsens arbetsutskott beslutar att godkänna förfrågningsunderlag avseende marksanering inom kvarteret Förrådet, bifogat kommunstyrelsekontorets skrivelse från den 19 augusti Expedieras till: Peter Elenfalk Kerstin Diel och Jesper Stavre för vidarebefordran till berörda

41 Kommunstyrelsens arbetsutskott AU 227 Dnr KS Upphandling avseende ombyggnad och upprustning av Hallstaviks avloppsverk, etapp 3 Kommunstyrelsens arbetsutskott beslutar: att avbryta förenklat upphandlingsförfarande enligt LUF (2007:1092), att övergå till förfarande om tilldelning av kontrakt utan föregående annonsering samt att teckna avtal med anbudsgivare nr 1. Hallstaviks avloppsverk, som är från 1950-talet och tar hand om avloppsvatten från Hallstavik, Häverödal och Skebobruk. För att klara nuvarande myndighetskrav är verket i behov av ombyggnad och upprustning. Kommunfullmäktige beslutade den 24 februari 2014, 14, att anslå medel för upprustning avseende biologisk rening och efterbehandling. Upphandlingen är en förenklad upphandling enligt lag (2007:1092) om upphandling inom områdena vatten, energi, transporter och tjänster (LUF). Kommunstyrelsens arbetsutskott godkände förfrågningsunderlaget den 5 mars 2014, 61. Vid anbudstidens utgång hade ett anbud, som inte uppfyllde all krav inkommit. Enligt 4 kap 2 LUF kan en upphandlande myndighet tilldela kontrakt utan föregående annonsering om det vid ett förfarande med föregående annonsering inte lämnats några lämpliga anbud och de ursprungliga villkoren för kontraktet inte ändrats väsentligt. Kommunstyrelsekontoret föreslår i skrivelse daterad den 31 augusti 2014 att avbryta förenklat upphandlingsförfarande enligt LUF (2007:1092), att övergå till förfarande om tilldelning av kontrakt utan föregående annonsering samt att teckna avtal med anbudsgivare nr 1.

42 Kommunstyrelsens arbetsutskott AU 227 Dnr KS (forts) Expedieras till: Sigrid De Geyter Ylva Mellgren för vidarebefordran till berörda

43 Kommunstyrelsens arbetsutskott AU 228 Dnr KS Godkännande av köpekontrakt avseende försäljning av fastigheten Muraren 4 i Rimbo Ärendet anmäls vid dagens sammanträde. Kommunstyrelsens arbetsutskott beslutar: att ärendet ska behandlas vid dagens sammanträde, att godkänna köpekontrakt gällande försäljning av fastigheten Muraren 4 till en köpeskilling av (enmiljonfemtontusen) kronor samt att uppdra till kommunstyrelsekontoret att ta fram ersättningsparkeringar för allmänt ändamål i närområdet. Ett företag har inkommit med en förfrågan om att förvärva fastigheten Muraren 4. Denne har även fått löfte om att köpa grannfastigheten Muraren 9, som ägs av annan part än kommunen. Genom förvärv av kommunens fastighet möjliggörs exploatering i enlighet med gällande detaljplan. Köparen avser att bygga ett äldreboende på fastigheterna Muraren 4 och 9. Köpekontraktet gäller under förutsättning att kommunstyrelsens arbetsutskott godkänner avtalet senast den 3 september 2014 genom beslut, som vinner laga kraft. Vidare att köparen erhållit bygglov i enlighet med bilaga 1 senast den 1 december 2014 och att avtalsservitut har tecknats enligt 4 senast den 1 mars Kommunstyrelsekontoret föreslår i skrivelse daterad den 20 maj 2014 att kommunstyrelsens arbetsutskott beslutar att godkänna köpekontrakt gällande försäljning av fastigheten Muraren 4 till en köpeskilling av (enmiljonfemtontusen) kronor samt att uppdra till kommunstyrelsekontoret att ta fram ersättningsparkeringar för allmänt ändamål i närområdet.

44 Kommunstyrelsens arbetsutskott AU 228 Dnr KS (forts9 ande sammanträde Yrkanden Kjell Jansson (M) att ärendet behandlas vid dagens sammanträde samt att kommunstyrelsens arbetsutskott beslutar enlig kommunstyrelsekontorets förslag till beslut. Propositionsordning Ordföranden ställer först proposition på om ärendet ska avgöras vid dagens sammanträde och finner att arbetsutskottet beslutar att ärendet ska avgöras vid dagens sammanträde. Därefter ställer ordföranden proposition på bifall eller avslag på Kjell Janssons yrkande och finner att arbetsutskottet beslutar enligt Kjell Janssons yrkande. Expedieras till: Peter Elenfalk Anna Bäcklund för vidarebefordran till berörda Annica Johansson för vidarebefordran till berörda ekonomer

45 Kommunstyrelsens arbetsutskott AU 229 Information 1. Vice kommundirektören Tommie Eriksson informerar om exploateringsförfrågningar/förslag rörande fastigheten Rimbo-Tomta 7:1, kallad Bålbroskogen och fastigheten Tälje 4:62 (Nordrona), kallad Lommarskogen. 2. Kjell Jansson (M) informerar om aktuella läget i frågan om detaljplaneläggning av Mellingeholmsområdet. 3. Den 16 maj 2014, 172, gav kommunstyrelsens arbetsutskott kommunstyrelsens ordförande Kjell Jansson (M) i uppdrag att förhandla kommundirektörens lönesättning Kjell Jansson meddelar att uppdraget är slutfört.

Per Nordenstam, kommundirektör Tommie Eriksson, vice kommundirektör Eva Kutscher, sekreterare

Per Nordenstam, kommundirektör Tommie Eriksson, vice kommundirektör Eva Kutscher, sekreterare Kommunstyrelsen 2014-09-15 1(48) Plats och tid Beslutande Kommunhuset Ankaret, sammanträdesrum Norrtälje, kl. 18:00-18:15 Enligt förteckning Övriga deltagande Per Nordenstam, kommundirektör Tommie Eriksson,

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunstyrelsens arbetsutskott 2012-04-25 1 (13) Plats och tid Sammanträdesrum Häverö, kl 09.00-10.10 ande Kjell Jansson (M), ordförande Mats Hultin (M) Berit Jansson (C) Elisabeth Björk (S) Kerstin Bergström

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunstyrelsens arbetsutskott 2011-01-12 1 (5) Plats och tid Sammanträdesrum Häverö, kl 09.00-9.45 ande Kjell Jansson (M), ordförande (ej 1 på grund av jäv) Berit Jansson (C) ordförande ( 1) Elisabeth

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunstyrelsens arbetsutskott 2014-03-05 1 (9) Plats och tid Sammanträdesrum Häverö, kl 09.00-09-15 ande Kjell Jansson (M), ordförande Mats Hultin (M) Berit Jansson (C) Ulrika Falk (S) Olle Jansson (S)

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunstyrelsens arbetsutskott 2011-11-02 1 () Plats och tid Sammanträdesrum Häverö, kl 09.00-10.30 ande Kjell Jansson (M), ordförande Mats Hultin (M) Berit Jansson (C) Elisabeth Björk (S) Olle Jansson

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunstyrelsens arbetsutskott 2012-11-14 1 () Plats och tid Sammanträdesrum Häverö, kl 09.00-10.30 ande Övriga deltagande Kjell Jansson (M), ordförande Berit Jansson (C) Ulrika Falk (S) Olle Jansson (S)

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-11-16 1 (10) Plats och tid Sammanträdesrum Häverö, kl 10.00-10.35 ande Kjell Jansson (M), ordförande (ej 349) Berit Jansson (C) ordförande 349 Elisabeth Björk (S) Olle

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-08-18 1 (9) Plats och tid Sammanträdesrum Häverö, kl 09.00-09.55 ande Övriga deltagande Kjell Jansson (M), ordförande Berit Jansson (C) Hans Andersson (FP) Olle Jansson

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunstyrelsens arbetsutskott 2012-02-08 1 (14) Plats och tid Sammanträdesrum Häverö, kl 09.00-10.35 ande Kjell Jansson (M), ordförande Berit Jansson (C) Elisabeth Björk (S) Olle Jansson (S) Hans Andersson

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunstyrelsens arbetsutskott 2012-03-07 1 (19) Plats och tid Sammanträdesrum Häverö, kl 09.00-10.15 ande Kjell Jansson (M), ordförande Mats Hultin (M) Berit Jansson (C) Elisabeth Björk (S) Olle Jansson

Läs mer

Ulrika Falk (S), ordf Ander Olander (C) Ingrid Landin (MP) Kjell Jansson (M) Lotta Lindblad Söderman (M), tjänstgörande ersättare

Ulrika Falk (S), ordf Ander Olander (C) Ingrid Landin (MP) Kjell Jansson (M) Lotta Lindblad Söderman (M), tjänstgörande ersättare 1(9) Plats och tid Måndagen den 19 juni 2017 kl 15.00-15:43 ande Ledamöter Ulrika Falk (S), ordf Ander Olander (C) Ingrid Landin (MP) Kjell Jansson (M) Lotta Lindblad Söderman (M), tjänstgörande ersättare

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunstyrelsens arbetsutskott 2013-03-20 1 (15) Plats och tid Sammanträdesrum Häverö, kl 09.00-10.45 ande Kjell Jansson (M), ordförande Mats Hultin (M) Berit Jansson (C) Ulrika Falk (S) Olle Jansson (S)

Läs mer

266 Yttrande över länsstyrelsens redovisning av genomförd tillsyn av kommunens arbete enligt Lag om Skydd mot Olyckor.

266 Yttrande över länsstyrelsens redovisning av genomförd tillsyn av kommunens arbete enligt Lag om Skydd mot Olyckor. Kommunstyrelsens arbetsutskott 2013-09-11 Ärenden 266 Yttrande över länsstyrelsens redovisning av genomförd tillsyn av kommunens arbete enligt Lag om Skydd mot Olyckor. 267 Försäljning av fastigheten Tälje

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunstyrelsens arbetsutskott 2013-11-12 1 (36) Plats och tid Sammanträdesrum Häverö, kl 10.00-11.30 ande Övriga deltagande Utses att justera Kjell Jansson (M), ordförande Mats Hultin (M) Berit Jansson

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunstyrelsens arbetsutskott 2011-11-16 1 (15) Plats och tid Sammanträdesrum Häverö, kl 09.00-10.10 ande Kjell Jansson (M), ordförande Berit Jansson (C) Elisabeth Björk (S) Olle Jansson (S) Åke Malmström

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunstyrelsens arbetsutskott 2013-10-30 1 (21) Plats och tid Sammanträdesrum Häverö, kl 09.30-10.45 ande Kjell Jansson (M), ordförande Mats Hultin (M) Berit Jansson (C) Ulrika Falk (S) Olle Jansson (S)

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunstyrelsens arbetsutskott 2011-09-14 1 (10) Plats och tid Sammanträdesrum Häverö, kl 09.00-11.00 ande Kjell Jansson (M), ordförande Mats Hultin (M) Berit Jansson (C) Elisabeth Björk (S) Olle Jansson

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-05-05 1 (26) Plats och tid Sammanträdesrum Häverö, kl 09.00-9.35. ande Kjell Jansson (M), ordförande Berit Jansson (C) Hans Andersson (FP) Olle Jansson (S) Hanna Stymne

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunstyrelsens arbetsutskott 2011-12-07 1 (15) Plats och tid Sammanträdesrum Häverö, kl 09.00-10.10 ande Kjell Jansson (M), ordförande (ej 392 pga jäv) Mats Hultin (M) Berit Jansson (C) ordförande 392

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunstyrelsens arbetsutskott 2012-12-12 1 (20) Plats och tid Sammanträdesrum Häverö, kl 09.00-10.45 ande Kjell Jansson (M), ordförande Mats Hultin (M) Berit Jansson (C) Kerstin Bergström (S) Olle Jansson

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunstyrelsen 2013-11-25 1(39) Plats och tid Kommunhuset Ankaret, sammanträdesrum Norrtälje, kl 18.00-18.30 ande Enligt förteckning Övriga deltagande Per Nordenstam, kommundirektör Tommie Eriksson, vice

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunstyrelsens arbetsutskott 2012-03-14 1 (13) Plats och tid Sammanträdesrum Häverö, kl 09.00-10.40 ande Kjell Jansson (M), ordförande Mats Hultin (M) Berit Jansson (C) Elisabeth Björk (S) Olle Jansson

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-10-27 1 (14) Plats och tid Sammanträdesrum Häverö, kl 09.00-10.05 ande Övriga deltagande Kjell Jansson (M), ordförande Berit Jansson (C) Hans Andersson (FP) Olle Jansson

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunstyrelsens arbetsutskott 2013-05-08 1 (23) Plats och tid Sammanträdesrum Häverö, kl 08.30-09.15 ande Kjell Jansson (M), ordförande (ej 148) Berit Jansson (C) ordförande 148 Ulrika Falk (S) Olle Jansson

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunstyrelsens arbetsutskott 2013-03-27 1 (24) Plats och tid Sammanträdesrum Häverö, kl 09.00-11.00 ande Kjell Jansson (M), ordförande Mats Hultin (M) Berit Jansson (C) Ulrika Falk (S) Olle Jansson (S)

Läs mer

Mikael Forssander, sekreterare. Underskrifter Sekreterare Paragrafer Mikael Forssander

Mikael Forssander, sekreterare. Underskrifter Sekreterare Paragrafer Mikael Forssander 1(12) 2014-08-18 Plats och tid Kommunhuset Ankaret i Norrtälje, klockan 16.00-16.40 Beslutande Ledamöter Ann S. Pihlgren (M), ordförande Kai Larsson (MP), ersättare Clas Forsgren (C) Bengt Ringberg (FP)

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunstyrelsen 2014-10-20 1(28) Plats och tid Kommunhuset Ankaret, sammanträdesrum Norrtälje, kl. 18:00-18:15 ande Enligt förteckning Övriga deltagande Per Nordenstam, kommundirektör Tommie Eriksson,

Läs mer

Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna måndagen den 3 november 2003 kl

Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna måndagen den 3 november 2003 kl Kommunstyrelsen 3 november 2003 Plats och tid för sammanträdet Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna måndagen den 3 november 2003 kl 17.00 17.15 Beslutande Sten-Åke Adlivankin (m), ordförande Ove Hahn

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-09-01 1 (14) Plats och tid Sammanträdesrum Häverö, kl 09.00-09.30 ande Övriga deltagande Kjell Jansson (M), ordförande Berit Jansson (C) Hans Andersson (FP) Olle Jansson

Läs mer

Plats och tid: Stadshuset, sammanträdesrum 429, kl 10:30-11:10

Plats och tid: Stadshuset, sammanträdesrum 429, kl 10:30-11:10 1 Plats och tid: Stadshuset, sammanträdesrum 429, 2012-05-09 kl 10:30-11:10 Beslutande: Åsa Herbst (M) Liss Böcker (C) BrittMarie Hansson (S) Göran Larsson (M) Eva Kullenberg (FP) Övriga närvarande: Lena

Läs mer

Förskolan skall vara inflyttningsklar senast

Förskolan skall vara inflyttningsklar senast 1(3) Micael Holm tel. 040-626 8412 Micael.Holm@svedala.se Tjänsteskrivelse 2018-03-22 Dnr: 2017-000197 Förslag till beslut om tilldelning av projekt, efter upphandling och tecknande av två hyresavtal samt

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Kommunstyrelsen 2013-06-17 1 Plats och tid Folkets Park, Orrskogen, Malung, kl. 16.00-17.00. Beslutande Kurt Podgorski (S) ordförande Bitte Lindberg Ås (S) Johnny Skottheim (S) Carina Albertsson (S) Lilian

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2017-04-25 1 (10) Plats och tid Bruksgymnasiet, Gimo, kl. 15.30-16.45 Beslutande Enligt särskild närvarolista Övriga deltagande Peter Nyberg, kommundirektör Curt Nilsson, 74 Fredrik Borgelin, 76 Annila

Läs mer

Kommunkontoret, sessionssalen onsdag 6 oktober 2004, klockan. Eva Olsson (fp) ers f Kenneth Carlsson (fp) Rune Månsson (s) Magnus Malm (m)

Kommunkontoret, sessionssalen onsdag 6 oktober 2004, klockan. Eva Olsson (fp) ers f Kenneth Carlsson (fp) Rune Månsson (s) Magnus Malm (m) 1(1) Plats och tid: 13.00 16.30 Kommunkontoret, sessionssalen onsdag 6 oktober 2004, klockan Beslutande: Närvarande ej tjänstgörande ersättare Olle Hagström Bo Johansson Zaid Långström (s) ordf Ann Marie

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-12-22 1 (33) Plats och tid Sammanträdesrum Häverö, kl 09.00-11.35 ande Övriga deltagande Kjell Jansson (M), ordförande Berit Jansson (C) Elisabeth Björk (S) Olle Jansson

Läs mer

Lars Eliasson, teknisk direktör Kristin Åberg Nilsson, fastighetschef Christina Eriksson, sekreterare

Lars Eliasson, teknisk direktör Kristin Åberg Nilsson, fastighetschef Christina Eriksson, sekreterare 1(5) Plats och tid Tranholmen, Mörby centrum, plan 6, kl.18.30 18.52 Paragrafer 45-48 Beslutande Torsten Sjögren (M), ordförande Lars-Gunnar Wallin (FP), 1:e vice ordförande Anette Jellve (S), 2:e vice

Läs mer

Se bilagd förteckning

Se bilagd förteckning Nämnd/Styrelse Sammanträdesdatum Sid Kommunstyrelsen 2007-07-19 1 Plats och tid torsdag 19 juli 2007 kl. 19.00-20.35 Beslutande Se bilagd förteckning Övriga deltagande Utses att justera Justeringens plats

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-03-24 1 (21) Plats och tid Sammanträdesrum Häverö, kl 09.00 10-30 ande Övriga deltagande Kjell Jansson (M), ordförande Berit Jansson (C) Hans Andersson (FP) Olle Jansson

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunstyrelsens arbetsutskott 2013-12-18 1 (28) Plats och tid Sammanträdesrum Häverö, kl 10.15-12.05 ande Övriga deltagande Kjell Jansson (M), ordförande Mats Hultin (M) Berit Jansson (C) Ulrika Falk

Läs mer

Månadsrapport per februari 2016 för kommun och bolag

Månadsrapport per februari 2016 för kommun och bolag TJÄNSTEUTLÅTANDE 2016-04-04 Handläggare: Håkan Wahlgren Tel: 0176-712 60 E-post: hakan.wahlgren@norrtalje.se Till Kommunstyrelsens arbetsutskott Månadsrapport per februari 2016 för kommun och bolag Förslag

Läs mer

Arnold Andréasson (C), ordförande Bo Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Lars Svensson (S), 2:e vice ordförande

Arnold Andréasson (C), ordförande Bo Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Lars Svensson (S), 2:e vice ordförande 1 (14) Kommunkontoret, sammanträdesrummet Eken kl. 09.00-11.10 Beslutande Arnold Andréasson (C), ordförande Bo Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Lars Svensson (S), 2:e vice ordförande Övriga deltagande

Läs mer

NORRTÄLJE SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida.., Sammanträdesdatum KOMMUN

NORRTÄLJE SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida.., Sammanträdesdatum KOMMUN NORRTÄLJE SAMMANTRÄDESPROTOKOLL.., KOMMUN Barn- och skolnämndens arbetsutskott Plats och tid ande Sammanträdesrum Ununge, Kommunhuset Ankaret Estunavägen 12, Norrtälje kl 17:15-18:30 Göran Pettersson (M),

Läs mer

2 Samråd enligt ÄPBL 5:20 - Detaljplan för fastigheterna Tälje 3:186, 3:326, s:34-35 med flera, Solbacka trädgård i Norrtälje stad.

2 Samråd enligt ÄPBL 5:20 - Detaljplan för fastigheterna Tälje 3:186, 3:326, s:34-35 med flera, Solbacka trädgård i Norrtälje stad. Kommunstyrelsens arbetsutskott 2013- )/ 'Z3 Ärenden 1 Allmän planinformation. 2 Samråd enligt ÄPBL 5:20 - Detaljplan för fastigheterna Tälje 3:186, 3:326, s:34-35 med flera, Solbacka trädgård i Norrtälje

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL ARVIKA KOMMUN. Kommunstyrelsen Claes Pettersson, ordförande (s) Aina Wåhlund (s) Jan Wettmark (m) Sten Fransson

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL ARVIKA KOMMUN. Kommunstyrelsen Claes Pettersson, ordförande (s) Aina Wåhlund (s) Jan Wettmark (m) Sten Fransson Plats och tid Arvika Näringslivscentrum, klockan 15.00-16.45 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Claes Pettersson, ordförande (s) Aina Wåhlund (s) Jan Wettmark (m) Sten Fransson (s) Inger Hjerpe

Läs mer

ANSLAG/BEVIS. Kommunstyrelsen 2014-03-24 1(7)

ANSLAG/BEVIS. Kommunstyrelsen 2014-03-24 1(7) Kommunstyrelsen 2014-03-24 1(7) Plats och tid Kommunhuset, Nämndrummet kl 08.30-09.00 Beslutande Leif Sandberg (M), ordförande, jäv 41 Per Helsing (KD) ersättare för Charlie Weimers (KD) Thomas Otto (M)

Läs mer

Styrelsen i Norrtälje Kommunhus AB (3)

Styrelsen i Norrtälje Kommunhus AB (3) Styrelsen i Norrtälje Kommunhus AB 2017-10-11 1(3) Plats och tid Sammanträdesrum Häverö, kommunhuset Ankaret, kl. 11:28-11:42 Beslutande Ulrika Falk, ordförande Anders Olander, 1:e vice ordförande Olle

Läs mer

Marianne Kjellquist. Kommunledningskontoret. Ola Blomberg

Marianne Kjellquist. Kommunledningskontoret. Ola Blomberg Sammanträdesdatum Sida 0 Beslutande organ Plats och tid Stadshuset, Vänersalen klockan 13.00-15.00 Beslutande Johan Abrahamsson (M) Ordförande, deltog ej 99 Christer Dalvik (MAP) 1: e vice ordförande Marianne

Läs mer

Margareta Lundgren (S), adjungerad Gunnar Kjelldal (C), adjungerad Helen Lott, t.f. samhällsbyggnadsdirektör Sara Helmersson, förvaltningsdirektör

Margareta Lundgren (S), adjungerad Gunnar Kjelldal (C), adjungerad Helen Lott, t.f. samhällsbyggnadsdirektör Sara Helmersson, förvaltningsdirektör 1(10) Plats och tid Häverösalen, onsdagen den 2 mars 2016 kl 13:00-14:00 Beslutande Ledamöter Ulrika Falk (S), ordförande Olle Jansson (S) Berit Jansson (C), Mats Wedberg (MP) Kjell Jansson (M) Bino Drummond

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunstyrelsens arbetsutskott 2011-03-23 1 (23) Plats och tid Sammanträdesrum Häverö, kl 09.00-10.15 ande Kjell Jansson (M), ordförande Berit Jansson (C) Elisabeth Björk (S) Olle Jansson (S) Hans Andersson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (7)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (7) Plats Lomma kommunhus, sammanträdesrum Alnarp Tid 2018-09-17, kl. 18:34-19.27 Sammanträdesdatum s. 1 (7) Beslutande Övriga deltagare Alf Michelsen (M) Lennart Månsson (M) Rune Netterlid (S) Monica Thomhave

Läs mer

Kommunstyrelsen. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 2013-09-10. Underskrifter ANSLAG/BEVIS

Kommunstyrelsen. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 2013-09-10. Underskrifter ANSLAG/BEVIS Plats och tid Sammanträdesrummet Mästaren, kl 14.00-16.45 ande Claes Jägevall (FP) ordf Laila Gröhn (FP) ersätter Alda Daniel (FP) Claes-Gunnar Almestål (FP) Ann-Britt Danielsson (M) Peo Andersson (M)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Jävsnämnden (8)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Jävsnämnden (8) Jävsnämnden 2012-05-08 1 (8) Plats och tid Kommunkontoret i Mörbylånga klockan 09.00 10.15 Beslutande Ove Karlesand (M), ordförande Gudrun Mo ( C ), ledamot Bo Sjölin (MP), ledamot Curt Ekvall (KD), ersättare

Läs mer

Anette Karlsson (M) Björn Fagerlund (M) Henrik Karlsson (M) Marie Engström Rosengren (V) ledamot Mats Karlsson (MP)

Anette Karlsson (M) Björn Fagerlund (M) Henrik Karlsson (M) Marie Engström Rosengren (V) ledamot Mats Karlsson (MP) Sida 1 Beslutande organ Plats och tid Vänersalen, Stadshuset kl 15.00 16.25 Beslutande Johan Abrahamsson (M) ordförande Rune Skogsberg (C) 1:e vice ordförande Ida Ekeroth (S) 2:e vice ordförande Anette

Läs mer

Kommunkontoret i Bergsjö. Onsdag 21 november 2012 kl. 13:00-14:35.

Kommunkontoret i Bergsjö. Onsdag 21 november 2012 kl. 13:00-14:35. NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (7) Sida Plats och tid Kommunkontoret i Bergsjö. Onsdag 21 november 2012 kl. 13:00-14:35. Beslutande Stig Eng (C) Ordförande Monica Olsson (S)

Läs mer

ARJEPLOGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen 2011-11-28 1 (6)

ARJEPLOGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen 2011-11-28 1 (6) Kommunstyrelsen 2011-11-28 1 (6) Plats och tid Sammanträdesrummet Nasa, Tingsbacka, måndagen den 28 november 2011, klockan 08:00 09:45 Beslutande Britta Flinkfeldt Jansson (S), ordförande Jan Stenberg

Läs mer

367 Kommunstyrelsens ärendelista. 368 Kv Dalen avtal med Siemens och Missionskyrkan. 369 Uppföljning av ny politisk organisation

367 Kommunstyrelsens ärendelista. 368 Kv Dalen avtal med Siemens och Missionskyrkan. 369 Uppföljning av ny politisk organisation 2010-06-14 Paragrafer 367 Kommunstyrelsens ärendelista 368 Kv Dalen avtal med Siemens och Missionskyrkan 369 Uppföljning av ny politisk organisation 2010-06-14 1 (8) Plats och tid Sammanträdesrummet Skuten-Dovern,

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll 2006-08-31 1 Organ Kommunstyrelsen Plats och tid Kommunhuset, Gnosjö, kl 17.45-18.00 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera (kd) Lars-Åke Magnusson (kd) Dorota Westlund (kd) (m) Anna Heijel (m)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Tekniska nämnden 2007-06-18 1 (15) Plats och tid Konferensrummet, Västergården, Askersund, 2007-06-18 kl. 15.00 17.00. Beslutande Torbjörn Karlsson (s), ordförande Kurt Andersson

Läs mer

onsdagen den 15 december 1993, kl 17.00-17.25

onsdagen den 15 december 1993, kl 17.00-17.25 1 KUMLA KOMMUN Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen 1993-12-15 Plats och tid Beslutande Ej tjg ers Stadshuset, Storrummet onsdagen den 15 december 1993, kl 17.00-17.25 Sven-Ove Cederstrand,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL KOMMUNSTYRELSENS ARBETSUTSKOTT Datum Sid 2004-02-04 1. Lars Olsson (c) ordf Lena Wallentheim (s) Bo-Anders Thornberg (m)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL KOMMUNSTYRELSENS ARBETSUTSKOTT Datum Sid 2004-02-04 1. Lars Olsson (c) ordf Lena Wallentheim (s) Bo-Anders Thornberg (m) 2004-02-04 1 Plats och tid Stadshuset, rum 2, kl 09.45-11.20 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Lars Olsson (c) ordf Lena Wallentheim (s) Bo-Anders Thornberg (m) Kanslichef Per Hildingson Utvecklingschef

Läs mer

PROTOKOLL Kommunstyrelsen

PROTOKOLL Kommunstyrelsen PROTOKOLL Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum 2014-02-24 Sida 1 (6) Paragrafer 23-25 Plats och tid Kommunhuset i Klippan, Sessionssalen, kl. 17.00-17.30 Beslutande Bengt Svensson (M), ordförande Carl-Axel

Läs mer

Hans Forsberg (M), ordförande Fredrik Hansson (C), vice ordförande Lisa Andersson (M) Ulrika Landergren (L) Eva Borg (S)

Hans Forsberg (M), ordförande Fredrik Hansson (C), vice ordförande Lisa Andersson (M) Ulrika Landergren (L) Eva Borg (S) KUNGSBACKA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Plats och tid sammanträde Kungsbackarummet, Stadshuset Klockan 08.30 10.20 Beslutande Ledamöter Hans Forsberg (M), ordförande Fredrik Hansson (C), vice ordförande

Läs mer

Mikael Forssander, Kanslichef Tobias Arvidsson, Samhällsbyggnadsdirektör Magnus Åberg, Ekonomidirektör Jasmina Szczesna Adabaniyan, nämndsekreterare

Mikael Forssander, Kanslichef Tobias Arvidsson, Samhällsbyggnadsdirektör Magnus Åberg, Ekonomidirektör Jasmina Szczesna Adabaniyan, nämndsekreterare 1(16) Plats och tid Häverösalen, måndagen den 21 maj 2018 kl 16:00-17.00 ande Ledamöter Ulrika Falk (S), ordförande Hanna Stymne Bratt (S), tjänstgörande ersättare Anders Olander (C) Ingrid Landin (MP)

Läs mer

Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 14 juni 2012 kl. 8.00 9.15 ajournering kl. 8.15-9.05

Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 14 juni 2012 kl. 8.00 9.15 ajournering kl. 8.15-9.05 Kommunstyrelsen 1 (7) Plats och tid Beslutande Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 14 juni 2012 kl. 8.00 9.15 ajournering kl. 8.15-9.05 Harald Hjalmarsson (M), ordf. Christin Rampeltin Molin (M) Katarina

Läs mer

Se bilagd förteckning

Se bilagd förteckning Nämnd/Styrelse Sammanträdesdatum Sid Kommunstyrelsen 2006-11-13 1 Plats och tid Måndag 13 november 2006 kl 19.00-19.45 Beslutande Se bilagd förteckning Övriga deltagande Utses att justera Justeringens

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Plats och tid Stadshuset, Kumlarummet, onsdagen den 8 september 2004, klockan 17.00 18.10 Beslutande Dan-Åke Moberg (s) Torbjörn Ahlin (c) Annica Eriksson (s) Per Holm (kd) Kristina Davidsson (s), tjg

Läs mer

Plats och tid Stadsbyggnadskontoret, kommunhuset i Malung, tisdagen den 7 mars 2017, kl Beslutande Erik Andersson (C) ordförande

Plats och tid Stadsbyggnadskontoret, kommunhuset i Malung, tisdagen den 7 mars 2017, kl Beslutande Erik Andersson (C) ordförande Arbetsutskott Plats och tid Stadsbyggnadskontoret, kommunhuset i Malung, tisdagen den 7 mars 2017, kl 08.00 12.00 Beslutande Erik Andersson (C) ordförande Jörgen Lind (M) vice ordförande Per Sivertsen

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Fritidsnämnden 2009-05-12 1 Plats och tid: Fritidskontorets sammanträdesrum, kl 14.00-17.15 ande: Ibrahim Candemir (KD) vice ordförande, ersättare för Sidsel Waern Karl-Mats Bodestad (M) Christian Aldenäs

Läs mer

Petra Wahlqvist, controller Sara Yousef, sekreterare Estefanía Luna Delgado, sekreterare

Petra Wahlqvist, controller Sara Yousef, sekreterare Estefanía Luna Delgado, sekreterare 1(7) Plats och tid Norrtäljesalen, torsdagen den 1 juni 2017 kl 10:00-10:25 Beslutande Ledamöter Louise Branting (C), ordf. Nils Matsson (M), v. ordf. Roine Wallin (L) Lars Hasselfeldt (KD) Ola Nordstrand

Läs mer

Olof Johansson (kd) ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Finspångs kommun: Kommunstyrelsen

Olof Johansson (kd) ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Finspångs kommun: Kommunstyrelsen Plats och tid Hotell de Geer, kl. 11.00 11.05 2008-08-27 1 (7) Beslutande Stig Andersson (s), ordförande Elisabet Rehn (v) Denny Lawrot (c) Rune Haagel (s) Jan-Erik Svenblad (s) Stefan Pettersson (s) Inge

Läs mer

Protokoll 2013-04-03

Protokoll 2013-04-03 2013-04-03 Kommunstyrelsen Plats och tid Sammanträdesrum Kumla, 2013-04-03, klockan 17:00 17:10 Beslutande Dan-Åke Moberg (S) Mats Hellgren (M) Christer Thörner (S) Margareta Engman (M) Annica Moberg (S)

Läs mer

Kommunstyrelsen (8)

Kommunstyrelsen (8) Kommunstyrelsen 2012-06-25 1 (8) Plats och tid Beslutande Kommunhuset i Älmhult måndagen den 25 juni 2012 kl 15.00-16.15 med ajournering kl 15.50-16.00 Sonja Emilsson (M), 1:e vice ordförande Tord Åkesson

Läs mer

Sammanträdesrum Häverö, kl 09.00-11.00

Sammanträdesrum Häverö, kl 09.00-11.00 NORRTÄLJE KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Si Kommunstyrelsens arbetsutskott 2014-04-16 Plats och tid ande Sammanträdesrum Häverö, kl 09.00-11.00 Kjell Jansson (M), ordförande Mats Hultin (M) Berit Jansson

Läs mer

Kommunfullmäktige 2006-01-26. Se bifogad deltagarlista. Se bifogad deltagarlista. Se bifogad deltagarlista.... Virve Svedlund

Kommunfullmäktige 2006-01-26. Se bifogad deltagarlista. Se bifogad deltagarlista. Se bifogad deltagarlista.... Virve Svedlund SALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Plats och tid Vallaskolans aula, kl 19.00-20.55 Beslutande Se bifogad deltagarlista. Närvarande ersättare Se bifogad deltagarlista. Övriga deltagande Se bifogad deltagarlista.

Läs mer

Chatarina Gustafsson (m), ersättare Kerstin Hörnqvist, sekreterare. Justeringens tid och plats: Kommunkontoret, , kl 10.

Chatarina Gustafsson (m), ersättare Kerstin Hörnqvist, sekreterare. Justeringens tid och plats: Kommunkontoret, , kl 10. 1 (5) Plats och tid: Kommunkontoret, kl 8.30-9.15 Beslutande: Övriga närvarande: Utses att justera: Ulla-Maj Andersson (s), ordförande Bengt Åberg (s) Thomas Johansson (s), tj ers. Assar Nilsson (s) Mona

Läs mer

SIMRISHAMNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Tekniska nämnden 2006-05-02 1

SIMRISHAMNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Tekniska nämnden 2006-05-02 1 1 Plats och tid Björkegrenska gården, Simrishamn 2 maj 2006, kl 17.30-22.30 Beslutande Ersättare Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Agne Johnsson (m) Kjell Dahl (s) Nils-Inge

Läs mer

Protokoll. Miljöskyddsnämndens arbetsutskott

Protokoll. Miljöskyddsnämndens arbetsutskott 1 Miljöskyddsnämndens arbetsutskott 2 Miljöskyddsnämndens arbetsutskott Plats och tid Gesällen, Sveagatan 12 Paragrafer 21-27 kl. 14:30-16:41 Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens

Läs mer

PROTOKOLL Plan- och byggnämndens arbetsutskott

PROTOKOLL Plan- och byggnämndens arbetsutskott 1 (10) Paragrafer 35-42 Plats och tid Kommunhuset, sammanträdesrum 1, kl. 13.00 15.20 ande Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Sekreterare Ordförande Justerare Torsten Johansson,

Läs mer

Godkännande av markanvisningsavtal avseende del av Tälje 2:103 i Norrtälje stad

Godkännande av markanvisningsavtal avseende del av Tälje 2:103 i Norrtälje stad 2017-02-13 2014-1156 Sid 1 av 6 Handläggare: Matilda Johansson Till Titel: Exploateringsingenjör Kommunstyrelsens arbetsutskott E-post: Matilda.johansson2@norrtalje.se Godkännande av markanvisningsavtal

Läs mer

Samhällsbyggnadsförvaltningen, Vallentuna. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Samhällsbyggnadsnämnden

Samhällsbyggnadsförvaltningen, Vallentuna. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Samhällsbyggnadsnämnden Samhällsbyggnadsnämnden 19 september 2006 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Ersättare Övriga deltagare Utses att justera Angarnsrummet, Tunahuset Tuna torg 2, Vallentuna tisdagen den 19 september

Läs mer

Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna Tisdag den 30 mars 2004 kl 17.00-17.35

Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna Tisdag den 30 mars 2004 kl 17.00-17.35 Kommunstyrelsen 30 mars 2004 Plats och tid för sammanträdet Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna Tisdag den 30 mars 2004 kl 17.00-17.35 Beslutande Sten-Åke Adlivankin (m), ordförande Marie-Louise Löwenbeck

Läs mer

Årsredovisning 2016 för Norrtälje kommun och Norrtälje kommunkoncern samt utdelning från de kommunala bolagen

Årsredovisning 2016 för Norrtälje kommun och Norrtälje kommunkoncern samt utdelning från de kommunala bolagen 2017-03-26 Sid 1 av 6 Handläggare: Håkan Wahlgren Till Titel: Controller Kommunstyrelsens arbetsutskott E-post: Hakan.wahlgren@norrtalje.se Årsredovisning 2016 för Norrtälje kommun och Norrtälje kommunkoncern

Läs mer

Samhällsbyggnadsförvaltningen Linda Larsson, tf enhetschef

Samhällsbyggnadsförvaltningen Linda Larsson, tf enhetschef Plats och tid Beslutande Samhällsbyggnadsförvaltningen Linda Larsson, tf enhetschef Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Underskrifter Paragrafer 2018-2019 Sekreterare Madeleine

Läs mer

Lars Thelén (M), vice ordförande utom 69 på grund av jäv Pär Olsson (C) Renée Sylvan (S)

Lars Thelén (M), vice ordförande utom 69 på grund av jäv Pär Olsson (C) Renée Sylvan (S) KUNGSBACKA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Plats och tid sammanträde Idalarummet Klockan 08:00 09.20 ande Ledamöter Lars Thelén (M), vice ordförande utom 69 på grund av jäv Pär Olsson (C) Renée Sylvan (S)

Läs mer

Samhällsbyggnadsförvaltningen, Anna Eliasson, enhetschef

Samhällsbyggnadsförvaltningen, Anna Eliasson, enhetschef Plats och tid Beslutande Samhällsbyggnadsförvaltningen, Anna Eliasson, enhetschef Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Underskrifter Paragrafer 2013-2015 Sekreterare Åsa Jonasson

Läs mer

Kommunstyrelsen

Kommunstyrelsen Kommunstyrelsen 2011-02-21 Plats och tid Förvaltningshuset, klockan 17.00 17.30 Beslutande Leif Nilsson (S), ordf. Ingemar Hellström (S) Fredrik Rönning (S) Kerstin Junker (S) Kjell Midér (S) Hans Jansson

Läs mer

Godkännande av exploateringsavtal i anslutning till detaljplan för kvarteren Brädgården och Silon samt delar av Brännäset 8 i Norrtälje stad

Godkännande av exploateringsavtal i anslutning till detaljplan för kvarteren Brädgården och Silon samt delar av Brännäset 8 i Norrtälje stad TJÄNSTEUTLÅTANDE 2016-05-09 Till Kommunstyrelsens arbetsutskott Godkännande av exploateringsavtal i anslutning till detaljplan för kvarteren Brädgården och Silon samt delar av Brännäset 8 i Norrtälje stad

Läs mer

Årsredovisning 2017 för Norrtälje kommun och Norrtälje kommunkoncern samt utdelning från de kommunala bolagen

Årsredovisning 2017 för Norrtälje kommun och Norrtälje kommunkoncern samt utdelning från de kommunala bolagen Sid 1 av 6 Handläggare: Håkan Wahlgren Till Titel: Koncerncontroller Kommunstyrelsens arbetsutskott E-post: Hakan.wahlgren@norrtalje.se Årsredovisning 2017 för Norrtälje kommun och Norrtälje kommunkoncern

Läs mer

Kommunfullmäktige 2015-02-16 1(11 ) Se bifogad närvarolista. Margareta Persson, kommunsekreterare Caroline Depui, kommunchef

Kommunfullmäktige 2015-02-16 1(11 ) Se bifogad närvarolista. Margareta Persson, kommunsekreterare Caroline Depui, kommunchef Kommunfullmäktige 2015-02-16 1(11 ) Plats och tid Sessionssalen, kommunhuset, Skoghall, kl 18.30-18:55 Beslutande Se bifogad närvarolista Övriga närvarande Margareta Persson, kommunsekreterare Caroline

Läs mer

Per Nordenstam, kommundirektör Tommie Eriksson, vice kommundirektör Mikael Forssander, sekreterare

Per Nordenstam, kommundirektör Tommie Eriksson, vice kommundirektör Mikael Forssander, sekreterare 1(7) Plats och tid Norrtälje sportcentrum, klockan 16.30-16.47 ande Ledamöter Ulrika Falk (S), ordförande Olle Jansson (S) Hanna Stymne Bratt (S) Alexander Srndovic (S), 189 Margareta Lundgren (S) Berit

Läs mer

Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen (9) Kommunstyrelsesalen, kl 09:00-11:15

Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen (9) Kommunstyrelsesalen, kl 09:00-11:15 Kommunstyrelsen 2014-05-07 1 (9) Plats och tid Kommunstyrelsesalen, kl 09:00-11:15 Beslutande Cecilia Vilhelmsson, S ordförande, Thony Andersson, S, Monika Gideskog, M, Kjell Gustafsson, S, Franco Sincic,

Läs mer

Mikael Forssander, sekreterare. Underskrifter Sekreterare Paragrafer Mikael Forssander

Mikael Forssander, sekreterare. Underskrifter Sekreterare Paragrafer Mikael Forssander 1(10) Plats och tid Kommunhuset Ankaret, Norrtälje klockan 16-16.50 Beslutande Ledamöter Ann S Pihlgren (M), ordf. Christina Pettersson (S) Claes Forsgren (C) Bengt Ringberg (FP) Bengt Karlström (KD) Anastasia

Läs mer

PROTOKOLL. Kommunstyrelsen 2000-06-19

PROTOKOLL. Kommunstyrelsen 2000-06-19 Kommunstyrelsen 2000-06-19 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna måndagen den 19 juni, kl 11.00-11.25

Läs mer

Lennart Ohlsson (C ) ordförande Micael Arnström (S) vice ordförande Krister Mattsson (S) Bengt Mård (M) Tommy Edenholm (KV)

Lennart Ohlsson (C ) ordförande Micael Arnström (S) vice ordförande Krister Mattsson (S) Bengt Mård (M) Tommy Edenholm (KV) 7HYLTE KOMMUN Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-04-13 1 (7) Plats och tid Räddningsstationen, Hyltebruk kl 08.30 12.00 Beslutande Lennart Ohlsson (C ) ordförande Micael Arnström (S) vice ordförande Krister

Läs mer

Patrik Andersson (S)

Patrik Andersson (S) Kommunstyrelsen 2014-06-02 1 (8) Plats och tid Adelborg Lindberghallen Djurås, kl. 17.00-17.45 Beslutande Ledamöter Sofia Jarl (C) ordförande 118-120 Anki Enevoldsen (C) ordförande 117 Kerstin Stenquist

Läs mer

Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (9)

Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (9) Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (9) Plats och tid Kommunhuset, Hultsfred kl. 14.00-16.00 Beslutande Bo Bergman Annelie Milton-Björk Lars Hagberg Jonny Bengtsson Jan Kennmark Göran Berglund Laila

Läs mer

Arne Höglund, teknisk chef Margareta Magnusson, nämndsekreterare Gert Rydkvist, ekonom Peter Edvinsson, gatuchef

Arne Höglund, teknisk chef Margareta Magnusson, nämndsekreterare Gert Rydkvist, ekonom Peter Edvinsson, gatuchef 1 (7) Plats och tid Torghuset i Smålandsstenar, kl 13.00 15.50 Beslutande Staffan Sjöblom (M), ordförande Hans Uhlmann (M) Magnus Sjöberg (C) Carlos Cevallos (KD) Mihai Banica (MP) Jörgen Karlsson (S)

Läs mer

Sammanlrädesdatum 2011-12-06

Sammanlrädesdatum 2011-12-06 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanlrädesdatum l P''',o,htid Stadshuset, sammanträdesrummet Öringen, kl. 15:00-16:00 8es!lIIande Ledamöter Kjell-Arne Green (S), ordförande 84-90, 92-95 Knut Indebetou (M), ordförande

Läs mer

10 ordinarie ledamöter jämte 5 tjänstgörande ersättare samt 3 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista.

10 ordinarie ledamöter jämte 5 tjänstgörande ersättare samt 3 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista. Kommunstyrelsen 2011-05-10 95 Plats och tid Hjernet, 2011-05-10 kl 13.00-14.55 Beslutande 10 ordinarie ledamöter jämte 5 tjänstgörande ersättare samt 3 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista.

Läs mer