ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag"

Transkript

1 Kommunstyrelsens arbetsutskott (24) Plats och tid Sammanträdesrum Häverö, kl ande Kjell Jansson (M), ordförande Mats Hultin (M) Berit Jansson (C) Ulrika Falk (S) Olle Jansson (S) Hans Andersson (FP), observatör fr.o.m. 99 Övriga deltagande Per Nordenstam, kommundirektör Tommie Eriksson, vice kommundirektör Eva Kutscher, sekreterare Utses att justera Ulrika Falk (S) Justeringens Kommunstyrelsekontoret onsdagen den 27 mars 2013 plats och tid Underskrift Sekreterare... Paragrafer Eva Kutscher Ordförande... Kjell Jansson Justerande... Ulrika Falk ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ Kommunstyrelsens arbetsutskott Datum för Datum för anslags uppsättande anslags nedtagande Förvaringsplats för protokollet Kommunstyrelsekontoret Underskrift utdragsbestyrkand

2 Kommunstyrelsens arbetsutskott AU 94 Dnr KS Likvidation av Östhandelsforum AB Arbetsutskottets förslag: Kommunstyrelsen beslutar att under förutsättning av att kommunfullmäktige beslutar att likvidera Östhandelsforum AB, uppdra till kommunstyrelsekontoret att genomföra likvidationen. Arbetsutskottets förslag till kommunstyrelsen: Kommunfullmäktige beslutar att likvidera Östhandelsforum AB med organisationsnummer Östhandelsforum AB har inte haft någon verksamhet under de senaste sju åren och fyller ingen funktion som vilande aktiebolag i kommunkoncernen. Kommunstyrelsekontoret föreslår i skrivelse daterad den 11 mars 2013 att kommunstyrelsen beslutar att under förutsättning av att kommunfullmäktige beslutar att likvidera Östhandelsforum AB, uppdra till kommunstyrelsekontoret att genomföra likvidationen. Vidare föreslås kommunfullmäktige besluta att likvidera Östhandelsforum AB med organisationsnummer

3 Kommunstyrelsens arbetsutskott AU 95 Dnr KS Antagande av riskhantering och försäkringspolicy Arbetsutskottets förslag: Kommunstyrelsen beslutar att kommundirektören får i uppdrag att utse en arbetsgrupp som utreder och föreslår vilket system som ska finnas för att hantera tillbuds- och skaderapportering samt ta fram en plan avseende implementering av policyn. Arbetsutskottets förslag till kommunstyrelsen: Kommunfullmäktige beslutar att anta riskahantering- och försäkringspolicy, bifogad kommunstyrelsekontorets skrivelse från den 20 mars Ett tjugotal kommuner har bildat aktiebolaget Stockholmsregionens Försäkring AB. Syftet är att få en riskhantering, som på ett optimalt sätt balanserar avvikelser, skador och förluster samt störningar mot ett försäkringssystem. Genom en tydlig riskahanteringsprocess skapas ekonomiska incitament för det skadeförebyggande arbetet. Kommunstyrelsekontoret föreslår i skrivelse daterad den 20 mars 2013 att kommunstyrelsen beslutar att kommundirektören får i uppdrag att utse en arbetsgrupp som utreder och föreslår vilket system som ska finnas för att hantera tillbuds- och skaderapportering samt ta fram en plan avseende implementering av policyn. Vidare föreslås kommunfullmäktige besluta att anta riskahantering- och försäkringspolicy, bifogad kommunstyrelsekontorets skrivelse från den 20 mars 2013.

4 Kommunstyrelsens arbetsutskott AU 96 Dnr KS Besvarande av länsstyrelsens remiss om förslag till utvidgning, ändring av föreskrifter samt fastställande av ny skötselplan för Arholma-Idö naturreservat Arbetsutskottets förslag: Kommunstyrelsen beslutar att godkänna kommunstyrelsekontorets skrivelse från den 19 mars 2013 som kommunens yttrande i ärendet. Länsstyrelsen önskar Norrtälje kommuns yttrande över förslag till utvidgning av naturreservatet Arholma-Idö samt nya skötselplan och föreskrifter för området. Kommunstyrelsekontoret föreslår i skrivelse daterad den 19 mars 2013 att kommunstyrelsen beslutar att godkänna skrivelse från den 19 mars 2013 som kommunens yttrande i ärendet.

5 Kommunstyrelsens arbetsutskott AU 97 Dnr KS Besvarande av regeringskansliets remiss om underlag till färdplan för ett Sverige utan klimatutsläpp 2050 Arbetsutskottets förslag: Kommunstyrelsen beslutar att godkänna kommunstyrelsekontorets förslag till yttrande från den 21 mars 2013 som sitt eget och överlämna detta till regeringskansliet. Reservation Socialdemokraternas ledamöter reserverar sig mot beslutet till förmån för eget yrkande. Regeringen gav i juli 2011 Naturvårdsverket i uppdrag att lämna ett underlag till en svensk färdplan för att uppnå visionen om att Sverige inte ska ha några nettoutsläpp av växthusgaser Nu önskar regeringskansliet Norrtälje kommuns yttrande över Naturvårdsverkets underlag. Klimatnämnden har den 21 mars 2013, 8, behandlat ärendet. De beslutade att anta kommunstyrelsekontorets yttrande som sitt eget och överlämna det till kommunstyrelsen. Socialdemokraternas ledamöter reserverade sig mot beslutet till förmån för eget yrkande. Kommunstyrelsekontoret föreslår i skrivelse daterad den 21 mars 2013 att kommunstyrelsen beslutar att godkänna kommunstyrelsekontorets förslag till yttrande från den 21 mars 2013 som sitt eget och överlämna detta till regeringskansliet.

6 Kommunstyrelsens arbetsutskott AU 97 Dnr KS (forts) ande sammanträde Yrkanden Kjell Jansson (M) bifall kommunstyrelsekontorets förslag från den 21 mars Olle Jansson (S) bifall till socialdemokraternas yrkande i klimatnämnden, som innebär följande ändring i remissvaret: Norrtälje kommun anser att det är viktigt att arbeta för ett klimateffektivt samhälle. Ett bra stöd för den enskilda kommunen är att länsstyrelserna i tidigt skede under planprocessen ger kommunen stöd och vägledning gällande energi och klimatfrågan. Norrtälje kommun anser att ett regionalt perspektiv i den kommunala planeringen för att skapa bland annat ett transportsnålare samhälle är viktigt, då detta utgör en stor del av de klimatpåverkande utsläppen. Propositionsordning Ordföranden ställer proposition på framställda yrkanden och finner att arbetsutskottet beslutar enligt Kjell Janssons yrkande.

7 Kommunstyrelsens arbetsutskott AU 98 Dnr KS Månadsrapport per februari 2013 för kommunstyrelsen Arbetsutskottets förslag: Kommunstyrelsen beslutar att godkänna kommunstyrelsekontorets månadsbokslut per februari Norrtälje kommun upprättar normalt månads-, delårs eller årsbokslut innefattande en helårsprognos för februari, april, augusti och oktober. För mars, maj, juli, september och november upprättas endast prognos. Handlingarna i rubricerade ärende delas ut på dagens sammanträde. Kommunstyrelsekontoret föreslår i skrivelse daterad den 15 mars 2013 att kommunstyrelsen beslutar att godkänna kommunstyrelsekontorets månadsbokslut per februari 2013.

8 Kommunstyrelsens arbetsutskott AU 99 Dnr KS Månadsrapport per februari 2013 för kommunen och bolagen Kommunstyrelsens arbetsutskott beslutar: att tacka för informationen och överlämna ärendet till kommunstyrelsen för ställningstagande med hänvisning till att handlingarna delas ut på dagens sammanträde. Norrtälje kommun upprättar normalt månads-, delårs eller årsbokslut innefattande en helårsprognos för februari, april, augusti och oktober. För mars, maj, juli, september och november upprättas endast prognos. Koncernredovisning upprättas per april, augusti och december. De i NKABkoncernen ingående bolagen lämnar rapporter varannan månad. TioHundra AB lämnar rapport för alla månader utom januari och juli. Handlingarna i rubricerade ärende delas ut på dagens sammanträde. Kommunstyrelsekontoret föreslår i skrivelse daterad den 22 mars 2013 att kommunstyrelsen beslutar att godkänna månadsrapport för februari 2013, att överlämna rapporten till kommunfullmäktige för kännedom att ombudgetera 1,5 mnkr, delårseffekt år 2013, från sjukvårds- och omsorgsnämnden till barnoch skolnämnden avseende kostnad för SARAH-teamet och uppdra åt barnoch skolnämndens att utreda om det är en kostnad, som ska ingå i skolpengen från och med år 2014 eller om beställning av tjänsten avseende alla elever i kommunen ska hanteras utanför skolpengssystemet samt att uppdra till sjukvårds- och omsorgsnämnden att, med den genomförda utredningen som underlag, i delårsrapport 1 redovisa åtgärder för att undvika underskott för 2013.

9 Kommunstyrelsens arbetsutskott AU 100 Dnr KS Kommunstyrelsens delegationsordning Arbetsutskottets förslag: Kommunstyrelsen beslutar att fastställa delegationsordning för kommunstyrelsen, bilagd kommunstyrelsekontorets skrivelse från den 19 mars 2013, att gälla från och med den 16 april 2013, att kommundirektören och räddningschefen ges rätt att vidaredelegera sin beslutanderätt enligt den nya delegationsordningen samt att nuvarande delegationsordning och tidigare beslutade delegationer för kommunstyrelsen upphör att gälla när den nya delegationsordningen träder i kraft. Kommunstyrelsens delegationsordning är i behov av uppdatering efter att ny lagstiftning införts och kommunstyrelsekontorets organisation förändrats. Kommunstyrelsekontoret föreslår i skrivelse daterad den 19 mars 2013 att kommunstyrelsen beslutar att fastställa delegationsordning för kommunstyrelsen, bilagd kommunstyrelsekontorets skrivelse från den 19 mars 2013, att gälla från och med den 16 april 2013, att kommundirektören och räddningschefen ges rätt att vidaredelegera sin beslutanderätt enligt den nya delegationsordningen samt att nuvarande delegationsordning och tidigare beslutade delegationer för kommunstyrelsen upphör att gälla när den nya delegationsordningen träder i kraft.

10 Kommunstyrelsens arbetsutskott AU 101 Dnr KS Uppdatering av bryggplan antagen av kommunfullmäktige Arbetsutskottets förslag: Kommunstyrelsen beslutar att Vettershaga/Urö sänks från prioritet 1 till 2, att Solö sänks från prioritet 1 till 2, att Norrsund sänks från prioritet 1 till 2, att Köpmanholm (delen för angöring till förskola/skola behåller prioritet 1, i övrigt prioritet 3), att godkänna att texten under rubriken användningsområde i gällande bryggplan ersätts med den text, som redovisas kommunstyrelsekontorets skrivelse från den 5 mars 2013 samt att gällande bryggplan uppdateras med ovan beslutade förändringar. Gällande bryggplan, som antogs av kommunfullmäktige 2007, behöver revideras avseende prioriteringen av replipunkter och den text, som anger bryggplanens användningsområden. Förslag till revidering av bryggplanen redovisades på Skärgårdsrådet den 27 november De hade inget att invända mot förslaget. Kommunstyrelsekontoret föreslår i skrivelse daterad den 5 mars 2013 att kommunstyrelsen beslutar att Vettershaga/Urö sänks från prioritet 1 till 2, att Solö sänks från prioritet 1 till 2, att Norrsund sänks från prioritet 1 till 2, att Köpmanholm (delen för angöring till förskola/skola behåller prioritet 1, i övrigt prioritet 3), att godkänna att texten under rubriken användningsområde i

11 Kommunstyrelsens arbetsutskott AU 101 Dnr KS (forts) gällande bryggplan ersätts med den text, som redovisas kommunstyrelsekontorets skrivelse från den 5 mars 2013 samt att gällande bryggplan uppdateras med ovan beslutade förändringar.

12 Kommunstyrelsens arbetsutskott AU 102 Dnr KS Godkännande av köpekontrakt för bostadstomt i Färsna Arbetsutskottets förslag: Kommunstyrelsen beslutar att godkänna köpekontrakt avseende försäljning av del av fastigheten Färsna 1:2 till en köpeskilling av (sexmiljonertvåhundratusen) kronor. Norrtälje kommun har under hösten 2012 mottagit en förfrågan från ett bolag om markanvisning för bostadsrättsbyggande på en detaljplanerad tomt i Färsna. Bolagets avsikt är att bygga 36 bostadsrättslägenheter. Köpekontraktet är villkorat av att kommunstyrelsen har godkänt avtalet senast den 15 april 2013 genom beslut, som vinner laga kraft samt att bolaget inlämnat bygglovsansökan avseende byggande av bostadsrättslägenheter senast den 15 maj Kommunstyrelsekontoret föreslår i skrivelse daterad den 7 mars 2013 att kommunstyrelsen beslutar att godkänna köpekontrakt avseende försäljning av del av fastigheten Färsna 1:2 till en köpeskilling av (sexmiljonertvåhundratusen) kronor.

13 Kommunstyrelsens arbetsutskott AU 103 Dnr KS Godkännande av försäljning av del av fastigheten Görla 9:2 Arbetsutskottets förslag: Kommunstyrelsen beslutar att godkänna köpekontrakt innebärande försäljning till en preliminär köpeskilling av (trettonmiljonertrehundraåttiotusen) kronor. Contiga AB har ansökt om att få friköpa det arrendeområde, som bolaget disponerar på fastigheten Görla 9:2. Ansökan sker i enlighet med de förutsättningar för friköp, som finns i arrendeavtalets tillägg nummer 6. En detaljplan, i enlighet med arrendeavtalets friköpsklausul, har upprättats och vunnit laga kraft. Köpekontraktet är villkorat av att kommunstyrelsen godkänt avtalet senast den 15 april 2013 genom beslut som vinner laga kraft. Kommunstyrelsekontoret föreslår i skrivelse daterad den 7 mars 2013 att kommunstyrelsen beslutar att godkänna köpekontrakt innebärande försäljning till en preliminär köpeskilling av (tretonmiljonertrehundraåttiotusen) kronor.

14 Kommunstyrelsens arbetsutskott AU 104 Dnr KS Investering 2013 Nybyggnad av bryggdäck, belysning och markarbeten på och i anslutning till Gröna ön i Norrtälje stad Arbetsutskottets förslag: Kommunstyrelsen beslutar att anslå kronor för genomförande av föreslagen om- och nybyggnad av bryggdäck, belysning och markarbeten på och i anslutning till Gröna ön i Norrtäljeån, att finansiering av investeringen sker med kommunstyrelsens anslag för anläggningsinvesteringar 2013 samt att kommunstyrelsekontorets budgetram för 2014 utökas med kronor på grund av utökade kapitaltjänst- och driftkostnader avseende nybyggnad av parkanläggning. Den 3 juni 2010, 122, fick kommunstyrelsekontoret i uppdrag av kommunstyrelsen att bygga bryggor i Norrtäljeån. I rubricerade investering kompletteras bryggdäcket vid Gröna ön och anslutande ytor med ny trygghets- och upplevelsebelysning. Vidare förbättras tillgängligheten genom anpassning av höjder och ytorna kompletteras med nya planteringar. Kommunstyrelsekontoret föreslår i skrivelse daterad den 13 mars 2013 att kommunstyrelsen beslutar att anslå kronor för genomförande av föreslagen om- och nybyggnad av bryggdäck, belysning och markarbeten på och i anslutning till Gröna ön i Norrtäljeån, att finansiering av investeringen sker med kommunstyrelsens anslag för anläggningsinvesteringar 2013 samt att kommunstyrelsekontorets budgetram för 2014 utökas med kronor på grund av utökade kapitaltjänst- och driftkostnader avseende nybyggnad av parkanläggning.

15 Kommunstyrelsens arbetsutskott AU 105 Dnr KS Årlig finansiering av Leaderområdet Uross (Utveckla Roslagen och Stockholms Skärgård) år 2014 Arbetsutskottets förslag: Kommunstyrelsen beslutar att bidra även 2014 med kronor i syfte att säkerställa att EU:s/statens medel som ställs till Leader Uross förfogande kan utnyttjas för bra landsbygdsprojekt inom Leaderområdet, att bevilja bidraget under förutsättning att andra medverkande kommuner även fattar positiva beslut för medfinansiering samt att bidraget finansieras med kommunstyrelsens anslag för exploatering och utveckling. Leader Uross (Utveckla Roslagen och Stockholms Skärgård) är en ideell förening, som bedriver landsbygdsutveckling i delar av kommunerna Norrtälje, Östhammar, Österåker, Värmdö, Haninge och Nynäshamn. Leader är en del av landsbygdsprogrammet och syftar till att förbättra förutsättningarna för sysselsättning och boende på landsbygden. Finansiering sker med 40% från EU och 30% från staten. De resterande 30% av offentlig finansiering svarar i huvudsak de medverkande kommunerna för. Kommunstyrelsekontoret föreslår i skrivelse daterad den 14 mars 2013 att kommunstyrelsen beslutar att bidra även 2014 med kronor i syfte att säkerställa att EU:s/statens medel som ställs till Leader Uross förfogande kan utnyttjas för bra landsbygdsprojekt inom Leaderområdet, att bevilja bidraget under förutsättning att andra medverkande kommuner även fattar positiva beslut för medfinansiering samt att bidraget finansieras med kommunstyrelsens anslag för exploatering och utveckling.

16 Kommunstyrelsens arbetsutskott AU 106 Dnr KS Delfinansiering av projektet Tjockö Bygdegård Ärendet utgår.

17 Kommunstyrelsens arbetsutskott AU 107 Dnr KS Antagande av Norrtälje kommuns lönestrategi Kommunstyrelsens arbetsutskott beslutar: att inriktningen i lönstrategin, bifogad kommunstyrelsekontots skrivelse från den 18 mars 2013, ska gälla under perioden et kan dock omprövas i de fall andra prioriteringar behöver vidtas avseende hantering av kritiska kompetenser, att uppdra till socialnämnden att säkerställa att lönestrategin avseende socialsekreterare fördelas enligt lönestrategin och finansieras inom befintlig ram. Beloppet för hela tvåårsperioden är tkr. Beloppet för 2013 (år 1) är 776 tkr och resterande ska fördelas ut i samband med 2014 års lönerevision, att uppdra till barn- och utbildningskontoret att säkerställa att lönestrategin avseende rektorer och speciallärare fördelas enligt lönstrategin och finansieras inom befintlig ram och inom elevpengen. Beloppet för hela treårsperioden är tkr samt att uppdra till barn- och utbildningskontoret att säkerställa att lönestrategin avseende förskolelärare fördelas enligt lönestrategin. Arbetsutskottets förslag: Kommunstyrelsen beslutar att finansiering för år 2013 sker genom kommunstyrelsens anslag till förfogande med tkr. Anslaget omfattar även fristående verksamheter enligt likabehandlingsprincipen. För år 2014 och 2015 sker finansieringen genom justering av barnomsorgspengen.

18 Kommunstyrelsens arbetsutskott AU 107 Dnr KS (forts) Lönepolitiken ska bidra till att målen för verksamheten uppnås och att verksamheten bedrivs med en god ekonomisk hushållning, effektivt och rationellt. Det innebär att lönepolitiken ska stödja tillgång till kompetenta ledare och medarbetare. Detta ska ske med särskilt fokus på sådan kompetens där det finns risk för att Norrtälje kommun får svårighet att behålla eller rekrytera personal. Kommunstyrelsekontoret föreslår i skrivelse daterad den 18 mars 2013 att kommunstyrelsens arbetsutskott beslutar att inriktningen i lönstrategin, bifogad kommunstyrelsekontots skrivelse från den 18 mars 2013, ska gälla under perioden et kan dock omprövas i de fall andra prioriteringar behöver vidtas avseende hantering av kritiska kompetenser, att uppdra till socialnämnden att säkerställa att lönestrategin avseende socialsekreterare fördelas enligt lönestrategin och finansieras inom befintlig ram. Beloppet för hela tvåårsperioden är tkr. Beloppet för 2013 (år 1) är 776 tkr och resterande ska fördelas ut i samband med 2014 års lönerevision, att uppdra till barn- och utbildningskontoret att säkerställa att lönestrategin avseende rektorer och speciallärare fördelas enligt lönstrategin och finansieras inom befintlig ram och inom elevpengen. Beloppet för hela treårsperioden är tkr samt att uppdra till barn- och utbildningskontoret att säkerställa att lönestrategin avseende förskolelärare fördelas enligt lönestrategin. Vidare föreslås kommunstyrelsen besluta att finansiering för år 2013 sker genom kommunstyrelsens anslag till förfogande med tkr. Anslaget omfattar även fristående verksamheter enligt likabehandlingsprincipen. För år 2014 och 2015 sker finansieringen genom justering av barnomsorgspengen.

19 Kommunstyrelsens arbetsutskott AU 108 Dnr KS Godkännande av hyresavtal avseende campingvärd för Norrtälje stadscamping Kommunstyrelsens arbetsutskott beslutar: att anta anbud från anbudsgivare nr 1, avseende campingvärd för Norrtälje stadscamping under perioden från och med 1 maj 2013 till och med 30 april 2016 samt att godkänna avtalet med anbudsgivare nr 1, bifogat kommunstyrelsekontorets skrivelse från den 4 februari Norrtälje stadscamping är för närvarande stängd och saknar campingvärd. Den 14 november 2012, 296, beslutade kommunstyrelsens arbetsutskott att godkänna ett förfrågningsunderlag för en ny campingvärd för perioden mellan 1 maj 2013 och 30 april Föreslagen avtalstid är på tre år med möjlighet till ett års förlängning. Vid anbudstidens utgång hade ett anbud inkommit. Kommunstyrelsekontoret redovisar i skrivelse daterad den 4 februari 2013 ett förslag till beslut som innebär att kommunstyrelsens arbetsutskott beslutar att anbud från anbudsgivare nr 1 antas, som campingvärd för Norrtälje stadscamping under perioden från och med 1 maj 2013 till och med 30 april 2016 samt att avtalet med anbudsgivare nr 1, bifogat kommunstyrelsekontorets skrivelse från den 4 februari 2013 godkänns.

20 Kommunstyrelsens arbetsutskott AU 109 Dnr KS Samordnad upphandling av hem för vård och boende för barn och unga (HVB) 2013 Uppdrag till SKL att genomföra samordnad upphandling Kommunstyrelsens arbetsutskott beslutar: att ge SKL Kommentus Inköpscentral AB i uppdrag att genomföra samordnad upphandling av HVB barn och unga 2013, att uppdra åt Helena Rom, SKL Kommentus Inköpscentral AB, organisationsnummer , eller den hon sätter i sitt ställe, att som ombud för Norrtälje kommun fatta tilldelningsbeslut i upphandling av HVB barn och unga 2013 samt att befullmäktiga Helena Rom, under förutsättning att anställning hos SKL Kommentus Inköpscentral AB, organisationsnummer , föreligger, eller den vid SKL Kommentus Inköpscentral AB som hon sätter i sitt ställe för att för Norrtälje kommuns räkning underteckna ramavtal avseende upphandling av HVB barn och unga Upphandling HVB barn och unga 2013 är en ombudsupphandling och omfattar dygnsvård i tillståndspliktiga HVB-hem för barn och unga i åldern 0-24 år. Målet med upphandlingen är att teckna ett ramavtal, som kan tillgodose det individuella behovet vid placering av barn och unga. SKL Kommentus Inköpscentral AB kommer att genomföra upphandlingen som ombud för de upphandlande myndigheter, som anmält intresse att delta i upphandlingen. Kommunstyrelsekontoret föreslår i skrivelse daterad den 4 mars 2013 att kommunstyrelsens arbetsutskott beslutar att ge SKL Kommentus Inköpscentral AB i uppdrag att genomföra samordnad upphandling av HVB barn och unga 2013, att uppdra åt Helena Rom, SKL Kommentus Inköpscentral AB, organisationsnummer , eller den hon sätter i sitt ställe, att som ombud för Norrtälje kommun fatta tilldelningsbeslut i upphandling av HVB

21 Kommunstyrelsens arbetsutskott AU 109 Dnr KS (forts) barn och unga 2013 samt att befullmäktiga Helena Rom, under förutsättning att anställning hos SKL Kommentus Inköpscentral AB, organisationsnummer , föreligger, eller den vid SKL Kommentus Inköpscentral AB som hon sätter i sitt ställe för att för Norrtälje kommuns räkning underteckna ramavtal avseende upphandling av HVB barn och unga 2013.

22 Kommunstyrelsens arbetsutskott AU 110 Dnr KS Planerat underhåll 2013 avseende fastigheter Kommunstyrelsens arbetsutskott beslutar: att anslå tkr till underhåll av kommunens fastigheter enligt redovisning i tjänsteskrivelse från den 20 mars 2013, att finansiering sker med medel för planerat underhåll i kommunstyrelsens budget 2013 samt att uppdra till kommunstyrelsekontoret att återkomma med förslag till prioritering av resterande anslag för planerat underhåll Kommunstyrelsekontoret har gjort ett förslag till prioritering för år 2013 avseende anslagna medel (totalt 22,5 mnkr) för planerat fastighetsunderhåll fördelat per verksamhet för kommunens fastigheter. Följande fördelning föreslås: skolfastigheter, tkr, omsorgsfastigheter, servicehus mm tkr, natur- och kulturreservat 100 tkr, bostads- affärs- och hyreshus 500 tkr, friluftsanläggning, badplatser, gästhamnar 400 tkr, kultur- och fritidslokaler tkr, gymnasiefastigheter 400 tkr. Kommunstyrelsekontoret föreslår i skrivelse daterad den 20 mars 2013 att kommunstyrelsens arbetsutskott beslutar att anslå tkr till underhåll av kommunens fastigheter enligt redovisning i tjänsteskrivelse från den 20 mars 2013, att finansiering sker med medel för planerat underhåll i kommunstyrelsens budget 2013 samt att uppdra till kommunstyrelsekontoret att återkomma med förslag till prioritering av resterande anslag för planerat underhåll 2013.

23 Kommunstyrelsens arbetsutskott AU 111 Dnr KS Redovisning av stiftelseansvar Ärendet utgår.

24 Kommunstyrelsens arbetsutskott AU 112 Information Kjell Jansson (M) meddelar att kommunstyrelsens arbetsutskott ska träffa LRF den 3 juni 2013, kl

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunstyrelsens arbetsutskott 2011-01-12 1 (5) Plats och tid Sammanträdesrum Häverö, kl 09.00-9.45 ande Kjell Jansson (M), ordförande (ej 1 på grund av jäv) Berit Jansson (C) ordförande ( 1) Elisabeth

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunstyrelsens arbetsutskott 2011-11-02 1 () Plats och tid Sammanträdesrum Häverö, kl 09.00-10.30 ande Kjell Jansson (M), ordförande Mats Hultin (M) Berit Jansson (C) Elisabeth Björk (S) Olle Jansson

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-08-18 1 (9) Plats och tid Sammanträdesrum Häverö, kl 09.00-09.55 ande Övriga deltagande Kjell Jansson (M), ordförande Berit Jansson (C) Hans Andersson (FP) Olle Jansson

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunstyrelsens arbetsutskott 2012-02-08 1 (14) Plats och tid Sammanträdesrum Häverö, kl 09.00-10.35 ande Kjell Jansson (M), ordförande Berit Jansson (C) Elisabeth Björk (S) Olle Jansson (S) Hans Andersson

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunstyrelsens arbetsutskott 2012-04-25 1 (13) Plats och tid Sammanträdesrum Häverö, kl 09.00-10.10 ande Kjell Jansson (M), ordförande Mats Hultin (M) Berit Jansson (C) Elisabeth Björk (S) Kerstin Bergström

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-05-05 1 (26) Plats och tid Sammanträdesrum Häverö, kl 09.00-9.35. ande Kjell Jansson (M), ordförande Berit Jansson (C) Hans Andersson (FP) Olle Jansson (S) Hanna Stymne

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunstyrelsens arbetsutskott 2014-03-05 1 (9) Plats och tid Sammanträdesrum Häverö, kl 09.00-09-15 ande Kjell Jansson (M), ordförande Mats Hultin (M) Berit Jansson (C) Ulrika Falk (S) Olle Jansson (S)

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-11-16 1 (10) Plats och tid Sammanträdesrum Häverö, kl 10.00-10.35 ande Kjell Jansson (M), ordförande (ej 349) Berit Jansson (C) ordförande 349 Elisabeth Björk (S) Olle

Läs mer

266 Yttrande över länsstyrelsens redovisning av genomförd tillsyn av kommunens arbete enligt Lag om Skydd mot Olyckor.

266 Yttrande över länsstyrelsens redovisning av genomförd tillsyn av kommunens arbete enligt Lag om Skydd mot Olyckor. Kommunstyrelsens arbetsutskott 2013-09-11 Ärenden 266 Yttrande över länsstyrelsens redovisning av genomförd tillsyn av kommunens arbete enligt Lag om Skydd mot Olyckor. 267 Försäljning av fastigheten Tälje

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunstyrelsens arbetsutskott 2013-03-20 1 (15) Plats och tid Sammanträdesrum Häverö, kl 09.00-10.45 ande Kjell Jansson (M), ordförande Mats Hultin (M) Berit Jansson (C) Ulrika Falk (S) Olle Jansson (S)

Läs mer

Ulrika Falk (S), ordf Ander Olander (C) Ingrid Landin (MP) Kjell Jansson (M) Lotta Lindblad Söderman (M), tjänstgörande ersättare

Ulrika Falk (S), ordf Ander Olander (C) Ingrid Landin (MP) Kjell Jansson (M) Lotta Lindblad Söderman (M), tjänstgörande ersättare 1(9) Plats och tid Måndagen den 19 juni 2017 kl 15.00-15:43 ande Ledamöter Ulrika Falk (S), ordf Ander Olander (C) Ingrid Landin (MP) Kjell Jansson (M) Lotta Lindblad Söderman (M), tjänstgörande ersättare

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunstyrelsens arbetsutskott 2011-09-14 1 (10) Plats och tid Sammanträdesrum Häverö, kl 09.00-11.00 ande Kjell Jansson (M), ordförande Mats Hultin (M) Berit Jansson (C) Elisabeth Björk (S) Olle Jansson

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-10-27 1 (14) Plats och tid Sammanträdesrum Häverö, kl 09.00-10.05 ande Övriga deltagande Kjell Jansson (M), ordförande Berit Jansson (C) Hans Andersson (FP) Olle Jansson

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunstyrelsens arbetsutskott 2013-05-08 1 (23) Plats och tid Sammanträdesrum Häverö, kl 08.30-09.15 ande Kjell Jansson (M), ordförande (ej 148) Berit Jansson (C) ordförande 148 Ulrika Falk (S) Olle Jansson

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunstyrelsens arbetsutskott 2011-11-16 1 (15) Plats och tid Sammanträdesrum Häverö, kl 09.00-10.10 ande Kjell Jansson (M), ordförande Berit Jansson (C) Elisabeth Björk (S) Olle Jansson (S) Åke Malmström

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunstyrelsens arbetsutskott 2013-10-30 1 (21) Plats och tid Sammanträdesrum Häverö, kl 09.30-10.45 ande Kjell Jansson (M), ordförande Mats Hultin (M) Berit Jansson (C) Ulrika Falk (S) Olle Jansson (S)

Läs mer

NORRTÄLJE SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida.., Sammanträdesdatum KOMMUN

NORRTÄLJE SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida.., Sammanträdesdatum KOMMUN NORRTÄLJE SAMMANTRÄDESPROTOKOLL.., KOMMUN Barn- och skolnämndens arbetsutskott Plats och tid ande Sammanträdesrum Ununge, Kommunhuset Ankaret Estunavägen 12, Norrtälje kl 17:15-18:30 Göran Pettersson (M),

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunstyrelsens arbetsutskott 2012-11-14 1 () Plats och tid Sammanträdesrum Häverö, kl 09.00-10.30 ande Övriga deltagande Kjell Jansson (M), ordförande Berit Jansson (C) Ulrika Falk (S) Olle Jansson (S)

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunstyrelsens arbetsutskott 2012-03-07 1 (19) Plats och tid Sammanträdesrum Häverö, kl 09.00-10.15 ande Kjell Jansson (M), ordförande Mats Hultin (M) Berit Jansson (C) Elisabeth Björk (S) Olle Jansson

Läs mer

Underskrifter Sekreterare Catrin Marsell Paragrafer 94-103. ANSLAG/BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ Kommunstyrelsen

Underskrifter Sekreterare Catrin Marsell Paragrafer 94-103. ANSLAG/BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ Kommunstyrelsen Kommunstyrelsen 24 september 2014 1(12) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl. 13.30-15.50 Ajournering kl. 14.47-15.00, 15.23-15.45 Beslutande: Ersättare: Per Gruvberger, ordf Sune Frisk Marina

Läs mer

Louise Branting (C), ordförande Roland Brodin (M) Sören Forslund (M) Catharina Erdtman (S) Ulla Bratt (S)

Louise Branting (C), ordförande Roland Brodin (M) Sören Forslund (M) Catharina Erdtman (S) Ulla Bratt (S) 1(12) Plats och tid Sammanträdesrum Ununge, kommunhuset Ankaret, Estunavägen 14, Norrtälje kl. 14.00-15.00 ande Ledamöter Louise Branting (C), ordförande Roland Brodin (M) Sören Forslund (M) Catharina

Läs mer

Bino Drummond (M), ordförande Patrik Dahl (C) Åsa Wennerfors (FP) 24-26 Olle Jansson (S)

Bino Drummond (M), ordförande Patrik Dahl (C) Åsa Wennerfors (FP) 24-26 Olle Jansson (S) 1(8) 2014-05-19 Plats och tid Sammanträdesrum Ununge, kommunhuset Ankaret, Estunavägen 14, Norrtälje kl. 14.00-14.40 ande Ledamöter Bino Drummond (M), ordförande Patrik Dahl (C) Åsa Wennerfors (FP) 24-26

Läs mer

ANSLAG/BEVIS. Kommunstyrelsen 2014-03-24 1(7)

ANSLAG/BEVIS. Kommunstyrelsen 2014-03-24 1(7) Kommunstyrelsen 2014-03-24 1(7) Plats och tid Kommunhuset, Nämndrummet kl 08.30-09.00 Beslutande Leif Sandberg (M), ordförande, jäv 41 Per Helsing (KD) ersättare för Charlie Weimers (KD) Thomas Otto (M)

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag NORRTÄL1E M,...i KOMMUN Barn- och skolnämndens arbetsutskott Plats och tid ande Sammanträdesrum Ununge, Kommunhuset Ankaret Estunavägen 12, Norrtälje kl 14:00-16.20 Asa Wennerfors (FP) 1:e vice ordförande

Läs mer

Plats och tid Sammanträdesrum Ununge, Kommunhuset Ankaret, Estunavägen 14, Norrtälje måndagen den 3 juni 2019 kl

Plats och tid Sammanträdesrum Ununge, Kommunhuset Ankaret, Estunavägen 14, Norrtälje måndagen den 3 juni 2019 kl Plats och tid Sammanträdesrum Ununge, Kommunhuset Ankaret, Estunavägen 14, Norrtälje måndagen den 3 juni 2019 kl. 13-13.50 Ledamöter Övriga närvarande Robert Beronius (L) (ordförande) Ganimete Kalludra

Läs mer

Olle Jansson (S), ordförande Emelie Löthgren (C) Mats Wilzén (MP) Bino Drummond (M) Robert Beronius (L)

Olle Jansson (S), ordförande Emelie Löthgren (C) Mats Wilzén (MP) Bino Drummond (M) Robert Beronius (L) 1(12) Plats och tid ande Sammanträdesrum Ununge, kommunhuset Ankaret, Estunavägen 14, Norrtälje kl. 14.00-14.50 Ledamöter Olle Jansson (S), ordförande Emelie Löthgren (C) 28-33 Mats Wilzén (MP) Bino Drummond

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Utbildningsnämndens arbetsutskott 2014-03-25 1 Plats och tid ande Sammanträdesrum Ununge, Kommunhuset Ankaret Estunavägen 12, Norrtälje kl. 14.00-14.50 Louise Branting (C), ordförande Roland Brodin (M),

Läs mer

Olle Jansson (S), ordförande Karin Broström (C) Inger Lundh Jansson (MP), ersättare Bino Drummond (M) Inger Nordqvist (M), ersättare

Olle Jansson (S), ordförande Karin Broström (C) Inger Lundh Jansson (MP), ersättare Bino Drummond (M) Inger Nordqvist (M), ersättare 1(13) Plats och tid Sammanträdesrum Ununge, kommunhuset Ankaret, Estunavägen 14, Norrtälje kl. 13.00-14.10 ande Ledamöter Olle Jansson (S), ordförande Karin Broström (C) Inger Lundh Jansson (MP), ersättare

Läs mer

Madelene Fredriksson, ekonomichef Anne Josefsson, sekreterare. Justerande. [Jansson (S)

Madelene Fredriksson, ekonomichef Anne Josefsson, sekreterare. Justerande. [Jansson (S) NORRTÄLJE KOMMUN Barn- och skolnämndens arbetsutskott SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Plats och tid ande Sammanträdesrum Ununge, Kommunhuset Ankaret Estunavägen 12, Norrtälje ki 14:00-16:00 Göran Pettersson (M),

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-09-01 1 (14) Plats och tid Sammanträdesrum Häverö, kl 09.00-09.30 ande Övriga deltagande Kjell Jansson (M), ordförande Berit Jansson (C) Hans Andersson (FP) Olle Jansson

Läs mer

Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna måndagen den 3 november 2003 kl

Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna måndagen den 3 november 2003 kl Kommunstyrelsen 3 november 2003 Plats och tid för sammanträdet Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna måndagen den 3 november 2003 kl 17.00 17.15 Beslutande Sten-Åke Adlivankin (m), ordförande Ove Hahn

Läs mer

TOMELILLA KOMMUN Kommunstyrelsens arbetsutskott

TOMELILLA KOMMUN Kommunstyrelsens arbetsutskott : Plats och tid Lindeman, kommunhuset i Tomelilla, den, kl. 09.00 10:15 Beslutande Övriga närvarande Leif Sandberg (C) Mats Andersson (M) Torgny Larsson (S) Stefan Larsson, kommunchef Jörgen Prahl, samhällsbyggnadschef

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunstyrelsen 2014-10-20 1(28) Plats och tid Kommunhuset Ankaret, sammanträdesrum Norrtälje, kl. 18:00-18:15 ande Enligt förteckning Övriga deltagande Per Nordenstam, kommundirektör Tommie Eriksson,

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Kommunstyrelsen 2013-06-17 1 Plats och tid Folkets Park, Orrskogen, Malung, kl. 16.00-17.00. Beslutande Kurt Podgorski (S) ordförande Bitte Lindberg Ås (S) Johnny Skottheim (S) Carina Albertsson (S) Lilian

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Barn- och skolnämndens arbetsutskott 2011-08-29 Plats och tid Beslutande Sammanträdesrum Fregatten, Norrtälje kommunala vuxenutbildning (NKV) Astrid Lindgrens gata 2, Nordrona, Norrtälje kl 13:00-13:30

Läs mer

Olle Jansson (S), ordförande Karin Broström (C) Mats Wilzén (MP) Bino Drummond (M) Robert Beronius (L)

Olle Jansson (S), ordförande Karin Broström (C) Mats Wilzén (MP) Bino Drummond (M) Robert Beronius (L) 1(10) Plats och tid ande Sammanträdesrum Ununge, kommunhuset Ankaret, Estunavägen 14, Norrtälje kl. 14.00-15.00 Ledamöter Olle Jansson (S), ordförande Karin Broström (C) Mats Wilzén (MP) Bino Drummond

Läs mer

Se bilagd förteckning

Se bilagd förteckning Nämnd/Styrelse Sammanträdesdatum Sid Kommunstyrelsen 2007-07-19 1 Plats och tid torsdag 19 juli 2007 kl. 19.00-20.35 Beslutande Se bilagd förteckning Övriga deltagande Utses att justera Justeringens plats

Läs mer

Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 21 november 2011 kl ajournering kl

Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 21 november 2011 kl ajournering kl Kommunstyrelsen 1 (8) Plats och tid Beslutande Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 21 november 2011 kl. 13.00 14.00 ajournering kl. 13.30-13.40 Harald Hjalmarsson (M), ordf. Christin Rampeltin Molin

Läs mer

Olof Johansson (kd) ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Finspångs kommun: Kommunstyrelsen

Olof Johansson (kd) ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Finspångs kommun: Kommunstyrelsen Plats och tid Hotell de Geer, kl. 11.00 11.05 2008-08-27 1 (7) Beslutande Stig Andersson (s), ordförande Elisabet Rehn (v) Denny Lawrot (c) Rune Haagel (s) Jan-Erik Svenblad (s) Stefan Pettersson (s) Inge

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag NORRTÄLJE SAMMANTRADESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Barn- och skolnämndens arbetsutskott 2012-10-01 Plats och tid ande Sammanträdesrum Ununge, Kommunhuset Ankaret- Estunavägen 12, Norrtälje kl 14:00-16.00

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunstyrelsens arbetsutskott 2012-03-14 1 (13) Plats och tid Sammanträdesrum Häverö, kl 09.00-10.40 ande Kjell Jansson (M), ordförande Mats Hultin (M) Berit Jansson (C) Elisabeth Björk (S) Olle Jansson

Läs mer

Hanna Stymne Bratt (S), ordförande Hans Öijerstedt (C), tjänstgörande ersättare Bo Blideman (MP) Sören Forslund (M) Nils Matsson (M)

Hanna Stymne Bratt (S), ordförande Hans Öijerstedt (C), tjänstgörande ersättare Bo Blideman (MP) Sören Forslund (M) Nils Matsson (M) 1(11) Plats och tid ande Sammanträdesrum Roslags-Länna, kommunhuset Ankaret, Estunavägen 14, Norrtälje kl. 14.00-15.20 Ledamöter Hanna Stymne Bratt (S), ordförande Hans Öijerstedt (C), tjänstgörande ersättare

Läs mer

Kommunhuset i Lomma, sammanträdesrum Alnarp Tid kl. 17.00-17.30

Kommunhuset i Lomma, sammanträdesrum Alnarp Tid kl. 17.00-17.30 Sammanträdesdatum s. 1 (5) Plats Kommunhuset i Lomma, sammanträdesrum Alnarp Tid kl. 17.00-17.30 Beslutande Alf Michelsen (M) ordförande 37-39 Lennart Månsson (M) vice ordförande 37-39 Bengt Håkansson

Läs mer

TORSÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 av 6 Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden 2007-03-08

TORSÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 av 6 Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden 2007-03-08 TORSÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 av 6 Plats och tid Torskolans bibliotek torsdagen den 8 mars kl. 17.30-18.45. Beslutande Sören Bondesson (s), ordförande Ann Ludwigsson (s) Sebina Masinovic (s)

Läs mer

TOMELILLA KOMMUN Familjenämnden

TOMELILLA KOMMUN Familjenämnden : Plats och tid Svea Hund i kommunhuset, den, kl. 08.30-12.00 Beslutande Christer Yrjas (C) Anders Albäck (L) Daniel Persson (M) Sven Gunnarsson (MP) Anders Throbäck (S) Sara Anheden (S) Paul Lennartsson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2017-04-25 1 (10) Plats och tid Bruksgymnasiet, Gimo, kl. 15.30-16.45 Beslutande Enligt särskild närvarolista Övriga deltagande Peter Nyberg, kommundirektör Curt Nilsson, 74 Fredrik Borgelin, 76 Annila

Läs mer

Kommunkontoret kl

Kommunkontoret kl 1 Plats och tid Kommunkontoret kl 09.00 12.25 Beslutande Kent Holmer, (s) ordförande Leif Andersson, (v) 1:e vice ordförande Lina Löfberg, (m) 2:e vice ordförande Marie Gärdby, (c) ledamot Kerstin Andersson,

Läs mer

Plats och tid: Stadshuset, sammanträdesrum 429, kl 10:30-11:10

Plats och tid: Stadshuset, sammanträdesrum 429, kl 10:30-11:10 1 Plats och tid: Stadshuset, sammanträdesrum 429, 2012-05-09 kl 10:30-11:10 Beslutande: Åsa Herbst (M) Liss Böcker (C) BrittMarie Hansson (S) Göran Larsson (M) Eva Kullenberg (FP) Övriga närvarande: Lena

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-03-24 1 (21) Plats och tid Sammanträdesrum Häverö, kl 09.00 10-30 ande Övriga deltagande Kjell Jansson (M), ordförande Berit Jansson (C) Hans Andersson (FP) Olle Jansson

Läs mer

Denny Lawrot (c), 2:e vice ordförande. Rune Haagel (s)

Denny Lawrot (c), 2:e vice ordförande. Rune Haagel (s) Plats och tid Hotell de Geer, kl. 13.00 13.30 2008-04-15 1 (6) Beslutande Stig Andersson (s), ordförande Elisabet Rehn (v), vice ordförande Denny Lawrot (c), 2:e vice ordförande Birgit Svärd (s) Rune Haagel

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Kommunstyrelsens budgetutskott 2012-09-18 1 Plats och tid Kommunkontoret, Malung, kl. 08.30-10.15. Beslutande Christin Löfstrand (V) ordförande Pär Kindlund (C) Tom Martinsson (M) Hans-Petter Paulsen (FP)

Läs mer

Utbildningsnämnden 2011-05-24 1. Norrtäljesalen, Kommunhuset Ankaret Estunavägen 14, Norrtälje kl 10.00-12.00, 13.30-14.30, 14.30-15.00, 15.30-16.

Utbildningsnämnden 2011-05-24 1. Norrtäljesalen, Kommunhuset Ankaret Estunavägen 14, Norrtälje kl 10.00-12.00, 13.30-14.30, 14.30-15.00, 15.30-16. Utbildningsnämnden 2011-05-24 1 Plats och tid Norrtäljesalen, Kommunhuset Ankaret Estunavägen 14, Norrtälje kl 10.00-12.00, 13.30-14.30, 14.30-15.00, 15.30-16.30 Närvarande och beslutande Enligt förteckning

Läs mer

Kommunfullmäktige 2006-01-26. Se bifogad deltagarlista. Se bifogad deltagarlista. Se bifogad deltagarlista.... Virve Svedlund

Kommunfullmäktige 2006-01-26. Se bifogad deltagarlista. Se bifogad deltagarlista. Se bifogad deltagarlista.... Virve Svedlund SALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Plats och tid Vallaskolans aula, kl 19.00-20.55 Beslutande Se bifogad deltagarlista. Närvarande ersättare Se bifogad deltagarlista. Övriga deltagande Se bifogad deltagarlista.

Läs mer

Hanna Stymne Bratt (S), ordförande Patrik Dahl (C) Bo Blideman (MP) Sören Forslund (M) Nils Matsson (M)

Hanna Stymne Bratt (S), ordförande Patrik Dahl (C) Bo Blideman (MP) Sören Forslund (M) Nils Matsson (M) 1(21) Plats och tid Sammanträdesrum Ununge, kommunhuset Ankaret, Estunavägen 14, Norrtälje kl 14:00 15.25 ande Ledamöter Hanna Stymne Bratt (S), ordförande Patrik Dahl (C) Bo Blideman (MP) Sören Forslund

Läs mer

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Sida 1 av 12 Plats och tid Lessebo kommunkontor, tisdagen den 7 maj 2013, kl. 15.00 15.45 ande Monica Widnemark, (s) ordf. Evert Nilsson (s), 2:e vice ordf. Göran Borg (s) Jan O Eriksson (s) Annette Severinsson-Åstrand

Läs mer

N0RRTÄL1E SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida

N0RRTÄL1E SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida m N0RRTÄL1E, KOMMUN Barn- och skolnämndens arbetsutskott 2012-10-22 Plats och tid ande Sammanträdesrum Ununge, Kommunhuset Ankaret Estunavägen 12, Norrtälje ki. 12.00-13.45 Nils Matsson (M) Åsa Wennerfors

Läs mer

Olle Jansson (S), ordförande Karin Broström (C) Mats Wilzén (MP) Bino Drummond (M) Robert Beronius (L)

Olle Jansson (S), ordförande Karin Broström (C) Mats Wilzén (MP) Bino Drummond (M) Robert Beronius (L) 1(16) Plats och tid ande Sammanträdesrum Ununge, kommunhuset Ankaret, Estunavägen 14, Norrtälje Kl. 14.00-15.00 Ledamöter Olle Jansson (S), ordförande Karin Broström (C) Mats Wilzén (MP) Bino Drummond

Läs mer

Kommunkontoret i Bergsjö. Måndag 15 december 2008 kl. 08:15-13:40 samt kl. 15:10-16:10. Sven-Erik Sjölund (s) Ersättare för Stig Jonsson (s)

Kommunkontoret i Bergsjö. Måndag 15 december 2008 kl. 08:15-13:40 samt kl. 15:10-16:10. Sven-Erik Sjölund (s) Ersättare för Stig Jonsson (s) NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (9) Sida Plats och tid Kommunkontoret i Bergsjö. Måndag 15 december 2008 kl. 08:15-13:40 samt kl. 15:10-16:10. Beslutande Stig Eng (c) Ordförande

Läs mer

Tina Andersson (m) tjänstgörande Daniel Markstedt (s) tjänstgörande Annika Andersson (s) ej tjänstgörande

Tina Andersson (m) tjänstgörande Daniel Markstedt (s) tjänstgörande Annika Andersson (s) ej tjänstgörande 1(11) Plats och tid Kommunkontoret, Silen, kl. 16.00-18.30 Beslutande Ledamöter Annika Holmstrand (c) ordförande Karl-Erik Andersson (c) Anna Moberg (m) Annika Sahlin (fp) Therese Gustafsson (fp) Birger

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(11) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2015-03-12

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(11) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2015-03-12 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(11) Plats och tid Örestensrummet, kommunhuset, Kinna, klockan 08.00-08.45 Beslutande M Margareta Lövgren C Leif Sternfeldt MBP Henry Sandahl S Lisa Dahlberg V Eivor Hellman

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (9)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (9) Sammanträdesdatum s. 1 (9) Plats Sammanträdesrum Önnerup, Kommunhuset i Lomma Tid Onsdagen den 18 november 2015 kl. 08.00-12.00 Beslutande Anders Berngarn (M) Robert Wenglén (M) Mozhgan Zachrison (M) Remco

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll 2006-08-31 1 Organ Kommunstyrelsen Plats och tid Kommunhuset, Gnosjö, kl 17.45-18.00 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera (kd) Lars-Åke Magnusson (kd) Dorota Westlund (kd) (m) Anna Heijel (m)

Läs mer

Sammanträdet ajuorneras kl 08.25 08.40. Gun-Britt Taivalsaari-Nyberg, sekreterare Birgitta Palo-Johansson,ekonom, 188-189

Sammanträdet ajuorneras kl 08.25 08.40. Gun-Britt Taivalsaari-Nyberg, sekreterare Birgitta Palo-Johansson,ekonom, 188-189 Barn- utbildning- och kulturnämnden 2009-12-14 1 Plats och tid Plats och tid Förvaltningsbyggnaden i Gällivare, måndagen den 14 december 2009, kl 08.15-09.30 Sammanträdet ajuorneras kl 08.25 08.40 Beslutande

Läs mer

PROTOKOLL Kommunstyrelsen

PROTOKOLL Kommunstyrelsen PROTOKOLL Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum 2014-02-24 Sida 1 (6) Paragrafer 23-25 Plats och tid Kommunhuset i Klippan, Sessionssalen, kl. 17.00-17.30 Beslutande Bengt Svensson (M), ordförande Carl-Axel

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL ARVIKA KOMMUN. Kommunstyrelsen Claes Pettersson, ordförande (s) Aina Wåhlund (s) Jan Wettmark (m) Sten Fransson

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL ARVIKA KOMMUN. Kommunstyrelsen Claes Pettersson, ordförande (s) Aina Wåhlund (s) Jan Wettmark (m) Sten Fransson Plats och tid Arvika Näringslivscentrum, klockan 15.00-16.45 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Claes Pettersson, ordförande (s) Aina Wåhlund (s) Jan Wettmark (m) Sten Fransson (s) Inger Hjerpe

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (9)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (9) Plats Lomma kommunhus, Önnerup Tid 2018-04-04, kl. 08:00-11:33 Sammanträdesdatum s. 1 (9) Beslutande Övriga deltagare Robert Wenglén (M) Christian Idström (M) Remco Andersson (L) Lisa Bäck (S) Lennart

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1(10) Plats och tid Nämndhuset Nynäshamn, lokal: Örngrund, kl 08.30-09.00 Beslutande Daniel Adborn (FP), ordförande Harry Bouveng (M) Övriga närvarande Utses att justera Birgitta Elvås, kommunchef Johan

Läs mer

ANSLAGSBEVIS. Plats och tid Rådhuset, Köping, kl 08.30 11.30 Beslutande Elizabeth Salomonsson (S) ordförande. Andreas Trygg (V)

ANSLAGSBEVIS. Plats och tid Rådhuset, Köping, kl 08.30 11.30 Beslutande Elizabeth Salomonsson (S) ordförande. Andreas Trygg (V) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (6) Plats och tid Rådhuset, Köping, kl 08.30 11.30 ande Elizabeth Salomonsson (S) ordförande Roger Eklund (S) v ordförande Andreas Trygg (V) ledamot Ola Saaw (M) ledamot Jenny Adolphson

Läs mer

Samhällsbyggnadsförvaltningen, Vallentuna. Sekreterare Birgitta Gunolf Paragrafer 4 och 5 omedelbart justerad Ordförande

Samhällsbyggnadsförvaltningen, Vallentuna. Sekreterare Birgitta Gunolf Paragrafer 4 och 5 omedelbart justerad Ordförande Samhällsbyggnadsnämnden 13 februari 2007 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Ersättare Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Angarnsrummet, Tunahuset Tuna torg 2, Vallentuna

Läs mer

Se bilagd förteckning

Se bilagd förteckning Nämnd/Styrelse Sammanträdesdatum Sid Kommunfullmäktige 2007-03-22 1 Plats och tid Torsdag 22 mars 2007 kl 19.00-19.50 Beslutande Se bilagd förteckning Övriga deltagande Utses att justera Justeringens plats

Läs mer

Plats och tid Sammanträdesrum Ununge, kommunhuset Ankaret, Estunavägen 14, Norrtälje, måndagen den 21 januari 2019 kl

Plats och tid Sammanträdesrum Ununge, kommunhuset Ankaret, Estunavägen 14, Norrtälje, måndagen den 21 januari 2019 kl Plats och tid Sammanträdesrum Ununge, kommunhuset Ankaret, Estunavägen 14, Norrtälje, måndagen den 21 januari 2019 kl. 14.30 16. Ledamöter Robert Beronius (L) (ordförande) Christina Frisk (L) Linda Hiort

Läs mer

Förvaltningschef Roland Beijer Nämndsekreterare Cecilia Arrgård Controller Annika Hellberg. Barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna

Förvaltningschef Roland Beijer Nämndsekreterare Cecilia Arrgård Controller Annika Hellberg. Barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott 14 december 2004 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Ersättare Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Barn- och ungdomsförvaltningen,

Läs mer

Ärendelista Kommunstyrelsens arbetsutskott. Ånge kommunkontor, rum Flataklocken, onsdagen den 29 september 2004, kl. 15.00

Ärendelista Kommunstyrelsens arbetsutskott. Ånge kommunkontor, rum Flataklocken, onsdagen den 29 september 2004, kl. 15.00 Ärendelista Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid för sammanträdet Ånge kommunkontor, rum Flataklocken, onsdagen den 29 september 2004, kl. 15.00 Föredragande Ärenden Upprop och justering Stig-Åke

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Årjängs Kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 Plats och tid Kommunkontoret, Silen, kl 17.00-20.15 Beslutande Annika Holmstrand (c) Ordförande Karl-Erik Andersson (c) Lotta Hammarström (m) Annika Sahlin (fp)

Läs mer

Sammansträdesprotokoll Socialnämnden. Plats och tid Prologen kl. 17:00-17:30

Sammansträdesprotokoll Socialnämnden. Plats och tid Prologen kl. 17:00-17:30 Sammansträdesprotokoll Plats och tid Prologen kl. 17:00-17:30 Beslutande ledamöter Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Kjell Öhrström (M) (ordförande) Helena Butén (M) Margaretha Wiberg (M) Ingemar

Läs mer

Lars Ottosson (PF), ordförande Lina Löfberg (M), 1:e vice ordförande Kent Holmer (S), 2:e vice ordförande

Lars Ottosson (PF), ordförande Lina Löfberg (M), 1:e vice ordförande Kent Holmer (S), 2:e vice ordförande 1 (7) Plats och tid Kommunkontoret kl. 12.30-13.00 Beslutande Lars Ottosson (PF), ordförande Lina Löfberg (M), 1:e vice ordförande Kent Holmer (S), 2:e vice ordförande Övriga deltagande Åke Svensson, skolchef

Läs mer

Bengt Ingvarsson (s), ordförande Anna Rönn (v), 1:e vice ordförande Rose-Marie Jönsson (c), 2:e vice ordförande. Socialkontoret

Bengt Ingvarsson (s), ordförande Anna Rönn (v), 1:e vice ordförande Rose-Marie Jönsson (c), 2:e vice ordförande. Socialkontoret SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (17) Plats och tid Kommunförvaltningens sammanträdesrum Eken kl 14.00 17.45 Beslutande Bengt Ingvarsson (s), ordförande Anna Rönn (v), 1:e vice ordförande Rose-Marie Jönsson (c),

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden (9) Sammanträdesrummet Femlingen, kommunhuset, Älmhult torsdagen den 31 maj 2012 kl

Kultur- och fritidsnämnden (9) Sammanträdesrummet Femlingen, kommunhuset, Älmhult torsdagen den 31 maj 2012 kl Kultur- och fritidsnämnden 2012-05-31 1(9) Plats och tid Sammanträdesrummet Femlingen, kommunhuset, Älmhult torsdagen den 31 maj 2012 kl 13.30-15.45 Beslutande Stefan Ferm (M), ordförande Anders Mårtensson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (9)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (9) Sammanträdesdatum s. 1 (9) Plats Sammanträdesrum Önnerup, Kommunhuset i Lomma Tid kl. 17.00-17.10 Beslutande Anders Berngarn (M) Christian Idström (M) Lars Arheden (M) Remco Andersson (FP) Lars Carlén

Läs mer

Se bilagd förteckning

Se bilagd förteckning Nämnd/Styrelse Sammanträdesdatum Sid Kommunstyrelsen 2006-11-13 1 Plats och tid Måndag 13 november 2006 kl 19.00-19.45 Beslutande Se bilagd förteckning Övriga deltagande Utses att justera Justeringens

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 2015 06 24 1 av 7 Plats och tid: Beslutande: Övriga närvarande: Kommunkontoret i Båstad, onsdagen den 24 juni, kl. 17.00 17.35 i Astrakanen. Bo Wendt (BP), Ordförande Gösta Gebauer (C), 1:e vice ordförande

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag 47 Plats och tid Bibliotekets sammanträdesrum, 2010-11-01, kl 13.15-16.15 Beslutande Enar Moberg (S), ordförande, jäv 45 Irene Gustavsson (S) ordf 45 Weikko Niskanen (S) Lars Eriksson (V) Christer Häggqvist

Läs mer

Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum Nr Sida (6)

Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum Nr Sida (6) 2013-12-04 12 1(6) Plats och tid Åre gymnasieskola i Järpen, skolsal 1, kl 17.00 17.30. Beslutande Leif Nord, M, ordförande Egon Eriksson, M Daniel Danielsson, C Mats Tysk, C (ersättare Åke Granlöv, C)

Läs mer

Sammansträdesprotokoll Kommunstyrelsens arbetsutskott. Plats och tid Prologen kl. 14:00-14:50. Beslutande ledamöter

Sammansträdesprotokoll Kommunstyrelsens arbetsutskott. Plats och tid Prologen kl. 14:00-14:50. Beslutande ledamöter 1 / 10 Sammansträdesprotokoll Plats och tid Prologen kl. 14:00-14:50 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Adam Reuterskiöld (M) (ordförande) Jan Runesten (M) Ove Wallin (C) (vice ordförande) Sivert Åkerljung

Läs mer

kreterare Margareta Stensaeus Linder Paragrafer 1 2 omedelbar justering BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Samhällsbyggnadsnämnden

kreterare Margareta Stensaeus Linder Paragrafer 1 2 omedelbar justering BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Samhällsbyggnadsnämnden Samhällsbyggnadsnämnden 2010-01-26 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Ersättare Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Angarnsrummet, Tunahuset Tuna torg 2, Vallentuna tisdagen

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (5) Sammanträdesrum Önnerup, Kommunhuset i Lomma

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (5) Sammanträdesrum Önnerup, Kommunhuset i Lomma Sammanträdesdatum s. 1 (5) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2012-01-25 Plats Sammanträdesrum Önnerup, Kommunhuset i Lomma Tid Onsdagen den 25 januari 2012, kl. 08.00-12.20 Beslutande Anders Berngarn (M)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Plats och tid Stadshuset, rum 1, kl 13.30-14.00 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2007-09-19 1 Beslutande Ersättare Övriga deltagande Utses att justera Justeringens plats/tid Bo-Anders Thornberg (m) ordf Jan Nilsson

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Kommunstyrelsens budgetutskott 2013-03-26 1 Plats och tid Kommunkontoret, Malung, kl. 08.30-10.30. Beslutande Kurt Podgorski (S) ordförande Christin Löfstrand (V) Pär Kindlund (C) Tom Martinsson (M) Martina

Läs mer

Socialkontoret, Norrtälje, kl , Enligt förteckning

Socialkontoret, Norrtälje, kl , Enligt förteckning NORRTÄLJE KOMMUN Socialnämnden SAMMANTRADESPROTOKOLL 2014-06-13 Plats och tid ande Socialkontoret, Norrtälje, kl. 09.00-09.50, 10.30-11.00 Enligt förteckning Övriga deltagande Sören Fredriksson, förvaltningschef

Läs mer

Ola Persson (C), ordförande Lena Gynnemo (C) Gunilla Ingemyr (C) Bengt Hedelin (C) Åsa Rådhström. Tobias Eriksson

Ola Persson (C), ordförande Lena Gynnemo (C) Gunilla Ingemyr (C) Bengt Hedelin (C) Åsa Rådhström. Tobias Eriksson 1 (10) Plats och tid Sahlströmsgården, Torsby, kl 09:00-10:00 Paragrafer Beslutande Ola Persson (C), ordförande Lena Gynnemo (C) Gunilla Ingemyr (C) Bengt Hedelin (C) Åsa Rådhström (M) Fredrik Andersson

Läs mer

Mikael Forssander, Kanslichef Tobias Arvidsson, Samhällsbyggnadsdirektör Magnus Åberg, Ekonomidirektör Jasmina Szczesna Adabaniyan, nämndsekreterare

Mikael Forssander, Kanslichef Tobias Arvidsson, Samhällsbyggnadsdirektör Magnus Åberg, Ekonomidirektör Jasmina Szczesna Adabaniyan, nämndsekreterare 1(16) Plats och tid Häverösalen, måndagen den 21 maj 2018 kl 16:00-17.00 ande Ledamöter Ulrika Falk (S), ordförande Hanna Stymne Bratt (S), tjänstgörande ersättare Anders Olander (C) Ingrid Landin (MP)

Läs mer

Olle Jansson (S), ordförande Karin Broström (C) Mats Wilzén (MP) Bino Drummond (M) Robert Beronius (L)

Olle Jansson (S), ordförande Karin Broström (C) Mats Wilzén (MP) Bino Drummond (M) Robert Beronius (L) 1(13) Plats och tid Kommunhuset Ankaret i Norrtälje, kl. 14.00-15.40 ande Ledamöter Olle Jansson (S), ordförande Karin Broström (C) Mats Wilzén (MP) Bino Drummond (M) Robert Beronius (L) Övriga närvarande

Läs mer

Kommunhuset i Lomma, sammanträdesrum Önnerup Tid kl Anders Widesjö (M) ledamot Lena Forsberg (M) ledamot Conny Bäck (S) ledamot

Kommunhuset i Lomma, sammanträdesrum Önnerup Tid kl Anders Widesjö (M) ledamot Lena Forsberg (M) ledamot Conny Bäck (S) ledamot Sammanträdesdatum s. 1 (25) Plats Kommunhuset i Lomma, sammanträdesrum Önnerup Tid kl. 8.30-11.55 Beslutande Sofia Forsgren-Böhmer (M) ordförande 143- del av 158, 159-164 Britt Hjertqvist (FP) vice ordförande

Läs mer

HAMMARÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum 1 (7) Servicenämndens arbetsutskott 2014-03-05

HAMMARÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum 1 (7) Servicenämndens arbetsutskott 2014-03-05 Sammanträdesdatum 1 (7) Plats och tid Planrummet, kommunhuset kl 13.00 14.25 Beslutande Lennart Lämgren (FP), ordf Torsten Bill (M) Sara Asp (S) Deltagande ersättare Övriga deltagande Johan Rosqvist, förvaltningschef

Läs mer

Barn- och ungdomsnämnden (10)

Barn- och ungdomsnämnden (10) Barn- och ungdomsnämnden 2014-04-23 1 (10) Plats och tid Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens tid Landeryds skola 13:00 16:15 Tommy Edenholm (KV) ordförande Magnus Rasmusson (S) vice

Läs mer

NORRTÄLJE KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Socialnämnden

NORRTÄLJE KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Socialnämnden NORRTÄLJE KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden 2009-08-27 Plats och tid Socialkontoret, Norrtälje, kl. 09.00-10.30, 11.30-11.50, 13.00-15.30 Beslutande Enligt förteckning Övriga deltagande Sören

Läs mer

Per Nordenstam, kommundirektör Tommie Eriksson, vice kommundirektör Mikael Forssander, sekreterare

Per Nordenstam, kommundirektör Tommie Eriksson, vice kommundirektör Mikael Forssander, sekreterare 1(7) Plats och tid Norrtälje sportcentrum, klockan 16.30-16.47 ande Ledamöter Ulrika Falk (S), ordförande Olle Jansson (S) Hanna Stymne Bratt (S) Alexander Srndovic (S), 189 Margareta Lundgren (S) Berit

Läs mer

Orvar Andersson (KD) Bodil Olsson (M) Maria Sundqvist (S) Peter Söderlund (L)

Orvar Andersson (KD) Bodil Olsson (M) Maria Sundqvist (S) Peter Söderlund (L) Sida 1 (16) Plats och tid Socialtjänsten, måndagen den 17 december 2018 kl 15:00-16:00 ande Bengt Andersson (C), Ordförande Siw Malmsten (L), 1:e vice ordförande Susanne Johansson (S) Jan Hanna (S) Bengt

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (7)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (7) Plats Lomma kommunhus, Önnerup Tid 2018-05-30, kl. 08:00-10:48 Sammanträdesdatum s. 1 (7) Beslutande Övriga deltagare Anders Berngarn (M) Robert Wenglén (M) Christian Idström (M) Remco Andersson (L) Lisa

Läs mer