Tid och Plats Tekniska förvaltningens Sessionssal

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Tid och Plats Tekniska förvaltningens Sessionssal"

Transkript

1 1 Tid och Plats Kl Tekniska förvaltningens Sessionssal Omfattning Närvarande: Ordinarie ledamöter Alexis Mouschopanis (M) Rose-Marie Liljenby Andersson (S) Jan Idehed (C) Mikael Wickberg (M) Lena Bergqvist (M) Gunnel Romild (FP) Anja Liikaluoma (S) Kjell Hjalmarsson (MP) ordförande 1:e vice ordförande 2:e vice ordförande Ersättare Alexander Eliasson (M) Paul Benjamin (M) Anders Bourghardt (FP) Thomas Elg (KD) Raimon Tahvonen (S), tjg för Ulf Samuelsson (S), 49-64, kl Maria Hanafi (S), 49-59, kl Mattias Blomberg (VÄGV) Övriga Gunnar Isackson teknisk chef Christer Norberg avdelningschef Persontransportavdelningen Alf Iwarson avdelningschef Gatuavdelningen StenAnders Jöne stadsträdgårdsmästare Olof Svensson avdelningschef Skogsavdelningen Margareta Nilsson enhetschef Ekonomi- och IT-enheten Kristina Nyström Svensson enhetschef Personal och informationsenhet Emma Nevander ekolog, Lisbeth Rehnlund sekreterare

2 2 49 Upprop och val av justeringsmän och justering Att jämte ordföranden justera dagens protokoll utsågs Mikael Wickberg (M) med Raimon Tahvonen (S) om ersättare. Justeringen äger rum onsdagen den 2 maj 2012, kl på Tekniska förvaltningen. 50 Godkännande av föredragningslista Upprättad föredragningslista godkänns. 51 Information om Reviderad skötselplan för Rya åsar och Leader-projekt för Vandringsleder i Sjuhärad, Knalleleden och Sjuhäradsleden Emma Nevander, ekolog, informerar om Reviderad skötselplan för Rya åsar och informerar också om Leader-projekt Vandringsleder i Sjuhärad, Knalleleden och Sjuhäradsleden. Tekniska nämnden lägger informationerna till handlingarna. 52 Tekniska förvaltningen informerar Avdelningschef Alf Iwarson informerar om att sandsopning pågår, beläggningsarbeten är igång, diverse gatuarbeten på bl a Österlånggatan, gc-väg vid Gässlösa och gc-väg mot Åhaga, cirkulationsplatser vid Sven Eriksonsgatan och Bäckeskogsgatan, Alingsåsvägen anläggning av Netto, ombyggnad av Kungsbron, invigning av Armbågabron i höst, hyrcykelupphandling, framtida information angående entreprenadupphandlingar och upprustning av Bryggaregatan. Stadsträdgårdsmästare StenAnders Jöne informerar om rosbeskärning i Stadsparken den 26 april 2012, en plantering vid Torgbrunnen är gjord inför Linnémarschen, lökar planerades i höstas har nu kommit upp och ca vårblommor är planterade. Avdelningschef Olof Svensson informerar om att plantor ska planeras (gran, tall och lövskog), upprustning av gångväg vid Glasögonsjöarna, Linnémarschen den april 2012 och sjösänkning av Storsjön. Teknisk chef Gunnar Isackson informerar om pågående upphandlingar och om översyn av organisation och effektiviseringsarbetet Tekniska nämnden beslutar att lägga informationen till handlingarna /3 061 Ekonomirapport mars 2012 Tekniska förvaltningen har i skrivelse den 12 april 2012för det ekonomiska resultat mars 2012.

3 3 Med godkännande lägga nämnda rapport till handlingarna samt överlämna resultat mars 2012 till Kommunstyrelsen och Stadsrevisionen för kännedom /3 061 Ekonomirapport april 2012 jämte prognos I enlighet med Kommunstyrelsens riktlinjer för budgetuppföljning skall resultatet för april 2012 jämte prognos ha inkommit till Kommunstyrelsen senast den 18 maj Tekniska nämnden uppdrar åt Arbetsutskottet att godkänna prognosen och till Kommunstyrelsen överlämna det slutliga förslaget till prognos samt ekonomirapport april / Remiss Bostadsbyggnadsprogram Borås Stad Varje kommun ska enligt Lagen om kommunernas bostadsförsörjningsansvar (2000:1383) planera för bostadsförsörjningen. Riktlinjer för bostadsförsörjning ska antas av Kommunfullmäktige under varje mandatperiod. Nu gällande Bostadsbyggnadsprogram antogs den 16 april 2009 och gäller t o m 2012 varför det är tid för en revidering av programmet. I Bostadsbyggnadsprogrammet konstateras att efterfrågan på bostäder är störst i staden och i de sjönära områdena samt för att stärka utvecklingen i hela kommunen är det betydelsefullt att det finns möjlighet till nybyggnation av bostäder i alla större tätorter eller där tidigare gjorda investeringar ger utrymme för ytterligare exploatering. För stadens utveckling är det också viktigt att invånarna erbjuds en väl fungerande centrumkärna i centralorten. Att kunna erbjuda attraktiva bostäder är en viktig del i detta sammanhang. Hur centrum ska växa för att kunna erbjuda bostäder och ett bredare utbud av centrumfunktioner är en viktig framtidsfråga för staden. Fler bostäder i centrum i anslutning till befintlig infrastruktur innebär också ett övervägande om det finns kapacitet i trafiksystemet. Möjlighet att tillskapa erforderliga parkeringsytor för tillkommande bostäder samt bevarande av de gröna ytor som finns kvar i centrum är också en viktig fråga för att skapa en attraktiv boendemiljö. Kvalitén på boendemiljön måste därmed bedömas med hänsyn till störningar som trafiken medför och med hänsyn till den gröna miljön som ska finnas kvar. En översyn av det övergripande vägtrafiksystemet erfordras redan idag med hänsyn till de trafikmängder som belastar våra gator och vägar. Ytterligare bostäder utmed befintligt vägsystem accentuerar ett sådant behov. Nya länkar/förbindelser i trafiksystemet innebär också möjligheter att tillskapa nya attraktiva bostadsområden.

4 4 Tekniska nämnden tillstyrker med kommentarer enligt ovan / Information angående handläggning av färdtjänsttillstånd För att få ett färdtjänsttillstånd i Borås Stad så måste det finnas en ansökan. Information om hur ansökan görs finns på Borås Stads hemsida eller vid kontakt med någon av våra färdtjänsthandläggare, som då skickar hem en ansökningsblankett. Efter att ansökan kommit in så kontaktar någon av handläggarna den sökande via telefon och går igenom ansökan och berättar om hur Borås Stads färdtjänst fungerar. Därefter så görs oftast ett hembesök för att säkerställa att den sökande uppfyller de krav som ställs för att vara berättigad till färdtjänst. Om det är några oklarheter i samband med ansökan så får den sökande komplettera sin ansökan med ett läkarintyg, som då ska intyga den sökandes funktionshinder. Utredningen om den sökande registreras i vårt handläggningsprogram PLANit Solen och om den sökande beviljas rätt till färdtjänst så skickas beslutet tillsammans med ett färdtjänstkort hem till kunden tillsammans med mer utförlig skriftlig information om vår färdtjänst. Vi är idag fyra färdtjänsthandläggare (3.5 årsarbetare) som försöker arbeta så lika som möjligt för att det inte ska vara någon skillnad i bedömningen beroende på var man bor inom Borås Stad. Våra färdtjänsthandläggare har delat upp färdtjänstkunderna efter de gamla kommundelsgränserna och vi har idag ca färdtjänstkunder. Riksfärdtjänstansökningar handläggs också av våra handläggare och varje riksfärdtjänstresa måste ansökas. Det gäller endast resor inom Sverige och vi försöker alltid i första hand välja resor med buss, tåg, flyg om den resande klarar detta annars sker resa med bil eller specialfordon. Våra handläggare arbetar efter Lagen om Färdtjänst (SFS1997:736) och Riksfärdtjänst (SFS 1997: 735). Vår bedömning är att vi arbetar på ett effektivt sätt enligt det regelverk som finns och att den nuvarande arbetsprocessen är effektiv och samtidigt bra för våra färdtjänstkunder. Vid genomförd NKI-enkät (Nöjd Kund Index) fick frågan om hur nöjda kunderna var ett mycket högt betyg. Tekniska nämnden lägger informationen till handlingarna.

5 / Inventering av internationellt arbete i Borås Stad 2012 Kommunstyrelsen har sänt en remiss med frågor om hur det internationella engagemanget eller bolag ser ut. Tekniska nämnden beslutar översända ifylld sammanställning till Kommunstyrelsen / Uppföljning av kommunal handlingsplan för förebyggande arbete med skydd mot olyckor och extraordinära händelser Tekniska förvaltningen har gått igenom handlingsplanen och redovisar de åtgärder som har skett under perioden inom nuvarande förvaltningens ansvarsområde och redovisat dessa i bifogad bilaga. Tekniska nämnden beslutar att avge remissvar enligt upprättad bilagd skrivning / Aktiv ekologisk upphandling Att ställa om till mer ekologiskt i de kommunala köken är en lång process. Det är väldigt naivt att tro att det kan ske med en handvändning. Inte heller sker det per automatik genom ett uttalat procentmål i kommunfullmäktige. Faktum är att upphandlingstekniken har en central roll i arbetet mot att uppnå målet. Det blir inte bättre än vi frågar. Förfrågningsunderlaget till livsmedelproducenter och grossister är en av de viktigaste delarna av upphandlingen. Det är i förfrågningsunderlaget kommunen ställer sina krav. Volym ger bättre pris. Detta är för de flesta ett känt fenomen. En del av det taktiska arbetet är att börja med att välja varor där man kan garanteras volym för att få mycket ekologiskt och samtidigt hålla sig inom givna ekonomiska ramar. Det kan vara bra att börja med varor såsom mjölk, köttfärs och vitkål där det finns en bra tillgång på ekologiskt. Kommunen bör enligt oss göra en del ändringar i sin upphandlingsteknik. I dagsläget skiljer sig prisbilden kraftigt beroende på vilken ekologisk produkt som efterfrågas. Efterfrågas kvantitet är också en viktig parameter. I en tid då förvaltningarna står under stram budget blir resultatet ofta att det ekologiska alternativet får stryka på foten till förmån för det billigare och icke ekologiska livsmedlet. Förslagsvis bör kommunen skicka ut anbudsförfrågningar på enbart ekologiskt producerat livsmedel inom de varugrupper som handlas i stora volymer. Priset kommer med största sannolikhet att bli lägre, då andra alternativ inte förekommer. Det är av stor vikt att vi lever upp till de miljömål som Borås stad upprättat. Det är också av stor vikt och betydelse att vi tar ett ekonomiskt ansvar genom att leverera bästa möjliga livsmedel till bästa möjliga pris. Ekocentrum har gjort en undersökning bland Sveriges kommuner och landsting som visar att de konkreta målen ökar och de procentuella minskar. Ett konkret mål kan till exempel vara att byta ut all mjölk. Något som däremot visat sig inte ge resultat är

6 6 målet att köpa ekologiskt om ekonomin tillåter. Detta inträffar i Borås då upphandlingen av ekologiska livsmedel sker med alternativ. Ekologiskt marknadscentrum (EMC) beskriver upphandlingstekniken i en rapport från I rapporten delas upphandlingen in i två faser. I den första fasen gäller det att få tillgång på de ekologiska livsmedlen. I fas två upphandlas en produkt enbart som ekologiskt alternativ. När kommunerna kommer in i fas två, har det visat sig att de har fått mycket bra priser på de ekologiska livsmedlen enligt EMC. Ett ökat engagemang från brukarna t.ex. skolelever är nödvändigt för att maximera resultaten. Det kan nås genom större kunskap hos lärare och annan personal på skolorna. Inget blir inte starkare än den svagaste länken. Vi är helt övertygade om att Borås stad kan öka sin andel ekologiska varor genom att pressa priserna. Priserna kan pressas genom en aktiv livsmedelupphandling. Enligt oss skall förfrågningsunderlaget enbart innehålla en ekologisk produkt i stor volym. Inga alternativa produkter skall finnas i förfrågan. Att kombinera detta med t.ex. "morötter" för beställarna tror vi kommer att ge resultat och ta oss närmare målet. Tekniska nämnden beslutar att uppdra till Tekniska förvaltningen/ Upphandlingsavdelningen i Borås Stad att utreda möjligheten hur man ska öka inköpen av ekologiska varor samt vad som krävs för att nå Kommunfullmäktiges mål gällande inköp av ekologiska varor. I detta uppdrag ska även ett förslag på utformning av ett incitamentsmodell för förvaltningarna som ökar sina ekologiska inköp når Kommunfullmäktiges mål gällande ekologiska inköp / Anslagsframställan för Väg 42 öster Sjöbo Avdelningschef Alf Iwarson informerar om upphandling för Väg 42 öster Sjöbo. Väg 42 utgör huvudförbindelse Borås Trollhättan och går igenom centrala Borås. Delen genom Sjöbo, i norra delen av Borås tätort, passerar idag rakt igenom en stadsdel med ca invånare. Stora trafikmängder ger upphov till höga bullernivåer för omkringliggande bostadsbebyggelse och en barriäreffekt som försvårar kontakten mellan östra och västra delarna av stadsdelen. Vägsträckan är idag dessutom olycksdrabbad. Genom att flytta väg 42 öster om Sjöbo, till nuvarande Däckvägen, förbättras både säkerheten utefter vägen och boendemiljön inom Sjöbo. När utbyggnaden är genomförd kommer Fristadsvägen genom Sjöbo att avlastas genomfartstrafiken. Den trafik som blir kvar på Fristadsvägen kommer att vara av mer lokal karaktär och passera med lägre hastighet än vad som är fallet idag. De oskyddade trafikanterna kommer att kunna passera Fristadsvägen betydligt lättare och framförallt säkrare. Sjöbo kommer att bli en något tryggare plats att bo på. Efter att genomfartstrafiken försvunnit bör den befintliga Fristadsvägen smalnas av för att anpassas till sin nya funktion, dessa åtgärder ingår inte i detta projekt.

7 7 Projektbeskrivning Projektet omfattar nybyggnad av väg 42 öster Sjöbo, ca 400 meter fyrfältig väg och ca m tvåfältig väg, delvis i befintlig Däckvägen. Vägen kommer att passera Älvsborgsbanan på en ca 200 meter lång bro. Utefter sträckan byggs fyra nya cirkulationsplatser. Den första, från söder, i befintlig korsning väg 42/Campinggatan, den andra blir en ny korsning mellan väg 42 och den befintliga Fristadsvägen, den tredje byggs mitt på Däckvägen för att komma in till det planerade verksamhetsområdet Nordskogen och den fjärde byggs i Långesten där nya väg 42 ansluter till den befintliga vägen. Projektet inrymmer även utbyggnad av ca m nya gång- och cykelvägar samt 3 planskilda passager för gång- och cykeltrafik över/under väg och en ny gång- och cykelbro över Älvsborgsbanan som ersättning för en befintlig plankorsning som stängs. Längs med den nya vägen uppförs ca 700 meter bullerplank för att minska störningen för omkringliggande bostäder och djurpark. Ett antal fastigheter kommer även att erbjudas tätare fönster på de övre våningsplanen som inte kan skyddas med plank. Längs med Boråsparken byggs en ca 100 meter lång barriär som vid en eventuell olycka med farligt gods på den nya vägen ska styra utsläppen ifrån parken samt fördröja en eventuell eldsvåda tillräckligt länge för att parken ska hinna utrymmas. Inom projektet byggs även ca 450 meter lokalgator. Dels som utfart för bostadsfastigheter som tidigare haft sin utfart direkt på väg 42 och dels för att komma åt nya verksamhetstomter inom Nordskogenområdet. För de delar av vägen som ligger inom Öresjö vattenskyddsområde skapas ett separat dagvattensystem med ledningar och täta diken som avleds till två dammar och vidare till konstgjorda våtmarker för att säkerställa reningen innan vattnets släpps till recipient. Efter utbyggnaden kommer ca 400 m av nya väg 42 att förvaltas av kommunen och ca 2600 m kommer att bli statlig väg. Vidare kommer 4 av 5 konstbyggnader, 900 m gång- och cykelbana, samtliga nya lokalgator samt 450 meter bullerskydd och barriärer att bli kommunala anläggningar. I samband med överlämnandet av delar av den nya vägen till staten kommer ca 730 meter av befintlig väg genom Sjöbo att överföras från statligt till kommunalt huvudmannaskap. Ekonomi Projektet har pågått från 2007 och hittills genererat utrednings- och projekteringskostnader på kronor. Efter värdering av inkomna anbud för huvudentreprenaden har projektets återstående kostnader beräknats till kronor. Projektets totala kostnad bedöms därmed bli kronor varav kronor avser de kommunala anläggningarna och kronor avser de anläggningar som kommer att överlämnas till staten

8 8 Med hänvisning till ovanstående får Tekniska nämnden föreslå Kommunfullmäktige besluta att anslå kronor för utbyggnaden av väg 42 öster Sjöbo. Denna paragraf förklaras omedelbart justerad / Tilldelningsbeslut för Väg 42 öster Sjöbo Avdelningschef Alf Iwarson informerar om upphandling av Väg 42 öster Sjöbo. Förfrågningsunderlag för utförandeentreprenad väg 42 öster Sjöbo är upprättat och kompletterat med PM , PM , PM , PM och PM Förfrågningsunderlaget har varit annonserat i allmänt tillgänglig databas hos opic.com och i EU:s databas TED under tiden till Sista dag för avgivande av anbud har varit Vid anbudstidens utgång hade 5 anbud inkommit. Sammanställning över inkomna anbud finns i upprättad anbudsutvärdering. Enligt förfrågningsunderlagets upphandlingsföreskrifter, AFB.52, kommer det anbud att antas som har det lägsta anbudspriset. Anbudet med lägst pris enligt ovan är anbud nr 3 tillhörande Veidekke Entreprenad AB. Tekniska nämnden beslutar att tilldela Veidekke Entreprenad AB entreprenaden för ovan beskrivna arbeten under följande förutsättningar: att överprövning ej begärs att förvaltningsdomstolen inte förordnar om åtgärder enligt 16 kapitlet 2 LOU om överprövning begärs att erforderliga medel ställs till Tekniska förvaltningens förfogande för genomförande av projektet Efter att tilldelningsbeslut lämnats gäller 10 dagar som tidsfrist för överprövning innan kontrakt tecknas. Tilldelningsbeslutet är inte att se som en accept enligt avtalslagen. Denna paragraf förklaras omedelbart justerad /2 002 Redovisning av delegationer Redovisas upprättad rapport över delegationer fattade beslut, inklusive trafikärenden.

9 9 Delegationsredovisningen läggs till handlingarna / 01 m fl Anmälningsärenden 1. Vakansprövning av en tillsvidaretjänst som landskapsarkitekt/ landskapsingenjör, 100%, Parkavdelningen, Tekniska nämnden 2. Vakansprövning av en tillsvidaretjänst som sektionschef, Projekteringssektionen, Gatuavdelningen, Tekniska nämnden. Informationen läggs till handlingarna. 64 Protokoll från Tekniska nämndens Arbetsutskott Protokoll från Tekniska nämndens Arbetsutskott den 20 mars Protokollet läggs till handlingarna. Vid protokollet Lisbeth Rehnlund Justeras Alexis Mouschopanis (M) Mikael Wickberg (M) Justeringen tillkännagiven på kommunens anslagstavla den 3 maj Lisbeth Rehnlund

PROTOKOLL Sammanträdesdag 2012-11-29. Tid och Plats. Omfattning 140-153. Närvarande: Ordinarie ledamöter

PROTOKOLL Sammanträdesdag 2012-11-29. Tid och Plats. Omfattning 140-153. Närvarande: Ordinarie ledamöter 1 Tid och Plats Kl 13.00 kl 16.45 Tekniska nämndens Sessionssal Omfattning 140-153 Närvarande: Ordinarie ledamöter Alexis Mouschopanis (M) Rose-Marie Liljenby Andersson (S) Jan Idehed (C) Mikael Wickberg

Läs mer

TEKNISKA NÄMNDENS PROTOKOLL

TEKNISKA NÄMNDENS PROTOKOLL 1 TEKNISKA NÄMNDENS PROTOKOLL Ärenden behandlade på Tekniska nämndens sammanträde den 27 mars 2014: 36 Upprop och val av justeringsmän och justering 37 Godkännande av föredragningslista 38 Tekniska förvaltningen

Läs mer

TEKNISKA NÄMNDENS PROTOKOLL

TEKNISKA NÄMNDENS PROTOKOLL TEKNISKA NÄMNDENS PROTOKOLL Ärenden behandlade på Tekniska nämndens sammanträde den 24 juni 2013: 58 Upprop och val av justeringsmän och justering 59 Godkännande av föredragningslista 60 Tekniska förvaltningen

Läs mer

TEKNISKA NÄMNDENS PROTOKOLL

TEKNISKA NÄMNDENS PROTOKOLL 1 TEKNISKA NÄMNDENS PROTOKOLL Ärenden behandlade på Tekniska nämndens sammanträde den 20 februari 2014: 22 Upprop och val av justeringsmän och justering 23 Godkännande av föredragningslista 24 Tekniska

Läs mer

TEKNISKA NÄMNDENS PROTOKOLL

TEKNISKA NÄMNDENS PROTOKOLL 1 TEKNISKA NÄMNDENS PROTOKOLL Ärenden behandlade på Tekniska nämndens sammanträde den 26 juni 2014: 84 Upprop och val av justeringsmän och justering 85 Godkännande av föredragningslista 86 Tekniska förvaltningen

Läs mer

PROTOKOLL Sammanträdesdag Tid och Plats. Omfattning Närvarande: Ordinarie ledamöter

PROTOKOLL Sammanträdesdag Tid och Plats. Omfattning Närvarande: Ordinarie ledamöter 1 Tid och Plats Kl 13.00 kl 17.15 Tekniska nämndens Sessionssal Omfattning 28-41 Närvarande: Ordinarie ledamöter Alexis Mouschopanis (M) Rose-Marie Liljenby Andersson (S) Mikael Wickberg (M) Lena Bergqvist

Läs mer

TEKNISKA NÄMNDENS PROTOKOLL

TEKNISKA NÄMNDENS PROTOKOLL 1 TEKNISKA NÄMNDENS PROTOKOLL Ärenden behandlade på Tekniska nämndens sammanträde den 30 januari 2014: 1 Upprop och val av justeringsmän och justering 2 Godkännande av föredragningslista 3 Tekniska förvaltningen

Läs mer

Övriga Gunnar Isackson teknisk chef avdelningschef Skogsavdelningen

Övriga Gunnar Isackson teknisk chef avdelningschef Skogsavdelningen 1 Tid och Plats Kl 13.00 kl 17.35 Tekniska nämndens Sessionssal Omfattning 107-126 Närvarande: Ordinarie ledamöter Alexis Mouschopanis (M) Rose-Marie Liljenby Andersson (S) Jan Idehed (C) Mikael Wickberg

Läs mer

PROTOKOLL TEKNISKA NÄMNDEN Sammanträdesdag 2011-09-29

PROTOKOLL TEKNISKA NÄMNDEN Sammanträdesdag 2011-09-29 1 Tid och Plats Kl 12.00 kl 18.00 Borås Djurpark Omfattning 110-125 Närvarande: Ordinarie ledamöter Alexis Mouschopanis (M) Rose-Marie Liljenby Andersson (S) Jan Idehed (C) Mikael Wickberg (M) Lena Bergqvist

Läs mer

TEKNISKA NÄMNDENS PROTOKOLL

TEKNISKA NÄMNDENS PROTOKOLL 1 TEKNISKA NÄMNDENS PROTOKOLL Ärenden behandlade på Tekniska nämndens sammanträde den 16 december 2014: 172 Upprop och val av justeringsmän och justering 173 Godkännande av föredragningslista 174 Tekniska

Läs mer

TEKNISKA NÄMNDENS PROTOKOLL

TEKNISKA NÄMNDENS PROTOKOLL 1 TEKNISKA NÄMNDENS PROTOKOLL Ärenden behandlade på Tekniska nämndens sammanträde den 25 augusti 2016: 77 Upprop och val av justeringsmän och justering 78 Godkännande av föredragningslista 79 Tekniska

Läs mer

TEKNISKA NÄMNDENS PROTOKOLL

TEKNISKA NÄMNDENS PROTOKOLL 1 TEKNISKA NÄMNDENS PROTOKOLL Ärenden behandlade på Tekniska nämndens sammanträde den 27 november 2014: 154 Upprop och val av justeringsmän och justering 155 Godkännande av föredragningslista 156 Tekniska

Läs mer

TEKNISKA NÄMNDENS PROTOKOLL

TEKNISKA NÄMNDENS PROTOKOLL 1 TEKNISKA NÄMNDENS PROTOKOLL Ärenden behandlade på Tekniska nämndens sammanträde den 23 mars 2016: 29 Upprop och val av justeringsmän och justering 30 Godkännande av föredragningslista 31 Tekniska förvaltningen

Läs mer

TEKNISKA NÄMNDENS PROTOKOLL

TEKNISKA NÄMNDENS PROTOKOLL 1 TEKNISKA NÄMNDENS PROTOKOLL Ärenden behandlade på Tekniska nämndens sammanträde den 28 januari 2016: 1 Upprop och val av justeringsmän och justering 2 Godkännande av föredragningslista 3 Preliminärt

Läs mer

TEKNISKA NÄMNDENS PROTOKOLL

TEKNISKA NÄMNDENS PROTOKOLL 1 TEKNISKA NÄMNDENS PROTOKOLL Ärenden behandlade på Tekniska nämndens sammanträde den 29 januari 2015: 1 Upprop och val av justeringsmän och justering 2 Godkännande av föredragningslista 3 Övergripande

Läs mer

TEKNISKA NÄMNDENS PROTOKOLL

TEKNISKA NÄMNDENS PROTOKOLL 1 TEKNISKA NÄMNDENS PROTOKOLL Ärenden behandlade på Tekniska nämndens sammanträde den 25 september 2014: 117 Upprop och val av justeringsmän och justering 118 Godkännande av föredragningslista 119 Information

Läs mer

TEKNISKA NÄMNDENS PROTOKOLL

TEKNISKA NÄMNDENS PROTOKOLL 1 TEKNISKA NÄMNDENS PROTOKOLL Ärenden behandlade på Tekniska nämndens sammanträde den 29 oktober 2015: 152 Upprop och val av justeringsmän och justering 153 Godkännande av föredragningslista 154 Tekniska

Läs mer

PROTOKOLL Sammanträdesdag 2011-10-27

PROTOKOLL Sammanträdesdag 2011-10-27 1 Tid och Plats Kl 13.00 kl 18.20 Tekniska förvaltningens Sessionssal Omfattning 126-144 Närvarande: Ordinarie ledamöter Alexis Mouschopanis (M) ordförande Rose-Marie Liljenby Andersson (S) 1:e vice ordförande

Läs mer

PROTOKOLL Sammanträdesdag

PROTOKOLL Sammanträdesdag 1 Tid och Plats Kl 13.00 kl 16.00 Tekniska förvaltningens Sessionssal Omfattning 158-176 Närvarande: Ordinarie ledamöter Alexis Mouschopanis (M) Rose-Marie Liljenby Andersson (S) Jan Idehed (C) Mikael

Läs mer

2010.183-200 Tn 138. Rättelse Driftupphandling 2011, Yttre miljö. 2010.184-200 Tn 139. Rättelse Driftupphandling 2011, Lokalvård

2010.183-200 Tn 138. Rättelse Driftupphandling 2011, Yttre miljö. 2010.184-200 Tn 139. Rättelse Driftupphandling 2011, Lokalvård Tekniska nämnden 2010-10-08 1(8) ÄRENDEFÖRTECKNING: Dnr: : Ärenden: 137. Presentation av ny medarbetare 2010.183-200 Tn 138. Rättelse Driftupphandling 2011, Yttre miljö 2010.184-200 Tn 139. Rättelse Driftupphandling

Läs mer

Tekniska nämnden 2010-09-30 1(9) ÄRENDEFÖRTECKNING: Dnr: : Ärenden:

Tekniska nämnden 2010-09-30 1(9) ÄRENDEFÖRTECKNING: Dnr: : Ärenden: Tekniska nämnden 2010-09-30 1(9) ÄRENDEFÖRTECKNING: Dnr: : Ärenden: Administration 2010.182-200 Tn 120. Driftupphandling 2011 Byggnader och installationer, Tanums kommun 2010.183-200 Tn 121. Driftupphandling

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunstyrelsens arbetsutskott 2012-04-25 1 (13) Plats och tid Sammanträdesrum Häverö, kl 09.00-10.10 ande Kjell Jansson (M), ordförande Mats Hultin (M) Berit Jansson (C) Elisabeth Björk (S) Kerstin Bergström

Läs mer

2014-06-26 1 (8) Anders Wiklund

2014-06-26 1 (8) Anders Wiklund Samhällsbyggnadnämndens 2014-06-26 1 (8) Plats Konf.rum Gatukontoret, Nygatan 76, Kommunhuset Tid Torsdagen den 26 juni, 2014 kl: 08:00 08:35 Beslutande Enligt närvarolista, sid 2 Övriga deltagande Enligt

Läs mer

Sammanträdesdag Tekniska nämnden

Sammanträdesdag Tekniska nämnden BORÅS STAD Protokollsutdrag Sammanträdesdag Tekniska nämnden 2018-01-25 6 Dnr 2017/634 313 14 Granskning av detaljplan för Sparsör, Paradis 1:4 m fl, Vinkelvägen, Borås Stad Vid förra granskningsremissen

Läs mer

TEKNISKA NÄMNDENS PROTOKOLL

TEKNISKA NÄMNDENS PROTOKOLL 1 TEKNISKA NÄMNDENS PROTOKOLL Ärenden behandlade på Tekniska nämndens sammanträde den 22 maj 2014: 68 Upprop och val av justeringsmän och justering 69 Godkännande av föredragningslista 70 Tekniska förvaltningen

Läs mer

Samhällsbyggnadsförvaltningen, Vallentuna. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Samhällsbyggnadsnämnden

Samhällsbyggnadsförvaltningen, Vallentuna. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Samhällsbyggnadsnämnden Samhällsbyggnadsnämnden 19 september 2006 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Ersättare Övriga deltagare Utses att justera Angarnsrummet, Tunahuset Tuna torg 2, Vallentuna tisdagen den 19 september

Läs mer

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (11)

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (11) VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (11) Plats och tid Bällstarummet, kommunhuset, Vallentuna 14.00-15.00 ande Elwe Nilsson (M) ordförande ( 35, 38,39,41 och 42) Patrik Lundholm (C) ordförande (

Läs mer

Tekniska förvaltningens Sessionssal. Ajournering mellan kl kl Omfattning Närvarande:

Tekniska förvaltningens Sessionssal. Ajournering mellan kl kl Omfattning Närvarande: 1 Tid och Plats Kl 08.30 13.00 Kl 14.00 18.30 Studieresa i Borås Tekniska förvaltningens Sessionssal Ajournering mellan kl 08.30 kl 13.00 Omfattning 64-79 Närvarande: Ordinarie ledamöter Rose-Marie Liljenby

Läs mer

Tekniska nämnden. Rolf Svensson Tekniska kontoret onsdagen den 28 november 2012

Tekniska nämnden. Rolf Svensson Tekniska kontoret onsdagen den 28 november 2012 1 (12) Plats och tid Kommunhuset i Gislaved, kl 13.15 16.15 Beslutande Staffan Sjöblom (M), ordförande Hans Uhlmann (M) Magnus Sjöberg (C) Mihai Banica (MP) Jörgen Karlsson (S) Rolf Svensson (S) Sven Lundgren

Läs mer

26 Dnr 2016/ KS

26 Dnr 2016/ KS Sammanträdesprotokoll sid 2 (4) 26 Dnr 2016/37-298 KS Godkännande av tilldelningsbeslut samt begäran om anvisning av medel, lokallösning för socialförvaltningens administration i fastigheten Höken. Kommunstyrelsen

Läs mer

Plats och tid Tekniska nämndens sessionssal Kungsgatan 57, onsdagen den 24 april 2019 kl 13:00-18:15 Beslutande

Plats och tid Tekniska nämndens sessionssal Kungsgatan 57, onsdagen den 24 april 2019 kl 13:00-18:15 Beslutande 1(19) Plats och tid s sessionssal Kungsgatan 57, onsdagen den 24 april 2019 kl 13:00-18:15 Beslutande Ledamöter Jan Idehed (C), Ordförande Paul-Andre Safko (M), 1:e vice ordförande Sead Omerovic (S), 2:e

Läs mer

TEKNISKA NÄMNDENS PROTOKOLL

TEKNISKA NÄMNDENS PROTOKOLL 1 TEKNISKA NÄMNDENS PROTOKOLL Ärenden behandlade på Tekniska nämndens sammanträde den 27 oktober 2016: 112 Upprop och val av justeringsmän och justering 113 Godkännande av föredragningslista 114 Tekniska

Läs mer

Plats och tid Sammanträdesrum 1, kl. 14:20-14:30. Caroline Persson. Britt-Marie Viklund. Mats Rantapää

Plats och tid Sammanträdesrum 1, kl. 14:20-14:30. Caroline Persson. Britt-Marie Viklund. Mats Rantapää SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (6) Plats och tid Sammanträdesrum 1, kl. 14:20-14:30 Utses att justera Justeringens plats och tid Mats Rantapää Förvaltningsbyggnaden, tisdag 28 augusti2018, klockan 14:30 Underskrifter

Läs mer

Plats och tid Tekniska nämndens sessionssal Kungsgatan 57, torsdagen den 28 mars 2019 kl 13:00-17:00

Plats och tid Tekniska nämndens sessionssal Kungsgatan 57, torsdagen den 28 mars 2019 kl 13:00-17:00 Instans 1(16) Plats och tid s sessionssal Kungsgatan 57, torsdagen den 28 mars 2019 kl 13:00-17:00 Beslutande Ledamöter Jan Idehed (C), Ordförande Paul-Andre Safko (M), 1:e vice ordförande Sead Omerovic

Läs mer

Tid och Plats Tekniska förvaltningens Sessionssalen Omfattning Närvarande:

Tid och Plats Tekniska förvaltningens Sessionssalen Omfattning Närvarande: 1 Tid och Plats Kl 13.00 16.35 Tekniska förvaltningens Sessionssalen Omfattning 15-28 Närvarande: Ordinarie ledamöter Johan Medelius (M) Rose-Marie Liljenby Andersson (S) Jan Idehed (C) Lena Bergqvist

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (8)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (8) Plats Lomma kommunhus, Stora sessionssalen Tid 2019-04-15, kl. 17:35-18:30 Mötet ajournerades mellan 18:24 till 18:28 Sammanträdesdatum s. 1 (8) Beslutande Övriga deltagare Lennart Månsson (M) Bert Larsson

Läs mer

Barn- och ungdomsnämnden. Ärendelista. Sammanträdesdatum 2015-04-23

Barn- och ungdomsnämnden. Ärendelista. Sammanträdesdatum 2015-04-23 Barn- och ungdomsnämnden Sammanträdesdatum 2015-04-23 Ärendelista 40. Budgetuppföljning och ekonomisk redovisning år 2015 41. Remiss av förbättringsområden och ambitioner i handlingsprogram för skydd mot

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (11)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (11) Sammanträdesdatum s. 1 (11) Plats Lomma kommunhus, sammanträdesrum Önnerup Tid Måndagen den 13 juni 2016 kl 16.00 17.25 Beslutande Alf Michelsen (M) ordförande Lennart Månsson (M) vice ordförande Gunilla

Läs mer

TEKNISKA NÄMNDENS PROTOKOLL

TEKNISKA NÄMNDENS PROTOKOLL 1 TEKNISKA NÄMNDENS PROTOKOLL Ärenden behandlade på Tekniska nämndens sammanträde den 28 augusti 2014: 97 Upprop och val av justeringsmän och justering 98 Godkännande av föredragningslista 99 Tekniska

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunstyrelsens arbetsutskott 2011-01-12 1 (5) Plats och tid Sammanträdesrum Häverö, kl 09.00-9.45 ande Kjell Jansson (M), ordförande (ej 1 på grund av jäv) Berit Jansson (C) ordförande ( 1) Elisabeth

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll 2006-01-10 1 Organ Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Kommunhuset, Gnosjö, kl 08.00-12.00 Beslutande Övriga närvarande Christer Gustafsson (kd), ordförande Bertil Nilsson (m) Lars Persson (s)

Läs mer

Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum, kl 08.30 14.00

Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum, kl 08.30 14.00 1(18) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum, kl 08.30 14.00 Beslutande: Tage Björk (s), ordförande Gerd Lindgren (s) Lena Norgren, (fp), tj g ersättare för Ingalill Jonsson, (m) Övriga deltagande:

Läs mer

Trafikverkets synpunkter. Trafikverkets synpunkter. Boende i Vibble

Trafikverkets synpunkter. Trafikverkets synpunkter. Boende i Vibble Sammanställning av inkomna synpunkter över förslag till vägplan för Väg 140/627 ny cirkulationsplats samt förlängning av gång- och cykelväg mot Nygårds Visby. TRV 2010/50466 Detta är en webbanpassad version

Läs mer

Protokoll. Sammanträdesdatum ANSLAG / BEVIS

Protokoll. Sammanträdesdatum ANSLAG / BEVIS 1 Plats och tid Plåtslagarvägen 17 13:00-14.30 ande Övriga närvarande Utses att justera Jan-Christer Jonsson (S) Gunnar Grönberg (S) Camilla Gissberg (S) Stig Svedin (V) Kenneth Westberg (M) Chatrine Nordlund

Läs mer

TEKNISKA NÄMNDENS PROTOKOLL

TEKNISKA NÄMNDENS PROTOKOLL 1 TEKNISKA NÄMNDENS PROTOKOLL Ärenden behandlade på Tekniska nämndens sammanträde den 25 maj 2016: 45 Upprop och val av justeringsmän och justering 46 Godkännande av föredragningslista 47 Tekniska förvaltningen

Läs mer

KOMMUNSTYRELSEN. Beslutsärenden

KOMMUNSTYRELSEN. Beslutsärenden KOMMUNSTYRELSEN Beslutsärenden KS 1 Preliminär verksamhetsplan 2004-2006 2 Regionalt renhållningssamarbete 3 Handlingsplan, trafiknätsanalys 4 Upphandling av IT-infrastruktur med bredbandskapacitet 5 Delegation

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista KALLELSE 1 (7) 2016-11-29 Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Jazmin Pettersson Sammanträdesdatum 6 december 2016 Plats och tid Stadshuset A394, 08:15 Ledamöter Ordförande Jazmin

Läs mer

Marianne Kjellquist. Kommunledningskontoret. Ola Blomberg

Marianne Kjellquist. Kommunledningskontoret. Ola Blomberg Sammanträdesdatum Sida 0 Beslutande organ Plats och tid Stadshuset, Vänersalen klockan 13.00-15.00 Beslutande Johan Abrahamsson (M) Ordförande, deltog ej 99 Christer Dalvik (MAP) 1: e vice ordförande Marianne

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (9)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (9) Plats Lomma kommunhus, Stora sessionssalen Tid 2019-04-15, kl. 17:00-17:32 Sammanträdesdatum s. 1 (9) Beslutande Övriga deltagare Lennart Månsson (M) Bert Larsson (M) Emma Köster (M) Gun Larsson (L) Rune

Läs mer

77 Slutredovisning av om- och tillbyggnad av Mellbystrandsskolan och nybyggnation av idrottshall i Mellbystrand

77 Slutredovisning av om- och tillbyggnad av Mellbystrandsskolan och nybyggnation av idrottshall i Mellbystrand Servicenämnden Sammanträdesdatum 2014-08-27 Ärendelista 75 Ekonomisk månadsuppföljning 76 Svar på motion om ekologisk mat 77 Slutredovisning av om- och tillbyggnad av Mellbystrandsskolan och nybyggnation

Läs mer

Tid och plats 16.00 17.05 Arbetslivsförvaltningen Österlånggatan 72 Öppet sammanträde

Tid och plats 16.00 17.05 Arbetslivsförvaltningen Österlånggatan 72 Öppet sammanträde PROTOKOLL 1 (5) Tid och plats 16.00 17.05 Arbetslivsförvaltningen Österlånggatan 72 Öppet sammanträde Omfattning 45-55 Närvarande Marie Sjöhem (S) Anethe Tolfsson (S) Ida Legnemark (V) Lasse Jutemar (MP)

Läs mer

Genomförandeavtal med SLL - Planskild korsning Enebybergs station

Genomförandeavtal med SLL - Planskild korsning Enebybergs station DANDERYDS KOMMUN Tjänsteutlåtande 1 (5) Klicka här för att ange text. Genomförandeavtal med SLL - Planskild korsning Enebybergs station Ärende Trafikförvaltningen på Stockholms läns landsting, SLL, har

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll 1 (5) Plats och tid Stadshuset Fyrkanten kl 09:30 Beslutande Se sida 2 Övriga deltagare Se sida 2 Utses att justera Karl-Erik Jonsson Justeringens tid och plats Samhällsbyggnad stab Paragrafer 119 Sekreterare

Läs mer

Kommunhuset, Norbergs kommun, sessionssalen, kl 14.00-15.30 Shiro Biranvand (V)

Kommunhuset, Norbergs kommun, sessionssalen, kl 14.00-15.30 Shiro Biranvand (V) 2014-09-25 1 (30) Plats och tid Beslutande Kommunhuset, Norbergs kommun, sessionssalen, kl 14.00-15.30 Shiro Biranvand (V) Ordförande Sören Lindqvist (V) Arne Söderström (S) Bertil Sandberg (KD) Arne Pettersson

Läs mer

Tekniska nämnden 2012-03-06 22-24

Tekniska nämnden 2012-03-06 22-24 PROTOKOLL Tekniska nämnden 22-24 Tekniska nämnden Sida 2 Tekniska nämnden sammanträde den 6 mars 2012 22 Granskning, detaljplan för idrott m m vid Mjörngatan 23 Remiss plansamråd, bostäder vid Simmenäsvägen

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag PROTOKOLL 2012-12-18 1(6) Plats och tid Kung Birger, Furuhällshuset, Kungsängen, kl 21.00 21.40 ajournering 21.15-21.30 Beslutande Ledamöter Irène Seth (M) ordf Anders Åkerlind (M) Tom Slettengren (M)

Läs mer

Lars Rönnlund, kommunchef 18, 20 Britt Idensjö, sekreterare Mikael Pettersson 13 Hans Andersson 19

Lars Rönnlund, kommunchef 18, 20 Britt Idensjö, sekreterare Mikael Pettersson 13 Hans Andersson 19 Plats och tid Sessionssalen kommunhuset i Hultsfred 26 januari 2016 kl. 08.30-11.45 Beslutande Åke Nilsson, KD Gunilla Aronsson, C Åke Bergh, M Lena Hasting, S Tommy Rälg, S Övriga deltagande Lars Rönnlund,

Läs mer

Protokoll 2011-02-01

Protokoll 2011-02-01 2011-02-01 Miljö- och byggnadsnämnden Plats och tid Sammanträdesrum Kumla, 2011-02-01, klockan 17:30-19:10 Beslutande Katarina Hansson (S) ej 17 Britt Gelin (S), 17 Sven-Inge Carlsson (S) Christer Fallén

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 44-48

Sammanträdesprotokoll 44-48 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (8) 2018-05-02 Tekniska nämnden, arbetsutskottet Sammanträdesprotokoll 44-48 Sammanträdesdatum 2 maj 2018 Plats och tid Stadshuset A394, kl 15:00 15:30 Tjänstgörande ledamöter Jazmin

Läs mer

Samhällsbyggnadsförvaltningen, Vallentuna. Sekreterare Birgitta Gunolf Paragrafer 4 och 5 omedelbart justerad Ordförande

Samhällsbyggnadsförvaltningen, Vallentuna. Sekreterare Birgitta Gunolf Paragrafer 4 och 5 omedelbart justerad Ordförande Samhällsbyggnadsnämnden 13 februari 2007 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Ersättare Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Angarnsrummet, Tunahuset Tuna torg 2, Vallentuna

Läs mer

Björn Johansson (V), tjänstgörande ersättare för Krister Nyström (S) Mats Hahne (M), vice ordf. Margot Eriksson (S)

Björn Johansson (V), tjänstgörande ersättare för Krister Nyström (S) Mats Hahne (M), vice ordf. Margot Eriksson (S) PROTOKOLL 1(5) Plats och tid Björnidet, kl 10:00-10:35 Beslutande Ledamöter Björn Johansson (V), tjänstgörande ersättare för Krister Nyström (S) Mats Hahne (M), vice ordf. Ersättare Björn Nyström (M) Övriga

Läs mer

2002-01-25. Sammanträdestid 08.30-12.00. Karl-Åke Karlsson (c) för Ingemar Johansson

2002-01-25. Sammanträdestid 08.30-12.00. Karl-Åke Karlsson (c) för Ingemar Johansson FALKENBERGS KOMMUN Socialnämndens arbetsutskott PROTOKOLL Sammanträdesdatum Sammanträdestid 08.30-12.00 1 NÄRVARANDE Ledamöter Lars Glimvik, ordf (m) Jerry Karlsson, v. ordf (s) Monica Hansson (c), gick

Läs mer

Tekniska nämnden 2012-04-26 1 (16) Stadshuset, sessionssalen, kl 13.30-16.05

Tekniska nämnden 2012-04-26 1 (16) Stadshuset, sessionssalen, kl 13.30-16.05 Tekniska nämnden 2012-04-26 1 (16) Plats och tid Stadshuset, sessionssalen, kl 13.30-16.05 Paragrafer 34-46 BESLUTANDE Ledamöter Tjänstgörande ersättare Namn Lennart Rehn (S) ordförande Helena Qvick (S)

Läs mer

Protokoll Kommunstyrelsen 2011-03-28. Innehållsförteckning. 53 Beslut om byggnation i kv. Mejeriet m fl.

Protokoll Kommunstyrelsen 2011-03-28. Innehållsförteckning. 53 Beslut om byggnation i kv. Mejeriet m fl. Protokoll Kommunstyrelsen 2011-03-28 Innehållsförteckning 53 Beslut om byggnation i kv. Mejeriet m fl. 54 Natur- och kulturvårdsinsatser längs Nossan i Nossebro. 55 Finansiering konstgräsplan i Nossebro.

Läs mer

Protokoll fört vid kommunstyrelsens sammanträde onsdagen den 21 september 2016

Protokoll fört vid kommunstyrelsens sammanträde onsdagen den 21 september 2016 Protokoll fört vid kommunstyrelsens sammanträde onsdagen den 21 september 2016 Tid: Kl. 15.30 Plats: Stora kollegiesalen Närvarande: Se bilaga 1-3, 5-9, 11-13, 15-16 Justerat den 28 september 2016 Anslaget

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Information har skett genom anslag.

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Information har skett genom anslag. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (1) Plats och tid Rådhus Skåne, kl. 10:00-11:10. Beslutande Pierre Månsson (FP) Kalle Heise (MP) Anders Svensson (S) Fredrik Axelsson (M) Heléne Fritzon (S) Niclas Nilsson (SD)

Läs mer

Sammanträdesdatum Tekniska nämnden 2008-02-28 10

Sammanträdesdatum Tekniska nämnden 2008-02-28 10 Tekniska nämnden 2008-02-28 10 Plats och tid Stadshuset, kl 14.30-16.50 Beslutande Lennart Rehn (s) ordförande Helena Qvick (s) Christer Cunow (s) Kent Persson (s) Bengt Lundgren (s) Kristina Spetz-Larsson

Läs mer

Magnus Dimberg (M) ledamot Björn Nilsson (S) ledamot. Gunnar Bohlin (M) ersättare

Magnus Dimberg (M) ledamot Björn Nilsson (S) ledamot. Gunnar Bohlin (M) ersättare Sammanträdesdatum Beslutande organ Plats och tid Stadshuset Mariestad, lokal Vänersalen kl. 16.30 17.00 Beslutande Ulf Andersson (S) ordförande Suzanne Michaelsen Gunnarsson (S) 1:e vice ordförande Evert

Läs mer

Protokoll styrelsemöte i AB Stokab (556475-6467)

Protokoll styrelsemöte i AB Stokab (556475-6467) Sida 1(6) Protokoll styrelsemöte i AB Stokab (556475-6467) Dag 2008-05-19 kl 15.00 Plats Närvarande: Ordförande och vice ordförande Övriga ledamöter eller som ledamot tjänstgörande suppleant Suppleanter

Läs mer

Vallentuna teater, Vallentuna måndagen den 16 juni 2003 kl 14:00 Kommundirektör Kjell Johansson Sekreterare Louise Steengrafe Chefsekonom Ove Olsson

Vallentuna teater, Vallentuna måndagen den 16 juni 2003 kl 14:00 Kommundirektör Kjell Johansson Sekreterare Louise Steengrafe Chefsekonom Ove Olsson Kommunstyrelsen 16 juni 2003 Plats och tid för sammanträdet Kallade tjänstemän Vallentuna teater, Vallentuna måndagen den 16 juni 2003 kl 14:00 Kommundirektör Kjell Johansson Sekreterare Louise Steengrafe

Läs mer

PROTOKOLL Sammanträdesdag 2013-08-29. Tid och Plats. Omfattning 74-93. Närvarande: Ordinarie ledamöter

PROTOKOLL Sammanträdesdag 2013-08-29. Tid och Plats. Omfattning 74-93. Närvarande: Ordinarie ledamöter 1 Tid och Plats Kl 13.00 17.15 Tekniska nämndens Sessionssal Omfattning 74-93 Närvarande: Ordinarie ledamöter Alexis Mouschopanis (M) Rose-Marie Liljenby Andersson (S) Jan Idehed (C) Mikael Wickberg (M)

Läs mer

TEKNISKA NÄMNDENS PROTOKOLL

TEKNISKA NÄMNDENS PROTOKOLL 1 TEKNISKA NÄMNDENS PROTOKOLL Ärenden behandlade på Tekniska nämndens sammanträde den 24 maj 2017: 73 Upprop och val av justeringsmän och justering 74 Godkännande av föredragningslista 75 Tekniska förvaltningen

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (11)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (11) Sammanträdesdatum s. 1 (11) KULTUR- OCH FRITIDSNÄMNDENS ARBETSUTSKOTT 2017-05-29 Plats Sammanträdesrum Fjelie, Kommunhuset i Lomma Tid Måndagen den 29 maj 2017 kl. 17.01 18.35 Beslutande Carin Hansson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2015-06-25, Tekniska nämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2015-06-25, Tekniska nämnden 1/3, Stadshuset, sessionssalen, 2015-06-25, 13:00-16.00 65-76 Beslutande Lennart Rehn (S) Håkan Daremark (KD) Helena Qvick (S) Kent Persson (S) Othmar Fiala (S) Helena Gustafsson (M) Tjänstgörande ersättare

Läs mer

Thomas Liedström, kulturchef Emma Gabrielsson, kultursekreterare. Cecilia Koch Danielsson (FP)

Thomas Liedström, kulturchef Emma Gabrielsson, kultursekreterare. Cecilia Koch Danielsson (FP) Plats och tid Sessionssalen, Kl. 15.00-17.30 Sida SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(10) Beslutande Ledamöter Magnus Wallengren (V), ordf Cecilia Koch Danielsson (FP), vice ordf Helen Einarsson (S) Ingrid-Märta Grönlie

Läs mer

Trafikutredning, Hälle Lider, Ljungskile I samband med planering av nya seniorbostäder.

Trafikutredning, Hälle Lider, Ljungskile I samband med planering av nya seniorbostäder. Trafikutredning, Hälle Lider, Ljungskile Beställare: Konsult: Uppdragsledare Handläggare Hälle Lider AB Husåsvägen 2 459 30 Ljungskile Norconsult AB Box 8774 402 76 Göteborg Maria Young Uppdragsnr: 102

Läs mer

Tid och plats Arbetslivsförvaltningen Österlånggatan 72 Öppet sammanträde

Tid och plats Arbetslivsförvaltningen Österlånggatan 72 Öppet sammanträde PROTOKOLL 1 (5) Tid och plats 17.00 18.06 Arbetslivsförvaltningen Österlånggatan 72 Öppet sammanträde Omfattning 28-39 Närvarande Lotta Preijde (L) Marie Samuelsson (S) Tobias Edin (V) Birgitta Bergman

Läs mer

TEKNISKA NÄMNDENS PROTOKOLL

TEKNISKA NÄMNDENS PROTOKOLL 1 TEKNISKA NÄMNDENS PROTOKOLL Ärenden behandlade på Tekniska nämndens sammanträde den 24 september 2015: 132 Upprop och val av justeringsmän och justering 133 Godkännande av föredragningslista 134 Tekniska

Läs mer

Beslutsunderlag Tjänsteskrivelse Servicenämnden 2015-08-25 Ändring av delegationsordning Delegationsordning Servicenämnden 2015-08-25

Beslutsunderlag Tjänsteskrivelse Servicenämnden 2015-08-25 Ändring av delegationsordning Delegationsordning Servicenämnden 2015-08-25 Malmö stad Serviceförvaltningen 1 (3) Datum 2015-08-12 Vår referens Josefin Haugthon Planeringssekreterare Josefin.Haugthon@malmo.se Tjänsteskrivelse Ändring av delegationsordningen SN-2015-948 Sammanfattning

Läs mer

Gunilla Abrahamsson Underskrifter Paragrafer. Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Gunilla Abrahamsson Underskrifter Paragrafer. Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Sammanträdesprotokoll 1 (11) Plats och tid Sessionssalen, kommunhuset i Hultsfred, kl. 7.30-12.00 ande Roland Waern, M Åke Nilsson, KD Gunilla Schollin Borg, MP Per-Inge Pettersson, C Mikael Jonnerby,

Läs mer

2012-11-20. Socialkontoret, kl.15.00-16.30

2012-11-20. Socialkontoret, kl.15.00-16.30 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (11) Plats och tid ande Övriga närvarande Ersättare Socialkontoret, kl.15.00-16.30 Robin Gustavsson (kd) ordförande Sven-Erik Andersson (c) 1:e vice ordförande Leif Jannerstig (s)

Läs mer

UNDERRÄTTELSE OM TILLDELNINGSBESLUT

UNDERRÄTTELSE OM TILLDELNINGSBESLUT 1(1) Referens Datum Diarienummer Lina Fogelberg 2012-07-12 Fast 230-2012 UNDERRÄTTELSE OM TILLDELNINGSBESLUT GÄLLANDE UPPHANDLING RAMAVTAL GENERALENTREPRENÖR Västfastigheter, distrikt Göteborg, har nu

Läs mer

Ilko Corkovic Marcel van Luijn, tjg ersättare (M)

Ilko Corkovic Marcel van Luijn, tjg ersättare (M) Sammanträdesprotokoll Sid 1 (5) 2018-11-27 Paragrafer 336-337 Plats och tid Stadshuset, kommunchefens rum, klockan 09:30-09:50 Beslutande ledamöter Staffan Larsson, ordförande (C) Ilko Corkovic (S) Marcel

Läs mer

Kjell Bornhager (KD) Ann-Charlotte Wikerud (KD) Jan Björkman (MP) Per Stenberg (MP) Pirjo Nilsson (SD) Kristina Hansson (SD)

Kjell Bornhager (KD) Ann-Charlotte Wikerud (KD) Jan Björkman (MP) Per Stenberg (MP) Pirjo Nilsson (SD) Kristina Hansson (SD) 1(6) 2014-07-02 Nämndsekreterare Lisa Wallis Tfn 040-42 5223 Sammanträdesdatum Plats Kolabacken Tid 09:30 Ledamöter Ersättare Närvarorätt Anna Mannfalk (M) (ordföranden) Kristina Fredin (M) (1:e vice ordförande)

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott

Kommunstyrelsens arbetsutskott Kommunstyrelsens arbetsutskott Tid Tisdagen den 8 september 2015 kl. 8:30-9:15 Plats KS-salen, stadshuset Omfattning 63-66 ande Christina Fosnes (M) Johan Persson (S) Dzenita Abaza (S) Bertil Dahl (V)

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunstyrelsens arbetsutskott 2011-11-02 1 () Plats och tid Sammanträdesrum Häverö, kl 09.00-10.30 ande Kjell Jansson (M), ordförande Mats Hultin (M) Berit Jansson (C) Elisabeth Björk (S) Olle Jansson

Läs mer

Mattias Andersson (C) (ordförande) Lars Vargö (M) (vice ordförande) Mattias Andersson (C) och Lars Vargö (M) BEVIS. Kulturnämndens arbetsutskott

Mattias Andersson (C) (ordförande) Lars Vargö (M) (vice ordförande) Mattias Andersson (C) och Lars Vargö (M) BEVIS. Kulturnämndens arbetsutskott Kulturnämndens arbetsutskott 2016-04-19 Plats och tid Bergshamra bibliotek, Bergshamra torg, Solna kl 15:00-16:45 ande närvarande Övriga närvarande Paragrafer Mattias Andersson (C) (ordförande) Lars Vargö

Läs mer

Protokoll 2013-04-03

Protokoll 2013-04-03 2013-04-03 Kommunstyrelsen Plats och tid Sammanträdesrum Kumla, 2013-04-03, klockan 17:00 17:10 Beslutande Dan-Åke Moberg (S) Mats Hellgren (M) Christer Thörner (S) Margareta Engman (M) Annica Moberg (S)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (8)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (8) Plats Lomma kommunhus, Stora sessionssalen Tid 2019-01-21, kl. 18:30-20:15 Sammanträdesdatum s. 1 (8) Beslutande Övriga deltagare Lennart Månsson (M) Bert Larsson (M) Rune Netterlid (S) Emma Köster (M)

Läs mer

Protokoll. Tekniska nämnden 2009-04-27

Protokoll. Tekniska nämnden 2009-04-27 Tekniska nämnden 37 42 Tekniska nämnden sammanträde Informationer och rapporter 37. Uppföljning och prognos per den 31 mars 2009 38. Detaljplan för Fritidsvägen (Lövekulle) 39. Vindbruk, tematiskt tillägg

Läs mer

Tekniska nämnden arbetsutskottet 2008-06-05 1

Tekniska nämnden arbetsutskottet 2008-06-05 1 Tekniska nämnden arbetsutskottet 2008-06-05 1 Plats och tid kl 08.30 10.15 Beslutande Pär Palmgren, m, ordförande Arne Dahlström, kd, 1:e vice ordförande Benny Petersson, s, 2:e vice ordförande Övriga

Läs mer

Roland Leben (kd), ordf Björn Nyström (m) Margot Eriksson (s), tjänstgörande ers för Krister Nyström (s)

Roland Leben (kd), ordf Björn Nyström (m) Margot Eriksson (s), tjänstgörande ers för Krister Nyström (s) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(12) Plats och tid Sammanträdesrummet Björnidet, kl 14.00-15.30 Beslutande Ledamöter Roland Leben (kd), ordf Björn Nyström (m) Margot Eriksson (s), tjänstgörande ers för Krister

Läs mer

Protokoll. Tekniska nämnden. Nr 1. Tid: 2015-01-21, kl 18.00-20.50. Plats: Fjäderholmarna, 206

Protokoll. Tekniska nämnden. Nr 1. Tid: 2015-01-21, kl 18.00-20.50. Plats: Fjäderholmarna, 206 Protokoll Tekniska nämnden Nr 1 Tid: 2015-01-21, kl 18.00-20.50 Plats: Fjäderholmarna, 206 Ledamöter: Christer Åkerhielm (M) ordförande Hans Grundell (LP) vice ordförande Daniel Källenfors (M) Marek Rajkowski

Läs mer

Kommunstyrelsen Sammanträdesprotokoll 2013-09-23 Plats och tid Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Insynsplats Insynsplats,

Kommunstyrelsen Sammanträdesprotokoll 2013-09-23 Plats och tid Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Insynsplats Insynsplats, Sida 1/8 Plats och tid Kommunhuset, Svalöv,, kl 17.30 17.55 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Insynsplats Insynsplats, ersättare Övriga deltagare Bengt Jönsson (S), tjg ers för Karl-Erik Kruse (S)

Läs mer

Socialnämndens arbetsutskott stadshuset, lokal Kasen, kl

Socialnämndens arbetsutskott stadshuset, lokal Kasen, kl Sammanträde Plats och tid stadshuset, lokal Kasen, kl. 13.30-15.30 Ledamöter Ersättare Lars-Olof Laxrot (V), l :e vice ordförande Elving Andersson (C), 2:e vice ordförande Said Olsson (M) Carina Arrtonsson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 Plats och tid: Personalavdelningen sammanträdesrum, kl 09:00 10.15 ande: Övriga närvarande: Dieter Wagner (M) Gunnel Elf (C) Mikael Andersson (S) Thomas Elmgren (M) Sven Evert Gunnarsson (SD) Anja Johansson

Läs mer

PROTOKOLL 1 (5) Sammanträdesdag Tid och plats Arbetslivsförvaltningen Österlånggatan 72 Öppet sammanträde

PROTOKOLL 1 (5) Sammanträdesdag Tid och plats Arbetslivsförvaltningen Österlånggatan 72 Öppet sammanträde PROTOKOLL 1 (5) Tid och plats 16.00 18.05 Arbetslivsförvaltningen Österlånggatan 72 Öppet sammanträde Omfattning 87 100 Närvarande Lars-Åke Johansson (S) ordförande Anethe Tolfsson (S) 89-100 Ida Legnemark

Läs mer

Protokoll. Socialnämndens arbetsutskott. stadshuset, lokal Kasen, kl13:30-14:40

Protokoll. Socialnämndens arbetsutskott. stadshuset, lokal Kasen, kl13:30-14:40 Plats och tid Ledamöter Ersättare Övriga stadshuset, lokal Kasen, kl13:30-14:40 Stefan Skoglund (S), ordförande Lars-Olof Laxrot (V), l :e vice ordförande Elving Andersson (C), 2:e vice ordförande (M)

Läs mer

Protokoll. Kommunstyrelsens arbetsutskott. Nr 1. Tid: Onsdag den 21 januari 2015, kl 10.00. Plats: Kommunstyrelsens sammanträdesrum

Protokoll. Kommunstyrelsens arbetsutskott. Nr 1. Tid: Onsdag den 21 januari 2015, kl 10.00. Plats: Kommunstyrelsens sammanträdesrum Protokoll Kommunstyrelsens arbetsutskott Nr 1 Tid: Onsdag den 21 januari 2015, kl 10.00 Plats: Kommunstyrelsens sammanträdesrum Ledamöter: Anna Rheyneuclaudes Kihlman (M) ordförande Carl-Johan Schiller

Läs mer

Nils Gunnar Gyhlenius, (m) ersättare Gunilla Gröndahl, (v) ersättare Bo Weiåker, socialchef Dick Andersson, enhetschef Agneta Sandström, ekonom

Nils Gunnar Gyhlenius, (m) ersättare Gunilla Gröndahl, (v) ersättare Bo Weiåker, socialchef Dick Andersson, enhetschef Agneta Sandström, ekonom Socialnämnden 2000-05-09 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna Tisdag den

Läs mer