PROTOKOLL Sammanträdesdag

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "PROTOKOLL Sammanträdesdag"

Transkript

1 1 Tid och Plats Kl kl Tekniska förvaltningens Sessionssal Omfattning Närvarande: Ordinarie ledamöter Alexis Mouschopanis (M) Rose-Marie Liljenby Andersson (S) Jan Idehed (C) Mikael Wickberg (M) Gunnel Romild (FP) Ulf Samuelsson (S) Anja Liikaluoma (S) Kjell Hjalmarsson (MP) ordförande 1:e vice ordförande 2:e vice ordförande Ersättare Eike Jünke (M), tjg för Lena Bergqvist (M), , kl Alexander Eliasson (M) Anders Bourghardt (FP) Raimon Tahvonen (S) Maria Hanafi (S) Christoffer Brandt (V) Mattias Blomberg (VÄGV) Övriga Gunnar Isackson teknisk chef Christer Norberg avdelningschef Persontransportavdelningen StenAnders Jöne stadsträdgårdsmästare Alf Iwarson avdelningschef Gatuavdelningen Olof Svensson avdelningschef Skogsavdelningen Margareta Nilsson enhetschef Ekonomi- och IT-enheten Kristina Nyström Svensson enhetschef Personal- och IT-enheten Jan-Åke Claesson sektionschef Trafiksektionen, Pernilla Ohlsson Kommunal Helena Sävefjärd upphandlare, 170 Åke Bertilsson upphandlare, 170 Lisbeth Rehnlund sekreterare

2 2 158 Upprop och val av justeringsmän och justering Att jämte ordföranden justera dagens protokoll utsågs Kjell Hjalmarsson (MP) med Mikael Wickberg (M) som ersättare. Justeringen äger rum torsdagen den 29 december 2011, kl på Tekniska förvaltningen. 159 Godkännande av föredragningslista Upprättad föredragningslista godkänns med följande tillägg: Belysning över övergångsstället vid Borås Arena i Knalleland, Eike Jünke (M). Asfaltsärende, Eike Jünke (M). Korsningen Allégatan/Åsbogatan, Mikael Wickberg (M). Följande ärende utgår från föredragningslistan: Information om en upphandlingsprocess / Remiss Riskvärdering förorenade sediment i Viskan Planeringssekreterare Monica Lindqvist vid Samhällsplaneringsavdelningen informerar om Riskvärdering förorenade sediment i Viskan. Tekniska nämnden anser att det är mycket tillfredställelse att planerna för att Viskan äntligen skall saneras börjar ta form. Nämnden håller med om att det föreslagna alternativet och även reservalternativet sammantaget är det mest fördelaktiga. En fullständig sanering är självklart att föredra men man måste trots allt väga in kostnaderna som en viktig faktor. När arbetet väl kommer igång vill nämnden särskilt påtala vikten av vattenprovtagningar under arbetet men även vikten av ett kontrollprogram om Djupasjön blir en deponi. För att Viskan skall få en bra status i allmänhetens ögon är det befogat att följa utvecklingen hos bottenlevande djur men även en kontroll av miljögifter i fisk. Viskan har höga naturvärden och en stor potential för rekreation och friluftsliv. Med ökande nederbörd ökar också problemen med översvämningar. Som kompensation för förlusten av Djupasjön tycker därför Tekniska nämnden att man i det här projektet även bör lägga i skapandet av ny sjö/våtmark. Det har också betydelse för reduktion av näringsämnen. Tekniska nämnden tillstyrker remissen med ovanstående synpunkter. 161 Tekniska förvaltningen informerar Avdelningschef Christer Norberg informerar om färdtjänstplaneringen inför juloch nyårsresorna. Tekniska nämnden lägger informationen till handlingarna.

3 3 162 Information om Rätt fart i staden Sektionschef Jan-Åke Claesson informerar om Rätt fart i staden. Informationen läggs till handlingarna. 163 Dnr 2011/5 061 Ekonomirapport november 2011 Tekniska förvaltningen har i skrivelse den 12 december 2011 redogjort för det ekonomiska resultat november Med godkännande lägga ovan nämnda rapport till handlingarna samt överlämna resultat november 2011 till Kommunstyrelsen och Stadsrevisionen för kännedom. 164 Dnr 2011/ Reviderad budget Enhetschef Margareta Nilsson redovisar information om reviderad budget Tekniska nämnden godkänner upprättad Reviderad budget för verksamheten 2011 och överlämnar den till Kommunstyrelsen / Intern kontroll Kommunfullmäktige har fastställt regler för intern kontroll att gälla fr o m Reglerna definierar organisationen och ansvaret för den interna kontrollen. Med intern kontroll menas kommunens organisation, rutiner och system som bl a syftar till att: * Säkerställa att lagar, bestämmelser och överenskommelser efterlevs. * Säkra att resurser används i enlighet med tagna beslut. * Minimera risker, säkra system och rutiner. * Trygga kommunens tillgångar och förhindra förluster. * Säkra en rättvisande redovisning. * Skydda politiker och personal från oberättigade misstankar. Tekniska nämnden har enl KL (6:7) det yttersta ansvaret för att utforma en god intern kontroll inom sitt verksamhetsområde. I detta ansvar ligger att utforma en lokal organisation anpassad till respektive nämnds organisationsutformning. Vidare måste lokala regler och anvisningar för den interna kontrollen utformas. Dessa regler och anvisningar ska dokumenteras och antagas av nämnden.

4 4 Nämnden ska löpande följa upp det interna kontrollsystemet inom nämndens verksamhetsområde och ska varje år anta en särskild plan för denna uppföljning. I samband med årsredovisningens upprättande ska resultatet från uppföljningen av den interna kontrollen inom nämnden rapporteras till Kommunstyrelsen (samt kopia till Stadsrevisionen). I och med omorganisation och uppgradering av personal- och ekonomisystem har många rutiner förändrats vilka nu följs upp i den interna kontrollplanen. Antalet kontrollmoment har för år 2012 minskats ned bl a beroende på att hantering av handkassa och förvaltningens löner nu överförs till central förvaltning. Arbetet med intern kontroll är en ständigt pågående process och revidering av planen kommer att ske vid behov. Uppföljning av den interna kontrollen kommer att redovisas för nämnden. Tekniska nämnden beslutar att anta 2012 års plan för Intern kontroll. 166 Information om Medarbetarenkäten Enhetschef Kristina Nyström Svensson informerar om Medarbetarenkäten som gjorts om personalens psykosociala situation. Tekniska nämnden beslutar lägga informationen till handlingarna / Remiss reviderad avfallsplan Avfallsplanen för Borås pekar ut tre fokusområden att utveckla och förbättra: * Minskade avfallsmängder. * Avfall är en resurs. * Invånaren är nöjd med avfallshanteringen. Tiden för arbetet med fokusområdena sträcker sig fram till år Synen på avfall som en resurs ger ett perspektiv och en insikt om nyttan med sortering och återvinning som är viktigt att förmedla till boråsarna. Insamlingssystemet funktion har en avgörande betydelse för ytterligare framgång i arbetet med framtida avfallshantering. I den reviderade avfallsplanen framhålls att Borås Stad ska ha ett insamlingssystem som gör det trevligt och enkelt att sortera. Insamlingsplatserna ska också vara rena, snygga, och finnas på strategiska platser. De lokala återvinningsstationerna kan komma att innehålla fler fraktioner för att underlätta för brukarna.

5 5 Förslaget är bra och innebär förhoppningsvis mindre belastning på de centrala återvinningsstationerna och därmed mindre antal bilresor. Vid översynen som erfordras för de lokala återvinningsstationerna är det viktigt att höja nivån på utformningen på och omkring insamlingsplatsen samt att välja platser som fungerar med hänsyn till trafiksäkerhet och angöringsmöjligheter för besökande. Tekniska nämnden noterar också i bilaga 1 till Förslag till föreskrifter för avfallshanteringen i Borås att återvändsgator ska ha en vändplats med diameter av 18 m och en hinderfri remsa på ytterligare 1,5 m. Detta utrymme finns allt som oftast inte då bostadsgator ofta gränsar mot fastigheter med murar och häckar. Det typfordon som innefattar normal sopbil och som gatunätet har dimensionerats för kräver inte angivet utrymme. Det vore därför lämpligt att hämtningsfordon anpassades efter den standard som gatunätet är uppbyggt med. Tekniska nämnden tillstyrker avfallsplanen med ovanstående kommentarer och översänder planen till Kommunstyrelsen / Samrådsremiss förstudie väg 42 Borås Trollhättan, delen Sjöbo Kvarbo sommarstad inom Borås kommun Tekniska nämnden tillstyrker förstudien med följande tillägg: * Finansiering och genomförande bör klargöras. * Paradisvägens anslutning till väg 42 som cirkulationsplats studeras mer i detalj. * Gång- och cykelvägen mellan Kvarbo och Fristad förläggs utmed väg 42. Tekniska nämnden anser att förstudien är väl utförd och sammanfattar på ett bra sätt de brister som finns i trafikmiljön utmed väg 42. Åtgärderna som föreslås känns relevanta för att förbättra framförallt trafiksäkerheten för de oskyddade trafikanterna vare sig de går, cyklar eller åker kollektivt. Kostnaderna för genomförandet fullt ut handlar om i storleksordning 60 mnkr. Det är viktigt att klargöra ansvaret för finansiering och genomförande av åtgärderna så att en investeringsplan kan upprättas för åtgärdspaketet. Anslutningen av Paradisvägen till väg 42 beskrivs med dubbla budskap. I textdelen under avsnitt Ombyggnad av korsningar framgår att förslaget är två förskjutna trevägskorsningar. I bilaga 11 är förslaget en cirkulationsplats. I beskrivningen framgår att två trevägskorsningar innebär små förbättringar för den lokala trafiken och nuvarande problem kommer till stora delar att kvarstå. Dessutom anser Tekniska nämnden att en lösning med cirkulationsplats är en trafiksäkrare lösning då hastigheterna blir lägre och skadeföljden lindrigare vid en eventuell olycka. Att framkomligheten blir sämre på riksvägen är underordnat trafiksäkerhetsaspekten. Frågan bör av trafiksäkerhetsskäl studeras mer i detalj för att hitta en lösning trots lutningar på väg 42.

6 6 Gång- och cykelförbindelsen mellan Kvarbo och Fristad föreslås att följa stråket efter en nedlagd VA-ledning. Tekniska nämnden anser att den rätta placeringen är parallellt med väg 42. Att cykla utmed allfartsvägen känns alltid tryggare även om föreslagen sträckning förses med belysning. Att besparingarna blir stora vid samordnad byggnation med VA-ledningen är inget hållbart argument vid valet av sträckning. Sträckningen utmed väg 42 är också det helt logiskt vid fortsatt utbyggnad av gångoch cykelväg västerut mot Vänga. Rimligtvis bör förstudien följa samma resonemang för Kvarbo-Fristad som för Frufällan-Klinten. Tekniska nämnden tillstyrker förstudien med ovanstående tillägg samt översända svaret till Trafikverket. 169 Information om en upphandlingsprocess Ärendet utgår / Remiss om motion från Hanna Werner (MP) om Inköp i tiden Upphandlingsavdelningen genomför alla upphandlingar i samråd med kommunens olika verksamheter. När det gäller livsmedelsupphandlingarna sker dessa i samråd med stadens högst ansvariga tjänstemän för kostfrågor samt med köksrepresentanter från förskola, grundskola, gymnasieskola samt äldreomsorg. I varje upphandling som Upphandlingsavdelningen genomför ställs kravet att anbudsgivaren (och valda leverantörer) skall acceptera och följa TCO:s uppförandekod. Upphandlingsavdelningen arbetar ständigt med att förenkla förfrågningsunderlag samt på andra sätt underlätta för anbudsgivare genom t ex elektronisk anbudsgivning och möjlighet att lämna anbud per produktgrupp och per kommun. Kommunens kök har under en längre period arbetat med att servera säsongsanpassade produkter. När det gäller miljöbelastning och livsmedel är framställning av produkten den stora miljöbelastningen och inte transporterna. I nuvarande och i kommande livsmedelsavtal erbjuds en stor del ekologiska och etiskt märkta produkter. I de nya avtal som börjar gälla den 1 mars 2012 finns reglerat att leverantören även skall informera kommunen om nytillkomna ekologiska och etiskt märkta produkter. På intranätet under Upphandlingsavdelningens information finns de upphandlade ekologiska och etiskt märkta produkterna väl synliga. I stadens elektroniska beställningsportal är det möjligt att

7 7 med en sökfunktion hitta miljömärkta produkter vilket underlättar för beställarna vid köp. De etiskt märkta produkterna kan enkelt finnas genom att beställaren i sökmotorn anger t ex fair. Då presenteras samtliga produkter som är fairtrademärkta. Upphandlingsavdelningen ansvarar inte för själva inköpen, det är upp till verksamheten att välja ekologiska och etiskt märkta produkter när beställning sker. Kommunstyrelsen fattade den 19 september 2011 ett beslut om att alla nämnder och bolag i delårsrapport och årsrapport skall redovisa inköpen av etiska produkter. Redan idag följs de ekologiska inköpen upp och detta kommer nu också att ske med de etiskt märkta produkterna per nämnd/bolag. Upphandlingsavdelningen har sedan flera år tillbaka tagit fram statistik för kommunens etiska köp, men ej per nämnd eller bolag. I och med Kommunstyrelsens beslut kommer dessa uppgifter redovisas ännu tydligare än vad som skett hittills. Ny upphandlingspolicy samt nya inköpsriktlinjer kommer att tas fram, troligtvis under våren år I dessa dokument kommer upphandlingskrav på etiska och ekologiska produkter att regleras. Det är även tänkbart att sociala krav kommer att nämnas i dessa dokument. Ny upphandlingschef tillträder i slutet av januari 2012 och en av hans första uppgifter är framtagning av dessa dokument. Det är en god idé att staden har en gemensam kompetensutveckling för politiker och tjänstemän i inköpsfrågor. Stadens Personal- och förhandlingsavdelning som redan idag arbetar med kompetensutveckling skulle ev. kunna bistå med utbildning i inköp med hänsyn till miljö och etiska frågor. Tekniska nämnden beslutar att översända svaret till Kommunstyrelsen. 171 Dnr 2011/01 m fl Anmälningsärenden 1. Sammanställning från Revisionskontoret om hur resor i tjänsten sker inom Borås Stad. 2. Protokollsutdrag från Kommunfullmäktige 121 angående Avsägelse av förtroendeuppdrag, entlediganden och fyllnadsval. 3. Protokollsutdrag 122 från Kommunfullmäktige angående Handlingsplan för genomförande av CEMR-deklarationen. 4. Protokollsutdrag 516 från Kommunstyrelsen angående Modeller för att följa upp kvalitet i Borås Stad. 5. Protokollsutdrag 517 Kommunstyrelsen angående kommunens Kvalitet i Korthet. Informationen läggs till handlingarna.

8 8 172 Dnr 2011/4 002 Redovisning av delegationer Föredras upprättad rapport över delegationer fattade beslut, inklusive trafikärenden. Delegationsredovisningen läggs till handlingarna. 173 Protokoll från Tekniska nämndens Arbetsutskott Protokoll från Tekniska nämndens Arbetsutskott den 15 november Protokollet läggs till handlingarna. 174 Fråga om belysning över övergångsstället vid Borås Arena i Knalleland från Eike Jünke (M) Eike Jünke (M) frågar om belysning över övergångsstället vid Borås Arena i Knalleland? Avdelningschef Alf Iwarson besvarar frågan. 175 Fråga om asfaltsärende från Eike Jünke (M) Eike Jünke (M) frågar om ett stort hål i asfalten på Fristadsvägen i Långestensbacken? Tekniska förvaltningen meddelar Trafikverket som är väghållare. 176 Fråga om belysningen på Allégatan-Åsbogatan från Mikael Wickberg (M) Mikael Wickberg (M) frågar om bl a belysningen på Allégatan-Åsbogatan? Avdelningschef Alf Iwarson besvarar frågan.

9 9 Vid protokollet Lisbeth Rehnlund Justeras Alexis Mouschopanis (M) Kjell Hjalmarsson (MP) Justeringen tillkännagiven på kommunens anslagstavla den 30 december Lisbeth Rehnlund

TEKNISKA NÄMNDENS PROTOKOLL

TEKNISKA NÄMNDENS PROTOKOLL TEKNISKA NÄMNDENS PROTOKOLL Ärenden behandlade på Tekniska nämndens sammanträde den 24 juni 2013: 58 Upprop och val av justeringsmän och justering 59 Godkännande av föredragningslista 60 Tekniska förvaltningen

Läs mer

TEKNISKA NÄMNDENS PROTOKOLL

TEKNISKA NÄMNDENS PROTOKOLL 1 TEKNISKA NÄMNDENS PROTOKOLL Ärenden behandlade på Tekniska nämndens sammanträde den 27 mars 2014: 36 Upprop och val av justeringsmän och justering 37 Godkännande av föredragningslista 38 Tekniska förvaltningen

Läs mer

PROTOKOLL Sammanträdesdag Tid och Plats. Omfattning Närvarande: Ordinarie ledamöter

PROTOKOLL Sammanträdesdag Tid och Plats. Omfattning Närvarande: Ordinarie ledamöter 1 Tid och Plats Kl 13.00 kl 17.15 Tekniska nämndens Sessionssal Omfattning 28-41 Närvarande: Ordinarie ledamöter Alexis Mouschopanis (M) Rose-Marie Liljenby Andersson (S) Mikael Wickberg (M) Lena Bergqvist

Läs mer

PROTOKOLL Sammanträdesdag 2012-11-29. Tid och Plats. Omfattning 140-153. Närvarande: Ordinarie ledamöter

PROTOKOLL Sammanträdesdag 2012-11-29. Tid och Plats. Omfattning 140-153. Närvarande: Ordinarie ledamöter 1 Tid och Plats Kl 13.00 kl 16.45 Tekniska nämndens Sessionssal Omfattning 140-153 Närvarande: Ordinarie ledamöter Alexis Mouschopanis (M) Rose-Marie Liljenby Andersson (S) Jan Idehed (C) Mikael Wickberg

Läs mer

TEKNISKA NÄMNDENS PROTOKOLL

TEKNISKA NÄMNDENS PROTOKOLL 1 TEKNISKA NÄMNDENS PROTOKOLL Ärenden behandlade på Tekniska nämndens sammanträde den 20 februari 2014: 22 Upprop och val av justeringsmän och justering 23 Godkännande av föredragningslista 24 Tekniska

Läs mer

TEKNISKA NÄMNDENS PROTOKOLL

TEKNISKA NÄMNDENS PROTOKOLL 1 TEKNISKA NÄMNDENS PROTOKOLL Ärenden behandlade på Tekniska nämndens sammanträde den 26 juni 2014: 84 Upprop och val av justeringsmän och justering 85 Godkännande av föredragningslista 86 Tekniska förvaltningen

Läs mer

TEKNISKA NÄMNDENS PROTOKOLL

TEKNISKA NÄMNDENS PROTOKOLL 1 TEKNISKA NÄMNDENS PROTOKOLL Ärenden behandlade på Tekniska nämndens sammanträde den 25 augusti 2016: 77 Upprop och val av justeringsmän och justering 78 Godkännande av föredragningslista 79 Tekniska

Läs mer

TEKNISKA NÄMNDENS PROTOKOLL

TEKNISKA NÄMNDENS PROTOKOLL 1 TEKNISKA NÄMNDENS PROTOKOLL Ärenden behandlade på Tekniska nämndens sammanträde den 30 januari 2014: 1 Upprop och val av justeringsmän och justering 2 Godkännande av föredragningslista 3 Tekniska förvaltningen

Läs mer

TEKNISKA NÄMNDENS PROTOKOLL

TEKNISKA NÄMNDENS PROTOKOLL 1 TEKNISKA NÄMNDENS PROTOKOLL Ärenden behandlade på Tekniska nämndens sammanträde den 23 mars 2016: 29 Upprop och val av justeringsmän och justering 30 Godkännande av föredragningslista 31 Tekniska förvaltningen

Läs mer

TEKNISKA NÄMNDENS PROTOKOLL

TEKNISKA NÄMNDENS PROTOKOLL 1 TEKNISKA NÄMNDENS PROTOKOLL Ärenden behandlade på Tekniska nämndens sammanträde den 16 december 2014: 172 Upprop och val av justeringsmän och justering 173 Godkännande av föredragningslista 174 Tekniska

Läs mer

Övriga Gunnar Isackson teknisk chef avdelningschef Skogsavdelningen

Övriga Gunnar Isackson teknisk chef avdelningschef Skogsavdelningen 1 Tid och Plats Kl 13.00 kl 17.35 Tekniska nämndens Sessionssal Omfattning 107-126 Närvarande: Ordinarie ledamöter Alexis Mouschopanis (M) Rose-Marie Liljenby Andersson (S) Jan Idehed (C) Mikael Wickberg

Läs mer

PROTOKOLL TEKNISKA NÄMNDEN Sammanträdesdag 2011-09-29

PROTOKOLL TEKNISKA NÄMNDEN Sammanträdesdag 2011-09-29 1 Tid och Plats Kl 12.00 kl 18.00 Borås Djurpark Omfattning 110-125 Närvarande: Ordinarie ledamöter Alexis Mouschopanis (M) Rose-Marie Liljenby Andersson (S) Jan Idehed (C) Mikael Wickberg (M) Lena Bergqvist

Läs mer

TEKNISKA NÄMNDENS PROTOKOLL

TEKNISKA NÄMNDENS PROTOKOLL 1 TEKNISKA NÄMNDENS PROTOKOLL Ärenden behandlade på Tekniska nämndens sammanträde den 29 januari 2015: 1 Upprop och val av justeringsmän och justering 2 Godkännande av föredragningslista 3 Övergripande

Läs mer

TEKNISKA NÄMNDENS PROTOKOLL

TEKNISKA NÄMNDENS PROTOKOLL 1 TEKNISKA NÄMNDENS PROTOKOLL Ärenden behandlade på Tekniska nämndens sammanträde den 28 januari 2016: 1 Upprop och val av justeringsmän och justering 2 Godkännande av föredragningslista 3 Preliminärt

Läs mer

TEKNISKA NÄMNDENS PROTOKOLL

TEKNISKA NÄMNDENS PROTOKOLL 1 TEKNISKA NÄMNDENS PROTOKOLL Ärenden behandlade på Tekniska nämndens sammanträde den 27 november 2014: 154 Upprop och val av justeringsmän och justering 155 Godkännande av föredragningslista 156 Tekniska

Läs mer

TEKNISKA NÄMNDENS PROTOKOLL

TEKNISKA NÄMNDENS PROTOKOLL 1 TEKNISKA NÄMNDENS PROTOKOLL Ärenden behandlade på Tekniska nämndens sammanträde den 29 oktober 2015: 152 Upprop och val av justeringsmän och justering 153 Godkännande av föredragningslista 154 Tekniska

Läs mer

Tekniska förvaltningens Sessionssal. Ajournering mellan kl kl Omfattning Närvarande:

Tekniska förvaltningens Sessionssal. Ajournering mellan kl kl Omfattning Närvarande: 1 Tid och Plats Kl 08.30 13.00 Kl 14.00 18.30 Studieresa i Borås Tekniska förvaltningens Sessionssal Ajournering mellan kl 08.30 kl 13.00 Omfattning 64-79 Närvarande: Ordinarie ledamöter Rose-Marie Liljenby

Läs mer

TEKNISKA NÄMNDENS PROTOKOLL

TEKNISKA NÄMNDENS PROTOKOLL 1 TEKNISKA NÄMNDENS PROTOKOLL Ärenden behandlade på Tekniska nämndens sammanträde den 25 september 2014: 117 Upprop och val av justeringsmän och justering 118 Godkännande av föredragningslista 119 Information

Läs mer

PROTOKOLL Sammanträdesdag 2011-10-27

PROTOKOLL Sammanträdesdag 2011-10-27 1 Tid och Plats Kl 13.00 kl 18.20 Tekniska förvaltningens Sessionssal Omfattning 126-144 Närvarande: Ordinarie ledamöter Alexis Mouschopanis (M) ordförande Rose-Marie Liljenby Andersson (S) 1:e vice ordförande

Läs mer

Tid och Plats Tekniska förvaltningens Sessionssalen Omfattning Närvarande:

Tid och Plats Tekniska förvaltningens Sessionssalen Omfattning Närvarande: 1 Tid och Plats Kl 13.00 16.35 Tekniska förvaltningens Sessionssalen Omfattning 15-28 Närvarande: Ordinarie ledamöter Johan Medelius (M) Rose-Marie Liljenby Andersson (S) Jan Idehed (C) Lena Bergqvist

Läs mer

Plats och tid Tekniska nämndens sessionssal Kungsgatan 57, onsdagen den 24 april 2019 kl 13:00-18:15 Beslutande

Plats och tid Tekniska nämndens sessionssal Kungsgatan 57, onsdagen den 24 april 2019 kl 13:00-18:15 Beslutande 1(19) Plats och tid s sessionssal Kungsgatan 57, onsdagen den 24 april 2019 kl 13:00-18:15 Beslutande Ledamöter Jan Idehed (C), Ordförande Paul-Andre Safko (M), 1:e vice ordförande Sead Omerovic (S), 2:e

Läs mer

TEKNISKA NÄMNDENS PROTOKOLL

TEKNISKA NÄMNDENS PROTOKOLL 1 TEKNISKA NÄMNDENS PROTOKOLL Ärenden behandlade på Tekniska nämndens sammanträde den 27 oktober 2016: 112 Upprop och val av justeringsmän och justering 113 Godkännande av föredragningslista 114 Tekniska

Läs mer

TEKNISKA NÄMNDENS PROTOKOLL

TEKNISKA NÄMNDENS PROTOKOLL 1 TEKNISKA NÄMNDENS PROTOKOLL Ärenden behandlade på Tekniska nämndens sammanträde den 28 augusti 2014: 97 Upprop och val av justeringsmän och justering 98 Godkännande av föredragningslista 99 Tekniska

Läs mer

TEKNISKA NÄMNDENS PROTOKOLL

TEKNISKA NÄMNDENS PROTOKOLL 1 TEKNISKA NÄMNDENS PROTOKOLL Ärenden behandlade på Tekniska nämndens sammanträde den 22 maj 2014: 68 Upprop och val av justeringsmän och justering 69 Godkännande av föredragningslista 70 Tekniska förvaltningen

Läs mer

Sammanträdesdag Tekniska nämnden

Sammanträdesdag Tekniska nämnden BORÅS STAD Protokollsutdrag Sammanträdesdag Tekniska nämnden 2018-01-25 6 Dnr 2017/634 313 14 Granskning av detaljplan för Sparsör, Paradis 1:4 m fl, Vinkelvägen, Borås Stad Vid förra granskningsremissen

Läs mer

TEKNISKA NÄMNDENS PROTOKOLL

TEKNISKA NÄMNDENS PROTOKOLL 1 TEKNISKA NÄMNDENS PROTOKOLL Ärenden behandlade på Tekniska nämndens sammanträde den 25 maj 2016: 45 Upprop och val av justeringsmän och justering 46 Godkännande av föredragningslista 47 Tekniska förvaltningen

Läs mer

Plats och tid Tekniska nämndens sessionssal Kungsgatan 57, torsdagen den 28 mars 2019 kl 13:00-17:00

Plats och tid Tekniska nämndens sessionssal Kungsgatan 57, torsdagen den 28 mars 2019 kl 13:00-17:00 Instans 1(16) Plats och tid s sessionssal Kungsgatan 57, torsdagen den 28 mars 2019 kl 13:00-17:00 Beslutande Ledamöter Jan Idehed (C), Ordförande Paul-Andre Safko (M), 1:e vice ordförande Sead Omerovic

Läs mer

Göran Björklund

Göran Björklund KALLELSE 1 (6) 2012-05-25 Kommunstyrelsens ledamöter och ersättare kallas härmed till sammanträde i Kommunstyrelsens sessionssal i Stadshuset, måndage agen den 4 juni 2012, kl 14.00. Ulf Olsson Göran Björklund

Läs mer

TEKNISKA NÄMNDENS PROTOKOLL

TEKNISKA NÄMNDENS PROTOKOLL 1 TEKNISKA NÄMNDENS PROTOKOLL Ärenden behandlade på Tekniska nämndens sammanträde den 24 maj 2017: 73 Upprop och val av justeringsmän och justering 74 Godkännande av föredragningslista 75 Tekniska förvaltningen

Läs mer

TEKNISKA NÄMNDENS PROTOKOLL

TEKNISKA NÄMNDENS PROTOKOLL 1 TEKNISKA NÄMNDENS PROTOKOLL Ärenden behandlade på Tekniska nämndens sammanträde den 26 januari 2017: 1 Upprop och val av justeringsmän och justering 2 Godkännande av föredragningslista 3 Tekniska förvaltningen

Läs mer

Plats och tid Tekniska nämndens sessionssal Kungsgatan 57, torsdagen den 27 juni 2019 kl 13:00-16:30

Plats och tid Tekniska nämndens sessionssal Kungsgatan 57, torsdagen den 27 juni 2019 kl 13:00-16:30 Instans 1(19) Plats och tid s sessionssal Kungsgatan 57, torsdagen den 27 juni 2019 kl 13:00-16:30 Beslutande Ledamöter Jan Idehed (C), Ordförande Paul-Andre Safko (M), 1:e vice ordförande Sead Omerovic

Läs mer

Tid och Plats Tekniska förvaltningens Sessionssal

Tid och Plats Tekniska förvaltningens Sessionssal 1 Tid och Plats Kl 13.00 16.50 Tekniska förvaltningens Sessionssal Omfattning 49-64 Närvarande: Ordinarie ledamöter Alexis Mouschopanis (M) Rose-Marie Liljenby Andersson (S) Jan Idehed (C) Mikael Wickberg

Läs mer

TEKNISKA NÄMNDENS PROTOKOLL

TEKNISKA NÄMNDENS PROTOKOLL 1 TEKNISKA NÄMNDENS PROTOKOLL Ärenden behandlade på Tekniska nämndens sammanträde den 30 oktober 2014: 135 Upprop och val av justeringsmän och justering 136 Godkännande av föredragningslista 137 Tekniska

Läs mer

PROTOKOLL 1 (5) Sammanträdesdag Tid och plats Arbetslivsförvaltningen Österlånggatan 72 Öppet sammanträde

PROTOKOLL 1 (5) Sammanträdesdag Tid och plats Arbetslivsförvaltningen Österlånggatan 72 Öppet sammanträde PROTOKOLL 1 (5) Tid och plats 16.00 18.05 Arbetslivsförvaltningen Österlånggatan 72 Öppet sammanträde Omfattning 87 100 Närvarande Lars-Åke Johansson (S) ordförande Anethe Tolfsson (S) 89-100 Ida Legnemark

Läs mer

Primärvårdsnämnden i Varberg 15-29

Primärvårdsnämnden i Varberg 15-29 Protokoll Sammanträdesdatum 2006-04-24 Primärvårdsnämnden i Varberg 15-29 Tid: Måndag 24 april 2006 kl 15:00-16:30 Plats: Konferensrummet, Vårdcentralen Västra Vall Ledamöter Karl-Gunnar Svensson (kd)

Läs mer

TEKNISKA NÄMNDENS PROTOKOLL

TEKNISKA NÄMNDENS PROTOKOLL 1 TEKNISKA NÄMNDENS PROTOKOLL Ärenden behandlade på Tekniska nämndens sammanträde den 29 september 2016: 93 Upprop och val av justeringsmän och justering 94 Godkännande av föredragningslista 95 Tekniska

Läs mer

TEKNISKA NÄMNDENS PROTOKOLL

TEKNISKA NÄMNDENS PROTOKOLL 1 TEKNISKA NÄMNDENS PROTOKOLL Ärenden behandlade på Tekniska nämndens sammanträde den 24 september 2015: 132 Upprop och val av justeringsmän och justering 133 Godkännande av föredragningslista 134 Tekniska

Läs mer

Magnus Dimberg (M) Ledamot Sune Jansson (C) Ledamot. Magnus Dimberg

Magnus Dimberg (M) Ledamot Sune Jansson (C) Ledamot. Magnus Dimberg Sammanträdesdatum Beslutande organ Plats och tid Stadshuset i Mariestad, sammanträdesrum Hemön, kl 14.00-16.50 Beslutande Ulf Andersson (S) Ordförande Staffan Starringer (S) 1:e vice ordförande Evert Eklind

Läs mer

Plats och tid Kronängskolan, torsdagen den 8 november 2018 kl 18:

Plats och tid Kronängskolan, torsdagen den 8 november 2018 kl 18: Instans 1(7) Plats och tid Kronängskolan, torsdagen den 8 november 2018 kl 18:00-19.00 Beslutande Närvarande Övriga Ledamöter Per Carlsson (S), Ordförande Ulf Sjösten (M), 1:e vice ordförande Lennart Andreasson

Läs mer

Plats och tid Tekniska förvaltningens sessionssal Kungsgatan 57, tisdagen den 18 december 2018 kl 13:00 16:00 Beslutande

Plats och tid Tekniska förvaltningens sessionssal Kungsgatan 57, tisdagen den 18 december 2018 kl 13:00 16:00 Beslutande Instans 1(21) Plats och tid Tekniska förvaltningens sessionssal Kungsgatan 57, tisdagen den 18 december 2018 kl 13:00 16:00 Beslutande Ledamöter Rose-Marie Liljenby Andersson (S), Ordförande Oliver Öberg

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (10)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (10) Sammanträdesdatum s. 1 (10) Plats Lomma kommunhus, sammanträdesrum Önnerup Tid kl. 15.00-16.00 Beslutande Alf Michelsen (M) ordförande Lennart Månsson (M) vice ordförande Ola Ahlqvist (M) tjg. ersättare

Läs mer

Raymond Asp, S Göran Lundberg, S Staffan Svensson, avdelningschef, 106 Helena Grybäck Svensson, förbundschef Ulla Nilsson, sekreterare

Raymond Asp, S Göran Lundberg, S Staffan Svensson, avdelningschef, 106 Helena Grybäck Svensson, förbundschef Ulla Nilsson, sekreterare Sammanträdesprotokoll 1 (11) Plats och tid Sessionssalen, kommunhuset i Hultsfred, kl. 8.30-10.40 ande Roland Waern, M Åke Nilsson, KD Gunilla Schollin Borg, MP Per-Inge Pettersson, C Ewa Engdahl, C Gunilla

Läs mer

Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum, kl 08.30 14.00

Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum, kl 08.30 14.00 1(18) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum, kl 08.30 14.00 Beslutande: Tage Björk (s), ordförande Gerd Lindgren (s) Lena Norgren, (fp), tj g ersättare för Ingalill Jonsson, (m) Övriga deltagande:

Läs mer

Intern kontrollplan 2020 inklusive riskanalys

Intern kontrollplan 2020 inklusive riskanalys Margareta Nilsson Handläggare 033 357430 SKRIVELSE Datum 2019-06-27 Instans Tekniska nämnden Dnr TEN 2019-00399 1.2.4.1 Sida 1(2) Intern kontrollplan inklusive riskanalys Tekniska nämndens beslut Tekniska

Läs mer

Kommunkansliet kl 15.00

Kommunkansliet kl 15.00 1(9) Plats och tid Gruesalen, Bjuv kl 9.00-11.00 Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Anders Månsson (S), ordf Christer Landin (S) Stefan Svalö (S) Alf Nilsson (S) Bert Roos (S) Lars Karlsson (S)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida1(12) Plats och tid Yxningen, kommunhuset, kl 13:30 Beslutande Ledamöter Thomas Lidberg (S), Ordförande Joakim Magnusson (C), 1:e vice ordförande Lars-Åke Bergstrand (S) Mira

Läs mer

Tid och plats Arbetslivsförvaltningen Österlånggatan 72 Öppet sammanträde

Tid och plats Arbetslivsförvaltningen Österlånggatan 72 Öppet sammanträde PROTOKOLL 1 (7) Tid och plats 17.00 19.16 Arbetslivsförvaltningen Österlånggatan 72 Öppet sammanträde Omfattning 24 42 Närvarande Lars-Åke Johansson (S) Marie Sjöhem (S) Annika Andersson (MP) Tobias Edin

Läs mer

Justering. Anslagsbevis. Hagabergs folkhögskola, Erik Dahlbergs väg 60, Södertälje Södertälje stadshus

Justering. Anslagsbevis. Hagabergs folkhögskola, Erik Dahlbergs väg 60, Södertälje Södertälje stadshus 1 (13) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2015-01-21 KOMMUNALA PENSIONÄRSRÅDET Tid 12.30 15.00 Plats Hagabergs folkhögskola, Erik Dahlbergs väg 60, Södertälje Justering Justering, tid och plats 2015-01-26 Södertälje

Läs mer

Styrelsen för Sjukhuset i Varberg

Styrelsen för Sjukhuset i Varberg Protokoll Sammanträdesdatum 2008-12-17 Styrelsen för Sjukhuset i Varberg 87-100 Tid: Onsdagen den 17 december 2008, kl 13:00-16:15 Plats: Sjukhuset i Varberg, Direktionsrummet Ledamöter Christer Samuelsson

Läs mer

Gunilla Schollin Borg Underskrifter Paragrafer. Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Gunilla Schollin Borg Underskrifter Paragrafer. Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Sammanträdesprotokoll 1 (8) Plats och tid Sessionssalen, kommunhuset i Hultsfred kl. 8.30 10.30 ande Roland Waern, M Åke Nilsson, KD Gunilla Schollin Borg, MP Per-Inge Pettersson, C Mikael Jonnerby, C

Läs mer

Tid och plats Arbetslivsförvaltningen Österlånggatan 72 Öppet sammanträde Information

Tid och plats Arbetslivsförvaltningen Österlånggatan 72 Öppet sammanträde Information PROTOKOLL 1 (5) Tid och plats 16.00 16.35 Arbetslivsförvaltningen Österlånggatan 72 Öppet sammanträde Information 16.00 16-25 Omfattning 108-119 Närvarande Anethe Tolfsson (S) Ida Legnemark (V) Lasse Jutemar

Läs mer

Svar på revisorernas granskningsrapport av Kalmar kommuns inköpsprocess

Svar på revisorernas granskningsrapport av Kalmar kommuns inköpsprocess TJÄNSTESKRIVELSE Handläggare Datum Ärendebeteckning Ulrick Hultman 2018-03-16 KS 2018/0162 0480-45 00 28 Kommunstyrelsen Svar på revisorernas granskningsrapport av Kalmar kommuns inköpsprocess Förslag

Läs mer

Innehåll. Protokoll av 2

Innehåll. Protokoll av 2 Protokoll 2 av 2 Innehåll 69 Justering och fastställande av föredragningslista 3 70 Upphandling samhällsbetalda resor, del 2 4 71 Delårsbokslut - Tertial 2 5 72 Mål och budget 2019-2021 6 73 Internkontrollplan

Läs mer

Protokoll. Kommunstyrelsens arbetsutskott. Nr 1. Tid: Onsdag den 21 januari 2015, kl 10.00. Plats: Kommunstyrelsens sammanträdesrum

Protokoll. Kommunstyrelsens arbetsutskott. Nr 1. Tid: Onsdag den 21 januari 2015, kl 10.00. Plats: Kommunstyrelsens sammanträdesrum Protokoll Kommunstyrelsens arbetsutskott Nr 1 Tid: Onsdag den 21 januari 2015, kl 10.00 Plats: Kommunstyrelsens sammanträdesrum Ledamöter: Anna Rheyneuclaudes Kihlman (M) ordförande Carl-Johan Schiller

Läs mer

Tid och plats Arbetslivsförvaltningen Österlånggatan 72 Öppet sammanträde

Tid och plats Arbetslivsförvaltningen Österlånggatan 72 Öppet sammanträde PROTOKOLL 1 (5) Tid och plats 17.00 18.06 Arbetslivsförvaltningen Österlånggatan 72 Öppet sammanträde Omfattning 28-39 Närvarande Lotta Preijde (L) Marie Samuelsson (S) Tobias Edin (V) Birgitta Bergman

Läs mer

Strategi för god, hälsosam och klimatsmart mat

Strategi för god, hälsosam och klimatsmart mat Avdelningen för förskola Avdelningen egen regi Sida 1 (6) 2018-09-27 Handläggare: Katarina Höök 08 508 18 138 Till Farsta stadsdelsnämnd 2018-11-15 Strategi för god, hälsosam och klimatsmart mat Svar på

Läs mer

PROTOKOLL Sammanträdesdag 2013-08-29. Tid och Plats. Omfattning 74-93. Närvarande: Ordinarie ledamöter

PROTOKOLL Sammanträdesdag 2013-08-29. Tid och Plats. Omfattning 74-93. Närvarande: Ordinarie ledamöter 1 Tid och Plats Kl 13.00 17.15 Tekniska nämndens Sessionssal Omfattning 74-93 Närvarande: Ordinarie ledamöter Alexis Mouschopanis (M) Rose-Marie Liljenby Andersson (S) Jan Idehed (C) Mikael Wickberg (M)

Läs mer

Barn- och skolnämndens arbetsutskott

Barn- och skolnämndens arbetsutskott Sida 1 (13) 2013-08-28 Plats och tid Stadshuset kl 08.30-11.55 Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Tjänstemän Övriga Justering Justerande Ordförande Mario Melani (S), Ann-Carin

Läs mer

sammanträde. Ledamot som är förhindrad deltaga i sammanträde inkallar vederbörande ersättare att tjänstgöra.

sammanträde. Ledamot som är förhindrad deltaga i sammanträde inkallar vederbörande ersättare att tjänstgöra. 1 KALLELSE/underrättelse till sammanträde Ledamot som är förhindrad deltaga i sammanträde inkallar vederbörande ersättare att tjänstgöra. Plats och tid Årholmen 2018-12-11 08:30 Catharina Bråkenhielm (S)

Läs mer

Riktlinjer för inköp och upphandling inom Värmdö kommun

Riktlinjer för inköp och upphandling inom Värmdö kommun Riktlinjer för inköp och upphandling inom Värmdö kommun Detta dokument beskriver hur professionella inköp och upphandlingar ska göras, vilka generella riktlinjer som finns och hur ansvarsfördelningen ser

Läs mer

Jonny Köhler personligt ombud Veronica Krondal personligt ombud Sandra Hanson personligt ombud 86-88

Jonny Köhler personligt ombud Veronica Krondal personligt ombud Sandra Hanson personligt ombud 86-88 PROTOKOLL 1 (6) Tid och plats 15.00 16.50 Arbetslivsförvaltningen Österlånggatan 72 Öppet sammanträde Omfattning 86 98 Närvarande Lars-Åke Johansson (S) Marie Sjöhem (S) Lotta Samuelsson (FP) Birgitta

Läs mer

Plats och tid Sociala omsorgsförvaltningen, kl. 18.00 19.25. Beslutande ledamöter Yvonne Persson (S) ordförande 1-4 och 6-17

Plats och tid Sociala omsorgsförvaltningen, kl. 18.00 19.25. Beslutande ledamöter Yvonne Persson (S) ordförande 1-4 och 6-17 PROTOKOLL 1 (10) Plats och tid Sociala omsorgsförvaltningen, kl. 18.00 19.25 Omfattning 1-17 ande ledamöter Yvonne Persson (S) ordförande 1-4 och 6-17 Heléne Vistbacka Roth (FP) 1:e vice ordförande, 5

Läs mer

Kommunhuset, lokal Mellanfryken, torsdag 19 februari 2015,

Kommunhuset, lokal Mellanfryken, torsdag 19 februari 2015, PLATS OCH TID ANDE LEDAMÖTER Kommunhuset, lokal Mellanfryken, torsdag 19 februari 2015, 15.00 18.00 Berndt Björkman (C), ordförande Jan Fallström (M), vice ordförande Anneli Örtlund (S) Maj-Britt Tibo

Läs mer

Tid och plats 16.00 17.05 Arbetslivsförvaltningen Österlånggatan 72 Öppet sammanträde

Tid och plats 16.00 17.05 Arbetslivsförvaltningen Österlånggatan 72 Öppet sammanträde PROTOKOLL 1 (5) Tid och plats 16.00 17.05 Arbetslivsförvaltningen Österlånggatan 72 Öppet sammanträde Omfattning 45-55 Närvarande Marie Sjöhem (S) Anethe Tolfsson (S) Ida Legnemark (V) Lasse Jutemar (MP)

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (5) Tekniska nämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Jazmin Pettersson Sammanträdesdatum 17 november 2015 Plats och tid Partigruppsmöten Ledamöter Ersättare Stadshuset, rum

Läs mer

Tid och plats Arbetslivsförvaltningen Österlånggatan 72 Öppet sammanträde

Tid och plats Arbetslivsförvaltningen Österlånggatan 72 Öppet sammanträde PROTOKOLL 1 (5) Tid och plats 17.00 18.45 Arbetslivsförvaltningen Österlånggatan 72 Öppet sammanträde Omfattning 13-27 Närvarande Lars-Åke Johansson (S) Marie Samuelsson (S) Lotta Preijde(L) Birgitta Bergman

Läs mer

Tekniska nämnden. Rolf Svensson Tekniska kontoret onsdagen den 28 november 2012

Tekniska nämnden. Rolf Svensson Tekniska kontoret onsdagen den 28 november 2012 1 (12) Plats och tid Kommunhuset i Gislaved, kl 13.15 16.15 Beslutande Staffan Sjöblom (M), ordförande Hans Uhlmann (M) Magnus Sjöberg (C) Mihai Banica (MP) Jörgen Karlsson (S) Rolf Svensson (S) Sven Lundgren

Läs mer

TEKNISKA NÄMNDENS PROTOKOLL

TEKNISKA NÄMNDENS PROTOKOLL 1 TEKNISKA NÄMNDENS PROTOKOLL Ärenden behandlade på Tekniska nämndens sammanträde den 26 april 2017: 57 Upprop och val av justeringsmän och justering 58 Godkännande av föredragningslista 59 Tekniska förvaltningen

Läs mer

Kommunstyrelsen Kallelse och föredragningslista 1 (42) Stadshusets sessionssal. 1. Kommunkontorets information om ekonomi och budget Dnr KS 2017/0002

Kommunstyrelsen Kallelse och föredragningslista 1 (42) Stadshusets sessionssal. 1. Kommunkontorets information om ekonomi och budget Dnr KS 2017/0002 Kommunstyrelsen Kallelse och föredragningslista 1 (42) Kommunstyrelsen 2017-11-01 Tid 15.00 Plats Stadshusets sessionssal Följande ärende ska behandlas: 1. Kommunkontorets information om ekonomi och budget

Läs mer

Lantmäterinämnden 30 januari 2013

Lantmäterinämnden 30 januari 2013 Lantmäterinämnden Lantmäterinämnden 30 januari 2013 Sid Justering... 3 1 Bokslut 2012 - Lantmäterinämnden... 4 2 Överföring av resultat - lantmäterinämnden... 5 3 Svar på remiss angående revidering av

Läs mer

Miljö- och konsumentnämndens riskbedömning inför intern kontrollplan 2020

Miljö- och konsumentnämndens riskbedömning inför intern kontrollplan 2020 TJÄNSTESKRIVELSE Datum 2019-05-31 Dnr 2019-2261 Sida 1(1) Andreas Zalewski, 033-35 32 29 andreas.zalewski@boras.se Miljö- och konsumentnämnden Miljö- och konsumentnämndens riskbed inför intern kontroll

Läs mer

Peter Maksinen (S) ersätter Marianne Hermansson (S) Bill Bakkemose (M) ersätter Pär Sundbaum (KD) Lennart Fritzson (FP)

Peter Maksinen (S) ersätter Marianne Hermansson (S) Bill Bakkemose (M) ersätter Pär Sundbaum (KD) Lennart Fritzson (FP) 1 (6) Tid: 18:00-18:30 Ajournering: Ingen ajournering görs. Plats: Sessionssalen, Ramnåsgatan 1 Paragrafer: 144-150 Ledamöter: Tjänstgörande ersättare: Ersättare: Övriga: Lennart Andreasson (V), Ordförande

Läs mer

Ann-Charlotte Wikerud (KD) Christer Björkegren (KD) Hans Hansson (C) Kjell Andersson (SPI) Thomas Lundell (SPI) Torsten Hansson (C)

Ann-Charlotte Wikerud (KD) Christer Björkegren (KD) Hans Hansson (C) Kjell Andersson (SPI) Thomas Lundell (SPI) Torsten Hansson (C) 1(14) 2010-02-24 Tekniska förvaltningen nämndsekreterare Kemvik.Ann-Margarethe Tfn 040-42 5189 Sammanträdesdatum Plats Kommunhuset, rum 1 Tid 18:30 Ledamöter Ersättare Närvarorätt Tommy Larsson (M) (ordföranden)

Läs mer

Habiliterings- och hjälpmedelsnämnden

Habiliterings- och hjälpmedelsnämnden Habiliterings- och hjälpmedelsnämnden KALLELSE 2006-08-15 Tid: Torsdag 2006-08-24 kl 14.30 Plats: Konferensrum, plan 5, Skånehuset, Kristianstad Kallade: Ewa Pihl Krabbe ledamot (s) ordförande Anna-Kerstin

Läs mer

Göran Björklund

Göran Björklund KALLELSE 1 (7) 2016-05-20 Kommunstyrelsens ledamöter och ersättare kallas härmed till sammanträde i Kommunstyrelsens sessionssal i Stadshuset, måndagen den 30 maj 2016 kl 14.00. Ulf Olsson Göran Björklund

Läs mer

Protokoll. Sammanträdesdatum ANSLAG / BEVIS

Protokoll. Sammanträdesdatum ANSLAG / BEVIS 1 Plats och tid Plåtslagarvägen 17 13:00-14.30 ande Övriga närvarande Utses att justera Jan-Christer Jonsson (S) Gunnar Grönberg (S) Camilla Gissberg (S) Stig Svedin (V) Kenneth Westberg (M) Chatrine Nordlund

Läs mer

Konferensrummet, Vårdcentralen Västra Vall, Varberg

Konferensrummet, Vårdcentralen Västra Vall, Varberg PROTOKOLL PRIMÄRVÅRDSNÄMNDEN VARBERG 1-16 Tid: Måndag 20 januari 2003 kl 15:00-17:00 Plats: Konferensrummet, Vårdcentralen Västra Vall, Varberg Närvarande: ledamöterna ersättarna tjänstemännen Karl-Gunnar

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2 (11) Protokollet är justerat Justeringen har tillkännagivits genom anslag

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2 (11) Protokollet är justerat Justeringen har tillkännagivits genom anslag SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2 (11) ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ Hässleholms kommun, Kommunfullmäktige Sammanträdesdag Datum då anslaget 2010-10-08 sätts

Läs mer

Tekniska nämnden. Stadshuset Ängelholm, Sammanträdesrum Grå, 2014-01-23, kl. 17:00-18:15

Tekniska nämnden. Stadshuset Ängelholm, Sammanträdesrum Grå, 2014-01-23, kl. 17:00-18:15 Plats och tid: Beslutande: Stadshuset Ängelholm, Sammanträdesrum Grå, 2014-01-23, kl. 17:00-18:15 Jan Magnusson (FP), tjänstgörande ordförande Christer Hansson (S) Lars Lindström (M) Bertil Påhlsson (M)

Läs mer

att utse Richard Karlsson att jämte ordföranden justera detta protokoll den 7 september 2010.

att utse Richard Karlsson att jämte ordföranden justera detta protokoll den 7 september 2010. Nämndssammanträde 2010-08-24 Sammanträdestid kl 14.00 15.00 Protokoll 2010:7 NÄRVARANDE ledamöter ersättare tjänstemän personalföreträdare Sara Fagnani Nilsson (ordförande) Peter Lindqvist (vice ordförande)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens serviceutskott

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens serviceutskott Plats och tid Stadshuset, rum 101 kl. 08:30-09:10 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Utses att justera Peter Berg Johnson (KD) (ordförande) Ingemar Johansson (C) (vice ordförande) 9-10 Bernt A Runberg

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunens revisorer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunens revisorer Tid och plats B-salen, kl. 08:30 12.00 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Tjänstepersoner Carl-Olof Bengtsson (S), ordförande Carl Geijer (M) Magnus Jisborg (M) Marita Bengtsson (MP) Eva Ericsson (L)

Läs mer

Kommunhuset, Norbergs kommun, sessionssalen, kl 14.00-15.30 Shiro Biranvand (V)

Kommunhuset, Norbergs kommun, sessionssalen, kl 14.00-15.30 Shiro Biranvand (V) 2014-09-25 1 (30) Plats och tid Beslutande Kommunhuset, Norbergs kommun, sessionssalen, kl 14.00-15.30 Shiro Biranvand (V) Ordförande Sören Lindqvist (V) Arne Söderström (S) Bertil Sandberg (KD) Arne Pettersson

Läs mer

Tid och plats 16.00 17.25 Arbetslivsförvaltningen Österlånggatan 72 Öppet sammanträde

Tid och plats 16.00 17.25 Arbetslivsförvaltningen Österlånggatan 72 Öppet sammanträde PROTOKOLL 1 (6) Tid och plats 16.00 17.25 Arbetslivsförvaltningen Österlånggatan 72 Öppet sammanträde Omfattning 94-107 Närvarande Lars-Åke Johansson (S) Anethe Tolfsson (S) Ida Legnemark (V) Lasse Jutemar

Läs mer

Plats och tid Tekniska nämndens sessionssal Kungsgatan 57, torsdagen den 21 februari 2019 kl 13:00 16:45 Beslutande

Plats och tid Tekniska nämndens sessionssal Kungsgatan 57, torsdagen den 21 februari 2019 kl 13:00 16:45 Beslutande Instans 1(16) Plats och tid s sessionssal Kungsgatan 57, torsdagen den 21 februari 2019 kl 13:00 16:45 Beslutande Ledamöter Jan Idehed (C), Ordförande Rasmus Kivinen (M) tjänstgör för Paul-Andre Safko

Läs mer

Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 4 oktober 2018 kl Ajournering kl

Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 4 oktober 2018 kl Ajournering kl Socialnämnden 1 (16) Plats och tid Beslutande Övriga närvarande Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 4 oktober 2018 kl. 9.00 11.40 Ajournering kl. 11.15 11.20 Ingela Svensson (C), ordf. Susanne Hultman

Läs mer

Kommunhuset Översten Tisdagen den 11 juni 2019 kl 18:00 21:15

Kommunhuset Översten Tisdagen den 11 juni 2019 kl 18:00 21:15 2019-06-11 1 (19) Plats och tid ande Övriga närvarande Kommunhuset Översten Tisdagen den 11 juni 2019 kl 18:00 21:15 Ingemar Kristensson (C), ordförande Christina Pehrson (L), 1:e vice ordf Marianne Ragntoft

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens organisations- och personalutskott 2015-02-10

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens organisations- och personalutskott 2015-02-10 Tid och plats Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän 15.10-16.30, C-salen Per Schöldberg (C), ordförande Tony Lundstedt (S) Lars Edqvist (MP) Catharina Winberg (M) Malin Lauber (S)

Läs mer

Torsdagen den 28 februari 2019 kl 13:00

Torsdagen den 28 februari 2019 kl 13:00 KALLELSE 2019-02-21 1 (19) Plats och tid Mejerigatan 4 Torsdagen den 28 februari 2019 kl 13:00 Kallade ledamöter För kännedom Margareta Johansson (KD), ordförande Lars-Håkan Persson (M), 1:e vice ordf

Läs mer

Kommunhusets arkiv, Centralgatan 7, Tierp Alexander Karlsson. Lotta Carlberg (C) ordförande Linda Friberg (S) vice ordförande Alfred Mujambere (L)

Kommunhusets arkiv, Centralgatan 7, Tierp Alexander Karlsson. Lotta Carlberg (C) ordförande Linda Friberg (S) vice ordförande Alfred Mujambere (L) Tid och plats 9 oktober 2019, kl. 08:30-12:00 i Kommunhuset, Rådrummet, Tierp Paragrafer 211-212, 221-227 Bevis om anslag Anslaget sätts upp: Anslaget tas ner: Protokollets förvaringsplats Utses att justera

Läs mer

Plats och tid: Stadshuset i Ängelholm, Rum Grön, , kl. 16:00. Jan Magnusson (FP) Christer Hansson (S) Bertil Påhlsson (M) Arne Jönsson (S)

Plats och tid: Stadshuset i Ängelholm, Rum Grön, , kl. 16:00. Jan Magnusson (FP) Christer Hansson (S) Bertil Påhlsson (M) Arne Jönsson (S) Plats och tid: Stadshuset i Ängelholm, Rum Grön, 2014-03-03, kl. 16:00 ande: Christer Örning (M) Jan Magnusson (FP) Christer Hansson (S) Bertil Påhlsson (M) Arne Jönsson (S) Ersättare: Hans-Åke Jönsson

Läs mer

Protokoll från Landstingsstyrelsens arbetsutskotts sammanträde

Protokoll från Landstingsstyrelsens arbetsutskotts sammanträde I l) ~ Landstinget DALARNA Sammanträde 2013-06-03 49-50 Sida 1 (5) Protokoll från s sammanträde Tid: 2013-06-03, kl 10.00 Plats: Falun, Landstingshuset, Futurum Beslutande Ingalill Persson (S), Ordförande

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden

Barn- och utbildningsnämnden Tid och plats Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Tisdagen den 12 juni 2012, kl 18 19.45 i Debatten Lena Gerby (M) ordförande Marzena Waligorska (M) Gunnar Mossberg (M) 29-36 Ove Wallin (C) Thomas

Läs mer

Tekniska nämnden 2011-11-03 1 (9) Stadshuset, sammanträdesrum Dimbo, kl 13.30-15.30

Tekniska nämnden 2011-11-03 1 (9) Stadshuset, sammanträdesrum Dimbo, kl 13.30-15.30 Tekniska nämnden 2011-11-03 1 (9) Plats och tid Stadshuset, sammanträdesrum Dimbo, kl 13.30-15.30 Paragrafer 87-90 BESLUTANDE Ledamöter Namn Lennart Rehn (S) ordförande Helena Qvick (S) Christer Cunow

Läs mer

Föredragningslista. Kallelse/Underrättelse Sammanträdesdatum. Kommunfullmäktige 2012-01-26

Föredragningslista. Kallelse/Underrättelse Sammanträdesdatum. Kommunfullmäktige 2012-01-26 Kommunfullmäktige 2012-01-26 Kallelse/Underrättelse Sammanträdesdatum 1(22) Plats och tid Kil Arena, torsdag 26 januari 2012, kl. 17.00 Föredragningslista Ärende 1 Upprop 2 Val av två justerare samt tillkännagivande

Läs mer

Reglemente för intern kontroll

Reglemente för intern kontroll Reglemente för intern kontroll Strategi Plan/program Riktlinje Regler och instruktioner Fastställt av: Kommunfullmäktige Datum: 2014-06-17 För revidering av reglementet ansvarar: Kommunfullmäktige För

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista Omsorgsnämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Anna-Lena Carlsson Sammanträdesdatum ONSDAG 20 april 2016 Plats och tid Församlingshemmet, 09:00 17:00 09:00 12:00 Mål & budget

Läs mer

Christian Kruse Torsdagen den 14 april 2016 klockan 10:00 12:15. 13:15 16:00.

Christian Kruse Torsdagen den 14 april 2016 klockan 10:00 12:15. 13:15 16:00. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (21) Plats och tid ande Övriga deltagande Christian Kruse Torsdagen den 14 april 2016 klockan 10:00 12:15. 13:15 16:00. Hans Frank (L), ordförande Kristina Cavetoft (S) Gunvor Håkansson

Läs mer

Kommunhuset, Höjden Torsdagen den 18 maj 2017 kl 13:00 15:20

Kommunhuset, Höjden Torsdagen den 18 maj 2017 kl 13:00 15:20 2017-05-18 1 (19) Plats och tid ande Övriga närvarande Kommunhuset, Höjden Torsdagen den 18 maj 2017 kl 13:00 15:20 Anders Magnhagen (S), ordförande Lars-Håkan Persson (M), 1:e vice ordf Linda Andersson

Läs mer

Styrelsen för Sjukhuset i Varberg 72-85

Styrelsen för Sjukhuset i Varberg 72-85 Protokoll Sammanträdesdatum 2007-09-19 Styrelsen för Sjukhuset i Varberg 72-85 Tid: Onsdagen den 19 september 2007, kl 09:00-14:00 Plats: Sjukhuset i Varberg, Direktionsrummet Ledamöter Christer Samuelsson

Läs mer