Tekniska förvaltningens Sessionssal. Ajournering mellan kl kl Omfattning Närvarande:

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Tekniska förvaltningens Sessionssal. Ajournering mellan kl kl Omfattning Närvarande:"

Transkript

1 1 Tid och Plats Kl Kl Studieresa i Borås Tekniska förvaltningens Sessionssal Ajournering mellan kl kl Omfattning Närvarande: Ordinarie ledamöter Rose-Marie Liljenby Andersson (S) ordförande Jan Idehed (C) 2:e vice ordförande Mikael Wickberg (M) Lena Bergqvist (M), t o m kl 17.30, Gunnel Romild (FP) Ulf Samulsson (S) Kjell Hjalmarsson (MP) Ersättare Eike Jünke (M), tjg för Johan Medelius (M), kl kl 18.30, Alexander Eliasson (M) tjg för Lena Bergqvist (M) fr o m kl kl 18.30, Anders Bourghardt (FP), t o m kl 17.50, Kärstin Ekvad (KD), kl kl Raimon Tahvonen (S), tjg för Anja Liikaluoma (S), kl kl 18.30, Maria Hanafi (S), t o m kl 17.35, Christoffer Brandt (V) Mattias Blomberg (VÄGV) Övriga Gunnar Isackson StenAnders Jöne Christer Norberg Alf Iwarson Olle Svensson Bo Ekdahl Margareta Nilsson Göran Johansson Lisbeth Rehnlund teknisk chef stadsträdgårdsmästare avdelningschef Persontransportavdelningen avdelningschef Gatuavdelningen avdelningschef Skogsavdelningen avdelningschef Upphandlingsavdelningen enhetschef Ekonomi- och IT-avdelningen kommunal sekreterare

2 2 64 Val av justeringsmän och justering Att jämte ordföranden justera dagens protokoll utsågs Ulf Samuelsson (S) med Gunnel Romild (FP) som ersättare. Justeringen äger rum torsdagen den 26 maj 2011, kl på Tekniska förvaltningen. 65 Studieresa Tekniska nämnden besöker Trandareds Torg, Prästliden, Kyllared, Annulundsparken och Stadsparken. 66 Godkännande av föredragningslista Upprättad föredragningslista godkänns med följande tillägg: Hantering av prognostiserat överskridande av vinterunderhållskostnader m m, Teknisk chef Gunnar Isackson. Fiskodling, Eike Jünke (M). Träddöd, Eike Jünke (M). Facktidsskrift, Eike Jünke (M). 67 Tekniska förvaltningen informerar Enhetschef Margareta Nilsson informerar om rapporter från Stadsrevisionen. Stadsträdgårdsmästare StenAnders Jöne informerar om byggnation av den nya lekplatsen på Almenäs och om renovering av Ekarängens lekplats. Avdelningschef Christer Norberg informerar om att Stadsdel Väst kommer att ingå i bilpoolen. Upphandlingschef Bo Ekdahl informerar om aktuella upphandlingar. Teknisk chef Gunnar Isackson informerar om Tekniska förvaltningens dag lördagen den 28 maj 2011 på Stora Torget samt att tillsätta Johan Persson som medlem i styrgruppen i Tillgänglighetsfrågor Tekniska nämnden lägger informationen till handlingarna. 68 Information från Gatuavdelningen Avdelningschef Alf Iwarson informerar om Gatuavdelningens verksamhet. Tekniska nämnden lägger informationen till handlingarna. 69 Utseende av personuppgiftsombud för Tekniska förvaltningen Tekniska förvaltningen föreslår att Björn Borggren, stadsrevisionskontoret utses som Tekniska förvaltningens Personuppgiftsombud.

3 3 Tekniska nämnden beslutar att utse Björn Borggren, Stadsrevisionskontoret som Tekniska förvaltningens Personuppgiftsombud / Remiss i jämställdhetsprogram och jämställdhetsplan Tekniska nämnden tillstyrker remissen med följande synpunkter. Bakgrunden som i programmet står under rubrik 3 bör lyftas fram och komma i början av dokumentet för att läsaren skall få denna information initialt. Vidare bör de två sista styckena som handlar om checklista och upphandling, under rubriken 2.4 Jämställdhetsintegrerad budget, få en egen rubrik. En hänvisning till bilagan om checklistan vore också på sin plats. I planen för jämställdhet skall ansvaret för att ta fram regler vid upphandling ändras till Tekniska nämnden. Tekniska nämnden har i övrigt inget att erinra mot upprättat förslag till jämställdhetsprogram och jämställdhetsplan och beslutar att i sitt yttrande till Kommunstyrelsen hänvisa till vad som ovan anförts. 71 Information från Parkavdelningen Stadsträdgårdsmästare StenAnders Jöne informerar om Parkavdelningens verksamhet. Tekniska nämnden lägger informationen till handlingarna / Granskning av upphandling i Borås Stad Revisionen har i sin rapport framfört ett antal punkter som har ett utvecklingsbehov. Tekniska förvaltningen instämmer i de punkter som revisionen tar upp och vill i samband med detta föreslå ett antal tänkbara lösningar/svar på punkterna: Rutiner och former för identifiering av upphandlingsbehov behöver utvecklas när det gäller ramavtal. Borås Stads Upphandlingsråd, styrgrupp i förvaltningsöverskridande upphandlingar arbetar aktivt med att identifiera och prioritera avtalsområden gällande för hela staden (mer än en förvaltning) och upphandlingsavdelningen har i sina rutiner metoder för att bevaka löptider.

4 4 Upphandlingsverktyget som avdelningen använder (fn. TendSign) har funktioner för schemalagda påminnelser. Förvaltningarna bör också åläggas att förteckna samtliga ramavtal i den kommungemensamma avtalsdatabasen som redan finns etablerad. (not1). Då kommer bevakningsfunktionen för påminnelser för aktuella ramavtal att kunna användas samtidigt som det finns En gemensam informationskanal för att söka avtal! Nämnder och styrelser har ansvar för att lagstiftningen och upphandlingspolicyn följs. Rutiner för att tillse att så sker behöver utvecklas. För att få kontinuitet i denna frågan bör varje förvaltning utse upphandlingsansvarig samt tilldela denna mandat att hantera frågan avseende förvaltningens unika upphandlingar. Denna fråga bör vara en återkommande punkt på förvaltningens ledningsmöten. I det nya förslag till Inköpsriktlinjer som Tekniska nämnden skall ta fram bör verktyg och instruktioner tas med som reglerar denna fråga. En tänkbar väg är att varje förvaltning skall ha en Certifierad Inköpsansvarig som skall certifieras av Upphandlingsavdelningen och som har till uppgift att granska/ godkänna förvaltningens upphandlingar innan annonsering avseende LOU/LUF samt affärsmässighet. Kontrollen skall även omfatta hela arbetet fram till kontrakt. På upphandlingar över Tröskelvärdena är det lämpligt att Upphandlingsavdelningen tilldelas denna roll som kvalitetsgranskare. Förvaltningar och bolag behöver inom ramen för den interna kontrollen utveckla uppföljningen av såväl enskilda upphandlingar som de avtal de resulterar i. Här bör förvaltningens ekonomifunktion (motsv.) ihop med Certifierad Inköpsansvarig följa upp förvaltningens köp så att de följer de avtal som tecknats, oaktat om det är förvaltningen eller upphandling som tecknat avtalen. Detta medför också, om kontrollen är effektiv, att risken för otillåtna direktupphandlingar minskas. Verktyg att kontrollera leverantör inför en direktupphandling är under införande. Verktyget kommer att finnas tillgängligt för certifierade beställare/inköpare m fl på intranätet. Uppdaterade riktlinjer avseende Direktupphandlingar kommer att finnas i de nya inköpsriktlinjerna som är under framtagande. I den utveckling av redovisningssystemet som nu pågår är det väsentligt att säkerställa uppföljning av avtalstrohet. Det är väsentligt att rapporter som är repetitiva skapas för att kunna följa förändringar i köpmönster samtidigt som kodplanen måste modifieras så att den får en mer logisk koppling till produktområden. Användandet och spridningen av e-handelsystemet måste öka, då detta säkerställer att rätta produkter avropas ihop med en kvalitetssäkrad process. Här måste förvaltningarna utse fler medarbetare som får tillgång till verktygen i syfte att flytta verktyget (e-handelsverktyget) närmare köpbehovet. Upphandling behöver ihop med detta utbilda och kvalitetssäkra fler Certifierad beställare i såväl verktygsanvändning som inköpsregler mm.

5 5 Upphandlingsavdelningens roll behöver utvecklas och kommuniceras till förvaltningar och bolag. Upphandlingsavdelningen bör vara förstahandsvalet när det gäller anlitandet av upphandlingsexpertis och dess kvalitetssäkrande roll bör säkerställas. Upphandlingsavdelningens roll i det olika scenarierna 1/ Förvaltningsöverskridande upphandlingar (där man äger hela processen inkl avtalsvård) 2/Uppdragsupphandlingar där beställande förvaltning äger kravspecifikation, val, beslut och avtalsvård och Upphandlingsavdelningen ansvarar för affärsprocessen (LOU/Strategiskt inköp) måste förankras i hela organisationen inkl den politiska ledningen. När det gäller styrning av förvaltningar måste ledningen vara tydligare och kommunicera/ förstärka/supportera upphandlingens roll avseende förvaltningsöverskridande upphandlingar och den bundenhet som hela organisationen har till upphandlade avtal. När det avser ägardirektiven till bolagen måste en tydligare styrning av skyldighet att ansluta sig till Borås Stads avtal går före ev. samarbeten med andra inköpscentraler. Den rapporteringsskyldighet som finns i ägardirektiven är en för vag åtgärd och sammanställs inte av ägarna. På så sätt är det riskfritt att ignorera koncern-tänket avseende inköpssamverkan. Vad gäller förvaltningarnas behov av upphandlingsexpertis kan det tänkas vara enklare att anlita någon extern konsult, då denne saknar nödvändig kännedom om interna regler och policys och på så sätt kan upphandlingen utformas på ett sätt som det är tveksamt kopplat till stadens krav på lägstanivå. Upphandlingsavdelningen är av den uppfattningen att man alltid skall få uppdraget om förvaltningen inte har egna resurser/kompetens. Om Upphandling inte har resurs skall man hänvisa till upphandlade konsulter/expertis som upphandlingskvalitetssäkrat och samtidigt får insyn i uppdraget. Planerade och regelbundet återkommande utbildningsinsatser bör utvecklas av Upphandlingsavdelningen och riktas till förvaltningar och bolag. Det är Stadskansliets personalavdelning som svarar för kompetensutveckling och i detta fallet bör ärenden hanteras genom denna funktion och med expertstöd av Upphandlingsavdelningen för genomförande. Projektorganisering och projektstyrning bör utvecklas när det gäller upphandlingsprojekt. Vad gäller Upphandlingsavdelningen så kommer denna projektstyrningsmodell för ramavtal och uppdragsupphandlingar samt därtill hörande gränssnitt att finnas redovisade i våra rutiner. Det kommer därtill att finnas beskrivet i kortversion i de nya Inköpsriktlinjerna som är under framtagande. Tekniska nämnden beslutar avge ovanstående synpunkter som sitt svar på Stadsrevisionens skrivelse.

6 / Information om virkesförsäljning Tekniska förvaltningens Skogsavdelning har lämnat ut handlingar för anbudsräkning på försäljning av massaved: 2000 m 3 fub tall, m 3 fub gran och 1000 m 3 fub björk, per år för Fyra anbud har inkommit: Derome, Sydved, Skogssällskapet Förvaltnings AB och Södra. Anbuden har förtecknats i anbudsöppning enligt dnr: 2011/ och gransknings-pm Tekniska nämnden föreslås besluta att antaga anbudet från Sydved AB på massaved för åren till en beräknad anbudssumma på kr exkl. moms. Avtalet kan efter förhandling förlängas med två år. Tekniska förvaltningens Skogsavdelning har, genom annons i Borås Tidning och riktat utskick, lämnat ut handlingar för försäljning av timmer. Fem anbud har inkommit: Derome, Maa, Sydved, Skogssällskapet Förvaltnings AB och Södra. Anbuden har förtecknats i anbudsöppning enligt dnr: 2011/ och gransknings-pm Tekniska nämnden beslutar att antaga anbudet från Sydved AB på massaved för åren till en beräknad anbudssumma på kr exkl. moms samt att antaga anbudet från Skogssällskapet Förvaltnings AB på timmer för åren till en beräknad anbudssumma på kr exkl. moms. Avtalen kan efter förhandling förlängas med två år /01 m fl Anmälningsärenden 1. Protokollsutdrag 51 från Kommunfullmäktige angående Avsägelse av förtroendeuppdrag, entlediganden och fyllnadsval. 2. Protokollsutdrag 54 från Kommunfullmäktige angående Program för ett integrerat samhälle och handlingsplan. 3. Vakansprövning av en tillsvidaretjänst som gatuprojektör, Gatuavdelning 100%, Tekniska nämnden.

7 7 Informationen läggs till handlingarna /4 002 Redovisning av delegationer Föredras upprättad rapport över delegationer fattade beslut, inklusive trafikärenden. Eike Jünke (M) frågar om fiskodling i Borås Stad? Delegationsredovisningen läggs till handlingarna. Avdelningschef Olof Svensson besvarar frågan. 76 Protokoll från Tekniska nämndens Arbetsutskott Protokoll från Tekniska nämndens Arbetsutskott den 19 april Protokollet läggs till handlingarna Hantering av prognostiserat överskridande av vinterunderhållskostnader m m Efter april månads analys av helårsprognosen finns ett behov av att flagga för att vinterns kostnader även år 2011 kommer att överskrida budget. I år finns 21 mnkr avsatta i budget och dessa har redan nu förbrukats. Analysen visar ett prognostiserat underskott på 9 mnkr under förutsättning att höstvintern blir normal. Detta är andra vintern i rad som är extremt kostsam. Nu började vintern redan i oktober med bortforsling av snö redan i december för att sedan hålla i tills långt fram på våren. Att budgetera för detta är inte möjligt. Att förvaltningen ska kunna spara in detta underskott ser vi som svårt då även övrig verksamhet är svårt ansatt. Totalt för förvaltningen befaras ett underskott år 2011 på ca 14,5 mnkr där vintern står för den största avvikelsen. Där utöver prognostiseras ett underskott om 3,5 mnkr för verksamheten persontransporter beroende på ökat antal färdtjänstresor samt 2 mnkr inom skogsavdelningen där fördyrade administrativa kostnader (1,5 mnkr) tillsammans med lokalombyggnadskostnader (0,5 mnkr) är orsaken. Nämnden har år 2011 fått extra anslag för asfaltbeläggning men detta kan inte nyttjas till att täcka vinterns underskott då asfaltjobben redan till stor del är beställda och behöver utföras efter en för beläggningar ogynnsam vinter. Att sänka standarden på vinterväghållningen under höstvintern 2011 ser vi inte heller som en framkomlig väg då kostnader i så fall överförs till andra verksamheter (t ex sjukvården).

8 8 Att sänka nivån ytterligare på övrig väghållning (t ex renhållning i staden eller belysning) låter sig heller inte göras då medel avsatta till detta inte heller räcker till att täcka vinterunderskottet. För att kunna planera resten av året begär Tekniska nämnden ett extra driftanslag eller ett löfte om att vinterns underskott kan skrivas av i kommande bokslut och därigenom inte behöver sparas in. Nämnden ser det som angeläget att redan nu inkomma med denna skrivelse då stopptiden är lång för berörda verksamheter. Tekniska nämnden beslutar att översända skrivelsen till Kommunstyrelsen med begäran om vidare besked i ärendet. 78 Fråga om Träddöd från Eike Jünke (M) Eike Jünke, (M) frågar om träddöd i Borås Stad. Stadsträdgårdsmästare StenAnders Jöne besvarar frågan vid lämpligt tillfälle. 79 Fråga om facktidsskrift från Eike Jünke (M) Eike Jünke (M) frågar om Tekniska nämndens ledamöter kan få prenumerera på facktidsskriften Utemiljö? Tekniska nämnden beslutar att ge Presidiet i uppdrag att utreda frågan. Vid protokollet Lisbeth Rehnlund Justeras Rose-Marie Liljenby Andersson (S) Ulf Samuelsson Justeringen tillkännagiven på kommunens anslagstavla den 26 maj Lisbeth Rehnlund

TEKNISKA NÄMNDENS PROTOKOLL

TEKNISKA NÄMNDENS PROTOKOLL TEKNISKA NÄMNDENS PROTOKOLL Ärenden behandlade på Tekniska nämndens sammanträde den 24 juni 2013: 58 Upprop och val av justeringsmän och justering 59 Godkännande av föredragningslista 60 Tekniska förvaltningen

Läs mer

PROTOKOLL Sammanträdesdag 2012-11-29. Tid och Plats. Omfattning 140-153. Närvarande: Ordinarie ledamöter

PROTOKOLL Sammanträdesdag 2012-11-29. Tid och Plats. Omfattning 140-153. Närvarande: Ordinarie ledamöter 1 Tid och Plats Kl 13.00 kl 16.45 Tekniska nämndens Sessionssal Omfattning 140-153 Närvarande: Ordinarie ledamöter Alexis Mouschopanis (M) Rose-Marie Liljenby Andersson (S) Jan Idehed (C) Mikael Wickberg

Läs mer

TEKNISKA NÄMNDENS PROTOKOLL

TEKNISKA NÄMNDENS PROTOKOLL 1 TEKNISKA NÄMNDENS PROTOKOLL Ärenden behandlade på Tekniska nämndens sammanträde den 27 mars 2014: 36 Upprop och val av justeringsmän och justering 37 Godkännande av föredragningslista 38 Tekniska förvaltningen

Läs mer

PROTOKOLL Sammanträdesdag Tid och Plats. Omfattning Närvarande: Ordinarie ledamöter

PROTOKOLL Sammanträdesdag Tid och Plats. Omfattning Närvarande: Ordinarie ledamöter 1 Tid och Plats Kl 13.00 kl 17.15 Tekniska nämndens Sessionssal Omfattning 28-41 Närvarande: Ordinarie ledamöter Alexis Mouschopanis (M) Rose-Marie Liljenby Andersson (S) Mikael Wickberg (M) Lena Bergqvist

Läs mer

TEKNISKA NÄMNDENS PROTOKOLL

TEKNISKA NÄMNDENS PROTOKOLL 1 TEKNISKA NÄMNDENS PROTOKOLL Ärenden behandlade på Tekniska nämndens sammanträde den 26 juni 2014: 84 Upprop och val av justeringsmän och justering 85 Godkännande av föredragningslista 86 Tekniska förvaltningen

Läs mer

TEKNISKA NÄMNDENS PROTOKOLL

TEKNISKA NÄMNDENS PROTOKOLL 1 TEKNISKA NÄMNDENS PROTOKOLL Ärenden behandlade på Tekniska nämndens sammanträde den 20 februari 2014: 22 Upprop och val av justeringsmän och justering 23 Godkännande av föredragningslista 24 Tekniska

Läs mer

TEKNISKA NÄMNDENS PROTOKOLL

TEKNISKA NÄMNDENS PROTOKOLL 1 TEKNISKA NÄMNDENS PROTOKOLL Ärenden behandlade på Tekniska nämndens sammanträde den 30 januari 2014: 1 Upprop och val av justeringsmän och justering 2 Godkännande av föredragningslista 3 Tekniska förvaltningen

Läs mer

PROTOKOLL TEKNISKA NÄMNDEN Sammanträdesdag 2011-09-29

PROTOKOLL TEKNISKA NÄMNDEN Sammanträdesdag 2011-09-29 1 Tid och Plats Kl 12.00 kl 18.00 Borås Djurpark Omfattning 110-125 Närvarande: Ordinarie ledamöter Alexis Mouschopanis (M) Rose-Marie Liljenby Andersson (S) Jan Idehed (C) Mikael Wickberg (M) Lena Bergqvist

Läs mer

TEKNISKA NÄMNDENS PROTOKOLL

TEKNISKA NÄMNDENS PROTOKOLL 1 TEKNISKA NÄMNDENS PROTOKOLL Ärenden behandlade på Tekniska nämndens sammanträde den 25 augusti 2016: 77 Upprop och val av justeringsmän och justering 78 Godkännande av föredragningslista 79 Tekniska

Läs mer

TEKNISKA NÄMNDENS PROTOKOLL

TEKNISKA NÄMNDENS PROTOKOLL 1 TEKNISKA NÄMNDENS PROTOKOLL Ärenden behandlade på Tekniska nämndens sammanträde den 16 december 2014: 172 Upprop och val av justeringsmän och justering 173 Godkännande av föredragningslista 174 Tekniska

Läs mer

Övriga Gunnar Isackson teknisk chef avdelningschef Skogsavdelningen

Övriga Gunnar Isackson teknisk chef avdelningschef Skogsavdelningen 1 Tid och Plats Kl 13.00 kl 17.35 Tekniska nämndens Sessionssal Omfattning 107-126 Närvarande: Ordinarie ledamöter Alexis Mouschopanis (M) Rose-Marie Liljenby Andersson (S) Jan Idehed (C) Mikael Wickberg

Läs mer

TEKNISKA NÄMNDENS PROTOKOLL

TEKNISKA NÄMNDENS PROTOKOLL 1 TEKNISKA NÄMNDENS PROTOKOLL Ärenden behandlade på Tekniska nämndens sammanträde den 23 mars 2016: 29 Upprop och val av justeringsmän och justering 30 Godkännande av föredragningslista 31 Tekniska förvaltningen

Läs mer

TEKNISKA NÄMNDENS PROTOKOLL

TEKNISKA NÄMNDENS PROTOKOLL 1 TEKNISKA NÄMNDENS PROTOKOLL Ärenden behandlade på Tekniska nämndens sammanträde den 27 november 2014: 154 Upprop och val av justeringsmän och justering 155 Godkännande av föredragningslista 156 Tekniska

Läs mer

Tid och Plats Tekniska förvaltningens Sessionssalen Omfattning Närvarande:

Tid och Plats Tekniska förvaltningens Sessionssalen Omfattning Närvarande: 1 Tid och Plats Kl 13.00 16.35 Tekniska förvaltningens Sessionssalen Omfattning 15-28 Närvarande: Ordinarie ledamöter Johan Medelius (M) Rose-Marie Liljenby Andersson (S) Jan Idehed (C) Lena Bergqvist

Läs mer

TEKNISKA NÄMNDENS PROTOKOLL

TEKNISKA NÄMNDENS PROTOKOLL 1 TEKNISKA NÄMNDENS PROTOKOLL Ärenden behandlade på Tekniska nämndens sammanträde den 28 januari 2016: 1 Upprop och val av justeringsmän och justering 2 Godkännande av föredragningslista 3 Preliminärt

Läs mer

PROTOKOLL Sammanträdesdag

PROTOKOLL Sammanträdesdag 1 Tid och Plats Kl 13.00 kl 16.00 Tekniska förvaltningens Sessionssal Omfattning 158-176 Närvarande: Ordinarie ledamöter Alexis Mouschopanis (M) Rose-Marie Liljenby Andersson (S) Jan Idehed (C) Mikael

Läs mer

Plats och tid Tekniska nämndens sessionssal Kungsgatan 57, onsdagen den 24 april 2019 kl 13:00-18:15 Beslutande

Plats och tid Tekniska nämndens sessionssal Kungsgatan 57, onsdagen den 24 april 2019 kl 13:00-18:15 Beslutande 1(19) Plats och tid s sessionssal Kungsgatan 57, onsdagen den 24 april 2019 kl 13:00-18:15 Beslutande Ledamöter Jan Idehed (C), Ordförande Paul-Andre Safko (M), 1:e vice ordförande Sead Omerovic (S), 2:e

Läs mer

TEKNISKA NÄMNDENS PROTOKOLL

TEKNISKA NÄMNDENS PROTOKOLL 1 TEKNISKA NÄMNDENS PROTOKOLL Ärenden behandlade på Tekniska nämndens sammanträde den 29 januari 2015: 1 Upprop och val av justeringsmän och justering 2 Godkännande av föredragningslista 3 Övergripande

Läs mer

TEKNISKA NÄMNDENS PROTOKOLL

TEKNISKA NÄMNDENS PROTOKOLL 1 TEKNISKA NÄMNDENS PROTOKOLL Ärenden behandlade på Tekniska nämndens sammanträde den 29 oktober 2015: 152 Upprop och val av justeringsmän och justering 153 Godkännande av föredragningslista 154 Tekniska

Läs mer

TEKNISKA NÄMNDENS PROTOKOLL

TEKNISKA NÄMNDENS PROTOKOLL 1 TEKNISKA NÄMNDENS PROTOKOLL Ärenden behandlade på Tekniska nämndens sammanträde den 24 maj 2017: 73 Upprop och val av justeringsmän och justering 74 Godkännande av föredragningslista 75 Tekniska förvaltningen

Läs mer

TEKNISKA NÄMNDENS PROTOKOLL

TEKNISKA NÄMNDENS PROTOKOLL 1 TEKNISKA NÄMNDENS PROTOKOLL Ärenden behandlade på Tekniska nämndens sammanträde den 25 september 2014: 117 Upprop och val av justeringsmän och justering 118 Godkännande av föredragningslista 119 Information

Läs mer

TEKNISKA NÄMNDENS PROTOKOLL

TEKNISKA NÄMNDENS PROTOKOLL 1 TEKNISKA NÄMNDENS PROTOKOLL Ärenden behandlade på Tekniska nämndens sammanträde den 22 maj 2014: 68 Upprop och val av justeringsmän och justering 69 Godkännande av föredragningslista 70 Tekniska förvaltningen

Läs mer

PROTOKOLL Sammanträdesdag 2011-10-27

PROTOKOLL Sammanträdesdag 2011-10-27 1 Tid och Plats Kl 13.00 kl 18.20 Tekniska förvaltningens Sessionssal Omfattning 126-144 Närvarande: Ordinarie ledamöter Alexis Mouschopanis (M) ordförande Rose-Marie Liljenby Andersson (S) 1:e vice ordförande

Läs mer

TEKNISKA NÄMNDENS PROTOKOLL

TEKNISKA NÄMNDENS PROTOKOLL 1 TEKNISKA NÄMNDENS PROTOKOLL Ärenden behandlade på Tekniska nämndens sammanträde den 27 oktober 2016: 112 Upprop och val av justeringsmän och justering 113 Godkännande av föredragningslista 114 Tekniska

Läs mer

TEKNISKA NÄMNDENS PROTOKOLL

TEKNISKA NÄMNDENS PROTOKOLL 1 TEKNISKA NÄMNDENS PROTOKOLL Ärenden behandlade på Tekniska nämndens sammanträde den 25 maj 2016: 45 Upprop och val av justeringsmän och justering 46 Godkännande av föredragningslista 47 Tekniska förvaltningen

Läs mer

TEKNISKA NÄMNDENS PROTOKOLL

TEKNISKA NÄMNDENS PROTOKOLL 1 TEKNISKA NÄMNDENS PROTOKOLL Ärenden behandlade på Tekniska nämndens sammanträde den 28 augusti 2014: 97 Upprop och val av justeringsmän och justering 98 Godkännande av föredragningslista 99 Tekniska

Läs mer

Sammanträdesdag Tekniska nämnden

Sammanträdesdag Tekniska nämnden BORÅS STAD Protokollsutdrag Sammanträdesdag Tekniska nämnden 2018-01-25 6 Dnr 2017/634 313 14 Granskning av detaljplan för Sparsör, Paradis 1:4 m fl, Vinkelvägen, Borås Stad Vid förra granskningsremissen

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2 (11) Protokollet är justerat Justeringen har tillkännagivits genom anslag

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2 (11) Protokollet är justerat Justeringen har tillkännagivits genom anslag SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2 (11) ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ Hässleholms kommun, Kommunfullmäktige Sammanträdesdag Datum då anslaget 2010-10-08 sätts

Läs mer

TEKNISKA NÄMNDENS PROTOKOLL

TEKNISKA NÄMNDENS PROTOKOLL 1 TEKNISKA NÄMNDENS PROTOKOLL Ärenden behandlade på Tekniska nämndens sammanträde den 26 januari 2017: 1 Upprop och val av justeringsmän och justering 2 Godkännande av föredragningslista 3 Tekniska förvaltningen

Läs mer

Konferensrummet, Vårdcentralen Västra Vall, Varberg

Konferensrummet, Vårdcentralen Västra Vall, Varberg PROTOKOLL PRIMÄRVÅRDSNÄMNDEN VARBERG 1-16 Tid: Måndag 20 januari 2003 kl 15:00-17:00 Plats: Konferensrummet, Vårdcentralen Västra Vall, Varberg Närvarande: ledamöterna ersättarna tjänstemännen Karl-Gunnar

Läs mer

Revisionsrapport Granskning av upphandlingsrutiner. Ragunda Kommun

Revisionsrapport Granskning av upphandlingsrutiner. Ragunda Kommun Revisionsrapport Granskning av upphandlingsrutiner. Ragunda Kommun 11 Januari 2013 Innehåll Sammanfattning... 1 1. Inledning... 2 2. Resultat... 3 3. Revisionell bedömning... 7 Sammanfattning På uppdrag

Läs mer

Primärvårdsnämnden i Varberg 15-29

Primärvårdsnämnden i Varberg 15-29 Protokoll Sammanträdesdatum 2006-04-24 Primärvårdsnämnden i Varberg 15-29 Tid: Måndag 24 april 2006 kl 15:00-16:30 Plats: Konferensrummet, Vårdcentralen Västra Vall Ledamöter Karl-Gunnar Svensson (kd)

Läs mer

Tid Kl Ledamöter Milan Obradovic (S) ordförande

Tid Kl Ledamöter Milan Obradovic (S) ordförande Malmö stad Miljönämnden 1 (7) Tid Kl 15.00 16.40 Protokoll 6/2010 PROTOKOLL fört vid sammanträde med Miljönämnden i Malmö 2010-06-10 Plats Miljönämndens samlingssal, Bergsgatan 17, 1 vån Närvarande: Ledamöter

Läs mer

2010.183-200 Tn 138. Rättelse Driftupphandling 2011, Yttre miljö. 2010.184-200 Tn 139. Rättelse Driftupphandling 2011, Lokalvård

2010.183-200 Tn 138. Rättelse Driftupphandling 2011, Yttre miljö. 2010.184-200 Tn 139. Rättelse Driftupphandling 2011, Lokalvård Tekniska nämnden 2010-10-08 1(8) ÄRENDEFÖRTECKNING: Dnr: : Ärenden: 137. Presentation av ny medarbetare 2010.183-200 Tn 138. Rättelse Driftupphandling 2011, Yttre miljö 2010.184-200 Tn 139. Rättelse Driftupphandling

Läs mer

KOMMUNFULLMÄKTIGE Sammanträdesdatum Sida 2009-01-28 1-18

KOMMUNFULLMÄKTIGE Sammanträdesdatum Sida 2009-01-28 1-18 2009-01-28 1-18 Plats och Tid Stadshuset 18.30-19.30 Beslutande Enl bilagd förteckning, sid 2 Övriga deltagande Tf kommunchef Jeanette Lämmel Kommunsekr Irene Larsson Kommunutredare Ida Rådman Utses att

Läs mer

Kommunkontoret kl 14.00 16.25

Kommunkontoret kl 14.00 16.25 1(10) Plats och tid Kommunkontoret kl 14.00 16.25 Beslutande Lars Ottosson, (PF) ordförande Lina Löfberg, (M) 1:e vice ordförande Kent Holmer, (S) 2:e vice ordförande Kim Svitzer, (PF) ledamot Marianne

Läs mer

Tid och Plats Tekniska förvaltningens Sessionssal

Tid och Plats Tekniska förvaltningens Sessionssal 1 Tid och Plats Kl 13.00 16.50 Tekniska förvaltningens Sessionssal Omfattning 49-64 Närvarande: Ordinarie ledamöter Alexis Mouschopanis (M) Rose-Marie Liljenby Andersson (S) Jan Idehed (C) Mikael Wickberg

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (8)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (8) Plats Lomma kommunhus, Stora sessionssalen Tid 2019-04-15, kl. 17:35-18:30 Mötet ajournerades mellan 18:24 till 18:28 Sammanträdesdatum s. 1 (8) Beslutande Övriga deltagare Lennart Månsson (M) Bert Larsson

Läs mer

PROTOKOLL 1 (5) Sammanträdesdag Tid och plats Arbetslivsförvaltningen Österlånggatan 72 Öppet sammanträde

PROTOKOLL 1 (5) Sammanträdesdag Tid och plats Arbetslivsförvaltningen Österlånggatan 72 Öppet sammanträde PROTOKOLL 1 (5) Tid och plats 16.00 18.05 Arbetslivsförvaltningen Österlånggatan 72 Öppet sammanträde Omfattning 87 100 Närvarande Lars-Åke Johansson (S) ordförande Anethe Tolfsson (S) 89-100 Ida Legnemark

Läs mer

PROTOKOLL 1(6) Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum: Plats och tid C-salen Medborgarhuset Alafors, kl 16:00-16:07

PROTOKOLL 1(6) Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum: Plats och tid C-salen Medborgarhuset Alafors, kl 16:00-16:07 PROTOKOLL 1(6) Plats och tid C-salen Medborgarhuset Alafors, kl 16:00-16:07 Beslutande och tjänstgörande ersättare Närvarande ersättare Närvarorätt enligt särskilt beslut Övriga deltagande Utses att justera

Läs mer

Protokoll. Sammanträdesdatum ANSLAG / BEVIS

Protokoll. Sammanträdesdatum ANSLAG / BEVIS 1 Plats och tid Plåtslagarvägen 17 13:00-14.30 ande Övriga närvarande Utses att justera Jan-Christer Jonsson (S) Gunnar Grönberg (S) Camilla Gissberg (S) Stig Svedin (V) Kenneth Westberg (M) Chatrine Nordlund

Läs mer

Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 14 juni 2012 kl. 8.00 9.15 ajournering kl. 8.15-9.05

Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 14 juni 2012 kl. 8.00 9.15 ajournering kl. 8.15-9.05 Kommunstyrelsen 1 (7) Plats och tid Beslutande Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 14 juni 2012 kl. 8.00 9.15 ajournering kl. 8.15-9.05 Harald Hjalmarsson (M), ordf. Christin Rampeltin Molin (M) Katarina

Läs mer

Plats och tid Tekniska nämndens sessionssal Kungsgatan 57, torsdagen den 28 mars 2019 kl 13:00-17:00

Plats och tid Tekniska nämndens sessionssal Kungsgatan 57, torsdagen den 28 mars 2019 kl 13:00-17:00 Instans 1(16) Plats och tid s sessionssal Kungsgatan 57, torsdagen den 28 mars 2019 kl 13:00-17:00 Beslutande Ledamöter Jan Idehed (C), Ordförande Paul-Andre Safko (M), 1:e vice ordförande Sead Omerovic

Läs mer

Tekniska nämnden (5)

Tekniska nämnden (5) TANUMS KOMMUN PROTOKOLL Tekniska nämnden 2015-11-19 1(5) ÄRENDEFÖRTECKNING: Dnr: : Ärenden: TN 2015/0354-314 128. Begäran om ställningstagande och förlängd tid av Exploateringsavtal mellan Tanums kommun

Läs mer

2012-11-20. Socialkontoret, kl.15.00-16.30

2012-11-20. Socialkontoret, kl.15.00-16.30 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (11) Plats och tid ande Övriga närvarande Ersättare Socialkontoret, kl.15.00-16.30 Robin Gustavsson (kd) ordförande Sven-Erik Andersson (c) 1:e vice ordförande Leif Jannerstig (s)

Läs mer

Kommunhuset i Lomma, sammanträdesrum Alnarp Tid kl. 17.00-17.30

Kommunhuset i Lomma, sammanträdesrum Alnarp Tid kl. 17.00-17.30 Sammanträdesdatum s. 1 (5) Plats Kommunhuset i Lomma, sammanträdesrum Alnarp Tid kl. 17.00-17.30 Beslutande Alf Michelsen (M) ordförande 37-39 Lennart Månsson (M) vice ordförande 37-39 Bengt Håkansson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (9)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (9) Plats Lomma kommunhus, Stora sessionssalen Tid 2019-04-15, kl. 17:00-17:32 Sammanträdesdatum s. 1 (9) Beslutande Övriga deltagare Lennart Månsson (M) Bert Larsson (M) Emma Köster (M) Gun Larsson (L) Rune

Läs mer

Föredragningslista. Kallelse/Underrättelse Sammanträdesdatum. Kommunfullmäktige 2012-01-26

Föredragningslista. Kallelse/Underrättelse Sammanträdesdatum. Kommunfullmäktige 2012-01-26 Kommunfullmäktige 2012-01-26 Kallelse/Underrättelse Sammanträdesdatum 1(22) Plats och tid Kil Arena, torsdag 26 januari 2012, kl. 17.00 Föredragningslista Ärende 1 Upprop 2 Val av två justerare samt tillkännagivande

Läs mer

Protokoll. Kommunstyrelsens arbetsutskott. Nr 1. Tid: Onsdag den 21 januari 2015, kl 10.00. Plats: Kommunstyrelsens sammanträdesrum

Protokoll. Kommunstyrelsens arbetsutskott. Nr 1. Tid: Onsdag den 21 januari 2015, kl 10.00. Plats: Kommunstyrelsens sammanträdesrum Protokoll Kommunstyrelsens arbetsutskott Nr 1 Tid: Onsdag den 21 januari 2015, kl 10.00 Plats: Kommunstyrelsens sammanträdesrum Ledamöter: Anna Rheyneuclaudes Kihlman (M) ordförande Carl-Johan Schiller

Läs mer

Protokoll 1. Se bilagd uppropslista

Protokoll 1. Se bilagd uppropslista Plats och tid Timrå kommunhus 17:00-18.20 Protokoll 1 Beslutande Övriga närvarande Se bilagd uppropslista Annica Sjödin, kommunsekreterare Yvonne Westerlund, ekonomichef Sten Ekström, revisionens ordförande

Läs mer

Tid och plats Arbetslivsförvaltningen Österlånggatan 72 Öppet sammanträde Information

Tid och plats Arbetslivsförvaltningen Österlånggatan 72 Öppet sammanträde Information PROTOKOLL 1 (5) Tid och plats 16.00 16.35 Arbetslivsförvaltningen Österlånggatan 72 Öppet sammanträde Information 16.00 16-25 Omfattning 108-119 Närvarande Anethe Tolfsson (S) Ida Legnemark (V) Lasse Jutemar

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-08-18 1 (9) Plats och tid Sammanträdesrum Häverö, kl 09.00-09.55 ande Övriga deltagande Kjell Jansson (M), ordförande Berit Jansson (C) Hans Andersson (FP) Olle Jansson

Läs mer

PROTOKOLL. Sammanträdesdatum

PROTOKOLL. Sammanträdesdatum STENUNGSUNDS KOMMUN KOMMUNSTYRELSENS PERSONAL- OCH EKONOMIUTSKOTT Tid 9:00: - 11:00 Plats Kommunhuset, Skeppet Ledamöter Sofia Westergren (M) ordförande Bo Pettersson (S) vice ordförande Lisbeth Svensson

Läs mer

Tekniska nämnden 2010-09-30 1(9) ÄRENDEFÖRTECKNING: Dnr: : Ärenden:

Tekniska nämnden 2010-09-30 1(9) ÄRENDEFÖRTECKNING: Dnr: : Ärenden: Tekniska nämnden 2010-09-30 1(9) ÄRENDEFÖRTECKNING: Dnr: : Ärenden: Administration 2010.182-200 Tn 120. Driftupphandling 2011 Byggnader och installationer, Tanums kommun 2010.183-200 Tn 121. Driftupphandling

Läs mer

Riktlinjer för inköp och upphandling inom Värmdö kommun

Riktlinjer för inköp och upphandling inom Värmdö kommun Riktlinjer för inköp och upphandling inom Värmdö kommun Detta dokument beskriver hur professionella inköp och upphandlingar ska göras, vilka generella riktlinjer som finns och hur ansvarsfördelningen ser

Läs mer

PROTOKOLL. Sammanträdesdatum 2014-04-14

PROTOKOLL. Sammanträdesdatum 2014-04-14 STENUNGSUNDS KOMMUN Tid 17:00 - KOMMUNSTYRELSEN Plats Ledamöter Kommunhuset, Skeppet Se närvarolista Övriga Kicki Nordberg kommunchef Anette Oscarsson sektorschef Erica Bjärsved ekonomichef Hans Gillenius

Läs mer

Justering av tillsynsavgifter beträffande försäljning av folköl och tobak 4. Val av ledamot i socialnämndens arbetsutskott 5

Justering av tillsynsavgifter beträffande försäljning av folköl och tobak 4. Val av ledamot i socialnämndens arbetsutskott 5 Sammanträdesdatum Sida 1 Innehållsförteckning Sid Tillsyn och kontroll av ny lag om detaljhandel med nikotinläkemedel 3 Justering av tillsynsavgifter beträffande försäljning av folköl och tobak 4 Val av

Läs mer

Sammanträdesdatum 2014-06-17. KilArena, tisdag 17 juni 2014, 18.00 OBS! 2 Val av två justerare samt tillkännagivande av tid och plats för justering

Sammanträdesdatum 2014-06-17. KilArena, tisdag 17 juni 2014, 18.00 OBS! 2 Val av två justerare samt tillkännagivande av tid och plats för justering KOMMUNFULLMÄKTIGE KALLELSE Sammanträdesdatum 2014-06-17 PLATS OCH TID KilArena, tisdag 17 juni 2014, 18.00 OBS! FÖREDRAGNINGSLISTA ÄRENDE Val av protokolljusterare DNR 1 Upprop 2 Val av två justerare samt

Läs mer

PROTOKOLL. Sammanträdesdatum 2009-02-02 KOMMUNSTYRELSENS ALLMÄNNA UTSKOTT

PROTOKOLL. Sammanträdesdatum 2009-02-02 KOMMUNSTYRELSENS ALLMÄNNA UTSKOTT STENUNGSUNDS KOMMUN Tid: 8:30-12.10 KOMMUNSTYRELSENS ALLMÄNNA UTSKOTT Plats: Sammanträdesrum Hallerna Ledamöter: Ove Andersson (m) Ordförande Lena Hedlund (kd) Vice.ordförande Lisbeth Svensson (fp) Bo

Läs mer

KALLELSE Kommunfullmäktige

KALLELSE Kommunfullmäktige KALLELSE kallas härmed till sammanträde onsdagen 2011-11-30 kl. 19.00 på Älvkullen, Älvgatan i Höör Höör 2011-11-22 Ellinor Dahlgren Ordförande /Benny Nilsson FÖREDRAGNINGSLISTA vid kommunfullmäktiges

Läs mer

Tekniska nämndens arbetsutskott

Tekniska nämndens arbetsutskott Tekniska nämndens arbetsutskott Protokoll 1 (12) Diarienummer TN 2017/0756 Tekniska nämndens arbetsutskott Plats och tid Porfyren 2 plan 7, Brotorget 1, Lund, klockan 16.30-18.40 Ledamöter Tjänstgörande

Läs mer

PROTOKOLL. Sammanträdesdatum KOMMUNSTYRELSENS ALLMÄNNA UTSKOTT. Ledamöter: Ove Andersson (m) Ordförande Lena Hedlund (kd) Vice.

PROTOKOLL. Sammanträdesdatum KOMMUNSTYRELSENS ALLMÄNNA UTSKOTT. Ledamöter: Ove Andersson (m) Ordförande Lena Hedlund (kd) Vice. STENUNGSUNDS KOMMUN Tid: 08:30 09:20 KOMMUNSTYRELSENS ALLMÄNNA UTSKOTT Plats: Sammanträdesrum Rodret Ledamöter: Ove Andersson (m) Ordförande Lena Hedlund (kd) Vice. ordförande Bo Pettersson (c) Ersättare:

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL OXELÖSUNDS FASTIGHETS AB Sammanträdesdatum Blad STYRELSEN 2005-03-18 1

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL OXELÖSUNDS FASTIGHETS AB Sammanträdesdatum Blad STYRELSEN 2005-03-18 1 STYRELSEN 2005-03-18 1 Plats och tid Kommunala bolagens sammanträdesrum Sjögatan 28, Fredag 18 mars 2005, klockan 09.00-11.30 Beslutande Övriga deltagande Styrelseledamöterna Göte Eriksson, ordförande

Läs mer

HKF 9420 HUDDINGE KOMMUNS FÖRFATTNINGSSAMLING

HKF 9420 HUDDINGE KOMMUNS FÖRFATTNINGSSAMLING 1 (7) Antagen av kommunfullmäktige 1995-06-12, 91, med ändring i kommunstyrelsen 1996-12-02, 271, med ändring i kommunfullmäktige 2001-10-08, 147, 2003-01-20, 5, 2005-10-24, 20, 2008-12-08, 213, 2013-06-11,

Läs mer

Revisionsrapport Granskning av upphandlade ramavtal. Härjedalens Kommun

Revisionsrapport Granskning av upphandlade ramavtal. Härjedalens Kommun Revisionsrapport Granskning av upphandlade ramavtal. Härjedalens Kommun 2 November 2012 Innehåll Sammanfattning... 1 1. Inledning... 2 2. Resultat... 3 3. Bedömning och rekommendationer... 5 Sammanfattning

Läs mer

Justering. Anslagsbevis. Hagabergs folkhögskola, Erik Dahlbergs väg 60, Södertälje Södertälje stadshus

Justering. Anslagsbevis. Hagabergs folkhögskola, Erik Dahlbergs väg 60, Södertälje Södertälje stadshus 1 (13) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2015-01-21 KOMMUNALA PENSIONÄRSRÅDET Tid 12.30 15.00 Plats Hagabergs folkhögskola, Erik Dahlbergs väg 60, Södertälje Justering Justering, tid och plats 2015-01-26 Södertälje

Läs mer

Direktionsprotokoll

Direktionsprotokoll Direktionsprotokoll 2015-05-08 Plats och tid Borås, kl. 09.30-11.30 Omfattning 33-42 Beslutande Ersättare Adjungerade Övriga Ulf Olsson (S) ordförande Margareta Lövgren (M) 1-e vice ordförande 33-36 (930-1040)

Läs mer

Södertörns upphandlingsnämnds protokoll

Södertörns upphandlingsnämnds protokoll Södertörns upphandlingsnämnds protokoll POSTADRESS 136 81 Haninge BESÖKSADRESS Rudsjöterrassen 2 TELEFON Haninge 08-606 92 05 Nynäshamn 08-520 682 60 E-POST upphandling@haninge.se Södertörns upphandlingsnämnd

Läs mer

Riktlinjer för upphandling i Hallstahammars kommun

Riktlinjer för upphandling i Hallstahammars kommun Riktlinjer för upphandling i Hallstahammars kommun Inledning: Kommunen är totalt sett en mycket stor köpare av varor och tjänster. Denna upphandlingspolicy syftar till att kommunens medel används effektivt

Läs mer

Plats och tid Sociala omsorgsförvaltningen, kl tjg för Richard Klingvall (MP)

Plats och tid Sociala omsorgsförvaltningen, kl tjg för Richard Klingvall (MP) PROTOKOLL 1 (9) Plats och tid Sociala omsorgsförvaltningen, kl. 17.30 18.25 Omfattning 114 127 ande ledamöter Yvonne Persson (S) Heléne Vistbacka Roth (FP) Gunbritt Johansson (V) Ernad Suntic (S) Rauno

Läs mer

Förändrad nämndorganisation Dnr 2011/47-041

Förändrad nämndorganisation Dnr 2011/47-041 Kommunfullmäktige 16 (60) Kf 140 Förändrad nämndorganisation Dnr 2011/47-041 Kommunfullmäktige beslutade 2012-06-25 122 bland annat om förändringar i kommunens nämndorganisation. Förändringarna avsåg antalet

Läs mer

Kommunstyrelsen Sammanträdesprotokoll 2013-09-23 Plats och tid Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Insynsplats Insynsplats,

Kommunstyrelsen Sammanträdesprotokoll 2013-09-23 Plats och tid Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Insynsplats Insynsplats, Sida 1/8 Plats och tid Kommunhuset, Svalöv,, kl 17.30 17.55 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Insynsplats Insynsplats, ersättare Övriga deltagare Bengt Jönsson (S), tjg ers för Karl-Erik Kruse (S)

Läs mer

Tid och plats Arbetslivsförvaltningen Österlånggatan 72 Öppet sammanträde

Tid och plats Arbetslivsförvaltningen Österlånggatan 72 Öppet sammanträde PROTOKOLL 1 (5) Tid och plats 17.00 18.06 Arbetslivsförvaltningen Österlånggatan 72 Öppet sammanträde Omfattning 28-39 Närvarande Lotta Preijde (L) Marie Samuelsson (S) Tobias Edin (V) Birgitta Bergman

Läs mer

Kommunhuset, lokal Mellanfryken, torsdag 19 februari 2015,

Kommunhuset, lokal Mellanfryken, torsdag 19 februari 2015, PLATS OCH TID ANDE LEDAMÖTER Kommunhuset, lokal Mellanfryken, torsdag 19 februari 2015, 15.00 18.00 Berndt Björkman (C), ordförande Jan Fallström (M), vice ordförande Anneli Örtlund (S) Maj-Britt Tibo

Läs mer

Kommunstyrelsens SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

Kommunstyrelsens SAMMANTRÄDESPROTOKOLL s 1 Plats och tid Kommunhuset, kl 13.30 15.15 Beslutande Övriga deltagare Karl-Erik Kruse (S), ordf Rolf Svensson (C), tjg ers för Christer Laurell (C), 2:e v ordf Leif Hägg (M), 1:e v ordf Gunnar Bengtsson

Läs mer

PROTOKOLL 1(19) Sammanträdesdatum

PROTOKOLL 1(19) Sammanträdesdatum 1(19) Plats och tid: Mötesrum Hövdingasalen, kl 08:30-09:20 Beslutande och tjänstgörande ersättare: Närvarande ersättare och övriga deltagande: Mikael Berglund (S), ordf Dan Björk (M) Isabell Korn (M)

Läs mer

Protokoll

Protokoll 2009-12-02 Plats och tid Sammanträdesrum Kumla, 2009-12-02, klockan 17:00-17:15 Beslutande Lennart Eriksson (S) Torbjörn Ahlin (C) Katarina Hansson (S) Linda Axäng (FP) Björn Eriksson (S) Maria Haglund

Läs mer

Plats och tid: Kommunkontoret, sessionssalen torsdag den 4 mars 2004, Klockan 13.00 15. Närvarande ej tjänstgörande ersättare

Plats och tid: Kommunkontoret, sessionssalen torsdag den 4 mars 2004, Klockan 13.00 15. Närvarande ej tjänstgörande ersättare 1(15) Plats och tid: Kommunkontoret, sessionssalen torsdag den 4 mars 2004, Klockan 13.00 15 Beslutande: Närvarande ej tjänstgörande ersättare Håkan Gusteus, (fp) ordf Inger Andersson (fp) Inga-Lill Thoren

Läs mer

Se bifogad deltagarlista. Se bifogad deltagarlista. Se bifogad deltagarlista.... Marie Öhlund TEKNISKA NÄMNDEN. Tekniska förvaltningen...

Se bifogad deltagarlista. Se bifogad deltagarlista. Se bifogad deltagarlista.... Marie Öhlund TEKNISKA NÄMNDEN. Tekniska förvaltningen... SALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (15) Plats och tid Tekniska förvaltningen, kl 14.00-17.30 Beslutande Se bifogad deltagarlista. Närvarande ersättare Se bifogad deltagarlista. Övriga deltagande Se bifogad

Läs mer

Protokoll styrelsemöte i AB Stokab (556475-6467)

Protokoll styrelsemöte i AB Stokab (556475-6467) Sida 1(6) Protokoll styrelsemöte i AB Stokab (556475-6467) Dag 2008-05-19 kl 15.00 Plats Närvarande: Ordförande och vice ordförande Övriga ledamöter eller som ledamot tjänstgörande suppleant Suppleanter

Läs mer

Höörsalen Tisdagen den 12 april 2016 kl 08:30 11:00

Höörsalen Tisdagen den 12 april 2016 kl 08:30 11:00 2016-04-12 1 (9) Plats och tid Beslutande Höörsalen Tisdagen den 12 april 2016 kl 08:30 11:00 Stefan Lissmark (S) Anna Palm (M) Fredrik Hanell (MP) Susanne Asserfors (S) Maria Truedsson (MP) Christer Olsson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 Plats och tid: Personalavdelningen sammanträdesrum, kl 09:00 10.15 ande: Övriga närvarande: Dieter Wagner (M) Gunnel Elf (C) Mikael Andersson (S) Thomas Elmgren (M) Sven Evert Gunnarsson (SD) Anja Johansson

Läs mer

Jonny Köhler personligt ombud Veronica Krondal personligt ombud Sandra Hanson personligt ombud 86-88

Jonny Köhler personligt ombud Veronica Krondal personligt ombud Sandra Hanson personligt ombud 86-88 PROTOKOLL 1 (6) Tid och plats 15.00 16.50 Arbetslivsförvaltningen Österlånggatan 72 Öppet sammanträde Omfattning 86 98 Närvarande Lars-Åke Johansson (S) Marie Sjöhem (S) Lotta Samuelsson (FP) Birgitta

Läs mer

Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum, kl 08.30 14.00

Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum, kl 08.30 14.00 1(18) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum, kl 08.30 14.00 Beslutande: Tage Björk (s), ordförande Gerd Lindgren (s) Lena Norgren, (fp), tj g ersättare för Ingalill Jonsson, (m) Övriga deltagande:

Läs mer

Varberg och Falkenbergs kommuner

Varberg och Falkenbergs kommuner Varberg och Falkenbergs kommuner Plats och tid Sammanträdesrum Albertina, Norrgatan 16 Varberg, kl. 13:30-14:30 ande Lena Carlbom, ordförande, Falkenberg (C) Ulla Svensson, vice ordförande, Varberg (S)

Läs mer

Plats och tid Tekniska nämndens sessionssal Kungsgatan 57, torsdagen den 21 februari 2019 kl 13:00 16:45 Beslutande

Plats och tid Tekniska nämndens sessionssal Kungsgatan 57, torsdagen den 21 februari 2019 kl 13:00 16:45 Beslutande Instans 1(16) Plats och tid s sessionssal Kungsgatan 57, torsdagen den 21 februari 2019 kl 13:00 16:45 Beslutande Ledamöter Jan Idehed (C), Ordförande Rasmus Kivinen (M) tjänstgör för Paul-Andre Safko

Läs mer

PROTOKOLL Kulturnämnden Sammanträdesdatum

PROTOKOLL Kulturnämnden Sammanträdesdatum PROTOKOLL Kulturnämnden Sammanträdesdatum 2015-02-10 Tid: 15:00 15:40 Plats: Stadsbiblioteket Göteborg Utbildningssalen, plan 3 Paragrafer: 29 44 Närvarande Ledamöter Ordförande Mariya Voyvodova (S), 1:e

Läs mer

Sammanträdesprotokoll. Ärendeförteckning. Kommunstyrelsen Sid nr

Sammanträdesprotokoll. Ärendeförteckning. Kommunstyrelsen Sid nr Kommunstyrelsen 2004-04-13 Ärendeförteckning Sid nr 80 Justering...3 81 Årsbudget 2005 med plan för 2006-2007 för kommunfullmäktige, kommunstyrelsen och kommungemensamma verksamheter samt kommunstyrelsekontoret...4

Läs mer

Sammanträdesdatum 2011-11-24. Omsorgskontorets sammanträdesrum 2011-11-24 kl. 12.00 15.30

Sammanträdesdatum 2011-11-24. Omsorgskontorets sammanträdesrum 2011-11-24 kl. 12.00 15.30 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(12) Plats och sammanträdestid Beslutare Övriga deltagare Justeringens plats och tid Omsorgskontorets sammanträdesrum kl. 12.00 15.30 Leif Andersson (s) Roger Persson (s) tjg

Läs mer

KOMMUNSTYRELSENS ARBETSUTSKOTT

KOMMUNSTYRELSENS ARBETSUTSKOTT Sammanträdesprotokoll sid 2 (6) Innehållsförteckning (klicka på paragrafen för att komma till den direkt) 153 Tilldelningsbeslut och begäran om anvisning av medel, förskola i Parkvillan. 154 Yttrande över

Läs mer

Monika Gustavsson (s) ordf John-Åke Ericsson (kd) vice ordf Tage Severinson (c ) Gullvi Westergren (v) Vanja Ekström (fp)

Monika Gustavsson (s) ordf John-Åke Ericsson (kd) vice ordf Tage Severinson (c ) Gullvi Westergren (v) Vanja Ekström (fp) Sida Kulturnämnden 2006-04-10 1 (13) Plats och tid Vänersborgs Bibliotek, kl 13.00 15.00. Beslutande Monika Gustavsson (s) ordf John-Åke Ericsson (kd) vice ordf Tage Severinson (c ) Gullvi Westergren (v)

Läs mer

SÖDRA ÄLVSBORGS DIREKTIONSPROTOKOLL 1(5) kl Tomas Johansson. Närvarande ersättare Christer Johansson Bollebygd

SÖDRA ÄLVSBORGS DIREKTIONSPROTOKOLL 1(5) kl Tomas Johansson. Närvarande ersättare Christer Johansson Bollebygd SÖDRA ÄLVSBORGS DIREKTIONSPROTOKOLL 1(5) Plats och tid Brandstationen Borås kl. 8.30-11.40 Omfning 1-10 Närvarande ledamöter Ulf Sjösten Borås Borås Emma Isfeldt Bollebygd Tomas Johansson Mark Torsten

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesprotokoll KOMMUNFULLMÄKTIGE Plats och tid Fors Folkets hus, klockan 16:45-16:55 Beslutande Lars Isacsson (S), ordförande Laila Borger (S) Susanne Berger (S) Pia Aronsson (V) Henrik Öhrn (MP)

Läs mer

Kommunhuset, Norbergs kommun, sessionssalen, kl 14.00-15.30 Shiro Biranvand (V)

Kommunhuset, Norbergs kommun, sessionssalen, kl 14.00-15.30 Shiro Biranvand (V) 2014-09-25 1 (30) Plats och tid Beslutande Kommunhuset, Norbergs kommun, sessionssalen, kl 14.00-15.30 Shiro Biranvand (V) Ordförande Sören Lindqvist (V) Arne Söderström (S) Bertil Sandberg (KD) Arne Pettersson

Läs mer

Kjell Bornhager (KD) Ann-Charlotte Wikerud (KD) Jan Björkman (MP) Per Stenberg (MP) Pirjo Nilsson (SD) Kristina Hansson (SD)

Kjell Bornhager (KD) Ann-Charlotte Wikerud (KD) Jan Björkman (MP) Per Stenberg (MP) Pirjo Nilsson (SD) Kristina Hansson (SD) 1(6) 2014-07-02 Nämndsekreterare Lisa Wallis Tfn 040-42 5223 Sammanträdesdatum Plats Kolabacken Tid 09:30 Ledamöter Ersättare Närvarorätt Anna Mannfalk (M) (ordföranden) Kristina Fredin (M) (1:e vice ordförande)

Läs mer

Upphandling i kommunala bolag

Upphandling i kommunala bolag Revisionsrapport Upphandling i kommunala bolag Halmstads kommun Januari 2009 Bo Thörn Innehållsförteckning INLEDNING 1 UPPDRAG 1 GENOMFÖRANDE 1 RESULTAT 1 KOMMUNENS RIKTLINJER 1 HALMSTADS FASTIGHETS AB

Läs mer

Underskrifter Sekreterare Paragrafer Birgith Åhs. Ordförande Eva Bertilsson-Styvén (s) Justerande. Bo Bertelsen (ka) BEVIS

Underskrifter Sekreterare Paragrafer Birgith Åhs. Ordförande Eva Bertilsson-Styvén (s) Justerande. Bo Bertelsen (ka) BEVIS SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott 2005-11-24 1. Plats och tid Stora Tjörnsalen, 14.00 17.30 Blad Beslutande Eva Bertilsson-Styvén (s), ordf Reidun Lorentzon (kd) vice ordf Benny Andersson

Läs mer

Patientnämnden 1-8. Tid: Torsdagen den 14 februari 2008, kl 13:00-14:25. Plats: Hotel Strandbaden, Falkenberg

Patientnämnden 1-8. Tid: Torsdagen den 14 februari 2008, kl 13:00-14:25. Plats: Hotel Strandbaden, Falkenberg Protokoll Sammanträdesdatum 2008-02-14 Patientnämnden 1-8 Tid: Torsdagen den 14 februari 2008, kl 13:00-14:25 Plats: Hotel Strandbaden, Falkenberg Ledamöter Elisabeth Wetoft Petersson (kd) Landstinget

Läs mer

Kommunhuset i Lomma, stora sessionssalen Tid kl

Kommunhuset i Lomma, stora sessionssalen Tid kl Sammanträdesdatum s. 1 (9) Plats Kommunhuset i Lomma, stora sessionssalen Tid kl. 18.30-19.05 Beslutande Övriga deltagare Britt Hjertqvist (FP) ordförande Malin Taggu (M) tjg ersättare för Sofia Forsgren-Böhmer

Läs mer

Habiliterings- och hjälpmedelsnämnden

Habiliterings- och hjälpmedelsnämnden Habiliterings- och hjälpmedelsnämnden KALLELSE 2006-08-15 Tid: Torsdag 2006-08-24 kl 14.30 Plats: Konferensrum, plan 5, Skånehuset, Kristianstad Kallade: Ewa Pihl Krabbe ledamot (s) ordförande Anna-Kerstin

Läs mer