Storklubb fd sjöbevakningsstation samt tillhörande hall, båthus, strandbastu och kajanläggningar i Bråttö, Föglö.

Relevanta dokument
Ett ca 11,9 ha stort, outbrutet skogsskifte i Godby, Finström.

Fin radhustomt som är bebyggd med ett äldre parhus vid Flygfältsvägen 13 i Sviby, Jomala.

Vacker Strandfastighet i Baggholma, Brändö.

Fin bergsbunden strandtomt i Finholma, Föglö.

Vackert och välskött bostadshus i Granboda, Lemland.

BOSTADSHUS I VESTERKALMARE Jomala. Bild

Myresjöhus i ett plan med centralt läge i Storby, Eckerö.

FRITIDOMRÅDEN PÅ ÖN GLOSKÄR i Hammarland. Bild. Två stora strandområden med vackert västerläge.

Bostadshus vid Knappelstensvägen Mariehamn

Gammal bondgård i Lappo,

FRITIDSBOSTAD I ÅVA Brändö

FRITIDSFASTIGHET I HULTA Sund. Bild. Fastigheten är m 2 och är bebyggd med en fritidsbostad uppförd 1984 som en elementbyggsats på plintgrund.

Stort bostadshus vid Marielundvägen 3 i Mariehamn

MINDRE BOSTADSHUS I SOMMARÖ Föglö

BOSTADSHUS VID FORMANSGRÄND Mariehamn

FRITIDSSTUGA, GÄSTSTUGA OCH BASTUBYGGNAD PÅ BJÖRSBYHOLMEN Jomala

Bild. Bostadshus uppfört i ett plan på gjuten platta med en total byggnadsyta om ca 170 m2, varav 99,8 m2 utgör bostadsyta.

TRE STRANDTOMTER VID KRÅKSKÄRS- FJÄRDEN I KYRKOBY, ECKERÖ.

LITEN LANTGÅRD MED CENTRALT LÄGE I KATTBY, HAMMARLAND.

DETALJPLANERAT OMRÅDE Björsby, Jomala

ÄLDRE BOSTADSHUS MED STRANDKON- TAKT I BAMBÖLE

Bild. BOSTADSHUS I TRANVIK Sund

FIN BOSTADSTOMT VID ÅTERVÄNDS- GRÄND I ÖSTERKALMARE

CHARMIGT TORP OCH LADUGÅRD Tosarby, Sund

Parhuslägenhet om 3 rum & kök, ca 76 m 2 vid Barfotagränd 4

Bostadshus med garage vid Ängsgatan 145 Jomala

AFFÄRSFASTIGHET Med bostad i Kvarnbo, Saltvik

FRITIDSSTUGA, GÄSTSTUGA, BASTU och förrådsbyggnad i Skinnarböle, Geta

Bild. Fritidshuset är uppfört 1976 i lösvirke och inrymmer allrum, kök, tre sovrum, och ett duschrum.

Ett klipphus med röd pelare. Arkitektritat drömhus i modern stil och elegans med havsutsikt över Norrhavet

FRÄSCH FRITIDSBOSTAD I NORRBODA Ängösundsvägen, Lumparland

Litet bostadshus vid Genvägen 9 B i Östernäs, Mariehamn.

STRANDTOMT OCH STRANDNÄRA TOMT Kastelholm, Sund

Bostadshus och stort fristående dubbelgarage i Hellestorp, Lemland.

BOSTADSTOMTER VID BJÖRKSLINGAN Björsby, Jomala

BOSTADSHUS I ÖDKARBY Saltvik

BOSTADSHUS I STRÖMSBY Vårdö. Bild

FRITIDSFASTIGHET I TÄNGSÖDA Saltvik

AKTIELÄGENHET VID KLINTVÄGEN 18 Klinten, Mariehamn

BOSTADSHUS MED SJÖUTSIKT PÅ SKEDHOLM, Järsö, Lemland

NYPRODUCERADE PARHUSLÄGENHETER i Bengtsböle, Lemland

BOSTADSHUS I KARLBY Kökar

TIDSENLIGT TORP OCH FRISTÅENDE LADUGÅRD i Tosarby, Sund

CHARMIGT BOSTADSHUS I KROGSTAD Lumparland

SKOLHUSET I LAPPO Brändö

BOSTADSHUS VID HAVET Storby, Eckerö

VINTERBONAD FRITIDSSTUGA vid strand med västerläge i Jomalaby, Jomala

BOSTADSHUS MED VERKSTADSBYGGNAD Flaka, Lemland

BOSTADSHUS MED GARAGE I MÖCKELBY Björkhagagränd 5, Jomala

BOSTADSHUS I NÄFSBY Lingonstigen 12, Hammarland

FRITIDSBOSTAD I BOVIK Hammarland

STOR KAPTENSVILLA VID LÄRARVÄGEN 10 i Strandnäs, Mariehamn. Bild. Huset uppfört 1934 i 1½ plan med fullständig källarvåning..

BOSTADSHUS VID BLOMSTERVÄGEN 12 i Hindersböle, Mariehamn

SÖDERLUNDS VÄXTHUS Överby, Eckerö

BOSTADSHUS, VERKSTAD MED KONTOR, STRANDBASTU OCH BÅTHUS MED VACKERT STRANDLÄGE Sonnboda, Föglö

Lägenhetshus med 3 lägenheter + 1 källarlokal i centrala Mariehamn

FRITIDSBOSTAD VID NATURSKÖNA DEGERSAND Torp, Eckerö

STOR STADSVILLA MED GARAGE I CEN- TRALA, MARIEHAMN.

BOSTADSHUS OCH LADUGÅRD/STALL CENTRALT I GODBY, FINSTRÖM. Bild

BOSTADSHUS I BENGTSBÖLE Smedjegränd 5, Lemland

SÖDERLUNDS VÄXTHUS Överby, Eckerö

En exklusiv husdröm i modern arkitektur med stil och elegans och storslagen utsikt mot mäktiga Norrhavet

BOSTADSHUS VID BARFOTAGRÄND 2 Johannebo, Mariehamn

TREVLIGT BOSTADSHUS MED CARPORT Degerby, Föglö

FRITIDSFASTIGHET I FLAKA, LEMLAND Fritidsbostad under uppförande, gäststuga och bastu

Transkript:

Storklubb fd sjöbevakningsstation samt tillhörande hall, båthus, strandbastu och kajanläggningar i Bråttö, Föglö. Landskapet Åland utbjuder Storklubbs sjöbevakningsstation som lades ner 2010 och som övergick i landskapets ägo 2015. Fastigheten är totalt 8500 m 2 stor med ca 157 m lång rågräns mot tillandning /strand och kajanläggning. Fastigheten är bebyggd med en stationsbyggnad, en stor isolerad verkstadshall och en strandbastu. På den konstgjorda tillandningen finns en medföljande kajanläggning och ett stort båthus. För intresserade så kommer vi att hålla två öppna visningar med möjlighet till sjötransport. Visningsdagar och visningstider och info om hur man gör anmälningar till sjötransport kommer att läggas upp på FastighetsKonsults hemsida. På fastigheten lämnas skriftliga anbud senast kl 15.00 fredagen den 16 augusti 2019. Anbuden riktas till FastighetsKonsult Abs kontor vid Styrmansgatan 1. Säljaren förbehåller sig fri prövningsrätt samt rätten att anordna budgivning mellan anbudsgivarna.

Fastighet Fastigheten Storklobb station Rnr 3:34 i Bråttö, Föglö. Fastighetsbeteckning 62-403-3-34 Adress Storklobb sjöbevakningsstation, AX-22710 Föglö Byggnadsår Stationsbyggnaden 1979-80 ca 299 m2 våningsyta (våning 1) totalt ca 403 m2 Hallen 1982 ca 784 m2 våningsyta Båthuset 1982 ca 288 m2 våningsyta Uppvärmning Elmätare: Vattenburen centralvärme från oljepanna i stationsbyggnaden. Pannan från byggtiden 1988 och förbrukningen var ca 12 m3 olja/år när anläggningen var i gång. Verkstads-/båthallen är isolerad och kan hållas varm med befintliga elradiatorer (mer ekonomiskt att installera luftvärmepumpar) 250 A för hela anläggningen Vatten Borrbrunn med Osmos vattenrening (osäker på vattenkvalitén och skicket på pumpen och reningsverket när det inte använts på lång tid) Avlopp Finns reningsverk men reningsgraden uppfyller troligtvis inte gällande krav på rening. Det har även funnits lite besvär med stock i avloppet enligt sjöbevakare som vistats på Stroklobb. Energiprestandaklass Bastu Energideklarationen kan laddas ner via FKs hemsida Ja strandbastu uppförd i stock (för tillfället uthyrd till Sjöräddningen) Utgångspris På fastigheten lämnas skriftliga anbud senast kl 15.00 fredagen den 16 augusti 2019 till FastighetsKonsult Abs kontor vid Styrmansgatan 1. Säljaren förbehåller sig fri prövningsrätt samt rätten att Anordna budgivning mellan anbudsgivarna Följande dokument går att ladda ner via FKs hemsida; 1) Besiktningsprotokoll på stationsbyggnaden 2) Besiktningsprotokoll på hallbyggnaden 3) Besiktningsprotokoll på båthuset 4) Energideklaration 5) Planritningar på stationsbyggnaden, verkstadshallen och på båthuset 6) Lagfartsbevis, fastighetsregisterutdrag, gravationsbevis och fastighetsregisterkarta 7) Karta över påträffade fornlämningar med inritade rågränser, landskapets kulturbyrås framförande rörande kända fornminnen i samband med lantmäteriförrättningen 2016 samt tillhörande karta 8) Situationsplaner, planritningar och fasadritningar på byggnaderna m.m (finns ej ritning på bastun)

Servitut Fastigheten är berättigad till servitut och belastas av servitut som framgår i fastighetsregisterutdraget som går att ladda ner via vår hemsida. Staten har förbehållit sig rätt till båtplats vid kajen samt gångväg upp till sin fastighet för vilket de har erlagt 1000 /år i ersättning. Denna rättighet finns dokumenterat i överlåtelsen till landskapet, men har inte blivit inskriven i fastighetsregistret enär kajanläggningen ligger på byns samfällda vattenområde. Fornminnen Fastigheten belastas av fornminnen från en rysk befästning med ca 150 man som fanns på Storklubb vid första världskriget. Information och kartor med fornlämningarna inritade finns att ladda ner via vår hemsida. Gravationer Fastigheten överlåts fri från gravationer för gäld. Köpkostnader Köparen svarar för kostnaderna för köpebrevets upprättande (270 ), offentliga köpvittnets bestyrkande (120 ), utgående överlåtelseskatt (4 % av köpesumman) och sökande av lagfart. Besiktningar Besiktningsprotokoll på stationsbyggnaden, hallbyggnaden och båthuset samt energideklaration på stationsbyggnaden är utförda av Besiktningshuset Ab och protokollen kan laddas ner från vår hemsida eller fås på begäran mot mailförfrågan. Tillträde Omgående efter köpslut. Strandbastun är tillfälligt uthyrd till sjöräddningen. Utgångspris På fastigheten lämnas skriftliga anbud senast kl 15.00 fredagen den 16 augusti 2019 till FastighetsKonsult Abs kontor vid Styrmansgatan 1. Säljaren förbehåller sig fri prövningsrätt samt rätten att anordna budgivning mellan anbudsgivarna.

OBS! att nordöstra hörnet är om och tillbyggt vilket finns på en separat ritning som finns att ladda ner via FKs hemsida

Ålands Fastighetskonsult Ab grundades 1983 som Ålands första renodlade företag att förmedla fastigheter. Såsom etablerade och välrenommerade fastighetsmäklare och värderare på Åland arbetar vi aktivt för att vårda det stora förtroende vi har fått av våra kunder. Med vår kunskap om försäljningsprocessen vill vi ge våra kunder ett löfte om trygghet och noggrannhet i den kanske viktigaste affären i livet. Inget köp eller försäljning är för liten eller för stor i våra ögon. Vi förmedlar objekt med stor räckvidd, allt från bostadstomter, fritidshus, bostadshus och aktielägenheter till hela företagsinnehav och nyproduktioner. Vår uppgift är att ge våra kunder en säker och trygg vägledning genom fastighetsaffären och målet är att kunna erbjuda en så alltomfattande service som möjligt. Vi värderar diskretion högt, men förespråkar samtidigt en öppen och rak kommunikation med oss som en länk mellan blivande köpare och säljaren. - Det självklara valet

Mäklare Markus Fellman Kontaktuppgifter Tel: +358 18 27306 Mobil: +358 (0)457 082 3899 E-post: markus.fellman@fk.ax

Å l a n d s F a s t i g h e t s k o n s u l t A b Styrmansgatan 1 PB 2 AX-22100 Mariehamn Telefon: 018-27 300 E-post: info@fk.ax www.fk.ax Gilla oss på Facebook och ta del av intressanta objekt. www.facebook.com/fastighetskonsult