Anvisningar fö r dökumentatiön av utbildning pa förskarniva

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Anvisningar fö r dökumentatiön av utbildning pa förskarniva"

Transkript

1 på forskarnivå i Ladok Sid: 1 / 11 Anvisningar fö r dökumentatiön av utbildning pa förskarniva Innehåll 1. Inledning Etablering och antagning Grundexamen (Behörighetsbakgrund) Handledare Vid antagning Byte och avslutande av handledare Registrering Individuell studieplan och årlig uppföljning Beslut om tillgodoräknande Tillgodoräknande av annan allmänvetenskaplig kurs än de i forskarutbildningen angivna Annan verksamhet Aktivitet och försörjning Avbrott i forskarutbildningen Definitivt avbrott i forskarutbildningen Byte av institution/forskarutbildningsämne Administrativt avbrott på forskarutbildningsämne Särskilt tillstånd att läsa forskarkurser Tillfälligt inresande doktorander Doktorander från andra lärosäten och övriga som tillåts läsa forskarkurser Postadress Besöksadress Telefon E-Post Stockholm Berzelius väg 3 Solna , vx Ladok@ki.se Webb Fax ki.se Org. nummer

2 2 / Inledning Med forskarutbildningsämne i detta dokument avses forskarutbildning i ämnet Medicinsk vetenskap vid KI. I Ladok har ämnet Medicinsk vetenskap tilldelats olika koder för att möjliggöra koppling institution och SCB:s nationella forskningsämnen. I Ladok används också, förutom Forskarutbildningsämne, även begreppet Ämne. 2. Etablering och antagning Dokumentation i Ladok av antagning till forskarutbildning görs utifrån nedanstående beslutsunderlag: 1. Blanketten Ansökan om antagning undertecknad av prefekten. 2. Information om grundläggande behörighet. Bedömd och dokumenterad av handläggare på avdelningen för utbildnings- och forskarutbildningsstöd. Beslutet om antagning dokumenteras i funktionen SA90 i Ladok. Fält i SA90 Beslutsdatum Ämne Termin Datum när studierna påbörjas Anknytning till annan högskola Anm Det datum då prefekten har undertecknat beslutet. Här anges KI:s forskarutbildningsämneskod, t.ex. H1MDV110. Inom forskarutbildningen betyder Termin halvår. 1/1-30/6= vårtermin, 1/7-31/12= hösttermin. Ange doktorandens startdatum. Se startdatum på blanketten. Detta kan vara samma datum som beslutsdatum, men fattas antagningsbeslutet i god tid innan doktoranden startar så är det olika datum. Om doktoranden har anknytning till annan högskola, anges koden för den högskolan, antingen Svensk högskola (Sv högskola) eller Land och Utländsk högskola (Utl högskola) i. Med anknytning menas om doktoranden har samarbete med ett annat universitet/lärosäte i sin forskarutbildning.

3 3 / Grundexamen (Behörighetsbakgrund) I samband med att antagningen dokumenteras i Ladok ska uppgifter om grundexamen läggas in. Uppgiften används i KI:s verksamhetsuppföljningssystem VIS. Uppgift om grundexamen finns i dokumentet Grundläggande behörighet till forskarutbildningen, som ligger på KIs samarbetsplattform Sharepoint. Information om beslutet finns även på doktorandens blankett Ansökan om bedömning av grundläggande behörighet. Om uppgifterna skiljer sig åt så gäller de uppgifter som finns i Sharepoint. Grundexamen ska även anges för doktorander som har avlagt sin grundexamen vid KI. Följande uppgifter ska dokumenteras: Fält i SA90 Examen Utfärdandedatum Högskolekod Anm Fyll i den kod som anges i beslutet om grundläggande behörighet för forskarutbildning. Ange datum för utfärdad examen. Ange högskolekoden för det lärosätet där doktoranden tog sin grundexamen, antingen svensk högskola eller utländsk högskola och land. 4. Handledare 4.1 Vid antagning I samband med antagning ska doktorandens huvudhandledare och bihandledare dokumenteras i Ladok. Alla förändringar som därefter sker vad gäller handledare ska dokumenteras fortlöpande så att det alltid finns korrekta uppgifter om handledare för samtliga doktorander i systemet. Uppgiften används i KI:s verksamhetsuppföljningssystem VIS. När Fält i SA91 Anm Vid antagning till forskarutbildningsämne Typ av handledare Huvudhandledare och eventuell bihandledare läggs in. Handledarkod Startdatum Ange handledarens kod. Varje handledare har en unik handledarkod. Handledarkoden ska vara kopplad till den institution där handledaren har sin anställning eller anknytning. Startdatum är samma datum som doktoranden påbörjar sin forskarutbildning vid institutionen.

4 4 / Byte och avslutande av handledare I följande fall ska uppgifter om handledare dokumenteras i Ladok. Handledaren går från bi- till huvudhandledare och tvärtom. Byte av handledare. Handledaren avslutar sitt handledarskap. När doktoranden byter ämne eller institution. Detta hanteras som en ny antagning till nytt forskarutbildningsämne. När godkänd licentiat- eller doktorsavhandling rapporteras. När Fält i SA91 Anm Handledarens status Slutdatum Ange slutdatum för handledaren på den befintliga ändras handledartypen. Byte av handledare Typ av handledare Handledarkod Startdatum. Slutdatum Lägg in handledaren på den nya handledartypen. Ange handledarkod och startdatum. Ange slutdatum för den avgående handledaren. När doktoranden byter forskarutbildningsämne Vid rapportering av avhandlingstitel Typ av handledare Handledarkod Startdatum Slutdatum Slutdatum Lägg till den nya handledaren. Ange handledarkod och startdatum. Ange slutdatum för handledaren på det tidigare forskarutbildningsämnet. Ange slutdatum för alla handledare. Slutdatum ska vara samma datum som licentiatseminariet/disputationen har ägt rum. Uppgifterna används i KI:s verksamhetsuppföljningssystem VIS.

5 5 / Registrering I samband med att antagningen dokumenteras i Ladok ska doktoranden också registreras på sin första termin. Doktoranden ska därefter fortlöpande registreras i början av varje termin. Endast doktorander som avser att aktivt bedriva sin forskarutbildning den aktuella terminen ska registreras. Doktorand som har disputerat/haft licentiatseminarium men som ännu inte har examen utfärdad betraktas inte som aktiv och ska inte registreras för fortsatta studier. Uppgiften används i KI:s verksamhetsuppföljningssystem VIS. 6. Individuell studieplan och årlig uppföljning När doktoranden antas till forskarutbildning ska titeln från den individuella studieplanen dokumenteras i Ladok. Den individuella studieplanen ska sedan årligen följas upp och när uppföljningen är genomförd ska datumet dokumenteras i Ladok. Fält i SA92 Ange Anm Fritextfältet Titeln på den individuella studieplanen Fritextfältet Handledaravtal ÅÅÅÅ-MM-DD Om handledaravtal finns ange även handledarnas förnamn och efternamn och fördelningen i % Årlig uppföljning ÅÅÅÅ-MM-DD Nyckelorden måste skrivas in på exakt samma sätt, med blanksteg och utan citattecken. Fältet får inte lämnas tomt. Det är annars inte möjligt att använda nyckelorden vid utsökningar och uppföljning. Uppgiften om årlig uppföljning ska dokumenteras i Ladok inom tre veckor efter genomförd uppföljningen. Uppgiften planeras att användas i KI:s verksamhetsuppföljningssystem VIS.

6 6 / Beslut om tillgodoräknande Beslut om tillgodoräknande regleras i dokumentet Regler för utbildning på forskarnivå vid Karolinska Institutet. Beslutet ska dokumenteras i Ladok av doktorandens institution. Ibland kan doktoranden få tillgodoräkna sig tidigare utbildning/annan verksamhet mot del av utbildningen som inte motsvarar en fastställd kursplan inom forskarutbildningen. I dessa fall finns ingen kurskod att tillgodoräkna emot. Beslutet om tillgodoräknandet av utbildningen dokumenteras då i klartext. Det gäller vid: 7.1 Tillgodoräknande av annan allmänvetenskaplig kurs än de i forskarutbildningen angivna Den tillgodoräknade kursen finns inte i KIs utbud men bedöms av studierektor kunna utgöra en eller flera av de allmänvetenskapliga kurserna i utbildningen. I fritext fältet Spec sv och Spec eng anges den svenska respektive engelska benämningen: Allmänvetenskaplig kurs* General Science course* Poängtalet anges i fältet för högskolepoäng 7.2 Annan verksamhet Beslut om tillgodoräknande av seminarier, konferenser eller motsvarande dokumenteras i Ladok som fritext. Har doktoranden deltagit vid ett eller flera seminarier/konferenser måste namnet på evenemanget anges först i fritextfältet. Systemet kontrollerar de första 70 tecknen och om de är lika så betraktar systemet detta som dubbletter Exempel på en korrekt inlagt: AD/PD 2009 Deltagande i internationell konferens med egen presentation (poster) AD/PD 2011 Deltagande i internationell konferens med egen presentation (poster) Detta exempel kommer däremot att betraktas som en dubblett: Deltagande i internationell konferens med egen presentation (poster) AD/PD Deltagande i internationell konferens med egen presentation (poster) AD/PD Systemet kommer då inte tillåta att båda tillfällen tas med vid utfärdande av examen.

7 7 / Aktivitet och försörjning Det är institutionen som ansvarar för inrapportering av aktivitet och försörjning. Inrapportering sker i juni och december. Undantaget är när doktoranden avslutar sin forskarutbildning med godkänd licentiat- eller doktorsavhandling under pågående termin, då ska också aktivitet och försörjning rapporteras in i Ladok. För att få korrekt procent på aktivitet och försörjning ska systemets inbyggda stöd användas för beräkning. Aktivitet och försörjning Anm Definitiv aktivitet och försörjning ska rapporteras för alla doktorander som varit registrerade den aktuella terminen. Aktiviteten ska avse genomsnittlig aktivitet under kalenderhalvåret. Heltid (100%) motsvarar 40 timmar/vecka i genomsnitt under det aktuella halvåret. För exempel se SCBs dokument Ladokrapportering av uppgifter på forskarnivå. mnare/anvisningar-ladok.pdf Uppehåll i forskarutbildningen Uppehåll i forskarutbildningen under ett kalenderhalvår anges med 0% aktivitet. För uppehåll i studierna kortare tid anges den tid doktoranden varit aktiv med datum och aktuell aktivitetsprocent. Ingen aktivitet Doktorander som varken registrerat sig för fortsatta studier, anmält uppehåll, anmält avbrott eller inkommit med underlag för rapportering av aktivitet och försörjning ska dokumenteras i Ladok som administrativt avbrott, se vidare Administrativt avbrott på forskarämne. Har doktoranden blivit felaktigt registrerad ska registreringen tas bort.

8 8 / 11 Det betyder att det på KI finns sex olika status på en doktorand fram till examen och det innebär att man kan följa en doktorand varje termin från antagning fram till utbildningens slut. 1. Registrerad = J Doktoranden bedriver aktivt sin forskarutbildning, vid halvårets slut kommer definitiv aktivitet och försörjning att läggas in. 2. Registrerad = N 0% aktivitet är inlagt. Doktoranden bedriver inte forskarutbildning den aktuella terminen, kan t ex vara föräldraledig eller något annat som han/hon meddelat institutionen och som inte har något att göra med forskarutbildningen vid KI. 3. Doktoranden anmäler avbrott i forskarutbildningen (diarieförs) äkta avbrott 4. Doktorander som varken registrerat sig för att fortsätta sin forskarutbildning, anmält uppehåll i studierna, anmält avbrott eller inkommit med underlag för aktivitet och försörjning vid terminsslut ska dokumenteras i Ladok som administrativt avbrott oäkta avbrott. 5. Doktoranden har godkänts på licentiat- eller doktorsavhandling men examen har ännu inte utfärdats. Ingen registrering ska göras. 6. Examen är utfärdad (ej nödvändigtvis på en termin där doktoranden har en registrering, se ovan) Uppgiften används i KI:s verksamhetsuppföljningssystem VIS samt skickas till SCB. 9. Avbrott i forskarutbildningen Det finns tre olika typer av avbrott i forskarutbildningen som ska dokumenteras av institutionen i Ladok. Definitivt avbrott som doktoranden anmält Byte av institution/forskarutbildningsämne Administrativt avbrott Uppgifterna behövs för uppföljning och planeras att användas i KI:s verksamhetsuppföljningssystem VIS.

9 9 / Definitivt avbrott i forskarutbildningen Med avbrott avses här ett definitivt avbrott i forskarutbildningen genom vilket doktoranden har avsagt sig sin utbildningsplats. Studieavbrott får bara läggas in i Ladok efter anmälan från doktoranden. Om en doktorand som är antagen till Licentiat examen ändrar sig, väljer att inte ta ut sin Lic.examen utan vill fortsätta till Doktorsexamen. Då är det ett definitivt avbrott på antagningen till Lic som ska läggas in i Ladok. Därefter ska en ny antagning till Doktorsexamen läggas in i Ladok. Doktorandens anmälan om avbrott ska vara diarieförd. Fält i SA93 Text Anm Diarienr Ärendets Efter anmälan från doktoranden. diarienummer 9.2 Byte av institution/forskarutbildningsämne För doktorander som byter institution eller forskarutbildningsämne läggs ett avbrott in på det tidigare ämnet efter det att doktoranden antagits till det nya ämnet. Fält i SA93 Text Anm Diarienr Antagen nytt Det är viktigt att texten läggs in på exakt samma sätt, med ämne blanksteg och utan citattecken. Fältet får inte lämnas tomt. Det är annars inte möjligt att använda nyckelorden vid utsökningar och uppföljning. 9.3 Administrativt avbrott på forskarutbildningsämne Administrativt avbrott ska dokumenteras i Ladok för en doktorand som vid halvårsskiftet varken har registrerat sig för fortsatta studier, anmält uppehåll i studierna eller anmält avbrott. När detta sker ska doktoranden meddelas att administrativt avbrott lagts in i Ladok. Om det inte inkommit underlag för rapportering av aktivitet och försörjning vid terminens slut tolkas det som att doktoranden inte längre är aktiv och ett administrativt avbrott läggs in i Ladok. I de fall doktoranden senare återupptar sin forskarutbildning tas det administrativa avbrottet bort. Fält i SA93 Text Anm Diarienr Adm. avbrott Det är viktigt att texten läggs in på exakt samma sätt, med punkt, blanksteg och utan citattecken. Fältet får inte lämnas tomt. Det är annars inte möjligt att använda nyckelorden vid utsökningar och uppföljning.

10 10 / Särskilt tillstånd att läsa forskarkurser Om institutionen har beviljat en person tillstånd att läsa en eller flera forskarutbildningskurser utan att vara antagen till forskarutbildning på KI, då ska detta dokumenteras i Ladok. Särskilt tillstånd måste dokumenteras i Ladok för varje institution där personen ska läsa forskarutbildningskurser. Det finns tre kategorier för vilka man använder särskilt tillstånd att läsa forskarkurser: Tillfälligt inresande doktorander (utbytesprogram) Doktorander från andra lärosäten Övriga som tillåts att läsa forskarkurser 10.1 Tillfälligt inresande doktorander Dokumentation i Ladok görs utifrån blanketten Registrering av tillfälligt inresande doktorander. Fält i SA95 Pnr Anm Ange personnummer Har personen inget svenskt personnummer ska man i SA95 skapa ett tillfälligt personnummer. Fr o m termin T o m termin Land Utländsk högskola Anteckningar Ange termin/terminer för vilket tillstånd gäller Ange land för doktorandens hemuniversitet Ange doktorandens hemuniversitet Ange texten Utbytesprogram Ange sedan även texten Supervisor: handledarens förnamn handledarens efternamn Det är viktigt att texten läggs in på exakt samma sätt, med blanksteg och utan citattecken. Fältet får inte lämnas tomt. Uppgiften används vid uppföljning och det är inte möjligt att använda nyckelorden vid utsökningar och uppföljning om det inte skrivs in exakt. Varje institution, där doktoranden ska vistas, måste lägga in särskilt tillstånd att läsa forskarkurser oavsett om doktoranden avser att läsa kurser eller inte. Resultatrapportering görs på vanligt sätt av varje kursgivande institution. Intyg ska sedan skrivas ut från Ladok.

11 11 / Doktorander från andra lärosäten och övriga som tillåts läsa forskarkurser Dokumentation i Ladok görs utifrån deltagarlista eller motsvarande underlag. Underlaget måste innehålla följande uppgifter: Namn Personnummer Termin Fält i SA95 Pnr Anm Ange personnummer Har personen inget svenskt personnummer ska man i SA95 skapa ett tillfälligt personnummer. Fr o m termin T o m termin Ange termin/terminer för vilket tillståndet gäller Varje institution, där doktoranden ska vistas, måste lägga in särskilt tillstånd att läsa forskarkurser oavsett om doktoranden avser att läsa kurser eller inte. Resultatrapportering görs på vanligt sätt av varje kursgivande institution. Intyg ska sedan skrivas från Ladok.

Anvisningar fö r dökumentatiön av utbildning pa förskarniva

Anvisningar fö r dökumentatiön av utbildning pa förskarniva på forskarnivå i Ladok Sid: 1 / 11 Anvisningar fö r dökumentatiön av utbildning pa förskarniva Innehåll 1. Inledning... 2 2. Etablering och antagning... 2 3. Grundexamen (Behörighetsbakgrund)... 3 4. Handledare...

Läs mer

Forskarutbildningen - från behörighetsbedömning till examen

Forskarutbildningen - från behörighetsbedömning till examen Flöde Forskarutbildningen 1(7) Forskarutbildningen - från behörighetsbedömning till examen Denna hantering gäller fr o m 1 april 2014 Uppgift Vem Kommentar När Behörighetsbedömning Forskarutbildningsstöd

Läs mer

Tillgodoräknande på Forskarnivå RS21

Tillgodoräknande på Forskarnivå RS21 Tillgodoräknande - RS21 1 (6) Tillgodoräknande på Forskarnivå RS21 Beslut om tillgodoräknande regleras i dokumentet Regler för utbildning på forskarnivå vid Karolinska Institutet Blankett 13 utgör underlag

Läs mer

RG90 - Registrering, Aktivitet och Försörjning

RG90 - Registrering, Aktivitet och Försörjning Denna funktion används för att registrera doktorander och rapportera deras aktivitet och försörjning. Uppgifterna används i KI:s verksamhetsuppföljningssystem VIS samt skickas till SCB. Inför rapportering

Läs mer

Avsluta en doktorand i Ladok

Avsluta en doktorand i Ladok Avsluta en doktorand i Ladok Det finns fyra olika tillfällen då en doktorand ska avslutas i Ladok. 1. Doktoranden är klar med allt inom sin forskarutbildning Avklarad 2. Doktoranden har bytt institution

Läs mer

ZG Anvisningar för rapportering av uppgifter på forskarnivå

ZG Anvisningar för rapportering av uppgifter på forskarnivå I e l LINKÖPINGS UNIVERSITET ZG 2-019 - ex?. 1(7) Anvisningar för rapportering av uppgifter på forskarnivå Enligt förordningen om redovisning av studier m.m. vid universitet och högskolor (SFS 1993:1153)

Läs mer

Ladok på forskarnivå vid Umeå universitet

Ladok på forskarnivå vid Umeå universitet Sid 1 (8) vid Umeå universitet Dokumentet är ett komplement till Handläggningsordning för dokumentation av uppgifter i Ladok på forskarnivå vid Umeå universitet. Den är ett stöd och hjälpmedel för i första

Läs mer

ANVISNINGAR FÖR RAPPORTERING AV UPPGIFTER pa FORSKARNlVA Enligt förordningen om redovisning av studier m.m. vid universitet och högskolor (SFS

ANVISNINGAR FÖR RAPPORTERING AV UPPGIFTER pa FORSKARNlVA Enligt förordningen om redovisning av studier m.m. vid universitet och högskolor (SFS 1(7) ANVISNINGAR FÖR RAPPORTERING AV UPPGIFTER pa FORSKARNlVA Enligt förordningen om redovisning av studier m.m. vid universitet och högskolor (SFS 1993:1153) skall varje högskola föra ett studieregister

Läs mer

FORSKARUTBILDNING HANTERING I NYA LADOK

FORSKARUTBILDNING HANTERING I NYA LADOK FORSKARUTBILDNING HANTERING I NYA LADOK 2 NYHETER Tillfälle förforskarutbildningsämnet Tillfälle för forskningsarbete (vetenskapligt och konstnärligt forskningsarbete) Registrering på kurs Registrering

Läs mer

Antagning till Doktor senare del

Antagning till Doktor senare del Antagning till Doktor senare del Det finns tre alternativ: 1. Doktoranden antagen till Licentiatexamen vid KI och ska fortsätta läsa till Doktor inom samma ämne på KI 2. Doktoranden har läst till lic inom

Läs mer

Nyheter. Tillfälle förforskarutbildningsämnet. Tillfälle för forskningsarbete (vetenskapligt och konstnärligt forskningsarbete) Registrering på kurs

Nyheter. Tillfälle förforskarutbildningsämnet. Tillfälle för forskningsarbete (vetenskapligt och konstnärligt forskningsarbete) Registrering på kurs Hantering i Ladok Nyheter Tillfälle förforskarutbildningsämnet Tillfälle för forskningsarbete (vetenskapligt och konstnärligt forskningsarbete) Registrering på kurs Registrering på individuellt åtagande,

Läs mer

Flöde Forskarutbildningen i Ladok3

Flöde Forskarutbildningen i Ladok3 Flöde Forskarutbildningen i Ladok3 Ämnestillfälle Nytt tillfälle måste läggas upp för det forskarutbildningsämne som doktoranden är antagen till Koppla ämnestillfälle Koppla ämnestillfället till doktoranden

Läs mer

Antagning till Licentiat

Antagning till Licentiat Antagning till Licentiat De olika stegen för att lägga in en antagning till Licentiat i Ladok 1. Etablering av personen i Ladok 2. Ämnestillfälle på forskarämnet 3. Koppla ämnestillfället till doktoranden

Läs mer

Utbildning på forskarnivå

Utbildning på forskarnivå Utbildning på forskarnivå vid LTH - från antagning till examen Camilla Hedberg 130920 Detta material beskriver hanteringen av utbildning på forskarnivå vid LTH främst med inriktning på LADOK. Materialet

Läs mer

Ladokrapportering av uppgifter på forskarnivå våren 2015

Ladokrapportering av uppgifter på forskarnivå våren 2015 Maj 2015 Ladokrapportering av uppgifter på forskarnivå våren 2015 Instruktion Innehåll 1. Nyheter i insamlingen... 2 2. Allmänt... 2 3. Vad ska rapporteras... 3 4. Lärosäten med examenstillstånd på forskarnivå

Läs mer

Tillgodoräknande på grundnivå och avancerad nivå RS21

Tillgodoräknande på grundnivå och avancerad nivå RS21 Tillgodoräknande - RS21 1(11) Tillgodoräknande på grundnivå och avancerad nivå RS21 Ska du rapportera tillgodoräknande för student inom utbildning på grund- eller avancerad nivå, välj delfunktion "Grundnivå

Läs mer

Lathund. Forskarnivå Version

Lathund. Forskarnivå Version Lathund Forskarnivå 2017-06-15 Version 84-002 1 Versionshantering Sprint Granskad version Kommentarer från Uppdaterad 81 Skickat ut Lathund-Ladok-Forskarnivå-81-001 Anders Stenebo 2017-05-11 84 Gått igenom

Läs mer

Antagningsordning för utbildning på forskarnivå vid Luleå tekniska universitet

Antagningsordning för utbildning på forskarnivå vid Luleå tekniska universitet Luleå tekniska universitet Universitetsstyrelsen, beslut 2007-02-15 Fastställd antagningsordning för utbildning på forskarnivå tillämpas vid antagning av doktorander från och med 2007-07-01 2017-02-01

Läs mer

UTBILDNINGSENHETEN. Agenda. Inledning Presentation: Hur gör man i Ladok + arbetsprocess Fika Övningar. Vecka 44 Ladok3 produktionssättning

UTBILDNINGSENHETEN. Agenda. Inledning Presentation: Hur gör man i Ladok + arbetsprocess Fika Övningar. Vecka 44 Ladok3 produktionssättning LADOK 3 FORSKARNIVÅ Agenda Inledning Presentation: Hur gör man i Ladok + arbetsprocess Fika Övningar Vecka 44 Ladok3 produktionssättning Utbildningsinnehåll Syfte med utbildningen Orientering Prova Avgränsning

Läs mer

Allmän studieplan för utbildning på forskarnivå i ämnet medicinsk vetenskap (Dnr 3-749/2013)

Allmän studieplan för utbildning på forskarnivå i ämnet medicinsk vetenskap (Dnr 3-749/2013) Allmän studieplan för utbildning på forskarnivå i ämnet medicinsk vetenskap (Dnr 3-749/2013) Gäller fr.o.m. 2013-07-01. Fastställd av Styrelsen för forskarutbildning 2013-04-09. 2 Allmän studieplan för

Läs mer

Tillgodoräknande alla nivåer

Tillgodoräknande alla nivåer Tillgodoräknande alla nivåer Till dess att KI tar elektroniska ärendehanteringsdelen i drift så fortsätter hanteringen och beslutsfattandet av tillgodoräknande på blanketter. Ett tillgodoräknande i Ladok

Läs mer

Forskarutbildning vid KI

Forskarutbildning vid KI Forskarutbildning vid KI Innehåll Lite statistik, användare, supportärenden m.m.. Utmaningar inför produktionssättningen (hur vi tänkte med strukturen i systemet och hur genomförde vi utbildningen) Så

Läs mer

Allmän studieplan för utbildning på forskarnivå i ämnet medicinsk vetenskap (Dnr 6570/10-506)

Allmän studieplan för utbildning på forskarnivå i ämnet medicinsk vetenskap (Dnr 6570/10-506) Allmän studieplan för utbildning på forskarnivå i ämnet medicinsk vetenskap (Dnr 6570/10-506) Gäller fr.o.m 2009-07-01. Fastställd av Styrelsen för forskarutbildning 2009-05-12. Reviderad* av Styrelsen

Läs mer

STOCKHOLMS UNIVERSITET. Manual. Forskarladok. Ladokgruppen 2013

STOCKHOLMS UNIVERSITET. Manual. Forskarladok. Ladokgruppen 2013 STOCKHOLMS UNIVERSITET Manual Forskarladok Ladokgruppen 2013 Innehåll Antagning till forskarutbildning SA90... 3 Antagning... 4 Ändring... 4 Forskarstuderandes handledare SA91... 5 Inläggning... 5 Inläggning

Läs mer

Handhavandeguide: Utbildning på forskarnivå Innevarande version vid senaste uppdatering:

Handhavandeguide: Utbildning på forskarnivå Innevarande version vid senaste uppdatering: Handhavandeguide: Utbildning på forskarnivå Innevarande version vid senaste uppdatering: 1.10.0 Mer information om Ladok Mer utbildningsmaterial hittar du på Ladok.se: Aktuellt utbildningsmaterial Systemdokumentationen

Läs mer

HANDLÄGGNINGSORDNING FÖR TILLGODORÄKNANDE VID GÖTEBORGS UNIVERSITET

HANDLÄGGNINGSORDNING FÖR TILLGODORÄKNANDE VID GÖTEBORGS UNIVERSITET STYRDOKUMENT Dnr V 2017/2 HANDLÄGGNINGSORDNING FÖR TILLGODORÄKNANDE VID GÖTEBORGS UNIVERSITET Publicerad Beslutsfattare Ansvarig funktion medarbetarportalen.gu.se/styrdokument Rektor Utbildningsenheten

Läs mer

Mall för individuell studieplan

Mall för individuell studieplan Mall för individuell studieplan LTH har tagit fram en mall för individuell studieplan för att underlätta inläggningen av individuell studieplan i Ladok. Mallen är inte obligatorisk utan är ett hjälpmedel

Läs mer

Institutionen för kemi - BMC Lathund för doktorander. Studiedokumentation. Eva Ohlsson,

Institutionen för kemi - BMC Lathund för doktorander. Studiedokumentation. Eva Ohlsson, Institutionen för kemi - BMC 2016-10-12 Lathund för doktorander Studiedokumentation Eva Ohlsson, eva.ohlsson@kemi.uu.se 1. Resultat Resultat från forskarutbildningskurs på UU (kurser inom ämnet, introduktionskurs

Läs mer

Anvisningar gällande utbildning på forskarnivå vid Lunds Tekniska Högskola

Anvisningar gällande utbildning på forskarnivå vid Lunds Tekniska Högskola 2019-03-12 Diarienummer U 2019/70 Ersätter: U 2016/572 Internationella avdelningen Anvisningar gällande utbildning på forskarnivå vid Lunds Tekniska Högskola Utöver föreskrifterna i högskoleförordningen

Läs mer

HANDLÄGGNINGSORDNING FÖR TILLGODORÄKNANDE VID GÖTEBORGS UNIVERSITET

HANDLÄGGNINGSORDNING FÖR TILLGODORÄKNANDE VID GÖTEBORGS UNIVERSITET STYRDOKUMENT Dnr GU 2019/1975 HANDLÄGGNINGSORDNING FÖR TILLGODORÄKNANDE VID GÖTEBORGS UNIVERSITET Publicerad Beslutsfattare Ansvarig funktion medarbetarportalen.gu.se/styrdokument Rektor Utbildningsenheten

Läs mer

Antagningsordning för utbildning på forskarnivå vid Karolinska Institutet

Antagningsordning för utbildning på forskarnivå vid Karolinska Institutet Antagningsordning för utbildning på forskarnivå vid Karolinska Institutet Dnr: 1-419/2018 Gäller fr.o.m. 2018-07-01 Antagningsordning för utbildning på forskarnivå vid Karolinska Institutet INNEHÅLL Inledning...

Läs mer

Anvisningar om rutiner för bedömning av behörighet för samtliga sökande till utbildning på forskarnivå vid Karolinska Institutet Dnr 1-868/2018

Anvisningar om rutiner för bedömning av behörighet för samtliga sökande till utbildning på forskarnivå vid Karolinska Institutet Dnr 1-868/2018 Anvisningar om rutiner för bedömning av behörighet för samtliga sökande till utbildning på forskarnivå vid Karolinska Institutet Dnr 1-868/2018 2018-12-06 Diarienummer: 1-868/2018 Dnr föregående version:

Läs mer

Lathund: Resultatrapportering, examen, utdata och uppföljning på forskarnivå Innevarande version vid senaste uppdatering:1.3.0

Lathund: Resultatrapportering, examen, utdata och uppföljning på forskarnivå Innevarande version vid senaste uppdatering:1.3.0 Lathund: Resultatrapportering, examen, utdata och uppföljning på forskarnivå Innevarande version vid senaste uppdatering:1.3.0 Mer information om Ladok Mer utbildningsmaterial hittar du på Ladok.se: Aktuellt

Läs mer

Anvisning om individuell studieplan

Anvisning om individuell studieplan ANVISNING Gäller från och med 2012-04-18 Anvisning om individuell studieplan Gäller fr o m 2007-07-01 Ändrad 2012-04-18 Denna anvisning grundar sig på: Högskoleförordningen (SFS 1993:100) Förordning om

Läs mer

Lathund: Lägga upp utbildning på forskarnivå Innevarande version vid senaste uppdatering:

Lathund: Lägga upp utbildning på forskarnivå Innevarande version vid senaste uppdatering: Lathund: Lägga upp utbildning på forskarnivå Innevarande version vid senaste uppdatering: 0.97.0 Mer information om Ladok Mer utbildningsmaterial hittar du på Ladok.se: Aktuellt utbildningsmaterial Systemdokumentationen

Läs mer

Allmän studieplan för utbildning på forskarnivå i datavetenskap

Allmän studieplan för utbildning på forskarnivå i datavetenskap Allmän studieplan för utbildning på forskarnivå i datavetenskap Studieplanen är fastställd av fakultetsnämnden vid MDH, 07-06-14. 1. Ämnesbeskrivning Datavetenskap är ett brett ämne som omfattar de teoretiska

Läs mer

INDIVIDUELL STUDIE- OCH FINANSIERINGSPLAN MED UPPFÖLJNING FÖR UTBILDNING PÅ FORSKARNIVÅ VID UMEÅ UNIVERSITET

INDIVIDUELL STUDIE- OCH FINANSIERINGSPLAN MED UPPFÖLJNING FÖR UTBILDNING PÅ FORSKARNIVÅ VID UMEÅ UNIVERSITET Sid 1 (7) INDIVIDUELL STUDIE- OCH FINANSIERINGSPLAN MED UPPFÖLJNING FÖR UTBILDNING PÅ FORSKARNIVÅ VID UMEÅ UNIVERSITET Del A) Övergripande plan för år (Ifylles i omedelbar anslutning till antagningen)

Läs mer

Tillgodoräknande av ämneskurser - handläggningsrutin

Tillgodoräknande av ämneskurser - handläggningsrutin Tillgodoräknande av ämneskurser - handläggningsrutin Handläggningsordningen kan skilja sig åt från institution till institution och viktigast är att alla moment kommer med, inte i vilken ordningsföljd

Läs mer

Antagningsordning för utbildning på forskarnivå

Antagningsordning för utbildning på forskarnivå Antagningsordning för utbildning på forskarnivå Beslutsdatum: 2018-12-06 Beslutsfattare: Högskolestyrelsen Dokumentansvarig: Ledningskansliet Dokumenttyp: Antagningsordning Datum för ikraftträdande: 2018-12-06

Läs mer

AKTIVITET OCH FINANSIERING

AKTIVITET OCH FINANSIERING AKTIVITET OCH FINANSIERING 2 INSAMLING AV UPPGIFTER OM DOKTORANDER SLU är skyldiga att lämna uppgifter om doktorander till Statistiska Centralbyrån. Uppgifterna kommer även att användas i universitets

Läs mer

Riktlinjer för examination på forskarnivå vid Högskolan i Halmstad Fastställd av forsknings- och utbildningsnämnden , dnr L 2015/131

Riktlinjer för examination på forskarnivå vid Högskolan i Halmstad Fastställd av forsknings- och utbildningsnämnden , dnr L 2015/131 Riktlinjer för examination på forskarnivå vid Högskolan i Halmstad Fastställd av forsknings- och utbildningsnämnden 2015-09-29, dnr L 2015/131 Med examination avses här examinering av alla moment på forskarnivå,

Läs mer

Individuell studieplan för utbildning på forskarnivå Individual study plan for doctoral (third-cycle) studies

Individuell studieplan för utbildning på forskarnivå Individual study plan for doctoral (third-cycle) studies Dnr 3149/2.4.3/2016 Fastställd av Fakultetsnämnden 2016-11-16 Individuell studieplan för utbildning på forskarnivå Individual study plan for doctoral (third-cycle) studies Revideringshistorik Styrgruppsbeslut

Läs mer

Användarhandledning till ISP-system för institutions- och fakultetsadministratörer

Användarhandledning till ISP-system för institutions- och fakultetsadministratörer 2017 Användarhandledning till ISP-system för institutions- och fakultetsadministratörer Individuella studieplaner för doktorander vid Ekonomihögskolan & Samhällsvetenskapliga fakulteten uppdaterad 2017-12-12

Läs mer

Arbetsrutin för tillgodoräknande

Arbetsrutin för tillgodoräknande Arbetsrutin för tillgodoräknande Beslut om tillgodoräknande av prov eller kurs görs av institutionen som också lägger in uppgifterna i Ladok. Tillgodoräknandeblankett och de Lokala regler för tillgodoräknande

Läs mer

Dokumenthanteringsplan för Karolinska Institutets handlingar. Bedriva utbildning på forskarutbildning Processgrupp 3.2

Dokumenthanteringsplan för Karolinska Institutets handlingar. Bedriva utbildning på forskarutbildning Processgrupp 3.2 Dokumenthanteringsplan för Karolinska Institutets handlingar Verksamhetsområde 3 Bedriva utbildning på forskarutbildning Processgrupp 3.2 Version: 1.6 Detta dokument anger hur handlingar vid KI ska hanteras

Läs mer

Tillgodoräknande av ämneskurser och poängsatta utbildningsmoment

Tillgodoräknande av ämneskurser och poängsatta utbildningsmoment Handläggningsrutin Tillgodoräknande av ämneskurser och poängsatta utbildningsmoment Handläggningsordningen kan skilja sig åt från institution till institution och viktigast är att alla moment kommer med,

Läs mer

*Exempel på registrering av poängsatta utbildningsmoment (annan verksamhet)

*Exempel på registrering av poängsatta utbildningsmoment (annan verksamhet) Handläggningsrutin Tillgodoräknande av ämneskurser och poängsatta utbildningsmoment Ansökan om tillgodoräknande av ämneskurser och poängsatta utbildningsmoment handläggs av institutionen. Handläggningsordningen

Läs mer

Antagningsordning för utbildning på forskarnivå vid Försvarshögskolan

Antagningsordning för utbildning på forskarnivå vid Försvarshögskolan 1 (6) Antagningsordning för utbildning på forskarnivå vid Försvarshögskolan Styrdokument Rubrik Antagningsordning för utbildning på forskarnivå Klassificering Antagningsordning Ärendenummer Ö 348/2018

Läs mer

Instruktion för individuell studieplan (ISP) för doktorand antagen vid Högskolan Dalarna

Instruktion för individuell studieplan (ISP) för doktorand antagen vid Högskolan Dalarna Instruktion för individuell studieplan (ISP) för doktorand antagen vid Högskolan Dalarna Beslut: FUN Revidering: Dnr: HDa 1.2 2017/1573 Gäller fr.o.m. 2017-12-07 Ersätter: DUC 2013/723/10 Ansvarig för

Läs mer

LADOK. indata RS95. Ladok. När man n är antagen till. Om doktoranden är

LADOK. indata RS95. Ladok. När man n är antagen till. Om doktoranden är Godkänd avhandling/licentiatuppsats RS95 Denna funktion används för att lägga in, ändra och ta bort uppgift om godkänd avhandling för licentiat- och doktorsexamen och därtill hörande avhandlingstitel.

Läs mer

Aktivitet, försörjning och färdignivå i forskarutbildningen

Aktivitet, försörjning och färdignivå i forskarutbildningen Aktivitet, försörjning och färdignivå i forskarutbildningen Uppgift om forskarstuderandes aktivitet och försörjning skall dokumenteras av resp institution för varje kalenderhalvår för samtliga forskarstuderande

Läs mer

Anvisningar för hantering av beställd utbildning samt mall för överenskommelse... 1 Innehållsförteckning... 1

Anvisningar för hantering av beställd utbildning samt mall för överenskommelse... 1 Innehållsförteckning... 1 Anvisningar för hantering av beställd utbildning samt mall för överenskommelse 2017-09-22 Sid: 1 av 5 Universitetsförvaltningen Avdelningen för styrelsestöd och internationella relationer Katharina Soffronow,

Läs mer

Användarhandledning till ISP-system för institutions- och fakultetsadministratörer

Användarhandledning till ISP-system för institutions- och fakultetsadministratörer 2017 Användarhandledning till ISP-system för institutions- och fakultetsadministratörer Individuella studieplaner för doktorander vid Ekonomihögskolan & Samhällsvetenskapliga fakulteten uppdaterad 2017-10-03

Läs mer

Roller och ansvarsfördelning inom forskarutbildningen vid Teknisk-naturvetenskaplig fakultet, Umeå universitet

Roller och ansvarsfördelning inom forskarutbildningen vid Teknisk-naturvetenskaplig fakultet, Umeå universitet Umeå universitet Teknisk-naturvetenskaplig fakultet 2016-12-07 Dnr: FS 1.1-2139-16 Sid 1 (5) Roller och ansvarsfördelning inom forskarutbildningen vid Teknisk-naturvetenskaplig fakultet, Umeå universitet

Läs mer

Beslut om studiedokumentation vid Stockholms universitet

Beslut om studiedokumentation vid Stockholms universitet 1 (3) BESLUT 2016-03-23 Dnr SU FV-1.1.2-3503-15 Dok. nr 1 Mia Svanqvist Sektionsledare Beslut om studiedokumentation vid Stockholms universitet Inledning Enligt förordning om redovisning av studier m.m.

Läs mer

Antagningsordning för Högskolan Dalarna utbildning på forskarnivå

Antagningsordning för Högskolan Dalarna utbildning på forskarnivå Antagningsordning för Högskolan Dalarna utbildning på forskarnivå Beslut: Högskolestyrelsen 2013-04-22 Revidering: 2015-04-16 Dnr: DUC 2013/639/10 Gäller fr.o.m.: 2013-04-22 Ansvarig för uppdatering: Ordförande

Läs mer

nsvarig enligt GUs. genomgå et. Ladokgruppen. eller utom 1 (6)

nsvarig enligt GUs. genomgå et. Ladokgruppen. eller utom 1 (6) Sektionen för studieadministrativa system Ladokgruppen Ansökan om användarbehörighet i Ladok (studiedokumentationssystemet) En ansökan om behörighet fylls i. i Ansökan lämnas för påskrift till behörighetsansvarig

Läs mer

Studieplan för forskarutbildningen i kognitionsvetenskap vid ITfakulteten vid Göteborgs Universitet

Studieplan för forskarutbildningen i kognitionsvetenskap vid ITfakulteten vid Göteborgs Universitet 1 Dnr G 213 980/10 Studieplan för forskarutbildningen i kognitionsvetenskap vid ITfakulteten vid Göteborgs Universitet Studieplanen är fastställd av IT-fakultetsnämnden vid Göteborgs universitet 2010-03-18.

Läs mer

Rutindokument. Rapportera resultat. Beslutat av Studerandeavdelningen. Gäller från

Rutindokument. Rapportera resultat. Beslutat av Studerandeavdelningen. Gäller från Rutindokument Rapportera resultat Beslutat av Studerandeavdelningen Gäller från 2018-02-26 Detta dokument visar hur man gör för att rapportera resultat, såsom individuell läskurs, seminarium, presentationer

Läs mer

Antagningsordning för Högskolan Dalarna utbildning på forskarnivå

Antagningsordning för Högskolan Dalarna utbildning på forskarnivå Antagningsordning för Högskolan Dalarna utbildning på forskarnivå Beslut: Högskolestyrelsen 2013-04-22 Revidering: 2015-04-16, 2019-06-11 Dnr: DUC 2013/639/10 Gäller fr.o.m.: 2013-04-22 Ansvarig för uppdatering:

Läs mer

Studieplanen är fastställd av utbildningsvetenskapliga nämnden vid MDH 2007-06-14, reviderad 2009-04-22.

Studieplanen är fastställd av utbildningsvetenskapliga nämnden vid MDH 2007-06-14, reviderad 2009-04-22. Allmän studieplan för utbildning på forskarutbildningnivå i didaktik Studieplanen är fastställd av utbildningsvetenskapliga nämnden vid MDH 2007-06-14, reviderad 2009-04-22. 1. Ämnesbeskrivning Didaktik

Läs mer

Användarhandledning ISP-systemet

Användarhandledning ISP-systemet ISP förvaltningsgrupp April 2017 Användarhandledning ISP-systemet Institutions- och fakultetsadministratör Innehåll 1. Inledning...3 1.1 Om ISP-systemet...3 2. Behörighet och inloggning...3 2.1 Behörighet...3

Läs mer

Årsredovisning (i nya Ladok) Stellan Englén, Chalmers Janne Johansson, JU Karin Nordgren, GU

Årsredovisning (i nya Ladok) Stellan Englén, Chalmers Janne Johansson, JU Karin Nordgren, GU Årsredovisning (i nya Ladok) Stellan Englén, Chalmers Janne Johansson, JU Karin Nordgren, GU Utbildningssiffror Vad ska redovisas? Utbildning och forskning Totalt antal helårsstudenter 2 Kostnad per helårsstudent

Läs mer

Nybörjarkurs för forskarrapportörer 2013

Nybörjarkurs för forskarrapportörer 2013 Nybörjarkurs för forskarrapportörer 2013 Malin Zetterström Lotten Hultgren Viklund Sytemförvaltning Ladok/SISU Studentavdelningen Studenthuset Kontakta oss: ladok@su.se, telefon 3989, må-tors kl:10-12

Läs mer

Anvisningar för lic-seminarium och lic-examen

Anvisningar för lic-seminarium och lic-examen 1 (av 6) Anvisningar för lic-seminarium och lic-examen (Utdrag ur studiehandboken) Granskning av licentiatuppsats Alla licentiatavhandlingar/uppsatser vid fakulteten för Teknik och samhälle ska förhandsgranskas

Läs mer

Tillgodoräknandeordning för utbildning på grund- och avancerad nivå vid KI

Tillgodoräknandeordning för utbildning på grund- och avancerad nivå vid KI Tillgodoräknandeordning för utbildning på grund- och avancerad nivå vid KI Fastställd av Styrelsen för utbildning 2007-12-19, dnr 4816/07-300 Träder i kraft 2008-01-01 2 Innehåll Tillgodoräknande vid KI...

Läs mer

BILAGA 4 Dnr Mahr /358

BILAGA 4 Dnr Mahr /358 Malmö högskola / Gemensam förvaltning Rektors kansli Peter Jönsson Forskningskoordinator 1(9) 2010-12-09 Ändrad 2012-06-07 BILAGA 4 Dnr Mahr 12-2012/358 Högskoleförordning och lokalt regelverk från och

Läs mer

Antagningsordning vid Högskolan i Skövde

Antagningsordning vid Högskolan i Skövde Antagningsordning vid Högskolan i Skövde föreskrifter för antagning till utbildning på forskarnivå Antagningsordningen är fastställd av högskolestyrelsen den 19 december 2018 och träder i kraft den 1 januari

Läs mer

Användarhandledning ISP-systemet

Användarhandledning ISP-systemet ISP förvaltningsgrupp mars 2018 Användarhandledning ISP-systemet Institutions- och fakultetsadministratör Innehåll 1. Inledning... 2 1.1 Om ISP-systemet... 2 2. Behörighet och inloggning... 2 2.1 Behörighet...

Läs mer

Kravspecifikation RS93 Alla kurser klara på forskarnivå

Kravspecifikation RS93 Alla kurser klara på forskarnivå Kravspecifikation RS93 Alla kurser klara på forskarnivå Ofullständig Birgitta Lewén-Johansson 2016-12-12 2 (26) Ändringshistorik Datum Av Kommentar Godkännare 2009-11-12 BLN Första utkast, skapat för projekt

Läs mer

Lathund: Dokumentation i Ladok av bifallsbeslut om tillgodoräknande på grundnivå och avancerad nivå, hel kurs. Några exempel.

Lathund: Dokumentation i Ladok av bifallsbeslut om tillgodoräknande på grundnivå och avancerad nivå, hel kurs. Några exempel. Lathund: Dokumentation i Ladok av bifallsbeslut om tillgodoräknande på grundnivå och avancerad nivå, hel kurs. Några exempel. Vid dokumentation i RS21 (om kunskaper och färdigheter har förvärvats utanför

Läs mer

Dokumentera individuell studieplan, studieaktivitet och -finansiering, uppnådd andel och alla kurser klara

Dokumentera individuell studieplan, studieaktivitet och -finansiering, uppnådd andel och alla kurser klara Dokumentera individuell studieplan, studieaktivitet och -finansiering, uppnådd andel och alla kurser klara Innehåll Sida Dokumentera individuell studieplan - Dokumentera studieaktivitet och finansiering

Läs mer

Dokumenthanteringsplan för Karolinska Institutets handlingar. Bedriva utbildning på forskarutbildning Processgrupp 3.2

Dokumenthanteringsplan för Karolinska Institutets handlingar. Bedriva utbildning på forskarutbildning Processgrupp 3.2 Dokumenthanteringsplan för Karolinska Institutets handlingar Verksamhetsområde 3 Bedriva utbildning på forskarutbildning Processgrupp 3.2 Version: 1.5 Detta dokument anger hur handlingar vid KI ska hanteras

Läs mer

Allmän studieplan för utbildning på forskarnivå i elektronik. 1. Ämnesbeskrivning. 2. Utbildningens mål

Allmän studieplan för utbildning på forskarnivå i elektronik. 1. Ämnesbeskrivning. 2. Utbildningens mål Allmän studieplan för utbildning på forskarnivå i elektronik Studieplanen är fastställd av fakultetsnämnden vid MDH, 07-06-14. 1. Ämnesbeskrivning Elektronikämnet spänner över ett stort område, alltifrån

Läs mer

Dokumenthanteringsplan för Karolinska Institutets handlingar. Bedriva utbildning på forskarutbildning

Dokumenthanteringsplan för Karolinska Institutets handlingar. Bedriva utbildning på forskarutbildning Dokumenthanteringsplan för Karolinska Institutets handlingar Verksamhetsområde 3 Bedriva utbildning på forskarutbildning Processgrupp 3.2 Version: 1.7 Gäller från 20190101 Detta dokument anger hur handlingar

Läs mer

Individuell studieplan

Individuell studieplan INDIVIDUELL STUDIEPLAN 1 (av 18) Individuell studieplan Diarienummer Dagens datum (åååå-mm-dd) Forskarstuderande Efternamn Förnamn Personnummer Adress Hemtelefon/Mobiltelefon E-post Antagen till forskarutbildning

Läs mer

Antagningsordning för utbildning på forskarnivå vid Mittuniversitetet

Antagningsordning för utbildning på forskarnivå vid Mittuniversitetet MITTUNIVERSITETET 2011-02-15 Antagningsordning för utbildning på forskarnivå vid Mittuniversitetet 1. Vad är en doktorand 1 kap 4 HF: Med student avses i denna förordning den som är antagen till och bedriver

Läs mer

Allmän studieplan för licentiatexamen i vetenskapsteori

Allmän studieplan för licentiatexamen i vetenskapsteori Allmän studieplan för licentiatexamen i vetenskapsteori Studieplanen är fastställd av humanistiska fakultetsnämnden vid Göteborgs universitet den 19 januari 2011 (ändr. den 12 december 2011). Studieplanen

Läs mer

Regler för allmän studieplan för forskarutbildningsämne

Regler för allmän studieplan för forskarutbildningsämne Regler för allmän studieplan för forskarutbildningsämne Beslut: 2013-02-05 Revidering: 2013-05-08, 2015-02-03 Dnr: DUC 2013/295/10 Gäller fr.o.m.: 2013-02-15 Ansvarig för uppdatering: Sekreterare FUN HÖGSKOLAN

Läs mer

Vägledning om rapportering till CSN

Vägledning om rapportering till CSN Vägledning om rapportering till CSN universitet och högskola Senast uppdaterad, maj 2015 CSN nr 8602A/1505 Innehåll Inledning 3 Definitioner 3 Om CSN 4 Varför behöver CSN uppgifter från skolan? 5 Vilka

Läs mer

Antagningsordning GIH

Antagningsordning GIH Diarienummer: 40-355/11 Datum: 2013-12-05 Beslutad av HS 2013-12-05 Gymnastik- och idrottshögskolan Lidingövägen 1 Box 5626 114 86 Stockholm Tel 08 402 22 00 Fax 08 402 22 80 www.gih.se info@gih.se 2(12)

Läs mer

Studieadministrativa bestämmelser för studenter vid Högskolan Dalarna

Studieadministrativa bestämmelser för studenter vid Högskolan Dalarna Studieadministrativa bestämmelser för studenter vid Högskolan Dalarna Beslut: Rektor 2012-08-01 Revidering: 2012-10-22, 2013-11-06 Dnr: DUC 2012/1169/10 Gäller fr.o.m. 2013-11-06 Ersätter: Studieadministrativa

Läs mer

Antagningsordning för utbildning på forskarnivå vid Högskolan i Borås

Antagningsordning för utbildning på forskarnivå vid Högskolan i Borås HÖGSKOLAN I BORÅS Avdelningen Utbildningsstöd STYRDOKUMENT Dnr 633-18 2019-04-12 Antagningsordning för utbildning på forskarnivå vid Högskolan i Borås Målgrupp för styrdokumentet Publicerad Typ av styrdokument

Läs mer

Lathund för individuella studieplaner

Lathund för individuella studieplaner LATHUND 2018-08-13 1 Kansli EHL Charlina Lunvald Lathund för individuella studieplaner I ISP-systemet ligger ansvaret för att initiera en studieplan på huvudhandledare. Igen annan kan skapa en studieplan.

Läs mer

HANDLÄGGNINGSORDNING FÖR GEMENSAMT UTBUD AV KURSER PÅ FORSKARNIVÅ

HANDLÄGGNINGSORDNING FÖR GEMENSAMT UTBUD AV KURSER PÅ FORSKARNIVÅ STYRDOKUMENT Dnr U 2018/187 HANDLÄGGNINGSORDNING FÖR GEMENSAMT UTBUD AV KURSER PÅ FORSKARNIVÅ Publicerad Beslutsfattare Handläggare http://uf.gu.se/ Beredning för utbildning på forskarnivå Utbildningsvetenskapliga

Läs mer

Allmän studieplan för utbildning på forskarnivå i datavetenskap

Allmän studieplan för utbildning på forskarnivå i datavetenskap Malmö högskola/fakulteten för teknik och samhälle Fakultetsstyrelsen 2016-12-02 dnr FO 4.1 2016/323 Allmän studieplan för utbildning på forskarnivå i datavetenskap Computer Science 1. Ämnesbeskrivning

Läs mer

Studieplan för forskarutbildningen till doktorsexamen i företagsekonomi vid Ekonomihögskolan, Lunds universitet

Studieplan för forskarutbildningen till doktorsexamen i företagsekonomi vid Ekonomihögskolan, Lunds universitet Datum 2014-06-16 Dnr U 2014/465 1 Fakultetsstyrelsen Studieplan för forskarutbildningen till doktorsexamen i företagsekonomi vid Ekonomihögskolan, Lunds universitet Studieplanen är fastställd av Fakultetsstyrelsen

Läs mer

Regler och anvisningar: Indragning av resurser för doktorand vid Karolinska Institutet

Regler och anvisningar: Indragning av resurser för doktorand vid Karolinska Institutet Regler och anvisningar: Indragning av resurser för doktorand vid Karolinska Institutet Dnr 1-434/2014 Gäller från och med 2014-11-04 Regler och anvisningar: Indragning av resurser för doktorand vid Karolinska

Läs mer

Utbildning på forskarnivå

Utbildning på forskarnivå Blekinge Tekniska Högskola Utbildning på forskarnivå Introduktion till forskarstudenter Avdelningen för utbildningsstöd 2015 12 02 Blekinge Tekniska Högskola, Postadress: J4, 371 79 Karlskrona, Telefon:

Läs mer

LOKAL TILLGODORÄKNANDEORDNING VID MÄLARDALENS HÖGSKOLA

LOKAL TILLGODORÄKNANDEORDNING VID MÄLARDALENS HÖGSKOLA Sektionen för antagning och examen Beslut: 2018-10-02 Beslutande: Rektor Ansvarig för tillämpning: Sektionen för antagning och examen Dokumentansvarig: Sektionen för antagning och examen Dokumenttyp: Regler

Läs mer

Manual för inläggning av tillgodoräknande av prov

Manual för inläggning av tillgodoräknande av prov 2016-11-21 Sid 1 (12) Manual för inläggning av tillgodoräknande av prov Syftet med delfunktionen är att kunna dokumentera studenter som får tillgodoräkna sig ett prov eller del av prov med studier från

Läs mer

Checklista för ansökan om disputation eller licentiatseminarium

Checklista för ansökan om disputation eller licentiatseminarium 2017-01-25 1 Fakulteten för veterinärmedicin och husdjursvetenskap, SLU Checklista för ansökan om disputation eller licentiatseminarium Det är den sökande som ansvarar för att ansökan är korrekt och fullständig.

Läs mer

Riktlinjer för utbildning på forskarnivå vid samhällsvetenskapliga fakulteten, Göteborgs universitet

Riktlinjer för utbildning på forskarnivå vid samhällsvetenskapliga fakulteten, Göteborgs universitet Dnr G 213 4367/07 Riktlinjer för utbildning på forskarnivå vid samhällsvetenskapliga fakulteten, Göteborgs universitet Nedanstående riktlinjer är antagna av Samhällsvetenskapliga fakultetsnämndens sammanträde

Läs mer

Antagning till forskarkurs

Antagning till forskarkurs Antagning till forskarkurs Det finns idag en integration mellan KIWAS och Ladok som läser in antagningsresultatet till forskarkurser från KIWAS till Ladok. Integrationen hanterar bara antagningar för personer

Läs mer

Allmän studieplan för utbildning på forskarnivå i beräkningsvetenskap

Allmän studieplan för utbildning på forskarnivå i beräkningsvetenskap Teknisk-naturvetenskaplig fakultet Umeå universitet, 901 87 Umeå Telefon: 090-786 50 00 www.teknat.umu.se Dnr FS 4.1.4-1421-14 Datum 2014-10-10 Sid 1 (5) Allmän studieplan för utbildning på forskarnivå

Läs mer

Tillgodoräknandeordning för utbildning på grund- och avancerad nivå vid Försvarshögskolan

Tillgodoräknandeordning för utbildning på grund- och avancerad nivå vid Försvarshögskolan 1 (9) Tillgodoräknandeordning för utbildning på grund- och avancerad nivå vid Försvarshögskolan Gäller fr.o.m. 2012-12-01 Fastställd av rektor 2012-11-23 Box 27805, 115 93 Stockholm 651 80 Karlstad Besöksadress:

Läs mer

Nya Ladok och administration av utbildning på forskarnivå. Cilla Häggkvist och Thomas Arnqvist Studentavdelningen

Nya Ladok och administration av utbildning på forskarnivå. Cilla Häggkvist och Thomas Arnqvist Studentavdelningen Nya Ladok och administration av utbildning på forskarnivå Cilla Häggkvist och Thomas Arnqvist Studentavdelningen Syfte med dagens möte Ge en orientering kring hur det nya systemet fungerar (detta är inte

Läs mer

RIKTLINJER AVSEENDE UTBILDNING PÅ FORSKARNIVÅ VID SAMHÄLLSVETENSKAPLIGA FAKULTETEN

RIKTLINJER AVSEENDE UTBILDNING PÅ FORSKARNIVÅ VID SAMHÄLLSVETENSKAPLIGA FAKULTETEN 1 RIKTLINJER AVSEENDE UTBILDNING PÅ FORSKARNIVÅ VID SAMHÄLLSVETENSKAPLIGA FAKULTETEN Fastställda av SHV FN 2008-06-05. Dessa riktlinjer ersätter riktlinjer för forskarutbildning fastställda av SHV FN 2000-04-27.

Läs mer

En kort guide till VFU-portalen. För dig som har tittbehörighet i portalen

En kort guide till VFU-portalen. För dig som har tittbehörighet i portalen En kort guide till VFU-portalen För dig som har tittbehörighet i portalen Version 1.2, uppdaterad maj 2013 Innehåll Adressen till VFU-portalen... 3 Inloggning... 3 Behörighet... 3 Hur får jag behörighet?...

Läs mer

Arbetsordning för forskarutbildning

Arbetsordning för forskarutbildning Arbetsordning för forskarutbildning Dnr C 2007/846 Dnr C 2009/589, Dnr C 2009/590 Revidering av C 2005/93 Fastställd av rektor 2005-02-07 Examina I forskarutbildningen finns licentiat- och doktorsexamen.

Läs mer