Ansökan: Främjandemedel för arbetsmarknadens parter För implementering av snabbspåret för socionomer

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Ansökan: Främjandemedel för arbetsmarknadens parter För implementering av snabbspåret för socionomer"

Transkript

1 Sida 1 (7) Ansökan: Främjandemedel för arbetsmarknadens parter För implementering av snabbspåret för socionomer Datum: Ansökande organisation/er: Namn på Organisationsnummer: SKL KFO Arbetsgivarorganisation Akademikerförbundet SSR Vision Typ* av Arbetsgivarorganisation Arbetstagarorganisation Arbetstagarorganisation Mailadress till kontaktperson: Christina.NorlinMistander@ skl.se Susanne.lavemark@kfo.se ursula.berge@akademssr.se olof.ambjorn@vision.se Af 00008_1.0_( , AF2000) Ansökans innehåll: Ovan nämnda arbetsmarknadsparter har kommit överens i trepartssamtal om snabbspår för socionomer. Syftet har varit att främja inträdet på svensk arbetsmarknad för den stora andel av de nyanlända akademikerna som är utbildade inom ämnet socialt arbete. För att underlätta det arbetets implementering söker dessa arbetsmarknadsparter nu gemensamt främjandemedel för att i samverkan främja matchningen mellan deltagare i det nämnda snabbspåret (här kallade praktikanter), auskultations- och praktikplatser samt handledare samt implementera snabbspåret i våra respektive organisationer samt bland våra respektive medlemmar (kommuner, landsting, idéburen välfärd, civilsamhället och fackförbund och deras medlemmar och förtroendevalda). Det är helt avgörande för framgången för snabbspåren för socionomer att auskultations- och praktikplatser kan skapas i den ordinarie verksamheten ute på arbetsplatserna. Arbetsmarknadens parter verkar för snabbspår med tydliga praktikmoment för att säkra kompetensförsörjningen inom verksamheten. Detta ger även ett viktigt mervärde till den befintliga arbetsplatsen, ökar möjligheten att rekrytera nya duktiga medarbetare samt underlättar etableringen på arbetsmarknaden för nyanlända. Det skapar även karriärvägar för erfarna inom yrket. Parterna åtar sig gemensamt att verka för att auskultations- och praktikplatser med handledare finns tillgängliga genom information, utbildning och lokal samverkan. Projektet syftar även till att underlätta matchningen till auskultations- och praktikplatser. Arbetsförmedlingen

2 Sida 2 (7) Kompletterande uppgifter vid utveckling av snabbspår: Snabbspår inom följande bristyrke: Socionomer; socialsekreterare, biståndsbedömare och kuratorer Övriga yrkesgrupper inom socialt arbete som t.ex. behandlingsassistenter med flera Målgruppsbeskrivning: Grad av efterfrågan* på fem års sikt: Mycket liten konkurrens om jobben Mycket liten till liten konkurrens om jobben Målgruppen är deltagare i snabbspåret för nyanlända socionomer med färdig utländsk examen som befinner sig i Arbetsförmedlingens etableringsuppdrag eller har varit här 36 månader eller mindre efter uppehållstillstånd. Socialt arbete utgör det område med störst ökning i Arbetsförmedlingens bristindex från hösten 2015, där bristen syns tydligast bland de yrken inom området som kräver akademisk utbildning, företrädesvis socionomexamen eller motsvarande. Målgrupp är även arbetsgivare som kan erbjuda praktikplatser till socionomer inom såväl kommuner och landsting som idéburen välfärd och civilsamhället. Målgrupp är även alla berörda medarbetare vilket inkluderar de medlemmar i fackförbund som organiserar socionomer (företrädesvis Akademikerförbundet SSR och Vision) som kan tänka sig att bli handledare för en nyanländ socionom.

3 Sida 3 (7) Tidsplan för genomförande 2016: Månad: April juni Juli september Oktober december Beskrivning av genomförande: Ange aktivitet: Utarbetande av projektplan, rekrytering av projektledare, kartläggning av andra likartade projekt, formerande av samverkansformer och förankringsarbete i respektive organisation. Kartläggning av befintliga matchningsverktyg och eventuell initiering av samverkan görs. Utarbetande av informationsmaterial, praktikexempel, handledarstöd, handledarutbildningar m.m. Samverkan med lokala praktiksamordnare hos arbetsgivare och lärosäte. Spridning av informationsmaterial och utbildning av lokalfackliga samt arbetsgivare lokalt för förankring inför lokala samråd. Genomförande av utbildning av blivande handledare. Underlättande av matchning av praktikanter, handledare och praktikplatser via bland annat ett möjligt befintligt matchningsverktyg. Som arbetsmarknadsparter ser vi att de tre parterna i trepartssamtalen har olika roller som alla tillsammans är centrala för att lyckas med informationsinsatser centralt och lokalt och matchning av potentiella praktikanter och auskultations- och praktikplatser. Centrala moment: 1. Identifiering av praktikanter, handledare och platser 2. Information, utbildning och stöd 3. Matchning av praktikant, arbetsgivare och handledare Samarbeten Arbetsförmedlingen har ett avgörande uppdrag i att identifiera kandidater för snabbspåren för socionomer. De som antagits till snabbspår är sedan målgrupp för matchningen till anvisad auskultations- och praktikplats. Samarbete sökes med andra snabbspår.

4 Sida 4 (7) Centrala moment i projektet: 1. Identifiering av praktikanter, handledare och platser: - Praktikant: Identifiering av praktikant görs i huvudsak genom den bedömning av examen som UHR lämnar, samt Arbetsförmedlingens och Migrationsverkets kartläggning. Arbetsförmedlingen antar till snabbspår. - Handledare: Identifiering av potentiella handledare. Även huvudhandledare (handledare med flera praktikanter) bör identifieras. - Praktikplatser: Skapa och anskaffa auskultations- och praktikplatser. 2. Information, utbildning och stöd - Utarbeta kommunikationsstrategi och informationsmaterial, partsgemensamt och för varje deltagande part, centralt och lokalt riktat till arbetsgivare, blivande handledare och praktikanter. - Utarbetande av exempel på upplägg och innehåll i praktik (exempel från olika utbildningsbakgrunder, arbetsområde, arbetsgivare). - Lokalt informationsarbete i övrigt för förankring hos lokalfackliga och lokala arbetsgivarföreträdare, inför lokala samråd. - Handledarutbildning för såväl handledare som huvudhandledare. Sådan utbildning kan ske centralt/regionalt/lokalt och riktar sig till alla anställda som är intresserade av att vara handledare. - Handledarstöd/-manual samt träffar. 3. Matchning av praktikant, arbetsgivare och handledare - Arbetsförmedlingen, har en central uppgift att matcha praktikanter med praktikplatser och handledare. Arbetsförmedlingen anvisar matchade platser. Det uppdraget kompletteras med parternas eget arbete för att underlätta denna matchning. - Samverkan sökes med lokala praktiksamordnare där sådana finns hos arbetsgivare och lärosäte. - Kartläggning av befintliga matchningsverktyg görs samt eventuell samverkan med befintliga aktörer, som Jobbsprånget. - Samverkan sökes med andra som söker främjandemedel för implementering av snabbspåren.

5 Sida 5 (7) Kalkyl för genomförande: Typ av aktivitet: Kostnad: Ansökt belopp: Partsgemensamt informationsmaterial om snabbspår, praktikexempel samt lokalt informationsarbete inför lokala samråd Utbildning av handledare (utbildare, resor, utbildningsmaterial, lokaler) och handbok till handledare Kartläggning av befintliga matchningsverktyg, samt ev. samverkan. Detaljerad kalkyl bifogas. Summering (baseras på ovanstående): Total kostnad: Egen finansiering: kr kr kr Nej kr kr kr Nej Annan finansiering (ex. andra bidrag/- fonder etc.): kr kr kr Ev. i samarbete med IVA Totalt ansökt belopp: Total egen finansiering: kr kr Samverkan sökes med andra snabbspår. Bidragsmottagare: Namn på ansökande Postadress: Organisationsnummer: Kontonummer: Bank-, Pluseller bankgirokonto: Akademikerförbundet SSR Box , Stockholm

6 Sida 6 (7) Undertecknande från ansökande organisation/er: Underskrift: Agneta Jöhnk Befattning: Namn på ansökande SKL Petter Skogar Namnförtydligande: Avdelningsdirektör Förbundsdirektör KFO Heike Erkers Ordförande Akademikerförbundet SSR Veronica Magnusson Ordförande Vision Tidigare beviljade stöd KFO, Akademikerförbundet SSR har tidigare sökt och fått medel för främjandeinsatser för nyanländas etablering på arbetsmarknaden (A2015/02666/A). Det projektet startade november/december Det projektet genomfördes även i samarbete med Sveriges Ingenjörer, Jusek och Civilekonomerna och samarbetspartner var även Stockholm Stad, AmF, EfAS. Projektet är redovisat och icke använda pengar är återbetalda.

7 Sida 7 (7) Bilaga Partsgemensamt informationsmaterial består av: - Framtagande av kommunikationsplan - Framtagande av hemsidetexter till alla parters hemsidor - Framtagande av praktikexempel - Digitala broschyrer och utskick till förtroendevalda - Projektledare som beställare av material Parternas bidrag till informationsmaterialet: 5 % av en heltidstjänst per part i referensgrupp i 9 månader. Dessa ska: - Ta fram och godkänna beställning - Granska resultat - Sprida information till egna medlemmar - Finnas tillgängliga för frågor om snabbspåret Utbildning och handbok till handledare: - Framtagande av utbildning för handledare; specifikt handledarskap för utlandsutbildade, yrkeserfarna samt metod för kvalitetssäkrad yrkeskompetensbedömning - Utförande av utbildning 4 orter - Resor - Kartläggning av befintliga handböcker och sammanställning av handbok - Layout och tryck av handbok Matchningsverktyg: - Kartläggning av befintliga matchningsverktyg mellan praktikanter och praktikplatser - Söka samverkan med befintliga aktörer för att utveckla och informera om befintliga lösningar Projektledare (stor deltid 9 månader) Projektledaren ska samordna arbetet inom ramen för snabbspåret för socionomer. Samordningen sker mellan parterna och med diverse externa relationer med ev. samarbetspartners. Projektledaren ska även ta fram innehåll i utbildning och handbok samt genomföra denna. Kostnaden för projektledarens lön i nio månader ligger inbakad i kostnaderna för uppdragen. Projektledaren behöver vara relativt senior.

UPPROP FRÅN BRANSCHRÅD VA

UPPROP FRÅN BRANSCHRÅD VA Våga rekrytera smartare! Branschråd VA vill uppmuntra dig att tänka både kreativt och strategiskt vid rekrytering. Det finns väldigt många människor med kunskaper som du inte har råd att bortse ifrån,

Läs mer

Snabbspår för nyanlända med examen inom socialt arbete

Snabbspår för nyanlända med examen inom socialt arbete Snabbspår för nyanlända med examen inom socialt arbete Bakgrund En avgörande faktor för en lyckad integration av nyanlända 1 till Sverige är en snabb etablering på arbetsmarknaden där individens kompetens

Läs mer

UPPROP FRÅN BRANSCHRÅD VA

UPPROP FRÅN BRANSCHRÅD VA Våga rekrytera smartare! Branschråd VA vill uppmuntra dig att tänka både kreativt och strategiskt vid rekrytering. Det finns väldigt många människor med kunskaper som du inte har råd att bortse ifrån,

Läs mer

Kompetens till förfogande. Personalchefsbarometern april 2015

Kompetens till förfogande. Personalchefsbarometern april 2015 Kompetens till förfogande Personalchefsbarometern april 2015 Personalchefsbarometern 2015 Version 150331 Kompetens till förfogande Personalchefsbarometern Inledning Nästan nio av tio personalchefer i Sveriges

Läs mer

Kommunikationsplan för Vård- och omsorgscollege

Kommunikationsplan för Vård- och omsorgscollege Kommunikationsplan för Vård- och omsorgscollege Bakgrund Vård- och omsorgscollege är ett samarbete mellan arbetsliv och utbildning inom vård och omsorg. Samarbetet ska leda till höjd kvalitet och status

Läs mer

Svar på motion om att satsa på yrkesintroduktion för ungdomar

Svar på motion om att satsa på yrkesintroduktion för ungdomar SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott Sammantrades datum 2015-12-08 Blad 16 Ksau 213 Dnr 42/2014-101 Svar på motion om att satsa på yrkesintroduktion för ungdomar I en motion inkommen till

Läs mer

Lägesrapport om snabbspår och att ta tillvara nyanländas kompetens

Lägesrapport om snabbspår och att ta tillvara nyanländas kompetens RAPPORT 2017-04-06 1 (13) Arbetsgivarpolitik Anders Barane Elsa Mattsson Lägesrapport om snabbspår och att ta tillvara nyanländas kompetens Sveriges Kommuner och Landsting Post: 118 82 Stockholm, Besök:

Läs mer

Vård- och omsorgscollege är en modell där utbildningsanordnare, arbetsgivare och fackförbund samverkar för att höja kvaliteten på vård och omsorg.

Vård- och omsorgscollege är en modell där utbildningsanordnare, arbetsgivare och fackförbund samverkar för att höja kvaliteten på vård och omsorg. Vård- och omsorgscollege är en modell där utbildningsanordnare, arbetsgivare och fackförbund samverkar för att höja kvaliteten på vård och omsorg. Det övergripande syftet med samverkan är att trygga framtida

Läs mer

Motion av Anna Manell och Benny Lindholm (båda L) om att ta tillvara nyanländas kompetens

Motion av Anna Manell och Benny Lindholm (båda L) om att ta tillvara nyanländas kompetens ARBETSMARKNADSFÖRVALTNINGEN Handläggare Davidsson Per (KLK) Niemelä Tuomo (AMF) Datum 2016-02-02 Rev 2016-04-04 Diarienummer AMN-2016-0108 Arbetsmarknadsnämnden Motion av Anna Manell och Benny Lindholm

Läs mer

Rundvirkesstiftelsen. Ansökan om stöd från Rundvirkesstiftelsen 1(6)

Rundvirkesstiftelsen. Ansökan om stöd från Rundvirkesstiftelsen 1(6) Rundvirkesstiftelsen Ansökan om stöd från Rundvirkesstiftelsen 1(6) På den här blanketten ansöker du om stöd från Rundvirkesstiftelsen. Rundvirkesstiftelsen har som ändamål att stödja verksamhet som är

Läs mer

Universitets- och högskolerådet

Universitets- och högskolerådet 2018-05-21 Malin Jönsson Ida Larsten Universitets- och högskolerådet Bedömning av utländsk utbildning Bedömning av utländsk utbildning UHR bedömer utländsk: akademisk utbildning eftergymnasial yrkesutbildning

Läs mer

Projektnamn: AcadEMic POWER Diarienummer: 2012-3011277 Redovisningsperiod (samma som blanketten Ansökan om utbetalning): april 2013 och maj 2013

Projektnamn: AcadEMic POWER Diarienummer: 2012-3011277 Redovisningsperiod (samma som blanketten Ansökan om utbetalning): april 2013 och maj 2013 1(6) Beslutsnr: PK 2012-70 Lägesrapport Projektnamn: AcadEMic POWER Diarienummer: 2012-3011277 Redovisningsperiod (samma som blanketten Ansökan om utbetalning): april 2013 och maj 2013 Inledning Integrationsfonden

Läs mer

Samverkan om nyanlända UPPSALA 16 MARS 2017

Samverkan om nyanlända UPPSALA 16 MARS 2017 Samverkan om nyanlända UPPSALA 16 MARS 2017 Erfarenheterna från samverkan kring ungdomar Överenskommelser i 287 kommuner Framgångsfaktorer Utmaningar Identifierade hinder och problem Påtalade behov av

Läs mer

Tidiga insatser för asylsökande

Tidiga insatser för asylsökande Tidiga insatser för asylsökande Asylsökande i Gävleborg 2016-11-01 1600 1400 1200 1000 800 600 EBO ABO 400 200 0 Källa: Migrationsverket Bollnäs Gävle Hofors Hudiksvall Ljusdal Nordanstig Ockelbo Ovanåker

Läs mer

Projektnamn: AcadEMic POWER Diarienummer: 2012-3011277 Redovisningsperiod (samma som blanketten Ansökan om utbetalning): oktober 2013

Projektnamn: AcadEMic POWER Diarienummer: 2012-3011277 Redovisningsperiod (samma som blanketten Ansökan om utbetalning): oktober 2013 1(7) Beslutsnr: PK 2012-70 Lägesrapport Projektnamn: AcadEMic POWER Diarienummer: 2012-3011277 Redovisningsperiod (samma som blanketten Ansökan om utbetalning): oktober 2013 Inledning Integrationsfonden

Läs mer

Projektansökan till Gotlands samordningsförbund, Finsam

Projektansökan till Gotlands samordningsförbund, Finsam Datum:2011-08-24 Projektansökan till Gotlands samordningsförbund, Finsam Blankett för ansökan om medel för utveckling av rehabilitering i samverkan från Gotlands samordningsförbund. Beskriv nedan under

Läs mer

Projekt: Från nyanländ till nyanställd lärare

Projekt: Från nyanländ till nyanställd lärare Utbildningsförvaltningen Avdelningen för personal och kompetensförsörjning Tjänsteutlåtande Sida 1 (6) 2015-09-17 Handläggare Johan Eriksson Telefon: 08-508 33 697 Till Utbildningsnämnden 2015-11-26 Projekt:

Läs mer

Överenskommelse Kommunal ehälsa Genomförandeplan för regional utveckling i samverkan inom ehälsa 2013 Dnr: RFUL 2013/59

Överenskommelse Kommunal ehälsa Genomförandeplan för regional utveckling i samverkan inom ehälsa 2013 Dnr: RFUL 2013/59 Övergripande aktivitet Organisation för styrning och ledning Insats (vad)? Hur? När? Ansvar (vem)? Kostnad ehälsofrågorna ska förankras i strukturerna för styrning, ledning och samverkan som finns i länet;

Läs mer

Ansökan till FINSAM Lund

Ansökan till FINSAM Lund Kommunkontoret HR-strategiska enheten Ansökan 1(6) Jacob Fridblom 046-359 56 73 Jacob.fridblom@lund.se Ansökan till FINSAM Lund 1. Projektnamn Intern koordinering av arbetsmarknadsåtgärder 2. Projektägare

Läs mer

Lokala samverkansgruppen Katrineholm/Vingåker

Lokala samverkansgruppen Katrineholm/Vingåker Förslag till Samordningsförbundet RAR om medel till uppstart av TUNA KFV Bakgrund TUNA (Träning, Utveckling Nära Arbetslivet) Eskilstuna är en samverkan mellan Försäkringskassan, Arbetsförmedlingen, Eskilstuna

Läs mer

D2A: Särskilt kontraktsvillkor för kvantitativa krav

D2A: Särskilt kontraktsvillkor för kvantitativa krav Information Sida 1 (9) 2016-09-23 D2A: Särskilt kontraktsvillkor för kvantitativa krav (Kan användas vid alla upphandlingar för att ställa kvantitativa krav på ett antal anställningar eller praktikplatser

Läs mer

Det här är Myndigheten för vård- och omsorgsanalys. Så kan kompetensförsörjningen stärkas i socialtjänstens myndighetsutövning

Det här är Myndigheten för vård- och omsorgsanalys. Så kan kompetensförsörjningen stärkas i socialtjänstens myndighetsutövning Så kan kompetensförsörjningen stärkas i socialtjänstens myndighetsutövning Socialchefsdagarna 2019 25 september 2019 Det här är En oberoende analysmyndighet, som följer upp och analyserar hälso- och sjukvården,

Läs mer

Statsbidrag för fördjupad samverkan om nyanländas etablering i arbetslivet

Statsbidrag för fördjupad samverkan om nyanländas etablering i arbetslivet AoF.2017.0177 2017-10-31 Marieth Roos-Ekelund 0413-629 84 Marieth.Roos@eslov.se Nämnden för Arbete och försörjning Statsbidrag för fördjupad samverkan om nyanländas etablering i arbetslivet Ärendebeskrivning

Läs mer

Verksamhetsplan med verksamhetsbeskrivning

Verksamhetsplan med verksamhetsbeskrivning Verksamhetsplan med verksamhetsbeskrivning 2016 2 (10) Innehåll 1. Inledning... 3 2. Verksamhet... 3 2.1 Uppdrag... 3 3. Organisation... 3 3.1 Styrelsen... 3 3.2 Verkställande direktör... 4 3.3 Föreningens

Läs mer

Elin Niemi, personalchef H Johansson, personalkonsult, Laila Mäki ANSLAG/BEVIS

Elin Niemi, personalchef H Johansson, personalkonsult, Laila Mäki ANSLAG/BEVIS PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(14) Plats och tid Kommunförvaltningen, 2017-03-06, kl 0900-1150 ande Laila Mäki, S Anna Kumpula Kostet, V Övriga deltagande Elin Niemi, personalchef H Johansson, personalkonsult,

Läs mer

Projektnamn: AcadEMic POWER Diarienummer: 2012-3011277 Redovisningsperiod (samma som blanketten Ansökan om utbetalning): augusti 2013

Projektnamn: AcadEMic POWER Diarienummer: 2012-3011277 Redovisningsperiod (samma som blanketten Ansökan om utbetalning): augusti 2013 1(7) Beslutsnr: PK 2012-70 Lägesrapport Projektnamn: AcadEMic POWER Diarienummer: 2012-3011277 Redovisningsperiod (samma som blanketten Ansökan om utbetalning): augusti 2013 Inledning Integrationsfonden

Läs mer

VISA-com Projektansökan

VISA-com Projektansökan Ansökan skickas med e-post till mattias.bergstrom@linkoping.se alternativt i pappersformat till: Samordningsförbundet Centrala Östergötland Platensgatan 5A 582 20 Linköping Avsändare Projektets namn VISA-com

Läs mer

Verksamhetsplan med verksamhetsbeskrivning. Fastställd av styrelsen

Verksamhetsplan med verksamhetsbeskrivning. Fastställd av styrelsen Verksamhetsplan med verksamhetsbeskrivning 2014 Fastställd av styrelsen 2014-01-28 2 (11) Innehåll 1. Inledning... 3 2. Verksamhet... 3 2.1 Uppdrag... 3 2.2 Beskrivning av föreningens verksamhet... 3 3.

Läs mer

Sverige behöver fler ingenjörer. Snabb teknisk utveckling Generationsskifte Rekryteringsbehov

Sverige behöver fler ingenjörer. Snabb teknisk utveckling Generationsskifte Rekryteringsbehov Vi som är med idag! Sverige behöver fler ingenjörer Snabb teknisk utveckling Generationsskifte Rekryteringsbehov Tekniksprånget i siffror 9500 ungdomar har sökt praktik sedan 2012 225 medverkande arbetsgivare

Läs mer

Ansökan om medel för en förlängning av Gemensamma Taget 2008:

Ansökan om medel för en förlängning av Gemensamma Taget 2008: Ansökan om medel för en förlängning av Gemensamma Taget 2008: Gemensamma Taget startade hösten 2006 och enligt den ursprungliga ansökan var tanken att projektet skulle löpa över tre år, men medel beviljades

Läs mer

Redovisning av uppdrag av att undersöka förutsättningarna för sfi i kombination med en arbetslivskontakt (Sfi+)

Redovisning av uppdrag av att undersöka förutsättningarna för sfi i kombination med en arbetslivskontakt (Sfi+) Arbetsmarknadsförvaltningen Administrativa staben Sida 1 (5) 2016-08-18 Handläggare Amanda Hernbäck Telefon: 08-508 35 511 Till Arbetsmarknadsnämnden den 30 augusti 2016 Ärende 12 Redovisning av uppdrag

Läs mer

Investeringsfonden Ansökan

Investeringsfonden Ansökan Naturskyddsföreningen Bra Miljöval Investeringsfonden Ansökan Denna handling är tillsammans med bilagor en ansökan om medel ur Investeringsfonden. Ansökan med bilagor skickas till: Naturskyddsföreningen

Läs mer

Datum Dnr Extratjänster volymer och ekonomiska effekter

Datum Dnr Extratjänster volymer och ekonomiska effekter Personalnämnden Maria Ingvarsson Handläggare 040-625 72 13 Maria.Ingvarsson@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2017-09-21 Dnr 1602350 1 (5) Personalnämnden Extratjänster volymer och ekonomiska effekter Ordförandens

Läs mer

Sammanfattning av projektet

Sammanfattning av projektet Sammanfattning av projektet Vi ska utveckla ett unikt koncept för försörjning av ny kompetens till fastighetsbranschen. Ett pilotprojekt genomförs nu i Alby och vår ambition är att det sen ska spridas

Läs mer

Högbo. A4 Arbetssätt att skynda på tillvaratagande kompetens

Högbo. A4 Arbetssätt att skynda på tillvaratagande kompetens Högbo A4 Arbetssätt att skynda på tillvaratagande kompetens http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&a rtikel=6288855 Vad pågår just nu Systematiserat arbetssätt inom etablering Snabbspår

Läs mer

STÄNG LÖNEGAPET Kompetens och inte kön ska styra lönen. Rapport om ojämställda löner i Sundsvall 28 september 2016

STÄNG LÖNEGAPET Kompetens och inte kön ska styra lönen. Rapport om ojämställda löner i Sundsvall 28 september 2016 STÄNG LÖNEGAPET Kompetens och inte kön ska styra lönen Rapport om ojämställda löner i Sundsvall 28 september 2016 Innehåll Sammanfattning... 3 Lågt löneläge för akademiker anställda av Sundsvalls kommun...

Läs mer

Göteborgsregionens Vård- och omsorgscollege ett av landets största

Göteborgsregionens Vård- och omsorgscollege ett av landets största Göteborgsregionens Vård- och omsorgscollege ett av landets största 9 lokala college 13 Kommuner Västra Götalandsregionen Fackliga representanter AF 20 utbildningsanordnare - kommunala och fristående Samarbete

Läs mer

Läkare utan specialistutbildning Tekniker

Läkare utan specialistutbildning Tekniker Koncernstab HR Malin Ferbas HR-strateg Tel 040-675 36 30 Malin.Ferbas@skane.se PM INTRODUKTIONSPROGRAM Datum 2014-05-20 Dnr 1500978 1 (8) Introduktionsprogram för utlandsutbildade personer Inledning Sen

Läs mer

Ansökan om medel från Samordningsförbundet Skellefteå

Ansökan om medel från Samordningsförbundet Skellefteå Ansökan om medel från Samordningsförbundet Skellefteå Ankomstdatum (fylls i av förbundet) Fyll i nedanstående ansökan. Observera att ett krav för att ansökan ska behandlas är att den tar upp samverkan

Läs mer

Ungdomsprojekt i praktiken

Ungdomsprojekt i praktiken Ungdomsprojekt 2013 200 i praktiken Projektbeskrivning, Matchning för arbetspraktik till arbetslösa ungdomar och till funktionshindrade ungdomar med särskilda behov i Vaggeryds kommun. 2(7) Bakgrund Ungdomsarbetslösheten

Läs mer

Projektplan Porten. Bakgrund. Målgrupp. Syfte

Projektplan Porten. Bakgrund. Målgrupp. Syfte Samordningsförbundet Utskriftsdatum Sid(or) 2013-04-16 1(5) Projektplan Porten Bakgrund Bland de unga finns idag en stor grupp som är arbetslösa. Bland dem finns en eftersatt grupp ungdomar som har en

Läs mer

Vägen till svensk legitimation EN INTERVJUSTUDIE OM UTLANDSUTBILDADE SJUKSKÖTERSKORS ERFARENHETER. Vägen till svensk legitimation 1

Vägen till svensk legitimation EN INTERVJUSTUDIE OM UTLANDSUTBILDADE SJUKSKÖTERSKORS ERFARENHETER. Vägen till svensk legitimation 1 Vägen till svensk legitimation EN INTERVJUSTUDIE OM UTLANDSUTBILDADE SJUKSKÖTERSKORS ERFARENHETER. Vägen till svensk legitimation 1 Innehåll Inledning... 3 Bakgrund - Ett partsgemensamt arbete för att

Läs mer

Ansökan om VFU i tjänsten

Ansökan om VFU i tjänsten Ansökan om VFU i tjänsten I yrkeslärarprogrammet kan en student göra verksamhetsförlagd utbildning (VFU) i egen tjänst under vissa förutsättningar. Följande villkor måste uppfyllas för VFU i egen tjänst:

Läs mer

Lönestrategi 2016-2018

Lönestrategi 2016-2018 LULEÅ KOMMUN 1 (6) 2015-11-13 Lönestrategi 2016-2018 Lönebildning i Luleå kommun Lönebildningen i kommunen ska bidra till att nå målen i verksamheten. Lönen ska stimulera till förbättringar av verksamhetens

Läs mer

Regionalt kompetenskansli 26 april Anette Granberg Utvecklingsledare utbildning och arbetsmarknad Regional utveckling Region Örebro län

Regionalt kompetenskansli 26 april Anette Granberg Utvecklingsledare utbildning och arbetsmarknad Regional utveckling Region Örebro län Regionalt kompetenskansli 26 april 2016 Anette Granberg Utvecklingsledare utbildning och arbetsmarknad Regional utveckling Region Örebro län TEMA Kompetensplattform 2.0 hur går vi vidare? Omvärdsbevakning

Läs mer

Ansökan om utvecklingsmedel till tidiga insatser Till Länsstyrelsen Västra Götalands län Göteborg. Underskrift

Ansökan om utvecklingsmedel till tidiga insatser Till Länsstyrelsen Västra Götalands län Göteborg. Underskrift Ansökan om utvecklingsmedel till tidiga insatser 2010 Till Länsstyrelsen Västra Götalands län 403 40 Göteborg Sökande Huvudman Göteborgsregionens kommunalförbund (GR) Adress Postnummer Box 5073 402 22

Läs mer

Miljöfond Bränsle Ansökan

Miljöfond Bränsle Ansökan Naturskyddsföreningen Bra Miljöval Miljöfond Bränsle Ansökan Denna handling är tillsammans med bilagor en ansökan om medel ur Miljöfond Bränsle. Ansökan med bilagor skickas till: Naturskyddsföreningen

Läs mer

ÖSTERMALMS STADSDELSFÖRVALTNING

ÖSTERMALMS STADSDELSFÖRVALTNING ÖSTERMALMS STADSDELSFÖRVALTNING ANSÖKAN OM FÖRENINGSBIDRAG SENAST UPPDATERAD 2012-10-30 SID 1 (5) Till Östermalms stadsdelsnämnd Registrator Box 24156 104 51 Stockholm Undertecknad organisation ansöker

Läs mer

Sysselsättning genom offentlig upphandling

Sysselsättning genom offentlig upphandling Sysselsättning genom offentlig upphandling Agenda 08.45 Inledning med Patrick Amofah, Upphandlingsmyndigheten 08.55 Göteborgs stad - om lärdomar från pilotprojekt till ordinarie verksamhet. Maja Ohlsson,

Läs mer

Ansökan. Naturskyddsföreningen Bra Miljöval. Denna handling är tillsammans med bilagor en ansökan om medel ur Energieffektiviseringsfonden.

Ansökan. Naturskyddsföreningen Bra Miljöval. Denna handling är tillsammans med bilagor en ansökan om medel ur Energieffektiviseringsfonden. Naturskyddsföreningen Bra Miljöval Energieffektiviseringsfonden Ansökan Denna handling är tillsammans med bilagor en ansökan om medel ur Energieffektiviseringsfonden. Ansökan skickas till: Naturskyddsföreningen

Läs mer

Arbetsgivarfrågor. Agneta Jöhnk. Avdelningen för Arbetsgivarpolitik 19 maj 2017

Arbetsgivarfrågor. Agneta Jöhnk. Avdelningen för Arbetsgivarpolitik 19 maj 2017 Arbetsgivarfrågor Agneta Jöhnk Avdelningen för Arbetsgivarpolitik 19 maj 2017 Summering Avtal 17 - framgångar Långa avtalsperioder eller tillsvidareavtal: 3-åriga avtal AKV och Läkarförbundet, förlängning

Läs mer

Göteborgsregionens Vård- och omsorgscollege ett av landets största

Göteborgsregionens Vård- och omsorgscollege ett av landets största Göteborgsregionens Vård- och omsorgscollege ett av landets största 9 lokala college 13 Kommuner Västra Götalandsregionen Fackliga representanter AF 20 utbildningsanordnare - kommunala och fristående Samarbete

Läs mer

Utökad samverkan Västerås stad och Arbetsförmedlingen

Utökad samverkan Västerås stad och Arbetsförmedlingen Utökad samverkan Västerås stad och Arbetsförmedlingen Barn o utbildningsförvaltning 721 87 Västerås 021-39 00 00 www.vasteras.se Klintberg, Åsa 021-391610 asa.klintberg@vasteras.se Innehållsförteckning

Läs mer

Det här är Saco. Framgången i ett sådant arbete bygger till stor del på engagemanget från våra lokalt fackligt förtroendevalda.

Det här är Saco. Framgången i ett sådant arbete bygger till stor del på engagemanget från våra lokalt fackligt förtroendevalda. Det här är Saco I drygt 70 år har Saco drivit akademikers intresseintresse. Som organisation har Saco bidragit till att utveckla och förbättra anställningsförhållanden och yrkesutövning för Sveriges akademiker

Läs mer

MERVÄRDEN. Nyckeltal för fastighetsbranschen

MERVÄRDEN. Nyckeltal för fastighetsbranschen MERVÄRDEN Nyckeltal för fastighetsbranschen 2014 2 Mervärden Nyckeltal för fastighetsbranschen 2014 VD har ordet Fastigo arbetar på olika sätt att arbeta för att medlems företagen ska vara attraktiva som

Läs mer

Breddad rekrytering genom attraktiva arbetsplatser

Breddad rekrytering genom attraktiva arbetsplatser Breddad rekrytering genom attraktiva arbetsplatser Falu kommun ESF-projekt 2017-2020 Karin Rosenberg 023-87915 23 november 2017 29 Bakgrund till projektet Kompetensförsörjning i välfärden Kvalitetsbrister

Läs mer

Ansökan till Samordningsförbundet RAR om medel till uppstart av TUNA Nyköping/ Oxelösund

Ansökan till Samordningsförbundet RAR om medel till uppstart av TUNA Nyköping/ Oxelösund 2015-10-07 Ansökan till Samordningsförbundet RAR om medel till uppstart av TUNA Nyköping/ Oxelösund Bakgrund Regeringen har de senaste åren gjort omfattande satsningar för att belysa och åstadkomma förbättringar

Läs mer

Snabbspåret för nyanlända lärare och förskollärare. Uppdragssamordnare vid Sektionen för uppdragssamordning

Snabbspåret för nyanlända lärare och förskollärare. Uppdragssamordnare vid Sektionen för uppdragssamordning Snabbspåret för nyanlända lärare och förskollärare gunilla.oredsson.blomberg@su.se Uppdragssamordnare vid Sektionen för uppdragssamordning Kortfakta om Snabbspåret för nyanlända lärare och förskollärare

Läs mer

Ansvarig organisation: Ekonomiskt ansvarig (verksamhetschef eller motsvarande): Förnamn och efternamn. Projektuppgifter: Projekt- och verksamhetsnamn:

Ansvarig organisation: Ekonomiskt ansvarig (verksamhetschef eller motsvarande): Förnamn och efternamn. Projektuppgifter: Projekt- och verksamhetsnamn: Medel med ett socialt investeringsperspektiv Signerad ansökan skickas per post till Region Skåne, Diariet, 291 89 Kristianstad. Digital, ej signerad, kopia skickas i pdf-format till tommy.aspegren@skane.se

Läs mer

Arbetsförmedlingens Återrapportering 2013

Arbetsförmedlingens Återrapportering 2013 Arbetsförmedlingens Återrapportering 2013 2013-11-15 Sida: 2 av 14 Sida: 3 av 14 Dnr: Af-2013/362315 Datum: 2013-11-15 Regeringen uppdrar åt Arbetsförmedlingen att vidta åtgärder för att förbereda införandet

Läs mer

Inför legitimation för kuratorer snarast

Inför legitimation för kuratorer snarast Inför legitimation för kuratorer snarast Debatt Expressen 2015-04-20 11:05 En utskrift från Expressens nätupplaga Expressen.se Alliansregeringen gav Socialstyrelsen i uppdrag att ta fram förslag på hur

Läs mer

Enklare vägar till jobb och kompetensförsörjning i näringslivet. Utveckling av branschvalideringsmodell för yrkesrollen personlig assistent

Enklare vägar till jobb och kompetensförsörjning i näringslivet. Utveckling av branschvalideringsmodell för yrkesrollen personlig assistent Enklare vägar till jobb och kompetensförsörjning i näringslivet Utveckling av branschvalideringsmodell för yrkesrollen personlig assistent Projekttid: 2018.10.01 2020.11.30 Projektägare: Region Gävleborg,

Läs mer

Bilaga 1: Lokal modell för fördjupad samverkan kring unga, nyanlända (inklusive unga nyanlända) och långtidsarbetslösa på arbetsmarknaden

Bilaga 1: Lokal modell för fördjupad samverkan kring unga, nyanlända (inklusive unga nyanlända) och långtidsarbetslösa på arbetsmarknaden 2018-02-25 1 (6) Bilaga 1: Lokal modell för fördjupad samverkan kring unga, nyanlända (inklusive unga nyanlända) och långtidsarbetslösa på arbetsmarknaden Parter: Arbetsförmedlingen 202100-2114 Höörs kommun

Läs mer

Kommunikationsplan för Projekt Level Up för ungdomar, med ungdomar!

Kommunikationsplan för Projekt Level Up för ungdomar, med ungdomar! Kommunikationsplan för Projekt Level Up för ungdomar, med ungdomar! Samordningsförbundet, Västra Skaraborg 1. Sammanfattning Level Up är ett treårigt projekt som drivs av Samordningsförbundet Västra Skaraborg

Läs mer

Projektnamn: AcadEMic POWER Diarienummer: 2012-3011277 Redovisningsperiod (samma som blanketten Ansökan om utbetalning): april 2014

Projektnamn: AcadEMic POWER Diarienummer: 2012-3011277 Redovisningsperiod (samma som blanketten Ansökan om utbetalning): april 2014 1(7) Beslutsnr: PK 2012-70 Lägesrapport Projektnamn: AcadEMic POWER Diarienummer: 2012-3011277 Redovisningsperiod (samma som blanketten Ansökan om utbetalning): april 2014 Inledning Integrationsfonden

Läs mer

ANSÖKAN OM PRODUKTIONSSTÖD Datum ÅÅÅÅ-MM-DD. Allmänna uppgifter 1(3) Läromedelsproducenten AB. Produktgatan 100

ANSÖKAN OM PRODUKTIONSSTÖD Datum ÅÅÅÅ-MM-DD. Allmänna uppgifter 1(3) Läromedelsproducenten AB. Produktgatan 100 1(3) ANSÖKAN OM PRODUKTIONSSTÖD Datum ÅÅÅÅ-MM-DD Till Specialpedagogiska skolmyndigheten, Box 1100, 871 29 HÄRNÖSAND SEKRETESS Delar av ansökningshandlingarna kan beläggas med sekretess om det kan antas

Läs mer

Mötesplats Arbetsmarknad. Bildminnen från nätverksträffen 18 april 2013

Mötesplats Arbetsmarknad. Bildminnen från nätverksträffen 18 april 2013 Mötesplats Arbetsmarknad Bildminnen från nätverksträffen 18 april 2013 Lärorika samarbeten och regional samverkan Här erbjuds du en arena för erfarenhetsutbyte och inspiration. Erfarna projektledare presenterar

Läs mer

Ärende 12. Nyttja sjukvårdskompetensen hos våra nya svenskar (M) (KD) PROTOKOLLSUTDRAG Regionstyrelsen. Peder Björn

Ärende 12. Nyttja sjukvårdskompetensen hos våra nya svenskar (M) (KD) PROTOKOLLSUTDRAG Regionstyrelsen. Peder Björn Regionstyrelsen Ärende 12 Nyttja sjukvårdskompetensen hos våra nya svenskar (M) (KD) Regionstyrelsen tillstyrker regionfullmäktige BESLUTA a t t anse motionen besvarad. Svar på motion: Nyttja sjukvårdskompetensen

Läs mer

Handlingsplan för hur andelen medarbetare som arbetar heltid ska öka åren

Handlingsplan för hur andelen medarbetare som arbetar heltid ska öka åren HANDLINGSPLAN 2017-12-18 Dokument nr: MK 2017/xxx 1(8) Kommunledningskontoret Personalenheten Handlingsplan för hur andelen medarbetare som arbetar heltid ska öka åren 2018-2021 Varför handlingsplan om

Läs mer

FUTURE KITCHEN lockar ny arbetskraft till offentliga kök

FUTURE KITCHEN lockar ny arbetskraft till offentliga kök FUTURE KITCHEN lockar ny arbetskraft till offentliga kök Utgångspunkter för Future Kitchen Privat och offentlig måltidsbransch växer Få utbildar sig inom restaurang och storhushåll Stort rekryteringsbehov

Läs mer

Arbetsförmedlingens Återrapportering 2014

Arbetsförmedlingens Återrapportering 2014 Arbetsförmedlingens Återrapportering 2014 31 mars 2015 Avser perioden 2014-12-29 2015-01-31 Sida: 2 av 16 Sida: 3 av 16 Dnr: Af-2014/016118 Datum: 31 mars 2015 Regeringen beslutade den 9 januari 2014 att

Läs mer

Avsiktsförklaring mellan Regeringen, Svenska Kommunförbundet, Landstingsförbundet, LO, TCO och SACO om insatser för bättre integration

Avsiktsförklaring mellan Regeringen, Svenska Kommunförbundet, Landstingsförbundet, LO, TCO och SACO om insatser för bättre integration Avsiktsförklaring mellan Regeringen, Svenska Kommunförbundet, Landstingsförbundet, LO, TCO och SACO om insatser för bättre integration Gemensam utmaning gemensamt ansvar Utgångspunkter Ett effektivt tillvaratagande

Läs mer

Kommunala kriterier Studiestartsstöd hösten 2017 och framåt

Kommunala kriterier Studiestartsstöd hösten 2017 och framåt Tjänsteutlåtande Utfärdat 2017-09-15 Diarienummer 0855/17 Handläggare Tomas Mjörnheden Telefon 031-368 30 12 E-post: tomas.mjornheden@arbvux.goteborg.se Kommunala kriterier Studiestartsstöd hösten 2017

Läs mer

Kommunikationsplan för föreningen Vård- och omsorgscollege

Kommunikationsplan för föreningen Vård- och omsorgscollege Kommunikationsplan för föreningen Vård- och omsorgscollege Bakgrund Vård- och omsorgscollege är ett samarbete mellan arbetsliv och utbildning inom vård och omsorg. Samarbetet ska leda till höjd kvalitet

Läs mer

SAMVERKANSAVTAL: ARBETSFÖRMEDLINGEN OCH SUNDBYBERGS STAD

SAMVERKANSAVTAL: ARBETSFÖRMEDLINGEN OCH SUNDBYBERGS STAD SAMVERKANSAVTAL: ARBETSFÖRMEDLINGEN OCH SUNDBYBERGS STAD Lokala kompetensförsörjningsbehovet: Arbetsförmedlingens kartläggning av målgruppens behov visar att en stor andel av etableringssökande i Sundbybergs

Läs mer

Jens Sjöström m.fl. (S) har lämnat en motion om inrättande av ett regionalt kompetens- och valideringscentrum i Stockholms läns landsting.

Jens Sjöström m.fl. (S) har lämnat en motion om inrättande av ett regionalt kompetens- och valideringscentrum i Stockholms läns landsting. Stockholms läns landsting 1 (3) Landstingsstyrelsens förvaltning Landstingsdirektörens stab TJÄNSTE UTLÅTANDE Handläggare: Lena Halvardson Rensfelt Ankom Stockholms läns landsting Landstingsstyrelsens

Läs mer

Praktikkartläggning. Så här gör vi det bättre för individer och arbetsgivare i samband med praktik eller subventionerad anställning

Praktikkartläggning. Så här gör vi det bättre för individer och arbetsgivare i samband med praktik eller subventionerad anställning Praktikkartläggning Så här gör vi det bättre för individer och arbetsgivare i samband med praktik eller subventionerad anställning Projektperiod: 1 februari 2017 30 september 2018 Projektägare: Uppsala

Läs mer

Nationellt forum för hållbar regional tillväxt och attraktionskraft - Tjänstepersonsdialogen 12 maj 2015

Nationellt forum för hållbar regional tillväxt och attraktionskraft - Tjänstepersonsdialogen 12 maj 2015 Nationellt forum för hållbar regional tillväxt och attraktionskraft - Tjänstepersonsdialogen 12 maj 2015 Anders Kessling Tillträdande unga (16 30 år) på arbetsmarknaden samt åldersavgångar, 2008 2025 De

Läs mer

UPPROP FRÅN BRANSCHRÅD ÅTERVINNING

UPPROP FRÅN BRANSCHRÅD ÅTERVINNING Våga rekrytera smartare! Branschråd Återvinning vill uppmuntra dig att tänka både kreativt och strategiskt vid rekrytering. Det finns väldigt många människor med kunskaper som du inte har råd att bortse

Läs mer

Ansökan om pengar från Kompetensutvecklingssatsningen

Ansökan om pengar från Kompetensutvecklingssatsningen Ansökan Sida 1 (5) 2016-11-18 Fylls i av stadsledningskontoret: Diarienummer: 210-1196/2016 Ansökningsnummer: Ansökan om pengar från Kompetensutvecklingssatsningen Fyll i en ansökan för varje kompetensutvecklingsinsats.

Läs mer

1 (1) 2016-02-29 Dnr: 2015/3254-GSN-646 Erik Johansson - p5ej02 E-post: erik.johansson@vasteras.se. Grundskolenämnden

1 (1) 2016-02-29 Dnr: 2015/3254-GSN-646 Erik Johansson - p5ej02 E-post: erik.johansson@vasteras.se. Grundskolenämnden TJÄNSTESKRIVELSE 1 (1) 2016-02-29 Dnr: 2015/3254-GSN-646 Erik Johansson - p5ej02 E-post: erik.johansson@vasteras.se Grundskolenämnden Kopia till Möjlighet att erbjuda praktik för asylsökande/nyanlända

Läs mer

Paraplyprojekt Digitalisering för företag

Paraplyprojekt Digitalisering för företag Paraplyprojekt Digitalisering för företag Information till dig som vill söka check ur paraplyprojektet digitalisering för företag - Checkarna inom Digitalisering för företag är främst riktade mot enskilda

Läs mer

Yrkesintroduktionsanställning

Yrkesintroduktionsanställning Yrkesintroduktionsanställning Energi och nyfikenhet är viktigt och påverkar hela arbetsplatsen. YA-ANSTÄLLNING Arbete kombinerat med lärande En yrkesintroduktionsanställning, YA-anställning, är en egen

Läs mer

Vi företräder fastighetsbranschen i utbildnings- och arbetsmarknadsfrågor

Vi företräder fastighetsbranschen i utbildnings- och arbetsmarknadsfrågor Vi företräder fastighetsbranschen i utbildnings- och arbetsmarknadsfrågor Om Fastighetsbranschens Utbildningsnämnd Vilka är vi? Fastighetsbranschens Utbildningsnämnd är en ideell förening som arbetar för

Läs mer

Uppdrag att genomföra Jobbsprånget

Uppdrag att genomföra Jobbsprånget Regeringsbeslut I 4 2018-03-01 N2018/01431/FÖF Näringsdepartementet Tillväxtverket Box 4044 102 61 Stockholm Uppdrag att genomföra Jobbsprånget Regeringens beslut Regeringen uppdrar åt Tillväxtverket att

Läs mer

Kommunikationsplan för föreningen Vård- och omsorgscollege

Kommunikationsplan för föreningen Vård- och omsorgscollege Kommunikationsplan för föreningen Vård- och omsorgscollege Bakgrund Vård- och omsorgscollege är ett samarbete mellan arbetsliv och utbildning inom vård och omsorg. Samarbetet ska leda till höjd kvalitet

Läs mer

Befolkningen ökar kraftigt

Befolkningen ökar kraftigt Befolkningen ökar kraftigt Demografins kostnader väntas öka snabbare än skatteunderlaget Rekryteringsutmaningen nationellt - En halv miljon nya medarbetare under 2013-2022! 2/3 ersättningsrekrytering -

Läs mer

Innanförskapsakademin - Att förebygga utanförskap genom sociala investeringar

Innanförskapsakademin - Att förebygga utanförskap genom sociala investeringar Innanförskapsakademin - Att förebygga utanförskap genom sociala investeringar Film om Innanförskapsakademin Innanförskapsakademin: Utvecklingsprogram: Förebygga utanförskap. Nyanlända och arbetssökande

Läs mer

Strategi för näringslivssamverkan

Strategi för näringslivssamverkan Strategi för näringslivssamverkan Arbetsmarknadsnämnden stockholm.se November 2016 Dnr AMN 2016-0365-01.01 3 (12) Innehåll 1 Bakgrund och syfte... 4 2 Övergripande mål... 5 3 Utgångspunkter... 5 3.1 Omvärldsbevakning...

Läs mer

Ett samverkansprojekt mellan Kiruna Kommun och Arbetsförmedlingen Kiruna för att få långtidsarbetslösa och nyanlända i arbete och egenförsörjning.

Ett samverkansprojekt mellan Kiruna Kommun och Arbetsförmedlingen Kiruna för att få långtidsarbetslösa och nyanlända i arbete och egenförsörjning. KOM I JOBB Ett samverkansprojekt mellan Kiruna Kommun och Arbetsförmedlingen Kiruna för att få långtidsarbetslösa och nyanlända i arbete och egenförsörjning. 1 Innehållsförteckning Innehållsförteckning

Läs mer

1(2) Linköping /472/10.5. Sökande organisation. Statens geotekniska institut / SGI. Olaus Magnus väg 35

1(2) Linköping /472/10.5. Sökande organisation. Statens geotekniska institut / SGI. Olaus Magnus väg 35 ett förändrat klimat 2016 Datum 2016-03-29 1(2) Ansökan skickas med epost till reristrator@>smhi.se senast 31 mars 2016 Sökande organisation Myndighetens namn Statens geotekniska institut / SGI Adress

Läs mer

Framtid för akademiker i offentlig sektor?

Framtid för akademiker i offentlig sektor? Akademikerförbundet SSR Framtid för akademiker i offentlig sektor? T - 111581 Akademikerförbundet SSR: Temo: Stina Andersson Arne Modig Datum: 2005-08 - 23 Sida 2 SSR:s medlemmar om offentlig sektor i

Läs mer

3 februari Innehåll. Kort om VO-College. Utvecklingsresan. Eventuellt ESF-projekt. Frågor, synpunkter och medskick

3 februari Innehåll. Kort om VO-College. Utvecklingsresan. Eventuellt ESF-projekt. Frågor, synpunkter och medskick 3 februari 2017 Innehåll Kort om VO-College Utvecklingsresan Eventuellt ESF-projekt Frågor, synpunkter och medskick Vård-och omsorgscollege är en modell där utbildningsanordnare, arbetsgivare och fackförbund

Läs mer

Handlingsplan. Heltid som norm i Mullsjö kommun 1(5) Gäller: Namn på dokumentet: Heltid som norm. Senast ändrad: Version: 1.

Handlingsplan. Heltid som norm i Mullsjö kommun 1(5) Gäller: Namn på dokumentet: Heltid som norm. Senast ändrad: Version: 1. 1(5) Namn på dokumentet: Heltid som norm Version: 1.0 Dokumenttyp: Handlingsplan Gäller: 2018-2021 Revideras: Årligen Dokumentansvarig: Personalchef Senast ändrad: 2018-01-10 Beslutad av: Hillevi Lindström

Läs mer

Ansökan om bidrag ur landstingets miljöanslag

Ansökan om bidrag ur landstingets miljöanslag Ansökan om bidrag ur landstingets miljöanslag Rödmarkerade fält i blanketten är obligatoriska. Var noggrann med att fylla i korrekta uppgifter. När blanketten är ifylld skriver du ut den och alt 1. Scannar

Läs mer

SALA KOMMUN. Ink.. 2013-10- 2 8. Medborgarförslag Vård & Omsorg Sala Kommun 26/10-13

SALA KOMMUN. Ink.. 2013-10- 2 8. Medborgarförslag Vård & Omsorg Sala Kommun 26/10-13 SALA KOMMUN Kommunstvrelsens förvaltning Ink.. 2013-10- 2 8 Medborgarförslag Vård & Omsorg Sala Kommun 26/10-13 Oiarienh ) ~ IAktTbilaga ;::D t.:> 1 J.+D0:7 l l Per Tjämström, relativt nyinflyttad i Sala

Läs mer

Förberedande projekt inom temat Framtidens välfärd Fokus vård och omsorg Kompetensförsörjning inom välfärdssektorn

Förberedande projekt inom temat Framtidens välfärd Fokus vård och omsorg Kompetensförsörjning inom välfärdssektorn Förberedande projekt inom temat Framtidens välfärd Fokus vård och omsorg Kompetensförsörjning inom välfärdssektorn 2015-12-01 2016-06-30 Kommande möten Regionala ordförande och samordnare 19 april Diskussion

Läs mer