ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag"

Transkript

1 Kommunstyrelsens arbetsutskott (35) Plats och tid Sammanträdesrum Häverö, kl ande Kjell Jansson (M), ordförande Berit Jansson (C) Ulrika Falk (S) Olle Jansson (S) Hans Andersson (FP) Ulla-Britt Pettersson (KD), observatör Övriga deltagande Per Nordenstam, kommundirektör Tommie Eriksson, vice kommundirektör Fredrik Cederblom, kommunjurist, 1, punkt 1 Maritha Bertilsson, enhetschef Trygg i Norrtälje kommun, 1, punkt 2 Eva Olander, bygg- och miljönämnden, 2-5, 1 punkt 1-2 Margareta Lundgren, bygg- och miljönämnden 2-5, 1 punkt 1-2 Torkel Andersson, chef planering- och utveckling 2-5, 1 punkt 1-2 Sara Helmersson, chef bygg- och miljökontoret 2-5, 1 punkt 1-2 Eva Kutscher, sekreterare Utses att justera Ulrika Falk (S) Justeringens Kommunstyrelsekontoret onsdagen den 22 januari plats och tid Underskrift Sekreterare... Paragrafer 1-32 Eva Kutscher Ordförande... Kjell Jansson Justerande... Ulrika Falk ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ Kommunstyrelsens arbetsutskott Datum för anslags uppsättande Datum för anslags nedtagande Förvaringsplats för protokollet Kommunstyrelsekontoret Underskrift utdragsbestyrkand

2 Kommunstyrelsens arbetsutskott AU 1 Information Kommunjuristen Fredrik Cederblom informerar om ändringar i kommunallagen, som träder i kraft den 1 februari Maritha Bertilsson, enhetschef för Trygg i Norrtälje kommun, informerar om resultatet av genomförd trygghetsundersökning. Norrtälje kommun visade sig vara den kommun i landet som invånarna upplevde som tryggast under Vice kommundirektören Tommie Eriksson informerar om aktuella läget i frågan om verkställighet av kommunstyrelsens beslut från den 30 januari 2012, 23, som handlade om uppsägning av hyreskontraket med Roslagens Naturskyddsförening. Efter beslutet har föreningen inkommit med brev till kommunen och även tillskrivit hyresnämnden. Kommunstyrelsens arbetsutskott uttalar att de anser att föreningens besittning av byggnaden har upphört och att besittningen nu innehas av kommunen. Kommunen har därför bytt lås på byggnaden och förbereder genomförandet av beslutade underhålls- och investerigsåtgärder. Dnr KS 12-89, KS och KS

3 Kommunstyrelsens arbetsutskott AU 2 Dnr KS Allmän planinformation Torkel Andersson, chef planering- och utvecklingsavdelningen informerar om senaste förfrågningar/planbesked avseende fastigheterna Vaktmästaren 4, Kråkan 3, Hallsta 2:22 och Mora 1:55.

4 Kommunstyrelsens arbetsutskott AU 3 Dnr KS Godkännande och antagande enkelt planförfarande enligt PBL 5:7 Upphävande av del av detaljplan för del av fastigheten Rimbo-Tomta 2:38 i Rimbo församling Arbetsutskottets förslag: Kommunstyrelsen beslutar att godkänna förslaget till upphävande av del av detaljplan för fastigheten Rimbo-Tomta 2:38 i Rimbo församling och med stöd av kommunfullmäktiges delegationsbeslut anta densamma. För att förbättra säkerheten och framkomligheten, främst för de oskyddade trafikanterna, har Trafikverket upprättat en arbetsplan för utbyggnad av en gång- och cykelbana utmed väg 77 på delen mellan Midsjö och Rimbo. För att kunna anlägga gång- och cykelbanan krävs att en del av gällande detaljplan för fastigheten Rimbo-Tomta 2:38 upphävs. Detaljplanen, som nu ska antas har varit ute på samråd mellan den 21 augusti och 13 september 2013 och underrättelse mellan den 4 november och 18 november Kommunstyrelsekontort förslår i skrivelse daterad den 17 december 2013 att kommunstyrelsen beslutar att godkänna förslaget till upphävande av del av detaljplan för fastigheten Rimbo-Tomta 2:38 och med stöd av kommunfullmäktiges delegationsbeslut anta densamma.

5 Kommunstyrelsens arbetsutskott AU 4 Dnr KS Godkännande och antagande enkelt planförfatande enligt PBL 5:7 Upphävande av del av detaljplan för fastigheten Bergsvik 2:15 i Roslagsbro-Vätö församling Arbetsutskottets förslag: Kommunstyrelsen beslutar att godkänna förslaget till upphävande av del av detaljplan för fastigheten Bergsvik 2:15 i Roslagsbro-Vätö församling och med stöd av kommunfullmäktiges delegationsbeslut anta densamma. Ägaren till fastigheten Bergsvik 2:15 har inkommit med en begäran om att en del av detaljplanen upphävs. Som skäl anges att befintlig bebyggelse på fastigheten redan var etablerad när detaljplanen upprättades samt att vid upprättandet av detaljplanen så tog ingen hänsyn till att bebyggelsen inte överensstämde med detaljplanen. Ett upphävande möjliggör prövandet av ny bebyggelse på fastigheten. Kommunstyrelsekontoret föreslår i skriveles daterad den 16 december 2013 att kommunstyrelsen beslutar att godkänna förslaget till upphävande av del av detaljplan för fastigheten Bergsvik 2:15 i Roslagsbro-Vätö församling och med stöd av kommunfullmäktiges delegationsbeslut anta densamma.

6 Kommunstyrelsens arbetsutskott AU 5 Dnr KS Granskning enligt PBL 5:18 Detaljplan för del av fastigheten Tälje 3:1 med flera, Norrtälje hamn Skelettplan att godkänna förslaget till detaljplan för del av fastigheten Tälje 3:1 med flera för granskning enligt PBL 5:18. Planens syfte är att skapa förutsättningar för omvandling av befintligt hamnoch industriområde till en ny blandad stadsdel med bostäder, handel, service och attraktiva offentliga vistelseytor. Detaljplanen är en så kallad skelettplan och är ett första steg i omvandlingen av området. Skelettplanen fastställer gatustruktur, kvartersgränser, allmän platsmark och vattenområden. Planen omfattar även tekniska anläggningar, som behövs för att kunna försörja området samt en byggrätt för centrumändamål. Planförslaget har varit utsänt för samråd mellan den 19 juni och den 31 augusti Kommunstyrelsekontoret föreslår i skrivelse daterad den 18 december 2013 att kommunstyrelsens arbetsutskott beslutar att godkänna förslaget till detaljplan för granskning enligt PBL 5:18.

7 Kommunstyrelsens arbetsutskott AU 6 Dnr KS Ändring av förbundsordningen för kommunalförbundet Ägarsamverkan i Norrtälje Sjukvård och Omsorg Arbetsutskottets förslag till kommunstyrelsen: Kommunfullmäktige beslutar att under förutsättning att fullmäktige i Stockholms läns landsting fattar samma beslut, ändra förbundsordningen för kommunalförbundet på så sätt att följande text under 8 punkt 13 utgår: Att TioHundra AB lämnar anbud vid vård- och omsorgsupphandlingar enligt LOU. Enligt gällande förbundsordning är det i praktiken omöjligt för TioHundra AB att delta i konkurrensupphandlingar där vård skulle kunna utföras av Norrtälje sjukhus eftersom handläggningstiden av sådana ärenden med nuvarande regler blir för lång. För att göra det praktiskt möjligt för TioHundra AB att lämna anbud måste förbundsordningen ändras och punkt 13 under 8 utgå. Kommunstyrelsekontoret föreslår i skrivelse daterad den 17 december 2013 att kommunfullmäktige beslutar att under förutsättning att fullmäktige i Stockholms läns landsting fattar samma beslut, ändra förbundsordningen för kommunalförbundet på så sätt att följande text under 8 punkt 13 utgår: Att TioHundra AB lämnar anbud vid vård- och omsorgsupphandlingar enligt LOU.

8 Kommunstyrelsens arbetsutskott AU 7 Dnr KS Besvarande av motion från Mats Wedberg (MP) med flera om utveckling av kommunikationen med Norrtälje kommuns medborgare Arbetsutskottets förslag till kommunstyrelsen: Kommunfullmäktige beslutar att motionen anses besvarad. Motionen lämnades in på kommunfullmäktiges sammanträde den 8 november 2010, 214. Motionären anser att byalag, utvecklingsgrupper och andra intressegrupper i kommunen har svårt att göra sina röster hörda och önskar därför att kommunen inventerar och dokumenterar vilka aktiva intressegrupper som finns i kommunen. Vidare föreslås att de konkreta behov som framkommer vid dialogerna med intressegrupperna dokumenteras och att kommunen ska initiera former för hur man på ett konkret sätt införlivar intressegrupperna i planerings- och budgetarbetet i kommunen. Komunfullmäktige beslutade den 7 maj 2012, 96, enligt 5 kap, 36 kommunallagen att återremittera ärendet genom en så kallad minoritetsåterremiss med motiveringen att motionens förslag till uppdrag inte besvarats. Yttrande Den borgerliga majoriteten uttalar i skrivelse daterad den 5 december 2013 att vid uppföljning under innevarande år har ingen intressegrupp anmält intresse till kommunen eller kontaktat kommunen i motionens anda. De intressegrupper som kommunen samarbetar med har heller inte framfört kritik eller avvikande synpunkter mot de riktlinjer för samarbetet, som beslutades av kommunstyrelsen den 24 oktober 2011, 244. Den borgerliga majoriteten föreslår därmed att motionen kan anses som besvarad.

9 Kommunstyrelsens arbetsutskott AU 8 Dnr KS Motionsredovisning enligt kommunallagen 5 kap 33 Arbetsutskottets förslag till kommunstyrelsen: Kommunfullmäktige beslutar att med godkännande lägga redovisningen från den 21 november 2013 till handlingarna. Enligt kommunallagens 5 kap 33 bör en motion beredas så att fullmäktige kan fatta beslut inom ett år från det att motionen väkts. Om beredningen inte kan avslutas inom ett år ska detta och vad som framkommit vid beredningen anmälas till kommunfullmäktige inom samma tid. Kommunstyrelsekontoret föreslår i skrivelse daterad den 21 november 2013 att kommunfullmäktige beslutar att med godkännande lägga redovisningen från den 21 november 2013 till handlingarna.

10 Kommunstyrelsens arbetsutskott AU 9 Dnr KS Godkännande av markanvisning avseende fastigheterna Förrådet 1-4, del av Förrådet 5, 7 och 8 för byggande av hyreslägenheter Arbetsutskottets förslag till kommunstyrelsen: Kommunfullmäktige beslutar att godkänna markanvisningsavtal gällande fastigheterna Förrådet 1-4, del av 5 samt 7-8 till en kontraktsumma av 1800 (ettusenåttahundra) kronor per kvadratmeter ljus BTA vid byggnation av hyresrättslägenheter, dock minst (trettioenmiljonerfemhundratusen) kronor. Index Residence AB har inkommit med ett förslag på stadsutveckling av kvarteret Förrådet, som innebär byggande av cirka 294 hyresrättslägenheter. Rubricerade markanvisningen innebär att de får rätt att pröva sitt förslag i en fortsatt detaljplanering. Om detaljplanen, innefattande en byggrätt på minst m 2 ljus BTA, antas i stort i enlighet med ursprungligt förslag och parterna tecknat ett mark- och exploateringsavtal har kommunen för avsikt att säja markanvisningsområdet till bolaget i enlighet med vad som anges i markanvisningsavtalet. Markanvisningsavtalet är villkorat av att det godkänns av kommunfullmäktige senast den 24 februari 2014 genom beslut som vinner laga kraft. Kommunstyrelsekontoret föreslår i skrivelse daterad den 19 december 2013 att kommunfullmäktige beslutar att godkänna markanvisningsavtal gällande fastigheterna Förrådet 1-4, del av 5 samt 7-8 till en kontraktsumma av 1800 (ettusenåttahundra) kronor per kvadratmeter ljus BTA vid byggnation av hyresrättslägenheter, dock minst (trettioenmiljonerfemhundratusen) kronor.

11 Kommunstyrelsens arbetsutskott AU 10 Dnr KS Godkännande av försäljning av del av fastigheten Görla 4:1 som industritomt Arbetsutskottets förslag: Kommunstyrelsen beslutar att godkänna köpekontrakt avseende försäljning av del av fastigheten Görla 4:1 till en köpeskilling av 580 (femhundraåttio) kronor per kvm BTA, det vill säga en summa på cirka (femmiljoner) kronor. Kommunen och ägaren till fastigheten Brännäset 15 har tidigare tecknat ett köpekontrakt enligt vilket kommunen förvärvat del av fastigheten Brännäset 15 där företaget är lokaliserat. Enligt köpekontraket ska verksamheten flytta från fastigheten. Kommunen erbjuder nu företaget att köpa en del av fastigheten Görla 4:1, till vilken verksamheten kan flyttas. Köpekontraket är villkorat av att kommunstyrelsen godkänner avtalet senast den 3 februari 2013 genom beslut som vinner laga kraft, att beställd arkeologisk utgrävning är avslutad senast den 1 maj 2014, att fastighetsbildning har registrerats senast den 1 maj 2014 samt att bolaget erhållit bygglov avseende byggande av lagerlokal omfattande 500 m 2 BTA senast den 1 maj Kommunstyrelsekontoret föreslår i skrivelse daterad den 19 december 2013 att kommunstyrelsen beslutar att godkänna köpekontrakt avseende försäljning av del av fastigheten Görla 4:1 till en köpeskilling av 580 (femhundraåttio) kronor per kvm BTA, det vill säga en summa på cirka (femmiljoner) kronor.

12 Kommunstyrelsens arbetsutskott AU 11 Dnr KS Överenskommelse om ärendehantering avseende hemlösa mellan kommunerna i Stockholms län Arbetsutskottets förslag: Kommunstyrelsen beslutar att anta överenskommelse om ärendehantering avseende hemlösa i Stockholms län. Kommunförbundet Stockholms län (KSL) rekommenderade den 10 oktober 2013 länets kommuner att anta en överenskommelse för ärendehantering avseende hemlösa mellan kommunerna i Stockholms län. Överenskommelsen ersätter tidigare överenskommelse och syftar till att reglera kommunernas samverkan och ansvar för hemlösa personer. Socialnämnden beslutade den 20 december 2013, 150, att tillstyrka föreslagen överenskommelse och föreslår att kommunstyrelsen antar densamma. Kommunstyrelsekontoret föreslår i skrivelse daterad den 20 december 2013 att kommunstyrelsen beslutar att anta överenskommelse om ärendehantering avseende hemlösa i Stockholms län.

13 Kommunstyrelsens arbetsutskott AU 12 Dnr KS Överenskommelse med försäkringsbranschens restvärdesräddning Arbetsutskottets förslag: Kommunstyrelsen beslutar att godkänna överenskommelse mellan räddningstjänsten i Norrtälje kommun och Försäkringsbranschens Restvärdesräddning och uppdra till räddningschefen att underteckna avtalet. Försäkringsbranschens restvärdesräddning arbetar med att begränsa sekundärskadorna vid olyckor. Restvärdesräddning enligt rubricerade överenskommelse avser åtgärder, som syftar till att tillvarata och skydda ekonomiska värden efter skador. Överenskommelsen ersätter tidigare från 1995 mellan Sveriges Försäkringsförbund och SKL. Kommunstyrelsekontoret föreslår i skrivelse daterad den 16 december 2013 att kommunstyrelsen beslutar att godkänna överenskommelse mellan räddningstjänsten i Norrtälje kommun och Försäkringsbranschens Restvärdesräddning och uppdra till räddningschefen att underteckna avtalet.

14 Kommunstyrelsens arbetsutskott AU 13 Dnr KS Godkännande av avtal angående länssamverkan vid räddningsinsatser i Stockholms län Arbetsutskottets förslag: Kommunstyrelsen beslutar att godkänna avtalet mellan räddningstjänsterna i Stockholms län om samverkan vid räddningsinsatser och uppdra till räddningschefen att underteckna avtalet. Gällande avtal om samvekan vid räddningsinsatser, kallat länsavtalet som tecknades 2008 har blivit omodernt och behöver ersättas av rubricerade avtal. Det nya avtalet utgör en huvudöverenskommelse om hur samverkan vid insats ska regleras. Till detta avtal kopplas sedan avtal om olika specialresurser, där kostander för materiel, personal, utbildningar och beredskap regleras. Kommunstyrelsekontoret föreslår i skrivelse daterad den 17 december 2013 att kommunstyrelsen beslutar att godkänna avtalet mellan räddningstjänsterna i Stockholms län om samverkan vid räddningsinsatser och uppdra till räddningschefen att underteckna avtalet.

15 Kommunstyrelsens arbetsutskott AU 14 Dnr KS Yttrande över vägplan för ombyggnad av E18, delen Norrtälje Kapellskär att anta kommunstyrelsekontorets förslag till yttrande från den 17 december 2013 som sitt eget och överlämna det till Trafikverket. Trafikverket önskar Norrtälje kommuns yttrande över vägplan för ombyggnad av E18, på delen mellan Norrtälje och Kapellskär. Syftet med projektet är att förbättra trafiksäkerheten för samtliga trafikgrupper, minska risken för mötesolyckor, förbättra förutsättningarna för att välja kollektivtrafik och att nå lokala mål till fots och cykel, förbättra möjligheterna för näringslivets transporter till och från Kapellskär, anpassa vägens kapacitet till den ökade trafiken samt bidra till den regionala utvecklingen. Kommunstyrelsekontoret föreslår i skrivelse daterad den 18 december 2013 att kommunstyrelsen beslutar att anta kommunstyrelsekontorets förslag till yttrande från den 17 december 2013 som sitt eget och överlämna det till Trafikverket. Expedieras till: Trafikverket Erik L Estrade Torkel Andersson

16 Kommunstyrelsens arbetsutskott AU 15 Dnr KS Investering 2014 Tillgänglighetsanpassning av busshållplatser i Hallstavik, etapp 1 Arbetsutskottets förslag: Kommunstyrelsen beslutar att anslå tkr för ombyggnad av busshållplatser i Hallstavik, att finansiering sker med kommunstyrelsens anslag för anläggningsinvesteringar 2014, att kommunstyrelsekontorets budgetram för 2015 utökas med 78 tkr för ökade kapital- och driftkostnader avseende nybyggd gatuanläggning samt att driftkostnader för gator finansieras med kommunstyrelsens budget för drift av nya investeringar Längs det kommunala gatunätet i Hallstavik finns 37 hållplatslägen, som inte är tillgänglighetsanpassade. Rubricerade investering omfattar tillgänglighetsanpassning av åtta hållplatslägen. Entreprenadformen är en utförandeentreprenad med avrop ramavtal, årsentreprenörer. Kommunstyrelsekontoret föreslår i skrivelse daterad den 18 december 2013 att kommunstyrelsen beslutar att anslå tkr för ombyggnad av busshållplatser i Hallstavik, att finansiering sker med kommunstyrelsens anslag för anläggningsinvesteringar 2014, att kommunstyrelsekontorets budgetram för 2015 utökas med 78 tkr för ökade kapital- och driftkostnader avseende nybyggd gatuanläggning samt att driftkostnader för gator finansieras med kommunstyrelsens budget för drift av nya investeringar 2015.

17 Kommunstyrelsens arbetsutskott AU 16 Dnr KS Investering 2014 Minnesmärke över flykten över Östersjön åren att anta förslaget om uppförande av ett minnesmärke över balternas flykt till Sverige 1944, att bevilja kultur- och fritidsnämnden 200 tkr i investeringsanlag, att finansiering sker med kommunstyrelsens anslag för investering, att den årliga kapitalkostnaden på 7 tkr finansieras inom kultur- och fritidsnämndens ram samt att upphandlingen sker enligt kommunens upphandlingsrutiner. Hösten 2014 är det 70 år ett stort antal människor från Estland, Lettland och Litauen flydde undan andra världskriget över Östersjön till Sverige. Cirka 7000 estländare kom att bosätta sig i områden som nu är Norrtälje kommun. Kultur- och fritidsnämnden beslutade den 19 december 2013, 99 bland annat att hos kommunstyrelsen begära ett investeringsanslag om kronor för uppförande av ett minnesmärke över händelsen. Kommunstyrelsekontoret föreslår i skrivelse daterad den 20 december 2013 att kommunstyrelsens arbetsutskott beslutar att anta förslaget om uppförande av ett minnesmärke över balternas flykt till Sverige 1944, att bevilja kultur- och fritidsnämnden 200 tkr i investeringsanlag, att finansiering sker med kommunstyrelsens anslag för investering, att den årliga driftkostnaden på 7 tkr finansieras inom kultur- och fritidsnämndens ram samt att upphandlingen sker enligt kommunens upphandlingsrutiner.

18 Kommunstyrelsens arbetsutskott AU 16 Dnr KS (forts) Expedieras till: Kultur- och fritidsnämnden Helen Lott Annica Johansson för vidarebefordran till berörda

19 Kommunstyrelsens arbetsutskott AU 17 Dnr KS Investering 2014 Verksamhetsspecifika investeringar för kultur- och fritidskontoret att bevilja kultur- och fritidsnämnden investeringsanslag för år 2014 om kronor enligt kultur- och fritidskontorets tjänsteutlåtande från den 2 januari 2014, att finansiering sker med kommunstyrelsens anslag för investeringar samt att de årliga driftkostnaderna om kronor som uppkommer på dessa investeringar i form av ränta och avskrivningar finansieras inom kulturoch fritidsnämndens ram. Kultur- och fritidsnämnden har i sin verksamhetsplan för år beskrivit behovet av sina olika verksamhetsspecifika investeringar. För verkställighet krävs att kommunstyrelsens arbetsutskott beviljar ett investeringsanslag. Investeringarna avser bland annat bibliotekssystemet Arena, meröppet på biblioteket och konstinköp. Kommunstyrelsekontoret föreslår i skrivelse daterad den 2 januari 2014 att kommunstyrelsens arbetsutskott beslutar att bevilja kultur- och fritidsnämnden investeringsanslag för år 2014 om kronor enligt kultur- och fritidskontorets tjänsteutlåtande från den 2 januari 2014, att finansiering sker med kommunstyrelsens anslag för investeringar samt att de årliga driftkostnaderna om kronor som uppkommer på dessa investeringar i form av ränta och avskrivningar finansieras inom kultur- och fritidsnämndens ram. Expedieras till: Kultur- och fritidsnämnden Annica Johansson för vidarebefordran till berörda

20 Kommunstyrelsens arbetsutskott AU 18 Dnr KS Mottagande av optisk telegraf för placering i Grisslehamn att tillstyrka donation av optisk telegraf från Tekniska museet i Stockholm till Norrtälje kommun för placering i närheten av Albert Engström-gården på Norrtälje kommuns fastighet Augustberg i Grisslehamn, att finansiering av flytt sker inom projektet Skärgårdsstrategin destinationsutveckling av Stockholms skärgård för internationella marknader samt att kommunstyrelsen handhar det mottagna objektet och eventuella framtida kostnader. Under slutet av 1700-talet och början av 1800-talet skedde telekommunikation mellan Åbo i Finland och Stockholm i Sverige med hjälp av optiska telegrafer. En av telegrafstationerna var placerad i Grisslehamn och var knutpunkten för teleöverföringen mellan länderna. Tekniska museet i Stockholm avser att överlåta en replik till de stationer som fanns i bruk längs roslagskusten till Norrtälje kommun. Kultur- och fritidsnämnden beslutade den 19 december 2013, 100, att tillstyrka att Norrtälje kommun mottar donationen och föreslår att den placeras i närheten av Albert Engströms-gården på kommunens fastighet Augustber i Grisslehamn. Kommunstyrelsekontort föreslår i skrivelse daterad den 20 december 2013 att kommunstyrelsen beslutar att tillstyrka donation av optisk telegraf från Tekniska museet i Stockholm till Norrtälje kommun för placering i närheten av Albert Engström-gården på Norrtälje kommuns fastighet Augustberg i Grisslehamn, att finansiering av flytt sker inom projektet Skärgårdsstrategin

21 Kommunstyrelsens arbetsutskott AU 18 Dnr KS (forts) destinationsutveckling av Stockholms skärgård för internationella marknader samt att kommunstyrelsen handhar det mottagna objektet och eventuella framtida kostnader. Expedieras till: Kultur- och fritidsnämnden Madelene Fredriksson Annica Johansson för vidarebefordran inom ekonomi

22 Kommunstyrelsens arbetsutskott AU 19 Dnr KS Ansökan om bidrag för lokala vattenvårdsprojekt (LOVA) att godkänna projektansökan och lämna in den till Länsstyrelsen i Stockholms län. Genom kommunens försorg kan kommen och ideella föreningar ansöka om statliga bidrag till lokala vattenvårdsprojekt. Andra organisationer eller företag kan driva projekten eller medverka. Syftet med bidraget är att stimulera kostnadseffektiva åtgärder på lokal nivå för att minska miljöproblemen i Östersjön genom att minska tillförseln av fosfor, kväve och miljögifter. De projekt, som rubricerad ansökan avser är en spolplatta för fritidsbåtar på Gräddö Marina och en i Bergshamra på Marindepån Stockholm AB. Norrtälje kommun ansvarar för att projekten följs upp och slutrapporteras. Kommunstyrelsekontoret föreslår i skrivelse daterad den 16 december 2013 att kommunstyrelsens arbetsutskott beslutar att godkänna projektansökan och lämna in den till Länsstyrelsen i Stockholms län. Expedieras till: Frida Skagerberg för vidarebefordran till berörda Torkel Andersson

23 Kommunstyrelsens arbetsutskott AU 20 Dnr KS Godkännande av program för planerat underhåll 2014 avseende gator och parker att godkänna förslag till planerat underhåll för gator och parker till en kostnad av tkr, bifogat kommunstyrelsekontorets skrivelse från den 16 december 2013 samt att finansiering sker med medel från anslaget planerat underhåll för gator och parker. Kommunstyrelsekontoret har för 2014 tilldelats tkr i anslag för planerat underhåll av gatu- och parkanläggningar i Norrtälje, Rimbo och Hallstavik. I bilaga tillhörande kommunstyrelsekontorets skrivelse från den 16 december 2013 redovisas de åtgärder, som kontoret prioriterar. Kommunstyrelsekontoret föreslår i skrivelse daterad 16 december 2013 att kommunstyrelsens arbetsutskott beslutar att godkänna förslag till planerat underhåll för gator och parker till en kostnad av tkr, bifogat kommunstyrelsekontorets skrivelse från den 16 december 2013 samt att finansiering sker med medel från anslaget planerat underhåll för gator och parker. Expedieras till: Helen Lott Tom Johansson för vidarebefordran till berörda Annica Johansson för vidarebefordran till berörda inom ekonomi

24 Kommunstyrelsens arbetsutskott AU 21 Dnr KS Godkännande av lägenhetsarrendeavtal avseende del av fastigheten Tälje 4:60 (Stadsberget 5) att godkänna avtal om lägenhetsarrende avseende del av fastigheten Tälje 4:60 där, bifogat kommunstyrelsekontorets skrivelse från den 17 december 2013 samt att arrendeavgiften utgör kronor per år plus index. Nuvarande arrendetid går ut den 31 mars Upplåtelseobjektet är ett markområde om cirka 25 m 2 av den kommunala fastigheten Tälje 4:60 och utgör väg för in- och utfart till arrendatorns fastighet Stadsberget 5. Rubricerade arrendeavtal är på 5 år och gäller mellan den 1 april 2014 och 31 mars Arrendetiden förlängs med 5 år i sänder om uppsägning inte sker senast 1 år före den löpande arendetidens slut. Kommunstyrelsekontoret föreslår i skrivesel daterad den 17 december 2013 att kommunstyrelsens arbetsutskott beslutar att godkänna avtal om lägenhetsarrende avseende del av fastigheten Tälje 4:60 där, bifogat kommunstyrelsekontorets skrivelse från den 17 december 2013 samt att arrendeavgiften utgör kronor per år plus index. Expedieras till: Kerstin Diel för vidarebefordran till berörda Peter Elenfalk

25 Kommunstyrelsens arbetsutskott AU 22 Dnr KS Godkännande av avtal med Norrtelje Tidning att tillämpa förhandlat förfarande utan föregående annonsering vid tecknande av rabattavtal med Norrtelje Tidning samt att godkänna och teckna rabattavtal med Norrtelje Tidning, bifogat kommunstyrelsekontorets skrivelse från den 17december Avtal kan enligt lag (2007:1091) om offentlig upphandling, 4 kap 5, träffas utan att föregås av ett normalt upphandlingsförfarande då det bara finns en leverantör, som kan tillhandahålla tjänsten. Avtalet, som ska godkännas, löper på två år med möjlighet till förlängning 1+1 år och omfattar Norrtälje kommun samt de kommunala bolagen och stiftelserna. Kommunstyrelsekontoret föreslår i skrivelse daterad den 17 december 2013 att kommunstyrelsens arbetsutskott beslutar att tillämpa förhandlat förfarande utan föregående annonsering vid tecknande av rabattavtal med Norrtelje Tidning samt att teckna rabattavtal med Norrtelje Tidning. Expedieras till: Dan Löfgren för vidarebefordran till berörda.

26 Kommunstyrelsens arbetsutskott AU 23 Dnr KS Tilldelningsbeslut avseende årsentreprenörer för avtalsområde VS att för avtalsområde VS anta anbud från anbudsgivare nr 29, 1 och 26. Upphandlingen avser ramavtal med årsentreprenörer för löpande beställning av mindre omfattande bygg- och installationsarbeten. Avtalen upphandlas för två år med möjlighet till förlängning 1+1 år. Upphandlingen har genomförts som förenklad upphandling i enlighet med lagen (2007:1091) om offentlig upphandling (LOU). Kommunstyrelsens arbetsutskott godkände förfrågningsunderlaget den 30 oktober 2013, 327. Vid anbudstidens utgång hade fem anbud inkommit. Kommunstyrelsekontoret föreslår i skrivelse daterad den 17 januari 2014 att kommunstyrelsens arbetsutskott beslutar att för avtalsområde VS anta anbud från anbudsgivare nr 29, 1 och 26. Expedieras till: Peter Elenfalk Johan Jönsson för vidarebefordran till berörda Henning Richardsson

27 Kommunstyrelsens arbetsutskott AU 24 Dnr KS Tilldelningsbeslut avseende årsentreprenörer för avtalsområde Bygg att för avtalsområde bygg anta anbud från anbudsgivare nr 11, 2 och 29. Upphandlingen avser ramavtal med årsentreprenörer för löpande beställning av mindre omfattande bygg- och installationsarbeten. Avtalen upphandlas för två år med möjlighet till förlängning 1+1 år. Upphandlingen har genomförts som förenklad upphandling i enlighet med lagen (2007:1091) om offentlig upphandling (LOU). Kommunstyrelsens arbetsutskott godkände förfrågningsunderlaget den 30 oktober 2013, 327. Vid anbudstidens utgång hade 12 anbud inkommit. Kommunstyrelsekontoret föreslår i skrivelse daterad den 17 januari 2014 att kommunstyrelsens arbetsutskott beslutar att för avtalsområde bygg anta anbud från anbudsgivare nr 11, 2 och 29. Expedieras till: Peter Elenfalk Johan Jönsson för vidarebefordran till berörda Henning Richardsson

28 Kommunstyrelsens arbetsutskott AU 25 Dnr KS Tilldelningsbeslut avseende årsentreprenörer för avtalsområde EL-arbeten att för avtalsområde EL-arbeten anta anbud från anbudsgivare nr 19, 10 och 4. Upphandlingen avser ramavtal med årsentreprenörer för löpande beställning av mindre omfattande bygg- och installationsarbeten. Avtalen upphandlas för två år med möjlighet till förlängning 1+1 år. Upphandlingen har genomförts som förenklad upphandling i enlighet med lagen (2007:1091) om offentlig upphandling (LOU). Kommunstyrelsens arbetsutskott godkände förfrågningsunderlaget den 30 oktober 2013, 327. Vid anbudstidens utgång hade sju anbud inkommit. Ett av dessa klarade inte kvalificeringen. Kommunstyrelsekontoret föreslår i skrivelse daterad den 17 januari 2014 att kommunstyrelsens arbetsutskott beslutar att för avtalsområde EL-arbeten anta anbud från anbudsgivare nr 19, 10 och 4. Expedieras till: Peter Elenfalk Johan Jönsson för vidarebefordran till berörda Henning Richardsson

29 Kommunstyrelsens arbetsutskott AU 26 Dnr KS Tilldelningsbeslut avseende årsentreprenörer för avtalsområde Ventilation att för avtalsområde ventilation anta anbud från anbudsgivare nr 29, 6 och 28. Upphandlingen avser ramavtal med årsentreprenörer för löpande beställning av mindre omfattande bygg- och installationsarbeten. Avtalen upphandlas för två år med möjlighet till förlängning 1+1 år. Upphandlingen har genomförts som förenklad upphandling i enlighet med lagen (2007:1091) om offentlig upphandling (LOU). Kommunstyrelsens arbetsutskott godkände förfrågningsunderlaget den 30 oktober 2013, 327. Vid anbudstidens utgång hade fyra anbud inkommit. Kommunstyrelsekontoret föreslår i skrivelse daterad den 17 januari 2014 att kommunstyrelsens arbetsutskott beslutar att för avtalsområde ventilation anta anbud från anbudsgivare nr 29, 6 och 28. Expedieras till: Peter Elenfalk Johan Jönsson för vidarebefordran till berörda Henning Richardsson

30 Kommunstyrelsens arbetsutskott AU 27 Dnr KS Tilldelningsbeslut avseende årsentreprenörer för avtalsområde Måleri att för avtalsområde måleri anta anbud från anbudsgivare nr 24, 11 och 27. Upphandlingen avser ramavtal med årsentreprenörer för löpande beställning av mindre omfattande bygg- och installationsarbeten. Avtalen upphandlas för två år med möjlighet till förlängning 1+1 år. Upphandlingen har genomförts som förenklad upphandling i enlighet med lagen (2007:1091) om offentlig upphandling (LOU). Kommunstyrelsens arbetsutskott godkände förfrågningsunderlaget den 30 oktober 2013, 327. Vid anbudstidens utgång hade fem anbud inkommit. Ett av dessa klarade inte kvalificeringen. Kommunstyrelsekontoret föreslår i skrivelse daterad den 17 januari 2014 att kommunstyrelsens arbetsutskott beslutar att för avtalsområde måleri anta anbud från anbudsgivare nr 24, 11 och 27. Expedieras till: Peter Elenfalk Johan Jönsson för vidarebefordran till berörda Henning Richardsson

31 Kommunstyrelsens arbetsutskott AU 28 Dnr KS Tilldelningsbeslut avseende årsentreprenörer för avtalsområde Golv att för avtalsområde golv anta anbud från anbudsgivare nr 11, 14 och 18. Upphandlingen avser ramavtal med årsentreprenörer för löpande beställning av mindre omfattande bygg- och installationsarbeten. Avtalen upphandlas för två år med möjlighet till förlängning 1+1 år. Upphandlingen har genomförts som förenklad upphandling i enlighet med lagen (2007:1091) om offentlig upphandling (LOU). Kommunstyrelsens arbetsutskott godkände förfrågningsunderlaget den 30 oktober 2013, 327. Vid anbudstidens utgång hade tre anbud inkommit. Kommunstyrelsekontoret föreslår i skrivelse daterad den 17 januari 2014 att kommunstyrelsens arbetsutskott beslutar att för avtalsområde golv anta anbud från anbudsgivare nr 11, 14 och 18. Expedieras till: Peter Elenfalk Johan Jönsson för vidarebefordran till berörda Henning Richardsson

32 Kommunstyrelsens arbetsutskott AU 29 Dnr KS Tilldelningsbeslut avseende årsentreprenörer för avtalsområde Styr- och Regler att för avtalsområde styr- och regler anta anbud från anbudsgivare nr 16, 23 och 25. Upphandlingen avser ramavtal med årsentreprenörer för löpande beställning av mindre omfattande bygg- och installationsarbeten. Avtalen upphandlas för två år med möjlighet till förlängning 1+1 år. Upphandlingen har genomförts som förenklad upphandling i enlighet med lagen (2007:1091) om offentlig upphandling (LOU). Kommunstyrelsens arbetsutskott godkände förfrågningsunderlaget den 30 oktober 2013, 327. Vid anbudstidens utgång hade fyra anbud inkommit. Ett av dessa anbud klarade inte kvalificeringen. Kommunstyrelsekontoret föreslår i skrivelse daterad den 17 januari 2014 att kommunstyrelsens arbetsutskott beslutar att för avtalsområde styr- och regler anta anbud från anbudsgivare nr 16, 23 och 25. Expedieras till: Peter Elenfalk Johan Jönsson för vidarebefordran till berörda Henning Richardsson

33 Kommunstyrelsens arbetsutskott AU 30 Dnr KS Upphandling avseende årsentreprenörer för avtalsområde Plåt och Glas att avbryta upphandlingen avseende årsentreprenörer för avtalsområde plåt och glas samt att genomföra ett förhandlat förfarande utan föregående annonsering för avtalsområde plåt och glas. Upphandlingen avser ramavtal med årsentreprenörer för löpande beställning av mindre omfattande bygg- och installationsarbeten. Avtalen upphandlas för två år med möjlighet till förlängning 1+1 år. Upphandlingen har genomförts som förenklad upphandling i enlighet med lagen (2007:1091) om offentlig upphandling (LOU). Kommunstyrelsens arbetsutskott godkände förfrågningsunderlaget den 30 oktober 2013, 327. Vid anbudstidens utgång hade inget anbud inkommit. Kommunstyrelsekontoret föreslår i skrivelse daterad den 17 januari 2014 att kommunstyrelsens arbetsutskott beslutar att avbryta upphandlingen avseende årsentreprenörer för avtalsområde plåt och glas samt att genomföra ett förhandlat förfarande utan föregående annonsering för avtalsområde plåt och glas. Expedieras till: Peter Elenfalk Johan Jönsson för vidarebefordran till berörda Henning Richardsson

34 Kommunstyrelsens arbetsutskott AU 31 Dnr KS Tilldelningsbeslut avseende larm- och bevakningstjänster att anta anbud från anbudsgivare F för anbudsområde 1, att anta anbud från anbudsgivare G för anbudsområde 2, 3,4 och 5. Upphandlingen avser larm- och bevakningstjänster i Norrtälje kommun och omfattar anbudsområdena: 1 Nyinstallation, service och underhåll av inbrottslarm, 2. Larmmottagning och larmförmedling, 3. Väktare och utryckning, 4. Personskydd och överfallslarm samt 5. Hamnskydd. Upphandlingen har genomförts som ett förenklat förfarande av B-tjänst enligt lagen (2007:1091) om offentlig upphandling (LOU). Kommunstyrelsens arbetsutskott godkände förfrågningsunderlaget den 30 oktober 2013, 326. Den totala anbudstiden uppgår till fyra år för respektive avtalsområde med undantag för nyinstallation, service och underhåll av inbrottslarm där den totala avtalstiden uppgår till åtta år. Vid anbudstiden hade 11 anbud inkommit. Kommunstyrelsekontoret föreslår i skrivelse daterad den 9 januari 2014 att kommunstyrelsens arbetsutskott beslutar att anta anbud från anbudsgivare F för anbudsområde 1, att anta anbud från anbudsgivare G för anbudsområde 2, 3, 4 och 5. Expedieras till: Peter Elenfalk Leif Söderbäck för vidarebefordran till berörda Kenneth Strömberg Robert Beronius

35 Kommunstyrelsens arbetsutskott AU 32 Dnr KS Tilldelningsbeslut avseende pensionsadministration Ärendet utgår.

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunstyrelsens arbetsutskott 2012-04-25 1 (13) Plats och tid Sammanträdesrum Häverö, kl 09.00-10.10 ande Kjell Jansson (M), ordförande Mats Hultin (M) Berit Jansson (C) Elisabeth Björk (S) Kerstin Bergström

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunstyrelsens arbetsutskott 2011-01-12 1 (5) Plats och tid Sammanträdesrum Häverö, kl 09.00-9.45 ande Kjell Jansson (M), ordförande (ej 1 på grund av jäv) Berit Jansson (C) ordförande ( 1) Elisabeth

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunstyrelsens arbetsutskott 2014-03-05 1 (9) Plats och tid Sammanträdesrum Häverö, kl 09.00-09-15 ande Kjell Jansson (M), ordförande Mats Hultin (M) Berit Jansson (C) Ulrika Falk (S) Olle Jansson (S)

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunstyrelsens arbetsutskott 2013-10-30 1 (21) Plats och tid Sammanträdesrum Häverö, kl 09.30-10.45 ande Kjell Jansson (M), ordförande Mats Hultin (M) Berit Jansson (C) Ulrika Falk (S) Olle Jansson (S)

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-08-18 1 (9) Plats och tid Sammanträdesrum Häverö, kl 09.00-09.55 ande Övriga deltagande Kjell Jansson (M), ordförande Berit Jansson (C) Hans Andersson (FP) Olle Jansson

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunstyrelsens arbetsutskott 2011-11-02 1 () Plats och tid Sammanträdesrum Häverö, kl 09.00-10.30 ande Kjell Jansson (M), ordförande Mats Hultin (M) Berit Jansson (C) Elisabeth Björk (S) Olle Jansson

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunstyrelsens arbetsutskott 2011-11-16 1 (15) Plats och tid Sammanträdesrum Häverö, kl 09.00-10.10 ande Kjell Jansson (M), ordförande Berit Jansson (C) Elisabeth Björk (S) Olle Jansson (S) Åke Malmström

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunstyrelsens arbetsutskott 2011-09-14 1 (10) Plats och tid Sammanträdesrum Häverö, kl 09.00-11.00 ande Kjell Jansson (M), ordförande Mats Hultin (M) Berit Jansson (C) Elisabeth Björk (S) Olle Jansson

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunstyrelsens arbetsutskott 2013-05-08 1 (23) Plats och tid Sammanträdesrum Häverö, kl 08.30-09.15 ande Kjell Jansson (M), ordförande (ej 148) Berit Jansson (C) ordförande 148 Ulrika Falk (S) Olle Jansson

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunstyrelsens arbetsutskott 2012-02-08 1 (14) Plats och tid Sammanträdesrum Häverö, kl 09.00-10.35 ande Kjell Jansson (M), ordförande Berit Jansson (C) Elisabeth Björk (S) Olle Jansson (S) Hans Andersson

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunstyrelsens arbetsutskott 2013-03-20 1 (15) Plats och tid Sammanträdesrum Häverö, kl 09.00-10.45 ande Kjell Jansson (M), ordförande Mats Hultin (M) Berit Jansson (C) Ulrika Falk (S) Olle Jansson (S)

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunstyrelsens arbetsutskott 2012-11-14 1 () Plats och tid Sammanträdesrum Häverö, kl 09.00-10.30 ande Övriga deltagande Kjell Jansson (M), ordförande Berit Jansson (C) Ulrika Falk (S) Olle Jansson (S)

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-05-05 1 (26) Plats och tid Sammanträdesrum Häverö, kl 09.00-9.35. ande Kjell Jansson (M), ordförande Berit Jansson (C) Hans Andersson (FP) Olle Jansson (S) Hanna Stymne

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-11-16 1 (10) Plats och tid Sammanträdesrum Häverö, kl 10.00-10.35 ande Kjell Jansson (M), ordförande (ej 349) Berit Jansson (C) ordförande 349 Elisabeth Björk (S) Olle

Läs mer

266 Yttrande över länsstyrelsens redovisning av genomförd tillsyn av kommunens arbete enligt Lag om Skydd mot Olyckor.

266 Yttrande över länsstyrelsens redovisning av genomförd tillsyn av kommunens arbete enligt Lag om Skydd mot Olyckor. Kommunstyrelsens arbetsutskott 2013-09-11 Ärenden 266 Yttrande över länsstyrelsens redovisning av genomförd tillsyn av kommunens arbete enligt Lag om Skydd mot Olyckor. 267 Försäljning av fastigheten Tälje

Läs mer

Margareta Lundgren (S), adjungerad Gunnar Kjelldal (C), adjungerad Helen Lott, t.f. samhällsbyggnadsdirektör Sara Helmersson, förvaltningsdirektör

Margareta Lundgren (S), adjungerad Gunnar Kjelldal (C), adjungerad Helen Lott, t.f. samhällsbyggnadsdirektör Sara Helmersson, förvaltningsdirektör 1(10) Plats och tid Häverösalen, onsdagen den 2 mars 2016 kl 13:00-14:00 Beslutande Ledamöter Ulrika Falk (S), ordförande Olle Jansson (S) Berit Jansson (C), Mats Wedberg (MP) Kjell Jansson (M) Bino Drummond

Läs mer

Samhällsbyggnadsförvaltningen, Vallentuna. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Samhällsbyggnadsnämnden

Samhällsbyggnadsförvaltningen, Vallentuna. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Samhällsbyggnadsnämnden Samhällsbyggnadsnämnden 19 september 2006 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Ersättare Övriga deltagare Utses att justera Angarnsrummet, Tunahuset Tuna torg 2, Vallentuna tisdagen den 19 september

Läs mer

Per Nordenstam, kommundirektör Tommie Eriksson, vice kommundirektör Mikael Forssander, sekreterare

Per Nordenstam, kommundirektör Tommie Eriksson, vice kommundirektör Mikael Forssander, sekreterare 1(7) Plats och tid Norrtälje sportcentrum, klockan 16.30-16.47 ande Ledamöter Ulrika Falk (S), ordförande Olle Jansson (S) Hanna Stymne Bratt (S) Alexander Srndovic (S), 189 Margareta Lundgren (S) Berit

Läs mer

Sammanträdesdatum 2013-12-19. Norrtälje stadsbibliotek, torsdagen den 19 december 2013 klockan 16.30-17.56

Sammanträdesdatum 2013-12-19. Norrtälje stadsbibliotek, torsdagen den 19 december 2013 klockan 16.30-17.56 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Sida 1(21) Plats och tid Norrtälje stadsbibliotek, torsdagen den 19 december 2013 klockan 16.30-17.56 ande enligt bifogad närvarolista Övriga deltagande Anneli Andersson,

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunstyrelsens arbetsutskott 2011-12-07 1 (15) Plats och tid Sammanträdesrum Häverö, kl 09.00-10.10 ande Kjell Jansson (M), ordförande (ej 392 pga jäv) Mats Hultin (M) Berit Jansson (C) ordförande 392

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-09-01 1 (14) Plats och tid Sammanträdesrum Häverö, kl 09.00-09.30 ande Övriga deltagande Kjell Jansson (M), ordförande Berit Jansson (C) Hans Andersson (FP) Olle Jansson

Läs mer

Ulrika Falk (S), ordf Ander Olander (C) Ingrid Landin (MP) Kjell Jansson (M) Lotta Lindblad Söderman (M), tjänstgörande ersättare

Ulrika Falk (S), ordf Ander Olander (C) Ingrid Landin (MP) Kjell Jansson (M) Lotta Lindblad Söderman (M), tjänstgörande ersättare 1(9) Plats och tid Måndagen den 19 juni 2017 kl 15.00-15:43 ande Ledamöter Ulrika Falk (S), ordf Ander Olander (C) Ingrid Landin (MP) Kjell Jansson (M) Lotta Lindblad Söderman (M), tjänstgörande ersättare

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunstyrelsens arbetsutskott 2012-12-12 1 (20) Plats och tid Sammanträdesrum Häverö, kl 09.00-10.45 ande Kjell Jansson (M), ordförande Mats Hultin (M) Berit Jansson (C) Kerstin Bergström (S) Olle Jansson

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-10-27 1 (14) Plats och tid Sammanträdesrum Häverö, kl 09.00-10.05 ande Övriga deltagande Kjell Jansson (M), ordförande Berit Jansson (C) Hans Andersson (FP) Olle Jansson

Läs mer

Samhällsbyggnadsförvaltningen, Vallentuna. Sekreterare Birgitta Gunolf Paragrafer 4 och 5 omedelbart justerad Ordförande

Samhällsbyggnadsförvaltningen, Vallentuna. Sekreterare Birgitta Gunolf Paragrafer 4 och 5 omedelbart justerad Ordförande Samhällsbyggnadsnämnden 13 februari 2007 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Ersättare Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Angarnsrummet, Tunahuset Tuna torg 2, Vallentuna

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunstyrelsens arbetsutskott 2012-03-14 1 (13) Plats och tid Sammanträdesrum Häverö, kl 09.00-10.40 ande Kjell Jansson (M), ordförande Mats Hultin (M) Berit Jansson (C) Elisabeth Björk (S) Olle Jansson

Läs mer

367 Kommunstyrelsens ärendelista. 368 Kv Dalen avtal med Siemens och Missionskyrkan. 369 Uppföljning av ny politisk organisation

367 Kommunstyrelsens ärendelista. 368 Kv Dalen avtal med Siemens och Missionskyrkan. 369 Uppföljning av ny politisk organisation 2010-06-14 Paragrafer 367 Kommunstyrelsens ärendelista 368 Kv Dalen avtal med Siemens och Missionskyrkan 369 Uppföljning av ny politisk organisation 2010-06-14 1 (8) Plats och tid Sammanträdesrummet Skuten-Dovern,

Läs mer

Ulrika Falk (S), ordförande Olle Jansson (S), ordförande 48-51

Ulrika Falk (S), ordförande Olle Jansson (S), ordförande 48-51 1(11) Plats och tid Häverösalen, onsdagen den 24 augusti 2016 kl 13:00 15.00 ande Ledamöter Ulrika Falk (S), ordförande 45-47 Olle Jansson (S), ordförande 48-51 Berit Jansson (C) Mats Wedberg (MP) Kjell

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunstyrelsens arbetsutskott 2013-03-27 1 (24) Plats och tid Sammanträdesrum Häverö, kl 09.00-11.00 ande Kjell Jansson (M), ordförande Mats Hultin (M) Berit Jansson (C) Ulrika Falk (S) Olle Jansson (S)

Läs mer

Plats och tid Häverösalen onsdagen den 2 oktober 2019 kl. 13:00-14:10

Plats och tid Häverösalen onsdagen den 2 oktober 2019 kl. 13:00-14:10 Plats och tid Häverösalen onsdagen den 2 oktober 2019 kl. 13:00-14:10 ande Ledamöter Bino Drummond (M) (ordförande) Anders Olander (C) Ulrika Falk (S) Staffan Tjörnhammar (M) Robert Beronius (L) Olle Jansson

Läs mer

Kommunfullmäktige 2006-01-26. Se bifogad deltagarlista. Se bifogad deltagarlista. Se bifogad deltagarlista.... Virve Svedlund

Kommunfullmäktige 2006-01-26. Se bifogad deltagarlista. Se bifogad deltagarlista. Se bifogad deltagarlista.... Virve Svedlund SALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Plats och tid Vallaskolans aula, kl 19.00-20.55 Beslutande Se bifogad deltagarlista. Närvarande ersättare Se bifogad deltagarlista. Övriga deltagande Se bifogad deltagarlista.

Läs mer

Arnold Andréasson (C), ordförande Bo Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Lars Svensson (S), 2:e vice ordförande

Arnold Andréasson (C), ordförande Bo Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Lars Svensson (S), 2:e vice ordförande 1 (15) Kommunkontoret, sammanträdesrummet Eken kl. 09.00-10.55 Beslutande Arnold Andréasson (C), ordförande Bo Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Lars Svensson (S), 2:e vice ordförande Övriga deltagande

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll 2006-08-31 1 Organ Kommunstyrelsen Plats och tid Kommunhuset, Gnosjö, kl 17.45-18.00 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera (kd) Lars-Åke Magnusson (kd) Dorota Westlund (kd) (m) Anna Heijel (m)

Läs mer

Hans Forsberg (M), ordförande Fredrik Hansson (C), vice ordförande Lisa Andersson (M) Ulrika Landergren (L) Eva Borg (S)

Hans Forsberg (M), ordförande Fredrik Hansson (C), vice ordförande Lisa Andersson (M) Ulrika Landergren (L) Eva Borg (S) KUNGSBACKA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Plats och tid sammanträde Kungsbackarummet, Stadshuset Klockan 08.30 10.20 Beslutande Ledamöter Hans Forsberg (M), ordförande Fredrik Hansson (C), vice ordförande

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunstyrelsen 2014-10-20 1(28) Plats och tid Kommunhuset Ankaret, sammanträdesrum Norrtälje, kl. 18:00-18:15 ande Enligt förteckning Övriga deltagande Per Nordenstam, kommundirektör Tommie Eriksson,

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Kommunstyrelsen 2014-05-26 1 Plats och tid Folkets Park Orrskogen, Malung, kl. 15.30-16.30 Beslutande Kurt Podgorski (S) ordförande Johnny Skottheim (S) Hans Unander (S) 90-97 Bengt Nilsson (S) Christin

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(11) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2015-03-12

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(11) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2015-03-12 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(11) Plats och tid Örestensrummet, kommunhuset, Kinna, klockan 08.00-08.45 Beslutande M Margareta Lövgren C Leif Sternfeldt MBP Henry Sandahl S Lisa Dahlberg V Eivor Hellman

Läs mer

Plats och tid Sammanträdesrum Ununge, Kommunhuset Ankaret, Estunavägen 14, Norrtälje måndagen den 3 juni 2019 kl

Plats och tid Sammanträdesrum Ununge, Kommunhuset Ankaret, Estunavägen 14, Norrtälje måndagen den 3 juni 2019 kl Plats och tid Sammanträdesrum Ununge, Kommunhuset Ankaret, Estunavägen 14, Norrtälje måndagen den 3 juni 2019 kl. 13-13.50 Ledamöter Övriga närvarande Robert Beronius (L) (ordförande) Ganimete Kalludra

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-12-22 1 (33) Plats och tid Sammanträdesrum Häverö, kl 09.00-11.35 ande Övriga deltagande Kjell Jansson (M), ordförande Berit Jansson (C) Elisabeth Björk (S) Olle Jansson

Läs mer

Madelene Fredriksson, ekonomichef Anne Josefsson, sekreterare. Justerande. [Jansson (S)

Madelene Fredriksson, ekonomichef Anne Josefsson, sekreterare. Justerande. [Jansson (S) NORRTÄLJE KOMMUN Barn- och skolnämndens arbetsutskott SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Plats och tid ande Sammanträdesrum Ununge, Kommunhuset Ankaret Estunavägen 12, Norrtälje ki 14:00-16:00 Göran Pettersson (M),

Läs mer

ÖVERKALIX KOMMUN. Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2018-IO-29

ÖVERKALIX KOMMUN. Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2018-IO-29 ÖVERKALIX 2018-IO-29 Plats och tid Beslutande Övriga deltagande Måndagen den 29 oktober 2018, kl.09.00-09.30, sammanträdesrum 2, kommunförvaltnihgeri- Mikael Larsson (v) Anne Jakobsson (s) Sarah Karlsson

Läs mer

2 Samråd enligt ÄPBL 5:20 - Detaljplan för fastigheterna Tälje 3:186, 3:326, s:34-35 med flera, Solbacka trädgård i Norrtälje stad.

2 Samråd enligt ÄPBL 5:20 - Detaljplan för fastigheterna Tälje 3:186, 3:326, s:34-35 med flera, Solbacka trädgård i Norrtälje stad. Kommunstyrelsens arbetsutskott 2013- )/ 'Z3 Ärenden 1 Allmän planinformation. 2 Samråd enligt ÄPBL 5:20 - Detaljplan för fastigheterna Tälje 3:186, 3:326, s:34-35 med flera, Solbacka trädgård i Norrtälje

Läs mer

Samhällsbyggnadsförvaltningen Linda Larsson, tf enhetschef

Samhällsbyggnadsförvaltningen Linda Larsson, tf enhetschef Plats och tid Beslutande Samhällsbyggnadsförvaltningen Linda Larsson, tf enhetschef Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Underskrifter Paragrafer 2018-2019 Sekreterare Madeleine

Läs mer

Kommunhuset i Lomma, sammanträdesrum Alnarp Tid kl. 17.00-17.30

Kommunhuset i Lomma, sammanträdesrum Alnarp Tid kl. 17.00-17.30 Sammanträdesdatum s. 1 (5) Plats Kommunhuset i Lomma, sammanträdesrum Alnarp Tid kl. 17.00-17.30 Beslutande Alf Michelsen (M) ordförande 37-39 Lennart Månsson (M) vice ordförande 37-39 Bengt Håkansson

Läs mer

Olof Johansson (kd) ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Finspångs kommun: Kommunstyrelsen

Olof Johansson (kd) ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Finspångs kommun: Kommunstyrelsen Plats och tid Hotell de Geer, kl. 11.00 11.05 2008-08-27 1 (7) Beslutande Stig Andersson (s), ordförande Elisabet Rehn (v) Denny Lawrot (c) Rune Haagel (s) Jan-Erik Svenblad (s) Stefan Pettersson (s) Inge

Läs mer

Angarnsrummet, Tunahuset tuna Torg 2, Vallentuna Tisdagen den 25 januari 2011 kl. 19.00-

Angarnsrummet, Tunahuset tuna Torg 2, Vallentuna Tisdagen den 25 januari 2011 kl. 19.00- 1 (6) Plats och tid Ledamöter Ersättare Övriga Utses att justera Justeringens plats och tid Angarnsrummet, Tunahuset tuna Torg 2, Vallentuna Tisdagen den 25 januari 2011 kl. 19.00- Elwe Nilsson (M), Erika

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Kommunstyrelsens budgetutskott 2012-09-18 1 Plats och tid Kommunkontoret, Malung, kl. 08.30-10.15. Beslutande Christin Löfstrand (V) ordförande Pär Kindlund (C) Tom Martinsson (M) Hans-Petter Paulsen (FP)

Läs mer

2. Tilläggsanslag till sjukvårds- och omsorgsnämnden Besvarande av Kommunalförbundet Norrvattens förslag till ny förbundsordning.

2. Tilläggsanslag till sjukvårds- och omsorgsnämnden Besvarande av Kommunalförbundet Norrvattens förslag till ny förbundsordning. Kommunstyrelsen 2014-02-03 Ärende 1. Val av justerare. 2. Tilläggsanslag till sjukvårds- och omsorgsnämnden 2014-2015. 3. Besvarande av Kommunalförbundet Norrvens förslag till ny förbundsordning. 4. Ändring

Läs mer

Andreas Trygg (V) Jenny Adolphson (C)

Andreas Trygg (V) Jenny Adolphson (C) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (5) Plats och tid Rådhuset, Köping, kl 08.30 10.45 ande Elizabeth Salomonsson (S) ordförande Roger Eklund (S) v ordförande Andreas Trygg (V) Ola Saaw (M) Jenny Adolphson (C) Övriga

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2014-01-14 1 (12) Roland Åkesson (C), ordförande Ann Petersson (C)

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2014-01-14 1 (12) Roland Åkesson (C), ordförande Ann Petersson (C) Sida Kommunstyrelsens arbetsutskott 2014-01-14 1 (12) Plats och tid Kommunhuset den 14 januari 2014 kl. 08.00 14.45 ande Övriga närvarande Roland Åkesson (C), ordförande Ann Petersson (C) Curt-Rune Roos

Läs mer

PROTOKOLL Kommunstyrelsen

PROTOKOLL Kommunstyrelsen PROTOKOLL Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum 2014-02-24 Sida 1 (6) Paragrafer 23-25 Plats och tid Kommunhuset i Klippan, Sessionssalen, kl. 17.00-17.30 Beslutande Bengt Svensson (M), ordförande Carl-Axel

Läs mer

N0RRTÄL1E SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida

N0RRTÄL1E SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida m N0RRTÄL1E, KOMMUN Barn- och skolnämndens arbetsutskott 2012-10-22 Plats och tid ande Sammanträdesrum Ununge, Kommunhuset Ankaret Estunavägen 12, Norrtälje ki. 12.00-13.45 Nils Matsson (M) Åsa Wennerfors

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunstyrelsens arbetsutskott 2011-03-23 1 (23) Plats och tid Sammanträdesrum Häverö, kl 09.00-10.15 ande Kjell Jansson (M), ordförande Berit Jansson (C) Elisabeth Björk (S) Olle Jansson (S) Hans Andersson

Läs mer

Vallentuna Teater, Vallentuna måndagen den 12 oktober 1998 kl 19 00-19 30. Se bifogad närvarolista

Vallentuna Teater, Vallentuna måndagen den 12 oktober 1998 kl 19 00-19 30. Se bifogad närvarolista AB VALLENTUNA KOMMUN Kommunfullmäktige 1998-10-12 1(12) Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Vallentuna Teater, Vallentuna måndagen den

Läs mer

Ulrika Thulin (s), ordförande Sven-Erik Sjöstrand (v), 1:e vice ordförande Arnold Andréasson (c), 2:e vice ordförande

Ulrika Thulin (s), ordförande Sven-Erik Sjöstrand (v), 1:e vice ordförande Arnold Andréasson (c), 2:e vice ordförande Kommunkontoret, sammanträdesrummet Eken kl 13.00 14.50 1 (12) Beslutande Ulrika Thulin (s), ordförande Sven-Erik Sjöstrand (v), 1:e vice ordförande Arnold Andréasson (c), 2:e vice ordförande Övriga deltagande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Tekniska nämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Tekniska nämnden Plats och tid Kommunhuset i Gislaved, kl 13.00-15.25 ande Håkan Josefsson (C), ordförande. Jäv 7 Johan Larsson (C), jäv 7 Per Lorentsson (M), ordförande 7 Sandy Lind (WeP) Jörgen Karlsson (S) Charlotta

Läs mer

Gunnar Kjelldahl (C), adjungerad Ingmar Wallén (M), adjungerad Sören Fredriksson, t.f. kommundirektör

Gunnar Kjelldahl (C), adjungerad Ingmar Wallén (M), adjungerad Sören Fredriksson, t.f. kommundirektör 1(14) Plats och tid Kommunhuset Ankaret i Norrtälje, kl. 09.00-09.36 Beslutande Ledamöter Ulrika Falk (S), ordförande Olle Jansson (S) Berit Jansson (C) Mats Wedberg (MP) Kjell Jansson (M) Bino Drummond

Läs mer

Mikael Forssander, Kanslichef Tobias Arvidsson, Samhällsbyggnadsdirektör Magnus Åberg, Ekonomidirektör Jasmina Szczesna Adabaniyan, nämndsekreterare

Mikael Forssander, Kanslichef Tobias Arvidsson, Samhällsbyggnadsdirektör Magnus Åberg, Ekonomidirektör Jasmina Szczesna Adabaniyan, nämndsekreterare 1(16) Plats och tid Häverösalen, måndagen den 21 maj 2018 kl 16:00-17.00 ande Ledamöter Ulrika Falk (S), ordförande Hanna Stymne Bratt (S), tjänstgörande ersättare Anders Olander (C) Ingrid Landin (MP)

Läs mer

Arnold Andréasson (C), ordförande Bo Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Lars Svensson (S), 2:e vice ordförande

Arnold Andréasson (C), ordförande Bo Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Lars Svensson (S), 2:e vice ordförande 1 (14) Kommunkontoret, sammanträdesrummet Eken kl. 09.00-11.10 Beslutande Arnold Andréasson (C), ordförande Bo Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Lars Svensson (S), 2:e vice ordförande Övriga deltagande

Läs mer

>:.YM y. r p*<4. h Margaretha Lundgren

>:.YM y. r p*<4. h Margaretha Lundgren NORRTÄLJE KOMMUN Bygg- och miljönämnden SAMMANTRADESPROTOKOLL Plats och tid ande Kommunhuset, Rådmansö-rummet kl 08:45-09:00 Enligt förteckning Övriga deltagande Sara Helmersson, bygg- och miljöchef Tore

Läs mer

Mjölby Kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL KS 114. Information angående remissvar på översiktsplaner för vindkraft från Ödeshög och Vadstena kommuner

Mjölby Kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL KS 114. Information angående remissvar på översiktsplaner för vindkraft från Ödeshög och Vadstena kommuner Kommunstyrelsen 2009-08-19 1 (7) Plats och tid Kommunstyrelsesalen, kl 14:00-16.15 Beslutande Monika Gideskog, M Carina Johansson, FP Birgitta Engholm, M Ingemar Nycander, C Håkan Wass, KD Carina Jönsson,

Läs mer

2012-11-22. Norrtäljesalen, kommunhuset Ankaret torsdagen den 22 november 2012 klockan 17.00-18.24.

2012-11-22. Norrtäljesalen, kommunhuset Ankaret torsdagen den 22 november 2012 klockan 17.00-18.24. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanfrådesdalum 1(19) Plats och tid Beslutande Norrtäljesalen, kommunhuset Ankaret torsdagen den 22 november 2012 klockan 17.00-18.24. enligt bifogad närvarolista Övriga deltagande

Läs mer

Kommunstyrelsen (8)

Kommunstyrelsen (8) Kommunstyrelsen 2012-06-25 1 (8) Plats och tid Beslutande Kommunhuset i Älmhult måndagen den 25 juni 2012 kl 15.00-16.15 med ajournering kl 15.50-16.00 Sonja Emilsson (M), 1:e vice ordförande Tord Åkesson

Läs mer

114. Utställning enligt ÄPBL 5:23 - Detaljplan för fastigheten Älmsta 3:63 i Väddö församling.

114. Utställning enligt ÄPBL 5:23 - Detaljplan för fastigheten Älmsta 3:63 i Väddö församling. Kommunstyrelsens arbetsutskott 2013-04-17 Ärenden 113. Allmän planinformation. 114. Utställning enligt ÄPBL 5:23 - Detaljplan för fastigheten Älmsta 3:63 i Väddö församling. 115. Godkännande av start-pm

Läs mer

Stadsbyggnadskontoret, kommunhuset i Malung, tisdagen den 6 december 2016, kl Beslutande Erik Andersson (C) ordförande

Stadsbyggnadskontoret, kommunhuset i Malung, tisdagen den 6 december 2016, kl Beslutande Erik Andersson (C) ordförande Arbetsutskott Plats och tid Stadsbyggnadskontoret, kommunhuset i Malung, tisdagen den 6 december 2016, kl 08.00 11.00 Beslutande Erik Andersson (C) ordförande Jörgen Lind (M) vice ordförande Per Sivertssen

Läs mer

Denny Lawrot (c), 2:e vice ordförande. Rune Haagel (s)

Denny Lawrot (c), 2:e vice ordförande. Rune Haagel (s) Plats och tid Hotell de Geer, kl. 13.00 13.30 2008-04-15 1 (6) Beslutande Stig Andersson (s), ordförande Elisabet Rehn (v), vice ordförande Denny Lawrot (c), 2:e vice ordförande Birgit Svärd (s) Rune Haagel

Läs mer

Lena Träff (S) Marianne Samuelsson (FP) Jan-Erik Jansson (S)

Lena Träff (S) Marianne Samuelsson (FP) Jan-Erik Jansson (S) Fritids- och kulturnämndens arbetsutskott 2014-11-04 Plats och tid Fritidsenhetens kansli 13.15 Beslutande Lena Träff (S) Marianne Samuelsson (FP) Jan-Erik Jansson (S) Övriga deltagare Annica Andersson

Läs mer

Bengt Sylvan (FP), vice ordförande Anders Paulsen (M) Siv Sahlström (C) ej 36 Peter Forssman (KD) Catharina Melian (S)

Bengt Sylvan (FP), vice ordförande Anders Paulsen (M) Siv Sahlström (C) ej 36 Peter Forssman (KD) Catharina Melian (S) 1(10) Plats och tid Ebba Grips rum, Djursholms slott, kl. 08:30-11:45 Paragrafer 31-38 Beslutande Olle Reichenberg (M), ordförande Ersättare Bengt Sylvan (FP), vice ordförande Anders Paulsen (M) Siv Sahlström

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Tekniska nämnden 2007-06-18 1 (15) Plats och tid Konferensrummet, Västergården, Askersund, 2007-06-18 kl. 15.00 17.00. Beslutande Torbjörn Karlsson (s), ordförande Kurt Andersson

Läs mer

Lars Eliasson, teknisk direktör Kristin Åberg Nilsson, fastighetschef Christina Eriksson, sekreterare

Lars Eliasson, teknisk direktör Kristin Åberg Nilsson, fastighetschef Christina Eriksson, sekreterare 1(5) Plats och tid Tranholmen, Mörby centrum, plan 6, kl.18.30 18.52 Paragrafer 45-48 Beslutande Torsten Sjögren (M), ordförande Lars-Gunnar Wallin (FP), 1:e vice ordförande Anette Jellve (S), 2:e vice

Läs mer

Plats och tid Förvaltningsbyggnaden, Sessionssalen, torsdagen den 30 augusti 2018 kl

Plats och tid Förvaltningsbyggnaden, Sessionssalen, torsdagen den 30 augusti 2018 kl Sammanträdesprotokoll 1(8) Plats och tid Förvaltningsbyggnaden, Sessionssalen, torsdagen den 30 augusti 2018 kl 13.00 14.00 Beslutande ledamöter Stig Karlsson (S), ordförande Kenneth Sandberg (MP), vice

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Socialnämndens arbetsutskott. Innehåll

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Socialnämndens arbetsutskott. Innehåll Innehåll 90 Godkännande av ärendelista... 125 91 Resultat från undersökning om vad äldre tycker om äldreomsorgen 2017. 126 92 Motion Garanterad plats på äldreboende... 127 93 Motion Avskaffa avgiften för

Läs mer

Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (10)

Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (10) Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (10) Plats och tid Kommunhuset, Hultsfred kl. 08.30-12.00 Beslutande Jonny Bengtsson Per-Inge Pettersson Åke Nilsson Tommy Ejnarsson Ove Engkvist Övriga deltagande

Läs mer

Grand Konferens Folkets Hus Sibberön kl Se bifogad deltagarförteckning

Grand Konferens Folkets Hus Sibberön kl Se bifogad deltagarförteckning SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(6) Kommunstyrelsen 2006-06-20 Plats och tid Beslutande Grand Konferens Folkets Hus Sibberön kl 14.00-14.35 Se bifogad deltagarförteckning Utses att justera Bosse Pettersson Gunnar

Läs mer

Utbildningsnämnden 2011-05-24 1. Norrtäljesalen, Kommunhuset Ankaret Estunavägen 14, Norrtälje kl 10.00-12.00, 13.30-14.30, 14.30-15.00, 15.30-16.

Utbildningsnämnden 2011-05-24 1. Norrtäljesalen, Kommunhuset Ankaret Estunavägen 14, Norrtälje kl 10.00-12.00, 13.30-14.30, 14.30-15.00, 15.30-16. Utbildningsnämnden 2011-05-24 1 Plats och tid Norrtäljesalen, Kommunhuset Ankaret Estunavägen 14, Norrtälje kl 10.00-12.00, 13.30-14.30, 14.30-15.00, 15.30-16.30 Närvarande och beslutande Enligt förteckning

Läs mer

Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens budgetutskott 2014-09-02 1

Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens budgetutskott 2014-09-02 1 Kommunstyrelsens budgetutskott 2014-09-02 1 Plats och tid Kommunkontoret, Malung, kl. 08.30-12.00. Beslutande Kurt Podgorski (S) ordförande Ola Olin (V) Agneta Åhs-Sivertsen (C) Tom Martinsson (M) Christer

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2017-04-25 1 (10) Plats och tid Bruksgymnasiet, Gimo, kl. 15.30-16.45 Beslutande Enligt särskild närvarolista Övriga deltagande Peter Nyberg, kommundirektör Curt Nilsson, 74 Fredrik Borgelin, 76 Annila

Läs mer

NORRTÄLJE SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida.., Sammanträdesdatum KOMMUN

NORRTÄLJE SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida.., Sammanträdesdatum KOMMUN NORRTÄLJE SAMMANTRÄDESPROTOKOLL.., KOMMUN Barn- och skolnämndens arbetsutskott Plats och tid ande Sammanträdesrum Ununge, Kommunhuset Ankaret Estunavägen 12, Norrtälje kl 17:15-18:30 Göran Pettersson (M),

Läs mer

Anette Karlsson (M) Björn Fagerlund (M) Henrik Karlsson (M) Marie Engström Rosengren (V) ledamot Mats Karlsson (MP)

Anette Karlsson (M) Björn Fagerlund (M) Henrik Karlsson (M) Marie Engström Rosengren (V) ledamot Mats Karlsson (MP) Sida 1 Beslutande organ Plats och tid Vänersalen, Stadshuset kl 15.00 16.25 Beslutande Johan Abrahamsson (M) ordförande Rune Skogsberg (C) 1:e vice ordförande Ida Ekeroth (S) 2:e vice ordförande Anette

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag PROTOKOLL 2012-12-18 1(6) Plats och tid Kung Birger, Furuhällshuset, Kungsängen, kl 21.00 21.40 ajournering 21.15-21.30 Beslutande Ledamöter Irène Seth (M) ordf Anders Åkerlind (M) Tom Slettengren (M)

Läs mer

Underskrifter Sekreterare Catrin Marsell Paragrafer 94-103. ANSLAG/BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ Kommunstyrelsen

Underskrifter Sekreterare Catrin Marsell Paragrafer 94-103. ANSLAG/BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ Kommunstyrelsen Kommunstyrelsen 24 september 2014 1(12) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl. 13.30-15.50 Ajournering kl. 14.47-15.00, 15.23-15.45 Beslutande: Ersättare: Per Gruvberger, ordf Sune Frisk Marina

Läs mer

ANSLAGSBEVIS. Plats och tid Rådhuset, Köping, kl 08.30 11.30 Beslutande Elizabeth Salomonsson (S) ordförande. Andreas Trygg (V)

ANSLAGSBEVIS. Plats och tid Rådhuset, Köping, kl 08.30 11.30 Beslutande Elizabeth Salomonsson (S) ordförande. Andreas Trygg (V) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (6) Plats och tid Rådhuset, Köping, kl 08.30 11.30 ande Elizabeth Salomonsson (S) ordförande Roger Eklund (S) v ordförande Andreas Trygg (V) ledamot Ola Saaw (M) ledamot Jenny Adolphson

Läs mer

Tid Onsdagen den 7 oktober 2015, kl I Ann-Christine Furustrand (S) Kommunstyrelsens arbetsutskott

Tid Onsdagen den 7 oktober 2015, kl I Ann-Christine Furustrand (S) Kommunstyrelsens arbetsutskott Sammanträdesprotokoll för Kommunstyrelsens arbetsutskott o Österåker Tid Onsdagen den 7 oktober 2015, kl 10.50- I 1.30 Plats Närvarande Utses att justera, 10:2 Largen, Alceahuset, Åkersberga Enligt bifogad

Läs mer

Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen 2014-09-30 1

Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen 2014-09-30 1 Kommunstyrelsen 2014-09-30 1 Plats och tid Kommunkontoret, Malung, kl. 09.30-12.00. Beslutande Kurt Podgorski (S) ordförande Johnny Skottheim (S) Carina Albertsson (S) Sofia Söderström (S) Bengt Nilsson

Läs mer

Marianne Kjellquist. Kommunledningskontoret. Ola Blomberg

Marianne Kjellquist. Kommunledningskontoret. Ola Blomberg Sammanträdesdatum Sida 0 Beslutande organ Plats och tid Stadshuset, Vänersalen klockan 13.00-15.00 Beslutande Johan Abrahamsson (M) Ordförande, deltog ej 99 Christer Dalvik (MAP) 1: e vice ordförande Marianne

Läs mer

Se deltagarlista. Se deltagarlista. Se deltagarlista. Se deltagarlista. Kommunhuset, Strängnäs

Se deltagarlista. Se deltagarlista. Se deltagarlista. Se deltagarlista. Kommunhuset, Strängnäs Plats och tid Gyllenhjelm, Kommunhuset, Strängnäs kl. 11:25-11:35 1/5 Paragrafer 44 Ledamöter Tjänstgörande ersättare Närvarande ersättare Övriga deltagande Utses att justera Justeringens plats och tid

Läs mer

Se bilagd förteckning

Se bilagd förteckning Nämnd/Styrelse Sammanträdesdatum Sid Kommunstyrelsen 2007-07-19 1 Plats och tid torsdag 19 juli 2007 kl. 19.00-20.35 Beslutande Se bilagd förteckning Övriga deltagande Utses att justera Justeringens plats

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden

Kultur- och fritidsnämnden Kultur- och fritidsnämnden 2009-10-05 55 Plats och tid Bibliotekets sammanträdesrum, 2009-10-05, kl 13.15-16.30 Beslutande Enar Moberg (S), ordförande Irene Gustavsson (S) Weikko Niskanen (S) Lars Eriksson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Kommunstyrelsen

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Kommunstyrelsen SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(8) Plats och tid Sammanträdesrum Majberget, kommunkontoret i Bengtsfors, klockan 14.00 15.15 Beslutande Ledamöter Per Eriksson (s) ordförande Per Jonsson (c) 1:e vice ordförande

Läs mer

ARJEPLOGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen 2014-06-30 1 (9)

ARJEPLOGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen 2014-06-30 1 (9) Kommunstyrelsen 2014-06-30 1 (9) Plats och tid Sammanträdesrummet Nasa, Tingsbacka, måndagen den 30 juni 2014, kl 8.00 8.40. Beslutande Britta Flinkfeldt Jansson (S), ordförande Leif Rönnqvist (S), ledamot

Läs mer

Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 21 november 2011 kl ajournering kl

Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 21 november 2011 kl ajournering kl Kommunstyrelsen 1 (8) Plats och tid Beslutande Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 21 november 2011 kl. 13.00 14.00 ajournering kl. 13.30-13.40 Harald Hjalmarsson (M), ordf. Christin Rampeltin Molin

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (5) Sammanträdesrum Önnerup, Kommunhuset i Lomma

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (5) Sammanträdesrum Önnerup, Kommunhuset i Lomma Sammanträdesdatum s. 1 (5) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2012-01-25 Plats Sammanträdesrum Önnerup, Kommunhuset i Lomma Tid Onsdagen den 25 januari 2012, kl. 08.00-12.20 Beslutande Anders Berngarn (M)

Läs mer

Kommunstyrelsen 2007-12-19 1 (6)

Kommunstyrelsen 2007-12-19 1 (6) Kommunstyrelsen 2007-12-19 1 (6) Plats och tid: Kommunkontoret, Astrakanen, klockan 17.30-17.35 Beslutande: Anette Åkesson (m) ordförande Bertil Mattsson (bp) Rune Andersson (c), tjg.ers. för Kurt Nilsson

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Kommunhuset, Henån s-rum Högholmen :15-10:00

Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Kommunhuset, Henån s-rum Högholmen :15-10:00 1 Plats och tid Kommunhuset, Henån s-rum Högholmen 2014-04-09 8:15-10:00 Beslutande Kristina Svensson Lotta Husberg Veronica Almroth Lars-Åke Gustavsson Sven Olsson Övriga deltagande Se sidan 2 Utses att

Läs mer

Protokoll Kommunstyrelsen 2011-03-28. Innehållsförteckning. 53 Beslut om byggnation i kv. Mejeriet m fl.

Protokoll Kommunstyrelsen 2011-03-28. Innehållsförteckning. 53 Beslut om byggnation i kv. Mejeriet m fl. Protokoll Kommunstyrelsen 2011-03-28 Innehållsförteckning 53 Beslut om byggnation i kv. Mejeriet m fl. 54 Natur- och kulturvårdsinsatser längs Nossan i Nossebro. 55 Finansiering konstgräsplan i Nossebro.

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (9)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (9) Sammanträdesdatum s. 1 (9) Plats Sammanträdesrum Önnerup, Kommunhuset i Lomma Tid Onsdagen den 18 november 2015 kl. 08.00-12.00 Beslutande Anders Berngarn (M) Robert Wenglén (M) Mozhgan Zachrison (M) Remco

Läs mer

Socialkontoret, Norrtälje, kl. 09.00-11.15, 12.00-12.30 Enligt förteckning. Sören Fredriksson, förvaltningschef Christer Eklund, sekreterare

Socialkontoret, Norrtälje, kl. 09.00-11.15, 12.00-12.30 Enligt förteckning. Sören Fredriksson, förvaltningschef Christer Eklund, sekreterare NORRTÄLJE KOMMUN Socialnämnden SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2014-02-28 Plats och tid ande Socialkontoret, Norrtälje, kl. 09.00-11.15, 12.00-12.30 Enligt förteckning Övriga deltagande Sören Fredriksson, förvaltningschef

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(14) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2014-05-21

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(14) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2014-05-21 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(14) Plats och tid Örestensrummet, kommunhuset, Kinna klockan 13:30-15:55 Beslutande M Margareta Lövgren C Leif Sternfeldt FP Rolf Hallberg S Lisa Dahlberg S Barbro Petersson

Läs mer

Uttag av avgift rörande iordningställande av ny cirkulationsplats Peter Åbergs Väg/ Kattegattvägen. (AU 47) KS 2013-391

Uttag av avgift rörande iordningställande av ny cirkulationsplats Peter Åbergs Väg/ Kattegattvägen. (AU 47) KS 2013-391 kommunstyrelsen i Falkenberg 2014-03-04 60 Uttag av avgift rörande iordningställande av ny cirkulationsplats Peter Åbergs Väg/ Kattegattvägen. (AU 47) KS 2013-391 KF Beslut Kommunstyrelsen beslutar enligt

Läs mer