Myter om att flytta till molnet. Vad små och medelstora företag behöver veta om att flytta till Microsoft Office 365

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Myter om att flytta till molnet. Vad små och medelstora företag behöver veta om att flytta till Microsoft Office 365"

Transkript

1 Myter om att flytta till molnet Vad små och medelstora företag behöver veta om att flytta till Microsoft Office 365

2 Genom att byta till molntjänster får du flexibilitet i verksamheten och sparar kostnader något de flesta företag redan har bestämt sig för att de behöver och vill ha. Men med all den motstridiga information som finns på internet är det inte många som verkligen förstår vad det innebär att köpa IT i molnet. Företag som funderar på Microsoft Office 365 som det första steget när de flyttar till hosting-lösningar stöter på liknande motsägelser, vilket gör det svårt att skilja fakta från påhitt. Vissa företag tror exempelvis felaktigt att Office 365 bara är en version av Office med åtkomst via en webbläsare. Det här är en av de missuppfattningar om Office 365 som vi vill rätta till och som är anledningen till att vi skapat den här guiden till din hjälp. Om du vill använda produktivitetsverktyg som motor i företaget är det bra om du har alla fakta på bordet för att kunna göra rätt investering för ditt företag. På kommande sidor berättar vi sanningen om de nio främsta myterna om Office 365.

3 Myter om att flytta till molnet MYT 1 MYT 2 MYT 3 MYT 4 MYT 5 MYT 6 MYT 7 MYT 8 MYT 9 Office 365 kan bara användas online. Om vi flyttar vår data till molnet har vi på företaget inte längre kontroll över vår teknik. Att lagra data lokalt är säkrare än att att göra det i molnet. Jag måste flytta allt till molnet och måste alltså välja mellan allt eller inget. En molnmigrering är för mycket för mitt företag att hantera. Företagsspioner, cyberbrottslingar och myndigheter får åtkomst till mina data om den finns i molnet. Skype och Skype for Business är samma sak. Det är krångligt att hantera e-post i molnet. Att få löpande uppdateringar av Office 365 kommer ställa till problem med mina affärsprogram.

4 MYT 1 Office 365 är bara Office-verktyg i molnet, som jag bara kan använda online. YOUR DATA Office 365 är en paketering med molnbaserade produktivitetstjänster som kan innefatta: Office 365 ProPlus eller Office 365 Business den Office-klient på en stationär dator som du säkert redan känner till och använder, bland annat Microsoft Word, Excel, PowerPoint, Outlook och OneNote, med den extra fördelen att licensiering, drift och uppdatering sker som en tjänst. Programmen installeras på din dator och går därför att komma åt även när du inte har tillgång till nätverk. Du har dessutom möjlighet att lagra data i molnet. Exchange Online för hantering av e-post och kalendrar. SharePoint Online och OneDrive for Business för samarbete, webbplatser, arbetsflöden samt synkronisering och delning av företagsfiler. Skype for Business för röstmeddelanden, snabbmeddelanden, möten och närvaro. Yammer för socialt samarbete.

5 MYT 2 Om vi flyttar vår data till molnet har vi på företaget inte längre kontroll över vår teknik. Med molntjänster slipper du oroa dig, och den tid du lägger på att underhålla maskin- och uppgradera programvara minskar avsevärt. Du och ditt team kan fokusera på verksamheten istället för att ägna er åt tekniska problem. Det ger extra tid till att förbättra driften och möjliggöra nya initiativ som gynnar verksamheten. Istället för att använda en stor del av budgeten på servrar för e-post och lagring, kan du tänka strategiskt och ge din personal mer flexibelt stöd så att deras behov snabbt tillgodoses.

6 MYT 3 Att behålla data lokalt är säkrare än att ha den i molnet. Det blir allt tydligare att lokala system inte är säkrare än de skulle vara i molnet, säger Mark Anderson, grundare av INVNT/IP Global Consortium, en grupp myndigheter och säkerhetsexperter som arbetar med att lösa det växande problemet med cyberbrott. Många företag blir rutinmässigt hackade utan att veta om det, säger Mark, teknisk visionär och grundare av Strategic News Service. Säkerhet har har blivit viktigare än någonsin och de få experter som finns att tillgå kräver ordentligt betalt. För att förhindra säkerhetsbrott anlitar Microsoft de bästa personerna och vi kan göra det i en större utsträckning än många andra företag. För att Office 365 ska ha en säkerhet av högsta möjliga standard använder vårt engagerade säkerhetsteam processersom Security Development Lifecycle, trafikbegränsning och förhindrar, upptäcker och minimerar därmed överträdelser som många företag inte har resurser att skydda. Microsoft Office 365 har även en ekonomiskt uppbackad garanterad tillgänglighet på 99,9 procent. Vi anställer också branschledande experter inom föreskriftsefterlevnad. Vi har kunskap om och håller oss uppdaterade om de senaste reglerna och föreskrifterna. Några exempel på det är HIPAA och Sarbanes Oxley, Federal Information Security Management Act (FISMA), ISO 27001, EU:s standardklausuler, U.S. EU Safe Harborramverket, Family Educational Rights and Privacy Act (FERPA) samt Canadian Personal Information Protection and Electronic Documents Act (PIPEDA). Om du vill läs mer om säkerhet och efterlevnad i Office 365 går du till Office 365 Säkerhetscenter.

7 MYT 4 Jag måste flytta allt till molnet, alltså välja mellan allt eller inget. Även om molnet till en början tog många med storm så var det väl egentligen ingen som förespråkade en flytt av hela företaget till molnet under ett veckoslut. En sådan flytt börjar vanligtvis med en hybridmetod, att till exempel bara flytta e-postprogrammet, och sedan bygger man vidare därifrån. Hybridmolnet blir en enhetlig plattform som innefattar datacenter och molnet. Det förenklar informationstekniken och förser användare med program och data på praktiskt taget alla enheter och var som helst. Det ger dig kontrollen att kunna leverera den datorkraft och de funktioner som behövs i verksamheten, och att skala upp eller ned efter behov utan att slösa på befintliga teknikinvesteringar. Många företag flyttar produktivitetsverktyg till molnet, men med olika tillvägagångssätt och med varierande tidsramar. Vi kan hjälpa dig att först flytta arbetsbelastningar som filsynkronisering och fildelning (OneDrive for Business) eller e-post (Exchange), och sedan hjälpa dig med en långsiktig plan som fungerar för mer avancerade projekt.

8 MYT 5 En molnmigrering är för mycket att hantera för mitt företag. När du börjar fundera över hur du ska göra för att flytta mängder av data till molnet är det lätt att förstå varför vissa tycker att en flytt till molnet är en för stor uppgift. Det är inte någon enkel uppgift, men du kan snabbt komma igång med hjälp av flexibla initiativ och planerade datamigreringar. Vi hjälper dig hela vägen med information och tips om brandväggskonfigurationer, krav för omvänd proxy, identitetsalternativ, olika migreringsmöjligheter och ett stegvist tillvägagångssätt för hybridkonfigurationer. Vi har skapat flera olika vägar som du kan följa och oftast kan du använda befintliga verktyg och processer. Det finns en mängd onlineverktyg till din hjälp som vi tillhandahåller. Det bästa sättet att starta är med vår videoguide om hur du kommer igång med Office 365. Vi har också information om hur du konfigurerar Office 365, där du lär dig mer om de olika programmen och hittar tips om hur du gör för att inspirera dina team att använda Office 365 i vårt införandecenter (Adoption Center).

9 MYT 6 Företagsspioner, cyberbrottslingar och myndigheter får åtkomst till mina data om de finns i molnet. YOUR DATA Det här är en av de saker som företag oroar sig mest över när det gäller molnet. Men det finns ingen grund för denna oro. IT-teamet tar enkelt hand om åtkomst, konfigurerar rättigheter och begränsningar och tillhandahåller åtkomst och alternativ för smartphones. Ditt företag förblir ensam ägare, du behåller rättigheter och äganderätt till data som lagras i Office 365. Vi använder oss av flera nyckelprinciper för att skydda din data: Vi utnyttjar inte din data för reklam eller andra syften än för att ge dig de tjänster du har betalat för. Om du någon gång bestämmer dig för att lämna tjänsten tar du dina data med dig. Med hjälp av sekretesskontroller kan du konfigurera vem i organisationen som har åtkomst och vad de har åtkomst till. Omfattande granskning och övervakning hindrar administratörer från otillåten åtkomst till din data. Programmet är utvecklat och utformat med noggranna kontroller som gör att du inte riskerar att din data blandas med data från andra organisationer. Personalen i våra datacenter har inte tillgång till din data. Dessutom erbjuder vi en tillgänglighet på 99,9 % via ett ekonomiskt uppbackat serviceavtal. Om en kund har månatlig drifttid som är mindre än 99,9 % kompenserar vi kunden med tjänstekrediter. Faktum är att Microsoft är den första större molntjänstleverantören som infört världens första internationella standard för molnsekretess. Standarden bildar en enhetlig, internationell metod som skyddar sekretessen för privat data som lagras i molnet. Den understryker att: Du har kontroll över din data. Du vet vad som händer med din data. Vi tillhandahåller mycket hög säkerhet för din data. Dina data används inte för reklam. Microsoft uppmuntrar till att myndighetsförfrågningar ska göras direkt till dig såvida det inte är förbjudet enligt lag, och kommer att bestrida sådana försök för att förhindra utelämning av uppgifter i rätten.

10 MYT 7 Skype och Skype for Business är samma sak. Skype som du använder hemma passar utmärkt för ett litet antal användare och kostar inget att använda såvida du inte köper kredit för att kunna ringa till fasta telefoner och mobiltelefoner. Med Skype for Business kan du lägga till upp till 250 personer i onlinemöten. Du får säkerhet på företagsnivå, kan hantera de anställdas konton och den finns integrerad i Office-programmen. I och med att Skype for Business integreras med Office 365 ökar produktiviteten eftersomanvändarna kan ansluta på sina egna villkor. Anställda kan ringa och ta emot samtal, framföra presentationer och delta i möten, allt från ett program och från valfri plats. Allt som behövs är en internetuppkoppling. Exempelvis kan anställda: direkt se om någon är upptagen eller ledig starta en chat genom att dubbelklicka på en kontakts namn dela en skrivbordsvy under ett Skype-möte bjuda in personer utanför företaget att delta i ett möte via en fullständig webbkonferensmiljö integrera video via en webbkamera för ett samtal eller en konferens Med Skype for Business behövs ingen tillägnad administratör för att sköta servrar eller investera i mer infrastruktur. Vi tar hand om allt det här åt dig. Då Skype for Business ingår i Office 365 får användarna direkt tillgång till nya funktioner, uppgraderingar och korrigeringar så snart de finns till hands. Det går också att förena Skype for Business och konsumentversionen av Skype för kommunikation mellan plattformar. Skype for Business-tjänsten har support dygnet runt. IT-teamet måste så klart hantera inställningar, åtkomst och säkerhet, men resten tar vi hand om. Läs vad den här Unified Communication-rapporten från Gartner säger om Skype for Business.

11 MYT 8 E-posthantering blir inte enklare i molnet. Genom att flytta företagets e-post till molnet kan du känna dig trygg eftersom du vet att de experter som skapat programmet tar hand om det knepiga underhållet, och att ditt team har säker kontroll över företagets funktioner och hur de anställda använder funktionerna. Du kan ägna mer tid åt den kärnverksamhet som skapar affärsvärde istället för att hålla på med ständigt underhåll. Programuppdateringar och korrigeringar levereras automatiskt så snart de släpps och Exchange Online står alltid först i tur för uppdateringar. Även om hantering och uppdatering är helt automatiserade har du ändå kontroll när så behövs tack vare administrationscentret för Exchange. Du har många möjligheter med Office 365 och vi har därför satt ihop en jämförelse av olika abonnemang där du kan utforska vilka alternativ, bland annat Exchange Online-alternativ, som passar bäst för ditt företag.

12 MYT 9 Kontinuerlig uppdatering av Office 365 avbryter mina kritiska affärsprogram. Vi vet att mycket hänger på om dina anställda kan använda verksamhetskritiska program och tillägg tillsammans med Office. Vår styrka är kompatibilitet med de verktyg du använder varje dag med Office 365. Det skapar vi genom att: Erbjuda samma globala standard för datorprogram med de verktyg som du redan känner till och gillar, bland annat Word, PowerPoint och Excel. Vi arbetar hårt för att se till att även när Office uppdateras regelbundet i molnet så ska uppdateringarna inte påverka områden som kan påverka andra programvaror. Under de senaste 24 månaderna har till exempel månadsvisa utgåvor av Office 365 inte lett till ändringar i objektmodell eller API. Om dina verksamhetskritiska lösningar fungerar med Office 2010 eller Office 2013 idag talar allting för att de även fungerar med Office 365. Arbeta nära ihop med ledande programleverantörer och förse dem med verktyg och tidig tillgång så att deras lösningar som fungerar med Office fortsätter att fungera med Office 365. Hjälpa dig att undvika kompatibilitetsproblem genom vägledning när det gäller hantering av uppdateringar och utveckling. Möjliggöra installation av Office 365 ProPlus sida vid sida med dina äldre versioner av Office. Det ger dig tid att åtgärda eventuella problem.

13 Slutsats Det är svårt att hitta tid för att utvärdera och hålla sig uppdaterad på nya produkter när du är upptagen med att hantera frånkopplade system, program och data med statiska och långsamma system. Samtidigt kanske du får ta emot kritik från anställda som kräver en mer mobil verksamhet med nya verktyg. Vi hoppas att du med detta fått bättre förståelse för den möjlighet Office 365 kan ge för produktivitet och samarbete. Du får så klart gärna dela med dig av detta till medarbetare som behöver hjälp med att skilja på fakta och påhitt när det gäller Office 365. Det är bra att ha samma insikter som kan spara tid när ni ska ta beslut om nya investeringar. Vill du veta mer om Office 365? Boka ett rådgivningsmöte med en Office 365-expert Läs mer om de fördelar Office 365 har för din verksamhet Välj rätt version av O365 för företaget

Office 365. www.koneo.se. Du har tillgång till Office överallt. Verktyg för professionella. Verktyg för samarbete. Enkel installation och hantering

Office 365. www.koneo.se. Du har tillgång till Office överallt. Verktyg för professionella. Verktyg för samarbete. Enkel installation och hantering 1 (5) Office 365 Du har tillgång till Office överallt Oavsett om du arbetar på ditt kontor eller är ute på uppdrag, har du tillgång till en uppsättning välbekanta, professionella produktivitetsverktyg.

Läs mer

Gör ditt företag mobilt. med Microsoft Office 365 GÖR DITT FÖRETAG MOBILT MED MICROSOFT OFFICE 365 1

Gör ditt företag mobilt. med Microsoft Office 365 GÖR DITT FÖRETAG MOBILT MED MICROSOFT OFFICE 365 1 Gör ditt företag mobilt med Microsoft Office 365 GÖR DITT FÖRETAG MOBILT MED MICROSOFT OFFICE 365 1 Troligtvis arbetar de flesta av dina kunder och anställda redan mobilt, att sitta på kontoret från nio

Läs mer

OFFICE 365 OCH LICENSIERING. Fredrik Gotting, IT Strategy & Development Manager, Pulsen

OFFICE 365 OCH LICENSIERING. Fredrik Gotting, IT Strategy & Development Manager, Pulsen OFFICE 365 OCH LICENSIERING Fredrik Gotting, IT Strategy & Development Manager, Pulsen OFFICE 365 & LICENSER AGENDA Office 365, vad, hur och våra erfarenheter Fredrik Gotting, Pulsen Office 365 och licensiering

Läs mer

Ta ett tryggt kliv till molnet

Ta ett tryggt kliv till molnet Ta ett tryggt kliv till molnet Microsoft Azure skapar besparingar och enklare arbete för små och medelstora företag. Den pålitliga och säkra molntjänsten är skalbar för behov av alla slag och storlekar.

Läs mer

Våg 2010 We re all in!

Våg 2010 We re all in! Click to edit headline title style Click to edit body copy. Våg 2010 We re all in! Henrik Byström, Magnus Forsberg Microsoft Citizen Service Platform Click to edit headline title style Kommunens utmaningar

Läs mer

Introduktion Office 365

Introduktion Office 365 Denna lathund ger dig en allmän introduktion till Office 365 för att få förståelse för tjänsten. Innehållet uppdateras löpande. I slutet av lathunden finner du övningar för att komma igång. Praktiska övningar

Läs mer

Lumia med Windows Phone

Lumia med Windows Phone Lumia med Windows Phone microsoft.com/sv-se/mobile/business/lumia-for-business/lumia/ 103328+103329_Lumia-Brochure+10reasons_swe.indd 1 26.11.2014 10.34 Office 365 i telefonen Ge dina anställda tillgång

Läs mer

Kom igång med Windows Phone

Kom igång med Windows Phone 1 of 12 Windows Phone Innehåll 1 Inledning... 2 2 Konfigurera flerfaktorsinloggning... 2 4 Konfigurera applikationer... 12 4.1 Mail i mobilenhet... 12 4.2 Skype i mobil enhet... 12 4.3 OneNote i mobilenhet...

Läs mer

Molnet som skapats för ditt företag.

Molnet som skapats för ditt företag. Molnet som skapats för ditt företag. Det här är Microsoft Cloud. Alla företag är speciella på sitt sätt. Hälso-/sjukvård, detaljhandel, tillverkning och ekonomi ingen verksamhet fungerar exakt likadant.

Läs mer

Molntjänster. Översikt. Lektion 1: Introduktion till molntjänst. Introduktion till molntjänst. Vilka tjänster finns? Säkerhet.

Molntjänster. Översikt. Lektion 1: Introduktion till molntjänst. Introduktion till molntjänst. Vilka tjänster finns? Säkerhet. Molntjänster Översikt Introduktion till molntjänst. Vilka tjänster finns? Säkerhet. Lektion 1: Introduktion till molntjänst Vad är detta? the Cloud. Definition av molntjänster. Tjänster. Skikt. Klient.

Läs mer

Grupp-program för meddelande, kommunikation och dokumentutbyte

Grupp-program för meddelande, kommunikation och dokumentutbyte Grupp-program för meddelande, kommunikation och dokumentutbyte Innehåll Applikation som tjänst Grupp-program för meddelande, kommunikation och dokumentutbyte 3 Allmänt om tjänsten 3 Leverans av tjänsten

Läs mer

Office 365 Windows 10

Office 365 Windows 10 KOMMUNLEDNINGSKONTORET / IT- OCH UTVECKLINGSAVDELNINGEN Office 365 Windows 10 Lathund 1 Innehåll Inledning 2 Vad är Office 365? 2 Innehållet i denna lathund 2 Mer information 2 Office 365-portalen 3 Logga

Läs mer

Molntjänster -- vad är molnet?

Molntjänster -- vad är molnet? En e-bok från Visma Spcs Molntjänster -- vad är molnet? Vad du bör tänka på för att göra rätt val till ditt företag Molntjänster -- vad är molnet? En guide till att förstå molntjänster Innehåll Hänger

Läs mer

Vad är molnet?... 2. Vad är NAV i molnet?... 3. Vem passar NAV i molnet för?... 4. Fördelar med NAV i molnet... 5. Kom igång snabbt...

Vad är molnet?... 2. Vad är NAV i molnet?... 3. Vem passar NAV i molnet för?... 4. Fördelar med NAV i molnet... 5. Kom igång snabbt... Produktblad för NAV i molnet Innehåll Vad är molnet?... 2 Vad är NAV i molnet?... 3 Vem passar NAV i molnet för?... 4 Fördelar med NAV i molnet... 5 Kom igång snabbt... 5 Bli kostnadseffektiv... 5 Enkelt

Läs mer

Testfrågor till Onedrive for Business - Pilot

Testfrågor till Onedrive for Business - Pilot Testfrågor till Onedrive for Business - Pilot Skriv gärna kommentarer i fritext i slutet av dokumentet Namn: Befattning: Anställd/konsult: Innehåll Instruktion inför test och utvärdering av OneDrive for

Läs mer

KOMMUNLEDNINGSKONTORET / IT-AVDELNINGEN. Office 365. Lathund

KOMMUNLEDNINGSKONTORET / IT-AVDELNINGEN. Office 365. Lathund KOMMUNLEDNINGSKONTORET / IT-AVDELNINGEN Office 365 Lathund 1 Innehåll Inledning 2 Vad är Office 365? 2 Innehållet i denna lathund 2 Mer information 2 Office 365-portalen 3 Logga in i Office 365-portalen

Läs mer

Växjö sparar 3,5 miljoner kronor på lägre kostnader för e-postlagring och IT-personal med ny lösning

Växjö sparar 3,5 miljoner kronor på lägre kostnader för e-postlagring och IT-personal med ny lösning Microsoft Exchange Server 2010 Fallstudie för kundlösning Växjö sparar 3,5 miljoner kronor på lägre kostnader för e-postlagring och IT-personal med ny lösning Översikt Land eller region: Sverige Bransch:

Läs mer

Medvetet företagande i en digitaliserad tid

Medvetet företagande i en digitaliserad tid Medvetet företagande i en digitaliserad tid Förord Vi lever i en spännande och föränderlig tid där digitaliseringen ger oss möjligheter vi tidigare bara kunde drömma om. Modern teknik och smarta tjänster

Läs mer

Brian Woltz, ägare och fysioterapeut, Parkway Physiotherapy

Brian Woltz, ägare och fysioterapeut, Parkway Physiotherapy Agenda Vårt företag är mycket bättre skyddat än tidigare. Windows Small Business Server 2011 Essentials har gjort oss trygga att utnyttja effektiva lösningar som fjärråtkomst utan att ge avkall på säkerheten.

Läs mer

Program för intranät

Program för intranät Program för intranät Innehåll Applikation som tjänst Program för intranät 3 Allmänt om tjänsten 3 Leverans av tjänsten 3 Planer 3 Easy-SharePoint 4 Easy-Intranet 4 Easy-Documents 4 Easy-Projects 5 Easy-HR

Läs mer

STÖRST I NORDEN PÅ WEBBASERADE UTBILDNINGAR I OFFICE-PAKETET

STÖRST I NORDEN PÅ WEBBASERADE UTBILDNINGAR I OFFICE-PAKETET STÖRST I NORDEN PÅ WEBBASERADE UTBILDNINGAR I OFFICE-PAKETET SÅ HÄR FUNGERAR DET: Vi ger era medarbetare ett enkelt och effektivt verktyg för att lära sig och vässa sina kunskaper i Windows och Office-programmen.

Läs mer

Använda Office 365 på en Android-telefon

Använda Office 365 på en Android-telefon Använda Office 365 på en Android-telefon Snabbstartsguide Kontrollera e-post Ställ in din Android-telefon så att du kan skicka och ta emot e-post från ditt Office 365-konto. Kontrollera din kalender var

Läs mer

Sju sätt att arbeta smartare i molnet

Sju sätt att arbeta smartare i molnet Sju sätt att arbeta smartare i molnet 1 Effektivt samarbete och kommunikation är avgörande för alla företags framgångar. Som tur är gör Office 365 det enklare än någonsin att arbeta smartare, inte hårdare,

Läs mer

Innehåll Molntjänster... 4 Vad är detta?... 5 Cirkeln sluts... 6 The Cloud... 7 The Cloud (forts.)... 8 Definition av molntjänster...

Innehåll Molntjänster... 4 Vad är detta?... 5 Cirkeln sluts... 6 The Cloud... 7 The Cloud (forts.)... 8 Definition av molntjänster... 1 2 Innehåll Molntjänster... 4 Vad är detta?... 5 Cirkeln sluts... 6 The Cloud... 7 The Cloud (forts.)... 8 Definition av molntjänster... 9 Definition av molntjänster (forts.)... 11 Tjänster... 12 Skikt

Läs mer

Använda Office 365 på en iphone eller en ipad

Använda Office 365 på en iphone eller en ipad Använda Office 365 på en iphone eller en ipad Snabbstartsguide Kontrollera e-post Konfigurera din iphone eller ipad så att du kan skicka och ta emot e-post från ditt Office 365-konto. Kontrollera din kalender

Läs mer

Aditro Our focus benefits yours Molnet -- Presentation

Aditro Our focus benefits yours Molnet -- Presentation Aditro Our focus benefits yours Molnet -- Presentation Konsulting Outsourcing Molntjänster Utbildning Programvara HR Löner Ekonomi Administration KPI er 2013-10-28 Copyright Aditro. All rights reserved.

Läs mer

SÄKRA DIN AFFÄR VART DEN ÄN TAR DIG. Protection Service for Business

SÄKRA DIN AFFÄR VART DEN ÄN TAR DIG. Protection Service for Business SÄKRA DIN AFFÄR VART DEN ÄN TAR DIG Protection Service for Business DET ÄR EN MOBIL VÄRLD Wifi Fotgängare Idag använder vi fler enheter med fler anslutningar än någonsin tidigare. Att då kunna välja var

Läs mer

Applikation som tjänst Program för Intranät

Applikation som tjänst Program för Intranät Applikation som tjänst Program för Intranät Innehåll Applikation som tjänst Program för intranät 3 Allmänt om tjänsten 3 Planer 3 Easy-SharePoint 3 Easy-Intranet 3 Easy-Documents 4 Easy-Projects 4 Easy-HR

Läs mer

Köpguide för mobila växlar. Modern telefoni till företaget är långt ifrån vad det var för bara några år sedan.

Köpguide för mobila växlar. Modern telefoni till företaget är långt ifrån vad det var för bara några år sedan. Köpguide för mobila växlar Modern telefoni till företaget är långt ifrån vad det var för bara några år sedan. Tänk om din nya telefonilösning kunde förenkla din vardag och hjälpa dina medarbetare att arbeta

Läs mer

KOMMUNLEDNINGSKONTORET / IT-AVDELNINGEN. Office 365. Lathund

KOMMUNLEDNINGSKONTORET / IT-AVDELNINGEN. Office 365. Lathund KOMMUNLEDNINGSKONTORET / IT-AVDELNINGEN Office 365 Lathund 1 Innehåll Inledning 2 Vad är Office 365? 2 Innehållet i denna lathund 2 Mer information 2 Office 365-portalen 3 Logga in i Office 365-portalen

Läs mer

Version 1.6 Utfärdare Anton Lundin

Version 1.6 Utfärdare Anton Lundin 1 of 14 Innehåll 1 Inledning... 2 2 Konfigurera flerfaktorsinloggning... 2 3 Registrera enhet i Intune... 4 4 Konfigurera applikationer... 7 4.1 Mail i mobil enhet... 7 4.2 Skype i mobil enhet... 8 4.3

Läs mer

O365 Program via portal.office.com

O365 Program via portal.office.com O365 Program via portal.office.com 1 2 Program: E-post Funktion: hantera e-post i O365 Bra att veta: Här kan du skapa och hantera alternativt medverka i arbetsgrupper som du är inbjuden till i O365 (SLS,

Läs mer

DIG IN TO Nätverksadministration

DIG IN TO Nätverksadministration DIG IN TO Nätverksadministration Nätverksadministration Datormolnet The Cloud Agenda IT förändras kontinuerligt IT infrastruktur behöver byggas ut Högre krav på IT infrastrukturen Vad är datormoln? Vad

Läs mer

ONEDRIVE ÖVERBLICK... 2. Vad är OneDrive?... 2 Molnet?... 2 Två typer av OneDrive... 2 Hitta sin OneDrive för företag... 3

ONEDRIVE ÖVERBLICK... 2. Vad är OneDrive?... 2 Molnet?... 2 Två typer av OneDrive... 2 Hitta sin OneDrive för företag... 3 OneDrive 1 Innehåll ONEDRIVE ÖVERBLICK... 2 Vad är OneDrive?... 2 Molnet?... 2 Två typer av OneDrive... 2 Hitta sin OneDrive för företag... 3 HANTERA DOKUMENT OCH FILER PÅ ONEDRIVE... 4 Skapa mapp... 4

Läs mer

Fem fördelar med att automatisera redovisningen

Fem fördelar med att automatisera redovisningen Fem fördelar med att automatisera redovisningen Redovisning och fakturering är ansträngande och tidskrävande processer. Säg farväl till tidstjuvarna så att du kan frigöra tid till kärnverksamheten och

Läs mer

Guide ÖVERBLICK LIVE@EDU UTBILDNINGSFÖRVALTNINGEN SID 1 (5)

Guide ÖVERBLICK LIVE@EDU UTBILDNINGSFÖRVALTNINGEN SID 1 (5) UTBILDNINGSFÖRVALTNINGEN SID 1 (5) 2011-02-22 VERSION 0.1 Guide ÖVERBLICK LIVE@EDU Live@edu är samlingsnamnet på ett antal molntjänster. Tjänsterna handlar till stor del om att man på ett enkelt sätt hittar

Läs mer

SharePoint Online. Sök Hitta webbplatser, personer eller filer. Skapa en webbplats eller ett nyhetsinlägg

SharePoint Online. Sök Hitta webbplatser, personer eller filer. Skapa en webbplats eller ett nyhetsinlägg Snabbstartsguide Gör mer var du än är med säker åtkomst, delning och fillagring. Logga in på din Office 365-prenumeration och välj SharePoint i appfönstret. Sök Hitta webbplatser, personer eller filer.

Läs mer

Snabbstartsguide. Visa eller växla mellan onlinekonton Klicka på ditt konto-id för att ändra inställningar eller växla mellan konton.

Snabbstartsguide. Visa eller växla mellan onlinekonton Klicka på ditt konto-id för att ändra inställningar eller växla mellan konton. Snabbstartsguide Microsoft OneNote 2013 ser annorlunda ut jämfört med tidigare versioner, så vi har skapat den här guiden för att hjälpa dig minimera din inlärningskurva. Växla mellan pekskärm och mus

Läs mer

Hur tar jag företaget till en trygg IT-miljö i molnet?

Hur tar jag företaget till en trygg IT-miljö i molnet? Hur tar jag företaget till en trygg IT-miljö i molnet? Alla pratar om molnet och att det är framtiden för IT. Men vad innebär det egentligen och hur tar jag mig dit? Det är inte så lätt att förstå om man

Läs mer

ANVIA MOLNET. inhemska molntjänster för företag 24/7

ANVIA MOLNET. inhemska molntjänster för företag 24/7 ANVIA MOLNET inhemska molntjänster för företag 24/7 Anvia Molnet VISSTE DU ATT ÖVER HÄLFTEN AV FÖRETAGEN I FINLAND ANVÄNDER MOLNTJÄNSTER? Anvia Molnet är en tjänst avsedd för finländska företag. Via tjänsten

Läs mer

SÄKRA DIN VERKSAMHET OAVSETT VAR DEN TAR DIG. Protection Service for Business

SÄKRA DIN VERKSAMHET OAVSETT VAR DEN TAR DIG. Protection Service for Business SÄKRA DIN VERKSAMHET OAVSETT VAR DEN TAR DIG Protection Service for Business DET ÄR EN MOBIL VÄRLD Wifi Idag använder vi fler enheter över flera anslutniningar än någonsin tidigare. Att välja när, var

Läs mer

Skolplattformens pedagogiska verktyg och startsida en guide

Skolplattformens pedagogiska verktyg och startsida en guide Skolplattformens pedagogiska verktyg och startsida en guide Skolplattformen på en lärplatta och smartphone stockholm.se Innehåll Att logga in 4 Kom till Startsidan via SharePoint 4 Min skola 5 Teams ditt

Läs mer

STYRKAN I ENKELHETEN. Business Suite

STYRKAN I ENKELHETEN. Business Suite STYRKAN I ENKELHETEN Business Suite HOTET ÄR VERKLIGT Onlinehot mot ditt företag är verkliga, oavsett vad du gör. Om du har data eller pengar är du ett mål. Säkerhetstillbuden ökar drastiskt varje dag

Läs mer

Köpguide för effektivare möten. Världen förändras snabbt. Idag kan du och dina medarbetare hålla effektiva möten oavsett var ni befinner er.

Köpguide för effektivare möten. Världen förändras snabbt. Idag kan du och dina medarbetare hålla effektiva möten oavsett var ni befinner er. Köpguide för effektivare möten Världen förändras snabbt. Idag kan du och dina medarbetare hålla effektiva möten oavsett var ni befinner er. Tänk om du och dina medarbetare skulle kunna ha effektiva möten

Läs mer

presenterar KASPERSKY ENDPOINT SECURITY FOR BUSINESS

presenterar KASPERSKY ENDPOINT SECURITY FOR BUSINESS presenterar KASPERSKY ENDPOINT SECURITY FOR BUSINESS 1 Verksamhetsutveckling och hur det påverkar IT-arbetet ANPASSNINGS- FÖRMÅGA Arbeta snabbt, vara följsam och flexibel 66 % av företagarna prioriterar

Läs mer

Gränslös kommunikation

Gränslös kommunikation Ericsson enterprise multimedia server Gränslös kommunikation Den nya generationen multimedielösningar för företagskommunikation Kunnig personal och högeffektiva arbetssätt är viktiga faktorer om ett företag

Läs mer

Vår flexibla lösning för för Intelligent Workload Management

Vår flexibla lösning för för Intelligent Workload Management Vår flexibla lösning för för Intelligent Workload Management marknaden 1 It-landskapet håller på att förändras Riskerna och utmaningarna med datahantering i och mellan olika miljöer måste kontrolleras.

Läs mer

Donator. Partnerprogram. Från produkt till molntjänst.

Donator. Partnerprogram. Från produkt till molntjänst. Donator Partnerprogram Från produkt till molntjänst. Donator Partnerprogram Erbjuda vår applikation som en molntjänst? Javisst, men hur tar vi oss dit? De flesta programutvecklingsföretag (ISVer) ser möjligheterna

Läs mer

Hitta rätt bland alla lösningar för mobila utskrifter

Hitta rätt bland alla lösningar för mobila utskrifter Faktablad Micro Focus iprint Hitta rätt bland alla lösningar för mobila utskrifter I dag måste en fungerande utskriftslösning omfatta mobil utskrift. I det här bladet kan du läsa om hur du hittar fram

Läs mer

Köpguide för molntjänster. Hur fungerar det egentligen och vad innebär det för mig?

Köpguide för molntjänster. Hur fungerar det egentligen och vad innebär det för mig? Köpguide för molntjänster Hur fungerar det egentligen och vad innebär det för mig? Tänk om din nya it-lösning skulle kunna göra livet lite enklare för dina medarbetare och hjälpa dem att arbeta bäst där

Läs mer

Utvärdering av distansmötesverktyg via Internet.

Utvärdering av distansmötesverktyg via Internet. Utvärdering av distansmötesverktyg via Internet. Under 2010 till 2012 har olika webkonferensverktyg testats. Det bör noteras att uppdateringar sker och därför kan de verktyg som testats tidigt idag ha

Läs mer

Bättre tillsammans: Spara tid, pengar och undvik frustration med en heltäckande lösning för samarbete

Bättre tillsammans: Spara tid, pengar och undvik frustration med en heltäckande lösning för samarbete Bättre tillsammans: Spara tid, pengar och undvik frustration med en heltäckande lösning för samarbete Introduktion 2 Som IT-chef försöker du hela tiden förutse och reagera på ditt företags föränderliga

Läs mer

Grattis till ett bra köp!

Grattis till ett bra köp! Grattis till ett bra köp! Du har valt världens ledande programvara för skydd av din dator. ZoneAlarm har bara i Sverige 100.000-tals användare och programmet finns att köpa i de flesta välsorterade databutiker

Läs mer

Problemfri IT för verksamhet som inte får ligga nere.

Problemfri IT för verksamhet som inte får ligga nere. IT Online Problemfri IT för verksamhet som inte får ligga nere. Om ni ska kunna nå era mål så måste ni kunna lita på att er effektivitet inte störs av invecklade procedurer och system eller applikationer

Läs mer

Cisco Small Business Problemlösningsguide för finansiering av teknikinköp

Cisco Small Business Problemlösningsguide för finansiering av teknikinköp Cisco Small Business Problemlösningsguide för finansiering av teknikinköp Du har säkert märkt att ekonomin stramas åt. Men det innebär inte att företagets investeringar måste upphöra helt. Begränsade ekonomiska

Läs mer

Migration to the cloud: roadmap. PART 1: Möjligheter och hinder för att migrera till molnet

Migration to the cloud: roadmap. PART 1: Möjligheter och hinder för att migrera till molnet Migration to the cloud: roadmap PART 1: Möjligheter och hinder för att migrera till molnet PART 1 ÖVERSIKT 1. Varför migrera till molnet? 2. Möjligheter med migrering till molnet 3. Hinder för att migrera

Läs mer

CELLIPS GUIDE FÖR TELEFONVÄXLAR

CELLIPS GUIDE FÖR TELEFONVÄXLAR ÅRSREDOVISNING 1 CELLIPS GUIDE FÖR TELEFONVÄXLAR Cellip AB Ölandsgatan 42, 116 63 Stockholm 020-12 13 14 www.cellip.com 2 ATT VÄLJA TELEFONVÄXEL 3 Att välja telefonväxel är något du förhoppningsvis inte

Läs mer

Välkommen till FastTrack!

Välkommen till FastTrack! Välkommen till FastTrack! 1 Vi förväntade oss att rulla ut Office 365 under ett antal månader, men FastTrack hjälpte VÄGEN TILL FRAMGÅNG FastTrack-resan 4 Arbeta med FastTrack 5 Lägga till värde med FastTrack

Läs mer

Office365. Patrik Flensburg

Office365. Patrik Flensburg Office365 Patrik Flensburg Lomma kommun har drygt 24 000 invånare. Bjärred: 9 700 invånare Lomma: 10 700 invånare Flädie: 250 invånare. Övriga; Borgeby, Fjelie, Önnerup, Lilla Lomma, Alnarp eller ute

Läs mer

Förenkla leveransen av nästa generations kundupplevelse. PureConnect

Förenkla leveransen av nästa generations kundupplevelse. PureConnect Förenkla leveransen av nästa generations kundupplevelse PureConnect Förenkla och säkerställ kvaliteten i kundrelationerna Vi valde PureConnect för dess enkla allt-i-ett-arkitektur Vi ville inte längre

Läs mer

GUIDE FÖR ATT ARBETA SMARTARE I LYNC 2010

GUIDE FÖR ATT ARBETA SMARTARE I LYNC 2010 GUIDE FÖR ATT ARBETA SMARTARE I LYNC 2010 Låta andra få veta vad du gör I Microsoft Lync 2010 anges din närvaro automatiskt utifrån dina aktiviteter eller kalendern i Microsoft Outlook, men du kan ange

Läs mer

Vanliga frågor kunder

Vanliga frågor kunder Viktiga uppdateringar för underhållsavtal Vanliga frågor kunder Det här dokumentet innehåller svar på vanliga frågor om de kommande förändringar vad gäller underhållsavtal som är ett resultat av vår övergång

Läs mer

Lathund Office online

Lathund Office online Denna lathund lär dig det du behöver veta för att komma igång med Office online. Innehållet uppdateras löpande. I slutet av lathunden finner du övningar som hjälper dig att komma igång. Introduktion till

Läs mer

START FINNS DET EN LÖSNING FÖR MIN VERKSAMHET HOS HANS TØRSLEFF MANAGEMENT SYSTEM? Behöver du ett enda system för tidsregistrering?

START FINNS DET EN LÖSNING FÖR MIN VERKSAMHET HOS HANS TØRSLEFF MANAGEMENT SYSTEM? Behöver du ett enda system för tidsregistrering? FINNS DET EN LÖSNING FÖR MIN VERKSAMHET HOS HANS TØRSLEFF MANAGEMENT SYSTEM? START Behöver du ett enda system för tidsregistrering? Är det extremt viktigt att skydda dina data? Har du behov av att hålla

Läs mer

IT SOM TJÄNST IT SOM TJÄNST - IT-DRIFT - SÄKERHET - LAGRING - E-POST - BACKUP - MJUKVARA - OFFICE IT-ARBETSPLATS IT SOM TJÄNST. www.office.

IT SOM TJÄNST IT SOM TJÄNST - IT-DRIFT - SÄKERHET - LAGRING - E-POST - BACKUP - MJUKVARA - OFFICE IT-ARBETSPLATS IT SOM TJÄNST. www.office. IT SOM TJÄNST - IT-DRIFT - SÄKERHET - LAGRING - E-POST - BACKUP - MJUKVARA - OFFICE IT-ARBETSPLATS IT SOM TJÄNST Vi vågar säga att en fungerande IT-drift är nyckeln till en fungerande verksamhet, och det

Läs mer

Snabbguide. Välkommen! Metod 1. Snabbguide 1/13 2012-01-30

Snabbguide. Välkommen! Metod 1. Snabbguide 1/13 2012-01-30 Snabbguide 1/13 Snabbguide Välkommen! Web Apps är en nyhet i Microsoft SharePoint Online, som ingår i Microsoft Office 365. Web Apps är bantade versioner av Microsoft Office Word, PowerPoint, Excel och

Läs mer

Google Apps till Office 365 för företag

Google Apps till Office 365 för företag Google Apps till Office 365 för företag Uppgradera Office 365 för företag ser annorlunda ut än Google Apps, så när du loggar in visas den här vyn som hjälper dig att komma igång. Efter de första veckorna

Läs mer

Inbjudan till informationsträff Dator som Tjänst och Telefoni. Onsdag 19 oktober

Inbjudan till informationsträff Dator som Tjänst och Telefoni. Onsdag 19 oktober Inbjudan till informationsträff Dator som Tjänst och Telefoni. Onsdag 19 oktober Vi kommer att prata om ett bekvämt och tryggt sätt att ha sin dator där allt ingår till en fast kostnad samt ett pass om

Läs mer

Symantec Endpoint Protection Small Business Edition 2013

Symantec Endpoint Protection Small Business Edition 2013 Symantec Endpoint Protection Small Business Edition 2013 Informationsblad: Endpoint Security Driv din verksamhet på ett smartare och säkrare sätt Din målsättning är att skapa bra produkter och tjänster

Läs mer

Använda Outlook 2003 mot Exchange

Använda Outlook 2003 mot Exchange Använda Outlook 2003 mot Exchange Jens Granlund 6.4.2006 Exchange kalendern kan användas via webben (Outlook Web Access) på adressen https://exchange.vasa.abo.fi/exchange eller om du har en mobiltelefon

Läs mer

Så får du Microsofts Office-paket gratis

Så får du Microsofts Office-paket gratis Så får du Microsofts Office-paket gratis 7 Kör Word, Excel, Powerpoint och Onenote i webbläsaren 7 Dela dina dokument 7 För dator, mobil och platta. Kom igång med Microsoft Skydrive och Office Web Apps

Läs mer

Guide till effektivare möten. Världen förändras snabbt. Idag kan du och dina medarbetare hålla effektiva möten oavsett var ni befinner er.

Guide till effektivare möten. Världen förändras snabbt. Idag kan du och dina medarbetare hålla effektiva möten oavsett var ni befinner er. Guide till effektivare möten Världen förändras snabbt. Idag kan du och dina medarbetare hålla effektiva möten oavsett var ni befinner er. Tänk om du och dina medarbetare skulle kunna ha effektiva möten

Läs mer

Tjänstefiera din IT. - Vi har beslutat oss för att flytta vår IT till molnet. - Vilka tjänster passar våra behov och vår budget?

Tjänstefiera din IT. - Vi har beslutat oss för att flytta vår IT till molnet. - Vilka tjänster passar våra behov och vår budget? FEBRUARI 2017 Tjänstefiera din IT. - Vi har beslutat oss för att flytta vår IT till molnet. - Vilka tjänster passar våra behov och vår budget? 13/02/2017 Andrea Moroni AGENDA Agenda 1. Tjänsteutbud - Mervärdesfaktorer

Läs mer

3.2 1H[W*HQHUDWLRQ6HFXULW\ Användarmanual

3.2 1H[W*HQHUDWLRQ6HFXULW\ Användarmanual 3.2 1H[W*HQHUDWLRQ6HFXULW\ Användarmanual ,QQHKnOOVI UWHFNQLQJ,QVWDOODWLRQDY931NOLHQW 'DWRUHUVRPLQJnULHQ)DVW7UDFNPLOM $QYlQGDUHPHGNRQWRL9+6RFKGDWRUPHG:LQGRZV;3 $QYlQGDUHPHGNRQWRLDQQDQGRPlQlQ9+6HOOHUGDWRUPHG:LQGRZV

Läs mer

Handelshögskola välkomnar integrerad undervisning, externa lärare driver på resultaten. European School of Management and Technology (ESMT)

Handelshögskola välkomnar integrerad undervisning, externa lärare driver på resultaten. European School of Management and Technology (ESMT) Handelshögskola välkomnar integrerad undervisning, externa lärare driver på resultaten ESMT (European School of Management and Technology) strävar efter att ge sina studenter den optimala inlärningsupplevelsen.

Läs mer

INSPIRATIONSGUIDE FÖRETAG & MYNDIGHETER

INSPIRATIONSGUIDE FÖRETAG & MYNDIGHETER ITFÖRDIG.SE INSPIRATIONSGUIDE 1 ITFÖRDIG.SE FÖR 3 VEM ÄR ITFÖRDIG.SE? 3 HEMSIDA 3 SEO: SÖKMOTORSOPTIMERING FÖR HEMSIDA 3 GOOGLE ANALYTICS GRUND 3 SURFA & MAILA SÄKERT 3 BYGGA EN HEMSIDA MED WEEBLY ELLER

Läs mer

Välkommen till FastTrack!

Välkommen till FastTrack! Välkommen till FastTrack! 1 Vi förväntade oss att rulla ut Office 365 under ett antal månader, men VÄGEN TILL FRAMGÅNG FastTrack-resan 4 Arbeta med FastTrack 5 FastTrack hjälpte oss att klara det på Lägga

Läs mer

App-klient för smartphones... 2. Power BI... 3. Arbetsflöde... 4. CRM Online... 5. Webb-klienten... 6. Dokumenthantering... 7. Molnet...

App-klient för smartphones... 2. Power BI... 3. Arbetsflöde... 4. CRM Online... 5. Webb-klienten... 6. Dokumenthantering... 7. Molnet... Nyheter i Dynamics NAV 2016 Innehåll App-klient för smartphones... 2 Power BI... 3 Arbetsflöde... 4 CRM Online... 5 Webb-klienten... 6 Dokumenthantering... 7 Molnet... 8 Elektronisk fakturering... 9 App-klient

Läs mer

Stödtjänsten Tredjepartsintegration avser driftfasen. Införandet genomförs som ett projekt som drivs av Cygate i samarbete med myndigheten.

Stödtjänsten Tredjepartsintegration avser driftfasen. Införandet genomförs som ett projekt som drivs av Cygate i samarbete med myndigheten. INLEDNING Cygate erbjuder ett brett utbud av Stödtjänster. Dessa tjänster utgör ett stöd för Basoch Tilläggstjänster. De Stödtjänster som finns är Service Management, Service Desk, Stödsystem, På-plats

Läs mer

För dig som lärare har vi placerat nya inkomna svar från elever under Följ upp uppgifter medan elev på samma ställer ser alla sina aktiva Uppgifter.

För dig som lärare har vi placerat nya inkomna svar från elever under Följ upp uppgifter medan elev på samma ställer ser alla sina aktiva Uppgifter. En kort introduktion till Fronter 19 Välkommen till en ny Fronter-upplevelse. Den här guiden kommer att ta upp skillnader mellan den nuvarande Fronter-plattformen och Fronter 19, och de förändrade arbetsprocesserna.

Läs mer

Vanliga frågor kunder

Vanliga frågor kunder Viktiga uppdateringar för underhållsavtal Vanliga frågor kunder Det här dokumentet innehåller svar på vanliga frågor om de kommande förändringar vad gäller underhållsavtal som är ett resultat av vår övergång

Läs mer

Arrow - Cloudification. Niklas Akerö Hosting/Cloud Sales Manager

Arrow - Cloudification. Niklas Akerö Hosting/Cloud Sales Manager Arrow - Cloudification Niklas Akerö Hosting/Cloud Sales Manager Leverera tjänst till verksamheten Produktionkostnad Hårdvara Mjukvara/Licens Underhåll/Admin + Kundvärde Kvalitet Tillgänglighet VERKSAMHETEN

Läs mer

Barnperspektivet Förvaltningen har inte funnit några särskilda aspekter på frågan utifrån detta perspektiv.

Barnperspektivet Förvaltningen har inte funnit några särskilda aspekter på frågan utifrån detta perspektiv. Tjänsteutlåtande Utfärdat 2016-06-29 Diarienummer 0349/16 Intraservice Anders Nilsson Telefon 031-367 82 72 E-post: anders.nilsson@intraservice.goteborg.se Införande av Office 365 Förslag till beslut 1.

Läs mer

FunktionsIT Lönsamt, enkelt och tryggt

FunktionsIT Lönsamt, enkelt och tryggt FunktionsIT FunktionsIT Lönsamt, enkelt och tryggt Vad är FunktionsIT? FunktionsIT är vårt koncept för att paketera IT som tjänst. Det ger dig som kund en centraliserad och automatiserad hantering av

Läs mer

Human Capital Management: investera i medarbetarna och skapa en kultur präglad av kontinuerlig utveckling

Human Capital Management: investera i medarbetarna och skapa en kultur präglad av kontinuerlig utveckling Cornerstone HCM Human Capital Management: investera i medarbetarna och skapa en kultur präglad av kontinuerlig utveckling Ett av de viktigaste målen för Human Resources är att se till verksamheten hela

Läs mer

Microsoft Apps Användarhandbok

Microsoft Apps Användarhandbok Microsoft Apps Användarhandbok Utgåva 1 2 Om Microsoft Apps Om Microsoft Apps Med Microsoft Apps får du tillgång till Microsofts affärsappar på en Nokia Belletelefon som har programversion 111.030.0609.

Läs mer

HUR MAN LYCKAS MED BYOD

HUR MAN LYCKAS MED BYOD HUR MAN LYCKAS MED BYOD WHITE PAPER Innehållsförteckning Inledning... 3 BYOD Checklista... 4 1. Val av system... 4 2. Installation och konfiguration... 5 3. Prestanda... 5 4. Valfrihet ökar upplevelsen...

Läs mer

Adobe Acrobat 7.0. Få jobbet gjort med kraftfulla intelligenta dokument

Adobe Acrobat 7.0. Få jobbet gjort med kraftfulla intelligenta dokument Adobe Acrobat 7.0 Få jobbet gjort med kraftfulla intelligenta dokument Adobe Acrobat 7.0 Professional Adobe Acrobat 7.0 Standard Adobe Acrobat Elements Adobe Acrobat 7.0 Programmen i Adobe Acrobat-familjen

Läs mer

E-LEARNING OFFICE-PAKETET INFOCELL

E-LEARNING OFFICE-PAKETET INFOCELL E-LEARNING OFFICE- INFOCELL FÅ ALLA PÅ JOBBET ATT KÄNNA WOW! AHA! YES! En utbildning med extra allt ETT KUNSKAPSLYFT I EXCEL OCH OFFICE FÖR ALLA I ORGANISATIONEN. Fler och fler väljer att erbjuda sina

Läs mer

Lathund för Svenskt Näringsliv

Lathund för Svenskt Näringsliv Lathund för Svenskt Näringsliv OneDrive OneDrive... 3 Vad är fördelarna med OneDrive för dig som användare?... 3 Skapa OneDrive-konto... 4 Kom åt OneDrive på olika enheter... 6 Via appar på datorn... 6

Läs mer

Microsoft Online Services. Microsoft Business Online Productivity Suite (BPOS)

Microsoft Online Services. Microsoft Business Online Productivity Suite (BPOS) Microsoft Online Services Microsoft Business Online Productivity Suite (BPOS) Fördelar med BPOS Alltid senaste versionen Exchange 2007 Exchange 2010 Lätt att komma igång Icke-MS plattform till Exchange

Läs mer

Risk- och sårbarhetsanalys Sid 1 (27)

Risk- och sårbarhetsanalys Sid 1 (27) Sid (27) Risk- och sårbarhetsanalys Office 65 Nybro Sid 2 (27) Underlag.... Beskrivning av användningen..... Syfte med användning av Onlinetjänsten d v s molntjänsten.....2 Avgränsningar rörande datatyper

Läs mer

Vi på Office IT-Partner står för ett lokalt engagemang, kunskap, erfarenhet och certifierad specialistkompetens vi vill skapa mervärde för våra

Vi på Office IT-Partner står för ett lokalt engagemang, kunskap, erfarenhet och certifierad specialistkompetens vi vill skapa mervärde för våra Vi på Office IT-Partner står för ett lokalt engagemang, kunskap, erfarenhet och certifierad specialistkompetens vi vill skapa mervärde för våra kunder med hjälp av innovativa lösningar Vi tror på ett Partnerskap

Läs mer

Inbjudan till frukostmöte Dator som Tjänst och Telefoni. Tisdag 22 november Vi bjuder på macka, kaffe och juice

Inbjudan till frukostmöte Dator som Tjänst och Telefoni. Tisdag 22 november Vi bjuder på macka, kaffe och juice Inbjudan till frukostmöte Dator som Tjänst och Telefoni. Tisdag 22 november Vi bjuder på macka, kaffe och juice Vi kommer att prata om ett bekvämt och tryggt sätt att ha sin dator där allt ingår till en

Läs mer

Ändringar i samband med aktivering av. Microsoft Windows Vista

Ändringar i samband med aktivering av. Microsoft Windows Vista Ändringar i samband med aktivering av Microsoft Windows Vista Volume Activation 2.0 Rutinerna som rör hantering av licensnycklar och aktivering finns nu i en ny version. I den tidigare versionen behövde

Läs mer

CLOUDair. Det enklaste sättet att få kontroll över dina installationer

CLOUDair. Det enklaste sättet att få kontroll över dina installationer Fläktar Luftbehandlingsaggregat Brandsäkerhet Luftdistribution Luftkonditionering Värmeprodukter CLOUDair Det enklaste sättet att få kontroll över dina installationer 2 CLOUDair CLOUDair Det enklaste sättet

Läs mer

Använda Office 365 på en Windows Phone

Använda Office 365 på en Windows Phone Använda Office 365 på en Windows Phone Snabbstartsguide Kontrollera e-post Ställ in din Windows Phone så att du kan skicka och ta emot e- post från ditt Office 365-konto. Kontrollera din kalender var du

Läs mer