Manual Att registrera utförd åtgärd. Förändringar i Vodok fr o m 17 maj stockholm.se

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Manual Att registrera utförd åtgärd. Förändringar i Vodok fr o m 17 maj stockholm.se"

Transkript

1 Att registrera utförd åtgärd Förändringar i Vodok fr o m 17 maj 2016 stockholm.se

2 Sammanfattning I arbetet med att utveckla hälso- och sjukvårdsdokumentationen har vi i utvärderingen av dokumentationssystemet uppmärksammat en svårighet i befintligt system med att skilja på planerade och utförda åtgärder. Utöver detta ställer omvärlden allt högre krav på strukturerad dokumentation för jämförelser och uppföljning. Socialstyrelsen har påtalat önskemål om och behov av att ta ut en mer specifik individbaserad statistik och denna utveckling är en förberedelse för att systemmässigt kunna möta de framtida kraven på statistik. Det nya sättet att registrera utförda åtgärder innebär ett nytt arbetssätt, som kräver utbildning och information till samtlig berörd personal, samt initialt vissa kompletterande åtgärder för att uppdatera informationen i patientjournalerna. Denna uppdatering kan ses som en del i kontrollen av att vi enbart har aktuella ordinationer/ åtgärder i patientjournalerna och som en del verksamhetsuppföljningen. Denna uppdatering av informationen i patientinformationen behöver inte ske direkt vid övergången utan kan ske under en period efter övergången. Det nya arbetssättet innebär en stor tidsvinst då man inte måste skriva nytt hela tiden utan på ett säkrare och enklare sätt kan koppla utförda/ej utförda åtgärder till tidigare planerad åtgärder. Det innebär en bättre kontinuitet för patienten och en ökad kvalitet i hälso- och sjukvården då vi tydligare går mot en planerad vård och från en enbart händelsestyrd vård. Använder man Att göra lista eller har gjort en planering av vilka åtgärder som patienten ska erhålla i en Hälsoplan går man med enkelhet till aktuell ordination, registrerar utförd eller ej utförd ordination via Att göra listan eller fliken Plan utan att behöva gå in i Rubrikträdet. Detta skapar en tydlighet för efterföljande legitimerad personal som lätt ser vad som utförts/ej utförts för respektive ordination/åtgärd. Manual Att registrera utförd åtgärd maj 2016 Utgivningsdatum: april 2016 Utgivare: Stadsledningskontoret, avdelningen för digital utveckling Kontaktperson: Katja Jensfelt katja.jensfelt@stockholm.se

3 3 (14) Innehåll Sammanfattning 2 Syfte 4 Välj åtgärdskod (KVÅ) när ny ordination dokumenteras 5 Registrera utförda åtgärder. 6 Registrera ej utförd åtgärd 7 Komplettera befintliga ordinationer/åtgärder med åtgärdskod (KVÅ)8 Se utförda/ ej utförda åtgärder 8 Felmarkera utförd/ ej utförd åtgärd 11 Registrera utförd/ej utförd åtgärd via fliken Plan 12 Registrera utförd/ej utförd åtgärd via Att göra listan. 12 Utskrifter 14

4 4 (14) Syfte Ge vägledning hur man på ett mer tidseffektivt sätt kan registrera utförd åtgärd i hälso- och sjukvårdsjournalen. Tidsperiod Övergången till nytt sätt att registrera utförd åtgärd med obligatoriskt val av åtgärdskod (KVÅ) kommer att ske den 17 maj Utbildning och information till all berörd personal bör ske innan detta datum. Ansvarig Chefen ansvarar för att planera för kunskaps- och informationsöverföring och att följa upp att all personal har fått ta del av information rörande det nya arbetssättet att registrera utförd/ej utförd åtgärd. Chefen ansvarar vidare för att följa upp att den legitimerade personalen har tillräckliga kunskaper om funktionerna i Vodok för att kunna utföra sitt arbete. All legitimerad personal som använder Vodok har ett eget ansvar att delta i utbildningar och informationsträffar, ta del av informationsmaterial och lathundar för att ha tillräckliga kunskaper om funktionerna i Vodok. Systemförvaltaren ansvarar för att hålla informationsträffar med utbildning för processledare, dokumentationshandledare, mas/mar, chefer och intresserade användare i systemet. Ansvaret innebär även att se till att det finns uppdaterade manualer, lathundar och utbildningsmaterial rörande funktionerna i Vodok. Frågor och stöd Vänd dig i första hand till verksamhetens dokumentationshandledare eller till stadsdelens processledare. Kontakta vid behov av ytterligare stöd Tietos servicecentrum på telefonnummer helgfria vardagar kl alternativt maila Servicecentrum på arende@servicecentrum.stockholm.se

5 5 (14) Välj åtgärdskod (KVÅ) när ny ordination dokumenteras Precis som tidigare börjar du med att välja aktuellt ordinations- /åtgärdssökord. Klicka fram en ny textdel. Skriv en text med hjälp av frastexter, komplettera med egen text eller andra befintliga fraser vid behov. Efter den 17 maj behöver du inte längre skriva in KVÅ-kod i ordinationstexten (VAD). Detta markerar du lite senare. Klicka på Spara. Dialogruta för Detaljplanering öppnas. Markera om ordinationen/åtgärden ska knytas till en Hälsoplan. Nu till det ändrade: I rutan längst ner visas åtgärdskoder för aktuellt ordinations- /åtgärdssökord. Bocka för den eller de koder som hör till aktuell ordination/åtgärd. Klicka på OK. Om den kod du önskar använda inte återfinns i listan, klicka på knappen Visa alla så kommer alla åtgärdskoder som ligger inlagda i VODOK upp i listan. Redan vald/a kod/er hamnar högst upp i en annars alfabetiskt ordnad lista.

6 6 (14) Registrera utförda åtgärder. Det finns flera sätt att registrera utförda/ej utförda åtgärder. I manualen presenteras först hur man registrerar utförd åtgärd via Rubrikträdet. Senare i manualen presenteras hur man gör för att registrera via fliken Plan samt via Att göra lista. Det är dessa två sätt att registrera utförd åtgärd som rekommenderas för störst nytta. Om ordinationen/åtgärden är skriven före övergången till den nya funktionen den 17 maj 2016 finns inga koder i rutan för utförda åtgärder. Detta behöver kompletteras via Detaljplanering (se Komplettera befintliga ordinationer/åtgärder med åtgärdskod (KVÅ)). Om du öppnar upp detaljplaneringen för en gammal ordination/åtgärd måste åtgärdskod väljas för att du ska kunna spara. Registrera en utförd åtgärd via rubrikträdet Markera den ordinations/åtgärdstext som du önskar registrera åtgärd för. Högerklicka och välj Registrera utförd åtgärd. En dialogruta öppnas. Utförd (åtgärd) är förvalt (och ändras till ej utförd vid behov). Dagens datum och aktuellt klockslag är förvalda och ändras vid behov.

7 7 (14) Välj vem (titel) som har utfört åtgärden. (detta val kommer vara förvalt för dig nästa gång du registrerar utförd åtgärd). En åtgärd kan utföras av mer än en yrkesgrupp. Exempelvis kan en arbetsterapeut och sjukgymnast/fysioterapeut gjort en funktionsbedömning tillsammans, då ska båda titlarna bockas för i dialogrutan och åtgärden registreras bara som utförd en gång. Den eller de koder som tidigare har valts ut för ordinationen/åtgärden är förbockade. Har du inte utfört samtliga delar, ta bort bocken för den eller de åtgärdskoder som inte är aktuella för det här utförartillfället. Minst en kod måste vara vald. Du kan lämna kommentarer genom att skriva själv eller välja färdiga frastexter via ikonen Frastexter. Klicka på OK. Du måste signera en utförd åtgärd direkt för att kunna spara. Skriv in ditt signerings-/vodok-lösenord för att signera. Klicka på OK. Om ordinationen/åtgärden är lagd till Att göra lista sätts automatiskt en OK-markering om åtgärden är planerad att utföras denna dag. Registrera ej utförd åtgärd Om du önskar rapportera en åtgärd som inte utförts, markera aktuell planerad ordinations-/åtgärdstext. Högerklicka och välj Registrera utförd åtgärd. Markera Ej utförd i dialogrutan som öppnas.

8 8 (14) Dagens datum och aktuellt klockslag är förvalt och kan ändras vid behov. När du väljer Ej utförd, släcks informationen om Titel och rutan för koder. Det är obligatoriskt att ange en kommentar om du väljer Ej utförd. Du kan lämna kommentarer genom att skriva själv eller välja bland färdiga frastexter via ikonen Frastexter. Om ordinationen/åtgärden är lagd till Att göra lista sätts automatiskt en OK-markering om åtgärden var planerad att utföras denna dag och tas därmed bort från listan. Komplettera befintliga ordinationer/åtgärder med åtgärdskod (KVÅ) För att komplettera redan befintliga ordinations-/åtgärdstexter med åtgärdskod (KVÅ), markera aktuell ordinations-/åtgärdstext. Högerklicka. Välj Detaljplanering. Dialogruta öppnas. Välj aktuell/a åtgärdskod/er (KVÅ). Klicka på OK. När du öppnat Detaljplaneringen för en redan sparad ordinations- /åtgärdstext måste du välja åtgärdskod för att kunna spara. Se utförda/ ej utförda åtgärder För utförda åtgärder med kommentar och ej utförda åtgärder skapas automatiskt en text under sökordet utförd åtgärd. Utförda åtgärder utan kommentar syns bara som en notering via Visa utförd åtgärd. Det är det enda stället i Vodok där alla registrerade utförda/ej utförda åtgärder går att läsa oavsett om de har kommentar eller inte visas är via fliken Plan.

9 9 (14) Läsa utförda åtgärder via fliken Plan Klicka på fliken Plan Markera aktuell ordination/åtgärd. Bocka för Utförda åtgärder och klicka på knappen Visa. Obs! Om du tidigare varit inne i patientens Plan, måste du klicka på Sök för att uppdatera informationen i fönstret för att få med de senaste anteckningarna. Felmarkerade utförda/ej utförda texter visas inte i rutan. Visa utförd åtgärd via fliken Plan Markera den aktuella ordinations-/åtgärdstexten. Högerklicka och välj Visa utförd åtgärd Lista över samtliga utförda/ej utförda åtgärder visas. För att kunna läsa eventuella kommentarer måste du gå till sökordet utförd åtgärd alternativt titta i fliken Plan (se ovan) / visa utförd åtgärd.

10 10 (14) Visa utförd åtgärd via Rubrikträdet Markera aktuell ordination/åtgärd. Högerklicka. Välj Visa utförd åtgärd. Dialogruta öppnas Lista över utförda/ej utförda åtgärder visas. Se utförd/ ej utförda åtgärder via Kolumnläge Enbart texter utförd/ ej utförda åtgärder med kommentarer hamnar under utförd åtgärd sökordet i rubrikträdet och på så sätt synligt via kolumnläge. Se utförd/ ej utförd åtgärd via Helskärm Enbart texter utförd/ ej utförda åtgärder med kommentarer hamnar under utförd åtgärd sökordet i rubrikträdet och är därmed synliga via Helskärm.

11 11 (14) Sätt en bock i rutan för utförda åtgärder för att få med texter som skrivits in under utförd åtgärd vid utskrift. Klicka Ok. Klicka på Skriv ut i utskriftsverktyget som öppnas. Felmarkera utförd/ ej utförd åtgärd För att kunna felmarkera en registrerad utförd/ ej utförd åtgärd gå via Visa utförd åtgärd i rubrikträdet eller fliken Plan. Markera den eller de utförda/ej utförda åtgärder som ska felmarkeras genom att sätta en bock framför texten. Klicka på Felmarkera. Klicka på Stäng.

12 12 (14) Registrera utförd/ej utförd åtgärd via fliken Plan Du kan med fördel välja att registrera utförd/ ej utförd åtgärder via fliken Plan. Markera aktuell ordination/åtgärd. Högerklicka och välj Registrera utförd åtgärd. Välj om åtgärden har utförts (eller ej utförts) Ta ställning till händelsedatum. Välj vem (titel) som har utfört åtgärden. Välj vilken eller vilka åtgärdskoder som är aktuella för den utförda åtgärden. Du kan skriva kommentar genom att skriva själv eller välja färdiga frastexter via ikonen Frastexter. Registrera utförd/ej utförd åtgärd via Att göra listan. Om du har detaljplanerat och lagt upp en uppgift på Att göra lista via Journalen kan du med fördel registrera utförd åtgärd denna väg.

13 13 (14) Ta fram aktuell Att göra lista. Sätt en bock i rutan för uppgiften som du önskar registrera som utförd/ ej utförd. En dialogruta öppnas. Markera om uppgiften är utförd eller ej utförd. Du kan skriva kommentar genom att skriva själv eller välja färdiga frastexter via ikonen Frastexter.

14 14 (14) För att uppgiften ska försvinna från listan, klicka på Sök för att uppdatera listan. Utskrifter Utförda åtgärder/ ej utförda åtgärder med kommentarer kommer med på ordinarie utskrifter i och med att text skapas under sökordet utförd åtgärd. Utskrift via fliken Plan Samtliga utförda/ej utförda åtgärder (även de utan kommentar) kommer med på utskriften om man väljer att ha med utförda åtgärder i sitt urval. Utskrift via Helskärm De utförda/ej utförda åtgärder som har en kommentar kommer att komma med på utskriften. Välj Helskärm. Välj aktuell period. Klicka på Utskrift (ikonen) Sätt en bock i rutan för Utförda åtgärder. Klicka på OK. Välj Skriv ut i utskriftsverktyget som öppnas.

Manual Komplettera aktuella ordinationer/ åtgärder med KVÅ Maj 2016

Manual Komplettera aktuella ordinationer/ åtgärder med KVÅ Maj 2016 Manual Komplettera aktuella ordinationer/ åtgärder med KVÅ Maj 2016 stockholm.se Manual - komplettera aktuella ord/åtg med KVÅ Maj 2016 Utgivningsdatum: maj 2016 Utgivare: Äldreförvaltningen och Stadsledningskontoret

Läs mer

Vodok 2.0. Manual till minimumnivån enligt kompetensmodellen. April Skapat av: Maria Bende Rydell, Katarina Holmqvist och Eva Lindstedt

Vodok 2.0. Manual till minimumnivån enligt kompetensmodellen. April Skapat av: Maria Bende Rydell, Katarina Holmqvist och Eva Lindstedt Vodok 2.0 Manual till minimumnivån enligt kompetensmodellen April 2018 Skapat av: Maria Bende Rydell, Katarina Holmqvist och Eva Lindstedt Senast uppdaterad: 2018-04-04 0 Innehåll Behörighet... 3 Inloggning

Läs mer

Manual del 3 Att arbeta via två journaler Läsa, skriva, skriva ut och ta ut statistik

Manual del 3 Att arbeta via två journaler Läsa, skriva, skriva ut och ta ut statistik Manual del 3 Att arbeta via två journaler Läsa, skriva, skriva ut och ta ut statistik Januari 2015 stockholm.se Sammanfattning Den 26 januari 2015 gick Stockholm stad över till dokumentation i den nya

Läs mer

Manual 3 Att arbeta i två journaler Läsa, skriva, skriva ut och ta ut statisitk

Manual 3 Att arbeta i två journaler Läsa, skriva, skriva ut och ta ut statisitk Manual 3 Att arbeta i två journaler Läsa, skriva, skriva ut och ta ut statisitk stockholm.se Sammanfattning Den 26 januari 2015 gick Stockholm stad över till dokumentation i den nya Hälso- och sjukvårdsjournalen

Läs mer

Seminarium - Funktioner i nuvarande Vodok Maj 2014

Seminarium - Funktioner i nuvarande Vodok Maj 2014 Seminarium - Funktioner i nuvarande Vodok Maj 2014 stockholm.se Maj 2014 Utgivare: Stadsledningskontoret, it-avdelningen Kontaktperson: Katja Jensfelt 3 (11) Sammanfattning Följande material är en sammanfattning

Läs mer

Manual del 1 - Städa journalen. augusti 2014. stockholm.se. augusti 2014

Manual del 1 - Städa journalen. augusti 2014. stockholm.se. augusti 2014 Manual del 1 - Städa journalen augusti 2014 stockholm.se Manual del 1 - Städa journalen augusti 2014 Utgivningsdatum: augusti 2014 Utgivare: Äldreförvaltningen och Stadsledningskontoret Kontaktperson:

Läs mer

Lathund Procapita Omvårdnadspersonal

Lathund Procapita Omvårdnadspersonal Lathund Procapita Omvårdnadspersonal 1 Innehåll 1. Logga in och byt lösen... 3 2. Mina Sidor... 4 3. Nya meddelanden... 5 4. Sök dokumentation Hänt sen sist... 6 5. Digital signering Delegeringsbeslut...

Läs mer

2015-04-24 0 (13) ATT GÖRA LISTAN LATHUND HSL 2015-04-24 HÖGANÄS KOMMUN FÖRVALTNING. 263 82 Höganäs 042-33 71 00 kommunen@hoganas.se WWW.HOGANAS.

2015-04-24 0 (13) ATT GÖRA LISTAN LATHUND HSL 2015-04-24 HÖGANÄS KOMMUN FÖRVALTNING. 263 82 Höganäs 042-33 71 00 kommunen@hoganas.se WWW.HOGANAS. 2015-04-24 0 (13) ATT GÖRA LISTAN LATHUND HSL 2015-04-24 FÖRVALTNING 1 (13) INNEHÅLLSFÖRTECKNING ATT GÖRA LISTA... 2 SÖKA FRAM UPPGIFTER ATT GÖRA... 2 YTTERLIGARE URVAL SOM KAN GÖRAS ATT GÖRA LISTA...

Läs mer

Vodok 2.0. Manual till chefer enligt kompetensmodellen. September Skapat av: Maria Bende Rydell, Katarina Holmqvist och Eva Lindstedt

Vodok 2.0. Manual till chefer enligt kompetensmodellen. September Skapat av: Maria Bende Rydell, Katarina Holmqvist och Eva Lindstedt Vodok 2.0 Manual till chefer enligt kompetensmodellen September 2018 Skapat av: Maria Bende Rydell Katarina Holmqvist och Eva Lindstedt Senast uppdaterad: 2018-09-04 0 Innehåll Fokus och avgränsningar...

Läs mer

Användarmanual Procapita HSL-Journal ICF

Användarmanual Procapita HSL-Journal ICF 2018-05-07 1 (36) Omsorgsavdelningen Ansvarig Upprättad den Susanne Ahlqvist 2018-04-27 Upprättad av Reviderad den Susanne Ahlqvist 2018-04-27 Användarmanual Procapita HSL-Journal ICF POST 235 81 Vellinge

Läs mer

Manual för dokumentation av Enkel och Fördjupad läkemedelsgenomgång samt Läkemedelsberättelse i Cosmic

Manual för dokumentation av Enkel och Fördjupad läkemedelsgenomgång samt Läkemedelsberättelse i Cosmic Manual för dokumentation av Enkel och Fördjupad läkemedelsgenomgång samt Läkemedelsberättelse i Cosmic Dokumenthistorik Datum Ändring Handläggare 131021 Tillägg filter och nytt rubriksökord. Emma Halme

Läs mer

Handbok vårdplan. Du öppnar fönstret HSL - JOURNAL sök vårdplan via meny-valet Verktyg och väljer där: Sök plan, eller genom att klicka på ikonen

Handbok vårdplan. Du öppnar fönstret HSL - JOURNAL sök vårdplan via meny-valet Verktyg och väljer där: Sök plan, eller genom att klicka på ikonen Handbok vårdplan Innehållsförteckning: 1. sök vårdplan.sid. 1 2. skapa vårdplan och lägg till sökord..sid. 2 3. redigera anteckningar i vårdplan..sid. 4 4. ta bort/avsluta sökord och anteckning i vårdplansdelen

Läs mer

Vodok 2.0. Komplement till chefsmanualen avsedd för MAS och MAR enligt kompetensmodellen

Vodok 2.0. Komplement till chefsmanualen avsedd för MAS och MAR enligt kompetensmodellen Vodok 2.0 Komplement till chefsmanualen avsedd för MAS och MAR enligt kompetensmodellen Skapat av: Maria Bende Rydell, Katarina Holmqvist och Eva Lindstedt Senast uppdaterad: 2019-01-18 0 Innehåll Inledning...

Läs mer

HANDBOK PROCAPITA UTFÖRARE

HANDBOK PROCAPITA UTFÖRARE HANDBOK PROCAPITA UTFÖRARE Vellinge juni-10 Gunilla Andersson INLOGGNING Dubbelklicka på ikonen Logga in med användarnamn och lösenord, för att komma in i Centralen. Till vänster i fönstret finns Navigeringslistorna.

Läs mer

Sociala system. för rollen Vodok Enhetschef

Sociala system. för rollen Vodok Enhetschef Sociala system för rollen Vodok Enhetschef 2013-02-27 INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1. Inloggning 3 1.1 Inloggningsfönstret 3 1.1.1 Mitt konto 4 1.1.2 Min stadsdel 4 1.1.3 Dokumentation 4 1.1.4 Kontakter och support

Läs mer

Manual för HSL Uppdrag

Manual för HSL Uppdrag 2019-04-24 1 (10) Omsorgsavdelningen Ansvarig Systemförvaltare Upprättad av Mona Johansson, Susanne Ahlqvist Upprättad den 2017-08-22 Reviderad den 2019-04-24 Manual för HSL Uppdrag HSL-uppdraget är kopplat

Läs mer

Nyckelpersoner. Välkomna!

Nyckelpersoner. Välkomna! Fortbildningsträffar Maj 2019 Nyckelpersoner inom Patientjournalen Välkomna! Cosmic Link Agenda fortbildningsträff Maj 2019 Cosmic Link Processen Aktörer Samtycke Utlokalisering Tips & trix Frågor Berör:

Läs mer

Användarmanual Procapita HSL Journal ICF

Användarmanual Procapita HSL Journal ICF 2014-04-11 1 (33) Användarmanual Procapita HSL Journal ICF Karin Bendroth Silfwerbrand Vellinge Kommun 2014-04-11 2 (33) Innehåll Inoggning... 3 Centralen... 4 Komihåg... 4 Mina meddelanden... 5 Bevakningar...

Läs mer

Författare Avd Telefon Datum Version Sid

Författare Avd Telefon Datum Version Sid Link -Samordnad vårdplanering i Cosmic 1 (10) Link och Ärendeöversikten Link Ärendeöversikten finns i menyraden i Cosmic. Här visas alla aktuella vårdplaneringsärenden på enheten. Rutiner för att bevaka

Läs mer

Rapport, sök journalanteckningar

Rapport, sök journalanteckningar Rapport, sök journalanteckningar 1. Sök dokumentation för en eller flera enheter/områden 2. Sök dokumentation för specifik patient 3. Sök i vårdplan 4. Aktuellt och Observera 5. Läs hela journalen 1. Söka

Läs mer

Leg. pers. HSL-uppdrag skapa

Leg. pers. HSL-uppdrag skapa Leg. pers. HSL-uppdrag skapa HSL-uppdrag ersätter det tidigare hemsjukvårdsbrevet. HSL-uppdraget förmedlar hälso- och sjukvårdsuppgifter till exempelvis hemtjänst, boendestöd och personlig assistans. Uppdraget

Läs mer

UTBILDNINGSMATERIAL Handläggare. Procapita VoO. Användarnamn. Support Telefon: E-post:

UTBILDNINGSMATERIAL Handläggare. Procapita VoO. Användarnamn. Support Telefon: E-post: UTBILDNINGSMATERIAL Handläggare Procapita VoO Användarnamn. Support Telefon: 248450 E-post: dsoit-support@nykoping.se 1 Mina sidor... 3 Kom ihåg... 4 Nya Meddelanden... 5 Läsa, skriva och skicka meddelanden...

Läs mer

Uppdrag/beställning HSL

Uppdrag/beställning HSL 2014-10-03 Vård- och omsorgsförvaltningen Uppdrag/beställning HSL Lathund för Hälso-sjukvårdspersonal Innehåll Nytt uppdrag... 2 Komplettering av tidigare beställning... 5 Bevakning (möjlighet till egen

Läs mer

Riktlinjer för logghantering, kontroll och åtkomst enligt Patientdatalagen (PDL) och SOSFS 2008:14 (Vodok och NPÖ)

Riktlinjer för logghantering, kontroll och åtkomst enligt Patientdatalagen (PDL) och SOSFS 2008:14 (Vodok och NPÖ) Äldreförvaltningen Uppföljning och inspektion Riktlinjer Sida 1 (8) 2016-05-19 kontroll och åtkomst enligt Stadsgemensamma riktlinjer för logghantering och kontroll av åtkomst av hälso- och sjukvårdsjournaler

Läs mer

MANUAL FÖR ATT TA EMOT EN BESTÄLLNING OCH VERKSTÄLLA I PROCAPITA.

MANUAL FÖR ATT TA EMOT EN BESTÄLLNING OCH VERKSTÄLLA I PROCAPITA. 1 (16) MANUAL FÖR ATT TA EMOT EN BESTÄLLNING OCH VERKSTÄLLA I PROCAPITA. 1. Leta upp fönstret Aktuellt. Det kan du göra antingen via navigeringslistan Aktuellt eller via A-knappen ovanför personnummerfältet.

Läs mer

Lathund SSK 6.9. 1. Gå till www.kontrollera.se/login 2. Skriv in användarnamn/e-post 3. Skriv in lösenord 4. Logga in. Startsidan

Lathund SSK 6.9. 1. Gå till www.kontrollera.se/login 2. Skriv in användarnamn/e-post 3. Skriv in lösenord 4. Logga in. Startsidan Lathund SSK 6.9.. Gå till www.kontrollera.se/login. Skriv in användarnamn/e-post. Skriv in lösenord 4. Logga in Startsidan Lägg till ny användare Klicka på Skapa användare Skriv in: E-post: Det användarnamn

Läs mer

Läsa och dokumentera i Sol

Läsa och dokumentera i Sol Läsa och dokumentera i Sol 1. När du loggar in i Procapita kommer du automatiskt till Mina sidor. Byt sida genom att klicka på fliken Utredning/Verkställighet. 2. Sök upp aktuell person och välj den verkställighet

Läs mer

Författare Avd Telefon Datum Version Sid Helena Håkansson, Lotta Sjökvist FS (10)

Författare Avd Telefon Datum Version Sid Helena Håkansson, Lotta Sjökvist FS (10) Helena Håkansson, Lotta Sjökvist FS 2017-03-03 1.0 1 (10) Link Slutenvård psykiatri Samordnad vårdplanering i Cosmic Link är det verktyg som ger möjlighet för slutenvård, primärvård, här ersatt med psykiatrisk

Läs mer

Rubrikträd avvikelsemodulen sökord, frastexter och hjälpfrastexter version 1.1 augusti 2018

Rubrikträd avvikelsemodulen sökord, frastexter och hjälpfrastexter version 1.1 augusti 2018 Rubrikträd avvikelsemodulen sökord, frastexter och hjälpfrastexter version 1.1 augusti 2018 stockholm.se Nytt rubrikträd avvikelsemodulensökord, frastexter och hjälpfrastexter augusti 2018 Version: 1.1

Läs mer

Begränsad behandling, vårdrutinavsteg Ställningstagande till

Begränsad behandling, vårdrutinavsteg Ställningstagande till Godkänt den: 2016-03-21 Ansvarig: Gäller för: Barbro Nordström Landstinget i Uppsala län Begränsad behandling, vårdrutinavsteg Ställningstagande till Rutinen gäller för patienter över 18 års ålder. Innehåll

Läs mer

Lathund BHV Registrera tillväxt samt vaccinationer

Lathund BHV Registrera tillväxt samt vaccinationer Lathund BHV Registrera tillväxt samt vaccinationer Denna lathund riktar sig till BVC-sjuksköterskor inom Hälso- och sjukvårdsförvaltningen. Från 2014-05-19/21 ska BVC-sjuksköterskor börja registrera uppgifter

Läs mer

Dikterare PMO Version 3.3.4

Dikterare PMO Version 3.3.4 Dikterare PMO Version 3.3.4 Inloggning i MedSpeech via PMO Logga in i PMO med SITHS-kort och PIN-kod. Klicka OK. Sök fram patientens journal via knappen Öppna journal/sök patient. Fyll I personnummer,

Läs mer

Manual till huvudmännen gällande bidragsportalen för omvårdnadsinsatser vid RgRh

Manual till huvudmännen gällande bidragsportalen för omvårdnadsinsatser vid RgRh Manual till huvudmännen gällande bidragsportalen för omvårdnadsinsatser vid RgRh Innehållsförteckning Inledning... 3 Inloggning i portalen... 4 Information om vänstra menyraden... 9 Elevlistan... 10 Ansökan...

Läs mer

Leg. pers. HSL-uppdrag skapa

Leg. pers. HSL-uppdrag skapa Leg. pers. HSL-uppdrag skapa HSL-uppdrag ersätter det tidigare hemsjukvårdsbrevet. HSL-uppdraget förmedlar hälso- och sjukvårdsuppgifter till exempelvis hemtjänst, boendestöd och personlig assistans. Uppdraget

Läs mer

PMO- Remisshantering

PMO- Remisshantering PMO- Remisshantering Skapa remissbevakning Hantera remissvar Uppdaterat från föregående version: Påminnelse om att skapa åtgärdskod när remissbevakning skapas. Instruktioner för att ta bort remissbevakning.

Läs mer

Dikterare Version via PMO

Dikterare Version via PMO Dikterare Version 3.7.3 via PMO Logga in i PMO. Sök fram patientens journal via knappen Öppna journal/sök patient. För att diktera på patienten klicka på Innehåll i menyraden, välj sedan Integrerade program

Läs mer

HSL-uppdrag skapa. Gör så här:

HSL-uppdrag skapa. Gör så här: HSL-uppdrag skapa HSL-uppdrag ersätter det tidigare hemsjukvårdsbrevet. HSL-uppdraget förmedlar hälso- och sjukvårdsuppgifter till exempelvis hemtjänst, boendestöd och personlig assistans. Uppdraget verkställs

Läs mer

Instruktion till. Genomförandewebben Treserva

Instruktion till. Genomförandewebben Treserva ÄLDREFÖRVALTNINGEN INS 3.2A 1 (37) Instruktion till Genomförandewebben Treserva SBG1000, v1.3, 2010-04-07 Sundbybergs stad, 172 92 Sundbyberg BESÖKSADRESS Östra Madenvägen 4 TELEFON 08-706 80 00 TELEFAX

Läs mer

E-signatur (beslut) i Platina för administratörer eller handläggare

E-signatur (beslut) i Platina för administratörer eller handläggare 1 (19) Arbetsinstruktion E-signatur (beslut) i Platina för administratörer eller handläggare Syfte Syftet med detta dokument är att beskriva i detalj hur e-signatur (beslut) i informationshanteringssystemet

Läs mer

Dok nr SOF/AV-13:054,Ver I Treserva Genomfo randewebb. 1 Inloggning... 2 1.1 Växla användare... 3 2 Skrivbordet... 4

Dok nr SOF/AV-13:054,Ver I Treserva Genomfo randewebb. 1 Inloggning... 2 1.1 Växla användare... 3 2 Skrivbordet... 4 Treserva Genomfo randewebb Innehåll 1 Inloggning... 2 1.1 Växla användare... 3 2 Skrivbordet... 4 3 Sök... 5 4 Meddelanden... 6 5 Nya uppdrag läsa/kvittera uppdrag... 9 6 Vårdplaner... 10 6.1 Läsa vårdplan...

Läs mer

Dikterare Melior Version 3.3.4

Dikterare Melior Version 3.3.4 Dikterare Melior Version 3.3.4 Logga in i Melior. Öppna journalen på den patient som du ska diktera på. Öppna MedSpeech via Externa program i menyraden, välj Nytt Diktat, v g se ovan. MedSpeech startar

Läs mer

Rutindokument Appva MCSS För omsorgspersonal Falkenbergs Kommun

Rutindokument Appva MCSS För omsorgspersonal Falkenbergs Kommun Socialförvaltningen Hälso- och Sjukvård Datum för upprättande: 2017-01-17 Rutindokument Appva för omsorgspersonal Falkenbergs kommun Reviderad 2018-04-04 Version 2.0 Författare: Sjukgymnast Johanna Tryggvesson

Läs mer

Lifecare SIP i hemmet in- och utskrivning hemsjukvård Manual för kommun

Lifecare SIP i hemmet in- och utskrivning hemsjukvård Manual för kommun Lifecare SIP i hemmet in- och utskrivning hemsjukvård Manual för kommun Version maj 2018 Innehåll 1. Menysida i Lifecare... 2 2. Kvittera kallelse till SIP... 3 3. Läsa kartläggningen... 4 4. I ikonen

Läs mer

Dokumentation Extern provtagning för Närhälsan och Privata vårdgivare

Dokumentation Extern provtagning för Närhälsan och Privata vårdgivare Rutin/lathund AsynjaVisph Dokumentation Extern provtagning för Närhälsan och Privata vårdgivare Dokumentansvarig: AsynjaVisph förvaltning Skapad/Reviderad: 2018-11-01 Sida 1 av 19 Innehåll Sammanfattning...

Läs mer

Meddix ÖV SIP. Ta fram den enskilde som planering ska göras på genom att välja Person därefter Översikt personer:

Meddix ÖV SIP. Ta fram den enskilde som planering ska göras på genom att välja Person därefter Översikt personer: Meddix ÖV SIP Skapa en SIP individuell samordnad plan Ta fram den enskilde som planering ska göras på genom att välja Person därefter Översikt personer: Skriv in personnummer (t.ex. 195003077524), välj

Läs mer

PMO- Inskrivningsmanual

PMO- Inskrivningsmanual PMO- Inskrivningsmanual Första kontakten Inskrivning, nyfödd Inskrivning, ej nyfödd Skriva ut Hembesöksunderlag Manual: PMO- Inskrivningsmanual. Version 1.0 Inskrivningsmanual 1.1. Innehållsförteckning

Läs mer

Dikterare Version via Melior

Dikterare Version via Melior Dikterare Version 3.7.3 via Melior Logga in i Melior. Öppna journalen på den patient som du ska diktera på. Öppna MedSpeech via Externa program i menyraden, välj Nytt Diktat. MedSpeech startar och dikteringsfönstret

Läs mer

Uppmärksamhetssignalen (UMS) i COSMIC Manual för dokumentation

Uppmärksamhetssignalen (UMS) i COSMIC Manual för dokumentation Godkänt den: 2018-12-12 Ansvarig: Barbro Nordström Gäller för: Region Uppsala Uppmärksamhetssignalen (UMS) i COSMIC Manual för dokumentation Innehåll Uppmärksamhetssignal...2 Skapa ny registrering...2

Läs mer

Journalanteckningar. och Meddelandefunktion

Journalanteckningar. och Meddelandefunktion Sid 1 (21) Lathund Journalanteckningar och Meddelandefunktion utförare Sid 2 (21) Innehållsförteckning 1 Releasehantering... 3 2 Skapa journal/arbetsanteckning... 4 2.1 Skapa journal från kundens process...

Läs mer

Processkarta och Lathund

Processkarta och Lathund Processkarta och Lathund Förberedelsefas Sök fram personen från bef registret/ komplettera uppgifter (sid 1-2) Ange Enhetstillhörighet / Närstående / Fast vårdkontakt mm och gå till Planeringsunderlag

Läs mer

MANUAL MOBIL KLINIK APP 2.2

MANUAL MOBIL KLINIK APP 2.2 MANUAL MOBIL KLINIK APP 2.2 Innehåll Innan appen tas i bruk 2 Registrera besök manuellt 6 Dokumentera besöket 7 Registrera besök med NFC-tagg 7 Planera nytt besök 9 Avboka besök 10 Patienter 10 Anteckningar

Läs mer

Riktlinje för hälso- och sjukvårdsdokumentation

Riktlinje för hälso- och sjukvårdsdokumentation Riktlinje för hälso- och sjukvårdsdokumentation Journalhandling En journalhandling är alla handlingar och anteckningar som innehåller uppgifter om patientens tillstånd och de åtgärder som genomförts eller

Läs mer

Sekreterare och Plussekreterare Version SP2 via PMO

Sekreterare och Plussekreterare Version SP2 via PMO Sekreterare och Plussekreterare Version 3.7.3 SP2 via PMO Starta MedSpeech 1. Från Mitt arbete i PMO klicka på Innehåll Länkar och Diktat - Lista 2. MedSpeech startar och du får upp en lista över diktaten.

Läs mer

Informationssäkerhet med logghantering och åtkomstkontroll av hälso- och sjukvårdsjournaler i Vodok och nationell patientöversikt (NPÖ)

Informationssäkerhet med logghantering och åtkomstkontroll av hälso- och sjukvårdsjournaler i Vodok och nationell patientöversikt (NPÖ) Riktlinjer för hälso- och sjukvård inom Stockholms stads särskilda boenden, dagverksamhet och daglig verksamhet Sida 0 (8) Vers. 2.0 Rev. 2018 Informationssäkerhet med logghantering och åtkomstkontroll

Läs mer

Socialdokumentation och Genomförandeplan i Procapita

Socialdokumentation och Genomförandeplan i Procapita Vård & Omsorg Datum Socialdokumentation och Genomförandeplan i Procapita Läsa och dokumentera När du loggat in i Procapita kommer du automatiskt till Mina sidor. 1. Byt sida genom att klicka på fliken

Läs mer

Appva MCSS - Manual. Baspersonal Varbergs kommun. Version

Appva MCSS - Manual. Baspersonal Varbergs kommun. Version Appva MCSS - Manual Baspersonal Varbergs kommun 1 Breddinförande Appva MCSS Digital signering med Appva MCSS införs i Varbergs kommun under 2019. Alla verksamheter förutom entreprenaderna (Vardaga och

Läs mer

Korrespondens och intyg HighEdit

Korrespondens och intyg HighEdit Korrespondens och intyg HighEdit Läsa dokument Funktionen för att läsa och skriva mallbaserade brev och intyg finns under fliken Korr/Intyg. 1 Ta fram patientens journalmapp. 2 Välj fliken Korr/Intyg.

Läs mer

[21] Manual procapita SOCIAL DOKUMENTATION. HVB För ensamkommande barn

[21] Manual procapita SOCIAL DOKUMENTATION. HVB För ensamkommande barn 2016-07-19 1 [21] Manual procapita SOCIAL DOKUMENTATION HVB För ensamkommande barn 2016-07-19 2 [21] Innehåll INLOGGNING... 3 Inloggning med Lösenord... 3 Inloggning med SITHS... 3 Inställningar... 4 NAVIGATORN...

Läs mer

1(16) Lathund: Journal utförare KOMMUNLEDNINGSKONTORET IT-avdelningen Verksamhetsstöd Kristoffer Helgesson. Journal

1(16) Lathund: Journal utförare KOMMUNLEDNINGSKONTORET IT-avdelningen Verksamhetsstöd Kristoffer Helgesson. Journal (6) KOMMUNLEDNINGSKONTORET IT-avdelningen Verksamhetsstöd Kristoffer Helgesson Journal (6) Releasehantering Version Beskrivning Författare Datum.0 Dokumentet upprättas Kristoffer Helgesson. Ändrat hela

Läs mer

LSS HANDLÄGGARE LATHUND FÖR LSS HANDLÄGGARE

LSS HANDLÄGGARE LATHUND FÖR LSS HANDLÄGGARE LSS HANDLÄGGARE LATHUND FÖR LSS HANDLÄGGARE 2 INNEHÅLLSFÖRTECKNING Logga in i Procapita... 3 Mina sidor... 4 Verktygsrad... 6 Utredningar...10 SoL utredningar/lss utredningar...10 Ny utredning...14 Aktualiseringsfliken...16

Läs mer

Uppgifter

Uppgifter Uppgifter 2017-07-01 Innehåll Uppgifter... 2 Sidan Uppgifter... 3 Skapa en Uppgift... 4 Tillfällen... 5 Skapa uppgift och välj tillfälle... 5 Kunskapskrav... 7 Inställningar... 8 Kopiera uppgift... 9 Skapa

Läs mer

Lathund. Urval för tandregleringsbehandling via remiss i Tandvårdsfönster (TVF) Specialiserad tandvård för barn och unga vuxna

Lathund. Urval för tandregleringsbehandling via remiss i Tandvårdsfönster (TVF) Specialiserad tandvård för barn och unga vuxna 1 (35) Lathund remiss i Tandvårdsfönster (TVF) Specialiserad tandvård för barn och unga vuxna Allmän tandvård för barn och unga vuxna 2 (35) Innehållsförteckning 1 Allmänt... 3 2 Skapa remiss som remittent...

Läs mer

PMO-guide primärvården

PMO-guide primärvården Vaccination Registreringar på andra enheter visas när du klickar på. Detta måste göras varje gång du öppnar journalen. För mer information se guiden Huset. Registrera vaccination i Svevac Enligt ackrediteringsvillkoren

Läs mer

Uppdaterad 2010-05-11. Lathund Synpunkten för handläggare och ansvarig chef

Uppdaterad 2010-05-11. Lathund Synpunkten för handläggare och ansvarig chef Uppdaterad 2010-05-11 Lathund Synpunkten för handläggare och ansvarig chef 1 Innehållsförteckning Handläggarens roll och ansvarsuppgifter... 3 Närmaste chefs roll och ansvarsuppgifter... 3 Praktisk handläggning

Läs mer

Treserva Kapitel 6. Tidbok Läkarmedverkan

Treserva Kapitel 6. Tidbok Läkarmedverkan Treserva Kapitel 6 Tidbok Läkarmedverkan Riktlinjer för bokning av läkartid... 1 Tidbokning i Treserva... 2 Läkarnas tidböcker Objekt... 3 Utskrift av bokningar... 6 Riktlinjer för bokning av läkartid

Läs mer

LATHUND SOL HANDLÄGGARE

LATHUND SOL HANDLÄGGARE LATHUND SOL HANDLÄGGARE 2015-12-21 1 Innehållsförteckning Logga in i Procapita... 2 Mina sidor... 3 Verktygsrad... 5 Utredningar... 9 Ny Utredning... 11 Dokumentation... 15 Insatsfliken... 17 Beslutsfliken...

Läs mer

Manual till Genomförandewebben. Treserva

Manual till Genomförandewebben. Treserva SBG1000, v1.3, 2010-04-07 ÄLDREFÖRVALTNINGEN 2013-08-20 1 (34) Manual till Genomförandewebben Treserva Sundbybergs stad, 172 92 Sundbyberg BESÖKSADRESS Kavallerivägen 4, Rissne TELEFON 08-706 80 00 TELEFAX

Läs mer

Rutin för Prator IT-stöd för samordnad planering

Rutin för Prator IT-stöd för samordnad planering RUTIN Sid: 1 (5) Chefer, leg. personal, vårdpersonal, biståndshandläggare, 4 2019-02-20 administratörer VOF, elevhälsan BIF, SOC Förvaltare Ersätter utgåva nr. Datum Medicinskt ansvarig sjuksköterska 3

Läs mer

Lathund till Synergi

Lathund till Synergi Lathund till Synergi Utvecklings och Patientsäkerhetsenheten, Landstinget i Östergötland Sidan 1 av 25 Innehållsförteckning Innehåll Öppna ett ärende... 3 Via E post... 3 Via ärendenummer... 3 Via enhetens

Läs mer

Dokumenttyp Ansvarig verksamhet Revision Antal sidor Manual Smittskydd Värmland 5 6. Dokumentägare Fastställare Giltig fr.o.m. Giltig t.o.m.

Dokumenttyp Ansvarig verksamhet Revision Antal sidor Manual Smittskydd Värmland 5 6. Dokumentägare Fastställare Giltig fr.o.m. Giltig t.o.m. Manual 5 6 Svevac Lathund Innehåll Kontakt... 1 Logga in... 2 Byte av lösenord... 2 SÖK-funktion... 2 Ny person... 3 Regler vid uppdatering vid person-, samordnings- och reservnummer... 3 Samtycke... 3

Läs mer

Treserva Lathund för enhetschefer

Treserva Lathund för enhetschefer Socialtjänsten Treserva Lathund för enhetschefer Tibro kommun, 543 80 TIBRO, Socialtjänsten, Besöksadress: Centrumgatan E-post: kommun@tibro.se, www.tibro.se, Växel: 0504-180 00 Sida 2 (19) Enligt gällande

Läs mer

Användarhandbok Ver. 1.3.0.1 2013-12-16

Användarhandbok Ver. 1.3.0.1 2013-12-16 Användarhandbok Ver. 1.3.0.1 2013-12-16 Innehållsförteckning 1 Terminologi... 3 2 Knappar i toppmenyn... 4 3 Logga in i ParaGå... 5 3.1 Starta ParaGå med genväg... 5 3.2 Starta ParaGå utan genväg... 5

Läs mer

Anteckningar. 1.Dubbelklicka på Anteckningar. 2.Skriv din text i rutan. Spara. 4. Din text blir synlig här

Anteckningar. 1.Dubbelklicka på Anteckningar. 2.Skriv din text i rutan. Spara. 4. Din text blir synlig här Sida: 1 (8) När du loggar in kommer du till bilden, härifrån kan du skicka och ta emot meddelanden i en mailfunktion. Du kan göra egna anteckningar för påminna dig själv om ex viktiga möten. Du får en

Läs mer

Cosmic för kommunen Nyheter i Cosmic R8.1

Cosmic för kommunen Nyheter i Cosmic R8.1 Ansvarig Anknytning Datum Versi on Sidor 2017-10-13 1 0(10) 2017-10-13 1 1(10) Innehållsförteckning 1. COSMIC FÖR KOMMUNEN... 2 1.1. INLOGGNING... 2 1.2. PATIENTLISTEN... 3 1.2.1. Utökad patientlist...

Läs mer

Manual för barnhälsovårdens rapporter i BO

Manual för barnhälsovårdens rapporter i BO Manual för barnhälsovårdens rapporter i BO Rapporterna har gjorts för att verksamheten lättare ska hitta saknade registreringar för amning och rökning. Målet är att uppnå bra kvalitet på de uppgifter vi

Läs mer

10. SCANNING/INFOGA DOKUMENT ANVÄNDARHANDBOK HÄLSO- OCH SJUKVÅRDSJOURNAL I PROCAPITA+

10. SCANNING/INFOGA DOKUMENT ANVÄNDARHANDBOK HÄLSO- OCH SJUKVÅRDSJOURNAL I PROCAPITA+ 10. SCANNING/INFOGA DOKUMENT ANVÄNDARHANDBOK HÄLSO- OCH SJUKVÅRDSJOURNAL I PROCAPITA+ 1 Innehåll Inledning.. sida 3 Regler Scanning/Arkivera i pappersjournal. sida 4 Regelverk för benämning av dokument

Läs mer

Melior 218 Inloggningsbilden har ändrat utseende.

Melior 218 Inloggningsbilden har ändrat utseende. Nyheter Melior 218 Melior 218 Inloggningsbilden har ändrat utseende. Inloggning med lösenord fungerar som vanligt. Melior är förberett för inloggning med SITHS-kort Melior 218 Grund/Grund/Dok.modulen Ändrat

Läs mer

Dokumentera och läsa i Procapita

Dokumentera och läsa i Procapita Dokumentera och läsa i Procapita 1. När du loggar in i Procapita kommer du automatiskt till Mina sidor. Byt sida genom att klicka på fliken Utredning/Verkställighet. 2. Sök upp aktuell person och välj

Läs mer

Läkemedelsförteckningen via Melior och Profdocs Journal III, användarmanual

Läkemedelsförteckningen via Melior och Profdocs Journal III, användarmanual Läkemedelsförteckningen via Melior och Profdocs Journal III, användarmanual 1 Innehållsförteckning Vad är Läkemedelsförteckningen (LF) 2 Vad innehåller LF 3 Åtkomst och Samtycke 4 Användningsområden 5

Läs mer

Så här funkar Föreningsliv

Så här funkar Föreningsliv Så här funkar Föreningsliv Logga in Logga in på den adress du fått skickat till dig via mail. Använd det lösenord och användarnamn som du tilldelats. Kom alltid ihåg att logga ut när du skrivit färdigt,

Läs mer

Treserva. Gemensamma funktioner. Skrivbord, meddelande funktionen och personuppgifter. 2014-09-24 VEC Gruppchef Samordnare Leg personal

Treserva. Gemensamma funktioner. Skrivbord, meddelande funktionen och personuppgifter. 2014-09-24 VEC Gruppchef Samordnare Leg personal Gemensamma funktioner Skrivbord, meddelande funktionen och personuppgifter Treserva Omsorgskontoret Manual nr: 34 Senast reviderad: Manual för: 2014-09-24 VEC Gruppchef Samordnare Leg personal 2 (37) Innehåll

Läs mer

Avvikelser för hälso- och sjukvård Rutin och lathund

Avvikelser för hälso- och sjukvård Rutin och lathund SDF Norr, Öster och Väster Sociala omsorgsförvaltningen Arbetslivsförvaltningen Avvikelser för hälso- och sjukvård Rutin och lathund Rutinen gäller inom Äldreomsorgen, Individ-och familjeomsorgen, Socialpsykiatrin

Läs mer

Dokumentation Hälso- och sjukvård HSL

Dokumentation Hälso- och sjukvård HSL Dokumentation Hälso- och sjukvård HSL Styrdokument Riktlinjer Dokumentansvarig MAS Skribent MAS Beslutat av Förvaltningschef dnr VON 319/18 Gäller för Vård- och omsorgsförvaltningen Gäller från och med

Läs mer

Skapa genomförandeplan i LifeCare

Skapa genomförandeplan i LifeCare 2018-06-01 Dokumentansvarig Yvonne Sandström Kvalitets- och utvecklingsenheten Skapa genomförandeplan i LifeCare 1. Kom igång När du loggat in kommer du till din startsida på den enhet du var inne i förra

Läs mer

Treserva. Genomförandewebben. Alla funktioner i Genomförande Webben Omvårdnadspersonal Senast reviderad: Manual för: Version:

Treserva. Genomförandewebben. Alla funktioner i Genomförande Webben Omvårdnadspersonal Senast reviderad: Manual för: Version: Genomförandewebben Alla funktioner i Genomförande Webben Treserva Omsorgskontoret Manual nr: 35 Senast reviderad: Manual för: Version: 2018-03-14 Omvårdnadspersonal 1.0.3 Sida 2 av 26 Innehåll Mitt skrivbord...

Läs mer

Beställning av behörighet till projekt

Beställning av behörighet till projekt Fastighetsavdelning INSTRUKTION 1(6) 2007-04-03 Beställning av behörighet till projekt För att få åtkomst till eller avanmäla dig från ett projekt på Locums projektplats i advantum måste du logga in i

Läs mer

Metodstöd Treserva Sekretess/samtycke

Metodstöd Treserva Sekretess/samtycke Metodstöd Treserva Sekretess/samtycke Örebro kommun 160620 version 5 orebro.se 2 METODSTÖD TRESERVA, SEKRETESS/SAMTYCKE Innehåll Innehåll... 2 Se lista med samtycken och sekretessbrytande åtgärder... 3

Läs mer

PM Datum 2013-01-09. Instruktioner Wordmallar Här följer en kortfattad instruktion i hur du använder Universitets- och högskolerådets Wordmallar.

PM Datum 2013-01-09. Instruktioner Wordmallar Här följer en kortfattad instruktion i hur du använder Universitets- och högskolerådets Wordmallar. PM Datum 2013-01-09 Postadress Box 45093 104 30 Stockholm Besöksadress Wallingatan 2 111 60 Stockholm Telefon 010-470 03 00 Org nr 202100-6487 www.uhr.se Lathund Wordmallar Om hur man använder Universitets-

Läs mer

Manual Link. Sjökvist Lotta

Manual Link. Sjökvist Lotta Manual Link Sjökvist Lotta 2018-11-15 2018-11-15 1 Innehåll LINK - Vårdsamordning i Cosmic... 2 Bakgrund... 2 Kopplingar till andra delar av Cosmic... 2 Översikt över fönster i LINK... 3 Åtkomst till ärende

Läs mer

I. Skydda uppgifter i ett ärende och dokument då det finns sekretesskäl

I. Skydda uppgifter i ett ärende och dokument då det finns sekretesskäl SLU.ua.2015.2.1.1.IÄ- LK, Jurist- och dokumentationsenheten 2015-03-26 Manual, skydd av uppgifter i ärenden och dokument Denna manual beskriver hur du i Public 360 skyddar uppgifter i ärenden och dokument.

Läs mer

Rutin för AsynjaVisph

Rutin för AsynjaVisph Rutin för AsynjaVisph Innehållsförteckning Patientuppgifter... 2 Det finns flera sätt att nå patientuppgifter... 2 Barn som saknar namn (nyfödd)... 2 Skyddade personuppgifter... 3 Fliken Allmänt... 4 Fliken

Läs mer

Delegering

Delegering Delegering 2017-06-15 1 Delegering Med delegering avses enligt Socialstyrelsens föreskrifter (SOSFS 1997 1:4) att någon som tillhör hälso- och sjukvårdspersonal med formell kompetens för en medicinsk uppgift

Läs mer

Treserva. Genomförandewebben. Alla funktioner i Genomförande Webben. 2015-09-25 Omvårdnadspersonal 1.0.2. Senast reviderad: Manual för: Version:

Treserva. Genomförandewebben. Alla funktioner i Genomförande Webben. 2015-09-25 Omvårdnadspersonal 1.0.2. Senast reviderad: Manual för: Version: Genomförandewebben Alla funktioner i Genomförande Webben Treserva Omsorgskontoret Manual nr: 35 Senast reviderad: Manual för: Version: 2015-09-25 Omvårdnadspersonal 1.0.2 Sida 2 av 25 Innehåll Mitt skrivbord...

Läs mer

Magna Cura IFO. Verkställighet

Magna Cura IFO. Verkställighet Magna Cura IFO Verkställighet 2 Innehållsförteckning Inlog i Magna Cura..3 Lägga upp en ny klient - BISTÅND...3 Fortsatt insats.. 4 Avslutad insats.4 Akten..4 Uppdatera aktbilden.4 Kronologisk journal..

Läs mer

Information om nya webcert via Cosmic och nya läkarintyget för sjukpenning (FK7804)

Information om nya webcert via Cosmic och nya läkarintyget för sjukpenning (FK7804) Information om nya webcert via Cosmic och nya läkarintyget för sjukpenning (FK7804) g nya S Felanmäl alla tekniska fel till 010-241 41 41, internt 141 41 f S län Länk till informationssidan om Webcert

Läs mer

Hantering av influensavaccinationer i Cosmic R8.1

Hantering av influensavaccinationer i Cosmic R8.1 Hantering av influensavaccinationer i Cosmic R8.1 För sjuksköterskor Dokumenthistorik Datum Kommentar Handläggare, enhet 2018-10-15 Revidering Stiina Bergwall, CVU 2018-10-04 Revidering Stiina Bergwall,

Läs mer

Författare Avd Telefon Datum Version Sid Helena Håkansson, Lotta Sjökvist FS (9)

Författare Avd Telefon Datum Version Sid Helena Håkansson, Lotta Sjökvist FS (9) Helena Håkansson, Lotta Sjökvist FS 2017-03-06 1.1 1 (9) Link - Samordnad vårdplanering i Cosmic Link ger möjlighet för slutenvård, kommun och primärvård att hantera de olika faserna i vårdplaneringsprocessen.

Läs mer

Användarmanual SIP i Prator Slutligt dokument, antagen Bilaga 3.2

Användarmanual SIP i Prator Slutligt dokument, antagen Bilaga 3.2 SIP i Prator Avsnitt Kommentar Samtycke Menprövning Samtycke ska alltid inhämtas innan uppstart av SIP om samtycke tas från annan än den enskilde så ska denna person namnges Allmänt EVRY Prator 5.0.0 finns

Läs mer

Operationsjournal

Operationsjournal Operationsjournal 2017-03-20 I den här fasen går vi igenom operationsjournalens olika flikar. De fält som är markerade med en asterisk * är obligatoriska att fylla i. Du bör först göra dina inställningar

Läs mer