Arbetsförmedlingens kundval Stöd och matchning

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Arbetsförmedlingens kundval Stöd och matchning"

Transkript

1 Sida: 0 av 23 Användarstöd Arbetsförmedlingens kundval Stöd och matchning Version 4.0 Uppdaterat

2 Sida: 1 av 23 Innehåll Om Stöd och matchning... 3 Signering... 4 Handlingar... 5 Översikt... 5 Gemensam planering... 6 Medverkande parter... 6 Innehåll... 7 Övrigt... 8 Periodisk rapport... 9 Medverkande parter Innehåll Övrigt Slutredovisning Medverkande parter...12 Innehåll...13 Övrigt Informativ rapport Medverkande parter Innehåll Övrigt Avvikelserapport Medverkande parter Innehåll Övrigt Resultatrapporter Resultat Medverkande parter Innehåll Övrigt... 20

3 Sida: 2 av 23 Resultat Medverkande parter...21 Innehåll Övrigt Ändringar i användarstödet historik Datum Version Beskrivning Ansvarig... 23

4 Sida: 3 av 23 Om Stöd och matchning Målet med tjänsten är att den arbetssökande som tar del av tjänsten ska komma till arbete eller utbildning på kortast möjliga tid och på det sättet finna en lösning på sin arbetslöshetssituation. Det är arbetsförmedlaren som bedömer om tjänsten är lämplig samt vilket av de fyra spåren som bäst tillgodoser den arbetssökandes stödbehov. Om en leverantör märker att en deltagare borde tillhöra ett annat spår vänder sig leverantören till deltagarens ansvarige arbetsförmedlare för att påtala detta. Arbetsförmedlaren avgör då om det är befogat att göra en ny bedömning utifrån om det är befogat att byta spår eller avbryta tjänsten. Tjänstens fyra olika spår: Spår 1, Grundläggande stöd och matchning (En period om 90 kalenderdagar med möjlighet till förlängning ytterligare en period om 90 kalenderdagar). Spår 2, Grundläggande stöd och matchning med språkstöd (En period om 90 kalenderdagar med möjlighet till förlängning ytterligare en period om 90 kalenderdagar). Spår 3, Förstärkt stöd och matchning (En period om 90 kalenderdagar med möjlighet till ytterligare förlängning om 90 kalenderdagar, samt en tredje en period om 90 kalenderdagar vid behov). Spår 4, Förstärkt stöd och matchning med språkstöd (En period om 90 kalenderdagar med möjlighet till ytterligare förlängning om 90 kalenderdagar, samt en tredje en period om 90 kalenderdagar vid behov).

5 Sida: 4 av 23 Signering Allt du skickar till Arbetsförmedlingen via webbstödet måste signeras med e- legitimation/bankid. Exempelvis begäran om ersättning och olika handlingar som ska skickas in. När en handling är inskickad är det inte längre möjligt att se dess innehåll. Du måste därför göra en utskrift om du behöver se innehållet efter signering. Efter varje signering får du en kvittens på att signering lyckades. Bild 1. Signera ersättningar. Bild 2. Signering Bank-ID.

6 Sida: 5 av 23 Handlingar De handlingar som finns inom tjänsten Stöd och matchning är: Gemensam planering Periodisk Rapport Informativ rapport Slutredovisning Avvikelserapport Resultat 1 Resultat 2 Bild 3. Översikt av handlingar i ett ärende. Översikt När arbetsförmedlingen fattat ett beslut för tjänsten Stöd och matchning syns detta under fliken Mitt arbete > Översikt. Genom att klicka på ärendenumret kommer du till sidan med handlingar som ska hanteras under placeringen. Bild 4. Översikt Ärenden.

7 Sida: 6 av 23 Gemensam planering Vid start av tjänsten Stöd och matchning ska en gemensam planering skapas tillsammans med deltagaren. De aktiviteter som väljs har utgångspunkt från deltagarens individuella förutsättningar. Den gemensamma planeringen måste vara inskickad och godkänd, för att det ska vara möjligt att skicka de periodiska rapporterna. Medverkande parter Den gemensamma planeringen börjar med fliken Medverkande parter. De uppgifter som är obligatoriska att fylla i är markerade med en röd asterisk. Det är även möjligt att ange andra närvarande parter genom att markera i rutan och ett nytt fält visas. Bild 5. Fliken Medverkande parter.

8 Sida: 7 av 23 Innehåll Under fliken Innehåll anges det behov som identifierats för deltagaren, samt de aktiviteter som ska kopplas mot behovet. Det är möjligt att ange flera aktiviteter. Minst två aktiviteter måste anges. Studie- och yrkesvägledning är en obligatorisk aktivitetet. Välj aktivitetet i rullisten och sen trycka på Skapa. Ett nytt fält öppnas där aktiviteten ska specificeras genom att ange mål och syfte, samt om eventuellt språkstöd behövs. Klicka spara, aktiviteten sparas då i rutan Sparade aktiviteter. Bild 6. Fliken Innehåll. Bild 7. Fliken Innehåll.

9 Sida: 8 av 23 Övrigt Under den sista fliken i den gemensamma planeringen finns möjlighet att fylla på med eventuella övriga upplysningar. Bild 8. Fliken Övrigt. Från fliken Övrigt är det möjligt att skapa och skicka in den gemensamma planeringen till Arbetsförmedlingen. Genom att klicka på Skapa och sen signera med BankID skickas handlingen till ansvarig arbetsförmedlare.

10 Sida: 9 av 23 Periodisk rapport Efter varje månadsskifte ska en periodisk rapport skickas till Arbetsförmedlingen via länken i webbstödet. De periodiska rapporterna sammanfattar de genomförda aktiviteterna inom perioden och utgör ett underlag för leverantörens ersättning. Efter att Arbetsförmedlingen bekräftat den periodiska rapporten, är det möjligt att begära ersättning via webbstödet för den gångna månaden. Klicka på länken Registrera längst till höger på sidan för att registrera en periodisk rapport. Bild 9. Registrera periodisk rapport. För att registrera den periodiska rapporten går du igenom de olika flikarna.

11 Sida: 10 av 23 Medverkande parter Under första fliken i den periodiska rapporten kontrolleras att uppgifterna stämmer. Bild 10. Fliken Medverkande parter. Innehåll Under fliken Innehåll markerar du aktiviteten och om deltagaren deltagit ja, nej eller delvis. Samt skriver kommentarer vid orsaker som nej eller delvis. Det är också möjligt att skriva kommentarer även om ja anges. Bild 11. Fliken Innehåll.

12 Sida: 11 av 23 Övrigt Under fliken Övrigt finns möjlighet att ange eventuella övriga upplysningar. Klicka på Skapa och signera med Bank-ID för att skicka in handlingen till ansvarig arbetsförmedlare. Bild 12. Fliken Övrigt. Efter att den periodiska rapporten har skickats in till Arbetsförmedlingen och godkänts av ansvarig arbetsförmedlare, är det möjligt att begära den periodisk ersättning.

13 Sida: 12 av 23 Slutredovisning Slutredovisningen lämnas i samband med att placeringen avslutas. Det gäller även vid leverantörsbyte. Slutredovisningen ska sammanfatta de genomförda aktiviteterna samt beskriva vad som har fungerat, samt eventuella utvecklingsområden. Redovisningen ska även innehålla en beskrivning av nästa steg. Leverantören ska skicka in en slutredovisning senast fem arbetsdagar efter att tjänsten har avslutats. Medverkande parter Bild 13. Fliken Medverkande parter

14 Sida: 13 av 23 Innehåll Under fliken Innehåll ska en sammanfattning av aktiviteterna som genomförts redovisas. Bild 14. Fliken Innehåll.

15 Sida: 14 av 23 Övrigt Under fliken Övrigt finns möjlighet att ange eventuella övriga upplysningar. Klicka på Skapa och signera med Bank-ID för att skicka in handlingen till ansvarig arbetsförmedlare. Bild 15. Fliken Övrigt.

16 Sida: 15 av 23 Informativ rapport Den informativa rapporten kan antingen skickas in på begäran av Arbetsförmedlingen eller utifrån leverantörens behov. Medverkande parter Bild 16. Informativ rapport.

17 Sida: 16 av 23 Innehåll Innehållet till den informativa rapporten ska bifogas i PDF-format. Det är här möjligt att skriva komplettera information till den bifogade PDF-filen. Bild 17. Fliken Innehåll. Övrigt Under fliken Övrigt finns möjlighet att ange eventuella övriga upplysningar. Klicka på Skapa och signera med BankID för att skicka in handlingen till ansvarig arbetsförmedlare. Bild 18. Fliken Övrigt.

18 Sida: 17 av 23 Avvikelserapport Om en arbetssökande avviker från sin planering eller på annat sätt missköter sitt arbetssökande ska ni som leverantör direkt sända in en avvikelserapport. Detta för att Arbetsförmedlingen ska kunna fullfölja sitt uppdrag vad gäller kontrollfunktionen. Ni ska omgående sända in en avvikelserapport via webbstödet när en arbetssökande gör något av följande: Frånvaro från bokade möten eller kontakter. Även sjukfrånvaro eller annan känd frånvaro, dock inte frånvaro på grund av arbete eller arbetsintervju. Vid frånvaro skickar leverantören bara en avvikelserapport per frånvaroperiod. Exempelvis om den arbetssökande meddelar sjukfrånvaro flera dagar ska endast en avvikelserapport sändas in. Däremot om en arbetssökande är frånvarande utan känd orsak och uteblir från flera bokade möten i rad ska en avvikelserapport sändas in för var gång. Agerar så att tiden i arbetslöshet upprätthålls eller förlängs. Missköter sig eller stör verksamheten. Medverkande parter Bild 19. Fliken Medverkande parter

19 Sida: 18 av 23 Innehåll Under fliken Innehåll anges orsak, dag eller period samt en beskrivning om händelsen. Bild 20. Fliken Innehåll. Övrigt Under fliken Övrigt finns möjlighet att ange eventuella övriga upplysningar. Klicka på Skapa och signera med Bank-ID för att skicka in handlingen till ansvarig arbetsförmedlare. Bild 21. Fliken Övrigt.

20 Sida: 19 av 23 Resultatrapporter Arbetsförmedlingen betalar ut en resultatersättning per deltagare och placeringsperiod inklusive eventuella förlängningar. Resultat 1 Resultat 1 kan du som leverantör skicka in när som helst under tjänsten för att informera Arbetsförmedlingen om att den arbetssökande har fått arbete eller börjat studera. Resultat 1 är endast en signal om resultat och ger inte någon ersättning. Du måste ha skickat in och fått resultat 1 godkänd för att senare kunna skicka in resultat 2. Det beror på att resultat 1 styr vilket datum resultat 2 kan skickas in. Om du har skickat in resultat 1 och den arbetssökande sedan har fått en anställning som ger en annan högre ersättning måste du skicka in resultat 1 på nytt. Det kan till exempel hända om den arbetssökande först har fått ett deltidsjobb och sedan ett heltidsjobb. Om du inte skickar in resultat 1 på nytt får du inte rätt ersättning när du senare skickar in resultat 2. Tänk på att kontakta ansvarig arbetsförmedlare då han/hon måste avsluta den resultat 1 du tidigare skickat in innan du skickar in en ny. Ersättning kan utgå för utbildningar som påbörjas senare än två månader efter avslutad tjänst, men då måste ansökan till utbildningen skett under tiden för tjänsten. För utbildningar som påbörjas senare än två månader efter avslutad tjänst ska du ange vilket datum den arbetssökande ansökte till utbildningen i R1 när den skickas in. Medverkande parter Bild 22. Fliken Medverkande parter

21 Sida: 20 av 23 Innehåll Under fliken Innehåll anger du om den arbetssökande har fått anställning på hel- eller deltid eller påbörjat utbildning samt startdatumet. Det ligger till grund för resultatersättningen som du kan begära när du skickat in och fått resultat 2 godkänd. Bild 23. Fliken Innehåll Övrigt Under fliken Övrigt finns möjlighet att ange eventuella övriga upplysningar. Klicka på Skapa och signera med Bank-ID för att skicka in handlingen till ansvarig arbetsförmedlare. Bild 24. Fliken Övrigt

22 Sida: 21 av 23 Resultat 2 Resultat 2 kan du som leverantör skicka in när rätt tid har passerat från det startdatum för jobb eller studier som du angivit i resultat 1. Tänk på att skicka in ny resultat 1 innan du skickar in resultat 2, om förutsättningarna har ändrats. Om du inte skickar in ny resultat 1 får du inte rätt ersättning när du senare skickar in resultat 2. Du kan läsa mer om hur du ska göra under rubriken Resultat 1. När Arbetsförmedlingen godkänt resultat 2 får du som leverantör möjlighet att begära resultatersättning och eventuell snabbhetspremie. För att Arbetsförmedlingen ska kunna godkänna resultat 2 krävs att du har skickat in och fått alla periodiska rapporter godkända och begärt ersättning för dem. Medverkande parter Bild 25. Fliken Medverkande parter

23 Sida: 22 av 23 Innehåll Under fliken Innehåll fyller du i de obligatoriska fälten markerade med en röd asterisk. Bild 26. Fliken Innehåll Övrigt Under fliken Övrigt finns möjlighet att ange eventuella övriga upplysningar. Klicka på Skapa och signera med Bank-ID för att skicka in handlingen till ansvarig arbetsförmedlare. Bild 27. Fliken Övrigt

24 Sida: 23 av 23 Ändringar i användarstödet historik Datum Version Beskrivning Ansvarig Avd Förmedlingstjänster, Enheten Systemstöd Avd Digitala tjänster Förtydligat information om resultat 1 och resultat 2. Uppdaterat layout så den ska följa mall för användarstöd Förtydligat information om när avvikelserapport ska skickas in och om att ansökningsdag för utbildning ska anges i R1 när den sänds in i de fall utbildningen börjar mer än två månader efter avslutad tjänst. Avd Digitala tjänster Avd Digitala tjänster

KA Webb Arbetsmarknadsutbildningar och förberedande utbildningar

KA Webb Arbetsmarknadsutbildningar och förberedande utbildningar Användarstöd KA Webb Arbetsmarknadsutbildningar och Version 1.4 Uppdaterat 2017-03-31 Hantera handlingar: o Gemensam utbildningsplan o Informativ rapport o Avvikelserapport Inleverans Innehåll Innehåll

Läs mer

Utbildningskontrakt webbstöd för kommuner

Utbildningskontrakt webbstöd för kommuner Utbildningskontrakt webbstöd för kommuner Version Uppdaterat 2015-11-14 Detta användarstöd hanterar: - ärenden - handlingar - ersättningar information som gäller dig som har rollen behörighetsadministratör,

Läs mer

Webbstöd till leverantörer för

Webbstöd till leverantörer för Webbstöd till leverantörer för Arbetsmarknadsutbildningar, Förberedande utbildningar och Insatser Skapa Gemensam Utbildningsplan (GUP) Skapa periodisk rapport, Närvarorapportering Avvikelserapport (Uppdaterat

Läs mer

KA Webb - utbildning Skapa utbildningstillfälle

KA Webb - utbildning Skapa utbildningstillfälle Sida: 0 av 11 Användarstöd KA Webb - utbildning Skapa utbildningstillfälle Version 3.0 Uppdaterat 2015-06-26 Sida: 1 av 11 Innehåll Om utbildningstillfällen... 2 Skapa utbildningstillfälle... 2 Gruppstart...

Läs mer

Information till webbstödet för leverantörer Rehabiliterings tjänster 2011. (Uppdaterat 2013-09-09)

Information till webbstödet för leverantörer Rehabiliterings tjänster 2011. (Uppdaterat 2013-09-09) Information till webbstödet för leverantörer Rehabiliterings tjänster 2011 (Uppdaterat 2013-09-09) Sida: 2 av 16 Innehållsförteckning KORT BESKRIVNING AV PROCESSEN REHABILITERINGSTJÄNST... 3 Trepartssamtal

Läs mer

Information om webbstödet till leverantörer Rehabiliterings tjänster (Uppdaterat )

Information om webbstödet till leverantörer Rehabiliterings tjänster (Uppdaterat ) Information om webbstödet till leverantörer Rehabiliterings tjänster 2011 (Uppdaterat 2011-12-02) Sida: 2 av 19 Innehållsförteckning REVISIONSHISTORIA...3 BAKGRUND...3 LÄSANVISNINGAR...3 WEBBSTÖD FÖR LEVERANTÖR...3

Läs mer

Webbstöd för leverantör Etableringslots

Webbstöd för leverantör Etableringslots Sida: 1 av 20 Användarmanual Webbstöd för leverantör (Uppdaterat 2013-10-08) Sida: 2 av 20 Innehållsförteckning ETABLERINGSLOTS... 3 Statusöversikt ärenden... 4 En ny arbetssökande till dig... 4 Gemensam

Läs mer

Utbildningskontrakt - webbstöd för kommuner

Utbildningskontrakt - webbstöd för kommuner Användarstöd 1 Utbildningskontrakt - webbstöd för kommuner Detta användarstöd hanterar: - avtal - behörigheter - roller - inloggning - kommunspecifik information information som i första hand gäller dig

Läs mer

Utbildningskontrakt webbstöd för kommuner

Utbildningskontrakt webbstöd för kommuner Utbildningskontrakt webbstöd för kommuner Uppdaterat 2016-09-23 Detta användarstöd hanterar: - avtal - behörigheter - roller - inloggning - kommunspecifik information och gäller i första hand dig som har

Läs mer

Användarstöd Webbstödet för kompletterande aktörer

Användarstöd Webbstödet för kompletterande aktörer Användarstöd Webbstödet för kompletterande aktörer Avtal, behörighet och roller Inloggning Hantera företagsinformation Uppdaterat 2015-10-13 Sid 2 av 28 Innehållsförteckning INNEHÅLLSFÖRTECKNING... 2 OM

Läs mer

Webbstöd för leverantör etableringslots

Webbstöd för leverantör etableringslots Användarstöd Webbstöd för leverantör etableringslots (Uppdaterat 2014-11-26) Sida: 2 av 20 Innehåll ETABLERINGSLOTS... 3 SIDAN ÖVERSIKT... 4 SIDAN STATUSÖVERSIKT... 5 GEMENSAM PLANERING... 6 REGISTRERA

Läs mer

Användarstöd Webbstödet för kompletterande aktörer

Användarstöd Webbstödet för kompletterande aktörer Användarstöd Webbstödet för kompletterande aktörer Avtal, behörighet och roller Inloggning Hantera företagsinformation Uppdaterat 2016-07-05 Sid 2 av 30 Innehållsförteckning INNEHÅLLSFÖRTECKNING... 2 OM

Läs mer

Handledning för leverantörer av Arbetsförmedlingens kundval Stöd och matchning

Handledning för leverantörer av Arbetsförmedlingens kundval Stöd och matchning Handledning för leverantörer av Arbetsförmedlingens kundval Stöd och matchning Handledning för leverantörer av Arbetsförmedlingens kundval Stöd och matchning Innehåll Handledning för leverantörer av Arbetsförmedlingens

Läs mer

Webbstöd till leverantörer för

Webbstöd till leverantörer för Webbstöd till leverantörer för Arbetsmarknadsutbildningar, Förberedande utbildningar och Insatser Skapa lärare (Uppdaterat ) Sida: 2 av 10 Innehållsförteckning WEBBSTÖD FÖR ARBETSMARKNADSUTBILDNINGAR...

Läs mer

Kompletterande aktörer och Arbetsförmedlingens kontrollarbete Säkerställer Arbetsförmedlingen en korrekt avvikelserapportering?

Kompletterande aktörer och Arbetsförmedlingens kontrollarbete Säkerställer Arbetsförmedlingen en korrekt avvikelserapportering? Kompletterande aktörer och Arbetsförmedlingens kontrollarbete Säkerställer Arbetsförmedlingen en korrekt avvikelserapportering? Rapport 2018:14 Om IAF IAF har regeringens och riksdagens uppdrag att verka

Läs mer

Manual till huvudmännen gällande bidragsportalen för omvårdnadsinsatser vid RgRh

Manual till huvudmännen gällande bidragsportalen för omvårdnadsinsatser vid RgRh Manual till huvudmännen gällande bidragsportalen för omvårdnadsinsatser vid RgRh Innehållsförteckning Inledning... 3 Inloggning i portalen... 4 Information om vänstra menyraden... 9 Elevlistan... 10 Ansökan...

Läs mer

Idrottslyftet En guide i hur man gör en ansökan

Idrottslyftet En guide i hur man gör en ansökan Idrottslyftet 2013 En guide i hur man gör en ansökan Till att börja med Logga in på föreningens sida i IdrottOnline Klubb (mer information hittar ni på www.idrottonline.se). Du kommer till första sidan

Läs mer

Stöd och matchning mer stöd i jobbsökandet

Stöd och matchning mer stöd i jobbsökandet Arbetsförmedlingens faktablad. Arbetssökande. 2014 11 Stöd och matchning mer stöd i jobbsökandet Stöd och matchning är en tjänst för dig som behöver ett intensivt och individuellt anpassat stöd i jobbsökandet.

Läs mer

Idrottslyftet 2014. En guide i hur man skickar in en återrapport

Idrottslyftet 2014. En guide i hur man skickar in en återrapport Idrottslyftet 2014 En guide i hur man skickar in en återrapport Återrapportering Alla godkända ansökningar genererar automatiskt en återrapport på föreningens Idrottslyftssida. Det kan vara bra att omgående

Läs mer

Aktivitetsstöd RF import Datum: 2014 06 24 Version 2

Aktivitetsstöd RF import Datum: 2014 06 24 Version 2 Aktivitetsstöd RF import Datum: 2014 06 24 Version 2 Sidan 1 (10) Innehållsförteckning 1. Inloggning och skapa kommunfil i IdrottOnline... 3 2. Import av kommunfil till Aktivitetsstöd... 5 3. Kontrollera

Läs mer

Idrottslyftet. En guide i hur man gör en ansökan

Idrottslyftet. En guide i hur man gör en ansökan Idrottslyftet En guide i hur man gör en ansökan Till att börja med Logga in på föreningens sida i IdrottOnline Klubb (mer information hittar ni på www.idrottonline.se). Du kommer till första sidan genom

Läs mer

Manual för att skicka kommunfil från IdrottOnline

Manual för att skicka kommunfil från IdrottOnline 1 Manual för att skicka kommunfil från IdrottOnline För att skicka kommunfil från IdrottOnline behöver föreningen även ha inloggningsuppgifter till kommunens system Aktivitetsstöd. Det är olika inloggningsuppgifter

Läs mer

Lathund Fritidshem 2014-10-03

Lathund Fritidshem 2014-10-03 Lathund Fritidshem 2014-10-03 1 Innehåll Logga in... 3 Behörighet... 3 Inloggning till systemet, Hypernet... 3 Glömt lösenord... 3 Uppdatera lösenordet... 3 Vyer anpassa det du vill se... 4 Kolumner...

Läs mer

Användarmanual till e-tjänsten Ekonomiskt Bistånd

Användarmanual till e-tjänsten Ekonomiskt Bistånd 1 Användarmanual till e-tjänsten Ekonomiskt Bistånd I e-tjänsten Ekonomiskt bistånd kan du på ett enkelt och säkert sätt söka ekonomiskt bistånd. Du kan också följa ditt ärende när du vill och kontakta

Läs mer

IDROTTSLYFTET 2016 ANSÖKNINGSGUIDE

IDROTTSLYFTET 2016 ANSÖKNINGSGUIDE IDROTTSLYFTET 2016 ANSÖKNINGSGUIDE TILL ATT BÖRJA MED Logga in på föreningens sida i IdrottOnline Klubb (mer information hittar ni på www.idrottonline.se). Du kommer till första sidan genom att klicka

Läs mer

Intresseanma lan till utlysningen Sa kra flö den öch fö rsö rjningsfra gör-sa ga r det till

Intresseanma lan till utlysningen Sa kra flö den öch fö rsö rjningsfra gör-sa ga r det till samhällsskydd och beredskap 1 (5) Intresseanma lan till utlysningen Sa kra flö den öch fö rsö rjningsfra gör-sa ga r det till Innehåll 1. Innan du börjar... 2 2. Användaruppgifter... 2 3. Utlysningens

Läs mer

Handledning för utförare Jobbcoachning

Handledning för utförare Jobbcoachning Handledning för utförare Jobbcoachning Revisionshistorik... 2 Jobbcoachning... 3 Målgrupp för jobbcoachning... 3 Beskrivning av Jobbcoachning... 3 Omfattningen av tjänsten... 4 Informationen om jobbcoachföretagen...

Läs mer

Att anma la intresse fö r förskningsprögram inöm prögnöser öch fö rvarning fö r extrema sölstörmar Sa ga r det till.

Att anma la intresse fö r förskningsprögram inöm prögnöser öch fö rvarning fö r extrema sölstörmar Sa ga r det till. samhällsskydd och beredskap 1 (6) Att anma la intresse fö r förskningsprögram inöm prögnöser öch fö rvarning fö r extrema sölstörmar Sa ga r det till. Innehåll 1. Innan du börjar... 2 2. Användaruppgifter...

Läs mer

Intresseanma lan fö r utlysningen Ett resilient betalningssystem Sa ga r det till.

Intresseanma lan fö r utlysningen Ett resilient betalningssystem Sa ga r det till. samhällsskydd och beredskap 1 (5) Intresseanma lan fö r utlysningen Ett resilient betalningssystem Sa ga r det till. Innehåll 1. Innan du börjar... 2 2. Användaruppgifter... 2 3. Intresseanmälans startsida...

Läs mer

Intresseanma lan fo r utlysningen Smygande och utdragna samha llssto rningar Sa ga r det till.

Intresseanma lan fo r utlysningen Smygande och utdragna samha llssto rningar Sa ga r det till. samhällsskydd och beredskap 1 (5) Intresseanma lan fo r utlysningen Smygande och utdragna samha llssto rningar Sa ga r det till. Innehåll 1. Innan du börjar... 2 2. Användaruppgifter... 2 3. Intresseanmälans

Läs mer

Ansö kan fö r utlysningen Kriskömmunikatiön öch fö rtröende Sa ga r det till

Ansö kan fö r utlysningen Kriskömmunikatiön öch fö rtröende Sa ga r det till samhällsskydd och beredskap 1 (6) Ansö kan fö r utlysningen Kriskömmunikatiön öch fö rtröende Sa ga r det till Innehåll 1. Innan du börjar... 2 2. Användaruppgifter... 2 3. Utlysningens startsida... 2

Läs mer

Innan den 17 februari går det ingen information till medborgare om avslag eller placering om eleven gjort ett skolval.

Innan den 17 februari går det ingen information till medborgare om avslag eller placering om eleven gjort ett skolval. 2015-02-05 1 Innehåll Info... 3 Skolval... 3 Inflytt/Byte... 3 Fritidsplaceringar... 3 Checklista - Arbetsgång... 3 Logga in... 4 Inloggning till systemet, Hypernet... 4 Ändra lösenord... 4 Utskrift sökande

Läs mer

Manual till E-tjänsten Beredskapslagring av olja

Manual till E-tjänsten Beredskapslagring av olja Manual till E-tjänsten Beredskapslagring av olja Den här manualen innehåller praktisk information som är riktad till dig som ska ansöka, anmäla, rapportera eller deklarera i beredskapslagring av olja.

Läs mer

Intresseanma lan fo r forskningsprogram klimatanpassning och naturolyckor Sa ga r det till.

Intresseanma lan fo r forskningsprogram klimatanpassning och naturolyckor Sa ga r det till. samhällsskydd och beredskap 1 (6) Intresseanma lan fo r forskningsprogram klimatanpassning och naturolyckor Sa ga r det till. Innehåll 1. Innan du börjar... 2 2. Användaruppgifter... 2 3. Intresseanmälans

Läs mer

ANVÄNDARMANUAL FÖR KURRE

ANVÄNDARMANUAL FÖR KURRE Uppdaterad.0.0 Sida / ANVÄNDARMANUAL FÖR KURRE KURRE är Svenska studiecentralens webbtjänst där du enkelt och snabbt kan göra kursanmälan och -redovisning elektroniskt. Uppdaterad.0.0 Svenska studiecentralen

Läs mer

Intresseanma lan fö r miljö stö d inöm ra ddningsinsatser med fökus pa skadeplatsen Sa ga r det till.

Intresseanma lan fö r miljö stö d inöm ra ddningsinsatser med fökus pa skadeplatsen Sa ga r det till. samhällsskydd och beredskap 1 (6) Intresseanma lan fö r miljö stö d inöm ra ddningsinsatser med fökus pa skadeplatsen Sa ga r det till. Innehåll 1. Innan du börjar... 2 2. Användaruppgifter... 2 3. Intresseanmälans

Läs mer

Vad händer om villkor för resultat 2 uppnås efter avslutad lotstjänst?

Vad händer om villkor för resultat 2 uppnås efter avslutad lotstjänst? Sida: 1 av 6 Leverantörer Vad händer med vår ersättning? Svar: Ni fortsätter att leverera tjänsten enligt avtal under uppsägningstiden, med bibehållen ersättning. Innan ni skickar in den sista månadsrapporten

Läs mer

Lathund Webbstöd för Jobb- och utbildningsexperter

Lathund Webbstöd för Jobb- och utbildningsexperter Reviderad: 2015-10-16 1 (11) Ansvarig: Andreas Sundberg, Systemförvaltare andreas.sundberg@nacka.se 08-718 89 19 Lathund Webbstöd för Jobb- och utbildningsexperter Webbstödet GWA-Webb är tänkt som en administrativ

Läs mer

KA Webb - utbildning Skapa utbildningstillfälle

KA Webb - utbildning Skapa utbildningstillfälle Sida: 0 av 11 Användarstöd KA Webb - utbildning Skapa utbildningstillfälle Version 3.1 Uppdaterat 2016-05-27 Sida: 1 av 11 Innehåll Om utbildningstillfällen... 2 Skapa utbildningstillfälle... 2 Gruppstart...

Läs mer

För sent inkommen eller ofullständig ansökan riskerar att inte bli behandlad vid denna ansökningsomgång.

För sent inkommen eller ofullständig ansökan riskerar att inte bli behandlad vid denna ansökningsomgång. ANSÖKAN OM BIDRAG KULTUR FÖR ÄLDRE SISTA ANSÖKNINGSDAG: 7 NOVEMBER 2011 ANVISNINGAR FÖR ANSÖKAN Observera Denna onlineansökan är optimerad för webbläsaren Internet Explorer version 6 eller senare, men

Läs mer

Förnyad konkurrensutsättning. Manual för användare

Förnyad konkurrensutsättning. Manual för användare Förnyad konkurrensutsättning Manual för användare Ansvarig utgivare: Göteborgs Stads Upphandlings AB Titel: Förnyad konkurrensutsättning Manual för användare Version: 1.0.5.2015 2 Innehåll 1. Förnyad konkurrensutsättning

Läs mer

Skapa Gemensam Utbildningsplan (GUP) Skapa periodisk rapport, Närvarorapportering Avvikelserapport

Skapa Gemensam Utbildningsplan (GUP) Skapa periodisk rapport, Närvarorapportering Avvikelserapport Användarstöd Webbstöd till leverantörer för Arbetsmarknadsutbildningar, Förberedande utbildningar och Insatser Skapa Gemensam Utbildningsplan (GUP) Skapa periodisk rapport, Närvarorapportering Avvikelserapport

Läs mer

Manual: Skapa egna ansökningsformulär

Manual: Skapa egna ansökningsformulär INFORMATION TILL FOLKHÖGSKOLORNA Manual: Skapa egna ansökningsformulär Alla folkhögskolor kan skapa egna digitala ansökningsformulär genom en funktion på Folkhögskola.nu. Genom att logga in på www.folkhogskola.nu/admin

Läs mer

Så här rapporterar du dina aktiviteter med lösenordsinloggning

Så här rapporterar du dina aktiviteter med lösenordsinloggning 1 MANUAL - AKTIVITETSRAPPORT Så här rapporterar du dina aktiviteter med lösenordsinloggning Observera! Från och med 19 mars så delar vi inte längre ut utökad behörighet. Nu krävs det att du istället skaffar

Läs mer

Hur använder du som elev Fronter?

Hur använder du som elev Fronter? Hur använder du som elev Fronter? Fronter är en lärplattform. Det är ett digitalt verktyg som du som elev ska använda dig av för att hitta uppgifter, länkar och dokument från alla dina lärare, lämna in

Läs mer

SITHS i Easy. Handledning i hanteringen av Självdeklarationen. SITHS i Easy SITHS Förvaltning Senast ändrad 2015-06-11. Sid 1/9

SITHS i Easy. Handledning i hanteringen av Självdeklarationen. SITHS i Easy SITHS Förvaltning Senast ändrad 2015-06-11. Sid 1/9 SITHS i Easy Handledning i hanteringen av Självdeklarationen Sid 1/9 Innehållsförteckning Förutsättningar för att hantera Självdeklarationen i Easy... 3 1. Hantera Självdeklarationen i Easy... 4 2. Dokumenthantering...

Läs mer

Lathund Förskola och annan pedagogisk omsorg 2014-10-03

Lathund Förskola och annan pedagogisk omsorg 2014-10-03 Lathund Förskola och annan pedagogisk omsorg 2014-10-03 1 Innehåll Logga in... 3 Behörighet... 3 Inloggning till systemet, Hypernet... 3 Glömt lösenord... 3 Uppdatera lösenordet... 3 Vyer anpassa det du

Läs mer

Intresseanma lan/kunskapsunderlag fö r utlysning inöm CBRNE i framtiden Sa ga r det till.

Intresseanma lan/kunskapsunderlag fö r utlysning inöm CBRNE i framtiden Sa ga r det till. samhällsskydd och beredskap 1 (5) Intresseanma lan/kunskapsunderlag fö r utlysning inöm CBRNE i framtiden Sa ga r det till. Innehåll 1. Innan du börjar... 2 2. Användaruppgifter... 2 3. Intresseanmälans

Läs mer

7. Skapa kontrolluppgiftsregister

7. Skapa kontrolluppgiftsregister VÄLJ ATT ARBETA I FÖREGÅENDE ÅR DATABASEN FÖR INKOMSTÅR 2014 7. Skapa kontrolluppgiftsregister Skapa register för kontrolluppgifter Utskrift av kontrolluppgifter Skapa kontrolluppgifter och skicka till

Läs mer

Så här ansöker du om försörjningsstöd på datorn

Så här ansöker du om försörjningsstöd på datorn Så här ansöker du om försörjningsstöd på datorn Du som har beviljats försörjningsstöd kan använda Lunds kommuns e-tjänst för att enkelt ansöka igen. Då ansöker du när det passar dig och behöver inte passa

Läs mer

Användarhandledning. Kommers Annons 3.7 - Leverantörer. Användarhandledning Kommers Annons 3.7 - Leverantörer

Användarhandledning. Kommers Annons 3.7 - Leverantörer. Användarhandledning Kommers Annons 3.7 - Leverantörer Anders Silfverlin Kommers Annons 3.7 1.0 2010-10-04 1 (19) Användarhandledning Kommers Annons 3.7 - Leverantörer Anders Silfverlin Kommers Annons 3.7 1.0 2010-10-04 2 (19) Innehåll 1 Introduktion... 3

Läs mer

Lathund Idrottslyftet Så här enkelt söker du bidrag till din förening!

Lathund Idrottslyftet Så här enkelt söker du bidrag till din förening! Lathund Idrottslyftet Så här enkelt söker du bidrag till din förening! Din förening har möjlighet att söka bidrag för att utveckla er barnoch ungdomsverksamhet via Idrottslyftet som är regeringens satsning

Läs mer

Ansöka om projektmedel i Projektrummet

Ansöka om projektmedel i Projektrummet 1(11) Datum 2009-11-06 Ansöka om projektmedel i Projektrummet Läs all information om ansökningsomgången (utlysningen) Börja alltid med att läsa vad som krävs för den ansökningsomgång du tänker söka medel

Läs mer

Användarhandbok arvodesräkning

Användarhandbok arvodesräkning Användarhandbok arvodesräkning Delad redogörelse vid PUT + 30 dagar Om barnet har fått permanent uppehållstillstånd (PUT) under perioden som du är god man kan det innebära att du måste lämna in två olika

Läs mer

Ansök till förskola / Pedagogisk omsorg / Fritidshem - inloggad

Ansök till förskola / Pedagogisk omsorg / Fritidshem - inloggad för Ansök till förskola/p Dnr Sida 1 Förskola, pedagogisk omsorg och fritidswebben Ansök till förskola / Pedagogisk omsorg / Fritidshem - inloggad Den här manualen beskriver hur man ansöker till Förskola

Läs mer

www.grade.com LUVIT Utbildningsadministration Manual

www.grade.com LUVIT Utbildningsadministration Manual www.grade.com LUVIT Utbildningsadministration Manual Innehåll 1. KURSKATALOG 3 1.1. SÖK EFTER KURSTILLFÄLLEN 3 2. MINA ATTESTERINGAR 6 3. MINA ANMÄLNINGAR 7 4. HANTERA KURSER 8 4.1. DELTAGARE 9 4.1.1.

Läs mer

Postdoktoralt sto d. Att anso ka om forskningsmedel via MSB:s anso kningswebb

Postdoktoralt sto d. Att anso ka om forskningsmedel via MSB:s anso kningswebb samhällsskydd och beredskap 1 (6) Postdoktoralt sto d. Att anso ka om forskningsmedel via MSB:s anso kningswebb Innehåll 1. Innan du börjar... 2 2. Användaruppgifter... 2 3. Utlysningens startsida... 2

Läs mer

Endast arbetsmaterial ANSÖKAN OM UTVECKLINGSBIDRAG KULTURTIDSKRIFTER. För ansökningsperiod, se Kulturrådets webbplats. ANVISNINGAR FÖR BLANKETTEN

Endast arbetsmaterial ANSÖKAN OM UTVECKLINGSBIDRAG KULTURTIDSKRIFTER. För ansökningsperiod, se Kulturrådets webbplats. ANVISNINGAR FÖR BLANKETTEN ANSÖKAN OM UTVECKLINGSBIDRAG KULTURTIDSKRIFTER För ansökningsperiod, se Kulturrådets webbplats. ANVISNINGAR FÖR BLANKETTEN Observera Den här blanketten är optimerad för webbläsaren Internet Explorer versionerna

Läs mer

Användarmanual för rekvisition av karriärtjänster

Användarmanual för rekvisition av karriärtjänster Användarmanual för rekvisition av karriärtjänster Innehåll: Påbörja rekvisition för karriärtjänster... 1 Steg 1. Godkänn lagring... 2 Steg 2. Granska användare... 3 Steg 3. Ange kontaktpersoner... 4 Steg

Läs mer

Dokumentation E-tjänst förskola / pedagogisk omsorg / fritidshem / vårdnadsbidrag

Dokumentation E-tjänst förskola / pedagogisk omsorg / fritidshem / vårdnadsbidrag 1 (21) Dokumentation E-tjänst förskola / pedagogisk omsorg / fritidshem / vårdnadsbidrag Innehållsförteckning Webb Förskola, E-tjänster - Öppna tjänster... 2 Ansökan... 2 Beräkna avgift... 8 Vårdnadsbidrag...

Läs mer

Ansökan om föreningsbidrag och kulturstöd via webben. Kundens ex. Gäller från

Ansökan om föreningsbidrag och kulturstöd via webben. Kundens ex. Gäller från Ansökan om föreningsbidrag och kulturstöd via webben Kundens ex Gäller från 2017-01-01 Innehåll Inledning... 2 Ansökan på webben... 2 Förutsättningar... 2 Logga in... 2 Ansökan... 3 Felmeddelanden... 4

Läs mer

Utbildning. Oktober 2011

Utbildning. Oktober 2011 Utbildning Oktober 2011 Logga in Gå till www.taby.se/barnochskolval Klicka på Nästa och knappen Personal Du loggar in med de inloggningsuppgifter du fått mailat till dig VH loggar in med e-legitimation,

Läs mer

Endast arbetsmaterial

Endast arbetsmaterial ANSÖKAN OM BIDRAG LITTERÄRA EVENEMANG I UTLANDET För sista ansökningsdag, se Kulturrådets hemsida ANVISNINGAR FÖR ANSÖKAN Observera Den här blanketten är optimerad för webbläsaren Internet Explorer versionerna

Läs mer

Endast arbetsmaterial

Endast arbetsmaterial REDOVISNING VERKSAMHETSBIDRAG CENTRUMBILDNINGAR För sista redovisningsdatum, se Kulturrådets webbplats. ANVISNINGAR FÖR BLANKETTEN Observera Den här blanketten är optimerad för webbläsaren Internet Explorer

Läs mer

Guide till hur ansökan sker i IdrottOnline för Idrottslyftet 2017

Guide till hur ansökan sker i IdrottOnline för Idrottslyftet 2017 Guide till hur ansökan sker i IdrottOnline för Idrottslyftet 2017 1. Logga in på föreningens sida i IdrottOnline (gå in via föreningens IdrottOnline sida eller logga in via Riksidrottsförbundets sida för

Läs mer

Hjälp till att fylla i ansökan för Interreg Sverige Norge programmet, 2015-09-09

Hjälp till att fylla i ansökan för Interreg Sverige Norge programmet, 2015-09-09 Hjälp till att fylla i ansökan för Interreg Sverige Norge programmet, 2015-09-09 1 Så funkar det Guide till Min ansökan INNAN DU BÖRJAR FYLLA I ANSÖKAN För att kunna börja att fylla i ansökan behöver du

Läs mer

Ansök till förskola och familjedaghem med Mobilt BankID eller e-legitimation

Ansök till förskola och familjedaghem med Mobilt BankID eller e-legitimation Ansök till förskola och familjedaghem med Mobilt BankID eller e-legitimation Den här manualen är till för dig som vill ansöka om en plats i förskola eller på familjedaghem i Norrköpings kommuns e-tjänst.

Läs mer

Innan den 21 februari går det ingen information till invånare om avslag eller placering om eleven gjort ett skolval.

Innan den 21 februari går det ingen information till invånare om avslag eller placering om eleven gjort ett skolval. 2019-02-08 1 Innehåll Info... 3 Skolval... 3 Inflytt/Byte... 3 Fritidsplaceringar... 3 Att hantera under skolvalsperioden... 3 Checklista Arbetsgång placeringsperioden... 3 Logga in... 5 Inloggning till

Läs mer

Webbinarium 1 december Fråga Delegationen

Webbinarium 1 december Fråga Delegationen Webbinarium 1 december 2015 Fråga Delegationen Dagens program Inledning Ord från kansliet AF om systemstödet Frågestund Avslut KANSLIET HAR ORDET Läget i processerna 1. Processen för överenskommelser 2.

Läs mer

Digitala blanketter för kommunala tjänster

Digitala blanketter för kommunala tjänster Digitala blanketter för kommunala tjänster Våra medborgare och brukare ska på ett enkelt sätt kunna hitta kommunens tjänster via www.umea.se och kunna göra ansökningar, lämna uppgifter etc. Därför inför

Läs mer

Snabbguide till Min ansökan

Snabbguide till Min ansökan Version 2015-05-12 Snabbguide till Min ansökan Innan du börjar För att kunna fylla i ansökan behöver du skapa ett användarkonto (se instruktion på bild 3). Ska du som skapar kontot fylla i flera ansökningar

Läs mer

Endast arbetsmaterial ANSÖKAN OM UTVECKLINGSBIDRAG REGIONAL KULTURVERKSAMHET. För sista ansökningsdag, se Kulturrådets webbplats.

Endast arbetsmaterial ANSÖKAN OM UTVECKLINGSBIDRAG REGIONAL KULTURVERKSAMHET. För sista ansökningsdag, se Kulturrådets webbplats. ANSÖKAN OM UTVECKLINGSBIDRAG REGIONAL KULTURVERKSAMHET För sista ansökningsdag, se Kulturrådets webbplats. ANVISNINGAR FÖR ANSÖKAN Observera Den här blanketten är optimerad för webbläsaren Internet Explorer

Läs mer

Ansökan & anmälan om kvotplikt. En lathund om hur du ansöker och anmäler kvotplikt via Eugén

Ansökan & anmälan om kvotplikt. En lathund om hur du ansöker och anmäler kvotplikt via Eugén Ansökan & anmälan om kvotplikt En lathund om hur du ansöker och anmäler kvotplikt via Eugén . Inloggning För att göra en ansökan om elintensiv industri (se avsnitt. Ansökan elintensiv industri) eller anmäla

Läs mer

Endast arbetsmaterial ANSÖKAN OM BIDRAG PLANERAD UTGIVNING. För ansökningsperiod, se Kulturrådets webbplats. ANVISNINGAR FÖR BLANKETTEN.

Endast arbetsmaterial ANSÖKAN OM BIDRAG PLANERAD UTGIVNING. För ansökningsperiod, se Kulturrådets webbplats. ANVISNINGAR FÖR BLANKETTEN. ANSÖKAN OM BIDRAG PLANERAD UTGIVNING För ansökningsperiod, se Kulturrådets webbplats. ANVISNINGAR FÖR BLANKETTEN Observera Den här blanketten är optimerad för webbläsaren Internet Explorer versionerna

Läs mer

Beskrivning om hur du ansöker om godkännande av spridningsutrustning för växtskyddsmedel

Beskrivning om hur du ansöker om godkännande av spridningsutrustning för växtskyddsmedel Beskrivning om hur du ansöker om godkännande av spridningsutrustning för växtskyddsmedel Bra att veta: Om du ska använda sprutan efter 26 november 2016 måste du ha fått ett beslut från Jordbruksverket

Läs mer

Stöd och matchning Så hittar du leverantörer som erbjuder Stöd och matchning. Version 11,

Stöd och matchning Så hittar du leverantörer som erbjuder Stöd och matchning. Version 11, Stöd och matchning Så hittar du leverantörer som erbjuder Stöd och matchning Version 11, 2018 09 22 1 Hitta leverantör av Stöd och matchning Du väljer själv vilken leverantör av Stöd och matchning du vill

Läs mer

Transport av farligt gods. Att anso ka om forskningsmedel via MSB:s anso kningswebb

Transport av farligt gods. Att anso ka om forskningsmedel via MSB:s anso kningswebb samhällsskydd och beredskap 1 (7) Transport av farligt gods. Att anso ka om forskningsmedel via MSB:s anso kningswebb Innehåll 1. Innan du börjar... 2 2. Användaruppgifter... 2 3. Utlysningens startsida...

Läs mer

I portalen kommer du även att kunna sätta startdatum och slutrapportera deltagare som kom in i TSL-systemet före den 1 november 2017.

I portalen kommer du även att kunna sätta startdatum och slutrapportera deltagare som kom in i TSL-systemet före den 1 november 2017. Version 2018-04-04 I TSL-portalen hittar du era omställningsprojekt och deltagare. Det är här du sätter startdatum på deltagaren och rapporterar in då en deltagare hittat en lösning. Innan du ser deltagaren

Läs mer

Om ni inte genomför verksamheten/projektet/aktiviteten eller redovisar för sent kan ni bli skyldiga att betala tillbaka bidraget.

Om ni inte genomför verksamheten/projektet/aktiviteten eller redovisar för sent kan ni bli skyldiga att betala tillbaka bidraget. REDOVISNING DANSNÄT SVERIGES PARTER För redovisningsdatum, se beslut ANVISNINGAR FÖR BLANKTTEN Observera Den här blanketten är optimerad för webbläsaren Internet Explorer versionerna 9-11. Den fungerar

Läs mer

Heroma självservice för arbetsledare

Heroma självservice för arbetsledare Heroma självservice för arbetsledare 2015-09-17 1 Innehållsförteckning 3. Allmän orientering 4. Löneuppgifter Grundlista 5. Statistik 6. Godkänna frånvaroärende 7. Godkänna facklig ledighet och nationaldagsledig

Läs mer

Endast arbetsmaterial

Endast arbetsmaterial ANSÖKAN OM SBIDRAG NATIONELLA MINORITETERS KULTUR För ansökningsperiod, se Kulturrådets webbplats. ANVISNINGAR FÖR BLANKETTEN Observera Den här blanketten är optimerad för webbläsaren Internet Explorer

Läs mer

För sent inkommen eller ofullständig ansökan riskerar att inte bli behandlad vid denna ansökningsomgång.

För sent inkommen eller ofullständig ansökan riskerar att inte bli behandlad vid denna ansökningsomgång. ANSÖKAN OM BIDRAG TILL INTERNATIONELLA NÄTVERK SISTA ANSÖKNINGSDAG: 1 DECEMBER 2011 ANVISNINGAR FÖR ANSÖKAN Observera Denna onlineansökan är optimerad för webbläsaren Internet Explorer version 6 eller

Läs mer

Instruktion för E-tjänst Ekonomiskt bistånd

Instruktion för E-tjänst Ekonomiskt bistånd Instruktion för E-tjänst Ekonomiskt bistånd Innehåll Hemsida... 2 Nyansökan ekonomiskt bistånd... 2 Ansökan om försörjningsstöd (Nyansökan)... 3 Ansökan om fortsatt försörjningsstöd... 3 Samtycke... 4

Läs mer

Information om bidraget finns på Kulturrådets hemsida. Informationen kan komma att ändras över tid.

Information om bidraget finns på Kulturrådets hemsida. Informationen kan komma att ändras över tid. ANSÖKAN OM BIDRAG TILL INTERNATIONELLA NÄTVERK För sista ansökningsdag, se Kulturrådets hemsida. ANVISNINGAR FÖR ANSÖKAN Observera Denna onlineansökan är optimerad för webbläsaren Internet Explorer version

Läs mer

Manual för Samordnad Individuell Plan - SIP. Klicka på ärendevyn (fliken) SIP. Klicka för åtkomst till SVU

Manual för Samordnad Individuell Plan - SIP. Klicka på ärendevyn (fliken) SIP. Klicka för åtkomst till SVU Manual för Samordnad Individuell Plan - SIP Klicka på ärendevyn (fliken) SIP Klicka för åtkomst till SVU Finns en pågående vårdperiod går det öppna SVU-processen från SIP-översikten genom att klicka på

Läs mer

Endast arbetsmaterial REVIDERAD PLAN SCENKONST. För sista dag att inkomma med blanketten, se Kulturrådets webbplats. ANVISNINGAR FÖR BLANKETTEN

Endast arbetsmaterial REVIDERAD PLAN SCENKONST. För sista dag att inkomma med blanketten, se Kulturrådets webbplats. ANVISNINGAR FÖR BLANKETTEN REVIDERAD PLAN SCENKONST För sista dag att inkomma med blanketten, se Kulturrådets webbplats. ANVISNINGAR FÖR BLANKETTEN Observera Den här blanketten är optimerad för webbläsaren Internet Explorer versionerna

Läs mer

Guide till hur jag ansöker i Idrottslyftet 2015 till projekt: Öppna projekt

Guide till hur jag ansöker i Idrottslyftet 2015 till projekt: Öppna projekt Guide till hur jag ansöker i Idrottslyftet 2015 till projekt: Öppna projekt 1. Logga in på föreningens sida i IdrottOnline genom att klicka på hänglåset i högra hörnet (se bild), så måste du skriva i ditt

Läs mer

Release Notes. Vad är nytt i Easy Planning Nyheter. Åtgärdade fel. Release Easy Planning

Release Notes. Vad är nytt i Easy Planning Nyheter. Åtgärdade fel. Release Easy Planning Vad är nytt i Easy Planning 7.05 Uppdateringen innehåller flera förbättringar och nya funktioner. Kunder som har version 7.03 eller 7.04 måste uppdatera till 7.05 omgående för att undvika problem. Vi rekommenderar

Läs mer

Kostnader. Arvoden/löner (inkl sociala avgifter)

Kostnader. Arvoden/löner (inkl sociala avgifter) Kostnader Arvoden/löner (inkl sociala avgifter) Under "Projektbudget" anger du alla belopp i hela svenska kronor utan andra tecken än siffror: d v s beloppet "125.600:- SEK" skall skrivas som "125600".

Läs mer

Instruktion till Sökande/Ombud

Instruktion till Sökande/Ombud Version 1. 2016-04-20 Instruktion till Sökande/Ombud Trafikskadenämnden, Box 24048, 104 50 Stockholm www.trafikskadenamnden.se Innehåll Beskrivning av ärendets gång... 3 Ansökningsformuläret... 4 Mejl

Läs mer

E-tjänsten för förskola, fritidshem och skola

E-tjänsten för förskola, fritidshem och skola 2019-05-24 E-tjänsten för förskola, fritidshem och skola Den här manualen visar hur du använder e-tjänsten för förskola, fritidshem och skola. Manualen beskriver hur du gör för att lämna schema, ändra

Läs mer

6. Skapa kontrolluppgiftsregister

6. Skapa kontrolluppgiftsregister 6. Skapa kontrolluppgiftsregister Välj att arbeta i det föregående året databasen för inkomstår 2013. Löneprogrammet hanterar kontrolluppgift KU10. Som arbetsgivare ska du lämna kontrolluppgifter för alla

Läs mer

HANDBOK E-TJÄNST för redogörelse av god man för ensamkommande barn

HANDBOK E-TJÄNST för redogörelse av god man för ensamkommande barn HANDBOK E-TJÄNST för redogörelse av god man för ensamkommande barn Innehållsförteckning 1. Sammanfattning 3 1.1 God man lämnar in redogörelse 3 1.2 Överförmyndarnämnden granskar redogörelsen 3 1.3 Utbetalning

Läs mer

IDROTTSLYFTET 2017 ANSÖKNINGSGUIDE

IDROTTSLYFTET 2017 ANSÖKNINGSGUIDE IDROTTSLYFTET 2017 ANSÖKNINGSGUIDE Kom igång Logga in på föreningens sida i IdrottOnline klubb. Du kommer till första sidan genom att klicka på fliken Idrottsmedel längst upp på sidan. Fliken Äldre Idrottslyftet

Läs mer

Logga in: Gå in under länken: https://hrweb.admin.kth.se och logga in med din KTH-användare + lösenord => Ditt KTH.SE konto. Då kommer denna bild upp:

Logga in: Gå in under länken: https://hrweb.admin.kth.se och logga in med din KTH-användare + lösenord => Ditt KTH.SE konto. Då kommer denna bild upp: Lathund för egenrapportering 2012-03-19 Kategori: Kontroll Logga in: Gå in under länken: https://hrweb.admin.kth.se och logga in med din KTH-användare + lösenord => Ditt KTH.SE konto Då kommer denna bild

Läs mer

HANDBOK E-TJÄNST. för redogörelse av god man för ensamkommande barn ÖVERFÖRMYNDARFÖRVALTNINGEN

HANDBOK E-TJÄNST. för redogörelse av god man för ensamkommande barn ÖVERFÖRMYNDARFÖRVALTNINGEN HANDBOK E-TJÄNST för redogörelse av god man för ensamkommande barn ÖVERFÖRMYNDARFÖRVALTNINGEN UPPSALA, TIERPS, ÖSTHAMMARS, KNIVSTA, ÄLVKARLEBY OCH HEBY KOMMUN. Innehållsförteckning 1. Sammanfattning 3

Läs mer

Flödesbeskrivning Meddix SVP. Öppen psykiatrisk tvångsvård. Öppen rättspsykiatrisk vård

Flödesbeskrivning Meddix SVP. Öppen psykiatrisk tvångsvård. Öppen rättspsykiatrisk vård Flödesbeskrivning Meddix SVP Öppen psykiatrisk tvångsvård och Öppen rättspsykiatrisk vård 2011-01-13 Ewa Lundström Sida 2/23 Innehållsförteckning 1 Bakgrund...4 2 Huvudsida...5 3 Administration...6 3.1

Läs mer

Manual för kursspecifika ansökningsformulär Folkhögskola.nu

Manual för kursspecifika ansökningsformulär Folkhögskola.nu Manual för kursspecifika ansökningsformulär Folkhögskola.nu 2013-12-03 Bakgrund Folkhögskola.nu har utvecklat en funktion som gör det möjligt för skoladministratörer att skapa kursspecifika digitala ansökningsformulär

Läs mer