Kvalitetsrapport för grundsärskolan läsåret

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Kvalitetsrapport för grundsärskolan läsåret 2013-14"

Transkript

1 Kvalitetsrapport för grundsärskolan läsåret GÄLLANDE FÖR VERKSAMHETEN I grundsärskolan åk 1-9 samt inriktning träning Ansvarig rektor Lena Risberg

2 Innehåll Styrkort KVALITETSARBETE... 2 MÅL... 2 Medarbetarperspektivet... 3 Ekonomiperspektivet... 4 RESULTAT... 5 KUNSKAPER, ELEVERS ANSVAR OCH INFLYTANDE, SKOLA HEM, ÖVERGÅNG OCH SAMVERKAN, BEDÖMNING OCH BETYG... 5 Barnperspektivet... 5 NORMER OCH VÄRDEN, SKOLA OCH HEM... 6 Processperspektivet... 6

3 VISION: Lust att lära och att utvecklas i en trygg miljö präglad av hänsyn och respekt. Styrkort Rektor grundsärkolan STRATEGISKT MÅL STYRTAL VAD SOM MÄTS Resultat Måltal AKTIVITETER/ÅTGÄRDER Resultat Barnperspektiv Processperspektiv Barn och vuxna får sitt lärande format efter sina förutsättningar, behov och kunskapsnivåer med delaktighet och kreativitet Skolan och IFO samverkar i insatser för barn och deras familjers välmående och behov av stöd. Miljön i nämndens verksamheter präglas av trygghet, hänsyn och respekt. Andelen elever som upplever att de har inflytanden i skolan, att deras tankar och initiativ tas tillvara. Andelen elever som deltar i sitt utvecklingssamtal. Andelen elever som utvecklat sin förmåga att kommunicera Andelen elever som i åk 9 höjer meritvärdet. Andelen elever som utvecklat sin läsförmåga. Andelen vårdnadshavare som upplever att deras barn är trygga i skolan Andelenelever som upplever att de är trygga i skolan Andelen elever som anser sig ha blivit kränkta i skolan 100% 90% 100% 100% 100% 1/ %!00%!00% 100% 0 Elevråd inom särskolan. Representanter från särskolan i högstadiets elevråd på Kyrkskolan Klassråd Elevenkät. Utveckla alternativa metoder för att tillvarata elevernas åsikter. Arbeta med att hitta och vidareutveckla olika alternativa kommunikationsformer. Alla elever ska ha tillgång till läsplattor som kommunikations verktyg. Alla elever på högstadiet deltar i ett läsprojekt som tränar såväl lästeknik som läsförståelse och reflektion, både muntligt och skriftligt. IT fortbildning för personalen. Personalens samplanerande ökar. Biblioteksbesök Kulturutbud (Skapande skola) Kompetensutveckling i olika läsinlärnings metoder. Förtydliga och medvetande göra vårdnadshavarna om skolans arbete. Arbeta efter likabehandlingsplanens inriktningar. Elevenkät till alla elever.

4 Medarbetarperspektiv Ett gott ledarskap och medarbetarskap med rätt kompetens präglar verksamheten. Andelen nöjda medarbetare Andelen lärare med specialpedagogisk högskoleexamen med inriktning utvecklingsstörning. 77,3 45 % Friskvårdsaktiviteter IKT-kompetens utveckling. Uppmuntra lärare att komplettera tidigare utbildning (lärarlyftet) Ekonomiperspektiv Budget i balans genom strategiska prioriteringar - Budget i balans % - Budget för fritidshemmet på särskolan.

5 MÅL Grundsärskoleområdets kvalitetsrapport för läsåret innehåller en bedömning av i vilken mån de nationella målen i läroplanen för grundsärskolan (Lgr 11) uppnåtts samt vilka åtgärder som rektor avser att vidta för att utveckla kvaliteten inom verksamheterna. Kommunens ansvar, som huvudman för utbildningen, är att stödja verksamheterna i deras uppdrag och arbete med de nationella målen. Ludvika kommun/ social- och utbildningsnämnden beskriver sitt ansvarstagande och sina ambitioner för utbildningsverksamheten i Social- och utbildningsplanen för perioden I den formuleras politikernas viljeinriktning som strategiska mål: KVALITETSARBETE Under läsåret har ett förankringsarbete pågått för att utveckla målstyrningen som metod; att tillsammans med personalen enas om inriktningen för verksamheten och att hålla koll på att riktningen följs. För detta ändamål används målstyrningsverktyget balanserade styrkort (BSK) med de fyra perspektiven: barn- och vuxen, process, medarbetare, ekonomi. Styrkort användas på alla nivåer och i alla verksamheter inom nämndens ansvarsområden. Styrkorten visar var vi är, vart vi ska och hur vi tar oss mot målet. Barn och vuxna får sitt lärande format efter sina förutsättningar, behov och kunskapsnivåer, med delaktighet och kreativitet. Skolan och IFO samverkar i insatser för barn och deras familjers välmående och behov av stöd. Miljön i nämndens verksamheter präglas av trygghet, hänsyn och respekt. Ett gott ledarskap och medarbetarskap med rätt kompetens präglar verksamheten. Följande kvalitetsrapport är en resultatsammanställning med fördjupad analys utifrån grundsärskolans rektors styrkort. Underlag för sammanställningen är resultat hämtade från: Budget i balans genom strategiska prioriteringar SCB- statistik Personal-, elev- och vårdnadshavarenkäter Uppföljning och utvärdering av områdets likabehandlingsplan mot diskriminering och kränkande behandling Personalens verksamhetsredogörelse Grundsärskolan belägen i centrala Ludvika.

6 FÖRUTSÄTTNINGAR Under läsåret fanns inom grundsärskolan totalt 32 elever varav 10 är flickor: - 2 barn i förskoleklassen - 18 elever i grundsärskola åk elever i träningsskolan - 4 barn i fritidshemmet Medarbetarperspektivet Ett gott ledarskap och medarbetarskap med rätt kompetens präglar verksamheten. Grundsärskolan Området/ Kommunen Riket enheten Andelen personal med pedagogisk % 88 % högskoleexamen Andelen personal med specialpedagogiskutbildning Antalet elever per årsarbetare 2,2 2,2 3,2 Källa: Skolverkets databas Jämförelsetal gällande för Rektors analys Andelen nöjda medarbetare enligt den kommungemensamma medarbetarenkäten. (kommunsnittet 52,7 %), se särskild modell för uträkning bilaga 1) Ingen personalenkät genomfördes 2013 Vart ska vi? Andelen lärare i grundskolan med pedagogisk högskoleexamen med inriktning utvecklingsstörning ska öka. Andelen nöjda medarbetare ska öka. Som rektor har jag under 2013 satsat på att andelen lärare med specialpedagogisk högskoleexamen med inriktning utvecklingsstörning ska öka. Det finns för närvarande inget jämförelsetal för riket. 2 pedagoger är under utbildning och blir klara Rektors åtgärder läsåret Hur gör vi? Friskvårdsaktiviteter enligt den friskvårdsplan som framtagits under 2014 IKT-kompetens utveckling. Uppmuntra lärare att komplettera tidigare utbildning (lärarlyftet)

7 Ekonomiperspektivet Budget i balans genom strategiska prioriteringar Rektors analys Hur blev det? Underskottet bror på att fritidshemmet på särskolan inte har någon budget. Inför 2014 års budget gjordes en felräkning på intäkterna på 400 tk. Det kommer därför inte vara möjligt att nå målet budget i balans Vart ska vi? Åtgärder Målet budget i balans För att kunna nå budget i balans krävs medel för anpassningar tex. liftar då flera elever med svåra funktionsnedsättningar beräknas komma till särskolan. Då dessa elever också har ett stort omsorgsbehov krävs också att medel finns för personal. Budget för fritidhemmet.

8 RESULTAT Rektorn ansvarar för enhetens kvalitetsarbete och att det finns förutsättningar att bedriva och utveckla utbildningen utifrån de nationella målen och riktlinjerna Personalen ansvarar för att bedriva ett kvalitetsarbete som skapar förutsättningar för varje elev att utvecklas så lång som möjligt i förhållande till de nationella målen (Allmänna råden för systematiskt kvalitetsarbete s 13.) KUNSKAPER, ELEVERS ANSVAR OCH INFLYTANDE, SKOLA HEM, ÖVERGÅNG OCH SAMVERKAN, BEDÖMNING OCH BETYG Barnperspektivet Barn får sitt lärande format efter sina förutsättningar, behov och kunskapsnivåer, med delaktighet och kreativitet. Styrtal Andelen elever som upplever att de har inflytanden i skolan, att deras tankar och initiativ tas tillvara. Andelen elever som deltar i sitt utvecklingssamtal. Andelen elever som utvecklat sin förmåga att kommunicera Andelen elever som i åk 9 som höjer meritvärdet. Resultat läsåret Måltal läsåret Resultat läsåret Har ökat - Har ökat Har ökat Meritvärdet har ökat Andelen elever som upplever att de har inflytanden i skolan, att deras tankar och initiativ tas tillvara. Elevernas inflytande har ökat p.g.a. alternativa metoder för utvärdering ex. samtalsmatta. Enligt enkätundersökning tycker nästan alla att de kan påverka och deras initiativ tas till vara. Andelen elever som deltar i sitt utvecklingssamtal. Flera elever deltar i sitt utvecklingssamtal helt eller delvis. Andelen elever som utvecklat sin förmåga att kommunicera Alla elever på träningsskolan har, enligt personalen, utvecklat sin förmåga att kommunicera.

9 Vart ska vi? Andelen elever som upplever att de har inflytanden i skolan, att deras tankar och initiativ tas tillvara, ska öka Andelen elever som deltar i sitt utvecklingssamtal ska öka. Andelen elever som utvecklat sin förmåga att kommunicera ska öka. Andelen elever som i åk 9 når högre än godkändnivån ska öka. NORMER OCH VÄRDEN, SKOLA OCH HEM Processperspektivet Skolan och IFO samverkar i insatser för barn och deras familjers välmående och behov av stöd. Miljön i nämndens verksamheter präglas av trygghet, hänsyn och respekt. Styrtal Andelen vårdnadshavare som upplever att deras barn är trygga i skolan Andelenelever som upplever att de är trygga i skolan Andelen elever som anser sig ha blivit kränkta i skolan Rektors analys Resultat läsåret Måltal läsåret % Vasa 100% 100 % Vasa 90 % Kyrk 0 Vasa 1 Kyrk!00% 0 Resultat läsåret Trygghet Vad gäller frågor runt trivsel och trygghet har övervägande delen elever (92%) svarat att de trivs och känner sig trygga i skolan. Samtliga elever känner att de är respekterade av sina lärare. Alla elever anser också att de respekterar sina klasskamrater men omvänt känner en av eleverna att den inte är respekterad av sina klasskamrater. Eleverna uppger att deras lärare finns närvarande på rasterna. Eleverna upplever att de umgås med varandra på rasterna och talar med varandra. Övervägande delen har även kompisar i andra klasser på skolan.

10 Inflytande Samtliga elever upplever att deras lärare lyssnar på dem om de har en god idé. De upplever också att de har inflytande i skolarbetet. Exempel på föregående är elevens val, arbetspass, val av ämne att skriva om samt vid avslutat arbete välja själv vad man ska arbeta med. Eleverna anser att informationen från elevråd och matråd fungerar bra och att klassråden fungerar. Något som är intressant och som i dagsläget är svårt att tolka är frågan om hur man bemöter pojkar och flickor. Ungefär hälften har svarat att flickor och pojkar inte behandlas lika. Vi är osäkra på om det är pojkar eller flickor som är missnöjda respektive nöjda, då det hos oss är flickorna som för närvarande kräver uppmärksamhet under lektionstid. Under nästa termin kommer vi att på något sätt ta upp detta med eleverna och skaffa oss bättre kunskap om hur de menar. Som rektor har jag under haft som mål att: Andelen vårdnadshavare som upplever att deras barn är trygga i skolan Andelenelever som upplever att de är trygga i skolan Andelen elever som anser sig ha blivit kränkta i skolan Åtgärder: För att förhindra och förebygga kränkningar ska fler vuxna vistas i kapphallen och matsalen under elevernas raster. Fler naturliga möten mellan grundskola och särskola för ökad förståelse. Tex. gemensamma aktiviteter som kulturarrangemang, temadagar och friluftsdagar. Fler åtgärder för att stärka elevernas självkänsla och själkännedom tex. samtal med skolsköterska eller kurator. Planerna mot kränkande behandling på Vasa och Kyrk innehåller ytterligare åtgärder för att skapa ökad trygghet. Tex. Skolan upprättar ett rastvaktsystem som utgår från elevenkäten över riskområden på skolan. Skolan bjuder in enskilda individer och företrädare för olika organisationer som kan fördjupa lärandet i frågor som diskriminering och kränkningar utifrån aspekterna kön, etnisk tillhörighet, sexuell läggning eller funktionshinder. Kyrkskolans Likabehandlingsplan kompletteras med en sida med konkreta åtgärder särskilt riktade mot grundsärskolan. Under våren skall Vasaskolans Likabehandlingsplan kompletteras med konkreta och aktuella åtgärder för att förebygga kränkningar som framkommit efter elever och personalens kartläggning. Utvärdering av åtgärderna ska göras i maj varje år, därefter skrivs en ny aktuell plan. Rutin för hur kränkningar lärare elev hanteras skrivs in i planen. Nya rutiner för anmälan om kränkning till huvudmannen tas fram av förvaltningskansliet under februari Förtydliga och medvetandegöra vårdnadshavarna om skolands arbete

11 Var är vi? Träningsskola Personalen har diskuterat hur bedömningen fördjupade kunskaper respektive grundläggande kunskaperska ske. Andelen elever med grundläggande respektive fördjupade kunskaper beror till största delen av enskilda elevers olika förutsättningar. Det viktiga är att varje elev utvecklas optimalt utifrån sina förutsättningar. Grundsärskola 80 % Ludvika kommun. Grundsärskolan vt 2014 åk 7-9. Betygsfördelning i procent Betygsskala A-E. Betyget A= 20 poäng, B= 17,5, C= 15 poäng, D= 12,5, E= 10 poäng. Betyg A Åk 7 Åk 8 Åk 9 Totalt Betyg B Betyg C Betyg D Betyg E Ludvika kommun. Grundsärskolan vt 2013 och vt 2014 åk 7-9. Betygssnitt utifrån betygspoäng för de ämnen eleverna fått betyg i. Betygsskala A-E. Betyget A=20 poäng, B=17,5 poäng, C= 15 poäng, D=12,5 poäng, E=10 poäng Åk 7 Åk 8 Åk 9 Totalt Betygssnitt 2013 Analys av förbättringen av meritvärdena i grundsärskolans högstadium. Meritvärdet ökade 2,3 poäng från vt 2013 till vt 2014.

12 Förbättringen beror på att vi fått en ökad samsyn i bedömningen när det gäller betygsättningen som i sin tur beror på vårt arbete med pedagogiska planeringar, där vi ofta diskuterat vad de olika värdeorden i kunskapskraven står för. Vi har även haft ökat fokus på förmågorna i kunskapskraven. Eleverna har också under läsåret tränat olika lässtrategier i läsförståelsen, som haft en positiv påverkan i alla ämnen. I samband med det läsprojektet har vi en studiecirkel med särskolans mellanstadium och även där har vi diskuterat kundskapsbedömning. Ludvika kommun. Grundsärskolan vt 2014 åk 1-6. Kunskapsbedömning av elevernas kunskapsnivå per ämne och årskurs. (Förklaring: Gradering/bedömning enligt skalan 0-5, där 5 är bäst ) 5 4,5 4 3,5 3,4 3 2,5 2 1,5 1 0, ,7 3,2 3,4 3,3 3,3 3,2 3,3 Bd Hk Id Ma Mu NO SO Sl Sv Tk En 2,7 2,4 Åk 1 Åk 2 Åk 3 Åk 4 Åk 5 Åk 6 Snitt Åtgärder Ansvariga pedagoger ska tillsammans med rektor göra en ingående bedömning av varje enskild elevs förutsättningar och behov. Det är viktigt med balans mellan utmaningar och arbetet med att befästa kunskapen hos eleverna. För att säkerställa att varje elev utmanas på bästa sätt kommer rektor att tillse att arbetslaget vid flera tillfällen genomför gemensamma pedagogiska planeringar på grupp och individnivå. Vid behov har arbetslaget tillgång till specialpedagoger med olika kompetensområden. Fortsätta projektet med läs och skrivutveckling för alla. Kyrkskolan fortsätter arbeta med lässtrategier och läsförståelse. Båda skolorna kommer att arbeta med skolverkets nyutkomna material kring bedömning i särskola. Rutiner för stadieövergångar ses över. Personalen diskuterar hur vi kan arbeta med anpassningar för enskilda elever.

13 Fritidshem Fritidshemmet på särskolan är till för de elever som inte kan ha sin fritidshemsvistelse vid sitt hemfritids. Verksamheten ska bilda en helhet skola fritidshem. Rutinerna ska vara så lika skolans som möjligt för att eleverna ska få samma struktur även på fritidstiden. Inflytande och självständighet: Barnens egna önskemål Personliga scheman bilder Kommunikation: AKK Tecken som stöd Aktiviteter: Rollekar Doc

14 BILAGA 1 Hur man räknar ut ett index för styrtalet Andelen nöjda medarbetare enligt kommunens medarbetarenkät. Index: Medelvärdet av andelen som svarat stämmer helt (6) och stämmer delvis (5) på frågorna L-Z i Exempel: 14. Jag vet vilka mål som gäller för min enhet. Namn Antal Andel % A. 1 Instämmer inte alls 4 0,6 B C ,9 D ,7 E ,3 F. 6 Instämmer helt ,5 fråga Påstående Kategori Andel % Jag vet vilka mål som gäller för min enhet Styrning M N Jag känner till de lönekriterier som gäller för mig Jag har en bra chef Jag får tillräcklig information av min chef i frågor som rör arbetet Styrning Ledarskap Ledarskap 78.3 O Min chef skapar goda förutsättningar för att samarbetet i Ledarskap P arbetsgruppen ska fungera 73.9 Av min chef får jag veta vad hon/han anser om mina Ledarskap Q arbetsprestationer 82.6 Jag har goda möjligheter till lärande och utveckling i mitt Utveckling R arbete 87.0 Mina kunskaper och erfarenheter tas tillvara på ett bra sätt i Utveckling S vår verksamhet 87.0 T Våra arbetsplatsträffar har ett meningsfullt innehåll Delaktighet 73.9 U Jag är delaktig i utformningen av enhetens mål Delaktighet 73.9 V Jag känner mig delaktig i beslut som fattas på min enhet Delaktighet 60.9 Jag kan i tillräcklig utsträckning påverka hur jag ska lägga Delaktighet W upp mitt arbete 69.6 Jag kan själv påverka mina arbetstider i den utsträckning jag Delaktighet X önskar 26.0

15 Y Jag har i stort sett en bra arbetssituation. Arbetstillfredställelse 95.6 Z Jag har ett meningsfullt arbete Arbetstillfredställelse 100 Totalt Medelvärde: 77.3 Totalt medelvärde: Addera samtliga andelar och dela summan med 15

Kvalitetsrapport för grundsärskolan läsåret

Kvalitetsrapport för grundsärskolan läsåret Kvalitetsrapport för grundsärskolan läsåret 2015-16 GÄLLANDE FÖR VERKSAMHETEN grundsärskolan åk 1-9 samt inriktning träning Ansvarig rektor Lena Risberg Innehåll Styrkort 2015-2016... 1 MÅL... 3 KVALITETSARBETE...

Läs mer

Kvalitetsrapport för Lorensberga skolan läsåret

Kvalitetsrapport för Lorensberga skolan läsåret 1 Kvalitetsrapport för Lorensberga skolan läsåret 2015-2016 GÄLLANDE FÖR VERKSAMHETEN I grundskola åk 7-9 Göran Törnqvist, rektor & Ann- Sofie Gunnarsson, biträdande rektor. 2 Innehåll KVALITETSARBETE...

Läs mer

Kvalitetsrapport för Knutsbo/Junibacken skolområde läsåret

Kvalitetsrapport för Knutsbo/Junibacken skolområde läsåret 0 Kvalitetsrapport för Knutsbo/Junibacken skolområde läsåret 2015-16 GÄLLANDE FÖR VERKSAMHETEN I Knutsbo skola grundskola åk 1-4 fritidshem Ansvarig rektor Åsa Strömberg 1 Innehåll Styrkort 2016-2017...

Läs mer

Kvalitetsrapport för Lorensberga skolområde läsåret

Kvalitetsrapport för Lorensberga skolområde läsåret Kvalitetsrapport för Lorensberga skolområde läsåret 2015-16 GÄLLANDE FÖR VERKSAMHETEN I Lorensberga skola grundskola åk 4-6 Ansvarig rektor åk 4-6 Ann-Katrin Bohman Innehåll Styrkort 2015-2016... 1 KVALITETSARBETE...

Läs mer

Kvalitetsrapport för Knutsbo/Junibacken skolområde läsåret

Kvalitetsrapport för Knutsbo/Junibacken skolområde läsåret 0 Kvalitetsrapport för Knutsbo/Junibacken skolområde läsåret 2015-2016 GÄLLANDE FÖR VERKSAMHETEN I Junibackens skola förskoleklass grundskola åk 1-6 fritidshem Ansvarig rektor Åsa Strömberg 1 Innehåll

Läs mer

Kvalitetsrapport för Fredriksbergsskolan läsåret

Kvalitetsrapport för Fredriksbergsskolan läsåret 0 Kvalitetsrapport för Fredriksbergsskolan läsåret 2015-2016 GÄLLANDE FÖR VERKSAMHETEN I förskoleklass grundskola åk 1-9 fritidshem Ansvarig rektor Kristin Hägglund 1 2 Innehåll Styrkort 2015-2016... 1

Läs mer

Kvalitetsrapport för Kyrkskolan 4-6

Kvalitetsrapport för Kyrkskolan 4-6 0 Kvalitetsrapport för Kyrkskolan 4-6 Läsåret 2015-2016 Gällande för verksamheten i Kyrkskolan åk 4-6 Ansvarig rektor Sara Pernolf 1 Innehåll Styrkort 2016-2017, Kyrkskolan 4-6... 2 MÅL... 4 KVALITETSARBETE...

Läs mer

Kvalitetsrapport för Grangärde/ Säfsen skolområde läsåret 2014-15

Kvalitetsrapport för Grangärde/ Säfsen skolområde läsåret 2014-15 Kvalitetsrapport för Grangärde/ Säfsen skolområde läsåret 2014-15 GÄLLANDE FÖR VERKSAMHETEN Saxdalens förskola Ansvarig förskolechef under året Carola Michaelsdotter, skriven av Ulrika N Eriksson Innehåll

Läs mer

Kvalitetsrapport för förskolan Indianberget läsåret 2014-15. Ansvarig förskolechef Carola Michaelsdotter

Kvalitetsrapport för förskolan Indianberget läsåret 2014-15. Ansvarig förskolechef Carola Michaelsdotter 0 Kvalitetsrapport för förskolan Indianberget läsåret 2014-15 Ansvarig förskolechef Carola Michaelsdotter 1 2 Innehåll Styrkort 2014-2015... 1 KVALITETSARBETE... 2 MÅL... 2 FÖRUTSÄTTNINGAR... 3 Medarbetarperspektivet...

Läs mer

Kvalitetsrapport för Håksberg/Sörviks förskoleområde läsåret 2013-2014

Kvalitetsrapport för Håksberg/Sörviks förskoleområde läsåret 2013-2014 Kvalitetsrapport för Håksberg/Sörviks förskoleområde läsåret 2013-2014 GÄLLANDE FÖR VERKSAMHETEN I Håksbergs förskola Ansvarig förskolechef Lena Hellman Innehåll KVALITETSARBETE... 0 MÅL... 0 FÖRUTSÄTTNINGAR...

Läs mer

Kvalitetsrapport för Lorensberga skolan läsåret

Kvalitetsrapport för Lorensberga skolan läsåret 0 Kvalitetsrapport för Lorensberga skolan läsåret 2014-15 GÄLLANDE FÖR VERKSAMHETEN I grundskola åk 7-9 Ansvarig rektor Göran Törnqvist 1 Innehåll Styrkort 2015-2016... 1 KVALITETSARBETE... 2 MÅL... 2

Läs mer

Kvalitetsrapport för skolområdet Grangärde- Säfsen läsåret

Kvalitetsrapport för skolområdet Grangärde- Säfsen läsåret 0 Kvalitetsrapport för skolområdet Grangärde- Säfsen läsåret 2014-15 GÄLLANDE FÖR VERKSAMHETEN Nyhammars och Sunnansjö förskolor Ansvarig förskolechef Ulrika N Eriksson 1 Innehåll Styrkort 2014-2015...

Läs mer

Kvalitetsrapport för Lorensberga skolområde läsåret

Kvalitetsrapport för Lorensberga skolområde läsåret 0 Kvalitetsrapport för Lorensberga skolområde läsåret 2015-16 GÄLLANDE FÖR VERK- SAMHETEN I förskoleklass grundskola åk 1-3 fritidshem Ansvarig rektor Eva Valtonen 1 2 Innehåll Styrkort 2016-2017... 1

Läs mer

Kvalitetsrapport för Kyrkskolan läsåret 2012-13

Kvalitetsrapport för Kyrkskolan läsåret 2012-13 0 Kvalitetsrapport för Kyrkskolan läsåret 2012-13 GÄLLANDE FÖR VERKSAMHETEN I grundskolan åk 4-6 samt fritidshemmet Ansvarig rektor Sara Lindell 1 Innehåll Styrkort 2013-2014... 1 KVALITETSARBETE... 2

Läs mer

Kvalitetsrapport för Lorensberga skolområde läsåret

Kvalitetsrapport för Lorensberga skolområde läsåret 0 Kvalitetsrapport för Lorensberga skolområde läsåret 2012-13 GÄLLANDE FÖR VERKSAMHETEN I grundskolan åk 4-6 Lo Ansvarig rektor Ann-Katrin Bohman 1 Innehåll Styrkort 2013-2014... 1 KVALITETSARBETE... 2

Läs mer

Kvalitetsrapport för Öppna Förskolan på Familjecentralen Villgott läsåret

Kvalitetsrapport för Öppna Förskolan på Familjecentralen Villgott läsåret Kvalitetsrapport för Öppna Förskolan på Familjecentralen Villgott läsåret 2015-2016 GÄLLANDE FÖR VERKSAMHETEN på Öppna Förskolan på familjecentralen Villgott Ansvarig förskolechef Lena Hellman 1 Innehåll

Läs mer

Kvalitetsrapport för Lorensberga skolområde läsåret 2014-15

Kvalitetsrapport för Lorensberga skolområde läsåret 2014-15 0 Kvalitetsrapport för Lorensberga skolområde läsåret 2014-15 GÄLLANDE FÖR VERKSAMHETEN I Blötbergets skola förskoleklass grundskola åk 1-6 fritidshem Ansvarig rektor åk F-6 Ann-Katrin Bohman Ansvarig

Läs mer

Kvalitetsarbete för grundskolan Vasaskolan period 1 juli-sept 2013.

Kvalitetsarbete för grundskolan Vasaskolan period 1 juli-sept 2013. Kvalitetsarbete för grundskolan Vasaskolan period 1 juli-sept 2013. 1 Systematiskt kvalitetsarbete Enligt Skollagen (SFS 2010:800) ska varje huvudman inom skolväsendet på huvudmannanivå systematiskt och

Läs mer

Kvalitetsarbete för Garpenbergs skola period 3 (jan mars), läsåret 2012/2013

Kvalitetsarbete för Garpenbergs skola period 3 (jan mars), läsåret 2012/2013 Kvalitetsarbete för Garpenbergs skola period 3 (jan mars), läsåret 2012/2013 1 Systematiskt kvalitetsarbete Enligt Skollagen (SFS 2010:800) ska varje huvudman inom skolväsendet på huvuvdmannanivå systematiskt

Läs mer

Kvalitetsrapport för Lorensberga skolområde läsåret

Kvalitetsrapport för Lorensberga skolområde läsåret [Skriv text] Kvalitetsrapport för Lorensberga skolområde läsåret 2013-14 GÄLLANDE FÖR VERKSAMHETEN I Blötbergets skola förskoleklass grundskola åk 1-6 fritidshem Ansvarig rektor åk 1-6 Ann-Katrin Bohman

Läs mer

Kvalitetsrapport för Lorensberga skolområde läsåret 2014-15

Kvalitetsrapport för Lorensberga skolområde läsåret 2014-15 Kvalitetsrapport för Lorensberga skolområde läsåret 2014-15 GÄLLANDE FÖR VERKSAMHETEN I Lorensberga skola grundskola åk 4-6 Ansvarig rektor åk 4-6 Ann-Katrin Bohman Innehåll Styrkort 2015-2016... 1 KVALITETSARBETE...

Läs mer

Kvalitetsrapport för Marnäs förskoleområde läsåret 2014-15

Kvalitetsrapport för Marnäs förskoleområde läsåret 2014-15 0 Kvalitetsrapport för Marnäs förskoleområde läsåret GÄLLANDE FÖR VERKSAMHETEN I förskolorna Biskopsnäset och Hillängen Ansvarig förskolechef Lars-Erik Bång 1 Innehåll Styrkort 2015-2016... 1 KVALITETSARBETE...

Läs mer

Kvalitetsrapport för Lorensberga skolområde läsåret 2013-14

Kvalitetsrapport för Lorensberga skolområde läsåret 2013-14 0 Kvalitetsrapport för Lorensberga skolområde läsåret 2013-14 GÄLLANDE FÖR VERKSAMHETEN I grundskolan åk 4-6 Ansvarig rektor Ann-Katrin Bohman Sida 1 av 12 Innehåll Styrkort 2014-2015... 1 KVALITETSARBETE...

Läs mer

Likabehandlingsplan/ plan mot kränkande behandling och diskriminering för Ljungfälle grundsärskola och fritidshem Läsåret

Likabehandlingsplan/ plan mot kränkande behandling och diskriminering för Ljungfälle grundsärskola och fritidshem Läsåret Likabehandlingsplan/ plan mot kränkande behandling och diskriminering för Ljungfälle grundsärskola och fritidshem Läsåret 2015-2016 Annika Sandberg, rektor 0470-43690 1 Innehållsförteckning Sid 1. Vår

Läs mer

Utvärdering av föregående plans insatser. Det främjande och förebyggande arbetet

Utvärdering av föregående plans insatser. Det främjande och förebyggande arbetet Plan för arbete mot diskriminering och kränkande behandling för Landeryds skola, förskoleklassen på Landeryds skola och Linnås fritidshem läsåret 2015-2016 1 Utvärdering av föregående plans insatser Under

Läs mer

Kvalitetsrapport för Junibackens förskoleområde läsåret

Kvalitetsrapport för Junibackens förskoleområde läsåret 0 Kvalitetsrapport för Junibackens förskoleområde läsåret 2015-16 GÄLLANDE FÖR VERKSAMHETEN I förskolorna Junibacken, Knutsbo och Högberget. Ansvarig förskolechef: Carola Michaelsdotter 1 2 Innehåll Styrkort

Läs mer

SYSTEMATISKT KVALITETSARBETE FÖR VAD SKOLA LÄSÅRET

SYSTEMATISKT KVALITETSARBETE FÖR VAD SKOLA LÄSÅRET SYSTEMATISKT KVALITETSARBETE FÖR VAD SKOLA LÄSÅRET 2016-2017 TRYGGHET OCH STUDIERO -Vi kommer att fortsätta ha en hög vuxennärvaro på raster, vid bussar och vid olika aktiviteter så att eleverna känner

Läs mer

Borbackas plan mot diskriminering och kränkande behandling

Borbackas plan mot diskriminering och kränkande behandling Borbackas plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: F-6 samt fritidshem Läsår: 2017/2018 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen F-6 samt

Läs mer

Kvalitetsarbete för grundskolan (Jonsboskolan) period 4 (april juni), läsåret 2013/2014.

Kvalitetsarbete för grundskolan (Jonsboskolan) period 4 (april juni), läsåret 2013/2014. Kvalitetsarbete för grundskolan (Jonsboskolan) period 4 (april juni), läsåret 2013/2014. 1 Systematiskt kvalitetsarbete Enligt Skollagen (SFS 2010:800) ska varje huvudman inom skolväsendet på huvudmannanivå

Läs mer

4 AUGUSTI 2014. Verksamhetsplan för Örsundsbroskolan. förskoleklass, grundskola, fritidshem

4 AUGUSTI 2014. Verksamhetsplan för Örsundsbroskolan. förskoleklass, grundskola, fritidshem 4 AUGUSTI 2014 Verksamhetsplan för Örsundsbroskolan förskoleklass, grundskola, fritidshem 2014/2015 1 Beskrivning och presentation av enheten Presentation av enheten Örsundsbroskolan ligger c:a två mil

Läs mer

Yttermalungsskolas och Blomsterbäcksskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling

Yttermalungsskolas och Blomsterbäcksskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Yttermalungsskolas och Blomsterbäcksskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Grundskolan, Grundskolans fritidshem Syrenen, Nyponrosen och Polstjärnan,

Läs mer

Kvalitetsarbete för Garpenbergs skola period 1 (juli-sept), läsåret

Kvalitetsarbete för Garpenbergs skola period 1 (juli-sept), läsåret 2013-10-21 Kvalitetsarbete för Garpenbergs skola period 1 (juli-sept), läsåret 2013-2014 1 Systematiskt kvalitetsarbete Enligt Skollagen (SFS 2010:800) ska varje huvudman inom skolväsendet på huvudmannanivå

Läs mer

Furutorpskolan 7-9. Verksamhetsformer som omfattas av planen: Grundskola åk 7-9 Ansvarig för planen: Rektor Johan Johansson

Furutorpskolan 7-9. Verksamhetsformer som omfattas av planen: Grundskola åk 7-9 Ansvarig för planen: Rektor Johan Johansson 1(7) Datum 2015-08-03 Handläggare Rektor Johan Johansson Barn- och utbildningsförvaltningen 0451-26 77 95 johan.johansson@hessleholm.se Plan mot diskriminering och kränkande behandling Grunduppgifter Furutorpskolan

Läs mer

Kvalitetsrapport för Parkskolan läsåret 2013-14

Kvalitetsrapport för Parkskolan läsåret 2013-14 0 Kvalitetsrapport för Parkskolan läsåret 2013-14 GÄLLANDE FÖR VERKSAMHETEN I grundskola åk 4-9 Ansvarig rektor: agneta Carlsson Byström 1 Innehåll Styrkort 2014-2015... 1 KVALITETSARBETE... 2 MÅL... 2

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN Skogsängsskolan läsår 14/15

VERKSAMHETSPLAN Skogsängsskolan läsår 14/15 Barn- och utbildningsnämndens mål KUNSKAPER Andel elever med högsta betyget A och B ska öka. Andelen elever med betyget A och B på enheten ska vara högre vt 2015 jämfört med vt 2014 2015 ska minst 85%

Läs mer

Kvalitetsarbete för grundskolan Smedby skola period 4 (april juni), läsåret

Kvalitetsarbete för grundskolan Smedby skola period 4 (april juni), läsåret Kvalitetsarbete för grundskolan Smedby skola period 4 (april juni), läsåret 2013-2014 1 Systematiskt kvalitetsarbete Enligt Skollagen (SFS 2010:800) ska varje huvudman inom skolväsendet på huvudmannanivå

Läs mer

Kvalitetsarbete för Fyrklöverskolan period 1 (juli-sept), läsåret

Kvalitetsarbete för Fyrklöverskolan period 1 (juli-sept), läsåret 2013-10-21 Kvalitetsarbete för Fyrklöverskolan period 1 (juli-sept), läsåret 2013-2014 1 Systematiskt kvalitetsarbete Enligt Skollagen (SFS 2010:800) ska varje huvudman inom skolväsendet på huvuvdmannanivå

Läs mer

Kvalitetsrapport för Lorensberga skolområde läsåret

Kvalitetsrapport för Lorensberga skolområde läsåret 0 Kvalitetsrapport för Lorensberga skolområde läsåret 2012-13 GÄLLANDE FÖR VERKSAMHETEN I grundskola åk 7-9 Ansvarig rektor Göran Törnqvist 1 Innehåll Styrkort 2013-2014... 1 KVALITETSARBETE... 2 MÅL...

Läs mer

Likabehandlingsplan Plan mot diskriminering och kränkande behandling

Likabehandlingsplan Plan mot diskriminering och kränkande behandling Likabehandlingsplan Plan mot diskriminering och kränkande behandling Björkskolan 2015/2016 På Björkskolan arbetar vi aktivt med; Värdegrund under hela läsåret. Gott språkbruk samt artighet, trivsel och

Läs mer

Barn- och utbildningsnämndens plan för systematisk kvalitetsarbete

Barn- och utbildningsnämndens plan för systematisk kvalitetsarbete Barn- och utbildningsnämndens plan för systematisk kvalitetsarbete Barn- och utbildningsförvaltningen Dan Christoffersson, utvecklingschef Barn- och utbildningsnämnden 2016-12-14 97 Tjörn Möjligheternas

Läs mer

Granbergs Fritidshems plan mot diskriminering och kränkande behandling

Granbergs Fritidshems plan mot diskriminering och kränkande behandling Granbergs Fritidshems plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Fritidshem Läsår: 2015/16 1 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Fritidshem

Läs mer

Uppdragsplan 2014. För Barn- och ungdomsnämnden. BUN 2013/1809 Antagen av Barn- och ungdomsnämnden 2013-12-18

Uppdragsplan 2014. För Barn- och ungdomsnämnden. BUN 2013/1809 Antagen av Barn- och ungdomsnämnden 2013-12-18 Uppdragsplan 2014 För Barn- och ungdomsnämnden BUN 2013/1809 Antagen av Barn- och ungdomsnämnden 2013-12-18 Kunskapens Norrköping Kunskapsstaden Norrköping ansvarar för barns, ungdomars och vuxnas skolgång.

Läs mer

Bredaryds skola och fritidshems plan mot diskriminering och kränkande behandling

Bredaryds skola och fritidshems plan mot diskriminering och kränkande behandling Bredaryds skola och fritidshems plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Grundskola, förskoleklass och fritidshem Läsår: 2017-2018 Grunduppgifter Verksamhetsformer

Läs mer

Likabehandlingsplan/ plan mot kränkande behandling och diskriminering för Ljungfälle grundsärskola och fritidshem Läsåret

Likabehandlingsplan/ plan mot kränkande behandling och diskriminering för Ljungfälle grundsärskola och fritidshem Läsåret Likabehandlingsplan/ plan mot kränkande behandling och diskriminering för Ljungfälle grundsärskola och fritidshem Läsåret 2016-2017 Annika Sandberg, rektor 0470-43690 1 Innehållsförteckning Sid 1. Vår

Läs mer

Plan mot diskriminering och kränkande behandling Mogärdeskolan F-6

Plan mot diskriminering och kränkande behandling Mogärdeskolan F-6 2014-12-01 Plan mot diskriminering och kränkande behandling Mogärdeskolan F-6 Verksamhetsformer som omfattas av planen: Grundskola F-6 och fritidshemmet Läsår: 2014/2015 Planen gäller till 2015-11-30 Vetlanda

Läs mer

Kvalitetsredovisning läsåret 2013/14 Insjöns skola och förskoleklass.

Kvalitetsredovisning läsåret 2013/14 Insjöns skola och förskoleklass. Kvalitetsredovisning läsåret 2013/14 Insjöns skola och förskoleklass. Varje huvudman inom skolväsendet ska på huvudmannanivå systematiskt och kontinuerligt planera, följa upp och utveckla utbildningen.

Läs mer

Social och utbildningsförvaltningen 2014-08-11 Ludvika kommun Håksbergs förskola. Likabehandlingsplan och plan mot kränkande behandling 2014-2015

Social och utbildningsförvaltningen 2014-08-11 Ludvika kommun Håksbergs förskola. Likabehandlingsplan och plan mot kränkande behandling 2014-2015 Likabehandlingsplan och plan mot kränkande behandling 2014-2015 Förskolans vision är att: Skapa en förskola som stödjer sig på våra fyra grundstenar: Trygghet alla barn ska känna sig trygga Gemenskap att

Läs mer

Verksamhetsplan Grundsärskola/ fritidshem 2014/2015

Verksamhetsplan Grundsärskola/ fritidshem 2014/2015 Tillsammans når vi toppen! Tre prioriterade utvecklingsområden för skolområde ÖST Höja måluppfyllelse och resultat Nationella prov Betyg Enkätresultat Elevhälsa VÄRDEGRUNDSARBETE Förebyggande arbete Samordna

Läs mer

Vasaskolan. Läsåret 18/19. Plan mot kränkande behandling och diskriminering för all verksamhet på Vasaskolan

Vasaskolan. Läsåret 18/19. Plan mot kränkande behandling och diskriminering för all verksamhet på Vasaskolan Vasaskolan Läsåret 18/19 Plan mot kränkande behandling och diskriminering för all verksamhet på Vasaskolan (Grundskola och särskilda undervisningsgrupper) 1 Innehåll Vad säger lagen? 3 Mål och syfte 3

Läs mer

Mariaskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling

Mariaskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Mariaskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskoleklass, fritidshem & årskurs 1-6 Läsår: 2019 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas

Läs mer

Nybro kommun Hanemålaskolan. LIKABEHANDLINGSPLAN Hanemålaskolan

Nybro kommun Hanemålaskolan. LIKABEHANDLINGSPLAN Hanemålaskolan Nybro kommun Hanemålaskolan LIKABEHANDLINGSPLAN Hanemålaskolan Fritidshem och förskoleklass 2018-2019 Likabehandlingsplan för Hanemålaskolan En grundläggande mänsklig rättighet är rätten till likabehandling.

Läs mer

Kvalitetsrapport för Lorensberga skolområde läsåret 2014-15

Kvalitetsrapport för Lorensberga skolområde läsåret 2014-15 0 Kvalitetsrapport för Lorensberga skolområde läsåret 2014-15 GÄLLANDE FÖR VERKSAMHETEN I förskoleklass grundskola åk 1-3 fritidshem Ansvarig rektor Eva Valtonen 1 Innehåll Styrkort 2015-2016... 1 Styrkort

Läs mer

Kvalitetsarbete för grundskolan Garpenbergs skola period 4 (april juni), läsåret

Kvalitetsarbete för grundskolan Garpenbergs skola period 4 (april juni), läsåret Kvalitetsarbete för grundskolan Garpenbergs skola period 4 (april juni), läsåret 2013-2014 1 Systematiskt kvalitetsarbete Enligt Skollagen (SFS 2010:800) ska varje huvudman inom skolväsendet på huvudmannanivå

Läs mer

Hanahöjs rektorsenhet. Hanahöjskolan F-6 samt fritidshems plan mot diskriminering och kränkande behandling

Hanahöjs rektorsenhet. Hanahöjskolan F-6 samt fritidshems plan mot diskriminering och kränkande behandling Hanahöjs rektorsenhet Hanahöjskolan F-6 samt fritidshems plan mot diskriminering och kränkande behandling Läsår: 2018-2019 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Grundskola F-6 samt fritidshem

Läs mer

ÅBYSKOLAN 3-5. killar 10,0 9,41 9,62 10,0 8,08 7,96 7,75 9,23 9,17 7,5 7,5 5,0 5,0 2,5 2,5. 0,0 Hur nöjd är du med din skola som helhet?

ÅBYSKOLAN 3-5. killar 10,0 9,41 9,62 10,0 8,08 7,96 7,75 9,23 9,17 7,5 7,5 5,0 5,0 2,5 2,5. 0,0 Hur nöjd är du med din skola som helhet? ÅBYSKOLAN 3-5 killar Jag trivs i skolan tjejer Jag trivs i skolan Det finns vuxna ute på rasterna Jag känner mig trygg i skolan Det finns vuxna ute på rasterna Jag känner mig trygg i skolan Jag trivs med

Läs mer

Likabehandlingsplan och plan mot kränkande behandling för Jungs Friskola

Likabehandlingsplan och plan mot kränkande behandling för Jungs Friskola Likabehandlingsplan och plan mot kränkande behandling för Jungs Friskola 2017-2018 Beredskapsplan för att främja alla elevers rättigheter oavsett kön, etnisk tillhörighet, religion eller annan trosuppfattning,

Läs mer

Kvalitetsrapport Hagabackens skola

Kvalitetsrapport Hagabackens skola 2016-06-02 Kvalitetsrapport 2015-2016 Hagabackens skola 1 1. GRUNDFAKTA 2 2. RESULTAT 2.1 Normer och värden Påstående: Årets res. Årets res. Förra året Förra året inte alls/ ganska dåligt % ganska bra/

Läs mer

Utvecklingsplan. Tingbergsskolan Förskoleklass, grundskola 1 6, fritidshem Läsåret 2017/2018. Upprättat:

Utvecklingsplan. Tingbergsskolan Förskoleklass, grundskola 1 6, fritidshem Läsåret 2017/2018. Upprättat: Upprättat: 170904 Utvecklingsplan Tingbergsskolan Förskoleklass, grundskola 1 6, fritidshem Läsåret 2017/2018 Det Systematiska Kvalitéts Arbetet (SKA) på Tingbergsskolan Ett systematiskt kvalitetsarbete

Läs mer

Systematiskt kvalitetsarbete Pajala kommun 2013 -

Systematiskt kvalitetsarbete Pajala kommun 2013 - 1 Systematiskt kvalitetsarbete Pajala kommun 2013 - Systematiskt kvalitetsarbete och inflytande behandlas i ett gemensamt kapitel, kap 4, i skollagen (2010:800). Bestämmelserna gäller för samtliga skolformer

Läs mer

Plan mot diskriminering och kränkande behandling

Plan mot diskriminering och kränkande behandling Plan mot diskriminering och kränkande behandling Läsåret 12/13 Vision Alla på Min Skola, såväl elever som personal ska känna att det är meningsfullt, stimulerande och tryggt att studera eller att arbeta

Läs mer

PLAN FÖR LIKABEHANDLING SKYTTEANSKA SKOLANS PLAN MOT DISKRIMINERING OCH KRÄNKANDE BEHANDLING SKYTTEANSKA SKOLAN OCH FRITIDSHEM VÄLKOMMEN

PLAN FÖR LIKABEHANDLING SKYTTEANSKA SKOLANS PLAN MOT DISKRIMINERING OCH KRÄNKANDE BEHANDLING SKYTTEANSKA SKOLAN OCH FRITIDSHEM VÄLKOMMEN PLAN FÖR LIKABEHANDLING SKYTTEANSKA SKOLANS PLAN MOT DISKRIMINERING OCH KRÄNKANDE BEHANDLING SKYTTEANSKA SKOLAN OCH FRITIDSHEM 2017 VÄLKOMMEN Vi berömmer Va dig själv Vi hjälper Vi lyssnar på Vi pratar

Läs mer

MÅLDOKUMENT FÖR FRITIDSHEM I HAGFORS KOMMUN Antagen av Barn- och bildningsavdelningens ledningsgrupp

MÅLDOKUMENT FÖR FRITIDSHEM I HAGFORS KOMMUN Antagen av Barn- och bildningsavdelningens ledningsgrupp MÅLDOKUMENT FÖR FRITIDSHEM I HAGFORS KOMMUN 2017-2018 Antagen av Barn- och bildningsavdelningens ledningsgrupp 2017-06-02 VISION Vi har Värmlands bästa skola i Hagfors kommun, när vi tidigt ser, hör och

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola Dnr 44-2014:8517 Södertälje Friskola AB Org.nr. 556557-0149 Beslut för förskoleklass och grundskola efter bastillsyn i Södertälje Friskola belägen i Södertälje kommun 2(8) Tillsyn i Södertälje friskola

Läs mer

PLAN FÖR LIKABEHANDLING

PLAN FÖR LIKABEHANDLING PLAN FÖR LIKABEHANDLING SKYTTEANSKA SKOLANS PLAN MOT DISKRIMINERING OCH KRÄNKANDE BEHANDLING SLUSSFORS SKOLAN, FRITIDSHEM OCH FÖRSKOLA 2019 Kunskap Självständighet Kreativitet Fantasi Bemötande Elever/barnet

Läs mer

Måttbandet nr 5 våren 2016

Måttbandet nr 5 våren 2016 Kvalitets- och utvecklingsavdelningen 1 (7) Statistik uppföljning - utvärdering Måttbandet nr 5 våren 2016 Sammanställning av elevenkät i grundsärskola åk 5-9 och gymnasiesärskola ht 2015 Elionor Briling

Läs mer

Social- och utbildningsnämnden (SUN)

Social- och utbildningsnämnden (SUN) Social- och utbildningsnämnden (SUN) uttrycker i denna plan Ludvika kommuns ambitioner för utbildning och sociala insatser Social- och utbildningsnämnden ansvarar för: - utbildning av barn och ungdomar

Läs mer

Plan för arbete mot diskriminering och kränkande behandling

Plan för arbete mot diskriminering och kränkande behandling Plan för arbete mot diskriminering och kränkande behandling Skolans namn Planen gäller Morö Backe skola Läsåret 2015/2016. Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleklass, Fritidshem, Grundskola

Läs mer

Kvalitetsrapport grundskola. Örsjö skola Läsår 2016/2017

Kvalitetsrapport grundskola. Örsjö skola Läsår 2016/2017 Kvalitetsrapport grundskola Örsjö skola Läsår 2016/2017 Jämställdhet 3 Utbildningen i åk 1-6 ska utformas så att alla elever tillförsäkras en skolmiljö som präglas av trygghet och studiero. 4 All verksamhet

Läs mer

Rumskulla skola och fritidshem

Rumskulla skola och fritidshem Barn- och utbildningsförvaltningen Rumskulla skola och fritidshem Område VÄST PLAN MOT DISKRIMNERING, TRAKASSERIER OCH KRÄNKANDE BEHANDLING Rumskulla skola och fritidshem Läsåret 2014/2015 Innehåll: 1.

Läs mer

Rengsjöskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling. Gun-Marie Tyve Rektor

Rengsjöskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling. Gun-Marie Tyve Rektor Rengsjöskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Gun-Marie Tyve Rektor 2014-03-27 1 Plan mot diskriminering och kränkande behandling för Rengsjöskolans förskoleklass- åk 6 och Fritidshem.

Läs mer

Sylteskolan 7-9s plan mot diskriminering och kränkande behandling

Sylteskolan 7-9s plan mot diskriminering och kränkande behandling Sylteskolan 7-9s plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Grundskola år 7-9 Läsår: 2014-2015 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Grundskola

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN FÖRSKOLEKLASS, SKOLA, SÄRSKOLA och FRITIDSHEM

VERKSAMHETSPLAN FÖRSKOLEKLASS, SKOLA, SÄRSKOLA och FRITIDSHEM 1 VERKSAMHETSPLAN 2018-2019 FÖRSKOLEKLASS, SKOLA, SÄRSKOLA och FRITIDSHEM 2 Innehållsförteckning Grundfakta om verksamheten 4 Sammanfattning av läsåret 2017/18 4 Prioriterade områden för kommande verksamhetsår

Läs mer

Furutorpskolan F-6 Hässleholms kommun Läsåret 14/15 PLAN MOT DISKRIMINERING OCH KRÄNKANDE BEHANDLING FÖR FURUTORPSKOLAN F-6

Furutorpskolan F-6 Hässleholms kommun Läsåret 14/15 PLAN MOT DISKRIMINERING OCH KRÄNKANDE BEHANDLING FÖR FURUTORPSKOLAN F-6 PLAN MOT DISKRIMINERING OCH KRÄNKANDE BEHANDLING FÖR FURUTORPSKOLAN F-6 Reviderad augusti 2014 1 Innehållsförteckning 1. Vår vision 2. Till dig som elev 3. Till dig som vårdnadshavare 4. Till dig som personal

Läs mer

Utvärdering av föregående plans insatser. Det främjande och förebyggande arbetet

Utvärdering av föregående plans insatser. Det främjande och förebyggande arbetet Likabehandlingsplan för Landeryds skola, förskoleklassen på Landeryds skola och Linnås fritidshem läsåret 2014-2015 1 Utvärdering av föregående plans insatser Under året har föräldrarådet träffats. Vi

Läs mer

Kvalitetsarbete för grundskolan, Garpenbergs skola period 4 (april juni), läsåret 2012/2013.

Kvalitetsarbete för grundskolan, Garpenbergs skola period 4 (april juni), läsåret 2012/2013. Kvalitetsarbete för grundskolan, Garpenbergs skola period 4 (april juni), läsåret 2012/2013. 1 Systematiskt kvalitetsarbete Enligt Skollagen (SFS 2010:800) ska varje huvudman inom skolväsendet på huvuvdmannanivå

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola Skolinspektionen Höörs kommun Beslut för förskoleklass och grundskola efter prioriterad tillsyn i Ringsjöskolan belägen i Höörs kommun Skolinspektionen. Postadress: Box 156, 221 00 Lund, Besöksadress:

Läs mer

Arbetsplan för Vedeby särskola

Arbetsplan för Vedeby särskola Arbetsplan för Vedeby särskola Läsåret 2013-2014 Beskrivning av verksamheten Vår skola ska värna om den enskilda elevens möjligheter att utvecklas positivt, dels socialt och dels pedagogiskt i en trygg

Läs mer

Likabehandlingsplan samt Plan mot kränkande behandling

Likabehandlingsplan samt Plan mot kränkande behandling Likabehandlingsplan samt Plan mot kränkande behandling Planen gäller från 2015-05-01 till 2015-12-31 Ansvariga för planen Helena Palmquist, Norsborg Yvonne Åkerblad, Östermalm Vision På vår skola ska ingen

Läs mer

Krungårdsskolan F-6s plan mot diskriminering och kränkande behandling

Krungårdsskolan F-6s plan mot diskriminering och kränkande behandling Krungårdsskolan F-6s plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Grundskola åk F-6 samt fritidshem Läsår 2015/2016 1/8 Grunduppgifter Verksamhetsformer som

Läs mer

r'n Beslut för förskoleklass och grundskola Skolinspektionen efter bastillsyn i Assaredsskolan belägen i Göteborgs kommun

r'n Beslut för förskoleklass och grundskola Skolinspektionen efter bastillsyn i Assaredsskolan belägen i Göteborgs kommun r'n Beslut Dnr 44-2015:4209 Assareds skolkooperativ Ek för. Org.nr. 716445-1390 jan.andersson@assaredsskolan.se styrelsen@assaredsskolan.se Beslut för förskoleklass och grundskola efter bastillsyn i Assaredsskolan

Läs mer

LIKABEHANDLINGSPLAN Kyrkskolan Linnéskolan 7-9 Röinge skola

LIKABEHANDLINGSPLAN Kyrkskolan Linnéskolan 7-9 Röinge skola Upprättad: 100101 Reviderad: 150424 LIKABEHANDLINGSPLAN Kyrkskolan Linnéskolan 7-9 Röinge skola Innehållsförteckning Sida 2 Innehållsförteckning 3 Vår vision Till dig som elev Till dig som vårdnadshavare

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola (f - : \ Skolinspektionen 2013-12 ~ 19 Ludvika kommun social.utbudning@ludvika.se Rektorn vid Vasaskolan sara.lindell@ludvika.se Beslut för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Vasaskolan i Ludvika

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola Skolinspektionen Dnr 44-2016:5173 Föreningen Hemgårdar i Malmö Org.nr. 846000-9460 Beslut för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Malmö Montessoriskola belägen i Malmö kommun 2 (9) Dnr 44-2016:5173

Läs mer

Plan mot diskriminering och kränkande behandling på Centrumskolan (Förskoleklass, Grundskola och Fritidshem)

Plan mot diskriminering och kränkande behandling på Centrumskolan (Förskoleklass, Grundskola och Fritidshem) Plan mot diskriminering och kränkande behandling på Centrumskolan (Förskoleklass, Grundskola och Fritidshem) INLEDNING Alla skolor måste ha en plan mot diskriminering och kränkande behandling. Denna plan

Läs mer

Öxneredskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling

Öxneredskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Sida 1 av 5 Öxneredskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen förskoleklass- åk 6, fritids a för planen Rektor Elisabeth Sterner/ bit

Läs mer

Skolenkäten hösten 2018

Skolenkäten hösten 2018 Skolenkäten hösten 2018 Huvudmannarapport/Skolenhetsrapport Enkätresultat Vänersborgs kommun Elever Total antal Antal svar Svarsfrekvens Årskurs 5 grundskola 463 433 94% Årskurs 9 grundskola 393 310 79%

Läs mer

Kvalitetsredovisning 2010

Kvalitetsredovisning 2010 Kvalitetsredovisning 2010 FRITIDSHEM Ladubacksskolan Barn- och utbildningsförvaltningen Tina Persson 2011-06-08 Innehåll 1 Underlag och rutiner för kvalitetsredovisningen 5 2 Åtgärder enligt föregående

Läs mer

SYSTEMATISKT KVALITETSARBETE FÖR HAGGE SKOLA LÄSÅRET

SYSTEMATISKT KVALITETSARBETE FÖR HAGGE SKOLA LÄSÅRET SYSTEMATISKT KVALITETSARBETE FÖR HAGGE SKOLA LÄSÅRET 13-1 TRYGGHET OCH STUDIERO Analys av föregående års resultat och åtgärder: Vi har arbetat med att upprätta ett elevkontrakt under läsåret. Detta är

Läs mer

Rossö skolas plan mot diskriminering och kränkande behandling

Rossö skolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Rossö skolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskoleklass - åk 6 samt fritidshemmet Läsår: 2016/2017 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas

Läs mer

Kvalitetsarbete för Jonsbo skola period 1 (juli-sept), läsåret

Kvalitetsarbete för Jonsbo skola period 1 (juli-sept), läsåret 2013-09-12 Kvalitetsarbete för Jonsbo skola period 1 (juli-sept), läsåret 2013-2014 1 Systematiskt kvalitetsarbete Enligt Skollagen (SFS 2010:800) ska varje huvudman inom skolväsendet på huvuvdmannanivå

Läs mer

Dokumentation av systematiskt kvalitetsarbete Förskoleklass / Grundskolan / Grundsärskolan. Lyrfågelskolan F-3 2014

Dokumentation av systematiskt kvalitetsarbete Förskoleklass / Grundskolan / Grundsärskolan. Lyrfågelskolan F-3 2014 Dokumentation av systematiskt kvalitetsarbete Förskoleklass / Grundskolan / Grundsärskolan Lyrfågelskolan F-3 2014 Innehållsförteckning KVALITÉTSARBETE... 3 Redovisning av aktuella kunskapsresultat...

Läs mer

Ljungdalaskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling

Ljungdalaskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Ljungdalaskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskoleklass och Grundskola upp till årskurs 6 Läsår: 2014/2015 Grunduppgifter Verksamhetsformer

Läs mer

PLAN FÖR LIKABEHANDLING

PLAN FÖR LIKABEHANDLING PLAN FÖR LIKABEHANDLING SKYTTEANSKA SKOLANS PLAN MOT DISKRIMINERING OCH KRÄNKANDE BEHANDLING SLUSSFORS SKOLAN, FRITIDSHEM OCH FÖRSKOLA 2017 Kunskap Självständighet Kreativitet Fantasi Bemötande Elever/barnet

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola f in Skolinspektionen Dnr 44-2017:5471 Montenova montessoriskola ekonomisk förening Org.nr. 769602-2248 susanne.palmgren@montenova.se för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Nova Montessoriskola

Läs mer

Lokalt åtagande och aktivitet (Tuna skolområde)

Lokalt åtagande och aktivitet (Tuna skolområde) Enhetens resultat i elevenkäten, frågeområde Ansvar och inflytande/fråga: Lärarna i min skola tar hänsyn till elevernas åsikter, och enhetens resultat i elevenkäten, frågeområde Trygghet och trivsel/fråga:

Läs mer

Plan för arbete mot diskriminering och kränkande behandling

Plan för arbete mot diskriminering och kränkande behandling Plan för arbete mot diskriminering och kränkande behandling Skolans namn Planen gäller Morö Backe skola Läsåret 2018/2019 Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleklass, Fritidshem, Grundskola

Läs mer

Kvalitetsanalys läsåret 2014/15

Kvalitetsanalys läsåret 2014/15 Kvalitetsanalys läsåret 2014/15 Klättenskolan Postadress Besöksadress Telefon Internet Giro och org nr Sunne kommun Stöpafors 0565-160 00 växel www.sunne.se 744-2684 bankgiro 79. Klättenskolan 686 93 Sunne

Läs mer

Likabehandlingsplan för Grundsärskolan

Likabehandlingsplan för Grundsärskolan Likabehandlingsplan för Grundsärskolan Odelsbergsskolan och Strömstiernaskolan Plan för främjande av likabehandling och förebyggande av diskriminering och kränkande behandling Upprättad 2014-08-12 Reviderad

Läs mer

Verksamhetsplan Vimarskolan åk 7-9 2014/2015

Verksamhetsplan Vimarskolan åk 7-9 2014/2015 Tillsammans når vi toppen! Tre prioriterade utvecklingsområden för skolområde ÖST Höja måluppfyllelse och resultat Nationella prov Betyg Enkätresultat Elevhälsa VÄRDEGRUNDSARBETE Förebyggande arbete Samordna

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola Dnr 43-2015:10009 Stockholms kommun Beslut för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Gärdesskolan belägen i Stockholms kommun 2 (9) Tillsyn i Gärdesskolan har genomfört tillsyn av Stockholms kommun

Läs mer