Medborgarmöte Förslag till Hastighetsplan för Bara, Klågerup och Holmeja i Svedala kommun

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Medborgarmöte Förslag till Hastighetsplan för Bara, Klågerup och Holmeja i Svedala kommun"

Transkript

1 MINNESANTECKNINGAR Medborgarmöte Förslag till Hastighetsplan för Bara, Klågerup och Holmeja i Svedala kommun Plats och tid: Klågerupskolans matsal, kl.18:30-21:00 Närvarande: Åhörare: 25-talet medborgare (Å) Förtroendevalda: Per-Olof Lindgren (PL) Fp, ordförande i Beredningen för samhällsbyggnad och tillväxt Sverker Nordgren, M Bengt Ohlsson, M Björn Jönsson, S Lars-Owe Edberg, S Tjänstemän: Johanna Andersson (JA), Planeringsingenjör Tord Larsson (TL), Gatu- parkchef Katarina Bergh, sekreterare Program: Per-Olof Lindgren Fp, ordförande i Beredningen för samhällsbyggnad och tillväxt hälsar välkomna Johanna Andersson presenterar förslaget till Hastighetsplan för Bara, Klågerup och Holmeja Gruppdiskussion Summering

2 FRÅGOR/DISKUSSION Å- Har ni gjort några mätningar av hastigheten i Klågerup? Ja- Vi har haft mätningar med slangar utlagda. Resultatet visade mest låga hastigheter: Stensminnevägen Antal fordon 1:a tillfället=900/dygn, medelhastighet=38 km/h 85% höll 46 km/h eller lägre. Antal fordon 2:a tillfället=800/dygn, medelhastighet=40 km/h 85% höll 47 km/h eller lägre. Bangårdsvägen 400 fordon/dygn, medelhastighet=37 km/h 85% höll 46 km/h eller lägre. Å- Hur har ni kommit fram till de föreslagna hastigheterna? JA- Vi följer riktlinjerna i Rätt fart i staden, det vill säga på villagator: 30 km/h, matargator: 40 km/h (en matargata har inga utfarter från fastigheter), huvudgator/större gator med separerad gång- och cykeltrafik: 60 km/h. Förslaget är att nationellt införa jämna hastighetsgränser, samma hastighetsgränser som redan finns i delar av Europa. Å- Kan ni inte bara bygga om guppen på Stensminnevägen så att de blir mer anpassade till hastigheten eller ta bort dem helt? JA- Vi vill ändra beteendet/körvägen till skolan sa att de som bor på villagatorna runt omkring skolan slipper kaos vid hämtningar och lämningar. Bilar parkerar och blockerar utfarter för de boende. Å- Tänker ni överhuvudtaget på barnens säkerhet? Stensminnevägen är enda skolvägen för många barn samt har en del utfarter. Å- Håller med, många barn går eller leker längs med vägen. Det måste gå att ändra eller anpassa ert förslag! Å- Om ni frågar oss som bor i Klågerup är det ingen som vill höja hastigheten. En och samma hastighet räcker gott och är lättare att hålla sig till. Dessutom är tidsvinsten marginell. Å- Det ger helt fel signaler att höja hastigheten! Ingen kommer att ändra sitt körmönster bara för att hastigheten höjs. JA- Vi tror att det blir bättre efterföljande med dessa nya hastigheter.

3 Å- Kommer ombyggnaden att bekostas med skattepengar? JA- Ja, det kommer den. Å- Har jag förstått det rätt, ni höjer till 60 km i timmen hela vägen fram till parkeringen? JA- Det stämmer, 60 km fram till parkeringen, inom parkeringen gäller gångfart. Å- I alla andra kommuner gäller 30 km vid alla skolor. JA- 30 km gäller förbi skolor. Men detta gäller vägen till en skola. Å- Är beslutet redan taget? JA- Nej, vi är här ikväll för att höra era åsikter och diskutera förslaget. Å- Ni måste förstå att vi föräldrar är oroliga inför detta beslut. JA- Vi hör vad ni säger och förstår, men förslaget följer rekommendationerna i Rätt fart i staden. Hade 40 km varit ett bättre alternativ? Å- Ja, 40 km känns betydligt bättre än 60 km. Men 30 är ändå bäst. Å- Fixa bara till guppen så det verkligen går att köra i 30 km över dem. De är alldeles för tvära som de är idag. TL- Nuvarande gupp byggdes för minst 15 år sedan. Numera bygger man hellre förhöjda korsningar och övergångar. Gupp ska kännas behagligt vid rätt hastighet. Känns det för mycket håller man antagligen för hög hastighet. Vi bygger inte heller upprepade gupp utan bygger bara vid korsningar eller där de behövs. Å- Var finns detta kaos ni pratar om? Jag har bara sett någon enstaka dubbelparkering och endast under en begränsad tid på dygnet. Å- Malmö har ju infört 40 km i hela staden. Varför kan inte ni göra samma här? JA- Malmö har gjort ett undantag från rekommendationerna vilket förvånar mig. Å- Jag har förståelse för de som bor på villagatorna, men jag tror inte att höjd hastighet förändrar körvanorna. Det behövs andra insatser, t ex fler parkeringsvakter. PL- Bilister är primitiva. Det stämmer som ni säger att det inte sparar många sekunder med höjd hastighet, men kanske hjälper ändrad hastighet till att styra över någon från villagatorna till matargatan.

4 Å- Bilisterna kommer inte att hålla 60 km! Snarare km istället. Å- Finns det några parkeringsvakter i Klågerup över huvudtaget? JA- Kommunen har 16 timmars parkeringsövervakning i månaden, vilka sätts in i problemområden. Å- Hoppas att ni politiker förstår och kan ändra er. Kan ni inte bara åtgärda guppen istället? PL- Hur menar du, åtgärda guppen? Å- Låt hastigheten förbli 30 km men gör vid guppen så att man kan köra i jämn hastighet över dem. TL- Vi bygger olika sorters gupp, en sort som passar vid 40 km och ett annat som passar till 60 km t ex. Å- Kan ni inte använda er av polisen och skicka dem istället för parkeringsvakter? JA- Vi styr inte över polisen. Givetvis samarbetar vi med polisen, bl a har vi en gemensam Trafiksäkerhetsgrupp där vi tar upp frågor som denna. Å- Vi får inte glömma Bangårdsvägen. Vid fotbollsmatcher och dylikt är det många som går eller cyklar på denna väg. Behåll 30 km! JA- Vi anser att det är acceptabelt då gång- och cykelvägen är skild från körbanan. Å- Det är bättre med 30 km överallt i byn. PL- Vi anser att tillämpade hastigheter blir enklare att följa. Det är ytterst svårt att köra längre sträckor i 30 km i timmen. Å- Ni politiker måste väl beakta klågerupbornas åsikter? PL- Vi är här för att vi vill veta era åsikter och pejla inställningen. Beredningen för samhällsbyggnad och tillväxt (Bst) kommer att lägga sitt förslag till kommunstyrelsen som i sin tur lämnar ärendet till kommunfullmäktige. Protokoll från Bst kommer att finnas tillgängligt på hemsidan. Inte förrän någon gång efter nyår kommer beslut att fattas i kommunfullmäktige. TL- Efter ett liknande medborgarmöte i Svedala justerades hastigheten på flera gator. Vi är lyhörda för era åsikter. JA- Svedala kommun kan bara besluta om gator inom tättbebyggt område.

5 Å- Befängt med 60 km/h på Möllebergavägen i Bara. Visserligen är där avskild gång- och cykelväg men vägen är trång och flera dagis i närheten. Samma sak gäller för Värbyvägen. JA- Det är en fin, bred väg och inga utfarter. Tunnel finns för övergång, därför anser vi att hastigheten kan vara 60 km/h. Å- Där ska självklart bara vara 40 km/h. Det är ingen bred väg dessutom är det ingen som använder tunneln utan man går över gatan istället. JA- Vi ska se över var det är lämna företräde. Införa väjningsplikt istället för högerregeln vilket är betydligt säkrare. Lämna företräde ska gälla ut från alla gång- och cykelvägar på grund av olycksrisken med högerregeln. Det ökar cyklistsäkerheten. TL- Bilar hörs och har ljus, cyklar hörs ej och ca 50% har inget lyse. Det är ur ett säkerhetsperspektiv vi gör denna förändring. Å- Det är viktigare att prioritera cyklar, svårt att lära barnen vad som gäller. Sedan är det väldigt svårt att se skillnad var det är gång/cykelväg. Det finns ju inga räcken och det är väldigt smalt mellan cykelvägen och gatan. JA- Det stämmer att Värbyvägen var bredare tidigare men då fanns cyklar på samma vägbana. Nu är detta separerat. Å- Var hittar jag förslaget till ändringar? Kommer de att finnas på hemsidan? JA- Förslaget och minnesanteckningarna kommer att läggas ut på vår hemsida inom kort. Å- Samordnar ni ändringarna med Länsstyrelsen och Trafikverket? JA- Vi bestämmer bara inom tättbebyggt område. TL- Trafikverket ser över sträckan mellan Bara och Malmö just nu. Sträckan mellan Bara och Klågerup anses inte vara något problem i nuläget. Det finns ett gemensamt åtgärdsprogram där vi tillsammans ser över läget med övriga aktörer. Å- Är det lönt att ändra från 30 till 40 km/h? TL- Vi vill uppnå rätt hastighet för gatan. Bygga refuger eller förhöjda övergångar istället för gupp. Bilen måste också få fungera.

6 JA- Förr byggdes cykelvägar på mindre och mer avskilda gator. Detta har svängt. Nu bygger man utmed större vägar utifrån en större känsla av trygghet som finns där istället för på mörka cykelvägar. Å- Det inte tydligt vilket som är cykel och gångväg. Tunneln ligger inte där folk går. Å- Hur blir det med trottoar på norra sidan av Malmövägen genom Bara? TL- Där är vi inte överens med Trafikverket ännu, diskussioner pågår. PL- Vi ska gå igenom anteckningarna och era åsikter från ikväll, se över förslaget och eventuellt justera det. SUMMERING och AVSLUT Deltagarna tackas för visat intresse och god diskussion.

Medborgarmöte Förslag till policy och plan för vatten och avlopp, Svedala kommun

Medborgarmöte Förslag till policy och plan för vatten och avlopp, Svedala kommun 2013-06-11 MINNESANTECKNINGAR Medborgarmöte Förslag till policy och plan för vatten och avlopp, Svedala kommun Plats och tid: Naverlönnsalen, Kommunhuset, Svedala kl.19:00-21:30 Närvarande: Åhörare: 100-talet

Läs mer

Medborgarmöte för Centralskolans tomt, kv Neptunue, Svedala tätort, Svedala kommun

Medborgarmöte för Centralskolans tomt, kv Neptunue, Svedala tätort, Svedala kommun 2012-11-29 MINNESANTECKNINGAR Medborgarmöte för Centralskolans tomt, kv Neptunue, Svedala tätort, Svedala kommun Plats och tid: Naverlönnsalen, Kommunhuset, Svedala kl.19:00-21:00 Närvarande: Åhörare:

Läs mer

Medborgarmöte för Kvarteret Neptunus, Svedala tätort, Svedala kommun

Medborgarmöte för Kvarteret Neptunus, Svedala tätort, Svedala kommun 2011-04-12 MINNESANTECKNINGAR Medborgarmöte för Kvarteret Neptunus, Svedala tätort, Svedala kommun Plats och tid: Centralskolans aula 19:00-21:00 Närvarande: Åhörare: ca 60 medborgare () Förtroendevalda:

Läs mer

Medborgarmöte för Holmeja Söder Yddinge 3:1 och Rosslätt 1:2, Holmeja tätort, Svedala kommun

Medborgarmöte för Holmeja Söder Yddinge 3:1 och Rosslätt 1:2, Holmeja tätort, Svedala kommun 2012-11-07 MINNESANTECKNINGAR Medborgarmöte för Holmeja Söder Yddinge 3:1 och Rosslätt 1:2, Holmeja tätort, Svedala kommun Bom Dnr.11.925 Plats och tid: Naverlönnsalen, Kommunhuset, Svedala kl.19:00-21:00

Läs mer

GataParks förråd, Svedala

GataParks förråd, Svedala 1 MINNESANTECKNINGAR TRAFIKSÄKERHETSRÅDET 2011-09-02 Plats och tid Närvarande Sändlista: GataParks förråd, Svedala Bengt Ohlsson, ordförande Tord Larsson, gatu- och parkchef Johanna Andersson, planeringsingenjör

Läs mer

SVEDALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2 Sammanträdesdatum Beredningen för Samhällsbyggnad och tillväxt 2014-04-08

SVEDALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2 Sammanträdesdatum Beredningen för Samhällsbyggnad och tillväxt 2014-04-08 SVEDALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2 Närvarolista Ledamöter Sverker Nordgren, M Bengt Ohlsson, M Bertil Holmgren, M Göran Jepsson, M Björn Jönsson, S, vice ordf Anders Gsaxner, S Lars-Owe Edberg, S Tom

Läs mer

Medborgarförslag om hastighetsnedsättande åtgärder för allmän badplats Övägen, Gammelstad

Medborgarförslag om hastighetsnedsättande åtgärder för allmän badplats Övägen, Gammelstad Tekniska nämnden 2012 08 30 85 233 Tekniska nämndens arbetsutskott 2012 08 16 94 240 Dnr 2011/1034.008 Medborgarförslag om hastighetsnedsättande åtgärder för allmän badplats Övägen, Gammelstad Bilaga:

Läs mer

Så här tycker Ö-viksborna hittills om hastighetsplanen och de föreslagna hastighetsgränserna

Så här tycker Ö-viksborna hittills om hastighetsplanen och de föreslagna hastighetsgränserna Juli 2013 Så här tycker Ö-viksborna hittills om hastighetsplanen och de föreslagna hastighetsgränserna I dagsläget har det kommit in ca.170 st synpunkter och en del frågor på hastighetsplanen. Här kommer

Läs mer

SVEDALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL - 2 - Sammanträdesdatum Tekniskt utskott 2010-02-16

SVEDALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL - 2 - Sammanträdesdatum Tekniskt utskott 2010-02-16 SVEDALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL - 2 - Närvarolista tekniskt utskott Beslutande Lars-Owe Edberg, S, till 12 ej beslut Alf Persson, S Jan-Göran Petersson, S Bengt Ohlsson, M Göran Jepsson, M (ordf)

Läs mer

Minnesanteckningar Medborgarmöte Holmeja Söder 2012 10 23

Minnesanteckningar Medborgarmöte Holmeja Söder 2012 10 23 Ett femtiotal personer deltog varav ca 40 Holmejaboende. Sverker Nordgren, moderat politiker och ordförande för bygg och miljönämnden, inledde med att hälsa alla välkomna och reda ut vilka som deltog som

Läs mer

Inkomna synpunkter till Trafikplanen

Inkomna synpunkter till Trafikplanen Inkomna synpunkter till Trafikplanen Mitt förslag är en fortsättning av gång och cykelvägen längs med Stenskogsvägen ända ut till Backagården Jag bor med min familj i Yxnaholma vi och många med oss skulle

Läs mer

Nya hastigheter. i östra Mölndal. Rätt fart för en attraktiv stad

Nya hastigheter. i östra Mölndal. Rätt fart för en attraktiv stad Nya hastigheter i östra Mölndal Rätt fart för en attraktiv stad Mölndal skyltar om 2007 beslutade riksdagen att hastigheten på Sveriges vägar nu kunde sättas i steg om 10 km/tim. Syftet var att öka trafiksäkerheten,

Läs mer

Gatuenheten Yttrande Samhällsbyggnadsnämnden Motion om att minska buller i utemiljön vid på Borgen och Myran samt skapa säker skolväg vid k

Gatuenheten Yttrande Samhällsbyggnadsnämnden Motion om att minska buller i utemiljön vid på Borgen och Myran samt skapa säker skolväg vid k 2018-03-28 Gatuenheten Yttrande Samhällsbyggnadsnämnden Motion om att minska buller i utemiljön vid på Borgen och Myran samt skapa säker skolväg vid korsning av Smedjebacksvägen Om motionen En motion om

Läs mer

NYA HASTIG- HETER I UPPSALA KOMMUN GENOMFÖRANDEPLAN

NYA HASTIG- HETER I UPPSALA KOMMUN GENOMFÖRANDEPLAN NYA HASTIG- HETER I UPPSALA KOMMUN GENOMFÖRANDEPLAN 1 NYA HASTIGHETER I UPPSALA KOMMUN 2013 beslutade Gatu- och samhällsmiljönämnden att påbörja en översyn av kommunens hastigheter i tättbebyggt område.

Läs mer

Plan för rätt fart i Piteå

Plan för rätt fart i Piteå Plan för rätt fart i Piteå Dokumentnamn Dokumenttyp Fastställd/upprättad Beslutsinstans Plan för rätt fart i Piteå Plan 2012-10-15, 163 Kommunfullmäktige Dokumentansvarig/processägare Version Senast reviderad

Läs mer

Ortsutvecklingsmöte i Alafors

Ortsutvecklingsmöte i Alafors MINNESANTECKNINGAR 1(4) Ortsutvecklingsmöte: Alafors Hösten 2017 Datum och tid 2017-10-05 Plats Presidium Sekreterare Inbjudna Medborgarhuset, Alafors Catharina Eliasson, ordförande Thomas Olesen, 1:e

Läs mer

SVEDALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2 Sammanträdesdatum Tekniskt utskott 2007-09-18

SVEDALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2 Sammanträdesdatum Tekniskt utskott 2007-09-18 SVEDALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2 NÄRVAROLISTA TEKNISKT UTSKOTT Beslutande Parti Namn s Lars-Owe Edberg s Alexandros Kiotseridis s Alf Persson m Bengt Ohlsson m Göran Jepsson (ordf.) sd Tom Thörnquist

Läs mer

RAPPORT. Mjällby centrum, Sölvesborgs kommun Trafikutredning Upprättad av: Milos Jovanovic

RAPPORT. Mjällby centrum, Sölvesborgs kommun Trafikutredning Upprättad av: Milos Jovanovic RAPPORT Mjällby centrum, Sölvesborgs kommun Trafikutredning 2016-06-08 Upprättad av: Milos Jovanovic 1 Innehåll BAKGRUND... 3 FÖRUTSÄTTNINGAR... 3 Trafik och trafikanter... 3 Trafiksäkerhet... 5 FÖRESLAGNA

Läs mer

MINNESANTECKNINGAR FRÅN MEDBORGARTRÄFF I KISA 23 SEPTEMBER 2013.

MINNESANTECKNINGAR FRÅN MEDBORGARTRÄFF I KISA 23 SEPTEMBER 2013. MINNESANTECKNINGAR FRÅN MEDBORGARTRÄFF I KISA 23 SEPTEMBER 2013. Datum: 2013-09-23 Tid: 19.00 20.30 Plats: Folkets Hus Deltagare: 15 Kommunalrådet Pia Tingvall hälsar välkommen till Medborgarträffen i

Läs mer

Korsningsutredning Färjestadsskolan Karlstads kommun

Korsningsutredning Färjestadsskolan Karlstads kommun Korsningsutredning Färjestadsskolan Karlstads kommun Korsningsutredning Färjestadsskolan Ramböll Malmö Beställare: Karlstads kommun (Emma Rönnbäck) Uppdragsnummer: 1320038706 Datum: 2018-11-01 Utgåva:

Läs mer

Protokoll Trafikgrupp Skärgårdsskolan/Sandviksskolan

Protokoll Trafikgrupp Skärgårdsskolan/Sandviksskolan Protokoll Trafikgrupp Skärgårdsskolan/Sandviksskolan 2016-09-19 Klockan 15.30 17.00 Kommunkontoret Holmsund Närvarande: Mari Larsson förskolechef, Inger Engström gator och parker, Christopher Granberg

Läs mer

Christer Norrman (M), ordförande Jan Dickens (S) Agneta Åkerberg (C) Ordföranden samt Jan Dickens. Underskrifter Sekreterare...

Christer Norrman (M), ordförande Jan Dickens (S) Agneta Åkerberg (C) Ordföranden samt Jan Dickens. Underskrifter Sekreterare... Protokoll Nr 2015-6 Sammanträdesdatum 2015-09-16 Sammanträdestid 12-1215 Trafiknämnden Närvarande Ledamöter Christer Norrman (M), ordförande Jan Dickens (S) Agneta Åkerberg (C) Tjänstemän Catharina Rydberg

Läs mer

Underskrifter Sekreterare... Nina Andersson

Underskrifter Sekreterare... Nina Andersson Protokoll Nr 7-16 Sammanträdesdatum 2016-10-12 Sammanträdestid 8.30-945 Trafiknämnden Närvarande Ledamöter Tjänstemän Christer Norrman (M), ordförande Jan Dickens (S), vice ordförande Agneta Åkerberg (C)

Läs mer

Medborgarmöte för ICA Storgatan Svedala 15:11, Svedala tätort, Svedala kommun

Medborgarmöte för ICA Storgatan Svedala 15:11, Svedala tätort, Svedala kommun 2012-11-07 MINNESANTECKNINGAR Medborgarmöte för ICA Storgatan Svedala 15:11, Svedala tätort, Svedala kommun Bom Dnr.12.063 Plats och tid: Naverlönnsalen, Kommunhuset, Svedala kl.18.00-20.00, 2012-11-06

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2 Sammanträdesdatum Beredningen för Samhällsbyggnad och tillväxt 2014-06-10

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2 Sammanträdesdatum Beredningen för Samhällsbyggnad och tillväxt 2014-06-10 2 Sammanträdesdatum Närvarolista Ledamöter Per-Olof Lindgren, FP, ordf Björn Jönsson, S Sverker Nordgren, M Bertil Holmgren, M Bengt Ohlsson, M Göran Jepsson, M Lars-Owe Edberg, S Per Uvgård, SD Tom Thörnqvist

Läs mer

Notera att illustrationerna i denna broschyr är förenklade.

Notera att illustrationerna i denna broschyr är förenklade. Cykelöverfarter Informationen i denna broschyr baseras på Trafikförordningen (1998:1276) Vägmärkesförordningen (2007:90) Lag om vägtrafikdefinitioner (2001:559) Förordning om vägtrafikdefinitioner (2001:651).

Läs mer

PROTOKOLL Svar på medborgarförslag 2014:21 om att göra Forsbyvägen till huvudled KS-2014/1059

PROTOKOLL Svar på medborgarförslag 2014:21 om att göra Forsbyvägen till huvudled KS-2014/1059 Kommunstyrelsen Utdrag ur PROTOKOLL 2016-03-14 52 Svar på medborgarförslag 2014:21 om att göra Forsbyvägen till huvudled KS-2014/1059 Beslut Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige besluta att avslå

Läs mer

20xx-xx-xx. Skolvägsplan för Malsta skolan

20xx-xx-xx. Skolvägsplan för Malsta skolan 20xx-xx-xx Skolvägsplan för Malsta skolan Innehåll 1. Fakta om skolan 3 2. Vi som tagit fram planen 3 3. Resvanor 3 4, Skolvägen 4 5. Trafikmiljön vid skolan 4 6. Mål 5 7. Övergripande syfte 5 8. Insatser

Läs mer

Särö Väg- & Villaägareföreningar

Särö Väg- & Villaägareföreningar Trafikverket trafikverket@trafikverket.se; karin.danielsson@trafikverket.se no2 gällande planerad GC-väg på Guntoftavägen Diarienummer TRV 2012/8805 Med anledning av det möte som hölls den 18/11 med Karin

Läs mer

Erik Mårtensson, ordförande (KD) Christina Pehrson (M) Åke Johansson (C) Zoran Petrovic (S) Fredrik Stålhandske (M)

Erik Mårtensson, ordförande (KD) Christina Pehrson (M) Åke Johansson (C) Zoran Petrovic (S) Fredrik Stålhandske (M) 2009-03-30 15 Plats och tid Kommunhuset kl. 18.00-20.30 Beslutande Ersättare Erik Mårtensson, ordförande (KD) Christina Pehrson (M) Åke Johansson (C) Zoran Petrovic (S) Fredrik Stålhandske (M) Roland Wheeldon

Läs mer

Resultatet av trafikenkät Sturebyskolan

Resultatet av trafikenkät Sturebyskolan Resultatet av trafikenkät Sturebyskolan Trafikenkät vt 2012 Trafikenkäten fylldes i av elever och föräldrar 415 enkäter sammanställdes(av 950 elever totalt) Ganska jämt fördelat i ålder, men flest i åk

Läs mer

281 Dnr 2018/ Medborgarförslag - Övergångsställe, farthinder eller fartkamera på väg 136 vid Torslunda skola

281 Dnr 2018/ Medborgarförslag - Övergångsställe, farthinder eller fartkamera på väg 136 vid Torslunda skola /??l Mörbylånga WJ kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 38(52) Kommunstyrelsen 2018-12-04 281 Dnr 2018/000698 512 Medborgarförslag - Övergångsställe, farthinder eller fartkamera på väg 136 vid

Läs mer

KS/2011-0011, TN/2010-0382 Ks 99 Au 149 Svar på medborgarförslag gällande trafik och parkeringssituationen på Tången

KS/2011-0011, TN/2010-0382 Ks 99 Au 149 Svar på medborgarförslag gällande trafik och parkeringssituationen på Tången STRÖMSTADS KOMMUN Sida 13 (33) Kommunstyrelsen 2012-09-12 KS/2011-0011, TN/2010-0382 Ks 99 Au 149 Svar på medborgarförslag gällande trafik och parkeringssituationen på Tången Kommunstyrelsen beslutar föreslå

Läs mer

Strategi för mer cykling

Strategi för mer cykling Enskild motion Motion till riksdagen 2016/17:1318 av Stina Bergström m.fl. (MP) Strategi för mer cykling Förslag till riksdagsbeslut 1. Riksdagen ställer sig bakom det som anförs i motionen om vikten av

Läs mer

Hastighetsdämpande åtgärder vid Bergsgatan/Almbacksgatan samt Bergsgatan/Monbijougatan TN

Hastighetsdämpande åtgärder vid Bergsgatan/Almbacksgatan samt Bergsgatan/Monbijougatan TN Malmö stad Fastighets- och gatukontoret 1 (7) 2019-04-15 Tjänsteskrivelse Vår referens Marie Lindeberg Sekreterare marie.lindeberg@malmo.se Hastighetsdämpande åtgärder vid Bergsgatan/Almbacksgatan samt

Läs mer

Länk till presentationen som hölls: content/väg Esarps- by.pdf. Kontaktpersoner Esarps Bygdelags väggrupp:

Länk till presentationen som hölls:  content/väg Esarps- by.pdf. Kontaktpersoner Esarps Bygdelags väggrupp: Väg 798 genom Esarp Denna rapport är framtagen av Esarps Bygdelags väggrupp baserat på det bymöte som hölls 2010-12- 14 i Esarps Skola med anledning av samrådshandlingen från Trafikverket daterad 2010-11-

Läs mer

Återrapportering - E-förslag om skyltning av Furuhillsvägen Ärende 26 KS 2018/322

Återrapportering - E-förslag om skyltning av Furuhillsvägen Ärende 26 KS 2018/322 Återrapportering - E-förslag om skyltning av Furuhillsvägen Ärende 26 KS 2018/322 Sida 252 av 263 Tjänsteskrivelse 1(2) 2018-10-15 Dnr: KS 2018/322 Kommunstyrelsen Återrapportering - E-förslag om skyltning

Läs mer

Protokoll PTA IES - Säker skolväg Extrainkallat möte utanför ordinarie styrelsemöte

Protokoll PTA IES - Säker skolväg Extrainkallat möte utanför ordinarie styrelsemöte Protokoll PTA IES - Säker skolväg Extrainkallat möte utanför ordinarie styrelsemöte Datum: 2018-04-18 Tid: 16.00-17.00 Plats: Konferensrum, IES Halmstad Närvarande från styrelsen: Åsa Andraey och Marie

Läs mer

Cykelvett. Cykla lagligt och säkert Tips och råd

Cykelvett. Cykla lagligt och säkert Tips och råd Cykelvett Cykla lagligt och säkert Tips och råd Rätt utrustning Enligt lag måste en cykel ha: Ringklocka Broms I mörker måste cykeln också ha: Vit reflex och strålkastare med vitt eller gult ljus fram

Läs mer

MEDBORGARDIALOG SÖDRA CENTRUM

MEDBORGARDIALOG SÖDRA CENTRUM MEDBORGARDIALOG SÖDRA CENTRUM Sammanställning till webbsidan Medborgardialog södra centrum Måndagen den 17 november 2014 genomförde Samhällsbyggnadsnämnden en medborgardialog om hur södra centrum ska utvecklas.

Läs mer

ÖREBROS 40-milare 2010-06-05 av Mats Lundgren, Fornåsa

ÖREBROS 40-milare 2010-06-05 av Mats Lundgren, Fornåsa ÖREBROS 40-milare 2010-06-05 av Mats Lundgren, Fornåsa 40 mil på cykel låter himla långt när man börjar fundera på det. Det tycker jag också och bara fram till i fjol så skulle det varit något som vore

Läs mer

BILAGA 1: FRÅGEFORMULÄR FÖREMÄTNINGEN MED SVARSFREKVENSER

BILAGA 1: FRÅGEFORMULÄR FÖREMÄTNINGEN MED SVARSFREKVENSER BILAGA 1: FRÅGEFORMULÄR FÖREMÄTNINGEN MED SVARSFREKVENSER Denna studie syftar till att undersöka hur andra trafikanter än bilister uppfattar trafikmiljön och trafiksäkerhetsfrågor. Därför vill vi att

Läs mer

Trygg i trafiken. Rapport från dialogmöte den 6:e september 2015

Trygg i trafiken. Rapport från dialogmöte den 6:e september 2015 Trygg i trafiken Rapport från dialogmöte den 6:e september 2015 Tr ygg i tra fiken? V i vi ll ve ta va d d u so m b o r i N o rr vi k tr a fi k m il jö e n ty c k e r o m n i d it t o m rå d e. 2/8 Innehåll

Läs mer

Plats och tid Komunkontoret sammanträdesrum A, onsdag 18 juni 2014, klockan 09:00 11:30

Plats och tid Komunkontoret sammanträdesrum A, onsdag 18 juni 2014, klockan 09:00 11:30 2014-06-18 1 (20) Plats och tid Komunkontoret sammanträdesrum A, onsdag 18 juni 2014, klockan 09:00 11:30 Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Börje Ohlsson (S) Mikael Jonsson, (M) Ingemar Ehn,

Läs mer

Medborgarförslag om att enkelrikta trafiken på S:t Lars Kyrkogata. (AU 14) KS 2013-306

Medborgarförslag om att enkelrikta trafiken på S:t Lars Kyrkogata. (AU 14) KS 2013-306 kommunstyrelsen i Falkenberg 2014-02-04 38 Medborgarförslag om att enkelrikta trafiken på S:t Lars Kyrkogata. (AU 14) KS 2013-306 KF Beslut Kommunstyrelsen beslutar enligt arbetsutskottets förslag. Arbetsutskottets

Läs mer

Lokala Trafiksäkerhetsrådet i Boxholm, LoTs-gruppen

Lokala Trafiksäkerhetsrådet i Boxholm, LoTs-gruppen 1(1) Plats och tid Närvarande Folkets Hus,, kl. 18.00 Per-Arne Larsson, ordf Bo Nydahl, PRO Boxholm Tord Brand, SPF Stenbocken Anette Andersson, Kommunkretsen Sölve Rosenlöf, socialnämnden Jonas Wass,

Läs mer

INFORMATION TILL BOENDE OM BLOMLÅDOR. Blomlådor för bättre trafiksäkerhet! Starta en ökad medvetenhet om trafiksäkerhet

INFORMATION TILL BOENDE OM BLOMLÅDOR. Blomlådor för bättre trafiksäkerhet! Starta en ökad medvetenhet om trafiksäkerhet 1 (6) INFORMATION TILL BOENDE OM BLOMLÅDOR Blomlådor för bättre trafiksäkerhet! Starta en ökad medvetenhet om trafiksäkerhet För att få en ökad trafiksäkerhet är det viktigt att vi alla börjar prata om

Läs mer

4-2 Linjära mått och måttsystem Namn:.

4-2 Linjära mått och måttsystem Namn:. 4-2 Linjära mått och måttsystem Namn:. Inledning I det här kapitlet skall lära dig vad en linje är och vilka egenskaper en linje har. Du kommer även att repetera vilka enheter avstånd mäts i. Varför skall

Läs mer

Malmö stad, Gatukontoret, maj 2003 Trafiksäkra skolan är framtaget av Upab i Malmö på uppdrag av och i samarbete med Malmö stad, Gatukontoret.

Malmö stad, Gatukontoret, maj 2003 Trafiksäkra skolan är framtaget av Upab i Malmö på uppdrag av och i samarbete med Malmö stad, Gatukontoret. Samsas i trafiken Malmö stad, Gatukontoret, maj 2003 Trafiksäkra skolan är framtaget av Upab i Malmö på uppdrag av och i samarbete med Malmö stad, Gatukontoret. Text: Rune Anderberg Illustrationer: Lars

Läs mer

Innehållsförteckning. Inledning... 3. Introduktion... 4. Övrigt... 5. Presentationens innehåll... 6

Innehållsförteckning. Inledning... 3. Introduktion... 4. Övrigt... 5. Presentationens innehåll... 6 Anteckningsunderlag 2 Innehållsförteckning Inledning... 3 Introduktion... 4 Övrigt... 5 Presentationens innehåll... 6 Förutsättningar för en intressant presentation... 8 Presentationens tre delar... 9

Läs mer

Medborgarförslag om gång- och cykelväg utmed väg 153 över fastigheterna Ullared S:2 och S:5. KS 2014-239

Medborgarförslag om gång- och cykelväg utmed väg 153 över fastigheterna Ullared S:2 och S:5. KS 2014-239 kommunstyrelsens arbetsutskott i Falkenberg 2014-10-21 308 Medborgarförslag om gång- och cykelväg utmed väg 153 över fastigheterna Ullared S:2 och S:5. KS 2014-239 KS KF Beslut Arbetsutskottet föreslår

Läs mer

Medborgarförslag om gång- och cykelväg utmed väg 153 över fastigheterna Ullared S:2 och S:5. (AU 308) KS 2014-239

Medborgarförslag om gång- och cykelväg utmed väg 153 över fastigheterna Ullared S:2 och S:5. (AU 308) KS 2014-239 kommunstyrelsen i Falkenberg 2014-11-04 266 Medborgarförslag om gång- och cykelväg utmed väg 153 över fastigheterna Ullared S:2 och S:5. (AU 308) KS 2014-239 KF Beslut Kommunstyrelsen beslutar enligt arbetsutskottets

Läs mer

Tekniska förvaltningen

Tekniska förvaltningen Tekniska förvaltningen Mark- och gatuavdelningen Till er som vill ha blomlådor Blomlådor för en bättre trafiksäkerhet Mark- och gatuavdelningen har fått klartecken från kommunstyrelsen att på försök godkänna

Läs mer

Livsrumsindelning. Transportrum. Integrerat transportrum. Mjuktrafikrum. Integrerat frirum. Frirum. Integrerat transportrum.

Livsrumsindelning. Transportrum. Integrerat transportrum. Mjuktrafikrum. Integrerat frirum. Frirum. Integrerat transportrum. Björnlunda Livsrumsindelning Transportrum Integrerat transportrum Mjuktrafikrum Integrerat frirum Frirum Integrerat transportrum Mjuktrafikrum Integrerat frirum Gnesta Livsrumsindelning Transportrum Integrerat

Läs mer

Inledning. Stureby 2010-10-19

Inledning. Stureby 2010-10-19 Stureby 2010-10-19 Sturebyskolans Föräldraforum lämnar härmed synpunkter gällande planförslag om nybygget på del av Örby 4:1 område vid kv. tummaren Bäckaskiftet. Diarienummer 2008-14804. Inledning Dagens

Läs mer

En säker skolväg. Barn och vuxna berättar om sin skolväg På en del ställen har man gjort jämförande

En säker skolväg. Barn och vuxna berättar om sin skolväg På en del ställen har man gjort jämförande En säker skolväg I många klasser tar man upp Skolvägen som ett tema. Barnen beskriver skolvägen i bilder, berättelser och dikter. De berättar om husen och växtligheten, om människor och djur som de möter.

Läs mer

Rapport Valboskolan. - Resevaneundersökning elever i Årskurs 3-6

Rapport Valboskolan. - Resevaneundersökning elever i Årskurs 3-6 Rapport Valboskolan - Resevaneundersökning elever i Årskurs 3-6 Jenny Christensen & Lillemor Sanderberg Samordnare Kommunsamverkan Trafiksäkerhet & Miljö Dalslandskommunernas kommunalförbund Bakgrund Färgelanda

Läs mer

Remissvar från Cykelfrämjandets Storstockholmskrets på Hastighetsplan Bromma, Rinkeby-Kista, Enskede-Årsta- Vantör, Farsta och Skarpnäck.

Remissvar från Cykelfrämjandets Storstockholmskrets på Hastighetsplan Bromma, Rinkeby-Kista, Enskede-Årsta- Vantör, Farsta och Skarpnäck. Till Stockholms stad, Trafikkontoret Remissvar från Cykelfrämjandets Storstockholmskrets på Hastighetsplan Bromma, Rinkeby-Kista, Enskede-Årsta- Vantör, Farsta och Skarpnäck. Cykelfrämjandet (CF) har blivit

Läs mer

Trygghetsvandring. Summering förslag

Trygghetsvandring. Summering förslag Trygghetsvandring En sammanställning av trygghetsvandringen den23 oktober 2013 kl 18.00 Inbjudan riktade sig till pensionärer och det kom ca 20 st. Från kommunen deltog Bjarne Hurtig från tekniska, Mona

Läs mer

MINNESANTECKNINGAR. Samrådsmöte för Översiktsplan 2018, Svedala kommun

MINNESANTECKNINGAR. Samrådsmöte för Översiktsplan 2018, Svedala kommun 2017-12-18 MINNESANTECKNINGAR Samrådsmöte för Översiktsplan 2018, Svedala kommun Plats och tid: Tejarpsgården i Klågerup kl.18:30-20:30 den 28 nov. NÄRVARANDE: Medborgare: Ca 35 st (MB) Förtroendevald:

Läs mer

Blomlådor för en bättre trafiksäkerhet!

Blomlådor för en bättre trafiksäkerhet! ! 2010-04-21 Sida 2(5) Information för dig som är intresserad av att ställa ut blomlådor på din gata för att minska bilarnas hastighet. Vilka regler som gäller kan du läsa mer om här. En grundförutsättning

Läs mer

2014-10-05 Lars A. Gångfartsgator

2014-10-05 Lars A. Gångfartsgator Gångfartsgator Gångfartsgator Förutsättningar enligt Trafikförordningen - Gångfart - Väjningsplikt mot gående - P-förbud Gångfartsområde Gågata - krav på utformning - inget krav på utformning - genomfartstrafik

Läs mer

En sammanställning av dialogmötet 9 januari 2018

En sammanställning av dialogmötet 9 januari 2018 Hur vill du resa i Sigtuna kommun? En sammanställning av dialogmötet 9 januari 2018 www.sigtuna.se Dialogmöte 9 januari 2018 Den 9 januari 2018 bjöd Sigtuna kommun in till ett dialogmöte för att diskutera

Läs mer

SVEDALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL - 2 - Sammanträdesdatum Tekniskt utskott 2009-10-13

SVEDALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL - 2 - Sammanträdesdatum Tekniskt utskott 2009-10-13 SVEDALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL - 2 - NÄRVAROLISTA TEKNISKT UTSKOTT Beslutande Parti Namn S Lars-Ove Edberg S Alexandros Kiotseridis S Jan-Göran Petersson, från 18.00 Alf Persson S M Bengt Ohlsson

Läs mer

Trafikutredning TCR Oskarshamn

Trafikutredning TCR Oskarshamn 2014-02-17, sid 1(12) Trafikutredning TCR Oskarshamn 2014-02-17, sid 2(12) Beställare Kristian Wendelboe Wendelboe West Properties Uppdragsledare/Trafikplanerare Trafikplanerare Patrik Lundqvist Karin

Läs mer

Yttrande över promemorian Cykelregler

Yttrande över promemorian Cykelregler KOMMUNLEDNINGSKONTORET Handläggare Åkerlund Christer (SBF) Davidsson Per (KLK) Datum 2017-05-12 Diarienummer KSN-2017-2158 Kommunstyrelsen Yttrande över promemorian Cykelregler Förslag till beslut Kommunstyrelsen

Läs mer

Underskrifter Sekreterare... Nina Andersson

Underskrifter Sekreterare... Nina Andersson Trafiknämnden Protokoll Nr 2 Sammanträdesdatum 2018-03-14 Sammanträdestid 12.15-12.20 Närvarande Ledamöter Lars Agbrant (M), ordförande Jan Dickens (S), vice ordförande Bo-Gunnar Andersson (C) Tjänstemän

Läs mer

Hjälp! Mina föräldrar ska skiljas!

Hjälp! Mina föräldrar ska skiljas! Hjälp! Mina föräldrar ska skiljas! Vad händer när föräldrarna ska skiljas? Vad kan jag som barn göra? Är det bara jag som tycker det är jobbigt? Varför lyssnar ingen på mig? Många barn och unga skriver

Läs mer

Parkering, biltvätt, buller och trafik

Parkering, biltvätt, buller och trafik Parkering, biltvätt, buller och trafik Parkeringsfrågor Ta bort parkeringsförbudet på Brynjegränden och andra små gränder! Följande lokal trafikföreskrift gäller på Brynjegränd med flera gator: Inom ett

Läs mer

TRAFIKANALYS FÖR VÄG UDDEVALLAVÄGEN STRÖMSTADS KOMMUN

TRAFIKANALYS FÖR VÄG UDDEVALLAVÄGEN STRÖMSTADS KOMMUN TRAFIKANALYS FÖR VÄG 176 - UDDEVALLAVÄGEN STRÖMSTADS KOMMUN 2011-02-21 UNITED BY OUR DIFFERENCE ARBETSGRUPP Konsult WSP Samhällsbyggnad Bo Lindelöf Ida Lennartsson uppdragsansvarig/trafik layout Beställare

Läs mer

Förslag till utformning av cykelöverfart

Förslag till utformning av cykelöverfart INFORMATIONSMATERIAL 2015-06-16 1 (6) Tillväxt och samhällsbyggnad Erik Levander Förslag till utformning av cykelöverfart Cykelöverfart innebär en prioritering av cykeltrafikens framkomlighet. Cykelöverfarten

Läs mer

Hur får man reglera trafiken på enskilda vägar

Hur får man reglera trafiken på enskilda vägar Hur får man reglera trafiken på enskilda vägar Kort presentation av vilka möjligheter vägföreningar m fl har och inte har att reglera trafiken på sina vägar. Ytterligare information : malin.klasson@vellinge.se

Läs mer

Reffelmansverket, Hudiksvall

Reffelmansverket, Hudiksvall Protokoll 1 (8) Plats och tid: Reffelmansverket, Hudiksvall Förtroendevalda: Beslutande: Ej beslutande: Håkan Rönström (M), ordf Kamran Khalil (M) Niklas Steding (M) Lars-Olof Widell (C) Mats Olsson (C)

Läs mer

MINNESANTECKNINGAR FRÅN MEDBORGARTRÄFF I KISA 11 AUGUSTI 2014.

MINNESANTECKNINGAR FRÅN MEDBORGARTRÄFF I KISA 11 AUGUSTI 2014. MINNESANTECKNINGAR FRÅN MEDBORGARTRÄFF I KISA 11 AUGUSTI 2014. Datum: 2014-08-11 Tid: 19.00 21.10 Plats: Folkets Hus Deltagare: 14 Kommunalrådet Pia Tingvall hälsar välkommen till Medborgarträffen i Kisa

Läs mer

Sammanträdesdatum Tekniska förvaltningen 2012-12-03

Sammanträdesdatum Tekniska förvaltningen 2012-12-03 Tekniska förvaltningen 2012-12-03 Plats och tid Högskolecentrum Arboga klockan 18.00-19.00. Närvarande: Carl-Erik Almskoug, OPA, Bo Axelsson, M, Leif Bergqvist Viby buss AB, Sören Jansson, SPRF, Karl-Ove

Läs mer

Protokoll Trygghetsvandring i Eket Trygghetsvandring i Eket

Protokoll Trygghetsvandring i Eket Trygghetsvandring i Eket 1 Deltagarna från kommunen var: Carina Zachau, Kommunråd och ordförande i BRÅ Johanna Häggberg, Folkhälsostrateg Kenth Svensson, Säkerhetssamordnare Madeléne Ekelund, Utvecklingssekreterare Johanna Perlau,

Läs mer

Medborgarförslag om parkering efter Västra Parkgatan

Medborgarförslag om parkering efter Västra Parkgatan Tekniska nämnden 2010 02 25 20 60 Tekniska nämndens arbetsutskott 2010 02 11 35 90 Dnr 2009/776.008 Medborgarförslag om parkering efter Västra Parkgatan Ärendebeskrivning Anders Winsa anför följande i

Läs mer

Trelleborgs centrum 2010-03-10

Trelleborgs centrum 2010-03-10 TRELLEBORGS KOMMUN Trygghetsvandring Anteckningar Trelleborgs centrum 2010-03-10 1 Innehåll Arrangör... 3 Deltagare... 3 Sträckan som vandrades... 3 Sammanfattning... 3 Synpunkter som kom fram under vandringen....

Läs mer

Cykelfartsgata på Hunnebergs- och Klostergatan i Linköping en före-/efterstudie Hans Thulin och Alexander Obrenovic

Cykelfartsgata på Hunnebergs- och Klostergatan i Linköping en före-/efterstudie Hans Thulin och Alexander Obrenovic PM 2008-12-07 Cykelfartsgata på Hunnebergs- och Klostergatan i Linköping en före-/efterstudie Hans Thulin och Alexander Obrenovic Innehållsförteckning Sammanfattning (sidan 2) Bakgrund och syfte (sidan

Läs mer

Motion om ökad trafiksäkerhet vid passage på Sandgatan. KS

Motion om ökad trafiksäkerhet vid passage på Sandgatan. KS kommunstyrelsens arbetsutskott i Falkenberg 2014-04-22 126 Motion om ökad trafiksäkerhet vid passage på Sandgatan. KS 2013-430 KS, KF Beslut Arbetsutskottet föreslår kommunstyrelsen tillstyrka kommunfullmäktige

Läs mer

2010 TRYGGHETSVANDRING (23 maj och 14 oktober 2010)

2010 TRYGGHETSVANDRING (23 maj och 14 oktober 2010) 2010 TRYGGHETSVANDRING (23 maj och 14 oktober 2010) PLATS PROBLEM MÖJLIGHET ANSVAR GJORD Övergång Jon Jespersgatan/ Dålig belysning Undergång vid skolan Dålig belysning (23/3-10). Undergången- stora farliga

Läs mer

Borttagande av gupp på Kungsholms Strand. Uppdrag från gatuoch fastighetsnämnden.

Borttagande av gupp på Kungsholms Strand. Uppdrag från gatuoch fastighetsnämnden. GATU- OCH FASTIGHETSKONTORET TJÄNSTEUTLÅTANDE GFN 2002-03-19 Handläggare: Staffan Eriksson Region Innerstad Park- och gatubyrån Tel: 50826140 staffan.eriksson@gfk.stockholm.se Dnr 01-360-3619 2002-02-26

Läs mer

Trafikutredning för Gällinge Skår 2:1. Förvaltningen för Teknik

Trafikutredning för Gällinge Skår 2:1. Förvaltningen för Teknik Förvaltningen för Teknik December 2016 Utges av i december 2016 Innehåll 1 Bakgrund och syfte 5 2 Nulägesbeskrivning 6 2.1 Biltrafik... 6 2.2 Gång- och cykeltrafik... 8 2.3 Parkering... 10 3 Planförslag

Läs mer

ÖVERSYN AV LOKALA TRAFIKFÖRESKRIFTER I VINDELN

ÖVERSYN AV LOKALA TRAFIKFÖRESKRIFTER I VINDELN RAPPORT ÖVERSYN AV LOKALA TRAFIKFÖRESKRIFTER I VINDELN 2019-05-29 UPPDRAG 291525, Hastighetsplan Vindeln Titel på rapport: Översyn av lokala trafikföreskrifter i Vindeln Status: Slutrapport Datum: 2019-05-29

Läs mer

Inkomna synpunkter till Trafikplanen

Inkomna synpunkter till Trafikplanen 1 Inkomna synpunkter till Trafikplanen Mitt förslag är en fortsättning av gång och cykelvägen längs med Stenskogsvägen ända ut till Backagården Jag bor med min familj i Yxnaholma vi och många med oss skulle

Läs mer

DETTA HAR HÄNT FRÅN KOMMUNES OCH TRAFIKVERKETS SIDA. Markerat med rött.

DETTA HAR HÄNT FRÅN KOMMUNES OCH TRAFIKVERKETS SIDA. Markerat med rött. TRAFIKSITUATIONER I FIGEHOLM Arbetsgrupp: Disa Carlsson, Inger Nicklagård, Claes Zachrison DETTA HAR HÄNT FRÅN KOMMUNES OCH TRAFIKVERKETS SIDA. Markerat med rött. 1. Trafiksituationen vid in/utfarten till

Läs mer

Sammanställning av trafikåtgärder Riktlinjer för trafiksäkerhetsarbetet i Nacka 2009

Sammanställning av trafikåtgärder Riktlinjer för trafiksäkerhetsarbetet i Nacka 2009 2009-01-26 Sammanställning av trafikåtgärder Riktlinjer för trafiksäkerhetsarbetet i Nacka 2009 Dnr TN 2007/355 Författare: Elenore Bjelke, Ivan Ericson, Christin Gimberger Förord Nacka kommuns Riktlinjer

Läs mer

Med sammanträde i Forserums församlingshem. Sakägar- och delgivningsförteckning, aktbilaga SA2.

Med sammanträde i Forserums församlingshem. Sakägar- och delgivningsförteckning, aktbilaga SA2. Aktbilaga PR2 Sida 1 Protokoll 2016-09-30 Ärendenummer F15271 Förrättningslantmätare Anders Henriksson Bjersér Ärende Upphävande av servitut för plankorsningar på Jönköpingsbanan, Äng och bildande av gemensamhetsanläggning

Läs mer

Sänkt hastighet för ökad trafiksäkerhet och bättre luftkvalité på huvudgator i innerstaden. Svar på uppdrag från kommunfullmäktige.

Sänkt hastighet för ökad trafiksäkerhet och bättre luftkvalité på huvudgator i innerstaden. Svar på uppdrag från kommunfullmäktige. Dnr Sida 1 (7) 2014-01-13 Handläggare Josefine Weinberg 08-508 263 51 Till Trafik- och renhållningsnämnden 2014-03-20 Sänkt hastighet för ökad trafiksäkerhet och bättre luftkvalité på huvudgator i innerstaden.

Läs mer

Medborgarförslag om förändringar i trafikmiljön i Niemisel

Medborgarförslag om förändringar i trafikmiljön i Niemisel Tekniska nämnden 2008 12 11 147 376 Tekniska nämndens arbetsutskott 2008 11 27 218 495 Dnr 2008/457.30 Medborgarförslag om förändringar i trafikmiljön i Niemisel Bilagor: Yttrande, Polismyndigheten Yttrande,

Läs mer

Cykelplanering i Göteborg Cyklisters riskbeteende. Henrik Petzäll Trafikkontoret

Cykelplanering i Göteborg Cyklisters riskbeteende. Henrik Petzäll Trafikkontoret Cykelplanering i Göteborg Cyklisters riskbeteende Henrik Petzäll Trafikkontoret VISION Attraktiv cykelstad för alla Attraktiv cykelstad Tillgång till cykelbanor Trivsamma, trygga, rena & snygga cykelvägar

Läs mer

TITTA! EN TILL SOM JUST LÄRT SIG GÅ! KAMPANJEN FÖR ETT VETTIGARE SÄTT ATT RÖRA SIG I GÖTEBORGSTRAFIKEN

TITTA! EN TILL SOM JUST LÄRT SIG GÅ! KAMPANJEN FÖR ETT VETTIGARE SÄTT ATT RÖRA SIG I GÖTEBORGSTRAFIKEN TITTA! EN TILL SOM JUST LÄRT SIG GÅ! KAMPANJEN FÖR ETT VETTIGARE SÄTT ATT RÖRA SIG I GÖTEBORGSTRAFIKEN Det går knappast att öppna en tidning eller sätta på teven utan att larmrapporterna strömmar ut vi

Läs mer

Plats: Jungska rummet 9:034, Tekniska Nämndhuset

Plats: Jungska rummet 9:034, Tekniska Nämndhuset s GATU- OCH FASTIGHETSNÄMNDEN TRAFIKUTSKOTTET PROTOKOLL 9/03 Tid: 23 oktober 2003 kl 08.00 08.35 Plats: Jungska rummet 9:034, Tekniska Nämndhuset Justerat: Anslaget: Karin Wanngård Berthold Gustavsson

Läs mer

Vad gäller i punkter där fordon möter gående och cyklister?

Vad gäller i punkter där fordon möter gående och cyklister? www.pitea.se/trafik Vad gäller i punkter där fordon möter gående och cyklister? Obevakat övergångsställe Lagtext: Vad innebär lagen? Exempel i Piteå: En del av en väg som är avsedd att användas av gående

Läs mer

Protokoll för tekniska nämnden

Protokoll för tekniska nämnden 1(11) Tekniska nämnden Plats och tid Kommunhuset, Harrie-salen, 14 april 2015 ande Se sidan 2 Ersättare Se sidan 2 Övriga deltagande Se sidan 2 Utses att justera Sofia Lindblom (M) Justeringens plats och

Läs mer

Protokoll trivselvandring

Protokoll trivselvandring 1 [7] Referens Elin Aronsson Protokoll trivselvandring Dag och tid 2018-10-11 Plats Närvarande Malmsjöskolan, Vårsta Birgitta Mörk (S), Johanna Hammarström (S), Jan Karlsson (S), Sven-Eric Holm (M). Elin

Läs mer

Så här vill Stockholms politiker öka cykeltrafiken

Så här vill Stockholms politiker öka cykeltrafiken Så här vill Stockholms politiker öka cykeltrafiken Miljövänliga transporter Lastcyklar har idag en kapacitet på 300 kg och är ett alternativ till varutransporter i tätort. Bilfria gator Gator fri från

Läs mer

Protokoll från trygghetsvandring i Sankt Olof

Protokoll från trygghetsvandring i Sankt Olof Protokoll från trygghetsvandring i Sankt Olof 2018-03-06 Trygghetsvandringen utfördes gemensamt av medborgare (11 st), polis, politiker och tjänstemän från gata/parkenheten i Simrishamns kommun den 3 mars

Läs mer

Funktionskontroll av Sunderbystråket i Luleå

Funktionskontroll av Sunderbystråket i Luleå Norrbottenskretsen skontroll av Sunderbystråket i Luleå september 2014-1 - Hösten 2013 en funktionskontroll av Björkskatastråket enligt den metodik som Cykelfrämjandet i Norrbotten har utvecklad. Under

Läs mer

ca 8 m Gatans bredd är ca 7 m. Om gatan är smalare ökas avståndet mellan lådorna. Om gatan är bredare kan avståndet minskas.

ca 8 m Gatans bredd är ca 7 m. Om gatan är smalare ökas avståndet mellan lådorna. Om gatan är bredare kan avståndet minskas. 2005 Till Er som vill ställa ut blomlådor för en bättre trafiksäkerhet Blomlådor för ökad trafiksäkerhet startade som ett projekt i Luleå 1992. Då det visat sig ha en mycket god effekt har modellen spritt

Läs mer