Uppföljning internkontrollplan 2012

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Uppföljning internkontrollplan 2012"

Transkript

1 (8) TJÄNSTESKRIVELSE Datum Diarienummer Regionkontoret RS Håkan Nilsson, tf ekonomidirektör Ekonomi/Styrning och uppföljning REGIONSTYRELSEN Uppföljning internkontrollplan 2012 Förslag till beslut Regionstyrelsen föreslås besluta att: Under 2013 fortsatt bevaka de rutiner i internkontrollplan 2012 där avvikelser noterats genom att dessa kontrollmoment ingår i internkontrollplan 2013 eller på annat sätt fortsatt följs upp. Bakgrund Region Halland har ett reglemente om intern kontroll. Syftet med detta är att säkerställa att styrelser och nämnder upprätthåller en tillräcklig intern kontroll, d v s de ska med rimlig grad av säkerhet fastställa att mål inom följande kategorier uppnås: Verksamhetsstyrning Tillförlitlig finansiell rapportering Efterlevnad av tillämpliga lagar och föreskrifter I Regionstyrelsens internkontrollplan 2012 anges ett antal rutiner och kontrollmoment. Resultatet av dessa kontroller redovisas nedan. Regionstyrelsens kontrollplan 2012 bifogas sist i dokumentet.

2 2(8) Rutiner Åtgärdsplaner Kontrollmoment: Upprättade åtgärdsplaner följer beslutad mall I uppföljningsanvisningar 2012 anges att om man rapporterar ett beräknat ekonomiskt resultat som är sämre än budget så skall en åtgärdsplan utan anmodan bifogas följande månads rapport. En mall för åtgärsplaner finns som en del av de mallar för uppföljning som tagits fram. Följande förvaltningar har för 2012 rapporterat ett ekonomiskt resultat sämre än budget: Hallands Sjukhus Halmstad Hallands Sjukhus Varberg Hallands Sjukhus Kungsbacka Medicinsk diagnostik och teknik Skolförvaltningen Psykiatrin i Halland Skolförvaltningen har helt enligt riktlinjerna rapporterat åtgärdplan månaden efter man först rapporterat ett ekonomiskt resultat sämre än budget och man har följt den mall för åtgärdsplan som tagits fram. När det gäller Hälso- och sjukvårdsstyrelsen och de olika delarna av Hallands Sjukhus så har dessa förvaltningar varit föremål för åtgärdsplaner av mer omfattande art i särskild ordning. Psykiatrin i Halland har upprättat en åtgärdplan men inte följt den mall som finns. Rekommendation: Kontrollmomentet bör finnas kvar i internkontrollplan 2013.

3 3(8) Betalning till leverantörer Kontrollmoment: Stickprovskontroll av leverantörsfakturor. Region Halland gör idag efterkontroller av ett urval av de fakturor som hanteras i det elektroniska fakturaflödet mellan dess att fakturan beslutsattesteras och dess att fakturan går iväg för betalning. De kontroller som gjorts har bl a uppmärksammat: Kontroll att beslutsattestanten inte attesterar sina egna fakturor. Resultat: Felaktigheter är inte vanligt förekommande. Kontroll att representationsreglerna följs med angivet syfte och deltagarförteckning samt kontroll mot skatteverkets momsregler vid representation. Resultat: Felaktigheter förekommer. Vid skanning görs kontroll att rätt belopp skannats samt att PG/BG stämmer och att innehar F-skatt anges på fakturan. Resultat: Felaktigheter förekommer men upptäcks i de flesta fall redan vid kontering, leveransgodkännande eller vid beslutsattestering. Rekommendation: Kontrollmomentet kan finnas kvar i internkontrollplan 2013 eller som en del av ordinarie arbete kontroller i hanteringen av leverantörsfakturor. Intern kontroll fastigheter Kontrollmoment: Via ett antal fakturor följs projekt, konsulter, underlag, LOU etc upp. Se tidigare framtagen separat PWC-rapport i detta ärende.

4 4(8) Avtal med privata vårdgivare Kontrollmoment: Efterlevnad av avtalade takpris, LOU etc. Hälso- och sjukvårdsavdelningen efter de brister som bl a revisorerna konstaterat 2011 lagt ned ett omfattande arbete på att förbättra hela processen för hantering av privata vårdgivare. När det gäller efterlevnad av avtalade takpris pågår arbetet med att implementera månadsvisa signallistor med krav på att vårdgivarna förklarar överstigna gränsvärden. Arbetet är inte helt klart. Signallistor har tagits fram, men tekniken har inte fungerat som avsett (långa svarstider). Under 2012 har två privata vårdgivare med vårdavtal fakturerat Region Halland mer än de har rätt till enligt de tak för ersättning som finns i respektive avtal. Detta har fångats av kontrollfunktionen och betalning hålls inne. Rekommendation: Kontrollmomentet bör finnas kvar i internkontrollplan Intentionerna i samverkansavtalet Kontrollmoment: Följ upp att samtliga chefer har personliga utvecklingsplaner. I Region Hallands samverkansavtal från framgår att samtliga anställda ska ha medarbetarsamtal. I begreppet medarbetarsamtal ingår att alla medarbetare ska ha lönesamtal och utvecklingssamtal med individuella utvecklingsplaner. Dessa utvecklingsplaner ska dokumenteras och årligen följas upp i samband med utvecklingssamtalet. I medarbetarenkäten som genomfördes för Region Halland under hösten 2012 ingick påståendet Min närmaste chef och jag har tagit fram en individuell utvecklingsplan i samband med utvecklingssamtalet. Av de svarande cheferna (291 stycken) har 32 % svarat att de har individuella utvecklingsplaner. Detta kan ställas i förhållande till samtliga svarande inklusive cheferna (6 734 stycken) där siffran är 56.5 %. Rekommendation: Det finns möjlighet till förbättringar och kontrollmomentet bör finnas kvar i internkontrollplan 2013.

5 5(8) Introduktionsutbildning Kontrollmoment: Undersök med vilken kvalitet introduktionsutbildning saknas Introduktionsutbildning för medarbetare genomfördes kl och för nya chefer genomfördes en heldag För introduktionen med medarbetarna har gjorts stickprov och för cheferna skickades en enkät ut där de fick utvärdera utbildningen. Enkäten innehöll sex frågor och den visade på ett bra resultat. Deltagarna var nöjda/mycket nöjda med dagen och dess innehåll och med bemötandet och genomförandet. De flesta svar låg på 5 och 6 på en 6-gradig skala. Medarbetarintroduktionen har följts upp med stickprov och det har fungerat bra vid introduktionen. Det har funnits arbetsredskap när de nya medarbetarna kommit och saker att sätta sig in i. De har blivit väl mottagna. Introduktionsutbildningen genomfördes bra med ett bra innehåll dock lite svårt att ta till sig med förkortningar och hela beslutets gång. Det kan förenklas till nästa gång. Rekommendation: Undersökningen pekar på att detta moment fungerar bra och kontrollmomentet behöver av den anledingen inte vara kvar i internkontrollplan 2013.

6 6(8) Projektstyrningsmetodiken Kontrollmoment: Projektmognad i genomförandet med fokus på kvalitet och grundläggande uppföljning av tid, kostnad och resultat. De aktiviteter som genomförts och ligger till grund för internkontrollen av projektstyrningsmetodiken är: Under maj månad inventerades 15 slumpmässigt utvalda projekt. Uppdragsgivare var chef Utvecklingscentrum, Jörgen Britzén. Alexander Mårtensson Projektkontoret, genomförde inventeringen. Detta har sedan redovisats till Regionkontorets ledning via Jörgen Britzén. PWC har anlitats av revisorerna i Region Halland. Bo Thörn och Rebecca Andersson från PWC har under hösten 2012 påbörjat denna granskning. PWC redovisar resultatet av sin granskning Utifrån inventeringen i maj 2012 med 15 slumpvis utvalda projekt kunde vi dra några slutsatser. Det är svårt att jämföra projekten på grund av att vi inte har enhetliga rutiner för beräkning av projektbudget eller uppföljning av kostnaderna, exempelvis en del projekt har kalkylerat för personalkostnader men inte alla projekt. För i stort sett alla projekt fanns deklarerade effektmål, förväntad nytta och det fanns angivna användare eller mottagare. När frågor ställdes kring vilka övergripande mål i styrdokumentet Mål och strategier (MOS) som projektet verkade för så fanns det av naturliga skäl inte redovisat men man kunde ändå identifiera vilket/vilka mål i MOS som projektet bidrog till. De flesta projekt hade en rambudget men flera projekt hade inte en detaljerad budget. Flera projekt hade inte en kontinuerlig uppföljning av kostnaderna. Generellt verkar EU-finansierade projekt eller extern finansiering bidra till bättre uppföljning än projekt av karaktären intern verksamhetsutveckling. Bara ett fåtal projekt hade uppföljning på antal upparbetade timmar. Rekommendation: Avvakta resultatet av PWC:s utredning.

7 7(8) Genomförande av arkivinspektion Kontrollmoment: Inspektion av förvaltningsmyndigheters arkiv. Under året har tre inspektioner genomförts (jämfört med planerade två): BVC i Laholm BVC Hylte BVC Halmstad Rekommendation: Kontrollmomentet bör finnas kvar i internkontrollplan Regionkontoret Catarina Dahlöf Regiondirektör Håkan Nilsson Tf Ekonomidirektör

8 8(8) Bilaga: Internkontrollplan för Regionstyrelsen 2012 Rutiner/system Kontrollmoment Kontrollansvar Frekvens/ Tidplan Åtgärdsplaner Kontrollera att upprättade Chef Styrning Kvartal åtgärdsplaner följer och kontroll beslutad mall Betalning till leverantörer Kontroll av leverantörsfakturor Chef Styrning och uppföljning Metod Avstämning mot regelverk Under året Stickprov Rapportering till Ekonomidirektör Ekonomidirektör Väsentlighet/risk Stor Medel Perspektiv (koncern/lt-kontoret) Koncern och RK Koncern och RK Intern kontroll Regionfastigheter Via ett antal fakturor följs projekt, konsulter, underlag, LOU etc upp Ekonomidirektör Kv Pwc engageras Chef Regionservice, BRD Medel Koncern Avtal med privata vårdgivare Intentionerna i samverkansavtalet Efterlevnad av avtalade takpris, LOU etc Följa upp att chefer har personliga utvecklingsplaner Utvecklingsdirekt ören för hälsooch sjukvård Avdelningschef avdelningen för HR-utveckling Under 2012 Löpande uppföljning Regiondirektör Medel Dec 2012 Enkät Personaldirektör Kännbar/möjlig Koncern och RK Koncern Introduktionsutbildning Med vilken kvalitet genomförs introduktionsutbildning Personalstrateg Under 2012 Stickprov Förvaltningschef Kännbar/möjlig RK Projektstyrningsmetodiken Genomförande av arkivinspektion Projektmognad i genomförandet med fokus på kvalitet och grundläggande uppföljning av tid, kostnad och resultat Inspektion av förvaltningsmyndigheters arkiv Projektkontorsansvarig Regionarkivarie Under st.klar dec Stickprov Besök med stickprov Chef regionalt utvecklingscentra Medel Koncern Kanslichef Kännbar/möjlig Koncern

8 Uppföljning internkontrollplan 2013 RS130037

8 Uppföljning internkontrollplan 2013 RS130037 8 Uppföljning internkontrollplan 2013 RS130037 Arbetsutskottets förslag till beslut Regionstyrelsen och Hälso- och sjukvårdsstyrelsen föreslås godkänna redovisningen av intern kontrollplan 2013. Ärendet

Läs mer

Uppföljning internkontrollplan 2013

Uppföljning internkontrollplan 2013 1(5) TJÄNSTESKRIVELSE Datum Diarienummer Regionkontoret 2014-01-13 RS130037 Håkan Nilsson, avdelningschef Ekonomi/Styrning och uppföljning 035-13 47 72 REGIONSTYRELSEN Uppföljning internkontrollplan 2013

Läs mer

Internkontrollplan för stadsbyggnads- och miljönämnden 2013

Internkontrollplan för stadsbyggnads- och miljönämnden 2013 2013-01-28 1 (6) Stadsbyggnads- och miljönämnden Internkontrollplan för stadsbyggnads- och miljönämnden 2013 Beslutsunderlag Förslag till internkontrollplan för stadsbyggnads- och miljönämnden 2013. Bilaga

Läs mer

8 Uppföljning av intern kontrollplan för regionstyrelsen samt återrapportering av nämndernas interna kontrollplaner RS150150

8 Uppföljning av intern kontrollplan för regionstyrelsen samt återrapportering av nämndernas interna kontrollplaner RS150150 8 Uppföljning av intern kontrollplan för regionstyrelsen samt återrapportering av nämndernas interna kontrollplaner RS150150 Ärendet En utvärdering av regionstyrelsens internkontrollplan för 2015 har gjorts.

Läs mer

Driftnämnden Regionservice Rapport: Uppföljning av Internkontrollplan 1/2017

Driftnämnden Regionservice Rapport: Uppföljning av Internkontrollplan 1/2017 Datum Diarienummer 2017-05-17 DNRGS160435 Driftnämnden Regionservice : Uppföljning av Internkontrollplan 1/2017 Ärendet Enligt Kommunallagen kap 6, 7 regleras nämndens ansvar för den interna kontrollen.

Läs mer

24 Tolkersättning i hälso- och sjukvården i Region Halland RS160307

24 Tolkersättning i hälso- och sjukvården i Region Halland RS160307 24 Tolkersättning i hälso- och sjukvården i Region Halland RS160307 Ärendet Region Hallands ersättning för kostnader för hälso- och sjukvård samt tandvård till asylsökande består i huvudsak av ett visst

Läs mer

Attestordning för Region Halland

Attestordning för Region Halland 01054 1(1) TJÄNSTESKRIVELSE Datum Diarienummer Regionkontoret 2015-01-23 RS140379 Anne Conradsson, Ekonom Avdelningen för styrning och uppföljning Regionstyrelsen Attestordning för Region Halland Förslag

Läs mer

Motion om handlingsplan vid våld i nära relationer

Motion om handlingsplan vid våld i nära relationer 1(2) Datum Diarienummer 2013-03-20 RS110440 Regionfullmäktige Motion om handlingsplan vid våld i nära relationer Förslag till beslut Regionstyrelsen föreslår att regionfullmäktige beslutar att anse motionen

Läs mer

Regionstyrelsens arbetsutskott 18-35

Regionstyrelsens arbetsutskott 18-35 PROTOKOLL UTDRAG Regionstyrelsens arbetsutskott 18-35 Tid: 2016-02-22, kl. 13:00-13:15 Plats: Regionens hus, sal A 24 Intern kontrollplan 2016 Diarienummer: RJL 2016-289 Beslut Regionstyrelsen föreslås

Läs mer

Uppföljning av plan för intern kontroll per april 2018

Uppföljning av plan för intern kontroll per april 2018 MILJÖFÖRVALTNINGEN Handläggare Datum Diarienummer Therese von Ahn 2017-05-14 MHN-2017-6707 Till miljö- och hälsoskyddsnämndens sammanträde den 29 maj 2018 Uppföljning av plan för intern kontroll per april

Läs mer

21 Övrigt - Nämndens ledamöter rapporterar från styrelser etcetera - Omvärldsbevakning / konferenser - Delegationsbeslut

21 Övrigt - Nämndens ledamöter rapporterar från styrelser etcetera - Omvärldsbevakning / konferenser - Delegationsbeslut fritidsnämnden Föredragningslista Tid Onsdagen den 4 maj, 8:30-12 Plats Valjeviken, Sölvesborg Dagordning Mötets öppnande Justerare Föregående mötes protokoll Godkännande av dagordning Beslut 20 Internkontrollplan

Läs mer

Revisionsrapport Granskning av budgetprocessen och ekonomistyrning

Revisionsrapport Granskning av budgetprocessen och ekonomistyrning 1(1) William Hedman, Ekonomidirektör Avdelningen för Ekonomisk styrning och kontroll 035-134755 William.hedman@regionhalland.se Datum Diarienummer 2014-06-25 RHR140002 Region Hallands revisorer Revisionsrapport

Läs mer

8 Tolkersättning i hälso- och sjukvården i Region Halland

8 Tolkersättning i hälso- och sjukvården i Region Halland 8 Tolkersättning i hälso- och sjukvården i Region Halland Regionstyrelsen - Utdrag ur protokoll Sammanträdesdatum 2016-06-01 112 Tolkersättning i hälso- och sjukvården i Region Halland RS160307 Beslut

Läs mer

Uppföljning av plan för intern kontroll per augusti 2018

Uppföljning av plan för intern kontroll per augusti 2018 MILJÖFÖRVALTNINGEN Handläggare Datum Diarienummer Therese von Ahn 2018-09-27 2017-6707 Till miljö- och hälsoskyddsnämndens sammanträde den 29 maj 2018 Uppföljning av plan för intern kontroll per augusti

Läs mer

REGLEMENTE FÖR INTERN KONTROLL

REGLEMENTE FÖR INTERN KONTROLL FÖRFATTNINGSSAMLING Nr R 22 1 (8) REGLEMENTE FÖR INTERN KONTROLL Fastställt av kommunfullmäktige 2007-06-04, 56 Syfte reglementet 1 Syfte Detta reglemente syftar till att säkerställa att styrelser och

Läs mer

Rapport Uppföljning av Intern kontrollplan

Rapport Uppföljning av Intern kontrollplan TJÄNSTESKRIVELSE Regionservice Stab Kerstin Bengtson Jurist Datum Diarienummer 2016-05-12 DNRGS160030 Driftnämnden Regionservice Rapport Uppföljning av Intern kontrollplan Förslag till beslut Driftnämnden

Läs mer

Driftnämnden Regionservice Rapport Uppföljning av Intern kontrollplan

Driftnämnden Regionservice Rapport Uppföljning av Intern kontrollplan Datum Diarienummer 2016-09-29 DNRGS160030 Driftnämnden Regionservice Rapport Uppföljning av Intern kontrollplan Beslut Driftnämnden beslutar att godkänna redovisningen samt att därefter överlämna rapporten

Läs mer

Intern styrning och kontroll

Intern styrning och kontroll Intern styrning och kontroll Reglemente och tillämpningsanvisningar Fastställs av regionfullmäktige 2015-06-17 Reglemente intern styrning och kontroll med Sida 1 av 6 Innehåll 1 Inledning...3 1.1 Region

Läs mer

Yttrande över revisionsrapport Köptrohet mot ramavtal

Yttrande över revisionsrapport Köptrohet mot ramavtal Datum Dnr 2015-02-12 RS140413 RHR140013 Region Hallands revisorer Yttrande över revisionsrapport Köptrohet mot ramavtal Regionstyrelsen har noterat revisorernas synpunkter och avger härmed svar på vilka

Läs mer

S Intern kontroll Regler

S Intern kontroll Regler www.hassleholm.se S Intern kontroll Regler Diarienummer: 2015/342 049 Fastställt den: 2015-09-28 125 Fastställt av: Kommunfullmäktige För revidering ansvarar: Kommunfullmäktige För uppföljning ansvarar:

Läs mer

Driftnämnden Regionservice Rapport Uppföljning av Intern kontrollplan

Driftnämnden Regionservice Rapport Uppföljning av Intern kontrollplan Datum Diarienummer 2017-01-25 DNRGS160030 Driftnämnden Regionservice Rapport Uppföljning av Intern kontrollplan Beslut Driftnämnden beslutar att godkänna redovisningen samt att därefter överlämna rapporten

Läs mer

Lokala regler och anvisningar för intern kontroll

Lokala regler och anvisningar för intern kontroll Kulturförvaltningen TJÄNSTEUTLÅTANDE Diarienummer: Avdelningen för verksamhets- och ledningsstöd 2019-03-27 KN 2019/364 Handläggare: Harald Lindkvist Lokala regler och anvisningar för intern kontroll Ärendebeskrivning

Läs mer

Internkontrollplan 2019

Internkontrollplan 2019 MILJÖFÖRVALTNINGEN Handläggare Datum Diarienummer Anna Nilsson 2019-02-08 MHN-2019-649 Till miljö- och hälsoskyddsnämndens sammanträde den 13 februari 2019 Internkontrollplan 2019 Förslag till beslut:

Läs mer

Reglemente för intern kontroll. Krokoms kommun

Reglemente för intern kontroll. Krokoms kommun Reglemente för intern kontroll Krokoms kommun Fastställd av: Kommunfullmäktige, dnr Ks 14/344. Datum: 9 dec -14 Författare: Sara Anselmby Innehåll 1 Syfte... 7 2 Organisation av intern kontroll... 8

Läs mer

Reglemente för internkontroll

Reglemente för internkontroll 1 Handläggare Carina Brofeldt Datum 2015-11-02 Diarienummer Reglemente för internkontroll Syftet med reglementet 1 Syfte Detta reglemente syftar till att säkerställa att såväl den politiska som den professionella

Läs mer

Reglemente för intern kontroll

Reglemente för intern kontroll Reglemente för intern kontroll Strategi Plan/program Riktlinje Regler och instruktioner Fastställt av: Kommunfullmäktige Datum: 2014-06-17 För revidering av reglementet ansvarar: Kommunfullmäktige För

Läs mer

Miljö- och hälsoskyddsnämndens plan för intern kontroll 2014

Miljö- och hälsoskyddsnämndens plan för intern kontroll 2014 1 (3) MILJÖ- OCH HÄLSOSKYDDSNÄMNDEN Datum Diarienummer 2014-01-08 2013-005797- AD Miljö- och hälsoskyddsnämndens plan för intern kontroll 2014 Reglemente för intern kontroll 1 ger anvisningar för hur intern

Läs mer

Blekingesjukhuset. Internkontroll. Marie Edvardsson 2014-11-18

Blekingesjukhuset. Internkontroll. Marie Edvardsson 2014-11-18 Blekingesjukhuset Internkontroll 2014 Marie Edvardsson 2014-11-18 Rapport uppföljning av 2014 års interna kontrollplaner Utanordning av lön. Kontrollmoment att rätt person belastar rätt ansvar och period.

Läs mer

Ärende 22. Redovisning av internkontroll kommunstyrelsen 2015 avseende fakturor för representation, kurser, resor och hotell

Ärende 22. Redovisning av internkontroll kommunstyrelsen 2015 avseende fakturor för representation, kurser, resor och hotell Ärende 22 Redovisning av internkontroll kommunstyrelsen 2015 avseende fakturor för representation, kurser, resor och hotell Tjänsteskrivelse 2015-10-28 KS 2014.0345 Handläggare: Per Nordin Internkontroll

Läs mer

REGLEMENTE FÖR INTERN KONTROLL I YSTADS KOMMUN

REGLEMENTE FÖR INTERN KONTROLL I YSTADS KOMMUN REGLEMENTE FÖR INTERN KONTROLL I YSTADS KOMMUN Syfte med reglementet 1 Syfte Detta reglemente syftar till att säkerställa att kommunstyrelsen, nämnder och bolagsstyrelser upprätthåller en tillfredsställande

Läs mer

Riktlinjer för internkontroll i Kalix kommun

Riktlinjer för internkontroll i Kalix kommun Riktlinjer för internkontroll i Kalix kommun Antaget av kommunfullmäktige 2012-11-26--27, 182 Innehållsförteckning Riktlinjer för internkontroll i Kalix kommun...1 Inledning...1 Internkontroll...1 Organisation

Läs mer

REGLEMENTE FÖR INTERN KONTROLL

REGLEMENTE FÖR INTERN KONTROLL FÖRFATTNINGSSAMLING Nr R 22 1 (9) REGLEMENTE FÖR INTERN KONTROLL Fastställt av kommunfullmäktige 2007-06-04, 56 Syfte reglementet 1 Syfte Detta reglemente syftar till att säkerställa att styrelser och

Läs mer

Reglemente för intern kontroll av ekonomi och verksamhet

Reglemente för intern kontroll av ekonomi och verksamhet Reglemente för intern kontroll av ekonomi och verksamhet Fastställd av: Kommunfullmäktige Datum: 2004-11-25 (Formalia reviderad 2014-06-02) Ansvarig för revidering: Kommunstyrelsen Ansvarig tjänsteman:

Läs mer

REGLEMENTE FÖR INTERN KONTROLL

REGLEMENTE FÖR INTERN KONTROLL POLICY 1 (5) Datum Bertil Wiman 2006-05-29 0589-87020, 073-7657020 bertil.wiman@arboga.se REGLEMENTE FÖR INTERN KONTROLL Antaget av Kommunfullmäktige 2006-08-31, 81 Syfte med reglementet 1 Syfte Detta

Läs mer

Uppföljning av intern kontrollplan per den 31 december 2015 för Täby kommun

Uppföljning av intern kontrollplan per den 31 december 2015 för Täby kommun KOMMUNLEDNINGSKONTORET Lena Fahlander Kommunstyrelsen 2016-04-11 Uppföljning av intern kontrollplan per den 31 december 2015 för Täby kommun Sammanfattning Enligt reglementet för intern kontroll (KF 2006-04-24,

Läs mer

Jämtlands räddningstjänstförbunds internkontrollplan 2018

Jämtlands räddningstjänstförbunds internkontrollplan 2018 Jämtlands räddningstjänstförbunds internkontrollplan 2018 Huvudr Sida 1 Jämtlands räddningstjänstförbunds internkontrollplan för 2018 Direktionen fastställer varje år områden för intern kontroll. Syftet

Läs mer

Revisionsrapport. Attestrutiner. Östhammars kommun. Datum: 080918. Författare: Jonas Eriksson Carin Norberg

Revisionsrapport. Attestrutiner. Östhammars kommun. Datum: 080918. Författare: Jonas Eriksson Carin Norberg Revisionsrapport Attestrutiner Östhammars kommun Datum: 080918 Författare: Jonas Eriksson Carin Norberg Sammanfattning Komrev inom Öhrlings PricewaterhouseCoopers har fått i uppdrag av de förtroendevalda

Läs mer

Internkontrollplan 2017, rapportering av kontrollmomentet.

Internkontrollplan 2017, rapportering av kontrollmomentet. Handläggare: Lundkvist Mikael Datum: 2017-09-12 Diarienummer: RÄN-2016-0238 Räddningsnämnden Internkontrollplan 2017, rapportering av kontrollmomentet. Förslag till beslut Räddningsnämnden föreslås besluta

Läs mer

Rapport Internkontroll Kommunstyrelsen

Rapport Internkontroll Kommunstyrelsen Rapport Internkontroll 2017 Kommunstyrelsen Innehållsförteckning 1 Risker mot målen... 3 1.1 Engagerade medarbetare med tydliga roller, förväntningar och ansvarsområden... 3 1.2 Verksamheterna ska ha effektiva

Läs mer

Intern kontrollplan 2018

Intern kontrollplan 2018 MILJÖFÖRVALTNINGEN Handläggare Datum Diarienummer Anna Nilsson 2017-12-14 2017-6707 Till miljö- och hälsoskyddsnämndens sammanträde den 14 december 2017 Intern kontrollplan 2018 Förslag till beslut: Miljö-

Läs mer

Uppsala. BUK 3oiM-oi-4,3. Internkontrollplan för 2014 BUN Barn- och ungdomsnämnden. Förslag till beslut

Uppsala. BUK 3oiM-oi-4,3. Internkontrollplan för 2014 BUN Barn- och ungdomsnämnden. Förslag till beslut BUK 3oiM-oi-4,3 Uppsala "KOMMUN KONTORET FÖR BARN, UNGDOM OCH ARBETSMARKNAD Handläggare Datum Henrik Säfström Danielsson 2013-12-20 Rev 2014-01-17 Diarienummer BUN-2013-2128 Barn- och ungdomsnämnden Internkontrollplan

Läs mer

Granskning intern kontroll

Granskning intern kontroll Revisionsrapport Granskning intern kontroll Kinda kommun Karin Jäderbrink Cert. kommunal revisor Innehållsförteckning 1 Sammanfattande bedömning 1 2 Bakgrund 2 2.1 Uppdrag och revisionsfråga 2 2.2 Avgränsning

Läs mer

Internkontrollplan 2019 för omsorgsnämnden

Internkontrollplan 2019 för omsorgsnämnden OMSORGSFÖRVALTNINGEN Handläggare Hjort Susanna Datum 2018-01-30 Diarienummer OSN-2019-0033 Omsorgsnämnden Internkontrollplan 2019 för omsorgsnämnden Förslag till beslut Omsorgsnämnden föreslås besluta

Läs mer

Övergripande granskning av Regionstyrelsens intern kontroll arbete. Region Halland. Revisionsrapport

Övergripande granskning av Regionstyrelsens intern kontroll arbete. Region Halland. Revisionsrapport Revisionsrapport Övergripande granskning av Regionstyrelsens intern kontroll arbete Region Halland Rebecca Andersson, revisionskonsult Kerstin Sikander, Cert. kommunal revisor Carl-Magnus Stensson, Cert.

Läs mer

Regionstyrelsens arbetsutskott

Regionstyrelsens arbetsutskott PROTOKOLL UTDRAG s arbetsutskott 193-217 Tid: 2016-12-12, kl: 10:00-16:40 Plats: Regionens Hus, sal A 202 Internkontroll 2017 Diarienummer: RJL 2016/2572 Vid protokollet Beslut Fastställer intern kontrollplan

Läs mer

I policyn fastställs ansvaret för den interna kontrollen samt på vilket sätt uppföljningen av den interna kontrollen ska ske.

I policyn fastställs ansvaret för den interna kontrollen samt på vilket sätt uppföljningen av den interna kontrollen ska ske. KOMMUNKONTORET 2004-01-20 1 Sundbybergs stads policy för intern kontroll Inledning Denna policy avser inte att reglera vad som är god intern kontroll. Varje nämnd ska utforma och utföra den egna kontrollen

Läs mer

Uppföljning av 2012 års interna kontrollplaner för nämnderna.

Uppföljning av 2012 års interna kontrollplaner för nämnderna. Rapport 1 (9) Datum 2013-03-12 Budget- och utvecklingschef Raymond Lützhöft 0410733135, 0708817135 raymond.lutzhoft@trelleborg.se Till kommunstyrelsen Uppföljning av 2012 års interna kontrollplaner för

Läs mer

Intern styrning och kontroll Policy

Intern styrning och kontroll Policy Intern styrning och kontroll Policy Beslutad av: Kommunfullmäktige Beslutsdatum: 2018-09-03 85 Framtagen av: Susanne Rönnefeldt Berg, utv.strateg Dokumentansvarig: Utvecklingsstrateg Uppdaterad:

Läs mer

TOMELILLA KOMMUN KOMMUNAL FÖRFATTNINGSSAMLING Nr B 17:1

TOMELILLA KOMMUN KOMMUNAL FÖRFATTNINGSSAMLING Nr B 17:1 TOMELILLA KOMMUN KOMMUNAL FÖRFATTNINGSSAMLING Nr B 17:1 Kf 6/2017 Dnr Ks 2016/319 Reglemente för intern kontroll Antagen av kommunfullmäktige 6 februari 2017, Kf 6. Gäller från datum: 1 mars 2017. Dokumentansvarig

Läs mer

Laholms kommuns författningssamling 6.24

Laholms kommuns författningssamling 6.24 Laholms kommuns författningssamling 6.24 Reglemente för intern kontroll; antaget av kommunfullmäktige den 18 december 2003, 134 1 med ändring den 26 maj 2015, 86 2. Syfte med reglementet 1 Mål och syfte

Läs mer

6 Lokalresursplan (LRP) februari 2017 RS170024

6 Lokalresursplan (LRP) februari 2017 RS170024 6 Lokalresursplan (LRP) februari 2017 RS170024 Ärendet Syftet med LRP är att: Ge en bild av behov/problem som behöver hanteras inom lokalområdet och som kan bli en investering större än 2 mnkr. Ge förslag

Läs mer

Landstinget Blekinge 2015-01-05 Dnr 2015/ Landstingsdirektörens stab Maria Gotthardsson

Landstinget Blekinge 2015-01-05 Dnr 2015/ Landstingsdirektörens stab Maria Gotthardsson Landstinget Blekinge 2015-01-05 Dnr 2015/ Landstingsdirektörens stab Maria Gotthardsson Till landstingsstyrelsen Intern kontrollplan för 2015 Ärendet I Kommunallagens 6 kap 7 fastställs att nämnderna var

Läs mer

REGLEMENTE INTERN KONTROLL

REGLEMENTE INTERN KONTROLL REGLEMENTE INTERN KONTROLL Reglemente för intern kontroll Fastställd Fullmäktige 2012-02-13 13 Reviderad - Produktion Kommunledningskontoret Dnr 2011/301 003 Dokument Winess, KS Reglemente för intern kontroll

Läs mer

Uppföljning av intern kontrollplan 2013

Uppföljning av intern kontrollplan 2013 1(4) Förvaltningsnamn Ekonomiavdelningen Jonatan Buhr Juris Landstingsstyrelsen Uppföljning av intern kontrollplan 2013 Bakgrund Den interna kontrollens syfte är att genom uppföljningssystem kontrollera

Läs mer

Intern kontroll. Riktlinjer av Kommunstyrelsen 70. Kommunövergripande. Tills vidare. Kommunchefen

Intern kontroll. Riktlinjer av Kommunstyrelsen 70. Kommunövergripande. Tills vidare. Kommunchefen Intern kontroll Dokumenttyp Riktlinjer Fastställd/upprättad 2015-04-15 av Kommunstyrelsen 70 Senast reviderad - Detta dokument gäller för Kommunövergripande Giltighetstid Tills vidare Dokumentansvarig

Läs mer

Regionstyrelsens finansiering och budgetramar inför 2013

Regionstyrelsens finansiering och budgetramar inför 2013 1(5) TJÄNSTESKRIVELSE Datum Diarienummer Regionkontoret 2012-11-01 RS120124 Jahn-Ove Karlsson, Ekonom Avdelningen Styrning och Uppföljning 035-134868 Regionstyrelsen Regionstyrelsens finansiering och budgetramar

Läs mer

Uppföljning av granskningsplan 2012 för administrativa processer

Uppföljning av granskningsplan 2012 för administrativa processer 1(5) Landstingsstyrelsen Uppföljning av granskningsplan 2012 för administrativa processer Inledning De förtroendevalda har ett övergripande ansvar att följa upp att det är en god internkontroll i landstinget.

Läs mer

Internkontrollplan 2018

Internkontrollplan 2018 KULTURFÖRVALTNINGEN Handläggare Datum Diarienummer Liljestam Agneta 2017-12-05 KTN-2017-0493 Strömberg Annika Kulturnämnden Internkontrollplan 2018 Förslag till beslut Kulturnämnden föreslås besluta att

Läs mer

INTERN KONTROLL AV Regionstyrelsen (Regionstyrelsen/Regionala Utvecklingsnämnden/Personalnämnden) RAPPORT 2015

INTERN KONTROLL AV Regionstyrelsen (Regionstyrelsen/Regionala Utvecklingsnämnden/Personalnämnden) RAPPORT 2015 Region Skåne 2015 Gemensam Servicefunktion KC Ekonomi INTERN KONTROLL AV Regionstyrelsen (Regionstyrelsen/Regionala Utvecklingsnämnden/Personalnämnden) RAPPORT 2015 http://www.skane.se/ Inledning Inom

Läs mer

Rapport Internkontroll Kommunstyrelsen

Rapport Internkontroll Kommunstyrelsen Rapport Internkontroll 2018 Kommunstyrelsen Innehållsförteckning 1 Risker mot målen... 3 2 Övriga riskområden... 3 2.1 Finansiell rapportering... 3 2.2 Efterlevnad av externa och interna regelverk... 5

Läs mer

Socialnämndens arbetsutskott PROTOKOLL Riskbedömning inför internkontrollplan Beslut. Arbetsutskottet beslutar

Socialnämndens arbetsutskott PROTOKOLL Riskbedömning inför internkontrollplan Beslut. Arbetsutskottet beslutar Socialnämndens arbetsutskott Utdrag ur PROTOKOLL 2015-12-17 75 Riskbedömning inför internkontrollplan 2016 Beslut Arbetsutskottet beslutar att verksamhetskontroller och socialchef ska sammanställa de punkter

Läs mer

Reglemente för intern kontroll med tillämpningsanvisningar

Reglemente för intern kontroll med tillämpningsanvisningar Reglemente för intern kontroll med tillämpningsanvisningar Antagen av kommunfullmäktige 2005-04-25 53 VIMMERBY KOMMUN REGLEMENTE FÖR INTERN KONTROLL Antaget av kommunfullmäktige 2005-04-25, 53. Syfte

Läs mer

Fritidsförvaltningen 1 (4) BESLUTSFÖRSLAG Vår re fer ens. Bo Sjöström. Internkontrollplan 2013 FRN-FRI

Fritidsförvaltningen 1 (4) BESLUTSFÖRSLAG Vår re fer ens. Bo Sjöström. Internkontrollplan 2013 FRN-FRI Malmö stad Fritidsförvaltningen 1 (4) Datum 2013-01-24 Vår re fer ens Bo Sjöström BESLUTSFÖRSLAG Internkontrollplan 2013 FRN-FRI-2012-03085 Sammanfattning Det primära syftet med intern kontroll är att

Läs mer

Kommunstyrelsen har en särställning bland de kommunala nämnderna och skall ha en uppsikt över övriga nämnders verksamhet ( kommunallagen 6:1 ).

Kommunstyrelsen har en särställning bland de kommunala nämnderna och skall ha en uppsikt över övriga nämnders verksamhet ( kommunallagen 6:1 ). INTERN KONTROLL Inledning I kommunallagen fördelas ansvaret för uppföljning och kontroll av kommunens verksamhet på revisorerna, kommunstyrelsen och nämnderna. Revisorerna granskar i den omfattning som

Läs mer

Intern kontroll, reglemente och tillämpningsanvisningar,

Intern kontroll, reglemente och tillämpningsanvisningar, FÖRFATTNINGSSAMLING KS 2017/92 KS 2016/616 Intern kontroll Reglemente och tillämpningsanvisningar Dokumentnamn Intern kontroll, reglemente och tillämpningsanvisningar, Kommunstyrelsen Diarienummer KS 2017/92,

Läs mer

Regionstyrelsens arbetsutskott 1-17

Regionstyrelsens arbetsutskott 1-17 PROTOKOLL UTDRAG Regionstyrelsens arbetsutskott 1-17 Tid: 2015-02-02 13:00-16:10 Plats: Regionens hus, sal C 1 Dnr LJ2014 /1788 Intern kontrollplan 2015 Beslut Regionstyrelsens arbetsutskott föreslår regionstyrelsen

Läs mer

Reglemente för intern kontroll

Reglemente för intern kontroll 2019-01-18 1 (5) Reglemente för intern kontroll 2019-2022 Syfte med reglementet 1 Syfte Detta reglemente syftar till att säkerställa att styrelser och nämnder upprätthåller en tillfredsställande intern

Läs mer

Reglemente för intern kontroll. Krokoms kommun

Reglemente för intern kontroll. Krokoms kommun Reglemente för intern kontroll Krokoms kommun Fastställd av: Kommunfullmäktige, dnr KS 17/261. Datum: 6 december 2017 Författare: Åke Wilhelmsson Innehåll 1 Syfte... 7 2 Organisation av intern kontroll...

Läs mer

REGLEMENTE INTERN KONTROLL HAGFORS KOMMUN

REGLEMENTE INTERN KONTROLL HAGFORS KOMMUN REGLEMENTE INTERN KONTROLL HAGFORS KOMMUN Reglemente för intern kontroll 1 Syfte Reglementet syftar till att säkerställa att styrelsen, nämnden och de kommunala bolagen upprätthåller en tillfredsställande

Läs mer

Riktlinjer för intern kontroll

Riktlinjer för intern kontroll Riktlinjer för intern kontroll KS 2018-12-05 161 Dokumenttyp Riktlinjer Gäller för Samtliga förvaltningar i Bjuvs kommun Version 2 Giltighetsperiod Tillsvidare Dokumentägare Kommunchef Beslutat/antaget

Läs mer

Tjänsteskrivelse. Delrapport om internkontrollarbetet för år Tjänsteskrivelse delårsrapport internkontroll Bilaga: Intern kontrollplan 2013

Tjänsteskrivelse. Delrapport om internkontrollarbetet för år Tjänsteskrivelse delårsrapport internkontroll Bilaga: Intern kontrollplan 2013 Malmö stad Fritidsförvaltningen 1 (4) Datum 2013-09-09 Vår referens Ekonomiavdelningen Tjänsteskrivelse Delrapport om internkontrollarbetet för år 2013 FRI-2013-2447 Sammanfattning Fritidsnämnden beslutade

Läs mer

Avrapportering av internkontroll för perioden 1 januari till och med 30 april 2014

Avrapportering av internkontroll för perioden 1 januari till och med 30 april 2014 i / Uppsala * "KOMMUN KONTORET FÖR BARN, UNGDOM OCH ARBETSMARKNAD Handläggare Datum Henrik Säfström Danielsson 2014-04-29 Diarienummer BUN-2013-2128 Barn- och ungdomsnämnden Avrapportering av internkontroll

Läs mer

Internkontrollplan 2017 för kommunstyrelsen - intern kontrollplan - återrapportering KS2016/810/01

Internkontrollplan 2017 för kommunstyrelsen - intern kontrollplan - återrapportering KS2016/810/01 TJÄNSTESKRIVELSE Datum 2017-11-23 1 (2) Kommunstyrelsen Internkontrollplan 2017 för kommunstyrelsen - intern kontrollplan - återrapportering KS2016/810/01 Förslag till beslut Kommunstyrelsen godkänner

Läs mer

Reglemente för internkontroll

Reglemente för internkontroll Kommunstyrelseförvaltningen REGLEMENTE Reglemente för internkontroll "Dubbelklicka - Infoga bild 6x6 cm" Dokumentnamn Fastställd/upprättad av Dokumentansvarig/processägare Reglemente för internkontroll

Läs mer

Uppföljning av genomförda granskningar från 2009

Uppföljning av genomförda granskningar från 2009 Uppföljning av genomförda granskningar från 2009 Motala kommun Datum 2011-02-14 Författare Håkan Lindahl Innehåll Inledning... 3 Socialnämnden... 4 Granskning av anställdas bisysslor... 4 Granskning av

Läs mer

16 Revisionsrapport Regionens miljöarbete RS150002

16 Revisionsrapport Regionens miljöarbete RS150002 16 Revisionsrapport Regionens miljöarbete RS150002 Ärendet PwC har genomfört en granskning av regionstyrelsens miljöarbete. Resultatet av denna granskning visar att miljöarbetet inte fullt ut bedrivs på

Läs mer

Uppföljning av 2017 års interna kontrollplan för tekniska nämnden

Uppföljning av 2017 års interna kontrollplan för tekniska nämnden Rapport 1 (5) Datum 2018-01-30 Till kommunstyrelsen Uppföljning av 2017 års interna kontrollplan för tekniska nämnden Enligt kommunens reglemente för intern kontroll (KF 2012-04-23 85) skall nämnderna

Läs mer

3 Anmälan av inkomna och utgående skrivelser, protokoll m m

3 Anmälan av inkomna och utgående skrivelser, protokoll m m Föredragningslista Sammanträdesdatum 2014-03-10 Hälso- och sjukvårdsstyrelsen Tid Måndagen den 10 mars 2014, kl. 09:00 Plats Regionens hus Södra Vägen, Halmstad Sammanträdeslokal Borgsalen 1 Justering

Läs mer

Riktlinjer för intern kontroll. Antagen av Kf 77/2017

Riktlinjer för intern kontroll. Antagen av Kf 77/2017 Riktlinjer för intern kontroll Antagen av Kf 77/2017 Fastställt av: Kommunfullmäktige Datum: 2017-10-26, 77 Diarienummer: 2017/351 00 För revidering ansvarar: Staben För eventuell uppföljning ansvarar:

Läs mer

Avrapportering av intern kontroll för socialnämnden, första halvåret 2015

Avrapportering av intern kontroll för socialnämnden, första halvåret 2015 SOCIALFÖRVALTNINGEN Handläggare Ehlin Bengt Datum 2015-05-29 Diarienummer SCN-2015-0033 Socialnämnden Avrapportering av intern kontroll för socialnämnden, första halvåret 2015 Förslag till beslut Socialnämnden

Läs mer

Redovisning av intern kontroll 2014 för miljö- och hälsoskyddsnämnden

Redovisning av intern kontroll 2014 för miljö- och hälsoskyddsnämnden 1 (1) MILJÖ- OCH HÄLSOSKYDDSNÄMNDEN Datum Diarienummer 2014-11-28 2013-005797- AD Till miljö- och hälsoskyddsnämndens sammanträde den 10 december 2014 Redovisning av intern kontroll 2014 för miljö- och

Läs mer

Tjänsteskrivelse. 2007-01-23 Ls 070034-1. Överenskommelse om utomlänsersättningar 2007 för sjukvård inom Västra sjukvårdsregionen

Tjänsteskrivelse. 2007-01-23 Ls 070034-1. Överenskommelse om utomlänsersättningar 2007 för sjukvård inom Västra sjukvårdsregionen G Landstinget Halland Landstingskontoret Göran Jonsson, finansdirektör Ekonomiavdelningen Tfn 035-13 48 67 G ora n.l.j o nsson @ Ith al l an d. se Tjänsteskrivelse Datum Diarienummer 2007-01-23 Ls 070034-1

Läs mer

Beslut HSN 2013-12-11 HSN 1212-1455 BILAGA 2 Intern kontrollplan för Hälso- och sjukvårdsförvaltningen 2014

Beslut HSN 2013-12-11 HSN 1212-1455 BILAGA 2 Intern kontrollplan för Hälso- och sjukvårdsförvaltningen 2014 Intern kontrollplan för Hälso- och sjukvårdsförvaltningen 2014 Målkategori: Effektiv och ändamålsenlig verksamhetsstyrning Riskområde Riskbeskrivning Kontrollmoment Kontrollansvar Frekvens Rapportering

Läs mer

Reglemente för intern kontroll för Älmhults kommun Antaget av kommunfullmäktige , 119.

Reglemente för intern kontroll för Älmhults kommun Antaget av kommunfullmäktige , 119. Reglemente för intern kontroll för Älmhults kommun Antaget av kommunfullmäktige 2015-06-22, 119. Detta reglemente fastställer ansvaret för den interna kontrollen, med utgångspunkt i kommunallagen och den

Läs mer

Reglemente för intern kontroll

Reglemente för intern kontroll REGLEMENTE 1(5) Susanna Göransdotter, 0586-481 85 susanna.goransdotter@degerfors.se Reglemente för Dokumenttyp Reglemente Dokumentet gäller Kommunkoncernen Revideringar för beslut Beslutsinstans Kommunfullmäktige

Läs mer

Revisionernas granskning av upphandling

Revisionernas granskning av upphandling 1(2) William Hedman, Ekonomidirektör Avdelningen för Ekonomisk styrning och kontroll 035-134755 William.hedman@regionhalland.se Datum Diarienummer 2014-03-26 RS130077 Region Hallands revisorer Revisionernas

Läs mer

bokslutskommuniké 2012

bokslutskommuniké 2012 bokslutskommuniké 2012 Bokslutskommunikéns syfte är att ge en snabb, kortfattad och övergripande bild av 2012 års utfall. Förändringar kan komma att ske gentemot slutligt fastställd årsredovisning. Kommunikén

Läs mer

Granskning av intern kontroll. Söderhamns kommun. Revisionsrapport. Februari 2011. Micaela Hedin Certifierad kommunal revisor

Granskning av intern kontroll. Söderhamns kommun. Revisionsrapport. Februari 2011. Micaela Hedin Certifierad kommunal revisor Granskning av intern kontroll Söderhamns kommun Revisionsrapport Februari 2011 Micaela Hedin Certifierad kommunal revisor Robert Heed Revisionskonsult Innehållsförteckning Sammanfattning... 3 1. Inledning...

Läs mer

REGLEMENTE INTERN KONTROLL

REGLEMENTE INTERN KONTROLL REGLEMENTE INTERN KONTROLL Dokumentbeskrivningar Policy En policy ska ange viljeinriktningen för ett specifikt område. Den ska vara vägledande för beslut och styrning. En policy som är av principiell beskaffenhet

Läs mer

Granskning av bisysslor. Region Halland. Revisionsrapport. April 2011 Anita Andersson Rebecca Andersson Carl-Magnus Stensson

Granskning av bisysslor. Region Halland. Revisionsrapport. April 2011 Anita Andersson Rebecca Andersson Carl-Magnus Stensson Granskning av bisysslor Region Halland Revisionsrapport April 2011 Anita Andersson Rebecca Andersson Carl-Magnus Stensson Innehållsförteckning Sammanfattning... 3 Inledning... 4 Bakgrund... 4 Syfte, avgränsning

Läs mer

REGLEMENTE FÖR INTERN KONTROLL med anvisningar

REGLEMENTE FÖR INTERN KONTROLL med anvisningar Antaget av/ansvarig Syfte God styrning och kontroll av Trollhättans Stads ekonomi och verksamhet. Gäller för Samtliga nämnder och förvaltningar. Referensdokument Kommunallagen. Kommunal redovisningslag

Läs mer

6 Reinvestering av system för bild- och patient-informationshantering Röntgen Halland RS130095

6 Reinvestering av system för bild- och patient-informationshantering Röntgen Halland RS130095 6 Reinvestering av system för bild- och patient-informationshantering Röntgen Halland RS130095 Ärendet Sammanslagningen av Röntgen Halmstad, Röntgen Varberg och Röntgen Halland gjordes 2012 med en gemensam

Läs mer

Regionstyrelsens finansiering och budgetramar inför 2014

Regionstyrelsens finansiering och budgetramar inför 2014 1(5) TJÄNSTESKRIVELSE Datum Diarienummer 2013-10-02 RS130099 Jahn-Ove Karlsson, Ekonom Avdelningen Styrning och Uppföljning 035-134868 Regionstyrelsen Regionstyrelsens finansiering och budgetramar inför

Läs mer

8 Översyn av kostförsörjning RS160236

8 Översyn av kostförsörjning RS160236 8 Översyn av kostförsörjning RS160236 Ärendet Köken på Halmstad och Varbergs sjukhus byggdes i början av 70-talet. På den tiden var produktionen betydligt större då man bland annat tillagade mat till äldreomsorgen.

Läs mer

Uppsala. Internkontrollplan för 2013 BUN-2013-0074. Barn- och ungdomsnämnden. Förslag till beslut

Uppsala. Internkontrollplan för 2013 BUN-2013-0074. Barn- och ungdomsnämnden. Förslag till beslut DUK 3/013-02-IH Uppsala ^ KOMMUN KONTORET FÖR BARN, UNGDOM OCH ARBETSMARKNAD Handläggare Datum Henrik Säfström Danielsson 2013-01-16 Diarienummer BUN-2013-0074 Barn- och ungdomsnämnden Internkontrollplan

Läs mer

Prioriterade områden för FoU-projekt 2019

Prioriterade områden för FoU-projekt 2019 TJÄNSTESKRIVELSE Datum Diarienummer 2018-03-27 RS180165 Regionkontoret FoU Halland Ann Ekberg-Jansson FoU chef Regionstyrelsen Prioriterade områden för FoU-projekt 2019 Förslag till beslut Regionstyrelsen

Läs mer

Löpande intern kontroll i administrativa rutiner. Kollektivtrafiknämnden. Region Västmanland. Regionens förtroendevalda revisorer Mars 2019

Löpande intern kontroll i administrativa rutiner. Kollektivtrafiknämnden. Region Västmanland. Regionens förtroendevalda revisorer Mars 2019 Löpande intern kontroll i administrativa rutiner Kollektivtrafiknämnden Region Västmanland November 2018 Regionens förtroendevalda revisorer Mars 2019 Sammanfattande bedömning och rekommendationer Sammanfattande

Läs mer

21 Införande av standardiserade vårdförlopp i cancervården 2016 RS160019

21 Införande av standardiserade vårdförlopp i cancervården 2016 RS160019 21 Införande av standardiserade vårdförlopp i cancervården 2016 RS160019 Ärendet Regeringen och SKL har gjort en överenskommelse om att under 2015-2018 genomföra en nationell satsning på att korta väntetider

Läs mer

Utbildningsanställningar för sjuksköterskor som studerar till specialistsjuksköterska

Utbildningsanställningar för sjuksköterskor som studerar till specialistsjuksköterska TJÄNSTESKRIVELSE 1(3) Datum Diarienummer 2017-01-04 RS160616 Regionkontoret HR-avdelningen Jennie Tingblad HR-strateg Regionstyrelsens arbetsutskott Utbildningsanställningar för sjuksköterskor som studerar

Läs mer

Ovanåkers kommun. Uppföljning av genomförda granskningar. Revisionsrapport. KPMG AB 8 februari 2011 Antal sidor: 7

Ovanåkers kommun. Uppföljning av genomförda granskningar. Revisionsrapport. KPMG AB 8 februari 2011 Antal sidor: 7 Uppföljning av genomförda granskningar KPMG AB 8 februari 2011 Antal sidor: 7 Innehåll 1. Sammanfattning 1 1.1 Bedömning 1 1.1.1 Bisysslor 1 1.1.2 Driftkostnader och investeringar 1 1.1.3 Moms 1 2. Uppdrag

Läs mer