Riktlinjer för underhållsinformation

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Riktlinjer för underhållsinformation"

Transkript

1 Riktlinjer för underhållsinformation TR :

2 Innehållsförteckning 1. INLEDNING DOKUMENTETS STATUS TIFO ANLÄGGNINGS- OCH UNDERHÅLLSSYSTEM Uppbyggnad Datorutrustning och uppkoppling Behörighet och kontaktperson Utbildning Godkännande Tillgänglighet Säkerhet I TIFO Intervallstyrt underhåll Felanmälan Förslag till förbättringsåtgärder Kontaktpersoner, adresser etc AVRAPPORTERING Särskild redovisning av miljöpåverkande produkter Redovisning av besök i stationer Särskild redovisning av skogsunderhåll Planering av kontrollanläggningsunderhåll UPPDATERING AV TIFO VID FÖRÄNDRINGAR I ANLÄGGNING Underhållsentreprenören har utfört ändringar i anläggningen Beställaren har utfört ändringar i anläggningen UNDERHÅLLSOBJEKT FELRAPPORTERING Fel i anläggning Fel i anläggningsregistret...13 TR : (13)

3 9. ÖVRIGT Underentreprenör Byte av systemversion...13 Bilagor Inga bilagor finns. TR : (13)

4 1. Inledning Detta dokument beskriver informationsutbyte i anläggnings- och underhållssystemet TIFO mellan Beställaren och Entreprenör som har tecknat avtal om drift och underhåll under entreprenadperioden. TIFO (Tekniskt InFOrmationssystem för anläggningar är ett informationssystem för Beställarens anläggningar och underhållsverksamhet. Systemets anläggningsregister omfattar större komponenter och system och uppdateras av Beställaren. Entreprenören kopplar via Internet upp sin egen datorutrustning mot TIFO-datorn som är placerad hos Beställaren. Via denna kommunikationsväg kommer Entreprenören åt anläggningsregister för de anläggningar som ingår i entreprenaden, därtill relaterade uppgifter om förebyggande underhåll samt felanmälan och arbetsorder. 2. Dokumentets status Detta dokument utgör inte slutliga anvisningar för hantering av underhållsinformation. Slutliga anvisningar kommer att fastställas i samband med avtalsskrivning. 3. TIFO anläggnings- och underhållssystem TIFO är ett standardsystem för underhåll som omfattar ett anläggningsregister samt ett underhållsregister för information om förebyggande underhåll. Systemet hanterar också felanmälan och arbetsorder. Systemet har anpassats till Beställarens behov. TR : (13)

5 3.1. Uppbyggnad Lokal datorutrustning PC Webb-läsare Kommunikationsprogram Entreprenörens egen utrustning Kommunikation via Internet Central serverdator Anläggningsregister Förebyggande underhåll Felanmälan Arbetsorder Svenska Kraftnäts Anläggningsregistret innehåller: utrustning Ledningar/Skog Primäranläggningar i stationer Kontrollanläggningar i stationer Teleanläggningar Vissa delar av gemensamma anläggningar i stationer där Beställaren är huvudman. Underhållsregistret ( Förebyggande underhåll ) innehåller de viktigaste underhållsåtgärderna. Entreprenören kan se men inte förändra tekniska data och objektinformation i anläggningsmodulen se men inte förändra information om förebyggande underhåll. se historiska arbetorder. se och arbeta med arbetsorder och felanmälan för de delar som avser entreprenaden Datorutrustning och uppkoppling Kommunikation med TIFO kan endast ske på av Beställaren fastställt sätt. Entreprenören behöver: en dator utrustad för kommunikation via Internet med minst 128 kb överföringshastighet, samt ett avtal med en Internetoperatör. Webläsare Microsoft Internet Elorer version 5.5 eller nyare Adobe Acrobat för skapande av pdf-dokument. TR : (13)

6 Entreprenören står själv för samtliga kostnader för utrustning, Internetanslutning och uppkoppling under avtalsperioden Behörighet och kontaktperson Behörighet för Entreprenören att få tillgång till systemet ges av Beställaren efter det att minst två personer genomgått utbildning och avlagt godkänt prov. En av dessa personer skall vara Entreprenörens ansvarige för TIFO och kontaktperson för TIFO gentemot Beställaren. Båda personerna skall godkännas av Beställaren som behöriga att använda systemet. Inloggningen är knuten till behörig person och företag. Denna behörighet och rätt till inloggning får inte överlåtas till annan person eller flyttas till annat företag. I det fall anställningen upphör för en innehavare av behörighet till TIFO skall detta omedelbart meddelas till Beställaren. Entreprenörens kontaktman kan utse ytterligare personer på sitt företag som skall ges behörighet. Kontaktpersonen meddelar i så fall Beställaren namn och önskad behörighetsgrad, varefter Beställaren ger den nya användaren personligt användar-id och lösenord. Kontaktmannen ansvarar för att den nya användaren har nödvändiga kunskaper för att använda systemet. Alla användare läggs upp på nytt från Entreprenören skall dessförinnan lämna namn på alla TIFO-användare till Beställaren. Användarna från avtalsperioden kommer att avregistreras Utbildning Entreprenören tilldelas kostnadsfritt en obligatorisk utbildningsplats för TIFO-ansvarig samt ytterligare platser enligt Entreprenörens önskemål i mån av plats. Utbildningen omfattar ca 2 dagar och kommer att genomföras i Stockholmstrakten. Utbildningstillfälle kommer att erbjudas under hösten Deltagare i utbildningen står själva för egen tid, resor, kost och logi Godkännande Beställaren godkänner företaget som TIFO-användare om minst två personer har genomgått utbildning och avlagt godkända prov. TR : (13)

7 3.6. Tillgänglighet TIFO är tillgängligt för användare alla veckodagar kl Antal samtidigt inloggade användare är begränsat. Det är därför viktigt att arbete mot TIFO genomförs fortlöpande och inte läggs på hög inför månadsslut eller kvartalsslut Säkerhet Beställaren tilldelar användaridentitet och lösenord för varje behörig person hos Entreprenören. Entreprenören ansvarar för att användaridentitet och lösenord inte överlåts. Entreprenören ansvarar för att behörig person erhåller nödvändiga kunskaper om systemets hantering. 4. Underhållsinformation i TIFO I underhållssystemet TIFO finns de för driften viktigare utrustningar, apparater och funktioner. Varje arbete som avser sådant objekt rapporteras via TIFO med hjälp av en arbetsorder. Ur en underhållsplan som Beställaren har lagt in i TIFO för respektive objekt genereras en arbetsorder för varje arbete som skall utföras. Dessutom kan arbetsorder skapas manuellt, både av Beställaren och av Entreprenören. Som eempel använder Entreprenören arbetsorder för felanmälan och förslag till förbättringar Intervallstyrt underhåll Med intervallstyrt underhåll avses planerat förebyggande underhåll som utförs enligt specificerat intervall. För de flesta objekt i TIFO finns en underhållsplan. Endast de åtgärder som har 1 år eller längre underhållsintervall ligger upplagda i TIFO. Genereringen av årets arbetsordrar sker under januari månad varje år. TR : (13)

8 4.2. Felanmälan Fel i utrustning skall anmälas via arbetsorder i TIFO. Anläggningsregistret innehåller i förekommande fall uppgifter om garantitid för apparater. Upptäckta fel på apparater med garanti skall meddelas Beställaren som avgör huruvida åtgärden skall utföras av Entreprenören eller komponentleverantör Förslag till förbättringsåtgärder Det är önskvärt att Entreprenören vid inspektioner och under arbete i anläggningar noterar förbättringsåtgärder och annat som inte kräver direkt ingripande men som på längre sikt höjer anläggningens kvalitet och driftsäkerhet. Förslag till åtgärder enligt ovanstående rapporteras via arbetsorder (felanmälan) i TIFO Kontaktpersoner, adresser etc Beställaren har lagt in uppgifter om adresser och kontaktpersoner i arbetsorderfunktionen i TIFO. Entreprenören skall svara för att uppgifterna om sig själv hålls uppdaterade. Eempel på uppgifter är: Namn och adress till Entreprenörens kontaktperson för varje station och ledning. Adress för utskick av driftorder. 5. Avrapportering Alla arbeten skall avrapporteras via arbetsorder i TIFO. Avrapportering i TIFO skall innehålla uppgifter om vad som utförts i förhållande till arbetsorder, datum för utförande, vem som utfört arbete. Följande dokument skall bifogas till arbetsorder i TIFO: Driftbesiktningsprotokoll Underhållsbesiktningsprotokoll Jordtagsbesiktningsprotokoll Rötskadebesiktningsprotokoll Stämplingsprotokoll Isolatorbesiktningsprotokoll TR : (13)

9 Röjningsbesiktningsprotokoll Årlig spänningsmätning spänningstransformatorer C33 besiktning Inspektion Funktionskontroll kontroll- och primäranläggning Gasanalys och oljeprov Besiktningsprotokoll tryckkärl, traverser, lyftdon, jordningsverktyg, kylanläggningar m.m. Sprutjournal ogräsbekämpning Verifikat om oljeinnehåll i oljegropar För att kunna läsas i Acrobat Reader skall dokumenten vara konverterade till PDF format. Dokumenten skall döpas enligt följande struktur: Stationer: Station-objekt-dokument-datum e. PK46-UL8-S- Inspektionsprotokoll Ledningar: Ledning-objekt-id-åtgärdsdok-datum e. FL18 S5-6 Horred-Uddebo DBES-Driftbesiktning För övriga dokument ges en hänvisning på arbetsordern var dokumentet finns lagrat. Anmärkningar i protokollen skall redovisas i en ny felanmälan/arbetsorder i TIFO. Flera mindre åtgärder kan samlas i en arbetsorder. Eller i två separata arbetsordrar avseende avbrottsberoende respektive ej avbrottsberoende åtgärder Särskild redovisning av miljöpåverkande produkter Förbrukning av miljöpåverkande produkter skall redovisas vid varje tillfälle (påfyllning, spridning) i mängd och typ via angivna fält i arbetsorder för enskild apparatplats, apparatgrupp eller för hel station. Redovisningen skall ske enligt Beställarens krav för registrering och rapportering som anges i Beställarens "Riktlinjer för miljö" Redovisning av besök i stationer Besök av person som inte tillhör Entreprenören eller underentreprenör, och som medför att Beställaren faktureras, skall rapporteras via särskild arbetsorder (felanmälan) i TIFO. Entreprenören skapar själv en arbetsorder för varje besökstillfälle, med uppgift om antalet besökande, besökets ändamål och vilken station besöket avsett. TR : (13)

10 5.3. Särskild redovisning av skogsunderhåll Verklig röjningsareal, skogskilometer och virkesvolym skall skrivas in på arbetsordern vid avrapportering. I verkligt startdatum och verkligt slutdatum skall datum för under vilken tid skogsåtgärden ute i fält genomfördes Planering av kontrollanläggningsunderhåll Detaljplanering av kontrollanläggningsunderhåll skall vara klar i TIFO före den 15 februari varje år. 6. Uppdatering av TIFO vid förändringar i anläggning 6.1. Underhållsentreprenören har utfört ändringar i anläggningen Entreprenören sänder dokumentation om förändringar direkt till Beställaren. Beställaren ansvarar för att samtliga förändringar införs i anläggningsregistret och i förebyggande underhålls-registret. Entreprenören ansvarar för att berörd information i Arbetsorder - registret uppdateras Beställaren har utfört ändringar i anläggningen Beställaren ansvarar för att samtliga förändringar införs i TIFO. 7. Underhållsobjekt Följande tabeller visar eempel på objekt respektive underhållsåtgärder som skall hanteras i TIFO. TR : (13)

11 Objekt Objekt Station SN Gemensam anl. GA (består bl.a. av) Strömbrytare S Kraftbatterier Frånskiljare F Likriktare Krafttransformator T Väelriktare Spänningstransformator UT Reservkraftaggeregat Strömtransformator IT Tryckluftsförrådstankar Reaktor X Kompressorer Jordningskopplare JF Klimatanläggningar Ventilavledare V Bärfrekvenspärr TX Kontrollanläggning K Teleanläggning TN Ledning L Skogsavsnitt SA TR : (13)

12 Underhållsåtgärd Objekt SN GA S F T UT IT X JF V TX K TN L SA Rondning Inspektion Funktionskontroll Tryckkärlsbesiktning Gasanalys Oljeprov Läckströmsmätning Jordtagsmätning Besiktning enl. starkströmsföreskrifter Kylanläggning, besikt. Driftbesiktning Underhållsbesiktning Korsningsbesiktning Inspektion islast Isolatorbesiktning Skarvkontroll Jordtagsbesiktning Rötskadebesiktning Korrosionsbesiktning Fundamentbesiktning Stagkontroll Skogsbesiktning Röjningsbesiktning Röjning Kantträdsavverkning Etra röjningsbesiktning Termografering Revision Ombyggnad Reparation Byte av utrustning TR : (13)

13 8. Felrapportering 8.1. Fel i anläggning Upptäckta fel på utrustningar skall rapporteras till Beställaren via TIFO. I rapporteringen skall felet klassificeras enligt fördefinierad klassificering Fel i anläggningsregistret Upptäckta fel i anläggningsregistrets informationsinnehåll skall rapporteras till Beställaren genom en utskrift av registret med påförda korrektionsanvisningar. 9. Övrigt 9.1. Underentreprenör Varje enskilt underhållsobjekt kan endast ha en ansvarig Entreprenör. Den ansvarige Entreprenören har skyldighet att sköta rapportering mot TIFO för arbeten som utförs av underentreprenör på samma sätt som om arbetet utförts i egen regi Byte av systemversion Beställaren förbehåller sig rätten att under avtalsperioden byta version av verktyget TIFO. TR : (13)

Riktlinjer för underhållsinformation

Riktlinjer för underhållsinformation ENHET, VERKSAMHETSOMRÅDE NF SAMRÅD N, D, IK DATUM VÅR BETECKNING 2009-11-04 TR12-05 TEKNISK RIKTLINJE REVISION B SvK405, v2.0, 2009-06-04 Riktlinjer för underhållsinformation 1/14 Uppdateringar Revision

Läs mer

Anvisning för besiktningar enligt Starkströmsföreskrifterna

Anvisning för besiktningar enligt Starkströmsföreskrifterna Anvisning för besiktningar enligt Starkströmsföreskrifterna 1. Syfte och krav Syftet med besiktningarna är att undersöka och verifiera att anläggningarna uppfyller kraven enligt Elsäkerhetsverkets föreskrifter

Läs mer

Riktlinjer för underhåll av stationer

Riktlinjer för underhåll av stationer Riktlinjer för underhåll av stationer TR 12-009:3 2004-01-07 Innehållsförteckning 1. ALLMÄNT... 6 1.1. Underhållsprinciper...6 1.2. Ambitionsnivå...7 1.3. Definitioner...7 1.4. Gränssnitt...8 1.5. Väsentliga

Läs mer

Mobilapplikation htp:/aktjon.argentum.se/activitymobile

Mobilapplikation htp:/aktjon.argentum.se/activitymobile E-tjänst-Aktivitetsstöd htp:/aktjon.argentum.se Mobilapplikation htp:/aktjon.argentum.se/activitymobile INNEHÅLLSFÖRTECKNING Innehållsförteckning...2 Om denna dokumentation...3 Teckenförklaring...3 Revisionshistorik...3

Läs mer

combine version 1.8 I denna text kommer ni finna information som berör uppdateringen av Pulsen Combine utförarproduktion 1.7 till 1.8.

combine version 1.8 I denna text kommer ni finna information som berör uppdateringen av Pulsen Combine utförarproduktion 1.7 till 1.8. 1(11) SOCIAL OMSORG Kristoffer Helgesson combine version 1.8 I denna text kommer ni finna information som berör uppdateringen av Pulsen Combine utförarproduktion 1.7 till 1.8. Sortering av adresser vid

Läs mer

Polisstyrelsen ANVISNING 1 (10) TILLGODOSEENDET AV DEN REGISTRERADES RÄTTIGHETER HOS POLISEN: RÄTT TILL INSYN, RÄTTELSE AV UPPGIFT OCH INFORMATION

Polisstyrelsen ANVISNING 1 (10) TILLGODOSEENDET AV DEN REGISTRERADES RÄTTIGHETER HOS POLISEN: RÄTT TILL INSYN, RÄTTELSE AV UPPGIFT OCH INFORMATION Polisstyrelsen ANVISNING 1 (10) Datum 23.1.2012 2020/2012/66 Nr Giltighetstid 1.2.2012 31.1.2017 Författningsgrund Polisförvaltningslag (110/1992) 4 Lag om behandling av personuppgifter i polisens verksamhet

Läs mer

19. Skriva ut statistik

19. Skriva ut statistik 19. Skiva ut statistik version 2006-05-10 19.1 19. Skriva ut statistik Den här dokumentationen beskriver hur man skriver ut statistik från SPFs medlemsregister via Internet. Observera att bilderna är exempel

Läs mer

EuroMaint Rail järnvägsinfrastruktur

EuroMaint Rail järnvägsinfrastruktur Dokumentnamn Process Sida EuroMaint Rail järnvägsinfrastruktur 1(6) Dokumentbeteckning Version Giltig fr o m Giltig t o m Ersätter C-03-00-51 6.0 2014-05-30 EM 44-001 Författare Ansvarig utgivare Säkerhetsstyrning

Läs mer

Utbildningsmodulen Förening 2013-08-18

Utbildningsmodulen Förening 2013-08-18 Utbildningsmodulen Förening 2013-08-18 Inledning...3 Operativsystem och webbläsare...3 Föreningens utbildningsmodul.4 Inledning...4 Arrangemang...4 Öppna arrangemang...4 Sök arrangemang...7 Kopiera arrangemang...7

Läs mer

RUTINBESKRIVNING MAXIMO 1 (6) Entreprenör, Drifttekniker 2014-09-01 Gällande

RUTINBESKRIVNING MAXIMO 1 (6) Entreprenör, Drifttekniker 2014-09-01 Gällande RUTINBESKRIVNING MAXIMO (6) Skapat av (Efternamn Förnamn, org) DokumentID Version Kerstin Abrahamsson MX04-LH Roll Dokumentdatum Dokumentstatus 204-09-0 Gällande Dokumenttitel Syfte Denna lathund har tagits

Läs mer

Handbok för fritidshem Sollentuna Kommun

Handbok för fritidshem Sollentuna Kommun Handbok för fritidshem Sollentuna Kommun Version: 2.0 Skapad: 2014-03-28 Uppdaterad: 2016-04-11 Anita Bergkvist Charlson Barn- och utbildningskontoret Sida 1 av 28 Sparad: I:\BUF\Barn och ungdomsnämnden\skolval\skolval

Läs mer

Handledning Miljömanualen på webben

Handledning Miljömanualen på webben Handledning Miljömanualen på webben Välkommen till Miljömanualen på webben. Det här dokumentet beskriver hur man använder Miljömanualen. Inloggning Börja med att logga in i avsedda fält uppe till höger

Läs mer

Kultur- och fritidskontoret LATHUND. Att komma med i föreningsregistret

Kultur- och fritidskontoret LATHUND. Att komma med i föreningsregistret Kultur- och fritidskontoret LATHUND Att komma med i föreningsregistret Föreningsregister Som förening i Södertälje har man möjlighet att finnas med i Södertälje kommuns föreningsregister som ligger på

Läs mer

Skapa en pdf-fil med hög kvalitet, lämpad för tryckning Skapa pdf-filen i en PC med Windows Skapa pdf-filen i en Mac

Skapa en pdf-fil med hög kvalitet, lämpad för tryckning Skapa pdf-filen i en PC med Windows Skapa pdf-filen i en Mac Senast uppdaterad 2016-06-01 Biblioteket Skapa och redigera pdf-filer Vid elektronisk publicering av avhandlingar och studentarbeten (examensarbeten) ska du använda filformatet PDF (Portable Document Format).

Läs mer

Revisionsrapport Verksamheter på entreprenad

Revisionsrapport Verksamheter på entreprenad Sida 1(1) Datum Revisionen Till: Kommunstyrelsen För kännedom: Kommunfullmäktiges presidium Revisionsrapport Verksamheter på entreprenad KPMG har på uppdrag av kommunens revisorer genomfört en granskning

Läs mer

Guide till hur jag ansöker i Idrottslyftet 2014 till projekt: Damhockeysymposium

Guide till hur jag ansöker i Idrottslyftet 2014 till projekt: Damhockeysymposium Guide till hur jag ansöker i Idrottslyftet 2014 till projekt: Damhockeysymposium 1. Logga in på föreningens sida i IdrottOnline genom att klicka på hänglåset i högra hörnet (se bild), så måste du skriva

Läs mer

AVTAL Sid 1 (7) Avtalsnr 460301 SLLU 9/2003

AVTAL Sid 1 (7) Avtalsnr 460301 SLLU 9/2003 1 AVTAL Sid 1 (7) Avtalsnr 460301 SLLU 9/2003 Objekt SLL 460, Röntgenfilm mm Mellan Stockholms läns landsting, organisationsnummer 232100-0016, nedan benämnd SLL och Agfa Gevaert AB, organisationsnummer

Läs mer

1 Information om upphandlingen

1 Information om upphandlingen 1 Information om upphandlingen 1.1 Presentation av tjänsten/varan Södertörns upphandlingsnämnd inbjuder härmed anbudsgivare till att lämna anbud gällande, enligt nedanstående instruktioner och bifogade

Läs mer

Manual för version V2

Manual för version V2 Innehållsförteckning 1. Om 2. Installera Administration 3. Programmets skrivbord 4. Lägga upp din första kund 5. Kontaktpersoner 6. Besiktningsadresser 7. Kontrollpunkter/Besiktningspunkter 8. Koppla kontrollpunkter/besiktningspunkter

Läs mer

Bilaga 22 till kundval hemtjänst IT relaterade beskrivningar

Bilaga 22 till kundval hemtjänst IT relaterade beskrivningar Bilaga 22 sida 1 (6) Bilaga 22 till kundval hemtjänst IT relaterade beskrivningar Rev. 2015-02-19 Bilaga 22 sida 2 (6) 1. Beskrivning av befintliga IT-system 1.1 Beställarens Intranät Entreprenör ska via

Läs mer

hypernet Direkt Användarmanual för Administratör Version 1.0

hypernet Direkt Användarmanual för Administratör Version 1.0 hypernet Direkt Användarmanual för Administratör Version 1.0 Innehållsförteckning hypernet Direkt... 3 hypernet Direkt för Förskola/Fritidshem... 3 Systemuppbyggnad... 3 Inloggning för Administratörer...

Läs mer

ABAX Föraridentifiering

ABAX Föraridentifiering ABAX Föraridentifiering Ett enkelt och effektivt system för registrering av vem som har kört bilen för företag där flera förare delar på bilarna i bilparken. Systemet kopplar samman resor och reseinformation

Läs mer

Nyhetsdokument Vitec Teknisk Förvaltning App

Nyhetsdokument Vitec Teknisk Förvaltning App INFORMATION FRÅN VITEC VITEC Nyhetsdokument Vitec Teknisk Förvaltning App Version 1.50 maj 2014 VITEC Affärsområde Fastighet www.vitec.se infofastighet@vitec.se Växel 090-15 49 00 GÖTEBORG: REDEG 1 B,

Läs mer

Söka föreningsbidrag på webben www.horby.se/bidrag

Söka föreningsbidrag på webben www.horby.se/bidrag Söka föreningsbidrag på webben www.horby.se/bidrag AKTUELL 2016-01-01 Innehåll Kontaktperson Fritidskontoret Hörby Kommun 1 Inledning 1 Följande bidrag går att söka på webben.1 Logga in..2 Dokumenthantering..3

Läs mer

Riktlinjer för säkerhetsskydd och beredskap

Riktlinjer för säkerhetsskydd och beredskap ENHET, VERKSAMHETSOMRÅDE NF SAMRÅD N, D, IK DATUM VÅR BETECKNING 2009-11-04 TR12-03 TEKNISK RIKTLINJE REVISION B SvK405, v2.0, 2009-06-04 Riktlinjer för säkerhetsskydd och beredskap 1/24 Uppdateringar

Läs mer

Arvika kommun. Granskning av kontroll och hantering av konstföremål. KPMG AB 16 februari 2010 Antal sidor:9

Arvika kommun. Granskning av kontroll och hantering av konstföremål. KPMG AB 16 februari 2010 Antal sidor:9 Granskning av kontroll och hantering av konstföremål KPMG AB 16 februari 2010 Antal sidor:9 Innehåll 1. Sammanfattning 1 2. Inledning 2 3. Syfte 2 4. Metod och avgränsning 2 5. Ansvar inom kommunen 3 6.

Läs mer

Användarhandledning Tillsyn och skötsel Version: 1.1

Användarhandledning Tillsyn och skötsel Version: 1.1 Användarhandledning Tillsyn och skötsel Version: 1.1 Umefast AB 2008 www.umefast.se Innehåll 1. Tillsyn och skötsel... 3 1.1. Syfte och avgränsningar... 3 1.2. Definitioner... 3 1.2.1. Begrepp inom tillsyn

Läs mer

Årsskifteskörning 2013/2014

Årsskifteskörning 2013/2014 Årsskifteskörning 2013/2014 Sid 1 (26) Innehållsförteckning ÅRSSKIFTESKÖRNING... 3 1. REDOVISNINGSPERIODER... 4 2. PERIODAVSLUT... 5 3. AVSLUTA BOKFÖRINGSÅR... 7 4. PÅBÖRJA BOKFÖRINGSÅR... 8 5. KONTROLLERA

Läs mer

Mellan Västtrafik AB, (nedan kallat Västtrafik), och Göteborgs Stad, Trafikkontoret (nedan Kommunen ) har träffats följande A V T A L

Mellan Västtrafik AB, (nedan kallat Västtrafik), och Göteborgs Stad, Trafikkontoret (nedan Kommunen ) har träffats följande A V T A L Mellan Västtrafik AB, (nedan kallat Västtrafik), och Göteborgs Stad, Trafikkontoret (nedan Kommunen ) har träffats följande A V T A L FÖRLÄNGD GILTIGHET SKOLKORT I GÖTEBORGS STAD 1. Bakgrund Kommunen har

Läs mer

Samverkansavtal för samlingslokalen Alviks Medborgarhus försöksperioden 110301-121231 2011.03.01-2013.03.31

Samverkansavtal för samlingslokalen Alviks Medborgarhus försöksperioden 110301-121231 2011.03.01-2013.03.31 FÖRSLAG TILL ÄNDRINGAR Mellan Stockholms Stad genom dess kulturnämnd, org nr 212000-0142 nedan kallad förvaltningen och föreningen Alviks Kulturhus, org nr 802455-1395 nedan kallad föreningen har ingåtts

Läs mer

AVTAL MELLAN ORGANISATIONEN OCH LANDSTINGET I JÖNKÖPINGS LÄN

AVTAL MELLAN ORGANISATIONEN OCH LANDSTINGET I JÖNKÖPINGS LÄN Qulturum, Landstinget i Jönköpings län Box 702 551 20 JÖNKÖPING senioralert@lj.se AVTAL MELLAN ORGANISATIONEN OCH LANDSTINGET I JÖNKÖPINGS LÄN Organisation: Organisationsnummer: Postadress: Telefon: E-post:

Läs mer

Regler för barnomsorg i Trosa kommun

Regler för barnomsorg i Trosa kommun Regler för barnomsorg i Trosa kommun Gäller fr.o.m. 1 februari 2016 Antagen av: Humanistiska nämnden 2016-01-26, 6 Dokumentkategori: Styrdokument Dokumenttyp: Regel Skolkontoret Maria Kjellén Handläggare

Läs mer

Lisa kortmanual. Version 10.1 2015-08-27. Miljödata AB Ronnebygatan 46 Tel. 0455-33 35 30 371 87 Karlskrona Org. nr 556324-4036 www.miljodata.

Lisa kortmanual. Version 10.1 2015-08-27. Miljödata AB Ronnebygatan 46 Tel. 0455-33 35 30 371 87 Karlskrona Org. nr 556324-4036 www.miljodata. Lisa kortmanual Version 10.1 2015-08-27 Miljödata AB Ronnebygatan 46 Tel. 0455-33 35 30 87 Karlskrona Org. nr 556324-4036 www.miljodata.se Systematisk uppföljning av arbetsmiljön Lisa är en förkortning

Läs mer

Teknisk anvisning DRIFT- och UNDERHÅLLSINSTRUKTIONER MEDICINSKA GASER

Teknisk anvisning DRIFT- och UNDERHÅLLSINSTRUKTIONER MEDICINSKA GASER Teknisk anvisning DRIFT- och UNDERHÅLLSINSTRUKTIONER MEDICINSKA GASER Ver. 2.0 Landstingsservice i Uppsala Län 753 09 UPPSALA Tfn 018-611 00 00 Datum 2013-10-24 Landstinget i Uppsala län Innehållsförteckning

Läs mer

Garantibevis. Audi förlängd garanti. Audi Service

Garantibevis. Audi förlängd garanti. Audi Service Garantibevis Audi förlängd garanti Audi Service Garantibevis Audi förlängd garanti Chassinummer och reg. nr Modell Leverans till första kund Typ av Audi förlängd garanti (garantiperiod/kilometerantal)

Läs mer

STYRELSENS ARBETSORDNING. jämte. Instruktion avseende arbetsfördelning mellan styrelsen och verkställande direktören. samt

STYRELSENS ARBETSORDNING. jämte. Instruktion avseende arbetsfördelning mellan styrelsen och verkställande direktören. samt + STYRELSENS ARBETSORDNING jämte Instruktion avseende arbetsfördelning mellan styrelsen och verkställande direktören samt instruktion avseende ekonomisk rapportering till styrelsen för Nacka Energi AB

Läs mer

Överenskommelse angående Däckverkstadens reparationsvillkor. Stockholm den 21 februari 2003

Överenskommelse angående Däckverkstadens reparationsvillkor. Stockholm den 21 februari 2003 Konsument verket KO PROTOKOLL Datum Dnr 2003-02-21 2002/2916 Överenskommelse angående Däckverkstadens reparationsvillkor 1 Konsumentverket/KO och Däckspecialisternas Riksförbund (DRF) har träffat en överenskommelse

Läs mer

Styrelsens för ackreditering och teknisk kontroll författningssamling

Styrelsens för ackreditering och teknisk kontroll författningssamling Styrelsens för ackreditering och teknisk kontroll författningssamling ISSN 1400-4682 Utgivare: Sven Nyström STAFS 2006:19 Utkom från trycket 2006-10-19 Styrelsens för ackreditering och teknisk kontroll

Läs mer

Styr och Regler Materiel

Styr och Regler Materiel Styr och Regler Materiel Yttre Regler Materiel Verktyg Utveckling Styr och Regler Materiel Microsoft ( Lars Gunnarsson ) Microsoft uppdaterar pga. patentstrid. Patentet det gäller: Patentet ägs av företaget

Läs mer

FÖRENINGSSTADGAR PO-Skåne

FÖRENINGSSTADGAR PO-Skåne FÖRENINGSSTADGAR PO-Skåne 1 Stadgarna är våra regler som vi måste följa. De talar om hur man skall göra i olika situationer. De skall vara en hjälp i arbetet för att få en bra och stark organisation. I

Läs mer

GR med berörda nätverk och grupper har möjlighet att ge sina synpunkter och förslag på materialet nedan.

GR med berörda nätverk och grupper har möjlighet att ge sina synpunkter och förslag på materialet nedan. 1 (5) Synpunkter på förslag om nationell insamling för aktivietsansvaret GR medverkar tillsammans med 6 kommuner i en referensgrupp för statistikinsamlingen för aktivitetsansvaret. Ett förslag har skrivits

Läs mer

Välkommen till kommunens Lärportal. - Användarhanledning till dig som vårdnadshavare

Välkommen till kommunens Lärportal. - Användarhanledning till dig som vårdnadshavare Välkommen till kommunens Lärportal - Användarhanledning till dig som vårdnadshavare Ansökan om konto för vårdnadshavare 1. Skriv in www.edwise.se i webbläsarens adressfönster 2. Välj länken för att ansöka

Läs mer

Om du vill hitta tillbaka till din sektion klicka på fliken i huvudmenyn som heter organisation.

Om du vill hitta tillbaka till din sektion klicka på fliken i huvudmenyn som heter organisation. Lathund för medlemsregistret Det första ni skall göra Det första ni ska göra i systemet är att kontrollera att er sektions uppgifter är korrekta. Ni registrerar en huvudadress som all post skickas till.

Läs mer

Avser försäkringen flera byggnader, gäller tidpunkten från när huvudbyggnaden godkändes vid slutbesiktning. Försäkringsvillkor BMS2015:1.

Avser försäkringen flera byggnader, gäller tidpunkten från när huvudbyggnaden godkändes vid slutbesiktning. Försäkringsvillkor BMS2015:1. Försäkringsvillkor BMS2015:1.10 BYGGFÖRSÄKRING MAXI 10 ÅR, SMÅHUS, NY- ELLER TILLBYGGNAD *Se Definitioner 1. FÖRSÄKRINGENS OMFATTNING 1.1 Fel*, skada m.m. Försäkringen omfattar inom ramen för försäkringsbeloppet

Läs mer

Den för år 2013 beräknade beläggningsytan är cirka 40 000 m2 + /- 50 % med hänsyn till tillkommande och avgående arbeten.

Den för år 2013 beräknade beläggningsytan är cirka 40 000 m2 + /- 50 % med hänsyn till tillkommande och avgående arbeten. Parter Mellan, Företagsnamn, org.nr Organisationsnummer, Postadress, nedan kallad leverantören och Motala kommun org.nr 212000-2817, 591 86 Motala, nedan kallad beställaren, har följande avtal träffats.

Läs mer

Riktlinjer för investeringar

Riktlinjer för investeringar FÖRFATTNINGSSAMLING (8.1.28) Riktlinjer för investeringar Dokumenttyp Riktlinjer Ämnesområde Investeringar Ägare/ansvarig Ekonomienheten Antagen av Kommunstyrelsen 2014-10-30 284 Revisions datum Förvaltning

Läs mer

Tekniska anvisningar LÅS 2015-12-18

Tekniska anvisningar LÅS 2015-12-18 Tekniska anvisningar LÅS 2015-12-18 Syfte och mål Det övergripande syftet med dessa anvisningar är att de ska ge Futurum Fastigheter i Örebro AB (Futurum) en bra grund för att skapa miljöer värdiga våra

Läs mer

Region Skåne Granskning av IT-kontroller

Region Skåne Granskning av IT-kontroller Region Skåne Granskning av IT-kontroller Per Stomberg Niklas Westerlund Deloitte AB Januari 2016 2 Innehållsförteckning 1. Sammanfattning... 3 2. Inledning... 4 2.1 Bakgrund och syfte... 4 2.2 Revisionskriterier...

Läs mer

eklient Objekt 1 Livscykelplaner i Samverkan 2016-02-09 Livscykelplaner eklient 1.5

eklient Objekt 1 Livscykelplaner i Samverkan 2016-02-09 Livscykelplaner eklient 1.5 eklient Objekt 1 Livscykelplaner i Samverkan 2016-02-09 1 eklient Livscykelplan Revisionshistorik Datum Version Förändring 2014-04-25 0.96 Windows 7 SP1 som sekundärt OS från 1 okt 2015 2014-09-27 0.97

Läs mer

Reglemente för Upplands Väsby kommuns revisorer antaget av kommunfullmäktige den 23 september 2013

Reglemente för Upplands Väsby kommuns revisorer antaget av kommunfullmäktige den 23 september 2013 1 Reglemente för Upplands Väsby kommuns revisorer antaget av kommunfullmäktige den 23 september 2013 Revisionens roll 1 Revisorerna och lekmannarevisorerna (revisionen) är fullmäktiges och ytterst medborgarnas

Läs mer

BBIC-konceptet. Vad är BBIC- konceptet? Licens. Prövo- och implementeringstid 1(6)

BBIC-konceptet. Vad är BBIC- konceptet? Licens. Prövo- och implementeringstid 1(6) 1(6) Maj 2006 Uppdaterat januari 2014 BBIC-konceptet Vad är BBIC- konceptet? BBIC-konceptet fastställer förutsättningarna för att arbeta med Barns behov i centrum. Det tar sin utgångspunkt i BBIC:s mål

Läs mer

Användarhandledning Rapportgenerator Version: 1.1

Användarhandledning Rapportgenerator Version: 1.1 Användarhandledning Rapportgenerator Version: 1.1 Umefast AB 2008 www.umefast.se Innehåll 1. Rapportgenerator... 2 1.1. Syfte och avgränsningar... 2 1.2. Wizards... 2 1.3. Förutsättningar för arbete med

Läs mer

Lathund för att arbeta med pdf

Lathund för att arbeta med pdf Lathund för att arbeta med pdf Till Riksstämman 2016 är alla handlingar digitala, närmare bestämt i PDF-format. I den här lathunden får du som använder en PC/Mac tips och råd om hur du lättast går tillväga

Läs mer

AVTAL. Ramavtal, 102-02, Fotoartiklar, fotoutrustning och vissa fototjänster

AVTAL. Ramavtal, 102-02, Fotoartiklar, fotoutrustning och vissa fototjänster AVTAL Ramavtal, 102-02, Fotoartiklar, fotoutrustning och vissa fototjänster Parter Mellan Scandinavian Photo AB, Tallvägen 34, 564 24 BANKERYD, nedan kallad säljaren och Gotlands kommun, 621 81 VISBY,

Läs mer

AVTAL. Ramavtal, 174-04, Tryckeri- och kopieringstjänster m.m.

AVTAL. Ramavtal, 174-04, Tryckeri- och kopieringstjänster m.m. AVTAL Ramavtal, 174-04, Tryckeri- och kopieringstjänster m.m. Parter Mellan Elanders AB (publ), Designvägen 2, 435 33 MÖLNLYCKE nedan kallad säljaren och Gotlands kommun, 621 81 VISBY, nedan kallad köparen

Läs mer

Policy för informationssäkerhet

Policy för informationssäkerhet Policy för informationssäkerhet Informationssäkerhet är den del i organisationens lednings- och kvalitetsprocess som avser hantering av verksamhetens information. Informationssäkerhetspolicyn och särskilda

Läs mer

Företagsnamn:.. ( EDI-användaren ) Adress:... Organisationsnummer:

Företagsnamn:.. ( EDI-användaren ) Adress:... Organisationsnummer: SvK1000, v3.3, 2014-03-26 AVTAL 2015/1169 EDI-avtal för el- och naturgasmarknaden PARTER Affärsverket svenska kraftnät ( Svenska kraftnät ) Box 1200 172 24 Sundbyberg Organisationsnummer: 202100-4284 Företagsnamn:..

Läs mer

Vårdavtal. 1. Avtalets omfattning. 2. Avtalet. 3. Definitioner ADA 6781 HSN 1211-1434

Vårdavtal. 1. Avtalets omfattning. 2. Avtalet. 3. Definitioner ADA 6781 HSN 1211-1434 Mellan Stockholms läns landsting genom Hälso- och sjukvårdsförvaltningen, organisationsnummer 232100-0016, ( Beställaren ) och organisationsnummer 232100-0016 ( Vårdgivaren ), har slutits följande Vårdavtal

Läs mer

Inspektion av arkivvården vid Opus Bilprovning AB, stationen i Härnösand-Saltvik den 13 maj 2013

Inspektion av arkivvården vid Opus Bilprovning AB, stationen i Härnösand-Saltvik den 13 maj 2013 Inspektionsrapport 1 (6) Datum Inspektion av arkivvården vid Opus Bilprovning AB, stationen i Härnösand-Saltvik den 13 maj 2013 Närvarande Från Opus Bilprovning: Platschef Technical Support Manager/ADR

Läs mer

Kvalitetskrav för barnomsorg i Munkedals kommun

Kvalitetskrav för barnomsorg i Munkedals kommun Kvalitetskrav för barnomsorg i Munkedals kommun Verksamhet De regler och riktlinjer som Munkedals kommun tagit för kommunens förskoleverksamhet skall även gälla enskilda verksamheter. Verksamheten måste

Läs mer

Avtal avseende allmäntandvård för barn och ungdomar

Avtal avseende allmäntandvård för barn och ungdomar 1/11 Avtal avseende allmäntandvård för barn och ungdomar nehållsförteckning AVTALSPARTER Uppdragsgivare: Landstinget i Kalmar Län Strömgatan 13 391 26 KALMAR Org nr: 232100-0073 Hemsida: www.ltkalmar.se

Läs mer

Besiktning... 3. Att göra lista... 3. Sortering... 3. Periodval... 5. Besiktningsbokning... 6. Detaljer... 6. Hyresgästinfo... 7. Lägenhetsstatus...

Besiktning... 3. Att göra lista... 3. Sortering... 3. Periodval... 5. Besiktningsbokning... 6. Detaljer... 6. Hyresgästinfo... 7. Lägenhetsstatus... INFORMATION FRÅN VITEC VITEC Lathund Besiktning Teknisk Förvaltning App VITEC Affärsområde Fastighet www.vitec.se infofastighet@vitec.se Växel 090-15 49 00 GÖTEBORG: REDEG 1 C, 426 77 V. FRÖLUNDA KALMAR:

Läs mer

E-tjänst över näringsidkare

E-tjänst över näringsidkare E-tjänst över näringsidkare Förstudie, rapport nr 1 Datum: 2010-12-07 Version: 1.0 Upprättad av: Monica Grahn Innehållsförteckning 1. E-tjänst över näringsidkare...1 1.1 Sammanfattning 1 1.2 Bakgrund 2

Läs mer

Endast arbetsmaterial ANSÖKAN OM PROJEKTBIDRAG MUSIKARRANGÖRER. För ansökningsperiod, se Kulturrådets webbplats. ANVISNINGAR FÖR BLANKETTEN Observera

Endast arbetsmaterial ANSÖKAN OM PROJEKTBIDRAG MUSIKARRANGÖRER. För ansökningsperiod, se Kulturrådets webbplats. ANVISNINGAR FÖR BLANKETTEN Observera ANSÖKAN OM PROJEKTBIDRAG MUSIKARRANGÖRER För ansökningsperiod, se Kulturrådets webbplats. ANVISNINGAR FÖR BLANKETTEN Observera Den här blanketten är optimerad för webbläsaren Internet Explorer versionerna

Läs mer

Hemtjänst. Info. Buyer. Description. Version 1. Publish date 3/11/2014 11:09 AM. Url http://com.mercell.com/permalink/43682749.

Hemtjänst. Info. Buyer. Description. Version 1. Publish date 3/11/2014 11:09 AM. Url http://com.mercell.com/permalink/43682749. Hemtjänst Info Version 1 Url http://com.mercell.com/permalink/43682749.aspx External tender id N-3631006 Tender type Tender Document type Contract notice Procurement procedure Simplified procurement Contract

Läs mer

Protokoll, styrelsemöte Piratpartiet i Stockholms län

Protokoll, styrelsemöte Piratpartiet i Stockholms län Protokoll, styrelsemöte Piratpartiet i Stockholms län Onsdagen 29:e Januari 2014 1. Mötet öppnas Erik Lönroth öppnade mötet 18:56 2. Närvaro/Frånvaro Vi vill gärna veta vilka som var med och röstade. På

Läs mer

Uppdaterad: 2014-05-07. Lathund. Varukorgen avgifter

Uppdaterad: 2014-05-07. Lathund. Varukorgen avgifter Uppdaterad: 2014-05-07 Lathund Varukorgen avgifter 1 1 Skriv ej ut manualen! För att alltid ha aktuell information och slippa dyra utskriftskostnader ber vi dig att ladda hem manualen som en PDF från vår

Läs mer

Riktlinjer och Instruktion för klagomålshantering

Riktlinjer och Instruktion för klagomålshantering Instruktion för klagomålshantering Fastställd av styrelsen för Länsförsäkringar Fondförvaltning 2015-06-02 1(8) Innehåll 1 INLEDNING... 3 1.1 Bakgrund och syfte... 3 1.2 Omfattning och ikraftträdande...

Läs mer

Leverantör för följeforskning av Projekt Moving Media Southern Sweden. Handling 1 Ramavtal. Koncerninköp

Leverantör för följeforskning av Projekt Moving Media Southern Sweden. Handling 1 Ramavtal. Koncerninköp Koncerninköp Per Löwhagen Inköpare 0704-200302 per.lowhagen@swepro.se Datum 2009-04-05 Diarienr 0900930 1 (9) Leverantör för följeforskning av Projekt Moving Media Southern Sweden Handling 1 Ramavtal Koncerninköp

Läs mer

SAMVERKANSAVTAL AVSEENDE LINKÖPING CITY AIRPORT. mellan Linköpings kommun och SAAB AB (publ)

SAMVERKANSAVTAL AVSEENDE LINKÖPING CITY AIRPORT. mellan Linköpings kommun och SAAB AB (publ) SAMVERKANSAVTAL AVSEENDE LINKÖPING CITY AIRPORT mellan Linköpings kommun och SAAB AB (publ) 2 (7) Detta avtal ( Avtalet ) har denna dag träffats mellan: 1. Saab AB, org. nr 556036-0793, ( Saab), med adress

Läs mer

Eget val inom hemtjänsten

Eget val inom hemtjänsten UTFÖRARE Eget val inom hemtjänsten Hur du som företagare blir extern utförare av hemtjänst 1 Möjligheter och begränsningar! Från och med hösten 2011 inför Falköpings kommun eget val av utförare inom hemtjänsten

Läs mer

AVTAL för innovationsdeltagare

AVTAL för innovationsdeltagare Avdelning Digitala samlingar Dnr 137-KB 415-2014 AVTAL för innovationsdeltagare Detta avtal har tecknats mellan (1) Kungl. biblioteket (KB), organisationsnummer 202100-1710 och (2) XYZ (Innovationsdeltagaren),

Läs mer

Hantering av skyddade personuppgifter

Hantering av skyddade personuppgifter Hantering av skyddade personuppgifter inom stadens skolor Bakgrund Kommunfullmäktige har den 12 april 2010 antagit Stadsövergripande policy om skyddade personuppgifter med riktlinjer till nämnder och bolag.

Läs mer

IT-bilaga Hälsoval 2016

IT-bilaga Hälsoval 2016 Central Förvaltning Medicinsk Teknik och IT Benämning IT-bilaga Hälsoval Utskriftsdatum Beteckning/diarienr 2015-08-20 LD15/02085 IT-bilaga Hälsoval 2016 Landstinget Dalarna Datum: 2015-09-30 Aktuell version:

Läs mer

Samtycke vid direktåtkomst till sammanhållen journalföring

Samtycke vid direktåtkomst till sammanhållen journalföring Riktlinjer Samtycke vid direktåtkomst till sammanhållen journalföring Version 2 2013-12-09 Riktlinjerna är upprättade av medicinskt ansvariga sjuksköterskor och medicinskt ansvariga för rehabilitering

Läs mer

Avtalsvillkor. 1 Inledning. 2 Definitioner. 3 Villkorens tillämpningsområde. 4 Kvalificeringsvillkor. Egendeklaration av registrerade produkter

Avtalsvillkor. 1 Inledning. 2 Definitioner. 3 Villkorens tillämpningsområde. 4 Kvalificeringsvillkor. Egendeklaration av registrerade produkter Avtalsvillkor 1 Inledning BASTA-systemets syfte är att fasa ut ämnen med farliga egenskaper ur byggprodukter. Produkter som registreras i BASTA-systemet får inte innehålla ämnen med egenskaper enligt avtalade

Läs mer

Senaste version kan hämtas från Internet i PDF 1 format Http://www.e.kth.se/~e92_sli/exjobb/projektplan/projektplan.pdf

Senaste version kan hämtas från Internet i PDF 1 format Http://www.e.kth.se/~e92_sli/exjobb/projektplan/projektplan.pdf SPECIFIKATION 1(11) Projektplan Distribution Detta dokument är ej under kontrollerad distribution. Innehavaren ansvarar själv för att den senaste utgåvan av detta dokument används och att inaktuella kopior

Läs mer

Bilaga 1. Avfallstransportörer. Ett tillsynsprojekt 2012-2013. Maj 2014. stockholm.se

Bilaga 1. Avfallstransportörer. Ett tillsynsprojekt 2012-2013. Maj 2014. stockholm.se Bilaga 1 Avfallstransportörer Ett tillsynsprojekt 2012-2013 Maj 2014 stockholm.se Maj 2014 Dnr:2012-002439-642 Utgivare: Miljöförvaltningen Kontaktperson: Victoria Beckman och Nanna Spett 3 (14) Sammanfattning

Läs mer

Informationssäkerhetspolicy för Vetlanda kommun

Informationssäkerhetspolicy för Vetlanda kommun 1 (10) Informationssäkerhetspolicy för Vetlanda kommun Dokumenttyp: Policy Beslutad av: Kommunfullmäktige (2015-12-16 202) Gäller för: Alla kommunens verksamheter Giltig fr.o.m.: 2015-12-16 Dokumentansvarig:

Läs mer

AVTAL AVSEENDE FASTIGHETSANSLUTNING TILL STADSNÄT

AVTAL AVSEENDE FASTIGHETSANSLUTNING TILL STADSNÄT AVTAL AVSEENDE FASTIGHETSANSLUTNING TILL STADSNÄT Öresundskraft AB, org nr 556089-7851 ( Öresundskraft ) och nedan angiven fastighetsägare ( Fastighetsägaren ) har ingått avtal på de villkor som framgår

Läs mer

Periodisering i Rebus

Periodisering i Rebus Periodisering i Rebus INTÄKTER När man fakturerar order från resebyrå-modulen kan man välja att få avresedatumet som periodiseringssiffra på intäktskontot, antingen år+månad eller bara år. Inställningen

Läs mer

För vikarier i Time Care Pool

För vikarier i Time Care Pool För vikarier i Time Care Pool 2012-07-06 1 av 16 INNEHÅLLSFÖRTECKNING Logga in i Time Care Pool... 3 Logga in på en arbetsplatsdator... 3 Logga in hemifrån... 4 Startsidan... 6 Startsidans delar... 7 Programdelar...

Läs mer

GHJF 6 SÄKERHETSSTYRNING

GHJF 6 SÄKERHETSSTYRNING GOTLANDS HESSELBY JERNVÄG FÖRENINGEN GOTLANDSTÅGET GHJF 6 SÄKERHETSSTYRNING Föreskrift Utgåva 1 Dokumentansvarig: GHJ Trafiksäkerhetsansvarig Omfattar 19 sidor Gäller fr.o.m. 2012-06-01 0. Innehållsförteckning

Läs mer

Reglemente för hjälpmedelsnämnden i Värmland

Reglemente för hjälpmedelsnämnden i Värmland Reglemente för hjälpmedelsnämnden i Värmland Sekretariatet, Administrativa staben 1,0 1 (5) Reglemente för hjälpmedelsnämnden i Värmland Landstinget i Värmland och Arvika-, Eda-, Filipstads-, Forshaga-,

Läs mer

Checklista för ansökan om 90-konto

Checklista för ansökan om 90-konto 1 (7) Checklista för ansökan om 90-konto Krav på sökande Läs noga igenom Svensk Insamlingskontrolls föreskrifter för 90-konto (nedan benämnt föreskrifter) innan Ni ansöker om ett 90-konto. En förutsättning

Läs mer

Diarienr. HUVUDKONTORET MiT-ENHETEN. IT-bilaga Hälsoval. Landstinget Dalarna. Version: 1.1 Versionsdatum: 2012-08-23

Diarienr. HUVUDKONTORET MiT-ENHETEN. IT-bilaga Hälsoval. Landstinget Dalarna. Version: 1.1 Versionsdatum: 2012-08-23 HUVUDKONTORET MiT-ENHETEN IT-bilaga Hälsoval Landstinget Dalarna : 1.1 sdatum: IT-bilaga Hälsoval sdatum 2 (8) Dokumenthistorik Datum Beskrivning Författare 2009-12-10 0.1 Första mall Agneta / Gunilla

Läs mer

SA91 Forskarstuderandes handledare

SA91 Forskarstuderandes handledare Ladok SA9_funktionsbeskrivning.doc Funktion: SA9 /6 SA9 Forskarstuderandes handledare Innehåll. Allmänt om funktionen............................. 2 2. Uppdelning till delfunktioner........................

Läs mer

För att logga in på Prepaid Webbtjänst behöver du ett personligt Kund-ID och ett lösenord.

För att logga in på Prepaid Webbtjänst behöver du ett personligt Kund-ID och ett lösenord. 1(9) Logga in på webbtjänsten För att logga in på Prepaid Webbtjänst behöver du ett personligt Kund-ID och ett lösenord. Om du har loggat in på webbtjänsten tidigare, mata in ditt Kund-ID och lösenord

Läs mer

Kom i gång med d.u. värme & sanitet

Kom i gång med d.u. värme & sanitet Senast uppdaterad 2007-06-13 Sidan 1 av 14 1 Logga in Gå in på: http://www.vvsteknik.net/ Under Inloggning internettjänster i menyn välj d.u. värme & sanitet Ange Användarenamn och lösenord Senast uppdaterad

Läs mer

Skapa Gemensam Utbildningsplan (GUP) Skapa periodisk rapport, Närvarorapportering Avvikelserapport

Skapa Gemensam Utbildningsplan (GUP) Skapa periodisk rapport, Närvarorapportering Avvikelserapport Användarstöd Webbstöd till leverantörer för Arbetsmarknadsutbildningar, Förberedande utbildningar och Insatser Skapa Gemensam Utbildningsplan (GUP) Skapa periodisk rapport, Närvarorapportering Avvikelserapport

Läs mer

Så här fungerar registreringen i Malmö stads Odlingsslottskö

Så här fungerar registreringen i Malmö stads Odlingsslottskö 1 Så här fungerar registreringen i Malmö stads Odlingsslottskö Det är givetvis kostnadsfritt att stå i Malmö stads odlingslottskö. Steg 1: Registrera dig som ny kund och skapa en sökprofil För att kunna

Läs mer

Arrangemang av FSG- mästerskap i redskapsgymnastik (AG)

Arrangemang av FSG- mästerskap i redskapsgymnastik (AG) K.S.30.3.2015 Arrangemang av FSG- mästerskap i redskapsgymnastik (AG) Informationsdokument för arrangörsföreningar, version 1 Detta dokument är för att underlätta organiserandet av FSG- mästerskap för

Läs mer

Markupplåtelseavtal. Personnummer, organisationsnummer eller födelsedatum. Postnummer Postort Land (om inte Sverige) Postnummer 185 41

Markupplåtelseavtal. Personnummer, organisationsnummer eller födelsedatum. Postnummer Postort Land (om inte Sverige) Postnummer 185 41 Avtal Detta avtal gäller markupplåtelse för nedläggning av kommunikationsledning i mark (nedan kallad Ledningen) på nedanstående fastighet (nedan kallad Fastigheten) till ledningsägaren Rindö Fiber ek.

Läs mer

Domarassistenten.com. - en introduktion för domare

Domarassistenten.com. - en introduktion för domare Domarassistenten.com - en introduktion för domare Innehåll 1. Introduktion 2. Vad förväntas av mig 3. Inloggningsuppgifter 4. Menyn 5. Återbudsmatcher 6. Mina matcher 7. Hur fungerar matchtillsättningen?

Läs mer

CSN-rapportering, gymnasiet

CSN-rapportering, gymnasiet CSN-rapportering, gymnasiet Förutsättning, modul CSN. Förberedelser Göra inställningar i enhetsregistret 1. Välj Organisation Enhet 2. Sök efter rätt enhet, dvs den enhet eleverna som ska rapporteras tillhör.

Läs mer

Planering av egen cup - Steg 4: Under cupdagarna

Planering av egen cup - Steg 4: Under cupdagarna Planering av egen cup - Steg 4: Under cupdagarna Innehållsförteckning: 1 FÖRBEREDELSER INFÖR TURNERINGSSTART... 2 1.1 HUR SKA RESULTATREGISTRERING SKE?... 2 1.2 SKA RULLANDE RESULTATSKÄRMAR ANVÄNDAS?...

Läs mer

Revisionsrapport Granskning av investeringsverksamheten.

Revisionsrapport Granskning av investeringsverksamheten. Revisionsrapport Granskning av investeringsverksamheten. Östersunds Kommun 16 Maj 2013 Marianne Harr certifierad kommunal revisor Veronica Blank revisor Innehåll Sammanfattning... 1 Inledning... 2 Rutinbeskrivning...

Läs mer

AVTAL. Ramavtal, 174-04, Tryckeri- och kopieringstjänster m.m.

AVTAL. Ramavtal, 174-04, Tryckeri- och kopieringstjänster m.m. AVTAL Ramavtal, 174-04, Tryckeri- och kopieringstjänster m.m. Parter Mellan Snabba Tryck AB, Cypressgatan 4, 621 58 VISBY nedan kallad säljaren och Gotlands kommun, 621 81 VISBY, nedan kallad köparen har

Läs mer

REGLER FÖR AUKTORISATION OCH LICENSIERING

REGLER FÖR AUKTORISATION OCH LICENSIERING REGLER FÖR AUKTORISATION OCH LICENSIERING 1 Giltighetsområde Auktorisation och licens omfattar montage av skarvsystem tätförband, larm och isolering i samband med läggning av fjärrvärmerör. Auktorisation

Läs mer

PRISLISTA. Senast uppdaterad: 2015-01-20

PRISLISTA. Senast uppdaterad: 2015-01-20 PRISLISTA Senast uppdaterad: 2015-01-20 - 2 (6) - Utskrift: 2015/01/20 1 Processtöd och konsultation 1.1 Introduktionsseminarium processtöd (strategi och genomförande) imcode Partner AB har under flera

Läs mer