Anvisningar för ansökan om statsbidrag för viss verksamhet på funktionshindersområdet

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Anvisningar för ansökan om statsbidrag för viss verksamhet på funktionshindersområdet"

Transkript

1 Dnr /2015 1(10) Regler och behörighet Anvisningar för ansökan om statsbidrag för viss verksamhet på funktionshindersområdet Läs gärna dessa anvisningar samt dokumentet Förutsättningar för att beviljas statsbidrag till viss verksamhet på funktionshindersområdet innan ni fyller i och lämnar in ansökan. Lämna in alla uppgifter i blanketten Formulera uppgifterna kortfattat och konkret. Skrivutrymmet är begränsat. Skriv så att läsaren kan förstå sammanhangen mellan de behov eller problem som verksamheten är riktad mot. Läsaren ska också kunna förstå planerade mål, aktiviteter och resultat. Ansökan om statsbidrag enligt förordning (2012:316) om statsbidrag för viss verksamhet på funktionshindersområdet ska vara skriftlig och göras på en särskild blankett som lämnas in till Socialstyrelsen. Bilagor Lämna in följande dokument tillsammans med ansökan (se avsnitt 8a. i ansökningsblanketten): sökandens gällande stadgar eller stiftelseförordnande handlingar som visar vem eller vilka som har rätt att företräda föreningen eller stiftelsen underskrivet årsmötesprotokoll för närmast föregående räkenskapsår fastställd verksamhets- och förvaltningsberättelse för närmast föregående räkenskapsår fastställd balans- och resultaträkning för närmast föregående räkenskapsår fastställd revisionsberättelse för närmast föregående räkenskapsår fastställd plan för en period om två år eller mer, där tilltänkt bidragsår omfattas, som beskriver vilka aktiviteter som föreningen eller stiftelsen planerar att genomföra för att lösa identifierade problem samt vilken uppföljning av verksamheten som planeras skuldfrihetsintyg som utfärdas av Kronofogdemyndigheten. Ni kan också bifoga egna dokument som beskriver ansökan ytterligare. Ange det som Annat dokument som ni vill bifoga ansökan i avsnitt 8b. i ansökningsblanketten. Sätt kryss under Bifogat eller ange det datum då ni kommer att lämna in dokumentet. Ange alla obligatoriska bilagor under punkt 8a i ansökningsblanketten genom ett kryss under Bifogat eller ange när dokumentet kan lämnas in. SOCIALSTYRELSEN Stockholm Telefon Fax socialstyrelsen@socialstyrelsen.se

2 SOCIALSTYRELSEN 2(10) Ni kan också bifoga dokument av relevans för ansökan. Dessa listas under punkt 8b. Det går att skicka bilagorna med e-post som inskannade PDF-filer. Observera att dokument som ska vara fastställda måste styrkas av underskrifter av en behörig företrädare för den förening eller stiftelse som ansöker om bidraget. Företrädarna är oftast ordförande eller annan central person i styrelsen. Information om när ansökan om statsbidrag ska ha kommit in till Socialstyrelsen finns på myndighetens webbplats: samhetpafunktionshinde Skicka ansökan per e-post till socialstyrelsen@socialstyrelsen.se. Bifoga de underskrivna bilagorna som inskannade PDF-filer. Skicka den underskrivna ansökan med resterande bilagor i pappersformat per post till: Socialstyrelsen Dnr 11438/ Stockholm När ansökan anländer till myndigheten eller har mottagits av behörig tjänsteman så anses ansökan vara inkommen till Socialstyrelsen. Statsbidraget betalas ut under förutsättning att Riksdagen ställer erforderliga medel till förfogande. 1. Uppgifter om föreningen eller stiftelsen 1a. Grunduppgifter Fyll i den information som efterfrågas. 1b. Kontaktpersoner Ange vem som är kontaktperson för ansökan. Han eller hon kommer Socialstyrelsen i första hand vända sig till med frågor eller information. Ange även vilken befattning vederbörande har inom föreningen eller stiftelsen samt övriga kontaktuppgifter. 1c. Konto Uppge det plusgiro- eller bankgirokonto som bidraget ska betalas ut till. 1d. Organisationsform, beslutsgång m.m. Ange organisationsform genom att kryssa för t. ex förening i lodrätt rad.

3 SOCIALSTYRELSEN 3(10) Föreningens verksamhetsstyrande beslut fattas av Fyll i de efterfrågade uppgifterna. Dessa är underlag för bedömning om föreningen är demokratiskt organiserad. Föreningen eller stiftelsen respekterar demokratins idéer, inklusive jämställdhet och förbud mot diskriminering Sätt kryss för Ja eller Nej. Uppgifterna ger underlag för att bedöma om organisationen respekterar de angivna värderingarna. Föreningen eller stiftelsen har bedrivit verksamhet inom ett eller flera av förordningens fyra områden sedan Ange månad och år för när verksamheten började bedrivas inom något av de angivna områdena. Uppgifterna ger underlag för att bedöma om föreningen eller stiftelsen har bedrivit verksamhet under minst två år inom det område som verksamhetsbidraget avser. Riktas verksamheten till personer med funktionshinder i hela landet? Sätt kryss för Ja eller Nej i vågrätt rad. Föreningen eller stiftelsens frivilliga arbete utförs av Sätt ett eller flera kryss för de grupper som utför frivilligt arbete (utan ersättning) i föreningen eller stiftelsen. Om det finns andra grupper som arbetar frivilligt än de som har kryssrutor i blanketten kan ni skriva dem nedanför rutorna, vid Andra. Uppgifterna ger underlag för att bedöma om föreningen eller stiftelsen bedriver frivilligt arbete. Föreningen eller stiftelsen har ansökt om annat statsbidrag för samma verksamhet Sätt kryss för Ja eller Nej. Om föreningen eller stiftelsen även ansöker om eller mottar annat statsbidrag för bidragsåret ska ni besvara om det andra statsbidraget finansierar samma verksamhet som den som denna ansökan omfattar. Om svaret är ja kan föreningen eller stiftelsen inte beviljas medel ur detta statsbidrag. Om svaret är nej ska verksamheten som de olika statsbidragen finansierar beskrivas. Uppgifterna som lämnas här ligger till grund för Socialstyrelsens bedömning om olika statsbidrag går till samma verksamhet.

4 SOCIALSTYRELSEN 4(10) 2. Uppgifter om verksamheten i förhållande till syfte och mål för verksamhetsbidraget Ansökan omfattar verksamhet inom områdena Förordning (2012:316) om statsbidrag för viss verksamhet på funktionshindersområdet innehåller i 1 bestämmelser om statsbidrag för verksamhet inom områdena: kontakt, stöd och utbildning i samband med rehabilitering för personer med ryggmärgsskada, företrädesvis personer över 18 år punktskriftsutbildning och liknande rehabilitering för personer med synskada, företrädesvis personer över 18 år läger- och mötesaktiviteter med kunskaps- och erfarenhetsutbyte för vuxna eller barn med sällsynta diagnoser eller syndrom som orsakar funktionsnedsättningar samt för barnens familjemedlemmar rekreation för personer som till följd av funktionsnedsättning har så omfattande behov av särskilda tillgänglighetsinsatser att de inte kan ta del av allmänna rekreationsanläggningars utbud. Sätt kryss för ett alternativ i varje vågrät rad. 3. Plan för den verksamhet som ansökan omfattar Ange tydliga mål, målgrupper, aktiviteter och förväntade resultat i ansökan, med utgångspunkt i de problem eller behov som verksamheten syftar till att åtgärda. Skriv så att sambandet mellan de olika delarna blir tydligt. Ta endast med det viktigaste. Uppgifterna ger information om vilka mål och förväntade resultat föreningen eller stiftelsen styr sin verksamhet mot. De ger också underlag för att bedöma om den planerade verksamheten är sådan som verksamhetsbidraget avser. 3a. Problem eller behov som verksamheten syftar till att åtgärda Beskriv kort de viktigaste behov, brister eller problem i samhället som verksamheten är riktad mot eller syftar till att åtgärda. Skriv i konkreta termer. Uppge referenser eller källor. Uppgifterna ger underlag för att bedöma om verksamheten i ansökan utgår från ett dokumenterat problem eller behov. 3b. Övergripande mål för verksamhet som statsbidraget Beskriv föreningens eller stiftelsens övergripande mål. Föreningens eller stiftelsens övergripande mål anger verksamhetens inriktning. Med det

5 SOCIALSTYRELSEN 5(10) menas den förändring i samhället som föreningen eller stiftelsen vill åstadkomma med sin verksamhet på lång sikt. Målet kan vara uttryckt i föreningens eller stiftelsens stadgar, vision, långsiktiga strategi eller annat styrdokument. 3c. Huvudmål för verksamheten som ansökan avser Ange verksamhetens huvudmål i enlighet med de instruktioner som finns på ansökningsblanketten. Huvudmålet/huvudmålen för verksamheten som ansökan avser är den förändring som föreningen eller stiftelsen vill kunna uppnå på medellång sikt. Huvudmålet/huvudmålen bidrar till att föreningens eller stiftelsens övergripande mål kan nås. 3d. Den främsta målgruppen för verksamheten som ansökan avser Ange den främsta målgrupp som föreningens eller stiftelsens verksamhet är riktad mot och ska hjälpa. Målgruppen är den kategori av människor som föreningen eller stiftelsen vänder sig till i sin verksamhet. 3e. Detaljerad plan för det viktigaste under året Ange så tydliga och konkreta uppgifter under denna punkt som möjligt. Uppgifterna ger information om vad ni tänker genomföra och åstadkomma under det året ansökan avser, men också när i tiden och för vem som aktiviteterna genomförs. Huvudmål Ange ett huvudmål för varje verksamhetsområde om verksamheten omfattar skilda områden. Mer information om huvudmål finns i punkt 3c. Om ni endast har ett huvudmål för verksamheten ska det anges som huvudmål 1. Delmål Ange ett eller flera delmål för verksamheten det år som ansökan avser. Beskriv eventuella delmål som inte ryms i blanketten på ett eget ark. Ange i så fall detta som Annat dokument under avsnitt 8b. Delmålen är de förändringar som ni hoppas uppnå på kort sikt. Delmålen leder till att uppfylla huvudmålet, som i sin tur bidrar till måluppfyllelse av föreningens eller stiftelsens övergripande mål. Målgrupp/-er Ange en eller flera målgrupper för varje delmål. Delmålet och de planerade aktiviteterna ska vara direkt riktade mot målgrupperna.

6 SOCIALSTYRELSEN 6(10) Aktivitet/-er Ange en eller flera konkreta aktiviteter som ni planerar att genomföra för att nå varje delmål. Det kan vara nödvändigt att genomföra flera olika aktiviteter för att nå ett delmål. Förväntat konkret resultat av varje aktivitet Ange ett eller flera konkreta resultat som ni förväntar er att aktiviteterna ska leda till. De förväntade konkreta resultaten kommer som en direkt följd av aktiviteterna som ni planerar att genomföra för att nå ett delmål. Resultaten kan ni påverka direkt genom aktiviteterna som ni genomför. De förväntade resultaten av varje aktivitet som ni anger är en indikator på om delmålet är uppfyllt eller inte. Detta förutsätter att mål och förväntat resultat är väl genomarbetade, välformulerade och sammanlänkade. Om så är fallet bör bedömningen vara att delmålen är på väg att uppfyllas när de förväntade resultaten nås. Det är viktigt att fundera igenom vilka konkreta resultat som ni förväntar er av varje aktivitet. Resultatet som ni strävar efter behöver dels vara möjligt att följa upp och mäta, dels fungera som indikator vid analys av uppfyllelse av det aktuella delmålet. Resultat som kan räknas, eller fysiska produkter, brukar vara enklare att hantera i en uppföljning av aktiviteters konkreta resultat. Men förväntade kvalitativa resultat kan förstås också fungera. Uppgifterna som rapporteras kring de förväntade resultaten utgör underlag för att bedöma om resultaten går att dokumentera och följa upp för föreningen eller stiftelsen samt om de fungerar som indikatorer vid en analys av om delmålen har uppfyllts eller inte. 4. Uppföljning Hur kommer ni att mäta och dokumentera de uppnådda resultaten? Sätt ett eller flera kryss som visar hur ni tänker mäta resultaten, till exempel räkna antal deltagare på ett möte, och hur ni tänker dokumentera dessa resultat för att styrka att resultaten är tillförlitliga. Resultatens tillförlitlighet kan styrkas av till exempel register, statistik, loggar, personliga berättelser, källor och referenser. Uppgifterna ger underlag för att bedöma om verksamheten är mål- och resultatstyrd. Uppgifterna ger även underlag om föreningen eller stiftelsen

7 SOCIALSTYRELSEN 7(10) har möjlighet att kunna bedöma om planerade resultat faktiskt har uppnåtts för att på så sätt utvärdera om delmålet har uppfyllts. 5. Förutsättningar för genomförandet Det är viktigt för föreningen eller stiftelsen att analysera olika faktorer som påverkar möjligheten att nå uppsatta mål. Skriv så att sambandet mellan förutsättningar, risker/hinder och åtgärder blir tydligt. Ta endast med det viktigaste. 5a. Nödvändiga förutsättningar Ange kort de viktigaste nödvändiga förutsättningarna för att föreningen eller stiftelsen ska kunna genomföra verksamheten planenligt. Förutsättningarna kan vara knutna till ekonomiska, organisatoriska och mänskliga resurser, samarbetspartner eller andra förhållanden. 5b. Risker eller hinder Ange kort vilka specifika risker eller hinder som kan uppstå som hotar föreningens eller stiftelsens möjlighet att ha tillgång till nödvändiga förutsättningar för att utföra sin verksamhet enligt plan. 5c. Åtgärder Ange kort vad föreningen eller stiftelsen kommer att vidta för åtgärder för att förebygga risker och övervinna hinder för att på så sätt säkerställa att de har nödvändiga förutsättningar att genomföra verksamhet enligt plan. 6. Eventuell ytterligare information om den verksamhet som ansökan avser Här har ni möjlighet att tillföra ytterligare information t.ex. om den verksamhet som föreningen eller stiftelsen vill genomföra utifrån ansökan. Det kan exempelvis handla om kompletterande information eller andra upplysningar som ni anser kan vara relevanta för Socialstyrelsen att ta del av i samband med bedömningen av ansökan. 7. Budget för den verksamhet ansökan omfattar Den budgetmall som finns i ansökningsblanketten gäller för samtliga inkomster och kostnader för verksamheten på en aggregerad nivå. Budgeten ska avse verksamhet för det budgetår som ansökan gäller. Budgeten ger information om organisationens ekonomi och ekonomistyrning som Socialstyrelsen kan använda för att bedöma om föreningen eller stiftelsen har tillräckliga resurser och realistiska planer för den planerade verksamheten.

8 SOCIALSTYRELSEN 8(10) Beskrivning av kostnadsposter i ansökan: Lönekostnader (inkl. sociala avg.): Sammanlagda personalkostnader, d.v.s. fast och tillfällig personal samt arvoden och övriga ersättningar. Lokalhyra: Lokaler som används för ändamålet, fasta och tillfälliga t.ex. kontor, möteslokaler. Resor: Endast resekostnader d.v.s. kostnader för olika färdsätt. OBS! Ej andra förrättningskostnader, t.ex. kost Köpta tjänster, material, hyrd utrustning: Material och förbrukningsvaror, tillfällig lokalhyra t.ex. vid extern workshops, konferenser m.m. samt kostnad för hyrd utrustning. I detta fall ingår även ev. kursavgifter. Revisorsgranskning: Kostnader för revisorns arbete med granskningen av redovisningen tas med i beräkningen. Annonsering och marknadsföring: Annonser och övrig marknadsföring. OBS! Ej lönekostnader. Kost och logi: Kost och logi vid resor t.ex. studiebesök, planeringar m.m. Trycksaker: Framtagande av trycksaker, filmer m.m. Utrustning: Inköp av utrustning Administrativa kostnader (kontorsmaterial, tel, porto etc.): Kontorsmaterial och andra förbrukningsvaror. Övriga kostnader: Här ska anges vilka dessa kostnader är. OBS! Den beräknade kostnadsplanen avser endast användningen av sökt statsbidrag från Socialstyrelsen. En budget av de totala inkomsterna och kostnaderna (enligt budgetmallen) för samtliga delmål aggregerat under respektive huvudmål ger underlag för Socialstyrelsen att bedöma hur föreningen eller stiftelsen har tänkt använda de ansökta medlen totalt sett. Det skapar förutsättningar för att göra ekonomiska jämförelser mellan olika föreningar eller stiftelser samt förtydligar hur stora kostnader för administration föreningen eller stiftelsen avser att använda statsbidraget till totalt sett (förordning 2012:316, 6 ). OBS! I samband med återrapporteringen av statsbidraget ställer Socialstyrelsen krav på att en revisor ska granska hela den redovisning som föreningen eller stiftelsen lämnar in. Anledningen till det är skrivningen i 14 tredje stycket i förordning (2012:316) om statsbidrag för viss verksamhet på funktionshindersområdet. Det räcker således inte att endast lämna in föreningens eller stiftelsens revisionsberättelse. Revisorns rapport över granskningen av bidragsårets redovisning ska bifogas återrapporten. Om det bidrag som har tagits emot uppgått till minst fem prisbasbelopp enligt 2 kap. 6 och 7 socialförsäkringsbalken, ska granskningen göras av en auktoriserad eller godkänd revisor.

9 SOCIALSTYRELSEN 9(10) Organisationerna är skyldiga att återbetala tilldelat statsbidrag som helt eller delvis inte utnyttjas under bidragsåret. 8. Bilagor 8a. c. Obligatoriska dokument Bilägg nödvändiga dokument. Det är valfritt för föreningen eller stiftelsen att även bifoga andra dokument. Mer information om de dokument som Socialstyrelsen kräver att sökande ska lämna in finns på första sidan i det här dokumentet. Ange benämning på och markera status på det eller de dokument som ska bifogas ansökan. Utrymme finns även för övrig information som man vill framföra om ansökan. 9. Underskrift och övrig information Blankett och underskrift Ansökan ska göras på en blankett som överensstämmer med ett formulär som Socialstyrelsen fastställer. Ni ska lämna alla uppgifter som blanketten omfattar om instruktionerna inte säger något annat. Uppgifterna i blanketten utgör också underlag för Socialstyrelsens uppföljning på nationell nivå och för den årliga redovisningen till regeringen. Ansökan ska vara egenhändigt undertecknad av behörig företrädare för den förening eller stiftelse som ansöker om statsbidrag. Ange personens befattning inom föreningen eller stiftelsen. I ansökan ska det intygas att de uppgifter som lämnas där är riktiga. Ändringar under året I samband med att beslut om tilldelning av statsbidrag skickas ut till föreningarna eller stiftelserna kommer Socialstyrelsen att begära att de berörda föreningarna eller stiftelserna lämnar in en reviderad plan och budget som är anpassad utifrån beviljade medel. Föreningarna eller stiftelserna kan när som helst revidera sina planer (se avsnitt 3) under året samt även budgeten (se avsnitt 7) om till exempel behoven eller förutsättningarna har ändrats. Om huvudlinjerna i de ursprungliga planerna är desamma behöver Socialstyrelsen inte göra en ny bedömning efter revideringen. Betydande förändringar måste dock meddelas till Socialstyrelsen. Socialstyrelsen tar utgångspunkt i de planer och den (reviderade) budget som har lämnats in när föreningarnas eller stiftelsernas återrapporteringar bedöms.

10 SOCIALSTYRELSEN 10(10) Återrapportering De föreningar eller stiftelser som har beviljats och tar emot bidrag ska året efter bidragsåret redovisa vilken verksamhet som de har genomfört med stöd av bidraget. Föreningarna eller stiftelserna ska också redovisa vilka resultat som verksamheten har lett till samt hur de förhåller sig till de mål som bidraget har beviljats för. Återrapporteringen ska göras på en blankett som motsvarar ansökningsblanketten. När blanketten för återrapporteringen är klar kommer den att publiceras på Socialstyrelsens webbplats, på sidan för statsbidraget för viss verksamhet på funktionshindersområdet. Sista datum för att lämna in återrapporteringen av statsbidrag är den 30 april året efter bidragsåret. Information om när ansökan om statsbidrag ska ha kommit in till Socialstyrelsen finns på myndighetens webbplats: samhetpafunktionshinde

Anvisningar för ansökan om statsbidrag

Anvisningar för ansökan om statsbidrag 2016-06-30 Dnr 11532/2016 1(11) Anvisningar för ansökan om statsbidrag för viss verksamhet på funktionshindersområdet. Regeringen har gett Socialstyrelsen i uppdrag att fördela verksamhetsbidrag till föreningar

Läs mer

Anvisningar för webblanketten. Ansökan om statsbidrag för 2017 och 2018 till kvinno- och tjejjourer

Anvisningar för webblanketten. Ansökan om statsbidrag för 2017 och 2018 till kvinno- och tjejjourer 2016-07-01 Dnr 9.1 12655/2016 1(8) Anvisningar för webblanketten. Ansökan om statsbidrag för 2017 och 2018 till kvinno- och tjejjourer Regeringen har gett Socialstyrelsen i uppdrag att under 2017 och 2018

Läs mer

Anvisningar för ansökan om statsbidrag till vissa organisationer inom det sociala området

Anvisningar för ansökan om statsbidrag till vissa organisationer inom det sociala området 2016-06-30 Dnr 11521/2016 1(11) Anvisningar för ansökan om statsbidrag till vissa organisationer inom det sociala området m.m. Regeringen har gett Socialstyrelsen i uppdrag att fördela verksamhetsbidrag

Läs mer

Anvisningar för ansökan om statsbidrag till vissa organisationer inom det sociala området

Anvisningar för ansökan om statsbidrag till vissa organisationer inom det sociala området 2017-06-13 Dnr 9785/2017 1(10) Anvisningar för ansökan om statsbidrag till vissa organisationer inom det sociala området m.m. Regeringen har gett Socialstyrelsen i uppdrag att fördela verksamhetsbidrag

Läs mer

Anvisningar för ansökan om statsbidrag till vissa organisationer inom det sociala området

Anvisningar för ansökan om statsbidrag till vissa organisationer inom det sociala området 2017-10-06 Dnr 9785/2017 1(10) Anvisningar för ansökan om statsbidrag till vissa organisationer inom det sociala området m.m. Regeringen har gett Socialstyrelsen i uppdrag att fördela verksamhetsbidrag

Läs mer

Anvisningar för att ansöka om statsbidrag för 2019 gällande viss verksamhet på funktionshindersområdet

Anvisningar för att ansöka om statsbidrag för 2019 gällande viss verksamhet på funktionshindersområdet 2018-06-12 Dnr 9.1-13381/2018 1(5) Anvisningar för att ansöka om statsbidrag för 2019 gällande viss verksamhet på funktionshindersområdet Regeringen har gett Socialstyrelsen i uppdrag att fördela medel

Läs mer

Förhandsvisning webblankett

Förhandsvisning webblankett Dokumentbeteckning 2015-10-27 1(20) Regler och behörighet Statsbidrag Förhandsvisning webblankett Välkommen att ansöka om statsbidrag för 2016 och 2017 till kvinno- och tjejjourer. Ansökan ska ha kommit

Läs mer

Blankett för reviderad plan och budget för 2016 års verksamhetsbidrag för viss verksamhet på funktionshindersområdet

Blankett för reviderad plan och budget för 2016 års verksamhetsbidrag för viss verksamhet på funktionshindersområdet Dnr 9.1-11438/2015 Blankett för reviderad plan och budget för 2016 års verksamhetsbidrag för viss verksamhet på funktionshindersområdet 1. Uppgifter om organisationen 1a. Grunduppgifter Den ideella föreningens

Läs mer

Anvisningar för att ansöka om statsbidrag för 2019 till vissa organisationer inom det sociala området m.m.

Anvisningar för att ansöka om statsbidrag för 2019 till vissa organisationer inom det sociala området m.m. 2018-06-12 Dnr 9.1-13255/2018 1(5) Anvisningar för att ansöka om statsbidrag för 2019 till vissa organisationer inom det sociala området m.m. Regeringen har gett Socialstyrelsen i uppdrag att fördela medel

Läs mer

Anvisningar för att ansöka om statsbidrag för 2019 gällande insatser som bidrar till att motverka ofrivillig ensamhet bland äldre personer

Anvisningar för att ansöka om statsbidrag för 2019 gällande insatser som bidrar till att motverka ofrivillig ensamhet bland äldre personer 2019-07-30 Dnr 9.1-22898/2019 1(7) Anvisningar för att ansöka om statsbidrag för 2019 gällande insatser som bidrar till att motverka ofrivillig ensamhet bland äldre personer Regeringen har gett Socialstyrelsen

Läs mer

R Kvinno- och tjejjourer

R Kvinno- och tjejjourer R90063-2 Kvinno- och tjejjourer 2017-2018 1 Välkommen att ansöka om statsbidrag för 2017 och 2018 till kvinno- och tjejjourer. Ansökan ska ha kommit in till Socialstyrelsen senast den 1 oktober 2016. Så

Läs mer

Anvisningar för ansökan om verksamhetsbidrag för social verksamhet

Anvisningar för ansökan om verksamhetsbidrag för social verksamhet Anvisningar för ansökan om verksamhetsbidrag för social verksamhet Läs dessa anvisningar samt dokumentet Så här bedömer Socialstyrelsen ansökningar om verksamhetsbidrag för social verksamhet innan ni lämnar

Läs mer

Ansökan om verksamhetsbidrag för entreprenörskap i skolan/statsbidrag till organisationer 2014

Ansökan om verksamhetsbidrag för entreprenörskap i skolan/statsbidrag till organisationer 2014 Utvecklingsavdelningen 2013-10-25 Dnr 2013:422 1 (5) Ansökan om verksamhetsbidrag för entreprenörskap i skolan/statsbidrag till organisationer 2014 Det här dokumentet innehåller information för organisationer

Läs mer

Ansökan om verksamhetsbidrag till organisationer

Ansökan om verksamhetsbidrag till organisationer Utvecklingsavdelningen 2015-02-04 Dnr 8.1.1_2015:183 1 (5) Entreprenörskap i skolan 2015 Ansökan om verksamhetsbidrag till organisationer Skolverket har i uppdrag av regeringen att stimulera arbetet med

Läs mer

ANSÖKAN Nationella medel Statsbidrag till verksamheter för asylsökande m.fl.

ANSÖKAN Nationella medel Statsbidrag till verksamheter för asylsökande m.fl. ANSÖKAN 2018- Nationella medel Statsbidrag till verksamheter för asylsökande m.fl. Insatser som syftar till att motverka passivisering under asyltiden, underlätta kontakter med den svenska arbetsmarknaden

Läs mer

Ansökan om statsbidrag för 2018 för att utveckla brottsofferverksamhet riktad till

Ansökan om statsbidrag för 2018 för att utveckla brottsofferverksamhet riktad till & Socialstyrelsen 2018-01-02 Dnr 9.1 32175/2017/31 1(5) Ansökan om statsbidrag för 2018 för att utveckla brottsofferverksamhet riktad till hbtq-personer som har utsatts för våld i en nära relation Så här

Läs mer

Svensk författningssamling

Svensk författningssamling Svensk författningssamling Förordning om statsbidrag för kvinnors organisering; SFS 2005:1089 Utkom från trycket den 16 december 2005 utfärdad den 8 december 2005. Regeringen föreskriver 1 följande. Statsbidragets

Läs mer

Anvisningar för redovisning av verksamhets- och organisationsbidrag för 2015

Anvisningar för redovisning av verksamhets- och organisationsbidrag för 2015 Anvisningar för redovisning av verksamhets- och organisationsbidrag för 2015 Bakgrund Ideella organisationer på riksnivå kan enligt regeringens förordning (SFS 2006:93) söka bidrag från Folkhälsomyndigheten,

Läs mer

Förordning (2005:1089) om statsbidrag för kvinnors organisering

Förordning (2005:1089) om statsbidrag för kvinnors organisering Förordning (2005:1089) om statsbidrag för kvinnors organisering Svensk författningssamling 2005:1089 t.o.m. SFS 2017:938 SFS nr: 2005:1089 Departement/myndighet: Socialdepartementet Utfärdad: 2005-12-08

Läs mer

Svensk författningssamling

Svensk författningssamling Svensk författningssamling Förordning om statsbidrag till barn- och ungdomsorganisationer; SFS 2011:65 Utkom från trycket den 1 februari 2011 utfärdad den 20 januari 2011. Regeringen föreskriver följande.

Läs mer

Hjälptext för ansökan om verksamhetsbidrag till stödinsatser inom områdena alkohol, tobak och spel om pengar 2018

Hjälptext för ansökan om verksamhetsbidrag till stödinsatser inom områdena alkohol, tobak och spel om pengar 2018 Hjälptext för ansökan om verksamhetsbidrag till stödinsatser inom områdena alkohol, tobak och spel om pengar 2018 2 (5) Anvisningar för att fylla i ansökningsblanketten I ansökningsblanketten ska ni tydligt

Läs mer

INFORMATION OM Organisations- och etableringsbidrag för kvinnors organisering

INFORMATION OM Organisations- och etableringsbidrag för kvinnors organisering INFORMATION OM Organisations- och etableringsbidrag för kvinnors organisering Organisations- och etableringsbidrag Statsbidraget regleras av förordningen om statsbidrag för kvinnors organisering (SFS 2005:1089)

Läs mer

Anvisningar för bidrag till utomstående organisationer

Anvisningar för bidrag till utomstående organisationer Utbildningsförvaltningen Avdelningen för ekonomi och styrning Anvisningar Sida 1 (6) 2016-09-19 Reviderade 2016-11-24 Område för bidragsgivning Av reglementet för utbildningsnämnden framgår det att nämnden:

Läs mer

3 Bidrag får, i mån av tillgång på medel, lämnas till studieförbund som bedriver verksamhet inom Sundsvalls kommun.

3 Bidrag får, i mån av tillgång på medel, lämnas till studieförbund som bedriver verksamhet inom Sundsvalls kommun. Sida 1 (5) 1 Detta regelverk innehåller bestämmelser för Sundsvalls kommuns bidrag till föreningar och studieförbund. Syftet med kommunens stöd till föreningslivet är att stimulera ideella insatser för

Läs mer

ANSÖKAN OM BIDRAG FÖR FÖREBYGGANDE HIV/STI-PROJEKT/ VERKSAMHET PÅ LOKAL/REGIONAL NIVÅ

ANSÖKAN OM BIDRAG FÖR FÖREBYGGANDE HIV/STI-PROJEKT/ VERKSAMHET PÅ LOKAL/REGIONAL NIVÅ ANSÖKAN OM BIDRAG FÖR FÖREBYGGANDE HIV/STI-PROJEKT/ VERKSAMHET PÅ LOKAL/REGIONAL NIVÅ Kommun/Landsting/Region Ansökan för år/en Söker belopp Beviljat belopp föregående år Börja här Grunduppgifter Ansvarig

Läs mer

Ungdomsstyrelsens kommentarer

Ungdomsstyrelsens kommentarer Ungdomsstyrelsens kommentarer till Förordning (2011:65) om statsbidrag till barnoch ungdomsorganisationer Förordningen utfärdades av Utbildningsdepartementet den 20 januari år 2011. Regeringen har skrivit

Läs mer

Stockholms läns författningssamling

Stockholms läns författningssamling Stockholms läns författningssamling Länsstyrelsen Länsstyrelsen i Stockholms läns föreskrifter om statsbidrag för nationella minoriteter; 01FS 2011:26 Utkom från trycket den 27 maj 2011 beslutade den 25

Läs mer

Ansökan om statsbidrag för verksamhetsåret 2017 till organisationer som företräder nationella minoriteter

Ansökan om statsbidrag för verksamhetsåret 2017 till organisationer som företräder nationella minoriteter 1 Ansökan om statsbidrag för verksamhetsåret 2017 till organisationer som företräder nationella minoriteter 1. Sökande organisation Organisationens namn: Adress: Kommun: Län: Fax: Hemsida: Organisationsnummer:

Läs mer

Statsbidrag till föräldraorganisationer bidragsåret 2016

Statsbidrag till föräldraorganisationer bidragsåret 2016 Statsbidragsenheten 2015-09-22 1 (5) Statsbidrag till föräldraorganisationer bidragsåret 2016 Det här dokumentet innehåller information om statsbidrag till föräldraorganisationer för bidragsåret 2016.

Läs mer

Bidragsgivare är regeringen eller Regeringskansliet. Bidragsmottagare är den som söker eller får bidraget.

Bidragsgivare är regeringen eller Regeringskansliet. Bidragsmottagare är den som söker eller får bidraget. Bilaga till beslut om bidrag Version 2014:1 Villkor för bidrag 1. Tillämpning Dessa villkor gäller för bidrag enligt beslut av regeringen eller Regeringskansliet om bidrag till t.ex. föreningar, stiftelser,

Läs mer

Statsbidrag till ämneslärarorganisationer bidragsåret 2016

Statsbidrag till ämneslärarorganisationer bidragsåret 2016 Statsbidragsenheten 1 (6) Statsbidrag till ämneslärarorganisationer bidragsåret 2016 Det här dokumentet innehåller information om statsbidrag till ämneslärarorganisationer för bidragsåret 2016. Statsbidraget

Läs mer

Statsbidrag till ämneslärarorganisationer bidragsåret 2010

Statsbidrag till ämneslärarorganisationer bidragsåret 2010 Enheten för statsbidrag 1 (5) Statsbidrag till ämneslärarorganisationer bidragsåret 2010 Det här dokumentet innehåller information om statsbidrag till ämneslärarorganisationer och riktlinjer för ansökan

Läs mer

Bidrag Ansökningsblankett för föreningar, stiftelser, privata företag och enskilda m.fl.

Bidrag Ansökningsblankett för föreningar, stiftelser, privata företag och enskilda m.fl. Bidrag Ansökningsblankett för föreningar, stiftelser, privata företag och enskilda m.fl. 1. Kontaktuppgifter Organisationsnummer alt. personnummer Postadress Besöksadress Kommun Län Eventuellt faxnummer

Läs mer

1 Diskrimineringslagen förbjuder diskriminering som har samband med kön,

1 Diskrimineringslagen förbjuder diskriminering som har samband med kön, 1 Diskrimineringslagen förbjuder diskriminering som har samband med kön, könsidentitet eller könsuttryck, etnisk tillhörighet, religion eller annan trosuppfattning, funktionsnedsättning, sexuell läggning

Läs mer

Återrapportering av utvecklingsmedel för 2013 som gäller våld i nära relation

Återrapportering av utvecklingsmedel för 2013 som gäller våld i nära relation Malmö stad Stadsområdesförvaltning Norr 1 (2) Datum 2014-01-10 Vår referens Sofi Kimfors Planeringssekreterare Tjänsteskrivelse sofi.kimfors@malmo.se Återrapportering av utvecklingsmedel för 2013 som gäller

Läs mer

Återrapportering av särskilda medel för kompetensstöd inom arbetet mot våld i nära relationer 2016

Återrapportering av särskilda medel för kompetensstöd inom arbetet mot våld i nära relationer 2016 Återrapportering av särskilda medel för kompetensstöd inom arbetet mot våld i nära relationer 2016 1 Återrapportering av särskilda medel för kompetensstöd inom arbetet mot våld i nära relationer 2016 Socialstyrelsen

Läs mer

Att ansöka om bidrag för informationsinsatser ur Batterifonden 2014

Att ansöka om bidrag för informationsinsatser ur Batterifonden 2014 1(6) SWEDISH ENVIRONMENTAL PROTECTION AGENCY Grudin, Ingela Tel: 010-698 12 46 Ingela.grudin @naturvardsverket.se PM 2014-01-07 Att ansöka om bidrag för informationsinsatser ur Batterifonden 2014 Bakgrund

Läs mer

INSTRUKTIONER: Nej. Om ja, vilket år? FREDSMILJONEN. Ansökan ska följa de rubriker och den struktur som finns nedan. Ansökan får omfatta max 20 sidor.

INSTRUKTIONER: Nej. Om ja, vilket år? FREDSMILJONEN. Ansökan ska följa de rubriker och den struktur som finns nedan. Ansökan får omfatta max 20 sidor. FREDSMILJONEN Ansökningsblankett projektstöd internationellt utvecklingssamarbete Projektbidrag kan sökas för ett i tiden avgränsat projekt med tydlig början och slut. Projektet ska utföras i enlighet

Läs mer

Statsbidrag till elevorganisationer bidragsåret 2016

Statsbidrag till elevorganisationer bidragsåret 2016 Statsbidragsenheten 1 (6) Statsbidrag till elevorganisationer bidragsåret 2016 Det här dokumentet innehåller information om statsbidrag till elevorganisationer för bidragsåret 2016. Statsbidraget till

Läs mer

Grunduppgifter. 1. Sökande organisation. 2. Om projektet. 3. Vilket område avser projektet? Kryssa i en av rutorna.

Grunduppgifter. 1. Sökande organisation. 2. Om projektet. 3. Vilket område avser projektet? Kryssa i en av rutorna. Ansökningsblankett - Version 2 Ansökan om medel till verkningsfulla förebyggande insatser mot mäns våld mot kvinnor samt regionala insatser för skydd och stöd för våldsutsatta Grunduppgifter 1. Sökande

Läs mer

Riktlinjer för bidrag till organisationer som företräder personer med funktionsnedsättning

Riktlinjer för bidrag till organisationer som företräder personer med funktionsnedsättning Landstingsstyrelsens förvaltning LSF Administration LSF Kansli 2012-06-11 1 (5) Riktlinjer för bidrag till organisationer som företräder personer med funktionsnedsättning Ärendet Stockholms läns landsting

Läs mer

Återrapportering av medel för att kvalitetsutveckla arbetet mot våld i nära relationer 2016

Återrapportering av medel för att kvalitetsutveckla arbetet mot våld i nära relationer 2016 Återrapportering av medel för att kvalitetsutveckla arbetet mot våld i nära relationer 2016 1 Återrapportering av medel för att kvalitetsutveckla arbetet mot våld i nära relationer 2016 Socialstyrelsen

Läs mer

Reviderad överenskommelse mellan Regionförbundet i Kalmar län och barn- och ungdomsorganisationer i Kalmar län. Regionförbundets styrelse

Reviderad överenskommelse mellan Regionförbundet i Kalmar län och barn- och ungdomsorganisationer i Kalmar län. Regionförbundets styrelse Reviderad överenskommelse mellan Regionförbundet i Kalmar län och barn- och ungdomsorganisationer i Kalmar län Regionförbundets styrelse 2013-03-18 Överenskommelse mellan Regionförbundet i Kalmar län och

Läs mer

Riktlinjer för bidrag till verksamhet som utförs av föreningar December 2017

Riktlinjer för bidrag till verksamhet som utförs av föreningar December 2017 Riktlinjer för bidrag till verksamhet som utförs av föreningar December 2017 stockholm.se December 2017 Dnr: 5.4.-518-2017 Utgivningsdatum: 2017-12-05 3 (6) Riktlinjer för bidrag till verksamhet som utförs

Läs mer

Om projektbidrag (verksamhetsbidrag) till kvinnors organisering

Om projektbidrag (verksamhetsbidrag) till kvinnors organisering Om projektbidrag (verksamhetsbidrag) till kvinnors organisering Detta projektbidrag beviljas endast till kvinnoorganisationer. Därför krävs ett revisorsintyg där det framgår hur stor andel av organisationens

Läs mer

Endast arbetsmaterial

Endast arbetsmaterial ANSÖKAN OM BIDRAG LITTERÄRA EVENEMANG I UTLANDET För sista ansökningsdag, se Kulturrådets hemsida ANVISNINGAR FÖR ANSÖKAN Observera Den här blanketten är optimerad för webbläsaren Internet Explorer versionerna

Läs mer

1. INFORMATION OM SÖKANDE ORGANISATION

1. INFORMATION OM SÖKANDE ORGANISATION FREDSMILJONEN Ansökningsblankett projektstöd Sverige Projektbidrag kan sökas för ett i tiden avgränsat projekt med tydlig början och slut. Projektet ska i huvudsak syfta till resultat och engagemang i

Läs mer

TRU 18/2009 LANDSTINGET GÄVLEBORGS BESTÄMMELSER OM BIDRAG TILL BARN- OCH UNGDOMSVERKSAMHET I GÄVLEBORGS LÄN

TRU 18/2009 LANDSTINGET GÄVLEBORGS BESTÄMMELSER OM BIDRAG TILL BARN- OCH UNGDOMSVERKSAMHET I GÄVLEBORGS LÄN TRU 18/2009 LANDSTINGET GÄVLEBORGS BESTÄMMELSER OM BIDRAG TILL BARN- OCH UNGDOMSVERKSAMHET I GÄVLEBORGS LÄN Innehållsförteckning 1 Inledning 2 Allmänna villkor 3 Bidragsformer 4 Grundbidrag och Medlemsbidrag

Läs mer

SOSFS 2009:8 (S) Föreskrifter. Ansökan om och beräkning av statsbidrag till handikapporganisationer. Socialstyrelsens författningssamling

SOSFS 2009:8 (S) Föreskrifter. Ansökan om och beräkning av statsbidrag till handikapporganisationer. Socialstyrelsens författningssamling SOSFS (S) Föreskrifter Ansökan om och beräkning av statsbidrag till handikapporganisationer Socialstyrelsens författningssamling I Socialstyrelsens författningssamling (SOSFS) publiceras myndighetens föreskrifter

Läs mer

Folke Bernadotteakademins allmänna villkor för stöd till verksamhet som främjar genomförandet av FN:s säkerhetsrådsresolution 1325

Folke Bernadotteakademins allmänna villkor för stöd till verksamhet som främjar genomförandet av FN:s säkerhetsrådsresolution 1325 Folke Bernadotteakademins allmänna villkor för stöd till verksamhet som främjar genomförandet av FN:s säkerhetsrådsresolution 1325 Tillämpning 1 Dessa villkor reglerar stöd till verksamhet som främjar

Läs mer

Ansökan om föreningsbidrag för 20. (Fyll i vilket år ni söker bidrag för)

Ansökan om föreningsbidrag för 20. (Fyll i vilket år ni söker bidrag för) ENSKEDE-ÅRSTA-VANTÖRS STADSDELSFÖRVALTNING Ansökan om föreningsbidrag för 20. (Fyll i vilket år ni söker bidrag för) - Aktivitetsstöd avser stöd till aktiviteter som föreningen avser genomföra - Verksamhetsstöd

Läs mer

Endast arbetsmaterial

Endast arbetsmaterial REVIDERAD PLAN KREATIVA PLATSER - ÄGA RUM ÅR 1 AV 3 För sista dag att inkomma med blanketten, se Kulturrådets webbplats. ANVISNINGAR FÖR BLANKETTEN Observera Den här blanketten är optimerad för webbläsaren

Läs mer

Folke Bernadotteakademins villkor för stöd till projektverksamhet som främjar genomförandet av FN:s säkerhetsrådsresolution 1325

Folke Bernadotteakademins villkor för stöd till projektverksamhet som främjar genomförandet av FN:s säkerhetsrådsresolution 1325 Folke Bernadotteakademins villkor för stöd till projektverksamhet som främjar genomförandet av FN:s säkerhetsrådsresolution 1325 Tillämpning 1 Dessa villkor reglerar stöd till projektverksamhet som främjar

Läs mer

Allmänna villkor för bidrag till föreningar, stiftelser m.fl. Bidragsgivare är regeringen eller Regeringskansliet.

Allmänna villkor för bidrag till föreningar, stiftelser m.fl. Bidragsgivare är regeringen eller Regeringskansliet. Bilaga till beslut om bidrag Version 2011:2 Allmänna villkor för bidrag till föreningar, stiftelser m.fl. 1. Tillämpning Dessa villkor reglerar bidrag enligt beslut av regeringen eller Regeringskansliet

Läs mer

Ansökan om statsbidrag till ideella organisationer inom kulturmiljöområdet år 2019

Ansökan om statsbidrag till ideella organisationer inom kulturmiljöområdet år 2019 Ansökan om statsbidrag till ideella organisationer inom kulturmiljöområdet år 2019 En fullständig ansökan ska skickas till Riksantikvarieämbetet senast 28 januari 2019. Ansökan skickas till registrator@raa.se

Läs mer

Till blankett för ansökan om ekonomiskt stöd för organisationer som arbetar för personer med funktionsnedsättning.

Till blankett för ansökan om ekonomiskt stöd för organisationer som arbetar för personer med funktionsnedsättning. Ansökan om bidrag till ideella organisationer som arbetar för personer med funktionsnedsättning Anvisningar Till blankett för ansökan om ekonomiskt stöd för organisationer som arbetar för personer med

Läs mer

Checklista för ansökan om förlängd giltighetstid för 90-konto

Checklista för ansökan om förlängd giltighetstid för 90-konto Checklista för ansökan om förlängd giltighetstid för 90-konto Allmänt Enligt 4 i Svensk Insamlingskontrolls föreskrifter för 90-konto (nedan benämnt föreskrifter) beviljas 90-konto för viss tid, högst

Läs mer

Ansökan om bidrag programmet Kommunalt Partnerskap

Ansökan om bidrag programmet Kommunalt Partnerskap PROJEKT Ansökan om bidrag programmet Kommunalt Partnerskap Projektets namn: Diarienummer (ifylls av ICLD): Sökt belopp (per projektår): Projektets längd (1,2 el 3 år): År 1: År 2: År:3 Svensk sökande organisation:

Läs mer

INTEGRATIONS- OCH FOLKHÄLSOBIDRAG

INTEGRATIONS- OCH FOLKHÄLSOBIDRAG INTEGRATIONS- OCH FOLKHÄLSOBIDRAG RIKTLINJER KOMMUNSTYRELSEFÖRVALTNINGEN 2017-06-20 DOKUMENTETS GILTIGHETSTID: 31 DECEMBER 2018 ANTAGEN AV KOMMUNSTYRELSEN 170614 190 INNEHÅLLSFÖRTECKNING BAKGRUND... 3

Läs mer

Rundvirkesstiftelsen. Ansökan om stöd från Rundvirkesstiftelsen 1(6)

Rundvirkesstiftelsen. Ansökan om stöd från Rundvirkesstiftelsen 1(6) Rundvirkesstiftelsen Ansökan om stöd från Rundvirkesstiftelsen 1(6) På den här blanketten ansöker du om stöd från Rundvirkesstiftelsen. Rundvirkesstiftelsen har som ändamål att stödja verksamhet som är

Läs mer

Ansökningsblankett verksamhetsstöd INSTRUKTIONER: Ansökan ska följa de rubriker och den struktur som finns nedan. Ansökan får omfatta max 15 sidor.

Ansökningsblankett verksamhetsstöd INSTRUKTIONER: Ansökan ska följa de rubriker och den struktur som finns nedan. Ansökan får omfatta max 15 sidor. FREDSMILJONEN Ansökningsblankett verksamhetsstöd Verksamhetsstöd kan sökas till en eller flera av en organisations verksamhetsområden. Det är ett stöd för att organisationen ska kunna nå sin långsiktiga

Läs mer

Regler och anvisningar för verksamhetsstöd till ungdomsorganisationernas

Regler och anvisningar för verksamhetsstöd till ungdomsorganisationernas Reviderade 2008-01-17 Kulturnämnden Regler och anvisningar för verksamhetsstöd till ungdomsorganisationernas distriktsorganisationer 1 Generella kriterier 1.1 Syften Kulturnämnden vill genom stödet till

Läs mer

Instruktion - redovisning av statsbidrag för Lågstadiesatsningen

Instruktion - redovisning av statsbidrag för Lågstadiesatsningen 1 (6) Instruktion - redovisning av statsbidrag för Lågstadiesatsningen 2015/16 Senast den 22 december 2016 ska ni skicka in en redovisning av statsbidrag i Lågstadiesatsningen 2015/16. Instruktioner för

Läs mer

Ansökan om bidrag till kulturarvsarbete 2019

Ansökan om bidrag till kulturarvsarbete 2019 Ansökan om bidrag till kulturarvsarbete 2019 En fullständig ansökan ska inkomma i till Riksantikvarieämbetet senast den 3 mars 2019. Ansökan skickas via e-post till registrator@raa.se. Scannade dokument

Läs mer

Instruktioner för revidering av beviljat statsbidrag för fjärde tekniskt år 2018

Instruktioner för revidering av beviljat statsbidrag för fjärde tekniskt år 2018 Instruktioner för revidering av beviljat statsbidrag för fjärde tekniskt år 2018 Revideringen är öppen 1 maj 1 juni 2018 Från och med 2018 är det möjligt att under perioden 1 maj-1 juni ansöka om revidering

Läs mer

Regler och anvisningar för stöd till idrotts och friluftsorganisationernas

Regler och anvisningar för stöd till idrotts och friluftsorganisationernas Juni 2005 Kulturnämnden Reviderad 2008-01-17 Reviderad 2009-01-01 Reviderad 2011-09-20 Regler och anvisningar för stöd till idrotts och friluftsorganisationernas distriktsorganisationer 1 Generella kriterier

Läs mer

Anvisning till blanketten Projektstöd ansökan om stöd 2014 2020

Anvisning till blanketten Projektstöd ansökan om stöd 2014 2020 Anvisning till blanketten Projektstöd ansökan om stöd 2014 2020 Vem ska använda blanketten? Den här blanketten använder du för att söka stöd inom havs-och fiskeriprogrammet 2014-2020 för produktions-och

Läs mer

Konsekvensutredning SUS 2. Ändring i Boverkets föreskrifter om statsbidrag för att rusta upp skollokaler

Konsekvensutredning SUS 2. Ändring i Boverkets föreskrifter om statsbidrag för att rusta upp skollokaler Konsekvensutredning SUS 2 Ändring i s föreskrifter om statsbidrag för att rusta upp skollokaler Konsekvensutredning SUS 2 Ändring i s föreskrifter om statsbidrag för att rusta upp skollokaler Titel: Konsekvensutredning

Läs mer

Information om statsbidrag för gymnasial lärlingsutbildning våren 2013

Information om statsbidrag för gymnasial lärlingsutbildning våren 2013 Information Dnr:2012:720 2013-03-01 1 (6) Information om statsbidrag för gymnasial lärlingsutbildning våren 2013 Gymnasial lärlingsutbildning är ett alternativ inom yrkesprogrammen där eleven genomför

Läs mer

Ansökan till främjande av kvinnors företagande Södermanlands län 2011-2012

Ansökan till främjande av kvinnors företagande Södermanlands län 2011-2012 Ansökan till främjande av kvinnors företagande Södermanlands län 2011-2012 Steg (se utlysningen) 1. Allmänna uppgifter Projektets namn: Projektperiod (ÅÅÅÅ-MM-DD ÅÅÅÅ-MM-DD) : - Sökt belopp: Projektets

Läs mer

REGLER OCH ANVISNINGAR

REGLER OCH ANVISNINGAR REGLER OCH ANVISNINGAR för Sametingets kulturnämnds bidragsgivning Antagna av Sametingets kulturnämnd den 13-14 juni 2018 Prot. 2018:8, 8.1 Innehållsförteckning 1. Allmänt... 3 2. Regler och villkor för

Läs mer

ANSÖKAN OM STATSBIDRAG TILL IDEELLA ORGANISATIONER INOM KULTURMILJÖOMRÅDET FÖR ÅR 2017

ANSÖKAN OM STATSBIDRAG TILL IDEELLA ORGANISATIONER INOM KULTURMILJÖOMRÅDET FÖR ÅR 2017 ANSÖKAN OM STATSBIDRAG TILL IDEELLA ORGANISATIONER INOM KULTURMILJÖOMRÅDET FÖR ÅR 2017 Sänds till: Riksantikvarieämbetet Kulturmiljöavdelningen Box 5405 114 84 Stockholm registrator@raa.se Bidragsansökan

Läs mer

Riktlinjer för föreningsbidrag i Älvsjö

Riktlinjer för föreningsbidrag i Älvsjö 1 Riktlinjer för föreningsbidrag i Älvsjö Bakgrund Älvsjö stadsdelsnämnd fördelar årligen bidrag till föreningar verksamma inom stadsdelsområdet utifrån beslutad budget. Stadsdelsförvaltningen handlägger

Läs mer

Bidragsmottagare är den som söker eller får bidraget. Den budget som har godkänts av bidragsgivaren skall följas.

Bidragsmottagare är den som söker eller får bidraget. Den budget som har godkänts av bidragsgivaren skall följas. Bilaga 2 Allmänna villkor för bidrag till föreningar, stiftelser m.fl. Förvaltningsavdelningen Allmänna villkor för bidrag till föreningar, stiftelser m.fl. 1 Tillämpning Dessa villkor reglerar bidrag

Läs mer

Riktlinjer för att starta enskild pedagogisk omsorg

Riktlinjer för att starta enskild pedagogisk omsorg RIKTLINJER, REVIDERADE 1(7) Barn- och utbildningsförvaltningen Datum Dnr 2010/666 609 Riktlinjer för att starta enskild pedagogisk omsorg Enligt 25 kap. 2 skollagen (2010:800) ska kommunen sträva efter

Läs mer

Endast arbetsmaterial

Endast arbetsmaterial ANSÖKAN OM VERKSAMHETSBIDRAG FRÄMJANDEORGANISATIONER INOM BILD- OCH FORMOMRÅDET För ansökningsperiod, se Kulturrådets webbplats. ANVISNINGAR FÖR BLANKETTEN Observera Den här blanketten är optimerad för

Läs mer

Information om Region Värmlands verksamhetsbidrag 2020 till regionala idéburna organisationer inom det sociala området.

Information om Region Värmlands verksamhetsbidrag 2020 till regionala idéburna organisationer inom det sociala området. PM 1 (8) Folkhälso- och samhällsmedicinska enheten Handläggare Pia Augustsson, 054-61 94 10 pia.augustson@liv.se 20181204 RS/190012 Information om Region Värmlands verksamhetsbidrag 2020 till regionala

Läs mer

Riktlinjer för aktivitetsstöd inom äldre- och handikappnämndens verksamhetsområde i Lidingö stad 2012-11-13

Riktlinjer för aktivitetsstöd inom äldre- och handikappnämndens verksamhetsområde i Lidingö stad 2012-11-13 Riktlinjer för aktivitetsstöd inom äldre- och handikappnämndens verksamhetsområde i Lidingö stad 2012-11-13 Innehållsförteckning Bakgrund... 2 Syfte... 2 Allmänna förutsättningar... 2 Grundkriterier för

Läs mer

Riktlinjer för föreningsbidrag i Älvsjö

Riktlinjer för föreningsbidrag i Älvsjö 1 Riktlinjer för föreningsbidrag i Älvsjö Fastställt av Älvsjö stadsdelsnämnd 2017- XX-XX Bakgrund Älvsjö stadsdelsnämnd fördelar årligen bidrag till föreningar verksamma inom stadsdelsområdet utifrån

Läs mer

Inför ansökan om statsbidrag för verksamhetsåret 2012

Inför ansökan om statsbidrag för verksamhetsåret 2012 Inför ansökan om statsbidrag för verksamhetsåret 2012 Förord Den här informationen är tänkt att vara en vägledning för organisationer som företräder nationella minoriteter och som vill ansöka om statsbidrag.

Läs mer

Anvisningar antagna av Landstingsstyrelsen BESTÄMMELSER OM BIDRAG TILL ORGANISATIONER OCH FÖRENINGAR VERKSAMMA I GÄVLEBORGS LÄN

Anvisningar antagna av Landstingsstyrelsen BESTÄMMELSER OM BIDRAG TILL ORGANISATIONER OCH FÖRENINGAR VERKSAMMA I GÄVLEBORGS LÄN Anvisningar antagna av Landstingsstyrelsen 2005-09-01 153 BESTÄMMELSER OM BIDRAG TILL ORGANISATIONER OCH FÖRENINGAR VERKSAMMA I GÄVLEBORGS LÄN Innehållsförteckning 1 Inledning 2 Allmänna villkor 3 Ansökan

Läs mer

Checklista för ansökan om förlängd giltighetstid för 90-konto

Checklista för ansökan om förlängd giltighetstid för 90-konto Checklista för ansökan om förlängd giltighetstid för 90-konto Allmänt Enligt 4 i Svensk Insamlingskontrolls föreskrifter för 90-konto (nedan benämnt föreskrifter) beviljas 90-konto för viss tid, högst

Läs mer

Dessa villkor gäller för Projektet beslutat genom beslut om beviljande av statsbidrag för produktion av läromedel (Beslutet), Lär 201x/xxx.

Dessa villkor gäller för Projektet beslutat genom beslut om beviljande av statsbidrag för produktion av läromedel (Beslutet), Lär 201x/xxx. Bilaga 1 Villkor för Beslutet 2014-06-10 Dnr: Lär 201x/xxx Projekt Nummer Villkor för beslutet Dessa villkor gäller för Projektet beslutat genom beslut om beviljande av statsbidrag för produktion av läromedel

Läs mer

Nytt fräscht medlemsregister firar vi med ny fräsch årsrapporteringsguide!

Nytt fräscht medlemsregister firar vi med ny fräsch årsrapporteringsguide! Nytt fräscht medlemsregister firar vi med ny fräsch årsrapporteringsguide! Varje år måste alla föreningar som är anslutna till Förbundet Unga Forskare årsrapportera. I denna fyller föreningen i vilka som

Läs mer

Information om förtydliganden i föreskrifterna för 90-konto och kommentarerna till dessa m.m.

Information om förtydliganden i föreskrifterna för 90-konto och kommentarerna till dessa m.m. Qo SVENSK INSAMLINGS KONTO KONTROLL Stockholm i april 2013 Till 90-kontoinnehavare och kontorevisorer Information om förtydliganden i föreskrifterna för 90-konto och kommentarerna till dessa m.m. Kontaktperson

Läs mer

Regler och anvisningar för verksamhetsstöd till pensionärsorganisationernas. 1 Generella kriterier för stöd till distriktsorganisationer

Regler och anvisningar för verksamhetsstöd till pensionärsorganisationernas. 1 Generella kriterier för stöd till distriktsorganisationer Reviderade 2008-01-17 Kulturnämnden Regler och anvisningar för verksamhetsstöd till pensionärsorganisationernas distriktsorganisationer 1 Generella kriterier för stöd till distriktsorganisationer 1.1 Syften

Läs mer

Förslag till justeringar i riktlinjer för bidrag till ideella organisationer

Förslag till justeringar i riktlinjer för bidrag till ideella organisationer Hälso- och sjukvårdsförvaltningen TJÄNSTEUTLÅTANDE 2017-01-13 1 (3) HSN 2016-4802 Handläggare: Amalia Vinogradova Hälso- och sjukvårdsnämnden 2017-02-21 Förslag till justeringar i riktlinjer för bidrag

Läs mer

Statsbidraget så funkar det! Vägledning om statsbidrag till etniska organisationer

Statsbidraget så funkar det! Vägledning om statsbidrag till etniska organisationer Statsbidraget så funkar det! Vägledning om statsbidrag till etniska organisationer 1 2012 Ungdomsstyrelsen är en myndighet som tar fram kunskap om ungas levnadsvillkor. Vi ger stöd till föreningsliv och

Läs mer

Riktlinjer för bidrag till föreningar inom socialtjänstens område

Riktlinjer för bidrag till föreningar inom socialtjänstens område Riktlinjer för bidrag till föreningar inom socialtjänstens område Fastställt av: Socialnämnden Fastställt: 2017-09-25 109 (SN 2017/2753 10.10.2) Ansvar för revidering: Giltighetstid: Socialförvaltningen

Läs mer

Anvisningar till. Ansökan om specialistkompetens för läkare med legitimation efter 1 juli 2006 (SOSFS 2008:17)

Anvisningar till. Ansökan om specialistkompetens för läkare med legitimation efter 1 juli 2006 (SOSFS 2008:17) Anvisningar till Ansökan om specialistkompetens för läkare med legitimation efter 1 juli 2006 (SOSFS 2008:17) Du får gärna citera Socialstyrelsens texter om du uppger källan, exempelvis i utbildningsmaterial

Läs mer

Ansökningsblankett. och instruktioner

Ansökningsblankett. och instruktioner E K H AG AS T I F T E L S E N www.ekhagastiftelsen.se Box 34 012 100 26 Stockholm Ansökningsblankett och instruktioner Sista ansökningsdag är den 20 maj 2015. Detta är det datum då ansökan senast ska vara

Läs mer

1. Slutrapport till länsstyrelsen om Fridaprojektet

1. Slutrapport till länsstyrelsen om Fridaprojektet VALLENTUNA KOMMUN TJÄNSTESKRIVELSE SOCIALFÖRVALTNING 2012-11-20 DNR SN 2011.069 DAVID MATSCHECK SID 1/1 UTREDARE 08/587 854 60 DAVID.MATSCHECK@VALLENTUNA.SE SOCIALNÄMNDEN Tjänsteskrivelse Slutrapport till

Läs mer

Kulturbidrag - information

Kulturbidrag - information Kulturbidrag - information Kulturbidraget är avsett att främja ett aktivt och levande kulturliv i Härryda kommun. För vad kan man söka? Kulturbidrag beviljas verksamhet inom kulturområdet. Exempel på det

Läs mer

ÅTERRAPPORTERING AV STATSBIDRAG 2009 Arrangörer inom Dansområdet

ÅTERRAPPORTERING AV STATSBIDRAG 2009 Arrangörer inom Dansområdet ÅTERRAPPORTERING AV STATSBIDRAG 2009 Arrangörer inom Dansområdet 1 (8) Organisation (juridisk person) Adress (ange ev. c/o adress) Postnummer Ort Telefon Mobil Fax E-post Bidrag från Kulturrådet avseende

Läs mer

Information om landstingets verksamhetsbidrag 2016 till länsövergripande frivilligorganisationer

Information om landstingets verksamhetsbidrag 2016 till länsövergripande frivilligorganisationer PM 1 (7) Folkhälso- och samhällsmedicinska enheten Anna-Carin Johansson 2015-04-28 Information om landstingets verksamhetsbidrag 2016 till länsövergripande frivilligorganisationer Syfte med verksamhetsbidrag

Läs mer

Frågor i redovisning av statsbidrag för hjälp med läxor eller annat skolarbete 2016 ideella föreningar

Frågor i redovisning av statsbidrag för hjälp med läxor eller annat skolarbete 2016 ideella föreningar Statsbidragsenheten 1 (6) Frågor i redovisning av statsbidrag för hjälp med läxor eller annat skolarbete 2016 ideella föreningar Obs! Detta dokument är endast till för att skapa överblick över vilka frågor

Läs mer

Om Fortes konferensbidrag

Om Fortes konferensbidrag 2013-06-27 Om Fortes konferensbidrag Syftet med konferensbidragen är att underlätta kontakter och erfarenhetsutbyte mellan svenska och utländska forskare samt tillföra kunskaper från det internationella

Läs mer

Vårdval tandvård Västernorrland. Bilaga 2 Ansökan. Allmän barn- och ungdomstandvård. Version 2013-01-15

Vårdval tandvård Västernorrland. Bilaga 2 Ansökan. Allmän barn- och ungdomstandvård. Version 2013-01-15 Vårdval tandvård Västernorrland Bilaga 2 Ansökan Allmän barn- och ungdomstandvård Version 2013-01-15 1 1. Uppgifter om sökande Detta dokument ska besvaras och undertecknas av sökande. Namn på sökande Organisationsnummer:

Läs mer

Konsekvensutredning. Boverkets föreskrifter om statsbidrag för att rusta upp skollokaler

Konsekvensutredning. Boverkets föreskrifter om statsbidrag för att rusta upp skollokaler Konsekvensutredning Boverkets föreskrifter om statsbidrag för att rusta upp skollokaler Konsekvensutredning Boverkets föreskrifter om statsbidrag för att rusta upp skollokaler Boverket Titel: Konsekvensutredning

Läs mer

Information 2011-02-15 1 (5) Dnr 37-2011:342. Statsbidrag för lärlingsutbildning för vuxna

Information 2011-02-15 1 (5) Dnr 37-2011:342. Statsbidrag för lärlingsutbildning för vuxna Information 2011-02-15 1 (5) Statsbidrag för lärlingsutbildning för vuxna Skolverket vill informera om möjligheten för kommuner att, utöver ordinarie verksamhet inom kommunal vuxenutbildning på gymnasial

Läs mer